چگونگی تشخیص دیابت

چگونگی تشخیص دیابت
فهرست مطالب

دیابت یک بیماری شناخته شده در سطح جهان می باشد و آشنایی با چگونگی تشخیص دیابت می تواند تاثیر بسیار زیادی در جلوگیری از رشد این بیماری داشته باشد.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

بیماری دیابت جزو بیماری هایی است که امکان تشخیص آن از روی نشانه های خاصی امکان پذیر می باشد اما چنین تشخیصی، نتیجه ی قطعی به ما نخواهد داد و برای این که ابتلا به دیابت فردی تایید شود حتما باید آزمایش خون و نتیجه ی آن بررسی شود.

متدهای مختلفی برای تشخیص دیابت از طریق آزمایش وجود دارد که در این مقاله قصد داریم تا در مورد چگونگی تشخیص دیابت از طریق روش های مختلف بحث کنیم.

پیشنهاد می کنیم از پست a1c نرمال چند است دیدن کنید.

چگونگی تشخیص دیابت

بیماری دیابت یکی از بیماری های مطرح شده در چندین دهه ی اخیر می باشد. دیابت در اکثر موارد معمولا به عنوان یک بیماری مزمن شناخته می شود که ممکن است افراد مبتلا به این بیماری حتی از ابتلا به دیابت نیز بی خبر باشند.

همچنین افرادی که با این بیماری درگیر هستند شاید متوجه این نکته باشند که عدم کنترل نامناسب این بیماری می تواند موجب اخلال در انجام امور روزمره ی فرد گردد.

اگر قند سه ماهه بالا باشد یعنی چی؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی سوال فوق کلیک نمایید.

چگونگی تشخیص دیابت
چگونگی تشخیص دیابت

تغییر شیوه ی زندگی انسان ها

تغییر شیوه ی زندگی انسان ها و ماشینی شدن کارها در کنار مصرف مواد غذایی مغایر با طبیعت بدن موجب شده است تا بیماری دیابت در کشورهای مختلف رواج پیدا کند و به همین سبب روش های مختلفی برای مبارزه با این بیماری وجود دارد.

اما آن چه که پیش از مقابله با دیابت باید بدان توجه شود، چگونگی تشخیص دیابت می باشد که اهمیت بسیار زیادی دارد.

به سبب اهمیت بیماری دیابت، روش های مختلفی برای تشخیص این بیماری وجود دارد که هر یک از این روش ها در صورتی که به  صورت صحیح پیش برده شود، می تواند موجب شناسایی دیابت در بدن بیمار گردد.

در ادامه ی این بخش از مقاله قصد داریم تا به معرفی چگونگی تشخیص دیابت و روش های مختلفی که برای این امر وجود دارد آشنا شویم.

در صورتی که شما نیز بر اساس برخی از تغییرات در بدن و بروز نشانه های ابتلا به دیابت احساس می کنید که دچار این بیماری شده اید، بهتر است در سریع ترین فرصت ممکن برای انجام آزمایش خون اقدام کنید چرا که تشخیص به موقع دیابت می تواند موجب تسهیل روند پیشگیری و درمان این بیماری گردد.

در ادامه ی مقاله به تحلیل و بررسی روش های مختلف تشخیص دیابت و آزمایش های متنوعی که در این زمینه وجود دارد می پردازیم.

  • تشخیص از طریق آزمایش هموگلوبین

انجام آزمایش هموگلوبین (HbA1c) یکی از رایج ترین شیوه های تشخیص دیابت در بزرگسالان می باشد. چگونگی تشخیص دیابت از طریق انجام آزمایش هموگلوبین می تواند موجب شود تا امکان بررسی میزان قند خون فرد در سه ماه اخیر برای پزشک میسر باشد.

تشخیص از طریق آزمایش هموگلوبین
تشخیص از طریق آزمایش هموگلوبین

در آزمایش هموگلوبین، میزان گلوکز متصل به هموگلوبین اندازه گیری می شود و از آن جایی که عمر گلبول های قرمز در حدود سه ماه می باشد، امکان بررسی میزان قند خون در سه ماه اخیر وجود خواهد داشت.

هموگلوبین بخش خاصی از گلبول قرمز می باشد که وظیفه ی رساندن اکسیژن را به سایر اعضای بدن دارد و به همین سبب است که آسیب دیدگی هموگلوبین در خون انسان می تواند بر سیستم تنفسی نیز تاثیر گذار باشد.

آزمایش هموگلوبین می تواند جنبه ی نظارتی برای افرادی داشته باشد که احتمال ابتلا به دیابتشان بالا می باشد و این دسته از افراد بهتر است برای حفظ روال سلامتی خود از هر سه ماه یکبار اقدام به انجام آزمایش هموگلوبین خون کرده و نتایج سه ماهه را به پزشک خود ارائه دهند.

چگونگی تشخیص دیابت از طریق انجام آزمایش هموگلوبین به نظر پزشک شما بستگی دارد و به همین سبب برای این که بتوانید روند افزایش و یا کاهش قند خون خود را در سه ماهه ی اخیر از طریق انجام آزمایش هموگلوبین دریابید، می توانید با مراجعه به پزشک اطلاعات تکمیلی را در این زمینه به دست آورید.

شما می توانید برای انجام این آزمایش به مراکز درمانی معتبر مراجعه کرده و با ارائه ی نمونه ی خون خود، جواب آزمایش هموگلوبین را دریافت نمائید. دادن آزمایش هموگلوبین نیاز به شرایط خاصی ندارد و در هر ساعت از شبانه روز امکان نمونه برداری از خون برای انجام این آزمایش وجود دارد.

  • تشخیص از طریق تحمل گلوکز خوراکی

بهترین راه برای تشخیص پاسخ بدن انسان به گلوکز، انجام آزمایش تحمل گلوکز خوراکی (OGTT) می باشد. این آزمایش به صورت غربالگری صورت پذیرفته و در حدود دو ساعت طول می کشد.

تشخیص از طریق تحمل گلوکز خوراکی
تشخیص از طریق تحمل گلوکز خوراکی

در این روش، ابتدا مقداری از خون بیمار به منظور بررسی آزمایش می شود و سپس مقدار مشخصی از پودر گلوکز و یا همان قند به بیمار داده می شود و نحوه ی مصرف آن توسط پزشک تشریح می گردد.

پس از گذشت مدت زمان تعیین شده، دوباره آزمایش خون بیمار گرفته می شود و از این طریق میزان تاثیرپذیری بدن بیمار از قند دریافت شده توسط بدن وی مشخص می گردد.

چگونگی تشخیص دیابت در این طریقه ی آزمایش خون وابسته به نحوه ی پاسخ دهی بدن بیمار به میزان قند دریافتی می باشد که موجب می گردد تا تاثیر پذیری بدن بیمار از گلوکز مشخص شود و همین امر نشان دهنده ی مبتلا بودن و یا نبودن وی به بیماری دیابت خواهد بود.

انجام تست تحمل گلوکز خوراکی نه تنها می تواند بیماری دیابت را در بیمار تشخیص دهد بلکه این امکان وجود دارد که از طریق انجام آزمایش تحمل گلوکز خوراکی به این نکته نیز پی برد که آیا بدن بیمار مستعد ابتلا به دیابت می باشد یا خیر.

دیابت جزو بیماری هایی است که هر کسی می تواند به آن مبتلا شود اما برخی از افراد به دلیل شرایط جسمانی خاصی که دارند و نحوه ی پاسخگویی بدنشان به گلوکز و مواد قندی، بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به بیماری دیابت می باشند و انجام آزمایش تحمل گلوکزخوراکی می تواند این نکته را مشخص کند.

  • تشخیص از طریق آزمایش گلوکز ناشتا

ساده ترین روشی که می توان از آن برای چگونگی تشخیص دیابت نام برد، انجام آزمایش گلوکز به صورت ناشتا می باشد. آزمایش گلوکز ناشتا معمولا در هنگام صبح گرفته می شود و بیمار تا هشت ساعت قبل از این آزمایش نباید به غیر از آب، چیز دیگری بخورد و یا بیاشامد تا نتیجه ی این آزمایش دچار اشکال نگردد.

پزشکان معمولا افرادی را به انجام این آزمایش در نظر می گیرند که علائم خاصی از دیابت در آن ها وجود ندارد اما به دلیل شرایط خاصی که دارند، احتمال ابتلا به دیابت در آن ها زیاد می باشد.

تشخیص از طریق آزمایش گلوکز ناشتا
تشخیص از طریق آزمایش گلوکز ناشتا
افرادی که دیابت دارند نیز می توانند برای تشخیص روند پیشرفت بیماری خود اقدام به انجام آزمایش گلوکز به صورت ناشتا کنند

همچنین افرادی که دیابت دارند نیز می توانند برای تشخیص روند پیشرفت بیماری خود اقدام به انجام آزمایش گلوکز به صورت ناشتا کنند.

معمولا در چنین مواردی توصیه می شود تا بیمار پیش از آن که اولین دوز داروهای خود را مصرف کند و یا اولین انسولین روزانه ی خود را تزریق کند، اقدام به نمونه گیری از خون خود کند تا از طریق پزشک بتواند با مقایسه ی نتایج قبلی از روند رشد و یا کاهش بیماری دیابت در بدن بیمار آگاهی یابد.

همان طور که قبلا هم گفته شد، روش های مختلفی برای چگونگی تشخیص دیابت و مقابله با این بیماری وجود دارد و در بین این روش های مختلف، آزمایش گلوکز به صورت ناشتا را می توان ساده ترین و یکی از دقیق ترین نتایج دانست چرا که در این روش آزمایش، نحوه ی پاسخگویی بدن بیمار به میزان قند موجود در بدن کاملا طبیعی و بدون دخالت می باشد

و به همین دلیل در صورتی که فردی از طریق انجام آزمایش گلوکز به صورت ناشتا متوجه ابتلای خود به بیماری دیابت شود، احتمال وجود خطا در چنین موردی نزدیک به صفر می باشد و این امر در صورتی خواهد بود که تمامی نکات گفته شده پیش از انجام این آزمایش به صورت کامل رعایت گردد.

  • تشخیص دیابت در دوران بارداری (آزمایش چالش گلوکز)

چگونگی تشخیص دیابت در دوران بارداری خانم ها با حالت عادی تشخیص این بیماری تفاوت هایی دارد. از آن جایی که خانم ها در طول دوران بارداری خود نیاز به تامین انرژی جنین برای رشد کافی را دارند به همین سبب میزان قند خون زنان باردار در چنین حالتی و به صورت خودکار توسط بدن فرد افزایش می یابد.

این امر بدین معنی است که زنان باردار در صورت انجام یک آزمایش ساده ی تشخیص دیابت، ممکن است به عنوان یک فرد مبتلا به دیابت شناخته شوند در حالی که چنین نیست.

تشخیص دیابت در دوران بارداری (آزمایش چالش گلوکز)
تشخیص دیابت در دوران بارداری (آزمایش چالش گلوکز)

به همین منظور روش خاصی برای چگونگی تشخیص دیابت در زنان باردار وجود دارد که چنین افرادی برای آگاهی از ابتلا به دیابت می توانند در دوران بارداری خود از این طریق اقدام کنند. تست چالش گلوکز نام آزمایشی یک ساعته است که در دوران بارداری و به منظور ابتلای فرد به دیابت گرفته می شود.

طریقه ی این آزمایش نیز تقریبا همانند روش ازمایش تحمل گلوکز خوراکی می باشد اما این دو آزمایش تفاوت های اندکی دارند و بنابر تشخیص پزشکان، چگونگی تشخیص دیابت در دوران بارداری از طریق انجام آزمایش چالش گلوکز امکان پذیر خواهد بود.

بدین منظور زنان بارداری که نشانه های ابتلا به دیابت را در خود مشاهده می کنند، می توانند در سه ماهه ی دوم بارداری خود و با مراجعه به یک مرکز درمانی معتبر، اقدام به انجام این آزمایش کنند.

توصیه ی ما به چنین افرادی مراجعه به پزشک پیش از انجام آزمایش می باشد چرا که مشورت با پزشک در چنین مواردی می تواند پاسخگوی برخی از شبهات پیش آمده برای افراد باشد و شاید در چنین حالتی اصلا نیازی به انجام آزمایش چالش گلوکز در خانم های باردار نباشد.

هزینه آزمایش دیابت بارداری چقدر است؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی لینک فوق کلیک نمایید.

  • تشخیص دیابت نوع یک

یکی از شاخه های بیماری دیابت که ممکن است برخی از افراد را درگیر خود کند، دیابت نوع یک می باشد.

ابتلا به دیابت نوع یک را می توان یکی از اختلالات سیستم ایمنی بدن دانست چرا که در این روش سیستم ایمنی بدن انسان، سلول هایی که تولید کننده ی انسولین در بدن هستند را به عنوان یک تهدید علیه سلامتی تشخیص داده و کارایی این سلول ها را از آن ها می گیرد. چگونگی تشخیص دیابت نوع یک به نظر پزشک در این زمینه بستگی دارد.

تشخیص دیابت نوع یک
تشخیص دیابت نوع یک

برای این که پزشک بتواند ابتلای بیمار خود را به بیماری دیابت نوع یک تشخیص دهد باید نمونه ی خون و ادرار بیمار را جمع کرده و آزمایشاتی را در این زمینه انجام دهد.

در صورت وجود اتو آنتی بادی در خون انسان، احتمال ابتلای فرد به دیابت قوی می باشد. اتو آنتی بادی یکی از نشانه های سیستم ایمنی بدن در هنگام حمله به سلول های تولید کننده ی انسولین می باشد.

همچنین وجود کتون در ادرار بیمار نیز می تواند دلیلی بر ابتلای فرد به بیماری دیابت نوع یک باشد. کتون ها معمولا شامل نشانه های خاصی هستند که وجود این نشانه ها دلیلی بر استفاده از چربی بدن به جای انرژی می باشد و تشخیص این نکته از طریق انجام آزمایش ادرار امکان پذیر می باشد.

معمولا نحوه ی تشخیص ابتلای بیمار به دیابت نوع یک از طریق انجام آزمایش واحد امکان پذیر نمی باشد

معمولا نحوه ی تشخیص ابتلای بیمار به دیابت نوع یک از طریق انجام آزمایش واحد امکان پذیر نمی باشد و پزشکان برای به دست آوردن اطمینان کافی در این زمینه، آزمایشات متعددی را برای تشخیص این موضوع در نظر می گیرند.

چگونگی تشخیص دیابت و تشخیص صحیح و درست این بیماری در زمان مناسب یکی از اولین اقداماتی است که می توان برای شروع مقابله با دیابت و جلوگیری از رشد آن در بدن انجام داد.

بیماری دیابت اقسام مختلفی دارد و هر یک از اقسام آن نیز نشانه های مختلفی در هنگام ابتلای بیمار بروز می دهند و به همین سبب چگونگی تشخیص دیابت یکی از مهم ترین مسائلی است که پیش از هرگونه اقدامی در جهت درمان این بیماری باید در نظر گرفته شود.

در این مقاله سعی کردیم تا به بررسی روش های گوناگون تشخیص دیابت پرداخته و با هر یک از این روش ها آشنا شویم. در صورتی که شما نیز احساس می کنید که به سبب وجود برخی از علائم و نشانه ها به بیماری دیابت مبتلا هستید، بهتر است در اولین اقدام برای تشخیص بیماری خود به پزشک مراجعه کرده و در صورت توصیه ی پزشک برای انجام آزمایش خون با توجه به نوع تشخیص پزشک اقدام نمائید.

روش های درمان دیابت
دیابت
روش های درمان دیابت

در این مقاله سعی می کنیم به این سؤال پاسخ بدهیم که روش های درمان دیابت چیست؟ جراحی چاقی از روش های درمان دیابت با

رژیم سیب و کاهو
رژیم غذایی
رژیم سیب و کاهو

رژیم سیب و کاهو که به عنوان یک رژیم خاص غذایی شناخته می شود، یکی از رژیم های معروف برای کاهش وزن و لاغری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید