دیابت انسولین و داروهای خوراکی

در این مقاله موضوع دیابت انسولین و داروهای خوراکی را مورد بررسی قرار می دهیم. همراه ما بمانید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

برای مقایسه دو جراحی لاغری اسلیو معده یا بای پس توصیه می کنیم پست اسلیو معده بهتره یا بای پس را مطالعه نمائید.

دیابت انسولین و داروهای خوراکی مربوط به آن موضوعی است که در این مقاله قصد صحبت در مورد آن را داریم. این نوع از دیابت هر چند به اندازه دیابت نوع دو شیوع ندارد،

دیابت انسولین و داروهای خوراکی
دیابت انسولین و داروهای خوراکی

اما مشکلاتی که ابتلای به آن برای فرد ایجاد می کند، به همان اندازه دیابت نوع دو و چه بسا در صورت شدت گیری، عوارض و مشکلات بیشتر می باشد. به همین دلیل مبتلایان به این نوع از دیابت باید با روش های درمان و مراقبتی آن آشنایی کامل داشته باشند.

اگر به دیابت نوع یک یا دیابت وابسته به انسولین مبتلا هستید و به دنبال اطلاعاتی در مورد دیابت انسولین و داروهای خوراکی مناسب برای درمان و کنترل آن می باشید، می توانید با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.

برای آشنایی با یکی از قرص های ضد دیابت که برای درمان بیماری دیابت تجویز می شود توصیه می کنیم صفحه قرص پگلیمت را ببینید.

دکتر سلیمی بهترین دکتر متخصص در این زمینه می باشد. لطفا تا انتهای مقاله دیابت انسولین و داروهای خوراکی همراه ما باشید تا با پاسخ به سوالات زیر، در مورد این بیماری و روش های درمانی آن اطلاعات مناسبی کسب کنید.

ترکیب دیابت انسولین و داروهای خوراکی برای چیست؟

یکی از راه های درمان دیابت شامل انسولین و داروهای خوراکی است.

اما ممکن است برخی از بیماران از روش های دیگری مانند مصرف مواد غذایی دارچین است و انجام جراحی چاقی است.

 

فهرست:

دیابت چیست و چند نوع دارد؟

چه اتفاقاتی در بدن موجب بروز دیابت می شوند؟

دیابت نوع یک چیست و چرا به عنوان دیابت انسولین شناخته می شود؟

علائم ابتلا به دیابت انسولین چیست؟

درصد شیوع دیابت نوع یک به چه صورت است؟

چه مسائلی در ابتلا به دیابت نوع یک تاثیرگذار می باشند؟

عوارض دیابت نوع یک چیست؟

دیابت نوع یک چگونه تشخیص داده می شود؟

دیابت نوع یک در چند مرحله شدت می گیرد؟

آیا می توان از ابتلا به دیابت نوع انسولین پیشگیری کرد؟

برای درمان دیابت انسولین چه اقداماتی باید انجام شود؟

رژیم غذایی چه تاثیری در دیابت نوع یک دارند؟

داروهای خوراکی مناسب دیابت انسولین چیست؟

در صورت نیاز به تزریق انسولین، چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرند؟

اندازه گیری مداوم گلوکز چه تاثیری در کنترل دیابت انسولین دارد؟

ارتباط چاقی با دیابت نوع یک چیست؟

چند نوع انسولین برای کنترل دیابت وابسته به انسولین وجود دارد؟

با تزریق انسولین چه واکنش‌هایی در بدن بروز پیدا می کند؟

آیا با وجود ابتلا به دیابت انسولین، می توان باردار شد؟

دیابت انسولین در کودکان چه مشکلاتی دارد؟

نکات مهمی که مبتلایان دیابت نوع یک در سبک زندگی باید به آن توجه کنند.

دیابت چیست و چند نوع دارد؟

قبل از پرداختن به موضوع دیابت انسولین و داروهای خوراکی، باید با دیابت و انواع آن آشنا شویم. یکی از بیماری های شایع امروزی که آمار ابتلا به آن رو به افزایش است، دیابت می باشد.

این بیماری انواع مختلفی داشته و در هر نوع آن مشکلات مختلفی برای بدن به وجود می آید. انواع مختلف بیماری دیابت، علل ابتلای متفاوتی نیز دارند و روش درمان و مقابله با هرکدام از آن ها متفاوت است. در اولین بخش از مقاله دیابت انسولین و داروهای خوراکی به توضیح این بیماری و انواع آن خواهیم پرداخت.

 

تعریف دیابت

دیابت یا بیماری قند عارضه ای است که در نحوه مصرف گلوکز یا قند خون در بدن ایجاد می شود. در تعریف کلاسیک، این بیماری به وضعیتی گفته می شود که در زمان ابتلا به آن فرد دچار پرادراری و تکرر ادرار می شود.

این بیماری قند خون بدن را به دو صورت تحت تاثیر قرار می دهد؛ یا با عدم تولید انسولین، گلوکز موجود از مواد غذایی را جذب نمی کند و یا گیرنده های گلوکز در سطح سلول ها را نابود می کند که در این شرایط قند زیادی در بدن آزاد می شود.

دیابت را به عنوان یک بیماری خودایمنی نیز معرفی می کنند چون سلول های تولید کننده انسولین یا گلوکاگون که کنترل کننده میزان قند خون در بدن بوده و در پانکراس تولید می شوند، به طور ناگهانی و بدون پیش زمینه از بین می روند یا در عملکرد خود دچار اختلال می شوند.

اگر از بیماری دیابت رنج میبرید برای درمان این بیماری پیشنهاد می کنیم پست درمان دیابت بدون دارو را مطالعه نمائید.

انواع بیماری دیابت

همان طور که گفته شد، در زمان ابتلا به این بیماری دو اتفاق در بدن می افتد؛ یا قند خون زیادی در بدن آزاد شده و حجم قند در بدن بالا می رود که در این شرایط فرد به دیابت شیرین یا دیابت با قند زیاد در خون مبتلا می شود

و یا گلوکز خون به شدت کاهش پیدا می کند که ناشی از عدم ترشح هورمون انسولین در بدن می باشد و در این شرایط فرد به دیابت انسولین یا دیابت وابسته به انسولین مبتلا می شود.

علت اصلی بروز هر کدام از این دیابت ها اختلال در عملکرد سلول های ترشح انسولین یا گلوکاگون است. این هورمون ها سطح گلوکز در خون را تنظیم می کنند و نبود آن ها موجب بروز مشکلات مختلف برای بیمار می شود.

انواع بیماری دیابت زمانی که شدت پیدا کرده و به مراحل حاد برسد، بیمار را به مشکلات مختلف دچار می کند. بنابراین پیش از رسیدن بیماری به این مرحله باید اقدامات درمانی را آغاز کرد. به عنوان یکی از بهترین پزشکان در زمینه بیماری دیابت می توان از دکتر سلیمی نام برد.

برای درمان مشکل دیابت در کمتر از 30 روز لطفا صفحه درمان دیابت در 30 روز را ببینید.

انواع بیماری دیابت
انواع بیماری دیابت

چه اتفاقاتی در بدن موجب بروز دیابت می شوند؟

بدن از اندام های داخلی و خارجی مختلفی تشکیل شده است. هر کدام از این اندام ها عملکرد مخصوصی دارند که مجموع عملکرد آن ها موجب سلامت فرد می شود.

زمانی که یکی از اندام های بدن دچار مشکل شده و عملکرد خود را به درستی انجام نمی دهد، فرد به بیماری های مختلف مبتلا می شود. پانکراس یکی از اعضای داخلی و اندام های مهم بدن است که آسیب به آن مشکلات مختلفی برای بدن ایجاد می کند و یکی از آن ها بیماری دیابت است.

ساز و کار بدن در زمان ابتلا به دیابت

پانکراس یا لوزالمعده یکی از اعضای مهم در بدن است که وظایف مختلفی برعهده دارد. این عضو به دو بخش درون ریز و برون ریز تقسیم می شود.

بخش برون ریز پانکراس ترشح کننده آنزیم های مختلفی است که در فرآیند هضم و تجزیه مواد غذایی مصرفی تاثیر دارند و بخش درون ریز آن مسئول تولید و ترشح هورمون هایی است که در عملکرد کلی بدن تاثیر دارند.

2 نوع از هورمون های تولید شده توسط بخش درون ریز گلوکاگون و انسولین هستند که در تعادل قند خون تاثیر دارند. زمانی که تولید و ترشح این هورمون ها دچار مشکل شود، تعادل قند در بدن به هم می ریزد و فرد به بیماری دیابت مبتلا می شود.

هورمون گلوکاگون افزایش دهنده قند و انسولین کاهش دهنده قند خون است و نبود هر کدام به میزان کافی برای بدن خطرناک می باشد. علت دقیقی برای اختلالات غده پانکراس وجود ندارد.

مسائل مختلفی مانند تغییر رژیم غذایی، بیماری و مصرف داروهای خاص، چاقی یا لاغری بیش از اندازه و در مواردی حتی به صورت مادرزادی، پانکراس دچار اختلال می شود که این اختلال در ابتلای بیمار به دیابت تاثیرگذار است.

برای بررسی وضعیت عملکرد پانکراس و جلوگیری از ابتلا به بیماری دیابت و همچنین اطلاعات در خصوص دیابت انسولین و داروهای خوراکی، باید تحت نظر یک پزشک مجرب قرار گرفت. یکی از بهترین پزشکان در این زمینه دکتر سلیمی می باشند.

ساز و کار بدن در زمان ابتلا به دیابت
ساز و کار بدن در زمان ابتلا به دیابت

دیابت نوع یک چیست و چرا به عنوان دیابت انسولین شناخته می شود؟

همان طور که در بخش قبل گفته شد، بیماری دیابت انواع مختلفی دارد که بسته به وضعیت قند خون در بدن مشخص می شوند. دیابت نوع یک که با کمبود قند خون همراه است، دیابت نوع دو که قند خون بیمار در زمان ابتلا به آن بیش از اندازه بالاست، دیابت بارداری که تنها در زنان حامله رخ می دهد

و بعد از زایمان برطرف می شود، دیابت بی مزه که سطح قند خون در آن متعادل اما علائم مختلف دیابت در آن وجود دارد و … . هرکدام از انواع دیابت روش درمان مخصوصی دارد و علت ابتلا و علائم بروز آن متفاوت است.

دیابت نوع یک

اولین نوع بیماری دیابت، دیابت نوع یک است. علت نامگذاری این نوع به دیابت نوع یک، زمان بروز آن است. بیشتر مبتلایان به این بیماری اولین علائم ابتلا را در دوران کودکی داشته اند، به عبارت دیگر این بیماری برخلاف دیگر بیماری ها از سنین پایین و کودکی در بدن وجود دارد. دیابت نوع یک موجب کاهش قند در بدن می شود و بدن را نیازمند این ماده می کند.

در دیابت نوع یک، بدن بیمار انسولین کافی تولید نمی کند. در نتیجه گلوکز دریافتی از مواد غذایی جذب سلول ها نشده و در فرآیند دفع از بدن خارج می شود. این بیماران برای جبران مشکل و درمان بیماری خود نیاز به مصرف انسولین مصنوعی دارند. بنابراین دیابت نوع یک را با نام دیابت انسولین یا وابسته به انسولین نیز می شناسند.

دیابت نوع یک نیز به محض بروز باید زیر نظر یک پزشک مجرب درمان شود. به تعویق انداختن روند درمان در این نوع از دیابت نیز باعث بروز مشکلات مختلفی برای بیمار می شود که برخی از آن ها بسیار جدی است. یکی از بهترین پزشکان برای درمان بیماری دیابت، دکتر سلیمی می باشند.

دیابت نوع یک
دیابت نوع یک

همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دیابت انسولین و داروهای خوراکی، با دکتر سلیمی در ارتباط باشید.

علائم ابتلا به دیابت انسولین چیست؟

همان طور که گفته شد، دیابت نوع یک یا دیابت انسولین از سنین پایین بروز پیدا می کنند و همانند سایر انواع این بیماری علائم مختلفی دارند. توجه به علائم این بیماری در تشخیص به موقع و شروع زود هنگام درمان تاثیر دارد.

بدون وجود انسولین در بدن و زمانی که قند خون در بدن به مقدار کافی وجود نداشته باشد، سلول ها سوخت یا منبعی برای تامین انرژی خود نخواهند داشت و فرد به مرور دچار ضعف جسمانی می شود.

علائم ابتدایی دیابت انسولین

اولین علائم بیماری دیابت بسیار نامحسوس هستند و بسیاری از افراد متوجه آن ها نمی شود. به خصوص در افرادی که علائم آن ها از سنین کودکی بروز پیدا می کند، تشخیص علائم اولیه بسیار دشوار است.

یکی از علائم اولیه دیابت نوع یک یا دیابت وابسته به انسولین احساس تشنگی است. در زمان ابتلا به این نوع دیابت، بیمار بیش از گذشته احساس تشنگی می کند و این با وجود عدم کاهش مصرف آب روزانه است.

خشکی دهان، بد بو شدن دهان با وجود رسیدگی بهداشتی کافی، افزایش حجم و تکرر ادرار، کاهش وزن شدید و ناگهانی، افزایش اشتها و با وجود مصرف غذای کافی کمبود انرژی و در نهایت خواب آلودگی و خستگی در بیشتر طول روز از جمله علائم این بیماری می باشند.

لطفا از پست ویتامین چاق کننده صورت دیدن کنید.

علائم پیشرفته

با شدت گیری این بیماری، علائم جدی تر بروز پیدا می کنند. احساس ناراحتی در معده و حالت تهوع یکی از علائم اصلی در دیابت انسولین پیشرفته است. تاری دید و مشکلات بینایی، بروز عفونت، تغییر روحیات فرد، تنفس عمیق و … از جمله علائمی هستند که در زمان ابتلا به مرحله پیشرفته این بیماری بروز پیدا می کنند.

هرچند تشخیص دیابت از روی علائم کار ساده ای نیست و بسیاری از علائم این بیماری مشترک با سایر اختلالات نیز می باشد، اما بهتر است با بروز اولین علامت ها به پزشک متخصص مراجعه کرد تا روند بهبودی تسریع پیدا کنند. یکی از بهترین پزشکان در این زمینه دکتر سلیمی می باشند.

علائم پیشرفته
علائم پیشرفته

درصد شیوع دیابت نوع یک به چه صورت است؟

دیابت نوع یک یا دیابت انسولین، نوعی از دیابت با بروز زودهنگام است. در بیشتر موارد، ابتلا به این بیماری از همان دوران کودکی بروز پیدا می کند و علائم آن مشخص می شود.

با وجودی که بیشتر مبتلایان به این نوع دیابت، به دلیل مسائل ژنتیکی یا موروثی به این بیماری دچار می شوند، اما درصد شیوع و میزان ابتلا به آن روزبه روز رو به افزایش است. در این بخش از مقاله دیابت انسولین و داروهای خوراکی، در مورد درصد شیوع این بیماری صحبت خواهیم کرد.

درصد شیوع دیابت نوع یک در جهان

عوامل بیرونی در ابتلا به دیابت بیشتر در نوع دو این بیماری اثرگذار هستند بنابراین درصد شیوع این نوع دیابت نسبت به سایر انواع آن بیشتر است.

با این حال آمار ابتلا به نوع یک بیماری دیابت نیز رو به افزایش است و همه ساله به مبتلایان آن اضافه می شود. مسائلی مانند تغییر در سبک زندگی و برنامه غذایی افراد که امروزه بیشتر از گذشته اتفاق می افتد، تاثیر زیادی در ابتلا به این نوع دیابت داشته و آمار ابتلا به آن را افزایش می دهد.

از کل جمعیت جهان چیزی حدود 15 درصد به بیماری دیابت مبتلا هستند و از این میان حدود 5 درصد به نوع یک این بیماری مبتلا می باشند.

آمار ابتلا به این بیماری به خصوص در میان کودکان بسیار زیاد است. مطابق آخرین آمارها، چیزی حدود 75 درصد از مبتلایان دیابت نوع یک در آمریکا افراد زیر 19 سال و کودکان را تشکیل می دهند.

درصد شیوع دیابت نوع یک در ایران

در ایران نیز آمار ابتلا به این بیماری در حال افزایش است و به خصوص در میان کودکان شیوع آن بیشتر مشاهده می شود. در کشور ما 2 درصد از مبتلایان به دیابت، دیابت نوع یک دارند و کودکان زیر 15 سال، جامعه آماری بیشتری را در این میان تشکیل می دهند.

اطلاعات تکمیلی در این خصوص و دیابت انسولین و داروهای خوراکی را از دکتر سلیمی کسب نمایید. دکتر سلیمی علاوه بر درمان دیابت، بهترین متخصص جراحی چاقی نیز می باشند.

درصد شیوع دیابت نوع یک در ایران
درصد شیوع دیابت نوع یک در ایران

چه مسائلی در ابتلا به دیابت نوع یک تاثیرگذار می باشند؟

برخلاف دیابت نوع دو که مسائل مختلفی در ابتلا به آن تاثیر دارند و حتی یک به هم ریختگی ساده در هورمون ها نیز می تواند در ابتلا به آن تاثیرگذار باشد، دیابت نوع یک به این شکل نیست و عوامل ابتلا به آن هنوز به طور دقیق مشخص نیستند.

اصلی ترین علت بروز این نوع دیابت، مشکلات پانکراس یا لوزالمعده و اختلال عملکرد سلول های ترشح کننده هورمون انسولین است. سایر علل ابتلا به این بیماری باعث تاثیر در تولید این هورمون در بدن می شوند.

تغذیه و مشکلات آن

یکی از مسائلی که ممکن است بر عملکرد غده پانکراس و ترشح هورمون های آن تاثیرگذار باشد، مواد غذایی مصرفی است. برخی از غذاها حاوی مواد سمی و شیمیایی مختلفی هستند که در عملکرد اندام های داخلی بدن تاثیر می گذارند که یکی از آن ها پانکراس است. مصرف این مواد غذایی و تاثیر آن ها در عملکرد پانکراس موجب بروز دیابت نوع یک می شود.

عفونت ویروسی

دیگر عاملی که می تواند باعث اختلال عملکردی پانکراس یا لوزالمعده شود، عفونت ویروسی یا باکتریایی است. زمانی که عفونت در تمام بدن گسترش پیدا کرده و اندام ها را به خود درگیر می کند، غدد داخلی دچار مشکلات عملکردی می شوند.

عفونت ویروسی و درگیری پانکراس به این مشکل یکی از علت های ابتلا به دیابت نوع یک یا دیابت وابسته به انسولین است.

مشکلات ناشناخته خود ایمنی

مشکلات خود ایمنی یا آسیب های ناگهانی و غالبا بدون علت در اندام های داخلی از دیگر دلایل بروز مشکل در اندام هاست که در ابتلا به دیابت نوع یک نیز تاثیرگذار است. با پیشرفت دانش در مورد این نوع دیابت، هنوز هم علت مشخصی برای مشکلات خودایمنی غده پانکراس وجود ندارد.

وراثت و ژنتیک

در نهایت دیابت نوع یک می تواند یک مشکل ژنتیکی باشد که از پدر و مادر به فرزند به ارث رسیده و فرد را به بیماری درگیر کند. افرادی که در خانواده نزدیک آن ها سابقه ابتلا به دیابت انسولین وجود دارد، احتمال بیشتری برای ابتلا به این بیماری دارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوع دیابت و دلایل ابتلا به آن باید به پزشکی باتجربه در این زمینه مراجعه کنید. یکی از بهترین پزشکان برای تشخیص و تجویز دیابت انسولین و داروهای خوراکی مربوط به آن، دکتر سلیمی می باشند.

وراثت و ژنتیک
وراثت و ژنتیک

عوارض دیابت نوع یک چیست؟

دیابت انسولین با کاهش قند خون همراه است. زمانی که داروهای خوراکی یا تزریقی این دیابت به موقع مصرف نشوند، قند خون بدن به شدت افت می کند که با عوارض زیادی همراه است.

عوارض این نوع از دیابت به دو دسته عوارض کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم می شوند. عوارض کوتاه مدت بعد از افت ناگهانی قند بروز می کنند و زمانی که داروهای کنترل کننده مصرف شوند، بیمار بهبود پیدا می کند. اما عوارض بلند مدت که اغلب ناشی از به تعویق انداختن درمان هستند، طولانی تر بوده و گاهی تا پایان عمر باقی می مانند.

عوارض کوتاه مدت دیابت انسولین

با کاهش قند خون در بدن، اتفاقات مختلفی رخ می دهد. تپش قلب، تعریق زیاد، رنگ پریدگی، اضطراب و ضعف و بی حالی از عوارض کوتاه مدت دیابت وابسته به انسولین هستند که با افت قند خون فورا یا به مرور بروز پیدا می کنند.

با شدت گیری افت قند خون و عدم مصرف دارو، سردرد و اختلال در صحبت کردن مانند لکنت زبان رخ می دهد. کتواسیدوز دیابتی دیگر عارضه کوتاه مدت دیابت نوع یک یا دیابت وابسته به انسولین است.

این عارضه باعث بروز مشکلات مختلف مانند تکرر ادرار، افزایش عطش، درد در ناحیه شکم، کاهش وزن شدید و بدون علت، احساس شیرینی در تنفس، پایین آمدن دمای بدن و … می شود. این عوارض کوتاه مدت هستند و به محض مصرف داروی خوراکی مناسب، علائم آن برطرف می شوند.

عوارض بلند مدت دیابت انسولین

زمانی که قند خون کنترل نشده و کاهش آن طولانی مدت باشد، عوارض کوتاه مدت به عوارض بلند مدت تبدیل می شوند. عوارض بلند مدت دیابت انسولین، در افرادی که بیماری آن ها در طول سال ها کنترل نمی شود، بروز می کنند.

عوارض بلند مدت در بیمارانی که بیش از 10 سال به این نوع  دیابت مبتلا هستند و مصرف داروها را به طور منظم انجام نمی دهند، اتفاق می افتد. میکروواسکولار و ماکروواسکولار از عوارض بلند مدت دیابت نوع یک هستند.

میکروواسکولار به چشم، کلیه ها و اعصاب آسیب می رساند. این عارضه در چشم ها باعث آب مروارید و رتینوپاتی، در کلیه ها باعث از کارافتادگی آن ها و نیاز به درمان هایی مانند دیالیز و در اعصاب موجب نوروپاتی می شود.

ماکروواسکولار به قلب و عروق خونی آسیب وارد می کند. این عارضه موجب تجمع پلاک های آترومی در رگ های خونی می شود.

برای کاهش و کنترل مشکلات دیابت انسولین باید به محض مشاهده علائم به پزشک مجرب مراجعه کرد. یکی از بهترین پزشکان در زمینه درمان این نوع دیابت، دکتر سلیمی می باشند.

عوارض بلند مدت دیابت انسولین
عوارض بلند مدت دیابت انسولین

دیابت نوع یک چگونه تشخیص داده می شود؟

روش های مختلفی برای تشخیص دیابت انسولین وجود دارد. با توجه به این که تشخیص، اولین اقدام درمان است و تشخیص به موقع باعث درمان سریع تر و ساده تر کردن فرآیند درمان می شود، با مشاهده اولین علائمی که به دیابت نزدیک است، باید به پزشک متخصص مراجعه کرد تا احتمال ابتلا به دیابت بررسی شده و در صورت تشخیص دیابت انسولین، درمان آغاز شود.

تشخیص براساس علائم

اولین روش تشخیص دیابت نوع یک بررسی علائم و ارزیابی احتمال ابتلا براساس آن هاست. البته بیشتر علائم نوع یک دیابت مشابه با علائم نوع دو آن هستند بنابراین توجه به علائم و بررسی آن ها تنها راه تشخیص این نوع دیابت نیست، بلکه تنها زمان، نیاز به مراجعه به پزشک را برای بیمار مشخص می کند.

به خصوص در کودکانی که زمینه ابتلا به این بیماری در خانواده آن ها وجود دارد، دقت در علائم به منظور تشخیص به موقع از اهمیت زیادی برخوردار است.

تست قند خون ناشتا

دیگر روش بررسی ابتلا به دیابت نوع یک و تشخیص آن، استفاده از تست قند خون ناشتا است. این تست دریافت نمونه خون به صورت ناشتا و در ابتدای صبح است و بررسی میزان قند خون در این زمان است. قند خون طبیعی بین 70 تا 100 دسی است و هر میزان بیشتر یا کمتر از این مقدار، نشاندهنده ابتلا به دیابت بوده و باید درمان را فورا آغاز کرد.

تست تحمل گلوکز خوراکی یا تصادفی

به منظور انجام تست تحمل گلوکز، به بیمار مقدار مشخصی از گلوکز خوراکی داده می شود و دو ساعت بعد از خوردن گلوکز، میزان قند خون اندازه گیری می شود. اگر قند خون حدود 200 دسی باشد، فرد به دیابت مبتلاست.

البته تحمل گلوکز به شکل دیگری نیز انجام می شود و آن بررسی قند در هر زمان از روز است. نتایج این تست نیز برای تشخیص دیابت نوع یک کافی است.

تست سطح هموگلبین

تست سطح هموگلبین دیگر تستی است که برای تشخیص دیابت نوع یک از آن استفاده می شود. در این تست، سطح هموگلبین در 2 تا 3 ماه اندازه گیری می شود و در صورتی که مقدار آن از 6.5% بیشتر باشد، بیمار به دیابت نوع یک مبتلا می باشد.

برای تشخیص به موقع و سریع، بهترین کار مراجعه به یک پزشک مجرب است. یکی از بهترین پزشکان برای مراجعه، تشخیص و درمان این نوع دیابت، دکتر سلیمی می باشند.

تست سطح هموگلبین
تست سطح هموگلبین

دیابت نوع یک در چند مرحله شدت می گیرد؟

بروز بیماری دیابت نوع یک در سه مرحله اتفاق می افتد. هر کدام از انواع این بیماری شدت متفاوتی دارد و در هر شدت از آن، علائم بیماری متفاوت است. برای آشنایی بیشتر با این بیماری، در این بخش از مقاله دیابت انسولین و داروهای خوراکی، در مورد مراحل و شدت های مختلف این بیماری صحبت خواهیم کرد.

مرحله اول، شروع بیماری به صورت کلاسیک

اولین مرحله از دیابت انسولین که در صورت توجه بیمار، بهترین زمان برای شروع درمان نیز هست، مرحله کلاسیک می باشد. این مرحله از بیماری بیشتر در بزرگسالان رخ می دهد

و با علائمی مانند عطش زیاد به صورتی که فرد روزانه بیشتر از 5 لیتر آب مصرف می کند، پرادراری و دفع مکرر ادرار به دفعات زیاد، کاهش وزن شدید به علت از دست رفتن آب بدن و بی میلی به مصرف غذا و مشکلات پوستی به علت کاهش آب میان بافتی همراه است. در صورتی که بیماری در این مرحله تشخیص داده نشده و درمان آغاز شود، عوارض آن جدی تر می شوند.

مرحله شدید بیماری یا کتواسیدوز

همان طور که گفته شد، در صورتی که دیابت انسولین در مرحله کلاسیک تشخیص داده نشده و اقدامات درمانی مانند مصرف داروهای خوراکی به موقع آغاز نشوند، بیمار به مرحله بعدی که شدیدتر است، وارد می شود.

در این مرحله از بیماری، علائم بیشتر از مرحله قبل خواهند بود و عوارض بلندمدت بیماری که در بخش های قبل به آن ها اشاره شد، بروز پیدا می کنند.

بیشتر بیمارانی که به دیابت نوع یک مبتلا هستند، در این مرحله بیماری خود را تشخیص می دهند و به پزشک معالج برای تجویز داروهای خوراکی مراجعه می کنند. کودکانی که دیابت آن ها به این مرحله می رسد، دیگر به درمان های خوراکی پاسخ نداده و باید در بیمارستان بستری شوند.

مرحله فاقد علائم در کودکان

دیابت نوع یک در کودکان، به خصوص شیرخواران می تواند بدون هیچ علامت خاصی نیز بروز کند. کودکانی که وزن کمتری نسبت به هم سن و سالان خود داشته اما تغذیه مناسبی دارند، باید فورا زیر نظر پزشک قرار گیرند، به خصوص اگر در خانواده آن ها فرد مبتلا به این نوع دیابت وجود داشته باشد، احتمال ابتلا در آن ها بیشتر خواهد بود.

مرحله فاقد علائم در کودکان
مرحله فاقد علائم در کودکان

آیا می توان از ابتلا به دیابت نوع انسولین پیشگیری کرد؟

با پیشرفت دانش پزشکی و تحقیقات زیادی که در مورد بیماری دیابت انجام می شود، پیشگیری از این نوع بیماری امکانپذیر نیست و به خصوص در افرادی که زمینه خانوادگی ابتلا در آن ها وجود دارد، ابتلا قطعی می باشد.

در مورد دیابت انسولین و داروهای خوراکی آن می توان گفت که مصرف این داروها و انجام برخی اقدامات خاص، تنها به کنترل و پیشگیری از بروز عوارض این بیماری کمک می کند.

مصرف داروهای خوراکی

مصرف داروهایی که توسط پزشک برای بیماران تجویز می شود، تا حد زیادی از عوارض دیابت نوع یک جلوگیری می کند. به خصوص در افرادی که دیابت را به موقع تشخیص می دهند، مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، به خصوص از بروز عوارض بلند مدت و جدی و آسیب به اندام های حساس مانند چشم، کبد، قلب و … جلوگیری می کند.

کنترل منظم سطح قند خون

اگر هنوز به دیابت نوع یک مبتلا نشده اید اما زمینه این بیماری را در خانواده خود دارید، بهتر است هرچند وقت یک بار از تست قند خون ناشتا به منظور اطمینان از سلامتی خود استفاده کنید.

این تست از ابتلا به بیماری جلوگیری نمی کند اما در صورت تشخیص ابتلا با استفاده از آن، می توانید اقدامات درمانی را پیش از بروز عوارض بلند مدت آغاز کنید.

توجه به علائم بیماری در کودکان

خانواده های مبتلا به دیابت نوع یک باید بیش از سایرین در مورد این بیماری حساسیت داشته باشند. دقت به علائم در کودکان، به خصوص علائمی مانند عطش آوری یا کاهش وزن ناگهانی تاثیر زیادی در تشخیص به موقع دارد.

اگر مبتلا به دیابت نوع یک هستید و نیاز به پزشکی خوب برای کنترل بیماری و پیشگیری یا به تعویق انداختن ابتلا در فرزندان خود دارید، یکی از بهترین پزشکانی که می توانیم به شما معرفی کنیم، دکتر سلیمی می باشند.

توجه به علائم بیماری در کودکان
توجه به علائم بیماری در کودکان

برای درمان دیابت انسولین، چه اقداماتی باید انجام شود؟

برخلاف بسیاری از بیماری ها که با شروع درمان، عوارض و مشکلات آن کاهش پیدا کرده و با ادامه درمان، بیمار به طور کامل بهبودی پیدا می کند، در مورد دیابت نوع یک، درمان ها قطعی نیست و این بیماری نیاز به درمان مادام العمر دارد.

در این بخش از مقاله دیابت انسولین و داروهای خوراکی، در مورد برخی از درمان های مهم این بیماری که در کاهش عوارض آن تاثیرگذار است، صحبت خواهیم کرد.

مصرف داروهای خوراکی

یکی از اقدامات مهم برای درمان دیابت انسولین، مصرف داروهای خوراکی است. داروهای مختلف خوراکی در دیابت وابسته به انسولین بیشتر به منظور کنترل عوارض این بیماری مانند ضعف، بیحالی، خستگی و … تجویز می شوند و نقش چندانی در کنترل دیابت و افزایش قند خون ندارند. داروهای خوراکی به منظور درمان دیابت نوع یک بسته به شدت بیماری تجویز می شوند.

تزریق انسولین

دیگر اقدامی که برای کنترل دیابت نوع یک توسط پزشکان توصیه شده و مهم ترین اقدام برای درمان این بیماری نیز می باشد، تزریق انسولین است.

در زمان ابتلا به دیابت نوع یک یا دیابت وابسته به انسولین، بدن با فقر این ماده مبتلا می شود و به علت کمبود انسولین، گلوکز از مواد غذایی جذب نمی شود.

در این شرایط با تزریق انسولین بخشی از کمبود آن در بدن جبران می شود و گلوکز از مواد غذایی جذب سلول ها شده و سوخت مورد نیاز برای فعالیت های بدن تامین می شود. تزریق انسولین شرایط مختلفی داشته اما انجام آن بسیار ساده است.

بیمارانی که به دیابت انسولین مبتلا هستند، به طور مادام العمر نیاز به تزریق این ماده دارند. بنابراین باید روش تزریق و نکات مهم در مورد تزریق این ماده را از زمان ابتلا آموزش ببینند.

تغییر سبک زندگی

دیگر اقدامی که به درمان دیابت انسولین کمک می کند، تغییر سبک زندگی است. بیماران مبتلا به دیابت انسولین باید تلاش کنند که قند خون آن ها افت نکند. با تغذیه مناسب و فعالیت به میزان کافی می توان از افت قند خون و عوارض بعد از آن جلوگیری کرد. رژیم غذایی مناسب این بیماران توسط پزشک معالج به آن ها داده می شود.

یکی از نکات مهمی که در مورد دیابت انسولین وجود دارد، عدم مصرف خودسرانه دارو در زمان ابتلا و انجام هر اقدامی زیر نظر پزشک است. دکتر سلیمی یکی از متخصصین خوب و با تجربه برای درمان دیابت انسولین می باشند.

تغییر سبک زندگی
تغییر سبک زندگی

رژیم غذایی چه تاثیری در دیابت نوع یک دارند؟

یکی از اقدامات مهمی که بیماران در زمان ابتلا به دیابت نوع یک باید انجام دهند، تغییر رژیم غذایی است. به طور کل رژیم غذایی در کنترل و درمان بسیاری از بیماری ها تاثیر دارد که در مورد دیابت نوع یک نیز حائز اهمیت است.

رژیم غذایی برای مبتلایان به دیابت نوع یک باید به گونه ای باشد که از افت قند خون در آن ها جلوگیری کرده و سطح این ماده را در تمام ساعات شبانه روز به میزان مناسب نگه دارد.

اهمیت رژیم غذایی در دیابت نوع یک

رژیم غذایی تا حد زیادی در کنترل عوارض دیابت نوع یک تاثیر دارد. رژیم مناسب مانع افت قند خون شده و با حفظ قند در حد نرمال از بروز عوارض جدی این بیماری جلوگیری می کند.

نکته مهمی که در مورد رژیم در دیابت نوع یک وجود دارد، این است که رژیم، درمان دیابت نوع یک نیست و هیچ چیز به اندازه انسولین و داروهای خوراکی در مورد این بیماری تاثیرگذار نیست اما رژیم مناسب می تواند به حفظ سلامت کلی بیمار کمک کند.

رژیم اصولی برای دیابت انسولین

برای یک رژیم اصولی در دیابت انسولین، حفظ تمام وعده های غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است. زمانی که بیمار وعده های غذایی را به طور خودسرانه حذف می کند، با مشکل افت قند خون مواجه می شود. به خصوص مصرف غذای مناسب در وعده شام و صبحانه در دیابت انسولین اهمیت زیادی دارد.

در زمان خواب نیز سلول ها انرژی مصرف می کنند و چون بیمار حداقل به مدت 8 ساعت مداوم هیچ غذایی مصرف نمی کند، در ابتدای صبح قند خون در پایین ترین سطح ممکن است

بنابراین وعده ای که پیش از خواب مصرف می شود، در میزان مناسب قند و وعده ای که بعد از بیداری مصرف می شود، در افزایش قند به مرور و جلوگیری از بروز مشکل در اثر افزایش ناگهانی قند خون تاثیر دارد.

رژیم غذایی مناسب برای درمان بیماران مبتلا به دیابت انسولین توسط پزشک مشخص می شود، یکی از بهترین پزشکان که مبتلایان به این نوع دیابت می توانند اقدامات مراقبتی را زیر نظر ایشان انجام دهند، دکتر سلیمی می باشند.

رژیم اصولی برای دیابت انسولین
رژیم اصولی برای دیابت انسولین

داروهای خوراکی مناسب دیابت انسولین چیست؟

دیابت یکی از بیماری هایی است که اگر تحت کنترل قرار نگیرد، مشکلات زیادی برای بیمار ایجاد می کند و عوارض آن نسبت به درمان بیشتر و خطرناک تر است.

دیابت انسولین و داروهای خوراکی آن موضوعی هستند که در این بخش از مقاله در مورد آن ها صحبت خواهیم کرد. تا اینجا گفته شد که بعضی داروها در کاهش عوارض این بیماری و کمک به افزایش خون تاثیر دارند، این داروها به شرح زیر می باشند.

 

کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدها یا کورتون ها از جمله داروهایی هستند که برای افزایش قند خون و درمان دیابت نوع یک می توان از آن ها استفاده کرد. این داروها قند خون را به سرعت افزایش می دهند و میزان افزایش قند خون با استفاده از آن ها نیز بسیار بالاست. به همین دلیل تنها باید در دوز تجویزی پزشک مورد استفاده قرار گیرند.

مهارکننده پروتئاز ایدز

مهارکننده های پروتئاز دیگر داروهایی هستند که برای کنترل دیابت نوع یک می توان از آن ها استفاده کرد. این داروها برای مهار سلول ها در زمان ابتلا به ایدز کاربرد دارند و جزو داروهای الزامی با مصرف طولانی مدت هستند اما در زمان ابتلا به دیابت نوع یک نیز می توان با استفاده از آن ها قند خون را افزایش داد.

مهارکننده بتا

مهارکننده های بتا از داروهای دیگری هستند که برای کنترل دیابت نوع یک به خصوص در زمان زایمان تجویز می شوند. این دارو همچنین در زمان حملات آسم توسط بیماران مورد استفاده قرار می گیرد و تاثیر زیادی در افزایش قند خون دارد.

استاتین

استاتین ها، دیگر داروهای مناسب برای افزایش قند خون و کنترل دیابت نوع یک هستند. این دارو همچنین برای بیمارانی که کلسترول خون آن ها بالاست، تجویز می شوند تا باعث کاهش این ماده در خون شوند. این دارو باید در دوز مناسب تجویز شود در غیر این صورت احتمال بروز مشکلاتی برای بیمار وجود دارد.

داروهای گفته شده و تمام داروهای خوراکی که برای دیابت انسولین مفید هستند، تنها باید توسط پزشک تجویز شوند. مصرف خودسرانه این داروها گاهی اوقات مشکلات بیشتری از عوارض دیابت را برای بیمار ایجاد می کنند. یکی از بهترین پزشکان که در زمان ابتلا به دیابت می توان به ایشان مراجعه کرد، دکتر سلیمی می باشند.

استاتین
استاتین

در صورت نیاز به تزریق انسولین، چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرند؟

در این بخش از مقاله دیابت انسولین و داروهای خوراکی، در مورد یکی از مسائل مهمی که بیماران مبتلا به این دیابت باید با آن آشنایی داشته باشند، صحبت خواهیم کرد.

یکی از داروهای مهم برای مبتلایان به این بیماری که مصرف آن دائمی است و تا پایان عمر باید انجام شود، انسولین است. بهترین شیوه مصرف انسولین تزریق آن است.

نکات مهم در نگهداری انسولین

نگهداری از انسولین روش خاصی دارد که مصرف کنندگان این ماده باید از آن مطلع باشند. این دارو باید در محل خنک و محل تاریک نگهداری شود که بهترین انتخاب یخچال است.

انسولین دو نوع سریع و متوسط الاثر دارد. انسولین سریع الاثر شفاف است و اگر در یخچال کدر شده و با هم زدن شفاف نشود، نباید مصرف شود. این ماده را علاوه بر نگهداری در جای تاریک و خنک باید در جای امن نیز نگهداری کرد.

انسولین نباید خیلی تکان خورده یا جابجا شود. قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید یا یخ زدن، اثر انسولین را از بین می برد. در صورت نیاز به حمل انسولین، بهتر است در خنک ترین جای ممکن و در کیف دستی حمل شود تا به خوبی از آن نگهداری کرد.

نحوه مصرف انسولین

برای تزریق انسولین سرنگ های مختلفی وجود دارد، سرنگ های معمولی یا سرنگ های قلمی مخصوص تزریق انسولین از انواع سرنگ هایی هستند که برای تزریق این ماده می توان از آن ها استفاده کرد. انتخاب سرنگ باید با نظر پزشک انجام شود.

محل تزریق انسولین باید تغییر کند، به عبارت دیگر در هربار تزریق، انسولین را به محل جدیدی تزریق کنید. قبل از تزریق انسولین باید پوست را تمیز کرد.

در صورتی که برای تزریق انسولین از سرنگ یا قلم یک بار مصرف استفاده شود، باید بعد از استفاده آن را دور انداخت اما در صورت استفاده از سرنگ های چندبار مصرف، باید آن را ضد عفونی کرد.

نحوه مصرف داروی انسولین و تمام نکاتی که برای مصرف آن حائز اهمیت است ،توسط پزشک به بیمار آموزش داده می شود، بنابراین نقش پزشک در درمان این بیماری اهمیت زیادی دارد. از بهترین پزشکان برای درمان دیابت انسولین، می توان از دکتر سلیمی نام برد.

نحوه مصرف انسولین
نحوه مصرف انسولین

اندازه گیری مداوم گلوکز چه تاثیری در کنترل دیابت انسولین دارد؟

یکی از روش هایی که توسط پزشکان برای کنترل دیابت انسولین توصیه می شود، اندازه گیری گلوکز و استفاده از تست تحمل گلوکز است. بیمارانی که به دیابت نوع یک مبتلا می شوند، با افت قند خون مواجه می شوند.

گاهی اوقات کمبود گلوکز و افت قند خون بسیار ناچیز است و علائم ظاهری ندارد اما در تست گلوکز مشخص شده و هشدار بیماری و درمان به موقع را به بیمار می دهد.

به خصوص در کودکان که بررسی و دقت به علائم در آن ها سخت تر است و تشخیص تغییر وضعیت آن ها در زمان ابتلا به دیابت نوع یک در آن ها دشوار است، انجام دوره ای تست تحمل گلوکز اهمیت زیادی دارد.

به منظور انجام این تست هم می توان به بیمار ماده حاوی قند یا گلوکز را خوراند و دو ساعت بعد از مصرف ماده، سطح قند را اندازه گیری کرد.

می توان بدون استفاده از گلوکز اضافی هر زمان از روز و تنها با مصرف غذای روزمره عادی سطح گلوکز را اندازه گیری کرد. در هر دو حالت اگر قند خون بیشتر از 200 باشد، فرد به دیابت مبتلاست و نیاز به مصرف دارو دارد.

هرچند روش هایی برای اندازه گیری سطح قند خون در منزل وجود دارند اما بهتر است بررسی سطح قند در تشخیص دقیق دیابت تنها توسط پزشک انجام شود تا در صورت مشاهده مشکل، اقدام درمانی فورا آغاز شود. یکی از بهترین پزشکان که در زمینه دیابت انسولین می توان به ایشان مراجعه کرد، دکتر سلیمی می باشند.

اندازه گیری مداوم گلوکز چه تاثیری در کنترل دیابت انسولین دارد؟
اندازه گیری مداوم گلوکز چه تاثیری در کنترل دیابت انسولین دارد؟

ارتباط چاقی با دیابت نوع یک چیست؟

بیمارانی که به چاقی مبتلا هستند، احتمال بیشتری در ابتلا به انواع مشکلات و عوارض دارند. به عبارت دیگر چاقی زمینه ساز بسیاری از مشکلات و بیماری هاست که دیابت یکی از آن هاست.

البته چاقی بیشتر در دیابت نوع دو تاثیر گذار است و باعث ابتلا به این نوع بیماری می شود. اما در مورد دیابت انسولین نیز چاقی می تواند درمان را سخت تر کند. در این بخش از مقاله دیابت انسولین و داروهای خوراکی، در مورد ارتباط چاقی با این نوع از دیابت صحبت خواهیم کرد.

ارتباط چاقی و دیابت نوع یک

افرادی که به چاقی مبتلا بوده و همزمان دچار دیابت نوع یک نیز می باشند، ضعیف تر از سایر مبتلایان به این بیماری هستند. این افراد نسبت به بروز عوارض مستعدتر هستند.

بی حالی، ضعف، تکرر ادرار، افزایش عطش و سایر عوارض دیابت انسولین در این گروه زودتر از سایرین بروز می کند. این نوع از دیابت به طور کلی باعث کاهش وزن و لاغری بیش از حد می شود اما در صورتی که بیمار به چاقی مبتلا باشد، به علت به هم ریختگی وضعیت هورمون ها بروز مشکلات را بیشتر می کند.

بیماران دیابتی از نوع وابسته به انسولین که به چاقی نیز مبتلا هستند، ابتدا موظف به درمان چاقی و کاهش وزن می باشند. بعد از رسیدن به وزن ایده آل و سلامت وزنی، مشکلات و عوارضی که احتمال بروز آن ها وجود دارد، از بین می روند.

کاهش وزن بیماران مبتلا به دیابت نوع یک نیز باید زیر نظر پزشک انجام شود. همان طور که چاقی برای این بیماران خطرناک است، کاهش وزن ناگهانی نیز به علت احتمال افت قند خون در آن ها بسیار خطرناک است.

جراحی بای پس معده روشی مطمئن برای کاهش وزن می باشد لذا برای تشخیص اینکه بعد از جراحی بیمار باید چه داروهای مصرف کند پیشنهاد می کنیم از پست داروهای بعد از عمل بای پس معده دیدن کنید.

یکی از پزشکان خوب که برای درمان چاقی و دیابت نوع یک می توان از راهنمایی های ایشان بهره برد، دکتر سلیمی می باشند.

ارتباط چاقی و دیابت نوع یک
ارتباط چاقی و دیابت نوع یک

چند نوع انسولین برای کنترل دیابت وابسته به انسولین وجود دارد؟

دیابت انسولین و داروهای خوراکی برای کنترل آن در بخش های قبلی مقاله معرفی شدند و همان طور که گفته شد، یکی از اصلی ترین داروها برای کنترل این نوع دیابت انسولین است.

به طور کلی وابستگی این نوع دیابت به مصرف انسولین موجب نامگیری آن به این صورت شده است. انسولین برای استفاده در این نوع دیابت انواع مختلفی دارد.

انواع انسولین

به طور کلی انسولین به دو دسته تقسیم می شود. انسولین کوتاه یا سریع اثر که در جذب قند از مواد غذایی به میزان کافی تاثیر می گذارد. این نوع از انسولین باید متناسب با میزان کربوهیدراتی که در غذای مصرفی وجود دارد، مورد استفاده قرار گیرد و زمان خاصی برای مصرف آن نیست.

به عبارت دیگر اگر غذایی که در وعده شام استفاده می شود، کربوهیدرات بیشتری از وعده ناهار داشته باشد، باید این نوع انسولین را در زمان شام استفاده کرد.

دیگر نوع انسولین برای دیابت نوع یک، انسولین متوسط اثر یا طولانی اثر است. این انسولین وابسته به مواد غذایی نیست و هر 24 ساعت یک بار می توان از آن استفاده کرد. البته بسته به شدت دیابت در بیمار، برخی بیماران نیاز به مصرف دو دوز از این دارو در طول 24 ساعت دارند.

مسائل مختلفی مانند تغییرات وزن بیمار، شدت فعالیت های بدنی، شرایط خاص مانند دوران قاعدگی و … در تعیین دوز مصرف انسولین تاثیرگذار می باشند.

پزشک با بررسی موارد گفته شده، نوع مناسب انسولین و دوز مناسب برای مصرف در روز را برای بیمار مشخص می کند. از پزشکان خوب و باتجربه در زمینه دیابت و مشکلات آن می توانیم دکتر سلیمی را نام ببریم.

انواع انسولین
انواع انسولین

با تزریق انسولین، چه واکنشهایی در بدن بروز پیدا می کند؟

گاهی اوقات بدن نسبت به تزریق انسولین واکنش هایی نشان می دهد. این واکنش ها معمولا زودگذر هستند و با اندکی استراحت برطرف می شوند

اما در صورت ادامه دار شدن آن ها باید فورا به پزشک مراجعه کرد و اقدامات درمانی مناسب برای جلوگیری از شدت گرفتن آن ها را شروع کرد. برخی از واکنش های رایج بدن نسبت به انسولین به خصوص در افرادی که به تازگی تزریق انسولین را آغاز کرده اند، به شرح زیر می باشند.

واکنش های بدن در زمان تزریق انسولین

گاهی اوقات تزریق انسولین موجب خستگی بیمار می شود. با تزریق این ماده سلول های بدن شروع به جذب گلوکز از بدن و مصرف آن برای فعالیت های خود می کنند.

فعالیت سلول ها می تواند باعث خستگی کلی بدن و نیاز به استراحت شود. یکی دیگر از واکنش هایی که ممکن است در اثر تزریق انسولین موقتا بروز کند، ناتوانی در صحبت کردن است.

تعریق شدید ناگهانی، احساس سرگیجه، از دست دادن هوشیاری برای چند لحظه، اسپاسم عضلانی، تشنج و … از جمله واکنش های بدن نسبت به تزریق انسولین در ابتدای مصرف این ماده هستند.

پزشکان با تجربه مانند دکتر سلیمی که انواع مشکلات بیماران در زمان استفاده از انسولین را مشاهده کرده اند، هشدارهای لازم در مورد واکنش های احتمالی و نحوه مقابله با آن ها را به بیماران خود می دهند.

واکنش های بدن در زمان تزریق انسولین
واکنش های بدن در زمان تزریق انسولین

آیا با وجود ابتلا به دیابت انسولین می توان باردار شد؟

زمانی که افراد به بیماری های دائمی مانند دیابت نوع یک مبتلا می شوند، نگرانی های زیادی در مورد عوارض و تاثیرات بیماری در زندگی خود دارند. یکی از نگرانی های مهم زنانی که به دیابت نوع یک مبتلا هستند، بارداری و تاثیر دیابت در روند انجام یا سپری کردن آن است.

بارداری با دیابت نوع یک ممنوع نیست و زنانی که به این دیابت دچار هستند نیز می توانند مانند سایرین شانس مادر شدن را تجربه کنند. اما این کار باید زیر نظر پزشک انجام شود.

کنترل نشدن دیابت و عدم تزریق انسولین به مقدار کافی مشکلاتی مانند نرسیدن مواد لازم برای رشد جنین و نقص مادرزادی در هنگام تولد را به همراه دارد.

به منظور کنترل عوارض دیابت بر بارداری، پیش از اقدام به این کار باید تزریق انسولین را با تجویز پزشک در دوز مصرفی انجام داد. زمانی که سطح قند خون به میزان مناسب و کنترل شده برسد، بیمار می تواند برای بارداری اقدام کند.

آیا با وجود ابتلا به دیابت انسولین می توان باردار شد؟
آیا با وجود ابتلا به دیابت انسولین می توان باردار شد؟

دیابت انسولین در کودکان چه مشکلاتی دارد؟

همان طور که در بخش های قبل مقاله دیابت انسولین و داروهای خوراکی گفته شد، این نوع دیابت از سنین پایین شروع می شود و کودکان اصلی ترین گروه مبتلایان به این نوع دیابت را تشکیل می دهند.

در برخی از کودکان، این بیماری از زمان شیرخوارگی بروز می کند و درمان آن باید همزمان با تغذیه توسط مادر انجام شود. عوارض گفته شده در مورد دیابت وابسته به انسولین در کودکان نیز احتمال بروز دارند.

با این تفاوت که به علت تحرک بدنی بیشتر کودکان، احتمال ضعف و بی حالی در زمان ابتلا به آن بیشتر می شود. کاهش وزن، تکرر ادرار، عطش و مشکلات مربوط به کلیه در کودکانی که به دیابت انسولین مبتلا هستند، بیشتر است. همچنین به علت اهمیت بالای تزریق انسولین در آن ها، بهتر است این کار زیر نظر پدر و مادر و با دقت کافی انجام شود.

دیابت انسولین در کودکان چه مشکلاتی دارد؟
دیابت انسولین در کودکان چه مشکلاتی دارد؟

نکات مهمی که مبتلایان دیابت نوع یک در سبک زندگی باید به آن توجه کنند

دیابت انسولین و داروهای خوراکی مربوط به آن مادام العمر هستند و تا پایان عمر همراه بیمار می باشند. البته این مسئله نگران کننده نیست و در صورتی که کنترل بیماری به موقع انجام شده و داروهای تجویز شده توسط پزشک به درستی استفاده شوند، بیمار می تواند مانند سایر افراد عادی زندگی کند.

آشنایی با نحوه نگهداری و تزریق انسولین و اقداماتی که در زمان نبود انسولین به بهبودی فوری بیمار کمک می کند، از مهم ترین نکاتی است که مبتلایان به دیابت انسولین و خانواده آن ها باید از آن مطلع باشند.

رژیم غذایی مناسب، نحوه انجام فعالیت ها و داروهایی که برای آن ها مناسب است، از دیگر نکات مهم و قابل توجه برای تمام بیماران مبتلا به  دیابت انسولین است.

اما مهم ترین مسئله در زمان ابتلا به دیابت نوع یک، انتخاب پزشک و انجام اقدامات درمانی زیر نظر پزشک مجرب است. از بهترین پزشکان در زمینه درمان این بیماری می توان دکتر سلیمی را نام برد.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با یک کلیک مشاوره بگیرید