امروز با موضوع فرمول bmi برای خانم ها در خدمت شما هستیم.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
یکی از دغدغه های هر خانمی را می توان داشتن وزنی متناسب و ایده آل به شمار آورد. هر شخصی وزن ایده آل برای خود را با توجه به آنچه که در ذهن داشته و دوست دارد انتخاب می کند.
اگر خواهان اطلاعات در مورد بی ام آی 40 می باشد لازم است صفحه بی ام آی 40 را چک کنید.
اما آیا یک مرجع مشخص برای این وزن ایده آل وجود دارد؟ مرجعی علمی که بتوان به آن استناد کرده و در مورد وزن ایده آل که کاملا متناسب برای بدن باشد اطلاعاتی به دست آوریم.
اینفوگرافیک فرمول bmi برای خانم ها
یکی از این مرجع های علمی و مطمئن را می توان فرمولی تحت عنوان فرمول بی ام آی (BMI) به شمار آورد. این فرمول به نام نمایه ی توده ی بدنی شناخته می شود و با توجه به معیارهای مختلفی وزن ایده آل برای هر فرد تعیین می گردد. در این مطلب قصد داریم تا به فرمول bmi برای خانم ها پرداخته و در مورد آن به صورت مفصل صحبت کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
برای محاسبه دقیق شاخص توده بدن که آیا وزن سالمی داریم یا نه ، پیشنهاد می کنیم صفحه فرمول محاسبه bmi را ببینید.
فرمول bmi برای خانم ها چیست؟
در ادامه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
فرمول بی ام آی BMI چیست و چطور کار می کند؟
چگونه نمایه ی توده ی بدنی یا همان بی ام آی BMI را محاسبه می کنند؟
چگونه می توانیم میزان بی ام آی BMI را برای خانم ها مورد محاسبه قرار داد؟
آیا استفاده از فرمول بی ام آی برای تعیین تناسب اندام برای ورزشکاران هم روش مناسبی به شمار می آید؟
آیا در مورد نحوه ی تفسیر نمایه ی توده ی بدنی یا همان فرمول bmi برای خانم ها اطلاعاتی در اختیار دارید؟
بی ام آی یا شاخص توده ی بدنی پایین تر از 15 نشان دهنده ی چه وضعیتی برای بدن فرد است؟
بی ام آی یا نمایه ی توده ی بدنی بین پانزده تا شانزده نشان دهنده ی چه شرایطی برای بدن فرد است؟
اگر بی ام آی یا همان شاخص توده ی بدنی بین شانزده تا هجده و نیم قرار داشته باشد شرایط بدنی فرد چگونه تفسیر می شود؟
نمایه ی توده ی بدنی یا بی ام آی بین هجده و نیم تا بیست و پنج نشان دهنده ی چه وضعیتی برای بدن فرد است؟
اگر عدد به دست آمده از فرمول BMI یا شاخص توده ی بدنی فرد بین بیست و پنج تا سی باشد آنگاه بدن این فرد در چه وضعیتی قرار دارد؟
اگر عدد بی ام آی یا شاخص توده ی بدنی به دست آمده از فرمول برای یک شخص بین سی تا سی و پنج باشد این امر نشان دهنده ی چه شرایط بدنی برای وی است؟
در صورتی که بی ام آی یا نمایه ی توده ی بدنی برای یک فرد در محدوده ی سی و پنج تا چهل قرار داشته باشد چه تفسیری از وضعیت بدن وی می توانیم داشته باشیم؟
در صورتی که شاخص توده ی بدنی یا همان عدد بی ام آی به دست آمده از فرمول بالاتر از عدد چهل باشد چه شرایطی بر بدن فرد حاکم است؟
آیا فرمول bmi برای خانم ها با آقایان یکسان است یا نه این فرمول برای خانم ها با آقایان متفاوت است؟
چرا محاسبه ی فرمول نمایه ی توده ی بدنی برای افراد از اهمیت بالایی برخوردار است؟
پیشینه ی بی ام آی یا نمایه ی توده ی بدنی به چه صورت بوده و به وسیله ی چه شخصی برای نخستین بار مورد استفاده قرار گرفته است؟
آیا عدد به دست آمده از فرمول bmi برای خانم ها آقایان به سن هم بستگی دارد و می توانیم برای هر سن یک رنج خاص را بیان کنیم یا خیر؟
میزان بی ام آی استاندارد برای محدوده ی سنی نوزده الی بیست و چهار سال را می توان چه عددی به شمار آورد؟
بهترین نمایه ی توده ی بدنی مناسب برای محدوده ی سنی بیست و پنج الی سی و چهار سال چه عددی است؟
میزان بی ام آی استاندارد و مناسب برای محدوده ی سنی سی و پنج الی چهل و چهار سال چه عددی می تواند باشد؟
میزان نمایه ی توده ی بدنی مناسب برای محدوده ی سنی چهل و پنج سال تا پنجاه و چهار سال چه عددی است؟
میزان بی ام آی استاندارد برای محدوده ی سنی پنجاه و پنج سال الی شصت و چهار سال را می توان چه عددی به شمار آورد؟
میزان نمایه ی توده ی بدنی استاندارد و مناسب برای محدوده ی سنی شصت و پنج سال و بیشتر چه عددی است؟
در صورتی که میزان شاخص توده ی بدنی خود را در محدوده ی استاندارد آن نگه نداریم ممکن است چه مشکل هایی برای ما بوجود بیاید؟
سایر عارضه هایی که می تواند در اثر خارج شدن شاخص نمایه ی توده ی بدنی فرد از محدوده ی استاندارد آن برای وی پیش بیاید کدام هستند؟
برای پیشگیری از ابتلا به عارضه های ذکر شده در فوق چه کاری می بایست انجام شود؟
چگونه می توانیم به کمک نرم افزارها و یا سایت هایی که به صورت آنلاین هستند نمایه ی توده ی بدنی خود را به دست آوریم؟
پس از وارد کردن اطلاعات لازم و خواسته شده در نرم افزار آنلاین و یا سایت مورد نظر چه اتفاقی می افتد؟
آیا تنها قد و وزن برای محاسبه ی شاخص توده ی بدنی به وسیله ی نرم افزارهای آنلاین برای این کار کفایت می کند یا موارد دیگری هم برای انجام این محاسبه نیاز هستند؟
اگر عدد مربوط به نمایه ی توده ی بدنی
نشان دهنده ی کمبود وزن باشد فرد مورد نظر با چه مشکلاتی ممکن است مواجه شود؟
تفسیر نتیجه های بدست آمده از فرمول بی ام آی برای خانم ها به چه صورت انجام می شود؟
در صورتی که برای یک خانم عدد نمایه ی توده ی بدنی به دست آمده زیر هجده و نیم باشد در مورد وضعیت وی چه می توان گفت؟
در صورتی که برای یک خانم عدد نمایه ی توده ی بدنی به دست آمده در محدوده ی هفده و نیم تا بیست و چهار و نه دهم باشد راجع به وضعیت بدنی وی چه می توانیم بگوییم؟
در صورتی که برای یک خانم عدد بی ام آی بین بیست و پنج تا بیست و نه باشد چه شرایطی بر بدن وی حاکم است؟
در صورتی که عدد بی ام ای برای یک خانم بالاتر از عدد سی را نشان دهد چه شرایطی را می توان برای بدن وی متصور بود؟
در صورتی که خانمی قصد اقدام برای بارداری داشته باشد و شاخص توده ی بدنی وی نشان دهنده ی اضافه وزن و چاقی باشد وی می بایست چه کند؟
آیا خانم ها در زمان حاملگی هم می توانند از بی ام آی استفاده کرده و آن را برای خود محاسبه کنند؟
فرمول بی ام آی BMI چیست و چطور کار می کند؟
یکی از راه هایی که می توان به کمک آن در مورد وزن بدن خودمان و وزن ایده آل برای خودمان اطلاعاتی به دست آوریم استفاده از فرمول بی ام آی BMI است.
برای اینکه بدانیم آیا این وزنی که در اختیار داریم برای ما مناسب است یا بیش از حد مجاز است و یا پایین تر از حد مجاز است می توانیم از این فرمول استفاده کنیم.
به کمک فرمول بی ام آی می توانیم میزان اضافه ی وزن و یا کمبود وزن را به صورتی دقیق به دست آورده و به کمک آن خود را به وزن ایده آل برسانیم. بی ام آی را می توان ابزاری به شمار آورد که یکی از ابزارهای اندازه گیری میزان اضافه و یا کمبود وزن به صورت دقیق به شمار می آید.
به طور کلی فرمول بی ام آی و نتیجه ی آن نشان دهنده ی توده ی بدنی و یا حجم بدن فرد بوده و با توجه به پارامترهایی که این فرمول ارائه می دهد می توانیم متوجه شویم که آیا این نمایه ی بدنی ما در حد ایده ال هست یا خیر؟
معمولا سایت ها و مرجع های بسیاری برای محاسبه و اندازه گیری فرمول نمایه ی بدنی یا همان بی ام آی BMI وجود دارند که شما خیلی راحت و بدون هیچ دردسری و تنها با ارائه ی اطلاعات خواسته شده می توانید بی ام آی را برای خود به دست آورید.
برای تشخیص وزن ایده ال خود توصیه می کنیم پست محاسبه شاخص توده بدنی را مشاهده کنید.
چگونه نمایه ی توده ی بدنی یا همان بی ام آی BMI را محاسبه می کنند؟
یک از پرسش هایی که در زمینه ی فرمول bmi برای خانم ها مطرح می شود این است که اصلا چگونه نمایه ی توده ی بدنی خود را به دست آوریم.
همانطور که در قسمت قبلی هم گفتیم سایت ها و مرجع های بسیاری وجود دارند که شما می توانید بدون هیچ گونه محاسبه ای و تنها با در اختیار داشتن اطلاعات مورد نیاز و وارد کردن آنها در باکس های مورد استفاده به نمایه ی توده ی بدنی خود دست پیدا کنید و بدن خود را از نظر حجمی بسنجید.
برای به دست آوردن این فرمول و عدد مربوط به ان شما به چند پارامتر نیاز دارید که این پارامترها عبارت هستند از:
- قد فرد مورد نظر
- وزن فرد مورد نظر
- برای انجام اندازه گیری هایی با دقت بالاتر معمولا از سن و نیز جنسیت هم استفاده می شود.
در پارامترهای ذکر شده در بالا تنها موردهای 1 و 2 کفایت کرده و به کمک همان ها می توانیم فرمول را جایگذاری کرده و مقادیر مورد نظر را اندازه گیری کنیم.
چگونه می توانیم میزان بی ام آی BMI را برای خانم ها مورد محاسبه قرار داد؟
خانم ها عمدتا حساسیت های بالایی در زمینه ی وزن خود دارند. لذا همواره در فکر این هستند که به گونه ای این وزن ایده آل را برای خود مورد محاسبه قرار داده و با توجه به آن نسبت به کم و یا زیاد کردن وزن اقدام کنند.
یکی از روش های به دست آوردن وزن ایده آل برای خانم ها را می توان استفاده از فرمول bmi برای خانم ها به شمار آورد. همانطور که در قسمت هم قبلی هم گفتیم برای محاسبه ی این فرمول شما به وزن و قد خود نیاز دارید. دقت کنید معمولا این فرمول برای افرادی مناسب به شمار می آید که از نظر سنی بالای 19 سال سن داشته باشند.
بی ام آی عموما به این صورت محاسبه می شود که وزن فرد مورد نظر بر حسب کیلوگرم را بر مجذور قد بر حسب متر تقسیم می کنند. عدد به دست آمده شاخص توده ی بدنی فرد را به نمایش می گذارد. این عدد نشان می دهد که بدن شما از نظر تناسب میان قد و وزنی که در حال حاضر دارید در چه وضعیتی قرار دارد.
BMI=
حال که این نمایه را به دست آوردیم می بایست آن را تفسیر کنیم. برای این که در مورد تفسیر این فرمول اطلاعاتی به دست آورید می توانید ما را تا انتها همراهی کنید.
آیا استفاده از فرمول بی ام آی برای تعیین تناسب اندام برای ورزشکاران هم روش مناسبی به شمار می آید؟
یکی از رایج ترین پرسش هایی که در این زمینه مطرح می شود این است که آیا می توان از فرمول بی ام آی برای افراد ورزشکار و یا به طور کلی افرادی غیر از افراد معمولی و نرمال بهره گرفت یا خیر؟
افرادی که ورزشکار هستند از نظر بافت ماهیچه ای در مقایسه با افراد نرمال دارای پیچیدگی ماهیچه ای بیشتری بوده و بافت ماهیچه برای آنها بسیار منسجم تر است.
همین امر سبب می شود نمایه ی توده ی بدنی آنها در مقایسه با افرادی که نرمال هستند عدد بیشتری را نشان دهد. همچنین افرادی که سن آنها زیر 19 سال بوده و یا دچار بیماری های خیلی سخت و یا حتی مشکلات معلولیتی هستند هم عدد به دست آمده از بی ام آی برای آنها درست نبوده و نمی توان به آن استناد کرد. لذا چنین افرادی را نمی توان یک کاندید مناسب برای محاسبه ی نمایه ی توده ی بدنی به شمار آورد.
آیا در مورد نحوه ی تفسیر نمایه ی توده ی بدنی یا همان فرمول bmi برای خانم ها اطلاعاتی در اختیار دارید؟
در این قسمت نوبت به این می رسد که ببینیم چطور می توان برای تفسیر بی ام آی یا همان شاخص توده ی بدنی اقدام کرد و با توجه به عدد به دست آمده اطلاعاتی را به دست آورد.
در قسمت قبلی گفتیم که شما چطور میتوانید برای محاسبه ی بی ام آی یا همان شاخص توده ی بدنی خود اقدام کنید و به وسیله ی فرمول موجود عدد مربوط به آن را به دست آورید.
همچنین توضیح دادیم که شما می توانید به صورت آنلاین و به کمک سایت هایی که بی ام آی را به صورت آنلاین محاسبه می کنند هم این عدد را برای خود در اختیار داشته باشید تا بتوانید نتیجه های مربوط به آن را تفسیر کنید.
برای تفسیر نتیجه های بی ام آی (BMI) بازه های مختلف عددی در نظر گرفته شده است و با توجه به آن مشخص می شود وضعیت بدنی فرد در چه شرایطی قرار دارد.
به طور کلی این اعداد به دست آمده را در رنج های زیر دسته بندی می کنند:
- بی ام آی پایین تر از 15
- بی ام آی بین پانزده تا شانزده
- بی ام آی بین شانزده تا هجده و نیم
- بی ام آی بین هجده و نیم تا بیست و پنج
- شاخص توده ی بدنی بین بیست وپنج تا سی
- شاخص توده ی بدنی بین سی تا سی و پنج
- شاخص توده ی بدنی در محدوده ی سی و پنج تا چهل
- شاخص توده ی بدنی بالاتر از عدد چهل
در ادامه به توضیح وضعیت فرد در هر یک از موارد هشت گانه ی بالا می پردازیم.
بی ام آی یا شاخص توده ی بدنی پایین تر از 15 نشان دهنده ی چه وضعیتی برای بدن فرد است؟
نخستین محدوده ی موجود که برای عدد به دست آمده از فرمول bmi برای خانم ها بیان می شود عددهایی است که کمتر از 15 هستند. اگر عددی که برای نمایه ی توده ی بدنی فرد به دست می آید کمتر از عدد 15 باشد آنگاه می توان نتیجه گرفت که این فرد از نظر وزنی بسیار پایین بوده و از کمبود وزن فراوانی رنج می برد. این دسته از افراد می بایست سریع تر به پزشک تغذیه مراجعه کرده و برای به دست آوردن سلامتی خود اقدام کنند.
بی ام آی یا نمایه ی توده ی بدنی بین پانزده تا شانزده نشان دهنده ی چه شرایطی برای بدن فرد است؟
محدوده ی بعدی که برای تفسیر نتیجه های به دست آمده از فرمول bmi برای خانم ها و یا به صورت عمومی فرمول بی ام آی برای همه ی افراد به دست می آید شاخص نمایه ی بندی است که بین پانزده الی شانزده قرار داشته باشد.
در صورتی که عدد به دست آمده در رنج 15 تا 16 باشد (کمتر از خود عدد 16 و بیشتر از خود عدد 15) آنگاه می توانیم این گونه بگوییم که این فرد دارای کمبود وزن بسیار شدیدی است و نیاز به افزایش وزن خود تا رسیدن به محدوده ی نرمال وزنی دارد. این دسته از افراد هم می توانند از خدمات پزشک تغذیه در اسرع وقت بهره مند شوند و خود را به وزن نرمال برسانند.
اگر بی ام آی یا همان شاخص توده ی بدنی بین شانزده تا هجده و نیم قرار داشته باشد شرایط بدنی فرد چگونه تفسیر می شود؟
در این قسمت به تفسیر محدوده ی بی ام آی برای اعداد بین شانزده تا هجده و نیم می پردازیم و میخواهیم ببینیم شخصی که چنین بی ام آیی در اختیار دارد در چه وضعیت بدنی به سر می برد.
اگر مقدار بی ام آی به دست آمده به وسیله ی فرمول بیشتر از 16 و کمتر از هجده ممیز پنج باشد نشان می دهد این فرد دارای مقدار کمی کمبود وزن است و وزن وی کمی پایین تر از وزن نرمال قرار گرفته است.
این فرد می تواند با کمی بالا بردن میزان دریافت غذاهای طبیعی و مفید برای بدن خود این کمبود وزن را جبران کرده و در محدوده ی نرمال وزنی قرار بگیرد.
نمایه ی توده ی بدنی یا بی ام آی بین هجده و نیم تا بیست و پنج نشان دهنده ی چه وضعیتی برای بدن فرد است؟
محدوده ی بعدی که برای شاخص توده ی بدنی به آن می پردازیم محدوده ی بین هجده و نیم تا بیست و پنج است. اگر عدد بی ام آی به دست آمده از فرمول برای شخصی در این محدوده ی بی ام آی قرار داشته باشد وی می تواند راضی و خوشحال باشد.
چرا که وی از نظر شاخص توده ی بدنی در وضعیت نرمال قرار داشته و مشکلی از نظر اضافه وزن و یا کمبود وزن ندارد . هر قدر این عدد به هجده و نیم نزدیکتر باشد یعنی فرد به کمبود وزن نزدیکتر بوده و اگر هم این عدد نزدیک به بیست و پنج باشد آنگاه می توان اینطور گفت که این شخص در معرض اضافه وزن قرار دارد و می بایست بسیار مراقب برنامه ی غذایی خو و کالری هایی که دریافت می کند باشد.
اگر عدد به دست آمده از فرمول BMI یا شاخص توده ی بدنی فرد بین بیست و پنج تا سی باشد آنگاه بدن این فرد در چه وضعیتی قرار دارد؟
محدوده ی بعدی که در فرمول bmi برای خانم ها و به صورت کلی برای همه ی افراد مورد بررسی قرار می گیرد محدوده ی بی ام آی میان بیست و پنج تا سی است.
اگر عدد به دست آمده از فرمول بی ام آی برای یک شخص در رنج میان بیست و پنج الی سی قرار داشته باشد این به این مفهوم است که این فرد از نظر نمایه ی توده ی بدنی در وضعیت اضافه وزن قرار می گیرد. یعنی فرد به عنوان یک شخص چاق محسوب نمی شود و تنها وزن وی از محدوده ی نرمال بالاتر است.
این دست از افراد می بایست با انجام ورزش و داشتن رژیم های غذایی مناسب همین میزان کم از اضافه وزن را هم کاهش داده و از بین ببرند تا بتوانند در رنج مناسب و نرمال بی ام آی قرار بگیرند و سالم باشند.
اگر عدد بی ام آی یا شاخص توده ی بدنی به دست آمده از فرمول برای یک شخص بین سی تا سی و پنج باشد این امر نشان دهنده ی چه شرایط بدنی برای وی است؟
محدوده ی شاخص توده ی بدنی بعدی که در این قسمت قصد داریم تا به بیان آن بپردازیم برای افرادی است که بی ام آی آنها بالاتر از سی و کمتر از سی و پنج باشد.
اگر برای یک فرد عدد به دست آمده از فرمول bmi برای خانم ها یا به صورت عمومی برای همه ی افراد در محدوده ی سی تا سی و پنج قرار داشته باشد آنگاه می توانیم نتیجه بگیریم این فرد از چاقی اما از نوع معمولی رنج می برد.
به این نوع از چاقی، چاقی نوع اول گفته می شود و با این که چاقی از هر نوعی که باشد خطرناک است اما خطرات موجود برای این نوع از چاقی بسیار کمتر از سایر انواع چاقی است.
افرادی که در این محدوده ز نمایه ی توده ی بدنی قرار دارند می بایست برای کاهش اضافه وزن خود اقدام کرده و با ورزش و تغذیه ی درست قدم در راه سلامتی بگذارد.
در صورتی که بی ام آی یا نمایه ی توده ی بدنی برای یک فرد در محدوده ی سی و پنج تا چهل قرار داشته باشد چه تفسیری از وضعیت بدن وی می توانیم داشته باشیم؟
محدوده ی بعدی که برای اعداد به دست آمده از فرمول بی ام آی می توانیم مطرح کنیم رنج سی و پنج الی چهل است. اگر فردی دارای شاخص نمایه ی بدنی بیشتر از سی و پنج و کمتر از چهل باشد آنگاه می توانیم اینگونه بیان کنیم که این شخص دچار چاقی شدید است.
به این نوع از چاقی، چاقی نوع دوم گفته می شود و می توان آن را در دسته ی چاقی های خطرناک قرار داد. این دسته از افراد می بایست هرچه سریع تر به یک متخصص تغذیه مراجعه کرده و با توام کردن تغذیه و ورزش بتوانند هرچه سریع تر اضافه وزن خود را کم کرده و در محدوده ی سلامت قرار بگیرند.
در صورتی که شاخص توده ی بدنی یا همان عدد بی ام آی به دست آمده از فرمول بالاتر از عدد چهل باشد چه شرایطی بر بدن فرد حاکم است؟
محدوده بعدی که برای شاخص توده ی بدنی در این بخش به آن می پردازیم رنج بالاتر از چهل است. در صورتی که عدد به دست آمده از فرمول bmi برای خانم ها یا آقایان بالاتر از 40 باشد آنگاه براساس تفسیرهای شاخص توده ی بدنی این شخص در وضعیت چاقی فوق العاده شدید قرار داشته که به آن چاقی نوع سوم هم گفته می شود.
این چاقی خیلی شدید می تواند برای فرد و سلامتی وی به عنوان یک تهدید بالقوه به شمار بیاید و وی را دچار مشکلات و بیماریهایی کند.
این دسته از افراد عموما به کمک روش های معمول لاغری نظیر تغذیه ی سالم و ورزش و حرکت های ورزشی نمی توانند اضافه وزن خود را کاهش دهند و می بایست از روش های تهاجمی به این منظور استفاده کنند.
از جمله راهکارهای موجود برای لاغری افرادی با بی ام آی بالاتر از 40 می توان به عمل های جراحی لاغری نظیر اسلیو معده، بای پس و سایر مواردی از این دست اشاره کرد.
آیا فرمول bmi برای خانم ها با آقایان یکسان است یا نه این فرمول برای خانم ها با آقایان متفاوت است؟
یکی از مهمترین مواردی که در زمینه ی بی ام آی یا نمایه ی توده ی بدنی شخص مطرح می شود این است که آیا این فرمول ارائه شده برای محاسبه ی نمایه ی توده بدنی یعنی وزن تقسیم بر مجذور قد برای خانم ها و آقایان یکسان می باشد؟
یا خیر فرمول bmi برای خانم ها با فرمول بی ام آی برای آقایان متفاوت بوده و دو مفهوم جدا از هم هستند؟ به طور کلی دو دیدگاه در این زمینه وجود دارد.
نخست افرادی که این فرمول را برای خانم ها و آقایت به صورت یکسان می دانند و هیچ تفاوتی میان آنها قائل نمی شوند. دسته ی دوم هم افرادی هستند که فرمول bmi برای خانم ها را با آقایان متفاوت می دانند. البته خد فرمول نه بلکه نحوه ی تفسیر نتیجه های به دست آمده از فرمول را متفاوت می دانند.
چرا که به هر حال خانم ها و آقایان از نظر توده ی بدنی و حجمی با یکدیگر متفاوت هستند و لذا برای این نتیجه های بدست آمده هم می بایست تفاوت هایی را لحاظ کنیم.
این دسته از افراد این گونه شاخص توده ی بدنی را برای خانمها و آقایان تفسیر می کنند که بازه های استاندارد را برای آقایان در نظر می گیرند و برای خانم ها از هر یک از بازه های موجود یک واحد کم می کنند و سپس به تفسیر نتیجه های به دست آمده از فرمول می پردازند.
چرا محاسبه ی فرمول نمایه ی توده ی بدنی برای افراد از اهمیت بالایی برخوردار است؟
ممکن است در رابطه با فرمول شاخص توده ی بدنی با این پرسش مواجه شوید که اصلا چرا می بایست برای محاسبه ی این فرمول اقدام کرده، نتیجه های آن را تفسیر و سپس از این نتیجه ها و تفسیر آنها بهره ببرید؟
همانطور که در قسمت های قبلی گفته شد اگر بخواهیم در مورد حجم بدن و توده ی عضلانی آن اطلاعاتی به دست آوریم می بایست از این فرمول یعنی وزن تقسیم بر مجذور قد استفاده کنیم. به کمک این فرمول و عدد به دست آمده از آن می توانیم از این امر اطلاعات به دست آوریم که آسا در بدن ما چربی های تجمع پیدا کرده اند یا خیر؟
جمع شدن چربی ها در بدن
همانطور که میدانید جمع شدن چربی ها در بدن می تواند خطرناک بوده و بعد از مدتی همین انباشته شدن چربی ها سبب بروز بیماری هایی برای فرد شوند. این بیماری ها سلامتی این فرد را تحت شعاع قرار داده و باعث بروز مشکلات سلامتی برای وی خواهد شد.
لذا به کمک فرمول bmi برای خانم ها و اقایان و به طور کلی همه ی افراد و محاسبه ی این شاخص توده ی بدنی برای آنها می توانیم تا حدودی از مبتلا شدن فرد به بیماری هایی که ناشی از چاقی و افزایش توده ی چربی در بدن هستند پیشگیری به عمل بیاوریم.
با توجه به این که بی ام آی از قد و وزن افراد با یک نسبت خاص استفاده می کند و در نهایت عدد شاخص توده ی بدنی را به ما می دهد می توانیم مطمئن باشیم که چاق و یا لاغر، ریز اندام و یا درشت اندام بودن شخص و سایر مواردی از این دست بر روی این عدد محاسبه شده تاثیری ندارد و عددی که به دست می آید کی نسبت معین برای مشخص کردن حجم توده ی بدنی فرد است.
پیشینه ی بی ام آی یا نمایه ی توده ی بدنی به چه صورت بوده و به وسیله ی چه شخصی برای نخستین بار مورد استفاده قرار گرفته است؟
ممکن است برای شما هم این پرسش به وجود بیاید که اصلا مفهوم شاخص توده ی بدنی یا همان بی ام آی BMI برای نخستین بار به وسیله ی چه کسی کشف شد و مورد استفاده قرار گرفت؟
آقایی به نام آدولف کوتله که یک دانشمند اهل کشور بلژیک بود برای نخستین بار این مفهوم شاخص توده ی بدنی و فرمول بی ام آی یعنی تقسیم وزن بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد بر حسب سانتی متر را کشف نموده و مورد استفاده قرار داد.
آقای آدولف کوتله بین سال های هزار و هشتصد و سی تا هزار و هشتصد و پنجاه بر روی این مفهوم و فرمول آن کار کرده و سپس در نهایت به فرمول نهایی دست پیدا کرد.
این کشف این دانشمند بلژیکی در جاهای بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد و برای پیشگیری از ابتلا به بیماری هایی که عامل آنها چاقی هستند یک راهکار مناسب به شمار می آید. همچنین متخصصان تغذیه هم می توانند به کمک این فرمول سریعا به وضعیت بدنی بیمار خود پی برده و سپس آنالیزهای بیشتر را به انجام برسانند.
آیا عدد به دست آمده از فرمول bmi برای خانم ها آقایان به سن هم بستگی دارد و می توانیم برای هر سن یک رنج خاص را بیان کنیم یا خیر؟
یکی از سوال هایی که همیشه در مورد بی ام آی و نمایه ی توده بدنی برای افراد مطرح می شود این است که آیا می توان محدوده ی سنی خاصی برای این محاسبه ی فرمول بی ام آی در نظر گرفت و به هر محدوده ی سنی یک محدوده ی عددی مشخص برای این فرمول مشخص کرد؟
در پاسخ باید بگوییم بله. دانشمندان با تحقیقاتی که بر روی این فرمول انجام داده اند به این امر دست پیدا کرده اند که برای هر محدوده ی سنی خاص کدام رنج از بی ام آی می تواند مناسب به شمار می آید؟
به طور کلی بهترین میزان نمایه ی توده ی بدنی برای افراد را می توانیم با توجه به سن و تعیین کردن یک محدوده ی سنی هم بیان کنیم تا افراد بتوانند با توجه به سنشان هم این شاخص توده ی بدنی را مورد بررسی قرار داده و اگر احیانا از حد استاندارد برای سن خود بیشتر و یا کمتر بودند هم اقدامات لازم در راستای رسیدن به حد مطلوب و استاندارد انجام شوند.
این محدوده های سنی به این شکل بیان می شوند:
- بی ام آی استاندارد برای محدوده ی سنی نوزده الی بیست و چهار سال
- نمایه ی توده ی بدنی مناسب برای محدوده ی سنی بیست و پنج الی سی و چهار سال
- بی ام آی استاندارد و مناسب برای محدوده ی سنی سی و پنج الی چهل و چهار سال
- میزان نمایه ی توده ی بدنی مناسب برای محدوده ی سنی چهل و پنج سال تا پنجاه و چهار سال
- میزان بی ام آی استاندارد برای محدوده ی سنی پنجاه و پنج سال الی شصت و چهار سال
- میزان نمایه ی توده ی بدنی استاندارد و مناسب برای محدوده ی سنی شصت و پنج سال و بیشتر
در ادامه به بررسی میزان نمایه ی توده ی بدنی برای هر یک از این محدوده های سنی می پردازیم، با ما همراه باشید.
میزان بی ام آی استاندارد برای محدوده ی سنی نوزده الی بیست و چهار سال را می توان چه عددی به شمار آورد؟
برای محدوده ی سنی بین نوزده سال الی بیست و چهار سال بهترین میزان نمایه ی توده ی بدنی را می توان بیست و دو به شمار آورد.
بهترین نمایه ی توده ی بدنی مناسب برای محدوده ی سنی بیست و پنج الی سی و چهار سال چه عددی است؟
برای افرادی که محدوده ی سنی آنها از بیست و پنج سال شروع می شود و تا سی و چهار سال ادامه پیدا می کند بهترین و مناسب ترین میزان نمایه ی توده ی بدنی را می توان عدد بیست و سه برای بی ام آی به شمار آورد.
میزان بی ام آی استاندارد و مناسب برای محدوده ی سنی سی و پنج الی چهل و چهار سال چه عددی می تواند باشد؟
اما برای کلیه ی افرادی که محدوده ی سنی آنها از سی و پنج سال الی چهل و چهار سال می باشد مناسب ترین میزانی که می توان برای بی ام آی آنها به شمار آورد عدد بیست و چهار است.
میزان نمایه ی توده ی بدنی مناسب برای محدوده ی سنی چهل و پنج سال تا پنجاه و چهار سال چه عددی است؟
اگر فردی در محدوده ی سنی چهل و پنج سال الی پنجاه و چهار سال قرار داشته باشد بهترین و مناسب ترین عدد برای بی ام آی یا همان شاخص توده ی بدنی این فرد را می توان بیست و پنج به شمار آورد.
میزان بی ام آی استاندارد برای محدوده ی سنی پنجاه و پنج سال الی شصت و چهار سال را می توان چه عددی به شمار آورد؟
اگر محدوده ی سنی یک فرد در رنج پنجاه و پنج سال الی شصت و چهار سال قرار داشته باشد انگاه بهترین عددی که می توان برای نمایه ی توده ی بدنی این فرد محاسبه کرد و انتظار داشت عدد بیست و شش می باشد.
میزان نمایه ی توده ی بدنی استاندارد و مناسب برای محدوده ی سنی شصت و پنج سال و بیشتر چه عددی است؟
در صورتی که سن یک فرد در محدوده ی بیشتر از شصت و پنج سال قرار می گیرد آنگاه بهترین و مناسب ترین میزان بی ام آی برای وی می بایست بیست و هفت باشد.
در صورتی که میزان شاخص توده ی بدنی خود را در محدوده ی استاندارد آن نگه نداریم ممکن است چه مشکل هایی برای ما بوجود بیاید؟
تا اینجا به صورت مفصل به اهمیت محاسبه ی عدد مربوط به شاخص توده ی بدنی صحبت کردیم و گفتیم که این کار تا چه حد می تواند در کنترل سلامتی و پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری هایی که عامل آنها چاقی است موثر بوده و مفید واقع شود.
در این بخش از فرمول bmi برای خانم ها اما قصد داریم تا به این موضوع بپردازیم که اگر شخصی به عدد بی ام آی استاندارد برای خود واقف نباشد و یا این عدد را را در محدوده ی استاندارد خود نگه ندارد آنگاه چه اتفاق ها و عارضه هایی برای این شخص پیش خواهد آمد؟
به طور کلی اینطور می توان گفت که اگر عدد بی ام آی برای شاخص توده ی بدنی ما در سطح استاندارد خود نباشد ریسک ابتلا به این موارد که در ادامه ذکر می شود پیش خواهد آمد:
- بالا رفتن وزن بدن و بروز اضافه وزن و چاقی برای فرد
- اگر فرد نتواند بی ام آی خود را در سطح استاندارد نگه دارد احتمال ابتلا به پیری مغز بالا رفته و این عارضه می تواند با سرعت بالاتری در بدن اتفاق بیفتد.
- یکی از شایع ترین عارضه های بی ام آی غیر استاندارد و خارج از محدوده ی مجاز مبتلا شدن فرد به دیابت آن هم دیابت از نوع دوم می باشد.
- بالا رفتن سطح فشار خون هم دیگر عارضه ی خروج نمایه ی توده ی بدنی از حد استاندارد آن است.
سایر عارضه هایی که می تواند در اثر خارج شدن شاخص نمایه ی توده ی بدنی فرد از محدوده ی استاندارد آن برای وی پیش بیاید کدام هستند؟
در قسمت قبلی به 4 مورد از مهمترین عارضه هایی که به علت بی ام آی غیر استاندارد می توانست پیش بیاید پرداختیم. در این قسمت هم قصد داریم تا به سایر عارضه هایی بپردازیم که می تواند بر اثر خارج شدن عدد بی ام آی یا همان نمایه ی توده ی بدنی فرد از حالت استاندارد ان رخ بدهد. این عارضه ها به شرح زیر هستند:
- اگر شاخص نمایه ی بدنی فرد از حد مجاز خود خارج شود امکان ابتلا به کلسترول و یا چربی خون و نیز بالا رفتن سطح آن به وجود می آید.
- افزایش سطح تری گلیسیرید خون در بدن فرد هم می تواند یکی دیگر از ریسک ها و عارضه هایی باشد که بر اثر نبود بی ام آی استاندارد می تواند رخ دهد.
- اگر فرد نتواند بی ام آی خود را در سطح استاندارد آن نگه دارد احتمال ابتلای وی به بیماری سرطان هم افزایش پیدا خواهد کرد.
برای پیشگیری از ابتلا به عارضه های ذکر شده در فوق چه کاری می بایست انجام شود؟
همانطور که در دو قسمت قبلی دیدید اگر نمایه ی توده ی بدنی خود را در سطح استاندارد ان نگه ندارید احتمال ابتلای شما به عارضه های ذکر شده وجود خواهد داشت.
لذا برای این که به این عارضه ها و سایر عارضه ها و آسیب های سلامتی که در قسمت قبلی هم به آنها پرداختیم دچار نشویم و از آنها در امان باشیم می بایست حتما بی ام آی خود را محاسبه کرده و عدد استاندارد برای ان را هم بدانیم تا با مقایسه ی این دو عدد به وضعیت خود پی ببریم و اگر این بی ام آی از حد استاندارد خارج است بلافاصله اقدام های لازم را انجام دهیم تا مجددا به محدوده ی استاندارد بازگردیم.
برای محاسبه ی شاخص توده ی بدنی خود می توانید از ابزارهای محاسبه گری که به صورت آنلاین وجود دارند بهره بگیرید. در ادامه ی این مطلب از فرمول bmi برای خانم ها به این ابزارهای و نحوه ی کارکرد آنها می پردازیم.
چگونه می توانیم به کمک نرم افزارها و یا سایت هایی که به صورت آنلاین هستند نمایه ی توده ی بدنی خود را به دست آوریم؟
اگر حوصله ندارید که خودتان نمایه ی توده ی بدنی تان را به دست آورید اصلا نگران نباشید. دنیای تکنولوژی همانطور که همه ی کارها را برای شما ساده کرده است این کار را نیز از یاد نبرده و آن را هم برای شما به ساده ترین نحو ممکن عملی کرده است.
به همین منظور هم نرم افزارهای آنلاین و سایت هایی به وجود آمده اند که شما می توانید از آنها به منظور محاسبه ی نمایه ی توده ی بدنی خود بهره بگیرید و آن را به راحتی محاسبه کنید.
حتما می پرسید چگونه؟ این پروسه بسیار راحت بوده و عملا کار خاصی ندارد. برای محاسبه ی بی ام آی به صورت آنلاین شما ابتدا می بایست به نرم افزار و یا سایت مورد نظر وارد شوید.
سپس در کادرهایی که برای شما به نمایش درآمده است اعداد مربوط به وزن بر حسب کیلوگرم و قد بر حسب متر و یا احتمالا سانتی متر (این موضوع را می بایست در سایت و یا نرم افزار مربوطه چک کنید چرا که نرم افزارها و سایت ها با هم متفاوت هستند) را در کادر مربوط به خودشان وارد کنید.
پس از وارد کردن اطلاعات لازم و خواسته شده در نرم افزار آنلاین و یا سایت مورد نظر چه اتفاقی می افتد؟
حتما می پرسید بعد از این که اطلاعات خواسته شده یعنی قد و وزن را در کادرهای مورد نظر وارد کردید چه اتفاقی می افتد؟ برای ادامه می بایست روی دکمه ای که به منظور تایید اطلاعات وارد شده و شروع انجام محاسبات وجود دارد کلیک کنید تا محاسبه های لازم انجام گرفته و در نهایت هم نتیجه ی این محاسبه ی آنلاین برای شما به نمایش دربیاید.
در کنار اعلام نتیجه ی محاسبه ی مورد نظر تفسیر نتیجه ی به دست آمده هم معمولا درج می شود تا فرد بداند که از این نظر در چه وضعیتی قرار دارد. مثلا وقتی شما اطلاعات خواسته شده را در مورد خودتان یا هر فرد دیگری تکمیل کنید و دکمه ی محاسبه را بزنید نتیجه ای که برای شما به نمایش درمی آید می تواند به شکل زیر باشد:
شاخص توده ی بدنی شما برابر با 14/32 بوده و شما به چاقی نوع اول مبتلا هستید.
برای مقایسه ی نسبت وزن و قد یک فرد لطفا صفحه محاسبه bmi بر اساس سن را چک کنید.
آیا تنها قد و وزن برای محاسبه ی شاخص توده ی بدنی به وسیله ی نرم افزارهای آنلاین برای این کار کفایت می کند یا موارد دیگری هم برای انجام این محاسبه نیاز هستند؟
یکی از رایج ترین پرسش هایی که در زمینه ی این نرم افزارهای آنلاین و یا سایت ها مطرح می شود این است که آیا تنها به کمک همین قد و وزن می توانیم نمایه ی توده ی بدنی را برای خود محاسبه کنیم یا خیر اطلاعات بیشتری از این دو مورد مورد نیاز است؟
در پاسخ باید بگوییم به صورت عمومی اکثر نرم افزارهایی که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند تنها به همین قد و وزن اکتفا می کنند و اطلاعات بیشتر از شما درخواست نمی کنند.
اما برخی نرم افزارها و سایت ها کمی کاملتر و جامع تر عمل کرده و از شما اطلاعات اضافه تری درخواست می کنند. مثلا از شما میخواهند سن خود، اندازه ی دور مچ دستتان و نیز جنسیت خود را در کادرهای مربوطه وارد کرده و به ثبت برسانید
و سپس این نرم افزار به محاسبه مشغول شده و نتیجه های به دست آمده را به همراه تفسیر آنها برای شما به نمایش درمی آورد. معمولا سایت هایی که به این شکل عمل می کنند با توجه به این که اطلاعات بیشتر و دقیق تری دریافت می کنند لذا نتیجه ای که ارائه می دهند هم در نهایت با دقت بالاتری محاسبه می شود و بهتر است.
اگر عدد مربوط به نمایه ی توده ی بدنی نشان دهنده ی کمبود وزن باشد فرد مورد نظر با چه مشکلاتی ممکن است مواجه شود؟
تا به اینجا هر آنچه که گفته شد در مورد تجاوز نمایه ی توده ی بدنی از حد مجاز آن و قرار گرفتن در قسمت هایی بود که شامل اضافه وزن، چاقی و چاقی مفرط بود.
اما در این قسمت قصد داریم تا به مشکل ها و عارضه هایی بپردازیم که در صورت پایین بودن عدد نمایه ی توده ی بدنی از سطح استاندارد آن ممکن است برای افراد به وجود بیایند.
این مشکل ها و عارضه ها را می توان به شرح زیر به شمار آورد:
- اگر شاخص توده ی بدن فرد بسیار پایین باشد و این فرد به کمبود وزن دچار باشد احتمال ابتلای وی به بیماری سوء تغذیه بسیار محتمل است.
- احتمال این که فردی که با کمبود وزن مواجه است به بیماری پوکی استخوان دچار شود هم بسیار بالا است و یکی از عارضه های موجود در این زمینه را می توان همین بیماری به شمار آورد.
- هنگامی که فرد ره کمبود وزن دچار است و مشکلات تغذیه ای دارد بدن وی از استقاامت کافی برخوردار نبوده و همچنین مواد مغذی به حد کفایت به بدن وی وارد نمی شوند. یکی از عارضه های این موضوع را می توان دچار شد فرد به بیماری آنمی به شمار آورد.
- مشکل بعدی که بر اثر کمبود و زن و پایین بودن عدد شاخص توده ی بدنی می تواند به وجود بیاید پایین آمدن سطح فشار خون فرد است.
تفسیر نتیجه های بدست آمده از فرمول بی ام آی برای خانم ها به چه صورت انجام می شود؟
در خیلی از موارد این ابهام پیش می آید که با توجه به این که خانم ها معمولا ظریف تر از آقایان هستند و توده ی عضلانی بدن آنها در مقایسه با مردان کمتر بوده آیا درست است که از یک نتیجه ی واحد برای هر دو جنس استفاده کنیم؟
در پاسخ به این ابهام همانطور که گفته شد دو دسته از افراد وجود دارند نخست افرادی که می گویند نه با استفاده از یک تفسیر برای خد و جنسیت هیچ مشکلی پیش نمی آید و از همان اندازه های استاندارد ذکر شده بهره می برند. دسته ی دوم اما بر این عقیده هستند که می بایست تفسیر جداگانه ای برای خانم ها در نظر گرفته شود.
با توجه به صحبتها و تحقیقات این دسته ی دوم برای خانم ها استانداردهای دیگری برای تفسیر بی ام آی مطرح می شود که قصد داریم تا به آنها بپردازیم.
فقط نکته ای که در این میان باید به آن دقت داشته باشید این است که محدوده ی تعریف شده برای بی ام آی برای افراد بزرگسال با کودکان و حتی گاها نوجوانان کاملا متفاوت بوده و نمی توان از یک محدوده برای هر دوی آنها استفاده کرد.
استانداردهای بی ام آی برای خانم ها را می توانیم به شرح زیر به شمار آوریم:
- در صورتی که برای یک خانم عدد نمایه ی توده ی بدنی به دست آمده زیر هجده و نیم باشد
- در صورتی که برای یک خانم عدد نمایه ی توده ی بدنی به دست آمده در محدوده ی هجده و نیم تا بیست و چهار و نه دهم باشد
- در صورتی که برای یک خانم عدد بی ام آی بین بیست و پنج تا بیست و نه باشد
- در صورتی که عدد بی ام ای برای یک خانم بالاتر از عدد سی را نشان دهد
در ادامه به بررسی هر یک از این محدوده های بی ام آی خواهیم پرداخت.
در صورتی که برای یک خانم عدد نمایه ی توده ی بدنی به دست آمده زیر هجده و نیم باشد در مورد وضعیت وی چه می توان گفت؟
نخستین محدوده ای که برای بی ام ای در خانم ها تعریف می شود بی ام آی کمتر از هجده و نیم است. اگر خانمی دارای نمایه ی توده ی بدنی زیر هجده ممیز پنج باشد آنگاه وزن وی از حد نرمال پایین تر است و به کمبود وزن دچار است.
پس از این که راجع به کمبود وزن خود مطمئن شدید آنگاه می توانید به یک متخصص تغذیه مراجعه کنید و در صورتی که بیماری و یا مشکلات بدنی وجود نداشته باشد و تنها ب کمبود وزن دچار باشید می توانید خیلی راحت علت این موضوع را پیدا کرده و در صدد رفع آن بر بیاید.
در صورتی که برای یک خانم عدد نمایه ی توده ی بدنی به دست آمده در محدوده ی هجده و نیم تا بیست و چهار و نه دهم باشد راجع به وضعیت بدنی وی چه می توانیم بگوییم؟
محدوده ی بعدی که برای نمایه ی توده ی بدنی در خانم ها مطرح می شود محدوده ی بی ام آی بین هجده ممیز پنج دهم تا بیست و چهار ممیز نه دهم است. خانمی که دارای چنین نمایه ی توده ی بدنی باشد می تواند خیالش راحت باشد که در یک محدوده ی سالم و سلامت قرار دارد و مشکلی از نظر اضافه وزن و چاق و یا کمبود وزن و بیماری های مربوط به آن وی را تهدید نمی کنند.
تنها کاری که این فرد می بایست انجام دهد این است که وزن خود را در همین محدوده ی سلامت نگه داشته و وارد محدوده ی اضافه وزن و چاقی نشود.
در صورتی که برای یک خانم عدد بی ام آی بین بیست و پنج تا بیست و نه باشد چه شرایطی بر بدن وی حاکم است؟
رنج بعدی که برای بی ام ای خانم ها مطرح می شود نمایه ی توده ی بدنی بیشتر از بیست و پنج و کمتر از بیست و نه است. در صورتی که شاخص توده ی بدنی یک خانم در این محدوده ی عددی قرار داشته باشد وی دچار اضافه وزن است.
در این شرایط او می بایست به یک متخصص تغذیه مراجعه کرده و از وی کمک بخواده تا این اضافه وزن را کاهش داده و وارد محدوده ی سلامت شود. همچنین با رفع این اضافه وزن فرد می تواند خود را از در معرض ابتلا شدن به بیماری های ناشی از چاقی و اضافه وزن هم نجات دهد.
در صورتی که عدد بی ام ای برای یک خانم بالاتر از عدد سی را نشان دهد چه شرایطی را می توان برای بدن وی متصور بود؟
و در نهایت آخرین محدوده ای که برای شاخص توده ی بدنی یک خانم مطرح می شود عدد بی ام ای بالاتر از سی است. افراد و یا بهتر بگوییم خانم هایی که بی ام آی آنها از عدد 30 بالاتر باشد در محدوده ی چاقی قرار دارند و هر قدر این عدد از سی فاصله بگیرد میزان چاقی و اضافه وزن بیشتر ششده و در نتیجه ریسک ابتلای این خانم به بیماری های ناشی از چاقی و وزن زیاد هم بیشتر خواهد بود.
این خانم ها بهتر است حتما در اولین فرصت به یک متخصص تغذیه مراجعه کرده و در صورتی که امکان کاهش وزن به صورت نرمال و به کمک اصلاح تغذیه و رژیم و ورزش وجود داشت برای این کار اقدام کنند.
اگر هم اضافه ی وزن و چاقی آنها در وضعیت مفرط باشد و این امر سبب به وجود آمدن بیماریهای زمینه ای شده باشد بنا بر تصمیم و صلاحدید پزشک فرد می تواند برای انجام عمل های جراحی لاغری اقدام نموده و از شر این چربی های اضافه ی مشکل ساز رهایی پیدا کند.
در صورتی که خانمی قصد اقدام برای بارداری داشته باشد و شاخص توده ی بدنی وی نشان دهنده ی اضافه وزن و چاقی باشد وی می بایست چه کند؟
بارداری یکی از حساس ترین دوره های زندگی خانم ها است و به دلیل وجود جنین در رحم مادر سلامت مادر در این دوران از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. اگر خانمی قصد باردار شدن داشته باشد
ولی بی ام آی وی در محدوده ی چاقی و یا بدتر از آن چاقی مفرط قرار داشته باشد آنگاه وی می بایست پیش از هرگونه اقدامی برای بارداری ابتدا مشکل اضافه وزن خود را رفع نموده و سپس برای بارداری اقدام کند.
حتی در بسیاری از موارد خانم هایی که به چاقی مفرط مبتلا هستند احتمال باردار شدنشان پایین بوده و اگر هم باردار شوند پس از تلاش های فراوان و با سختی بسیاری است و حتی می تواند برای جنین آنها هم مشکلاتی به وجود آورد.
چاقی در دوران بارداری حتی می تواند سلامتی هر دوی مادر و کودک را تحت تاثیر قرار داده و مشکلاتی را برای هر دوی آنها به وجود آورد و حتی در برخی موارد منجر به سقط جنین و به خطر افتادن سلامتی خود مادر هم خواهد شد. همچنین همانطور که گفته شد اضافه وزن و چاقی مفرط می تواند باعث نازایی در خانم هم بشود.
به همین علت هم اگر شما از نظر نمایه ی توده ی بدنی در وضعیت چاقی، چاقی زیاد و یا چاقی مفرط هستید و در عین حال قصد بارداری هم دارید بهتر است اولین کاری که انجام می دهید مراجعه به یک پزشک متخصص تغذیه و انجام کارهای لازم برای کاهش وزن اضافه تان باشد. پس از اینکه بی ام آی شما به محدوده ی نرمال بازگشت آنگاه می توانید برای بارداری اقدام کنید.
برای تشخیص راه های پایین آوردن قند خون از طریق تغذیه مناسب در دوران باردای لازم می باشد پست غذاهای پایین آورنده قند خون در بارداری را مطالعه نمائید.
آیا خانم ها در زمان حاملگی هم می توانند از بی ام آی استفاده کرده و آن را برای خود محاسبه کنند؟
قطعا شما می توانید در این دوران هم از فرمول بی ام آی استفاده کرده و با انجام محاسبات از شاخص توده ی بدنی خود مطلع شوید. اما موضوعی که در اینجا مطرح می شود این است که شما در طول بارداری به خودی خود دچار افزایش وزن خواهید شد و وزن شما مداوما در حال تغییر است.
پس عملا استفاده از این فرمول و این شاخص و نتیجه های نمی تواند خیلی راهگشا بوده و کمک خاصی به شما کند. تنها به وسیله ی این کار شما می توانید از میزان اضافه وزنی که در این دوران داشته اید مطلع شوید و آن را با بی ام آی پیش از بارداری تان مقایسه کنید.
دقت کنید همانطور که اضافه وزن می تواند در دوران بارداری خطرناک باشد کمبود وزن هم می تواند برای هر دوی مادر و کودک خطرناک بوده و مشکلاتی را برای هر دوی آنها به وجود آورد.
نتیجه گیری
اگر می خواهید ببینید که آیا اضافه وزن دارید یا از کمبود وزن رنج می برید و یا نه اصلا در یک محدوده ی وزنی استاندارد هستید بهترین راه حلی که در اختیار دارید استفاده از فرمول bmi برای خانم ها و یا حتی آقایان است که در این مطلب مفصلا به آن پرداخته ایم.