برای این که بدانید دیابت از چه سنی شروع می شود ، تا انتهای مقاله ما را همراهی نمایید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
آیا می دانید دیابت از چه سنی شروع می شود. با توجه به گسترش بیماری دیابت در دنیای امروز این سوال دغدغه بسیاری از افراد، به خصوص خانواده هایی است که این بیماری در سابقه آن ها وجود دارد و نگران ابتلای فرزندان خود به دیابت می باشند.
برای دانستن اینکه شاخص توده بدنی در کودکان به چه صورت محاسبه می شود آیا وزن سالمی دارند یا نه پیشنهاد می کنیم صفحه محاسبه bmi در کودکان را ببینید.
شاخص توده بدنی در کودکان به چه صورت اندازه گیری می شود
با توجه به این که پیشگیری از ابتلا به دیابت دشوار است و گاهی اوقات جدی ترین اقدامات نیز نمی توانند مانع پیشگیری از ابتلا به این بیماری شوند، آشنایی با سن شروع برای کنترل به موقع و شروع سریع اقدامات درمانی به منظور جلوگیری از بروز مشکلات و عوارض دیابت، اهمیت بسیاری دارد.
در این حوزه، دکتر سلیمی یکی از بهترین متخصصین در این زمینه می باشد که می توان از تجربیات ایشان بهره مند شد. همچنین می توان از دکتر سلیمی پرسید که دیابت از چه سنی شروع می شود .
در این مقاله در مورد این سوال که دیابت از چه سنی شروع می شود ، صحبت خواهیم کرد. همچنین سن ابتلا در انواع دیابت و خطراتی که دیابت در هر سنی دارد را بررسی خواهیم کرد. با ما باشید.
دیابت از چه سنی شروع می شود؟
سن ابتلا به دیابت نوع 1 از زمان تولد بوده و دیابت نوع 2 در بیشتر موارد از 30 سالگی می باشد.
فهرست:
دیابت چیست؟
دیابت از چه سنی شروع می شود ؟
چه مسائلی باعث ابتلای فرد به دیابت می شوند؟
سن تشخیص دیابت به چه صورت است؟
خطر دیابت در بزرگسالان چیست؟
خطر دیابت در کودکان چیست؟
چه مسائلی می توانند سن شروع دیابت را به تاخیر بیندازند؟
چه مسائلی احتمال شدت گیری دیابت نوع یک را افزایش می دهند؟
کدام گروه از مواد غذایی موجب بالا رفتن قند خون می شوند؟
خطرات بیماری دیابت برای کدام گروه از افراد مشکلات بیشتری ایجاد می کند؟
درمان دیابت نوع یک با توجه به سن شروع، به چه صورت انجام می شود؟
برای درمان دیابت نوع دو چه اقداماتی باید انجام داد؟
چه سنی برای شروع اقدامات درمانی در دیابت نوع یک و دو مناسب تر است؟
آیا می توان به طور کل از ابتلا به دیابت جلوگیری کرد؟
علائم دیابت نوع دو چیست؟
علائم شایع دیابت در کودکان چیست؟
بهترین سن غربالگری دیابت چه زمانی است؟
دیابت چیست؟
برای دانستن این که دیابت از چه سنی شروع می شود ، باید ابتدا در خصوص دیابت اطلاعاتی داشت. بیماری دیابت بیشتر به عنوان یک بیماری خودایمنی شناخته می شود.
در زمان ابتلا به این بیماری، پانکراس یا لوزالمعده در عملکرد صحیح خود دچار مشکل شده و این اختلال عملکردی به سایر اندام ها مانند کلیه، کبد و … آسیب وارد می کند تا جایی که در نهایت فرد به بیماری دیابت مبتلا می شود.
دیابت امروزه یکی از عارضه های جدی است که سن ابتلا به آن روند کاهشی داشته و بخش بزرگی از جمعیت مبتلایان به این بیماری را کودکان و نوجوانان تشکیل می دهند.
برای تشخیص مقدار قند خون نرمال در سنین 45 سالگی پیشنهاد می کنیم صفحه قند خون نرمال در سن 45 سالگی را چک کنید.
دیابت و شرایط داخلی بدن
بیشتر افراد، دیابت را به عنوان بیماری قند خون می شناسند که تعریفی کاملا درست است. قند یا گلوکز ماده ای معدنی است که توسط مواد غذایی وارد بدن شده و به وسیله سلول ها مصرف می شود. سوخت و توان لازم سلول ها برای انجام فعالیت ها به وجود این ماده بستگی دارد.
نسبت به سایر مواد انرژی زا، گلوکز هضم ساده تری داشته و تجزیه آن انرژی بیشتری برای سلول ها ایجاد می کند. البته فرآیند جذب و مصرف این ماده توسط سلول ها چندان ساده نیست.
برای مقایسه ی نسبت وزن و قد یک فرد لطفا صفحه محاسبه bmi بر اساس سن را چک کنید.
برای جذب گلوکز از مواد غذایی در سطح سلول ها گیرنده هایی وجود دارد اما توانایی دریافت مستقیم گلوکز از غذا را ندارند. هورمونی به نام انسولین که از بخش درون ریز غده پانکراس ترشح می شود، مسئول دریافت گلوکز از مواد غذایی و رساندن آن به سلول هاست. زمانی که در وجود این ماده یا واکنش سلول ها نسبت به آن اختلالی ایجاد شود، بیمار به دیابت مبتلا می شود.
انواع دیابت
دیابت دارای انواع مختلفی است که رایج ترین آن دیابت نوع یک و دو می باشد. در دیابت نوع یک، انسولین در بدن کمتر از حد طبیعی ترشح می شود در نتیجه سلول ها توانایی جذب گلوکز را نداشته و بدن با کمبود قند مواجه می شود.
در دیابت نوع دو انسولین به مقدار کافی ترشح می شود اما سلول های گیرنده، واکنش به انسولین و دریافت گلوکز را ندارند. در نتیجه گلوکز جذب شده توسط انسولین در بدن باقیمانده و با تجمع در خون، موجب بالا رفتن قند بدن می شود.
هر دو نوع بیماری دیابت خطرناک هستند و در صورتی که اقدامات درمانی برای مقابله با آن ها به موقع انجام شود، مشکلات زیادی را برای بیمار ایجاد می کنند. به همین دلیل مهم است بدانید که دیابت از چه سنی شروع می شود .
برای تشخیص و درمان به موقع بیماری دیابت، مهم ترین مسئله انتخاب پزشک مناسب است. دکتر سلیمی را می توان به عنوان یکی از بهترین پزشکان در حوزه درمان بیماری دیابت و مشکلات مربوط به آن معرفی کرد.
دیابت از چه سنی شروع می شود ؟
به موضوع اصلی مقاله می رسیم که دیابت از چه سنی شروع می شود . با وجود شیوع بالای بیماری دیابت در دنیای امروز، هنوز هم بسیاری از مسائل در مورد این بیماری ناشناخته هستند که یکی از آن ها زمان دقیق ابتلا به بیماری است.
در هر نوع دیابت، زمان ابتلا متفاوت است و در هر فرد بسته به وضعیت بدنی و زمینه خانوادگی این مسئله متفاوت خواهد بود. با این حال در یک تقسیم بندی کلی، سن ابتلا به دیابت نوع یک از زمان تولد و دیابت نوع دو در بیشتر موارد از 30 سالگی می باشد.
برای تشخیص حد نرمال و محدوده طبیعی میزان قند خون در سن 50 سالگی لازم می باشد از صفحه قند خون نرمال در سن 50 سالگی دیدن کنید.
سن شروع دیابت در نوع یک
دیابت نوع یک، بیماری مادرزادی است بنابراین زمینه ابتلا به آن از بدو تولد در فرد وجود دارد و تنها ممکن است زمان شروع علائم با توجه به مراقبت ها، سبک تغذیه و زندگی فرد دیر یا زود باشد.
با این حال سن شروع این نوع دیابت در بیشتر مبتلایان سنین کودکی است. رایج ترین سن ابتلا به دیابت نوع یک دوران شیرخوارگی است و علائم نیز با شروع مصرف غذای کمکی بروز پیدا می کند.
این مسئله باعث شده که دیابت نوع یک به دیابت کودکی نیز معروف باشد. کنترل، درمان و پیشگیری از بروز مشکلات در این نوع دیابت باید به محض تشخیص و بروز علائم آغاز شوند، در غیر این صورت احتمال بروز صدمات جدی برای بیمار وجود دارد.
سن شروع دیابت نوع دو
دیابت نوع دو اما دیرتر از نوع یک آغاز می شود. البته ابتلا به این دیابت در کودکان نیز امکانپذیر است اما درصد بسیار کمتری دارد. در بیشتر افراد، ابتلا به دیابت نوع دو از سن سی سالگی آغاز می شود اما در سال های اخیر و تغییر در سبک زندگی و فعالیت های فرد، سن ابتلا به این بیماری تا 15 سال کاهش پیدا کرده است.
دیابت نوع دو نیز به اندازه دیابت نوع یک خطرناک است و برای جلوگیری از بروز مشکل در ابتلا به آن باید روند درمانی به محض تشخیص بیماری آغاز شود.
دکتر سلیمی یکی از پزشکان با تجربه برای درمان تمام انواع دیابت می باشند که با مراجعه به ایشان می توان از بروز مشکلات جدی و خطرناک دیابت جلوگیری کرد.
چه مسائلی باعث ابتلای فرد به دیابت می شوند؟
دیابت بیماری اختلال عملکردی اندام هاست و در زمان ابتلا به آن پانکراس قدرت عملکرد طبیعی خود را از دست می دهد اما به غیر از نوع یک که بیشتر یک بیماری خودایمنی شناخته می شود و از زمان تولد، پانکراس توانایی تولید انسولین را از دست می دهد، در نوع دو عوامل مختلف دیگری مانند تغذیه و … نیز در ابتلا تاثیرگذار هستند که در ادامه به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.
عوامل ابتلا در دیابت نوع یک
دیابت نوع یک، مادرزادی است بنابراین ابتلا به آن به عوامل ژنتیکی و زمینه های خانوادگی بستگی دارد. البته مسائلی مانند آسیب به پانکراس که در سنین پایین رخ دهند نیز می توانند باعث ابتلا به این بیماری شوند.
برخلاف سایر بیماری ها، تغذیه یا سبک زندگی تاثیر چندانی در ابتلا به دیابت نوع یک ندارد اما بیمارانی که بعد از ابتلا درمان را به تعویق انداخته یا توصیه های درمانی پزشک را پشت گوش بیندازند، زودتر از سایرین به مشکلات ناشی از این نوع دیابت دچار می شوند.
با توجه به این که سن شروع دیابت نوع یک، سنین پایین کودکی است، والدین باید به محض تشخیص بیماری در فرزند خود درمان را با جدیت آغاز کنند.
علل ابتلا به دیابت نوع دو
علل ابتلا به دیابت نوع دو اما بیشتر از دیابت نوع یک می باشند. این نوع دیابت ممکن است در افرادی بروز کند که هیچ سابقه خانوادگی در ابتلا به دیابت ندارند که این ناشی از جهش ژنتیکی در آن ها یا مشکلات زیاد در سبک زندگی آن هاست.
به عنوان مثال بیمارانی که تغذیه نامناسبی داشته یا کم تحرک و کم فعالیت هستند، در ابتلا به این نوع دیابت مستعدتر می باشند. در ابتلا به دیابت نوع دو، برخی از بیماری ها نیز تاثیرگذار هستند.
به عنوان مثال چاقی یا اختلالات هورمونی که عملکرد غدد را تحت تاثیر قرار می دهند، در نحوه فعالیت بخش درون ریز غده پانکراس نیز تاثیر گذاشته و باعث ابتلای فرد به دیابت نوع دو می شوند.
تشخیص به موقع دیابت و انجام درمان در سن شروع، تاثیر زیادی در کم خطر کردن این بیماری دارد. یکی از بهترین پزشکان که در چنین شرایطی می توان به ایشان مراجعه کرد، دکتر سلیمی می باشند.
سن تشخیص دیابت به چه صورت است؟
سن تشخیص دیابت در هر فرد متفاوت است و نمی توان سن مشخصی را برای تمام بیماران مشخص کرد. در کودکانی که زمینه دیابت نوع یک از طریق ارثی در آن ها وجود داشته و آزمایشات مربوط به تشخیص دیابت به طور منظم انجام می شود، این بیماری زودتر تشخیص داده شده و درمان نیز سریع تر آغاز می شود.
اما در مورد دیابت نوع دو یا دیابت بزرگسالی که سن بروز آن بعد از سی سال در هر فرد متفاوت است، تشخیص معمولا با بروز اولین علائم اتفاق می افتد. در این بخش از مقاله دیابت از چه سنی شروع می شود ، در مورد تشخیص زودهنگام این بیماری و نکات موثر در آن صحبت خواهیم کرد.
برای آشنایی با عملکرد داروهای خوراکی در درمان دیابت انسولین توصیه می کنیم صفحه دیابت انسولین و داروهای خوراکی را مشاهده کنید.
سن تشخیص دیابت نوع یک
اگر والدین کودک به دیابت نوع یک مبتلا باشند، آزمایشات تشخیص باید از سنین پایین آغاز شوند. اولین آزمایشات به منظور تشخیص این بیماری در زمان تولد انجام شده و سپس به صورت دوره ای این آزمایشات تکرار می شود.
تشخیص به موقع دیابت نوع یک نقش مهمی در درمان سریع و جلوگیری از بروز مشکلات این بیماری دارد. در صورتی که کودک به دیابت نوع یک مبتلا باشد، تشخیص از سن شیرخوارگی اتفاق می افتد.
با توجه به این که بیشتر علائم دیابت نوع یک مشابه سایر بیماری هاست، بهتر است در سنین کودکی تنها به بروز علائم اکتفا نکرد و آزمایشات تشخیصی را به طور مرتب انجام داد.
سن تشخیص دیابت نوع دو
اگر دیابت نوع دو ناشی از اختلالات ژنتیکی باشد و بروز آن مادرزادی باشد، از سن 5 سالگی به بعد قابل تشخیص می باشد. اما در صورتی که بیماری ناشی از مشکلات تغذیه یا ابتلا به بیماری و مصرف دارو باشد، معمولا تشخیص آن بعد از 30 سالگی اتفاق می افتد.
البته تشخیص دیابت نوع دو با بررسی علائم و توجه به آن ها ساده تر از دیابت نوع یک است. به عنوان مثال بیشتر بیماران مبتلا به دیابت نوع دو با کاهش وزن شدید مواجه می شوند که با مصرف داروهای مربوط به این بیماری، این مشکل به مرور برطرف می شود.
برای تشخیص و درمان به موقع بیماری دیابت، انتخاب پزشک خوب و مجرب مهم ترین مسئله است. یکی از پزشکان خوب در این زمینه را می توان دکتر سلیمی معرفی کرد.
خطر دیابت در بزرگسالان چیست؟
عدم کنترل بیماری دیابت و جدی نگرفتن روند درمانی باعث بروز مشکلات مختلفی در بیمار می شوند. این مشکلات گاهی اوقات اثرات جبران ناپذیری روی اندام های داخلی می گذارند و حتی با کنترل قند خون و جلوگیری از افت یا بالا رفتن شدید آن نیز این عوارض و مشکلات در بدن باقی می مانند.
البته نوع و شدت عوارض این بیماری در کودکان و بزرگسالان متفاوت می باشد که در ادامه مقاله دیابت از چه سنی شروع می شود ، به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.
مشکلات بینایی
زمانی که قند خون تحت کنترل نباشد و نوسان زیادی داشته باشد، عصب و عروق چشم به مرور دچار ضعف و تخریب می شوند و اولین عارضه ناشی از این مشکل تاری دید و نابینایی می باشد. بیمارانی که به دیابت کنترل نشده مبتلا هستند، بیش از سایرین خطر نابینایی دارند.
آسیب های کلیوی
آسیب های کلیوی دیگر عارضه ناشی از دیابت در بزرگسالان است. بالا رفتن قند خون به صورت طولانی مدت باعث آسیب و از کار افتادن کلیه ها می شود. در ابتدای بروز این مشکل، بیمار ناچار به دیالیز خواهد بود و اگر این کار نیز پاسخگوی مشکلات کلیوی نباشد، تنها راه درمان، استفاده از پیوند کلیه است.
مشکلات پای دیابتی
از دیگر عوارض بیماری دیابت در بزرگسالان، به خصوص افرادی که سن شروع دیابت در آن ها پایین تر بوده است، می توان به مشکلات پای دیابتی اشاره کرد. این بیماری در بزرگسالان با چنین شرایطی موجب زخم در پا می شود. زخم بیماران دیابتی دیرتر از سایر افراد بهبود پیدا می کند و گاهی اوقات به مشکلات بیشتر مانند عفونت منتهی می شود.
بیماری های قلبی
بیماری های قلبی دیگر عارضه دیابت بزرگسالی با سن شروع پایین می باشد که موجب حمله شدید قلبی، سکته قلبی و بالا رفتن خطرناک فشار خون می شود.
اختلالات عصبی
بیشتر افرادی که دیابت آن ها از سن کم شروع شده است، بعد از چند سال به مشکلات عصبی دچار می شوند. اختلالات عصبی موجب از کار افتادن اعصاب بدن و بی حسی اندام های حرکتی می شود. به خصوص از بین رفتن عصب پاها در بیماران دیابتی متداول تر است.
عفونت دهان و دندان
در نهایت آخرین مشکل دیابت در بزرگسالان، عفونت دهان و دندان به خصوص لثه هاست. گاهی اوقات بیمار دیابتی با انجام مراقبت های بهداشتی کامل نیز به عفونت لثه ها و مشکلاتی مانند لق شدن دندان دچار می شود.
حتی اگر دیابت به طور کلی درمان نشود و احتمال شدت گرفتن بیماری مادام العمر در بدن وجود داشته باشد نیز با تشخیص زودهنگام و انجام اقدامات درمانی می توان از عوارض این بیماری جلوگیری کرد. بهترین کار برای جلوگیری از این مشکلات مراجعه به پزشکان باتجربه مانند دکتر سلیمی می باشد.
خطر دیابت در کودکان چیست؟
مهم ترین خطری که دیابت در کودکان ایجاد می کند، بیشتر شدن احتمال بروز مشکلات جدی ناشی از این بیماری در بزرگسالی است. با این حال این بیماری ممکن است در سنین پایین و کودکی نیز همانند بزرگسالی مشکلاتی ایجاد می کند.
به عبارتی می توان گفت در افرادی که دیابت آن ها از کودکی آغاز شده و با مشکلات مختلف همراه می شود، در بزرگسالی مشکلات جدی تر شده و درمان سخت تر می شود. در این بخش از مقاله دیابت از چه سنی شروع می شود ، به برخی از مشکلات دیابت در کودکان اشاره خواهیم کرد.
پیشنهاد می کنیم از مقاله علائم دیابت خاموش دیدن کنید.
خطرات دیابت برای کودکان
دیابت به همان اندازه که برای بزرگسالان خطرساز است، در کودکان نیز ایجاد خطر و مشکل می کند. مهم ترین خطر دیابت برای کودکان، تشخیص سخت تر علائم است و این مسئله موجب می شود که بروز مشکلات در آن ها زودتر آغاز شود.
شایع ترین عارضه دیابت در کودکان بی اشتهایی است که موجب اضافه وزن شدید آن ها می شود. همچنین اندام هایی مانند کلیه ها در کودکان مبتلا به دیابت ضعیف تر هستند.
کودکانی که به دیابت نوع یک مبتلا هستند، معمولا دچار کمبود انسولین می شوند که این مشکل موجب ضعف و بیحالی آن ها می شود. والدین چنین کودکانی باید دائما مراقبت آن ها باشند تا به محض افت قند و بروز علائم ضعف و بیحالی اقدامات درمانی را برای آن ها آغاز کنند.
برای پیشگیری از بروز خطرات گفته شده بهتر است که به محض تشخیص علائم، بیمار تحت نظر پزشکی مجرب قرار گیرد. از بهترین پزشکانی که در این زمینه می توان به ایشان مراجعه کرد، می توان دکتر سلیمی را نام برد.
چه مسائلی می توانند سن شروع دیابت را به تاخیر بیندازند؟
پیشگیری از ابتلای زود هنگام به بیماری دیابت و به تاخیر انداختن آن موجب می شود که مشکلات ناشی از این بیماری در افراد دیرتر بروز کنند و هرچقدر که بروز مشکلات دیرتر شده و به تاخیر بیفتد، خطرات این بیماری برای فرد کمتر می شود. مسائل مختلفی وجود دارند که در به تاخیر افتادن بیماری دیابت موثر می باشند که در ادامه توضیح داده خواهند شد.
رعایت تغذیه
رعایت تغذیه یکی از مسائلی است که با توجه به آن می توان ابتلا به دیابت به خصوص در نوع دوم را به تاخیر انداخت. تغذیه نامناسب، هم در عملکرد اندام ها و هم میزان و نظم در ترشح هورمون ها تاثیر می گذارد که تمام این مسائل موجب ابتلای زود هنگام بیمار به دیابت می شوند.
البته تغذیه و تمام مسائل مراقبتی در کنترل و به تعویق انداختن دیابت نوع دو به شرط مادرزادی نبودن تاثیرگذار هستند. دیابت نوع یک که بیماری ژنتیکی و مادرزادی است و دیابت نوع دو در صورتی که به طور ژنتیکی در فرد بروز کند، تنها مدت کوتاهی به تعویق میفتد.
کنترل منظم قند خون
به تعویق انداختن بیماری دیابت علاوه بر تغذیه با کنترل منظم قند خون نیز امکانپذیر است. افرادی که اعضای نزدیک خانواده مانند پدر و مادر آن ها به دیابت مبتلا هستند، باید به شکل دوره ای قند خون را بررسی کنند.
مشاهده هرگونه نوسانی در وضعیت قند خون به خصوص در تست تحمل گلوکز یا تست قند خون ناشتا نشاندهنده دیابت است. البته در صورتی که بیمار در مراحل پیش دیابت قرار داشته باشد و نوسان قند خون با کنترل تغذیه برطرف شود، می توان ابتلای دائمی به این بیماری را با مصرف دارو و رعایت تغذیه به تعویق انداخت.
فعالیت بدنی مناسب
دیگر اقدامی که مانع ابتلا به دیابت در سنین پایین می شود، انجام منظم فعالیت های ورزشی است. ورزش کردن نه تنها در به تعویق انداختن ابتلا به دیابت، بلکه در کنترل بسیاری از بیماری های دیگر نیز موثر است.
با انجام فعالیت های بدنی به صورت منظم، اندام های داخلی بهترین عملکرد را دارند. به خصوص اندام هایی که وظیفه ترشح هورمون ها را به عهده دارند، با انجام فعالیت های ورزشی بهتر عمل می کنند که این مسئله در بیمارانی که زمینه ابتلا به دیابت را دارند، موجب به تعویق افتادن ابتلا یا حداقل بروز دیرتر علائم و مشکلات بیماری می شود.
قرار گرفتن تحت نظر پزشکی مجرب به خصوص در افرادی که سابقه دیابت در خانواده آن ها وجود دارد، از دیگر مسائلی است که ابتلا به این بیماری را به تاخیر می اندازد.
حتی اگر هنوز علائم اختلالات قند خون در شما مشاهده نشده است، بهتر است با مراجعه به پزشکانی مانند دکتر سلیمی و رعایت دستورالعمل های ایشان، روند ابتلا را به تاخیر بیندازید.
چه مسائلی احتمال شدت گیری دیابت نوع یک را افزایش می دهند؟
مهم ترین مسئله در مورد بیماری، جلوگیری از حاد شدن آن است. این مسئله حتی از درمان بیماری نیز اهمیت بیشتری دارد. پیشرفت بیماری و رسیدن آن به مراحل حاد، درمان را سخت و گاها غیر ممکن می کند. عوارض بیماری هایی که به مرحله مزمن می رسند، اغلب به طور ناگهانی بروز می کنند.
کنترل این مسئله در کودکان اهمیت بیشتری داشته و سخت تر می شود. زمانی که ابتلا به دیابت نوع یک در کودکان تشخیص داده شود، باید کنترل بیماری را فورا آغاز کرد.
مصرف نامنظم انسولین
در دیابت نوع یک مهم ترین مسئله برای کنترل و درمان، استفاده منظم انسولین است. به عبارت دیگر هیچ کدام از داروهای خوراکی و غیر خوراکی به اندازه انسولین تاثیری در درمان این نوع دیابت ندارند.
بیمارانی که مصرف انسولین را به طور منظم انجام نمی دهند یا خانواده هایی که دقتی در تزریق به موقع این دارو برای فرزندان خود ندارند، معمولا بیشتر از سایرین دچار مشکل می شوند.
نوسان شدید قند خون
عدم تزریق منظم انسولین موجب نوسان شدید قند در بدن می شود، به خصوص اگر بیمار از رژیم غذایی کم کربوهیدرات پیروی کرده و گلوکزی نیز دریافت نکند.
بهترین کار برای جلوگیری از شدت نوسان قند در بیماران مبتلا به دیابت نوع یک، تنظیم یک رژیم مناسب حاوی کربوهیدرات و گلوکز کافی و سپس مصرف منظم انسولین در دوز تجویز شده به وسیله پزشک برای دریافت گلوکز توسط سلول هاست.
مهم ترین نقش در جلوگیری از شدید شدن دیابت نوع یک برعهده پزشک است. دستورالعمل هایی که پزشک برای کنترل و درمان بیماری تجویز می کند، در بهبودی سریع تر بیمار تاثیر زیادی دارند. دکتر سلیمی یکی از بهترین پزشکانی هستند که برای درمان و کنترل دیابت می توان به ایشان مراجعه کرد.
کدام گروه از مواد غذایی موجب بالا رفتن قند خون می شوند؟
در بخش های قبلی مقاله دیابت از چه سنی شروع می شود ، گفته شد که یکی از مسائل مهم در ابتلا یا شدید شدن بیماری دیابت، تغذیه نامناسب است.
چه در دیابت نوع یک و افت شدید قند خون و چه در دیابت نوع دو و بالا رفتن خطرناک قند، تغذیه عاملی مهم است. همچنین تحقیقات نشاندهنده این است که سبک تغذیه امروزی افراد، تاثیر زیادی در پایین آمدن سن شروع دیابت دارد. در ادامه برخی از غذاها که موجب بالا رفتن بی رویه قند خون می شوند را معرفی خواهیم کرد.
نشاسته
یکی از مواد غذایی موثر در بالا بردن قند خون که مصرف آن برای مبتلایان به قند خون بالا ممنوع بوده یا باید به حداقل میزان ممکن مصرف شود، نشاسته است.
برنج، آرد و نان سفید از مهم ترین منابع نشاسته هستند. این ماده همچنین در سیب زمینی و ماکارونی نیز به مقدار زیاد یافت می شود.
حتی اگر امکان حذف این مواد از برنامه غذایی نباشد نیز بهتر است که در هر وعده مقدار کمی از آن ها و تنها یک واحد نشاسته مصرف شود. مصرف زیاد نشاسته در چاقی و پایین آوردن سن شروع دیابت نیز موثر است.
بعضی از سبزیجات و میوه ها
برخلاف تصور عموم که مصرف سبزی و میوه در زمان ابتلا به بیماری های مختلف بلامانع است، در مورد دیابت این طور نیست. برخی سبزیجات و میوه ها قند خون را بالا می برند که از جمله آن ها می توان به سبزیجات کنسروی، به صورت ترشی، میوه های کمپوتی و میوه های خشک شده اشاره کرد. همچنین مصرف میوه به صورت مربا نیز باعث بالا رفتن قند خون می شود.
پروتئین
مصرف زیاد گوشت قرمز به خصوص به صورت سرخ شده و قسمت های چرب فرآورده های گوشتی مانند دنده، قلوه گاه و… نیز در بالا رفتن قند خون تاثیرگذار هستند. بیماران دیابتی همچنین باید از مصرف مواد پروتئینی مانند سوسیس، کالباس و … خودداری کنند.
چربی ها و شیرینی ها
چربی ها و شیرینی جات دیگر موادی هستند که مصرف آن ها قند خون را به طور بی رویه افزایش می دهد. چربی های حیوانی معمولا حاوی چربی ترانس بالایی هستند که مصرف آن ها قند را افزایش می دهد.
مصرف شیرینی ها و موادی که از قند مصنوعی تشکیل شده اند مانند نوشابه ها، آبمیوه های صنعتی، کیک و شیرینی و… نیز در بالا رفتن قند خون تاثیر دارد.
خطرات بیماری دیابت برای کدام گروه از افراد، مشکلات بیشتری ایجاد می کند؟
همان طور که در بخش های قبلی مقاله دیابت از چه سنی شروع می شود گفته شد، دیابت باعث بروز مشکلات مختلفی برای افراد می شود. مقاومت و واکنش بدن افراد مختلف نسبت به این بیماری یکسان نیست.
در برخی افراد عوارض و مشکلات دیابت به خطرات جدی منتهی می شود. افرادی که در ادامه بیان می کنیم، نیاز به پیگیری جدی تر دیابت دارند.
کودکان
یکی از گروه های آسیب پذیر نسبت به بیماری دیابت، کودکان هستند. تشخیص علائم دیابت در کودکان سخت تر از بزرگسالان است. همچنین در صورت ابتلا به مشکلات بینایی یا کلیوی نیز علائم در کودکان دیرتر بروز می کند.
کنترل دیابت در کودکان از طریق مصرف دارو و کنترل غذایی از اهمیت زیادی برخوردار است. در صورتی که با شدت گیری بیماری دیابت، کودکان به مشکلاتی مانند ضعف ماهیچه قلب مبتلا شوند، احتمال سکته قلبی در ابتدای میانسالی بیشتر می شود.
افراد با سنین بالا
افزایش سن باعث بروز انواع نارسایی ها و مشکلات در افراد می شود. کوچک ترین نارسایی در یکی از اندام ها، در افرادی که سن بالاتری دارند، موجب به خطر افتادن کلیه ارگان ها و اندام های داخلی بدن می شود. سن بالا برای خطرساز شدن بیماری دیابت سنین 45 به بالاست.
افراد دارای فشار خون بالا
دیگر گروهی که با هر سن و شرایطی ابتلا به دیابت برای آن ها خطرناک است، افراد دارای فشار خون بالا می باشند. ترکیب دیابت و فشار خون بالا ماهیچه های قلبی را به شدت ضعیف می کند و احتمال بروز مشکلات قلبی عروقی را افزایش می دهد.
گروه های گفته شده از ابتدای شروع بیماری باید زیر نظر پزشک معالج قرار گیرند. از بهترین پزشکانی که می توان در مورد بیماری دیابت معرفی کرد، دکتر سلیمی می باشند.
درمان دیابت نوع یک با توجه به سن شروع، به چه صورت انجام می شود؟
با توجه به این که دیابت نوع یک از چه سنی شروع شود، روند درمان متفاوت خواهد بود. در صورتی که این بیماری از سنین پایین کودکی و زیر 5 سال آغاز شود، درمان تنها با انسولین انجام می شود.
در صورتی که کنترل انسولین برای کودک کافی نباشد، داروهای خوراکی به روند درمان اضافه می شوند اما در بعضی بزرگسالان، درمان دیابت نوع یک باید به شکل جدی تر و به صورت جراحی انجام شود.
درمان انسولین
دیابت نوع یک به علت فقدان انسولین در بدن ایجاد می شود. بنابراین تزریق این ماده به بدن می تواند تا حدی مشکلات کمبود آن را جبران کند. البته باید دقت کرد که انسولین تزریقی برای درمان دیابت نوع یک به اندازه مصرف شود.
در صورت مصرف بیش از حد انسولین، بدن گلوکز بیشتر از حد نیاز ذخیره می کند که این مسئله موجب بالا رفتن قند خون و به دنبال آن مشکلات دیابت می شود.
دوز مناسب انسولین براساس شدت بیماری و سطح قند خون از 0.4 تا 1 واحد در روز است و در شرایط خاص مانند بارداری ممکن است این مقدار اضافه شود.
کودکانی که نیاز به تزریق انسولین برای کنترل دیابت دارند، باید به طور منظم این ماده را استفاده کنند. کوتاهی در تزریق انسولین در کودکان موجب افت قند خون شدید شده و در مواردی به بیهوشی کودک منجر می شود.
درمان با داروهای خوراکی
بعضی از بیماران در کنار مصرف انسولین و درمان دیابت از این طریق نیاز به درمان با داروهای خوراکی نیز دارند. این نوع درمان معمولا در افرادی نیاز است که در سنین بسیار پایین به دیابت مبتلا شده اند و بعد از چند سال نسبت به انسولین مقاوم می شوند. این افراد برای تعادل سطح قند خون در بدن نیاز به مصرف داروهای خوراکی که فقر گلوکز را جبران می کنند، دارند.
درمان از طریق جراحی
در نهایت در صورتی که بیماری از طریق داروهای خوراکی و تزریق انسولین کنترل نشده و نوسان قند خون بسیار شدید باشد، بیمار نیاز به جراحی دارد. جراحی دیابت نوع یک، پیوند پانکراس است. با پیوند پانکراس و استفاده از داروهای مهار کننده در کنار آن، سطح قند خون بدن نرمال می شود.
برای تشخیص دیابت نوع یک و درمان آن باید زیر نظر پزشکی مجرب قرار داشته باشید. یکی از بهترین پزشکان برای درمان این بیماری دکتر سلیمی می باشند.
برای درمان دیابت نوع دو چه اقداماتی باید انجام داد؟
کنترل دیابت نوع دو نسبت به دیابت نوع یک ساده تر است. با توجه به این که نوع دو دیابت در سنین بالاتر بروز کرده و پایین ترین سن ابتلا به آن 15 سالگی است، کنترل روند درمانی به شکل بهتری انجام می شود.
رژیم درمانی
اولین اقدام درمانی برای کنترل دیابت نوع دو در هر سنی کنترل تغذیه است. در بخش های قبلی مقاله دیابت از چه سنی شروع می شود ، در مورد تاثیر مواد غذایی در بالا رفتن قند خون صبحت شد و غذاهایی که موجب افزایش گلوکز بدن می شوند، معرفی شدند. برای مبتلایان به این دیابت، اولین اقدام به منظور درمان، کاهش مصرف مواد غذایی افزاینده قند خون است.
به عنوان مثال غذاهای حاوی قند و شکر و نشاسته به طور کل ممنوع می شوند و جایگزین آن ها غلاتی مانند جو و مواد تولید شده از آن ها مانند نان، ماکارونی و … می باشد.
دارو درمانی
در قدم بعدی در صورتی که بیمار نسبت به تغییر رژیم غذایی واکنش مثبت نشان دهد، درمان دارویی آغاز می شود. رایج ترین درمانی که برای کنترل بیماری دیابت کاربرد دارد، استفاده از داروهایی مانند متفورمین است.
این دارو و سایر داروها با اثر مشابه که در کاهش قند خون موثر هستند، اصلی ترین درمان دیابت نوع دو می باشند. البته باید دقت کرد که در صورت بروز دیابت در سنین پایین، داروهای کاهش قند خون با دقت استفاده شوند.
مصرف دوز بالای این داروها موجب افت شدید قند خون می شوند و باعث بروز مشکلات جدی مانند ضعف، بی حالی، سرگیجه و … می شوند. در مواردی دیده شده که مصرف دوز نامناسب داروهای کاهش قند خون موجب ابتلا به کمای دیابتی می شود.
تغییر سبک زندگی
تغییر سبک زندگی دیگر اقدام درمانی برای کنترل دیابت است. مسائلی مانند افزایش استرس بدن موجب بالا رفتن فشار خون می شوند و افزایش فشار خون باعث افزایش گلوکز می شود.
در صورتی که غذا با استرس مصرف شود، گلوکز دریافتی از آن به راحتی جذب بدن نمی شود و فرآیند هضم به درستی انجام نخواهد شد.
استفاده از تکنیک های آرامش بخشی مانند نفس عمیق، مدیتیشن و … به کاهش استرس و هضم بهتر مواد غذایی کمک می کنند. انجام فعالیت های بدنی به میزان کافی و تغییراتی این چنینی، از دیگر مسائل موثر در کنترل قند خون در دیابت نوع دو هستند.
چه سنی برای شروع اقدامات درمانی در دیابت نوع یک و دو مناسب تر است؟
چه در دیابت نوع یک و چه در دیابت نوع دو، آغاز درمان هیچ ارتباطی به سن ابتلا ندارد و به محض مشاهده اولین علائم بیماری، باید اقدامات درمانی را آغاز کرد. با این حال پزشکان برای شروع کنترل بیماری دیابت در هر نوع، سن خاصی را مشخص می کنند تا از خطرساز شدن این بیماری جلوگیری کند.
سن درمان دیابت نوع یک
بهترین سن برای آغاز درمان دیابت نوع یک، به محض ابتلاست. والدین مبتلا به دیابت به محض تولد فرزند خود باید تست قند خون را انجام دهند.
در صورتی که مشکلی در سطح قند خون مشاهده نشود، بهتر است هر سال یک بار وضعیت قند خون بررسی شود و با مشاهده اولین علائم نزدیک به دیابت، درمان بیماری آغاز شود. مهم ترین علامت دیابت برای تشخیص و درمان به موقع در نوع یک و در کودکان کاهش وزن شدید حتی با تغذیه به صورت معمول است.
سن درمان دیابت نوع دو
در دیابت نوع دو نیز درمان باید به محض بروز علائم آغاز شود. دیابت نوع دو از سن 45 به بالا خطرناک است و هرچقدر در اقدامات درمانی این سنین کوتاهی بیشتر شود، مشکلات جدی تر شده و درمان سخت تر می شود.
پزشکان توصیه می کنند که افراد مستعد به ابتلای دیابت مانند بیمارانی که سابقه دیابت نوع دو در اعضای نزدیک خانواده آن ها وجود دارد، بعد از سی سالگی هر شش ماه تا یک سال یک بار از تست قند خون ناشتا استفاده کنند و در صورتی که سطح قند خون در این تست غیرعادی باشد، درمان دارویی آغاز شود.
از بهترین پزشکان برای تشخیص و درمان به موقع بیماری دیابت در هر دو نوع یک و دو می توان از دکتر سلیمی نام برد.
آیا می توان به طور کل از ابتلا به دیابت جلوگیری کرد؟
از سوالات متداول بیماران در مورد دیابت و ابتلا به آن نحوه جلوگیری از ابتلا به این بیماری است. به خصوص افرادی که به نوع یک این بیماری مبتلا هستند، تمایل زیادی به جلوگیری از ابتلا به بیماری در فرزندان خود دارند و به دنبال راهکاری برای پیشگیری از این مشکل می باشند.
با وجودی که دانش پزشکی در چند سال اخیر پیشرفت زیادی داشته است، هنوز هم روشی قطعی برای پیشگیری از دیابت کشف نشده است و تمام روش ها تنها مشکلات ناشی از دیابت را کاهش داده یا ابتلا به آن را به تعویق می اندازند.
البته داروهایی برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری پیشنهاد شده است اما هیچ کدام اثر بخشی قطعی نداشته و نمی توانند به طور حتم از ابتلا به دیابت جلوگیری کنند.
بهترین روشی که پزشکان برای پیشگیری از مشکلات دیابت به بیماران توصیه می کنند، تست تحمل گلوکز و قند خون ناشتا به صورت مرتب است.
این تست ها کمک می کند که در صورت نوسان شدید قند خون، اقدامات درمانی به موقع انجام شود و از بروز مشکلات مرتبط با دیابت جلوگیری شود.
مراجعه به پزشکان خوب و تحت نظر قرار گرفتن، یکی از روش های خوب برای کنترل بیماری دیابت است. یکی از بهترین پزشکان در حوزه دیابت دکتر سلیمی هستند.
علائم دیابت نوع دو چیست؟
تا اینجای مقاله دیابت از چه سنی شروع می شود ، در مورد سن ابتلا به این بیماری و اهمیت درمان در زمان مناسب صحبت شد و همان طور که گفته شد، در افرادی که دیابت آن ها در سنین پایین تر بروز می کند، تشخیص از روی علائم سخت تر خواهند بود.
اما اگر دیابت را با بررسی علائم تشخیص داده و اقدامات درمانی را در زمان مناسب آغاز نمایید، تا حد زیادی از مشکلات و عوارض آن کاسته می شود. در این بخش در مورد رایج ترین علائم دیابت نوع دو که در سنین پایین نیز قابل تشخیص هستند، صحبت خواهیم کرد.
علائم دیابت نوع دو
بروز علائم دیابت نوع دو تدریجی است تا جایی که این بیماری به بیماری خاموش نیز معروف می باشد. گاهی اوقات بیمار تا زمانی که بیماری به حد مزمن نرسد، متوجه ابتلای خود نمی شود و در برخی موارد مشکلات ناشی از این بیماری با عوارض دیگر بیماری ها اشتباه گرفته می شوند.
از جمله علائم رایج دیابت نوع دو می توان به احساس شدید خستگی اشاره کرد. به خصوص زمانی که فرد به اندازه کافی استراحت کند، اما بازهم احساس خستگی داشته باشد، باید به دیابت مشکوک شد.
تشنگی و عطش شدید و تکرر ادرار از دیگر ویژگی های دیابت نوع دو هستند. کاهش وزن شدید، عفونت، بهبود و التیام دیرتر زخم ها، مشکلات بینایی و مشکلات کلیوی از جمله علائم رایج در دیابت نوع دو هستند که با بروز آن ها باید برای تشخیص بیماری اقدام کرد.
بهتر است با بروز اولین علائم، به پزشک مراجعه کرد تا درمان در زمان مناسب آغاز شود. یکی از پزشکان خوب و با تجربه برای معالجه بیماران دیابتی، دکتر سلیمی می باشند.
علائم شایع دیابت در کودکان چیست؟
بررسی و تشخیص علائم دیابت در کودکان سخت تر از بزرگسالان است و برای درمان به موقع این بیماری، اهمیت زیادی دارد. در این بخش از مقاله دیابت از چه سنی شروع می شود ، در مورد علائم شایع این بیماری در کودکان صحبت خواهیم کرد.
علائم دیابت در کودکان
از علائم شایع دیابت در کودکان می توان به احساس ضعف دائمی اشاره کرد. نیاز دائمی به مصرف غذا یا بی اشتهایی ناگهانی از علائم دیابت در کودکان می باشند. کودکان همچنین در صورت ابتلا به دیابت، خستگی و بی حالی را با بیشتر شدن ساعت خواب نشان می دهند.
بد خلقی و بهانه گیری از دیگر علائم دیابت در کودکان می باشند که به طور ناگهانی بروز می کنند. کودکانی که به دیابت نوع یک مبتلا می شوند، معمولا از مشکلاتی مانند سردرد یا معده درد شکایت می کنند و علاقه ای به بازی های کودکانه یا شرکت در گروه های دوستانه ندارند.
شب ادراری به خصوص زمانی که قبل از خواب، کودک دفع ادرار داشته باشد و میزان زیاد ادرار از دیگر علائم دیابت در کودکان می باشند.
درمان دیابت در کودکان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و هرگونه کوتاهی در انجام اقدامات درمانی می تواند مشکلات زیادی را در بزرگسالی آن ها به وجود بیاورد.
اگر کودک دیابتی دارید و به دنبال پزشکی خوب برای درمان او هستید، پیشنهاد ما به شما دکتر سلیمی می باشند. دکتر سلیمی از پزشکان با تجربه و خوش سابقه در زمینه بیماری های دیابت و مشکلات آن هستند.
بهترین سن غربالگری دیابت چه زمانی است؟
غربالگری مجموعه آزمایشاتی است که به منظور بررسی احتمال وجود بیماری در افراد انجام می شود. غربالگری در زمینه دیابت تاثیر زیادی در کاهش عوارض این بیماری دارد البته به شرطی که در سن مناسب انجام شود. با توجه به سن شروع بیماری دیابت، غربالگری دیابت بهتر است از سن 45 سالگی آغاز شود.
البته در مورد دیابت نوع یک، این کار از زمان تولد انجام می شود اما برای دیابت نوع دو در صورتی که علائم این بیماری در سنین پایین تر بروز نکنند و فرد به مشکلاتی مانند چاقی مبتلا بوده یا در نزدیکان خود مانند پدر، مادر و خواهر و برادر مورد مبتلا به دیابت داشته باشد، بهتر است که غربالگری را در سن مناسب جدی بگیرند.
البته زنانی که قصد بارداری دارند، بهتر است غربالگری دیابت را یک بار پیش از اقدام به بارداری و یک بار در سه ماهه اول بارداری انجام دهند تا از عدم ابتلا به بیماری اطمینان حاصل کنند.
بهترین پزشکی که به منظور غربالگری و بررسی احتمال ابتلا به دیابت می توانیم معرفی کنیم، دکتر سلیمی می باشند.