شایع ترین عوارض اسلیو معده چیست؟

امروزه، چاقی مفرط به عنوان یکی از معضلات بزرگ جوامع مدرن، گریبانگیر طیف گسترده‌ای از افراد شده است. در میان راهکارهای متعدد برای مقابله با این معضل، عمل جراحی اسلیو معده به عنوان یکی از روش‌های محبوب و مؤثر، جایگاه ویژه‌ای یافته است. این عمل که با نام گاسترکتومی اسلیو نیز شناخته می‌شود، شامل برداشتن بخش قابل توجهی از معده به صورت عمودی و باقی ماندن کیسه معده‌ای به شکل لوله است. عمل اسلیو معده، با ایجاد محدودیت در حجم غذای دریافتی و تغییرات هورمونی، منجر به کاهش وزن قابل توجه در افراد چاق می‌شود. با این حال، همانند هر عمل جراحی، این روش نیز خالی از عوارض جانبی نیست. شناخت و آگاهی از این عوارض، چه قبل و چه بعد از عمل، برای تصمیم‌گیری آگاهانه و گذراندن دوران نقاهت به نحو مطلوب، حائز اهمیت است. در این مقاله، به بررسی جامع عوارض اسلیو معده ، اعم از عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت، خواهیم پرداخت. هدف از این بررسی، ارائه اطلاعات دقیق و قابل اعتماد به خوانندگان گرامی و افزایش آگاهی آن‌ها در خصوص این عمل جراحی است.

 

عوارض اسلیو معده

 

نکات قابل توجه در مورد عوارض اسلیو معده

  1.  اسلیو معده معمولا عوارض بلند مدتی ندارد.
  2.  عموما شاهد عارضه کاهش وزن خیلی شدید یا همان سوء تغذیه پس از اسلیو معده نخواهیم بود. زیرا این جراحی ، موجب اختلال جذب نمیشود.
  3.  در جراحی اسلیو معده ، روده ها دستکاری نمی شوند ؛ بنابراین بیمار پس از عمل عارضه اسهال را تجربه نمی کند.

حالت تهوع و استفراغ بعد از عمل اسلیو معده

تهوع و استفراغ از دیگر عوارض شایع بعد از عمل اسلیو معده هستند که می‌توانند در روزها یا حتی هفته‌های اول پس از جراحی رخ دهند.
دلایل:

تغییرات آناتومیکی: حجم معده به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد و این امر می‌تواند باعث عبور سریع غذا از معده به روده کوچک شده و منجر به تهوع و استفراغ شود.

 بیهوشی: داروهای بیهوشی می‌توانند عوارض جانبی مانند تهوع و استفراغ را ایجاد کنند.

 تغییرات رژیم غذایی: پس از عمل اسلیو معده، باید رژیم غذایی مایعات و غذاهای کم حجم را دنبال کنید. این تغییر ناگهانی در رژیم غذایی می‌تواند باعث ناراحتی معده و در نتیجه تهوع و استفراغ شود.

 داروها: برخی از داروهایی که پس از جراحی تجویز می‌شوند، مانند مسکن‌ها و آنتی‌بیوتیک‌ها، می‌توانند تهوع را به عنوان عارضه جانبی ایجاد کنند.

علائم

  •  حالت تهوع
  •  استفراغ
  •  کم شدن اشتها
  •  نفخ
  •  درد شکم

پیشگیری از عارضه تهوع بعد از عمل اسلیو

  1.  رعایت رژیم غذایی: به دقت از دستورالعمل‌های رژیم غذایی پس از عمل که توسط پزشک یا متخصص تغذیه ارائه شده است، پیروی کنید.
  2.  نوشیدن مایعات: به آرامی و به طور مکرر مایعات بنوشید تا از کم آبی بدن جلوگیری کنید.
  3.  مصرف دارو: داروهای خود را طبق دستور بهترین جراح اسلیو معده مصرف کنید.

درمان حالت تهوع پس از عمل کوچک کردن معده به روش اسلیو

  • دارو: پزشک ممکن است داروهای ضد تهوع را برای تسکین علائم تجویز کند.
  • تغییر رژیم غذایی: ممکن است لازم باشد رژیم غذایی خود را برای چند روز پس از تجربه تهوع و استفراغ، به مایعات و غذاهای کم حجم تغییر دهید.

عارضه درد بعد از اسلیو معده

احساس مقداری درد پس از عمل اسلیو معده، امری طبیعی است. این درد به دلیل برش‌های ایجاد شده در حین عمل و همچنین تغییرات انجام شده در دستگاه گوارش شما ایجاد می‌شود.

میزان و نوع درد: میزان و نوع درد بعد از اسلیو معده می‌تواند در افراد مختلف، متفاوت باشد. برخی افراد ممکن است فقط درد خفیفی را در ناحیه شکم خود احساس کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است درد شدیدتری را تجربه کنند. درد ممکن است به صورت تیر کشیدن یا سوزش باشد.

محل درد: درد بعد از عمل معمولاً در ناحیه شکم و اطراف محل برش‌ها، احساس می‌شود. همچنین ممکن است دردی در شانه‌ها نیز احساس کنید که به دلیل نفخ ناشی از گاز است.

مدت زمان درد: درد بعد از جراحی به تدریج و طی چند روز تا چند هفته فروکش می‌کند. با این حال، ممکن است تا چند ماه بعد از عمل، احساس درد خفیف یا ناراحتی به طور متناوب داشته باشید.

نحوه کنترل درد پس از عمل اسلیو

پزشک برای کنترل درد بعد از عمل، داروهای مسکن تجویز خواهد کرد. دستورالعمل‌های پزشک خود را در مورد نحوه مصرف داروها به دقت دنبال کنید و در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی، به او اطلاع دهید. علاوه بر مصرف دارو، می‌توانید با انجام برخی اقدامات دیگر به کاهش درد بعد از عمل اسلیو معده کمک کنید:

  1.  استراحت کافی: به بدن خود زمان کافی برای بهبودی بدهید و از فعالیت‌های سنگین خودداری کنید.
  2.  کمپرس سرد: استفاده از کمپرس سرد روی ناحیه شکم می‌تواند به کاهش درد و التهاب کمک کند.
  3.  حفظ وضعیت عمودی: تا حد امکان صاف بنشینید یا راه بروید تا از تجمع گاز در معده و افزایش درد جلوگیری کنید.
  4.  مصرف مایعات: نوشیدن مایعات فراوان به هیدراته نگه داشتن بدن و کاهش یبوست که می‌تواند درد را تشدید کند، کمک می‌کند.
  5.  رژیم غذایی مناسب: از رژیم غذایی تجویز شده توسط پزشک خود پیروی کنید. این رژیم غذایی به طور معمول شامل وعده‌های غذایی کوچک و مکرر، با غذاهای نرم و کم چرب است.
  6.  کنترل استرس: استرس می‌تواند درد را بدتر کند. برای کنترل استرس می‌توانید از روش‌هایی مانند یوگا، مدیتیشن یا تنفس عمیق استفاده کنید.

توضیحات مهم در مورد ریزش مو بعد از اسلیو معده

یکی از تصورات اشتباهی که در میان تعدادی از افراد جا افتاده ، از دست دادن موها پس از عمل گاسترکتومی اسلیو هست. باید بدانید که چند ماه پس از عمل، ممکن است متوجه ریزش بیشتر موهای خود نسبت به حالت معمول شوید که عارضه جانبیِ طبیعی این عمل است و می تواند به دلیل واکنش بدن به جراحی، کاهش وزن و تغییر رژیم غذایی رخ دهد. دقت کنید که موهای شما به طور کامل ریزش نخواهد داشت، اما کمی از حالت عادی شدیدتر است. در اغلب موارد، این ریزش مو بعد از چند ماه کاهش می یابد و بدن شما شروع به رویش مجدد مو می کند. با تغییر یا افزودن مکمل به رژیم غذایی خود، ممکن است بتوانید از ریزش مو کم کنید.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با یک کلیک مشاوره بگیرید