urea در آزمایش خون چیست

امروز با موضوع urea در آزمایش خون چیست در خدمت شما هستیم.

همه ی ما با آزمایش خون وچکاپ آشنا هستیم. آزمایش خون برای تشخیص وضعیت سلامتی و تشخیص برخی از بیماری ها به کار می رود. نتیجه ی آزمایش خون لیستی از میزان مواد معدنی موجود در بدن را به ما نشان می دهد که بر اساس میزان این مواد معدنی، می توان به بیماری های مختلفی پی برد.

آیا می دانید معنی blood  urea در آزمایش خون چیست برای پاسخ دادن به این سوال از صفحه معنی blood urea در آزمایش خون دیدن کنید.

نتیجه ی آزمایش خون مواد معدنی بسیار متفاوتی را به ما نشان می دهد که در این مطلب قصد داریم به بررسی مطلب urea در آزمایش خون چیست بپردازیم.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

09120174510

مقدمه

urea در آزمایش خون چیست
urea در آزمایش خون چیست

urea در آزمایش خون چیست

Urea در آزمایش خون، به میزان اوره در خون اشاره دارد. زمان تجزیه پروتئین‌ها در بدن، نیتروژن در کبد تولید می‌شود و پس از ترکیب با مواد شیمیایی داخل کبد، اوره را تشکیل می‌دهد.

اوره در کلیه‌ها از خون جدا و بعد از طریق ادرار دفع می‌شود. این ماده زائد نقش مهمی در اسیب به کلیه دارد.

در ادامه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:

آزمایش خون چیست ؟

کاربرد های آزمایش خون چیست؟

برای انجام آزمایش خون چه آمادگی هایی لازم است؟

روش انجام آزمایش خون چگونه است؟

urea در آزمایش خون چیست ؟

افزایش اوره خون چه علائمی دارد؟

افزایش اوره ی خون چه دلایلی دارد؟

در چه زمانی انجام آزمایش آزمایش اوره ی خون توصیه می شود؟

چه عواملی احتمال افزایش اوره در خون را افزایش می دهند؟

روش های درمانی افزایش اوره ی خون چیست؟

آزمایش خون چه چیز هایی را مشخص می کند؟

دیابت چیست ؟

نشانه ها و علائم ابتلا به دیابت چیست؟

 

آزمایش خون چیست؟

همانطور که می دانیم خون مایعی است که در رگ های ما جریان داشته و وظیفه ی تغذیه ی سلول ها، ایمنی بدن، تصفیه ی مواد زائد و … را بر عهده دارد. در خون مواد معدنی بسیار گوناگونی وجود دارد که هر کدام از این مواد جوابگوی برخی از نیاز های ما می باشد.

آزمایش خون چیست؟
آزمایش خون چیست؟

یکی از نکات بسیار مهم در باره ی این مواد معدنی موجود در خون، این است که میزان این مواد در خون باید در محدوده ی خاصی باشد. زیرا در صورتی که برخی از این مواد بالا تر یا کم تر از حالت معمول باشند، ممکن است برخی از اختلالات در بدن افراد روی داده و بدن از حالت عادی خود خارج شود.

آزمایش BUN  یا نیتروژن اوره خون چیست و چه کاربردی دارد؟ برای پاسخ به این سوال پیشنهاد می کنیم پست bun در آزمایش خون چیست را مشاهده کنید.

آزمایش خون یکی از مشهور ترین و پر استفاده ترین آزمایش ها در سراسر جهان می باشد

آزمایش خون یکی از مشهور ترین و پر استفاده ترین آزمایش ها در سراسر جهان می باشد و در تمامی آزمایشگاه های مجاز کشور نیز انجام می شود. آزمایش خون می تواند طبق دستور پزشک و یا با اراده ی خود فرد گرفته شده و ممکن است برای تشخیص یک بیماری حساس و بسیار مهم و یا برای اطمینان خاطر از وضعیت سلامتی خود فرد به کار رود.

آزمایش خون یکی از مشهور ترین و پر استفاده ترین آزمایش ها در سراسر جهان می باشد
آزمایش خون یکی از مشهور ترین و پر استفاده ترین آزمایش ها در سراسر جهان می باشد

بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که افراد آزمایش خون خود را به صورت منظم و در بازه های زمانی مشخصی انجام دهند تا این افراد از سلامتی خود تا حدود زیادی با خبر و مطمئن باشند. آزمایش خون فاکتور های مختلفی به ما نشان می دهد که از روی آن ها می توان سطح سلامتی افراد را تا حدود زیادی تعیین کرد.

به وسیله ی آزمایش خون می توان بسیاری از بیماری ها مانند دیابت، چربی خون، بیماری های قلب و عروق و … را تشخیص داد. دکتر سلیمی از بهترین پزشکان کشور برای درمان دیابت می باشد. اگر در نتیجه ی آزمایش خون شما بیماری دیابت تشخیص داده شد، لازم نیست زیاد نگران بیماری خود باشید و می توانید با مراجعه به مطب دکتر سلیمی برای بهبودی کامل خود اقدام کنید.

کاربرد های آزمایش خون چیست؟

همانطور که پیش تر گفتیم آزمایش خون یکی از انواع تست هایی می باشد که به منظور بررسی وضعیت کلی سلامتی افراد و بررسی عملکرد ارگان های بدن او انجام می شود.

معمولا پزشکان به همه ی افراد توصیه می کنند که در قالب دوره های منظمی آزمایش خون بدهند. اهمیت این مسئله این است که افراد در صورت بروز مشکلی در بدن خود، در ابتدای راه آن را تشخیص داده و بسیار راحت تر می توانند با آن مقابله کنند نسبت به زمانی که بیماری پیشرفت زیادی را کرده باشد. در ادامه ی این مطلب به بررسی کاربرد های آزمایش خون می پردازیم.

کاربرد های آزمایش خون چیست؟
کاربرد های آزمایش خون چیست؟

برای تشخیص مقدار قند خون نرمال در سنین 45 سالگی پیشنهاد می کنیم صفحه قند خون نرمال در سن 45 سالگی را چک کنید.

بررسی وضعیت سلامتی بدن

همانطور که می دانیم بدن برای ادامه ی زندگی خود به تعدادی از مواد معدنی مانند ویتامین ها، کلسیم، پتاسیم، سدیم و … نیاز دارد. این مواد به طور طبیعی در خون ما وجود دارد. هر کدام از این مواد در بدن انسان وظیفه ی خاصی را بر عهده داشته و همواره باید در محدوده ی معینی در خون وجود داشته باشند.

کاهش یا افزایش هر کدام از مواد مدنی و یا سایر مواد موجود در خون ممکن است اختلالاتی را به وجود آورده و زمینه ساز ابتلا به بیماری خاصی باشد. به این ترتیب با آزمایش خون افراد از میزان این مواد در بدن خود مطلع شده و در صورت کمبود این مواد می توانند با مصرف مکمل های غذایی این کمبود ها را جبران کرده و یا با رعایت رژیم های غذایی خاص از افزایش این مواد در بدن خود جلو گیری کنند.

اطلاع از احتمال ابتلا به عفونت

ورود عوامل مانند باکتری، ویروس، قارچ و … به بدن می تواند زمینه ساز عفونت ها باشد. به عبارت دیگر عفونت ها از ورود عوامل بیگانه ای به بدن ناشی می شوند که سیستم دفاعی با آن ها مقابله می کند.

نتایج آزمایش خون امکان تشخیص این عفونت ها را به ما می دهد و به این ترتیب در صورتی که در مراحل اولیه ی عفونت موفق به تشخیص آن شوید، با استفاده از چند داروی رایج در این زمینه به راحتی می توان عفونت را درمان کرد.

اطلاع از احتمال ابتلا به عفونت
اطلاع از احتمال ابتلا به عفونت

برای ورود این عوامل بیگانه به بدن انسان راه های مختلفی وجود دارد که رایج ترین آن ها از طریق غذا خوردن و همچنین تنفس می باشد. در صورتی که این عفونت ها در بدن انسان پیشرفت کنند و فرد به بیماری های دیگری مانند بیماری های قلبی مبتلا باشد، عفونت ها می توانند باعث مرگ فرد شوند.

اطلاع از نحوه ی عملکرد ارگان های مختلف بدن مانند کبد

بسیاری از افراد ممکن است با وجود برخی از علائم به پزشک مراجعه کنند. پزشک با در نظر گرفتن علائم فرد، او را به آزمایشگاه ارجاع می دهد تا بر اساس نتیجه ی آزمایش خون از تشخیص قطعی اختلال مطمئن شود. همانطور که می دانیم اختلالات اعضای مختلف بدن دارای علائم خاصی هستند که پزشک متخصص بر اساس این علائم و با توجه به نتیجه ی آزمایش خون فرد، مشکل فرد را به صورت قطعی تشخیص می دهد.

به طور مثال کبد افراد در حالت عادی دارای میزان مشخصی از آنزیم های مختلف می باشند. اما در برخی از مواقع و به دلیل اختلالات و نارسایی های کبدی این آنزیم ها ممکن است وارد خون شده و به این ترتیب افراد با انجام آزمایش خون از میزان این آنزیم ها در خون خود مطلع شده و با مراجعه به پزشک خود برای درمان خود اقدام می کنند.

بررسی بیماری های مختلف ژنتیکی

همانطور که می دانیم بسیاری از افراد قبل از بچه دار شدن نگران وجود اخلالات ژنتیکی در فرزند به علت وجود موارد مشابه در خانواده و یا … می باشند.

به این ترتیب این افراد می توانند قبل از بچه دار شدن آزمایش های ژنتیک را انجام دهند. آزمایش های ژنتیک معمولا بر روی نمونه های کوچکی از خون و یا بافت خونی انجام می شوند که با پیشرفت علم ژنتیک، پزشکان می توانند انواع نقص های ژنتیکی و یا نبود برخی از ژن ها بر روی کروموزم ها و … را تشخیص دهند.

به این ترتیب افراد قبل از بچه دار شدن می توانند تا حدود زیادی از سلامت ژنتیکی فرزند خود مطمئن شوند. البته توجه داشته باشید این آزمایشات اختلال های ژنتیکی که در حین لقاح و در طول بارداری به وجود می آیند را مشخص نمی کنند.

برای انجام آزمایش خون چه آمادگی هایی لازم است؟

همانطور که همه ی ما تجربه داریم، برای بسیاری از آزمایش ها باید قبل از انجام آزمایش برخی از دستورات را رعایت کرد. برای بیشتر آزمایش ها باید بر اساس دستور پزشک مربوط، برخی از نکات را رعایت کرد و آمادگی های لازم برای آزمایش را کسب کرد.

به طور مثال برخی از پزشکان متخصص توصیه می کنند تا 12 ساعت قبل از انجام آزمایش از خوردن و آشامیدن مواد غذایی خودداری کنند و به صورت ناشتا برای آزمایش حاضر شوند. معمولا خوردن آب در این بازه مشکلی ندارد اما باید از مصرف سایر مایعات خودداری کرد.

 

همچنین قبل از انجام آزمایش باید از مصرف دارو های مختلف خودداری کنید. مصرف برخی از دارو ها ممکن است بیش تر از 12 ساعت تأثیر آن در بدن افراد باقی مانده و بر نتیجه ی آزمایش تأثیر بگذارد.

در صورتی که افراد دارو های کاهنده ی فشار را مصرف کنند

به طور مثال در صورتی که افراد دارو های کاهنده ی فشار را مصرف کنند، و پس از آن فشار خون خود را اندازه گیری کنند، نتیجه ی درستی را به دست نمی آورند. همچنین دارو هایی مانند دارو های هورمونی و آنتی بیوتیک ها می توانند بر نتیجه ی آزمایش ها تأثیر منفی بگذارند.

در صورتی که این نکات را قبل از انجام آزمایش خون رعایت کنید، نتیجه ی آزمایش شما دقیق تر بوده و پزشک شما بهتر می تواند مشکلات و بیماری ها در بدن شما را تشخیص دهد. یکی از بیماری های رایج دیابت می باشد که از طریق آزمایش خون مشخص می شود. دکتر سلیمی بهترین پزشک در سراسر کشور برای درمان بیماری دیابت می باشد که تعداد زیادی از بیماران دیابت را معالجه کرده است. در ادامه ی این مطلب به سوال urea در آزمایش خون چیست پاسخ خواهیم داد.

روش انجام آزمایش خون چگونه است؟

آزمایش خون از گرفتن آزمایش تا تحلیل نتایج آن مراحلی را دارد که آن ها را بررسی می کنیم.

برای انجام آزمایش خون بر اساس دستور پزشک یا با میل خودتان می توانید به آزمایشگاه مورد نظر مراجعه کنید. همانطور که پیش تر اشاره کردیم برای آزمایش خون معمولا افراد باید به صورت ناشتا در آزمایشگاه حاضر شوند.

برای انجام آزمایش خون نیاز به گرفتن نمونه ی خونی از افراد می باشد. به این ترتیب مسئول آزمایشگاه از سرخ رگ دست شما (ورید دست) فرایند خون گیری را انجام داده و به مقدار کافی نمونه ی خونی از بدن شما خارج می کند.

برای انجام نمونه گیری روش های متفاوتی وجود دارد

نکته ی قابل توجه این است که برای انجام نمونه گیری روش های متفاوتی وجود داشته و کارشناس آزمایشگاه با توجه به نوع آزمایش و شرایط فرد و … ممکن است از روش های مختلفی استفاده کند. معمولا کارشناس آزمایشگاه به افراد می گوید تا چند دقیقه قبل از انجام نمونه گیری بر روی صندلی خون گیری بنشیند و چند نفس عمیق بکشد.

برای انجام نمونه گیری روش های متفاوتی وجود دارد
برای انجام نمونه گیری روش های متفاوتی وجود دارد

اگر قصد انجام آزمایش خون را دارید سعی کنید که در روز نمونه گیری لباسی را بپوشید که آستین آن به راحتی بالا رود تا در هنگام نمونه گیری دچار مشکل نشوید. همچنین اگر به پد الکلی یا مواد ضد عفونی کننده ی خاصی حساسیت دارید بهتر است که قبل از نمونه گیری به کارشناس آزمایشگاه اطلاع دهید.

پس از انجام خون گیری بهتر است که چند دقیقه محل نمونه گیری را با پنبه فشار داده تا از ایجاد کبودی و خون مردگی در این ناحیه از دست جلوگیری شود.

برخی از افراد به دلایل مختلفی خون رقیق تری دارند

برخی از افراد به دلایل مختلفی خون رقیق تری داشته و این افراد باید مدت زمان بیش تری را منتظر بمانند تا خون آن ها به طور کامل قطع شود. به طور مثال برخی از افراد که دارو های رقیق کننده ی خون مانند آسپرین را استفاده می کنند باید مدت زمان بیشتری پنبه را بر روی محل نمونه گیری خود نگه دارند.

بعد از انجام خون گیری بهتر است که افراد به صورت یک دفعه ای از جا بلند نشوند. زیرا با خروج مقداری خون از افراد، حجم خون بدن کاهش یافته و ممکن است دچار ضعف، سیاهی چشم و یا سر گیجه شده و زمین بخورند. بنابراین بهتر است پس از خون گیری مدتی بر روی صندلی خون گیری منتظر بمانید تا هم خون شما بند آمده و هم از ایجاد سرگیجه و … جلوگیری به عمل آورید.

نمونه گیری از کودکان و نوزادان

یکی از نکات قابل توجه این است که به طور معمول برای نمونه گیری از کودکان و نوزادان به جای قسمت جلوی آرنج، از پشت دست استفاده می شود. همچنین کارشناس آزمایشگاه می تواند از ماده ی بی حس کننده استفاده کند تا کودک درد کم تری را را احساس کند.

پس از نمونه گیری، خون شما در محفظه ی مخصوص نگه داری می شود و در زمان مشخص بررسی های لازم بر روی آن انجام می شود. در واقع نمونه ی خون شما در دستگاه پیشرفته ای قرار داده می شود و نتیجه ی آزمایش شما مشخص می شود. برخی از نمونه ها ممکن است به چند روز زمان نیاز داشته باشند اما برخی دیگر ممکن است پس از چند ساعت به شما تحویل داده شوند.

urea در آزمایش خون چیست ؟

بدن انسان همواره در حال سوخت و ساز مواد می باشد و در این فرایند سوخت و ساز از موادی مانند گلوکز و پروتئین و … استفاده شده و این مواد شکسته می شوند و برای تأمین انرژی بدن به کار می روند.

به طور کلی در همه ی این فرآیند های سوخت و ساز مواد زائدی تولید می شود که این مواد از طریق مختلفی سم ضدایی شده و از بدن خارج می گردند.

urea در آزمایش خون چیست ؟
urea در آزمایش خون چیست ؟

اوره یکی از مواد زائدی است که در اثر سوخت و ساز پروتئین ها در کبد تولید می شود. به طور معمول بدن انسان اوره را از طریق کلیه و به صورت ادرار و یا از طریق پوست به صورت عرق دفع می کند.

در بعضی از اوقات به دلایل مختلفی سوخت و ساز پروتئین ها افزایش می یابد که در این صورت فعالیت کلیه های افراد دچار اختلال می شود و به این ترتیب میزان اوره ی موجود در خون افزایش می یابد.

غلیظ شدن خون

این افزایش اوره ی موجود در خون، خون افراد را غلیظ کرده و در موارد شدید به اسهال طولانی افراد می انجامد. به دلیل نقش مهم کلیه ها در روند دفع اوره، برای بررسی Urea در آزمایش خون به فعالیت کلیه و فاکتور های مربوط به آن توجه می شود.

به صورت معمول در افراد سالم و بالغ میزان اوره ی موجود در خون باید در محدوده ی 15 تا 45 میلی گرم در دسی لیتر (mg/dL) می باشد. در صورتی که میزان اوره ی خون یک فرد از این مقدار بالا تر رود می تواند مشکلات زیادی را برای افراد به وجود بیاورد و سلامتی افراد را تهدید کند.

به طور معمول پزشکان در آزمایش خون برای تشخیص میزان اوره ی خون تست های BUN و کراتینین را تجویز می کنند. این تست ها چگونگی عملکرد کلیه را نشان داده و پزشک بر اساس نتایج این آزمایش ها می تواند به میزان اوره ی موجود در خون شما پی ببرد.

میزان اوره ی خون در خانم ها کم تر از آقایان می باشد

به طور معمول میزان اوره ی خون در خانم ها کم تر از آقایان می باشد. پزشکان برای سنجش عملکرد کلیه و همچنین سرعت تصفیه ی گلومرول و … این آزمایش را تجویز می کنند. در این آزمایش به طور معمول از سنجش میزان نیتروژن اوره خون استفاده می شود.

میزان اوره ی خون در خانم ها کم تر از آقایان می باشد
میزان اوره ی خون در خانم ها کم تر از آقایان می باشد

فرایند تولید اوره در بدن به این صورت است که ابتدا مواد غذایی که شامل پروتئین ها می باشد به بدن ما وارد شده و در دستگاه گوارش به پروتئین های تشکیل دهنده تجزیه می شود. سپس این پروتئین ها در کبد برای مصارف مختلف در طی روند سوخت و ساز شکسته می شوند و از این فرایند نیتروژن پدید می آید.

نیتروژن در کبد انسان به آمونیاک تبدیل شده و این آمونیاک با برخی از مواد معدنی دیگر ترکیب شده و اوره را می سازد. در حالت عادی این اوره ی تشکیل شده به کلیه ها انتقال یافته و از طریق ادرار دفع می شود.

کم تر بودن میزان اوره از حد معمول

همانطور که بالا تر بودن میزان اوره از حد نرمال بیانگر اختلال و مشکل در ناحیه ای از بدن افراد است، کم تر بودن میزان اوره از حد معمول نیز بیانگر آسیب های کبدی و یا ابتلا به برخی بیماری های کبد می باشد. به این ترتیب میزان اوره ی موجود در خون انسان همواره باید در بازه ی نرمال بوده و در صورت کم تر یا بیش تر بودن از این مقدار بیانگر مشکلات و اختلالاتی در بدن انسان می باشد.

در آزمایش اوره ی خون، 5 میلی لیتر از خون سیاه رگ ( خون وریدی ) گرفته می شود. قبل از انجام این آزمایش افراد باید دقت کنند که تا چند روز قبل از انجام آزمایش نیز، غذا های سرشار از پروتئین و کربوهیدرات را در میزان معمولی استفاده کنند. زیرا در صورتی که افراد قبل از انحام آزمایش مقادیر زیادی از غذا های پروئینی را مصرف کنند ممکن است که در نتیجه ی آزمایش آن ها تأثیر منفی گذاشته و نتیجه ی آزمایش صحیح نباشد.

نیازی به ناشتا بودن افراد ندارد

یکی دیگر از نکات مهم در باره این آزمایش این است که برای انجام آزمایش نیازی به ناشتا بودن افراد وجود نداشته اما به دلیل اینکه این آزمایش همراه با سایر آزمایشات گرفته می شود به افراد توصیه می شود که به صورت ناشتا برای انجام آزمایش مراجعه کنند.

در واقع میزان اوره ی بدن شما در آزمایش خون با عنوان BUN یا Blood Urea Nitrogen نشان داده می شود که میزان BUN برای افراد بالغ باید در محدوده ی 10 تا 20 میلی گرم بر دسی لیتر بوده و برای محاسبه ی دقیق میزان اوره ی خون این عدد را در 2.14 ضرب می کنند.

نیازی به ناشتا بودن افراد ندارد
نیازی به ناشتا بودن افراد ندارد

نکته ی قابل توجه این است که مقدار نرمال BUN در کودکان و زنان مقداری پایین تر می باشد. این پایین تر بودن محدوده ی نرمال به دلیل کم تر بودن حجم توده ی عضلانی بدن در کودکان و زنان نسبت به مردان بالغ می باشد. همچنین باید توجه داشت که تقریبا تمامی افرادی که مشکلات کلیوی و اختلالات کلیه دارند، به دلیل دفع ناقص اوره توسط کلیه، مقدار BUN آن ها از میزان طبیعی بیشتر می باشد.

افزایش اوره خون چه علائمی دارد؟

همانطور که می دانیم یک بیماری ممکن است علائم مختلفی داشته باشد و به دلیل همراه بودن با برخی دیگر از بیماری ها، بعضی از علائم بیماری بروز نکند یا علامت دیگری در افراد بروز کند.

به طور کلی علائم افزایش اوره در خون شبیه علائم بیماری های مزمن کلیوی می باشد. همانطور که پیش تر اشاره کردیم بالا رفتن اوره در خون می تواند به علت اختلال در کار کلیه ها باشد به این ترتیب در بیشتر موارد علائم این بیماری با بیماری های مضمن کلیوی مشابه است. در برخی از موارد بی حسی و احساس سوزن سوزن شدن در دست و پا های افراد ممکن است ایجاد شود.

برخی از علائم افزایش میزان اوره ی خون به صورت زیر می باشد.

  • خشک شدن و خارش پوست
  • افزایش فشار خون
  • حالت تهوع و استفارغ
  • بی اشتها شدن و در بریخ از موارد کاهش وزن
  • افزایش تعداد دفات ادرار
  • تورم در اطراف مچ پا و کف پا
  • برخی از علائم عصبی مانند بی حس شدن برخی از نقاط و احساس گزگز
برخی از علائم افزایش میزان اوره ی خون به صورت زیر می باشد.
برخی از علائم افزایش میزان اوره ی خون به صورت زیر می باشد.

افزایش اوره ی خون چه دلایلی دارد؟

اختلال کلیه

همانطور که اشاره کردیم یکی از مهم ترین دلایل برای افزایش اوره خون، اختلال کلیوی می باشد. کلیه در حالت عادی بدن وظیفه ی پالایش خون و خارج کردن مواد زائد از خون را بر عهده دارد.

کلیه ها خون تصفیه شده را به رگ ها بر می گردانند و مواد زائد را به ادرار وارد می کنند. در صورتی که کلیه های یک فرد اختلال داشته باشند، توانایی دفع اوره به میزان کافی را ندارند و این اوره مجددا وارد خون شده و میزان آن در خون افزایش می یابد.

اختلال کلیه
اختلال کلیه

از دست دادن آب بدن

یکی از دلایل دیگر افزایش اوره ی بدن از دست دادن آب بدن می باشد. وضعیت آب موجود در بدن بر سطح BUN بدن افراد تأثیر می گذارد و زیاد بودن سطح آب بدن باعث کاهش مقدار BUN و همچنین کاهش سطح آب بدن باعث غلیظ شدن BUN و افزایش سطح آن می شود.

مصرف زیاد مواد غذایی سرشار از پروتئین

مصرف زیاد مواد غذایی که دارای مقادیر بالای پروتئین هستند می توانند باعث افزایش سوخت و ساز پروتئین ها در بدن شده و به این ترتیب در اثر این فرایند مقادیر زیادی از اوره به خون وارد شود.

در این حالت کلیه ها به راحتی نمی توانند تمامی اوره ی موجود در خون را دفع کنند و به همین دلیل میزان BUN خون بالا می رود. در نتیجه باید افراد از مصرف زیاد مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند گوشت قرمز، تخم مرغ، ماهی، میگو و همچنین فراورده های لبنی مانند شیر و انواع پنیر خودداری کنند.

خونریزی گوارشی یا خونریزی داخلی بدن

یکی دیگر از دلایلی که می تواند باعث افزایش سطح BUN خون شود، خونریزی های دستگاه گوارش و یا سایر خونریزی های داخلی می باشد. این خونریزی ها نیز می توانند باعث افزایش اوره ی موجود در خون شوند.

مصرف برخی از دارو ها

همچنین مصرف برخی از دارو ها در افراد باعث افزایش سطح BUN خون می شود. به عنوان مثال مصرف دارو هایی مانند متوترکسات و کاربازماپین می توانند باعث افزایش اوره ی خون شوند. همچنین برخی از آنتی بیوتیک ها که باعث افزایش سطح BUN خون می شوند می توان به آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزیدی مانند جنتامایسین و امیکاسین اشاره کرد.

در چه زمانی انجام آزمایش آزمایش اوره ی خون توصیه می شود؟

به طور معمول برای انجام این آزمایش افراد می توانند به صورت داوطلب به آزمایشگاه ها مراجعه کرده و این آزمایش را انجام دهند و همچنین پزشک نیز در موارد خاصی انجام این آزمایش را به افراد توصیه می کند.

به عنوان مثال زمانی که پزشک با ویزیت و معاینه ی بیمار به احتمال وجود آسیب ها و اختلالات کلیوی در فرد مشکوک می شود، و یا در صورتی که بنا بر دلایل خاصی به ارزیابی عملکرد کلیه های فرد نیاز باشد این آزمایش را برای فرد تجویز می کند.

یکی دیگر از مواردی که پزشک آزمایش اوره ی خون را برای بیمار تجویز می کند، برای بیمارانی می باشد که همو دیالیز یا دیالیز صفاقی را دریافت می کنند و این آزمایش به منظور تعیین اثر بخش بودن فرایند درمان تجویز می شود.

همچنین در موارد دیگری نیز پزشک با ویزیت و معاینه ی بیمار به برخی از بیماری های مربوط به کبد، انسداد مجاری ادرار، خونریزی سیستم گوارش و .. مشکوک شده و آزمایش BUN را برای افراد تجویز می کند.

البته توجه به این نکته بسیار مهم است که تقریبا تمامی اوقات این آزمایش با آزمایش های دیگری به صورت ترکیبی انجام شده و به تنهایی انجام نمی شود.

همچنین این آزمایش به تنهایی نمی تواند گواهی بر وجود قطعی هر کدام از بیماری هایی باشد که پیش تر اشاره کردیم، بلکه باید بر اساس نتیجه ی آزمایش های دیگر و سایر فاکتور ها بیماری را به طور قطع تشخیص داد.

چه عواملی احتمال افزایش اوره در خون را افزایش می دهند؟

همانطور که اشاره کردیم برای تغییرات میزان اوره در خون دلایل زیادی وجود داشته و افزایش میزان اوره ی خون می تواند به دلیل تجمع مجموعه ای از فاکتور ها باشد. اما به طور کلی برخی از بیماری ها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم باعث افزایش احتمال غیر نرمال بودن میزان اوره ی موجود در خون می باشد.

چه عواملی احتمال افزایش اوره در خون را افزایش می دهند؟
چه عواملی احتمال افزایش اوره در خون را افزایش می دهند؟

به طور مثال بیماری هایی که زمینه ساز افزایش میزان اوره ی خون هستند شامل موارد زیر می شوند.

  • فشار خون بالا
  • برخی از بیماری های قلبی
  • دیابت یا بیماری قند خون
  • سابقه ی بیماری کلیوی
  • برخی از نارسایی های کبدی

نکته ی قابل توجه این است که در سالمندان احتمال ابتلا به بیماری های کلیوی بیشتر می باشد به این ترتیب افراد سالمند با وجود بیماری های کلیوی بیشتر در معرض افزایش اوره ی خون قرار دارند. دیابت یکی از بیماری های رایج می باشد که تعداد بسیار زیادی از افراد در سراسر جهان از این بیماری رنج می برند.

همانطور که گفتیم دیابت زمینه ساز افزایش سطح اوره ی خون می باشد. دکتر سلیمی بهترین پزشک معالج بیماری دیابت در سراسر کشور می باشد.

افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند می توانند با مرجعه به مطب دکتر سلیمی وضعیت بیماری دیابت خود را بهبود دهند و از ابتلا به افزایش اوره ی خون نیز جلوگیری کنند. در ادامه ی این مطلب بیشتر شما را با دیابت آشنا خواهیم کرد.

روش های درمانی افزایش اوره ی خون چیست؟

امروزه به دلایل مختلفی بیماری افزایش اوره ی خون در حال افزایش می باشد. بیماری افزایش اوره ی خون یک بیماری بسیار حساس بوده و به عنوان یک فوریت پزشکی شناخته می شود و در موارد شدید باید افراد در بیمارستان بستری شوند. برای درمان این بیماری روش های مختلفی وجود دارد.

پزشک متخصص با توجه به دلیل اصلی ابتلا به این بیماری روش درمانی مناسب با افراد را انتخاب می کند. به طور مثال ممکن است پزشک فقط با تجویز تعدادی دارو که علت های اصلی ابتلا به این بیماری تحت تأثیر قرار می دهند، با این بیماری مقابله کند.

روش های درمانی افزایش اوره ی خون چیست؟
روش های درمانی افزایش اوره ی خون چیست؟

این دارو ها ممکن است شامل دارو های فشار خون، کنترل کننده ی قند خون، دارو های کنترل کننده ی بیماری های خود تنظیمی و … باشند. در ادامه ی مطلب به برخی دیگر از روش های درمانی افزایش اوره ی خون اشاره می کنیم.

دیالیز

معمولا یکی از مهم ترین دلایل افزایش اوره ی خون اختلالات کلیوی می باشد و همچنین بیشتر افرادی که به این بیماری مبتلا هستند به دیالیز احتیاج دارند. همانطور که می دانیم کلیه های ما عمل تصفیه ی خون را انجام می دهند و خون را از مواد زائد و مضری که در آن وجود دارند را پاک سازی می کند.

کلیه این سموم مضر را جمع آوری کرده و به صورت ادرار از بدن دفع می کند. در صورتی که کلیه های یک فرد مشکل داشته باشند و دچار اختلال شوند، پزشکان متخصص دیالیز را برای این دسته از افراد تجویز می کنند. دیالیز در واقع یک کلیه ی مصنوعی می باشد که عملکرد کلیه ها را به صورت مصنوعی برای افراد انجام می دهد.

دستگاه دیالیز به وسیله ی فیلتر هایی که دارد مانند کلیه های یک فرد به عمل تصفیه خون می پردازد. پزشکان معمولا در صورتی دیالیز را به افراد توصیه می کنند که کلیه ها فقط در حدود 15 تا 20 درصد فعالیت صلی خود را انجام دهند.

در صورتی که افراد دیالیز را جایگزین کلیه های خود نکنند ممکن است نمک ها و سایر مواد زائد و مضر در خون این افراد جمع شده و باعث مسمومیت های مختلفی در افراد شود. در نتیجه با استفاده از دستگاه دیالیز وظیفه ی معمول کلیه ها انجام می شود و رفته رفته سطح اوره ی خون افراد به حد میانگین بر میگردد.

پیوند کلیه

همانطور که اشاره کردیم یکی از مهم ترین دلایل افزایش اوره ی خون، اختلالات و نارسایی های کلیه ی افراد می باشد. گاهی ممکن است این نارسایی های کلیوی به صورتی باشد که افراد به پیوند کلیه نیاز داشته باشند.

در عمل پیوند کلیه، کلیه ی یک فرد سالم با گروه خونی مشابه به فرد پیوند زده می شود و این بیماری با یک کلیه ی سالم جدید خود، تا حدود زیادی ممکن است از مشکلات و بیماری هایی که در اثر اختلالات کلیوی به وجود آمده بودند جلوگیری شود.

عمل پیوند کلیه در مقایسه با دیالیز ممکن است که نتایج بسیار بهتری را برای افراد داشته باشد زیرا در پیوند کلیه یک کلیه ی سالم جایگزین کلیه های نا سالم شده و دیگر نیازی به استفاده از دستگاه های مصنوعی دیالیز نمی باشد. همچنین عمل پیوند کلیه تا حدود زیادی خطر مرگ به دلیل اختلال کلیوی را کاهش می دهد.

اما نکته ی قابل توجه این است که پیوند کلیه ی برای تمامی افراد مقدور نبوده و تمامی افراد نمی توانند این عمل را انجام دهند. به طور مثال در افرادی که سن آن ها بالا رفته و یا افرادی که از اضافه وزن زیادی رنج می برند و همچنین به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی و عروقی، برخی از سرطان ها و … مبتلا می باشند، عمل پیوند کلیه انجام نمی شود.

تا اینجا با مبحث پیوند کلیه آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله urea در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.

آزمایش خون چه چیز هایی را مشخص می کند؟

معمولا نمونه ی خونی که از شما گرفته می شود در آزمایشگاه تحت آزمایش های مختلفی قرار می گیرد. بسته به اینکه چه آزمایشی مورد نظر پزشک شما باشد این آزمایش ها انجام می گیرد. در ادامه ی مطلب برخی از انواع این آزمایش ها را به شما معرفی می کنیم.

آزمایش خون چه چیز هایی را مشخص می کند؟
آزمایش خون چه چیز هایی را مشخص می کند؟

شمارش تعداد گلبول های خون (CBC)

یکی از رایج ترین تست هایی که بر روی نمونه ی خون افراد انجام می شود، شمارش تعداد گلبول های خون یا CBC می باشد. در این تست میزان غلظت 10 ماده ی مهم موجود در سلول های خونی بررسی شده و به دقت شمارش می شوند. سلول هایی که میزان غلظت این 10 ماده در آن ها سنجیده می شود شامل گلبول های قرمز، گلبول های سفید خون و پلاکت ها می باشند.

در صورتی که تعداد این سلول ها و یا غلظت برخی از مواد مهم در آن ها کم تر یا بیشتر از حد طبیعی باشد، نشان دهنده ی اختلال یا مشکل خاصی در بدن می باشد. مولفه هایی که در آزمایش شمارش تعداد گلبول های خون یا CBC مشخص می شوند شامل هماتوکریت، غلظت هموگلوبین، پلاکت ها، گلبول های قرمز و گلبول های سفید می باشد.

در صورتی که هر کدام از این مولفه ها در محدوده ی نرمال خود نباشند، ممکن است بیانگر مشکلاتی مانند کمبود آهن، التهاب بافت، عفونت و … باشند.

همچنین عدد های خارج از این محدوده می تواند به مشکلات تغذیه ای مانند کمبود ویتامین B6 یا B12 مربوط باشند. بر اساس نتیجه ی این آزمایش ها می توان بیماری های قلبی و عروقی ، بیماری های مغز استخوان و سرطان ها را تخمین زد.

پنل متابولیک پایه

در این نوع آزمایش که پنل متابولیک پایه یا BMP نام دارد، نسبت به آزمایش قبل آزمایش گسترده تری بوده که در آن میزان و غلظت تعدادی از ترکیبات موجود در خون مشخص می شود. برای انجام این آزمایش معمولا افراد باید در حدود 8 ساعت قبل از نمونه گیری آزمایش ناشتا باشند.

در صورتی که هر کدام از مواردی که در این آزمایش مشخص می شود در محدوده ی غیر نرمال قرار داشته باشند، ممکن است بیانگر اختلال ها و مشکلات مختلفی باشند.

از جمله مواردی که در این آزمایش مشخص می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • برخی از مواد الکترولیت
  • کلسیم یا Ca
  • پتاسیم یا K
  • کربن دی اکسید یا CO2
  • کلرید
  • نیتروژن اوره ی خون یا BUN
  • کراتینین
  • گلوکز
  • سدیم یا Na
از جمله مواردی که در این آزمایش مشخص می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد.
از جمله مواردی که در این آزمایش مشخص می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد.

پنل چربی

به طور اختصاصی این آزمایش برای تعیین میزان غلظت دو نوع کلسترول در خون به کار می رود. این دو نوع کلسترول با نام های کلسترول مفید و کلسترول مضر شناخته می شوند.

  • کلسترول مفید یا لیپو پروتئین با غلظت بالا (HDL)
  • کلسترول مضر یا لیپو پروتئین با غلظت پایین (LDL)

کسترول مفید یا HDL به عنوان یک فاکتور مفید شناخته می شود و نوع از کلسترول به حذف مواد سمی و مضر از خون کمک می کنند. هممچنین کلسترول مفید یا HDL با کمک به کبد باعث تسهیل کار کبد در تجزیه ی مواد سمی می شود. اما کلسترول مضر یا LDL به عنوان یک عامل مضر شناخته شده و افزایش آن در بدن اختلالات بسیار زیادی را به وجود می آورد. به عنوان مثال افزایش LDL باعث ایجاد پلاک های خونی در داخل رگ ها می شود.

به طور معمول میزان HDL در افراد بالغ باید در محدوده ی 40 تا 60 میلی گرم بر دسی لیتر و میزان LDL باید در محدوده ی 100 تا 160 میلی گرم بر دسی لیتر باشد. برای انجام این آزمایش افراد باید حداقل از 6 ساعت قبل از آزمایش چیزی نخورده باشند و به صورت ناشتا آزمایش را انجام دهند.

پنل متابولیک کامل

این نوع آزمایش شامل تمامی مواردی که در آزمایش پنل متابولیک پایه گفتیم می شود و به علاوه برخی از پروتئین های دیگر و همچنین آنزیم های مربوط به عملکرد کبد نیز در آن بررسی می شود.

همانند موارد قبلی که اشاره کردیم میزان غیر نرمال هر کدام از مواردی که در این آزمایش نیز مشخص می شود، می تواند بیانگر بیماری یا اختلال خاصی در بدن باشد. پنل متابویک کامل یا CMP علاوه بر مواردی که در آزمایش پنل متابولیک پایه اشاره کردیم شامل موارد زیر نیز می شود.

پنل متابولیک کامل
پنل متابولیک کامل

آلکالین فسفات (ALP)

سطح پایین آلکالین فسفات یا ALP در بدن می تواند باعث ناهنجاری هایی در متابولیسم استخوان ها و همچنین باعث رشد نامطلوب استخوان ها شود. به علاوه سطح پایین ALP در بدن می تواند به اختلالات مننژیک نیز بیانجامد.

اما معمولا مضرات افزایش ALP در خون عارضه های بیشتری را باعث می شود. به طور مثال افزایش سطح ALP می تواند باعث سیروز کبدی، هپاتیت، گرفتگی مجرای صفرا، التهاب صفرا و حتی بیماری پاژه شود.

آلانین آمینو ترانسفراز (ALT)

میزان پایین آلانین آمینو ترانسفراز یا ALT معمولا عادی تلقی شده و اختلال خاصی را باعث نمی شود. اما سطوح بالای ALT می تواند بسیار خطرناک باشد و بیشتر تأثیرات منفی آن بر روی بافت کبد اعمال می شود. سطوح بالای ALT می تواند به سرطان کبد، سیروز کبد و هپاتیت بیانجامد.

آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST)

سطح پایین آسپارتات آمینو ترانسفراز یا AST نیز مانند ALT عادی به شمار می رود و تأثیر منفی چندانی را در بدن باقی نمی گذارد. اما میزان بالای AST نیز در بدن بسیار مضر می باشد و باعث ابتلا به بسیاری از بیماری ها می شود. سطوح بالای AST در بدن زمینه ساز بیماری هایی مانند بیماری های قلبی،مونو نوکلئوز، مونو پانکراتیت و سیروز کبدی می باشد.

بیلی روبین

بیلی روبین در واقع مواد رنگی می باشند که در کبد ساخته شده و رنگ ادرار و مدفوع را تشکیل می دهند. میزان پایین بیلی روبین نیز مانند دو مورد بالا اختلال ها و بیماری های خاصی را ایجاد نمی کند. اما در صورتی که سطوح بیلی روبین خون افزایش یابد می تواند به بیماری های مختلفی منجر شود. به طور مثال افزایش سطح بیلی روبین خون می تواند به تخریب غیر عادی گلبول های قرمز خون، سندروم ژیلبرت، هپاتیت، گرفتگی مجرای صفرا و … بیانجامد.

آلبومین

آلبومین نیز یکی از انواع پروتئین موجود در بدن می باشد که کار های زیادی را در سیستم بدن انجام می دهد. کاهش یا افزایش آلبومین نیز می تواند تأثیرات مختلفی را بر روی سیستم بدن بر جای بگذارد.

همانطور که تا اینجای مطلب متوجه شدید آزمایش خون می تواند موارد بسیار زیادی را در خون بررسی کند و عوامل بسیار زیادی را که می توانند باعث ایجاد بیماری و اختلالات بدن شوند را شناسایی کرد.

برخی از افراد ممکن است پس از دریافت نتیجه ی آزمایش خود و مراجعه به پزشک خود متوجه وجود برخی از بیماری ها در خود شوند. به طور مثال یکی از رایج ترین مشکلاتی که برخی از افراد می توانند داشته باشند میزان زیاد اوره در خون آن ها می باشد. کمی پیش تر به پاسخ این سوال urea در آزمایش خون چیست پرداختیم.

همچنین یکی دیگر از شایع ترین مواردی که افراد میان سال با آن مواجه می شوند میزان بالای قند خون و در نهایت ابتلا به بیماری دیابت می باشد. این افراد نیازی نیست مانند قبلا در باره ی این بیماری نگرانی زیادی داشته باشند

زیرا این افراد می توانند با مرجعه به مطب دکتر سلیمی که بهترین پزشک متخصص درمان دیابت در کشور می باشد مراجعه کرده و نسبت به معالجه ی خود اقدام کنند. به همین دلیل در ادامه ی این مطلب به معرفی بیشتر بیماری دیابت و قند خون می پردازیم.

دیابت چیست ؟

دیابت نوعی از بیماری های مزمن می باشد که در آن بدن انسان توانایی ذخیره و یا استفاده از گلوکز ها را ندارند و به این تریتب گلوکز ها در خون تجمع می یابند و باعث افزایش قند خون می شوند.

همانطور که می دانیم گلوکز یک نوع قند ساده می باشد که در برخی از مواد غذایی ما وجود دارد و در صورتی که گلوکز در خون تجمع یابد، قند خون افراد افزایش می یابد. به طور کلی در سراسر جهان دیابت را به دو نوع دیابت تقسیم می کنند.

دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 این دو نوع از دیابت می باشند. البته به این نکته توجه داشته باشید که دیابت های دیگری نیز مانند دیابت بارداری و … وجود دارد اما دیابت نوع 1 و 2 مهم ترین آن ها می باشد و در این مطلب صرفا به این دو نوع می پردازیم.

دیابت چیست ؟
دیابت چیست ؟

در دیابت نوع 1 که یک بیماری ارثی بوده و بیشتر در کوکان و نوجوانان رایح می باشد

در دیابت نوع 1 که یک بیماری ارثی بوده و بیشتر در کوکان و نوجوانان رایح می باشد، تولید انسولین متوقف می شود. انسولین یک هورمون می باشد که به طور طبیعی در بدن انسان تولید می شود و این هورمون باعث کاهش قند خون و تجمع گلوکز های خون در بافت کبد می شود. افرادی که به بیماریدیابت نوع 1 مبتلا هستند، معمولا با تزریق روزانه ی مقدار مشخصی انسولین، مشکل خاصی نخواهند داشت.

در دیابت نوع 2 که معمولا در افرادی که سن آن ها بالا تر از 40 سال بوده و برخی از بیماری های زمینه ای برای دیابت را دارند اتفاق می افتد. در بدن افراد مبتلا به دیابت نوع 2 به مقدار کافی انسولین تولید نمی شود و یا انسولین های تولید شده کارآیی لازم را ندارند.

دیابت نوع 2 به صورت مستقیم با چاقی و اضافه وزن نیز در ارتباط می باشد و امروزه میزان ابتلای افراد به بیماری دیابت نوع 2 در حال افزایش می باشد. در ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 عوامل مختلفی می توانند نقش داشته باشند. از جمله این عوامل می توان به افزایش وزن، فشار خون بالا، افزایش چربی خون، کم تحرکی، سابقه ی ارثی و خانوادگی و … اشاره کرد.

تا اینجا با مبحث دیابت چیست آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله urea در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.

نشانه ها و علائم ابتلا به دیابت چیست؟

ابتلا به بسیاری از بیماری ها علائم خاصی را در افراد به وجود می آورند که بر اساس این علائم می توان به بیماری اصلی پی برد. اما باید توجه داشت که وجود علامت یک بیماری در یک فرد به معنی ابتلای قطعی این فرد به بیماری مربوطه نمی باشد. افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند به صورت مداوم و در طول روز برخی از علائم را تجربه می کنند.

البته به این نکته توجه کنید که افرادی که به بیماری دیابت نوع 2 مبتلا هستند ممکن است علامت های خاصی نداشته باشند و حتی چند سال بعد از ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 نیز متوجه بیماری خود نشوند. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • کاهش وزن (البته برای تمامی افراد صادق نمی باشد)
  • کم تحرکی
  • افزایش گرسنگی
  • تشنگی مکرر
  • خستگی های شدید و بدون دلیل
  • در برخی از موارد عفونت لثه ها
  • تکرر ادرار
  • تاول زدن برخی از نقاط پوست
  • بی حس شدن و گزگز کردن برخی از نقاط بدن

تا اینجا با مبحث نشانه ها و علائم ابتلا به دیابت چیست آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله urea در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.

برای براورد کردن هزینه آزمایش دیابت بارداری لازم است صفحه هزینه آزمایش دیابت بارداری را ببینید.

چه کسانی در معرض ابتلا به بیماری دیابت هستند؟

همانطور که گفتیم دیابت نوع 1 ارثی بوده و خود فرد در ابتلا به آن نقشی ندارد و به طور معمول این بیماری در کودکی و نوجوانی بروز کرده و با تزریق روزانه ی انسولین علائم آن قابل جلوگیری هستند. اما دیابت نوع 2 یک بیماری اکتسابی بوده و هر فردی فارغ از پتانسیل های ارثی و خانوادگی، احتمال ابتلا به این بیماری را دارد.

اما این نکته قابل توجه است که قطعا افرادی که زمینه های ارثی برای بیماری دیابت را دارند، احتمال ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 در آن ها بیشتر خواهد بود.

ابتلا به بیماری دیابت نوع دو معمولا با سبک زندگی فرد ارتباط تنگاتنگی دارد. از جمله عواملی که خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 را افزایش می دهد می توان به چاقی، کلسترول خون بالا، فشار خون بالا، کم تحرکی و عدم انجام ورزش و … اشاره کرد.

تا اینجا با مبحث چه کسانی در معرض ابتلا به بیماری دیابت هستند آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله urea در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.

آیا دیابت قابل درمان است؟

بیمارانی که به دیابت نوع 1 و نوع 2 مبتلا هستند با توجه به علت های اصلی بیماری بر اساس دستور پزشک خود می توانند اقدامات لازم را انجام دهند. به طور مثال یکی از مهم ترین اقداماتی که ممکن است پزشک متخصص به افراد برای کنترل بیماری خود توصیه کند، رعایت رژیم های غذایی خاص می باشد.

آیا دیابت قابل درمان است؟
آیا دیابت قابل درمان است؟

همچنین ممکن است که پزشک معالج به افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و نوع 2 توصیه کند که در رشته های ورزشی خاصی شرکت کنند و با انجام فعالیت های خاصی بیماری را کنترل کرده و از پیشرفت آن جلوگیری کنند. معمولا انجام فعالیت های فیزیکی به بدن افراد کمک می کند تا استفاده ی بهتری از هورمون انسولین را بکند و بهتر قند خون را پایین بیاورد.

دکتر سلیمی از بهترین پزشکان معالج بیماری دیابت بوده که با اجرای روش های نوینی به افراد مبتلا به انواع دیابت کمک می کند تا بیماری خود را کنترل کنند و از عوارض این بیماری و آسیب به سلامتی خود جلوگیری کنند.

به طور معمول افرادی که به بیماری دیابت نوع 1 مبتلا هستند برای افزایش سطح تولید انسولین دارو هایی به نام oral agents تجویز می شود. به این ترتیب سطح هورمون انسولین در بدن افراد مبتلا به دیابت نوع 1 افزایش یافته و بدن این افراد می تواند قند خون را پایین بیاورد.

تا اینجا با مبحث آیا دیابت قابل درمان است آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله urea در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.

رعایت رژیم های غذایی و انجام فعالیت های ورزشی

البته باید توجه داشته باشید که افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع 2 با انجام برخی از اقدامات مانند رعایت رژیم های غذایی و انجام فعالیت های ورزشی تا حدودی بیماری خود را کنترل کنند و دیگر نیازی به استفاده از دارو های کنترل کننده نداشته باشند. اما همانطور که می دانیم رعایت این رژیم های غذایی برای همه ی افراد کار ساده ای نبوده و تمامی افراد نمی توانند به فعالیت های ورزشی مختلف مشغول شوند.

تمامی افرادی که به دیابت مبتلا هستند باید هر 6 ماه یک بار توسط پزشک متخصص معاینه شوند و میزان پیشرفت و کنترل بیماری در بدن آن ها مشخص شود. دکتر سلیمی بهترین پزشک متخصص در زمینه ی بیماری دیابت می باشد که به افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع 1 و نوع 2 کمک می کند تا در کم ترین زمان ممکن بیماری خود را کنترل کرده و از ایجاد عوارض این بیماری جلو گیری کنند.

قند خون چگونه مشخص می شود؟

به آزمایش قند خون پایش قند خون گفته می شود که این پایش خون می تواند توسط خود فرد و یا توسط پزشک با استفاده از دستگاه های مخصوص انجام شود.

در روش آزمایش قند خون خانگی افراد از دستگاه های خانگی اندازه گیری قند خون استفاده می کنند که در آن ها میزان گلوکز پلاسمای خون اندازه گیری شده و بر روی نمایشگر دستگاه نمایش داده می شود.

قند خون چگونه مشخص می شود؟
قند خون چگونه مشخص می شود؟

انواع بسیار زیادی از دستگاه های پایش قند خون در کشور وجود دارد که دارای دو بخش الکترونیکی و بخش نوار اندازه گیری قند خون می باشند. این نوار های اندازه گیری قند خون یک بار مصرف می باشند.

اما روش دیگر تعیین قند خون آزمایش هموگلوبین بوده که در این روش میزان کنترل قند خون افراد در طی دو سه ماه اخیر مشخص می شود. به این ترتیب استفاده از هردوی این روش ها برای اطلاع از میزان قند خون خود، مفید می باشد.

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم که پاسخ سوال urea در آزمایش خون چیست را برای شما روشن کنیم. به این منظور در این مطلب شما را با جزئیات آزمایش خون خون آشنا ساخته ایم. همانطور که گفتیم آزمایش خون یک تستی می باشد که در طی فرایند آن خون افراد از بدن آن ها خارج شده و در دستگاه های پیشرفته به صورت دقیق تحت بررسی قرار می گیرد.

جمع بندی
جمع بندی

در خون هر فرد مقادیری از مواد معدنی موجود می باشد که هر کدام از این مواد در بدن وظیفه ای را بر عهده دارند و باید همواره میزان این مواد معدنی در محدوده ی خاصی قرار داشته باشند. به این ترتیب آزمایش خون ما را از وضعیت کلی سلامتی خود آگاه می سازد و به ما کمک می کند تا در مراحل ابتدایی یک بیماری آن را تشخیص داده و نسبت به درمان آن اقدام کنیم.

در برگه ی نتیجه ی آزمایش خون موارد زیادی مشخص می شوند که از جمله آن ها می توان به اوره یا Urea اشاره کرد. همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم، بدن انسان به صورت عادی دائما در حال انجام سوخت و ساز می باشد. مواد غذایی که ما مصرف می کنیم در فرایند سوخت و ساز شکسته شده و از آن ها انرژی حاصل می شود. اما توجه داشته باشید که همواره در طول این فرایند ها برخی از مواد زائد نیز تولید می شود.

مخاطب گرامی شما در حال مشاهده پست urea در آزمایش خون چیست هستید.

اوره یکی از این مواد زائد است که از سوخت و ساز مواد پروتئینی حاصل می شود

اوره یکی از این مواد زائد است که از سوخت و ساز مواد پروتئینی حاصل می شود. بدن انسان در حالت عادی به وسیله ی کلیه ها و از طریق ادرار این اوره ی موجود در خون را دفع می کند.

اما در برخی از مواقع به دلیل اختلال کار کلیه ها و یا افزایش بی رویه ی اوره در اثر سوخت و ساز بیش از حد، میزان اوره ی موجود در خون افراد افزایش می یابد.

دلیل افزایش اوره ی خون می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد که از جمله ی آن ها می توان به اختلال کار کلیه ها، اختلال در کار کبد، خون ریزی دستگاه گوارشی، بی احتیاطی در مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین و … اشاره کرد.

شما در حال مطالعه مقاله urea در آزمایش خون چیست هستید.

برای افراد بالغ باید در محدوده ی 10 تا 20 میلی گرم بر دسی لیتر است

در نتیجه ی آزمایش خون معمولا میزان اوره ی خون را با علامت BUN نشان می دهند و برای افراد بالغ باید در محدوده ی 10 تا 20 میلی گرم بر دسی لیتر بوده و برای محاسبه ی دقیق میزان اوره ی خون این عدد را در 2.14 ضرب می کنند.

نکته ی قابل توجه این است که مقدار نرمال BUN در کودکان و زنان مقداری پایین تر می باشد. این پایین تر بودن محدوده ی نرمال به دلیل کم تر بودن حجم توده ی عضلانی بدن در کودکان و زنان نسبت به مردان بالغ می باشد.

همچنین باید توجه داشت که تقریبا تمامی افرادی که مشکلات کلیوی و اختلالات کلیه دارند، به دلیل دفع ناقص اوره توسط کلیه، مقدار BUN آن ها از میزان طبیعی بیشتر می باشد.

همچنین در ادامه ی مطلب شما را با بیماری دیابت آشنا کردیم. اگر از بیماری دیابت رنج می برید ما به شما دکتر سلیمی را پیشنهاد می کنیم. دکتر سلیمی بهترین پزشک معالج بیماری دیابت در سراسر کشور می باشد که با استفاده روش های نوینی به معالجه ی بیماران دیابتی می پردازد.

در حال حاضر دکتر سلیمی به تعداد بسیار زیادی از مبتلایان به دیابت در سراسر کشور کمک کرده است تا بیماری خود را کنترل کنند و از عوارض این بیماری و آسیب رسیدن به سلامتی خود جلوگیری کنند. امیدواریم که از این مطلب استفاده ی کافی را برده باشید.

از اینکه تا انتهای پست urea در آزمایش خون چیست با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم از خواندن پست urea در آزمایش خون چیست بهره لازم را برده باشید.

برای درمان مشکل دیابت در کمتر از 30 روز لطفا صفحه درمان دیابت در 30 روز را ببینید.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با یک کلیک مشاوره بگیرید