امروز با موضوع کلینیک زخم پای دیابتی در خدمت شما هستیم.
زخم پای دیابتی که یک زخم باز و جراحت می باشد که به دلیل پیشرفت بیماری در برخی از افراد مبتلا به دیابت ایجاد می شود، معمولا در کف پا قرار دارد.
برای فهمیدن مراحل چگونگی درمان مشکل زخم پای دیابت توصیه می کنیم پست مراحل اولیه زخم پای دیابتی را مشاهده کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد زخم پای دیابتی می توانید با ما در تماس باشید
بر اساس آمار های ثبت شده توسط سازمان بهداشت جهانی، در حدود 15 درصد از افراد مبتلا به بیماری دیابت دچار زخم پای دیابتی خواهند شد. زخم پای دیابتی یک خطر جدی برای سلامتی به شمار می رود و این بیماری می تواند مشکلات زیادی از جمله عفونت در ناحیه ی پا را به وجود بیاورد.
در صورتی که افراد مبتلا به این بیماری سریعا برای درمان خود اقدام کنند می توانند سلامتی خود را حفظ کنند. یکی از بهترین مراکز برای درمان زخم پای دیابتی کلینیک زخم پای دیابتی دکتر سلیمی می باشد. در این مطلب قصد داریم در مورد بهترین کلینیک زخم پای دیابتی و همچنین علت ها و علائم این بیماری مطالب مفیدی را به شما ارائه دهیم.
زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین زخم ها می باشدکه برای چگونگی انجام نحوه پانسمان صفحه نحوه پانسمان زخم پای دیابتی را مشاهده کنید.
در ادامه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
دیابت چیست؟
بیماری دیابت چند نوع است؟
دیابت نوع 2 چه علائمی دارد؟
زخم پای دیابتی چیست؟
دلیل اصلی ابتلا به زخم پای دیابتی چیست؟
چه افرادی بیشتر به زخم پای دیابتی مبتلا می شوند؟
روند ایجاد زخم پای دیابتی چگونه است؟
چگونه از زخم پای دیابتی پیشگیری کنیم؟
درمان زخم پای دیابتی چگونه است؟
در مورد زخم پای دیابتی باید به چه نکاتی توجه داشت؟
جراجی زخم پای دیابتی چگونه است؟
دیابت چیست؟
در این مطلب قصد داریم که در مورد کلینیک زخم پای دیابتی و همچنین علت های ایجاد و نحوه ی درمان این بیماری بحث کنیم و به همین دلیل در ابتدا شما را با علت های اصلی ایجاد این بیماری، یعنی بیماری دیابت آشنا می کنیم. همانطور که می دانیم تعداد زیادی از افراد جامعه درگیر بیماری های مختلفی هستند و هر کدام از این بیماری ها ممکن است که مشکلات متفاوتی را برای این افراد ایجاد کند.
بیماری دیابت نیز یکی از شایع ترین بیماری ها در سراسر دنیا می باشد که به عنوان یک بیماری مزمن و بسیار خطرناک شناخته می شود. بر اساس آمار هایی که به تازگی ثبت شده است، شمار ابتلا به این بیماری در سراسر جهان در حال افزایش می باشد.
یکی از مهم ترین دلایلی که می توان برای این افزایش جمعیت بیماران دیابتی در نظر گرفت، تغییر سبک زندگی افراد جامعه و حرکت به سمت ماشینی شدن تمامی کار ها می باشد.
دیابت دارای انواع متفاوتی می باشد
دیابت دارای انواع متفاوتی می باشد که علاوه بر اثرات منفی که بر بدن و سلامتی بیماران دارد، کیفیت زندگی آن ها را نیز پایین می آورد. علت اصلی بیماری دیابت بالا رفتن قند خون و عدم توانایی کنترل آن توسط بدن می باشد.
گلوکز قند خون می باشد که در بیماران دیابتی مقدار آن به صورت غیر طبیعی بالا می رود و بدن برای مقابله با آن انسولین را ترشح می کند اما در برخی از بیماران این انسولین تولید شده نیز برای سلول هی بدن کارایی نداشته و نمی تواند قند خون را پایین بیاورد.
در انواع مختلف بیماری دیابت بالا رفتن قند خون و عدم توانایی کنترل آن مکانیسم های مختلفی دارد که در ادامه ی مطلب آن ها را بررسی می کنیم. از جمله انواع مختلف بیماری دیابت می توان دیابت نوع 1، دیابت نوع 2، دیابت بارداری و … را نام برد.
جراحی پای دیابتی در موارد خاصی انجام می شود و با مشاهده هر گونه زخم پا نیاز نمی باشدکه جراحی شود برای چگونگی تشخیص جراحی صفحه جراحی پای دیابتی را مشاهده کنید.
بیماری دیابت چند نوع است؟
همانطور که اشاره کردیم بیماری دیابت دارای انواع بسیار متفاوتی می باشد که هر کدام از آن ها از طریق مکانیسم های مختلفی باعث بالا رفتن قند خون عدم کنترل آن می شوند. در ادامه ی مطلب قصد داریم انواع مختلف دیابت را به شما معرفی کنیم.
دیابت نوع 1
دیابت نوع 1 تا حدودی با سایر انواع دیابت متفاوت می باشد و این بیماری به عنوان یک بیماری ارثی شناخته می شود. افرادی که به بیماری دیابت نوع 1 دچار می شوند، خود در آن هیچ نقشی نداشته و به صورت ارثی و ژنتیکی دچار آن می شوند و معمولا این بیماری در سنین کودکی و نوجوانی نمایان می شود.
در بیماری دیابت نوع 1 بدن توانایی تولید هورمون انسولین به طور طبیعی را نداشته و به همین دلیل در صورت بالا رفتن قند خون، توانایی کنترل آن را نخواهد داشت.
همانطور که می دانیم هورمون انسولین به طور طبیعی در بدن ساخته می شود و وظیفه ی آن کاهش قند خون می باشد. به عبارت دیگر انسولین باعث می شود که گلوکز موجود در خون به کبد رفته و در آن جا به صورت گلیکوژن ذخیره شود. به این ترتیب گلوکز موجود در خون کاهش یافته و میزان قند خون به حد متعادل خود می رسد.
در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 هورمون انسولین تولید نمی شود
اما در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 هورمون انسولین تولید نشده و به همین دلیل بدن به صورت طبیعی توانایی کاهش قند خون را نخواهد داشت. پزشک متخصص معمولا برای این افراد تزریق روزانه ی انسولین را تجویز می کند و در صورت تزریق روزانه ی این هورمون بدن این افراد مشکل چندانی برای کنترل قند خون نخواهد داشت.
به دلیل اینکه انواع مختلف بیماری دیابت منجر به بالا رفتن قند خون می شوند، معمولا علائم مشابهی دارند. از جمله علائم رایجی که برای بیماری دیابت نوع 1 وجود دارد، می توان به احساس تشنگی غیر معمول، خشکی دهان، تکرر ادرار، کمبود انرژی، کسل بودن و … اشاره کرد.
در صورتی که در بدن انسان قند خون از حد طبیعی بالا تر رود منجر به ایجاد مشکلاتی خواهد شد. همچنین در افراد دیابتی در صورتی که قند خون از مقدار مشخصی بالاتر رود و بدن این افراد انسولین را دریافت نکند، ممکن است که منجر به تار شدن بینایی، بی حس شدن پا، اغما و بی هوشی شود. با توجه به شرایط بیمار پزشک متخصص ممکن است که میزان دوز متفاوتی را برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 تجویز کند.
دیابت نوع 2
به طور قطع می توان گفت که شایع ترین نوع دیابت، دیابت نوع 2 می باشد که به نام های دیگری مانند دیابت بزرگسالان یا دیابت غیر وابسته به انسولین نیز مشهور می باشد. دیابت نوع 2 برخلاف دیابت نوع 1، یک بیماری ارثی نبوده و به صورت مستقیمی با سبک زندگی افراد در ارتباط می باشد. البته باید توجه داشت که عوامل ژنتیکی نیز نقش زیادی در ابتلا به این بیماری دارند، اما دیابت نوع 2 یک بیماری ارثی به شمار نمی رود.
افرادی که به بیماری دیابت نوع 2 مبتلا می شوند، معمولا بالای 45 سال هستند و بیشتر به دلایلی مانند، چاقی، عدم تحرک، رژیم غذایی نامناسب، استعداد ژنتیکی و … به این بیماری دچار می شوند.
نکته ی مهمی که در مورد دیابت وجود دارد، این است که در بدن افراد مبتلا به دیابت نوع 2 هورمون انسولین ساخته می شود و حتی بیش از مقدار کافی برای کنترل قند خون نیز ساخته می شود، اما در بدن این افراد سلول ها توانایی استفاده از انسولین ساخته شده توسط بدن را ندارند. به همین دلیل در بدن این افراد نیز گلوکز در خون تجمع پیدا کرده و بدن توانایی کنترل قند خون را نخواهد داشت.
دیابت نوع 2 چه علائمی دارد؟
همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم انواع مختلف بیماری دیابت به موجب اینکه همگی با بالا رفتن قند خون همراه هستند، دارای علائم مشابهی هستند. در ادامه ی مطلب قصد داریم که تعدادی از علائم مربوط به بیماری دیابت نوع 2 را به شما معرفی کنیم.
البته باید توجه داشت که داشتن هر کدام از این علائم به تنهایی نمی تواند تأیید کننده ی ابتلا به این بیماری باشد و همچنین ممکن است که فردی به بیماری دیابت نوع 2 نیز مبتلا باشد و هیچ کدام از علائم زیر را تجربه نکند.در صورتی که افراد چند تا از علائم زیر را داشتند، بهتر است که به پزشک متخصص مراجعه کرده و نسبت به انجام آزمایش های لازم اقدام کنند.
سر درد
از جمله عواملی که تعداد زیادی از مبتلایان به بیماری دیابت با آن دست و پنجه نرم می کنند، سردرد است. سردرد هایی که در دیابت نوع 2 رخ می دهند، معمولا دوره ای بوده و در برخی از مواقع ممکن است شدید تر باشد. محققین تخمین می زنند که معمولا در مواقعی از روز که قند خون افراد دیابتی بالا می رود، این سردرد ها را تجربه می کنند و همچنین این سردرد ها ممکن است که با تاری دید نیز همراه باشد.
احساس تشنگی غیر معمول
به عنوان رایج ترین علامت بیماری دیابت نوع 2 می توان به احساس تشنگی بیش از حد معمول اشاره کرد. افرادی که به بیاری دیابت نوع 2 مبتلا هستند معمولا در طول روز به منظور برطرف کردن احساس تشنگی بیش از حد معمول خود، مایعات زیادی را مصرف می کنند و به همین دلیل نیز مجبور می شوند که تعداد دفعات بیشتری به دفع ادرار نیاز داشته باشند.
معمولا یکی دیگر از شکایاتی که افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مطرح می کنند، خشکی دهان می باشند که خود دلیل دیگری برای مصرف بیشتر آب و سایر مایعات می باشد.
ایجاد برخی عفونت ها
یکی از نکات بسیار مهم در مورد بیماری دیابت این است که این بیماری معمولا قبل از ایجاد آسیب های جدی برای سلامتی افراد، برای خود بیمار قابل تشخیص نبوده و معمولا از طریق انجام آزمایش خون نمایان می شود. یکی از آسیب هایی که معمولا بیماری دیابت نوع 2 ایجاد می کند، برخی از عفونت ها می باشد.
عفونت هایی که در اثر بیماری دیابت نوع 2 ایجاد می شوند، در قسمت های مختلفی از بدن قرار داشته اما به طور معمول این عفونت ها در دستگاه ادراری و پوست ایجاد می شود.
برای درمان تخصصی و قطعی زخم پای دیابتی توصیه می کنیم صفحه درمان قطعی زخم پای دیابتی را ببینید.
به طور مثال افراد دیابتی ممکن است که پس از ایجاد زخم و یا آسیب های پوستی، مدت زمان زیادی را تحمل کنند تا زخم آن ها بهبود یابد. همچنین یکی دیگر از علائم بیماری دیابت نوع 2 ایجاد خارش های پوستی می باشد.
دیابت بارداری
دیابت بارداری یکی از بیماری هایی می باشد که در حدود 5 درصد از خانم های باردار در دوران حاملگی روی می دهد. برخی از خانم های باردار پس از انجام آزمایش های معمول در دوران بارداری ممکن است که متوجه بالا بودن غیر طبیعی میزان قند خون خود شوند.
دیابت بارداری به طور معمول در هفته های بیست و چهارم تا بیست و هشتم نمایان شده و در صورت عدم کنترل این بیماری ممکن است که باعث ایجاد مشکلاتی برای مادر و فرزند شود.
گفته می شود که خانم هایی که در دوران بارداری به دیابت بارداری مبتلا می شوند و نسبت به کنترل این بیماری اقدام نمی کنند، علیرغم وجود برخی خطرات جدی برای مادر و فرزند، ممکن است که در آینده نیز احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در این افراد بیشتر شود.
تشخیص دیابت بارداری در خانم های حامله
باید توجه داشت که تشخیص دیابت بارداری در خانم های حامله به این معنی نیست که قبل از حاملگی نیز به دیابت مبتلا بوده اند، بلکه دیابت بارداری یک نوع دیابت مخصوص دوران بارداری می باشد.
بر اساس آمار های ثبت شده ی جهانی خانم هایی که در دوران بارداری به بیماری دیابت بارداری دچار می شوند، ممکن است که در ده تا پانزده سال آینده خود یا فرزند آن ها به دیابت نوع 2 مبتلا شوند. علت اصلی ایجاد بیماری دیابت را می توان در ایجاد اختلالات هورمون های بارداری در بدن این افراد جستجو کرد.
برخی از هورمون هایی که در دوران حاملگی تولید و ترشح می شوند، وظیفه ی کنترل قند خون را بر عهده دارند و در دیابت بارداری به دلیل اختلال در میزان این هورمون ها، قند خون بالا رفته و بدن توانایی کاهش آن را نخواهد داشت.
زخم پای دیابتی چیست؟
زخم پای دیابتی یک آسیب و جراحت پوستی می باشد که معمولا در تعدادی از بیماران مبتلا به دیابت روی می دهد. این زخم و جراحت ببیشتر در قسمت کف پا ایجاد شده و پیشرفت این بیماری می تواند خطرناک باشد و فرد را دچار مشکلات عدیده ای از جمله عفونت در ناحیه ی پا کند و به همین دلیل ممکن است کار به بستری شدن این بیماران در بیمارستان بکشد.
در حالت عادی بدن افراد سالم پس از ایجاد زخم های پوستی به صورت خودکار به ترمیم این ناحیه می پردازد. بدن افراد سالم طی یک مکانیسم خودکار تا حدود زیادی التهابات پوستی و آسیب ها و جراحات مختلف را ترمیم می کند و به همین دلیل برای بسیاری از زخم ها و جراحالت مداخلات درمانی خاصی لازم نبوده و بدن به صورت طبیعی نسبت به ترمیم و بهبودی این ناحیه اقدام خواهد کرد.
اما در برخی از موارد نیز به دلیل شدت جراحات و یا عدم توانایی بدن در ترمیم و بهبودی زخم ها، افراد باید نسبت به انجام مداخلات درمانی برای بهبود زخم و آسیب خود اقدام کند.
اما باید گفت که بیماری دیابت نیز یکی از بیماری های مزمن بوده که در برخی از بیماران به گونه ای عمل می کند که در صورت ایجاد زخم پای دیابتی، روند بهبودی و ترمیم طبیعی آن توسط بدن مختل می شود.
انجام آزمایش های مختلف محققان بر روی بیماری دیابت
محققان پس از انجام آزمایش های مختلفی بر روی بیماری دیابت و زخم پای دیابتی پی بردند که بیماران دیابتی یک مرحله ی التهاب طولانی مدت و مداوم را پس از ایجاد زخم ها پشت سر می گذارند که به همین دلیل ترمیم بافت های پوست مختل شده و روند طبیعی تشکیل بافت های گرانوله و کاهش مقاومت کششی تأخیر ایجاد می شود.
آمار های سازمان بهداشت کشور آمریکا اخیرن بیان کرده است که در ایالات متحده آمریکا در حدود 20 درصد بیماران دیابتی دچار زخم پای دیابتی شده و تعداد زیادی از آن ها نیاز به قطع عضو پیدا می کنند.
بر اساس این آمار ها بیماری دیابت عت اصلی قطع عضو در این کشور می باشد. بسیاری از پزشکان اعلام کرده اند که بیماران مبتلا به دیابت با رعایت برخی از دستورالعمل ها می توانند از ابتلا به زخم پای دیابتی پیشگیری کنند.
در ادامه ی این مطلب قصد داریم بیشتر شما را با زخم پای دیابتی آشنا کرده و همچنین بهترین کلینیک زخم پای دیابتی یعنی کلینیک دکتر سلیمی را به شما معرفی کنیم.
دلیل اصلی ابتلا به زخم پای دیابتی چیست؟
همانطور که پیش تر اشاره کردیم دلیل اصلی ایجاد زخم پای دیابتی را می توان در بیماری دیابت جستجو کرد. بیماری دیابت یک بیماری مزمن می باشد که در صورت عدم کنترل آن عارضه های بسیار خطرناکی ممکن است برای بیماران ایجاد شود. باید به این نکته ی بسیار مهم توجه داشت که تمامی افرادی که به بیماری دیابت مبتلا می شوند، احتمال ابتلا به زخم پای دیابتی را نیز خواهند داشت.
یکی از مهم ترین نکاتی که در مورد زخم پای دیابتی وجود دارد این است که این عارضه در اوایل خود را نشان نداده و معمولا افراد دیابتی پس از پیشرفت بیماری خود متوجه آن می شوند.
معمولا زخم پای دیابتی بیشتر در آن دسته از بیماران دیابتی ایجاد می شود که روزانه میزان زیادی از انسولین را تزریق می کنند. بر اساس آخرین آمار های ثبت شده ی جهانی میزان ابتلا به زخم پای دیابتی در کشور های آفریقایی تبار،اسپانیا و آمریکای جنوبی از سایر مناطق جهان بیشتر می باشد.
معمولا در خون بیماران مبتلا به دیابت میزان زیادی از گلوکز و تری گلیسرید وجود دارد
معمولا در خون بیماران مبتلا به دیابت میزان زیادی از گلوکز و تری گلیسرید وجود دارد که سطوح بالای این دو در خون به مرور زمان باعث ایجاد اختلال در سیگنال های ورودی به مغز می شوند و همچنین میزان بالای این دو ماده می تواند باعث آسیب برخی از رگ های خونی که اعصاب از آن تغذیه می کنند نیز شود.
معمولا در ایجاد زخم پای دیابتی عواملی مختلفی نقش دارند که از جمله آن ها می توان بی حسی در پا، گردش خون ضعیف، ایجاد ناهنجاری های مربوط به ناحیه ی پا، سایش در اثر فشار و اصطکاک، تروما و … را نام برد. معمولا افرادی که از شروع بیماری دیابت آن ها چند سال می گذرد، با مشکلاتی مانند نوروپاتی و بی حسی پا مواجه خواهند شد.
معمولا بیمارانی که به دلیل ابتلا به بیماری دیابت دچار عارضه های مختلفی از جمله آسیب های عصبی ، زخم پای دیابتی و … درد را در نقاط مختلفی از بدن خود حس نمی کنند، از ابتلای خود به بسیاری از این بیماری ها اطلاع ندارند.
بیمارانی که به دیابت مبتلا هستند در صورتی که تخمین می زنند به بیماری زخم پای دیابتی دچار شده اند، می توانند به پزشک متخصص قلب و عروق مراجعه کرده و نسبت به آزمایش پا های خود نسبت به ابتلا به زخم پای دیابتی اقدام کنند.
بیماری دیابت در صورت پیشرفت می تواند باعث ایجاد بی حسی یا کم حسی در نقاط مختلفی از بدن به ویژه پا شود
همانطور که اشاره کردیم بیماری دیابت در صورت پیشرفت می تواند باعث ایجاد بی حسی یا کم حسی در نقاط مختلفی از بدن به ویژه پا شود. به این ترتیب این بی حسی ها می تواند باعث شود در صورت ایجاد بریدگی، زخم یا تاول در پا، فرد بیمار در اوایل متوجه آن نشده و به همین دلیل ممکن است باعث ایجاد برخی عفونت ها در این ناحیه شود.
البته باید در نظر داشت این بی حسی خود می تواند باعث اختلال در عملکرد برخی از ماهیچه های پا شده و به همین دلیل احتمال آسیب دیدگی های پا افزایش یابد. همچنین به علت کم حسی در این ناحیه ها ممکن است افراد پس از ورود فشار های زیاد به پای خود متوجه آن نشوند و همین عامل نیز باعث آسیب به نقاطی از پا شود.
اما برای آن دسته از بیماران دیابتی که مشکلات عروقی نیز دارند، زخم پای دیابتی می تواند خطر را تشدید کرده و احتمال بهبودی را کاهش دهد. در افرادی که علاوه بر دیابت به بیماری های عروقی نیز مبتلا هستند، در صورت ایجاد زخم پای دیابتی ایجاد عفونت نیز احتمال بیشتری خواهد داشت و به دلیل ابتلای بدن به بیماری دیابت، مقاومت در برابر عفونت ایجاد شده کاهش می یابد.
علت اصلی ایجاد زخم پای دیابتی
به این ترتیب می توان علت اصلی ایجاد زخم پای دیابتی را ابتلا به بیماری دیابت و عارضه هایی دانست که این بیماری برای بدن ایجاد می کند. بدن بیماران دیابتی توانایی تولید مقدار کافی هورمون انسولین را ندارند و یا بدن آن ها توانایی استفاده از انسولین تولید شده را نخواهد داشت.
به این ترتیب قند خون این افراد بالا رفته و این سطح بالای قند خون موجب ایجاد مشکلات زیادی برای بدن می شود که یکی از مهم ترین آن ها زخم پای دیابتی می باشد.
نکته ی بسیار مهم در زمینه ی زخم پای دیابتی این است که این بیماری قابل پیشگیری می باشد و افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و در معرض ابتلا به زخم پای دیابتی نیز می باشند، می توانند با رعایت برخی دستورالعمل های خاص از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند.
در ادامه ی مطلب قصد داریم که به بررسی بیشتر بیماری زخم پای دیابتی بپردازیم و همچنین شما را با کلینیک زخم پای دیابتی دکتر سلیمی آشنا کنیم. کلینیک دکتر سلیمی یکی از بهترین کلینیک ها در سراسر کشور برای درمان زخم پای دیابتی و همچنین کنترل بیماری دیابت می باشد.
چه افرادی بیشتر به زخم پای دیابتی مبتلا می شوند؟
در این مطلب اشاره کردیم که زخم پای دیابتی یک بیماری می باشد که در افراد دیابتی به علت پیشروی بیماری ایجاد می شود. در ایجاد این عارضه عوامل بسیار متفاوتی نقش دارند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به استعداد ژنتیکی و همچنین برخی از عوامل محیطی اشاره کرد.
باید به این نکته توجه داشت که تمامی افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند در صورت عدم کنترل بیماری پتانسیل ابتلا به زخم پای دیابتی را نیز خواهند داشت. اما به این معنی نیست که تمامی افراد دیابتی به زخم پای دیابتی نیز دچار خواهند شد.
به عبارت دیگر عواملی وجود دارد که احتمال ابتلای افراد دیابتی به زخم پای دیابتی را افرایش می دهد. در صورتی که افراد بتوانند بیماری دیابت خود را در مراحل اولیه کنترل کنند و از عوارض آن جلوگیری کنند و همچنین از عوامل زمینه ساز زخم پای دیابتی جلوگیری کنند، می توانند از ابتلای خود به این بیماری جلوگیری به عمل آورند.
در ادامه ی این مطلب کلینیک زخم پای دیابتی دکتر سلیمی را به شما معرفی می کنیم که یکی از بهترین کلینیک های سراسر کشور برای کنترل و درمان بیماری دیابت و عارضه های آن می باشد.
بیماران دیابتی در صورتی که برخی از عفونت ها را در ناحیه ی پای خود داشته باشند
بیماران دیابتی در صورتی که برخی از عفونت ها را در ناحیه ی پای خود داشته باشند و همچنین به آن توجهی نداشته باشند، ریسک بیشتری برای ابتلا به زخم پای دیابتی خواهند داشت.
افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و سن آن ها بالا تر است، بدن آن ها نسبت به سایر افراد توانایی کم تری برای کاهش قند خون خواهد داشت. به همین دلیل است که تعداد زیادی از سالمندان مبتلا به دیابت به علت کهولت سن و کاهش توانایی بدن آن در کنترل قند خون، دچار زخم پای دیابتی می شوند.
دسته ی دیگری از افرادی که بیشتر در معرض ابتلا به زخم پای دیابتی هستند، بیماران دیابتی هستند که مصرف دخانیات دارند. این دسته از افراد نیز به دلیل استعال دخانیات سیستم ایمنی بدن آن ها در مقابل عفونت ها ضغیف تر بوده و احتمال ابتلای آن ها به زخم پای دیابتی بیشتر می شود.
یکی دیگر از مواردی که ریسک ابتلا به زخم پای دیابتی را افزایش می دهد
یکی دیگر از مواردی که ریسک ابتلا به زخم پای دیابتی را افزایش می دهد، نوروپاتی دیابتی است. پیش تر اشاره کردیم که بیماری دیابت باعث ایجاد برخی آسیب های عصبی در بدن افراد مبتلا می شود. پس از ایجاد این آسیب ها معمولا افراد دیابتی در نقاط آسیب دیده احساس سرما گرما یا درد را ندارند و یا به میزان کمی این حس ها در این نقاط نمایان می شود. در پزشکی به این وضعیت نوروپاتی دیابتی گفته می شود.
وجود برخی از اختلالات و نارسایی های مربوط به عروق نیز می تواند ریسک ابتلا به زخم پای دیابتی را افزایش دهد.
افرادی که در این ناحیه از بدن خون زخم های کهنه و درمان نشده ی قبلی را دارند احتمال ابتلای بیشتری به زخم پای دیابتی خواهند داشت. همچنین این نکته در مورد افرادی که سابقه ی قطع عضو داشته اند نیز صادق می باشد.
وجود نارسایی های کلیوی و کبدی نیز می تواند در ابتلا به زخم پای دیابتی موثر باشد.
یکی دیگر از ریسک فاکتور های زخم پای دیابتی، وجود تورم در اندام ها و بافت های مختلف بدن می باشد.
نکته ی قابل توجه این است که افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و یک یا تعدادی از مواردی که در بالا گفته شد را نیز دارند، بهتر است که در مورد ابتلای خود به زخم پای دیابتی هشیار باشند و تا حد امکان از ایجاد آن پیشگیری کنند.
این دسته از افراد بهتر است که به یک کلینیک زخم پای دیابتی مراجعه کنند و دستورالعمل های لازم را از پزشک متخصص دریافت کنند. کلینیک دکتر سلیمی به بیماران کمک می کند تا در صورت امکان از ابتلا به زخم پای دیابتی جلوگیری کنند و همچنین در صورت ابتلا به آن، نسبت به درمان زود هنگام این عارضه اقدام نمایند.
روند ایجاد زخم پای دیابتی چگونه است؟
افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و اطلاع چندانی در مورد زخم پای دیابتی ندارند، ممکن است که با مشاهده ی برخی از زخم های کوچک در ناحیه ی پای خود به آن توجه چندانی نداشته باشند.
اما باید به این نکته توجه داشت که زخم پای دیابتی معمولا در ابتدا از علائم بسیار کوچک شروع شده و سپس رفته رفته این علائم افزایش می یابد. به عنوان اولین مشخصه های قطعی زخم پای دیابتی می توان ترشح برخی مواد از زخم های ایجاد شده در ناحیه ی پا را نام برد.
به طور معمول زخم پای دیابتی در ابتدای ایجاد مانند سایر زخم های دیگر دارای رنگ قرمزی بوده و پوست این ناحیه نرم می باشد. معمولا در صورت لمس یا با فشار کمی این قرمزی از بین می رود. رنگ قرمزی که پس از ایجاد زخم پای دیابتی ایجاد می شود به دلیل التهاب بوده و معمولا در اوایل ایجاد زخم نمایان می شود. معمولا در لایه های زیرین زخم در اوایل ایجاد زخم، بافت سفتی وجود دارد.
پس از کمی پیشروی زخم، پوست اطراف زخم از بین می رود و یواش یواش بافتی شبیه به چربی نمایان می شود. معمولا پزشکان در این مرحله با مشاهده ی زخم بیان می کنند که پوست دچار نکروز شده است. نکروز مرحله ای می باشد که پس از آن رفته رفته چربی های زیرین پوست شروع به از بین رفتن می کنند.
در ابتدا ناحیه ی زخم کوچیک بوده و پس از مدتی رفته رفته بخش نکروزی زخم افزایش می یابد
همانطور که اشاره کردیم در ابتدا ناحیه ی زخم کوچیک بوده و پس از مدتی رفته رفته بخش نکروزی زخم افزایش می یابد و یواش یواش محل آسیب دیده افزایش می یابد. در صورتی که از پیشرفت زخم پای دیابتی جلوگیری نشود، پس از مرحله ی نکروز و افزایش بخش آسیب دیده کورتکس استخوان دچار آسیب می شود و در این مرحله گفته می شود که پا دچار استئومیلیت شده است.
با پیشرفت بیشتر زخم پای دیابتی بافت های اطراف زخم دچار التهاب مفصلی عفونی می شوند و همچنین ممکن است که در این مراحل، عفونت پاتولوژیک عضلات و ارگان ها دیده شود.
باید به این نکته توجه داشت که در مراحل ابتدایی زخم پای دیابتی ترشح برخی مایعات از زخم مشاهده می شود که بیماران معمولا این ترشحات را بر روی جوراب یا کفش های خود مشاهده می کنند. همچنین به دلیل افزایش این ترشحات ممکن است که این قسمت از پا بوی نا مطبوعی نیز از خود پخش کند.
بیماران با مشاهده ی این علائم بهتر است که در سریع ترین زمان ممکن به پزشک متخصص مراجعه کرده و نسبت به جلوگیری از پیشرفت بیماری اقدامات لازم را انجام دهند.
با پیشرفت بیشتر زخم پای دیابتی ممکن است که بافت سیاه رنگی در این قسمت مشاهده شود
با پیشرفت بیشتر زخم پای دیابتی ممکن است که بافت سیاه رنگی در این قسمت مشاهده شود که به آن بافت اسکار نیز اطلاق می شود. دلیل اصلی تشکیل بافت اسکار را می توان در عدم وجود جزیان خون طبیعی در این ناحیه از پا، جستجو کرد.
بافت اسکار که در آن جریان خون وجود ندارد، به عنوان یک بافت مرده و یا گانگرن شناخته می شود که ممکن است این بافت دارای بوی بسیار نامطبوعی نیز باشد به طوری که تحمل آن برای بسیاری از افراد ممکن سخت باشد.
توجه به این نکته بسیار مهم است که به دلیل اختلالاتی که بیماری دیابت در اعصاب این ناحیه از بدن ایجاد می کند، بیماران در مراحل اولیه ی تشکیل زخم پای دیابتی متوجه آن نمی شوند و به همین دلیل نیز برای درمان یا جلوگیری از پیشرفت آن اقدام نمی کنند.
افراد مبتلا به بیماری دیابت به ویژه افرادی که دارای ریسک فاکتور هایی هستند
افراد مبتلا به بیماری دیابت به ویژه افرادی که دارای ریسک فاکتور هایی هستند که پیش تر به آن ها اشاره کردیم، بهتر است که همواره نسبت به مشاهده ی پا های خود اقدام کنند تا در صورت ایجاد کوچک ترین زخم هایی به سرعت برای درمان اقدام کنند.
افرادی که علائم زخم پای دیابتی را مشاهده می کنند بهتر است که به کلینیک زخم پای دیابتی مراجعه کرده و سریعا نسبت به درمان خود اقدام کنند.زیرا همانطور که اشاره کنیم هر چه زخم پای دیابتی بیش تر پیشرفت کند، درمان آن سخت تر بوده و احتمال نیاز به قطع عضو را بیشتر می کند.
چندین کلینیک زخم پای دیابتی در سراسر کشور وجود دارد که کلینیک زخم پای دیابتی دکتر سلیمی جزو بهترین ها بوده و به شما کمک می کند که زخم پای دیابتی را در مراحل اولیه تشخیص داده و برای درمان آن اقدام کنید و یا حتی از ایجاد آن پیشگیری کنید. در ادامه ی مطلب قصد داریم نکاتی در مورد اقدامات کلینیک زخم پای دیابتی دکتر سلیمی برای پیشگیری و درمان زخم پای دیابتی به شما ارائه دهیم.
چگونه از زخم پای دیابتی پیشگیری کنیم؟
پیش تر افرادی را که بیشتر درمعرض ابتلا به زخم پای دیابتی هستند را نام بردیم که این افراد به دلیل حساسیت موضوع باید بسیار هشیار باشند تا دچار زخم پای دیابتی نشوند.
البته باید به این نکته نیز توجه کرد که تمامی افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند احتمال ابتلا به زخم پای دیابتی را نیز دارند اما همانطور که اشاره کردیم در برخی از افراد این احتمال بیشتر است. به این ترتیب تمامی افرادی که به دیابت مبتلا هستند باید نسبت به زخم پای دیابتی آگاهی داشته باشند و اقدامات لازم برای پیشگیری از آن را انجام دهند.
زخم پای دیابتی یکی از خطرناک ترین عارضه هایی می باشد که در نتیجه ی پیشرفت بیماری دیابت به وجود آمده و در صورت عدم کنترل به موقع آن می تواند به قطع عضو و حتی مرگ بیمار بیانجامد.
نکته ی بسیار مهم در مورد زخم پای دیابتی این است که در صورتی که این عارضه ایجاد شده و فرد بیمار به موقع آن را تشخیص دهد و با مراجعه به کلینیک زخم پای دیابتی نسبت به درمان آن اقدام کند، ممکن است مجددا دچار زخم پای دیابتی شود. به این ترتیب افراد دیابتی باید همواره هوشیاری خود را در مورد زخم پای دیابتی حفظ کنند.
در ادامه قصد داریم برخی از نکاتی که در کلینیک زخم پای دیابتی دکتر سلیمی به بیماران دیابتی توصیه می شود را نام ببریم. البته باید توجه داشت ممکن است برای هر فرد با توجه به شرایط مخصوص به خود توصیه های مختلفی شود اما در این مطلب برخی از توصیه های رایج را نام می بریم.
همواره پای خود را بررسی کنید.
یکی از ابتدایی ترین اما مهم ترین روش هایی که می تواند باعث پیشگیری از ابتلا به زخم پای دیابتی شود، بررسی دائمی پا می باشد. به افراد دیابتی توصیه می شود که در طول روز و شب چندین بار پا های خود را به دقت بررسی کنند تا از عدم وجود برخی از موارد غیر عادی مانند، تاول، بریدگی، خراش و … اطمینان حاصل کنند.
این افراد باید توجه داشته باشند که معمولا در مراحل اولیه ی زخم پای دیابتی تاول هایی در کف یا کناره های پا ایجاد می شود و به همین دلیل افراد باید نسبت به قرمزی ها، تورم یا گرما در این نواحی بسیار حساسیت نشان دهند. این روش در عین ساده بودن، یکی از کاربردی ترین روش ها برای تشخیص زخم پای دیابتی در مراحل اولیه و درمان به موقع آن می باشد.
از کفش های مناسبی استفاده کنید.
پوشیدن کفش های راحت و مناسب یکی از مهم ترین نکاتی می باشد که به افراد دیابتی توصیه می شود. زیرا پوشیدن کفش های تنگ و نامناسب نیز خود می تواند زمینه ای برای ایجاد زخم پای دیابتی باشد.
به این ترتیب افراد دیابتی باید از پوشیدن کفش های بسیار تنگ یا بسیار گشاد خودداری کنند و برای پیاده روی یا ورزش روزانه از کفش های متناسب با اندازه ی پای خود استفاده کنند. پزشکان معمولا افراد دیابتی را به استفاده از کفش های طبی تشویق می کنند که در این کفش ها نیم سانتی متر بین انگشتان و نوک کفش فضای آزاد داشته و این کفش ها از گودی کف پا پشتیبانی می کنند.
همچنین پزشکان به این دسته از افراد توصیه می کنند تا از پوشیدن کفش های صندل خودداری کنند. زیرا کفش های صندل باعث می شوند که پا در معرض خراشیدگی و آسیب دیدگی قرار گیرد.
به دلیل حساسیت موضوع افراد باید از ایجاد آسیب ها و خراشیدگی های بسیار کوچک نیز جلوگیری کنند. یکی دیگر از کفش های نامناسب برای این افراد، کفش های پاشنه بلند می باشد که باعث می شوند قسمت جلوی پا وزن و فشار بیشتری را تحمل کرده و به همین دلیل احتمال ایجاد تاول و آسیب دیدگی افزایش یابد.
در انتخاب و پوشیدن جوراب دقت کنید.
پزشکان متخصص معمولا به افراد در معرض خطر زخم پای دیابتی توصیه می کنند که از جوراب های تمیز و خشک استفاده کرده و از پوشیدن جوراب هایی که دارای کش محکم هستند، خودداری کنند. خودداری از پوشیدن جوراب های با کش محکم به این دلیل است که این کش ها می توانند در جریان خون پای افراد اختلال ایجاد کنند.
قند خون خود را کنترل کنید.
یکی از اصولی ترین روش های پیشگیری از ابتلا به زخم پای دیابتی کنترل قند خون می باشد. زیرا همانطور که گفتیم علت اصلی ایجاد زخم پای دیابتی پیشرفت دیابت و عدم کنترل قند خون می باشد. بیماران دیابتی برای کنترل قند خون بهتر است که پزشک متخصص مراجعه کنند.
کلینیک دکتر سلیمی یکی از بهترین کلینیک ها برای کنترل بیماری دیابت بوده و به این بیماران کمک می کند تا از ایجاد زخم پای دیابتی جلوگیری کنند. در صورتی که گلوکز خون کنترل نشود، گلوکز به سلول های بدن نرسیده و در بهبودی و ترمیم بافت های آسیب دیده جلوگیری می شود.
وزن خود را کاهش دهید.
بدیهی است که وزن کل بدن ما بر روی پا های ما وارد می شود و به همین دلیل افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند و همزمان دارای اضافه وزن نیز می باشند، بیشتر در خطر ابتلا به زخم پای دیابتی هستند. به عبارت دیگر در این افراد به دلیل اینکه مقدار وزن بیشتری بر روی پا های این افراد قرار می گیرد، پا های آن ها بیشتر در معرض آسیب دیدگی قرار می گیرند. به همین دلیل این افراد بهتر است که فکر کاهش وزن خود باشند.
از استعمال دخانیات خودداری کنید.
همانطور که پیش تر اشاره کردیم یکی از عوامل زمینه ساز برای ابتلا به زخم پای دیابتی استعمال دخانیات می باشد. به این ترتیب بهتر است که افراد از استعمال دخانیات خودداری کنند و یا در صورت لزوم آن را ترک کنند.
درمان زخم پای دیابتی چگونه است؟
افرادی که به بیماری دیابت مبتلا می شوند و سپس دچار زخم پای دیابتی نیز می شوند، بهتر است که به یک کلینیک زخم پای دیابتی مراجعه کنند تا یک تیم پزشکی متخصص برای درمان این بیماری با یکدیگر همکاری کنند. اما باید به این نکته توجه داشت که درمان زخم پای دیابتی در مراحل اولیه بسیار راحت تر و بهتر می باشد.
از جمله اعضای تیم پزشکی لازم برای درمان زخم پای دیابتی می توان پرستار، جراح عمومی، متخصص ارتوپدی، متخصص عفونی و در صورت نیاز متخصصین دیگر را نام برد. این تیم پزشکی در ابتدای کار با یکدیگر همکاری می کنند تا قند خون افراد را کنترل کرده و همچنین از عوارض زخم و پیشرفت آن جلوگیری به عمل آورند.
معمولا در صورتی که بیمار در بیمارستان بستری شوند، به صورت مداوم قند خون آن ها اندازه گیری شده و در صورتی که نیاز باشد با استفاده از دارو های مناسب نسبت به کنترل قند خون بیماران اقدام می شود.
جلوگیری از پیشرفت زخم پای دیابتی
برای جلوگیری از پیشرفت زخم پای دیابتی، پرستاران بافت های مرده را در ناحیه ی زخم به صورت مداوم بر می دارند تا از پیشرفت آن جلوگیری کنند. پس از برداشتن بافت های مرده زخم ها به خوبی پانسمان می شوند.
در کلینیک زخم پای دیابتی تیم درمانی سعی می کنند که با استفاده از تکنیک ها و روش های مختلفی میزان فشار های وارد شده بر ناحیه ای از پا که زخم ایجاد شده است را کاهش دهند.
نکته ی قابل توجه این است که تنها وجود میکروارگانیسم های موجود در زخم به تنهایی برای تعیین وجود یا عدم وجود عفونت در زخم پای دیابتی کافی نمی باشد.
از جمله بهترین شاخصه ها برای وجود یک عفونت فعال می توان به وجود التهاب و چرک در زخم پای دیابتی اشاره کرد. می توان گفت که شایع ترین ارگانیسم به وجود آورنده ی عفونت در زخم پای دیابتی استافیلوکوک می باشد. در ادامه ی مطلب برخی از درمان های رایجی که در کلینیک زخم پای دیابتی استفاده می شود را نام می بریم.
استفاده از آنتی بیوتیک ها
در کلینیک زخم پای دیابتی معمولا پس از معاینه ی محل زخم و تعیین میزان پیشروی بیماری برای بیمار متناسب با میزان پیشروی بیماری آنتی بیوتیک های مختلفی تجویز می شود.
مدت زمان دوره ای که لازم است بیمار آنتی بیوتیک مصرف کند به عوامل متفاوتی بستگی خواهد داشت که از جمله آنها می توان شدت عفونت، درگیر شدن استخوان ها و … را نام برد.
به طور معمول این دوره برای افرادی که شرایط متوسط دارند از 1 تا 6 هفته طول کشیده و البته باید به این نکته نیز توجه داشت که تیم پزشکی تنها در صورتی از آتنی بیوتیک ها برای درمان زخم پای دیابتی استفاده می کنند که وجود عفونت در ناحیه ی زخم اثبات شده باشد.
تیم پزشکی تا زمانی که از پاکسازی کامل محل زخم اطمینان حاصل کنند از آنتی بیوتیک ها استفاده می کنند. همانطور که اشاره کردیم نوع آنتی بیوتیک تجویز شده نیز به نوع و شدت عفونت بستگی خواهد داشت.
استفاده از کرم ها و پانسمان های پیشرفته
برای تسریع بهبودی و همچنین کاهش خطر در زخم پای دیابتی، از پانسمان های مخصوصی استفاده می شود. معمولا این پانسمان ها قابلیت جذب زیادی دارند تا تمامی مایعاتی که از محل زخم ترشح می شود را به خود جذب کنند و از جمله این پانسمان های پیشرفته می توان پانسمان های هیدروژل و پانسمان های هیدروگلوئید و … را نام برد.
هر کدام از این پانسمان ها قابلیت مخصوص به خودی را دارند و به این ترتیب ممکن است که برای هر بیمار یک نوع خاص از این پانسمان ها مورد استفاده قرار گیرد.
یکی دیگر از مواردی که در کلینیک زخم پای دیابتی دکتر سلیمی برای درمان زخم پای دیابتی مورد استفاده قرار می گیرد، کرم های حاوی نقره یا عسل می باشند.
این کرم ها دارای قابلیت های بسیار زیادی می باشند که به صورت مخصوص برای درمان زخم پای دیابتی کاربرد دارند و معمولا این کرم ها برخز از صفات هیدروزول و هیدروکلوئید را با یکدیگر ترکیب می کنند و برای بهبودی محل آسیب دیده مورد استفاده قرار می گیرند. تعدادی از پزشکان ترجیح می دهند که برای پوشاندن بخش های مختلف زخم از پانسمان های آغشته به نقره یا عسل استفاده کنند.
تجویز کفش های مخصوص
همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم استفاده از کفش های مناسب یکی از مهم ترین روش های پیشگیری از زخم پای دیابتی می باشند. اما نکته ی قابل توجه این است که در کلینیک زخم پای دیابتی به منظور تسریع روند بهبودی و درمان زخم پای دیابتی از کفش های مخصوصی استفاده می شود که به صورت ویژه برای زخم پای دیابتی طراحی شده اند.
نکته ی بسیار مهم در مورد این کفش های مخصوص زخم پای دیابتی این است که بیمار پس از پوشیدن این کفش ها مقدار کم تری از وزن خود را بر روی بخش زخم قرار می دهد و به این ترتیب فشار کم تری به زخم وارد می شود. پزشکان بر این نکته تأکید دارند که استفاده از کفش های مخصوصی که فشار های وارد شده بر روی زخم را کاهش می دهند، می تواند باعث تسریع روند بهبودی زخم ها شده و به بیماران دیابتی مبتلا به زخم پای دیابتی کمک می کند تا سریع تر بیماری خود را درمان کنند.
استفاده از این کفش های مخصوص قبل از ابتلا به زخم پای دیابتی نیز می تواند یک گزینه ی مهم برای پیشگیری از زخم پای دیابتی باشد. زیرا بیماران با پوشیدن این کفش ها هم از ایجاد خراشیدگی و آسیب بر روی پا های خود جلوگیری می کنند و هم اینکه طراحی این کفش ها به گونه ای است که از پیچ خوردگی های پا و … در حین پیاده روی جلوگیری می کنند.
اکسیژن پر فشار
یکی از جدید ترین روش های درمانی که برای زخم پای دیابتی کشف شده است، استفاده از اکسیژن پر فشار می باشد. محققان پس از انجام های آزمایش های زیادی سرانجام تأثیر اکسیژن درمانی بر روی بهبود زخم پای دیابتی را به اثبات رساندند.
کلینیک زخم پای دیابتی دکتر سلیمی از اکسیژن درمانی برای بهبود وضعیت زخم پای دیابتی بیماران استفاده می کند که تا حدود زیادی از قطع عضو بیمار جلوگیری به عمل می آورد.
معمولا در کلینیک زخم پای دیابتی یک دوره ی 6 هفته ای اکسیژن درمانی برای تسریع روند بهبودی و همچنین جلوگیری از پیشرفت زخم پای دیابتی تجویز می شود.
فشار منفی یا وکیوم تراپی
یکی دیگر از روش های جدیدی که برای درمان زخم پای دیابتی در کلینیک دکتر سلیمی مورد استفاده قرار می گیرد استفاده از فشار منفی و یا وکیوم تراپی می باشد. در این روش معمولا پزشک با استفاده از ایجاد فشار منفی برای از بین بردن ترشحات و همچنین باقی مانده ی سلول ها و بافت های مرده یک خلاء ایجاد می کند.
بدیهی است که هر چه سریع تر سلول ها و بافت های مرده و همچنین ترشحات زخم ها را از این ناحیه دور کنیم، به روند بهبودی و درمان زخم پای دیابتی کمک بیشتری کرده ایم. مکانیسم عملکردی این روش ممکن است که بسیار ساده به نظر برسد اما تأثیرات شگرف این روش در تسریع روند بهبودی زخم پای دیابتی را نمی توان نادیده گرفت.
انتشار مداوم اکسیژن
بر اساس نظر برخی از محققین در زمینه ی زخم چای دیابتی انتشار مداوم اکسیژن با فشار کم می تواند در جهت درمان زخم پای دیابتی مورد استفاده قرار گیرد. معمولا پزشکان پس از معاینه ی زخم با توجه به نیاز بیمار جریان مشخصی را تعیین می کنند و این میزان را در طی دوره ی مشخصی برای بیمار استفاده می کنند.
در مورد زخم پای دیابتی باید به چه نکاتی توجه داشت؟
بیماران مبتلا به دیابت باید نسبت به هر گونه تغییرات اندک در پوست پا های خود حساس باشند و سریعا نسبت به پیگیری علائم اقدام کنند.
این افراد با مراجعه به کلینیک زخم پای دیابتی می توانند از سالم بودن خود یا از ابتلای خود به زخم پای دیابتی اطمینان حاصل کرده و در صورت نیاز در سریع ترین زمان ممکن مداخلات درمانی لازم را دریافت کنند.
به علت اینکه زخم پای دیابتی در اوایل شروع خود علائم شدیدی مانند درد و … را ندارد، فرد بیمار باید اطلاعات خود را در مورد زخم پای دیابتی افزایش داده و به صورت مداوم نسبت به معاینه ی پا های خود اقدام نماید.
در سراسر کشور کلینیک های زیادی در زمینه ی درمان بیماری دیابت وجود دارند اما یکی از بهترین کلینیک های سراسر کشور در زمینه ی پیشگیری، کنترل و درمان زخم پای دیابی، کلینیک زخم پای دیابتی دکتر سلیمی می باشد.
افراد دیابتی می توانند با مراجعه به کلینیک دکتر سلیمی علاوه بر کنترل قند خون خود، دستورالعمل های خاصی را نیز دریافت کنند تا از ابتلای خود به زخم پای دیابتی نیز پیشگیری نمایند.
همچنین باید به این نکته نیز توجه داشت که در صورت ابتلا به زخم پای دیابتی نیز بیماران می توانند با مراجعه به کلنیک دکتر سلیمی بهترین مداخلات درمانی را دریافت کرده و یا سریعا روند بهبودی خود را طی کنند.
در ادامه ی مطلب قصد داریم که تعدادی از نکات مهم در زمینه ی زخم پای دیابتی را به شما معرفی کنیم.
به دلیل اینکه اصلی ترین عامل ابتلا به زخم پای دیابتی، بیماری دیابت می باشد کنترل قند خون می تواند یکی از اصلی ترین مداخلات برای پیشگیری از زخم پای دیابتی باشد.
بیماران دیابتی بهتر است که به صورت مداوم قند خون خود را اندازه گیری کنند و در صورت نیاز دارو های کنترل کننده ی قند خون را مصرف نمایند تا از ایجاد برخی از عارضه های ناخواسته که در نتیجه ی بالا بودن قند خون ایجاد می شود، جلوگیری کنند.
تعدادی از محققین به تازگی دریافته اند که شتسشوی مداوم و روزانه ی پا می تواند تا حدود زیادی از ابتلا به زخم پای دیابتی جلوگیری کرده و حتی در اوایل ایجاد زخم پای دیابتی نیز می تواند روند بهبودی را تسریع بخشد.
افزایش خونرسانی به قسمت هایی از پا که دچار زخم پای دیابتی شده اند نیز می تواند اقدام مناسبی در جهت تسریع روند بهبودی زخم پای دیابتی باشد. به منظور افزایش خونرسانی به بخش های آسیب دیده ی پا می توان از ورزش های مخصوصی استفاده کرد تا از پیشرفت سریع تر زخم جلوگیری به عمل آورد.
یکی دیگر از نکات حائز اهمیت در بیماران دیابتی اهمیت دقت در هنگام ناخن گرفتن می باشد. بسیاری از افراد سالم ممکن است که در هنگام گرفتن ناخن های پا دقت زیادی را به خرج ندهند و همراه با ناخن پا، قسمتی از پوست این ناحیه را نیز جدا کنند.
اما در بیمارانی که ریسک ابتلا به زخم پای دیابتی را دارند، این نکته بسیار مهم است و افراد باید از ایجاد هر گونه خراش و بریدگی جلوگیری به عمل آورند.
جراجی زخم پای دیابتی چگونه است؟
بیماران دیابتی و به ویژه افرادی که در معرض ابتلا به زخم پای دیابتی هستند باید بسیار هشیار باشند تا در مراحل اولیه ی زخم پای دیابتی آن را تشخیص داده و برای درمان آن و یا حداقل جلوگیری از پیشرفت آن اقدامات لازم را انجام دهند.
در صورتی که زخم پای دیابتی در اوایل تشکیل تشخیص داده شود، تا حدود زیادی می توان آن را کنترل کرد زیرا هنوز این ناحیه دچار عفونت های شدبد نشده است و این بافت ها بدون انجام جراحی های سخت قابل درمان می باشند.
درجه بندی زخم پای دیابتی برا اساس عمق زخم می باشد برای اشنایی بیشتر با این مورد پیشنهاد می کنیم پست درجه بندی زخم پای دیابتی را مشاهده کنید.
اما بیماران باید توجه داشته باشند که در صورتی که زخم پای دیابتی پیشرفت کند و منجر به ایجاد عفونت های شدید در ناحیه ی پا شود، پزشکان متخصص در زمینه ی زخم پای دیابتی مجبور می شوند که از جراحی و قطع عضو برای جلوگیری از پیشرفت بیشتر بیماری استفاده کنند.
زیرا بافت هایی که در این ناحیه دچار عفونت می شوند و خونرسانی به آن ها متوقف می شود، سلول های مرده به شمار می روند و ممکن است که این عفونت ها به مرور گسترش یافته و حتی به مرگ بیمار نیز بیانجامد.
در کلینیک زخم پای دیابتی در صورتی که مداخلات درمانی فایده ای نداشته باشند، از جراحی استفاده می شود
در کلینیک زخم پای دیابتی در صورتی که مداخلات درمانی فایده ای نداشته باشند، از جراحی استفاده می شود و پزشک جراح مجبور می شود که برای جلوگیری از انتشار بیشتر عفونت و پیشرفت زخم، استخوان های این بخش را برش داده و این بخش را از بقیه ی بدن جد ا کند. باید توجه داشت که هر چه عفونت بخش بیشتری از پا را در بر گرفته باشد، ممکن است نیاز باشد برش را از قسمتی بالاتر یعنی نزدیک تر به کمر انجام داد.
به این ترتیب کلینیک زخم پای دیابتی به بیماران دیابتی کمک می کند تا علاوه بر کنترل بیماری دیابت و قند خون خود، نسبت به عارضه هایی مانند زخم پای دیابتی اطلاعات لازم را به دست آورده و اقدامات لازم برای پیشگیری از ابتلا به آن ها و یا درمان و کنترل آن را انجام داد.
کلینیک دکتر سلیمی یکی از بهترین کلینیک های دیابت در سراسر کشور می باشد که بیماران دیابتی کمک می کند تا در مراحل اولیه، زخم پای دیابتی را تشخیص داده و نسبت به درمان یا جلوگیری از پیشرفت بیشتر بیماری اقدام کنند.