کلسترول باعث چاقی می شود

کلسترول باعث چاقی می شود
فهرست مطالب

در این مقاله، به این موضوع می پردازیم که آیا کلسترول باعث چاقی می شود؟ و در ادامه ارتباط چاقی با کلسترول بالا را بررسی می کنیم.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞3

مقدمه

کلسترول و چاقی را می توان دو فاکتور جدایی ناپذیر در نظر گرفت. به صورتی که هر یک می تواند تاثیر مستقیمی بر دیگری داشته باشد.

بیماری چاقی و کلسترول بالا، با رشد چشمگیری در سرتاسر جهان در حال افزایش می باشند و هر روزه بر تعداد مبتلایان به این دو بیماری هولناک، افزوده می شود. اما، آیا کلسترول باعث چاقی می شود؟ یا این چاقی است که تاثیری مستقیم بر ابتلا به بیماری کلسترول بد خون بالا دارد؟

به منظور پاسخ به این پرسش پر تکرار و با توجه به این امر که مشکل چاقی و کلسترول، امروزه به یکی از معضلات عظیم جامعه بشری مبدل گردیده اند، این مقاله را به بحث و بررسی در مورد موضوع ” کلسترول باعث چاقی می شود ” اختصاص داده ایم.

پیشنهاد می کنیم از پست کم عارضه ترین قرص چربی خون دیدن کنید.

رابطه میان بیماری چاقی و افزایش میزان کلسترول خون

بیماری چاقی و مشکل کلسترول خون، می توانند اثرات نامطلوبی را بر سلامت فرد داشته باشند. با توجه به رشد روز افزون بیماری چاقی در جهان، ریسک ابتلا به انواع بیماری ها و در نتیجه آن افزایش احتمال مرگ و میر در افراد جامعه، افزایش یافته است.

از سوی دیگر، افراد چاق به سبب ابتلا به انواع بیماری های مرتبط با چاقی، نظیر بیماری عروق کرونر، بیماری دیابت نوع دو، فشار خون بالا، ابتلا به انواع اختلالات تنفسی و به خصوص کلسترول بالا، همواره ناچار به پذیرفتن هزینه های درمانی بسیار گزافی می شوند تا بتوانند مجدداً سلامتی را به جسم و روح خود بازگردانند.

رابطه میان بیماری چاقی و افزایش میزان کلسترول خون
رابطه میان بیماری چاقی و افزایش میزان کلسترول خون

یکی از عوارض اصلی بیماری چاقی، افزایش میزان تری گلیسیرید پلاسما ناشتا و نیز افزایش کلسترول LDL و کاهش کلسترول HDL می باشد. علاوه بر این، بالا رفتن میزان انسولین خون و افزایش فشار خون و نیز افزایش احتمال ریسک حملات قلبی، از دیگر عوارض چاقی به شمار می روند.

همان طور که چاقی، ارتباطی مستقیم و نزدیک با افزایش میزان کلسترول بد خون دارد، افزایش کلسترول نیز می تواند خود علتی بر افزایش وزن و ابتلا به بیماری چاقی به شمار رود. در ادامه مبحث ” کلسترول باعث چاقی می شود ” بیشتر به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

آیا کلسترول باعث چاقی می شود؟

کلسترول، یک عنصر لازم و حیاتی برای بدن می باشد. این ماده مومی شکل، در خون همه ما جریان دارد. بدن انسان برای ساختن سلول هایی سالم، نیاز به وجود کلسترول دارد.

آیا کلسترول باعث چاقی می شود؟
آیا کلسترول باعث چاقی می شود؟

از سوی دیگر، چنان چه میزان کلسترول موجود در خون افزایش یابد، دردسرهایی را نیز برای سلامت انسان به دنبال خواهد داشت.

از جمله بیماری هایی که ارتباط مستقیمی با بالا رفتن میزان کلسترول در خون دارند، می توان به بیماری چاقی و انواع بیماری های قلبی و عروقی اشاره کرد. هنگامی که سطح کلسترول در خون افزایش می یابد، رسوبات چربی در رگ های خونی به وجود می آیند.

با افزایش این رسوبات چربی، جریان خون در رگ ها با مشکل مواجه می شود. حتی در شرایط حاد، رسوبات چربی موجود در رگ های خونی به ناگاه شکسته می شوند که این امر، باعث تشکیل لخته می شود.در پی این رخداد، سکته قلبی رخ می دهد.

چربی های اضافی تولید شده در بدن، به تدریج عامل بروز بیماری چاقی می شوند

از سوی دیگر، چربی های اضافی تولید شده در بدن، به تدریج عامل بروز بیماری چاقی می شوند. علل گوناگونی برای وجود کلسترول بالا وجود دارد. از آن جمله، می توان به عوامل وراثتی اشاره کرد.

این در حالی است که در بیشتر موارد، افرادی که دارای کلسترول بالا می باشند، دارای یک سبک نادرست زندگی هستند. لذا، تنها با ایجاد تغییراتی در جهت صحیح، می توان از بروز عارضه کلسترول بالا و بسیاری از بیماری های مرتبط با آن جلوگیری نمود.

در این راستا، پزشکان با بررسی معیار شاخص توده بدنی در فرد که نشانگر میزان چربی انباشته شده در بدن هر فرد به شمار می رود، روش های درمانی مناسبی را ارائه می دهند.

در مواردی که بی ام آی یا همان شاخص توده بدنی هنوز از مرز چاقی عبور نکرده باشد، می توان با بهره گیری از یک رژیم لاغری استاندارد و کامل، انجام تمرینات ورزشی منظم و در برخی از موارد، استفاده از داروهای مناسب، می توان میزان کلسترول خون را تنظیم نمود.

این در حالی است که چنان چه توده های چربی به حدی باشند که فرد، در درجات بالای چاقی و به عبارتی بی ام آی بالا قرار داشته باشد، تنها گزینه مناسب درمانی، انجام جراحی چاقی به شمار می رود.

آیا تمامی انواع کلسترول باعث چاقی می شوند ؟

کلسترول موجود در بدن، تنها از یک نوع نمی باشد. کلسترول، به کمک خون، در تمامی بدن انسان جریان می یابد و به سلول های پروتئینی متصل می گردد.

آیا تمامی انواع کلسترول باعث چاقی می شوند ؟
آیا تمامی انواع کلسترول باعث چاقی می شوند ؟

از اتصال پروتئین و کلسترول، ترکیبی با عنوان لیپوپروتئین حاصل می گردد. لیپوپروتئین ها، با چگالی های متفاوتی ایجاد می شوند که بر اساس آن، کلسترول را به دو گروه مختلف تقسیم می نمایند:

  • لیپوپروتئین با چگالی کم

به این نوع از کلسترول، LDL یا کلسترول بد گفته می شود. کلسترول LDL، کلسترول را در سرتاسر بدن پخش می کند و آن را به تمامی سلول هایی که به آن نیاز دارند، منتقل می نماید.

چنان چه مقداری که حمل می کنند، بیش از میزان مورد نیاز سلول ها باشد، بخش اضافه در دیواره های سرخرگ ها رسوب می کند و باعث سخت و باریک شدن آنها می شود. از همین رو، به آن کلسترول بد گفته می شود.

  • لیپوپروتئین با چگالی بالا

این نوع از کلسترول را اصطلاحاً کلسترول خوب می گویند. HDL یا همان کلسترول خوب، باعث جمع کردن کلسترول اضافی در خون می شود و آن را به سمت کبد هدایت می نماید.

کلسترولی که به کبد منتقل شده است، تجزیه شده و از بدن خارج می گردد. این عملکرد کلسترول خوب، از بروز انواع بیماری ها نظیر بیماری های قلبی و عروقی و سکته قلبی و مغزی، جلوگیری به عمل می آورد.

بدون تردید، بیماری چاقی و کلسترول بد خون بالا، هر دو عواملی ناخوشایند در سلامت انسان می باشند. این در حالی است که هر دوی این بیماری ها، خود باعث بروز بسیاری از بیماری های جانبی و مرتبط می باشند.

چنان چه مشکل چاقی و کلسترول بالا، با انواع بیماری های قلبی و عروقی، دیابت نوع دو و افزایش احتمال سکته قلبی و مغزی همراه شوند، زندگی انسان را با خطرات جدی مواجه می نمایند.

لذا با بهره گیری از فاکتورهای تاثیرگذار بر کاهش میزان کلسترول در خون، می توان از بروز بیماری چاقی و انواع بیماری های مرتبط با آن، پیشگیری نمود.

در ادامه مبحث ” کلسترول باعث چاقی می شود ” به بررسی عواملی مؤثر در کاهش میزان کلسترول خون اشاره خواهیم کرد.

لطفا از پست علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو دیدن کنید.

راه های پیشگیری و درمان چاقی و کلسترول بالا

چاقی و کلسترول بالا، دو بیماری کاملاً مرتبط می باشند. به صورتی که درمان و پیشگیری از یکی از این دو بیماری، می تواند تاثیرات بسیار مثبتی بر دیگری داشته باشد.

از جمله علل ابتلا به کلسترول بالا و چاقی، پیروی از یک سبک نادرست زندگی می باشد که با ایجاد تغییراتی در آن، می توان از بروز این بیماری ها جلوگیری نمود. برخی از این توصیه ها، در ذیل آمده اند:

  • استفاده از یک رژیم غذایی کم نمک تا تاکید بر مصرف انواع میوه ها، سبزیجات و غلات
  • محدود کردن مصرف چربی های حیوانی و استفاده متعادل از چربی های خوبی
  • کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن
  • ترک مصرف دخانیات
  • ورزش منظم، حداقل نیم ساعت در روز
  • عدم مصرف نوشیدنی های الکلی
  • مدیریت استرس

اگر مبتلا به بیماری کلسترول بالا می باشید و هراس از ابتلا به بیماری چاقی را دارید و یا برعکس، می توانید با انجام برخی انواع درمان ها، بر این عارضه فائق آیید. در قدم نخست، می بایست میزان دقیق بی ام ای خود را مورد بررسی قرار دهید.

چنان چه میزان بی ام ای شما نشاندهنده محدوده اضافه وزن باشد، می توان مشکل چاقی و کلسترول بالا را با ایجاد تغییراتی عمده در سبک زندگی که به هدف کاهش وزن انجام می شوند، کلسترول خود را کاهش دهید.

علاوه بر این، داشتن یک برنامه تمرینات ورزشی منظم، می تواند در درمان این بیماری ها بسیار مفید واقع گردد. با انجام تغییرات لازم در سبک و روش زندگی، به تدریج مقاومت بدن به انسولین افزایش می یابد و نیز دیس لیپیدمی بهبود می یابد.

دلیل اصلی افزایش چربی در بدن، میزان بالای چربی دریافتی و کالری کل می باشد

بدون تردید، دلیل اصلی افزایش چربی در بدن، میزان بالای چربی دریافتی و کالری کل می باشد. از همین رو، با کاهش میزان چربی دریافتی، می توان وزن را تا حد قابل توجهی کاهش داد و در پی آن، مشکل کلسترول بالا را نیز بهبود بخشید.

با کاهش دادن وزن، میزان تری گلیسرید نیز کاهش می یابد. لازم به ذکر است که در شرایطی که میزان بی ام آی در محدوده چاقی قرار داشته باشد، دیگر یک رژیم لاغری نمی تواند تاثیری قابل توجهی بر کاهش وزن داشته باشد.

این امر، سبب می گردد که نه تنها کاهش وزن ایجاد نشود، بلکه احتمال شدت بیماری کلسترول بالا نیز به وجود آید. در این شرایط خاص، تنها راه کاهش وزن، انجام جراحی چاقی  تحت نظر دکتر سلیمی می باشد. دکتر سلیمی، معتبرترین متخصص انواع جراحی های لاغری می باشند.

جراحی چاقی، روشی بازگشت ناپذیر و در عین حال سریع برای رسیدن به تناسب اندام و لاغری می باشد. با این روش، می توان انواع بیماری های مرتبط با چاقی از جمله بیماری کلسترول بالا را نیز به صورت کامل، درمان نمود.

البته برای درمان و یا بهبود مشکل کلسترول بالا، مصرف قرص های چربی تحت نظر پزشک نیز می تواند اثر بخش باشد.

پیشنهاد می کنیم مقاله قرص چربی خون آتورواستاتین را مطالعه کنید.

در چه صورتی کلسترول باعث چاقی می شود؟

چنان چه میزان کلسترول بد خون بالا برود، این امر سبب افزایش رسوبات چربی در رگ ها و تمامی نقاط بدن می شود.

در چه صورتی کلسترول باعث چاقی می شود؟
در چه صورتی کلسترول باعث چاقی می شود؟

چنان چه شاخص توده بدنی یا همان بی ام آی،در محدوده ای بالا تر از 30 قرار داشته باشد، فرد بدون تردید، در معرض ابتلا به بیماری چاقی و کلسترول بالا قرار خواهد داشت. عوامل متعددی می توانند باعث بالا رفتن میزان کلسترول بد خون شوند. از آن جمله، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • داشتن یک رژیم غذایی ناهنجار

یکی از علل مؤثر در افزایش میزان کلسترول بد خون، مصرف بیش از اندازه چربی های اشباع شده یا همان چربی های ترانس می باشد.

لازم به ذکر است که می توان چربی های این چنینی را، در قسمت های چرب گوشت و نیز لبنیات پرچرب یافت نمود. علاوه بر این، در بیشتر غذاها و یا دسرهای بسته بندی شده و آماده نیز می توان آثاری از چربی های ترانس را یافت.

  • عدم تحرک و فعالیت های ورزشی

ورزش، به همان میزان که در افزایش میزان کلسترول خوب خون مؤثر است، عدم آن نیز در افزایش میزان کلسترول بد خون، بی تاثیر نیست. لذا، می توان با انجام تمرینات ورزشی مداوم و منظم، سطح کلسترول بد خون را کاهش داد و از بروز چاقی، پیشگیری نمود.

  • مصرف دخانیات و نوشیدنی های الکلی

بر اساس بررسی های انجام شده، سیگار، یک عامل مؤثر بر کاهش سطح کلسترول خوب خون و افزایش میزان کلسترول بد خون می باشد.

همچنین، نوشیدنی های الکلی، در شرایطی که به میزان بالایی مصرف شوند، باعث کاهش سطح کلسترول خوب خون می شوند که تاثیراتی منفی بر سلامت جسم خواهد داشت.

  • عامل سن

یک نکته جالب در مورد کلسترول و چاقی، این است که این دو بیماری در هر سنی می توانند پدیدار شوند.

حتی کودکانی که در سنین خردسالی می باشند، می توانند به این بیماری ها مبتلا شوند. لازم به ذکر است که بروز مشکلات چاقی و افزایش کلسترول بد خون، عموماً از سنین 40 سالگی آغاز می شود.

کبد انسان، با افزایش سن، قدرت خود را در حذف کلسترول بد خون از دست می دهد. از همین رو، این افراد بهتر است با تغییراتی عمده در سبک زندگی خود، از بروز چاقی و کلسترول بالا پیشگیری نمایند.

  • ابتلا به برخی از بیماری های خاص

علاوه بر موارد فوق، در شرایطی که فرد به برخی از انواع بیماری ها مبتلا باشد، احتمال ابتلا به کلسترول بالا و بیماری چاقی، افزایش خواهد یافت. از آن جمله می توان به انواع بیماری های زیر اشاره کرد:

  • بیماری های مزمن کلیوی
  • بیماری دیابت
  • بیماری ایدز
  • مشکل کم کاری غده تیروئید
  • مشکل لوپوس

و …

از همین رو، مناسب است که برای درمان و یا پیشگیری کلسترول بالا و جلوگیری از ابتلا به مشکل چاقی، ابتدا به پزشک مجرب و متخصص مراجعه شود تا علت اصلی بالا بودن میزان کلسترول بد خون و در پی آن ابتلا به بیماری چاقی و بی ام آی بالا مشاهده شود. با تشخیص صحیح علت مشکل، بهترین گزینه درمانی می تواند توسط پزشک ارائه گردد.

مقاله ای که در حال مطالعه آن می باشید، به بررسی موضوع ” کلسترول باعث چاقی می شود ” پرداخته است. چنان چه شما نیز به این موضوع علاقه مند می باشید، با ما تا پایان این نوشتار، همراه بمانید.

آیا قهوه چاق کننده است؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی لینک فوق کلیک نمایید.

کلسترول و چاقی؛ دو یار جدایی ناپذیر

بر اساس مطالعات انجام شده روی انواع غذاهایی با کالری یکسان، اما با میزان متفاوتی از انواع چربی های اشباع شده و اشباع نشده، مشخص شده است که چربی اشباع موجود در گوشت قرمز، کره و نیز لبنیات، می تواند تقریباً یک پنجم از انرژی مورد نیاز بدن را در طول روز تامین نماید.

این در حالی است که مصرف چربی اشباع، ارتباط بسیار نزدیکی با چاقی و اضافه وزن دارد. علاوه بر این، این مواد، عامل اصلی ابتلا به انواع بیماری های قلبی و عروقی به شمار می روند.

کلسترول و چاقی؛ دو یار جدایی ناپذیر
کلسترول و چاقی؛ دو یار جدایی ناپذیر

از سوی دیگر، چربی های غیر اشباع یا همان اشباع نشده، میزان کمتری کلسترول بد و تری گلیسیرید را تولید می کنند. مصرف چربی های از نوع اشباع نشده، می تواند خطر احتمال ابتلا به بیماری چاقی و نیز انواع بیماری های قلبی و عروقی را نیز کاهش دهد.

چربی اشباع نشده را می توان در انواع روغن های گیاهی نظیر روغن زیتون و زیتون، روغن کانولا، روغن آفتابگردان، آجیل ها و آوواکادو پیدا کرد.

همان طور که میزان بالایی از کلسترول بد خون می تواند سبب بیماری چاقی شود، چاقی و اضافه وزن نیز خود عاملی بر ابتلا بر انواع بیماری هایی نظیر کلسترول خون بالا می باشد. این دو بیماری، ارتباطی بسیار نزدیک به یکدیگر دارند و هر یک می تواند باعث بروز دیگری شده و یا هر دو با هم، پدیدار شوند.

چنان چه میزان مصرف کلسترول حتی به میزان 10 میلی گرم کاهش یابد

چنان چه میزان مصرف کلسترول حتی به میزان 10 میلی گرم کاهش یابد، تاثیرات بسیار مفیدی بر عدم ابتلا و پیشرفت انواع بیماری ها خواهد داشت.

هنگامی که فرد میزان کمتری از چربی غیر اشباع شده را به ویژه همراه با یک رژیم کم کالری و تمرینات ورزشی منظم مصرف نماید، می تواند از بروز انواع بیماری های مرتبط با اضافه وزن و چاقی، نظیر کلسترول بالا پیشگیری نماید.

در این میان، در شرایطی که شاخص توده بدنی در بیمار در حدی باشد که چربی انباشته شده در آن، نشانگر بی ام آی بالا، یا به عبارت، ابتلا به بیماری چاقی از درجات بالای آن باشد، رژیم غذایی و ورزش، نمی توانند روش های درمانی کارآمدی به شمار روند.

به دلیل اهمیت درمان چاقی و کلسترول بالا در افرادی که بی ام آی بالایی دارند، در دنباله مقاله ” کلسترول باعث چاقی می شود ” بیشتر به بررسی این موضوع پرداخته ایم و در نگارش آن، از رهنمودهای دکتر سلیمی، جراح فوق تخصص لاپاراسکوپی و انواع جراحی های چاقی، بهره گرفته ایم.

بی ام ای بالا و روش درمان آن

بی ام آی به عنوان یک معیار بین المللی، یک شاخص قابل قبول و استاندارد برای تشخیص میزان چربی انباشته شده در بدن می باشد. با برآورد میزان بی ام آی، محدوده چاقی و یا لاغری فرد مشخص می گردد.

بی ام ای بالا و روش درمان آن
بی ام ای بالا و روش درمان آن

برای محاسبه بی ام ای، کافیست که وزن فرد بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد وی بر حسب متر، تقسیم شود. عدد حاصله، نشانگر بی ام آی می باشد. درجات و محدوده های متفاوتی برای بی ام آی در نظر گرفته شده است.

در شرایطی که شاخص بی ام ای، از عدد 30 بالاتر باشد، فرد چاق محسوب می شود. این افراد، عموماً به انواع بیماری های مرتبط با چاقی، نظیر دیابت نوع دو، کلسترول بالا، فشار خون بالا، انواع بیماری های تنفسی و قلبی-عروقی مبتلا می باشند.

چنان چه، فرد در درجات بالای بی ام آی باشد، دیگر نمی تواند با رژیم های لاغری و تمرینات ورزشی، به وزن ایده آل و استاندارد برسد. حال آن که در بسیاری از موارد، پیروی از رژیم های لاغری و رها کردن آن ها، خود عاملی بر اضافه وزن بیشتر نیز خواهد شد.

دکتر سلیمی، متخصص در زمینه انواع جراحی های چاقی نظیر اسلیو معده و بای پس معده به روش لاپاراسکوپی، با تجربه ای طولانی و درخشان در این زمینه، به کلیه بیماران مبتلا به چاقی با بی ام آی بالا، انجام عمل جراحی چاقی را بهترین روش درمانی بیان می نمایند.

پس از انجام جراحی چاقی، کاهش وزنی دائمی حاصل می گردد و بیماری های مرتبط با چاقی، به تدریج به صورت کامل، درمان و بهبود می یابند.

مزایای جراحی چاقی برای بی ام آی بالا

جراحی چاقی، یک گزینه مناسب برای افرادی می باشد که از روش های مختلف درمانی نتوانسته اند وزن خود را کاهش دهند و امید خود را برای رسیدن به اندامی متناسب، از دست داده اند.

مزایای جراحی چاقی برای بی ام آی بالا
مزایای جراحی چاقی برای بی ام آی بالا

علاوه بر این، جراحی چاقی، سبب بهبود عملکرد دستگاه تنفسی و قلب می گردد و می تواند میزان قند خون را کنترل نماید. بسیاری از دردهای مفصلی که به دلیل اضافه وزن به وجود می آیند، پس از عمل جراحی چاقی و کاهش وزن، تسکین و درمان می شوند.

کلسترول بالا که از عوامل مرتبط با چاقی است نیز به حد متعادل باز می گردد. همچنین، جراحی چاقی، عاملی مؤثر در درمان ناباروری می باشد. دکتر سلیمی، جراحی چاقی را به روش لاپاراسکوپی انجام می دهند که کمترین دوره نقاهت را داشته و فرد می تواند در مدت کوتاهی، فعالیت های روزانه و عادی خود را از سر گیرد.

عمل جراحی به روش لاپاراسکوپی، بر خلاف روش های جراحی سنتی، هیچ آثاری از اسکار و بخیه روی پوست بیمار باقی نخواهد گذاشت که این امر، از نظر زیبایی، اهمیت بسیار بالایی دارد.

جراحی چاقی به عنوان یک روش درمان چاقی به صورت دائمی، مزایای جسمی و روحی بسیاری را با خود به همراه دارد که ذکر تمامی آن ها، در این مقوله نمی گنجد.

سخن پایانی

کلسترول یک عامل حیاتی برای بدن می باشد. اما در شرایطی که به میزان بسیار زیادی از آن مصرف گردد، می تواند عوارضی نظیر اضافه وزن و چاقی را به دنبال داشته باشد. از سوی دیگر، بالا بودن میزان بی ام ای، خود می تواند عاملی بر ابتلا به بیماری کلسترول خون بالا باشد.

لذا، دو فاکتور کلسترول و چاقی، همواره با یکدیگر ارتباط مستقیم داشته و یکی عاملی بر ابتلا به دیگری می باشد. در مواردی که بی ام آی به محدوده چاقی نرسیده باشد، می توان با رژیم لاغری مناسب و ورزش، با کاهش وزن، میزان کلسترول را نیز تنظیم نمود.

سخن پایانی
سخن پایانی

این در حالی است که در بی ام آی بالا، تنها گزینه درمانی، انجام عمل جراحی چاقی می باشد. پس از انجام جراحی چاقی تحت نظر دکتر سلیمی، نه تنها وزن فرد کاهش می یابد، بلکه بسیاری از بیماری های مرتبط با آن، نظیر کلسترول خون بالا نیز درمان می شوند.

در این مقاله، موضوع ” کلسترول باعث چاقی می شود ” مورد بررسی قرار گرفته است. امید است که مطالب بیان شده در این مطلب، برای عزیزان علاقه مند به این موضوع، مفید واقع شده باشد.

روش های درمان دیابت
دیابت
روش های درمان دیابت

در این مقاله سعی می کنیم به این سؤال پاسخ بدهیم که روش های درمان دیابت چیست؟ جراحی چاقی از روش های درمان دیابت با

رژیم سیب و کاهو
رژیم غذایی
رژیم سیب و کاهو

رژیم سیب و کاهو که به عنوان یک رژیم خاص غذایی شناخته می شود، یکی از رژیم های معروف برای کاهش وزن و لاغری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید