جوراب واریس بعد از اسلیو معده

عمل اسلیو معده ، نوعی جراحی چاقی است که در آن حجم معده به طور قابل توجهی کاهش می یابد. این امر منجر به کاهش قابل توجه میزان غذای مصرفی و در نهایت کاهش وزن می شود. با وجود مزایای متعدد این عمل، عوارضی نیز می تواند به دنبال آن باشد. یکی از این عوارض، ایجاد لخته خون در پاها یا لگن است. پوشیدن جوراب واریس یکی از اقدامات پیشگیرانه ای است که برای کاهش خطر ابتلا به این عارضه بعد از عمل اسلیو معده توصیه می شود. اما آیا پوشیدن این جوراب ها واقعاً ضروری است؟ در این مقاله، به بررسی مزایا و معایب پوشیدن جوراب واریس بعد از عمل اسلیو معده می پردازیم و به این سوال پاسخ می دهیم که چه کسانی و در چه شرایطی باید از این جوراب ها استفاده کنند.

جوراب واریس بعد از عمل اسلیو معده

نکات مهم در مورد پوشیدن جوراب واریس بعد از جراحی اسلیو معده

  • نوع جوراب: جوراب های فشاری که برای شما تجویز می شود باید درجه فشاری مناسب داشته باشند. بهترین دکتر عمل اسلیو معده می تواند به شما در انتخاب نوع مناسب جوراب کمک کند.
  •  نحوه پوشیدن: جوراب های فشاری باید به درستی پوشیده شوند تا فشرده سازی مناسب را ایجاد کنند. از پزشک خود یا یک پرستار درخواست کنید تا نحوه صحیح پوشیدن آنها را به شما نشان دهد.
  •  مدت زمان پوشیدن: پزشک شما به شما می گوید که چه مدت باید جوراب بپوشید. ممکن است لازم باشد آنها را فقط در طول روز یا در مواقعی که روی پا هستید بپوشید.
  • عوارض جانبی: اگر در هنگام پوشیدن جوراب فشاری، هر گونه درد، بی حسی یا ناراحتی را تجربه کردید، فوراً آنها را درآورید و با پزشک خود تماس بگیرید.

چرا باید از بعد از عمل اسلیو معده از جوراب واریس استفاده کنیم؟

کاهش خطر لخته شدن خون: همانطور که قبلاً ذکر شد، عمل اسلیو معده می‌تواند خطر لخته شدن خون را به دلیل بی‌تحرکی، چاقی، جراحی و تغییرات هورمونی افزایش دهد. جوراب‌های واریس با فشرده‌سازی پاها به بهبود جریان خون و کاهش خطر تشکیل لخته کمک می‌کنند.

کاهش خطر آمبولی ریه: لخته‌های خونی که در پاها ایجاد می‌شوند، می‌توانند از محل خود جدا شده و به سمت ریه‌ها حرکت کنند. این امر منجر به آمبولی ریه می‌شود که می‌تواند بسیار خطرناک باشد. جوراب‌های واریس با کاهش خطر لخته شدن خون، خطر آمبولی ریه را نیز کاهش می‌دهند.

کاهش درد و تورم: جوراب‌های واریس با فشرده‌سازی پاها به کاهش درد و تورم بعد از عمل کمک می‌کنند. این امر به بهبود سریع‌تر و احساس راحتی بیشتر بیمار کمک می‌کند.

تا چه مدت بعد از جراحی اسلیو معده باید از جوراب واریس استفاده کنیم؟

مدت زمان استفاده از جوراب واریس بعد از عمل اسلیو معده به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • نوع عمل: در برخی موارد، مانند عمل لاپاروسکوپی، ممکن است فقط به مدت چند روز یا تا زمان ترخیص از بیمارستان نیاز به پوشیدن جوراب واریس باشد. در حالی که در موارد دیگر، مانند عمل باز، ممکن است لازم باشد تا چند هفته یا حتی تا 6 ماه از جوراب واریس استفاده شود.
  • سابقه لخته شدن خون: افرادی که سابقه لخته شدن خون دارند، ممکن است نیاز به پوشیدن جوراب واریس برای مدت طولانی‌تری بعد از عمل داشته باشند.
  • سطح خطر: پزشک با توجه به سابقه پزشکی بیمار و سایر عوامل خطر، مدت زمان مناسب استفاده از جوراب واریس را تعیین خواهد کرد.

به طور کلی، اکثر جراحان توصیه می‌کنند که بیماران حداقل تا دو هفته بعد از عمل اسلیو معده از جوراب واریس استفاده کنند. پس از این مدت، پزشک با معاینه بیمار و بررسی وضعیت او، در مورد ادامه یا قطع استفاده از جوراب واریس تصمیم خواهد گرفت. در اینجا چند نکته کلی در مورد مدت زمان استفاده از جوراب واریس بعد از عمل اسلیو معده ارائه شده است:

  1.  از دستورالعمل‌های پزشک خود پیروی کنید. پزشک با توجه به شرایط شما بهترین توصیه را ارائه خواهد کرد.
  2.  جوراب واریس را به طور مرتب بپوشید. جوراب واریس فقط در صورتی موثر است که به طور مداوم پوشیده شود.
  3.  جوراب واریس را به درستی بپوشید. جوراب واریس باید به طور مناسب روی پاها فشرده شود تا جریان خون را بهبود بخشد.

انواع جوراب واریس بعد از اسلیو معده

انتخاب جوراب واریس مناسب بعد از عمل اسلیو معده بسیار مهم است. جوراب نامناسب می تواند ناراحت کننده باشد و به جای کمک، به شما آسیب برساند. در اینجا چند نکته برای انتخاب جوراب واریس مناسب ارائه شده است:

نوع مناسب را انتخاب کنید: دو نوع اصلی جوراب واریس وجود دارد: جوراب های فشاری درجه بندی شده و جوراب های پیشگیری کننده از DVT .جوراب های فشاری درجه بندی شده فشار بیشتری را اعمال می کنند و برای افرادی که در معرض خطر بالای لخته شدن خون هستند مناسب تر هستند. جوراب های پیشگیری کننده از DVT فشار کمتری را اعمال می کنند و برای افرادی که در معرض خطر کمتری هستند مناسب تر هستند.

سایز مناسب را انتخاب کنید: جوراب واریس باید به طور دقیق اندازه پاها باشد. جوراب های خیلی گشاد فشار کافی را اعمال نمی کنند و جوراب های خیلی تنگ می توانند ناراحت کننده باشند و جریان خون را مختل کنند.

 جنس مناسب را انتخاب کنید: جوراب های واریس از مواد مختلفی مانند نایلون، اسپاندکس و الاستان ساخته می شوند. برخی از افراد ممکن است به برخی از مواد حساسیت داشته باشند، بنابراین مهم است که جورابی را انتخاب کنید که از ماده ای باشد که به آن حساسیت ندارید.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با یک کلیک مشاوره بگیرید