در این مقاله می خواهیم راجع به این موضوع که گاستروپارزی چیست ، با شما صحبت کنیم.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
همان طور که می دانید، در اثر پیروی از برخی رژیم ها که پایه و اساسی ندارند، ممکن است به گاستروپارزی مبتلا شوید و دنبال جواب این سوال که گاستروپارزی چیست بگردید.

بهتر است با این بیماری به خوبی آشنا شوید تا در صورت بروز بیماری بتوانید اقدامات لازم را سریعا به انجام برسانید. بنابراین رعایت هر نوع رژیم غذایی را به شما توصیه نمی کنیم. طبیعتا نباید هر نوع روش لاغری که به نوعی مد می شود را دنبال کنید و به بدن خود آسیب بزنید.
به همین منظور، آقای دکتر سلیمی را به شما پیشنهاد می کنیم تا در صورت تهیه رژیم غذایی و برنامه ورزشی یا حتی انجام جراحی چاقی، به دکتر سلیمی مراجعه نمایید و راجع به این سوال که گاستروپارزی چیست، به خوبی تحقیق نمایید. لازم به ذکر است که جناب دکتر سلیمی، از معتبرترین متخصصین بین الملل انواع جراحی چاقی معرفی می شوند.
از عمل بای پس معده راضی هستین؟
گاستروپارزی چیست
فلج معده یا گاستروپارزی زمانی اتفاق می افتد که معده برای طولانی مدت تخلیه نشود، که سبب اختلال در حرکات طبیعی معده می شود.
این اختلال، منجر به علائم مختلفی مانند حالت تهوع، استفراغ، سیری سریع و تخلیه آهسته معده می شود.
همچنین موضوعات قابل بحث در این مقاله عبارتند از:
گاستروپارزی چیست؟
علت به وجود آمدن گاستروپارزی چیست؟
عوامل خطر ابتلا به گاستروپارزی را بیان نمایید.
بیماری گاستروپارزی چه علائمی دارد؟
گاستروپارزی دیابتی به چه علت ایجاد می شود؟
بیماری گاستروپارزی چه عوارضی به همراه دارد؟
راه تشخیص فلج معده چیست؟
آزمایشات تخلیه معده برای تشخیص فلج معده یا گاستروپارزی کدامند؟
گاستروپارزی را چگونه درمان کنیم؟
تغییرات در رژیم غذایی چگونه باعث بهبود بیماری گاستروپارزی می شود؟
درمان دارویی بیماری گاستروپارزی به چه صورت می باشد؟
درمان جراحی در بیماری گاستروپارزی چگونه انجام می شود؟
شیوه زندگی و درمان های خانگی بیماری گاستروپارزی چیست؟
گاستروپارزی در طب سنتی و طب جایگزین
انجام تمرینات خاص یوگا چه تاثیری بر بهبودی فلج معده می گذارد؟
آیا مصرف آلوئه ورا برای درمان گاستروپارزی موثر می باشد؟
سرکه سیب چه تاثیری در روند بهبودی گاستروپارزی می گذارد؟
غذاهای ممنوعه در رژیم غذایی گاستروپارزی کدامند؟
تزریق بوتاکس و درمان فلج معده را توضیح دهید.
شاخص توده بدنی چگونه محاسبه می شود؟
تفسیر شاخص توده بدنی به چه شکل می باشد؟
چرا اندازه گیری دور کمر در کنار ارزیابی شاخص توده بدنی مهم می باشد؟
بالا بودن BMI نشانه چیست؟
پایین بودن شاخص توده بدنی یا BMI در بدن نشانه چیست؟
جراحی چاقی چیست؟
حقایقی در رابطه با جراحی چاقی
سخن آخر
گاستروپارزی چیست؟
جواب سوال گاستروپارزی چیست را می توانید در این مقاله به خوبی پیدا کنید! نام دیگر این بیماری، فلج معده می باشد و درست زمانی بروز می کند که معده خود را در بازه زمانی طولانی، خالی نگه داشته باشید. این بیماری اختلال های گوناگونی را درعملکرد طبیعی معده ایجاد می نماید.
بنابراین علائم گوناگونی در بدن شما بروز پیدا می کند که ممکن است اذیت کننده باشند مثل حالت تهوع، استفراغ، احساس سیری سریع، تخلیه آهسته معده یا تخلیه تاخیری. همچنین دلیل ایجاد این بیماری به طور قطع مشخص نمی باشد و امکان دارد به خاطر دخالت عوامل گوناگون به وجود بیاید.

درمان قطعی نیز برای آن کشف نشده است. البته درمان های متداولی هستند که توسط پزشکانی مانند دکتر سلیمی به شما توصیه می شوند که با پیروی از آن ها، می توانید قدم مهمی برای بهبود این بیماری بردارید.
اکنون که جواب این سوال را که گاستروپارزی چیست کسب کرده اید، بهتر است به مطالعه ادامه مقاله بپردازید.
علت به وجود آمدن گاستروپارزی چیست؟
علل دقیقی برای بروز این بیماری تعیین نشده است، اما امکان دارد اختلالات سیگنال های عصبی درون معده با این موضوع در ارتباط باشد؛ اگر اعصاب معده خود را تحت تاثیر موارد مختلف قرار بدهید، حرکات محتویات آن را کند خواهید کرد.

همچنین این اندام مهم بدن، حساسیت فراوانی به سیگنال های عصبی از خود نشان می دهد و از توانایی کافی برای ایجاد واکنش در مقابل یک وعده غذایی برخوردار نمی باشد که تمامی موارد گفته شده، احتمالا در بروز این بیماری نقش مهمی ایفا می کنند. انواع گاستروپارزی در طبقه های گوناگونی قرار می گیرند که عبارتند از:
- ایدیوپاتیک، یا ناشناخته
- عمل جراحی تاثیر گذار بر معده
- گاستروپازی در ارتباط با دیابت
حدود ۳۶ درصد مواقع، دلیل این بیماری ناشناخته عنوان می شود
حدود ۳۶ درصد مواقع، دلیل این بیماری ناشناخته عنوان می شود که به آن گاستروپارزی ایدیوپاتیک می گویند. در اغلب اوقات احتمال دارد زمانی که یک بیماری ویروسی را پشت سر گذاشتید، به این مرض ناشناخته دچار شوید؛ اما این نظریه در حد یک فرضیه است و دانشمندان برای تایید آن اطمینان کامل ندارند.
مورد دیگری که سیستم عصبی هضم غذا را تحت تاثیر قرار می دهد و به آن آسیب می رساند، بیماری دیابت است. به خصوص دیابتی که توسط بیماران به طور صحیح کنترل نشود. بنابراین قند خون به راحتی افزایش پیدا می کند و به تدریج، به اعصاب معده شما صدمات بسیاری می رساند.
اگر تحت جراحی معده یا دیگر اندام های گوارشی قرار بگیرید، باز هم امکان تغییر سیگنال های معده و آسیب به آن وجود خواهد داشت؛ زیرا حدود ۱۳ درصد از کسانی که به این بیماری دچار شده اند، در بخش های گوناگون سیستم گوارشی خود عمل جراحی انجام داده اند. برای همین بهتر است جواب سوال گاستروپارزی چیست را به خوبی پیدا کنید و برای درمان آن، به دکتر سلیمی مراجعه نمایید.

عوامل خطر ابتلا به گاستروپارزی کدامند؟
اگر با هر کدام از موارد زیر در ارتباط هستید و یا به آن ها دچار شده اید، بهتر است بدانید که میزان ابتلا شدن شما به گاستروپارزی را بیشتر خواهند کرد. موارد گفته شده عبارتند از:
- فیبروز سیستیک
- اختلال تیروئید
- بیماری پارکینسون
- برخی از سرطان ها
- عفونت های ویروسی
- بیماری های خود ایمنی
- داروهایی که تخلیه معده را آرام تر می کنند.
- آمیلوئیدوز؛ در اثر آن پروتئین ها در در اندام های بدن به صورت غیر طبیعی تجمع پیدا می کنند.

بیماری گاستروپارزی چه علائمی دارد؟
احتمال دارد به دلیل بروز هر یک از موارد زیر، بیماری گاستروپارزی تشخیص داده شود که عبارتند از:
- استفراغ
- تهوع
- درد شکمی
- نفخ
- احساس سیری بعد از وعده غذایی کم حجم
- رفلاکس و سوزش سر دل
- تغییر سطح قند خون
- کم شدن اشتها
- کم شدن وزن و سوء تغذیه
با این وجود اغلب بیمارانی که به گاستروپارزی دچار شده اند، هیچ علامت خاصی ندارند و حتی نمی دانند گاستروپارزی چیست. به همین خاطر دکتر سلیمی را به شما پیشنهاد می دهیم تا به کمک ایشان، به درمان این بیماری بپردازید.

پیشنهاد می کنیم از پستهای زیر دیدن کنید:
گاستروپارزی دیابتی به چه علت ایجاد می شود؟
اگر پس از مبتلا شدن به دیابت این بیماری را گرفته باشید، گاستروپارزی دیابتی نامیده خواهد شد؛ زمانی که صدمه به اعصاب در پی ابتلا به دیابت اتفاق بیفتد، شما درگیر این بیماری خواهید بود.
فرقی ندارد که دیابت نوع یک یا دیابت نوع دو داشته باشید، در هر صورت هر دوی این موارد می توانند صدمات زیادی به اعصاب معده برسانند. عصب واگ نیز جزو اعصابی می باشد که در معرض آسیب دیدگی قرار دارند. کنترل حرکات معده بر عهده این عصب پر اهمیت می باشد.

اگر به این عصب مهم آسیبی برسد، بخش های گوناگون سیستم گوارشی و عضلات معده از راندمان مناسبی برخوردار نخواهند بود؛ چون سرعت حرکت غذا در دستگاه گوارش بسیار پایین می آید و برای ایجاد بیماری گاستروپارزی، شرایط لازم ایجاد می شود.
به همین دلیل، بهتر است به کمک دکتر سلیمی، با موضوع گاستروپارزی چیست به خوبی آشنا شوید و راه درمان یا کنترل آن را یاد بگیرید.
بیماری گاستروپارزی چه عوارضی به همراه دارد؟
عوارض گوناگونی توسط این بیماری ایجاد می شوند که عبارتند از:
کم آبی یا دهیدراتاسیون شدید:
استفراغی که از نوع پیش رونده باشد، قادر خواهد بود تا تبدیل به دهیدراتاسیون یا کم آبی شدید شود.
سوء تغذیه:
دو عامل پایین آمدن اشتها و استفراغ باعث خواهند شد تا کالری دریافتی بدن بیماران پایین بیاید و سوء تغذیه بروز نماید.
تغییرات غیر منتظره قند خون:
بیماری گاستروپارزی سبب بروز دیابت نمی شود؛ اما اگر در تخلیه مواد غذایی از معده اختلالاتی ایجاد شود، سطح قند خون متغیر خواهد بود. بنابراین به خاطر این موضوع، تحت کنترل گرفتن دیابت دشوارتر خواهد شد و از سویی دیگر شدت بیماری گاستروپارزی بیشتر از گذشته می شود.
کاهش کیفیت زندگی:
زمانی که به علائم این بیماری دچار شدید، کیفیت زندگی شما افت پیدا خواهد کرد.
غذای هضم نشده که سفت می شود و در معده بیماران باقی می ماند:
بزوآر اسم توده های جامدی است که توسط غذاهای هضم نشده ایجاد می شوند. این توده ها استفراغ و تهوع را در بدن شما به وجود می آورند. اگر این توده ها اجازه ورود غذا به روده کوچک را ندهند، برای جان بیماران بسیار خطر آفرین خواهد بود.

راه تشخیص فلج معده چیست؟
معمولا برای درمان این بیماری، به متخصص معده مراجعه می کنند. پزشکانی مانند دکتر سلیمی برای تشخیص این بیماری، از آزمایش های گوناگون استفاده می کنند تا درمان های لازم را به بیماران ارائه بدهند.
البته احتمال دارد شما دچار بیماری های دیگری شوید که با گاستروپارزی مشابه هستند؛ به همین خاطر از شما آزمایشات دقیقی گرفته می شود که در دو مورد زیر طبقه بندی می شوند:
- آزمایشات تخلیه معده
- آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی
لطفا از پست بهترین ورزش برای لاغری دیدن کنید.
آزمایشات تخلیه معده برای تشخیص فلج معده یا گاستروپارزی کدامند؟
برای این که سرعت تخلیه مواد غذایی در معده تعیین شود، پزشکان، آزمایشات گوناگونی را از بیماران طلب می کنند تا این موضوع را به شکل دقیق تشخیص بدهند. این آزمایش ها عبارتند از:
سیتی گرافی:
یکی از اساسی ترین تست هایی است که برای تعیین گاستروپارزی از آن استفاده می شود؛ این تست به این صورت است که به بیمار توصیه می کنند تا یک وعده غذایی سبک مانند نان تست و تخم مرغ میل کند، چون در آن ها به میزان کمی رادیواکتیو مشاهده می شود.
پس از خوردن غذا، از یک اسکنر با کیفیت استفاده می کنند که در تشخیص رادیواکتیو کاربرد مهمی دارد و توسط آن، حرکات محتویات معده را به خوبی ارزیابی می نمایند تا سرعت تخلیه آن ها از معده را به راحتی به دست بیاورند.
اگر دچار چنین بیماری هستید، باید از داروهایی که سبب کند شدن تخلیه غذا می شوند، اجتناب نمایید و در این رابطه با پزشکان مجربی مانند دکتر سلیمی به طور دقیق تبادل نظر داشته باشید. همچنین شما در حال مطالعه مقاله گاستروپارزی چیست، می باشید.
تست های تنفسی:
برای این که بتوانید این آزمایش را هم پشت سر بگذارید، باید محصولات غذایی جامد یا مایع را مصرف کنید. این مواد باید حاوی مواردی باشند که به سادگی به بدن شما جذب خواهند شد. پس از آن، این مواد را هنگام تنفس تشخیص خواهند داد.
نمونه هایی که از تنفس شما جمع می کنند، در طی چندین ساعت جمع آوری می شوند و مقدار موادی که در بدن شما وجود دارد، از این طریق ارزیابی می شود. با این آزمایش متوجه می شوید که مقدار مواد در تنفس به چه صورت است و غذا با کدام سرعت از بدنتان دفع می شود.
آندوسکوپی دستگاه گوارش فوقانی:
این تست نیز یک راه تشخیص مطمئن در رابطه با گاستروپارزی می باشد. برای ارزیابی های بصری مربوط به سیستم گوارشی فوقانی از آن استفاده می کنند مثل معده، مری، ابتدای روده کوچک یا اثنی عشر.
در این آزمایش، لوله بلندی مشاهده می شود که انعطاف بالایی دارد و در سمت پایینی آن یک دوربین با کیفیت جای گذاری شده است که از همان سمت به درون بدن از راه دهان فرستاده می شود؛
البته از این روش کاربردی و مهم برای پی بردن به انواع بیماری های دستگاه گوارشی نیز استفاده می کنند مثل زخم معده و یا تنگی پیلور. موارد گفته شده احتمال دارد علائم یکسانی با گاستروپارزی داشته باشند.
سونوگرافی:
در سونوگرافی، امواج صوتی با فرکانس زیاد ارسال می شوند تا تصاویر بافت های موجود در بدن به صورت نه چندان واضح برای متخصصان نمایان شوند.
توسط این آزمایش ساده که حتما تا به حال آن را انجام داده اید، تعیین می شود که در کلیه و کیسه صفرا اختلالی وجود نداشته باشد و پزشکان اطمینان حاصل نمایند که مشکل شما به دلیل درگیری با گاستروپارزی می باشد. اگر تا به حال جواب این سوال که گاستروپارزی چیست را نگرفته اید، پس در ادامه مقاله همراه ما باشید.

گاستروپارزی را چگونه درمان کنیم؟
در مرحله اول، باید بیماری های زمینه ای خود را با دقت ارزیابی کنید تا بتوانید به درمان این بیماری بپردازید. همان طور که گفتیم، امکان دارد این بیماری در پی ابتلا به دیابت در برخی افراد ایجاد شده باشد.
چون در این صورت باید قبل از هر چیز، بیماری دیابت خود را تحت کنترل داشته باشید و پزشکانی مانند دکتر سلیمی نیز این موضوع را تایید می کنند. شاید این سوال برای شما نیز پیش بیاید که گاستروپارزی چیست و آیا درمانی دارد؟
باید بگوییم که تا کنون درمان قطعی برای آن کشف نشده است و تمامی روش های درمانی فقط برای بهبود بخشیدن به این بیماری می باشند و شرایط افراد را بهتر می نمایند.

مثلا به کمک تنظیم رژیم غذایی، درمان های دارویی، جراحی و سایر موارد می توان از شدت علائم این بیماری کم کرد. البته پزشکانی مانند دکتر سلیمی یا متخصصان مغز و اعصاب می توانند در این حوزه به شما کمک شایان توجهی نمایند.
تغییرات در رژیم غذایی چگونه باعث بهبود بیماری گاستروپارزی می شود؟
یکی از اولین مواردی که در درمان این بیماری مهم است، عوض کردن برنامه غذایی می باشد؛ اکثر افرادی که به این درد دچار شده اند، فقط با به کارگیری این شیوه، از عهده کنترل نمودن آن بر آمده اند.
به همین سبب، احتمال دارد به یک متخصص تغذیه ارجاع داده شوید تا یک رژیم غذایی اصولی و مرتبط با شرایط جسمی برای شما تنظیم کنند. با به کارگیری این برنامه، مواد مغذی و کالری را به مقدار مورد نیاز به دست خواهید آورد.
البته توصیه های زیر که به تغذیه مربوط است، امکان دارد توسط پزشکتان نیز به شما گوشزد شوند که عبارتند از:
- جویدن غذا را به شکل کامل انجام بدهید.
- وعده های غذایی خود را سبک تر کنید و در مقابل، بر دفعات آن بیافزایید.
- از سبزیجات و میوه هایی استفاده کنید که پخته شده باشند و موارد خام را مصرف نکنید.
- خوردن آب در حدود یک تا یک و نیم لیتر را فراموش نکنید.
- اغلب اوقات غذاهای کم چرب را انتخاب کنید؛ در صورتی که مشکلی با غذاهای چرب ندارید، اجازه دارید تا در وعده های سبک تر، آن ها را به مصرف برسانید.
- نوشیدنی های گازدار از جمله نوشابه ممنوع است. از سیگار و الکل نیز اجتناب نمایید.
- بعد از هر وعده غذایی که میل می کنید، بهتر است یک پیاده روی کوتاه یا ورزش های این چنینی انجام بدهید.
- در طول روز، یک مولتی ویتامین مصرف نمایید.
- زمانی که دو ساعت از غذا خوردن شما گذشت، می توانید کمی دراز بکشید.
در ادامه نوشتار، انواع محصولات غذایی و ارزش آن ها را برای شما عنوان می کنیم تا به خوبی از آن ها در رژیم خود استفاده کنید که عبارتند از:
نشاسته ها
- شیرینی مافین انگلیسی
- پنکیک
- نان سبوس دار فاقد دانه و آجیل، نان سفید و رول
- تورتیلا آرد یا ذرت
- نان شیرینی ساده یا تخم مرغی
- غلات پف کرده برنج و گندم
- کراکر سفید
- برنج
- سیب زمینی سرخ شده و پخته شده
- سیب زمینی شیرین فاقد پوست
- پاستا
- خامه گندم یا برنج
پروتئین ها
- توفو
- ماهی تن
- تخم مرغ
- گوشت گوساله فاقد چربی به صورت کباب شده
- غذای کودک، گوشت صاف شده
- مرغ و بوقلمون فاقد پوست و سرخ نشده
- خرچنگ، میگو، صدف، گوش ماهی
لبنیات
- ماست منجمد
- ماست بدون تکه های میوه
- پودینگ و کاسترد
- در صورت لزوم، شیر
میوه ها و سبزیجات
- سبزیجات و میوه های پوره شده مانند غذای کودک
- سس گوجه فرنگی، رب، آب، پوره
- قارچ پخته شده
- آب میوه و نوشیدنی
- هویج پخته شده
- چغندر پخته شده
- سس سیب
- موز
- آب سبزیجات
- هلو، گلابی

درمان دارویی بیماری گاستروپارزی به چه صورت می باشد؟
در اغلب موارد، داروهای گوناگونی مانند موارد زیر، برای بهبود این بیماری تجویز می شود که عبارتند از:
داروهایی برای تحریک عضلات معده
متوکلوپرامید یا رگلان و اریترومایسین در دسته این داروها قرار می گیرند. در متوکلوپرامید، عوارض جانبی خطر آفرینی مشاهده می شود؛ اما اثرات اریترومایسین پس از بازه زمانی مشخصی از بین می روند و عوارض جانبی که همزمان با مصرف آن احتمال دارد بروز نماید، اسهال می باشد.
در ضمن داروی جدیدتری نسبت به آن ها فرآوری شده است که برای استفاده از آن، محدودیت هایی وجود دارد و نام آن دومپریدون می باشد. در ضمن شما در حال خواندن مقاله گاستروپارزی چیست، هستید.
داروهایی برای کنترل استفراغ و حالت تهوع
دیفن هیدرامین در این دسته قرار دارد و مانع بروز استفراغ و حالت تهوع می شود؛ اما اگر حالت تهوع شما به شکل مداوم ادامه پیدا کند، Zofran انداسترون را به منظور بهبودی وضعیت، برایتان تجویز می نمایند. در رابطه با استفراغ نیز به شما پروکلروپرازین می دهند تا به خوبی آن ها را مصرف کنید و سلامتی خود را بازیابید.

درمان جراحی در بیماری گاستروپارزی چگونه انجام می شود؟
برخی از بیمارانی که مبتلا به گاستروپارزی هستند، نمی توانند مایع یا غذایی را به طور کلی در معده خود تحمل نمایند. اینجاست که پزشکانی مانند دکتر سلیمی، پیشنهاد انجام جراحی را به بیماران می دهند تا توسط آن از عوارض این بیماری خلاص شوند و با خیال راحت غذاهای مورد علاقه خود را بخورند؛ به همین خاطر، متخصصان و جراحان در این حوزه از یک لوله مناسب استفاده می کنند که به آن لوله ژژنوستومی گفته می شود؛ این لوله مستقیما در روده کوچک افراد جای گذاری می شود.
از سویی دیگر برای این که فشار اعمال شده بر معده شما کاهش پیدا کند، جراحان ممکن است کار گذاری لوله تهویه معده را نیز به شما پیشنهاد بدهند. این لوله ها از سمت دهان، بینی و یا از طریق پوست و برش آن به راحتی منتقل می شوند؛ در اکثر مواقع، استفاده از این لوله ها دائمی نیست و فقط در یک دوره حساس آن ها را به کار می گیرند.

مثلا اگر بیماری فلج معده به نهایت خود رسیده باشد، قطعا باید از شیوه های مخصوص جراحی کمک بگیرید. در رابطه با دیابت و سطح قند خون نیز همین طور می باشد و زمانی که از کنترل خارج شوند، باید لوله های گفته شده در بدن بیماران جای گذاری شوند تا وضعیت بیمار بهبود پیدا کند. امکان دارد در طول ابتلا به این بیماری، استفاده از لوله تغذیه داخلی توصیه شود.
بنابراین بهتر است بدانید که در چنین موقعیت هایی، لوله تغذیه را به شکل مستقیم در سیاهرگ قفسه سینه جای گذاری می نمایند. شما می توانید به کمک دکتر سلیمی در مورد این که گاستروپارزی چیست و راه های درمان یا کنترل آن، اطلاعات دقیق تری کسب نمایید.
شیوه زندگی و درمان های خانگی بیماری گاستروپارزی چیست؟
موارد فراوانی هستند که می توانند این بیماری را تشدید نمایند که عادت های روزانه نیز جزو آن ها می باشند؛ اگر موفق شوید که این عادات اشتباه را اصلاح نمایید، قطعا گام بزرگی در بهبود یا جلوگیری از این بیماری برمی دارید.
البته اگر اکنون به این بیماری دچار هستید، با رعایت عادات صحیح می توانید از شدت علائم آن بکاهید و وضعیت خود را به بهتر از چیزی که هست، تغییر بدهید.
مثلا سیگار کشیدن که سراسر زیانبار و خطر آفرین است، در ابتلا به این بیماری نیز می تواند نقش مهمی داشته باشد، پس با اجتناب از کشیدن آن می توانید از بروز فلج معده پیشگیری کنید و یا در صورت ابتلا، علائم آن را کمتر نمایید.
نتیجه ای که از آمارها مشاهده می شود، نشان می دهد که در ۱۰۰،۰۰۰نفر، چیزی برابر با ۵۰ نفر آن ها به این بیماری مبتلا می شوند. البته در زنان، خطر درگیری با این بیماری تقریبا ۴ برابر بیشتر از مردان تخمین زده می شود. برای این که این بیماری را تحت مدیریت خود قرار بدهید، می توانید انواع درمان های خانگی را به کار بگیرید.

چون تاثیر شایانی در رابطه با بهبود آن خواهند داشت. علاوه بر درمان های خانگی، شایسته است تا تحت مشاوره پزشکانی مانند دکتر سلیمی قرار بگیرید، ریشه بیماری خود را پیدا کنید و با مراجعه به متخصص معده و گوارش و پزشک متخصص اعصاب، به درمان بیماری خود کمک نمایید. چون عوارضی که این بیماری بر جای می گذارد، کیفیت تمام جنبه های زندگی شما را خدشه دار خواهد کرد. مثل کم آبی، سوء تغذیه و نوسان قند خون.
گاستروپارزی در طب سنتی و طب جایگزین
در پاراگراف های قبلی، راه های درمانی زیادی را برای شما عنوان کردیم؛ اما در این میان راه های دیگری نیز وجود دارند که توجه به آن ها کمتر است؛ در حالی که قدرت بالایی برای بهبود انواع بیماری ها از خود نشان می دهند مثل طب سوزنی؛ در نواحی استراژیک بدن، سوزن هایی را وارد می کنند که نازک هستند و به نوعی درمان محسوب می شوند.

در صورتی که این درمان را انجام بدهید، یک جریان الکتریکی بسیار کوچک در بدن شما برقرار خواهد شد. طبق تحقیقات به دست آمده، این درمان نتیجه بخش تر از سایر شیوه های درمانی برای بهبود گاستروپارزی بوده است.
انجام تمرینات خاص یوگا، چه تاثیری بر بهبودی فلج معده می گذارد؟
ورزش یوگا حرکات طبیعی کبد و لوزالمعده را تحریک می کند تا تعدیل سطح قند خون اتفاق بیفتد. یعنی اگر سطح قند خون در بدن شما بالا و پایین شود، سبب بهبود شدت علائم این بیماری خواهد شد.
تمرینات شکمی و تمرینات تنفسی یوگا هر دو جزو مواردی هستند که مدیریت گاستروپارزی را آسان تر می نمایند و بسیار مفید می باشند. می توانید یک دست خود را روی شکم قرار بدهید و دست دیگر خود را روی سینه بگذارید. سپس با چشمان بسته تمام توجه و تمرکز خود را بر تنفس خود معطوف نمایید.
باید به آهستگی توسط بینی عملیات دم و بازدم را به انجام برسانید. در برخی مواقع، شایسته است تا انقباضی در بینی خود ایجاد کنید و با کج کردن چانه، هوای موجود در آن را تخلیه نمایید.
بهتر است زمانی که روی تنفس خود تمرکز نموده اید، همزمان از سرعت دم و بازدم خود نیز بکاهید
بهتر است زمانی که روی تنفس خود تمرکز نموده اید، همزمان از سرعت دم و بازدم خود نیز بکاهید. حرکت دیگری که برای شما مثال می زنیم، روی صندلی انجام می شود و چرخش ستون فقرات به صورت نشسته می باشد.
باید یک دست خود را پشت صندلی بگذارید و زمانی که عملیات دم و بازدم را توسط بینی به انجام می رسانید، می بایستی سر خود را به گونه ای بچرخانید که بتوانید پشت خود را مشاهده کنید. پس از انجام این حرکات، دوباره به مرکز باز گردید و با تغییر دست ها، از سمت دیگر آن را انجام بدهید و تمرکز خود را در این بین به خوبی حفظ نمایید.
حرکت سومی که برای شما مثال می زنیم، این گونه است که باید انگشتان خود را به هم قفل کنید، سپس دستان خود را به جهت پشت خود حرکت بدهید و آن ها را به خوبی دراز کنید تا قفسه سینه خود را باز نگه دارید.

به گونه ای که دنده ها در جهت بیرونی کشیده شوند. در حین انجام حرکت ،همواره باید تمرکز روی تنفس را به طور صحیح انجام بدهید.
آیا مصرف آلوئه ورا برای درمان گاستروپارزی موثر می باشد؟
جواب این سوال مثبت است. این گیاه، تاثیرات شگفت انگیزی در بدن همه افراد ایجاد می کند و در رابطه با گاستروپارزی نیز فواید خاص خود را دارد. در واقع این گیاه، عملکرد هضم را بهبود می بخشد و حرکت روده ها را تنظیم می نماید. به نوعی ملین طبیعی محسوب می شود و از عملکرد مناسب گوارش حمایت می نماید.
درمان درد و نفخ معده نیز توسط این گیاه امکانپذیر می باشد؛ بهتر است به صورت روزانه بلافاصله پس از بیداری و قبل از اجابت مزاج، حدود یک فنجان از آب این گیاه فوق العاده را سر بکشید. درست کردن آب آلوئه ورا به خودتان بستگی دارد.

هم می توانید دو قاشق ژل این گیاه را در یک فنجان آب حل نمایید و به مصرف برسانید، یا همین مقدار ژل آلوئه ورا را درون آب پرتقال بریزید، به خوبی آن ها را با هم ترکیب کنید و سپس میل نمایید. استفاده از مخلوط کن نیز می تواند بسیار موثر باشد.
قبل از وعده های غذایی هم می توانید آب آلوئه ورا را بخورید. در طول یک روز نباید بیشتر از دو قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا را به مصرف برسانید. همچنین به کمک دکتر سلیمی می توانید دریابید که گاستروپارزی چیست و راه های درمان آن کدام است تا به بهبود هر چه بیشتر خود کمک نمایید.
سرکه سیب چه تاثیری در روند بهبودی گاستروپارزی می گذارد؟
اضافه کردن سرکه سیب به مواد غذایی می تواند منفعت های فراوانی در رابطه با بهبود گاستروپارزی از خود نشان بدهد؛ زیرا بدن را به صورت قلیایی در می آورد که سبب بهبود درد معده، سوزش سر دل، نفخ و عملکرد هضم مواد غذایی می شود.
ترکیب نمودن یک قاشق چای خوری سرکه سیب در فنجانی مملو از آب گرم، می تواند شدت علائم این بیماری را در بدن شما پایین بیاورد. به شرطی که ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قبل از وعده های غذایی آن را مصرف کنید.

در ضمن مصرف سرکه سیب رقیق نشده ممنوع است؛ زیرا حالت اسیدی آن بسیار بالا است و در نتیجه سبب ایجاد صدمات گوناگون بر دندان های شما خواهد شد.
غذاهای ممنوعه در رژیم غذایی گاستروپارزی کدامند؟
طبق تجربه، بارها ثابت شده است که پرهیزات غذایی می توانند تاثیرات سودمندی را بر بهبود علائم بیماری ها از خود نشان بدهند؛ به خصوص بیماری های مربوط به معده که از حساسیت بالاتری برخوردار هستند و نمی توان در چنین شرایطی از هر نوع مواد غذایی استفاده کرد؛ چون هضم نمودن برخی از آن ها برای دستگاه گوارشی شما بسیار دشوار خواهد بود؛
بنابراین باید با غذاهای ممنوعه در بیماری آشنا شوید تا بتوانید با اجتناب از آن ها، شرایط بهتری برای خود ایجاد نمایید. غذاهایی که چربی بالایی دارند و دارای ترانس هستند، سبب ایجاد اختلال در عملکرد تخلیه معده می شوند و انجام آن را دچار تاخیر می نمایند.

در این میان، استفاده از چربی های غیر اشباع ضروری است؛ چون هضم غذا را راحت تر می کنند. بنابراین باید تمرکز خود را روی چربی های مصرفی خویش معطوف نمایید. اگر فیبر بالایی به بدن خود برسانید، امکان شدیدتر شدن علائم فراهم می شود.
باید از غذاهایی استفاده کنید که حاوی فیبر پایینی باشند
به همین خاطر باید از غذاهایی استفاده کنید که حاوی فیبر پایینی باشند. غذاهای پر فیبر که باید در دوران این بیماری از مصرف آن ها اجتناب کنید، عبارتند از: میوه هایی مثل سیب، انواع توت ها، انجیر، پرتقال و انواع سبزیجات مانند: کلم بروکلی، گل کلم، لوبیا سبز، غلات کامل، آجیل و دانه ها، لوبیا و عدس.
در ضمن باید از مصرف اغلب غذاهایی که به سادگی قابل جویدن نیستند به طور کامل منصرف شوید؛ چون سیستم گوارشی برای هضم و تجزیه آن ها دشواری های بیشتری را متحمل می شود مثل آجیل، دانه ها و ذرت.
خوردن فست فود نیز برای شما مضر می باشد، چون نوسان سطح قند خون در بدن شما را ایجاد خواهند کرد. مصرف الکل نیز برای شما بسیار زیانبار است؛ چون سرعت تخلیه معده را به شدت پایین می آورد و حتی اگر فرد نسبتا سالمی باشید، باز هم برای معده شما عوارض خاص خود را ایجاد می کند. پس اجتناب از آن را به خاطر داشته باشید.
تزریق بوتاکس و درمان فلج معده
دریچه ای در میان معده و روده کوچک موجود می باشد؛ با تزریق بوتاکس به این ناحیه می توانید از یک شیوه درمانی موثر دیگر در رابطه با بیماری گاستروپارزی استفاده نمایید. بوتاکس، دریچه گفته شده را نیز فلج می کند، پس این دریچه در بازه زمانی بیشتری به حالت باز قرار می گیرد. در نتیجه زمان بیشتری برای تخلیه معده ایجاد خواهد شد.

شاخص توده بدنی چگونه محاسبه می شود؟
با به کارگیری این شاخص، حجم چربی های تجمع یافته در بدن، طبق قد و وزن تخمین زده می شود. در این معیار، سنجش چربی های موجود در بدن افراد مستقیما مورد ارزیابی قرار نمی گیرند و با استفاده از یک فرمول ریاضی حدود آن برآورد می شود؛ محاسبه شاخص توده بدنی به شما کمک می کند تا محدوده وزنی سالم خود را با توجه به میزان بافت های چربی به دست بیاورید. در مرکز CDC فرمول های گوناگونی برای ارزیابی BMI افراد ارائه شده است.
به همین علت، نتیجه ارزیابی شاخص توده بدنی کودکان و نوجوانان و تفسیر آن، بر عهده پزشکان تغذیه می باشد تا جواب آن را با جمعیت گروه همسالان و نمودارهای اپیدمیولوژی مقایسه نمایند.
نحوه تعیین شاخص توده بدنی در کودکان و نوجوانانی که در میان ۲ تا ۱۹سالگی قرار دارند و بزرگسالان بالای ۱۹سال، دارای تفاوت می باشد. فرمول بزرگسالان به شرح زیر می باشد:
تقسیم وزن بر کیلوگرم، بر توان دوم قد (x²) به متر
همچنین به کمک دکتر سلیمی می توانید در رابطه با سوال گاستروپارزی چیست، پاسخ مناسبی پیدا کنید.

تفسیر شاخص توده بدنی به چه شکل می باشد؟
برای بزرگسالان تفسیر این معیار متفاوت تر از دیگران است و برای خانم ها و آقایان کاملا یکسان می باشد که عبارت است از:
- کمتر از ۱۶.۵: بسیار لاغر
- کمتر از ۱۸.۵: کمبود وزن
- ۱۸.۵ تا ۲۴.۹: نرمال
- ۳۰ و بالاتر از آن: اضافه وزن
- ۳۰ تا ۳۴.۹: چاقی کلاس A
- ۳۵ تا ۳۹.۹: چاقی کلاس B
- بالاتر از ۴۰: چاقی کلاس C
چرا اندازه گیری دور کمر در کنار ارزیابی شاخص توده بدنی مهم می باشد؟
نتیجه به دست آمده از شاخص توده بدنی تا حد زیادی صحیح می باشد و میزان تجمع چربی ها در بدن را تقریبا درست برآورد می نماید، اما این کافی نیست. چون هیچ اطلاعاتی از چگونگی توزیع چربی را نشان می دهد و این جریان به نوعی ضعف برای این معیار سنجش به حساب می آید.
برای همین بهتر است دور کمر خود را اندازه گیری کنید تا بافت های چربی خود را به طور صحیح تر محاسبه کنید و جریان توزیع آن ها را متوجه شوید. هر چقدر که دور کمر شما اندازه بیشتری داشته باشد، به این معنا است که میزان چربی بیشتری در آن ناحیه انباشته شده است و ناحیه شکمی شما دارای توده های چربی بیشتری می باشد.
اگر در این نواحی، چربی بالایی ذخیره کرده باشید، احتمال بروز بیماری های قلبی، عروقی و دیابت نوع دو را در بدن خود بیشتر می کنید که به آن چاقی با الگوی سیب شکل می گویند. اگر چربی های بدن شما در ران و پایین تنه جمع شده باشند، عوارض پایین تری در بدن شما ایجاد می کنند.
بالا بودن BMI نشانه چیست؟
این موضوع نمایانگر اضافه وزن و چربی بالا در بدن می باشد؛ هر چقدر که BMI شما عدد بالاتری را نشان بدهد، یعنی امکان ابتلای شما به بیماری هایی که با چاقی ارتباط دارند، بیشتر می شود مانند:
تصلب شرایین، فشار خون، دیابت. بهتر است از تجمع چربی های مازاد در بدن خود جلوگیری کنید، چون به مرور زمان با ایجاد رسوب گذاری در دیواره عروق، تبدیل به پلاک های چربی می شوند؛ این پلاک ها به تدریج توسعه پیدا می کنند و سبب انسداد رگ ها، سکته قلبی و … می شوند.
پس اگر چاقی شما مانند الگوی سیب است، بیشتر از سایرین به این موضوع دچار خواهید شد. چاقی سیب شکل یعنی اغلب چربی های بدن در نقاط گوناگون شکمی ذخیره می شوند که بیشتر در آقایان مشاهده می شود.

بنابراین آقایان بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به امراض قلبی و عروقی قرار دارند. در ضمن به کمک دکتر سلیمی و با مراجعه به ایشان می توانید پاسخ سوال گاستروپارزی چیست را به سادگی پیدا کنید.
پایین بودن شاخص توده بدنی یا BMI در بدن نشانه چیست؟
این موضوع نیز نمایانگر لاغر بودن مفرط افراد می باشد. به گونه ای که فرد کمبود وزن شدیدی دارد و باید بر وزن خود اضافه کند. این مورد ممکن است دلایل گوناگونی داشته باشد مثل:
برنامه غذایی نامطلوب، سوء تغذیه، فعالیت زیاد بدنی و اختلالات روانی. اگر بافت های چربی طبیعی بدن خود را از دست بدهید و با عضلات تحلیل رفته خود مواجه شوید، عوارض زیادی را متحمل خواهید شد مثل:
ایجاد تاثیرات مخرب بر عملکرد صحیح ارگان های بدن، سوخت و ساز سلولی و سیستم ایمنی. به همین دلیل، سلول های سیستم ایمنی بدن این افراد دیگر نمی توانند به خوبی از پتانسیل خود بهره ببرند؛ زیرا فقر غذایی و کمبود انرژی شدیدی در بدن آن ها وجود خواهد داشت. از طرفی در صورت بروز این شرایط، سیستم ایمنی بدن دچار تضعیف می شود و عوامل عفونی، سیستم ایمنی بدن را راحت تر از کاز می اندازند مانند: باکتری ها و ویروس ها.

اگر جزو این دسته از افراد هستید و شاخص توده بدنی پایینی دارید، بهتر است بدانید که بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به امراض عفونی قرار خواهید داشت. در ضمن پیامدهای دیگری نیز برای این دسته از افراد وجود خواهد داشت مانند: کم خونی ناشی از فقر آهن، کاهش تراکم استخوانی، ضعف عضلانی و خستگی.
جراحی چاقی چیست؟
اگر دارای BMI بالا هستید و از سایر روش های لاغری مثل رژیم غذایی اصولی و تمرینات سخت ورزشی پاسخ مناسب نگرفته اید، جراحی چاقی را به شما پیشنهاد می دهیم؛ زیرا در طی این جراحی، تغییراتی بر سیستم گوارشی بیماران اعمال می شود تا میزان کالری دریافتی کنترل شود و یا جذب مواد از طریق روده ها پایین تر بیاید.
البته در برخی از شیوه ها، از هر دو مورد گفته شده استفاده می کنند تا بیشترین تاثیر ممکن را بر کاهش وزن مشاهده کنند. این جراحی نقاهت طولانی ندارد و کاهش وزن شما از همان لحظه اول شروع می شود.

اما به خاطر داشته باشید که انتخاب دکتر کاربلد و با تجربه در این زمینه، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد، مانند دکتر سلیمی که پاسخ سوال گاستروپارزی چیست و سوال های دیگر را می توانید نزد او پیدا کنید.
حقایقی در رابطه با جراحی چاقی
چاقی فقط یک نوع اختلال ظاهری نمی باشد و به نوعی بیماری متابولیکی محسوب می شود؛ زیرا در بدن افرادی که به چاقی مبتلا هستند، از متابولیسم آن ها کاسته می شود، به همین دلیل، اگر حتی کالری کمتری نیز وارد بدن خود کنید، در نتیجه کاهش وزن اتفاق نمی افتد.
خنثی کردن تغییرات متابولیکی به کمک جراحی چاقی امکانپذیر می باشد؛ چون پس از عمل چاقی اگر بیماران وعده های غذایی کم حجمی را مصرف کنند، به صورت کامل احساس می کنند که به طور کامل سیر شده اند.
خطر جراحی چاقی از سایر عمل های ساده مثل جراحی کیسه صفرا نیز پایین تر می باشد؛ یعنی عوارضی که در حین عمل به شما وارد می شود، از عوارض بیماری چاقی بسیار کمتر خواهد بود.
با جراحی چاق،ی یک تجربه احساسی کسب خواهید کرد؛ به همین سبب نیاز دارید تا علاوه بر زحمات پزشکان، تحت حمایت سایر افراد نزدیک خود نیز قرار بگیرید تا به موفقیت برسید.
سلامت بیماران قبل از این که وزن خود را پایین بیاورند، بهبود بخشیده می شود؛ این جراحی می تواند تاثیرات زیادی بر درمان برخی از بیماری های مربوط به چاقی ایجاد کند مثل: بهبود فشار خون بالا، آپنه خواب، درد مفاصل و دیابت نوع دو.
اگر به تازگی به دیابت نوع دو مبتلا شده اید، می توانید با انجام جراحی چاقی این بیماری را به شکل کامل برطرف کنید
اگر به تازگی به دیابت نوع دو مبتلا شده اید، می توانید با انجام جراحی چاقی این بیماری را به شکل کامل برطرف کنید؛ پس اگر اخیرا متوجه شده اید که بیماری دیابت دارید و از طرفی نوبت عمل خود را تعیین کرده اید، پس احتیاجی به تزریق انسولین نخواهید داشت.
در بیشتر موقعیت ها، هزینه های عمل چاقی بر عهده بیمه و تحت پوشش آن می باشد؛ چون مردم زیادی از شرایط بیمه اطلاع درستی ندارند و این جراحی را یک نوع عمل زیبایی قلمداد می کنند. در حالی که اگر BMI بیشتر از ۴۰ داشته باشید، اکثر هزینه های خود را می توانید بر دوش سازمان های بیمه گوناگون بیندازید.
جای بخیه در این جراحی به احتمال زیادی ماندگار نخواهد شد؛ شیوه لاپاراسکوپی در جهان امروزی طرفداران زیادی دارد. چون در طی آن برش های کمتری روی بدن ایجاد می شود که موجب می شود پس از اتمام جراحی چاقی، پوست و لایه های آن بخیه های کمتری بخورند. یعنی سه تا پنج برش کوچک در شکم شما ایجاد خواهد شد. به همین دلیل، بعد از جراحی به احتمال زیاد اثری از بخیه ها را مشاهده نخواهید کرد.
دوره نقاهت این جراحی، مدت کوتاهی دارد؛ بیماران قادر خواهند بود که دو هفته اول بعد از جراحی را به خوبی استراحت کنند و پس از آن، کار پشت میز نشینی خود را شروع کنند. اگر مشغول شغل های دیگری هستید، می توانید ۴ هفته بعد از جراحی فعالیت خود را آغاز کنید.
اگر یک تا دو ماه از جراحی شما بگذرد، دیگر به زندگی جدید خود عادت می نمایید
اگر یک تا دو ماه از جراحی شما بگذرد، دیگر به زندگی جدید خود عادت می نمایید؛ چون پس از عمل باید وعده های سبک و کم حجم را انتخاب کنید و همان را هم به آرامی بخورید. بنابراین به این روند، بزودی عادت می کنید و اتفاقا از انجام آن لذت نیز می برید و همزمان کاهش وزن را تجربه می کنید.
بعد از عمل چاقی، اغلب بیماران علاقه مند هستند تا مایعات کمی بخورند؛ به همین سبب، معده شما همیشه جای زیادی برای مصرف مواد غذایی جامد خواهد داشت. البته باید خوردن مایعات به میزان لازم را جدی بگیرید.
همان طور که می دانید، جراحی چاقی یک مقصد نیست و به صورت مسیری است که باید آن را تا انتها به سلامت طی کنید. یعنی بلافاصله بعد از جراحی، انتظار مانکن شدن نداشته باشید و به جای آن باید صبور باشید، دستور العمل های پزشک خود مانند دکتر سلیمی را به خوبی انجام بدهید تا در کوتاه ترین زمان ممکن شاهد کاهش وزن خود باشید و به تناسب اندام برسید.

اگر پزشک خود را با عقل و منطق انتخاب کنید، هیچگاه از نتیجه عمل ناراضی نخواهید بود. بلکه برعکس، از تاخیر خود تا به امروز پشیمان نیز خواهید شد. در این جراحی، بیشترین موضوعی که بسیار حائز اهمیت است، انتخاب پزشک مناسب است تا بعدها این سوال که گاستروپارزی چیست برای شما پیش نیاید و دچار بیماری های این چنینی نشوید. بنابراین در انتخاب پزشک خود بیش از هر چیز دیگر دقت به خرج بدهید.
سخن آخر
در این مقاله، راجع به این موضوع که گاستروپارزی چیست، با شما صحبت کردیم. از علائم، عوارض و شیوه های درمانی مرتبط با آن برای شما توضیح دادیم تا در صورت بروز بتوانید به خوبی آن را کنترل نمایید و شیوه های درمانی گوناگون را مدیریت کنید.
البته در وهله اول بهتر است در خصوص ابتلا به هر نوع بیماری به خصوص گاستروپارزی، به پزشکان و متخصصان حرفه ای مراجعه کنید تا اقدامات لازم برای بهبودی شما را شروع کنند و یا دست کم شدت علائم موجود را کاهش بدهند. به همین خاطر، ما در این مقاله دکتر سلیمی را به شما پیشنهاد می دهیم.
لطفا پس از مطالعه این مقاله، از پست بهترین دکتر جراحی لاغری در شمال دیدن کنید.