درمان دیابت بدون دارو

در این مقاله می خواهیم موضوع درمان دیابت بدون دارو را مورد ارزیابی قرار دهیم. همراه شما هستیم.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

برای فهمیدن راه های صدرصد درمان و پیشگیری قند خون  توصیه می کنیم صفحه درمان قطعی قند خون را چک کنید.

متاسفانه بیماری دیابت یکی از امراض رایج و پر شمار روزگار ما است که تعداد زیادی از مردم در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. اما آیا درمانی برای آن وجود دارد؟ چگونه می توان آن را کنترل کرد؟

درمان دیابت بدون دارو
درمان دیابت بدون دارو

چه درمان های غیر دارویی برای آن تایید شده است؟ برای پاسخ به این سوالات و ده ها سوال دیگر، می توانید با دکتر سلیمی بهترین متخصص در این زمینه در ارتباط باشید. لطفا مقاله درمان دیابت بدون دارو را تا انتها دنبال بفرمایید.

راه های درمان دیابت بدون دارو

  1. کنترل و بررسی منظم قند خون
  2. کنترل مصرف کربوهیدرات غذاهایی که متابولیسم را کاهش می دهند.
  3. خوردن کربوهیدرات مناسب برای پاکسازی روده بزرگ
  4. انتخاب غذاهای با شاخص گلیسمی پایین
  5. کنترل اندازه هر وعده غذایی
  6. کاهش وزن
  7. مصرف فیبر
  8. نوشیدن آب فراوان
  9. مصرف مکمل های مناسب
  10. مصرف غذاهای غنی از کروم و منیزیم
  11. مدیریت استرس
  12. خواب کافی
  13. جراحی لاغری
فهرست مطالب

دیابت چیست؟

دیابت نوع 1 چیست؟

علائم دیابت نوع 1

علل دیابت نوع 1

تشخیص دیابت نوع 1

عوامل خطر برای دیابت نوع 1

عوارض دیابت نوع 1

دیابت نوع 2 چیست؟

علائم دیابت نوع 2

علل دیابت نوع 2

عوامل خطر برای دیابت نوع 2

تشخیص دیابت نوع 2

عوارض مربوط به دیابت نوع 2

دیابت بارداری چیست؟

درمان دیابت بدون دارو: ورزش منظم

درمان دیابت بدون دارو: کنترل و بررسی منظم قند خون

درمان دیابت بدون دارو: کنترل مصرف کربوهیدرات غذاهایی که متابولیسم را کاهش می دهند.

درمان دیابت بدون دارو: خوردن کربوهیدرات مناسب برای پاکسازی روده بزرگ

درمان دیابت بدون دارو: انتخاب غذاهای با شاخص گلیسمی پایین

درمان دیابت بدون دارو: مصرف فیبر

درمان دیابت بدون دارو: کاهش وزن

درمان دیابت بدون دارو: کنترل اندازه هر وعده غذایی

درمان دیابت بدون دارو: نوشیدن آب فراوان

درمان دیابت بدون دارو: مصرف مکمل های مناسب

درمان دیابت بدون دارو: مصرف غذاهای غنی از کروم و منیزیم

درمان دیابت بدون دارو: مدیریت استرس

درمان دیابت بدون دارو: خواب کافی

درمان دیابت بدون دارو: جراحی لاغری

باورهای اشتباه در رابطه با قند خون و راه های پایین آوردن آن

درمان دیابت با جراحی کاهش وزن

چه ارتباطی بین دیابت و چاقی وجود دارد؟

کاهش وزن چه تاثیر روی دیابت دارد؟

چند راه برای کاهش وزن

جراحی چاقی و فواید آن

روش های انجام جراحی چاقی

جمع بندی

 

دیابت چیست؟

متأسفانه دیابت که بسیاری از افراد را مبتلا می کند، یک اختلال متابولیک در بدن است که منجر به از دست دادن توانایی بدن در تولید انسولین یا برعکس، ایجاد مقاومت به انسولین در بدن می شود.

شاید تصویر شما از درمان دیابت در 30 روز ،  یک دستور دارویی 30 روزه می باشد برای فهمیدن این موضوع پیشنهاد می کنیم پست درمان دیابت در 30 روز را مشاهده کنید.

 

در نتیجه انسولین تولید شده نمی تواند به طور طبیعی عمل کند. در این شرایط، قند خون در حالت های ناشتا بیش از 120 میلی گرم در دسی لیتر است. علائم دیگر شامل پرخوری، مصرف بیش از حد الکل، کاهش توانایی و سوخت و سوز بدن است.

دیابت چیست؟
دیابت چیست؟

بنابراین سطح قند خون بالا می رود که به آن هایپرگلیسمی می گویند. هایپرگلیسمی طولانی مدت شامل عوارض دیابت و تخریب رگ های خونی بسیار کوچک در بدن است که می تواند قسمت های مختلف بدن مانند کلیه ها، چشم ها، اعصاب و قلب را تحت تاثیر قرار دهد.

داروهای خوراکی دیابت یکی از هزاران روش کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت می باشد که در این خصوص پیشنهاد می کنیم  صفحه دیابت انسولین و داروهای خوراکی را مطالعه نمائید.

دیابت نوع 1

این بیماری یک بیماری مزمن محسوب می شود. در افراد مبتلا به این مشکل، سلول های پانکراس که مسئول تولید انسولین هستند، از بین می روند و بدن نمی تواند انسولین تولید کند.

انسولین هورمونی است که سلول های بدن را قادر می سازد تا از گلوکز به عنوان انرژی استفاده کنند. بدن شما گلوکز را از غذا دریافت می کند. انسولین اجازه می دهد تا گلوکز از خون وارد سلول های بدن شود.

وقتی که سلول های بدن گلوکز کافی داشته باشند، بافت های کبد و ماهیچه، گلوکز اضافی را که نوعی گلیکوژن در خون است، ذخیره می کنند.

انسولین اجازه می دهد تا گلوکز از خون وارد سلول های بدن شود. این مواد در خون تجزیه می شود و بین وعده های غذایی و ورزش و زمانی که برای انرژی در طول خواب مورد نیاز است، آزاد می شود.

در این نوع دیابت، بدن به دلیل کمبود انسولین نمی تواند گلوکز را پردازش کند. قند خون قادر به ورود به سلول ها نیست. این عامل باعث می شود که قند یا گلوکز بیش از حد در خون باقی بماند. در نتیجه قند خون بالا می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند.

علائم دیابت نوع 1

این نوع دیابت دارای نشانه هایی است که در زیر ذکر کرده ایم:

  • گرسنگی بیش از حد
  • تشنگی شدید
  • تاری دید
  • تکرر ادرار
  • کاهش وزن قابل توجه در کوتاه مدت

افراد ممکن است به کتواسیدوز، یکی از عوارض دیابت مبتلا شوند. علائم عبارتند از:

  • تنفس سریع
  • خشکی پوست و دهان
  • صورت قرمز
  • بوی میوه در دهان
  • حالت تهوع
  • استفراغ یا درد شکم

چنان چه بیش از یک مورد از موارد فوق را تجربه کردید، با یک متخصص غدد و یا دکتر سلیمی مشورت کنید. با این حال، اگر علائم کتواسیدوز را تجربه می کنید، باید فورا تحت درمان قرار بگیرید. کتواسیدوز یک مورد اورژانسی در نظر گرفته می شود.

علل دیابت نوع 1

دلیل این بیماری ناشناخته است. با این حال، تصور می شود که مربوط به سیستم خود ایمنی است. سیستم ایمنی به سلول های بتا در کبد حمله می کند. این سلول ها هستند که انسولین را تولید می کنند.

متخصصان درست نمی دانند که چرا این اتفاق می افتد. عوامل ژنتیکی و محیطی مانند ویروس ها می توانند نقش مهمی ایفا کنند. در مورد هر یک از این عوامل که می توانند باعث دیابت نوع 1 شوند، بیشتر بخوانید.

تشخیص دیابت نوع 1

دیابت نوع 1 معمولاً با یک سری آزمایشات تشخیص داده می شود. برخی از آزمایشات به سرعت کار می کنند، در حالی که برخی دیگر به ساعت ها آماده سازی و مدیریت نیاز دارند. دیابت نوع 1 اغلب به سرعت ایجاد می شود.

دیابت در صورتی تشخیص داده می شود که یکی از معیارهای زیر رعایت شود:

  • قند خون ناشتا > 126 میلی گرم در دسی لیتر در دو آزمایش جداگانه
  • قند خون تصادفی با علائم دیابت > 200 میلی گرم در دسی لیتر
  • و هموگلوبین A1c 6.5> در دو آزمایش جداگانه

از این معیارها برای تشخیص دیابت نوع 2 نیز استفاده می شود. در واقع دیابت نوع 1 را می توان به اشتباه دیابت نوع 2 تشخیص داد. تا زمانی که علائم دیابت تشخیص داده نشده یا علائم بدتر شوند، ممکن است پزشک از تشخیص اشتباه آگاه نباشد.

اگر قند خون شما خیلی بالا باشد و کتواسیدوز رخ دهد، به شدت بیمار خواهید شد. این اغلب دلیل بستری شدن افراد در بیمارستان و در نهایت تشخیص دیابت نوع 1 است.

دیابت در صورتی تشخیص داده می شود که یکی از معیارهای زیر رعایت شود:
دیابت در صورتی تشخیص داده می شود که یکی از معیارهای زیر رعایت شود:

عوامل خطر برای دیابت نوع 1

عوامل زیادی وجود دارد که می تواند در ایجاد دیابت نوع 1 نقش داشته باشد.

سابقه خانوادگی

سابقه خانوادگی در این بیماری خیلی مهم است. اگر یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به آن باشد، احتمال ابتلا به آن نیز بیشتر است. ژن های خاصی با این بیماری مرتبط هستند.

اما کسانی که دارای این ژن ها هستند، همیشه به این مشکل دچار نمی شوند. اکثر محققان و پزشکان بر این باورند که برخی از علل این بیماری در برخی افراد باعث ابتلا می شود اما در برخی دیگر نه.

نژاد

قومیت نیز می تواند در این بیماری موثر باشد. به عنوان مثال، دیابت در نژادهای قفقازی بیشتر از سایر نژادها شایع است.

عوامل محیطی

برخی از ویروس ها می توانند باعث این بیماری شوند. با این حال، مشخص نیست که چه ویروسی می تواند این اتفاق را رقم بزند. همچنین افرادی که در آب و هوای سرد زندگی می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع 1 هستند. به گفته محققان، دیابت در فصل زمستان بیشتر از فصول دیگر تشخیص داده می شود.

عوامل ژنتیکی

دانشمندان کاملا اطلاع ندارند که چه چیزی باعث دیابت نوع 1 می شود. اما آن ها فکر می کنند که ژن های انسانی احتمالاً در این اتفاق نقش دارند.

افراد مبتلا به دیابت نوع 1 در هنگام تولد در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. به نظر می رسد که این بیماری از طریق ژن ها و روابط خانوادگی منتقل می شود.

مشخص نیست که ژنوتیپ چیست، چگونه منتقل می شود و چرا بعضی از خانواده ها به این بیماری مبتلا می شوند؛ در حالی که برخی دیگر از این عارضه در امان می مانند.

دانشمندان ژن هایی را کشف کرده اند که ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. این متغیرها می توانند برای نسل ها بین والدین و فرزندان منتقل شوند. با این حال، تنها 5 درصد از افراد به علت این گونه های ژنتیکی به دیابت نوع 1 مبتلا می شوند.

به همین دلیل است که محققان معتقدند که ژن ها تنها بخشی از معادله هستند. آن ها معتقدند چیزی که باعث بیماری می شود، ارثی است. ویروس یکی از این عوامل مشکوک است.

به عنوان مثال، دوقلوهای همسان که حامل همان ژن هستند، ممکن است دیابت نداشته باشند. اگر یکی از آن ها دیابت نوع 1 داشته باشد، همتای دیگر 50 درصد یا کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 1 است. این نشان می دهد که ژن ها تنها عامل این بیماری نیستند.

عوامل ژنتیکی
عوامل ژنتیکی

رژیم کتوژنیک

ثابت شده است که رژیم کتوژنیک تاثیر زیادی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دارد. رژیم غذایی پرچرب و کم کربوهیدرات به کنترل سطح قند خون کمک می کند و می تواند منجر به کاهش وزن شود. این هدف بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است.

با این حال، تحقیقات زیادی در مورد رژیم کتوژنیک برای دیابت نوع 1 انجام نشده است. تاکنون رژیم غذایی توصیه شده برای این نوع دیابت، رژیم کم کربوهیدرات است. با این حال، محققان به دنبال مزایای غذایی بالقوه برای کاهش کربوهیدرات ها در میان افراد مبتلا به دیابت هستند.

یک مطالعه ساده نشان داد که افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و کسانی که به مدت بیش از دو سال یک سیستم تغذیه ای را دنبال کرده اند، A1C  را دارا هستند.

با این حال، این افراد نیز از فشار خون بالا و کمبود قند خون رنج می برند. ایمنی این رژیم طولانی مدت، ناشناخته است. اگر شما پایبند به این رژیم هستید و همچنین دیابت نوع 1 دارید، متخصص غدد درون ریز را در جریان بگذارید. پزشک شما ممکن است به یک متخصص تغذیه ارجاعتان دهد.

بارداری

بارداری یک چالش ویژه برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 است. با این حال، شما ممکن است یک حاملگی امن و یک کودک سالم در طول دیابت داشته باشید.

مهمترین موضوع که شما باید به آن توجه داشته باشید، این است که اگر شما باردار بوده و دیابت نوع 1 داشتید، تمام تغییراتی که در بدن شما رخ می دهد، برای فرزند شما هم اتفاق می افتد.

مصرف الکل

الکل می تواند تاثیر قابل توجهی بر میزان قند خون کوتاه مدت در میان افراد مبتلا به دیابت داشته باشد. مصرف بیش از حد الکل می تواند در طول زمان به عوارض دیابت منجر گردد.

کبد مسئول پردازش و دفع الکل از بدن است. کبد همچنین به کنترل سطح قند خون کمک می کند. اگر دیابت نوع 1 داشته باشید و الکل را در عین حال مصرف کنید، بدن شما کنترل جریان خون را برای مبارزه با الکل کاهش می دهد.

مصرف الکل
مصرف الکل

عوارض دیابت نوع 1

قند خون بالا می تواند به قسمت های مختلف بدن آسیب برساند. اگر دیابت به خوبی مدیریت نشود، خطر عوارض زیر افزایش می یابد:

  • خطر حمله قلبی
  • مشکلات در چشم انداز از جمله نابینایی
  • آسیب عصبی
  • التهاب پوست، به ویژه در پاها، می تواند منجر به قطع عضو شود.
  • آسیب کلیه

این بیماری ممکن است باعث نوروپاتی دیابتی شود. این نوروپاتی دیابتی در پاها شایع تر است. یک صدمه جزئی می تواند به سرعت، درد و عفونت را تشدید کند؛ به ویژه اگر سطح قند خون کنترل نشود.

همچنین ممکن است در طی این عارضه از وقوع آسیب اطلاع نداشته باشید و نتوانید به موقع آن را درمان کنید. بنابراین اگر مبتلا به دیابت هستید، مهم است که پاهای خود را به طور منظم بررسی کنید. اگر متوجه آسیب پا شدید، بلافاصله با دکتر سلیمی مشورت کنید.

جراحات ورزشی

ورزش بخش مهمی از زندگی سالم است و برای بیماران دیابتی بسیار مهم است، اما بیماران دیابتی باید با احتیاط ورزش کنند. یک فرد دیابتی باید 150 دقیقه در هفته تمرین کند.

این افراد نباید برای دو روز متوالی تمرین کنند. ورزش هوازی نوعی از تمرینات استقامتی و قدرت است که برای این افراد مناسب است.

اما آن چه مشخص نیست، این است که در طول ورزش چگونه باید سطح قند خون را تنظیم کرد. این به این دلیل است که بدن شروع به استفاده از انسولین می کند تا گلوکز را به طور موثری پخش نماید که ممکن است سطح قند خون را در طول یا بعد از ورزش تغییر دهد.

متخصصان غدد درون ریز نیز می گویند که بیماران دیابتی نیاز به ورزش منظم دارند تا سلامت خوبی داشته باشند. این امر مستلزم مشاوره با پزشک برای تعیین برنامه مناسب است.

جراحات ورزشی
جراحات ورزشی

دیابت نوع 2 چیست؟

این بیماری هم یکی از انواع دیابت می باشد که موجب افزایش قند و گلوکز خون می شود. هورمون انسولین به انتقال گلوکز از خون به سلول ها کمک می کند و در آنجا به انرژی تبدیل می شود.

برای اشنایی با جدیدترین رویکرد علمی که قادر به کنترل قند خون به مدت طولانی باشد لازم است از صفحه جدیدترین روش درمان دیابت نوع 2 دیدن کنید.

در این نوع دیابت، بدن شما قادر به واکنش درست به انسولین نخواهد بود. اگر بیماری پیشرفت کند، شاید بدنتان دیگر نتواند انسولین کافی ترشح کند. این بیماری در صورت عدم کنترل ممکن است موجب افزایش قند خون شود که می تواند علائم بسیاری و در نهایت عوارض جدی ایجاد کند.

علائم دیابت نوع 2

در این بیماری، بدن نمی تواند به طور موثر از انسولین برای انتقال گلوکز به سلول ها بهره بجوید. این باعث می شود که بدن شما به منابع انرژی دیگر برای بافت ها، ماهیچه ها و اندام های شما وابسته باشد. این را می توان یک واکنش هرمی در نظر گرفت که باعث ایجاد یک سری نشانه می شود.

این بیماری می تواند به آرامی ایجاد شود. علائم در ابتدا خفیف هستند و ممکن است به سرعت از بین بروند. علائم اولیه آن عبارتند از:

  • گرسنگی مداوم
  • کمبود انرژی
  • خستگی
  • کاهش وزن
  • تشنگی
  • تکرر ادرار
  • خارش پوست
  • تاری دید

با پیشرفت بیماری، علائم شدیدتر و خطرناک تر می شوند. اگر فشار خون بالا دارید، علائم ممکن است به شرح زیر باشد:

  • عفونت قارچی
  • زخمی که آرام آرام خوب می شود.
  • آکنه روی پوست
  • پا درد
  • بی حسی یا نوروپاتی نوک انگشتان

اگر بیش از یکی از این علائم را دارید، به دکتر سلیمی مراجعه کنید. اگر این بیماری را درمان نکنید، ممکن است خطرناک باشد.

با پیشرفت بیماری، علائم شدیدتر و خطرناک تر می شوند. اگر فشار خون بالا دارید، علائم ممکن است به شرح زیر باشد:
با پیشرفت بیماری، علائم شدیدتر و خطرناک تر می شوند. اگر فشار خون بالا دارید، علائم ممکن است به شرح زیر باشد:

علل دیابت نوع 2

انسولین هورمونی است که به طور طبیعی در بدن وجود دارد. آن ها توسط لوزالمعده تولید می شوند و در هنگام مصرف، وارد جریان خون می شوند.

این هورمون قند را از جریان خون به سلول های بدن می برد و در آنجا برای انرژی استفاده می شود. در صورت ابتلا به این بیماری، بدن شما نسبت به انسولین مقاوم می شود.

این باعث می شود که لوزالمعده برای تولید انسولین سخت تر کار کند. این می تواند به مرور زمان به پانکراس آسیب برساند. در نهایت، لوزالمعده ممکن است قادر به تولید انسولین نباشد.

در این حالت، یا اگر بدن شما از انسولین تولید شده به خوبی استفاده نمی کند، گلوکز در خون شما تجمع می یابد. این باعث کاهش انرژی سلول های بدن می شود. پزشکان دلایل دقیق این بیماری را نمی دانند.

این وضعیت می تواند ناشی از اختلال در پانکراس یا سلول هایی باشد که سیگنال ها را ارسال و تغییر می دهند. در برخی افراد، کبد گلوکز بیشتری تولید می کند. ممکن است یک استعداد ژنتیکی برای دیابت نوع 2 وجود داشته باشد.

عوامل خطر برای دیابت نوع 2

شاید علت دقیق دیابت نوع 2 را ندانیم، اما ثابت شده است که موارد زیادی وجود دارد که می تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد. نکته هایی مانند:

اگر فردی در خانواده شما دیابت داشته باشد، شما نیز در معرض خطر هستید.

شما می توانید در هر سنی به دیابت نوع 2 مبتلا شوید، اما این خطر با افزایش سن زیاد می شود. به خصوص در سن 45 سالگی، خطر ابتلا به این بیماری بیشتر از هر وقت دیگر است.

آمریکایی های آفریقایی تبار، اسپانیایی تبارها، آمریکایی های آسیایی، ساکنان جزایر اقیانوس آرام و سرخپوستان (بومیان آمریکا و بومیان آلاسکا) بیشتر از سفیدپوستان در معرض خطر هستند.

زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) بیشتر در معرض ابتلا به آن هستند.

ممکن است بتوانید موارد زیر را اصلاح کنید:

اضافه وزن به معنای داشتن بافت چربی زیاد است. این باعث می شود تا سلول ها در برابر انسولین مقاوم تر شوند. چربی اضافی در ناحیه شکم در مقایسه با چربی اضافی در ناحیه ران، خطر را افزایش می دهد.

با انجام ورزش منظم، می توانید از گلوکز برای کمک به سلول ها برای پاسخ بهتر به انسولین استفاده کنید

با انجام ورزش منظم، می توانید از گلوکز برای کمک به سلول ها برای پاسخ بهتر به انسولین استفاده کنید و این خطر وجود دارد که ورزش نکردن شانس دریافت آن را افزایش دهد.

تغذیه نامناسب نیز می تواند منجر به افزایش قند خون و دیابت شود. اگر دیابت بارداری یا پیش دیابت دارید که هر دو به دلیل قند خون بالا ایجاد می شوند، می توانید انتظار ابتلا به دیابت نوع 2 را نیز داشته باشید.

با انجام ورزش منظم، می توانید از گلوکز برای کمک به سلول ها برای پاسخ بهتر به انسولین استفاده کنید
با انجام ورزش منظم، می توانید از گلوکز برای کمک به سلول ها برای پاسخ بهتر به انسولین استفاده کنید

تشخیص دیابت نوع 2

اگر علائم دیابت دارید، چه پیش دیابت داشته باشید و چه نداشته باشید، مراجعه به متخصص ضروری است. پزشک می تواند با انجام آزمایش خون به شما در تشخیص بیماری کمک کند. تست های تشخیصی عبارتند از:

آزمایش هموگلوبین A1C:

این آزمایش میانگین قند خون شما را در دو تا سه ماه گذشته اندازه گیری می کند. برای این آزمایش، نیازی به ناشتا بودن ندارید. دکتر سلیمی می تواند بیماری شما را بر اساس نتایج تشخیص دهد. این آزمایش، هموگلوبین گلیکوزیله نیز نامیده می شود.

آزمایش قند خون ناشتا

این آزمایش سطح گلوکز را در پلاسما اندازه گیری می کند. ممکن است لازم باشد که 8 ساعت قبل از آزمایش ناشتا باشید.

تست تحمل گلوکز خوراکی

در این آزمایش، خون سه بار قبل از تست تحمل گلوکز، یک ساعت بعد از نوشیدن الکل و دو ساعت بعد از مصرف گلوکز جمع آوری می شود. نتایج تجربی نشان می دهد که بدن شما چگونه قبل و بعد از نوشیدن گلوکز واکنش نشان می دهد.

اگر دیابت دارید، پزشک اطلاعاتی در مورد نحوه کنترل بیماری به شما می دهد، از جمله:

  • چگونه سطح قند خون را کنترل می کنید؟
  • توصیه های تغذیه ای
  • نکاتی برای فعالیت بدنی
  • اطلاعاتی در مورد دارویی که نیاز دارید.

ممکن است لازم باشد به یک متخصص غدد یا متخصص در دیابت مراجعه کنید. ممکن است لازم باشد ابتدا به دکتر سلیمی مراجعه کنید تا مطمئن شوید که برنامه درمانی شما موثر است.

تست تحمل گلوکز خوراکی
تست تحمل گلوکز خوراکی

عوارض مربوط به دیابت نوع 2

در بیشتر موارد، دیابت نوع 2 قابل کنترل است اما اگر به خوبی مدیریت نشود، می تواند عوارض جانبی داشته باشد. مثل:

مشکلات پوستی مانند عفونت های باکتریایی و قارچی

آسیب عصبی یا نوروپاتی که می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند از دست دادن حس یا بی حسی، سوزن سوزن شدن در اندام ها، استفراغ، اسهال و یبوست شود. گردش خون ضعیف در پاها، آسیب‌ های پا و عفونت‌ ها می ‌تواند به سختی درمان شود و منجر به قانقاریا و از دست دادن ساق پا شود.

کمبود قند خون

اگر سطح قند خون شما پایین باشد، ممکن است دچار افت قند خون شوید. علائم شامل لرزش، سرگیجه و مشکل در صحبت کردن است. این مشکل معمولاً با ارائه غذاها و نوشیدنی هایی مانند آب میوه، نوشابه و آب نبات قابل حل است.

فشار خون

سطح بالای قند خون می تواند منجر به فشار خون بالا شود. این بیماری اغلب با تکرر ادرار و افزایش تشنگی ظاهر می شود.

فشار خون
فشار خون

دیابت بارداری

در برخی از زنان، قند خون آن ها در دوران بارداری افزایش می یابد که منجر به دیابت بارداری می شود. دیابت بارداری معمولا بین هفته های 24 تا 28 بارداری رخ می دهد. متخصص غدد درون ریز و متخصص زنان می توانند در این مورد به شما کمک کنند.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، دیابت بارداری در 2 تا 10 درصد از بارداری ها در ایالات متحده رخ می دهد.

فقط به این دلیل که دیابت بارداری دارید، به این معنی نیست که قبلاً به آن مبتلا بوده اید یا بعداً با شما همراه خواهد بود. با این حال، دیابت بارداری خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در آینده افزایش می دهد.

اگر کنترل ضعیفی بر دیابت بارداری دارید، این می تواند خطر ابتلا به دیابت را در کودک شما افزایش دهد و خطر عوارضی را برای شما و جنینتان در دوران بارداری و زایمان افزایش دهد.

دیابت بارداری
دیابت بارداری

درمان دیابت بدون دارو: ورزش منظم

ورزش فواید زیادی برای افراد مبتلا به دیابت دارد، از جمله کاهش وزن و افزایش حساسیت به انسولین. انسولین هورمونی است که به تجزیه قند در بدن کمک می کند.

افراد مبتلا به دیابت در بدن خود انسولین کافی تولید نمی کنند یا در برابر انسولین تولید شده بدن مقاوم هستند. ورزش با تحریک عضلات برای استفاده از انرژی قند به کاهش قند خون در بدن کمک می کند.

ورزش علاوه بر کاهش وزن، به افزایش حساسیت به انسولین نیز کمک می کند. افزایش حساسیت به انسولین به این معنی است که سلول ها بهتر می توانند از قند موجود در جریان خون استفاده کنند.

اگر در کنترل قند خون خود مشکل دارید، باید آن را به طور منظم چک کنید. این به شما کمک می ‌کند تا ببینید که چگونه به فعالیت‌ های مختلف واکنش نشان می ‌دهید و بدانید که سطح قند خون شما خیلی بالا است یا خیلی پایین. نمونه های خوبی از تمرینات شامل وزنه برداری، پیاده روی، دویدن، دوچرخه سواری، رقصیدن، کوه نوردی، شنا و غیره است.

درمان دیابت بدون دارو: ورزش منظم
درمان دیابت بدون دارو: ورزش منظم

درمان دیابت بدون دارو: کنترل و بررسی منظم قند خون

هایپرگلیسمی معمولاً تا زمانی که به بیش از 200 میلی گرم در دسی لیتر نرسد، هیچ علامتی ایجاد نمی کند. بنابراین لازم است که فرد دیابتی چند بار در روز قند خون خود را اندازه گیری کند.

اندازه گیری و کنترل سطح قند خون نیز می تواند به شما در کنترل صحیح آن کمک کند. انجام این کار به این معنی است که مطمئن شوید قند خونتان بالا نمی رود.

به عنوان مثال، سنجش آن به شما کمک می کند تصمیم بگیرید که آیا نیاز به تغییر در غذا یا داروهای خود دارید یا خیر. همچنین به درک غذاهایی که بدن به آن ها واکنش نشان می دهد، کمک می کند.

هر فرد مبتلا به دیابت می تواند از دستگاه سنجش قند خون خانگی برای آزمایش قند خون خود استفاده کند. تعداد دفعاتی که قند خون شما در طول روز بررسی می شود، در افراد مختلف متفاوت است. پزشکان می توانند بهترین توصیه ها را در مورد کنترل قند خون برای افراد مبتلا به دیابت ارائه دهند. سعی کنید اعداد را مرتب بنویسید و به دکتر سلیمی گزارش کنید.

درمان دیابت بدون دارو: کنترل مصرف کربوهیدرات غذاهایی که متابولیسم را کاهش می دهند

محققان فهمیده اند که رژیم غذایی کم کربوهیدرات و افزایش مصرف پروتئین باعث کاهش قند خون می شود. بدن، کربوهیدرات ها را تجزیه می کند تا از آن ها به عنوان انرژی استفاده کند.

مقداری کربوهیدرات در رژیم غذایی مورد نیاز است. البته برخی از دیابتی ها که کربوهیدرات زیادی مصرف می کنند، می توانند باعث افزایش ناگهانی قند خون شوند. کاهش میزان کربوهیدرات های مصرفی فرد، میزان افزایش ناگهانی قند خون را کاهش می دهد.

درمان دیابت بدون دارو: کنترل مصرف کربوهیدرات غذاهایی که متابولیسم را کاهش می دهند
درمان دیابت بدون دارو: کنترل مصرف کربوهیدرات غذاهایی که متابولیسم را کاهش می دهند

درمان دیابت بدون دارو: خوردن کربوهیدرات مناسب برای پاکسازی روده بزرگ

دو نوع کربوهیدرات ساده و پیچیده وجود دارد که تأثیر متفاوتی بر قند خون دارند. کربوهیدرات های ساده بیشتر از یک نوع قند تشکیل شده اند. آن ها در غذاهایی مانند برنج سفید، پاستا و شیرینی ها یافت می شوند. بدن، این کربوهیدرات ها را خیلی سریع تجزیه می کند که منجر به افزایش سریع قند می شود.

گروه دیگر این مواد که نوع پیچیده تری از آن هستند، از سه یا چند قند به هم مربوط می شوند. از آنجایی که آرایش شیمیایی این نوع کربوهیدرات ها پیچیده است، تجزیه آن ها توسط بدن، زمان بیشتری می برد.

در نتیجه قند به تدریج در بدن ترشح می شود، یعنی قند خون پس از خوردن آن به سرعت بالا نمی رود. نمونه هایی از کربوهیدرات های پیچیده عبارتند از غلات کامل و سیب زمینی شیرین.

درمان دیابت بدون دارو: انتخاب غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین

شاخص گلیسمی برای ارزیابی پاسخ قند خون بدن در برابر مواد غذایی غنی از کربوهیدرات ساخته شده است. خوردن غذاهایی که با شاخص گلیسمی پایین می تواند به کنترل سطح قند خون کمک کند.

مطالعات نشان می دهد که پیروی از رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین باعث کاهش سریع قند خون می شود. غذاهای با شاخص گلیسمی پایین، غذاهایی با قند کم هستند. نمونه هایی از غذاهای با شاخص گلیسمی پایین عبارتند از:

  • سیب زمینی شیرین
  • شیر کم چرب
  • سبزیجات چوب سخت
  • سبزیجات بدون نشاسته
  • آجیل و دانه های خوراکی
  • گوشت
  • ماهی

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله برنامه غذایی هفتگی دیابتی ها را مطالعه کنید.

درمان دیابت بدون دارو: مصرف فیبر

فیبر با کاهش سرعت تجزیه و جذب کربوهیدرات ها در بدن، سطح قند خون را کاهش می دهد. دو نوع فیبر وجود دارد. فیبر غذایی محلول در آب و فیبر غذایی نامحلول. نوع فیبر غذایی محلول در آب در کنترل سطح قند خون مفیدتر هستند. غذاهایی از قبیل:

  • سبزی
  • بقولات
  • غلات کامل
  • میوه ها

رژیم غذایی سرشار از فیبر با بهبود کنترل قند خون و کاهش هیپوگلیسمی شدید به کنترل دیابت نوع 1 کمک می کند. مقدار توصیه شده فیبر رژیمی برای زنان 25 گرم و برای مردان 38 گرم است. حدود 14 گرم در هر 100 کالری.

درمان دیابت بدون دارو: مصرف فیبر
درمان دیابت بدون دارو: مصرف فیبر

درمان دیابت بدون دارو: کاهش وزن

اضافه وزن با مشکلات مرتبط با دیابت و افزایش مقاومت به انسولین مرتبط است. مطالعات نشان می‌ دهد که کاهش وزن تنها 7 درصد می ‌تواند شانس ابتلا به دیابت را تا 58 درصد کاهش دهد که حتی موثرتر از برخی از داروهاست.

لازم نیست به وزن ایده آل خود برسید، اما به خاطر داشته باشید که می توانید از کاهش 5-10 کیلوگرم و حفظ وزن خود بهره مند شوید. همچنین کاهش ریسک برای چندین سال حفظ می شود. همچنین باید نگران دور کمر باشید که یکی از مهم ترین دلایل دیابت است.

دور کمر 35 اینچ (9.88 سانتیمتر) برای زنان و 40 اینچ (61.10 سانتیمتر) برای مردان با افزایش خطر مقاومت به انسولین، هیپرگلیسمی و دیابت نوع 2 مرتبط است. داشتن کمر مناسب حتی مهمتر از وزن کلی شماست.

داشتن وزن مناسب همچنین کلسترول را بهبود می بخشد، خطر ابتلا به بیماری را کاهش می دهد و احساس بهتری در فرد ایجاد می کند. خوردن یک رژیم غذایی غنی از میوه ها و سبزیجات و ورزش خوب می تواند به کاهش وزن و حفظ سلامت کمک کند.

اگر با روش های ذکرشده نتوانستید به وزن دلخواه برسید، مناسبترین روش، جراحی چاقی متناسب با شرایط شماست. شما با مراجعه به دکتر سلیمی بهترین متخصص جراحی چاقی، می توانید بهترین مشاوره ها را دریافت نمایید.

درمان دیابت بدون دارو: کنترل اندازه هر وعده غذایی

برای اکثر رژیم های غذایی، بیماران از دستورالعمل های غذایی که توسط پزشک یا متخصص تغذیه تنظیم شده است، پیروی می کنند. خوردن بیش از حد در یک وعده غذایی می تواند باعث افزایش شدید قند خون شود.

کربوهیدرات های ساده معمولاً با هایپرگلیسمی همراه هستند، یعنی تمام غذاهایی که باعث افزایش قند خون می شوند. توجه به مدیریت وعده های غذا به حفظ و کنترل سطح قند خون کمک می کند.

در اینجا چند ترفند مفید برای کنترل مصرف غذا آورده شده است:

  • اندازه گیری مواد غذایی
  • از یک بشقاب کوچک استفاده کنید.
  • از تمام رستوران ها و غذاهای سلف سرویس خودداری کنید.
  • برچسب غذا را بخوانید و کالری غذا را بررسی کنید.
  • برنامه غذایی داشته باشید.
  • آهسته غذا بخورید.
در اینجا چند ترفند مفید برای کنترل مصرف غذا آورده شده است:
در اینجا چند ترفند مفید برای کنترل مصرف غذا آورده شده است:

درمان دیابت بدون دارو: نوشیدن آب فراوان

هیدراتاسیون مناسب بدن برای یک سبک زندگی سالم مهم است. همچنین برای کسانی که نگران سطح قند خون هستند، ضروری است.

نوشیدن آب زیاد از کم آبی بدن جلوگیری می کند و به کلیه ها کمک می کند تا قند اضافی را از ادرار دفع کنند. مطالعات مشاهده ای نشان داده است افرادی که آب بیشتری می نوشند، کمتر در معرض ابتلا به هایپرگلیسمی هستند.

نوشیدن آب به طور منظم خون را هیدراته می کند، سطح قند خون را کاهش می دهد و خطر ابتلا به دیابت را کمتر می کند. فراموش نکنید که آب یک ماده غذایی بدون کالری است.

برای کاهش قند خون، آب بنوشید و از مصرف تمام نوشیدنی های شیرین مانند آب میوه ها و نوشابه های گازدار که قند خون شما را بالا می برند، اجتناب کنید.

درمان دیابت بدون دارو: مصرف مکمل های مناسب

عصاره های گیاهی می توانند در درمان و کنترل سطح قند خون نقش مهمی ایفا کنند. بیشتر افراد باید سعی کنند تا مواد مغذی را از طریق غذا دریافت کنند. البته مکمل ها اغلب به افرادی کمک می کنند که مواد مغذی کافی را از منابع طبیعی دریافت نمی کنند.

درمان دیابت بدون دارو: مصرف مکمل های مناسب
درمان دیابت بدون دارو: مصرف مکمل های مناسب

اکثر پزشکان مکمل ها را به عنوان یک درمان در نظر نمی گیرند. قبل از مصرف هر مکملی باید با پزشک خود مشورت کنید، زیرا ممکن است با داروهایی که مصرف می کنید، تداخل ایجاد کند. برخی از مکمل هایی که می توانید استفاده کنید عبارتند از:

  • چای سبز
  • جنسینگ
  • کدو تلخ
  • دارچین
  • آلوئه
  • زغال اخته

درمان دیابت بدون دارو: مصرف غذاهای غنی از کروم و منیزیم

هایپرگلیسمی و دیابت نیز با کمبود ریزمغذی ها مرتبط هستند. مانند کمبود مواد معدنی کروم و منیزیم. این مواد همچنین به کنترل سطح قند خون کمک می کنند و کمبود کروم می تواند مستعد عدم تحمل کربوهیدرات باشد.

البته روند پشت این داستان به طور کامل درک نشده است. این آزمایشات همچنین یافته های مختلفی را گزارش می دهد. دو مطالعه روی دیابت نشان می دهد که کروم برای مدیریت طولانی مدت قند خون است.

برخی از مطالعات دیگر هیچ فایده ای را نشان نداده اند. غذاهای غنی از کروم عبارتند از: زرده تخم مرغ، غلات کامل، قهوه، آجیل، لوبیا سبز، بروکلی و گوشت.

منیزیم هم در کنترل و تنظیم سطح قند خون نقش زیادی دارد و کمبود آن احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. در یک مطالعه، افرادی که بیشترین مصرف منیزیم را داشتند، 47 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت بودند.

البته اگر غذاهای غنی از منیزیم زیاد مصرف می کنید، احتمالاً نیازی به مکمل ها ندارید. غذاهای غنی از منیزیم عبارتند از سبزیجات با برگ سبز تیره، غلات کامل، ماهی، شکلات تلخ، موز، آووکادو و لوبیا.

درمان دیابت بدون دارو: مدیریت استرس

استرس تاثیر شایانی بر قند خون دارد. بدن زمانی که تحت استرس است، هورمون های استرس تولید می کند و این هورمون ها قند خون را بالا می برند. طبق بررسی های انجام شده، متخصصان دریافته اند که کنترل استرس از طریق یوگا و ورزش نیز می تواند به کاهش قند خون کمک کند.

درمان دیابت بدون دارو: مدیریت استرس
درمان دیابت بدون دارو: مدیریت استرس

درمان دیابت بدون دارو: خواب کافی

خواب خوب به کاهش قند خون کمک می کند. خواب خوب در شب یکی از راه هایی است که می توان با آن به حفظ قند خون در حالت مناسب کمک کرد. سطح قند خون معمولا در تایم های صبح بالا است. در بیشتر افراد، انسولین به بدن می گوید که با قند اضافی چه کاری انجام دهد تا سطح قند خون را در حد طبیعی نگه دارد.

عادت به خواب نامناسب و عدم استراحت نیز بر قند خون و حساسیت به انسولین تأثیر می گذارد. می تواند باعث افزایش اشتها و افزایش وزن شود. کم خوابی باعث کاهش ترشح هورمون رشد و افزایش کورتیزول می شود.

هر دو نقش مهمی در کنترل قند خون دارند. کمبود خواب اثری مشابه مقاومت به انسولین دارد، به این معنی که قند خون شما می تواند به دلیل کمبود خواب به طور چشمگیری افزایش یابد. خواب خوب یعنی کیفیت و کمیت خواب، صحیح است.

درمان دیابت بدون دارو: جراحی لاغری

یکی دیگر از درمان های دیابت بدون استفاده از دارو، عمل لاغری است. این عمل ها همان طور که از نامش پیداست، مربوط به کاهش وزن است. اما می توان متصور شد که در کنار لاغری، برخی از بیماری های مرتبط با اضافه وزن که دیابت هم یکی از آن ها است را درمان یا کنترل نماید.

این عمل ها معمولا به روش لاپاراسکوپی انجام شده و انواع متفاوتی دارند که در ادامه این مقاله، به بررسی و معرفی آن ها خواهیم پرداخت. با مراجعه به دکتر سلیمی می توانید بدانید که این عمل ها برای شما مناسب هستند یا خیر.

دکتر سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصان وجراحان لاغری در ایران می تواند جراحی مناسب شما را پیشنهاد داده و آن را به بهترین نحو ممکن انجام دهد.

درمان دیابت بدون دارو: جراحی لاغری
درمان دیابت بدون دارو: جراحی لاغری

باورهای اشتباه در رابطه با قند خون و راه های پایین آوردن آن

در این بخش از مقاله درمان دیابت بدون دارو می خواهیم به چند مورد از باورهای نادرستی که به اشتباه در بین دیابتی ها رواج یافته اند، اشاره کنیم.

حذف وعده غذایی

حذف وعده های غذایی می تواند به طور بالقوه قند خون شما را افزایش دهد. وقتی به دلیل خواب یا دلایل دیگر چندین ساعت غذا نمی خورید، بدن شما گلوکز ترشح شده توسط خود کبد را می سوزاند.

در بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 2، کبد متوجه نمی شود که گلوکز زیادی در خون دارد، بنابراین به دفع آن ادامه می دهد. خوردن غذاهای کم کربوهیدرات پیام هایی را به کبد ارسال می کند که از ارسال قند به جریان خون جلوگیری کند و می تواند سطوح بالا را کاهش دهد.

کنار گذاشتن وعده های غذایی هم ممکن است منجر به پرخوری در وعده بعدی شود که امکان دارد باعث افزایش وزن گردد. اگر از داروهای دیابت خاصی استفاده می ‌کنید که انسولین را در بدن شما تحریک می ‌کنند، مانند سولفونیل اوره یا تزریق انسولین، هنگام حذف یا تأخیر وعده‌های غذایی در معرض خطر سطح بالای گلوکز هستید.

به نظر متخصصان، رژیم های کم کربوهیدرات نامتعادل هستند

به نظر متخصصان، رژیم های کم کربوهیدرات نامتعادل هستند و بدن به فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارد. متخصصان، رژیم غذایی کم کربوهیدرات را برای دیابت نوع 2 توصیه کرده اند که کربوهیدرات بسیار کمی دارد.

کارشناسان تغذیه با ارائه میوه ها، غلات کامل و سایر غذاهای کربوهیدراتی، رژیم را متعادل می کنند. آن ها عقیده دارند که کلید موفقیت مدیریت وعده‌ها، پخش وعده‌های غذایی در طول روز و همکاری با تیم مراقبت برای ایجاد یک برنامه غذایی، ورزش و دارو است.

به نظر متخصصان، رژیم های کم کربوهیدرات نامتعادل هستند
به نظر متخصصان، رژیم های کم کربوهیدرات نامتعادل هستند

افزودن شِیک ها و بارهای دfیابتی به وعده‌های غذایی

شیک ها یا بارهای طراحی شده برای افراد مبتلا به دیابت می توانند به کنترل قند خون در حین ورزش یا فعالیت های بدنی دیگر کمک کنند. زمانی که آن ها به عنوان جایگزین یا میان وعده استفاده می شوند، کربوهیدرات محسوب می شوند.

آن را در کیف، کشو یا چمدان خود قرار دهید تا زمانی که در ترافیک هستید یا نمی توانید برای ناهار بیرون بروید، گزینه خوبی باشد.

اما اگر آن را علاوه بر وعده های غذایی یا میان وعده های معمولی خود بخورید، به وزن شما می افزاید و می تواند قند خون شما را بالا ببرد. شما باید آن را با غذاهای دیگر جایگزین کنید، در غیر این صورت احتمالاً کالری دریافتی شما خیلی زیاد خواهد بود.

پاشیدن دارچین روی غذا

مطالعه ‌ای در سال 2003 در مجله مراقبت از دیابت گزارش می ‌دهد که دارچین احتمالاً قند خون، تری گلیسیرید و کلسترول را برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش می ‌دهد.

مطالعات دیگر، این نتیجه مثبت را نشان نداده‌ اند. هنگامی که محققان نتایج پنج مطالعه را با مجموع 282 فرد مرتبط با دیابت نوع 1 و 2 ترکیب کردند، دریافتند که دارچین هیچ تاثیری ندارد و نتایج در سال 2008 در همان مجله منتشر شد.

البته می توانید از این ادویه های معطر و لذیذ لذت ببرید تا طعمی لذیذ و شیرین در غذاها بدون افزودن کالری و سدیم ایجاد کنید. دارچین گوجه فرنگی ها را در سس ها شیرین می کند و طعمی مفرح به انواع غذاها و خورش ها می بخشد. آن را روی بلغور جو دوسر، ماست و میوه بپاشید تا یک خوراکی شیرین بدون اضافه کردن شکر داشته باشید.

پاشیدن دارچین روی غذا
پاشیدن دارچین روی غذا

نوشیدن چای سبز

جایگزینی نوشیدنی‌ های شیرین با چای سبز راه خوبی برای کاهش کالری، پرهیز از کربوهیدرات‌ ها و دادن مقدار مناسبی از پلی فنول‌ های ضد بیماری به بدن است. اما به عنوان یک نوشیدنی کاهش ‌دهنده قند خون به آن اعتماد نکنید.

برخی تحقیقات نشان می دهد که چای ممکن است به پیشگیری از دیابت نوع 2 و افزایش حساسیت به انسولین کمک کند، اما نباید زیاد روی آن حساب کنید. برخی تحقیقات نشان می دهد که چای سبز ممکن است به پیشگیری از دیابت نوع 2 کمک کند، اما شواهد به اندازه کافی برای ارائه توصیه ها، قوی نیست.

افزایش دوز داروها

این خطرناک است. زیرا خطر افت قند خون در هنگام مصرف بیش از حد دارو، به شدت افراد را تهدید می کند. اگر سطح گلوکز خون شما به طور مداوم در حال افزایش است، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید تا داروهای شما را بر اساس نیاز شما تنظیم کند و یک برنامه غذایی منحصر به فرد ارائه دهد.

اگر به دلیل پرخوری اضافه وزن دارید، از اشتباهات خود درس بگیرید و در مسیر درست حرکت کنید. شما نباید داروی خود را بدون مشورت با دکتر سلیمی یا ارائه دهنده درمان تغییر دهید.

ورزش کردن به جای خوابیدن

خوابیدن برای مدت طولانی یا کم می تواند هورمون های شما را مختل کند و منجر به افزایش اشتها، قند خون بالا و افزایش دور کمر شود. در واقع، محققان هلندی دریافتند که کم خوابی در شب می تواند حساسیت به انسولین را تا حدود 25 درصد کاهش دهد.

پیشنهاد می کنیم از پست بهترین ورزش برای لاغری دیدن کنید.

خوابیدن به جای ورزش

متخصصان می گویند که اگر قصد دارید برای داشتن خوابی راحت در شب ورزش کنید، احتمالاً در طول روز به اندازه کافی فعال نیستید.

این یک چرخه معیوب است زیرا بی تحرکی می تواند کیفیت خواب را کاهش دهد و کمبود خواب می تواند شما را برای ورزش بیش از حد غیر فعال کند. حداقل چند دقیقه ورزش روزانه را در پیاده روی بعد از ناهار خود بگنجانید و به جای آسانسور از پله ها استفاده کنید.

خوابیدن به جای ورزش
خوابیدن به جای ورزش

مصرف بیش از حد مکمل ها

نتایج تحقیقات روی چندین مکمل غذایی محبوب برای افراد مبتلا به دیابت ترکیب شده است. بسیاری از ادعاها در مورد خربزه تلخ یا کدوی تلخ که به عنوان سبزی در هند و سایر مناطق آسیا مصرف می شود، باعث کاهش قند خون می شود. برخی از مطالعات نشان می دهد که میوه، آب یا عصاره آن، تحمل گلوکز را بهبود می بخشد.

کروم پیکولینت ممکن است به عنوان یک محرک انسولین عمل کند و سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2 بهبود بخشد. مجدداً، مطالعات با هم ادغام شدند؛ برخی مزایایی را نشان دادند و برخی نه.

به گزارش پایگاه جامع داروها، مصرف صمغ گوار با غذا باعث کاهش قند خون پس از غذا می شود. سطوح بالای فیبر می تواند معده را ناراحت کند. صمغ گوار جذب پنی سیلین و سایر داروها را کاهش می دهد. بزرگ‌ ترین اختلاف در مورد مکمل‌ ها این است که آیا یک محصول، واقعاً حاوی آن چیزی است که روی برچسب آن نوشته شده است یا خیر.

استفاده از سرکه سیب

آیا یک قاشق غذاخوری سرکه به کاهش قند خون کمک می کند؟ دانشمندان به این سوال جواب مثبت می دهند. مصرف 1 تا 2 قاشق غذاخوری قبل از غذا ممکن است فشار خون پس از غذا را تا حدود 40 درصد کاهش دهد. اما هنوز مجوز این کار صادر نشده است.

سرکه ممکن است از هضم نشاسته و ماندن غذا در معده برای مدت طولانی تری جلوگیری کند. با تأخیر در تخلیه معده، سرکه می تواند افزایش خون در پاسخ به غذا خوردن را کاهش دهد.

اگر انسولین شما با کربوهیدرات دریافتی شما سازگار است، هنگام استفاده از آن مراقب باشید. گزارش ها حاکی از بروز بیشتر هیپوگلیسمی (هیپوگلیسمی شدید) در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 هنگام مصرف سرکه است.

استفاده از سرکه سیب
استفاده از سرکه سیب

درمان دیابت با جراحی کاهش وزن

مطالعات نشان داده است که اکثر افرادی که دارای اضافه وزن بوده یا چاق هستند، در معرض خطر بسیار بالایی برای ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.

به خصوص افرادی که BMI 35  یا 40 و بالاتر دارند، کاندیدای مناسبی برای روش های مختلف لاغری مانند اسلیو گاسترکتومی، جراحی بای پس معده و باندینگ معده هستند.

البته روش های لیپوساکشن و شکم موثر نیستند زیرا فقط به حذف چربی های موضعی در نواحی مختلف بدن کمک می کنند. بنابراین می توان گفت که دیابت قابل درمان است و جراحی لاغری یکی از راه های آن است. برای برخی افراد، پس از جراحی کاهش وزن، سطح قند خون به حالت عادی باز می گردد.

این ممکن است به این معنی باشد که شما به دوز کمتری از دارو نیاز دارید یا اصولاً نیازی به مصرف هیچ دارویی ندارید. مطالعه اخیر روی 400 شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که 6 سال پس از جراحی بای پس معده، 62 درصد از آن ها دیگر هیچ علامتی از دیابت نداشتند.

همچنین فشار خون، کلسترول و تری گلیسیرید را بهبود بخشید. شایان ذکر است که در مطالعات دیگر، این اثرات مفید پس از جراحی بای پس معده مشاهده شد.

برای کسب اطلاعات تکمیلی، با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.

چه ارتباطی بین دیابت و چاقی وجود دارد؟

زمانی که از اضافه وزن و چاقی رنج می بریم، گلوکز اضافی معمولاً در ناحیه کبد ذخیره می شود. این ناحیه همچنین با بافت چربی ذخیره شده پر می شود.

به این معنی که وقتی انسولین باعث انسداد این ناحیه می شود، فضا محدود می شود و او نمی تواند آن را ذخیره کند. درست مثل اتاقی پر از مبلمان که دیگر هیچ چیز در آن اتاق، جا نمی شود. بنابراین، افراد مبتلا به دیابت و چاقی، بیشتر از دیگران در معرض قند خون بالا هستند.

اگر اضافه وزن و چاقی دارید، ۶ برابر بیشتر از افراد سالم در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستید. اما این بدان معنا نیست که همه دیابتی ها چاق هستند. این بدان معنی است که هر فرد چاق به دیابت مبتلا نمی شود زیرا این بیماری به عوامل مختلفی بستگی دارد و اساساً چند عاملی است.

عوامل دیگری غیر از چاقی می توانند در ایجاد یا تشدید دیابت نقش داشته باشند:

  • سابقه خانوادگی
  • رژیم غذایی
  • فشار
  • بیماری روده
  • و …
عوامل دیگری غیر از چاقی می توانند در ایجاد یا تشدید دیابت نقش داشته باشند:
عوامل دیگری غیر از چاقی می توانند در ایجاد یا تشدید دیابت نقش داشته باشند:

کاهش وزن چه تاثیری روی دیابت دارد؟

از آنجایی که دانستیم افزایش وزن بر دیابت تاثیر منفی دارد، عکس این رابطه را هم می توان صادق دانست. یعنی با کاهش وزن، احتمال ابتلا به این بیماری نیز کاهش می یابد و اگر از قبل دیابت داشتید، می توانید با کاهش وزن، عوارض آن را کمتر کنید.

هنگامی که وزن کم می کنید، به طور قطعی دیابت خود را درمان نمی کنید، اما وضعیت شما بهبود می یابد و تعداد یا دوز داروهایی که مصرف می کنید، کاهش می یابد.

به عنوان مثال، اگر قبل از کاهش وزن 3 نوع دارو مصرف می کردید، اکنون فقط 1 فرم را بعد از کاهش وزن مصرف می کنید. در این راستا، دکتر سلیمی بهترین مشاور است.

چند راه برای کاهش وزن

برای درمان چاقی، روی آن چه می خورید، تمرکز کنید

چاقی می تواند به دلیل تغذیه نامناسب ایجاد شود. شما می توانید با انتخاب های سالم و خوردن یک رژیم غذایی متعادل، کالری دریافتی خود را کاهش دهید و خطر ابتلا به چاقی را کاهش دهید.

مطمئن شوید که میوه ها و سبزیجات بیشتری را در سبد خرید خود قرار دهید تا اگر گرسنه هستید یا فقط می خواهید غذا بخورید، حداقل بتوانید میوه ها و سبزیجات سالم بخورید. این موارد در یک رژیم لاغری خوب قرار دارند.

از میزان کالری مصرفی خود آگاه باشید. نیازی نیست که به خودتان سخت بگیرید، فقط باید بدانید که در طول روز چقدر کالری دریافت می کنید. دانستن میزان کالری مصرفی یکی از مهم ترین مولفه ها و قوانین کاهش وزن است.

برای این که احساس گرسنگی نکنید، سعی کنید تا در طول روز وعده های غذایی کوچک و سالم تهیه کنید تا گرسنگی خود را رفع کنید.

از غذاهای آماده پرهیز کنید و به سمت غذاهای سالم و خانگی بروید. همه شما با آن چه در خانه می خورید، خیلی آشنا هستید، اما مواد تشکیل دهنده و طرز تهیه غذا در فضای باز را نمی دانید.

برای درمان چاقی، روی آن چه می خورید، تمرکز کنید
برای درمان چاقی، روی آن چه می خورید، تمرکز کنید

از نوشیدنی های ناسالم و مصرف شکر خودداری کنید

بسیاری از نوشیدنی های آماده و الکل سرشار از قند هستند. خوردن مقادیر زیاد شکر می تواند منجر به افزایش وزن و چاقی شود. نوشابه های گازدار، نوشابه های انرژی زا و حتی نوشیدنی ها یا آب میوه های آماده، حاوی مقادیر زیادی قند و مقدار کمی مواد مغذی هستند. به جای این نوشیدنی ها، سعی کنید خودتان آب میوه درست کنید یا آب میوه های سالم و تازه درست کنید.

فعالیت خود را افزایش دهید

به منظور رهایی از چاقی باید بیشتر از آن چه در حال حاضر هستید، فعال باشید. سعی کنید روزانه به عنوان بخشی از برنامه روزانه خود کمی پیاده روی کنید و ورزش کنید.

اگر اخیراً فعالیت بدنی نداشته اید، باید با احتیاط و واقع بینانه شروع کنید. می توانید ورزش و فعالیت روزانه خود را با جلسات کوتاه و قابل کنترل شروع کنید، سپس به تدریج آن ها را افزایش دهید.

مراقب عادات غذایی خود باشید

بررسی های انجام شده می گوید که افراد چاق از ویژگی های دستگاه گوارش و غذاهایی که می خورند و کاهش وزن را برایشان دشوار می کند، آگاهی ندارند.

اگر چاق هستید، باید به عادات غذایی خود به عنوان بهترین راه کاهش وزن نگاه کنید، چرا که راهکار اصلی رهایی از این مشکل، پیدا کردن و کنار گذاشتن عادات غذایی نادرست است.

بهتر است با یک پزشک خوب مثل دکتر سلیمی مشورت کنید تا حقایقی در مورد چاقی و عادات غذایی بدانید. یا از یک جراح لاغری کمک بگیرید و از دانش و تجربه دکتر سلیمی در این زمینه کمک بگیرید.

لازم به ذکر است که دکتر سلیمی یکی از بهترین جراحان چاقی در کشور است.  به علاوه، نظارت بر عادات غذایی شخصی شما در تمام ساعات شبانه روز می تواند به شما کمک کند تا هوشیارتر شوید و به کاهش وزن بهتر کمک کنید.

جراحی چاقی

اگر چاق هستید و سعی کرده اید تا با رژیم غذایی و ورزش وزن کم کنید، اما هنوز به موفقیت نرسیده اید، احتمالا باید برای جراحی لاغری اقدام نمایید.

اگر چاقی با مشکلات و بیماری هایی مانند دیابت نوع 2، بیماری قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، ناباروری و … همراه باشد، شاید تنها راه مدیریت یا درمان چاقی، توسل به روش های تهاجمی و جراحی توسط یک جراح خوب همچون دکتر سلیمی برای کاهش وزن باشد.

جراحی چاقی
جراحی چاقی

جراحی چاقی و فواید آن

جراحی چاقی یکی از سریع ترین روش های درمان چاقی است که فرد طی آن می تواند در مدت زمان کوتاهی به وزن دلخواه خود برسد. اصولاً جراحی چاقی مستقیماً بدن را تغییر می دهد و این نیز به دلیل تأثیر این نوع زندگی است.

سبک هایی از جراحی چاقی وجود دارد که با توجه به شرایط بیمار و به صلاحدید بیمار، انتخاب و انجام می شود. در یکی از این حالت ها، چربی اضافی با استفاده از ابزارهای مخصوص از بدن خارج می شود و در روشی دیگر با ایجاد تغییراتی در معده حجم آن کاهش می یابد. به طوری که فرد به تدریج دچار کم خوردن و عدم تمایل به غذا می شود.

آیا می دانید بعد از عمل بای پس معده ورزش کردن چه کمکی به شما خواهد کرد برای فهمیدن این موضوع از صفحه ورزش بعد از عمل بای پس معده  دیدن کنید.

جراحی چاقی نوع دوم که باعث ایجاد تغییراتی در معده می شود، فواید زیادی دارد که باعث محبوبیت و گسترش زیاد آن شده است. در این بخش از مقاله “درمان دیابت بدون دارو” با کمک دکتر سلیمی، به برخی از مهمترین آن ها می پردازیم.

کاهش وزن سریع

یکی از مهمترین و مثبت ترین مزیت های جراحی چاقی، دستیابی به نتیجه در زمان کوتاه است. با این کار؛ یعنی با کاهش اندازه معده و کمک به دریافت سیگنال های سیری زودتر از حد معمول در زندگی قبل از جراحی، می توان انتظار داشت که یک فرد چاق خیلی سریع وزن کم کند و به اندام ایده آل خود برسد.

ناگفته نماند که برای رسیدن به این نتیجه باید تمام نکات مهمی که دکتر سلیمی به او توصیه می کند را رعایت کند. به این منظور که فقط جراحی کاهش وزن باعث افزایش سرعت شما در درمان نمی شود، بلکه باید سایر مراقبت های لازم را نیز رعایت کرده و شیوه زندگی خود را اصلاح نمایید.

کاهش وزن سریع
کاهش وزن سریع

تلاش کمتر

در روش های کاهش وزن سنتی مانند ورزش، رژیم غذایی یا حتی ترکیبی از هر دو، انرژی، زمان و حوصله زیادی می طلبد. در جراحی چاقی چنین نیست. البته همیشه نیاز به ورزش، فعالیت بدنی و تغذیه مناسب وجود دارد،

اما در صورت عدم جراحی، این گونه ورزش ها از نوع پرفشار و برنامه غذایی با رژیم غذایی سخت برای شما تجویز و توصیه می شود. در حالی که در مورد جراحی چاقی، شما این فعالیت ها را به عنوان یک مکمل جراحی به آرامی و خوشایند انجام خواهید داد.

در زمان و هزینه صرفه جویی کنید

یکی دیگر از مزایای استفاده از جراحی چاقی برای کاهش وزن، صرفه جویی در هزینه و زمان است. قبلاً در این مورد صحبت کردیم که این روش سریعتر از سایر روش ها است و در اینجا خود را به این نقطه گره می زنیم که طبیعتاً باعث صرفه جویی در زمان می شود.

اما از نظر هزینه، هر چقدر هم که برای این جراحی هزینه کنید، اگر تمام توصیه ها را به دقت رعایت کنید و اجازه ندهید تا وزنتان به حالت چاقی قبلی خود بازگردد، ارزشش را دارد. البته باید بگوییم که برخی از روش های جراحی چاقی با اقداماتی که در نظر گرفته اند، بازگشت به وزن قبلی را غیرممکن کرده است.

در زمان و هزینه صرفه جویی کنید
در زمان و هزینه صرفه جویی کنید

روش های انجام جراحی چاقی

جراحی چاقی در اصل یک نوع جراحی تهاجمی و غیر تهاجمی است که در این بخش از مقاله “درمان دیابت بدون دارو” قصد داریم تا کمی به بررسی آن بپردازیم.

جراحی تهاجمی

به طور کلی تمام جراحی هایی که نیاز به آرامبخش یا بیهوشی دارند و نیاز به بستری شدن در بیمارستان از ساعت ها تا روزها پس از عمل دارند، تهاجمی محسوب می شوند. در جراحی لاغری هم برخی از انواع آن به روش های تهاجمی انجام می شوند.

جراحی غیر تهاجمی

به طور طبیعی جراحی های غیر تهاجمی دقیقا برعکس جراحی تهاجمی هستند. بنابراین می توان گفت که در این سبک از جراحی، نه نیازی به بستری شدن در بیمارستان است، نه برشی در بدن ایجاد می شود و نه بخیه ای زده می شود و بیهوشی نیز وجود نخواهد داشت.

تنها چیزی که در این جراحی صورت می گیرد، بی حسی در برخی از اندام ها است. در غیر این صورت هیچ یک از مواردی که ممکن است از جراحی به آن فکر کنید، جایی در این نوع جراحی نخواهد داشت.

مزوتراپی نوعی جراحی چاقی است که به این روش یعنی جراحی غیر تهاجمی انجام می شود.

جراحی غیر تهاجمی
جراحی غیر تهاجمی

جمع بندی

ما در مقاله درمان دیابت بدون دارو سعی کردیم تا نکات مهمی در رابطه با دیابت و راه های درمان آن بدون استفاده از دارو را به شما توضیح دهیم. در بین تمام روش هایی که مطرح شد، درباره جراحی چاقی بیشتر حرف زدیم.

این روش می تواند گزینه خوبی برای دیابتی ها باشد. با مراجعه به دکتر سلیمی می توانید با جراحی چاقی از بیماری دیابت رهایی یابید. در پایان امیدواریم از مطالعه این مقاله راضی بوده باشید.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با یک کلیک مشاوره بگیرید