لاپاراسکوپی معده چیست

آیا می دانید که لاپاراسکوپی معده چیست با ما همراه شوید تا در خصوص این موضوع و مطالب مربوط به آن، توضیحات سودمندی را ارائه نماییم.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

واژه لاپاراسکوپی معده اغلب به گوش کسانی می خورد که قصد انجام عمل لاپاراسکوپی های چاقی دارند و در فکر کاهش وزن هستند.

لاپاراسکوپی معده چیست
لاپاراسکوپی معده چیست

اگر میخواهید از هزینه جراحی لاپاراسکوپی با بیمه نیرو های مسلح مطلع شوید پیشنهاد می کنیم پست هزینه لاپاراسکوپی با بیمه نیروهای مسلح را مشاهده کنید.

اما باید گفت که این نوع عمل کاربردهای زیاد دیگری نیز دارد و به دلیل مزیت های زیاد آن نسبت به روش های دیگر جراحی، در درمان بیشتر بیماری ها استفاده می شود. در گذشته پزشکان و جراحان برای انجام هر گونه جراحی، شکاف بزرگی را روی شکم ایجاد می کردند تا بتوانند عمل مورد نظر را انجام دهند.

اما این روش مشکلات و عوارض زیادی را به همراه داشت، از جمله مراقبت هایی که بعد از عمل باید صورت می گرفت و یا مشکلاتی از قبیل عفونت محل زخم ها که بیمار تا مدت ها با آن درگیر می شد.

اما امروزه بسیاری از جراحی ها را با استفاده از لاپاراسکوپی انجام می دهند که بسیاری از مشکلات و عوارض بعد از عمل با این روش حذف می شود. اگر جراح شما نیز برای درمان بیماری شما از لاپاراسکوپی استفاده می کند، بهتر است در این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعات شما در این زمینه تکمیل شود.

در ادامه به موارد استفاده و مزایا و مشکلاتی که ممکن است این نوع عمل به وجود بیاورد، اشاره خواهیم داشت. پس با ما همراه باشید.

لاپاراسکوپی معده چیست

لاپاراسکوپی معده چیست
لاپاراسکوپی معده چیست
آن چه در این نوشتار علمی پزشکی، مورد مطالعه قرار می گیرد:

لاپاراسکوپی چیست؟

لاپاراسکوپی معده چیست ؟

عمل های قابل انجام با لاپاراسکوپی معده چیست ؟

مزایای لاپاراسکوپی معده چیست ؟

معایب لاپاراسکوپی معده چیست ؟

انواع پیشرفته لاپاراسکوپی معده چیست ؟

لاپاراسکوپی معده برای چه بیمارانی استفاده می شود؟

پیش نیازهای جراحی لاپاراسکوپی معده چیست ؟

مراحل آماده سازی برای لاپاراسکوپی معده چیست ؟

اقدامات بعد از جراحی لاپاراسکوپی معده چیست ؟

عوارض بعد از لاپاراسکوپی معده چیست ؟

عوامل موثر در هزینه لاپاراسکوپی معده چیست ؟

آیا بعد از عمل لاپاراسکوپی معده، بیمار می تواند ورزش کند؟

تغذیه مناسب بعد از عمل لاپاراسکوپی معده چیست ؟

لاپاراسکوپی به چه دلایلی انجام می شود؟

جراحی لاغری به روش لاپاراسکوپی چگونه به درمان چاقی کمک می کند؟

اسلیو معده

چه کسانی مناسب عمل اسلیو معده نیستند؟

مزایای اسلیو معده چیست؟

بای پس معده چیست؟

عمل بای پس معده چگونه انجام می شود؟

مزایای عمل بای پس معده

بالن معده چیست؟

حلقه معده چیست؟

تشخیص و درمان سرطان معده در لاپاراسکوپی معده چگونه است؟

جراحی لاپاراسکوپی سرطان معده به چه صورت است؟

کلام آخر

 

لاپاراسکوپی چیست؟

لاپاراسکوپی شیوه ای جدید از انواع جراحی ها می باشد که اغلب برای جراحی در ناحیه شکم و لگن مورد استفاده قرار می گیرد. در این نوع جراحی، جراح از ابزارهایی باریک استفاده می کند و با ایجاد برش ها یا سوراخ هایی کوچک، این ابزارها را وارد شکم یا لگن کرده و عمل مورد نظر را انجام می دهد.

نام این ابزارها لاپاراسکوپ یا دوربین لاپاراسکوپی می باشد که این دوربین، تصاویر زنده و واضح را روی مانیتور به نمایش می گذارد و جراح از طریق این تصاویر، کلیه اقدامات و روند جراحی را کنترل می کند.

برای دانستن اطلاعات مربوط به جراحی لاپاراسکوپی توصیه می کنیم از صفحه جراحی لاپاراسکوپی چیست دیدن کنید.

لاپاراسکوپی معده چیست ؟

لاپاراسکوپی معده یکی از انواع جراحی هایی است که توسط لاپاراسکوپی انجام می شود. فرایند انجام لاپاراسکوپی معده مانند دیگر انواع روش های لاپاراسکوپی می باشد.

برای انجام لاپاراسکوپی معده، روی سطح شکم و نزدیک معده چند برش زده می شود تا لاپاراسکوپی صورت گیرد. تعداد این برش ها معمولا 3 تا 5 عدد است و به اندازه 1 سانتیمتر، تا ابزار لازم جراحی از طریق آن وارد معده شود و عمل صورت گیرد.

لاپاراسکوپی معده بنا به تشخیص پزشک در دو نوع بیهوشی و بی حسی نخاعی صورت می گیرد. بیشتر، نوع بیهوشی در این جراحی استفاده می شود و اغلب خود بیماران نیز بیهوشی را انتخاب می کنند. در ادامه به بررسی بیشتر آن ها می پردازیم:

لاپاراسکوپی معده چیست ؟
لاپاراسکوپی معده چیست ؟

بیهوشی عمومی

بیهوشی عمومی رایج ترین و پر مصرف ترین نوع بیهوشی می باشد. برای انجام اغلب عمل های لاپاراسکوپی، از بیهوشی عمومی استفاده می شود که روشی امن نیز می باشد.

این بیهوشی به این صورت اتفاق می افتد که یک لوله مخصوص در سرتاسر نای قرار می گیرد. این لوله که قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارد، سبب بیهوشی بیمار می گردد. برای این نوع بیهوشی داروی مخصوصی به بیمار تزریق می شود که موجب خواب عمیق او می گردد. در این هنگام، عمل اتفاق می افتد و بیمار هیچگونه درد و عارضه ای را احساس نمی کند.

داروی مخصوصی که سبب بیهوشی می شود را از طریق جریان خون وارد بدن می کنند و قبل از تزریق با استفاده از اکسیژن مصنوعی، تنفس بیمار را کنترل می کنند تا دچار کمبود تنفس نگردد.

برای سرعت دادن به اثر بیهوشی از یک کاتتر وریدی استفاده می کنند زیرا ممکن است در طول بیهوشی، بیمار با کمبود تنفس مواجه شود.

همچنین لوله منعطفی که در نای قرار داده شده است، مانع از قطع شدن نفس بیمار حتی برای چند لحظه می شود. دارویی که برای بیهوشی بیمار استفاده می شود، برای هر فرد متفاوت است و انتخاب آن از طریق آزمایشاتی که از بیمار گرفته می شود، صورت می گیرد.

بیهوشی موضعی

بیهوشی موضعی از طریق تزریق مواد بیهوشی در درون پوست دیواره شکم صورت می گیرد تا ناحیه ای که لوله لاپاراسکوپ می خواهد از آن وارد شود، کاملا بی حس گردد.

پزشک به بیمار آرامبخش تزریق می کند تا بیمار در حالت خواب آلودگی قرار گیرد. سپس گازی را به داخل حفره شکم ارسال می کند تا بیهوشی موضعی اثر کند. بعد از ارسال گاز، بیمار دچار نفخ می شود. بعد از انجام جراحی، این گاز از بدن بیمار خارج می گردد.

در این نوع بیهوشی از گازهایی مانند نیتروژن اکسید وکربن دی اکسید استفاده می شود که این گازها عوارض جانبی خاصی برای بدن ندارند.

بیهوشی موضعی
بیهوشی موضعی

بی حسی نخاعی

بی حسی نخاعی یکی دیگر از روش های جراحی لاپاراسکوپی می باشد که در برخی از عمل ها باید از این روش استفاده شود و سلیقه ای نیست. در این روش بیهوشی، آمپول بی حسی را به نخاع تزریق می کنند که از آنجا وارد جریان خون بیمار می شود. برای تزریق ماده بیهوشی، بیمار به پهلو دراز می کشد و سرنگ در قسمتی از نخاع تزریق می گردد.

دراین نوع بیهوشی نیز بیمار دردی را احساس نمی کند اما به دلیل هوشیاری می تواند حرکت لوله های لاپاراسکوپی را روی سطح بدن خود حس کند. بی حسی اغلب برای عمل هایی انجام می شود که جراحی کوتاه مدت است و یا بیهوشی عمومی برای بیمار خطرناک باشد.

لاپاراسکوپی یکی از انواع روش های جراحی می باشد که هم به جهت تشخیص بیماری و هم درمان کاربرد دارد لذا برای تشخیص بهترین متخصص در تهران لازم می باشد صفحه بهترین متخصص لاپاراسکوپی در تهران را مطالعه نمائید.

عمل های قابل انجام با لاپاراسکوپی معده چیست ؟

حذف معده برای لاغری

یکی از بیشترین کاربردهای جراحی لاپاراسکوپی، حذف کردن قسمتی از معده برای کاهش وزن و لاغری می باشد. در این نوع عمل جراحی چاقی، به همراه ابزار لاپاراسکوپی که وارد معده می شود، یک قیچی و تیغ مخصوص نیز وارد بدن می شود تا جراح بتواند با استفاده از این ابزار، قسمتی از معده را برش داده و بردارد.

عمل جراحی لاغری به دو طریق اسلیو معده و بای پس معده انجام می شود که دو نوع شناخته شده عمل جراحی لاغری می باشند. در ادامه مقاله لاپاراسکوپی معده چیست ؟ به طور کامل به معرفی این دو نوع جراحی چاقی خواهیم پرداخت.

قرار دادن جسم خارجی در معده برای درمان چاقی

در برخی از روش های کاهش وزن، جسمی مانند بالن را در معده جایگذاری می کنند تا حجمی از معده اشغال شود و میزان تغذیه فرد کم شود. در نتیجه، فرد بعد از مدت کوتاهی وزن کم خواهد کرد. برای انتقال این بالن به معده از لاپاراسکوپی استفاده می شود که به وسیله لوله، بالن به معده انتقال داده می شود و به وسیله لوله نازکی، بالن با مایع یا گاز پر می شود.

تشخیص و درمان سرطان معده

یکی دیگر از کاربردهای لاپاراسکوپی استفاده در بیماری های سرطان می باشد. از طریق لاپاراسکوپی پزشک می تواند سرطان را در معده تشخیص دهد و از طریق لاپاراسکوپی درمان را آغاز می کند.

این نوع لاپاراسکوپی نسبت به سایر کاربردهای آن کمتر شناخته شده است. از طریق لوله ی لاپاروسکوپ، موقعیت و نوع سرطان تشخیص داده می شود. به طور مثال خوش خیم یا بد خیم بودن سرطان معلوم می گردد. بر اساس نوع سرطان، ممکن است از روش درمانی دیگری به جز لاپاراسکوپی استفاده شود.

مزایای لاپاراسکوپی معده چیست؟

  • کاهش خونریزی و عدم نیاز خون برای بیمار
  • کوچک و کم بودن محل برش جراحی
  • مصرف کمتر داروهای مسکن
  • تسریع روند بهبودی بیمار
  • درد کمتر
  • کاهش ریسک بروز عفونت
  • کاهش دوره نقاهت
  • کاهش هزینه های جراحی و بستری
  • هم درمان و هم تشخیص
  • کاهش زمان عمل کردن
  • کاهش چسبندگی و ضایعه در محل برش
  • به حداقل رسیدن آسیب به دیگر اعضای بدن
مزایای لاپاراسکوپی معده چیست؟
مزایای لاپاراسکوپی معده چیست؟

معایب لاپاراسکوپی معده چیست ؟

  • بی حسی در محل بافت به ویژه در هنگام بررسی سرطان
  • احتمال آسیب دیدگی بافت های داخلی به دلیل عدم دید کامل پزشک
  • اختلال در مشاهده دقیق داخل معده

 

انواع پیشرفته لاپاراسکوپی معده چیست ؟

در برخی از عمل هایی که در معده انجام می شود، ابزار جراحی از طریق یک سوراخ که در پوست ایجاد می گردد، وارد بدن می شوند. عمل کردن از این طریق برای پزشک دشوار است زیرا ابزارهای جراحی به هم نزدیک هستند و محیط برای جراحی نیز کوچک است. به همین دلیل از ربات برای انجام عمل استفاده می شود. در برخی از عمل ها نیز پزشک به کمک دست، عمل را مدیریت می کند.

اگر ساکن شهر تهران هستید برای درمان جراحی لاپاراسکوپی و فهمیدن هزینه های درمان پیشنهاد می کنیم پست هزینه عمل لاپاراسکوپی در تهران را مشاهده کنید.

عمل لاپاراسکوپی به کمک دست

برای لاپاراسکوپی با کمک دست، پزشک برش های بزرگتری را در پوست ایجاد می کند ( حدود 1.5 سانتیمتر) تا بتواند دست را در بافت بدن برای کمک لاپاراسکوپی وارد کند. اما با این حال این برش ها بسیار کوچکتر از جراحی های باز است. لاپاراسکوپی با استفاده از دست امکان عمل را برای اندام های دیگر مانند کبد نیز فراهم کرده است.

عمل لاپاراسکوپی به کمک ربات

امروزه در علم پزشکی، تکنولوژی به درمان انواع بیماری ها بسیار کمک کرده است و سبب تسریع درمان و بهبودی هر چه زودتر بیماران شده است. در لاپاراسکوپی به روش ربات، ابتدا جراح پوست را سوراخ می کند.

اما به جای این که از دست برای کنترل عمل استفاده کند، ربات ها این کار را انجام می دهند و پزشک از طریق مانیتور و کامپیوتر این ربات را اداره و کنترل می کند. بسیاری از پزشکان معتقدند که این نوع روش جراحی بسیار موثر است.

در جراحی لاپاراسکوپی به وسیله ربات، تصاویر 3 بعدی از داخل بدن به روی نمایشگری بزرگ نمایش داده می شود تا پزشک بتواند از طریق کنترل های دستی و کامپیوتری، عمل را در بدن بیمار انجام دهد.

عمل لاپاراسکوپی به کمک ربات
عمل لاپاراسکوپی به کمک ربات

مزایای جراحی لاپاراسکوپی رباتیک

  • درد و زخم کمتر
  • تسریع انجام عمل
  • کمتر شدن ریسک عفونت
  • از دست دادن خون کمتر
  • از بین رفتن خطای انسانی

 

 لاپاراسکوپی معده برای چه بیمارانی استفاده می شود؟

بیشترین کاربرد لاپاراسکوپی معده برای بیمارانی می باشد که برای درمان بیماری خود نیاز به جراحی معده دارند. در واقع تمام بیمارانی که واجد شرایط جراحی باز هستند، می توانند برای کم کردن عوارض جراحی باز و استفاده از مزایای آن، از جراحی لاپاراسکوپی استفاده نمایند. اما برخی از افراد برای انجام جراحی لاپاراسکوپی ارجحیت دارند. مانند افراد زیر:

افراد با BMI بالاتر از 40

برای درمان جراحی های چاقی که فرد بیمار، BMI بالاتر از 40 دارد، انجام عمل از طریق لاپاراسکوپی ضروری می باشد. زیرا برای افراد با شاخص توده بدنی بالا، جراحی باز خطرات و ریسک های زیادی دارد.

شاخص توده بدنی یا BMI، معیاری است که از طریق آن میزان اضافه وزن و چاقی فرد مشخص می گردد. این عدد از طریق تقسیم قد و وزن بیمار به دست می آید.

بر اساس این فرمول، افرادی که شاخص توده بدنی آن ها بیشتر از 20 است، دچار اضافه وزن هستند و هر چه این عدد بزرگ تر شود، فرد در گروه چاقی بیش از حد قرار می گیرد. این افراد برای جلوگیری از بیماری های ناشی از چاقی باید اقدام به عمل جراحی نمایند که به این منظور جراحی از طریق لاپاراسکوپی معده صورت می گیرد.

افراد با BMI بالاتر از 30

این افراد مشکل چاقی بیش از حد ندارند اما قصد کاهش وزن به روش جراحی را دارند. برخی از این افراد ممکن است به بیماری هایی از قبیل بیماری های قلبی و فشار خون مبتلا باشند که چاقی و اضافه وزن در این افراد سبب تشدید بیماری ها می شود. در نتیجه طبق تشخیص پزشک ،باید از جراحی لاپاراسکوپی در این افراد استفاده شود.

بیماران مشکوک به سرطان معده

در افرادی که پزشک بر اساس علائم بیمار، مشکوک به وجود سرطان است، از لاپاراسکوپی معده استفاده می شود تا موقعیت و نوع غده سرطانی مشخص و درمان شروع گردد.

پیش نیازهای جراحی لاپاراسکوپی معده چیست ؟

سوالی که برای اغلب بیمارانی که به این نوع جراحی احتیاج دارند تا درمان شوند، پیش می آید، این است که چه کارهایی را قبل از عمل و بعد از آن باید انجام دهند و چه کارهایی را نباید انجام دهند. قبل از انجام چنین جراحی هایی بیمار باید آزمایشاتی را انجام دهد و رژیم تغذیه ای خاصی را دنبال کند. در ادامه، اقداماتی که بیمار پیش از عمل باید انجام دهد را بررسی خواهیم کرد.

جمع آوری اطلاعات در مورد انجام جراحی

اولین پیش نیاز در مورد هر نوع درمان و عملی، کسب اطلاعات در مورد نحوه ی انجام عمل است. این که باید چه کارهایی را قبل و بعد از عمل انجام داد، چه نوع تغذیه ای را دنبال کرد و چه فعالیت هایی را برای بهبودی بعد از عمل انجام داد.

این اطلاعات را بیمار می تواند هم از طریق پزشک و هم مقالاتی که در اینترنت موجود است، دریافت نماید. در این مقاله ما به معرفی و بررسی این اقدامات پرداخته ایم تا در کاهش استرس و آمادگی برای عمل بیمار کمک شایانی کرده باشیم. در ادامه مبحث، به بررسی این اقدامات خواهیم پرداخت.

تغییر در نوع تغذیه

در برخی از عمل ها پزشک، رژیم تغذیه ای خاصی را به بیمار توصیه می کند تا معده برای انجام عمل آمادگی داشته باشد. این تغییرات ممکن است در نوع و محتویات غذا یا تغییر در حجم غذا باشد. به طور مثال برخی پزشکان توصیه می کنند یک هفته قبل از عمل، مصرف غذا به سوپ و مایعات محدود شود.

همچنین ممکن است لازم باشد سبک زندگی بیمار مانند خوردن غذای خانگی، خوردن به موقع غذا، آرام و شمرده خوردن غذا نیز تغییر کند. به صورت کلی بیمار 12 ساعت قبل از عمل باید از مصرف غذا و آب بپرهیزد. زیرا معده در حین عمل لاپاراسکوپی باید خالی باشد.

تغییر در نوع تغذیه
تغییر در نوع تغذیه

آزمایشات و سونوگرافی ها

قبل از انجام عمل لازم است بیمار آزمایشاتی مانند آزمایش خون انجام دهد. این آزمایشات برای تمامی بیماران انجام می شود و ممکن است در برخی موارد بسته به وضعیت بیمار، سونوی شکم و معده و کیسه صفرا نیز انجام گیرد. همچنین پزشک برای دریافت اطلاعات بیشتری درباره ی مشکلات حفره شکمی، درخواست انجام التراسوند برای بیمار می کند.

این یک روش غیر تهاجمی است که اطلاعات زیادی را برای مشکلات حفره شکمی به دست می آورد و تحویل جراح می دهد تا بر اساس این مشکلات، عمل انجام شود و از بروز مشکلات دیگر جلوگیری به عمل آید. این یک روش ایمن است و انجام آن درد ندارد و باعث افزایش تاثیر گذاری عمل لاپاراسکوپی می گردد.

استفاده از سی تی اسکن

برای عینی ساز و مشاهده محتوای داخل شکم، از سی تی اسکن استفاده می شود. این روش را پزشکان برای تشخیص بیماری های معده انجام می دهند تا قبل از عمل لاپاراسکوپی، از سلامت معده اطمینان پیدا کنند و بر اساس نتایج به دست آمده، پزشک به این نتیجه می رسد که آیا انجام لاپاراسکوپی با توجه به شرایط بیمار مناسب است یا خیر.

پزشک از سی تی اسکن برای قرار دادن صحیح سوزن درون شکم برای عمل لاپاراسکوپی نیز استفاده می کند. در برخی موارد ضروری ممکن است از اسکن ام آر آی استفاده شود. ام آر آی یک میدان مغناطیسی قوی است که از طریق کامپیوتر، حفره های شکمی بیمار مشاهده می شود.

قبل از انجام لاپاراسکوپی معده، انجام تمام آزمایشات و سونوگرافی ها و سی تی اسکن ها ضروری می باشد تا بیماری های زمینه ای تشخیص داده شود. این بیماری ها می تواند در اثر انجام عمل لاپاراسکوپی تشدید یابند یا اثراتی را در عمل لاپاراسکوپی بگذارند. در نتیجه تشخیص آن ها ضروری می باشد.

ترک دخانیات

مصرف دخانیات، سلامت بیمار را هم قبل از عمل و هم بعد از آن، به خطر می اندازد. به همین دلیل بیمار باید مصرف هرگونه دخانیات را قبل از عمل لاپاراسکوپی معده قطع کند. زیرا دود ناشی از این مواد مستقیما روی معده اثر می گذارند. به خصوص موادی مانند الکل که قطع مصرف آن ضروری می باشد.

ترک دخانیات
ترک دخانیات

شرکت در جلسات مشاوره پزشکی

بیمار بعد از این که تمام آزمایشات خود را انجام داد، باید در جلساتی که پزشک برگزار می کند، شرکت کند تا از لحاظ ذهنی و بدنی آماده انجام عمل شود.

برنامه ریزی برای هزینه

لاپاراسکوپی معده نسبت به سایر روش های جراحی باز، هزینه های کمتری دارد. با این حال برخی از روش های جراحی مانند جراحی چاقی، هزینه های زیادی را در بر خواهد داشت.

بیمار باید هزینه های کلی و جزئی قبل و بعد از عمل را ارزیابی کند و برای آن برنامه ریزی داشته باشد. برای برخی از بیمارن به خصوص بیماران با شاخص توده بدنی بالا، بیمه بخش زیادی از هزینه ها را تقبل می کند. با این حال بهتر است هزینه های جانبی، مدیریت و برنامه ریزی شود.

برنامه ریزی برای هزینه
برنامه ریزی برای هزینه

مراحل آماده سازی برای لاپاراسکوپی معده چیست ؟

پس از آن که بیمار در جلساتی که پزشک برای مشاوره برگزار می کند، شرکت کرد و از مزایا و معایب این روش جراحی آگاهی یافت، برگه رضایت نامه را برای عمل امضا می کند. بیشتر جراحی های لاپاراسکوپی معده، به صورت سرپایی انجام می گیرد و بیمار همان روز یا روز بعد از آن مرخص می شود.

بیمار باید به مدت 12 ساعت قبل از انجام عمل، از خوردن مواد غذایی و مایعات بپرهیزد. این زمان ممکن است توسط پزشک افزایش یابد.

بیمار بهتر است شب قبل از عمل یا صبح آن روز دوش بگیرد.

بیمار باید در زمانی که پزشک تعیین کرده است، در بیمارستان حاضر شود. اما برای دریافت پذیرش و امور اداری بهتر است 1 یا 2 ساعت زودتر در محل حضور داشته باشد.

در صورتی که بیمار از داروهای خاصی استفاده می کند، باید به پزشک قبل از عمل اطلاع دهد. زیرا برخی از داروها در روند انجام عمل تاثیر می گذارند و ممکن است لازم باشد تا مصرف آن از چند روز قبل قطع گردد یا با میزان کمی از آب مصرف شود.

پزشک قبل از عمل ممکن است توصیه های دیگری را نیز به بیمار بدهد. بیمار باید این توصیه ها را با دقت انجام دهد تا از بروز هر گونه مشکلی در حین عمل و بعد از آن جلوگیری شود.

اگر چه عمل لاپاراسکوپی یک عمل سرپایی است، اما در اغلب جراحی های لاپاراسکوپی، بیمار بیهوش می شود. در نتیجه فردی باید به همراه بیمار در بیمارستان یا کلینیک همراه باشد تا او را به منزل ببرد.

اگر میخواهید از هزینه جراحی لاپاراسکوپی با بیمه تامین اجتماعی مطلع شوید پیشنهاد می کنیم پست هزینه عمل لاپاراسکوپی با دفترچه تامین اجتماعی را مشاهده کنید.

قبل از عمل، بیمار باید از مصرف داروهای زیر بپرهیزد:

  • داروهای رقیق کننده خون
  • داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مثل آسپیرین و ایبوپروفن
  • داروهایی که بر انعقاد خون تاثیر می گذارند.
  • داروهای گیاهی یا ویتامین ها و مکمل ها
  • ویتامین K

بیمار اگر باردار یا مشکوک به بارداری است، باید به پزشک اطلاع دهد تا از کارهایی که به جنین آسیب وارد می کند، جلوگیری شود.

اقدامات بعد از جراحی لاپاراسکوپی معده چیست ؟

بعد از انجام لاپاراسکوپی معده، بنا به حال عمومی بیمار از 1 تا 2 شب بیمار در بیمارستان بستری خواهد بود. در مدت زمان بستری، پرستاران مراقبت های کامل را از بیمار انجام می دهند و مشکلات و عوارض بیمار را بررسی می کنند. همچنین تغذیه بیمار کنترل می شود.

بعد از این که حال عمومی بیمار مساعد شد، از بیمارستان مرخص می شود. در روزهای ابتدایی، بیمار باید در برنامه غذایی خود بیشتر از مایعات استفاده نماید.

این تغذیه در 72 ساعت بعد از عمل تنها شامل آب، چای و آب میوه های طبیعی می باشد و بعد از آن به تدریج می تواند غذاهایی مانند سوپ و آبگ وشت را به برنامه غذایی خود اضافه کند.

این تغذیه باید تا 1 هفته ادامه داشته باشد. درصورت تجویز دارو توسط پزشک، باید طبق دستور و دوز مصرف گردد. همچنین بهتر است بیمار در فواصل زمانی به پزشک مراجعه نماید تا معاینه شود.

اقدامات بعد از جراحی لاپاراسکوپی معده چیست ؟
اقدامات بعد از جراحی لاپاراسکوپی معده چیست ؟

پرهیز از رانندگی و مصرف الکل

بیمار حداقل تا 24 ساعت بعد عمل، باید از رانندگی و مصرف الکل بپرهیزد.

دوش گرفتن در صورت مساعد بودن حال بیمار مانعی ندارد. بیمار می تواند روز بعد از جراحی پانسمان خود را باز کند اما چسب روی زخم باید تا 3 روز بعد از جراحی باقی بماند.

بیمار می تواند 3 روز بعد از جراحی، کارهای روزانه خود را انجام دهد. مگر در شرایطی که پزشک توصیه کند که بیمار باید بیشتر استراحت کند.

ممکن است ادرار بعد از عمل به رنگ سبز باشد. به این دلیل که پزشک برای مشاهده و بررسی بیشتر، مقداری رنگ آبی وارد بدن می کند که از طریق ادرار دفع می شود. پس جای نگرانی نیست.

احساسات ناخوشایند بیمار بعد از جراحی لاپاراسکوپی معده چیست ؟

بعد از جراحی لاپاراسکوپی ، مانند دیگر عمل های جراحی ممکن است بیمار با ناراحتی هایی روبرو شود. این ناراحتی ها عبارتند از:

  • متورم شدن قسمت معده بعد از عمل
  • گلو درد
  • حالت تهوع خفیف
  • نفخ و باد معده
  • احساس ناراحتی در قسمت معده
احساسات ناخوشایند بیمار بعد از جراحی لاپاراسکوپی معده چیست ؟
احساسات ناخوشایند بیمار بعد از جراحی لاپاراسکوپی معده چیست ؟

عوارض بعد از لاپاراسکوپی معده چیست ؟

جراحی لاپاراسکوپی را با جراحی ایمن و بی خطر می شناسیم. اما با این حال یک نوع جراحی محسوب می شود و ریسک های خودش را دارد. در برخی از بیماران بعد از عمل، خارش و حساسیت پوستی نسبت به لوله ها دیده شده است. درصد بسیار کمی از بیماران نیز دچار عفونت هایی در محل جراحی شده اند.

در مواردی که پزشک نیز در انجام عمل، مهارت و تجربه ی کافی را نداشته باشد، ممکن است آسیب های جدی مانند آسیب دیواره معده و انواع عفونت ها در معده ایجاد شود. در نتیجه می توان با انتخاب بهترین پزشک از ایجاد چنین عوارضی جلوگیری کرد. همان طور که پیشتر گفته شد، جراحی لاپاراسکوپی درمانی امن و کم خطر و با کمترین عوارض ممکن است اما برخی عوارض جزئی نیز ممکن است بعد از عمل برای بیمار ایجاد شود. عوارضی مانند:

۱ – تب و لرز
۲-  بدتر شدن درد شکم
۳-  تورم و خونریزی در محل برش ها
۴ – تهوع و استفراغ
۵ – سرفه
۶ – تنفس کوتاه
۷ – ناتوانی در ادرار کردن

چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورتی که بیمار با علائم زیر مواجه شد، فورا باید به پزشک یا اورژانس مراجعه نماید تا از بروز عوارض جدی تر جلوگیری شود:

  • تب بالای ۳۹ درجه سانتیگراد
  • ترشح از محل برش یا قرمزی آن
  • تداوم تهوع یا استفراغ
  • افزایش تورم شکم
  • لرز
  • خونریزی
  • سرفه مداوم و تنگی نفس
  • ناتوانی در دفع ادرار
  • عدم کنترل درد با داروهای مسکن
چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟
چه موقع باید به پزشک مراجعه کرد؟

عوامل موثر در هزینه لاپاراسکوپی معده چیست ؟

به صورت کلی عوامل زیر در هزینه ی ناشی از جراحی های لاپاراسکوپی موثر است:

  • نوع عمل جراحی لاپاراسکوپی معده
  • نوع بیمارستان
  • دستمزد متفاوت جراحان
  • دستمزد متفاوت دستیاران جراح
  • هزینه تجهیزات عمل جراحی لاپاراسکوپی که بنا بر نوع عمل جراحی متفاوت است.
  • هزینه آزمایشات و سی تی اسکن
  • هزینه عمل با کمک بیمه

در ادامه هر کدام از موارد فوق را بررسی می کنیم.

با ما بمانید.

نوع عمل جراحی لاپاراسکوپی معده

هزینه ی جراحی بر اساس نوع عمل متفاوت می باشد. در اغلب جراحی های چاقی که جزء عمل های زیبایی محسوب می شود، هزینه جراحی به نسبت بیشتر است. در برخی موارد هزینه ها به سختی یا آسانی عمل نیز مرتبط است. به طور مثال در درمان سرطان معده، خوش خیم یا بدخیم بودن سرطان در هزینه عمل تاثیر گذار است.

هزینه بیمارستان

نوع بیمارستانی که بیمار برای جراحی انتخاب می کند، در هزینه ی کلی درمان بسیار موثر است. هزینه ی بیمارستان آزاد و دولتی متفاوت است که معمولا بیمارستان های خصوصی یا آزاد مبلغ بیشتری را برای خدمات بیشتری که ارائه می دهند، دریافت می کنند. هزینه ی بیمارستان های خصوصی نیز بر اساس میزان و نوع خدماتشان متفاوت است.

درخواست اتاق ویژه وخصوصی نیز چه در بیمارستان دولتی و چه آزاد، در هزینه های جاری جراحی تاثیر گذار است.

هزینه دستمزد جراح

دستمزد جراح یکی از مهم ترین هزینه های کلی عمل لاپاراسکوپی محسوب می شود. هزینه ی دستمزد هر جراح با جراح دیگر متفاوت است. این تفاوت بر اساس تجربه ها و مدارک جراح ایجاد می شود. دستمزد فلوشیپ لاپاراسکوپی پیشرفته و جراحی چاقی نسبت به سایر روش ها هزینه ی بیشتری دارد. بنابراین هزینه ی دستمزد هر جراح متغیر است و نمی توان در این خصوص عدد خاصی را بیان نمود.

پس هنگامی که بیمار می خواهد جراح را برای عمل جراحی خود انتخاب کند، باید هزینه ی دستمزد را بپرسد و مقایسه نماید.

دستمزد دستیاران جراح

دستمزد دستیاران جراح نیز جزء هزینه های کلی جراح محسوب می شود. دستیاران جراح کسانی هستند که در حین عمل جراحی به جراح کمک می کنند. آن ها نیز مانند جراح هزینه ای را بابت کمک کردن به جراح دریافت می کنند. دستمزد جراح نیز با توجه به میزان مهارت و تجربه آن ها متفاوت است. در نتیجه پرداخت دستمزد این افراد نیز بر عهده ی بیمار می باشد و جزء هزینه های کلی عمل جراحی لاپاراسکوپی محسوب می شود.

دستمزد دستیاران جراح
دستمزد دستیاران جراح

هزینه تجهیزات

بسیاری از ابزارهایی که در عمل جراحی لاپاراسکوپی استفاده می شود، برای هر فرد جدا و کاملا نو می باشد و بعد از عمل جراحی دیگر مورد استفاده قرار نمی گیرد. این ابزارها مانند تیغ های جراحی، لوله لاپاراسکوپی و یا لباس های مخصوص هر فرد بیمار است. بنابراین هزینه ی این ابزارها را نیز بیمار باید پرداخت کند و جزء هزینه های اصلی جراحی می باشد.

هزینه آزمایشات و سی تی اسکن

آزمایشات و سی تی اسکن های قبل و بعد از عمل نیز جزء هزینه های جانبی جراحی محسوب می شود. بیمار باید این آزمایشات و سی تی اسکن ها را بنا به دستور پزشک انجام دهد. هزینه ی ویزیت پزشک نیز جزء هزینه های جانبی جراحی به حساب می آید. قبل از عمل و بعد از آن بیمار باید برای معالجه و جلسات مشاوره به پزشک مراجعه کند که این جلسات و ویزیت ها نیز هزینه هایی را در بر می گیرد.

هزینه عمل با کمک بیمه

بسیاری از افرادی که برای درمان بیماری خود به جراحی احتیاج دارند، دغدغه ی فراهم کردن هزینه های آن را دارند. در نتیجه بیشتر افراد به فکر کمک گرفتن از بیمه می افتند و می خواهند از بیمه های مختلف برای کاهش هزینه ها استفاده کنند.

بیمه روی نوع عمل جراحی حساس است و هزینه ی جراحی های زیبایی را به عهده نمی گیرد. از نظر کارشناسان بیمه، عمل هایی مانند عمل اسلیو معده و بای پس معده جزء عمل های زیبایی محسوب می شوند.

آیا بعد از عمل لاپاراسکوپی معده، بیمار می تواند ورزش کند؟

به صورت کلی ورزش کردن و انجام فعالیت های بدنی، در سلامت افراد بسیار تاثیر گذار است. اما برخی از افراد بعد از عمل جراحی لاپاراسکوپی از ورزش کردن به دلیل ترس از به وجود آمدن مشکلاتی، واهمه دارند. در جراحی لاپاراسکوپی معده، فرد برش ها و زخم های عمیقی ندارد و پس از بهبود یافتن حال عمومی می تواند ورزش خود را از سر بگیرد.

در جراحی های لاپاراسکوپی، سوراخ های کوچکی در ناحیه شکم ایجاد می شود که پس از بهبودی این زخم ها، بیمار می تواند فعالیت های روزانه خود را انجام دهد.

در اغلب جراحی های لاپاراسکوپی معده، عمل از طریق لوله ای که به دهان وارد می شود، انجام می گیرد. در نتیجه فرد بیمار هیچ گونه جراحی ندارد که برای ورزش کردن مشکل به وجود بیاورد و بعد از مساعد شدن حال عمومی می تواند فعالیت های ورزشی را شروع کند. اما فقط در برخی از بیماران به دلیل شرایط جسمانی که دارند، پزشک ممکن است آن ها را از ورزش کردن و فعالیت های سنگین منع کند.

آیا بعد از عمل لاپاراسکوپی معده، بیمار می تواند ورزش کند؟
آیا بعد از عمل لاپاراسکوپی معده، بیمار می تواند ورزش کند؟

تغذیه مناسب بعد از عمل لاپاراسکوپی معده چیست ؟

بیمار بعد از مرخص شدن از بیمارستان باید به مدت 2 هفته فقط مایعات بخورد. در ابتدا مایعات رقیق مصرف نماید و به تدریج می تواند مایعات را غلیظ تر کند. بیمار، مایعاتی مانند موارد زیر را باید مصرف نماید:

  • آب
  • آب گوشت (گوشت مرغ یا گوشت قرمز به همراه نمک و ساقه ی کرفس)
  • چای کمرنگ (به دلیل داشتن کافئین بیش از 2 فنجان در روز مصرف نگردد.)
  • شیر کم چربی یا شیر بدون لاکتوز
  • دوغ خانگی رقیق شده
  • آب میوه های طبیعی (دقت شود که آب میوه های آماده دارای مواد نگهدارنده هستند که برای سلامتی انسان مضر است.)

دستور العمل مصرف مایعات

به دلیل این که معده بعد از عمل جراحی می تواند مایعات را تقبل کند، بیمار می تواند به تدریج میزان آن را به 2 لیتر در روز افزایش دهد. در دوران نقاهت، بدن باید میزان کافی آب و مایعات دریافت نماید. برای اطمینان از میزان آب مصرفی، بیمار می تواند با شفاف بودن ادرار (مایل به زرد روشن) آن را کنترل نماید.

اگر ادرار غلیظ و کدر باشد و حجم طبیعی آن کم باشد و بوی نا مطبوعی بدهد، نشاندهنده ی نا کافی بودن آب در بدن است. بهتر است آب در طی روز کم کم نوشیده شود به طوری که یک لیوان آب در 1 ساعت مصرف گردد. زیرا معده بعد از عمل کمی حساس شده و نباید حجم زیادی از آب و غذا را وارد آن کرد تا معده به روال طبیعی خود بازگردد.

توصیه های کلی

بیمار باید در روز، میزان 60 گرم پروتئین مصرف نماید. بیمار برای تامین این مقدار پروتئین باید از پودرهای پروتئینی که پزشک تجویز کرده است، استفاده نماید.

استفاده از مایعات شیرین در این دوران، سبب سرگیجه و تپش قلب می گردد. در نتیجه بیمار باید از مصرف آن بپرهیزد. همچنین مصرف نوشیدنی های گازدار سبب ایجاد ناراحتی های گوارشی می گردد.

مصرف سیگار و دخانیات باعث بازگشت غذا از معده به مری و دهان می شود و همچنین باعث احتمال خونریزی گوارش می گردد. در نتیجه باید از مصرف آن ها پرهیز کرد.

بیمار باید از مصرف نوشیدنی های حاوی الکل به شدت پرهیز کند. زیرا این نوشیدنی ها در جراحی های چاقی به خصوص در 6 ماه ابتدایی موجب شوک بیمار یا حتی مرگ می گردد.

در این دوران بیمار باید در صورت تجویز پزشک، مولتی ویتامین مینرال مصرف نماید. این ویتامین در قالب قرص های جویدنی یا پاستیلی به صورت 1 عدد در روز یا به صورت 2 قاشق شربت در روز مصرف می گردد.

توصیه های کلی
توصیه های کلی

شروع تغذیه نیمه جامد

بعداز گذشت 2 الی 3 هفته، بیمار می تواند مصرف غذاهای نیمه جامد را شروع نماید. بیمار نباید در مصرف غذاهای جامد عجله نماید زیرا معده هنوز تحمل این نوع غذاها را ندارد و زمان می برد تا معده به حالت اولیه خود بازگردد. در ادامه برخی ازغذاهای نیمه جامد را عنوان کرده ایم.

  • تخم مرغ آب پز رنده شده به همراه مقداری روغن زیتون
  • سوپ مرغ یا گوشت به همراه 1 عدد هویج
  • تن ماهی له شده
  • عدس پخته شده و میکس شده
  • ماست کم چرب
  • ماهی آب پز و له شده
  • پوره سیب زمینی و هویج
  • میوه پوست گرفته و له شده
  • فرنی بدون قند
  • حلیم بدون روغن

شروع تغذیه جامد

بیمار می تواند پس از مدت حدود 2 ماه، مصرف مواد غذایی جامد را شروع کند. بعد از این مدت بیمار می تواند به تدریج به رژیم غذایی عادی خود برگردد. البته در مصرف مواد غذایی جامدات نیز باید نکاتی را رعایت نماید. باید از مصرف مواد غذایی مضر برای معده و دستگاه گوارش پرهیز کند مانند سوسیس وانواع نوشیدنی های الکلی

از جمله غذاهای جامد که بعد از عمل لاپاراسکوپی معده می توان مصرف نمود:

  • انواع میوه ها و سبزیجات
  • لبنیات کم چرب
  • غذاهای آب پز
  • غلات
  • آجیل ها
از جمله غذاهای جامد که بعد از عمل لاپاراسکوپی معده می توان مصرف نمود:
از جمله غذاهای جامد که بعد از عمل لاپاراسکوپی معده می توان مصرف نمود:

نکات مهم در هنگام غذا خوردن

  • بیش از حد غذا نخورید.
  • غذا را به خوبی بجوید.
  • به آرامی غذا بخورید.
  • وسط غذا آب و مایعات میل نکنید.( 1 ساعت قبل و 1 ساعت بعد از غذا بنوشید)
  • در هنگام غذا خوردن تلویزیون نبینید یا مطالعه نکنید.
  • بعدا از صرف غذا فورا دراز نکشید.
  • بعد از صرف غذا کمی پیاده روی سبک در منزل بکنید.

 

لاپاراسکوپی به چه دلایلی انجام می شود؟

همان طور که پیشتر توضیح دادیم، لاپاراسکوپی برای جراحی های زیادی کاربرد دارد و جراحی لاپاراسکوپی معده یکی از این موارد است. تا قبل از ابداع این روش ها، تمامی جراحی ها به صورت برش های عظیم و تهاجمی صورت می گرفت.

امروزه اما لاپاراسکوپی جایگزین این جراحی های باز شده است. در ادامه به برخی از بیماری هایی که به وسیله جراحی لاپاراسکوپی درمان می شوند، اشاره خواهم داشت.

جراحی صفرا

جراحی کیسه صفرا از طریق جراحی لاپاراسکوپی صورت می گیرد. در برخی از افرادی که در کلیه آن ها سنگ وجود دارد، پزشک می تواند از طریق ابزارهای لاپاراسکوپی این سنگ ها را خارج نماید و از خطرات و عوارض ناشی از جراحی های باز جلوگیری نماید. جراحی آپاندیس نیز مشابه کیسه صفرا می باشد و در صورت عود بیماری، پزشک با استفاده از ابزارهای لاپاراسکوپی این عضو را از بدن خارج می کند.

جراحی صفرا
جراحی صفرا

جراحی کلیه

جراحی های مرتبط با کلیه را نیز پزشک از طریق لاپاراسکوپی انجام می دهد. جراح می تواند پیوند کلیه و انتقال آن از فردی به فرد دیگر را نیز از طریق لاپاراسکوپی انجام دهد.

جراحی روده

در بیشتر جراحی های روده نیز از روش لاپاراسکوپی استفاده می شود. به عنوان مثال درمان بیماری هایی مانند چسبندگی روده از طریق ابزارهای لاپاراسکوپی صورت می گیرد.

جراحی زنان

اغلب جراحی هایی که مربوط به زنان می باشد نیز از طریق لاپاراسکوپی صورت می گیرد. جراحی هایی مانند بستن لوله های رحم و جراحی های دهانه و داخل رحم برای از بین بردن باکتری ها به سادگی با استفاده از لاپاراسکوپی امکانپذیر است. برای تشخیص توده ها و سرطان ها نیز در این اندام ها از لاپاراسکوپی استفاده می شود.

تشخیص بیماری ها

لاپاراسکوپی در تشخیص انواع بیماری ها نیز کاربرد دارد. مانند تشخیص سرطان معده یا خونریزی هایی که در اثر تصادف ایجاد می شود. برای زخم هایی که در عکسبرداری به طور دقیق مشخص نمی شود، از لاپاراسکوپی برای تعیین محل آن استفاده می گردد.

جراحی های لاغری

جراحی برای لاغر شدن از بیشترین کاربردهای جراحی لاپاراسکوپی می باشد و می توان جراحی های لاغری را با استفاده از لاپاراسکوپی معده انجام داد. لاپاراسکوپی معده برای جراحی لاغری معمولا با انواع روش ها صورت می گیرد.

به طور مثال در برخی جراحی ها بخشی از معده برداشته می شود یا یک جسم خارجی به معده منتقل می شود تا حجم معده کم شود و فرد لاغر گردد. در ادامه به معرفی و بررسی هر یک از این روش های لاغری خواهیم پرداخت.

جراحی های لاغری
جراحی های لاغری

جراحی لاغری به روش لاپاراسکوپی چگونه به درمان چاقی کمک می کند؟

سیستم گوارشی افراد چاق نسبت به سایر افراد کمی متفاوت عمل می کند. در این افراد سایز معده بسیار زیاد است، در نتیجه فرد مجبور است تا برای پر کردن معده از حجم بیشتری غذا استفاده کند. در این افراد تحرکات روده سریع تر و هورمون های گرسنگی بیشتر تولید می شوند.

در نتیجه اشتهای فرد زیاد می شود. میزان دریافت کالری افزایش می یابد و احساس گرسنگی در فرد زیاد می شود. این افراد هرچه رژیم های لاغری را امتحان می کنند، نتیجه ای حاصل نمی شود.

ورزش نیز تاثیر چندانی در آب شدن چربی هایشان ندارد. بیماری های مختلفی مانند فشار خون و آرتزوز نیز کم کم به سراغ ایشان می آید. در نتیجه فرد چاره ای به جز جراحی ندارد. طی عمل جراحی از طریق لاپاراسکوپی معده، پزشک سعی می کند تا با ایجاد تغییراتی در معده، به کاهش وزن بیمار کمک کند.

جراحی چاقی به روش لاپاراسکوپی معده برای چه کسانی مفید است؟

تمام افراد، واجد شرایط انجام عمل جراحی چاقی نمی باشند. افرادی که شاخص توده بدنی آن ها کمتر از 30 باشد، مناسب این نوع جراحی نمی باشند. اما افراد با شاخص توده بدنی بالای 30 تا 35 می توانند از جراحی لاپاراسکوپی معده برای کاهش وزن و چربی بهره ببرند.

چه عمل های لاغری با روش لاپاراسکوپی انجام می شوند؟

پزشک با انجام برخی از تکنیک ها تغییراتی را در معده انجام می دهد که بر اساس این تغییرات، بیمار شروع به کاهش وزن در مدت کوتاهی می کند. در ادامه به معرفی و بررسی هر یک از این تکنیک ها خواهیم پرداخت.

اسلیو معده

عمل اسلیو معده یکی از روش های کاهش وزن است که این عمل از طریق لاپاراسکوپی معده صورت می گیرد. در این روش جراحی، قسمتی از معده را که در آن هورمون گرلین (گرسنگی) ترشح می شود را برش داده و بر می دارند.

در این عمل حدود 80 درصد معده برداشته می شود و معده به شکل لوله و شبیه موز در می آید. این معده جدید گنجایش کمتری برای دریافت غذا دارد و نتیجه ی آن برای فرد، کاهش وزن و لاغری است.

این نوع عمل را به این دلیل اسلیو (Sleeve) نامگذاری کرده اند که بعد از برداشتن عمل، معده به شکل آستین لباس که در انگلیسی اسلیو است، در می آید. این عمل با نام های جراحی آستینی معده و عمل گاسترکتومی نیز شناخته می شود.

بعد از انجام این عمل و برداشته شدن قسمت زیادی از معده، دیگر فرد احساس گرسنگی نمی کند و به اندازه ی نیاز بدن غذا می خورد. در نتیجه وزن فرد چاق، به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

این نوع عمل جراحی چاقی دائمی می باشد و امکان برگشت ندارد. بعد از عمل، بیمار باید از رژیم تغذیه ی مناسبی که پزشک تجویز می کند پیروی نماید. در صورتی که بیمار به حجم غذایی که می خورد توجهی نداشته باشد، معده به علت نداشتن فضای کافی کش آمده و مجددا بزرگ می شود. اما این بزرگی معده مانند بزرگی قبل از عمل نمی باشد.

اسلیو معده
اسلیو معده

چه کسانی مناسب عمل اسلیو معده نیستند؟

قبلا در مورد افرادی که می توانند از روش جراحی لاپاراسکوپی معده برای کاهش وزن استفاده نمایند، توضیح دادیم. در این قسمت به بررسی افرادی که قادر به انجام عمل اسلیو معده نمی باشند، می پردازیم.

  • افرادی که بیماری صرع دارند، باید از روش های درمانی دیگری برای لاغری استفاده نمایند.
  • افرادی که بیماری قلبی دارند، از انجام این عمل بپرهیزند.
  • افرادی که دچار اختلالات روانی و عصبی می باشند، مناسب این نوع جراحی چاقی نیستند.
  • افراد زیر 18 سال و بالای 65 سال
  • کسانی که به اضافه وزن و چاقی مبتلا نمی باشند.
  • افرادی که بیماری های زمینه ای دراز مدت مانند دیابت دارند، از این عمل بپرهیزند.
  • افرادی که بر اثر مصرف الکل دچار اضافه وزن شده اند، کاندید خوبی برای این جراحی نمی باشند. این افراد می توانند با تغییر سبک زندگی بر اضافه وزن خود غلبه کنند.

مزایای اسلیو معده چیست؟

جراحی چاقی اسلیو معده با استفاده از لاپاراسکوپی معده، مزایای زیادی را در بر دارد. بیشترین مزیتی که این نوع جراحی دارد، این است که به روش لاپاراسکوپی صورت می گیرد.

مدت زمان این نوع جراحی نسبت به بای پس معده کوتاهتر است. این روش با کاهش اشتها در مدت زمان کوتاهی سبب لاغر شدن بیمار می گردد. در ادامه به مزایای دیگر جراحی اسلیو معده خواهیم پرداخت.

  • کاهش احساس گرسنگی و ایجاد بی ‌اشتهایی در بیماران
  • کم بودن زمان جراحی نسبت به بای پس معده
  • عدم بروز مشکلات گوارشی ناشی از نبود قسمتی از معده
  • حفظ پیلور معده
  • کاهش وزن طی بیشتر از 18 ماه پس از جراحی
  • عدم تغییر عملکرد معده
  • عدم دردناک بودن جراحی به دلیل لاپاراسکوپی معده
  • سادگی عمل جراحی
  • زمان عمل جراحی کوتاه بوده و معمولا بیش از یک ساعت نمی‌ باشند.
  • کوتاه بودن مدت بستری شدن در بیمارستان
  • عدم دردناک بودن دوره درمان
مزایای اسلیو معده چیست؟
مزایای اسلیو معده چیست؟

درمان برخی بیماری ها از طریق اسلیو معده

اسلیو معده سبب کاهش وزن تدریجی در بیمار می گردد. همین کاهش وزن می تواند بیماری های دیگر را در فرد درمان و از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری کند. مانند بیماری های زیر:

  • بیماری های قلبی مرتبط با وزن بالا
  • فشار خون
  • کلسترول بالا
  • دیابت نوع 2
  • سکته
  • نازایی

 

بای پس معده چیست؟

یکی دیگر از روش های رهایی از چربی ها، جراحی بای پس معده از طریق لاپاراسکوپی معده می باشد. عمل بای پس معده مناسب افرادی است که به روش های معمولی مانند رژیم و ورزش نمی توانند لاغر شوند و برای پیشگیری از بروز انواع بیماری ها، فرد ناچاراست که از طریق جراحی اقدام به کاهش وزن نماید.

بای پس معده چیست؟
بای پس معده چیست؟

انواع عمل بای پس معده

عمل بای پس معده شامل چند نوع تکنیک می باشد که پزشک با استفاده از یکی از آن ها اقدام به جراحی می کند.

  • بای پس معده کلاسیک
  • مینی بای پس
  • ساسی بای پس
  • سادی بای پس

عمل بای پس معده چگونه انجام می شود؟

در این نوع جراحی، قسمتی از معده را که زیر ناحیه کاردیا (محل اتصال معده و مری) قرار دارد جدا می شود و قسمتی از روده کوچک را به آن متصل می کنند (آناستوموز) تا مواد غذایی مستقیما به روده منتقل شده و دفع گردند. در این روش، بدن مقدار مواد مورد نیاز خودش را از معده می گیرد و بقیه از طریق روده دفع می گردد.

اندازه های این تکه ی جدا شده بر اساس BMI بیمار در نظر گرفته می شود. با ایجاد تغییرات در ابعاد معده و کاهش جذب مواد غذایی، فرد دچار کاهش وزن و لاغری می شود.

در این نوع جراحی، با ایجاد محدودیت معده و عدم جذب مواد غذایی، کاهش وزن صورت می گیرد. با این کار بیمار غذای کمتری می خورد و جذب کالری در بدن کم می شود. با تغییر سایز معده، بیمار غذای کمتری می خورد و با تغییر در فعالیت روده، جذب کمتری اتفاق می افتد.

معده به 2 بخش فوقانی و تحتانی تقسیم می شود

برای عملی کردن 2 هدفی که بیان شد، معده به 2 بخش فوقانی و تحتانی تقسیم می شود. قسمت فوقانی 5 الی 10 درصد معده را شامل می شود که مسئولیت نگهداری غذا را بر عهده دارد. در مرحله بعد، قسمتی از روده کوچک نیز که غذا از آن عبور می کند، کنار گذاشته می شود.

در این روش بر خلاف اسلیو معده، معده بریده و حذف نمی گردد و قسمت پایینی معده همچنان فعال است اما غذایی به آن وارد نمی شود. در ادامه روده ای که انتخاب شد، به قسمت کوچکتر معده متصل می شود تا از مسیر جذب غذا خارج گردد. در این هنگام اتفاقات زیر می افتد:

زمانی که معده کوچک شده است، بیمار احساس سیری می کند و میلی برای غذا خوردن ندارد.

با حذف شدن  قسمتی از روده، جذب مواد غذایی کمتر می شود و کالری کمتری جذب بدن می گردد.

مزایای عمل بای پس معده

عمل بای پس معده علاوه بر کاهش وزن و لاغری، در درمان بیماری هایی مانند بیماری های زیر موثر است:

  • دیابت نوع ۲
  • فشار خون بالا
  • آپنه خواب
  • رفلاکس مری به معده
  • بیماری قلبی و فشار بالای خون
  • سکته
  • نازایی
  • کلسترول بالا

همچنین بعد از کاهش وزن، بیمار با اعتماد به نفس بیشتری در جامعه حاضر می شود و کیفیت زندگی او بالا می رود.

بالن معده چیست؟

جراحی از طریق بالن، یکی دیگر از روش های چاقی با استفاده از لاپاراسکوپی معده می باشد. در این روش، پزشک بالنی را از جنس سیلیکون وارد بدن بیمار می کند و از طریق لوله ای که به آن متصل است، بالن را با مایع یا گاز یا ترکیبی از این 2 پر می کند. در نتیجه حجم زیادی از معده با این بالن گرفته می شود.

هنگامی که بیشتر معده با بالن اشغال شده، بیمار اغلب احساس سیری دارد و در صورت گشنه شدن، با مقدار کمی از غذا سیر می شود. در این صورت روند کاهش وزن و لاغری اتفاق می افتد.

بالن معده چیست؟
بالن معده چیست؟

معمولا چند کیلو با بالن معده وزن کم می شود؟

در روش بالن معده، میزان وزنی که انتظار می رود در طول درمان بیمار کم کند، 15 تا 20 درصد وزن فعلی خود است. به طور مثال اگر وزن بیمار قبل از عمل بالن معده 100 کیلو بوده باشد، بعد از دوره درمان باید 15 تا 20 کیلو وزن کم کرده باشد.

دوره ی درمان بالن معده با توجه به نوع بالنی که استفاده شده، متفاوت است و بین 6 ماه تا 1 سال می باشد. بعد از اتمام دوره درمان، پزشک از طریق لاپاراسکوپی معده ، بالن را خارج می کند.

عمل بالون معده برای چه کسانی خوب نیست؟

عمل بالن معده برای تمامی افرادی که چاق هستند مناسب نمی باشد و دارای محدودیت هایی است. در زیر افرادی را که نمی توانند عمل بالن معده انجام دهند، ذکر کرده ایم.

·        افرادی که سابقه جراحی عمل معده داشته اند.

·        افرادی که الکل و دخانیات استفاده می کنند.

·        افرادی که دچار زخم معده و اثنی عشر می باشند.

·        افرادی که زمان زیادی داروی ضد انعقاد خون مصرف کرده اند.

·        افراد دارای بیماری کلاژن

·        افرادی که بیماری التهاب روده دارند.

·        افرادی که بیماری سیروز کبدی دارند.

·        افرادی که باردار هستند.

 

مقایسه بالن معده و اسلیو معده

هر دوی این عمل ها از طریق لاپاراسکوپی معده انجام می شوند. اما به صورت کلی نمی توان عمل بالن معده را با اسلیو و بای پس معده مقایسه نمود. زیرا کاهش وزن در روش بالن معده محدود می باشد. بعد از برداشتن بالن ممکن است در اثر رعایت نکردن رژیم تغذیه، وزن دوباره برگردد.

مزایای عمل بالن معده چیست؟

·        انجام از طریق لاپاراسکوپی معده و سرپایی بودن عمل

·        امکان بالن گذاری مجدد بعد از یک بار از انجام آن

·        امکان جراحی لاغری بعد از خارج کردن بالن

·        کاهش وزن در مدت زمان کوتاه

·        کاهش علائم دیابت و فشار خون

·        خارج کردن بالن در صورت پشیمانی

 

حلقه معده چیست؟

حلقه معده یکی دیگر از روش های جراحی لاغری می باشد که از طریق لاپاراسکوپی معده این عمل صورت می گیرد. رینگ یا حلقه، حلقه ای از جنس سیلیکون می باشد که مانند یک ساعت مچی دور معده بسته می شود و معده را به 2 بخش تقسیم می کند.

در این نوع جراحی، حلقه ای در قسمت بالای معده مانند یک کمربند به دور معده پیچیده شده و با استفاده از یک لوله باریک به قسمت زیر پوست هدایت می شود. این حلقه به دلیل توخالی بودن به راحتی قابل تنظیم است.

یک سر این حلقه از قسمت توخالی رد می شود و به یک لوله نازک و باریک متصل می گردد که از پوست رد شده و در کنار ناف قرار می گیرد. از سری که در کنار ناف قرار دارد، پزشک گازی مخصوص را وارد حلقه می کند. از طریق این گاز است که حلقه را می توان تنگ یا شل کرد.

حلقه معده چیست؟
حلقه معده چیست؟

هدف از گذاشتن حلقه در معده این است که غذا در قسمت بالای حلقه مدت زمان بیشتری می ماند. در نتیجه فرد هنگام غذا خوردن زود احساس سیری می کند. همچنین غذا از قسمت بالای معده کندتر به قسمت پایین می رسد که این امر سبب سیری طولانی مدت بیمار می گردد. تمام فرایند جایگذاری حلقه در معده از طریق لاپاراسکوپی معده صورت می گیرد.

جنس حلقه معده چیست؟

حلقه معده از نوع پروتزهایی که در سینه می باشند، ساخته شده است و جنسی سیلیکونی دارد. خاصیت سیلیکون به این گونه است که عفونتی در بدن ایجاد نمی کند اما اگر در مدت طولانی در بدن بماند و در اثر تزریق هایی که در بدن صورت می گیرد، ممکن است نواحی اطراف خود را دچار عفونت کند. در این صورت باید پزشک سریعا حلقه را خارج کند.

جنس حلقه معده چیست؟
جنس حلقه معده چیست؟

مزایای حلقه معده چیست؟

حلقه یا رینگ معده مانند دیگر روش های جراحی چاقی، دارای مزایایی می باشد.

  • قابلیت تنظیم کردن از خارج بدن
  • قابلیت بازگشت در صورت پشیمانی بیمار
  • سادگی در انجام عمل
  • قابل استفاده برای افراد با BMI کمتر از 30
  • نداشتن محدودیت سنی
  • طول عمل کوتاه تر نسبت به سایر روش ها
  • کمترین ایجاد عوارض روی دستگاه گوارش

برگشت چاقی در روش حلقه معده

طول درمان حلقه 2 سال می باشد که بیمار می تواند در طول مدت این 2 سال هر زمانی که تمایل داشت، حلقه را خارج کند. در طول این 2 سال بیمار فرصت دارد تا روش تغذیه خود را تغییر دهد تا پس از خارج سازی حلقه، به همان روش تغذیه سالم عادت کند.

در غیر این صورت هنگامی که پزشک از طریق لاپاراسکوپی معده، حلقه را خارج کرد، وزن بیمار مجددا به حالت اولیه خود بر می گردد. در نتیجه ثابت نگه داشتن وزن بعد از خارج سازی حلقه با استفاده از تغذیه مناسب و ورزش امری مهم است. تحقیقات نشان داده است که حلقه، تمایل به خوردن شیرینی را در افراد افزایش داده است. در نتیجه این عمل برای افرادی که شیرینی دوست دارند، توصیه نمی شود.

تشخیص و درمان سرطان معده در لاپاراسکوپی معده چگونه است؟

یکی دیگر از کاربردهای لاپاراسکوپی معده، تشخیص و درمان سرطان معده است که نسبت به بقیه روش ها کمتر شناخته شده است. لاپاراسکوپی معده کمک بزرگی به علم پزشکی برای تشخیص و درمان این سرطان کرده است.

از طریق لاپاراسکوپی معده، موقعیت و نوع سرطان تشخیص داده می شود. اما بسته به نوع آن ممکن است درمان نیز از طریق لاپاراسکوپی صورت گیرد. در غیر این صورت لاپاراسکوپی محدود به تشخیص می شود و برای درمان باید از شیوه های دیگری استفاده نمود.

تشخیص و درمان سرطان معده در لاپاراسکوپی معده چگونه است؟
تشخیص و درمان سرطان معده در لاپاراسکوپی معده چگونه است؟

نشانه های سرطان معده

علائم سرطان معده با توجه به بخش های اولیه و ثانویه آن اتفاق می افتد. در صورتی که فردی با این علائم مواجه شد، باید به پزشک مراجعه نماید. پزشک بعد از بررسی ها و مشکوک شدن به وجود توده سرطانی، از طریق لاپاراسکوپی معده اقدام به تشخیص آن می کند. این علائم عبارتند از:

  • ازدست رفتن وزن
  • درد شکمی یا درد مبهم ناحیه‌ ی شکم
  • سوزش سر دل و حالت تهوع
  • از دست دادن اشتها
  • ضعف و خستگی
  • خون در مدفوع یا استفراغ
  • احساس سیری بعد از وعده های غذایی کم حجم

نشانه های سرطان پیشرفته معده

نشانه های سرطان پیشرفته جدی تر است و ممکن است به اندام های دیگری مانند کبد و روده ی بزرگ آسیب برساند. علائم سرطان پیشرفته معده عبارتند از:

  • از دست رفتن اشتها
  • کاهش وزن شدید
  • استفراغ غیر قابل کنترل

 

جراحی لاپاراسکوپی سرطان معده به چه صورت است؟

جراحی از طریق لاپاراسکوپی معده برای درمان سرطان معده یکی از جدید ترین روش های درمان است. با این حال باید نوع سرطان مشخص گردد تا بتوان از طریق لاپاراسکوپی عمل را انجام داد. در انجام لاپاراسکوپی معده ، اندازه تومور، سن بیمار، مرحله ی بیماری، نتایج تست های آزمایشگاه و حال عمومی بیمار در نوع درمان موثر می باشند.

در درمان سرطان از طریق لاپاراسکوپی، کل تومور و سلول های متاستاز شده از بدن خارج می گردند. این شیوه ی درمان به دلیل مزایای زیادی که دارد، ازجمله خونریزی کمتر، کاهش مدت زمان عمل و بستری بیمار و کاهش درد، جزء روش های محبوب پزشکان می باشد. استفاده از روش لاپاراسکوپی معده برای تومورهای ابتدایی معده، همچنان در دست بررسی است.

اما این جراحی میزان مرگ و میز ناشی از سرطان را کاهش داده است و عوارض کمتری نسبت به سایر روش ها دارد. معمولا برای تومورهایی که در مراحل آخر قرار دارند و یا عروق بزرگ فرد و اندام های دیگر را درگیر کرده باشند، از جراحی لاپاراسکوپی نمی توان استفاده کرد و باید شیوه های دیگر درمان را شروع کرد.

کلام آخر

دراین مقاله سعی کردیم تا به سوالات پیرامون لاپاراسکوپی معده و کاربردها و مزایای آن همراه با ذکر مثال هایی بپردازیم. همان طور که پیشتر نیز گفته شد، این نوع جراحی بیشتر برای جراحی چاقی استفاده می شود. اما در مواردی برای تشخیص و درمان بیماری های دیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
trackback

[…] می کنیم از پست لاپاراسکوپی معده چیست دیدن […]

با یک کلیک مشاوره بگیرید