در این مقاله ی علمی پزشکی به دنبال بررسی کامل و مفصل این موضوع مهم هستیم که Bun در آزمایش خون چیست در بخش های مختلف این نوشتار تصمیم داریم تا مهم ترین موارد مرتبط با این موضوع که Bun در آزمایش خون چیست را خدمت شما همراهان گرامی توضیح دهیم. خواهشمند است تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
برای پاسخ دادن به اینکه چه عواملی باعث افزایش اوره در خون می شود لازم می باشد از صفحه urea در آزمایش خون چیست دیدن کنید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه

امروزه شاهد این موضوع هستیم که افراد مختلف با برخی از بیماری ها و امراض دست و پنجه نرم می کنند. در اولین قدم لازم است که این اشخاص به یک پزشک مراجعه نمایند و پزشک معالج بعد از بررسی ها و معاینه های اولیه، در صورتی که شرایط بیمار خاص و یا حاد باشد، ایشان را به یک پزشک متخصص ارجاع می دهد.
در این بین ممکن است پزشک عمومی و یا پزشکی که در حوزه ی خاصی دارای تخصص می باشد، برای بررسی بیشتر وضعیت بیمار خود اقدام های تکمیلی را برای ایشان تجویز نمایند. مهم ترین اقدام ها برای بررسی بهتر اوضاع و احوال فرد بیمار شامل مواردی همچون: انجام آزمایش های مختلف، دریافت تصاویر سونوگرافی، عکسبرداری، رادیولوژی و غیره می باشند.
bun در آزمایش خون چیست؟
آزمایش نیتروژن اوره خون یا BUN که اختصار یافته blood urea nitrogen است.
به بررسی و ارزیابی سلامت کلیه و کبد می پردازد و با هدف تشخیص بیماری های مرتبط با کلیه و همچنین بررسی اثر بخشی دیالیز انجام می شود.
مهم ترین تیترها و سوال های نوشتار علمی حقوقی Bun در آزمایش خون چیست به شرح ذیل می باشند:
آیا در زمینه ی دیگر عنوان مربوط به آزمایش bun اطلاعاتی دارید؟
آیا در مورد آزمایش bun خون اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مهم ترین هدف های مربوط به انجام آزمایش bun خون اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی آزمایش کراتینین خون اطلاعاتی دارید؟
آیا در مورد اهمیت انجام آزمایش نسبت bun به کراتینین خون اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مهم ترین مواردی که قبل از انجام آزمایش نسبت bun به کراتینین خون باید بدانیم، اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی نحوه ی تولید و دفع نیتروژن اوره در بدن اطلاعاتی دارید؟
آیا در خصوص زمان مربوط به انجام تست bun اطلاعاتی دارید؟
آیا در زمینه ی مهم ترین تست ها و آزمایش های مکمل برای تست bun خون اطلاعاتی دارید؟
مهم ترین شرایطی که فرد مراجعه کننده باید قبل از اقدام به آزمایش bun خون، آن ها را رعایت نماید.
آیا در زمینه ی چگونگی انجام آزمایش bun اطلاعاتی دارید؟
روش انجام تست bun خون
آیا در زمینه ی مهم ترین عامل هایی که می توانند سبب تداخل و ایجاد نتیجه های کاذب آزمایش bun شوند، اطلاعاتی دارید؟
آیا اطلاع دارید که نتایج مربوط به تست bun به چه صورتی گزارش می شوند؟
آیا می دانید که شرایطی که می توانند سبب بالا رفتن مقدار bun شوند، کدام موارد می باشند؟
آیا در زمینه ی نتایج حاصل از نسبت bun به کراتینین خون اطلاعاتی دارید؟
کم شدن میزان bun خون در چه مواردی دیده می شود؟
آیا در زمینه ی آزمایش اوره ادرار 24 ساعته و راندوم اطلاعاتی دارید؟
جمع بندی
یکی از مهم ترین اقدام ها برای تشخیص بهتر وضعیت بیماری
یکی از مهم ترین اقدام ها برای تشخیص بهتر وضعیت بیماری، انجام آزمایش های مختلف بالینی می باشد. به طور معمول در ابتدای اقدام های درمانی، فرد پزشک یک سری آزمایش ها را برای شخص مراجعه کننده تجویز می نماید و ایشان باید برای انجام آن ها به آزمایشگاه های معتبر مراجعه نماید.
حال ممکن است فرد بیمار برای انجام بعضی از آزمایش های خاص، باید به صورت ناشتا به مرکز آزمایشگاهی مربوطه مراجعه نماید. البته این موضوع در میان همه ی انواع آزمایش ها وجود نداشته و تعدادی از پارامترهای آزمایشگاهی نیازی به ناشتا بودن و یا زمان خاصی از روز نداشته و حتی در ساعات بعدازظهر نیز امکان نمونه گیری این افراد وجود دارد.
معمولا نمونه های آزمایشگاهی از خون، ادرار و یا مدفوع فرد بیمار دریافت می شوند. یکی از مواردی که در برخی از آزمایش ها مورد هدف پزشک معالج می باشد و ایشان باید نتیجه های مربوط به این پارامتر را بررسی نماید، فاکتور Bun در آزمایش خون فرد بیمار می باشد.
با توجه به این که برخی از مراجعه کنندگان به بعضی از بیماری های مربوط به کبد، کلیه و یا دیگر ارگان های مهم بدن مشکوک می باشند، پزشک مربوطه انجام آزمایش مربوط به Bun خون را برای فرد مراجعه کننده تجویز می نماید.
آیا می دانید معنی blood urea در آزمایش خون چیست برای پاسخ دادن به این سوال از صفحه معنی blood urea در آزمایش خون دیدن کنید.

قبل از این که وارد بحث های اصلی این موضوع شویم و بخواهیم بدانیم که Bun در آزمایش خون چیست لازم است نکته ی مهمی را در همین قسمت از مقاله ی خود خدمت شما ارائه نماییم.
بررسی وضعیت بیماری های مختلف مربوط به کلیه، کبد و یا دیگر ارگان های اساسی بدن
برای بررسی وضعیت بیماری های مختلف مربوط به کلیه، کبد و یا دیگر ارگان های اساسی بدن خویش لازم است به پزشک های متخصص و با تجربه مراجعه نمایید تا ایشان دقیق ترین معاینه ها را برای شما انجام دهند و در صورت لزوم، موارد مهم آزمایشگاهی را نیز برای شما تجویز نمایند.
یکی از بهترین و با سابقه ترین پزشک ها در این حوزه، جناب دکتر سلیمی می باشد که دارای تجربه های فراوانی در درمان بیماران مختلف می باشد.
در ادامه و برای درک بهتر این موضوع که Bun در آزمایش خون چیست قصد داریم که اصلی ترین موردهایی که در ارتباط با Bun در آزمایش خون می باشند را به صورت چند سوال و تیتر مطرح نماییم و در هر یک از بخش های این مقاله، آن ها را مورد توضیح قرار دهیم.
افزایش میزان کراتینین در خون به معنی عملکرد نادرست کلیه ها می باشد برای شناخت بیشتر با این مورد پیشنهاد می کنیم پست معنی creatinine در آزمایش خون را مشاهده کنید.
خواهشمند است تا انتهای این مقاله با عنوان Bun در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.

آیا در زمینه ی دیگر عنوان مربوط به آزمایش bun اطلاعاتی دارید؟
ما در این مقاله در پی کشف این موضوع هستیم که بدانیم Bun در آزمایش خون چیست به همین خاطر بهتر است تا با دیگر عنوان هایی که در برخی از آزمایش ها برای این پارامتر مورد استفاده قرار می گیرند، آشنا شویم.

مهم ترین عنوان های دیگری که برای پارامتر bun مورد استفاده قرار می گیرند، عبارت هستند از:
اوره یا نیتروژن اوره خون.
آیا در مورد آزمایش bun خون اطلاعاتی دارید؟
در این قسمت و برای درک بهتر این مسئله که Bun در آزمایش خون چیست لازم است شما را با این پارامتر مهم آزمایشگاهی آشنا نماییم. از همه ی شما عزیزان خواننده درخواست داریم که در این قسمت و با توضیحات اولیه در مورد فاکتور آزمایشگاهی bun همراه باشید.
این فاکتور آزمایشگاهی میزان نیتروژن موجود در خون افراد را مورد اندازه گیری قرار می دهد
همان گونه که در بخش قبلی نیز اشاره داشتیم، این فاکتور آزمایشگاهی میزان نیتروژن موجود در خون افراد را مورد اندازه گیری قرار می دهد و مهم ترین اطلاعاتی که در زمینه ی کبد و یا کلیه های فرد بیمار می باشند را به پزشک معالج ارائه می نماید. پزشک معالج متخصص بر اساس داده های به دست آمده از این آزمایش می تواند در خصوص برخی از عارضه های مربوط به کلیه و یا کبد فرد بیمار، تشخیص خود را اعلام نماید.

همچنین بهتر است بدانید که نیتروژن خون، حاصل مواد زائدی مانند اوره می باشد. بعد از این که افراد غذاهایی که به شدت حاوی مواد پروتئینی می باشند را مصرف می نمایند، به تدریج این ماده در بدن و ارگان کبد فرد بیمار تولید می شود.
برای اطلاع از نحوه استفاده از قرص زیپمت پیشنهاد می کنیم از صفحه بهترین زمان مصرف قرص زیپمت دیدن کنید.
اگر کلیه های فرد مورد نظر از سلامت کافی برخوردار باشند
اگر کلیه های فرد مورد نظر از سلامت کافی برخوردار باشند، می توانند این مواد زائد و احیانا سمی را مورد فیلتراسیون قرار داده و ماده های زائد را با کمک ادرار برای بدن شخص مربوطه خارج نمایند.
البته این را نیز متذکر می شویم که مقدار ناچیزی از اوره باید در خون افراد موجود باشد و این یک موضوع عادی و طبیعی است. علت این امر نیز تولید همیشگی اوره توسط ارگان کبد می باشد. اما زمانی که میزان این پارامتر در خون افراد از حد طبیعی بالاتر باشد، می تواند بیانگر وجود یک عارضه یا مشکل در کلیه های فرد مورد نظر باشد.
بهتر است برای کسب اطلاعات دقیق تر مرتبط با این موضوع به جناب دکتر سلیمی که یکی از بهترین پزشک های این حوزه می باشد مراجعه داشته باشید و از مجموعه تجربیات بی نظیر ایشان در این زمینه بهره مند شوید.

از شما همراهان گرامی درخواست داریم تا در بخش های بعدی این مقاله نیز با ما همراه باشید.
آیا در زمینه ی مهم ترین هدف های مربوط به انجام آزمایش bun خون اطلاعاتی دارید؟
همان گونه که ملاحظه فرمودید، در بخش قبلی از این نوشتار علمی پزشکی مطالب اولیه ی مربوط به پارامتر آزمایشگاهی bun را برای شما عزیزان توضیح دادیم. در ادامه ی این مقاله و به منظور فهم بهتر این مسئله که Bun در آزمایش خون چیست بنا داریم تا مهم ترین اهداف انجام این فاکتور آزمایشگاهی را خدمت شما ارائه نماییم. از همه ی شما درخواست می شود که در تشریح این اهداف با ما همراه باشید.
یکی از مهم ترین هدف های انجام این آزمایش پی بردن به وضعیت سلامتی کلیه های فرد می باشد. همچنین می توان دید کلی از شرایط سلامتی کبد را نیز به دست آورد.
با کمک این آزمایش می توان برخی از عارضه ها و مشکلات مربوط به کلیه ها را مورد تشخیص قرار داد و از طرفی وضعیت اثربخشی دیالیز بر روی کلیه های فرد را مورد پایش و بررسی قرار داد.
حتی در برخی از موارد برای شروع اقدام های درمانی برای عارضه های مختلف کلیوی، انجام این نوع آزمایش ضروری می باشد. در نهایت پزشک با بررسی اعداد به دست آمده از این فاکتور آزمایشگاهی می تواند تشخیص دهد که کلیه ها و کبد فرد مورد نظر در سلامتی کامل هستند یا خیر؟
پیشنهاد می کنیم از پست معنی blood sugar در آزمایش خون دیدن کنید.
این آزمایش میزان نیتروژن اوره ی خون افراد را مورد اندازه گیری قرار می دهد
همان گونه که قبلا نیز عرض شد، این آزمایش میزان نیتروژن اوره ی خون افراد را مورد اندازه گیری قرار می دهد. آزمایش دیگری که ممکن است همراه با موارد ذکر شده مورد تجویز قرار گیرد، نسبت bun به کراتینین خون می باشد که از آن برای تشخیص برخی از آسیب های حاد یا مزمن در بخش کلیه ها استفاده می نمایند.

در برخی از موارد و به این منظور که خون ریزی های رخ داده در دستگاه گوارش و برخی از تروماها را تشخیص دهیم، از آزمایش bun استفاده می کنیم.
قبل از این نیز حضور شما عرض کردیم که bun و همچنین کراتینین موادی هستند که در شرایط معمول، به وسیله ادرار از کلیه های افراد خارج و دفع می شوند.
به همین خاطر است که برای ارزیابی وضعیت مربوط به عملکرد کلیه می توانیم از نسبت بین bun و کراتینین استفاده نماییم که این موارد را در بخش های مختلفی از همین مقاله مورد توضیح قرار خواهیم داد.
در همین جا خدمت شما عزیزان عرض می کنیم که یکی از موارد مفید و کاربردی مربوط به نسبت bun به کراتینین در خون مربوط به جدا نمودن بیماری ها و آسیب های حاد و یا مزمن کلیوی در افراد مختلف می باشد.
برخی از مهم ترین مواردی که می توانند سبب افزایش مقدار bun به کراتینین خون شوند، به شرح ذیل می باشند:
کاهش پرفیوژن کلیه
به عنوان مثال: نارسایی احتقانی قلب
شروع اخیر انسداد دستگاه ادراری
افزایش تشکیل اوره
خونریزی از دستگاه گوارش، ضربه و غیره
همچنین در مواردی که تشکیل اوره کمتر می شود، نسبت بین bun و کراتینین خون نیز کاهشی می شود. به عنوان نمونه می توانیم برخی از عارضه های کبدی را اشاره نماییم که در این مواقع میزان کاهش اوره به چشم می آید.
بهتر است برای دریافت دقیق ترین اطلاعات مربوط به موارد بالا و انجام معاینه های مربوط به کبد و کلیه ها به یک پزشک متخصص و ماهر مراجعه نمایید. یکی از برترین متخصص ها در این حوزه، جناب دکتر سلیمی می باشد که با عنایت به فعالیت چندین و چند ساله در حوزه ی بیماری های کلیه و کبد، از تجربه ی بسیار خوبی برخوردار می باشند.
لطفا در دیگر قسمت های مربوط به این مقاله با عنوان Bun در آزمایش خون چیست با ما همراه باشید.

آیا در زمینه ی آزمایش کراتینین خون اطلاعاتی دارید؟
همان گونه که ملاحظه فرمودید، در قسمت قبلی از این نوشتار علمی پزشکی اصلی ترین هدف های مربوط به انجام آزمایش bun را مورد بررسی قرار دادیم و خدمت شما عزیزان گفتیم که پزشک معالج می تواند با بررسی دقیق این پارامتر آزمایشگاهی، برخی از عارضه های کلیوی یا کبدی را مورد تشخیص قرار دهد.
ما در این مقاله به دنبال بررسی این موضوع هستیم که Bun در آزمایش خون چیست . به همین خاطر و برای رسیدن به بهترین پاسخ در مورد سوال فوق، لازم می دانیم که در مورد آزمایش کراتینین نیز مواردی را حضور شما بیان نماییم.

از شما عزیزان دعوت می شود تا در توضیحات مرتبط با آزمایش کراتینین و ادامه ی این مقاله با ما همراه باشید.
در حقیقت باید خدمت شما عرض نماییم که کراتینین نیز یکی از انواع مربوط به مولکول های بدن می باشد که حاصل متابولیسم های عضلات بدن می باشد. این ماده نیز شبیه اوره بوده و می تواند به کمک جریان خون به کلیه های فرد وارد شود. همچنین کراتینین نیز به کمک ادرار شخص، مورد فیلتر واقع شده و از آن طریق دفع می شود.
میزان سرعت تولید این ماده به حجم و مقدار عضله های فرد وابسته می باشد
میزان سرعت تولید این ماده به حجم و مقدار عضله های فرد وابسته می باشد. به طور معمول، میزان و حجم توده ی عضلانی در بدن افراد ثابت بوده و به همین علت، میزان این ماده نیز باید در طول روز مشخص و ثابت باشد.
زمانی که نتیجه های حاصل شده از آزمایش مربوط به این پارامتر، اعدادی بالاتر از حد مشخص را نشان دهد، این می تواند دلیلی بر وجود مشکلات در کلیه های فرد و یا آغازی برای نارسایی های کلیوی ایشان باشد. به همین دلیل است که مقادیر به دست آمده از آزمایش کراتینین نیز در تشخیص دقیق عارضه های مختلف کلیوی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
در صورتی که تمایل دارید تا اطلاعات کامل تری مربوط به آزمایش کراتینین و موارد مرتبط با آن را کسب نمایید، می توانید به جناب دکتر سلیمی که از برترین پزشک ها در جهت بهبود و رفع عارضه های مختلف کلیوی می باشند، مراجعه نمایید.
از شما همراهان گرامی درخواست داریم تا بخش های بعدی این مقاله با عنوان Bun در آزمایش خون چیست را از دست ندهید و با ما همراه باشید. در بخش های آتی قرار است که موارد مهم دیگری را برای شما توضیح دهیم.
آیا در مورد اهمیت انجام آزمایش نسبت bun به کراتینین خون اطلاعاتی دارید؟
ما در این مقاله ی علمی پزشکی به دنبال دریافت بهترین پاسخ برای این مسئله هستیم که Bun در آزمایش خون چیست . همان گونه که مشاهده فرمودید، در بخش قبلی از این نوشتار در مورد آزمایش کراتینین خون مواردی را خدمت شما بیان کردیم. اکنون و در قسمت دیگری از متن خود بنا داریم تا اهمیت انجام آزمایشی که نسبت bun به کراتینین خون را نشان می دهد را برای شما همراهان گرامی تشریح نماییم.
پیشنهاد می کنیم از پست قرص برای کوچک شدن معده دیدن کنید.
مهم ترین علت ها که اهمیت انجام این آزمایش را نشان می دهند به شرح ذیل می باشند:
ارزیابی سلامت کلیه های فرد
تشخیص بیماری کلیوی
نظارت بر اثربخشی درمانهای مربوط به بیماری کلیوی
تشخیص برخی از آسیب های وارد شده بر ارگان کلیه ها
بر اساس تحقیقات مختلف علمی که در رابطه با عارضه های مختلف کلیه صورت گرفته است، این چنین نتیجه گیری شده است که یکی از مناسب ترین شیوه ها برای عارضه های حاد و یا مزمن کلیه ها بررسی داده های ناشی از آزمایش نسبت bun به کراتینین خون می باشد.
همچنین این نسبت مهم می تواند خون ریزی های دستگاه گوارش و موارد مربوط به انسداد مجاری ادراری را به خوبی نشان دهد. از طرفی باید از این موضوع اطلاع داشته باشید که این تست اساسا دارای خطر خاصی نمی باشد و افراد می توانند به راحتی آن را انجام دهند.
دکتر سلیمی
یکی از با سابقه ترین پزشک های معالج در جهت تشخیص و درمان عارضه های مختلف کلیوی که به آن ها اشاره داشته ایم، جناب دکتر سلیمی می باشد. در صورتی که دارای شرایطی مشابه موارد ذکر شده ی قبلی می باشید، می توان د به جناب دکتر سلیمی مراجعه نمایید تا ایشان معاینه های اولیه را بر روی شما انجام دهند و در صورتی که نیاز باشد، آزمایش های مربوطه را نیز خدمت شما عزیزان تجویز نمایند.

شما خواننده ی گرامی در حال مطالعه ی مقاله ای علمی پزشکی با موضوع Bun در آزمایش خون چیست هستید. لطفا بخش های آتی از این نوشتار کاربردی را از دست ندهید و با ما همراه باشید. در دیگر بخش های این متن تصمیم داریم تا موضوعات جالب و کاربردی دیگری را با شما به اشتراک بگذاریم.
آیا در زمینه ی مهم ترین مواردی که قبل از انجام آزمایش نسبت bun به کراتینین خون باید بدانیم، اطلاعاتی دارید؟
همان گونه که ملاحظه فرمودید، در بخش قبلی در خصوص اهمیت آزمایش نسبت bun به کراتینین خون صحبت هایی را خدمت شما عزیزان ارائه نمودیم. در این بخش و برای دریافت بهترین پاسخ به این سوال که Bun در آزمایش خون چیست قصد داریم که مهم ترین مواردی که باید قبل از این آزمایش مورد رعایت قرار گیرند و از آن ها اطلاع داشته باشیم را مورد تشریح قرار دهیم.

خواهشمند است در توضیح این اقدام ها و بخش دیگری از مقاله با ما همراه باشید.
یکی از مواردی که بهتر است در خصوص آن آگاه باشید، این است که در صورتی که بدن شما در حالت کم آبی شدید باشد، این امکان وجود دارد که در برخی از این پارامترهای آزمایشگاهی خطاهایی رخ دهد.
مورد دیگری که می تواند دارای برخی تاثیرات بر روی نتیجه های مربوط به آزمایش bun باشد، دریافت مقادیر زیادی از پروتئین می باشد.
زمانی که افراد قبل از اقدام به این نمونه آزمایش ها، مقدارهای زیادی از مواد پروتئینی را مصرف می نمایند
زمانی که افراد قبل از اقدام به این نمونه آزمایش ها، مقدارهای زیادی از مواد پروتئینی را مصرف می نمایند، این امکان دارد که سطح bun خون ایشان به شکلی غیر طبیعی بالا برود. عکس این موضوع نیز صادق می باشد. یعنی آن دسته از رژیم هایی که حاوی مقدارهای کمتری از پروتئین می باشند، می توانند باعث کم شدن مقدار bun در خون فرد شوند.
پس به همه ی شما عزیزان توصیه می نماییم که قبل از اقدام به انجام آزمایش های مربوط به bun و یا کراتینین خون، از هیدراته بودن بدن خویش و مصرف مقدارهای مناسبی از مواد غذایی حاوی پروتئین مطمئن شوید تا بهترین نتیجه ها را از این آزمایش ها به دست آورید.
در صورتی که تمایل دارید تا اطلاعات پیش زمینه ای خود را در مورد اقدام ها و آگاهی های قبل از انجام آزمایش های فوق بیشتر نمایید، بهتر است با جناب دکتر سلیمی که در این حوزه از تجربه و تخصص بالایی برخوردار می باشند، مشورت نمایید تا ایشان مناسب ترین راهکارها را به شما ارائه نمایند.
خواهشمند است در ادامه ی این متن مفید، با ما همراه باشید.
آیا در زمینه ی نحوه ی تولید و دفع نیتروژن اوره در بدن اطلاعاتی دارید؟
همان گونه که مشاهده کردید؛ در قسمت پیشین از این نوشتار علمی پزشکی، برخی از موارد مهم که بهتر است قبل از اقدام به آزمایش های bun و کراتینین خون از آن ها آگاه باشیم را خدمت شما توضیح دادیم. ما در پی دریافت بهترین جواب برای این پرسش هستیم که Bun در آزمایش خون چیست .
به همین منظور در این قسمت از مقاله ی کاربردی خود تصمیم داریم تا نحوه ی ساخت نیتروژن اوره و در نهایت دفع آن در بدن را مورد تشریح قرار دهیم. از شما مخاطبین گرامی درخواست داریم تا در تشریح موارد مهم این بخش با ما همراه باشید.

مراحل مربوط به تولید و دفع نیتروژن اوره در بدن افراد مختلف به صورت زیر می باشند:
در ابتدا آمونیاک (که حاوی نیتروژن است) توسط کبد تولید می شود.
بعد از این مرحله، نیتروژن با مواد دیگری نظیر: کربن، هیدروژن و اکسیژن مورد ترکیب قرار گرفته تا اوره که ماده ای زائد است، ساخته شود.
در مرحله ی بعد، اوره از طریق جریان خون از کبد به کلیه ها منتقل می شود.
کلیه ها نیز اوره و سایر مواد زائد را از خون فیلتر می کنند.
در انتهای این مرحله ها، مواد زائد فیلتر شده از طریق ادرار از بدن فرد مورد نظر دفع می شوند.

آیا در خصوص زمان مربوط به انجام تست bun اطلاعاتی دارید؟
ما در مقاله ی علمی پزشکی خود در پی کشف پاسخ مناسبی برای این سوال هستیم که Bun در آزمایش خون چیست به همین منظور لازم است تا در این بخش، زمان مربوط به انجام این آزمایش را خدمت شما عزیزان توضیح دهیم. لطفا در این قسمت نیز ما را همراهی نمایید.
مهم ترین مواردی که در انجام آزمایش نیتروژن اوره ی خون مورد نیاز می باشد، به شرح ذیل می باشند:
هر گاه پزشک معالج در مورد فرد تحت درمان، مشکوک به آسیب کلیوی باشد.
در شرایطی که نیاز به ارزیابی عملکرد کلیه ها وجود داشته باشد.
مشخص نمودن اثربخشی درمان در بیمارانی که همودیالیز یا دیالیز صفاقی دریافت می کنند.
به عنوان قسمتی از پنل آزمایش های خون که برای تعیین بیماری هایی مانند موارد ذیل مورد کاربرد قرار می گیرد:
آسیب کبدی، انسداد مجاری ادراری
نارسایی احتقانی قلب
و خونریزی سیستم گوارشی
البته نتیجه های غیر طبیعی به دست آمده از آزمایش BUN نمی توانند بیانگر هیچ یک از این بیماری ها باشند و نیاز است تا بررسی ها و یا آزمایش های دیگری نیز مورد انجام قرار گیرند.

به همین سبب، در قسمت های بعدی از این مقاله به بیان تست های تکمیلی که معمولا در کنار این آزمایش انجام می شوند، خواهیم پرداخت.
شما مخاطب گرامی می توانید به جناب دکتر سلیمی مراجعه نموده و دقیق ترین اطلاعات مرتبط با آزمایش ذکر شده ی فوق را از ایشان دریافت کنید. ایشان بر اساس تخصص و تجربه ای که دارد، بهترین و دقیق ترین معاینه ها را روی افراد انجام داده و دارای بهترین تشخیص ها در خصوص انواع عارضه های کبدی و کلیوی می باشند.
آیا در زمینه ی مهم ترین تست ها و آزمایش های مکمل برای تست bun خون اطلاعاتی دارید؟
همان گونه که دقت فرمودید، در قسمت قبلی به بیان زمان هایی که انجام آزمایش bun نسبت به کراتینین خون نیاز می باشد و از اهمیت خاصی برخوردار است، پرداختیم. ما در این مقاله در پی یافتن توضیح مناسبی در مورد این موضوع هستیم که Bun در آزمایش خون چیست

به همین منظور در ادامه ی این نوشتار علمی پزشکی قصد داریم تا برخی از تست هایی که در کنار آزمایش bun و به عنوان تکمیل کننده ی آن مورد کاربرد قرار می گیرند را حضور شما همراهان گرامی تشریح نماییم.
خواهشمند است در بیان این نمونه آزمایش ها نیز با ما همراه باشید.

مهم ترین تست هایی که به عنوان مکمل آزمایش bun مورد شناخت قرار می گیرند، به شرح زیر می باشند:
Creatinine clearance
Estimated glomerular filtration rate (eGFR)
Albumin creatinine ratio (ACR)
Blood urea nitrogen (BUN)
Cystatin C
Urine creatinine
Serum creatinine
به منظور دریافت اطلاعات بیشتر و کامل تر در زمینه ی تست های مکمل فوق، بهتر است با یک فرد متخصص و با تجربه که در این حوزه از سابقه ی مناسبی برخوردار باشد، مشورت نمایید. یکی از برترین و با تجربه ترین پزشک ها در این زمینه، جناب دکتر سلیمی می باشد.
مهم ترین شرایطی که فرد مراجعه کننده باید قبل از اقدام به آزمایش bun خون، آن ها را رعایت نماید:
به طور معمول قبل از این که افراد این آزمایش را انجام دهند، نیاز به مراعات نمودن شرایط ویژه ای نمی باشد. البته ممکن است که پزشک، برخی از راهنمایی های خاص را به فرد بیمار ارائه نماید. مثلا از ایشان درخواست می شود که از یک شبانه روز (24 ساعت) قبل از انجام این تست، از خوردن گوشت خودداری کند. چون همان گونه که در بخش های دیگری از همین مقاله نیز بیان کردیم، این ممکن است سبب بالا رفتن غیر طبیعی مقدار پارامتر bun شود.
شما مخاطب گرامی می توانید راهنمایی های دقیق تر را از جناب دکتر سلیمی دریافت کنید و سپس نسبت به انجام این تست و آزمایش اقدام نمایید.
آیا در زمینه ی چگونگی انجام آزمایش bun اطلاعاتی دارید؟
در بخش های قبلی از متن خود برخی از اقدام های مهمی که فرد مراجعه کننده، پیش از انجام این آزمایش باید آن ها را رعایت نماید، خدمت شما عزیزان توضیح دادیم. در ادامه ی این مقاله ی پزشکی و برای درک بهتر این مسئله که Bun در آزمایش خون چیست تصمیم داریم تا چگونگی انجام این آزمایش را برای شما عزیزان توضیح دهیم.
لطفا در تشریح موارد مربوط به نحوه ی انجام آزمایش bun خون با ما همراه باشید.
این تست در هر کدام از آزمایشگاه های تشخیص طبی قابل انجام می باشد و دارای هیچ مشکل خاصی نمی باشد. پس از این که نسخه ی مربوط به انجام این آزمایش را از دکتر متخصص دریافت نمودید، بهتر است به یک آزمایشگاه معتبر که دارای تجهیزات مناسب و روز دنیا باشد، مراجعه نمایید.
نیروهای مخصوص نمونه گیری که در آزمایشگاه مورد نظر حضور دارند
نیروهای مخصوص نمونه گیری که در آزمایشگاه مورد نظر حضور دارند، به راحتی یک نمونه خون را از شما دریافت می نمایند. فرد مورد نظر که قرار است نمونه خون را از شما دریافت کند، ابتدا بازوی شما را به لحاظ داشتن ورید مربوطه مورد بررسی قرار می دهد. در ادامه ایشان نقطه ی مناسبی را برای دریافت خون، مورد انتخاب قرار می دهد.
ایشان آن منطقه را با یک ماده ی ضد عفونی کننده تمیز و استریل می کند. بعد از آن از یک باند الاستیک کمک می گیرد. این باند برای بستن دور بازوی شما و خون گیری راحت تر می باشد. در ادامه نمونه ی خون را از رگ شما دریافت می نماید.
مواردی که در این بخش توضیح دادیم، نهایتا بین 5 الی 10 دقیقه زمان نیاز دارند و وقت زیادی را از فرد مورد نظر نمی گیرند.
در صورتی که در زمینه ی نحوه ی دریافت نمونه ی مربوط به bun و یا دیگر موارد مرتبط با این بخش دارای سوال و یا هر گونه ابهام می باشید، می توانید به جناب دکتر سلیمی که در این حوزه از تخصص و سابقه ی بسیار خوبی برخوردار می باشند، مراجعه و راهنمایی های کامل را از ایشان دریافت نمایید.
روش انجام تست bun خون:
مهم ترین روش هایی که برای نمونه گیری bun مورد کاربرد قرار می گیرند، به شرح ذیل می باشند:
های آنزیماتیک (اوره آز)
اسپکتروفتومتریک
آیا در زمینه ی مهم ترین عامل هایی که می توانند سبب تداخل و ایجاد نتیجه های کاذب آزمایش bun شوند، اطلاعاتی دارید؟
ما در این مقاله به دنبال کشف بهترین توضیح در مورد این موضوع هستیم که Bun در آزمایش خون چیست یکی از موارد مهمی که در هر نوع آزمایش باید به آن ها توجه نماییم، موردهایی هستند که سبب تداخل در نتیجه ی آزمایش و به وجود آمدن پاسخ های کاذب و اشتباه می باشند.
ما نیز در ادامه ی مقاله ی خود قصد داریم تا این موردها را در زمینه ی آزمایش bun خدمت شما همراهان گرامی توضیح دهیم. از شما مخاطبین گرامی درخواست داریم که در تشریح این عامل های ایجاد کننده ی تداخل و نتیجه ی کاذب با ما همراه باشید.

مهم ترین عامل هایی که در این تست سبب ایجاد تداخل و یا به وجود آمدن نتیجه هایی کاذب می شوند، به شرح ذیل می باشند:
تغییر در مصرف انواع پروتئین ها می تواند بر روی میزان BUN تاثیر گذار باشد.
در آخرین ماه های مربوط به دوره ی حاملگی این امکان وجود دارد که BUN افزایش یابد.
بالا رفتن یا کاهش مقدار آب بدن نیز می تواند باعث تغییر در میزان BUN شود.
رخداد هر گونه خونریزی در سیستم گوارشی نیز می تواند بر بالا رفتن مقدار BUN موثر باشد.
برخی از موارد دارویی که توسط فرد مراجعه کننده مورد مصرف قرار می گیرند نیز در بالا رفتن این پارامتر آزمایشگاهی تاثیر گذار می باشند. این موارد دارویی به شرح ذیل هستند:
آلوپورینول، آمینوگلیکوزیدها
سفالوسپورین ها، سیسپلاتین (داروی ضد نئوپلاسم)
فورزماید، ایندومتاسین
متوترکسات، متیل دوپا
ریفامپین، پروپانولول
اسپیرونولاکتون، تتراسایکلین
مدرهای تیازیدی
داروهایی که سبب توکسیسیتی (سمیت) کلیه می شوند مانند:
آمفوتریسین B، آسپیرین
کاربامازپین، کولیستین
جنتامایسین، متی سیلین
نئومایسین، پنی سیلین
پلی میکسین B و ونکومایسین

البته تعداد کمی از داروها نیز می توانند مقدار این فاکتور را کاهش دهند که مهم ترین آن ها عبارت هستند از:
کلرامفنیکول و استرپتومایسین
ممکن است شما خواننده ی گرامی در خصوص توضیحات ارائه ی شده در این بخش که مربوط به موارد ایجاد کننده ی تداخل و نتیجه های کاذب از آزمایش bun می باشند، دارای ابهام و یا سوالی باشید. در این صورت به شما عزیزان توصیه می نماییم که به یک متخصص با سابقه که از مهارت بالایی در این شاخه ی علمی پزشکی برخوردار باشد، مراجعه و با ایشان مشورت نمایید.
در حال حاضر یکی از بهترین پزشک های متخصص در این حوزه، جناب دکتر سلیمی می باشد. بهتر است به ایشان مراجعه کرده و آخرین وضعیت خود را مورد بررسی دقیقی قرار دهید.
آیا اطلاع دارید که نتایج مربوط به تست bun به چه صورتی گزارش می شوند؟
همان گونه که ملاحظه فرمودید؛ در بخش قبلی از این مقاله علمی پزشکی، مواردی که سبب ایجاد تداخل و یا به دست آمدن نتیجه های کاذب از آزمایش bun خون می شوند را خدمت شما توضیح دادیم. در قسمت دیگری از نوشتار خود و به منظور رسیدن به یک پاسخ مناسب برای این موضوع که bun در آزمایش خون چیست بنا داریم تا شرایط مربوط به نتیجه های گزارش شده از این آزمایش را مورد بررسی قرار دهیم.
از شما مخاطبین عزیز درخواست داریم تا در توضیح این گزارش ها نیز با ما همراه باشید.
میزان مربوط به آزمایش نیتروژن اوره ی خون بر حسب واحد mg/dl مورد سنجش و اندازه گیری قرار می گیرد. البته مقدار به دست آمده از این پارامتر در سنین و جنسیت های مختلف، متفاوت می باشد و حتی مقادیر حاصل شده در آزمایشگاه های مختلف نیز با هم فرق دارند.
در قسمت ذیل، شرح گزارش این پارامتر آزمایشگاهی را بر اساس سنین مختلف بیان کرده ایم . لطفا به این نتایج توجه نمایید.
1 – 7 Days: 3 – 12
8 – 365 Days: 5 – 18
————————————————–
1 – 13 Years: 5 – 18
14 – 19 Years: 8.4 – 21
20 – 50 Years: 7 – 21
51 – 150 Years: 7 – 20
که در این گزارش ها، منظور از days همان سن نوزاد بر حسب تعداد روز و از طرفی واژه ی years بیان کننده سن افراد بر حسب سال می باشد. همچنین در مقابل هر کدام از این سن ها، مقدارهای معمول و نرمال مربوط به پارامتر bun ذکر شده است.
بهتر است توضیحات کامل مربوط به این داده های آزمایشگاهی را از جناب دکتر سلیمی دریافت نمایید که در این حوزه تجربه و سابقه ی بسیار خوبی دارند.
آیا می دانید که شرایطی که می توانند سبب بالا رفتن مقدار bun شوند، کدام موارد می باشند؟
مهم ترین مواردی که می توانند باعث افزایش غیر طبیعی مقدار bun خون شوند به شرح ذیل می باشند:
اختلال هایی در عملکرد کلیه ها که به دلیل مواردی مانند:
نارسایی احتقانی قلب، شوک،
استرس و انفارکتوس قلبی (MI) باشند.
بیماری های مزمن کلیوی مانند: گلومرولونفریت و پیلونفریت
انسداد مجاری ادراری
خونریزی سیستم گوارشی
دیابت شیرین همراه با کتواسیدوز
مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی پروتئین
کاتابولیسم (تجزیه) شدید پروتئین ها در شرایطی همچون: سوختگی و یا سرطان
استفاده از استروئیدهای آنابولیک
آیا در زمینه ی نتایج حاصل از نسبت bun به کراتینین خون اطلاعاتی دارید؟
در بخشی قبلی مقاله، موارد مربوط به تفسیر گزارش های حاصل از تست bun را خدمت شما ارائه دادیم. همچنین برخی از مواردی که باعث بالا رفتن مقدار این تست می شوند را بیان کردیم.
موضوع مورد هدف ما در این مقاله ی علمی پزشکی در مورد این مسئله می باشد که Bun در آزمایش خون چیست به همین علت قصد داریم تا در ادامه ی نوشتار کاربردی خود، معنای مربوط به نتیجه های نسبت bun به کراتینین خون را برای شما عزیزان توضیح دهیم. خواهشمند است در توضیح این مفهوم ها با ما همراه باشید.
در محاسبه این نسبت، مقدارهای به دست آمده از bun به میزان های حاصل شده از کراتینین خون تقسیم می شوند. همان گونه که می دانید، در شرایط معمول، بدن افراد مختلف، میزان بیشتری از bun را تولید می کند و به همین خاطر معمولا نسبت به دو پارامتر بیان شده بین 10:1 و یا 20:1 می باشد.
در صورتی که مقادیر به دست آمده برای این نسبت از اعداد ذکر شده ی فوق بالاتر باشند، می توانیم به وجود برخی از نارسایی ها و مشکلات در ارگان های کلیه ها شک نماییم. منظور این است که کلیه ها دارای جریان خون مناسبی نیستند.
در صورتی که این نسبت بیش از حد معمول باشد، می توانیم به وجود موارد ذیل شک داشته باشیم:
نارسایی احتقانی قلب
خونریزی دستگاه گوارش یا کم آبی شدید
همچنین در برخی از موارد این امکان وجود دارد که مقدار این نسبت از نرمال خود کمتر باشد که در این صورت احتمال دارد تا فرد دچار بیماری کبد یا سوء تغذیه شده باشد.
به هر حال مقادیر خارج از شرایط عادی این نسبت باید با دقت مورد توجه قرار گیرند و در این موارد بهتر است که افراد با یک فرد متخصص و ماهر مشورت نمایند تا هر چه سریع تر مشکلات احتمالی در کلیه ها و یا کبد ایشان تشخیص داده شده و اقدام های مناسب درمانی مناسبی انجام گیرد.
یکی از بهترین پزشک های متخصص برای تشخیص و درمان این گونه بیماری ها، جناب دکتر سلیمی می باشد. ایشان در حوزه ی تشخیص و درمان انواع بیماری های مرتبط با bun خون از تخصص و تجربه های زیادی برخوردار هستند.
کم شدن میزان bun خون در چه مواردی دیده می شود؟
در موارد ذیل شاهد کاهش مقدار این پارامتر هستیم:
از کار افتادن کبد بنا به علت هایی همچون: هپاتیت، مصرف برخی از داروها و یا سمیت
آکرومگالی
سوء تغذیه و یا رژیم غذایی کم پروتئین
اختلال جذب (بیماری سلیاک)
سندروم نفروتیک
سندروم هورمون آنتی دیورتیک (ADH) ناکافی
آیا در زمینه ی آزمایش اوره ادرار 24 ساعته و راندوم اطلاعاتی دارید؟
همان طور که مشاهده فرمودید؛ در بخش های بالا از مقاله ی علمی پزشکی خود مهم ترین موارد افزایش و کاهش مقدار bun خون را مورد بیان قرار دادیم. ما در قسمت های گوناگون این نوشتار کاربردی در پی رسیدن به پاسخ مناسبی برای این پرسش بودیم که bun در آزمایش خون چیست . به همین خاطر در این قسمت نیز قصد داریم تا توضیحات مهمی را در زمینه ی آزمایش اوره ادرار 24 ساعته و راندوم خدمت شما همراهان گرامی ارائه نماییم.
لطفا در این قسمت نیز با ما همراه باشید.
مهم ترین هدف از اجرای این تست به منظور ارزیابی عملکرد کلیه ها در ارتباط با بعضی از اختلال ها همچون موارد ذیل می باشد:
دیابت، بیماری کبد
و بیماری های مختلف کلیوی
پیش از انجام این آزمایش، احتیاج به مراعات نمودن شرایط ویژه ای نیست. به منظور جمع آوری نمونه راندوم، می توان هر موقعی از شبانه روز، نمونه مربوط به ادرار را در ظرف مورد نظر جمع آوری و به آزمایشگاه ارسال نمود.
به منظور دادن نمونه ادرار 24 ساعته، شخص می بایست در یک ساعت مشخصی (مانند 8 صبح) ادرار خود را دور ریخته و پس از این تایم، همه ی ادرار خود را در مدت 24 ساعت درون ظرف مربوطه جمع آوری نماید.
فردای آن روز و در همان ساعت مقرر (مانند 8 صبح) همه ی ادرار باقیمانده در مثانه خود را درون ظرف مورد نظر جمع آوری نموده و به آزمایشگاه تحویل می دهد.
از جمله عواملی که می توانند به عنوان مداخله گر در این آزمایش مورد شناخت قرار گیرند، می توانیم به مصرف داروی فوروزماید (که یک داروی مدر است) اشاره داشته باشیم که باعث کم شدن میزان اوره در ادرار شخص می شود.
میزان های مرجع به صورت ذیل می باشند:
اوره ادرار 24 ساعته:
6000 – 16800 mg/24hr
همچنین در مورد فاکتور اوره ادرار راندوم، محدوده ای به عنوان مرجع تعریف نشده است.
در صورتی که تمایل دارید تا در زمینه ی این موارد اطلاعات دقیق تری را به دست آورید، به شما پیشنهاد می نماییم که با جناب دکتر سلیمی که یکی از با تجربه ترین و ماهرترین متخصص ها در این حوزه می باشد، مشورت نمایید و نظر ایشان را جویا شوید. دکتر سلیمی با توجه به سابقه ی درخشانی که در این زمینه دارد، بهترین معاینه ها را صورت داده و مناسب ترین شیوه های درمانی را برای افراد مختلف تجویز می نماید.
جمع بندی
در این بخش، به انتهای نوشتار علمی پزشکی خود در مورد این سوال رسیدیم که bun در آزمایش خون چیست . امید است مواردی که در بخش های گوناگون این مقاله مطرح شد، برای شما همراهان گرامی مفید و مثمر ثمر بوده باشند و به خوبی متوجه شده باشید که Bun در آزمایش خون چیست .
همچون توصیه هایی که در قسمت های مختلف این مقاله داشتیم، باز هم به شما همراهان عزیز پیشنهاد می نماییم که در مواقعی که دارای ناراحتی هایی در کلیه ها و یا کبد خود هستید و قصد انجام آزمایش های مرتبط با آن ها را دارید، بهترین اقدام شما این است که به یک متخصص با تجربه و حاذق مراجعه کنید.
حتی برای مشورت نیز می توانید روی علم و تخصص این افراد حساب نمایید. یکی از برترین پزشک های حال حاضر کشور در این خصوص، جناب دکتر سلیمی می باشد. لطفا به ایشان مراجعه نمایید تا موفق شوید که بهترین مشاوره های درمانی را از ایشان دریافت کنید.
برای اطلاع دقیق از جزئیات هزینه جراحی اسیلو در بیمارستان البرز کرج توصیه می کنیم پست هزینه عمل اسلیو در بیمارستان البرز کرج را مشاهده کنید.
از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید، از همه ی شما عزیزان کمال تشکر را داریم.