قند خون نرمال در سن 50 سالگی

در این مقاله به موضوع قند خون نرمال در سن 50 سالگی چیست؟ اگر زمینه ابتلا به بیماری قند را دارید و در مرز 50 سالگی هستید، برای اینکه سلامتی تان را تضمین کنید، باید بدانید که میزان قند خون نرمال در سن 50 سالگی چیست. در ادامه نگاهی به بیماری دیابت می اندازیم و عوامل تهدید و البته تضمین کننده قند خون در مرز پنجاه سالگی را برایتان توضیح می دهیم.

 

قند خون نرمال در سن 50 سالگی

قند خون نرمال در سن 50 سالگی در محدوده 70 تا 100 میلی گرم بر دسی لیتر برای افراد سالم در نظر گرفته می شود. دیابت نوعی بیماری مزمن بوده که امروزه در سراسر جهان گسترش زیادی پیدا کرده است. بیماری دیابت نوع 2 معمولا در سنین بالای 50 سالگی در بسیاری از افراد بروز می کند. در صورتی که این افراد بیماری خود را کنترل نکنند، ممکن است که سلامتی آن ها به خطر افتاده و مشکلات زیادی را تجربه کنند. به این ترتیب بهتر است که همه افراد در سنین 50 سالگی و بالاتر نسبت به قند خون خود حساس باشند و از سلامتی خود مراقبت کنند. در این مطلب قصد داریم که قند خون نرمال در سن 50 سالگی را به شما معرفی کرده و آموزش های لازم برای کنترل قند خون را به شما ارائه دهیم تا در انتهای مقاله با میزان قند خون معمول در سن 50 سالگی، اطلاع داشته باشید.

دیابت چیست؟

دیابت؛ نوعی بیماری مزمن بوده که در امروزه در سراسر جهان در حال پیشروی بوده و روز به روز تعداد مبتلایان به آن افزایش می یابد. بیماری دیابت انواع مختلفی داشته که در هر کدام از آن ها عوامل مختلفی نقش دارند. اما به طور کلی بیماری دیابت به عنوان بیماری افزایش قند خون شناخته می شود. در بیماری دیابت؛ بدن، توانایی استفاده از گلوکز را نداشته و یا نمی تواند آن را از خون خارج کرده و در بافت ها ذخیره کند.

 

دیابت چیست؟

می دانیم که گلوکز، قند خون بوده و در بیماران دیابتی گلوکز در خون تجمع یافته و به اصطلاح قند خون بالا می رود. انواع بسیار متفاوتی از دیابت وجود داشته که به دلیل این که در این مطلب قصد داریم تا قند خون نرمال در سن 50 سالگی را به شما معرفی کنیم، صرفا به توضیح اجمالی آن ها بسنده می کنیم.

دیابت نوع 1

این نوع از بیماری دیابت یک بیماری وراثتی بوده که معمولا در کودکان و نوجوانان مشاهده می شود. ایجاد بیماری دیابت نوع 1 به دلیل متوقف شدن تولید هورمون انسولین در این افراد می باشد که به دلایل ژنتیکی اتفاق می افتد.

همان طور که می دانیم، هورمون انسولین در بدن به  صورت طبیعی تولید شده و گلوکز خون را کاهش می دهد و از بالا رفتن قند خون جلوگیری می کند. در صورتی که هورمون انسولین در بدن افراد تولید نشود و مقدار آن از حالت طبیعی پایین تر رود، بدن توانایی کاهش قند خون را نخواهد داشت و در این صورت افراد، دچار عوارض بیماری دیابت خواهند شد.افراد مبتلا به دیابت نوع 1 معمولا با تزریق روزانه انسولین دچار مشکل خاصی نمی شوند.

دیابت نوع 1

از جمله علائم بیماری دیابت نوع 1 می توان به احساس تشنگی، خشکی دهان، افزایش تعداد دفعات ادرار و غیره اشاره کرد. نکته قابل توجه این است که در صورتی که بیماری دیابت نوع 1 مورد بی توجهی واقع شود و به موقع انسولین تزریق نشود، ممکن است که بیماران دچار علائمی مانند بی حسی پا، تاری دید و در نهایت بی هوشی و اغما شوند.

دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 که نام دیگر آن دیابت بزرگسالان نیز می باشد، بیشتر در افراد بالای 45 سال اتفاق می افتد.  اما باید توجه داشت که این بیماری ممکن است در افراد کم سن و سال تر و حتی نوجوانان نیز رخ دهد.

در این مطلب که قصد داریم به بررسی قند خون نرمال در سن 50 سالگی بپردازیم، باید گفت که اغلب افراد بالای 45 سال که دارای بیماری دیابت می باشند، بیماری آن ها دیابت نوع 2 می باشد.

عوامل بسیار زیادی در ایجاد بیماری دیابت نوع 2 نقش دارند که از جمله آن ها می توان به چاقی، بی تحرکی، استعداد ژنتیکی و غیره اشاره کرد. در بیماری دیابت نوع 2 برخلاف دیابت نوع 1، در بدن هورمون انسولین تولید می شود اما بدن این بیماران، توانایی استفاده از هورمون انسولین تولید شده را ندارد و به این ترتیب توانایی کاهش قند خون را نیز نخواهد داشت.

در این بیماران علاوه بر تجمع گلوکز در خون به علت تولید انسولین و عدم استفاده از آن توسط بدن، این هورمون نیز در خون تجمع می یابد. این نوع از دیابت به علت بالا رفتن قند خون علائمی شبیه دیابت نوع 1 دارد.

دیابت نوع 2

چه مواردی باعث افزایش احتمال ابتلا به دیابت می شود؟

همان طور که می دانیم، نمی توان برای ابتلا به بیماری یک علت خاص را نام برد و معمولا مجموعه ای از عوامل، دست به دست هم داده که باعث ایجاد این بیماری می شوند. بیماری دیابت نیز از این قاعده مستثنی نیست و در ابتلا به آن مجموعه ای از عوامل محیطی و ژنتیکی نقش دارند.

باید توجه داشت که فرد، توانایی تغییر عوامل ژنتیکی و استعدادهای خانوادگی را ندارد. اما بسیاری از عوامل محیطی وجود دارند که در صورت عدم وجود استعدادهای ژنتیکی نیز می توانند باعث ابتلا به بیماری دیابت شوند. به این ترتیب افراد اگر تلاش کنند که از این عوامل محیطی جلوگیری کنند، به راحتی می توانند سلامتی خود را حفظ کرده و از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند.

چه مواردی باعث افزایش احتمال ابتلا به دیابت می شود؟

بیشتر عوامل محیطی که در ابتلا به بیماری دیابت نقش دارند، وابسته به سبک زندگی افراد بوده و با تغییر سبک زندگی به راحتی می توان از این بیماری جلوگیری کرد.

همان طور که می دانیم، بیشتر افراد جامعه امروزه با کم تحرکی و پشت میز نشینی روبرو هستند و در طول روز، فعالیت بدنی کمتری را نسبت به دهه های گذشته انجام می دهند. همچنین امروزه استفاده از غذاهای پر کالری و چرب مانند انواع فست فودها افزایش یافته است.

از جمله عواملی که زمینه ساز ابتلا به بیماری دیابت می باشد، می توان به مصرف دخانیات، افزایش مصرف کلسترول، برنامه غذایی سرشار از شیرینی جات و مواد قندی و غیره اشاره کرد. از اصلی ترین علل ابتلا به دیابت می توان چاقی، افزایش سن، رژیم غذایی نامناسب، داشتن سبک زندگی با تحرک کم و غیره را نام برد.

بیشتر افراد جامعه امروزه با کم تحرکی و پشت میز نشینی روبرو هستند

سابقه خانوادگی

استعداد ژنتیکی و سابقه خانوادگی از مهم ترین عوامل زمینه ساز ابتلا به بیماری دیابت می باشد که افراد در آن دخالتی نداشته و نمی توانند از آن جلوگیری کنند. اما این دسته از افراد با رعایت برخی از نکات محیطی می توانند از ابتلای خود به بیماری دیابت تا حدود زیادی جلوگیری کنند.

در این مورد باید توجه کرد که در صورتی که فردی در خانواده شما به طور مثال پدر، مادر یا برادرتان به بیماری دیابت مبتلا باشند، این احتمال وجود دارد که در صورت عدم رعایت برخی از نکات، شما نیز به این بیماری مبتلا شوید.

به همین دلیل افرادی که در خانواده خود یک فرد مبتلا به دیابت دارند و یا از استعداد ژنتیکی خود برای ابتلا به این بیماری با خبر هستند، باید در دوره های کوتاه مدت تحت پایش و کنترل قند خون قرار گیرند تا در صورتی که قند خون آن ها در حال افزایش باشد، در زمان مناسبی به آن پی برده و بتوانند با رعایت برخی نکات از آن جلوگیری کنند.

افزایش سن

باید توجه داشت که در هر صورت با افزایش سن، ریسک و خطر ابتلا به بیماری دیابت بالا تر رفته و افراد بزرگسال باید بیشتر از دیگر افراد به فکر کنترل قند خون خود باشند.

دلیل ارتباط بیماری دیابت با افزایش سن را می توان در ایجاد برخی از اختلالات در پانکراس دانست که با افزایش سن، توانایی آن برای تولید انسولین کاهش می یابد.

همچنین باید گفت که هر چه سن انسان بالاتر می رود، سلول های بدن او نیز مقاومت بیشتری را در برابر انسولین از خود نشان می دهند. همچنین افراد بزرگسال ممکن است که تحرک کمتری داشته باشند و نسبت به انجام ورزش های لازم اقدام نکرده و به همین دلیل نیز احتمال ابتلا به بیماری دیابت را در خود افزایش دهند.

سبک زندگی

یکی از مهم ترین عواملی که باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری دیابت می باشد، سبک زندگی نامناسب می باشد. هر فردی که در جامعه زندگی می کند، ممکن است که سبک زندگی متفاوتی را داشته باشد.

اما برخی از رفتارها وجود دارند که برای بیماری دیابت به عنوان رفتارهای پر خطر شناخته می شوند که ممکن است سبک زندگی برخی از افراد، مقدار بیشتری از این رفتارهای پر خطر را شامل شود. به عنوان مثال؛ کم تحرکی و عدم انجام ورزش های مناسب، به عنوان یکی از رفتارهای پر خطر شناخته می شود.

افراد، چه در سنین جوانی و چه در سنین بالاتر باید ورزش ها و نرمش های مناسب را انجام دهند و از اضافه وزن و چاقی خود جلوگیری کنند. زیرا چاقی یکی از عوامل زمینه ساز ابتلا به دیابت می باشد.

سبک زندگی

به این ترتیب بهتر است که تمامی افراد، روزانه حداقل به مدت نیم ساعت در روز فعالیت های ورزشی را انجام دهند که از چاقی و اضافه وزن آن ها جلوگیری کرده و باعث سلامتی هر چه بیشتر این افراد می گردد.

داشتن رژیم غذایی نا سالم

مواد غذایی که در طول زندگی مصرف می کنیم و همچنین نحوه غذا خوردن ما به طور مستقیم با بیماری های خاصی در ارتباط می باشد. به عبارت دیگر؛ در صورتی که در عادت های غذایی ما برخی مواد غذایی نا سالم به وفور وجود داشته باشند، احتمال ابتلا به بسیاری از بیماری های مربوط به آن وجود دارد. همچنین داشتن یک رژیم غذایی ناسالم می تواند یک فرد سالم را به راحتی در معرض ابتلا به بیماری دیابت قرار دهد.

همان طور که می دانیم، بیماری دیابت در اثر افزایش قند خون ایجاد می شود که به همین ترتیب اگر افراد در طول زندگی خود به میزان زیادی از شیرینی جات و مواد قندی استفاده کنند، به احتمال زیاد به این بیماری دچار خواهند شد.

باید اشاره کرد که تصحیح رژیم غذایی، یکی از آسان ترین و کاربردی ترین روش ها برای جلوگیری از ابتلا به دیابت می باشد. مصرف مواد پر کالری و به ویژه مواد غذایی سرخ شده نیز می تواند تأثیر بسیار بدی بر سلامتی انسان گذاشته و زمینه را برای ابتلا به دیابت فراهم کند.

داشتن رژیم غذایی نا سالم

فشار خون بالا

بر اساس تحقیقات پزشکی انجام شده در سال های اخیر، به ارتباط بین بیماری دیابت و فشار خون بالا پی برده شده است. به عبارت دیگر؛ در صورتی که یک فرد دارای فشار خون بالا باشد، احتمال ابتلای وی به بیماری دیابت نیز وجود خواهد داشت و ابتلای او به این بیماری راحت تر می باشد.

همچنین باید توجه داشت که افرادی که دارای دو بیماری دیابت و فشار خون بالا به صورت همزمان می باشند، احتمال حمله قلبی و سکته مغزی در آن ها نیز بیشتر خواهد بود.

از جمله برخی از عادت هایی که می تواند به جلوگیری از فشار خون بالا کمک می کند، می توان، مصرف صبحانه سالم و مقوی، پرهیز از مصرف نمک زیاد، کاهش مصرف گوشت، استفاده از سبزی جات و میوه های تازه، کاهش استفاده از فست فودها و مواد سرخ شده و غیره را نام برد.

سندرم متابولیک

سندرم متابولیک به معنای مجموعه ای از عوامل خطر ساز می باشد که می تواند زمینه ساز ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 باشد. از اجزای این مجموعه (سندرم متابولیک) می توان به فشار خون بالا، تریگلیسرید بالا، چاقی شکمی، قند خون ناشتای بالا، کلسترول HDL بالا اشاره کرد. هر فردی که سه مورد از موارد فوق را داشته باشد، گفته می شود که به سندرم متابولیک مبتلا بوده و این فرد در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 قرار دارد. برخی از رعایت های غذایی و همچنین ورزش کردن مداوم می تواند از ابتلای به سندرم متابولیک جلوگیری کرده و یا حتی باعث بهبودی از این سندرم شود.

قند خون نرمال در هر سن چقدر است؟

تمامی افرادی که در معرض خطر بیماری دیابت قرار دارند، باید در باره میزان قند خون نرمال در هر سن و شرایط مختلف اطلاعات لازم را کسب کنند. در ادامه این مطلب قصد داریم که میزان قند خون نرمال در سنین مختلف از جمله قند خون نرمال در سن 50 سالگی را به شما معرفی کنیم.

باید توجه داشت که بیشتر برنامه های درمانی که برای بیماری دیابت ارائه می شوند، بر پایه نگهداری قند خون در محدوده نرمال متمرکز هستند. اما همان طور که می دانیم، نگهداری قند خون در محدوده نرمال نیازمند به کنترل منظم خانگی قند خون و یا مراجعه به پزشک و بررسی قند خون می باشد.

قند خون نرمال در هر سن چقدر است؟

پزشکان متخصص برای بررسی و تفسیر قند خون افراد معمولا از یک جدول استفاده می کنند که در آن مقادیر نرمال و غیر طبیعی قند خون در افراد دیابتی و سایر افراد در سنین متفاوت مشخص شده است.

در این جدول به طور منظم مقادیر هموگلوبین گلیکوزیله (AIC) ذکر شده است. نکته قابل توجه این است که آزمون هموگلوبین گلیکوزیله سطح قند خون، میانگین افراد را در بازه سه ماهه اخیر بررسی می کند.

به این ترتیب افراد با انجام این آزمون به راحتی می توانند متوجه شوند که در سه ماهه اخیر در چه حدی توانسته اند که میزان قند خون خود را در محدوده نرمال نگه دارند. در ادامه مطلب قصد داریم که میزان قند خون نرمال برای افراد سالم و بیماران دیابتی را در زمان های مختلف بررسی کرده و سپس به قند خون نرمال در سن 50 سالگی بپردازیم.

باید گفت که در هنگام ناشتایی و اول صبح، در حالی که افراد صبحانه نخورده اند، قند خون مناسب برای افراد سالم از 100 میلی گرم در دسی لیتر کمتر بوده و همچنین افراد مبتلا به دیابت در این هنگام از روز بهتر است که دارای قند خون بین 70 تا 130 میلی گرم در دسی لیتر باشند.

با گذشت ساعاتی از بیدار شدن و قبل از مصرف وعده های غذایی اصلی ، قند خون مناسب برای افراد سالم باید کمتر از 110 میلی گرم در دسی لیتر باشد. همچنین در این هنگام از روز، قند خون مناسب برای افراد مبتلا به دیابت باید در محدوده 70 تا 130 میلی گرم در دسی لیتر قرار داشته باشد.

بر اساس تحقیقات و آزمایش های پزشکی انجام شده، قند خون افراد پس از خوردن وعده های غذایی اصلی به صورت طبیعی تا حدودی بالا می رود. به این ترتیب پیشنهاد می شود که در 1 یا 2 ساعت پس از صرف وعده های غذایی اصلی، میزان قند خون افراد مورد آزمایش قرار گیرد.

با گذشت ساعاتی از بیدار شدن و قبل از مصرف وعده های غذایی اصلی

در 1 یا 2 ساعت پس از صرف وعده های غذایی اصلی، مقدار قند خون مناسب پیشنهاد شده برای افراد سالم کمتر از 140 میلی گرم در دسی لیتر بوده و این مقدار برای افراد مبتلا به دیابت نیز یکسان می باشد. ( یعنی در مبتلایان به دیابت نیز باید کمتر از 140 میلی گرم در دسی لیتر باشد.)

میزان قند خون افراد در زمان خواب نیز مورد توجه پزشکان قرار می گیرد. به توصیه پزشکان، قند خون مناسب در زمان خواب برای افراد سالم باید کمتر از 120 میلی گرم بر دسی لیتر باشد و همچنین باید اشاره کرد که این مقدار برای افراد مبتلا به دیابت در محدوده 90 تا 150 میلی گرم بر دسی لیتر قرار دارد.

همچنین پزشکان متخصص پیشنهاد کرده اند که بهتر است افراد سالم دارای سطح هموگلوبین گلیکوزیله کمتر از 5.7 درصد و در افراد مبتلا به دیابت این مقدار بهتر است که کمتر از 7 درصد باشد.

تفسیر نتایج اندازه گیری قند خون به چه صورت می باشد؟

همان طور که می دانیم، افراد مختلف از لحاظ عوامل متنوع با یکدیگر دارای اختلاف های زیادی می باشند که در تفسیر نتایج حاصل از اندازه گیری قند خون نیز باید به این تفاوت های فردی و عوامل مختلف توجه کرد.

به عبارت دیگر نمی توان یک محدوده و عدد خاصی را تعیین کرد و گفت که افراد دارای این مقدار قند خون، حتما به بیماری دیابت مبتلا هستند. به این ترتیب تفسیر میزان قند خون افراد به دقت و دانش خاصی نیاز خواهد داشت و انجام آن برای افراد غیر متخصص، کار ممکنی نمی باشد.

تفسیر نتایج اندازه گیری قند خون به چه صورت می باشد؟

به طور کلی باید گفت که ممکن است قند خون مناسب برای یک فرد، برای شخص دیگری بسیار پایین و یا برعکس بسیار بالا به شمار برود. در ادامه مطلب، محدوده قند خون افراد مبتلا به دیابت را به صورت کلی و تقریبی بیان می کنیم.

همان طور که گفتیم، این اعداد برای تمامی افراد صحیح نبوده و ممکن است که برای برخی از افراد بسیار متفاوت باشد. اما این محدوده یک محدوده کلی و تقریبی می باشد.

پزشکان متخصص، بیماران دیابت را بر اساس میزان قند خون آن ها در زمان های مختلف روز به دسته هایی تقسیم می کنند. در ادامه، وضعیت محدوده سطح قند خون سه دسته از بیماران دیابتی در وضعیت عالی، خوب و قابل قبول را به شما معرفی می کنیم.

افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و سطح قند خون آن ها قبل از صرف وعده غذایی و به عبارت دیگر در حالت ناشتایی در محدوده 72 تا 109 میلی گرم بر دسی لیتر قرار دارند، می توان گفت که از شرایط عالی برخوردار هستند.

همچنین این افراد در سطح عالی بیماری دیابت در 2 ساعت پس از صرف وعده های غذایی، سطح قند خون در محدوده 90 تا 126 میلی گرم در دسی لیتر را دارند.

بیماران دیابتی که سطح قند خون آن ها قبل از صرف وعده های غذایی و در حالت ناشتایی در محدوده 110 تا 144 میلی گرم بر دسی لیتر قرار دارد، در دسته بیماران دیابتی با وضعیت خوب قرار می گیرند. همچنین این دسته از بیماران در 2 ساعت پس از مصرف وعده های غذایی باید سطح قند خونشان در محدوده 127 تا 180 میلی گرم بر دسی لیتر قرار داشته باشد.

دسته سوم بیماران دیابتی هستند که وضعیت آن ها قابل قبول تلقی می شود. این افراد در هنگام ناشتایی و قبل از صرف وعده های غذایی باید سطح قند خونی در محدوده 145 تا 180 میلی گرم بر دسی لیتر را داشته باشند.

همچنین گفته می شود که این افراد در 2 ساعت پس از مصرف وعده های غذایی اصلی باید دارای سطح قند خونی در محدوده 181 تا 234 میلی گرم بر دسی لیتر باشند.

دسته ی سوم بیماران دیابتی هستند که وضعیت آن ها قابل قبول تلقی می شود

میزان قند خون ناشتا چقدر است؟

قند خون ناشتا که به آن گلوکز پلاسمی ناشتا یا FPG نیز گفته می شود، به قند خونی گفته می شود که در حالت ناشتایی حداقل به مدت 8 ساعت اندازه گیری می شود.

همان طور که می دانیم، ناشتایی به معنای عدم خوردن غذا یا نوشیدن آب و مایعات می باشد. معمولا برای بررسی دیابت و یا پیش دیابت، تست قند خون ناشتا انجام می شود که در آن میزان گلوکز خون در حالت ناشتایی اندازه گیری می شود.

برای انجام بسیاری از آزمایش ها در آزمایشگاه، مطب یا بیمارستان، به افراد توصیه می شود که به صورت ناشتا به آزمایشگاه مراجعه کنند. اندازه گیری قند خون ناشتا معمولا در هنگام صبح و با گرفتن یک قطره خون از افراد به دست می آید.

به طور معمول میزان قند خون ناشتا برای افرادی که به بیماری دیابت مبتلا نیستند، در حدود 70 تا 99 میلی گرم در دسی لیتر می باشد. پزشکان متخصص در سراسر جهان معمولا انجام غربالگری های معمول دیابت نوع 2 را از سن 45 سالگی توصیه می کنند.

تکرار آزمایش غربالگری هر 3 سال یک بار

همچنین توصیه می شود که در صورتی که نتایج آزمایش طبیعی هستند و هیچ گونه ریسک فاکتوری در آن ها مشاهده نمی شود، این آزمایش غربالگری هر 3 سال یک بار تکرار شود.

توجه داشته باشید که افرادی که دارای سابقه خانوادگی، اضافه وزن و چاقی، سابقه دیابت بارداری و سایر ریسک فاکتورهای مربوط به دیابت می باشند، باید زودتر از سن 40 سالگی نیز به فکر انجام غربالگری های مربوط به دیابت باشند.

باید به این نکته توجه کرد که در صورتی که قند خون ناشتای افراد در محدوده 100 تا 125 میلی گرم در دسی لیتر باشد، این افراد دارای قند خون طبیعی بالاتر از حد نرمال می باشند. اما میزان قند خون ناشتای آن ها به اندازه ای نیست که به بیماری دیابت مبتلا باشند. پزشکان به این شرایط پیش دیابت می گویند.

پیش دیابت به عنوان یک عامل خطر برای دیابت نوع 2 در نظر گرفته می شود

پیش دیابت به عنوان یک عامل خطر برای دیابت نوع 2 و همچنین بیماری های قلبی و عروقی و انواع سکته ها در نظر گرفته می شود. نکته قابل توجه این است که در صورتی که این افراد به موقع اقدام کنند، می توانند از ابتلای خود به بیماری دیابت جلوگیری به عمل آورند.

البته باید توجه داشت که میزان قند خون نرمال برای افراد با شرایط مختلف سنی، وزنی، شاخص توده بدنی، وضعیت جسمانی و غیره متفاوت می باشد. به طور مثال، انجمن دیابت کشور آمریکا قند خون ناشتای 80 تا 130 میلی گرم در دسی لیتر را برای بیشتر افراد غیر باردار مبتلا به دیابت توصیه می کنند.

پیش دیابت به عنوان یک عامل خطر برای دیابت نوع 2 در نظر گرفته می شود

میزان قند خون بعد از غذا به چه صورت است؟

میزان قند خون نرمال معمولا کمتر از 140 میلی گرم در دسی لیتر در نظر گرفته می شود. همچنین باید گفت که قند خون بین 140 تا 199 میلی گرم در دسی لیتر نیز به عنوان پیش دیابت شناخته می شود. توجه داشته باشید که قند خون 200 میلی گرم در دسی لیتر و یا مقادیر بالاتر از آن می تواند نشاندهنده بیماری دیابت باشد.

افرادی که بیماری دیابت را ندارند و هیچ کدام از ریسک فاکتورهای آن را نیز ندارند، بعید به نظر می رسد که به صورت مداوم قند خون خود را چک کرده و آزمایش های مربوط به آن را انجام دهند. یکی از تست های غربالگری دیابت، تست تحمل گلوکز خوراکی و یا OGTT نام دارد. این تست به صورت ناشتا انجام می شود و به عبارتی فرد باید از شب قبل چیزی نخورد و صبح به صورت ناشتا به آزمایشگاه یا مطب پزشک مراجعه نماید.

در این آزمایش، ابتدا از یک نمونه خون برای اندازه گیری قند خون ناشتا استفاده می شود. پس از آن به فرد یک نوشیدنی شیرین داده می شود که این نوشیدنی دارای 75 گرم شکر می باشد. پس از نوشیدن این نوشیدنی شیرین، دوباره میزان قند خون افراد چک می شود. به این ترتیب میزان قند خون بعد از مصرف گلوکز نیز مشخص خواهد شد.

پزشکان متخصص در مورد بیماری دیابت توصیه می کنند که قند خون افراد مبتلا به دیابت در حدود 1 یا 2 ساعت پس از غذا خوردن اندازه گیری شود. این پزشکان توصیه می کنند که میزان قند خون بعد از غذا در افراد بزرگسال مبتلا به دیابت غیر باردار، کمتر از 180 میلی گرم در دسی لیتر باشد.

این میزان معمولا باید به عنوان بالاترین و یا حداکثر میزان قند خون هدف در افراد مبتلا به دیابت در نظر گرفته شود. باید توجه داشت که این هدف ممکن است که برای افراد مختلف با شرایط متفاوت از لحاظ طول مدت دیابت، سن و امید به زندگی، وضعیت شناختی، عوارض قلبی و عروقی و غیره متفاوت باشد.

میزان قند خون نرمال برای افراد مبتلا به دیابت بارداری چقدر است؟

همان طور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، انواع بسیار متفاوتی از بیماری دیابت وجود داشته که برخی از آن ها مانند دیابت بارداری، یک بیماری موقتی بوده و در سراسر زندگی وجود ندارند. برای تعیین میزان قند خون نرمال برای افراد مبتلا به دیابت بارداری، ابتدا بهتر است که شما را با دیابت بارداری آشنا کنیم.

در طول دوره بارداری، سطح قند خون برخی از افراد بالا می رود که به آن دیابت بارداری ملیتوس یا دیابت بارداری اطلاق می شود. باید به این نکته اشاره کرد که بیماری دیابت بارداری در هفته بیست و چهارم یا بیست و هشتم بارداری ایجاد می شود.

میزان قند خون نرمال برای افراد مبتلا به دیابت بارداری چقدر است؟

خانم هایی که به بیماری دیابت بارداری مبتلا می شوند، به این معنی نیست که قبل از این دوره به دیابت مبتلا بوده اند. اما نکته قابل توجه این است که ابتلا به دیابت بارداری احتمال ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 را افزایش می دهد.

باید توجه داشت که در صورتی که بیماری دیابت بارداری به خوبی مدیریت و کنترل نشود، کودک در معرض ابتلا به دیابت قرار خواهد گرفت و پس از زایمان، هم مادر و هم کودک دچار عوارض جانبی حاصل از آن خواهند شد.

توجه به این نکته بسیار مهم است که خطرناک ترین عامل زمینه ساز ابتلا به دیابت بارداری، اضافه وزن می باشد. باید گفت که در صورتی که میزان زیادی چربی در اطراف شکم افراد ذخیره شده باشد، احتمال ابتلای آن ها به بیماری دیابت بارداری بیشتر می شود.

از جمله سایر عوامل زمینه سازی که می تواند به دیابت بارداری بیانجامد، می توان به داشتن سن بالای 35 سال، افرادی که نوزاد قبلی آن ها بیشتر از 4 کیلوگرم وزن داشته اند، خانواده هایی که سابقه معلولیت در وابستگان درجه یک دارند، افرادی که دور شکمشان بیشتر از 90 سانتی متر می باشد و همچنین افرادی که در بارداری های قبلی به این بیماری مبتلا شده اند را نام برد.

میزان قند خون نرمال برای بیماران مبتلا به دیابت بارداری در حالات مختلف به صورت زیر می باشد.

  • بیماران مبتلا به دیابت بارداری در حالت ناشتا و قبل از خوردن مواد غذایی بهتر است که در محدوده 60 تا 90 میلی گرم بر دسی لیتر باشد.
  • به عبارت دیگر، این بیماران قبل از مصرف وعده های غذایی اصلی باید دارای سطح قند خون در محدوده 60 تا 90 میلی گرم بر دسی لیتر باشند.
  • همچنین باید گفت که مبتلایان به دیابت بارداری باید یک یا دو ساعت پس از مصرف وعده های غذایی دارای سطح قند خون در محدوده 100 تا 120 میلی گرم بر دسی لیتر باشند.

میزان قند خون نرمال در سن 50 سالگی چقدر است؟

در تمامی انسان ها با افزایش سن و پیر شدن، بخش های مختلف بدن از جمله اعضای داخلی بدن دچار تغییر و تحول می شوند. با افزایش سن افراد، بدن آن ها رفته رفته دچار فرسودگی شده و سلامتی افراد کاهش می یابد.

سرعت این روند فرسودگی به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد که عوامل محیطی از جمله مهم ترین آن ها می باشند. به همین دلیل می توان توجیه کرد که چرا با افزایش سن و پیر شدن، بدن در برابر بیماری دیابت آسیب پذیرتر شده و به آن مبتلا می شود.

میزان قند خون نرمال در سن 50 سالگی چقدر است؟

 

باید گفت که در بدن انسان، پانکراس یا همان لوزالمعده وظیفه ترشح هورمون انسولین و تنظیم قند خون را بر عهده دارد. می دانیم که هورمون انسولین در بدن، وظیفه کاهش قند خون را بر عهده دارد. به عبارت دیگر، این هورمون باعث هدایت گلوکز موجود در خون به سمت سلول ها شده تا این گلوکز در سلول ها مورد سوخت و ساز و استفاده قرار گرفته و انرژی مورد نیاز بدن از آن ها تأمین شود.

باید گفت که با افزایش سن، معمولا پانکراس افراد دچار فرسودگی شده و در کار آن اختلال ایجاد می شود. به عبارت دیگر؛ در بعضی از افراد با افزایش سن، پانکراس دچار اختلال شده و میزان کمتری انسولین تولید می کند و یا قدرت تولید انسولین آن کاهش می یابد. به این ترتیب، این دسته از افراد در معرض ابتلا به بیماری دیابت قرار خواهند گرفت و در صورت عدم رعایت موارد لازم، به احتمال زیاد دچار عوارض این بیماری می شوند.

اما با جود تمامی این مسائل، افراد بزرگسال به ویژه بالای 45 سال باید در باره میزان قند خون نرمال تحقیق کرده و در دوره های کوتاه مدتی نسبت به اندازه گیری قند خون خود اقدام کنند.

باید گفت که در تعیین میزان قند خون نرمال در سن 50 سالگی، برای جنس مرد و زن تفاوتی در نظر گرفته نمی شود. پزشکان متخصص توصیه کرده اند که قند خون نرمال در سن 50 سالگی در محدوده 70 تا 100 میلی گرم بر دسی لیتر برای افراد سالم در نظر گرفته می شود.

برای این که افراد، میزان قند خون نرمال در سن 50 سالگی را داشته باشند، باید قبل از رسیدن به سن 50 سالگی و ایجاد مشکلات مرتبط با دیابت به برخی از نکات توجه کنند و برخی از مسائل را رعایت کنند. به طور مثال افراد بزرگسال باید توجه کنند که در سبک زندگی خود از مصرف بیش از حد غذاهای دارای سطح چربی بالا پرهیز کرده و از مصرف مواد غذایی با سطح قند بالا خودداری کنند.

بر اساس تحقیقات، مشخص شده است که سیگار کشیدن به صورت مداوم در بسیاری از افراد می تواند باعث ایجاد زمینه های ابتلا به بیماری دیابت شود. همچنین این قضیه در باره افرادی که به میزان زیادی مشروبات الکلی را مصرف می کنند نیز صادق می باشد.

به همین دلیل برای دستیابی به قند خون نرمال در سن 50 سالگی، به افراد بزرگسال توصیه می شود که قبل از رسیدن به سنین بالا برخی از دستورات ساده غذایی را رعایت کرده و همچنین به صورت منظم ورزش های سبک را انجام دهند. انجام حرکات ورزشی و تحرک بالا برای کنترل و درمان بسیاری از بیماری ها مفید می باشد.

در نتیجه؛ افراد بزرگسال باید به صورت منظم در دوره های کوتاه مدت به تست قند خون خود بپردازند، تا در صورت مشاهده افزایش های ناگهانی در میزان گلوکز خون خود، به سرعت آن ها را تشخیص داده و بتوانند این افزایش ناگهانی را کنترل کرده و از ایجاد بیماری دیابت جلوگیری کنند.

سیگار کشیدن به صورت مداوم

در صورت نرمال نبودن میزان قند خون باید چه اقدامی انجام داد؟

تا اینجای مطلب، میزان قند خون نرمال در حالات و شرایط مختلف را به شما معرفی کردیم. اما در این بخش قصد داریم که با بررسی محدوده های متفاوت برای سطح قند خون، اقدامات مناسب را برای آن ها نام ببریم.

افرادی که دارای قند خون زیر 50 میلی گرم در دسی لیتر می باشند، قند خون آن ها به طرز خطرناکی پایین بوده و این افراد نیاز دارند که قند خون خود را با استفاده از برخی از مواد غذایی به سرعت افزایش داده و همچنین بلافاصله با فوریت های پزشکی تماس حاصل نمایند.

افرادی که دارای قند خون در محدوده 70 تا 90 می باشند، دارای قند خون نسبتا پایینی بوده که بهتر است با استفاده از مواد غذایی حاوی قند و یا شیرینی جات، قند خون خود را سریعا افزایش دهند. این دسته از افراد نیز در صورتی که این شرایط برایشان ادامه یابد، باید حتما به پزشک مراجعه کنند.

در صورت نرمال نبودن میزان قند خون باید چه اقدامی انجام داد؟

همان طور که پیش تر نیز در این مطلب اشاره کردیم، میزان قند خون نرمال برای افراد بزرگسال سالم در محدوده 90 تا 120 میلی گرم بر دسی لیتر می باشد.

محدوده 120 تا 160 میلی گرم بر دسی لیتر تقریبا متوسط بوده و در صورتی که افراد علائمی را داشته باشند، باید حتما به پزشک مراجعه نمایند.

افرادی که سطح قند خون آن ها به محدوده 160 تا 240 میلی گرم بر دسی لیتر برسد، دارای سطح بالایی از قند خون می باشند که می تواند خطرناک باشد و این دسته از افراد باید تلاش کنند که با استفاده از مواد غذایی مناسب، قند خون خود را پایین بیاورند.

محدوده سطح قند خون بالا تر از 240 به عنوان یک سطح قند خون بسیار بالا در نظر گرفته می شود. این دسته از افراد نیز باید سریعا برای کاهش سطح گلوکز خون خود اقدام کنند و در مواردی که قند خون، بسیار بالا برود، بهتر است که افراد به پزشک مراجعه کنند.

همان طور که می دانیم، در صورتی که قند خون افراد بسیار بالا برود، ممکن است که افراد بی هوش شده و دچار اغما شوند. بنابراین بهتر است که قبل از این چنین اتفاقاتی، افراد به فکر پایین آوردن قند خون خود باشند.

همان طور که اشاره کردیم، در صورتی که قند خون افراد تا حدود زیاد و خطرناکی بالا برود، باید به فکر کاهش سریع قند خون بود. اما برخی از افراد ممکن است در باره روش های کاهش قند خون اطلاع چندانی نداشته باشند.

در نتیجه باید گفت که با کاهش مصرف کربوهیدرات، افزایش مصرف آب، افزایش فعالیت های فیزیکی و پر تحرکی و همچنین افزایش مصرف مواد غذایی دارای فیبر و غیره می توان تا حدودی به کاهش سطح قند خون کمک کرد.

البته باید توجه داشت که این موارد جزو روش هایی می باشند که افراد می توانند در خانه و در شرایط عادی از آن ها برای کاهش قند خون خود مصرف کنند. اما برای افرادی که به دلیل افزایش سطح قند خون، شرایط بدی دارند، باید از داروهای مخصوصی استفاده کرد تا با سرعت بیشتری قند خون افراد کاهش یابد.

اگر قند خون افراد تا حدود زیاد و خطرناکی بالا برود، باید به فکر کاهش سریع قند خون بود

در سن 50 سالگی چگونه دیابت را کنترل کنیم؟

همان طور که در این مطلب اشاره کردیم، افزایش سن به دلایل مختلفی می تواند باعث افزایش ریسک ابتلا به دیابت و یا تشدید علائم این بیماری شود و همچنین کنترل قند خون را در سنین بالا دشوارتر سازد. به همین دلیل افراد سالمند باید برخی از نکات مهم در باره بیماری دیابت را بدانند و در زندگی خود، آن ها را رعایت کنند.

به این ترتیب بهتر است که افراد مسن بیشتر به پزشک متخصص دیابت مراجعه کرده و همچنین در دوره های کوتاه مدتی تحت آزمایش قرار گیرند تا از عدم وجود بیماری های مزمن در خود اطمینان حاصل کنند و یا در صورت ابتلا برای درمان آن زودتر اقدام کنند.

در سن 50 سالگی چگونه دیابت را کنترل کنیم؟

در سال های اخیر، جامعه پزشکی در سراسر جهان تحقیقات بسیار گسترده ای را در باره بیماری دیابت انجام داده است که بر اساس این تحقیقات به دست آمده، در صورتی که فردی سالمند در خطر ابتلا به بیماری دیابت قرار داشته باشد، به وسیله رعایت سبک زندگی مناسب و رژیم غذایی سالم و همچنین مصرف برخی از داروهای مناسب می توانند از ابتلای خود به این بیماری جلوگیری کنند.

اهمیت دادن افراد سالمند به خود

اگر افراد سالمند به سلامتی خود اهمیت بدهند و به صورت هوشیارانه در مقابل بیماری های خود اقدام کنند، به راحتی می توانند از ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت جلوگیری به عمل آورند.

با داشتن رژیم غذایی سالم و فعالیت های ورزشی مناسب به صورت روزانه، این افراد می توانند تا حدود زیادی خطر ابتلا به بیماری های مختلف را در خود کاهش داده و یا آن ها را کنترل کنند. در ادامه مطلب، به برخی از عواملی اشاره می کنیم که می تواند به پیشگیری و درمان دیابت در افراد مسن کمک کند.

یکی از بهترین کارها در زمینه پیشگیری از بیماری دیابت، کسب اطلاعات در مورد این بیماری می باشد. به طور مثال فردی که 50 سال سن دارد، بهتر است که در باره قند خون نرمال در سن 50 سالگی جست و جو کرده و اطلاعات لازم در مورد عوامل خطر زا و زمینه ساز این بیماری را کسب کند.

در دوره های کوتاه مدت (مانند ماهانه و یا هر دو ماه یک بار) به پزشک متخصص مراجعه کرده و آزمایش های لازم را انجام داده و مشاوره های لازم را کسب نمایند.

رعایت رژیم های غذایی مناسب

رعایت رژیم های غذایی مناسب یکی از بهترین گزینه ها می باشد. تمامی افراد در خطر ابتلا به دیابت می توانند با مراجعه به یک متخصص تغذیه، برای خود برنامه غذایی خاصی را دریافت کرده و با استفاده از رژیم های غذایی سالم پیشنهاد شده و همچنین خودداری از مصرف مواد غذایی ناسالم، تا حدود زیادی از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند.

انجام فعالیت های روزانه مانند خرید کردن، باغبانی، مرتب کردن خانه، آشپزی و غیره می تواند از کم تحرکی افراد جلوگیری کرده و به همین دلیل به پیشگیری و کنترل دیابت کمک کند.

انجام ورزش ها و نرمش های همگانی و سبک برای افراد بزرگسال (به ویژه بالای 45 سال) به شدت توصیه می شود. همان طور که می دانیم، انجام ورزش و تحرک بدنی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و همچنین باعث تقویت عضلات و ماهیچه های افراد می شود و به طور کلی باعث تقویت بدن افراد در برابر بیماری ها می شود.

در صورتی که افراد به بیماری دیابت مبتلا هستند، ممکن است که دچار افسردگی و برخی دیگر از اختلالات روانی نیز شوند. به این ترتیب این افراد بهتر است که با اطرافیان خود معاشرت های بیشتری انجام داده و در صورتی که مقدور باشد، به مسافرت های دسته جمعی بپردازند.

درمان دیابت در بزرگسالان به چه صورت می باشد؟

همان طور که اشاره کردیم، افراد بزرگسال بیشتر باید به سبک زندگی خود و رژیم غذایی خود دقت کنند. اما در صورتی که این افراد به بیماری دیابت مبتلا باشند، پزشک متخصص علاوه بر مراقبت ها و رعایت های غذایی و ورزشی و … برای بیمار داروهایی را تجویز کرده و همچنین ممکن است که بیمار را به تزریق روزانه انسولین تشویق نماید.

داروهای خوراکی

یکی از مهم ترین داروهایی که پزشکان برای درمان بیماران دیابتی تجویز می کنند، داروهای پایین آورنده قند خون می باشد. باید گفت که در حدود 90 درصد از افرادی که پس از 60 سالگی به دیابت مبتلا می شوند، می توانند بدون استفاده از انسولین بیماری خود را درمان کنند.

البته باید به این نکته نیز توجه داشت که در برخی از مواقع در روند درمان ممکن است که بدن به انسولین نیاز داشته باشد و در این هنگام افراد نباید از تزریق انسولین تجویز شده توسط پزشک خودداری کنند.

افراد بالای 50 سال ممکن است که در طول روز داروهای مختلفی را مصرف کنند؛ به این ترتیب بهتر است که این افراد، داروهای مصرفی خود را به پزشک متخصص معرفی نمایند تا از عدم تداخل این داروها اطمینان حاصل کنند.

تزریق انسولین

تزریق انسولین یکی از ساده ترین و ابتدایی ترین روش های کاهش قند خون بیماران دیابتی می باشد. بسیاری از سالمندانی که به دیابت مبتلا هستند، ممکن است که به تزریق روزانه انسولین نیاز داشته باشند.

از این رو معمولا سالمندان دیابتی به صورت روزانه مقدار انسولین لازم برای بدن خود را برای خود تزریق می کنند. البته باید توجه داشت که برخی از سالمندان دارای مشکلاتی مانند مشکلات بینایی و کندی حرکت و یا لرزش دست و غیره هستند که بهتر است تزریق انسولین را سایر افراد برای آن ها انجام دهند.

در صورتی که کشیدن انسولین به درون سرنگ یا تزریق آن برای این دسته از افراد مشکل باشد، بهتر است که ساده ترین رژیم موثر انسولین برای او تجویز شود.

همچنین در برخی از سالمندان به دلیل خشکی مفاصل، محل های تزریق انسولین محدود می شود. در صورتی که مقدار قند خون با یک بار تزریق در روز کنترل نشود، ممکن است لازم باشد که تزریق انسولین در روز دو بار انجام شود. به این ترتیب باید سرنگ مربوط به هر نوبت تزریق مشخص باشد.

تزریق انسولین

تست هموگلوبین گلیکوزیله یا HbA1c چیست؟

تست HbA1c یک نوع از آزمایش خون بوده که نتیجه آن سطح متوسط گلوکز خون (قند خون) را در 3 ماهه گذشته مشخص می کند. این تست با نام های دیگری مانند تست هموگلوبین A1C، هموگلوبین گلیکوزیله و غیره نیز شناخته می شود.

نکته قابل توجه در زمینه این تست این است که افراد برای انجام این آزمایش نیازی به ناشتا بودن ندارند. یعنی تست HbA1c یا هموگلوبین گلیکوزیله می تواند در هر ساعتی از روز انجام شده و اهمیتی ندارد که قبل از انجام این تست چیزی خورده باشید یا خیر.

باید توجه داشت که نتیجه آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله به صورت درصدی بیان می شود. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که هر چه درصد نتیجه این آزمایش بالاتر باشد، به این معنی است که میزان قند خون افراد در سه ماهه گذشته میزان بیشتری را داشته است. تست هموگلوبین گلیکوزیله یک ابزار بسیار مفید برای تشخیص بیماری دیابت در افرادی می باشد که از بیماری خود اطلاعی ندارند.

میزان هموگلوبین گلیکوزیله نرمال چقدر است؟

پس از انجام تست هموگلوبین گلیکوزیله، درصدی به دست می آید که معنای خاصی دارد. برای افرادی که به بیماری دیابت مبتلا نیستند، سطح نرمال هموگلوبین گلیکوزیله کمتر از 5.7 درصد می باشد. همچنین باید اشاره کرد که افرادی که میزان هموگلوبین گلیکوزیله در آن ها در محدوده 5.7 درصد تا 6.4 درصد قرار دارد، دچار پیش دیابت هستند.

پزشکان متخصص به افراد بزرگسالی که دارای اضافه وزن هستند و یا برخی از عوامل ریسک ابتلا به بیماری دیابت را در خود مشاهده می کنند، توصیه می کند که تست هموگلوبین گلیکوزیله را انجام دهند و نتیجه آن را بررسی کنند. بسیاری از پزشکان پیشنهاد می کنند که تمامی افراد هر 3 سال یک بار این تست را انجام دهند تا از عدم وجود بیماری دیابت در بدن خود مطمئن شوند.

اما در صورتی که افراد بزرگسال پس از انجام تست هموگلوبین گلیکوزیله با نتیجه پیش دیابت روبرو شدند، باید به پزشک متخصص مراجعه کرده و با رعایت توصیه های پزشک به کاهش سطح قند خون در بدن خود بپردازند.

پزشکان متخصص همچنین به این دسته از افراد توصیه می کنند که هر ساله این تست را انجام دهند تا از کنترل یا عدم کنترل این بیماری در اثر رعایت رژیم های غذایی و انجام ورزش های مناسب، اطمینان حاصل کنند.

میزان هموگلوبین گلیکوزیله ی نرمال چقدر است؟

برای دستیابی به قند خون نرمال در سن 50 سالگی باید چه اقداماتی را انجام داد؟

توجه داشته باشید که همه انسان ها در این دنیا یک بار زندگی کرده و به هر فرد یک زندگی اعطا شده است. به این ترتیب بهتر است که از تمامی لحظات این زندگی بهترین استفاده را برده و تا زمان مرگ از پویایی و تحرک نایستاد.

به این ترتیب با وجود این که با افزایش سن تا حدودی نیرو و انرژی افراد کاهش می یابد، اما به این معنی نمی باشد که در سنین بزرگسالی و پیری باید در یک گوشه نشسته و هیچ فعالیتی انجام ندهند.

نکته بسیار مهم و قابل توجه این است که افراد در جوانی هر چه بیشتر به سلامتی بدن خود اهمیت بدهند و مراقبت های لازم را از آن به عمل بیاورند، در سنین بالا، زندگی راحت تر و با کیفیت تری را خواهند داشت.

به این ترتیب بهتر است که از سنین جوانی برخی از مسائل را به صورت مداوم رعایت کنیم تا به قند خون نرمال در سن 50 سالگی دست پیدا کنیم. در ادامه مطلب، برخی از نکات حائز اهمیت در این زمینه را به شما معرفی می کنیم.

کنترل فشار خون

فشار خون بالا یکی از بیماری هایی می باشد که علائم خاصی را نداشته و بسیاری از مبتلایان به آن از وجود این بیماری در خود اطلاع ندارند. افراد دارای فشار خون بالا در معرض ابتلا به انواعی از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و عروقی، سکته، دیابت و غیره قرار دارند.

به این ترتیب در صورتی که افراد بزرگسال به طور مداوم و منظم فشار خون خود را چک کرده و آن را مدیریت و کنترل کنند، تا حدود بسیار زیادی می توانند از ابتلای خود به بیماری دیابت و غیره جلوگیری به عمل آورند.

آزمایش کلسترول

بر اساس آمارهای ثبت شده در ایالات متحده آمریکا، یکی از مهم ترین عوامل مرگ و میر در این کشور، بیماری های قلبی و عروقی می باشد. یکی از مهم ترین دلایل ایجاد بیماری های قلبی و عروقی وجود کلسترول بالا در خون افراد می باشد.

بنابراین به تمامی افراد توصیه می شود که از سنین 25 سالگی به طور منظم برای انجام تست های کلسترول خون خود به آزمایشگاه مراجعه نمایند. با انجام آزمایش خون ساده می توان به وجود بسیاری از بیماری ها در افراد پی برد و در زمان مناسب برای درمان آن ها اقدام کرد.

تست روزانه قند خون

به افراد بزرگسال در معرض ابتلا به دیابت و یا دارای ریسک فاکتورهای آن توصیه می شود که یک دستگاه تست قند خون را خریداری کرده و هر روز به صورت ناشتا میزان قند خون خود را اندازه گیری کنند.

به این ترتیب در صورتی که افراد هر روز از میزان قند خون خود مطلع باشند، به راحتی می توانند برای مدیریت و کنترل قند خون اقدامات لازم را انجام دهند.

همان طور که می دانیم، در صورتی که افراد، رژیم های غذایی خاصی را رعایت کنند و یا به انجام ورزش های خاصی بپردازند، در صورتی که روزانه قند خون خود را اندازه گیری کنند، به راحتی متوجه تأثیر این اقدامات در کاهش قند خون خود خواهند شد و این افراد تمایل بیشتری برای رعایت های بیشتر از خود نشان خواهند داد.

تست روزانه ی قند خون

در این مطلب به صورت مفصل شما را با بیماری دیابت، روش های اندازه گیری آن و همچنین میزان قند خون نرمال در سنین و شرایط مختلف آشنا کردیم. بحث اصلی ما در این مطلب قند خون نرمال در سن 50 سالگی بوده که محدوده تقریبی آن را در حالات مختلف به شما معرفی کرده و همچنین روش هایی را برای کاهش قند خون و کنترل بیماری دیابت به شما معرفی کرده ایم. امیدواریم که با مطالعه این مطلب، بیشتر به سلامتی خود اهمیت داده و از ابتلای خود به بیماری دیابت جلوگیری کنید.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با یک کلیک مشاوره بگیرید