در این مقاله علمی پزشکی، قصد داریم تا انواع عمل های لاغری را مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم. لطفا همراه ما باشید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
ویدئو انواع عمل های لاغری
راه های گوناگونی از جمله ورزش، رژیم غذایی اصولی، جراحی ها و انواع عمل های لاغری برای سایزهای مختلف چاقی وجود دارد که فرد با مراجعه به پزشک متخصص قادر است تا نوع مناسب خود را بیابد و زیبایی اندام مد نظر خود را به دست آورد. حال که به کسب آگاهی در مورد انواع عمل های لاغری علاقه مند شده اید، در ادامه شما را بیشتر با انواع مختلف و سایر ویژگی های دیگر آن آشنا خواهیم کرد.
اگر ساکن شمال هستید برای جراحی لاغری توصیه می کنیم صفحه بهترین دکتر جراحی لاغری در شمال را مشاهده کنید.
مقدمه
امروزه چاقی از جمله مواردی است که به یک معضل مهم تبدیل شده که ماشینی شدن بسیاری از فعالیت های روزانه و تغییر رژیم غذایی مردم نیز به این مورد دامن می زند. بسیاری از کشورهای جهان با داشتن بی ام آی بالای بیست و یک، در سازمان بهداشت جهانی جزو کشورهای چاق طبقه بندی می شوند و همین موضوع، کشورها را به تکاپو انداخته است تا به رفع آن بپردازند.
برای چگونگی انجام عمل اسلیو معده برای لاغری در اراک پیشنهاد میکنیم از صفحه عمل اسلیو معده در اراک دیدن کنید.
به دلیل بروز بیماری های ناشی از چاقی نظیر دیابت، فشار خون، سرطان، مشکلات تنفسی و بسیاری موارد دیگر و همچنین بحث زیبایی اندام، بسیاری از افراد از جمله بانوان را در جست و جوی راه حل این معضل برانگیخت.
انواع عمل های لاغری
- عمل بالون گذاری معده
- اسلیو معده sleeve gastrectomy
- بای پس معده یا roux-en-y
- عمل لاغری لیپوساکشن یا کانتورینگ
- عمل جراحی بای پس روده یا دئودنال سوئیچ
- عمل پلیسه معده
- انواع عمل پیکر تراشی
- عمل باندینگ معده یا حلقه گذاری
که در ادامه مقاله هرکدام را به تفصیل توضیح داده ایم.
آن چه در نوشتار انواع عمل های لاغری می خوانیم:
بیماری های ناشی از چاقی
انواع عمل های لاغری چیست؟
چه زمان یک عمل لاغری موفقیت آمیز است؟
عمل بالون گذاری معده
مزایا و معایب عمل بالون گذاری معده چیست؟
اسلیو معده sleeve gastrectomy
مزایا و معایب جراحی اسلیو معده چیست؟
بای پس معده یا roux-en-y
مزایا و معایب جراحی بای پس معده چیست؟
مقایسه عمل اسلیو معده و بای پس معده
عمل لاغری لیپوساکشن یا کانتورینگ
عوارض لیپوساکشن نسبت به انواع عمل های لاغری چیست؟
عمل جراحی بای پس روده یا دئودنال سوئیچ
مزایا و معایب جراحی بای پس روده را بیان کنید.
عمل پلیسه معده چیست؟
مزایا و معایب جراحی پلیسه معدهرا نام ببرید.
عمل باندینگ معده یا حلقه گذاری
مزایا و معایب عمل باندینگ یا حلقه گذاری معده چیست؟
انواع عمل پیکر تراشی
مراقبت های خاص عمل پیکر تراشی در دوران نقاهت
روند عمل لاغری از قبل تا بعد جراحی را توضیح دهید.
رژیم غذایی پس از انواع عمل های لاغری چگونه است؟
عوارض کلی در برخی عمل های لاغری
عمل های موفق و ناموفق لاغری
هزینه های انواع عمل های لاغری
مهمترین ویژگی های یک جراح خوب
سوال های رایج بعد از انجام انواع عمل های لاغری
نتیجه گیری
بیماری های ناشی از چاقی
قطعا شما نیز به این اصل معتقد هستید، افرادی که اضافه وزن دارند، در معرض بیماری های مرتبط با چاقی قرار دارند که به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر سلامت این افراد تاثیرگذار است. بسیاری از این بیماری ها اگر سبب مرگ شوند، قطعا زندگی عادی را با سختی های درمان یا کنترل مواجه می کند. در ادامه به برخی از این بیماری ها خواهیم پرداخت:
بیماری های قلبی عروقی
این گروه خطرناک از بیماری های چاقی ممکن است قلب و عروق فرد را درگیر کرده و در صورت عدم درمان حتی سبب مرگ گردد. می توان به حمله های قلبی فشار خون بالا و غیره اشاره کرد.
قلب به عنوان عضو سازنده در بدن فعالیت کرده که در زمان چاقی، باید بیشتر کار کند. همچنین با ایجاد شدن هاله های چربی در اطرافش، کارایی آن بسیار پایین آمده و در صورت عدم رفع مشکل، سبب ناراحتی و آسیب های جدی خواهد شد.
اشکالات پوستی
یکی از موارد آشکاری که افراد چاق همواره با آن مشکل دارند، ترک پوست، افتادگی و سلولیت بدن است. این عوارض در افراد چاق، نیاز به درمان های طولانی مدت دارد. اگر دچار این مشکل هستید و برای رفع چاقی نیز اقدام کرده اید، بایستی هر گونه جراحی یا درمان مربوط به پوستتان را به بعد از انواع عمل های لاغری موکول کنید تا بتوانید تغییرات این دوره را نیز پوشش دهید.
مشکلات گوارشی
معده از جمله بخش هایی است که با پرخوری و چاقی، واکنش نشان داده و با رفلاکس و سوزش معده پدیدار می گردد. از موارد دیگر می توان به سنگ صفراوی و چرب شدن کبد اشاره کرد که قطعا دردهای عذاب آوری در آینده نه چندان دور ایجاد خواهند کرد.
سرطان
سرطان های زیادی را می توان جزو بیماری های ناشی از چاقی طبقه بندی کرد که می توان به سرطان معده، سرطان تخمدان، سرطان پروستات و سرطان روده اشاره کرد. سرطان از جمله مواردی است که در ایجاد خطر برای جان انسان نقش مهمی ایفا می کند و متاسفانه روز به روز نیز در حال افزایش است. با کنترل نمودن وزنتان، خودتان را از سرطان های مربوطه در امان نگه دارید.
مشکلات تنفسی
قطعا دیده اید افراد چاق دارای تنفس متفاوت تری هستند، زیرا به نسبت سایز بدنشان، به اکسیژن بیشتری نیاز دارند. اگر بدنشان قادر به تولید اکسیژن مازاد نباشد، قطعا با تنگی نفس و آسم روبرو خواهند شد.
ناتوانی جنسی
یک فرد چاق، فارغ از نوع جنسیت، غالبا با سختی های زیادی در برقراری روابط جنسی همراه خواهد بود که ممکن است علاوه بر ایجاد مشکلات جسمی، اختلالات روحی نیز ایجاد کند. با کاهش وزن می توانید این مشکل را نیز برطرف کنید.
از دیگر بیماری های این معضل خطرناک، افسردگی و کاهش اعتماد به نفس، دردهای ناشی از فشار روی استخوان ها و عضلات، مشکلات کلیه، مشکلات مربوط به بارداری مانند تنبلی تخمدان، دیابت، نقرس و غیره است.
شاید جزو افرادی هستید که با بالا رفتن اطلاعاتتان درباره این معضل، تصمیم گرفته اید هر چه سریعتر از وجود چاقی و عوارض آن راحت گردید. انواع عمل های لاغری شما را به هدفتان خواهد رساند، فقط کافیست اراده کنید.
انواع عمل های لاغری چیست؟
عمل لاغری به مواردی اطلاق می گردد که فرد برای رفع چاقی های بالاتر از بی ام آی چهل یا بیشتر از آن و یا شخص مبتلا به بیماری های ناشی از چاقی مانند فشار خون و دیابت، ترجیح می دهد که انجام دهد.
این عمل ها توسط جراحان متخصص قابل انجام است و زمان هایی از یک ساعت به بالا را برای طی کردن نیاز دارد. در برخی از این عمل ها، گوارش فرد را با تغییراتی رو به رو می کنند، از جمله برش قسمتی از روده یا معده و یا هر دو، که در این نوع جراحی، با کاهش اشتها، وزن اضافه تحت کنترل در خواهد آمد.
در گذشته نه چندان دور برای انجام انواع عمل های لاغری شکم فرد را برش می دادند و کمترین تاثیر منفی آن، رد طولانی بخیه ها بود. با پیشرفت علم، دستگاه جدیدی وارد حیطه جراحی گشت که آن را لاپاراسکوپی نامیدند. با این روش، آثار نمایان جراحی برای فرد فقط چند جای کوچک برای بخیه است.
اطلاعات بیشتر در مورد جراحی لاپاراسکوپی
شاید بخواهید راجع به جراحی لاپاراسکوپی بیشتر بدانید. لاپاراسکوپی به نوعی از جراحی اطلاق می گردد که ابزار مورد استفاده در آن بسیار نازک و توسط لوله ای به نام کانولا وارد بدن می گردد.
برای این کار باید برشی به طول سه میلیمتر تا دو سانتیمتر ایجاد شود، بر سر یکی از لوله ها دوربینی است که تصاویر آن به مانیتور ارسال گشته و می توان اقدامات در حال انجام را مشاهده نمود. این روش مقابل لاپاراتومی یا همان برش بزرگ قرار دارد و بسیار دقیق تر و کم هزینه تر است.
پزشک معالج تشخیص می دهد که لاپاراسکوپی را در حالت بیهوشی یا بی حسی موضعی انجام دهد. برای ایجاد حجم و مشاهده دقیق، گاز co2 وارد می شود و پس از اتمام عمل، این گاز از بدن خارج می شود و به همین سادگی یک عمل جراحی لاغری انجام می گیرد.
چه زمان یک عمل لاغری موفقیت آمیز است؟
گاهی برخی افراد گمان می برند که وقتی انواع عمل های لاغری را انجام دهند، دیگر بدون هیچ گونه اقدام و مراقبتی، وزن کم می کنند و به وزن قبل باز نمی گردند. این باور، اشتباه محض است.
درست است که جراحی یک شیوه برای لاغری می باشد اما بدون انجام یک رژیم اصولی و تحرکات فیزیکی مناسب، هرگز ماندگار نخواهد بود.
به عنوان مثال، گمان کنید عمل اسلیو معده انجام داده اید، حال اگر قرار باشد به اندازه یک کفگیر غذا میل کنید و شما در هر وعده به زور طبق عادت علاوه بر یک کفگیر، دو قاشق نیز اضافه میل کنید، در این حالت معده به تدریج کش خواهد آمد و شما نه تنها به سایز قبلی معده خود باز خواهید گشت، بلکه وزنتان نیز، از قبل بیشتر خواهد شد.
پس این نکته مهم را به گوش بسپارید و اگر راه درست را نمی دانید حتما به جای حرکات خودسرانه، دستورات پزشک را انجام دهید.
عمل بالون گذاری معده
این هم نوعی جراحی لاغری است که شاید اسم آن را به وفور شنیده باشید. یک عمل از طریق دهان و بدون جراحی فیزیکی و بروز خونریزی که طبق آن می توان به راحتی فرد را تحت بی حسی موضعی قرار داد و با ورود بالن به معده، نیمی از راه را طی کرد. حال نوبت آن است که برای پر کردن حجم زیادی از معده، بالن وارد عمل گردد. برای این منظور لازم است که درون بالن با گاز یا مایع مخصوصی پر گشته و بسته شود.
در این مرحله، فرد با اندکی مصرف غذا دیگر گنجایشی برای ادامه نخواهد داشت و پیغام سیری به مغز ارسال می شود. بدین ترتیب فرد با کاهش وزن روبرو خواهد شد.
تنها موردی که این عمل را چندان مورد توجه قرار نمی دهد، سرعت کاهش وزن است. برخلاف سایر روش ها، بالون معده تنها بیست تا سی درصد از وزن اضافه را در مدت زمان طولانی کم می کند و این با توجه با ریسک های بسیار بالای آن، چندان کارساز تلقی نمی گردد.
مزایا و معایب عمل بالون گذاری معده
۱- به دلیل عدم ایجاد برش برای عمل، قطعا از بخیه و خونریزی نیز خبری نیست. برای دسترسی به معده در این روش از دهان و مری کمک گرفته می شود.
۲- بالون یک جسم خارجی است که با حضور در بدن، ناراحتی های خود را نیز به همراه دارد. از جمله می توان از ورم معده و فشار همیشگی به آن، جا به جایی ناخودآگاه و غیر ارادی بالن و ایجاد احساس ناخوشایند برای فرد، درد و بروز بی قراری و بسیاری موارد دیگر نام برد.
۳- در بسیاری موارد فرد بی اختیار دچار رفلاکس، تهوع و استفراغ شده و همین موضوع ممکن است همان اندک ویتامین و مواد معدنی را نیز از بین ببرد.
۴- از آنجایی که معده همیشه پر احساس می گردد، هنگام خواب، تحرکات بدنی و موارد دیگر، سبب ایجاد ناراحتی و درد می شود.
۵- مزیت دیگر این روش برگشت پذیر بودن آن است و در صورت لزوم، می توان با خروج بالن به این روش خاتمه داد.
۶- بالن ممکن است در بدن بر اثر فشار یا هر اتفاق دیگری سوراخ گردد یا بترکد. این مشکل با ورود مایع یا هوای داخل آن حادتر گشته و حضور فوریت های پزشکی در اسرع وقت الزامی است.
اسلیو معده sleeve gastrectomy
از جمله جراحی های لاغری که توجهات فراوانی را به خود جلب کرده، اسلیو معده است. در این عمل، بین ۳۰ تا هشتاد درصد معده از جمله قسمت هایی که پیام رسان گرسنگی هستند را برش داده و معده موزی شکل یا اصطلاحا آستینی را با منگنه های مخصوص، بخیه می کنند.
به این ترتیب علاوه بر قطع ارسال گرسنگی، فرد دیگر گنجایش زیادی برای غذا نداشته و به همین دلیل با کاهش وزن روبرو خواهد شد. این عمل توسط پزشک جراح تجویز می گردد و به شرایط خاصی مانند اضافه وزن بسیار بالا، ناتوانی در کاهش وزن، بیماری های مرتبط با چاقی و بسیاری موارد دیگر بستگی دارد.
افرادی هستند که به دلایلی، مناسب انتخاب اسلیو معده برای کاهش وزن نیستند، که می توان به بیماران قلبی، دارندگان مشکلات عصبی از جمله صرع، داشتن سنین کمتر از ۱۸ سال و غیره اشاره کرد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله بهترین دکتر اسلیو معده در یزد را مطالعه کنید.
مزایا و معایب جراحی اسلیو معده
۱- این عمل مانند سایر عمل های لاغری پیچیده نیست و راحت انجام می گردد و چون شیوه انجام آن لاپاراسکوپی است، از بیشتر معایب جراحی باز مانند بخیه و نازیبایی پوست در امان هستید.
۲- به روده و سایر قسمت های دستگاه گوارش به جز معده کاری ندارد و این گزینه باعث شده تا در جذب املاح مواد غذایی دچار مشکل نشوید.
۳- این عمل با برداشتن حجمی از معده انجام می گردد. به همین دلیل جزو جراحی های بی بازگشت تلقی می شود.
۴- ممکن است بیمار در انجام رژیم سهل انگاری کند و نتیجه آن چیزی جز سوء تغذیه یا بازگشت وزن نخواهد بود.
۵- ممکن است در اثر انتخاب پزشک نامناسب و جراحی غیر اصولی، دچار خونریزی های شدید و بروز عفونت گردید و یا حتی با ترشح مخلفات معده به داخل خون، مشکلات فراوان ایجاد گردد.
۶- میانگین کاهش وزن در افراد، بین شصت تا هفتاد درصد تخمین زده می شود که نسبتا آمار قابل قبولی است. این حد از کاهش وزن، تاثیر بسیار مناسبی بر پایین آمدن عوارض و علائم بیماری های مرتبط می گردد.
۲- مرگ و میر ناشی از جراحی اسلیو کمتر از نیم درصد است و علت آن نیز موارد مربوط به عمل از جمله پزشک، بیمارستان، رژیم غذایی نادرست، عدم رعایت نکات مهم و بسیاری موارد دیگر می باشد.
۳- شکست در این نوع جراحی حداکثر پانزده درصد بوده است و این مورد نیز بستگی به بدن بیمار دارد. میزان پانزده درصد نسبت به موفقیت هشتاد و پنج درصدی این جراحی، عددی ناچیز، است.
بای پس معده یا roux-en-y
بای پس در لغت به معنای میانبر است و در عمل یعنی ایجاد تغییرات در دستگاه گوارش به نوعی که مقداری از غذایی که میل می کنید، به صورت هضم نشده از مری و معده مستقیما وارد روده شده و دفع گردد و این گونه جذب کالری در بدن کاهش یافته و فرد به راحتی وزن کم می کند.
این نوع جراحی بیشتر برای افراد خاص که دارای بی ام آی بالای سی هستند یا از بیماری های ناشی از چاقی رنج می برند و قادر به کاهش وزن خود نیستند، توصیه می گردد.
نحوه ی کار در این جراحی به این صورت است که:
نقطه ای که مری به معده اتصال یافته است را کاردیا می نامند. پزشک جراح مقدار معینی از معده که اندکی از کاردیا پایین تر است را جدا می کند و قسمت پایین دوازدهه روده را برش داده و به معده جدید متصل می کند و لوله گوارشی معده بزرگ را نیز به ادامه روده بسط می دهد.
به این ترتیب دو ویژگی رخ می دهد، اول این که غذا به اندازه معده کوچک قابل دریافت است و به دلیل حجم کم معده، به سرعت حس سیری را به مغز ارسال می کند و دوم این که، از معده بزرگ آنزیم های لازم برای هضم وارد روده می شود و این گونه روند جذب مواد مغذی نیز متوقف نمی گردد.
برای دانستن اطلاعات در رابطه با تغذیه و مراقبت بعد از عمل بای پس معده و رژیم غذایی دوران نقاهت لازم می باشد از صفحه مراقبت بعد از عمل بای پس معده دیدن کنید.
مزایا و معایب جراحی بای پس معده
* مقدار غذای مصرفی توسط فرد قابل کنترل و اندک است و پیغام سیری، توسط معده، خیلی سریعتر به مغز انتقال می یابد.
* فرد تقریبا ۷۰ درصد اضافه وزن خود را از دست می دهد و خیلی زود به فرم دلخواه خود می رسد.
* یک جراحی برگشت پذیر محسوب می شود و در صورت بروز مشکل، قابل بازگشت دارد و می توان معده و روده را به حالت اول برگرداند و مجددا بخیه کرد.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله بعد از عمل بای پس معده و داروهای بعد از عمل بای پس معده را مطالعه کنید.
* تعداد افرادی که در اثر این جراحی فوت می کنند، تنها یک درصد است. بیشتر این آمار فوت، مربوط به پزشکانی بود که تخصص کافی و علم مخصوص این نوع عمل را نداشته اند.
* طبق بررسی های انجام شده، موفقیت عمل بای پس معده تقریبا ۸۵ تا ۹۰ درصد و امکان شکست تنها ده تا پانزده درصد گزارش شده که این آمار به شدت روی انتخاب این عمل نسبت به سایر جراحی ها تاثیر گذارده است.
عوارض گزارش شده برای این جراحی کمتر از پنج درصد است
* عوارض گزارش شده برای این جراحی کمتر از پنج درصد است، به این معنی که ۹۵ درصد از بیمارانی که عمل بای پس انجام داده اند، کاملا راضی و بدون عوارض بوده اند.
* دوره نقاهت بالاتری نسبت به سایر جراحی های لاغری دارد.
* به دلیل کاهش هجم غذا، ویتامین ها و مواد معدنی کمتری جذب بدن گشته و نیاز به مصرف مکمل ها وجود دارد.
این جراحی نیز مشابه هر جراحی دیگر، عوارض خاص خود را دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* بیمار ممکن است خون زیادی را در حین عمل و پس از آن، از دست بدهد.
* وقتی عمل های داخلی انجام می گیرد، ممکن است مقداری خون لخته گردد و از طریق رگ ها به ریه یا مغز آسیب برساند. در این عمل نیز این حادثه غیر ممکن نخواهد بود.
مقایسه عمل اسلیو معده و بای پس معده
شباهت ها:
۱- شیوه ی انجام هر دو به صورت لاپاراسکوپی می باشد و از این نظر میزان عفونت و تعداد بخیه و بسیاری مسائل دیگر، در این عمل اندک است.
۲- در هر دو، مصرف مکمل ها لازم است اما در بای پس معده به دلیل قطع بخشی از روده کوچک، این اصل لازم الاجراتر است.
۳- هر دو جراحی توانایی این موضوع را دارند که بسیاری از مشکلات ناشی از چاقی را رفع و درمان کنند. از جمله دیابت نوع دو و فشار خون
تفاوت ها:
۱- عمل اسلیو در مقایسه با بای پس کم خطرتر است و این موضوع به دلیل عدم تغییرات متعدد در دستگاه گوارش از جمله روده است.
۲- به دلیل نوع جراحی در اسلیو معده، این جراحی غیر قابل بازگشت است اما تغییرات در بای پس معده را می توان به حالت اول بازگرداند.
۳- عمل اسلیو معده برای بی ام آی پایین راه حل مناسبی است، در حالی که بای پس معده برای خیلی چاق ها بهتر می باشد.
۴- جراحی بای پس نسبت به اسلیو معده، بهای تمام شده بیشتری دارد و گران تر خواهد بود.
عمل لاغری لیپوساکشن یا کانتورینگ
قطعا برای خودتان یا اطرافیانتان پیش آمده است که احساس کنید که در یک قسمت بدن، چربی بیشتری تجمع یافته است، مثلا برخی شکم بزرگی پیدا می کنند یا برخی ران پایشان درشت می شود و برخی موارد دیگر.
در این گونه موارد جراحی هایی که پیش رو دارید، احتمالا بر تمام بدن تاثیر می گذارد، در حالی که شما تغییرات لاغری موضعی را نیاز دارید. لیپوساکشن از جمله عمل های لاغری می باشد که به وسیله یک لوله باریک، چربی های قسمت های مورد نظر را می مکد.
عوارض لیپوساکشن نسبت به انواع عمل های لاغری
* نافرم شدن پوست: قطعا مکانی که تا پیش از عمل با توده های چربی پر شده بود، در حال حاضر چربی ندارد. به همین دلیل ممکن است افتاده، چروک یا مواج گردد. ممکن است پس از مدتی با حالت ارتجاعی پوست، به حالت اول برگردد و گاهی باید یک عمل ترمیم برای رفع عیب پوست انجام شود.
* لوله نازکی که برای خارج کردن چربی وارد پوست شما می گردد، ممکن است پس از اتمام کار، ایجاد لک های قهوه ای کند.
* تجمع مایعات در زیر پوست نیز از جمله معایب این نوع جراحی لاغری است که در صورت ایجاد، باید توسط یک سرنگ تخلیه گردد.
* چربی هایی که آب می شوند تا توسط لوله خارج گردند، ممکن است وارد جریان خون شوند و بدین وسیله راه به ریه و یا حتی مغز پیدا کنند. این وضعیت خطرناک را آمبولی چربی می گویند که اگر مورد مراقبت فوریت های پزشکی قرار نگیرد، عواقب بدی به دنبال خواهد داشت.
عمل جراحی بای پس روده یا دئودنال سوئیچ
گاهی پزشکان تصمیم می گیرند برای یک بیمار از ترکیب دو عمل بای پس و اسلیو بهره ببرند. به عبارت دیگر، معده تحت جراحی اسلیو قرار می گیرد و روده را نیز بای پس می کنند.
در این جراحی علاوه بر کاهش هفتاد درصد حجم معده برای از بین بردن اشتها، قسمت های اعظم روده را نیز برش می زنند تا جذب مواد غذایی در حداقل ممکن اتفاق بیفتد و مابقی غذا دفع گردد. قسمت برش خورده روده را به انتهای معده بخیه می کنند و این گونه در سیستم گوارش تغییرات ایجاد می شود.
این روش معمولا توسط پزشکان به افرادی توصیه می گردد که شاخص توده بدنی بالای چهل و پنج دارند و با مشکلات بسیار جدی مرتبط با چاقی درگیر هستند.
مزایا و معایب جراحی بای پس روده
* دریافت و جذب کالری کمتر سبب کاهش تقریبی تا هشتاد درصد وزن اضافی بدن می گردد. بر طبق آمار به دست آمده، این عمل نسبت به برخی عمل های لاغری دیگر، بازخورد بهتری از خود نشان داده است.
* به دلیل باقی ماندن انتهای معده در این جراحی، فرد دچار سندروم دامپینگ نخواهد شد. در ادامه در مورد این سندروم اطلاعات بیشتری خواهید خواند.
* با این عمل، قسمتی از معده که هورمون گرلین تولید می کند، برداشته می شود و در نتیجه پیغام گرسنگی های مداوم به مغز فرستاده نمی شود. با عدم ارسال پیغام گرسنگی، فرد مقدار کمی تناول کرده و دیگر غذا نمی خواهد.
رژیم غذایی راحت
* رژیم غذایی راحت تری دارد و به راحتی قابل انجام است.
* طبق آمار، این جراحی نسبت به سایر جراحی ها، نقش بیشتری در کاهش عوارض چاقی، از جمله کلسترول خون، فشار بالا و دیابت نوع دو داشته است.
* به دلیل کاهش جذب مواد غذایی ممکن است دچار فقر آهن یا کمبود شدید ویتامین شوید.
* احتمال بروز سنگ صفرا و نیاز به جراحی برای خروج آن
* احتمال بروز آمبولی در ریه و سایر اندام ها
* احتمال بروز پوکی استخوان زودهنگام و نرمی آن
* احتمال این می رود که محل برش دچار عفونت گردد.
* به دلیل طولانی بودن زمان جراحی، ممکن است فرد در نتیجه داروهای بیهوشی، عوارضی را در آینده متحمل شود. از جمله تهوع، سردرد، استفراغ و غیره
* این عمل غیر قابل بازگشت است چون قسمت های معده و روده کاملا جدا می گردد و از بدن خارج می شود.
عمل پلیسه معده
شاید با واژه پلیسه آشنایی داشته باشید. این واژه عموما در خیاطی به کار برده می شود اما امروزه به علم پزشکی نیز راه یافته است. عمل پلیسه معده از جمله جراحی های لاغری می باشد که با توجه به خطرات بسیار کم و مدت زمان کوتاه عمل، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.
در این عمل، شکم فرد شکافته نمی گردد، بلکه به شیوه ی لاپاراسکوپی، چند روزنه ریز ایجاد شده و از همان قسمت ها توسط دوربین و تجهیزات به معده دسترسی می یابند.
برای از بین بردن اکثر چاقی ها، باید فرد را از خوردن های زیاد باز داشت. به همین منظور باید از حجم معده ی وی کاست. در بسیاری از جراحی ها، قسمت زیادی از معده را بر می دارند اما در عمل پلیسه معده، بیش از پنجاه درصد معده به شکل پلیسه روی هم قرار گرفته و دوخته می شود.
در این گونه عمل لاغری، علاوه بر عدم تغییرات بازگشت ناپذیر، بسیاری از خونریزی ها و عفونت ها نیز دیده نخواهد شد. این جراحی توسط جراح متخصص برای افراد بسیار چاق با بی ام آی بالای چهل و یا افراد دارای بیماری های مرتبط با چاقی مانند فشار خون بالا و دیابت تجویز می گردد و ترجیحا افرادی که از چاقی با درجه بالا رنج می برند، بهتر است به جای جراحی از تغییر سبک زندگی و غذایی استفاده کنند.
مزایا و معایب جراحی پلیسه معده
* این جراحی قابلیت این را دارد که به حالت اول باز گردانده شود و کافیست یک جراحی اصلاحی انجام گیرد اما با توجه به این که قسمت های پلیسه شده به داخل معده، در معرض مواد غذایی قرار گرفته و ممکن است در صورت جراحی اصلاحی در بدن نشت پیدا کند، لازم است با دقت کامل و تحت نظر یک پزشک حرفه ای انجام گیرد.
* این جراحی کمتر از ده درصد عوارض جانبی نشان داده است که این عوارض نیز با گذشت کمتر از یک ماه رفع شده اند و یا به راحتی با مصرف دارو قابل کنترل هستند. از جمله این عوارض می توان به تهوع و استفراغ، سوزش معده و یا حتی آلرژی ها و واکنش های مرتبط با داروهای بیهوشی اشاره کرد.
* جراحی پلیسه معده به نوبه خود سبب مرگ فرد نشده است چون تغییرات بدنی ایجاد نمی کند.
* از جمله مزایای دیگر این جراحی، ساعت کوتاه عمل و دوران نقاهت کمتر است. این مزیت برای افراد شاغل بسیار حائز اهمیت است، چرا که مدت زمان مرخصی محدودی دارند.
عمل باندینگ معده یا حلقه گذاری
از جمله جراحی های راحت و قابل بازگشت می توان به باندینگ معده اشاره کرد که برای انجام این روش باید فرد تحت بیهوشی کامل قرار گیرد.
طی روش لاپاراسکوپی و ایجاد پنج تا شش سوراخ ریز برای ورود تجهیزات جراحی، حلقه ای از جنس سیلیکون را در قسمت بالای معده تعبیه می کنند، لوله ای باریک از این حلقه به یکی از سوراخ های ایجاد شده و در زیر پوست مرتبط می گردد که کارایی آن، محلی برای تزریق آب مقطر یا آب نمک به حلقه سیلیکونی است.
با تزریق، حلقه بزرگتر می گردد و با همین شیوه، به معده فشار آورده و آن را به دو قسمت کوچک و بزرگ تقسیم می کند. بخش کوچکتر که در بالای حلقه قرار دارد، حجم کوچکی از غذا را تقاضا کرده و به همین ترتیب، کالری کمتر جذب بدن می شود و به مرور شاهد لاغری فرد خواهیم بود.
مزایا و معایب عمل باندینگ یا حلقه گذاری معده
* در این عمل تغییرات و جراحی گوارشی نخواهیم داشت و به همین دلیل از عوارض برش ها، از جمله بخیه و خونریزی نیز در امان خواهید بود.
* این جراحی با باز کردن حلقه و خارج کردن آن، قابلیت برگشت پذیر بودن دارد.
* دوره عمل و نقاهت کمتری را نسبت به سایر عمل های لاغری متحمل خواهید شد.
* سرعت کاهش وزن و لاغری در این روش با روند کندتری طی خواهد شد.
* به دلیل ورود یک جسم خارجی (حلقه سیلیکونی) به داخل بدن ممکن است با تهاجمات گلبول های سفید مواجه گردید و لازم باشد حلقه خارج گردد و یا با تغییرات حلقه مانند چرخیدن، پاره شدن و غیره، انجام فعالیت آن به درستی انجام نگردد و نیاز به تجدید عمل پیدا کنید.
* در این جراحی هورمون های گرسنگی که در معده ترشح می گردد، همچنان به کار خود ادامه می دهند و تنها مزیت این است که فرد قادر به خوردن نیست. به همین دلیل ممکن است با ریزه خواری های غیر اصولی، روند کاهش وزن را متوقف کند.
* در صورت عدم رعایت دستورات غذایی ممکن است دچار فتق دیافراگم یا رفلکس های دردناک معده شوید.
انواع عمل پیکر تراشی
پیکر تراشی خود به انواع مختلفی دسته بندی می گردد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
لیپوماتیک
از جمله عمل های زیبایی که به بیهوشی احتیاج ندارد، می توان به لیپوماتیک اشاره کرد. این روش بسیار ساده و حتی بدون درد و خونریزی انجام می گردد. فقط کافیست چربی های قسمتی از بدن که مد نظر داریم را توسط دستگاه ایجاد امواج صوت یا اولتراسوند به حالت تقریبا مایع در آوریم و توسط تجهیزات لازم با ورود لوله های کانولا از بدن خارج کنیم.
این چربی ها به دلیل حفظ خاصیت آن قابلیت انتقال و تزریق به قسمت های دیگر بدن فرد از جمله گونه ها را دارا است، و از آن جایی که چربی خود شخص می باشد، سازگاری کامل پس از تزریق دارد.
این عمل برای افرادی که بیشتر تمایل به لاغری قسمتی از بدنشان یا به عبارت دیگر موضعی دارند، پیشنهاد می گردد و برای چاقی های مفرط، جراحی های دیگر معرفی می شود.
مزایا و معایب عمل لیپوماتیک
* این عمل زیبایی ممکن است تاثیرات چشمگیری در کوتاه مدت نداشته باشد، اما در بلند مدت و با حفظ دستورات پزشکی قطعا به نتایج دلخواهتان خواهید رسید.
* این عمل با بی حسی موضعی انجام شده و نیاز به بیهوشی و تحمل عوارض آن ندارد.
* این عمل به عنوان سرپایی طبقه بندی می گردد و ادامه روند بهبودی فرد به جای بیمارستان در منزل انجام می شود.
* قسمت هایی که در معرض امواج قرار می گیرد ممکن است متورم شده و حتی این تورم تا ماه ها باقی بماند.
* قسمت هایی که برای خروج چربی سوراخ شده اند، علاوه بر سوزش تا پس از بهبودی، ممکن است ترشحات از خودشان بروز دهند.
* ایجاد لخته های خون در رگ ها یا مویرگ ها که سبب بروز توربو میگ ردد.
* اگر در اثر جراحی ناشیانه، قطره ای چربی وارد خون و ریه ها گردد، قطعا عاقبت خوشی در پی نخواهد داشت.
* ممکن است با خروج چربی از بدن، پوست قدرت ارتجاعی نامناسبی داشته باشد و به طور لازم جمع نگردد و حالت هلال به خود بگیرد که قطعا خوشایند نیست.
عمل بادی جت
از نمونه های دیگر عمل پیکر تراشی می توان به بادی جت اشاره کرد. بادی جت نام نوعی دستگاه است که توسط کشور آلمان ارائه گشته و کارایی آن به این صورت است که با فشار بالا، آب را به بدن فرد می پاشاند و در نتیجه آن، چربی های دلخواه شل گشته و به راحتی به وسیله لوله های کانولا از بدن خارج می گردد.
چربی های خروجی همانند عمل لیپوماتیک کاملا سالم هستند و می توان برای قسمت های چروک یا نیازمند چاقی استفاده کرد. این عمل نیز بدون خونریزی و عوارض است و به صورت سرپایی بوده و مابقی مراقبت در منزل انجام می شود.
مزایا و معایب عمل بادی جت
* انجام این عمل وقت چندانی نمی گیرد و نسبت به سایر عمل ها، عوارض جانبی ناچیزی دارد.
* چربی ها بعد از جداسازی، به دلیل این که هنوز زنده هستند، قابلیت استفاده مجدد دارند.
مراقبت های خاص عمل پیکر تراشی در دوران نقاهت
۱- در حمام حتما زخم ها را به آهستگی فشار دهید تا تمام ترشحات اضافی آن خارج گردد و از بروز عفونت جلوگیری شود.
۲- از شنا، استخر و سونا به هیچ عنوان تا زمان بهبودی کامل استفاده نکنید.
۳- اجازه دهید تا مایعات در ناحیه زخم، مرتب تخلیه گردد تا از تورم و درد جلوگیری گردد. تنها اقدام شما تعویض مرتب پانسمان است.
۴- آنتی بیوتیک های خود که توسط پزشک تجویز شده است را برای جلوگیری از عفونت، مرتب مصرف کنید.
روند عمل لاغری از قبل تا بعد جراحی
مرحله اول:
ابتدا از پزشک یا مجموعه ای که برای انواع عمل های لاغری قصد دارید مراجعه کنید، وقت مشاوره حضوری یا غیر حضوری بگیرید. در این جلسه شما با انواع عمل های لاغری آشنا خواهید شد و به کمک متخصص خواهید توانست جراحی که متناسب با شرایط شماست را انتخاب کنید.
در این قسمت لازم است تا علاوه بر ارائه مدارک پزشکی و درمانی خود که احساس می کنید با جراحی لاغری ممکن است مرتبط گردد را به همراه داشته باشید و به پزشکان ارائه دهید. همچنین کلیه سوال های لازم را برای دستیابی به یک انتخاب عاقلانه از پزشکتان بپرسید.
مرحله دوم:
پس از انتخاب نوع جراحی، پزشک دستورات غذایی لازم را به شما می دهد. شما الزاما باید تا قبل از جراحی از این رژیم پیروی کنید. این الزام به خاطر ایجاد آمادگی در شما و افزایش موفقیت در روند جراحی است.
مرحله سوم:
در این مرحله لازم است با توجه به شرایط، چند آزمایش مرتبط را انجام دهید تا حین و بعد از عمل، تیم جراحی بتوانند رسیدگی های لازم را انجام دهند، از جمله آزمایش خون، تست قلب، آزمایش دستگاه گوارش و غیره.
مرحله چهارم:
تعیین حساب های مربوط به جراحی و نحوه پرداخت و همچنین تعیین تاریخ انجام عمل
مرحله پنجم:
انجام عمل جراحی که ممکن است بین یک تا چهار ساعت، بسته به نوع عمل لاغری، طول بکشد.
مرحله ششم:
تعیین رژیم غذایی پس از عمل، که عموما از مایعات خیلی رقیق شروع می گردد. همچنین تعیین وقت ملاقات بعدی برای پیگیری وضعیت فردی که مورد جراحی لاغری قرار گرفته است.
رژیم غذایی پس از انواع عمل های لاغری
مسلما با تغییراتی که در عمل لاغری روی بدن فرد انجام می گیرد لازم است تا مدت ها، مراقبت های لازم و کنترل های غذایی انجام گیرد تا علاوه بر کاهش عوارض جراحی، شاهد موفقیت انواع عمل های لاغری نیز باشیم.
برای شروع دوره های تغذیه پس از جراحی لازم است بر اساس طبقه بندی زیر عمل کنید.
۱- در هفته اول و دوم برای ایجاد آمادگی برای معده و عدم تحمیل سنگینی غذا بر آن، باید مایعات سبک و مفید مصرف کرد. مانند آب، آب میوه های طبیعی، شیر و موارد دیگری که پزشک تجویز کرده است.
۲- در هفته های سوم و چهارم بایستی مایعات پر کالری تر مانند آب سوپ را به رژیم غذایی روزانه اضافه کرد که معده طی این مدت قدرت بیشتری پیدا کند. سعی کنید در سوپ هایی که تهیه می کنید، از مواد غذایی حاوی کربوهیدرات استفاده نکنید، زیرا علاوه بر کالری بالا، هضم سخت تری دارد.
۳- هفته پنجم و ششم زمانی است که معده قدرت بیشتری یافته است و می توان اندکی مواد غذایی سخت تری را برای خوردن انتخاب کرد. از جمله میوه و سبزیجات با هضم آسان، سوپ های غلیظ تر، لبنیات مانند ماست و پنیر و …
۴- با ورود به هفته های هفتم و هشتم، تقریبا می توانید یک رژیم غذایی عادی ولی تحت نظر پزشک داشته باشید. به علاوه لازم است به حجم غذای مصرفی توجه کامل داشته باشید. از زیاده روی و انتخاب خوردنی های پر کالری جدا اجتناب کنید.
عوارض کلی در برخی عمل های لاغری
جراحی های لاغری بسیار موثر عمل کرده و نتایج بسیار خوبی نیز بر جای گذاشته است. اما در برخی موارد، فرد آسیب هایی را متحمل می شود که نیاز به پیگیری و درمان دارد. این عوارض ممکن است در افراد متفاوت بروز کند. اما لازم می دانیم که در مورد آن ها بیشتر بدانید.
کمبود مواد مغذی یا سوء تغذیه:
قطعا به این نکته توجه کرده اید که فردی که عمل لاغری انجام می دهد، می پذیرد که تغییراتی در سیستم گوارشی او انجام گردد. ممکن است این تغییر در معده یا روده اتفاق بیفتد، پس آگاه باشید که در جذب ویتامین ها و مواد معدنی خلل هایی ایجاد می گردد که نیاز به جبران داشته باشد. یکی از شرایط پزشک برای بعد از عمل لاغری مصرف روزانه مواد مغذی و مکمل هاست. با این حرکت می توانید خلل وارده را جبران نمایید و سلامتی خودتان را تضمین کنید.
نشت:
این نوع عارضه درصد کمی را درگیر خود می کند اما اگر بخواهیم آن را شرح دهیم، بیشتر در عمل هایی که برش اعمال می گردد، قابل رویت است. مانند برش عمودی معده در روش اسلیو. در نتیجه آن، مواد غذایی از محلی که برش خورده اما خوب بخیه نشده است، خارج گشته و علائمی مانند بالا رفتن فشار خون، بالا رفتن حرارت بدن، استفراغ، تهوع، عفونت و بسیاری موارد دیگر در پی دارد.
دردهای شکم:
داشتن درد در لحظات پس از عمل، امری طبیعی است، اما رفته رفته باید این دردها کاهش یابد. در صورت عدم کاهش ممکن است ناشی از عواملی مانند پرخوری یا تندخوری، فتق، زخم معده و موارد دیگر باشد. حتما در مورد یافتن علت با پزشکان مشورت کنید.
زخم معده:
گاهی معده با تولید اسید فراوان، در حالی که اندازه ی کوچکتر دارد، باعث آسیب به خود می گردد. این اسیدها به مرور سبب سوراخ شدن معده شده و مشکلات خاصی را ایجاد می نماید. راه درمان آن نیز عموما آنتی اسید است.
عفونت زخم:
این عارضه در بسیاری جراحی های غیر لاغری نیز مشاهده شده است. در نتیجه زخم های فرد با عفونت همراه می گردد و با قرمزی و ترشح بروز می کند. در درمان آن نیز مصرف آنتی بیوتیک لازم می باشد.
سنگ کیسه صفرا:
این عارضه از عوامل مختلفی ناشی می شود که یکی از آن ها عمل لاغری است. وقتی فرد طی یک جراحی و گذشت زمان کوتاه، وزن زیادی را از دست می دهد، باید بداند ممکن است در دسته بندی سنگ کیسه صفرا قرار بگیرد که درمانش، خروج آن است.
انسداد روده:
این عارضه درصد پایینی از جراحی های لاغری گزارش شده دارد که ممکن است در نتیجه فتق بروز کند. به هر حال معده و روده به عنوان عضو اصلی سیستم گوارشی در این عمل ها مورد تغییر قرار می گیرند. لازم به ذکر است که در صورت مشاهده این عارضه حتما مورد بررسی پزشکی قرار بگیرید.
افتادگی پوست:
پس از کاهش سریع وزن بعد از جراحی لاغری، پوست نمی تواند این کاهش سایز را کنترل کند و در نتیجه چروکیده یا شل می شود که با یک عمل زیبایی، قابل حل است.
سندروم دامپینگ:
این عارضه زمانی اتفاق می افتد که شما به جای رعایت مقدار مصرف غذا، حجم بالاتری میل کنید. معده متغیر، تصمیم می گیرد فقط بخشی از آن را هضم کند و بیشتر دیگر را بدون هضم، به روده کوچک ارسال می کند. روده که به حجم کم عادت کرده است، دچار مشکلاتی می شود که به آن دامپینگ می گویند.
فتق:
فتق به بیرون زدن یک قسمت از بدن از سوراخ یا دیواره ایجاد شده اطلاق می گردد که نیاز به درمان دارد. فتق در جراحی های مربوط به معده ممکن است سبب هل دادن معده به سمت دیافراگم گردد که در این حالت درد زیادی را متحمل می گردد.
یبوست:
این مشکل ممکن است به دلایلی مانند مصرف مسکن ها، سرعت فعالیت پایین روده، عدم هضم کامل غذا و مصرف آب ناکافی باشد.
مرگ:
لطفا نترسید، درصد مرگ در جراحی لاغری کمتر از یک درصد است و معمولا نیز بعد از جراحی و در صورت عدم رعایت شرایط لازم اتفاق می افتد. اما با این حال غیر مترقبه نیست. پس برای پیشگیری از این اتفاق توصیه های پزشکی را حتما جدی بگیرید.
عمل های موفق و ناموفق لاغری
فردی که دارای bmi بالایی است، به این دلیل تحت عمل جراحی قرار می گیرد که با کاهش حجم کالری مصرفی و کم کردن میزان جذب غذا، بتواند میزان اضافه وزن خود را درمان کند و در نتیجه آن نیز بسیاری از بیماری های مرتبط با چاقی را، از خود دور یا درمان کند. بسیاری از این عمل ها موفقیت آمیز هستند اما جراحی های مواجه شده با شکست نیز وجود داشته است.
این شکست در جراحی عبارتند از:
* میزان وزنی که فرد کم کرده است، با پیش بینی ها و انتظارات ما هماهنگ نبوده است و به عبارتی وزن کمی در نتیجه این جراحی کاهش یافته است.
* فرد پس از برخی دلایل، مانند عدم جوابگویی به رژیم تعیین شده، مجدد بازگشت وزن داشته و یا حتی این بازگشت وزن بیش از قبل بوده است.
* بیماری های ناشی از چاقی مانند فشار خون و دیابت همچنان در بدن فرد باقی مانده و درمان نشده است.
شاید سوال کنید آیا این شکست ها در جراحی لاغری دلایلی دارد؟ بله، شکست در جراحی لاغری نیز بنا به دلایلی صورت می گیرد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
صلاحیت جراح:
با توجه به نوع عملی که تصمیم به انجام دارید، حتما باید پزشکی را انتخاب کنید که ضمن تخصص لازم، حرفه ای و دارای رزومه موفقی نیز باشد. در غیر این صورت ممکن است عواقب بدی در انتظارتان باشد.
انتخاب نوع عملی که با توجه به وضعیت جسمانی شما انتخاب می گردد، باید توسط پزشک متخصص انجام گیرد. چرا که انتخاب نوع عمل اشتباه، سبب بروز شکست در نتایج جراحی می شود.
رعایت رژیم غذایی مناسب:
این مورد به جدیت و توجه خاص بیمار بستگی دارد. چرا که عدم رعایت در هر بیماری، سبب شکست مراحل درمان خواهد شد. این مورد به فعالیت های فیزیکی فرد در زمان پس از عمل جراحی نیز اشاره دارد.
هزینه های انواع عمل های لاغری
روش ها و تکنیک هایی که برای هر فرد برای لاغری انجام می گیرد، از تنوع بالایی برخوردار هستند و تجهیزات، مهارت پزشکی و تخصص خاصی را می طلبد. پس برای هزینه های جراحی نمی توان نرخ ثابتی را تعیین کرد.
فقط می توان بازه آن را مشخص نمود. در اینجا می توان هزینه های جراحی را به دو دسته با استفاده از بیمه های درمانی و به صورت آزاد تقسیم بندی کرد. عموما بیمه ها، هزینه های درمانی لاغری را زمانی مورد قبول قرار می دهد که فرد دارای bmi بالاتر از چهل و یا دچار بیماری های شدید مرتبط با چاقی شده باشد.
از جمله هزینه هایی که فرد برای انجام عمل باید متقبل گردد:
* تجهیزات بیمارستانی شامل تخت، دارو و غیره
* هزینه اتاق عمل، بیهوشی، دارو، لوازم اتاق عمل
* دستمزد جراح و کمک جراح
* هزینه آزمایشگاه، فیزیوتراپی، تصویربرداری و غیره
* هزینه ویزیت، مشاوره ها و غیره
هر کدام از موارد فوق تعرفه های خود را دارد و از جمع بندی این مبالغ، می توان هزینه کل عمل را به دست آورد.
شاید ابتدا با خودتان بگویید که جراحی لاغری هزینه های زیادی به دنبال دارد و از آن منصرف گردید. اما اگر توجه کنید، بیماری هایی که ناشی از چاقی بروز می کنند، نیاز به درمان دارند و به علاوه سختی های تحمل هر یک به جای خود، حال کدام هزینه کردن بهتر است؟ یک هزینه اندک برای پیشگیری یا هزینه های هنگفت به منظور درمان؟
مهمترین ویژگی های یک جراح خوب
مسلما هر جراحی به ویژه روی معده و سیستم گوارش، کاری تخصصی و بسیار ظریف است. برای این امر لازم است پزشکی انتخاب گردد که دارای ویژگی های مهمی باشد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
از تجربه دیگران پرس و جو کنید:
قطعا وقتی به مطب پزشک مراجعه می کنید، با افرادی مواجه خواهید شد که برای کنترل مراحل درمان مراجعه کرده اند. این افراد گزینه های خوبی برای آشنایی شما با نحوه کار و درصد موفقیت پزشک مورد نظرتان است.
آگاهی خود را بالا ببرید:
با مراجعه به سایت های مختلف، کتاب ها و مقاله ها، سعی کنید تا انواع مختلف عمل لاغری را بیابید و سعی کنید با توجه به شرایط شخصیتان، یک یا دو مورد را انتخاب نموده و برای نتیجه نهایی با پزشک گفت و گو کنید.
راجع به تعداد عمل های موفق پزشک مطمئن گردید:
هنگامی که یک پزشک تعداد بیماران و در نتیجه جراحی های بیشتری داشته باشد، قطعا صاحب تجارب فراوان تری نیز هست. داشتن تجربه بعد از علم، مهمترین دارایی یک پزشک تواناست.
به وب سایت یا شبکه ی اجتماعی پزشک مراجعه کنید:
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، تقریبا تمام پزشکان در فضای مجازی نیز فعال هستند. در این شرایط با مراجعه به وب سایت یا فضاهایی مانند اینستاگرام می توان با نحوه کار، نظرات بیماران، عکس های قبل و بعد عمل و بسیاری موارد دیگر آشنا شد.
به تخصص پزشک دقت داشته باشید:
هر جراحی حتی عمومی، قادر هستند تا این گونه عمل ها را انجام دهند، اما برای هر فردی که قرار است در زمان بیهوشی، جان و زندگیش را به دست دکتری بسپارد، قطعا مهم است که پزشک جراح، تخصص کافی را داشته باشد. پس سعی کنید تا پزشکی را پیدا کنید که تخصص جراحی لاغری داشته باشد.
پزشک منصف بیابید:
قبل از انتخاب جراحی لاغری به این نکته توجه ویژه داشته باشید که هزینه های این روش لاغری کمی بالاست، اما نباید از حد انصاف خارج گردد. پس صرفا هزینه های بسیار بالای یک پزشک دلیل بر حرفه ای بودن وی نیست.
نحوه برخورد پزشک را ارزیابی کنید:
انتخاب یک جراحی به عنوان گزینه ای برای لاغری سخت و دشوار است. قطعا برای این انتخاب، سوال های زیادی در سر دارید، یک پزشک با تجربه با روی خوش حاضر است تا این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهد. یک جراح با اخلاق بیشتر به سلامتی شما می اندیشد.
بیمارستان محل خدمت پزشک را بیابید:
قطعا یک پزشک خوش نام که تجربه های موفق زیادی دارد، در بیمارستان های محل خدمتش نیز از احترام و نامی پر آوازه برخوردار است. صرفا بیمارستان خصوصی یا دولتی بودن، ملاک نیست.
کافیست بدانید تجهیزاتی که در اختیار پزشک قرار دارد، برای رسیدن به یک عمل موفق کافی است یا خیر. با این اطلاعات می توانید علاوه بر پزشک، بیمارستان خود را نیز انتخاب کنید.
پزشکی انتخاب کنید که فقط مسئول عمل نباشد، بلکه تا مدت ها بعد از عمل نیز نگران بیماران خود باشد. یک عمل موفق کافی نیست، بلکه دستورالعمل های بعد از آن اهمیت بیشتری دارد. پزشک حرفه ای باید در تمام این دوران همراه و راهنمای بیمارش باشد.
سوال های رایج بعد از انجام انواع عمل های لاغری
وضعیت مصرف مکمل ها بعد از عمل لاغری به چه منوال است؟
شما با انجام عمل لاغری موفق، قطعا شروع به کاهش وزن می کنید و از طرف دیگر با توجه به نوع عمل، شاید از جذب بسیاری ویتامین ها عاجز گردید. در این شرایط لازم است تا بنا به صلاحدید پزشک، مصرف مکمل ها و مولتی ویتامین را تا مدت زمان لازم، شروع کرده و ادامه دهید. در غیر این صورت با بیماری های ناشی از کمبود آن مواجه خواهید شد.
آیا رژیم غذایی، قبل و بعد از عمل لاغری لازم است؟
قطعا اگر به دنبال یک جراحی موفق هستید، باید به دستورات پزشک منوط به نوع تغذیه و رژیم غذایی نیز توجه ویژه کنید.
در هر دو مورد، قبل و بعد از عمل، بدن به این رژیم احتیاج دارد. رژیم غذایی به معنای تحمل گرسنگی نیست، بلکه ایجاد شرایط لازم برای عمل و اصلاح تغییرات در مصرف غذا توسط شما می باشد.
آیا با داشتن دیابت نوع دو، می توان انواع عمل های لاغری را انجام داد؟
داشتن دیابت منعی برای این گونه درمان ها نیست فقط نیاز دارید تا مدتی قبل از عمل، نسبت به کنترل دیابت خود اقدام کنید تا در شرایط مطلوب قرار بگیرید. یک خبر خوش برای شما این است که آمار کسانی که بعد از انجام انواع عمل های لاغری بهبودی زیادی را در بیماری دیابتشان تجربه کرده اند، بالا بوده است. حتما قبل از هر اقدامی با پزشکان مشورت کنید.
آیا عمل لاغری بر بارداری پس از آن تاثیر گذار است؟
این عمل ها تاثیر منفی بر حاملگی ندارند اما صلاح بر این است که یک الی دو سال بعد از جراحی اقدام کنید. بسیاری از مشکلات نازایی بانوان مربوط به چاقی و اضافه وزن است، پس قطعا راه های لاغری، سبب ایجاد بستری مناسب تر برای بارداری بهتر می باشد.
آیا بیمه هزینه جراحی لاغری را پرداخت می کند؟
این سوال اندکی تبصره های مختلف دارد و نمی توان راجع به تمام آن ها بحث کرد، اما بستگی به بیمه و نوع عمل فرد دارد. در بیشتر موارد، بیمه هزینه های مربوط به درمان را تقبل می کند اما از پرداخت هزینه های زیبایی سر باز می زند. قبل از انجام عمل با مسئول بیمه تان گفت و گو کنید.
آیا انجام ورزش بعد از عمل جراحی ممکن است؟
لازم به ذکر است که شما انجام فعالیت فیزیکی را از همان ابتدای بعد از عمل شروع می کنید اما به صورتی که تحت نظر پزشک باشید.
به عبارت دیگر، هنگامی که هوشیاری خود را به دست آوردید، احتمالا به انتخاب پزشک باید پیاده روی های آرام و کوتاه داشته و بعد از مرخص شدن هم می توانید همچنان به پیاده روی سبک ادامه دهید.
اما ورزش های تند و سنگین به شدت بر عمل شما نتیجه معکوس خواهد گذاشت. حتی ورزش های آبی را نیز به بعد موکول کنید. پس از گذراندن دوران نقاهت می توانید به ورزش های مورد علاقه تان برگردید.
من تجربه ی جراحی مربوط به قلب داشته ام، آیا جراحی لاغری مشکلی ایجاد نمی کند؟
قبل از انتخاب نوع عمل، مدارک پزشکی و کلیه اطلاعات مربوط به بیماری قلبی را در اختیار پزشک قلب و عروق قرار داده و از وی کسب صلاحدید کنید. پس از تایید ایشان، می توانید به جراح لاغری مراجعه و تصمیمات لازم را انجام دهید. در حالت عادی، شما منعی برای عمل لاغری ندارید.
آیا تغییرات پس از عمل، نیاز به جراحی های مجدد دارد؟
انجام یک جراحی موفق به فرد کمک می کند تا با گذراندن مدت یک تا دو سال، تغییرات فاحشی را در خود مشاهده کند. برخی پوست ها، با این تغییرات ناسازگارند و شل و افتاده می گردند. در این حالت اگر فرد به زیبایی خود اهمیت بدهد می تواند از جراحی پلاستیک برای رفع عیب خود بهره ببرد.
آیا با داشتن لاپاراسکوپی قبلی، می توان عمل لاغری انجام داد؟
لازم است کلیه سوابق پزشکی مربوطه را به پزشک ارجاع داده و از وی راهنمایی بخواهید. اما منعی برای انجام در حالت نرمال وجود ندارد.
وضعیت مصرف داروهای دیگر قبل و بعد از عمل لاغری چگونه است؟
قبل از انجام عمل می توانید به مصرف داروهایتان طبق نظر پزشک ادامه دهید. این داروها در چند روز پایانی مجدد کنترل شده و ممکن است تغییراتی داشته باشد که برای روند عمل اختلالی ایجاد نکنند.
این عمل در لاغری به افراد معلول نیز کمک می کند؟
بله این گونه عمل ها در بسیاری موارد نتیجه های مثبت به همراه دارند. شما با استفاده از تجهیزات ورزشی مناسب ، به راحتی می توانید در سرعت بخشیدن به کاهش وزنتان کمک رسان باشید.
نتیجه گیری
هر روشی برای لاغری نیاز به تحقیق و مشورت پزشکی دارد. بدن هر شخص ویژگی های خاص خود را دارا می باشد و ممکن است به هر روش لاغری پاسخی متفاوت دهد. بهترین راه حل برای کاهش وزن، تغییر عادات غذایی نادرست و افزایش تحرکات فیزیکی می باشد.
اما گاهی بدن فرد دیگر به این دو عامل واکنش نشان نمی دهد و شخص چاق را مجبور می کند که دنبال راهکارهای دیگری بگردد. انواع عمل های لاغری روش مناسب دیگری در کاهش وزن است که سعی شد در این مقاله توضیحی مفید و کامل در مورد آن ها تقدیم شما گردد.
در پایان امیدواریم که بیش از پیش به زیبایی اندامتان توجه داشته باشید تا ضمن بالا بردن روحیه شخصی، از بسیاری آسیب های ناشی از چاقی در امان باشید.
تشنگی بیش از حد میتواند یکی از علائم دیابت باشد زیرا قند موجود در خون باعث تشنگی در افراد می شود برای دانستن موصوع دیابت خاموش توصیه می کنیم پست علائم دیابت خاموش را مشاهده کنید.