در این مقاله سعی می کنیم به این سؤال پاسخ بدهیم که چاقی خطرناک چیست ؟ لطفا تا انتهای این مقاله همراه باشید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
در این سال ها بیماری چاقی در سراسر دنیا زمینه ابتلا به خطرناک ترین بیماری های غیرواگیر را به وجود آورده است. اضافه وزن و چاقی به درجه بندی های مختلفی تقسیم بندی می شوند که در این میان چاقی خطرناک، موجب تضعیف سیستم ایمنی و به دنبال آن موجب افزایش ریسک درگیری با بیماری های گوناگون می گردد.
همچنین این معضل انجام فعالیت ها را برای اغلب افراد، غیر ممکن می سازد. در این مقاله قصد داریم با توجه به مطالب علمی، این پرسش را که چاقی خطرناک چیست؟ مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.
بدون شک پس از مطالعه این مقاله اطلاعات شما پیرامون چاقی خطرناک و عوارض این بیماری افزایش می یابد. پس تا پایان این نوشتار ما را همراهی کنید.

پیشنهاد می کنیم از پست کدام نوع دیابت خطرناک است دیدن کنید.
چاقی خطرناک چیست؟
چاقی و اضافه وزن به عنوان یکی از شایع ترین معضلات در سلامتی افراد شناخته می شوند که عامل مهمی برای ایجاد بیماری های دیگر نیز هستند. با توجه به منابع علمی، انباشته شدن بیش از حد و غیر نرمال سلول های چربی در اندام های مختلف بدن، به عنوان دقیق ترین تعریف برای چاقی خطرناک مطرح می شود.
سازمان جهانی بهداشت این بیماری را یک ریسک جدی در زمینه سلامتی معرفی کرده است. ملاک تشخیص چاقی، bmi یا شاخص توده بدنی است که با استفاده از آن می توان تعیین نمود که چه کسانی به چاقی خطرناک مبتلا هستند. در قسمت های بعدی به صورت مجزا به این موضوع خواهیم پرداخت.
بعد از کلاس بندی افراد با توجه به bmi مشخص شده، می توان به این پرسش پاسخ داد که چاقی خطرناک چیست؟
در واقع یکی از اصلی ترین عوارض چاقی خطرناک، به وجود آوردن زمینه های ابتلا به بیماری هایی مانند انواع سرطان ها، دیابت نوع دو و غیره است.
از این رو اغلب متخصصان تغذیه و پزشکان به افرادی که دچار اضافه وزن هستند، هشدار می دهند با پیروی از برنامه ریزی های اصولی و درست از ابتلا به چاقی خطرناک پیشگیری کنند. همچنین به بیمارانی که با معضل چاقی خطرناک دست و پنجه نرم می کنند، هشدار می دهند که با استفاده از ایمن ترین و سریع ترین تکنیک ها به دنبال بهبود این عارضه باشند.

چگونه می توان با استفاده از bmi چاقی خطرناک را مشخص کرد؟
شاخص توده بدنی با استفاده از فرمول زیر محاسبه می گردد:
در ابتدا قد افراد را بر حسب متر اندازه گیری نموده و ضربدر دو می کنند.
سپس وزن افراد را به کیلوگرم بدست می آورند.
در آخر توان دوم قد افراد ( عدد محاسبه شده در قسمت اول) را بر عدد به دست آمده از وزن تقسیم می نمایند.
عددی که در نهایت به دست می آید، همان بی ام آی یا شاخص توده بدنی است.
کسانی که در پاسخ این فرمول، اعدادی بالاتر از ۳۵ را بدست می آورند، در گروه افراد مبتلا به چاقی خطرناک دسته بندی می شوند.
همچنین چنانچه عدد bmi بین ۳۰ تا ۳۵ محاسبه شود، نشان دهنده این است که افراد دچار اضافه وزن زیادی بوده و جزء بیماران چاق قرار می گیرند.

چرا می بایست درمان بیماری چاقی خطرناک را در اولویت قرار داد؟
ممکن است تا این قسمت از مقاله برای برخی مخاطبان این پرسش ایجاد شده باشد که دلیل اهمیت بیماری چاقی خطرناک چیست و آیا واقعاً چاقی و اضافه وزن خطرناک هستند؟
در این بخش و با هدف پاسخ به این پرسش ها، بهتر است بیماری هایی را که چاقی مفرط در پیدایش آن ها مهم ترین سهم را دارد، ذکر کنیم.
قطعاً پس از مطالعه این قسمت به ضرورت درمان سریعتر چاقی خطرناک پی خواهید برد.

چاقی خطرناک چگونه باعث ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود؟
ارتباط مستقیمی میان چاقی خطرناک و ابتلا به بیماری های قلبی عروقی وجود دارد. از آنجایی که مهمترین عامل ابتلا به مشکلات قلبی، مواردی مانند پرفشاری خون، کلسترول بالا و تری گلیسیرید بالا است، چاقی خطرناک با افزایش بسیار زیاد موارد ذکر شده، زمینه را برای ایجاد بیماری قلب و عروق کرونری فراهم می آورد.

-
کلسترول بالا
اگر شاخص توده بدنی افراد بیشتر از عدد ۳۵ باشد، میزان کلسترول بدن آن ها نیز افزایش می یابد. این معضل در زنان چاق بیشتر از مردان چاق است.
همچنین ذخیره شدن چربی در اندام ها نیز به صورت مجزا با میزان کلسترول در ارتباط می باشد. در واقع افرادی که مبتلا به چاقی خطرناک در ناحیه شکم هستند، در مقایسه با دیگر بیماران چاق از کلسترول بیشتری برخوردارند.
-
افزایش تری گلیسیرید
بررسی های گوناگون اثبات نموده اند که رابطه تنگاتنگی میان شاخص توده بدنی و افزایش میزان تری گلیسیرید خون وجود دارد. هر چقدر عدد bmi بیشتر از ۳۰ باشد، تری گلیسیرید نیز افزایش می یابد.
-
افزایش LDL
افزایش میزان کلسترول بد، باعث ایجاد بیماری های قلبی می شوند. چاقی خطرناک تأثیر بسیار زیادی در بالا رفتن میزان LDL دارد. به نحوی که با افزایش BMI از عدد ۲۰ به ۳۰، سطح کلسترول بد خون حدود ۲۰ میلی گرم بیشتر می شود.
-
سكته قلبی
بر اساس مطالعات پزشکی، ریسک بروز سکته قلبی در افرادی که bmi آن ها در وضعیت خطرناکی قرار دارد، بسیار زیاد است. در واقع هر ۱ واحد افزایش شاخص توده بدنی پس از عدد ۲۲، ده درصد ریسک بروز سکته قلبی را افزایش می دهد.
-
نارسایی قلبی
یکی از شایعترین عوارض چاقی مفرط و اضافه وزن، نارسایی قلبی است این بیماری به عنوان یکی از دلایل عمده مرگ و میر در افرادی که مبتلا به چاقی خطرناک هستند، شناخته شده است.

در راستای پاسخ به پرسش چاقی خطرناک چیست و بیان عوارض آن، بهتر است بدانید که چاقی خطرناک، سبب ایجاد تغییرات زیادی در ساختار کارکردی دریچه های قلبی شده و همراه با بیماری دیابت و افزایش فشار خون، باعث تسریع در ایجاد نارسایی قلبی می گردد.
چاقی خطرناک چگونه باعث ابتلا به دیابت نوع دو می شود؟
یکی از رایج ترین عوارض چاقی خطرناک، ابتلا به دیابت نوع دو است که با توجه به فهرست ارائه شده توسط سازمان جهانی بهداشت، پیرامون بیماری های وابسته به چاقی، می توان گفت، دیابت نوع دو در رده اول قرار گرفته است.
چربی های شکمی پس از ترشح هورمون های مخصوص، التهابات بدن را افزایش داده که به دنبال آن مقاومت نسبت به گیرنده های انسولین به وجود می آید. طی این فرآیند، واکنش بدن به هورمون انسولین بسیار کاهش می یابد. در نتیجه متابولیسم کربوهیدرات ها و چربی ها انجام نمی شود. افزایش میزان قند خون عامل ایجاد دیابت است.
تحقیقات علمی حاکی از آن است که اجرای برنامه های لاغری و انجام عمل های جراحی کاهش وزن برای بیماران مبتلا به چاقی خطرناک، باعث ممانعت از ابتلا به دیابت می گردد.
اگر مبتلا به بیماری دیابت هستید، مقاله درمان قطعی قند خون بالا را مطالعه نمایید.

چاقی خطرناک چگونه باعث ایجاد آپنه انسدادی خواب می شود؟
آپنه انسدادی خواب در واقع اختلال کوتاه مدت در چرخه سیستم تنفسی به هنگام خواب است. این معضل یکی از اصلی ترین دلایل حضور بیماران مبتلا به چاقی مفرط، در بیمارستان ها و کلینیک های درمان چاقی بشمار می رود.
قطع تنفس در هنگام خواب شبانه، اغلب باعث بروز سردرد، خواب آلودگی و گیجی در طی روز و کاهش میل جنسی می گردد. بیمارانی که دارای شاخص توده بدنی بیشتر از عدد ۳۰ می باشند، معمولاً با آپنه انسدادی خواب مواجه خواهند شد.
چاقی خطرناک چگونه باعث بروز اختلال در چرخه قاعدگی می شود؟
یکی از مهمترین عوامل ایجاد اختلال در چرخه قاعدگی مخصوصاً در میان زنان جوان، ابتلا به چاقی خطرناک است. اختلال در دوران قاعدگی در اغلب بیماران، چرخه عادات ماهیانه را متوقف می سازد.
رابطه میان چاقی خطرناک و ابتلای مفاصل به آرتروز
چاقی خطرناک باعث تحمیل فشار بسیار زیادی به مفاصل بدن، علی الخصوص مفصل زانو شده و به عنوان یکی از از شایع ترین عوامل بروز آرتروز در زنانی که دارای bmi بسیار بالایی هستند، محسوب می شود.
بر اساس آزمایش های صورت گرفته، چنانچه افراد بتوانند تنها دو واحد از میزان توده بدنی خود را کاهش دهند، ریسک ابتلا به آرتروز بیش از ۵۰٪ کاهش می یابد.

چاقی خطرناک چگونه باعث ابتلای افراد به سرطان می گردد؟
محققان چاقی خطرناک را به عنوان یکی از تأثیرگذارترین عوامل در ابتلای افراد به انواع سرطان ها مخصوصاً سرطان رحم و سینه معرفی می کنند. این گونه از کنسرها به ترتیب چهارمین و دومین دلیل مرگ و میر در زنان محسوب می شوند.
بیماری چاقی مفرط همین طور در ایجاد سرطان روده (سرطان کولون) هم نقش قابل توجهی دارد. محققان اثبات نموده اند که در مورد مردان دارای Bmi بیشتر از ۳۰، ریسک بسیار زیادی برای ابتلا به این نوع سرطان وجود دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله ارتباط چاقی و سرطان را مطالعه نمایید.
تا این بخش از مقاله چاقی خطرناک چیست، شما را با این بیماری و مهمترین عوارض مرتبط با آن آشنا نمودیم.
در ادامه می خواهیم بهترین درمان های چاقی خطرناک را به صورت مختصر بیان کنیم.

بهترین راه های درمان چاقی خطرناک
- پیروی از یک رژیم غذایی مناسب که بر اساس سن و شرایط فیزیکی بدن افراد تنظیم شده است.
- انجام فعالیت های بدنی از قبیل پیاده روی آهسته، شنا و غیره.
- انجام تکنیک های مختلف جراحی لاغری. باید بگوییم در مورد افرادی که دارای شاخص توده بدنی بیشتر از ۳۵ هستند، به عنوان تنها روش دستیابی به سلامتی و تناسب اندام بکار می رود.
اگر به دنبال راهی برای لاغر شدن در مدت زمان کوتاهی هستید بهترین گزینه جراحی لاغری می باشد.جهت مشاوره و انجام جراحی لاغری می توانید به دکتر مهدی سلیمی مراجعه کنید زیرا ایشان در زمینه جراحی لاغری بسیار با تجربه هستند و همین تجربه و مهارت می تواند در کاهش وزن شما بسیار موثر باشد.

جمع بندی
موضوع اصلی این نوشتار در مورد پاسخ دقیق به این سؤال بود که چاقی خطرناک چیست؟ همین طور پیرامون بیماری های مرتبط با چاقی، به ذکر چند مورد پرداخته شد.
در پایان لازم است یادآوری کنیم که درمان چاقی خطرناک، اقدامی غیر ممکن محسوب نمی شود و شما می توانید با مراجعه به پزشک یا متخصص تغذیه، روش های متنوعی را برای کاهش وزن دریافت کنید.
کدام کاهش وزن خطرناک است؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی سوال فوق کلیک نمایید.