پماد آلفا زخم پای دیابتی

در این مقاله می خواهیم درباره نحوه استفاده و فواید پماد آلفا زخم پای دیابتی در خدمت شما باشیم. با ما همراه بمانید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه 

زخم پای دیابتی، زخمی باز بر روی پا و یا در کف پای افراد مبتلا به دیابت است بیش از 15 درصد از مبتلایان به بیماری دیابت، به این مشکل دچار شده اند و در حدود 6 درصد از این اشخاص، عموماً به سبب عفونت و یا دیگر عوارض مرتبط با زخم پای دیابتی، مجبور به بستری شدن در بیمارستان می شوند.

احتمال بروز زخم پای دیابتی و قطع آن، با افزایش سن، بالاتر می رود. راه های مختلفی برای درمان زخم پای دیابتی وجود دارد که یکی از محبوب ترین این روش ها، استفاده از پماد آلفا است.

در این مقاله، به بررسی موضوع پماد آلفا برای زخمهای پای دیابتی خواهیم پرداخت. تاثیر این پماد را در درمان زخم پای دیابتی، مورد بحث، قرار خواهیم داد. چنان چه شما از علاقمندان به این موضوع می باشید، با ما تا پایان این مقاله، همراه شوید.

پیشنهاد می کنیم از پست مراحل اولیه زخم پای دیابتی دیدن کنید.

اطلاعات کلی درباره پماد آلفا زخم پای دیابتی

در اینجا یک جدول از  اطلاعات کلی در مورد پماد آلفا برای زخم پای دیابتی وجود دارد:

عنوانشرح
نامپماد آلفا
ماده فعالآلفا لیپوئیک اسید
نشانهدرمان زخم پای دیابتی
مکانیسم عملخواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی، باعث بهبود زخم می شود
فرم دوزپماد موضعی
قدرت دوز4%
تعداد مصرفدو بار در روز
اثرات جانبیتحریک موضعی، خارش، سوزش و احساس سوزش
موارد منع مصرفحساسیت به آلفا لیپوئیک اسید یا هر جزء فرمولاسیون
موارد احتیاطبرای استفاده در زخم های باز یا عفونی توصیه نمی شود، ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد
دسترسینیاز به نسخه از پزشک دارد

لطفاً توجه داشته باشید که این جدول فقط اطلاعات کلی را ارائه می دهد و نباید به عنوان جایگزینی برای توصیه های پزشکی استفاده شود. اگر در مورد پماد آلفا یا استفاده از آن در درمان زخم پای دیابتی سؤال یا نگرانی دارید، می توانید با دکتر سلیمی در این خصوص مشورت نمایید.

معرفی پماد آلفا زخم پای دیابتی

پماد آلفا، یک پماد کاملاً طبیعی و گیاهی است. نام اختصاصی آن، فاندرمول است. این پماد، یک ترمیم کننده قوی و بی نظیر برای درمان انواع آسیب های پوستی و زخم ها، نظیر زخم پای دیابتی، خواهد بود.

این پماد همچنین، برای درمان سوختگی پوست و عوارض ناشی از آن نیز، مورد استفاده قرار می گیرد. خاصیت ضد التهابی پماد آلفا، یکی از فواید این پماد به شمار می رود. همان طور که به آن اشاره شد، این پماد، کاملاً گیاهی بوده و فاقد مواد شیمیایی است.

به همین دلیل، اثرات نا مطلوب داروهای شیمیایی حاوی کورتون را نخواهد داشت. پماد آلفا، باعث می گردد که زخم پای دیابتی، به صورت کاملاً طبیعی بازسازی شده و التهابات ناشی از این زخم، به حداقل، برسد.

لازم به ذکر است که، پماد آلفا، شرایط بهبودی را برای زخم فراهم می آورد و این امکان را به پوست می دهد که به صورت طبیعی ترمیم شده و بهبودی کامل را کسب نماید.

معرفی پماد آلفا زخم پای دیابتی
معرفی پماد آلفا زخم پای دیابتی

مواد تشکیل دهنده پماد آلفا زخم پای دیابتی

پماد آلفا، یک پماد کاملاً گیاهی بوده که عموماً به صورت پماد 30 گرمی موجود است.  به نسبت سایر پماد های موجود برای درمان زخم پای دیابتی، قیمت مناسب تر و در عین حال، تاثیرپذیری بیشتری دارد. مواد تشکیل دهنده پماد آلفا در زیر آمده است:

مواد تشکیل دهنده پماد آلفا زخم پای دیابتی
مواد تشکیل دهنده پماد آلفا زخم پای دیابتی
  • لاوسون

لاوسون، در حقیقت مؤثرترین ماده موجود در کرم آلفا است که از گیاهی با نام Lawsonia inermis بدست می آید. وجود این عنصر در پماد آلفا، خواص زیر را به این پماد، می بخشد:

لاوسون
لاوسون
  • سرعت بخشیدن به عمل ترمیم زخم پای دیابتی
  • کنترل التهابات ناشی از زخم پای دیابتی، به کمک سرکوب سیستم ایمنی است. که در نتیجه این امر، زخم پای دیابتی، با سرعت و کیفیت بهتری، بهبود می یابد.
  • خاصیت آنتی باکتریال گیاه Lawsonia inermis، سبب می شود که از بروز عفونت، بدون نیاز به استفاده از انواع آنتی بیوتیک های دیگر، جلوگیری به عمل آید که این امر، سبب می گردد که بهبود زخم، با کیفیت بالاتری، انجام گیرد.
  • زخم پای دیابتی، عموماً با وسعت بسیار زیادی و بیشتر در کف پا، نمایان می شود. وجود لاوسون در پماد آلفا، باعث می شود که لبه های زخم، به تدریج به یکدیگر نزدیک شده و از وسعت زخم، کم شود.
  • بالا بردن کیفیت ترمیم و بهبود زخم از دیگر مزیت های این پماد است. لاوسون موجود در پماد آلفا باعث می شود که مقاومت زخم، در برابر فشارها افزایش پیدا کند و نیز بافت ترمیمی و کلاژن لازم برای ترمیم زخم، تامین گردد. این امر، سبب می گردد که زخم پای دیابتی، با کیفیت بهتری، ترمیم و بهبود گردد.
  • موم زنبور عسل
  • فلانوئیدها
  • اسیدهای چرب غیراشباع
  • کورکومین

از دیگر مواد موجود در پماد آلفا، می توان به عصاره برگ گیاه حنا، عصاره ریزوم گیاه زردچوبه، تربانتین، تانن، روغن های فراری نظیر آلفا و بتاتومرون، ویتامین E و ویتامین C اشاره کرد.

این ترکیبات در کنار یکدیگر، باعث تمیز شدن، ترمیم شدن، جلوگیری از اسکار و تسکین درد و التهابات ناشی از زخم می گردند.

نحوه استفاده از پماد آلفا زخم پای دیابتی

برای اینکه بتوان بهترین نتیجه ممکن از استفاده از پماد آلفا به هدف بهبود زخم پای دیابتی کسب کرد. می بایست در ابتدا، محل زخم را با سرم شستشو و یا آب جوشیده ولرم شده، به آرامی شستشو داد تا محل زخم، کاملاً تمیز گردد.

پس از آن، محل زخم پای دیابتی را، به وسیله یک گاز استریل، به خوبی خشک نموده و آن را به مدت ده دقیقه، در برابر هوا قرار داده تا کاملاً خشک گردد.

سپس یک لایه بسیار نازک از پماد آلفا را بر روی زخم، پخش نموده و یک تکه گاز وازلینه را بر روی ناحیه مورد نظر قرار داده و بخش مورد نظر را باندپیچی کرد. دقت شود که زخم را نباید زیاد ماساژ داد. زیرا این کار باعث احساس خارش و حساسیت می گردد.

بهتر است که پماد به مدت یک روز کامل، یعنی 24 ساعت بر روی محل زخم، قرار گیرد. لازم است که روزانه، سه بار، پانسمان را باز نموده و پماد، بر روی زخم زده شود.

نحوه استفاده از پماد آلفا زخم پای دیابتی
نحوه استفاده از پماد آلفا زخم پای دیابتی

برای بهبود زخم، به 3 الی 30 روز زمان، نیاز است که این زمان، به شدت زخم پای دیابتی، بستگی دارد. لازم به ذکر است که پماد آلفا، می بایست در مکانی خشک و خنک و در دمای زیر 30 درجه نگهداری شود و به هیچ عنوان در دسترس کودکان، قرار نگیرد.

توصه می کنیم از پست نحوه پانسمان زخم پای دیابتی دیدن کنید.

فواید استفاده از پماد آلفا زخم پای دیابتی

پماد آلفا، یکی از شناخته شده ترین محصولات موجود در بازار است. که عموماً برای بهبود زخم پای دیابتی، مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که استفاده خودسرانه از این پماد، برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود.

لذا، بهتر است پیش از شروع به مصرف این پماد به هدف بهبود زخم پای دیابتی خود، با پزشک متخصص در این زمینه، مشورت شود. پماد آلفا، فواید بسیاری را برای زخم پای دیابتی دارد که از آن جمله می توان به خاصیت آنتی باکتریال آن، اشاره کرد.

پماد آلفا، به سبب وجود مواد آنتی باکتریال آن، باعث می گردد که زخم عفونت نکند. این امر به بهبود سریع تر زخم، کمک خواهد کرد. علاوه بر این، روند بهبودی زخم پای دیابتی، با سرعت بالاتری انجام می گیرد.

فواید استفاده از پماد آلفا زخم پای دیابتی
فواید استفاده از پماد آلفا زخم پای دیابتی

این خاصیت پماد آلفا، به سبب وجود لاوسون می باشد که در بخش های پیشین به آن اشاره شده است.

پماد آلفا، بر خلاف سایر پمادهای شیمیایی که حاوی کورتون است از بروز هرگونه التهاب پیشگیری می نماید. که این امر، باعث بهبود زخم پای دیابتی بدون آسیب رسیدن به سیستم ایمنی بدن، می شود.

کاهش میزان سطح زخم و نیز ترمیم زخم با میزان اسکار کمتر، از دیگر مزایای استفاده از پماد آلفا به شمار می رود. از سوی دیگر، این پماد، خاصیت تسکین دهندگی نیز دارد و از بروز سوزش و درد در محل زخم، جلوگیری به عمل می آورد.

علاوه بر این، پماد آلفا، برای تسکین و بهبود انواع زخم، نظیر زخم بستر نیز، بسیار کاربرد دارد. با تحریک عملیات رگزایی، باعث تحریک سلول های زخم بستر شده و میزان بافت در حال ترمیم را، افزایش می دهد. که این امر، باعث ترمیم سریع تر زخم بستر نیز، می گردد.

لطفا از پست درمان قطعی زخم پای دیابتی دیدن کنید.

علت ایجاد زخم پای دیابتی

در افراد مبتلا به بیماری دیابت، که در میان عامه مردم، به مرض قند نیز معروف است. بدن، ایمنی خود را در برابر صدمات احتمالی به پوست، تا حد قابل توجهی، از دست می دهد.

لازم به ذکر است که با بالا رفتن میزان قند خون، بسیاری از هورمون های لازم برای بدن، تولید نمی شوند. که این امر، سبب می شود که زخم های حاصله بر روی پوست، نتوانند به خوبی و با کیفیت مناسب، ترمیم و بهبود یابند.

چنان چه بر روی پوست یک فرد مبتلا به دیابت، زخمی ایجاد گردد، روند بهبودی زخم، به کندی رخ خواهد داد و در بسیاری از موارد، بهبود و درمان کامل، انجام نمی گیرد.

عدم توانایی بدن، در ترمیم زخم، باعث ایجاد درد دائمی در ناحیه زخمی و نیز سختی در هنگام حرکت کردن، می گردد.

در نتیجه این امر، زخم به تدریج عفونت کرده و چنان چه درمان سریعی برای این مشکل در نظر گرفته نشود.عفونت زخم به سایر قسمت های بدن نیز، راه یافته و باعث قطع عضو، می گردد.

علاوه بر این، عوامل بسیاری وجود دارند که بر شدت و حدت زخم پای دیابتی می افزاید. که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • فشار خون بالا
  • مصرف نوشیدنی های الکلی
  • مصرف دخانیات
  • وجود زخم پای پیشین
  • پوشیدن کفش با کیفیت و اندازه نامناسب و استفاده نکردن از کفی طبی یا کفی نرم
  • ابتلا به بیماری قلبی
  • ابتلا به بیماری کلیوی
  • ابتلا به بیماری چاقی و چاقی مفرط

با توجه به موارد فوق، اقدام سریع برای درمان زخم پای دیابتی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. پماد آلفا، یکی از مؤثرترین و شناخته شده ترین راه برای درمان زخم پای دیابتی به شمار می رود.

"<yoastmark

پماد آلفا زخم پای دیابتی و موارد مؤثر در درمان

پماد آلفا، یک روش درمان مناسب، برای زخم پای دیابتی به شمار می رود. اما در این میان، عوامل دیگری نیز می توانند به همراه استفاده از این پماد، در بهبود سریع تر، بسیار مؤثر عمل نمایند. از آن جمله می توان به کاهش فشار از پای دیابتی اشاره کرد.

برای این کار، می بایست از انداختن وزن خود بر روی پای دیابتی خودداری نمود. حتی الامکان برای راه رفتن از عصا یا واکر استفاده کرد تا کمترین میزان فشار بر پا وارد شود.

هم چنین، می توان از ابزارهای ارتوپدی نظیر کفی های طبی، برای کاهش فشار، استفاده نمود.

از دیگر موارد مؤثر در سرعت بخشیدن به بهبود زخم دیابتی، می توان به پانسمان مناسب و تمیز کردن جای زخم، به هدف جلوگیری از احتمال عفونت، اشاره کرد. همان طور که به آن اشاره شد، پماد آلفا، باعث جلوگیری از عفونت زخم پای دیابتی، می شود.

در این میان، تعویض دائم پانسمان و تمیز نگه داشتن محل زخم نیز، در درمان آن، بسیار مؤثر است. از دیگر موارد تاثیر گذار بر درمان زخم دیابتی، می توان به مدیریت گلوکز خون و نیز استفاده از کفی های طبی مناسب که شامل سه لایه نرم و دو لایه سفت می باشند، اشاره کرد.

پیشنهاد می کنیم از صفحه کلینیک زخم پای دیابتی دیدن کنید.

پماد آلفا زخم پای دیابتی و موارد مؤثر در درمان
پماد آلفا زخم پای دیابتی و موارد مؤثر در درمان

توجه به موارد فوق، در کنار استفاده صحیح از پماد آلفا، در درمان و بهبود زخم پای دیابتی، بسیار مؤثر می باشد.

لذا، با رعایت موارد ذکر شده، می توان بهبود زخم پای دیابتی را سرعت بخشید. لازم به ذکر است که، مراجعه به پزشک متخصص و عمل کردن به توصیه های وی، در درمان زخم پای دیابتی، بسیار مهم می باشد.

سخن پایانی

زخم پای دیابتی، از انواع زخم های جدی برای افراد مبتلا به دیابت به شمار می رود که بهبودی آن، یک روند طولانی و سخت دارد. دلیل این امر، کاهش ایمنی بدن و ناتوانی آن در تحمل خشکی و التهابات پوستی می باشد.

در این میان، برخی از انواع درمان ها و روش های خاصی برای تسریع روند بهبودی زخم پای دیابتی، معرفی می شوند که در آن میان، پماد آلفا، یکی از محبوب ترین روش های درمان این عارضه به شمار می رود. ما در این مقاله توضیحات کاملی ارائه نمودیم.

پماد آلفا، به منزله وجود ترکیبات گیاهی موجود در خود، باعث از بین بردن التهابات پوستی و نیز خشک کردن زخم می گردد. هم چنین، استفاده از پماد آلفا، از بروز عفونت که یک عامل خطرناک در عارضه زخم پای دیابتی به شمار می رود، جلوگیری می کند.

عفونت حاصله از زخم، در صورت عدم مقابله با آن، می تواند باعث پخش شدن عفونت در سرتاسر بدن و نیز قطع عضو گردد. استفاده از پماد آلفا، می تواند باعث تسکین درد، سرعت بخشیدن به روند بهبودی و نیز بازسازی محل آسیب دیده، گردد.

در انتهای این مقاله پیشنهاد می کنمی از پست  پماد برای تاول پای دیابتی دیدن کنید.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با یک کلیک مشاوره بگیرید