امروز به موضوع هورمون چاقی خواهیم پرداخت.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
مبحث سلامتی انسان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. همه ما از این نعمت خدادادی باید به گونه ای مراقبت کنیم که مشکلی برای آن بوجود نیاید. تمامی اندام های بدن و هورمون های بدن نقش مهمی در حفظ سلامتی و پایداری بدن دارند و برای حفظ سلامتی و پایداری بدن، هر کدام از اندام های بدن و هورمون های بدن، نقش خود را ایفا می کنند.
طبیعی است که هر فردی در صورت بروز مشکل باید اقدام به رفع مشکلات سلامتی خود کند تا بتواند عملکرد درست خود را حفظ کند. بدن انسان از هورمون های مختلفی تشکیل شده است که هر کدام نقش خاص خود را بدن دارد و در نهایت منجر به این می شود که بدن روال طبیعی خود را داشته باشد. یکی از مشکلات و عارضه هایی که بسیاری از افراد درگیر ان می شوند، بیماری چاقی است.
درمان هورمون چاقی
- دنبال کردن رژیمهای غذایی
- برنامههای ورزشی
- رژیمهای غذایی بسیار کم کالری
- تغییرات رفتاری
- داروها
ما در این مقاله به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
هورمون چاقی چیست؟
چه هورمونی باعث چاقی می شود؟
هورمون چاقی تیروئید و تاثیر آن در اضافه وزن چیست؟
هورمون چاقی انسولین و تاثیر آن در افزایش وزن چیست؟
هورمون چاقی گرلین و تاثیر ان در اضافه وزن و چاقی چیست؟
هورمون چاقی لپتین و تاثیر آن در افزایش وزن و چاقی چیست؟
هورمون چاقی کورتیزول و تاثیر آن در چاقی و اضافه وزن چیست؟
هورمون چاقی ملاتونین و تاثیر آن در افزایش وزن چیست؟
هورمون چاقی استروژن و تاثیر ان در چاقی و افزایش وزن چیست؟
هورمون چاقی پروژسترون و تاثیر آن در افزایش وزن و چاقی چیست؟
هورمون چاقی تستوسترون و تاثیر آن در افزایش وزن و چاقی چیست؟
هورمون چاقی گلوکوکورتیکوئید و تاثیر آن در افزایش وزن و چاقی چیست؟
در چه مواردی نیازمند آزمایش هورمون چاقی می باشد؟
روش های موثر در حل مشکلات مربوط به هورمون چاقی کدامند؟
شاخص توده بدنی چیست؟
بررسی شاخص توده بدنی و میزان چاقی چیست؟
جراحی چاقی چیست؟
مزیت های جراحی چاقی چیست؟
انواع جراحی چاقی کدامند؟
چاقی نوعی بیماری بسیار فراگیر در دنیا محسوب می شود
چاقی نوعی بیماری بسیار فراگیر در دنیا محسوب می شود که می تواند زمینه ساز بروز مشکلات مختلف و بیماری های گوناگون در بدن شود. در بدن انسان نیز هورمون چاقی هم وجود دارد و علاوه بر ان فعالیت دیگر هورمون های موجود در بدن می تواند تاثیر زیادی در چاقی یا لاغری انسان داشته باشد و عدم کارکرد درست آن می تواند باعث ایجاد مشکلاتی از جمله مشکل چاقی شود.
به همین دلیل ما در این مقاله قصد داریم بصورت کامل به بررسی هورمون چاقی بپردازیم و همچنین از عوامل موثر در ایجاد چاقی توسط هورمون ها، توضیحات کاملی ارائه دهیم و سپس به بررسی راهکارهای کاهش وزن توسط تعادل در هورمون ها، نکاتی اشاره کنیم.
یکی از روش های درمانی بیماری چاقی بخصوص برای افرادی که از چاقی شدید رنج می برند و شاخص توده بدنی بالایی دارند، جراحی چاقی است. در این مقاله نیز توضیحاتی در خصوص جراحی چاقی و مزیت ها و اهداف آن و همچنین انواع جراحی چاقی ارائه می شود.
با این حال شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و کامل تر در خصوص هورمون چاقی و هورمون های مرتبط با چاقی و همچنین اطلاع از نحوه انجام جراحی چاقی، با یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی یعنی جناب آقای دکتر مهدی سلیمی تماس حاصل فرمایید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
پیشنهاد می کنیم از پست پرولاکتین بالا و چاقی دیدن کنید.
هورمون چاقی چیست؟
افزایش وزن و چاقی نوعی بیماری محسوب می شود که باعث بروز مشکلات مختلف در بدن انسان خواهد شد. عوامل مختلفی در بدن می تواند باعث ایجاد اضافه وزن و چاقی شود که مهمترین آن، هورمون های موجود در بدن است. هورمون های مختلفی در بدن وجود دارد که هر کدام از انها می تواند در وزن انسان تاثیر بگذارد و عدم تعادل در این هورمون ها می تواند وزن افراد را دچار تغییراتی کند.
به عنوان نمونه در مردان، هورمون چاقی و افزایش ترشح این هورمون می تواند ناشی از افزایش سطح هورمون کورتیزول در بدن باشد که می تواند بر اثر استرس زیاد پدید آید. سطوح بالای این هورمون می تواند باعث تولید سلول های چربی در بدن شود و در نتیجه افزایش وزن و چاقی را بوجود آورد.
یه در بانوان، هورمونی به نام هورمون استرایدول وجود دارد که نوعی هورمون خاص استروژن می باشد که در واقع هورمون زنانه محسوب می شود و در دوران یائسگی نیز کاهش خواهد یافت و در نتیجه در متابولیسم بدن و وزن بانوان نیز تاثیراتی خواهد گذاشت و در نتیجه باعث ایجاد چاقی می شود.
افزایش وزن و چاقی می تواند در طول سنین مختلف رخ دهد
افزایش وزن و چاقی می تواند در طول سنین مختلف رخ دهد و با تجمع چربی ها در بدن همراه است که چربی های شکمی یا چربی در ناحیه باسن و ران می تواند شایع ترین نوع تجمع چربی ها باشد که ناشی از ترشح نادرست هورمون ها در بدن باشد.
بصورت کلی اگر بخواهیم در خصوص هورمون چاقی توضیحی ارائه دهیم، می توانیم به هورمون گرلین اشاره کنیم که تاثیر مستقیم برای افزایش وزن دارد.
در واقع گرلین همان هورمون گرسنگی محسوب می شود که ترشح آن در معده می تواند باعث ایجاد حس گرسنگی در فرد شود و این پیام را به مغز می رساند که بدن نیازمند مصرف غذا است و در نتیجه مصرف مواد غذایی بیش از اندازه می تواند باعث افزایش کالری در بدن و تجمع ان بصورت چربی در کل بدن شود.
بنابراین سطح ترشح نادرست هورمون گرلین هم می تواند باعث ایجاد بروز چاقی و اضافه وزن شود و گاهی به حدی فرد به اضافه وزن خواهد رسید که می تواند زمینه ساز بروز بیماری های قلبی و عروقی و … شود.
به همین دلیل است که پزشکان برای افراد دارای شاخص توده بدنی بالا، جراحی چاقی را پیشنهاد می کنند تا علاوه بر تغییرات در گوارش انسان، ترشح سطح هورمون های مختلف بدن از جمله گرلین در حد درست خود قرار گیرد. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.
پیشنهاد می کنیم از پست محاسبه شاخص توده بدنی دیدن کنید.
چه هورمونی باعث چاقی می شود؟
در بدن انسان هورمون های مختلفی قرار دارد که هر کدام از انها می تواند باعث ایجاد تغییرات در وزن انسان شود و گاهی باعث کاهش وزن و لاغری شدید و گاهی باعث افزایش وزن و چاقی شود.
علاوه بر سطح ترشح هورمون گرلین، هورمون هایی نظیر تیروئید، کورتیزول، انسولین، استروژن، تستسترون و … می تواند تاثیرگذار در افزایش وزن انسان شود.
بنابراین زمانی که صحبت از هورمون چاقی می شود، در واقع باید به تمامی هورمون های موجود در بدن دقت کرد و مورد بررسی قرار داد تا متوجه شد که کدام هورمون نقش موثری در چاقی و اضافه وزن فرد دارد. به همین دلیل ما در ادامه مقاله به بررسی نقش هورمون های مختلف در بدن در اضافه وزن و چاقی خواهیم پرداخت.
هورمون چاقی تیروئید و تاثیر آن در اضافه وزن
یکی از غدد تاثیرگذار در بدن انسان در خصوص وزن، غده تیروئید است. این غده سه نوع هورمون به نام T3، T4 و کلسی تونین تولید می کند.
این سه نوع هورمون تاثیر زیادی در سوخت و ساز بدن و متابولیسم بدن دارد و علاوه بر آن در سلامتی قلب بخصوص ضربان قلب و همچنین در رشد انسان تاثیرات زیادی خواهد گذاشت. در واقع غده تیروئید جز غدد حیاتی بدن به حساب می آید که می تواند با ترشح هورمون های خود، تعادل در بدن را انجام دهد.
زمانی که هورمون های تیروئید، کمتر ا حد مورد نیاز ترشح داشته باشند، به فرد گفته می شود که کم کاری تیروئید دارد. این کم کاری تیروئید می تواند باعث بروز مشکلاتی مانند اضافه وزن و چاقی شود و علاوه بر آن می تواند باعث بروز مشکلاتی مانند افسردگی، یبوست، کاهش ضربان قلب و … شود. در واقع هورمون های تیروئید نیز نوعی هورمون چاقی هم گفته می شود که در اضافه وزن افراد تاثیرگذار است.
کم کاری تیروئید باعث می شود که بدن در مقابل گلوتن از خود مقاومت نشان دهد
کم کاری تیروئید باعث می شود که بدن در مقابل گلوتن از خود مقاومت نشان دهد و در نتیجه می تواند باعث جمع شدن بیش از حد مایعات در بدن شود و بدن دچار ورم شود.
به همین دلیل پزشکان حوزه تغذیه و همچنین حوزه چاقی و جراحی چاقی، در ابتدای کار، آزمایشی در خصوص هورمون تیروئید برای فرد تجویز می کنند تا بتوانند متوجه شوند سطح ترشح هورمون تیروئید آن ها در چه وضعیتی می باشد.
رعایت اصول مواد غذایی نیز می تواند کمک زیادی در تعادل ترشح هورمون های تیروئید کند و از مصرف مواد غذایی پر نمک، پرچرب و … باید خودداری کنند و یا در صورت نیاز و بعد از آنجام آزمایش، فرد ممکن است چاقی شدیدی داشته باشد که در این صورت برای کاهش وزن خود و همچنین تعادل در هورمون چاقی، می بایست جراحی چاقی انجام دهد که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.
هورمون چاقی انسولین و تاثیر آن در افزایش وزن
از دیگر هورمون های تاثیر گذار در زمینه اضافه وزن چاقی می توان به هورمون انسولین اشاره کرد. انسولین در واقع هورمونی است که توسط پانکراس ترشح می شود.
انسولین نقش مهمی در کنترل قند خون انسان دارد و وظیفه دارد که گلوکز را به سلول ها برساند. سلول های بدن نیز از گلوکز به عنوان منبع انرژی استفاده می کنند تا بتوانند فعالیت خود را به درستی انجام دهند.
افزایش میزان گلوکز می تواند باعث شود که سلول ها، آن را بصورت چربی ذخیره کنند. این کار باعث می شود گلوکز همیشه در سطح ثابتی قرار گیرد.
برخی از عوامل مختلف می تواند باعث شود که بدن انسان در مقابل ترشح انسولین از خود مقاومتی نشان دهد
اما برخی از عوامل مختلف می تواند باعث شود که بدن انسان در مقابل ترشح انسولین از خود مقاومتی نشان دهد که بیشترین عامل آن مصرف مواد غذایی ناسالم است. بخصوص مصرف نوشیدنی های دارای قند فراوان و یا میان وعده های ناسالم می تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.
زمانی که بدن مقاومت در خصوص ترشح انسولین از خود نشان می دهد، سلول های عضلانی بدن نمی توانند گلوگز حمل شده توسط انسولین را شناسایی کنند و در نتیجه این گلوکز در خون باقی خواهد ماند و در نتیجه باعث بروز بیماری دیابت می شود و همین موضوع هم تاثیرگذار در زمینه افزایش وزن و چاقی خواهد بود.
می توان گفت که اکثر افراد مبتلا به دیابت با مشکل چاقی روبرو هستند و به حدی به چاقی شدید می رسند که راهی جز جراحی چاقی برای خود نخواهند دید و استفاده از رژیم های غذایی کارساز نخواهد بود.
به همین دلیل توصیه می شود برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هورمون چاقی انسولین و همچنین انجام جراحی چاقی، با جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی، مشورت های لازم را انجام دهید.
هورمون چاقی گرلین و تاثیر ان در اضافه وزن و چاقی
هورمون گرلین را می توان یک هورمون اصلی در خصوص چاقی و اضافه وزن نامید. زیرا این هورمون در ایجاد حس گرسنگی در بدن نقش مهمی دارد و در واقع گرلین را همان هورمون گرسنگی می نامند. کنترل گرلین می تواند تاثیر زیادی در زمینه افزایش وزن و یا کاهش وزن داشته باشد که ما در مباحث بعدی این مقاله در خصوص این هورمون و کنترل آن توضیحات مفصلی ارائه می دهیم.
زمانی که بدن انسان مدت زمان زیادی غذا مصرف نکند، گرلین ترشح می شود و این سیگنال به مغز فرستاده می شود که بدن نیاز به غذا دارد و در واقع فرد گرسنه می شود.
گاهی اوقات ممکن است با اینکه مواد غذایی به اندازه مصرف شده است و همچنین زمان زیادی از مصرف غذا نگذشته است، باز هم ترشح هورمون گرلین در حداکثر خود باشد و این موضوع در واقع تداخل در ترشح گرلین است که می تواند باعث ایجاد گرسنگی های بیش از حد و در نتیجه مصرف بی رویه مواد غذایی شود.
به همین دلیل با مصرف بیش از حد مواد غذایی، کالری های بیش از حدی وارد بدن می شود و بدن برای مدیریت این موضوع، اقدام به انباشته کردن کالری های اضافی بصورت چربی در بدن می کند و باعث ایجاد چاقی و اضافه وزن خواهد شد.
در واقع هورمون گرلین یک هورمون مستقیم در خصوص هورمون چاقی محسوب می شود و می تواند زمینه ساز تغییرات در وزن انسان شود.
هورمون چاقی لپتین و تاثیر آن در افزایش وزن و چاقی
از دیگر هورمون های موثر در اضافه وزن و چاقی که بعنوان یک هورمون مستقیم در اضافه وزن به شمار می آید، هورمون چاقی لپتین است. این هورمون می تواند تاثیر زیادی در روند تعادل وزنی ما داشته باشد.
بیشترین عارضه ایجاد شده در این هورمون مربوط به افرادی می باشد که در زمان کودکی یا نوجوانی دچار چاقی شدید شده اند. در واقع چاقی شدید در افراد کم سن و سال، مربوط به عدم تعادل در ترشح لپتین می باشد. نقص های ژنتیکی و مشکلات وراثتی از جمله عوامل موثر در عدم تعادل در ترشح لپتین است.
کاهش میزان ترشح لپتین می تواند باعث ایجاد افزایش چربی ها در بدن شود و فرایند چربی سوزی کمتری رخ دهد و می تواند باعث ایجاد اضافه وزن و چاقی شود. در بسیاری از موارد، برای چنین افرادی، تزریق هورمون لپتین انجام می شود تا بدن بتواند روند تولید درست لپتین را در پیش گیرد و به مراتب باعث ایجاد کاهش وزن شود.
علاوه بر این مسئله، استفاده از مواد غذایی سالم و درست و نوشیدنی هایی نظیر چایی سبز و … می تواند کمک زیادی به تنظیم ترشح هورمون لپتین داشته باشد. همچنین در صورت صلاحدید پزشک، برخی از مکمل های تحریک کننده لپتین هم وجود دارد که می تواند از آن بهره برد.
هورمون چاقی کورتیزول و تاثیر آن در چاقی و اضافه وزن
هورمونی در بدن وجود دارد که مربوط به هورمون استرس است و نام آن کورتیزول می باشد. نوع این هورمون از نوع استروئیدی بوده که از غدد فوق کلیوی ترشح می شود. در واقع زمانی که انسان دچار استرس و اضطراب می شود و احساس نگرانی و اضطراب می گیرد، یعنی ترشح هورمون کورتیزول نیز افزایش یافته است.
زمانی که یک فرد بیش از اندازه دچار استرس و نگرانی و اضطراب می شود، سطح ترشح هورمون کورتیزول نیز به حداکثر خود می رسد و در نتیجه می تواند باعث بروز مشکلاتی در وزن انسان، مشکلات فشار خون، کاهش سیستم ایمنی بدن و … شود. حتی در برخی مواقع نیز باعث ایجاد افزایش قند خون و دیابت هم شده است.
از روش های کنترل سطح هورمون کورتیزول، این است که حتما از شرایط استرس زا به دور باشیم و همچنین مواد غذایی ای مصرف کنید که بتواند باعث تعادل در ترشح این هورمون شود.
لازم به گفتن است بدانید که ترشح کورتیزول به اندازه زیاد می تواند باعث ایجاد حس گرسنگی شود و در ترشح هورمون چاقی گرلین هم تاثیرگذار است و در نهایت باعث ایجاد اضافه وزن و چاقی خواهد شد.
داشتن خواب کافی، انجام ورزش های تمرکزی و ذهنی، عدم مصرف مشروبات الکلی و عدم مصرف غذاهای پر چرب می تواند تاثیر زیادی در روند تعادل هورمون کورتیزول داشته باشد.
هورمون چاقی ملاتونین و تاثیر آن در افزایش وزن
یکی از هورمون های تاثیرگذار در وزن انسان، هورمون ملاتونین است. ملاتونین در واقع کمک کننده به خواب انسان می باشد. این هورمون در مغز انسان ترشح می شود و در زمان ترشح باعث می شود که چشم انسان کمی تاریک تر ببیند و این موضوع نشان می دهد که فرد نیازمند خواب است و چرخه خواب درست او شکل می گیرد.
ترشح نامتعادل هورمون ملاتونین می تواند تاثیر زیادی در روند متابولیسم بدن و سوخت و ساز بدن داشته باشد و در نتیجه باعث ایجاد اضافه وزن و چاقی می شود. یکی از مشکلاتی که اغلب افراد چاق دارند، مشکل خواب شبانه است و دلیل آن هم ترشح نامتعادل ملاتونین است.
بنابراین می توان گفت که هورمون ملاتونین جز هورمون های تاثیرگذار در چاقی است و باعث می شود که میزان ترشح هورمون گرسنگی گرلین هم افزایش پیدا کند و فرد میل به مصرف غذا در هنگام شب داشته باشد.
اعمالی مانند داشتن فعالیت در طول روز، خواب در اتاق تاریک، مصرف برخی میوه هایی نظیر موز، آناناس که حاوی ملاتونین است می تواند باعث ترشح درست و متعادل ملاتونین شود و در نتیجه تاثیرگذار در روند خواب و همچنین وزن انسان خواهد بود.
هورمون چاقی استروژن و تاثیر ان در چاقی و افزایش وزن
هورمون استروژن نوعی هورمون زنانه می باشد که در بانوان ترشح می شود. استروژن و ترشح آن نقش مهمی در زیبایی خانم ها دارد و باعث می شود پوستی روشن تر داشته باشند.
این هورمون نقش مهمی در فعالیت های جنسی زنان دارد و در واقع نوعی هورمون جنسی زنانه است و ویژگی های زنانه در بدن ایجاد می کند. همچنین استروژن جز هورمون های حیات بدن بوده و تاثیر زیادی در قلب، کبد، مغز و … خواهد گذاشت.
طبیعتا عدم تعادل در ترشح استروژن می تواند سلامتی فرد به تحت شعاع خود قرار دهد. یکی از عوارض شایع عدم تعادل در این هورمون، ایجاد اضافه وزن و چاقی می باشد.
افزایش ترشح استروژن نیز می تواند باعث شود که بدن در مقابل ترشح انسولین نیز مقاومت ایجاد کند و در نتیجه با تجمع گلوکز در بدن همراه بوده و بدن دچار مشکلاتی مانند چاقی و اضافه وزن و بیماری دیابت می گردد.
بسیاری از بانوان بخصوص با افزایش سن که دچار عدم تعادل در ترشح استروژن می شوند، دچار چاقی شدید می شوند و به همین دلیل به چنین افرادی جراحی چاقی توصیه می شود تا علاوه بر کاهش وزن خود، بتوانند تعادل را در هورمون چاقی و هورمون استروژن ایجاد کنند.
جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.
هورمون چاقی پروژسترون و تاثیر آن در افزایش وزن و چاقی
هورمون پروژسترون هم به مانند هورمون استروژن نوعی هورمون زنانه محسوب می شود که در بانوان ترشح می شود. این هورمون نقش مهمی در فعالیت های جنسی زنان دارد و همچنین نقش مهمی در چرخه طبیعی عادت ماهانه بانوان خواهد داشت. تعادل در ترشح پروژسترون می تواند باعث شود که فرایند بارداری در خانم ها به خوبی انجام شود و فرایند تخمک گذاری نیز به درستی پیش برود.
علاوه بر مسائل فوق، هورمون پروژسترون نیز تاثیر زیادی در سلامتی کلی بدن داشته و همچنین تاثیرگذار در چاقی و اضافه وزن خواهد بود و به عنوان یکی از هورمون چاقی به حساب خواهد آمد.
عدم تعادل در ترشح پروژسترون بخصوص کاهش ترشح پروژسترون می تواند باعث بروز مشکلاتی مانند اضافه وزن و چاقی شود که بیشترین ناحیه درگیر شده، تجمع چربی ها در نواحی شکم بوده که می تواند باعث بروز مشکلات مختلفی نظیر دیابت، عدم بارداری، از بین رفتن زمان درست عادت ماهانه و … شود.
بهترین راهکار برای تعادل در ترشح هورمون پروژسترون این است که فرد بتواند استرس کمتری داشته باشد و همچنین از مواد غذایی سالم استفاده کند و در صورت لزوم با مشورت پزشک اقدام به مصرف دارو نماید.
هورمون چاقی تستوسترون و تاثیر آن در افزایش وزن و چاقی
از هورمون های بسیار مهم در بدن انسان که بیشتر در بدن اقایان ترشح می شود، هورمون تستسترون می باشد. این هورمون در واقع کمک زیادی به فرایند چربی سوزی و افزایش تراکم استخوان ها در بدن خواهد کرد و همچنین در آقایان کمک کننده در فعالیت جنسی خواهد بود. بیشترین میزان تولید تستسترون مربوط به آقایان است و در خانم ها نیز بسیار کم ترشح می شود و عموما در تخمدان ها تولید می گردد.
مشکلاتی مانند افزایش سن و استرس می تواند باعث عدم تعادل در ترشح هورمون تستسترون شود و در نتیجه می تواند باعث کاهش تراکم استخوان ها در بدن شود و همچنین چربی سوزی کمتری در بدن انجام شود که می تواند باعث بروز چاقی و اضافه وزن شود.
مهمترین اصل در خصوص کنترل ترشح تستسترون به عنوان هورمون چاقی بدن، این است که از استرس و اضطراب دوری کرد و همچنین مصرف مواد غذایی سالم و درست و همچنین انجام ورزش های مختلف می تواند باعث ترشح به اندازه و درست تستسرون شود و در نتیجه در تناسب اندام و زیبایی اندام و همچنین عملکرد درست فعالیت های بدن از جمله فعالیت های جنسی بسیار موثر است.
هورمون چاقی گلوکوکورتیکوئید و تاثیر آن در افزایش وزن و چاقی
از دیگر هورمون های تاثیرگذار در افزایش وزن و چاقی افراد، هورمون گلوکوکورتیکوئید می باشد. این هورمون ها در بخش قشری غده فوق کلیوی نیز ترشح می شود.
نقش های موثری نیز این هورمون در بدن دارد که مهمترین آن تعادل در وزن انسان است. عدم تعادل در ترشح گلوکوکورتیکوئید می تواند باعث شود که بدن در مقابل انسولین مقاوم شود و در نتیجه باعث انباشته شدن گلوکز در خون شده و می تواند ایجاد چاقی و دیابت کند.
مواردی مانند داشتن خواب مناسب، دوری از استرس، استفاده از مواد غذایی سالم و درست و همچنین انجام فعالیت های بدنی مختلف می تواند تاثیر زیادی در روند کارکرد درست هورمون چاقی گلوکوکورتیکوئید داشته باشد.
در چه مواردی نیازمند آزمایش هورمون چاقی می باشد؟
عوامل مختلفی می تواند باعث ایجاد چاقی شود که در این مقاله در خصوص هورمون های توضیحات ارائه شد.
زمانی که یک فرد بصورت غیر ارادی و بدون دلیل دچار افزایش وزن می شود و این افزایش وزن غیر قابل کنترل باشد، لازم است آزمایشاتی انجام شود که پزشکان تغذیه و یا پزشکان حوزه چاقی و جراحی چاقی، در ابتدا اقدام به تجویز آزمایشات مختلف بخصوص آزمایشات هورمونی می کنند تا سطح ترشح هورمون های مختلف بدن را مورد ارزیابی قرار دهند. درصورتی که چاقی فرد از نوع خفیف باشد، پزشکان توصیه به استفاده از رژیم غذایی، دارو و ورزش می کنند.
اما افرادی که دچار چاقی شدید هستند و از شاخص توده بدنی بالایی برخوردار هستند، باید از روش جراحی چاقی به عنوان بهترین روش استفاده کنند. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.
روش های موثر در حل مشکلات مربوط به هورمون چاقی
روش های مختلفی وجود دارد که می توان در حل مشکلات مربوط به هورمون چاقی از آن استفاده کرد. ما در ادامه مقاله به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که می تواند کمک زیادی در این زمینه کند. از جمله این روش ها عبارتند از:
کاهش مصرف مواد غذایی حاوی قند
یکی از روش های موثر در تعادل هورمون های مربوط به هورمون چاقی و اضافه وزن، این است که مدیریت کاملی در خصوص غذاهای حاوی قند انجام داد.
غذاهایی مانند غذاهای فست فودی، نوشیدنی های قندی مانند نوشابه و … می تواند باعث ایجاد عدم تعادل در ترشح هورمون های مختلف بدن کند. از جمله این هورمون ها می توان به انسولین اشاره کرد که تاثیر مستقیم بر افزایش قند خون و ایجاد اضافه وزن و چاقی است.
بجای استفاده از این مواد غذایی، می توان از حبوبات، انواع سبزیجات و میوه های مختلف استفاده کند که می تواند در کاهش قند خون بسیار موثر باشد. تعادل در مصرف چنین مواد غذایی باعث می شود که بدن انسان در مقابل چاقی و اضافه وزن مقاومت از خود نشان دهد.
البته در برخی مواقع، مشکل به حدی جدی خواهد بود که فرد به چاقی شدید دچار شده است و برای حل مشکل چاقی خود و همچنین کاهش میزان قند خون خود، باید از روشی موثر به نام جراحی چاقی استفاده کند که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.
مصرف مواد غذایی پروتئینی
از دیگر روش های موثر در کاهش وزن و همچنین جلوگیری از بروز چاقی، استفاده از مواد غذایی پروتئینی است. استفاده از مواد غذایی پروتئینی می تواند تاثیر زیادی در روند کارکرد درست هورمون های مختلف بدن داشته باشد.
پروتئین های گیاهی نیز بهترین نوع پروتئین محسوب می شود که در انواع جبوبات وجود دارد. همچنین پروتئین می تواند باعث افزایش فرایند چربی سوزی در بدن شده و در افزایش حجم عضلات هم موثر است.
یکی از فواید مصرف غذاهای پورتئین دارد، مربوط به هورمون چاقی تستسترون می باشد که می تواند باعث افزایش عملکرد این هورمون در بدن شود و در نتیجه در زمینه چربی سوزی و کاهش وزن بسیار موثر خواهد بود.
علاوه بر این موضوع، می بایست مصرف مواد غذایی حاوی کربوهیدرات را کاهش داد و از روغن ها و پروتئین های سالم گیاهی استفاده کرد. طی کردن این روند می تواند به مرور زمان باعث عملکرد درست هورمون های مختلف بدن مرتبط با هورمون چاقی شود و در نتیجه باعث سلامتی عمومی بدن خواهد شد.
کاهش استرس و اضطراب
از مهمترین مشکلات بدن انسان، استرس است. استرس می تواند برای هر قسمت از بدن مشکلاتی ایجاد کند و بسیاری از بیماری های موجود در بدن جمله مشکلات هورمونی، ناشی از استرس زیاد است.
استرس زیاد می تواند باعث عدم تعادل در ترشح هورمون کورتیزول شود و همین مسئله باعث ایجاد گرسنگی بیشتر و ترشح گرلین بیشتر شود که هورمون گرسنگی نام دارد و در نتیجه بدن انسان، عادت به پرخوری خواهد کرد و می تواند باعث ایجاد چاقی و اضافه وزن شود.
انجام فعالیت بدنی مناسب و ورزش، دوری از استرس، مصرف مواد غذایی سالم می تواند در کنترل استرس نیز تاثیرگذار باشد و در نتیجه در تعادل هورمون های بدن نقش موثری ایفا می کند.
داشتن خواب کافی و مناسب
در خصوص اثرات هورمون ملاتونین که نوعی هورمون چاقی محسوب می شود، مطالبی گفته شد. داشتن خواب کافی و درست می تواند در ترشح این هورمون تاثیرات مثبتی داشته باشد.
عدم تعادل در خواب و در نتیجه عدم تعادل در ترشح هورمون ملاتونین می تواند باعث شود که بعد دچار افزایش سطح گرلین شود و در نتیجه بدن نیاز به مصرف مواد غذایی بیش از حد پیدا خواهد کرد و همین مسئله باعث ایجاد افزایش وزن خواهد شد. داشتن خواب کافی می تواند در متابولیسم بدن تاثیرات مثبتی داشته باشد و همچنین ملاتونین را در وضعیت بسیار پایداری قرار دهد.
انجام فعالیت بدنی و ورزش
همه ما از اهمیت ورزش و فعالیت های بدنی آگاهیم. انجام فعالیت های ورزشی متنوع می تواند تاثیر مستقیم بر سلامت کلی بدن و ترشح هورمون های بدن داشته باشد.
تمامی هورمون ها برای عملکرد درست خود، نیازمند این است که فرد بتواند فعالیت بدنی مناسب داشته باشد و انجام ورزش می تواند تاثیر زیادی در این روند داشته باشد.
بخصوص در هورمون هایی مانند تیروئید و انسولین، این قضیه بسیار مشهود است که می تواند باعث شود بدن در مقابل ترشح انسولین مقاومتی نداشته باشد و باعث تعادل در فشار خون و تعادل وزنی گردد. علاوه بر این فعالیت های ورزشی می تواند در بهبود وضعیت متابولیسمی بدن تاثیراتی بگذارد و در نتیجه در هورمون تیروئید تاثیرگذار خواهد بود.
به همین دلیل انجام ورزش می تواند تاثیر مثبتی بر هورمون چاقی داشته باشد. اما افرادی که دچار چاقی شدید شده اند، طبیعتا باید از روشی مناسب تر و بهتر مانند جراحی چاقی استفاده کنند تا به کاهش وزن برسند.
به همین دلیل ما در ادامه مقاله به بررسی شاخص توده بدنی و در نهایت جراحی چاقی خواهیم پرداخت. همچنین شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص روش های تعادل هورمون چاقی در بدن و همچنین اطلاع از جراحی چاقی، با جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی، مشورت های لازم را انجام دهید.
شاخص توده بدنی چیست؟
در این مقاله بارها از کلمه شاخص توده بدنی گفته شد. حال می خواهیم بدانیم که شاخص توده بدنی چیست و چه کاربردی دارد.
در ابتدای امر باید دانست که هر فردی برای اینکه متوجه شود در چه وضعیت بدنی ای قرار دارد، باید در ابتدا از یک معیار و اندازه گیری خاصی استفاده کند تا متوجه شود که آیا از اضافه وزن و یا کاهش وزن رنج می برد یا خیر و اینکه درصورت اضافه وزن، در چه وضعیتی از چاقی قرار دارد. به همین دلیل از شاخصی به نام شاخص توده بدنی یا همان BMI استفاده می شود.
شاخص توده بدنی در واقع به بررسی میزان چربی های موجود در بدن خواهد پرداخت و می تواند ما را از وضعیت بدنی خود آگاه سازد. در واقع شاخص توده بدنی یک معیار کلی محسوب می شود و می تواند مشخص کند که در صورت داشتن اضافه وزن، کدام روش درمانی برای کاهش وزن مناسب تر است.
از انجایی که در این مقاله در خصوص هورمون چاقی و عوامل موثر هورمونی در اضافه وزن، توضیحاتی ارائه شد، دانستن مسئله شاخص توده بدنی می تواند کمک زیادی کند تا بتوانیم بهترین روش درمانی را اتخاذ کنیم تا به سلامتی خود باز گردیم
شاخص توده بدنی از یک فرمول ساده ای استفاده می کند که هر فردی می تواند اقدام به اندازه گیری شاخص توده بدنی خود کند. این فرمول، نسبت وزن به قد می باشد که هرچقدر میزان عدد بدست امده بیشتر باشد، یعنی فرد در معرض چاقی شدیدتری قرار دارد. در ادامه به بررسی میزان شاخص توده بدنی و چاقی نیز پرداخته خواهد شد.
بررسی شاخص توده بدنی و میزان چاقی
همانطور که در مبحث قبلی گفته شد، شاخص توده بدنی یا همان BMI از نسبت قد به وزن بدست می آید. اما مسئله مهمتر این است که عدد بدست امده، چگونه می تواند وضعیت بدنی ما را مشخص کند.
به همین دلیل شاخص توده بدنی از یکسری محدوده عددی تشکیل شده است که محدوده عددی بصورت ثابت و همیشگی است که می توان با بدست آوردن BMI خود و مقایسه با این بازه های عددی، از وضعیت بدنی خود مطمئن شد. در ادامه به بررسی شاخص توده بدنی و محدوده عددی آن خواهیم پرداخت:
اگر فردی دارای شاخص توده بدنی باشد که عدد بدست امده، زیر عدد 18.5 باشد، این موضوع در واقع نشان می دهد که فرد از لاغری شدیدی رنج می برد
اگر فردی دارای شاخص توده بدنی باشد که عدد بدست آمده در محدوده عددی بین 18.5 تا 24.9 باشد، این موضوع نشان می دهد که فرد در محدوده وزنی ایده آلی قرار دارد و مشکلی در ترشح هورمون های بدن خود و هورمون چاقی ندارد و صرفا با رعایت موارد غذایی و ورزش می تواند به تثبیت وضعیت بدنی خود کمک کند.
اما اگر فردی نسبت وزن به قد خود را بدست آورد و عدد بدست آمده در محدوده 25 تا 29.9 باشد، این موضوع نشان می دهد که فرد دچار اضافه وزن شده است که البته از نوع خفیف بوده و می توان با انجام ورزش و مصرف مواد غذایی سالم، به کاهش وزن رسید.
اگر فردی دارای شاخص توده بدنی در بازه عددی بین 30 تا 34.9 باشد
اگر فردی دارای شاخص توده بدنی در بازه عددی بین 30 تا 34.9 باشد، این موضوع می تواند هشدار دهد که فرد در معرض چاقی شدیدی قرار دارد و ممکن است در ترشح هورمون های بدن خود، دچار اختلالاتی هم شده باشد و به همین دلیل لازم است آزمایشات لازم انجام شود و حتی ممکن است جراحی چاقی انجام شود تا فرد به کاهش وزن برسد.
اما خطرناک ترین نوع شاخص توده بدنی، مربوط به افرادی خواهد بود که BMI آنها بالاتر از عدد 35 است. این موضوع در واقع نشان می دهد که فرد به چاقی بسیار شدیدی دچار شده است و لازم است برای کاهش وزن خود و تعادل در هورمون های خود و هورمون چاقی، اقدام به جراحی چاقی کند تا بتواند سلامتی خود را بدست آورد.
همانطور که در موارد بالا مطالعه کردید، متوجه شدیم که شاخص توده بدنی می تواند کمک زیادی به انتخاب روش درمانی ما برای درمان چاقی داشته باشد. حال در ادامه مقاله هورمون چاقی به بررسی بهترین روش درمانی اضافه وزن و چاقی یعنی جراحی چاقی خواهیم پرداخت. همچنین جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص شاخص توده بدنی و همچنین جراحی چاقی انجام دهد.
جراحی چاقی چیست؟
جراحی چاقی یکی از بهترین روش های کاهش وزن و لاغری به حساب می آید. این روش در واقع یک روش نوین درمانی بوده که با استفاده تجهیزات بروز پزشکی و درمانی، اقدام به درمان افرادی می کند که دچار چاقی شدید شده اند و روش هایی مانند رژیم غذایی و ورزش، برای آنها کارساز نخواهد بود. جراحی چاقی با ایجاد تغییرات ساختاری و اساسی در سیستم گوارش انسان همراه است.
این تغییرات منجر به این مسئله می شود که فرد با مصرف کمتر مواد غذایی، احساس سیری پیدا کند و در نتیجه با کاهش کالری دریافتی از مواد غذایی روبرو خواهد بود و در نهایت امر، بدن برای تامین انرژی خود از کالری، از چربی های انباشته شده در بدن استفاده کند.
جراحی چاقی در واقع با ایجاد تغییر در گوارش و همچنین تغییر در ترشح هورمون چاقی از جمله هورمون گرسنگی می تواند کمک زیادی در جهت کاهش وزن افراد کند.
جراحی چاقی یک روش کم عارضه و کم تهاجم محسوب می شود
جراحی چاقی یک روش کم عارضه و کم تهاجم محسوب می شود که توسط روش لاپاراسکوپی انجام می شود که صرفا با چندین برش کوچک بر روی شکم همراه است.
همین مسئله می تواند باعث بهبود فرد و کاهش دوران نقاهت بعد از جراحی شود. همانطور که در این مقاله یعنی مقاله هورمون چاقی، در خصوص تداخلات هورمونی و مشکلات عدم تعادل در ترشح آنها گفته شد، نهایت امر منجر به این می شود که فرد با افزایش وزن زیادی برسد و همچنین زمینه ساز ایجاد بیماری های مختلفی مانند بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون، دیابت، کلسترول بالا، سرطان و … خواهد شد.
جراحی چاقی می تواند چاره ساز تمام این مشکلات شود و کمک زیادی به درمان بیماری های مختلف نماید. استفاده از روش جراحی چاقی می تواند باعث این موضوع شود که فرد به کاهش وزن دلخواه خود در مدت زمان کوتاهی برسد.
لازمه نتیجه بخش بودن این روش درمانی، استفاده از بهترین متخصصان این حوزه است که جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص جراحی چاقی و انجام آن ارائه دهد.
مزیت های جراحی چاقی چیست؟
جراحی چاقی می تواند مزیت های مختلفی را داشته باشد. از جمله مهمترین مزیت های جراحی چاقی این است که فرد می تواند در مدت زمانی کوتاه به کاهش وزن دلخواه و مناسب خود برسد که در دیگر روش های لاغری، چنین مسئله ای وجود ندارد.
علاوه بر این موضوع، جراحی چاقی روشی کم تهاجم و کم عارضه است و دوران نقاهت کوتاه تری را نسبت به دیگر جراحی ها خواهد داشت. زیرا این جراحی توسط دستگاه لاپاراسکوپی انجام می شود که با کمترین جای زخم و جراحت همراه است و تاثیر زیادی در روند بهبودی فرد خواهد داشت
از موارد مهم در خصوص مزیت جراحی چاقی هم می توان به درمان بیماری های مختلف مرتبط با چاقی اشاره کرد که از جمله آن درمان بیماری های قلیی و عروقی، دیابت، فشار خون، کبد چرب، سرطان و … اشاره کرد.
همچنین با ایجاد تعادل در ترشح هورمون های بدن می تواند تاثیر زیادی در جلوگیری از اضافه وزن و چاقی داشته باشد و از بروز بیماری های مختلفی نیز جلوگیری خواهد کرد.
تغییر در سبک زندگی
علاوه بر این مسائل، جراحی چاقی می تواند باعث تغییر در سبک زندگی و همچنین تغییر در حالات روحی افراد شود. زیرا چاقی می تواند باعث سرکوب هورمون های شادی آور از جمله هورمون دوپامین در بدن شود و باعث ایجاد افسردگی گردد.
علاوه بر این عدم تناسب اندام می تواند باعث ایجاد عدم اعتماد به نفس گردد. به همین دلیل جراحی چاقی می تواند به کمک این موضوعات امده و می تواند منجر به درمان بیماری های روحی گردد.
شاید جالب باشد بدانید که جراحی چاقی می تواند باعث صرفه جویی در هزینه های مربوط به خرید مواد غذایی شود. زیرا با انجام این جراحی، فرد میل کمتری به غذا پیدا خواهد کرد و صرفا مواد غذایی پرفایده را در وعده های مختلف مصرف می کند و در نتیجه از پرخوری جلوگیری خواهد کرد و باعث می شود که فرد صرفه جویی در خرید مواد غذایی مختلف داشته باشد.
حال در ادامه مقاله هورمون چاقی به بررسی انواع جراحی چاقی خواهیم پرداخت.
لطفا از پست بهترین مولتی ویتامین برای افزایش وزن دیدن کنید.
انواع جراحی چاقی
روش های مختلفی برای انجام جراحی چاقی وجود و انواع مختلف آن می تواند مزیت های مربوط به خود را داشته باشد. اینکه کدام روش جراحی چاقی برای یک فرد مناسب است، بستگی به تشخیص پزشک جراح و شرایط جسمی بیمار خواهد داشت. ما در ادامه به بررسی انواع جراحی چاقی خواهیم پرداخت:
عمل اسلیو معده
عمل اسلیو معده یکی از رایج ترین و محبوب ترین روش های جراحی چاقی به حساب می اید. جراحی اسلیو معده از تقاضای زیادی برخوردار است و اغلب پزشکان این حوزه، از این روش برای جراحی چاقی استفاده می کنند.
همانطور که از اسم این روش پیداست، جراحی اسلیو معده به ایجاد تغییرات در معده انسان می پردازد و هدف آن کاهش مصرف مواد غذایی بوده و محدود کردن کالری را انجام می دهد.
جراحی اسلیو معده بدین گونه است که با استفاده از روش لاپاراسکوپی، تغییراتی در معده ایجاد می شود و در واقع معده بیمار به قسمت های مختلفی تقسیم بندی شده و توسط دستگاه مکنده لاپاراسکوپی، بخش بزرگی از معده از بدن بیمار خارج می شود.
شکل نهایی معده بعد از جراحی به حالت لوله ای شکل است که طبیعتا حجم کمی از معده باقی مانده است. اینکار باعث می شود که فرد با مصرف مقدار کمی از غذا احساس سیری پیدا کند
لطفا از پست استپ وزن بعد از عمل اسلیو دیدن کنید.
و در نتیجه کالری دریافتی محدود شده و بدن برای تامین کالری موردنیاز خود از چربی های انباشته شده در بدن استفاده می کند و همین موضوع باعث ایجاد لاغری و کاهش وزن در افراد می شود. جراحی اسلیو معده می تواند در ترشح هورمون های مختلف بدن که مرتبط با هورمون چاقی است تاثیرات مثبتی بگذارد.
جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص انجام جراحی اسلیو معده انجام دهد.
عمل بای پس معده
از دیگر روش های پرکاربرد در جراحی چاقی، عمل بای پس معده است. این جراحی به مانند اسلیو معده از کاربرد زیادی برخوردار است. بای پس معده به ایجاد تغییرات در معده و روده کوچک خواهد پرداخت.
در ابتدای جراحی، معده بیمار به دو بخش کوچک و بزرگ تقسیم می شود و سپس بخش بزرگ معده از بدن بیمار خارج می گردد و بخش کوچکی از آن باقی خواهد ماند.
بعد از آن تغییراتی در سیستم روده کوچک انجام می شود که باعث کاهش مسیر ورود و خروج مواد غذایی از بدن می شود و فرایند جذب مواد غذایی را کاهش می دهد. در نهایت امر، قسمت تغییر یافته روده کوچک به معده متصل می شود.
این جراحی باعث کاهش حجم مصرف مواد غذایی و کاهش جذب مواد غذایی می شود و سرعت متابولیسم بدن را افزایش می دهد و در نتیجه باعث ایجاد کاهش وزن و همچنین تعادل در ترشح هورمون های مختلف بدن و هورمون چاقی خواهد شد.
بای پس با سوئیچ اثنی عشری
از دیگر روش های جراحی چاقی، روش بای پس با سوییچ اثنی عشری می باشد. این روش جراحی ترکیب شده از عمل اسلیو معده و بای پس معده است و همچنین مستقیم بر هورمون گرلین یا همان هورمون گرسنگی تاثیرگذار خواهد بود.
این جراحی در ابتدا به قسمت معده می پردازد و معده را به قسمت های مختلفی تقسیم کرده و سپس بخش بزرگی از معده از بدن بیمار خارج می شود. در مرحله بعد به مانند بای پس معده، تغییراتی در سیستم روده کوچک ایجاد می شود و در نهایت کار، کیسه صفرا از بدن بیمار خارج خواهد شد.
هدف از حذف کیسه صفرا، کاهش ترشح هورمون گرسنگی است که می تواند باعث کاهش اشتها در فرد شود و در نتیجه تاثیرگذار در هورمون چاقی است و می تواند باعث ایجاد کاهش وزن در مدت زمانی کوتاه شود.
جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان متخصص جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص عمل بای پس با سوییچ اثنی عشری انجام دهد.
حلقه دور معده
روش دیگری در جراحی چاقی وجود دارد که البته از کاربرد کمی برخوردار است. حلقه گذاری معده بدین گونه است که در قسمت ابتدایی معده، حلقه ای قرار داده می شود که باعث کاهش حجم معده و کاهش مصرف مواد غذایی می شود و می تواند کمک به کاهش وزن افراد کند. این روش جراحی به دلیل داشتن عوارضی مانند التهاب مری، زیاد مورد استفاده پزشکان قرار نمیگیرد.
جناب آقای دکتر مهدی سلیمی به عنوان یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص انجام انواع جراحی چاقی ارائه دهد.
بهترین دکتر جراحی لاغری در شمال کیست؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی لینک کلیک نمایید.
نتیجه گیری
ما در این مقاله به بررسی یکی از عوامل موثر در افزایش وزن و چاقی یعنی هورمون چاقی پرداختیم.
هورمون چاقی در واقع متشکل از هورمون های مختلف است که هر کدام از آنها می تواند تاثیراتی در روند وزنی افراد و افزایش وزن داشته باشد و ما در این مقاله به بررسی هر یک از هورمون های بدن و تاثیر ان در چاقی پرداختیم. تعادل در ترشح هورمون های مختلف بدن می تواند کمک زیادی در جهت کاهش وزن افراد داشته باشد.
برخی از افراد به دلیل داشتن شاخص توده بدنی بالا و چاقی بسیار شدید، مجبور خواهند بود از روشی دیگر برای کاهش وزن تعادل هورمون های خود استفاده کنند که جراحی چاقی به عنوان بهترین روش محسوب می شود. ما در این مقاله نیز به بررسی جراحی چاقی و مزیت های آن و انواع آن پرداختیم.
با این حال شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هورمون چاقی و نقش هورمون های مختلف بدن در افزایش وزن و همچنین اطلاع از جراحی چاقی و انجام آن، با یکی از بهترین متخصصین حوزه جراحی چاقی یعنی جناب آقای دکتر مهدی سلیمی تماس حاصل فرمایید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.