همراه ما باشید تا بیشتر با Egfr در آزمایش خون چیست آشنا شوید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
مقدمه

Egfr در آزمایش خون که آزمایش کراتینین سرم نیز نامیده می شود، روشی است که پزشکان می توانند میزان عملکرد کلیه های شما را اندازه گیری کنند. کراتینین یک ماده زائد حاصل از تجزیه طبیعی بافت عضلانی است.
افزایش میزان کراتینین در خون به معنی عملکرد نادرست کلیه ها می باشد برای شناخت بیشتر با این مورد پیشنهاد می کنیم پست معنی creatinine در آزمایش خون را مشاهده کنید
همانطور که بدن شما آن را تولید می کند، از طریق کلیه ها فیلتر شده و از طریق ادرار دفع می شود. توانایی کلیه های شما در اداره کراتینین میزان پاکسازی کراتینین نامیده می شود و این کمک می کند تا سرعت خون را از طریق کلیه ها تخمین بزنید، که میزان فیلتراسیون گلومرولی (GFR) نامیده می شود.
egfr در آزمایش خون چیست و به چعه معناست؟
یکی از آزمایشاتی که برای سنجش سلامت کلیهها تجویز میشود، Egfr است. به عبارتی کراتینین ماده زائد از تجزیه بافت های عضلانی می باشد. کراتینین در بدن تولید می شود.
زمانی که خون در بدن از طریق کلیه جریان پیدا می کند کلیه ها بخش مایع خون را از طریق فیلترهای کوچکی که نفرون نام دارد هل می دهند و بعد از این مرحله بیشتر مایعات را به داخل خون جذب می کنند.
بخشی از مواد زائد و مایعات وجود دارد که کلیه ها آن را جذب نمی کنند.
در ادامه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
1- نکات موثر در Egfr در آزمایش خون چیست
2-نتایج Egfr در آزمایش خون چگونه است؟
3- عوامل موثر در Egfr در آزمایش خون چیست
4- انجام Egfr در آزمایش خون چگونه است؟
5- معنای نتایج Egfr در آزمایش خون چیست
6- بررسی موارد موثر Egfr در آزمایش خون چگونه است؟
7- عوامل افزایش دهنده سطح کراتینین در Egfr در آزمایش خون چیست
8- چگونگی Egfr در آزمایش خون چگونه است؟
9- نتیجه گیری Egfr در آزمایش خون
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد egfr در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.
نکات موثر در Egfr در آزمایش خون
خون در بدن شما هر روز صدها بار از طریق کلیه ها جریان می یابد. کلیه ها قسمت مایع خون را از طریق فیلترهای کوچکی به نام نفرون هل می دهند و سپس بیشتر مایعات را به داخل خون جذب می کنند.

مایعات و مواد زائدی که کلیه ها مجدداً آنها را جذب نمی کنند از طریق ادرار از بدن خارج می شوند. میزان جریان خون از طریق کلیه های شما از طریق Egfr در آزمایش خون بررسی می شود.
(گلومرول ها، دسته های ریز رگ های خونی در نفرون ها هستند و آنها قسمت های اساسی سیستم فیلتر هستند.) پزشک شما نمی تواند GFR را اندازه گیری کند، بنابراین در اینجا کلیرانس کراتینین ظاهر می شود. که در اینجا دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت می تواند شما را راهنمایی کند.
برای اینکه بدانید کلیه هایتان سالم هستند یا نه توصیه می کنیم پست معنی creatinine در جواب آزمایش را مشاهده نمائید.
پاکسازی کراتینین
کراتینین یک ماده زائد است که بدن شما در هنگام تجزیه طبیعی عضله به طور مداوم تولید می کند. کلیه های شما کراتینین را از خون به داخل ادرار فیلتر می کنند و تقریباً هیچ کدام را دوباره جذب می کنند. میزان خونی که کلیه ها می توانند در هر دقیقه فاقد کراتینین باشند، پاکسازی کراتینین نامیده می شود.
کلیرانس کراتینین در یک جوان سالم حدود 95 میلی لیتر در دقیقه برای زنان و 120 میلی لیتر در دقیقه برای مردان است. این بدان معناست که هر دقیقه کلیه های فرد 95 تا 120 میلی لیتر خون فاقد کراتینین پاک می کند.
Egfr در آزمایش خون بسته به سن، جنس و اندازه می تواند متفاوت باشد. به طور کلی، کلیرانس کراتینین تخمین خوبی از میزان فیلتراسیون گلومرولی است.
پزشکان برای بررسی میزان عملکرد کلیه های شما از تست های کراتینین استفاده می کنند. این عملکرد کلیه نامیده می شود. آزمایش میزان پاکسازی کراتینین، توانایی کلیه ها در تصفیه خون را نشان می دهد.
تا اینجا با مبحث نکات موثر در Egfr در آزمایش خون آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله egfr در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.
اگر علائمی از بیماری کلیه دارید
با بدتر شدن عملکرد کلیه، کراتینین نیز کاهش می یابد. اگر علائمی از بیماری کلیه دارید، پزشک شما دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت ممکن است آزمایش کراتینین را تجویز کند، از جمله:
حالت تهوع
از دست دادن اشتها
خستگی و ضعف
مشکل خواب
پا و مچ پا متورم است

آماده شدن برای آزمایش کراتینین
قبل از انجام آزمایش کراتینین( Egfr در آزمایش خون)، پزشک ممکن است به شما بگوید که به مدت 24 ساعت گوشت پخته مصرف نکنید. مطالعات نشان می دهد که می تواند سطح کراتینین شما را برای مدت کوتاهی افزایش دهد. دو روش اصلی وجود دارد که پزشکان از آزمایش کراتینین برای اندازه گیری عملکرد کلیه استفاده می کنند:
آزمایشات ادرار:
پاکسازی کراتینین را می توان با اندازه گیری مقدار کراتینین در نمونه ای از پوست جمع آوری شده طی 24 ساعت مشخص کرد. برای این روش، شما تمام ادرار خود را به مدت یک روز در یک ظرف پلاستیکی ذخیره می کنید و سپس آن را برای آزمایش وارد می کنید.
این روش ناخوشایند است، اما ممکن است برای تشخیص برخی از بیماری های کلیه لازم باشد. به وسیله آزمایش خون پزشکان می توانند GFR را با استفاده از یک سطح کراتینین در خون تخمین بزنند.
فرمول های مختلف سن، جنس، و گاهی وزن و قومیت شما را در نظر می گیرند. هر چه سطح کراتینین خون بالاتر باشد، میزان GFR و کلیرانس کراتینین تخمین زده می شود.
به دلایل علمی، روش Egfr در آزمایش خون بسیار بیشتر از آزمایش جمع آوری ادرار 24 ساعته کراتینین استفاده می شود. اما ممکن است مجموعه ادرار در افرادی که دارای توده عضلانی بزرگ یا کاهش قابل توجه توده عضلانی هستند مفید باشد.
نتایج آزمایش کراتینین
ترشح کم GFR با کراتینین بیماری کلیه را نشان می دهد. کاهش عملکرد کلیه می تواند حاد (ناگهانی، اغلب قابل برگشت) یا مزمن (طولانی مدت و دائمی) باشد.
اندازه گیری های مکرر GFR یا کلیرانس کراتینین با گذشت زمان می تواند بیماری کلیوی را حاد یا مزمن تشخیص دهد. عملکرد کلیه و ترشح کراتینین با افزایش سن کاهش می یابد.
کلیه های شما دارای ظرفیت ذخیره بسیار زیادی هستند
خوشبختانه کلیه های شما دارای ظرفیت ذخیره بسیار زیادی هستند. اکثر افراد می توانند 30 تا 40 درصد عملکرد کلیه خود را بدون مشکلات اساسی از دست بدهند. پزشکانی از قبیل: دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت با یک سیستم مرحله بندی که از GFR استفاده می کند، شدت بیماری مزمن کلیه را تشخیص می دهند:
مرحله 1: GFR 90 یا بالاتر (عملکرد طبیعی کلیه)
مرحله 2: GFR 60-89 (کاهش خفیف در عملکرد کلیه)
مرحله 3:) GFR 45 – 59 کاهش خفیف تا متوسط عملکرد کلیه)
مرحله 4: ) GFR 30 – 44 کاهش متوسط تا شدید عملکرد کلیه)
مرحله 5: )GFR 15-29 کاهش شدید عملکرد کلیه)
مرحله 6: GFR کمتر از 15 ( نارسایی کلیه، معمولاً نیاز به دیالیز دارد )

تا اینجا با مبحث نتایج آزمایش کراتینین آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله egfr در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.
نتایج Egfr در آزمایش خون
در افراد بالای 60 سال ممکن است سطح خون کراتینین به ظاهر طبیعی باشد اما هنوز دارای GFR و کراتینین پایین هستند. روش 24 ساعته جمع آوری ادرار، یا یکی از فرمول های تخمین GFR، می تواند کاهش عملکرد کلیه را با دقت بیشتری تشخیص دهد. نتایج Egfr در آزمایش خون همیشه به معنای بیماری کلیه نیست. بعضی اوقات، می توانند نشانه هایی از موارد زیر باشند:
بارداری
ورزش سخت
رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز
عوارض جانبی برخی از داروها
میزان پاکسازی کم کراتینین
دلایل اصلی بیماری مزمن کلیه، فشار خون و دیابت است. اگر این شرایط را دارید، اولین قدم کنترل کردن آنها با بهبود رژیم غذایی، ورزش و داروها است.
در غیر این صورت، ممکن است برای شناسایی علت بیماری کلیه به آزمایش بیشتری نیاز داشته باشید. بررسی مرتب کلیرانس GFR با کراتینین به شما و پزشک خود اجازه می دهد هرگونه کاهش عملکرد کلیه را با گذشت زمان دنبال کنید.
پزشک شما ممکن است نیاز به تغییراتی در داروهای شما داشته باشد تا بتواند هر گونه تغییر در عملکرد کلیه را تنظیم کند. از آنجا که داروهای بدون نسخه (به ویژه داروهایی برای دردهای خفیف و سردرد)، گیاهان و مکمل ها می توانند کلیه شما را تحت تاثیر قرار دهند، هیچ یک از اینها را بدون مشورت با پزشک خود مصرف نکنید. اکثر افراد تا زمانی که میزان ترشح GFR و کراتینین بسیار کم نشود نیازی به دیالیز دارند.
اما از آنجا که عملکرد کلیه با افزایش سن به طور طبیعی کاهش می یابد، مهم این است که برای نگه داشتن هرچه بیشتر از قبل اقدام کنید.
Egfr در آزمایش خون یا آزمایش میزان فیلتراسیون گلومرولی (GFR) تخمین زده شده یک آزمایش خون است که برای تعیین میزان عملکرد کلیه های شما انجام می شود.
این آزمایش میزان کراتینین در خون شما را اندازه گیری می کند و با استفاده از فرمول، از نظر ریاضی عددی بدست می آورد که عملکرد کلیه شما را تخمین می زند. این فرمول از سطح کراتینین، سن، جنس، وزن و نژاد شما برای رسیدن به این تعداد eGFR شما استفاده می کند.
تا اینجا با مبحث نتایج Egfr در آزمایش خون آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله egfr در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.
هدف Egfr در آزمایش خون
در صورت مشکوک بودن به بیماری مزمن کلیه، پزشک آزمایش eGFR را تجویز می کند. بنابراین، اگر از داشتن علائم بیماری کلیوی شکایت دارید، ممکن است پزشک شما را به انجام آزمایش eGFR سفارش دهد. این علائم عبارتند از:

پوست خشک و مداوم خارش دار
گرفتگی عضلات
مچ پا و پا متورم است
افزایش دفعات ادرار
ادرار کف یا خونی
مشکلات خواب
خستگی و سطح انرژی پایین
مشکلات غلظت
تهوع و استفراغ
اشتهای ضعیف
فشار خون بالا
Egfr در آزمایش خون در مراحل اولیه بیماری کلیوی هیچ علامتی ندارد
Egfr در آزمایش خون در مراحل اولیه بیماری کلیوی هیچ علامتی ندارد. به همین دلیل، اگر به بیماری های قبلی مانند دیابت، فشار خون و بیماری های قلبی عروقی مبتلا باشید همه اینها روی کلیه های شما تاثیر می گذارد.

پزشک شما دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت احتمالاً این آزمایش را در فواصل منظم برای شما تجویز می کند. سابقه خانوادگی بیماری کلیه نیز این آزمایش را ضروری می کند.
بعلاوه، اگر قبلاً به بیماری کلیوی مبتلا شده اید، پزشك شما هنوز آزمایش منظم eGFR را برای نظارت بر میزان پیشرفت کلیه شما تجویز می کند. عملکرد اصلی کلیه های شما پاکسازی خون است. گلومرول ها، فیلترهای کوچکی که در کلیه های شما یافت می شوند و در این کار مهم هستند.
بنابراین، میزان eGFR در آزمایش خون شما در واقع مقدار خون این گلومرول ها در دقیقه است و با اندازه گیری سطح کراتینین در خون کار می کند. کراتینین بخشی است که کلیه ها به فیلتر کردن آن در بدن کمک می کنند.
بنابراین، اگر سطح بالایی از کراتینین در خون شما پیدا شود، ممکن است نشان دهد که کلیه های شما (به ویژه گلومرول ها) فیلتراسیون و پاکسازی خون را به خوبی انجام نمی دهند.
تا اینجا با مبحث هدف Egfr در آزمایش خون آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله egfr در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.
برای پاسخ دادن به اینکه چه عواملی باعث افزایش اوره در خون می شود لازم می باشد از صفحه urea در آزمایش خون چیست دیدن کنید.
آزمون eGFR صد درصد دقیق نیست
آزمون eGFR صد درصد دقیق نیست و فقط می تواند تخمینی از میزان فیلتراسیون شما داشته باشد. علاوه بر این، فرمول استاندارد برای محاسبه eGFR برای افراد زیر 18 سال معتبر نیست.
برای تشخیص بیماری کلیه، Egfr در آزمایش خون معمولاً همراه با آزمایش ادرار برای آلبومین انجام می شود. در همین راستا، دقیقاً همانطور که از آزمایش های eGFR برای نظارت بر بیماری کلیه استفاده می شود، آزمایش ادرار برای آلبومین نیز بطور همزمان برای همان منظور استفاده می شود.
آلبومین پروتئینی است که به طور معمول در خون شما یافت می شود و کلیه ها با عملکرد مناسب اجازه ورود به ادرار را نمی دهند. با این حال، آسیب دیده انجام می دهد. بنابراین اگر نتایج این آزمایش نشان داد که آلبومین در ادرار شما وجود دارد، احتمال ابتلا به بیماری کلیوی زیاد است. آلبومین موجود در ادرار البومینوریا نامیده می شود .
آزمایشات عملکرد کلیه بیشتر و معنی آنها
به طور کلی هیچ خطری یا منع مصرفی در ارتباط با Egfr در آزمایش خون وجود ندارد. می توانید انتظار داشته باشید که علائم خود را با پزشک خود و همچنین سابقه خانوادگی بیماری کلیوی (در صورت وجود) با پزشکانی از قبیل: دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت در میان بگذارید.
شما باید تمام داروهای مصرفی خود را نزد پزشک خود فاش کنید. دلیل این امر این است که داروهای خاصی می توانند در نتایج eGFR تداخل داشته باشند زیرا سطح کراتینین شما را افزایش می دهند. برخی از این داروها سیس پلاتین و جنتامایسین هستند.
شما باید انتظار داشته باشید که در مورد سابقه پزشکی خود بحث کنید و اگر مبتلایان به بیماری دیابت و فشار خون بالا هستید، باید آن را نیز فاش کنید. در صورت بارداری یا احتمال بروز آن را فاش کنید، زیرا این امر می تواند بر نتایج Egfr در آزمایش خون تاثیر بگذارد.
زمان سنجی
از آنجا که این آزمایش به صورت آزمایش خون است، فقط چند دقیقه طول می کشد. این آزمایش در بیمارستان انجام می شود. برای این آزمون می توانید هر طور که می خواهید لباس بپوشید. با این حال، با توجه به اینکه خون از بازوی شما گرفته می شود، ممکن است برای شما بهتر باشد لباس بدون آستین یا لباسی بپوشید که بالا رفتن لباس از بازوی شما آسان باشد.

غذا و نوشیدنی
پزشک ممکن است به شما دستور دهد که در روز آزمایش چیزی نخورید یا از مصرف برخی غذاها خودداری کنید. او همچنین ممکن است به شما دستور دهد که برخی از داروها را قطع کنید. یک سوزن به پوست بازوی شما وارد می شود و خون شما کشیده می شود.
ممکن است احساس یک درد متوسط یا فقط یک احساس گزش داشته باشید و انجام کل مراحل آن احتمالاً زیر یک دقیقه طول خواهد کشید.
به شما اجازه داده می شود بلافاصله به خانه بروید و پزشک (یا تکنسینی که به شما مراجعه کرده است) به شما می گوید که چه زمانی برای نتیجه آزمایش خود برگردید.
در صورت مشاهده خونریزی یا کبودی جدی در محلی که سوزن در آن قرار داده شده است، به شما آموزش داده می شود که مجدداً به بیمارستان مراجعه کنید. یا با دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت مشورت کنید.
عوامل موثر در Egfr در آزمایش خون
برخی از عوامل موثر و بسیار شایع در انجام آزمایش خون مانند eGFR وجود دارد. اگر هر یک از این عوامل را تجربه کردید و می توانید انتظار داشته باشید خیلی زود از بین بروند، نگران نباشید:
کبودی یا تورم کمی
کمی سوزش یا ضربان
احساس سرگیجه یا سرگیجه
با این حال، عوامل جدی و نادر خون گرفتن شما عبارتند از:
خونریزی بیش از حد
عفونت
یک منطقه متورم که مملو از خون است. این را هماتوم نیز می گویند.
اگر هر یک از این موارد را تجربه کردید، باید فوراً به پزشک خود گزارش دهید.
تفسیر نتایج Egfr در آزمایش خون
نتیجه eGFR شما یک عدد خواهد بود و معنی هر دامنه اعداد این است:
GFR 90 و بالاتر: عملکرد کلیوی شما تا حد طبیعی است.
:GFR 60–89 عملکرد کلیه کاهش ملایمی دارد. این به معنای ابتلا به بیماری کلیه نیست. فقط در صورت وجود علائم دیگر آسیب کلیه، این عدد GFR ممکن است بیانگر بیماری کلیه باشد.
GFR 45-59 :کاهش عملکرد خفیف تا متوسط وجود دارد و ممکن است نشان دهنده ابتلا به بیماری کلیوی باشد.
:GFR 30-44 این نشان می دهد که عملکرد کلیه کاهش متوسط تا شدیدی دارد.
GFR 15-29 :این به معنای کاهش شدید عملکرد کلیه است.
GFR 15 یا کمتر: این نشان دهنده نارسایی کلیه است و شما باید دیالیز شوید یا پیوند کلیه کنید.
با این اوصاف، فقط پزشک شماست که می تواند دقیق ترین نتیجه را بر اساس نتیجه eGFR و سایر علائم فردی، عوارض و سابقه پزشکی به شما ارائه دهد.
همچنین باید توجه داشته باشید که نتیجه آزمایش eGFR شما می تواند تحت تأثیر عوامل زیادی قرار گیرد. بر این اساس، پزشک شما قبل از تشخیص بیماری مزمن کلیه یا سفارش آزمایشات بیشتر برای تایید تشخیص، اگر مواردی در مورد شما اعمال شود، به این موارد نگاه می کند.

تا اینجا با مبحث عوامل موثر در Egfr در آزمایش خون آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله egfr در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.
تشخیص بیماری مزمن کلیه
بسته به نتیجه آزمایش eGFR در خون شما و سایر اطلاعات پزشکی، ممکن است پزشک تشخیص قطعی بیماری کلیوی ندهد. در عوض، او ممکن است از شما بخواهد که برای یک آزمایش eGFR دیگر بروید تا بررسی کند که آیا نتیجه ثابت مانده است یا خیر. اگر از نتایج آزمایش eGFR خود به بیماری کلیوی با خبر شده اید، پزشک ممکن است آزمایش های زیر را برای شما تجویز کند:
بیوپسی کلیه:
این آزمایش شامل گرفتن مقدار کمی از کلیه شما برای معاینه میکروسکوپی است. این کار به منظور تعیین نوع دقیق بیماری کلیوی شما و میزان پیشرفت بیماری انجام می شود تا بتوان یک برنامه درمانی مناسب تدوین کرد.
سونوگرافی یا سی تی اسکن :
ممکن است در هر یک از این آزمایشات تصویربرداری تجویز شود تا پزشک بتواند تصویری واضح از کلیه های شما بدست آورد و مشخص کند که در چه حالتی قرار دارند.
علاوه بر این، ممکن است پزشک شما را برای تعیین مراحل بعدی و کمک به مدیریت وضعیت شما به یک متخصص نفرولوژیست و پزشکی متخصص در مشکلات کلیوی ارجاع دهد . بسیار ضروری است که در مورد نتیجه Egfr در آزمایش خون خود با پزشک خود ( دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت) مکالمه ای دقیق داشته باشید.
در صورت تمایل می توانید آزمایش را در بیمارستان دیگری انجام دهید یا نظر پزشکی دوم را در مورد تشخیص اولیه خود جویا شوید. صرف نظر از اینکه نتایج آزمایش eGFR شما چیست مهم است که گزینه های زندگی سالم را انتخاب کنید.
خوردن سالم، ترک سیگار و تحرک بدنی
خوردن سالم، ترک سیگار و تحرک بدنی از جمله مواردی است که می توانید برای اطمینان از عدم وقوع این امر انجام دهید. اگر در معرض ابتلا به بیماری کلیه هستید، باید یک برنامه منظم تنظیم کنید تا GFR شما بررسی شود.
Egfr در آزمایش خون (میزان فیلتراسیون گلومرولی) آزمایشی است که برای بررسی میزان عملکرد کلیه ها استفاده می شود. به طور خاص، میزان تخلیه خون هر دقیقه از گلومرول ها را تخمین می زند. گلومرول ها فیلترهای ریزی در کلیه ها هستند که مواد زائد خون را فیلتر می کنند.

نحوه انجام Egfr در آزمایش خون
نمونه خون به آزمایشگاه ارسال می شود. در آنجا، سطح کراتینین در نمونه خون آزمایش می شود. کراتینین یک ماده زائد شیمیایی از کراتین است.
کراتین ماده شیمیایی است که بدن برای تامین انرژی، به طور عمده به عضلات، تولید می کند. متخصص آزمایشگاه، سطح کراتینین خون شما را با چندین فاکتور دیگر برای تخمین GFR شما ترکیب می کند. از فرمول های مختلفی برای بزرگسالان و کودکان استفاده می شود.
این فرمول شامل برخی یا همه موارد زیر است:
سن
اندازه گیری کراتینین خون
قومیت
جنسیت
قد
وزن
تست پاکسازی کراتینین، که شامل جمع آوری 24 ساعته ادرار است، همچنین می تواند برآورد عملکرد کلیه را ارائه دهد. ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی شما ممکن است از شما بخواهد که داروهایی را که ممکن است روی نتایج آزمایش تاثیر بگذارد به طور موقت قطع کنید.
این داروها شامل داروهای آنتی بیوتیک و اسید معده است. تمام داروهای مصرفی خود را حتماً به ارائه دهنده خود بگویید. قبل از صحبت با پزشک، مصرف هیچ دارویی را قطع نکنید. اگر باردار هستید یا فکر می کنید باردار هستید به پزشک خود بگویید.
GFR تحت تأثیر بارداری است. وقتی سوزن برای خونگیری وارد می شود، بعضی از افراد احساس درد متوسط می کنند. دیگران فقط احساس خارش یا گزگز می کنند. پس از آن، ممکن است کمی ضربان یا کبودی ایجاد شود. این به زودی از بین می رود.
انجام Egfr در آزمایش خون
Egfr در آزمایش خون، میزان فیلتر شدن خون در کلیه های شما را اندازه گیری می کند. اگر علائمی وجود دارد که کلیه ها به خوبی کار نمی کنند، ممکن است پزشک شما دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت این آزمایش را انجام دهد.
همچنین ممکن است برای دیدن میزان پیشرفت بیماری کلیه انجام شود. آزمایش GFR برای افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه توصیه می شود.

برای افرادی که ممکن است به بیماری کلیوی مبتلا شوند به دلیل موارد زیر توصیه می شود:
دیابت
سابقه خانوادگی بیماری کلیه
عفونت های مکرر دستگاه ادراری
بیماری قلبی
فشار خون بالا
انسداد ادرار
با توجه به بنیاد ملی کلیه، نتایج طبیعی در محدوده 90 تا 120 میلی لیتر است. سطح افراد مسن کمتر از حد نرمال GFR خواهد بود، زیرا GFR با افزایش سن کاهش می یابد.

بازه ی مقادیر متوسط بین آزمایشگاه های مختلف ممکن است به طور نامحسوس متفاوت باشد. بعضی از آزمایشگاه ها از اندازه گیری های مختلف استفاده می کنند یا نمونه های مختلف را آزمایش می کنند.
با پزشک خود در مورد معنی نتایج آزمایش خاص خود صحبت کنید. اندازه وریدها و عروق از فردی به فرد دیگر و از یک طرف بدن به طرف دیگر متفاوت است.
خون گرفتن از بعضی افراد ممکن است دشوارتر از دیگران باشد.
سایر عوامل مرتبط با خونگیری جزئی است، اما می تواند شامل موارد زیر باشد:
خونریزی بیش از حد
غش یا احساس سبکی سر
چندین سوراخ برای تعیین محل رگ ها
هماتوم (خون در زیر پوست جمع می شود)
عفونت (خطر کمی در هر زمان شکستن پوست)
حتی گاهی اوقات افراد مبتلا به بیماری کلیوی جدی علائمی ندارند. به همین دلیل آزمایش خون یا ادرار برای بررسی مشکلات کلیوی ضروری است. دو آزمایش اصلی برای تشخیص آسیب کلیه و ارزیابی عملکرد کلیه های شما در دفع سموم و مواد زائد از خون وجود دارد.

آزمایش خون
برای اندازه گیری سطح کراتینین سرم شما از آزمایش خون استفاده می شود که به شما کمک می کند کلیه ها خون را فیلتر کنند. کراتینین یک ماده زائد است که از استفاده عضلات و تجزیه پروتئین مصرفی شما ایجاد می شود.
با افزایش کراتینین خون، عملکرد کلیه کاهش می یابد. کاهش عملکرد کلیه به این معنی است که کلیه های شما قادر به حذف سموم و مواد زائد خون و همچنین کسی نیستند که عملکرد طبیعی کلیه دارد. برآورد (یا درصد) عملکرد کلیه میزان فیلتراسیون گلومرولی (GFR) یا Egfr در آزمایش خون نامیده می شود.
گلومرول ها رگ های خونی کوچک در کلیه هستند که به تصفیه و پاکسازی بدن کمک می کنند. GFR روشی برای سنجش میزان عملکرد کلیه ها با تعیین میزان فیلتر کردن گلومرول ها برای مواد زائد از خون شما است. eGFR رایج ترین روش برای اندازه گیری عملکرد کلیه در کلینیک های کلیه یا بررسی آن توسط دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت می باشد.

آزمایش ادرار
تست های آزمایشگاهی ساده مانند آنالیز ادرار (قطره ادرار) که بدنبال خون و پروتئینی به نام آلبومین در ادرار است، در تشخیص آسیب کلیه در مراحل اولیه و تعیین خطر از دست دادن عملکرد بیشتر کلیه نیز مفید است.
فیلترهای کلیه معمولاً اجازه پروتئین در ادرار را نمی دهند، بنابراین اگر پروتئین (آلبومین) تشخیص داده شود، این نشانه آسیب دیدن فیلترهای کلیه است. هرچه آلبومین بیشتری در ادرار داشته باشید، خطر از دست دادن عملکرد کلیه با گذشت زمان بیشتر می شود.
سایر آزمایشات خون، اشعه ایکس، سونوگرافی کلیه یا بیوپسی کلیه نیز ممکن است برای تشخیص نوع خاص بیماری کلیه و تعیین درمان مناسب مورد نیاز باشد.
علائم و نشانه های بیماری کلیه
اگر عملکرد کلیه شما همچنان رو به زوال است، ممکن است علائم بیماری کلیه را شروع کنید. این امر برای هر فرد متفاوت است، اما با نارسایی کلیه ها و عدم توانایی در حذف مواد زائد از بدن، بیشتر افراد دچار آن می شوند. علائم زیادی از اورمی وجود دارد که با کاهش عملکرد کلیه رخ می دهد، از جمله:
کاهش وزن
ضعف
استفراغ
از دست دادن اشتها
تنگی نفس
گرفتگی عضلات پا
خارش
درد قفسه سینه
کبودی
ورم در مچ پا و پاها
خستگی
حالت تهوع
طعم بد دهان
پاهای بی قرار
فراموشی
مشکل خوابیدن
عدم تحمل سرد
تغییر رنگ پوست
کاهش میل جنسی

میزان فیلتراسیون گلومرولی یا Egfr در آزمایش خون
این یک آزمایش خون است که به دنبال تغییراتی در عملکرد کلیه های شما است. کلیه های شما فیلترهای کوچکی به نام گلومرول دارند. فیلترها به دفع مواد زائد از خون شما کمک می کنند. میزان فیلتراسیون گلومرولی شما میزان فیلتر شدن خون در هر دقیقه است.
میزان فیلتراسیون گلومرولی
میزان فیلتراسیون گلومرولی را می توان با توجه به نتیجه آزمایش خون دیگری به نام کراتینین، با دقت زیادی تخمین زد. از عوامل دیگر مانند وزن و سن شما استفاده می شود.
به این میزان فیلتراسیون گلومرولی تخمین زده شده Egfr در آزمایش خون گفته می شود. اگرچه ممکن است GFR در یک آزمایش ادرار باشد، اما این فقط در شرایط خاص انجام می شود.
شما ممکن است به این آزمایش نیاز داشته باشید تا ببینید کلیه های شما به همان روشی که باید کار می کنند، مخصوصاً اگر مبتلا به دیابت یا فشار خون هستید. GFR می تواند بیماری کلیه را در اولین مراحل تشخیص دهد، در حالی که قابل درمان است.
GFR همچنین می تواند به شما در یافتن بیماری مبتلا به کاهش جریان خون در کلیه ها مانند نارسایی احتقانی قلب، شوک یا از دست دادن شدید مایعات (کمبود آب) کمک کند. ارائه دهنده خدمات بهداشتی شما به احتمال زیاد آزمایشات دیگری را برای اندازه گیری عملکرد کلیه و مواد زائد بررسی می کنند که نظیر:
BUN یا نیتروژن اوره خون
آزمایش ادرار
آلبومین ادرار
معنای نتایج Egfr در آزمایش خون
نتایج Egfr در آزمایش خون ممکن است بسته به سن، جنس، سابقه سلامتی، روش استفاده شده برای آزمایش و سایر موارد متفاوت باشد. نتایج آزمایش شما ممکن است به معنای مشکل شما نباشد.
از ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود یا دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت بپرسید که نتایج آزمایش شما برای شما چه معنی دارد.
محدوده طبیعی GFR به سن، وزن، نژاد و توده عضلانی شما بستگی دارد.
در بیشتر افراد سالم، GFR طبیعی 90 یا بالاتر است.در اینجا محدوده های معمولی وجود دارد:
GFR بالاتر از 60 طبیعی تلقی می شود.
GFR زیر 60 ممکن است به معنی ابتلا به بیماری کلیوی باشد.
GFR 15 یا کمتر به این معنی است که کلیه های شما از کار می افتند.

اگر نتایج آزمایش شما نشان می دهد که به بیماری کلیوی اولیه مبتلا هستید، ممکن است ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی بخواهد برای درمان تهاجمی آن اقداماتی انجام دهد. آزمایش با نمونه خون انجام می شود. از سوزن برای برداشتن خون از ورید موجود در بازو یا دست استفاده می شود. انجام آزمایش خون با سوزن خطرات زیادی دارد.
این موارد شامل خونریزی، عفونت، کبودی و احساس سبکی سر است. هنگامی که سوزن بازو یا دست شما را می سوزاند، ممکن است کمی احساس سوزش یا درد کنید. پس از آن، پوست ممکن است زخم باشد.
نتایج Egfr در آزمایش خون شما ممکن است موارد زیر را تحت تاثیر قرار دهد:
عملکرد کلیه را تغییر دهید
سوءتغذیه شدیدی دارند، کمبود وزن دارند و یا به بیماری عضلات مبتلا هستند
به شدت اضافه وزن دارند
بدنساز هستند
یک اختلال عضلانی عصبی داشته باشند
داروهای خاصی از جمله شیمی درمانی و داروهای کلیوی مصرف می کنند
گوشت زیاد بخورند
رژیم گیاهخواری یا کم گوشت بخورند
مکمل های کراتین مصرف کنند
باردار هستند
دارای شرایط باشند که کلیه ها را تحت تأثیر قرار می دهد

برای Egfr در آزمایش خون، معمولاً به آمادگی خاصی نیاز نیست. یا ممکن است لازم باشد برخی از تغییرات را در رژیم غذایی خود ایجاد کنید. در مورد رژیم غذایی و مصرف هرگونه دارو در روز آزمایش با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود مشورت کنید.
مطمئن شوید که ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما از همه داروها، گیاهان، ویتامین ها و مکمل هایی که مصرف می کنید اطلاع دارند. این شامل داروهایی است که نیازی به نسخه ندارند و سایر داروهای غیرقانونی که ممکن است استفاده کنید.
استاندارد سازی IDMS کراتینین
روش های کراتینین معمولاً به روش مرجع طیف سنجی جرمی رقت ایزوتوپ (IDMS) استاندارد می شوند. با این حال، هیچ تاثیری در عدم دقت یک روش کراتینین خاص و یا بر روی تفاوت تصادفی ذاتی بین eGFR محاسبه شده و GFR اندازه گیری شده نخواهد داشت.
سیستاتین C سرم
غلظت های سیستاتین C در پلاسما نشانگرهای قابل اعتمادی برای تشخیص و نظارت بر پیشرفت بیماری کلیه است. کراتینین و سیستاتین C هر دو تحت تأثیر عواملی غیر از GFR قرار می گیرند، کراتینین تحت تأثیر عوامل مرتبط با توده عضلانی (سن، جنس و نژاد) و سیستاتین C تحت تأثیر سن، التهاب، چاقی و دیابت است.
مانند کراتینین سرم، غلظت سیستاتین C در افراد فاقد بیماری کلیوی بسیار پایدارتر از GFR با کراتینین بود. یک مزیت احتمالی سیستاتین C با آسیب جزئی گلومرولی این است که، به عنوان یک مولکول بزرگ، سطح خون سیستاتین C ممکن است زودتر از کراتینین افزایش یابد.
چندین گزارش همچنین نشان می دهد که سیستاتین C برای پیش بینی خطر در بیماری های قلبی عروقی بهتر از کراتینین است، اگرچه سایر مطالعات نتیجه نگرفتند که سیستاتین C پیش بینی خطر را بهبود می بخشد.
سیستاتین C همچنین یک آزمایش پرهزینه تر، کندتر و در دسترس کمتر از کراتینین است. سیستاتین C اکنون یک ماده مرجع معتبر در دسترس دارد که باید استاندارد سازی روش را برای آن آنالیت بهبود بخشد.

بررسی موارد موثر در Egfr در آزمایش خون
اصطلاح پاکسازی
“پاکسازی” اصطلاحی غلط است که در اصل توسط فیزیولوژیست ها برای محاسبه حجم خالص خون پاک شده از یک ماده خاص در واحد زمان با ترکیب فیلتراسیون گلومرولی، جذب مجدد لوله های کلیوی و ترشح لوله استفاده شده است.
در حالی که “پاکسازی” منطقه سرعت حذف ماده از خون است، با واحدهایی مانند mmol / min، واحدهای واقعی حجم یا زمان هستند مانند mL / min بنابراین، اگر ماده اندازه گیری شده آزادانه فیلتر شود و نه دوباره جذب شود و نه توسط لوله های کلیه ترشح شود، “پاکسازی” به درستی اندازه گیری GFR در نظر گرفته می شود.
معادله پاکسازی عبارت است از:
پاکسازی = حجم ادرار به موقع (میلی لیتر در دقیقه) × (غلظت ادرار / غلظت پلاسما)
هر دو نمونه ادرار با زمان بندی دقیق و یک نمونه خون باید جمع آوری شود. حجم ادرار به موقع نشان دهنده حجم غلیظ فیلتراسیون گلومرولی اصلی است،
در حالی که نسبت غلظت ادرار به غلظت پلاسمایی ماده مانند کراتینین یا اینولین نمایانگر فاکتور (تقریباً 100 برابر) غلظت فیلتراسیون گلومرولی به همان اندازه است ادرار می شود موادی مانند اینولین و یوتالامات آزادانه توسط گلومول ها فیلتر می شوند و توسط لوله های کلیه جذب و جذب نمی شوند.
از آنجا که مقداری کراتینین در توبول کلیه ترشح می شود، کلیرانس کراتینین بیش از حد GFR را تخمین می زند. با این حال، مزایای کراتینین این است که به طور طبیعی در خون است و غلظت آن در خون به طور معمول در طول دوره جمع آوری ادرار ثابت می ماند.
روش های اندازه گیری GFR توسط پلاسما
Egfr در آزمایش خون ممکن است به طور غیر مستقیم از میزان حذف یک ماده برونزا در خون پس از تزریق داخل وریدی ماده محاسبه شود، سپس نمونه های خون در فواصل زمانی مشخص پس از تزریق جمع آوری شود. این روش ها این مزیت را دارند که هیچ ادراری جمع نمی شود.
پاکسازی یوتالامات:
یوتالامات به صورت زیر جلدی تزریق می شود و اجازه می دهد به مدت 45 دقیقه تعادل یابد. سپس یک نمونه خون 7 میلی لیتری به همراه بیمار که مثانه خود را تخلیه می کند جمع آوری می شود. پس از 45-60 دقیقه (با زمان دقیق)، یک نمونه خون دیگر و یک نمونه ادرار جمع آوری می شود. سپس نمونه های ادرار و خون از نظر یوتالامات تجزیه و تحلیل می شوند.

روش Cr-EDTA :
افراد به صورت داخل وریدی با محلول 51 Cr-EDTA تزریق می شوند، سپس نمونه های خون 6 میلی لیتر از بازوی مخالف در 2، 3 و 4 ساعت گرفته می شود. سپس غلظت های پلاسمایی Cr-EDTA در یک شمارنده گاما اندازه گیری می شود، با ورود به سیستم (Cr-EDTA] در برابر زمان مورد استفاده برای تعیین GFR بررسی می شود.
اگرچه اغلب به عنوان آزمایش های “استاندارد” در نظر گرفته می شود، mGFR بسیار متغیر است و اغلب با یکدیگر همخوانی دارند. Egfr در آزمایش خون بین 130 تا 90 برای اکثر افراد طبیعی تلقی می شود، اما بسته به اندازه بدن و نژاد فرد می تواند متفاوت باشد.
بیماری کلیه در پنج مرحله رتبه بندی می شود:
مرحله 1: GFR 130 تا 90 – فردی ممکن است در مرحله 1 در نظر گرفته شود اگر کلیه های وی به دلیل آسیب دیدگی یا عوامل دیگر آسیب دیده باشد، اما همچنان به طور طبیعی کار کند
مرحله 2: GFR 90 تا 60 – کلیه های آسیب دیده با عملکرد خفیف کاهش یافته
مرحله 3: GFR 60 تا 30 – بیماری کلیه با کلیه هایی با عملکرد متوسط
مرحله 4: GFR 30 تا 15 – بیماری شدید کلیه
مرحله 5: GFR زیر 15 – نارسایی کلیه ؛ برای زنده ماندن دیالیز یا پیوند کلیه لازم است
فرد می تواند تا مرحله 4 پیشرفت کند، در حالی که دیالیز در آن گوشه قرار دارد و هیچ علائمی ندارد. به همین دلیل دانستن GFR بسیار مهم است: افت این تعداد باعث می شود تا مشکل در حال تولید و پیشرفت باشد.
هنگامی که بیماری کلیوی را زودتر کشف کنیم، می توانیم با تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی که می تواند مقدار زیادی باعث بهبود بیماری، مداخله کنیم، عملکرد زیادی از کلیه را حفظ کرده و مانع از جلوگیری از دیالیز می شویم.

TLC- برای GFR شما
اگر برخی از عوامل خطر ابتلا به بیماری کلیه در شما وجود دارد، از پزشک خود دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت بخواهید که در معاینه بعدی میزان GFR شما را محاسبه کند.
اگر متوجه شدید که GFR شما غیرطبیعی است، برای تهیه و دنبال برنامه ای برای حفظ عملکرد کلیه خود، با دکتر خود همکاری نزدیک کنید. اگر تعداد Egfr در آزمایش خون شما سالم است و به خصوص اگر اینگونه نباشد، توجه کافی به کلیه های خود كرده و در زمینه کاهش عوامل خطر كنترل كننده خودكار کنید:
به طور منظم از نظر دیابت و فشار خون بالا غربال شوید:
اگر یکی از اینها تشخیص داده شد، با پزشک خود همکاری نزدیک کنید تا آنها را به خوبی کنترل کند.
در مصرف پروتئین زیاده روی نکنید:
برای بیشتر افراد، در دستورالعمل های رژیم غذایی گوشت، ماهی یا مرغ در روز از منابع مختلف سالم توصیه می شود.
داروهای ضد درد کمتری مصرف کنید:
برای دردهای خفیف، گزینه های دیگری مانند تنفس عمیق، نوشیدن آب و استفاده از پدهای گرم کننده یا یخ را امتحان کنید.
هیدراته بمانید:
هر روز دو چهارم آب بنوشید، مخصوصاً اگر قبلاً عملکرد کلیه را کاهش داده اید.
سیگار نکشید:
اگر سیگار می کشید، از دکتر خود بخواهید تا شما را در ترک سیگار کمک کند.
بررسی سطح کراتینین خون در Egfr در آزمایش خون
کلیه ها کراتینین خون را در یک حد طبیعی حفظ می کنند. مشخص شده است که کراتینین یک شاخص نسبتاً قابل اعتماد برای عملکرد کلیه است. افزایش سطح کراتینین نشان دهنده اختلال در عملکرد کلیه یا بیماری کلیوی است. از آنجا که کلیه ها به هر دلیلی دچار نقص می شوند، سطح کراتینین در خون افزایش می یابد،
زیرا به دلیل عدم پاکسازی ضعیف کراتینین توسط کلیه ها این امر صورت می گیرد. سطح غیر طبیعی بالای کراتینین در نتیجه احتمال سوء عملکرد یا نارسایی کلیه را هشدار می دهد. به همین دلیل است که آزمایشات استاندارد خون به طور روزمره میزان کراتینین را در خون بررسی می کنند.
محاسبه میزان پاک شدن کراتینین از بدن توسط کلیه ها
با محاسبه میزان پاک شدن کراتینین از بدن توسط کلیه ها، میزان دقیق تری از عملکرد کلیه را می توان تخمین زد. این به عنوان کلیرانس کراتینین شناخته می شود و میزان فیلتراسیون توسط کلیه ها را تخمین می زند (میزان فیلتراسیون گلومرولی یا ( GFR). کلیرانس کراتینین را می توان به دو روش اندازه گیری کرد.
می توان آن را با استفاده از فرمول با استفاده از سطح کراتینین سرم (خون)، وزن و سن بیمار محاسبه (تخمین زد). این فرمول منهای سن بیمار در سال برابر وزن او بر حسب کیلوگرم است (برای زنان 85/0 برابر)، تقسیم بر 72 برابر سطح کراتینین سرم در میلی گرم در دسی لیتر است.
با جمع آوری یک نمونه ادرار 24 ساعته و سپس با گرفتن نمونه خون، می توان میزان کراتینین را مستقیماً اندازه گیری کرد. سطح کراتینین در ادرار و خون تعیین و مقایسه می شود.
تا اینجا با مبحث بررسی سطح کراتینین خون در Egfr در آزمایش خون آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله egfr در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.
ترشحات طبیعی کراتینین برای زنان سالم
ترشحات طبیعی کراتینین برای زنان سالم 88-128 میلی لیتر در دقیقه است. و 97 تا 137 میلی لیتر در دقیقه. در مردان (سطح طبیعی ممکن است بین آزمایشگاه ها کمی متفاوت باشد).
سطح نیتروژن اوره خون (BUN) یکی دیگر از شاخص های عملکرد کلیه در Egfr در آزمایش خون است. اوره همچنین یک محصول جانبی متابولیکی است که در صورت اختلال در عملکرد کلیه می تواند تجمع یابد. نسبت BUN به کراتینین به طور کلی اطلاعات دقیق تری در مورد عملکرد کلیه و علت اصلی احتمالی آن در مقایسه با سطح کراتینین به تنهایی فراهم می کند.
BUN با کمبود آب بدن نیز افزایش می یابد. اخیراً ، افزایش سطح کراتینین در نوزادان با باکتری همراه است در حالی که افزایش سطح آن در مردان بالغ با افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط است . سطح کراتینین که در نوزادان به 2.0 یا بیشتر و در بزرگسالان به 5.0 یا بیشتر می رسد ممکن است نشان دهنده اختلال شدید کلیه باشد.
سطح طبیعی کراتینین خون
سطح طبیعی کراتینین در خون در مردان بالغ تقریباً 0.6 تا 1.2 میلی گرم در دسی لیتر و در زنان بالغ 0.5 تا 1.1 میلی گرم در دسی لیتر است. (در سیستم متریک، میلی گرم یک واحد وزن برابر با یک هزارم گرم است و یک دسی لیتر یک واحد حجم معادل یک دهم لیتر است).
ممکن است در شخصی که فقط یک کلیه دارد ، در حدود 1.8 یا 1.9 سطح طبیعی باشد. سطح کراتینین که در نوزادان به 2.0 یا بیشتر و در بزرگسالان به 5.0 یا بیشتر می رسد ممکن است نشان دهنده اختلال شدید کلیه باشد.
نیاز به دستگاه دیالیز برای دفع مواد زائد از خون بر اساس چندین ملاحظه از جمله BUN، سطح کراتینین، سطح پتاسیم و میزان مایعات بیمار در نظر گرفته شده است. شایعترین دلایل بیماری طولانی مدت (مزمن) کلیه در بزرگسالان فشار خون بالا و دیابت است که بهتر است توسط دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت ارزیابی شود.
علائم مرتبط با سطح کراتینین بالا
علائم اختلال عملکرد کلیه (نارسایی کلیه) بسیار متفاوت است. آنها به طور کلی با سطح کراتینین در خون ارتباط دارند. برخی از افراد ممکن است در اثر انجام کارهای معمول خون بدون هیچ گونه علائمی به طور اتفاقی به بیماری شدید کلیه و افزایش کراتینین مبتلا شوند. در برخی دیگر، بسته به علت مشکل، علائم مختلف نارسایی کلیه ممکن است وجود داشته باشد از جمله:
احساس کمبود آب
خستگی
تورم ( ادم )
تنگی نفس
گیجی
بسیاری از علائم غیر اختصاصی دیگر (به عنوان مثال، حالت تهوع، استفراغ، نوروپاتی و خشکی پوست ) وجود دارد. عفونت کلیه، رابدومیولیز (تجزیه غیر عادی عضله) و انسداد مجاری ادراری نیز ممکن است سطح کراتینین را افزایش دهد.
عوامل افزایش دهنده سطح کراتینین در Egfr در آزمایش خون
هر شرایطی که عملکرد کلیه ها را مختل کند، احتمالاً سطح کراتینین را در خون افزایش می دهد. مهم است که تشخیص دهید فرایند منجر به اختلال عملکرد کلیه ( نارسایی کلیه، ازوتمی) طولانی مدت است یا کوتاه مدت. موارد کوتاه مدت ممکن است به راحتی درمان و معکوس شوند. سایر دلایل افزایش سطح کراتینین خون عبارتند از:
برخی از داروها (به عنوان مثال، سایمتیدین [ باکتریم ]) گاهی اوقات می تواند باعث افزایش غیر طبیعی سطح کراتینین شود.
کراتینین سرم همچنین می تواند به طور گذرا پس از مصرف مقدار زیادی گوشت رژیم غذایی افزایش یابد. بنابراین، تغذیه گاهی اوقات می تواند در اندازه گیری کراتینین نقش داشته باشد.
عفونت کلیه، رابدومیولیز (تجزیه غیر عادی عضله) و انسداد مجاری ادراری نیز ممکن است سطح کراتینین را افزایش دهد. بزرگسالان جوان یا میانسال ممکن است کراتینین بیشتری در خون خود داشته باشند.
کراتینین خون در افراد مسن کمتر از حد معمول است. نوزادان بسته به رشد عضلانی، سطح نرمال آنها در حدود 0.2 یا بیشتر است. در افراد مبتلا به سوء تغذیه، کاهش شدید وزن و بیماری های طولانی مدت، توده عضلانی با گذشت زمان کاهش می یابد و بنابراین ممکن است سطح کراتینین آنها برای سن آنها کمتر از حد انتظار باشد.
تا اینجا با مبحث عوامل افزایش دهنده سطح کراتینین در Egfr در آزمایش خون آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله egfr در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.
علائم بیماری مزمن کلیه
سطح کراتینین بالا
بیماری زودرس کلیه مانند فشار خون بالا یک مشکل خاموش است و علائمی ندارد. ممکن است افراد مبتلا به CKD باشند اما این بیماری را نمی دانند، زیرا احساس بیماری نمی کنند. میزان فیلتراسیون گلومرولی (GFR) یا Egfr در آزمایش خون یک فرد نشان دهنده اندازه گیری میزان فیلتراسیون کلیه در مواد زائد خون است.
GFR از طریق اندازه گیری معمول کراتینین در خون تخمین زده می شود. نتیجه GFR تخمینی را)eGFR) ) می نامند. کراتینین یک ماده زائد است که در اثر تجزیه طبیعی سلولهای عضلانی ایجاد می شود. کلیه های سالم کراتینین را از خون خارج کرده و در ادرار قرار می دهند تا از بدن خارج شود. وقتی کلیه ها به خوبی کار نمی کنند ، کراتینین در خون جمع می شود.

آزمایشاتی برای ارزیابی عملکرد کلیه
آزمایشات عملکرد کلیه که بخشی از پانل متابولیک جامع است. توصیه IMWG برای تشخیص و مدیریت میلوما مرتبط با کلیه که تمام بیماران مبتلا به میلوم در تشخیص و ارزیابی بیماری آن را استفاده می کند که این امر باید توسط دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت بررسی شود که شامل:
کراتینین سرم
میزان فیلتراسیون گلومرولی تخمین زده شده eGFR))
اندازه گیری الکترولیت
الکتروفورز ادرار UPEP) )نمونه ای از مجموعه ادرار 24 ساعته
درباره هر یک از این آزمایشات و نحوه استفاده از آنها برای تشخیص و نظارت بر بیماری و عملکرد کلیه های شما باید اطلاعاتی را از پزشک مربوطه خود داشته باشید. کلیه های بیمار میلوما ممکن است توسط:
پروتئین های مونوکلونال زنجیره ای سبک را ایجاد کند.
سطح بالای کلسیم خون که در نتیجه تجزیه استخوان ها ایجاد می شود را داشته باشد.
تست کراتینین سرم
کراتینین ماده زائد حاصل از تجزیه طبیعی عضلات است. نقص کلیه نمی تواند خون را از کراتینین خلاص کند. در نتیجه، سطح کراتینین سرم افزایش می یابد. اطمینان حاصل کنید که عملکرد کلیه را در زمان تشخیص و در فواصل منظم ارزیابی کنید. اگر پروتئین Bence-Jones (زنجیره سبک) در ادرار دارید، اطمینان حاصل کنید که عملکرد کلیه شما به طور منظم ارزیابی می شود.
تست پاکسازی کراتینین
آزمایش کلیرانس کراتینین یا Egfr در آزمایش خون هم به جمع آوری 24 ساعته ادرار و هم به نمونه خون نیاز دارد. کراتینین میزان خونی است که در هر دقیقه کلیه ها می توانند تولید کنند.
در حالی که سطح کراتینین در خون با آسیب کلیه بالا می رود، میزان ترشح کراتینین کاهش می یابد. پاکسازی کراتینین کمتر از 40 میلی لیتر در دقیقه یک “رویداد تعیین کننده میلوما(MDE)” است.
MDE نشانه ای از میلوما فعال زودرس در بیماری است که در غیر این صورت از ویژگی های CRAB برخوردار نیست. این بیماران به جای اینکه فقط مشاهده شوند، باید از نظر میلوما فعال تحت درمان و توصیه دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت قرار گیرند.
برآورد میزان فیلتراسیون گلومرولی eGFR))
گلومرول ها سیستم اصلی تصفیه کلیه ها هستند. معیارهای تشخیصی IMWG از میزان فیلتراسیون گلومرولی تخمین زده شده (eGFR) برای بررسی کلیه در معیارهای CRAB استفاده می کنند. eGFR اندازه گیری قابل اطمینان تری نسبت به کراتینین سرم دارد.
آزمایشات کراتینین به طور خودکار eGFR را محاسبه می کند. Egfr در آزمایش خون به عنوان تخمینی از میزان میلی لیتر کراتینین در دقیقه در هر متر مربع از توده بدن شما است. یک مسئله این است که این آزمایش همیشه برای افراد مسن تر از 70 سال، با اضافه وزن بالا یا افراد باردار دقیق نیست.
الکترولیت ها
الکترولیت ها موادی هستند که الکتریسیته را در بدن هدایت می کنند. نمونه هایی از الکترولیت ها شامل سدیم، پتاسیم، کلرید و بی کربنات است. الکترولیت ها موارد زیر را انجام می دهند:
عملکرد اعصاب را تنظیم می کند
عملکرد عضلات را تنظیم می کند
بدن را هیدراته کنید
تعادل اسیدیته و فشار خون
بافت آسیب دیده را بازسازی کنید
متخصص مراقبت های بهداشتی سطح الکترولیت های شما را ارزیابی می کند تا ببیند خاموش هستند یا خیر. عدم تعادل الکترولیت ها ممکن است باعث بیماری کلیه شود.
نیتروژن اوره خون یا BUN
نیتروژن اوره خون (BUN) اندازه گیری ماده زائدی است که در خون جمع می شود. وقتی بدن پروتئین ها را تجزیه میکند، مقدار نیتروژن اوره خون افزایش می یابد. این افزایش نشان دهنده آسیب به کلیه ها یا کبد است.
الکتروفورز پروتئین ادرار
بسیاری از مردان مسن عملکرد کلیوی نرمال دارند، اما نیازی نیست که به یک تهدید جدی برای سلامتی تبدیل شود. بیماری مزمن کلیه، یعنی کلیه ها کارخانه ادرار فیلتر کننده خون در بدن دارند که ظرفیت کمتری برای تصفیه سموم از خون و دفع آنها از طریق ادرار دارد.
نیمی از بزرگسالان بالای 75 سال ممکن است عملکرد کلیوی آنها کمتر از حد طبیعی باشد، اما بیشتر آنها هرگز از این بیماری بیمار نخواهند شد.
در مردانی که عملکرد کلیه آنها در حال سقوط است، مراحل خاصی می تواند به کاهش یا جلوگیری از تلفات بیشتر کمک کند. دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت راهکارهایی را در این زمینه ارائه داده است و به نظر می رسد عملکرد کلیه با افزایش سن در برخی افراد کاهش یابد، اما لزوما مشکلی ایجاد نمی کند مگر اینکه بیماری های دیگری داشته باشد.
هر روز، یک کلیه سالم در حدود 200 لیتر، خون را فیلتر می کند
هر روز، یک کلیه سالم در حدود 200 لیتر، خون را فیلتر می کند، مواد زائد، آب اضافی و برخی مواد شیمیایی را از بین می برد. اگر کلیه ها تعادل را حفظ نکنند، به آرامی خود را مسموم می کنید.
کلیه ها با وجود تغییر شرایط، مانند افت فشار خون، توانایی چشمگیری در ادامه کار دارند. لوله های ریز فیلتر کننده در کلیه که گلومرول نامیده می شوند، از طرق مختلف سازگار می شوند. در یک بحران جدی سلامتی، کلیه ها ممکن است به عنوان یک حرکت دفاعی برای نگه داشتن مایعات در بدن کاملاً خاموش شوند.
این یک آسیب حاد کلیه است و به طور مکرر برای افرادی که در بیمارستان بستری هستند اتفاق می افتد. سیگار کشیدن، مصرف زیاد الکل، فشار خون بالا و قند خون بالا (دیابت) همگی به کلیه ها آسیب می رسانند و می توانند منجر به بیماری مزمن کلیه شوند.
اگر شما یک سبک زندگی سالم برای قلب خود دارید (ورزش منظم و رژیم غذایی مغذی گیاهی)، می تواند به محافظت از کلیه ها کمک می کند. که در این زمینه دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت کمک های فراوانی را می تواند ارائه دهد.

چگونگی Egfr در آزمایش خون
کلیه سالم با سرعت 90 میلی لیتر در دقیقه یا بیشتر از خون دفع می کند. این به عنوان میزان فیلتراسیون گلومرولی یا GFR شناخته می شود. با گذشت زمان، بسیاری از کلیه های مردان شروع به لغزش می کنند، اما عملکرد شما قبل از اینکه احساس کنید واقعا تاثیر زیادی دارد کاهش می یابد.
شما تا جایی احساس نقص می کنید که عملکرد کلیه تقریباً از بین رفته است، این بدان معناست که با کاهش عملکرد کلیه می توانید زندگی طبیعی داشته باشید.
از طرف دیگر، عدم هشدار زودهنگام علائم، می تواند فرصت کند شدن را از شما دریغ کند. اکثر افراد تا زمانی که عملکرد کلیه زیر 10٪ نباشد، احساس واقعی بیماری را شروع نمی کنند.
به عنوان بخشی از آزمایشات استاندارد خون از قبیل: Egfr در آزمایش خون پزشک ممکن است سطح پروتئینی به نام کراتینین را بررسی کند. این راهی برای ارزیابی عملکرد کلیه فراهم می کند. کراتینین یکی از مواردی است که کلیه ها از خون فیلتر می کنند. اگر کلیه ها شروع به از کار انداختن کنند، کراتینین افزایش می یابد.
تا اینجا با مبحث چگونگی Egfr در آزمایش خون آشنا شدید و پیشنهاد می کنیم تا پایان مقاله egfr در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.
سطح کراتینین برای محاسبه برآورد GFR و ارائه تخمینی از عملکرد کلیه شما استفاده می شود
سطح کراتینین برای محاسبه برآورد GFR و ارائه تخمینی از عملکرد کلیه شما استفاده می شود. این اغلب فقط یک تخمین است زیرا فرمول هایی که پزشکان استفاده می کنند دقیق نیستند وقتی عملکرد کلیه نزدیک به حد طبیعی است.
در سطوح مختلف عملکرد کلیه، افراد تمایل دارند مشکلات مشابهی داشته باشند. اما هنگامی که فرد به مرحله خاصی از کاهش عملکرد کلیه می رسد، ممکن است پایدار باشد و هرگز به مرحله بعدی نرسد.
اگر عملکرد کم اما پایدار است، ممکن است نیازی به مراجعه به پزشک در مورد آن نباشد، به شرطی که زندگی سالم داشته باشید و عملکرد خوبی داشته باشید.
اگر GFR در حال کاهش است و در حال حاضر فرد زیر 50 سال است، تصور می شود بهتر است که به پزشک کلیه مراجعه کنید، که در این زمینه دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت راهنماگر شما در این حوزه می باشد.
مخاطب گرامی شما در حال مشاهده مقاله egfr در آزمایش خون چیست هستید.
فشار خون چگونه به کلیه آسیب می رساند
فشار خون بالا می تواند باعث ایجاد ترک های ریز در شریان ها شود، که زمینه مناسبی برای رسوبات چربی ایجاد می کند که جریان خون را مختل می کند. با تنگ شدن عروق که خون به کلیه ها می خورند، بدن رنین تولید می کند، هورمونی که رگهای کوچک را بیشتر تنگ می کند.
این فشار خون را بدتر می کند، حتی باعث آسیب بیشتر کلیه می شود. با گذشت زمان، محدود شدن جریان خون می تواند باعث آسیب یا از بین رفتن نفرون ها، واحدهای کوچک فیلتر کننده در کلیه ها شود. اگر عملکرد کلیه ها شروع به لغزش می کند، مردان در برابر آن ناتوان نیستند. در اینجا چند مرحله وجود دارد که می توانید انجام دهید:
فشار خون و قند خون خود را در حد معمول نگه دارید. این به کاهش عملکرد کلیه کمک می کند. به خصوص فشار خون را در زیر 130/80 نگه دارید.
کلسترول خود را کاهش دهید. مصرف داروی استاتین برای کاهش کلسترول LDL “بد” ممکن است به محافظت از کلیه ها کمک کند. همچنین، افرادی که عملکرد کلیه آنها کاهش یافته در معرض خطر بیشتری برای بیماری های قلبی عروقی هستند، بنابراین کاهش عوامل خطر قلبی مهم است.
شما در حال خواندن پست egfr در آزمایش خون چیست هستید.
ظاهر آزمایش ادرار appearance می تواند اطلاعات بسیار زیادی در مورد سلامتی یا بیماری فرد به پزشک بدهد لذا برای آشنایی با این آزمایش لطفا صفحه appearance در آزمایش ادرار را ببینید.
دارو را در نظر بگیرید
دارو را در نظر بگیرید. برخی از داروهای تجویزی می توانند از کلیه ها محافظت کنند. دو موردی که پزشکان معمولاً برای این منظور استفاده می کنند بازدارنده های ACE (که معمولاً برای فشار خون بالا نیز تجویز می شود) و مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین (ARB) هستند. این داروها یا سایر داروها می توانند فشار را در فیلترهای کلیه کاهش دهند و آسیب بیشتر را محدود کنند.
مصرف پروتئین را محدود کنید. خوردن بیش از حد پروتئین می تواند کلیه های ضعیف را تحت فشار قرار دهد. مصرف پروتئین خود را هر روز به بیش از 1 گرم در هر کیلوگرم وزن بدن محدود کنید. مشاوره با یک متخصص دیابت از قبیل: دکتر سلیمی به عنوان بهترین دکتر درمان دیابت می تواند به شما در برنامه ریزی وعده هایی کمک کند که برای کلیه های ضعیف بی خطر هستند.
امیدواریم تا اینجا از مطالعه پست egfr در آزمایش خون چیست اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید.
نتیجه گیری
بهتر است در هنگام انجام Egfr در آزمایش خون در مورد هرگونه شرایط پزشکی و هرگونه سابقه خانوادگی بیماری کلیه بحث شود. قبل از آزمایش خون نیازی به پرهیز از خوردن غذا یا نوشیدنی نیست.
آزمایش خون شامل جمع آوری خون از ورید بازو یا دست است. سپس پزشک نمونه را برای تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه می فرستد و به بررسی موارد ذکر شده می پردازد.
از اینکه تا انتهای پست egfr در آزمایش خون چیست با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم از خواندن مقاله egfr در آزمایش خون چیست بهره لازم را برده باشید.
برای تشخیص قویترین و جدیدترین قرص لاغری که منجر به چربی سوز در بدن و کاهش اشتها قوی می باشد ضرروی است از صفحه قرص لاغری herbal slimming دیدن کنید.
یک پاسخ
سلام استاد
يك سوال از محضرتون داشتم در مقاله اي منتشر فرموديد اشاره اي به نحوه محاسبه EGFR از روي كراتينين سرم بيمار و قد وزن بيمار نكرده ايد. خواهش ميكنم فرمول محاسبه رو بفرماييد.
يك دنيا سپاس