پماد برای تاول پای دیابتی

با ما همراه شوید تا بیشتر با موضوع پماد برای تاول پای دیابتی آشنا شوید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510 📞

در این مقاله، سعی داریم تا در خصوص پماد برای تاول پای دیابتی مطالب جامع و کاملی را در اختیار شما قرار دهیم. همچنین درباره دیابت و انواع آن، تاول پای دیابتی، علت بروز تاول، نوروپاتی، علائم نوروپاتی، شیوه های تشخیص و نکات مهم برای پیشگیری از بروز تاول پا در این گروه از بیماران اطلاعات کاملی را ارائه می نماییم.

یکی از بیماری های مزمن که ممکن است برای اکثر افراد به وجود آید دیابت می باشد برای انجام جراحی پای دیابتی توصیه می کنیم از پست جراحی پای دیابتی دیدن کنید.

مقدمه

پماد برای تاول پای دیابتی
پماد برای تاول پای دیابتی

انواع پماد برای تاول پای دیابتی

  1. پماد کلوتریمازول
  2. پماد سیلور سولفادیازین
  3. پماد آلفا
  4. موپیروسین
  5. کادکسومر ایودین
  6. مترونیدازول
  7. پماد باسیتراسین زینک
  8. پماد عسل با درجه پزشکی
  9. ژل ایکس طباسپت تریتا PHMB
آن چه در نوشتار پماد برای تاول پای دیابتی، مورد ارزیابی قرار می گیرد:

دیابت چیست و انواع آن را نام ببرید؟

نوروپاتی چیست و علائم آن را بیان نمایید؟

چه گروهی از افراد، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری دیابت قرار می گیرند؟

تاول پای دیابتی چیست؟

عواملی که سبب بروز تاول در پای دیابتی ها می شود را نام ببرید.

روش های شناسایی نوروپاتی در بیماران مبتلا به دیابت را توضیح دهید.

شیوه های جلوگیری از تاول در پای بیماران دیابتی را نام ببرید.

دستورالعمل های غذایی که بیماران دیابتی بایستی در برنامه رژیم غذایی خود از آن استفاده نمایند را ذکر نمایید.

نتیجه گیری

 

دیابت

لازم است تا پیش از توضیح درباره پماد برای تاول پای دیابتی، در خصوص عارضه دیابت اطلاعات کاملی را ارائه نماییم. دیابت عارضه ای مزمن بوده که در آن بدن شخص قادر به استفاده از گلوکز و یا ذخیره آن نیست. زمانی که بدن شخص نتواند به میزان لازم انسولین تولید نموده و یا از آن به صورت صحیح استفاده کند، شخص به این عارضه (دیابت) مبتلا است.

این هورمون در بدن شخص اقدام به تولید پانکراس (لوزالمعده) می نماید به این گونه که انسولین، از طریق خون، گلوکز را دریافت نموده و به داخل سلول های موجود در بدن انتقال می دهد تا به این روش بدن از قند به عنوان انرژی استفاده نماید. این هورمون در دیابتی ها یا به میزان اندک بوده و یا بنا به دلایل متعدد موثر نبوده و در نهایت سلول ها قادر به جذب قند خون به شکل کامل نیستند.

نهایتاً این امر باعث شده تا میزان قند خون به مراتب افزایش یافته و کم کم این موضوع صدمات جبران ناپذیری را برای برخی از اعضای بدن ایجاد نماید.

دیابت
دیابت

انواع دیابت

دو نوع کلی بیماری دیابت شامل دیابت نوع یک و نوع دو است که هر یک از آن ها دارای مشخصه و نشانه های متعددی در بیماران هستند که با توجه به عنوان مقاله فوق در مورد هر یک از آن ها توضیحاتی را ارائه می نماییم.

انواع دیابت
انواع دیابت

دیابت نوع یک:

دیابت وابسته به هورمون انسولین نام دیگر دیابت نوع یک است که افراد کمتری به این عارضه مبتلا می شوند. از نظر متخصصین، ژنتیک و عوامل محیطی از جمله موارد بروز دیابت نوع یک است که هنوز به صورت کامل شناسایی نشده است.

این عارضه اغلب در میان کودکان و یا جوانان بیشتر مشاهده می شود. اما ممکن است در هر رده سنی، شخص به این بیماری مبتلا شود. معمولاً افراد مبتلا به دیابت نوع یک به منظور ادامه حیات روزانه بایستی به صورت منظم انسولین تزریق نمایند.

برای تشخیص بهترین کلینیک درمان زخم پای دیابتی لطفا از صفحه کلینیک زخم پای دیابتی دیدن کنید.

دیابت نوع دو:

در حال حاضر یکی از رایج ترین انواع عارضه فوق، دیابت نوع دو یا دیابت غیر وابسته است که به طور کلی به دلیل پایداری و ثبات سلول های موجود در بدن در مقابل انسولین در بدن شخص به وجود می آید.

دیابت نوع دو اغلب در بزرگسالان رخ می دهد اما به دلیل شاخص توده بدنی بالا، عدم تحرک و مصرف مواد غذایی نامناسب، سرایت این بیماری در میان نوجوانان و جوانان بسیار زیاد بوده است.

البته ممکن است عارضه فوق در میان رده های خاصی نظیر بانوان بارداری که هیچ پیشینه ندارند مشاهده شود که از نظر متخصصین، این بیماری به عنوان دیابت بارداری  معرفی میشود.

دیابت نوع دو:
دیابت نوع دو:

در این عارضه، بانوان باردار اولین بار با بالا بودن میزان قند خون در این دوره حساس روبرو می شوند. معمولاً این علائم پس از زایمان به شکل کامل در این گروه از بیماران حذف می گردد، اما این بیماران در آینده، بیشتر مستعد ابتلا به دیابت نوع دو هستند. دیابت بارداری با اثرگذاری روی رشد و نمو جنین، باعث بروز اختلالات تنفسی، ناهنجاری های مادرزادی و زایمان های زودتر از موعد در فرد می شود.

پیش دیابت:

قبل از بروز بیماری دیابت در فرد، اکثر اشخاص به پیش دیابت مبتلا می شوند که در این گروه از افراد، میزان قند خون از محدوده طبیعی و نرمال آن به مراتب بیشتر بوده است.

پیش دیابت یکی از رایج ترین انواع دیابت در بین بیماران محسوب می شود که قابل برگشت است. به منظور کنترل بیشتر روی پیش دیابت و جلوگیری و همچنین تبدیل آن به عارضه دیابت، نکات مهمی را در ادامه مبحث پماد برای تاول پای دیابتی متذکر می شویم:

پیش دیابت:
پیش دیابت:

تقلیل وزن

کاهش میزان اندکی از وزن حتی به مقدار پنج الی هفت درصد می تواند تاثیر زیادی در پیشگیری از بروز این عارضه به همراه داشته باشد.

انجام تمرینات فیزیکی مداوم

سیصد دقیقه ورزش مداوم در طی هفته نظیر پیاده روی تند و یا سی دقیقه روزانه می تواند در پیشگیری از بروز دیابت به بیماران کمک مهمی نماید.

کنترل روی استرس و تنش های روزانه فرد در جلوگیری از ابتلای فرد به عارضه دیابت بسیار حائز اهمیت بوده است.

مصرف موادغذایی مفید، کم کالری و استاندارد از جمله موارد دیگری است که در پیشگیری از ابتلای فرد به دیابت می تواند به بیماران کمک شایانی نماید.

کلیه موارد ذکر شده از نکاتی هستند که افراد با دقت نمودن به آن و پیروی از تمامی دستورالعمل های پزشکی می توانند تا حد بسیار زیادی از ابتلای فرد به بیماری دیابت پیشگیری نمایند.

انجام تمرینات فیزیکی مداوم
انجام تمرینات فیزیکی مداوم

علائم بیماری دیابت

ابتلای فرد به بیماری دیابت با نشانه های متعددی همراه است که در زیر به آن اشاره می نماییم:

  •   یکی از نشانه های بارز بیماری دیابت به پرخوری در افراد اشاره دارد.
  •   تشنگی بسیار و استفاده بیش از اندازه مایعات، از دیگر علائم ابتلای فرد به عارضه دیابت است.
  •   تکرر ادرار، عفونت لثه و از دست دادن وزن از دیگر نشانه های عارضه دیابت در بیماران معرفی می شود.
  •   بیمارانی که با مشکلات بینایی و همچنین سوزن سوزن شدن و یا به عبارت دیگر بی حسی در نواحی دست و پاها همراه هستند.
  •   عفونت های برگشت پذیر و عدم بهبود زخم از دیگر نشانه های عارضه دیابت در افراد است.

تمامی موارد ذکر شده از علائم تشخیص عارضه فوق است که افراد در صورت ظهور هر یک از این علائم باید به مجرب ترین متخصصین غدد مراجعه نمایند. در برخی از موارد، دیابت علائمی نداشته که معمولاً نوع دو این عارضه در فرد رخ می دهد.

در چنین مواردی ممکن است شخص ماه ها و یا سال های متوالی به این بیماری گرفتار بوده و از وجود آن بی اطلاع باشد. به این علت که علائم در بیماری دیابت به گونه ای به آرامی در حال پیشرفت است که شناسایی آن بسیار سخت صورت می گیرد.

برای فهمیدن مراحل چگونگی درمان مشکل زخم پای دیابت توصیه می کنیم پست مراحل اولیه زخم پای دیابتی را مشاهده کنید.

چه گروهی از افراد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری دیابت قرار می گیرند؟

بروز یک و یا چند علائم از نشانه های بیماری دیابت که در بالا به آن اشاره نمودیم، بروز دیابت را در شخص به مراتب افزایش می دهد که عبارتند از:

سوابق عارضه دیابت در بین اعضای درجه یک خانواده، عدم تحرک، سوابق دیابت بارداری، بانوان گرفتار به (PCOS) سندرم تخمدان پلی کیستیک، افزایش تری گلیسرید و کلسترول، پرفشاری، شاخص توده بدنی بالا، زمینه مشکلات قلبی عروقی، تولد نوزاد با وزن بسیار بالا و اختلال تحمل قند خون در تست های مربوطه از جمله مواردی است که سبب می شود تا افراد بیشتر در معرض این بیماری قرار گیرند که لازم است در این راستا اقدامات پیشگیرانه را برای پیشگیری از بروز این بیماری انجام دهید.

چه گروهی از افراد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری دیابت قرار می گیرند؟
چه گروهی از افراد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری دیابت قرار می گیرند؟

محصولات غذایی تاثیرگذار در افزایش قند خون

در ادامه مقاله پماد برای تاول پای دیابتی، باید در خصوص مواد غذایی موثر در افزایش میزان قند خون و بیماری دیابت در افراد، مواردی را بیان نماییم.

محصولات غذایی تاثیرگذار در افزایش قند خون
محصولات غذایی تاثیرگذار در افزایش قند خون

نشاسته ها:

غلات تصفیه شده نظیر آرد، نان و برنج سفید و همچنین سیب زمینی سرخ شده از محصولات غذایی هستند که مصرف مداوم آن ها سبب بروز ابتلای فرد به عارضه دیابت می شود.

سبزیجات:

سبزیجات کنسروی حاوی نمک زیاد، سبزیجات طبخ شده به همراه کره، سبزیجات پخته شده با پنیر و سس و همچنین سبزیجات پخته شده به همراه شوری و یا ترشی از محصولات غذایی دیگری هستند که استفاده پیوسته آن باعث افزایش قند خون در افراد می شود.

میوه ها:

انواع کمپوت ها و یا میوه های کنسروی، پاستیل، آب میوه های غیر طبیعی، ژله، میوه های خشک و یا مربا از دیگر خوراکی هایی هستند که در بالا بردن میزان قند خون تاثیرگذار هستند.

پروتئین:

فرآورده های گوشتی سرخ شده، ماهی سرخ شده، پنیر پرچرب، قسمت های چرب گوشت نظیر دنده و قلوه گاو، کالباس، انواع متعدد گوشت پرندگان همراه با پوست و بیکن از مواد غذایی پروتئینی هستند که در افزایش میزان قند خون و یا ابتلای فرد به عارضه دیابت موثر هستند.

لبنیات:

پنیر، شیر، ماست پرچرب، بستنی پرچرب و خامه نیز از خوراکی های تاثیرگذار در افزایش قند خون به شمار می آیند.

چربی و شیرینی جات:

خوراکی های فرآوری شده که حاوی مقادیر بسیاری از گلوکز و یا چربی های اشباع شده هستند نیز در بروز این عارضه تاثیرگذار می باشند.

نوشیدنی ها:

نوشابه های گازدار، آب میوه های غیر طبیعی، قهوه و کافی میت به همراه شکر، چای شیرین، نوشیدنی های انرژی زا از جمله نوشیدنی هایی به شمار می آیند که در افزایش میزان گلوکز خون در افراد تاثیرگذار هستند.

کلیه محصولات غذایی نامبرده از خوراکی هایی به شمار می آیند که مصرف مداوم آن ها باعث بالا رفتن مقدار قند خون و بروز بیماری دیابت در بیماران می شود.

نوشیدنی ها:
نوشیدنی ها:

تاول پای دیابتی

تاول هایی که اغلب در ناحیه پای بیماران مبتلا به دیابت بروز می کند، کیست های کوچکی هستند که لبریز از مایع بوده که در قسمت سطحی لایه پوست در این گروه از بیماران نمایان می شود که تاول پای دیابتی نامیده می شود.

تاول های فوق مملو از مایع شفاف بوده که بر اثر بروز هر گونه آلودگی در ناحیه با خالی کردن خون و یا چرک همراه می شود. برهمین اساس اکثر متخصصین برای جلوگیری از پیامدهای حاصل از این تاول ها، پماد برای تاول پای دیابتی را به بیماران مبتلا به این عارضه پیشنهاد می نمایند تا از این طریق از فرآیند پیشرفت عارضه پیشگیری نمایند.

تاول پای دیابتی
تاول پای دیابتی

علت تاول های مکرر در این گروه از بیماران هنوز به طور قطعی مشخص نشده است

علت تاول های مکرر در این گروه از بیماران هنوز به طور قطعی مشخص نشده است، بلکه عوامل مختلفی در شکل گیری این بیماری در دیابتی ها اثرگذار است. به طور معمول تاول های پای دیابتی یکی متداولترین پیامدهای حاصل از  نوروپاتی دیابتی است.

آسیب عصبی ناشی از نوروپاتی باعث از دست رفتن اندام های حسی انتهایی بدن در شخص دیابتی می شود و عدم حس به خصوص  از دست دادن درد در این گروه از بیماران در برخی موارد، باعث میگردد که آسیب های وارد شده در فرد پنهان بماند.

مسئله حائز اهمیت این است که هنگامی که آسیب های ایجاد شده به بیماران دیابتی به موقع شناسایی نشود، به تدریج باعث بروز تاول و یا پیدایش زخم در شخص می شود که در این مواقع لازم است بیمار مطابق نظر پزشک مرتبط از پماد برای تاول پای دیابتی استفاده نمایند.

برای جلوگیری از قطع عضو در دیابتی ها، باید به تکنیک های شناسایی چگونگی بروز زخم و یا تاول آگاهی کامل داشته باشید و از پارامترهایی که سبب بروز این عارضه در بیماران مبتلا به دیابت می شود نیز جلوگیری نمایید.

علت تاول های مکرر در این گروه از بیماران هنوز به طور قطعی مشخص نشده است
علت تاول های مکرر در این گروه از بیماران هنوز به طور قطعی مشخص نشده است

علل متداول تاول های ایجاد شده در بیماران مبتلا به دیابت

1)    کفش های نامناسب و نا مرغوبی که اکثر بیماران مبتلا به دیابت از آن استفاده می نمایند، یکی از عواملی است که سبب بروز تاول در دیابتی ها می شود.

2)    طبق نظر متخصصین غدد، کاهش گردش خون می تواند عامل دیگر در بروز تاول پای دیابتی ها به شمار آید.

3)    کاندیدا آلبیکانس یا عفونت های قارچی مورد دیگری است که سبب پیدایش تاول در ناحیه پا در بیماران مبتلا به دیابت می شود.

4)    تحریکات و یا آسیب هایی که در قسمت پا و یا دست در دیابتی ها ایجاد می شود، عامل دیگری از بروز تاول در دیابتی هاست.

در چنین شرایطی است که متخصصین به منظور درمان و پیشگیری از روند بیماری، پماد برای تاول پای دیابتی را به بیماران توصیه می نمایند.

بیماران مبتلا به دیابت بیشتر از سایر افراد مستعد بروز این تاول ها در ناحیه پا هستند:

–       افرادی که روی میزان قند خون خود به صورت اثربخشی نظارت ندارند.

–       در این بین افرادی که به نوروپاتی دیابتی گرفتار هستند، بیشتر مستعد بروز تاول در ناحیه پا قرار می گیرند.

–       بیماران گرفتار به شریان های محیطی و یا حساس به نور UV (ماوراء بنفش) نیز از افراد دیگر بیشتر مستعد بروز تاول های پای دیابتی قرار می گیرند.

–       براساس مطالعات انجام شده، بانوان دو برابر آقایان بیشتر در برابر بروز این عارضه قرار می گیرند.

به این ترتیب این گروه از بیماران بایستی به تمامی دستورالعمل های پزشکی و شیوه های درمانی مراقبتی برای پیشگیری از پیامدهای حاصل از این تاول ها پایبند باشند.

علت تاول پا در بیماران مبتلا به دیابت

همان طور که متذکر شدیم، ضایعه های پوستی غیر معمول در این گروه از بیماران، تاول های پای دیابتی است که شاید این بیماری به صورت ناخودآگاه در دیابتی ها پدیدار می شود.

پیامدهایی مانند نوروپاتی و یا نفروپاتی از مشکلاتی است که اکثر دیابتی ها با آن مواجه هستند. باید بدانید، این عارضه به تنهایی اصلاح و ترمیم میشود و تشخیص آن اغلب به صورت بالینی فاقد از هر گونه درد و یا ناراحتی بوده است و همچنین تشکیل تاول های فشرده که در بخش سطحی پوست به وجود می آیند، غیر ملتهب هستند.

تاول های فوق اغلب ناشی از اصطکاک دائم پوست و مواد مایع که معمولاً بر اثر اصطکاک کفش در این گروه از بیماران ایجاد می شود، پدیدار می گردد. استفاده از چکمه، کفش و یا صندل در طولانی مدت باعث ایجاد تاول های پوستی در این گروه از بیماران می شود. مرطوب نگه داشتن مداوم پاها به راحتی می تواند در تشکیل این تاول ها موثر باشد.

به این ترتیب اکثر متخصصین غدد برای درمان و جلوگیری از پروسه درمانی، پماد برای تاول پای دیابتی را به دیابتی ها پیشنهاد می نمایند تا از این طریق در کمترین بازه زمانی، بهبودی کامل را حاصل نمایند.

زخم پای دیابتی یکی از شایع ترین زخم ها می باشدکه برای چگونگی انجام نحوه پانسمان صفحه نحوه پانسمان زخم پای دیابتی را مشاهده کنید.

نوروپاتی

همان طور که اشاره نمودیم، اکثر تاول هایی که در ناحیه پای این گروه از بیماران ایجاد می شود، در افراد گرفتار به نوروپاتی است. عارضه دیابت و یا همان قند خون بالا کم کم به اکثر بافت های موجود در بدن مانند رگ ها و یا اعصاب نفوذ پیدا کرده و صدماتی را وارد می نماید. بالا بودن میزان قند خون یکی از صدمات جدی را که به سیستم بدن وارد می نماید، دستگاه عصبی در شخص بیمار بوده است.

بیش از پنجاه درصد از بیماران مبتلا به دیابت در دوره بیماری خود بخش بسیار زیادی را از جراحت های وارده به عصب ها تجربه نموده اند که اغلب در اثر عدم توجه به شیوه نامه های پزشکی و همچنین مهار نکردن مقدار قند خون در آن ها است.

به این ترتیب هر چه پیامدهای دیابت در افراد بیشتر باشد، درصد این که اعصاب شخص بیشتر دچار صدمه شود، افزایش می یابد و در نهایت این امر به تدریج اختلالات متعددی را برای فرد به همراه دارد.

همان طور که متذکر شدیم، نوروپاتی یکی از متداولترین صدمات موجود در اعصاب محیطی در دیابتی هاست. اعصاب محیطی شامل کلیه عصب هایی است که در خارج از مغز و یا نخاع بوده که آسیب دیدن عصب های موجود در ناحیه دست و پا یکی از مهمترین بخش های این بیماری محسوب می شود. معمولا این صدمات عصبی در ناحیه هر دو پا به صورت همزمان در فرد آغاز می شود.

نوروپاتی
نوروپاتی

علائم نوروپاتی دیابتی

دیابتی هایی که با گزگز و یا مورمور شدن و یا به عبارت دیگر با سوزن سوزن شدن اندام های حرکتی دست و پاها همراه هستند، می توان بیان نمود که این علائم یکی از نشانه های ایجاد نوروپاتی در این گروه از بیماران است. درد و یا حساسیت بسیار زیاد در دیابتی ها به شکلی است که:

گرم و یا سرد شدن بسیار زیاد پاها، سوزش موجود در ناحیه پاها، عدم حس درد و بی حسی و ناتوانی درد حتی در شرایطی که شخص با آسیب دیدگی و یا ایجاد تاول ها همراه می شود، تضعیف ماهیچه های دست و پا، صدمات حاصل از تاول های ایجاد شده در ناحیه هر دو پا تنها بخشی از نشانه های نوروپاتی در دیابتی هاست که بهبودی کامل آن مستلزم زمان بسیار زیادی است.

بایستی متذکر شویم که بیشتر این علائم به خصوص دردهای سوزشی و یا تیر کشنده موجود در ناحیه دست و پا در زمان شب به مراتب بدتر و در نهایت بیشتر می شود. در برخی موارد نیز علائم دردناک بهبود یافته اما عدم حس و یا حس سردی در این ناحیه به صورت قدیمی در این نواحی باقی می ماند.

روش های شناسایی نوروپاتی در بیماران دیابتی چیست؟

هنگامی که فرد بیمار به پزشک مرتبط مراجعه می کند، احتمال این که در مرحله نخست، پزشک اقدام به معاینه های اولیه پای بیماران دیابتی نماید زیاد بوده است.

لذا پزشک متخصص، دمای پا، نبض، پوست پا و علاوه بر این ماهیچه های پا را مورد معاینه قرار داده و در صورت نیاز برای انجام رسیدگی های بیشتر در خصوص نوروپاتی در این گروه از بیماران، تست سرعت هدایت عصبی و یا (EMG) نوار عضله را برای دیابتی ها پیشنهاد می نمایند.

نتیجه آزمایشات صورت گرفته حاکی از آن است که اعصاب مربوطه تا چه مقدار به صورت صحیح در این افراد کار می کند. EMG و یا نوار عضله، میزان همکاری و یا هماهنگی میان ماهیچه ها و اعصاب را نشان می دهد و همچنین تست سرعت نیز اندازه گیری سرعت انتقال پیام های عصبی و کیفیت صحت عصب ها را در شخص بیمار شناسایی و بازبینی می نماید.

روش های شناسایی نوروپاتی در بیماران دیابتی چیست؟
روش های شناسایی نوروپاتی در بیماران دیابتی چیست؟

درمان نوروپاتی دیابتی

کنترل و مهار دقیق میزان قند خون در ناحیه پاها باعث می شود که از صدمه دیدن عصب های محیطی پیشگیری و یا چنان چه این عصب ها قبل از این که با آسیب همراه شوند، از روند صدمه از طریق پماد برای تاول پای دیابتی جلوگیری می نمایند.

هنگامی که اعصاب محیطی با صدمه همراه می شوند، مرکزیت شیوه درمانی در این ناحیه تحت معالجه قرار می گیرد تا به این روش دست و پاها در همان شرایط قرار گرفته و یا شیوه های لازم به منظور جلوگیری از بدتر شدن بیماری را انجام دهد.

بایستی متذکر شویم که امروزه درمان آسیب های عصبی و برگشت مجدد آن ها به صورت سالم، در مراحل معالجه مقدور نبوده و کاهش درد و ناراحتی یکی از مهمترین اهداف در این درمان ها به شمار می آید. به عبارت دیگر شیوه مطلوب صدمات اعصاب محیطی ناشی از عارضه دیابت است به این صورت که:

حفظ میزان قند خون در محدوده هدف و کنترل درد و همچنین محافظت صحیح و درست از پاها می تواند تا حد قابل توجهی از بروز تاول در ناحیه پا در این گروه از بیماران جلوگیری نماید.

نوروپاتی در اغلب موارد با افسردگی در دیابتی ها همراه می شود

نکته حائز اهمیت این است که نوروپاتی در اغلب موارد با افسردگی در دیابتی ها همراه می شود که در چنین شرایطی نبایستی درمان افسردگی در این گروه از بیماران را فراموش کنیم.

پزشک مرتبط برای رسیدن به کلیه اهدافی که به آن متذکر شدیم، از داروهای خوراکی متعددی به منظور معالجه دیابتی ها استفاده می کنند تا از این طریق از روند بیماری در آن ها پیشگیری نمایند.

البته برخی از داروها دارای کاربردهای متعددی هستند که در این ناحیه می تواند به آسانی ناراحتی و یا حس ناخوشایند حاصل از صدمه نوروپاتی را تصحیح نمایند. بنابراین پزشک متخصص براساس کلیه اطلاعاتی که از شخص درباره مشکل دیابت از طریق آزمایشات مربوطه کسب نموده است، مناسب ترین گزینه را برای معالجه به دیابتی ها معرفی می نمایند.

بهتر است بدانید که دوران بهبودی کامل تاول پای دیابتی ها غالباً بدون درمان بین دو تا پنج هفته زمان نیاز دارد. لذا درمان این تاول ها معمولاً برای جلوگیری از بروز عفونت های حاصل از آن است که در اولین اقدام، پزشک متخصص، پماد برای تاول پای دیابتی را به این گروه از بیماران تجویز می نماید.

نوروپاتی در اغلب موارد با افسردگی در دیابتی ها همراه می شود
نوروپاتی در اغلب موارد با افسردگی در دیابتی ها همراه می شود

شیوه های کاربردی برای جلوگیری از عفونت تاول در دیابتی ها

یکی از مهمترین روش های جلوگیری از بروز عفونت، ممانعت از سوراخ نمودن و ترکیدن این تاول هاست. چنان چه این سری از تاول ها در دیابتی ها بزرگ، دردناک، مداوم و یا ملتهب باشد، شخص با ذکر دستورالعمل های پزشکی که در ادامه به آن اشاره می نماییم، می تواند اقدامات پیشگیرانه را به منظور جلوگیری از روند بیماری انجام دهد:

کمپرس:

استفاده از برخی از کمپرس های نرمال به منظور رفع تحریک های پوستی و خارش در دیابتی های گرفتار به این تاول ها می تواند تا حدی مثمر ثمر واقع شود.

بانداژ:

شما با کمک بانداژها می توانید تاول های ایجاد شده و حتی نواحی اطراف پوست را از ترکیدن و یا خراشیدن محافظت نمایید.

آسپیراسیون:

در روش فوق، پزشک مرتبط در اولین گام، تاول های ایجاد شده را تخلیه می نماید و سقف تاول را بدون دستکاری در محل ایجاد شده باقی می گذارد تا به این صورت، تا حد قابل توجهی احتمال بروز عفونت های حاصل از این تاول ها را تقلیل نمایند.

آنتی بیوتیک های موضعی و استروئیدها:

ممکن است این دو دارو که در موارد حاد این عارضه به کار برده می شود، غیر ضروری و نهایی ترین دستورالعمل در اکثر موارد برای بروز این تاول ها در دیابتی ها محسوب شود.

علاوه بر پماد برای تاول پای دیابتی؛ کلیه موارد عنوان شده، از مراحل معالجه تاول در این گروه از بیماران است که پزشک متخصص برای پیشگیری از روند عارضه فوق به بیماران توصیه می نمایند.

البته اغلب متخصصین علاوه بر کاهش ریسک عفونت به دیابتی ها، توصیه می کنند که با تحت نظر قرار گرفتن متخصص پوست به منظور استمرار دوره درمانی و همچنین شرایط درمانی جدی تر برای پوست، اقدامات پیشگیرانه را به صورت کامل انجام دهند. نکته حائز اهمیت این است که در بعضی موارد ممکن است پزشک مرتبط، انجام بیوپسی تاول را برای درمان به بیماران تجویز نمایند.

آنتی بیوتیک های موضعی و استروئیدها:
آنتی بیوتیک های موضعی و استروئیدها:

علائم تاول در دیابتی ها

اغلب تاول های ایجاد شده در دیابتی ها، معمولاً در افرادی بیشتر مشاهده می شود که چندین سال با این بیماری مواجه بودند و قادر نبودند به شکل صحیح آن را مهار و یا کنترل نمایند. به این ترتیب بعضی از بیماران بایستی به این نکته توجه نمایند که بروز این تاول ها در ناحیه پا، اولین علائم در پیش دیابت و یا دیابت است که فرد با آن روبرو می شود.

در این مرحله، افراد برای برطرف نمودن این عارضه می توانند از (پماد برای تاول پای دیابتی) استفاده نمایند. معمولاً این برآمدگی ها در ناحیه ساق پا، انگشتان پا، بازوها و یا حتی در دست ها مشاهده می شوند.

برای درمان تخصصی و قطعی زخم پای دیابتی توصیه می کنیم صفحه درمان قطعی زخم پای دیابتی را ببینید.

این تاول ها ممکن است با ویژگی هایی که در زیر به آن اشاره می نماییم نیز همراه باشند:

1)    تاول هایی که دارای فرم نابسامان و یا نامنظمی هستند و در ناحیه پای این گروه از بیماران مشاهده می شوند، یکی از نشانه های بروز تاول در پای دیابتی هاست.

2)    از دیگر نشانه های این تاول ها عرض آن هاست که تقریباً تا حدود (15cm) است.

3)    خوشه ی و یا اندک به صورت آسیب های تک نیز مشاهده می شوند.

4)    یکی از بارزترین نشانه های تاول پای دیابتی را می توان به مایع شفاف داخل آن ها اشاره نمود.

5)    اغلب بیمارانی که با این عارضه همراه هستند، معمولاً با حس خارش مواجه می شوند.

معمولاً پوست اطراف تاول های ایجاد شده در دیابتی ها به صورت سالم و یا تندرست دیده می شوند، اما چنان چه به صورت قرمز و یا متورم در پیرامون آن ها مشاهده می شوند، شخص باید بلافاصله به پزشک مرتبط مراجعه و مشکل ایجاد شده را با وی در میان گذارد.

این تاول ها ممکن است با ویژگی هایی که در زیر به آن اشاره می نماییم نیز همراه باشند:
این تاول ها ممکن است با ویژگی هایی که در زیر به آن اشاره می نماییم نیز همراه باشند:

تشخیص تاول پا در دیابتی ها

این کیست های کوچک که حاوی پلاسما و یا سرم هستند، در لایه خارجی پوست ممکن است پس از سوختن و یا یخ زدگی در سطح پوست مشاهده شوند.

همچنین، احتمال دارد که در معرض مواد شیمیایی و یا اصطکاک های پوستی قرار گیرد. از مهمترین تاول های دیابتی ها می توان به تاول های خونی، گرمایی و اصطکاکی متذکر شد. ممکن است این کیست های حاوی مایع شفاف که در ناحیه پای بیماران مبتلا به دیابت ایجاد می شود، بسیار مشابه تاول های سوختگی باشد.

از نظر متخصصین، یکی از رایج ترین فاکتورها در بروز این عارضه در بیماران، عفونت های قارچی است که علاوه بر ناحیه پا، در بخش های دیگر بدن مانند انگشتان دست و یا بازوها نمایان می شود.

پماد برای تاول پای دیابتی

هنگامی که این تاول ها در ناحیه پای دیابتی ها مشاهده می شود، اولین اقدامی که شخص می تواند برای معالجه انجام دهد، شست و شوی کامل پا از طریق آب و صابون و خشک نمودن موضع بروز تاول است.

به این ترتیب، پس از انجام مراحل ذکر شده و پاکسازی کامل محل، شخص می تواند از پمادهای حاوی آنتی بیوتیک که از سوی پزشک متخصص تجویز شده است، استفاده نماید و سپس روی سطح را با کمک گاز استریل پوشش دهد تا محل آسیب دیده کاملاً پوشانده و مراحل بهبودی سریعتر سپری شود.

نکته حائز اهمیت این است که استفاده از پماد برای تاول پای دیابتی و مراقبت های بسیار که توسط پزشک متخصص به این گروه از بیماران پیشنهاد می شود، می تواند تا حد بسیار زیادی به جلوگیری و همچنین تقلیل عفونت و جراحت های حاصل از بیماری کمک شایانی نماید.

بهتر است بدانید که درمان زخم دیابت، اولین اقدامی است که شخص در رابطه با تاول های ایجاد شده بایستی دقت بسیار نماید تا از روند بیماری پیشگیری نماید.

پماد برای تاول پای دیابتی
پماد برای تاول پای دیابتی

پیشگیری از پیامدهای شدید

دیابتی ها برای پیشگیری از پیامدهای بسیار شدید و یا مرحله انتهایی تاول ها لازم است که از مناسب ترین شیوه های درمانی استفاده نمایند.

بر مبنای مطالعات صورت گرفته روی دیابتی ها، بیانگر این است که آمپوتاسیون (قطع عضو) تاثیرات ناخوشایند و منفی بسیاری را در مقابل دیگر پیامدهای حاد عارضه دیابت مانند مشکلات نابینایی و یا کلیوی به همراه دارد که می تواند تا حد بسیاری از کیفیت زندگی این بیماران بکاهد.

همچنین عدم تحرک، افسردگی، استقلال و اضطراب در بین دیابتی ها به تدریج سبب قطع عضو در ناحیه تاول های ایجاد شده در پا می شود که در تمامی دیابتی ها امری بسیار متداول است.

به این ترتیب اغلب متخصصین پیشنهاد می نمایند تا در صورت بروز این تاول ها، حتماً از پمادهایی که متخصصین برای برطرف نمودن این تاول ها به بیماران توصیه می نمایند را به شکل منظم در طی روز استفاده کنند.

شیوه بهره مندی از پماد برای تاول پای دیابتی

همان طور که اشاره نمودیم، بیماران در اولین اقدام بایستی تاول های ایجاد شده در ناحیه پا را با کمک سرم های نمکی به صورت کامل شست و شو داده و سپس با کمک پماد برای تاول پای دیابتی به طور کامل روی سطح تاول را پوشش دهید و این امر را روزی دوبار تکرار نمایید.

پزشکان به دیابتی ها پیشنهاد می نمایند تا از ترکیب مواد اضافی به این سری از پمادهای مخصوص بیماران دیابتی جداً خودداری نمایید. به این علت که شاید تاثیرگذاری پماد را در آن ها به تاخیر بیندازد.

شیوه بهره مندی از پماد برای تاول پای دیابتی
شیوه بهره مندی از پماد برای تاول پای دیابتی

از نکات مهم دیگری که در استفاده از پماد برای تاول پای دیابتی بایستی به آن اشاره نماییم این است که:

بایستی تاول برای بهره مندی از پماد به صورت کامل آماده و یا به عبارت دیگر از هر گونه لایه نکروزه وسیع و یا آلودگی سطحی کاملاً ضد عفونی و تمیز گردد.

مقدار قند خون در بیماران باید روزانه به شکل منظم کنترل و مهار گردد. قند خون بالا سبب به تعویق افتادن بازسازی و ترمیم محل جراحت می شود و یا در برخی موارد تاثیرگذاری پماد را در درمان شخص بیمار غیر ممکن می سازد.

نکته مهم دیگری که در این راستا بایستی متذکر شویم، این است که محل تاول بایستی معاینه شود. به این صورت که محل آسیب باید از نظر خونرسانی و یا گرفتگی عروق خونی و عصب حسی توسط مجرب ترین متخصصین مرتبط بازبینی گردد.

روشن است که به هر میزان که مقدار گرفتگی ها در بیمار بیشتر باشد، بازسازی و یا ترمیم تاول ها نیز به تعویق می افتد و روند بهبودی به زمان بیشتری نیاز دارد.

بهتر است در خصوص زمان بهره مندی از این سری پمادهای موضعی مطالبی را متذکر شویم:

دوره درمان استفاده از پماد برای تاول پای دیابتی در اغلب دیابتی ها متفاوت بوده است و به مقدار قند خون، مقدار تاول، گرفتگی عروق خونی، پانسمان و بهره مندی صحیح، عدم مصرف سیگار، انسداد اعصاب حسی، بهره مندی منظم از پمادهای حاوی آنتی بیوتیک، تغذیه سالم و مفید و آموزش های لازم به منظور جلوگیری و سایر موارد دیگر بستگی دارد.

درباره بهره مندی از پمادها بایستی متذکر شویم که همراهی نمودن شخص بیمار با دیابتولوژیست و یا متخصصین می تواند سبب تسریع بهبودی و نیز معالجه تاول ها به این گروه از بیماران کمک شایانی نماید.

مقدار بهبودی تاول ها با بهره مندی از این پمادها تا چه حدی است؟

با توجه به ترمیم تاول ها و یا روند تسریع بهبودی تاول ها، باید عوامل تاثیرگذار که باعث بروز ایجاد این تاول ها می شود را حذف نماییم و از سویی دیگر باید پارامترهای تاثیرگذار را به همراه داشته باشیم که از سوی مجرب ترین متخصصین، پماد برای تاول پای دیابتی به بیماران پیشنهاد می شود.

این امر دو تاثیرگذاری متفاوت را به همراه دارد

این امر دو تاثیرگذاری متفاوت را به همراه دارد. یعنی عامل های قارچی، میکروبی و علاوه بر این نکروزه و بافت های مرده را که به شکل کامل حذف می نماید و در نهایت عملکرد آن باعث تسریع فرآیند بازسازی و ترمیم در شخص بیمار می شود. بهتر است بدانید که دو فاکتور خونرسانی سلولی و همچنین زایندگی که برای بهبود تاول نیاز است را ایجاد می نماید.

به این ترتیب بر اساس چهار مشخصه ذکر شده، پماد برای این گروه از بیماران، می توان در فرآیند صحت معالجه بیماران مبتلا به دیابت اقدامات اولیه را انجام داد. نکته حائز اهمیت این است که پمادهای فوق به هیچ عنوان پیامدهای جانبی و یا ممانعت استفاده از آن را برای دیابتی ها به همراه ندارد.

بانوان شیرده و یا باردار

البته در بین گروه های درمانی، بانوان شیرده و یا باردار که به این عارضه مبتلا هستند، باید برای استفاده از این پمادهای موضعی برای برطرف نمودن تاول های پا، با پزشک مرتبط مشورت نمایند.

بانوان شیرده و یا باردار
بانوان شیرده و یا باردار

بایستی خاطر نشان شویم که ترکیدن تاول پا در دیابتی ها سبب نفوذ آسانتر میکروب به داخل پا در این افراد می شود. همچنین میکروب ها در نواحی پوست باعث بروز عفونت در فرد می شوند و به این ترتیب به داخل استخوان ها نفوذ می یابند که درمان آن امری سخت و پیچیده است. بنابراین در صورت روند صعودی این علائم، پزشکان متخصص برای جلوگیری از پروسه بیماری، قطع عضو اندام آسیب دیده را برای بیماران تجویز می نمایند.

جراحت پا

در ادامه مقاله پماد برای تاول پای دیابتی، بهتر است درباره جراحت پا نیز مطالبی را ارائه نماییم. علاوه بر بروز ناگهانی تاول های ایجاد شده در بیماران مبتلا به دیابت، ممکن است جراحت های پا در این افراد رخ دهد. شکاف های قرمزی که روی پوست ایجاد می شوند و عمقی ندارند و یا در برخی مواقع هم ممکن است بسیار عمیق باشند را زخم پا در دیابتی ها می گویند.

شاید این زخم ها که بیشتر در ناحیه پا ایجاد می شوند، به صورت منافذی باز باشند که از مسیر قشر کامل پوست گسترش می یابند که شامل تاندون ها، استخوان ها و دیگر قالب های عمیق هستند.

زخم پا در بیماران مبتلا به دیابت، مشکلاتی را به همراه دارد:

دیابتی ها و نیز بیمارانی که با گردش خون ضعیف همراه هستند، با این جراحت ها بیشتر مواجه می شوند. صحت و بهبودی کامل این جراحت ها در بیماران مبتلا به دیابت به دلیل موقعیت قند خون، کمی سخت تر از دیگر بیماران است.

حتی در شرایطی که تاول و یا زخم ایجاد شده نیز در حد بسیار کوچکی در فرد بیمار ایجاد شود و بلافاصله درمان صورت نگیرد، باعث بروز عفونت در شخص شده که بایستی فوراً به پزشک مرتبط مراجعه نمایند.

در صورت عدم توجه، دیابتی ها با مشکلاتی نظیر آبسه، کیست چرکی، عفونت استخوان (استئومیلیت)، گانگرن و عفونت سلولیت همراه می شوند. بر همین اساس بهتر است بیماران مبتلا به دیابت با توجه به کاهش و یا افزایش مقدار گلوکز خون به جراحت های عمیقی و یا اندک که بر روی پوست ایجاد می شوند، دقت بسیار نمایند تا از این طریق از پیشرفت بیماری پیشگیری نمایند.

زخم پا در بیماران مبتلا به دیابت، مشکلاتی را به همراه دارد:
زخم پا در بیماران مبتلا به دیابت، مشکلاتی را به همراه دارد:

جلوگیری از تاول در دیابتی ها

از صدمات رایج در دیابتی ها که منجر به تجویز متخصصین به پماد برای تاول پای دیابتی می شود، ایجاد انواع تاول ها در ناحیه پا و یا اندام های تحتانی است. از نظر پزشکان متخصص، در صورتی که شخص به عارضه دیابت مبتلا شده است، به منظور پیشگیری از شدید شدن موقعیت تاول ها و یا زخم پا باید اقدامات اولیه را انجام دهند.

نکته مهم این است که بدون درمان، بروز تاول کوچک در قسمت اندام های تحتانی در کوتاه ترین زمان در بیماران مبتلا به دیابت می تواند تبدیل به بزرگترین جراحت پا در آن ها شود. تمامی این بیماران با اختلالات آسیب های عصبی که (نوروپاتی محیطی) نام دارد، همراه هستند که باعث پیشگیری از حس ناراحتی و درد در این بخش می شود.

هر گونه خراشیدگی و یا تاول که در دیابتی ها پدیدار می شود، نمی تواند وی را از بروز آن آگاه نماید

بنابراین هر گونه خراشیدگی و یا تاول که در دیابتی ها پدیدار می شود، نمی تواند وی را از بروز آن آگاه نماید. این عارضه با کاهش جریان خون که در نواحی پا در این بیماران همراه است، باعث ایجاد تاول های شدید و یا جراحت های بسیار در این ناحیه می شود. لذا تقلیل جریان خون در این گروه از بیماران سبب به تعویق افتادن تسریع بهبودی در دیابتی ها می شود.

به صورتی که درمان تاول ها ممکن است در دیابتی ها به هفته ها و یا ماه ها زمان نیاز داشته باشد تا بهبودی کامل صورت پذیرد. نکته حائز اهمیتی که تمامی دیابتی ها بایستی به آن توجه نمایند، این است که تاول های ایجاد شده می تواند محلی برای بروز عفونت در بدن این بیماران باشد.

گسترش عفونت های حاصل از این تاول ها در دیابتی ها به حدی است که تا استخوان اندام های تحتانی (پا) نفوذ پیدا می کند و به تدریج صدمات غیر قابل جبرانی نظیر قطع پا را در بیماران به همراه دارد.

بنابراین روش های پیشگیری از بروز تاول پا در دیابتی ها به شرح زیر می باشد:

رسیدگی روزانه پا

متخصصین به اغلب بیماران مبتلا به دیابت متذکر می شوند که روزانه پاهای خود را به شکل منظم از نظر بروز خراشیدگی، تاول و یا بریدگی و علاوه بر این ناخن های بی نظم، مورد بازبینی و رسیدگی قرار دهند. نیاز است که از طریق آینه کلیه قسمت های کف پا را بازدید نمایند. به این علت که کلیه تاول ها در دیابتی ها در قسمت کف هر دو پا پدیدار می شود.

علاوه بر این پیشنهاد می شود که شخص بیمار، کف پای خود را از نظر گرما، علائم عفونت و تورم بازدید و کنترل نمایند و با مشاهده هر نشانه، سریعاً به پزشک مرتبط مراجعه و اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.

رسیدگی روزانه پا
رسیدگی روزانه پا
استفاده از کفش های استاندارد و مناسب

استفاده از نامرغوب ترین و نامناسب ترین کفش ها برای دیابتی ها می تواند درصد ریسک بروز تاول را در پای دیابتی ها تا حد بسیار زیادی افزایش دهد. به این ترتیب کفش این بیماران نبایستی خیلی بزرگ، کوچک و یا تنگ باشد.

کم کم با گذر زمان، اندازه و یا عرض پا تغییر می یابد، به همین دلیل متخصصین پیشنهاد می نمایند تا این گروه از بیماران حتماً در زمان تهیه کفش، مجدداً اندازه گیری پای خود را انجام دهند.

به طور کلی کفش هایی که بین انگشتان پا و نوک کفش از فاصله نیم سانتی برخوردار است، می تواند به عنوان مناسب ترین کفش برای دیابتی ها به شمار آید. زیرا پشتیبانی کامل را از قسمت قوس پا برای این بیماران فراهم می سازد.

علاوه بر تهیه کفش مناسب، لازم است تا این گروه از بیماران از جوراب هایی که کش سفتی ندارند و تمیز و کاملاً خشک هستند نیز بهره مند شوند. جوراب هایی که دارای کش های بسیار سفتی هستند، باعث کم شدن جریان خون در قسمت اندام های تحتانی می شوند و در نتیجه شخص را با مشکل همراه می سازند.

دیابتی ها باید از قدم زدن با پای برهنه و یا صندل هایی که باعث بروز تاول و یا صدمات در ناحیه پا می شود جداً خودداری نمایند. در ادامه بایستی متذکر شویم که بانوان دیابتی نیز بایستی تا حد ممکن از کفش های پاشنه دار کمتر استفاده کنند. به این علت که استفاده از این کفش ها باعث می شود که بروز تاول در این گروه از بیماران دو برابر شود.

استفاده از کفش های استاندارد و مناسب
استفاده از کفش های استاندارد و مناسب
قند خون

اگر به بیماری دیابت دچار شده اید، طبق توصیه پزشکان بایستی به صورت منظم قند خون خود را در ساعات مشخصی از روز اندازه گیری نموده و با محدوده  ذکر شده در جدولی که متخصصین به شما ارائه می دهند، مطابقت دهید تا از این طریق از صحت و سلامتی خود اطمینان کامل را کسب کنید.

همان طور که در ابتدای مقاله به آن اشاره نمودیم، افزایش قند خون باعث بروز تاول در این گروه از بیماران می شود که این امر بهبودی معالجه را در شخص کمی پیچیده تر و دشوارتر می نماید.

متخصصین در راستای مدیریت نمودن عارضه فوق از تبحر و تخصص کافی برخوردار هستند و براساس میزان گلوکز خون و روند بیماری در آن ها می توانند دوزهای دارویی مناسبی را به بیماران تجویز نمایند تا از این طریق مهار و کنترل بیشتری روی مقدار قند خون و یا سطح مناسب آن داشته باشند.

معالجه این تاول ها به فعالیت یک اکیپ پزشکی نیاز دارد که در این راستا متخصص غدد، عفونی و یا جراحان عمومی باید برای معالجه و صحت کامل تاول ها و یا زخم پا همکاری های لازم را انجام دهند.

وزن بیمار

یکی از مهمترین اقدامات پیشگیرانه ای که بیماران می توانند از بروز تاول در ناحیه پا جلوگیری نمایند، وزن شخص بیمار است. شاخص توده بدنی بالا و یا چاقی باعث فشار مضاعف در ناحیه پا در فرد می شود که این امر در هنگام استفاده از کفش های نامرغوب، کاملاً قابل رویت بوده و در نهایت باعث تاول و یا بریدگی در پا می شود.

متخصصین رژیم درمانی و یا تغذیه می توانند در کاهش وزن به بیمارانی که دارای شاخص توده بدنی بالایی هستند، کمک به سزایی نمایند زیرا همان طور که می دانید، یکی از بیماری های مرتبط به اضافه وزن بالا، دیابت است.

وزن بیمار
وزن بیمار
استفاده از دخانیات

مصرف سیگار و یا سایر دخانیات نظیر توتون و یا تنباکو حاوی مواد شیمیایی هستند که استفاده بسیار از آن ها می تواند روند بهبودی این تاول ها را بسیار کند نماید و همچنین ممکن است باعث ممانعت از بهبودی کامل تاول های ایجاد شده در دیابتی ها شود. مصرف دخانیات با مشکلات گردش خون در بیماران در رابطه بوده و ممکن است ریسک بیماری شریانی اندام های بخش تحتانی را که باعث کاهش جریان خون در کف هر دو پا می شود را تا حد بسیاری افزایش دهد.

با توجه به عنوان مقاله فوق، کلیه موارد ذکر شده از دستورالعمل های پزشکی مناسب به منظور پیشگیری از بروز تاول در پای دیابتی ها است که می تواند در این راستا به بیماران کمک زیادی نماید.

نکات کاربردی برای جلوگیری از تاول پای دیابتی

در بخش بالا به مواردی که می تواند از بروز این عارضه در دیابتی ها پیشگیری نماید، مطالبی را ارائه نمودیم، حال لازم است نکات کلیدی دیگری را در این راستا برای شما متذکر شویم:

در گام نخست، شخص بیمار پس از ضد عفونی کردن کامل پاها می توانند از پمادهایی که حاوی آنتی بیوتیک هستند و مناسب این گروه از بیماران می باشد، در محل جراحت استفاده نمایند.

چنان چه در صورت مصرف این پمادها، بهبودی کامل در قسمت پاها مشاهده نکردند، باید سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کنند تا معاینات لازم و یا آنتی بیوتیک های قوی تری را برای این گروه از بیماران تجویز نمایند.

استفاده از آهن

بهتر است بدانید که استفاده از آهن، باعث تسریع روند بهبودی در مسیر گردش خون در فرد می شود که یکی دیگر از اقدامات پیشگیرانه برای بروز این سری از تاول ها در بیماران مبتلا به دیابت است.

مهمترین نکته در پیشگیری از بروز تاول در افراد دیابتی این است که از کفش های استاندارد و مناسب استفاده نمایند.

اغلب متخصصین، به دیابتی ها توصیه می نمایند که از جوراب هایی به رنگ روشن که می تواند به راحتی محل جراحت و یا ترشح را نشان دهند، استفاده نمایند.

این بیماران لازم است تا از جوراب های بدون درز استفاده نمایند و پیش از پوشیدن جوراب ها از بهداشتی بودن آن ها اطمینان حاصل نمایند.

یکی از مهمترین فاکتورهای بروز ایجاد تاول در پای دیابتی، استفاده از جوراب های خیلی تنگ و یا گشاد است که باعث چین خوردگی در داخل کفش شخص بیمار می شود. به همین منظور متخصصین استفاده از این پوشش ها را به هیچ عنوان به دیابتی ها توصیه نمی نمایند.

کیسه های آب گرم

بیماران مبتلا به دیابت به هیچ عنوان نبایستی از کیسه های آب گرم برای گرم نمودن کف پای خود استفاده نمایند. همچنین به منظور گرم نگه داشتن اندام های تحتانی از وسایل گرمایشی و یا بطری های آب داغ استفاده نمایند.

همچنین بیماران به هیچ وجه کف پاهای خود را در معرض بخاری، سشوار، آتش و یا رادیاتورهای داغ قرار ندهند. زیرا به علت عدم حس مناسب در این بخش، شاید بیمار دچار تاول های مختلف در بخش اندام های تحتانی شود که هیچ درک و یا حسی از آن ندارد.

هنگامی که با حس سردی در این ناحیه همراه هستید، لازم است از طریق جوراب های مناسب، این ناحیه را گرم نمایید و علاوه بر آن، به هیچ وجه در تاریکی قدم نزنید.

از نگهداشتن پاها در آب در طولانی مدت بپرهیزید

از نگهداشتن پاها در آب در طولانی مدت بپرهیزید و از قدم زدن بر روی شن های ساحل و یا سیمان های پیرامون استخر که کمی داغ هستند نیز خودداری نمایید. به این علت که این امر سبب بروز تاول در پای دیابتی ها می شود.

دیابتی ها باید از انجام تمرینات فیزیکی نظیر کوهنوردی که باعث فشار بسیار زیاد به ناحیه کف پا می شود و می تواند عامل مهمی در بروز تاول پای دیابتی باشد، خودداری نمایند.

تمامی این نکات در کنار هم سبب می گردد تا فرد بتواند تا حد قابل توجهی از بروز این تاول ها در ناحیه کف پا پیشگیری نماید و علاوه بر آن بر روی میزان قند خون خود کنترل و نظارت بیشتری را داشته باشد.

حال با توجه به تمامی اقدامات پیشگیرانه ی که برای ابتلای فرد به این تاول ها متذکر شدیم، ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که مدت زمان این تاول ها در بیمارانی که از پمادهای آنتی بیوتیک استفاده می نمایند، چقدر است؟

متخصصین با توجه به مقدار تاول ایجاد شده در فرد، مدت دوره درمان را در این گروه از بیماران مشخص می نمایند. گروهی از بیماران که به صورت سرپایی و از طریق مصرف آنتی بیوتیک های خوراکی درمان می شوند، مدت دوره ی درمانی آن ها بین هفت الی چهارده روز است.

اما در این بین گروهی از دیابتی ها که تاول های آن ها به صورت عمیق تر و یا بزرگتر هستند و به صورت پیوندی معالجه می شوند و همچنین به بیماری پوکی استخوان مبتلا نیستند، مدت دوره درمانی آن ها بین دو الی چهار هفته بوده است.

اما دیابتی هایی که با بیماری پوکی استخوان مواجه هستند، به طور معمول به دوره ی درمانی بیشتری به منظور برطرف نمودن تاول های ایجاد شده نیاز دارند که در این راستا متخصصین، دوره درمانی در بیماران فوق را بین بیست و هشت الی چهل و دو روز پیشنهاد می نمایند.

در ادامه بایستی بیان نماییم که مدت درمان دیابتی هایی که در پروسه درمانی خود با قطع عضو یکی از اندام های تحتانی پا مواجه شده اند، نسبت به سایر بیمارانی که متذکر شدیم، کمتر است. لذا توصیه می شود که این بیماران برای درمان خود به متخصص عفونی مراجعه کنند تا از این طریق در کوتاهترین بازه زمانی، عارضه ایجاد شده را رفع نمایند.

بروز پینه (میخچه) در پای دیابتی ها

در صورت بروز پینه یا همان میخچه در پای دیابتی ها، به هیچ وجه از معالجه خودسرانه استفاده نکنید. به این علت که این امر می تواند باعث بروز عفونت های قارچی در این گروه از بیماران شود. بیماران مبتلا به دیابت برای گردش خون منظم بایستی تمرینات ورزشی منظم، پیاده روی، عدم استفاده از دخانیات و سیگار را اولویت نخست خود قرار دهند.

لازم است که این گروه از بیماران از طریق کف دستان خود مقدار حرارت آب را بازبینی نمایند تا به دلیل عدم حس از بروز تاول در کف پاها خودداری نمایند. این نکات می تواند تا حد بسیاری از بروز هر گونه پینه در ناحیه کف پای دیابتی ها پیشگیری نماید.

البته چنان چه بیماران به شیوه نامه ها و کلیه نکات مهمی که متخصصین به آن ها متذکر می شوند بی توجهی نمایند، برای جلوگیری اولیه، پمادهای مخصوص پای دیابتی را به بیماران تجویز می نمایند.

بروز پینه (میخچه) در پای دیابتی ها
بروز پینه (میخچه) در پای دیابتی ها

رژیم غذایی دیابتی ها

با توجه به عنوان مقاله فوق، یکی از مواردی که می تواند در این راستا به دیابتی ها کمک زیادی نماید، وزن ایده آل و همچنین پیروی از برنامه رژیم غذایی استاندارد و مفید است.

متخصصین تغذیه بر اساس ذائقه بیماران و شیوه زندگی آن ها مناسب ترین برنامه رژیم غذایی را که می تواند در تنظیم مقدار گلوکز خون به آن ها کمک نماید را عرضه نمایند تا با تغییر مطلوب در عادات غذایی، کنترل و نظارت بیشتری روی بیماری خود داشته باشند. اما مناسب ترین محصولات غذایی مخصوص بیماران دیابتی عبارتند از:

کربوهیدرات های سالم:

در زمانی که هضم خوراکی ها در بدن انجام می گیرد، قندها (کربوهیدرات های ساده) و همچنین نشاسته (کربوهیدرات پیچیده) در خون تبدیل به گلوکز می شوند. لذا دیابتی ها باید تلاش نمایند تا از سالم ترین کربوهیدرات مانند انواع میوه ها، سبزیجات و حبوبات نظیر نخود، عدس، غلات کامل، لوبیا و لبنیات کم چرب مصرف نمایند.

خوراکی های حاوی فیبر بالا:

بهتر است بدانید که فیبرهای رژیمی، تمامی قسمت های غذاهای گیاهی را شامل می شود که بدن دیابتی ها قادر به هضم و یا جذب این محصولات نیست. این فیبرها می تواند مشکلات قلبی عروقی و میزان قند خون را تا حد قابل توجهی تقلیل نمایند. گندم کامل، حبوبات، انواع میوه ها، سبزیجات، آجیل و سبوس گندم از مواد غذایی به شمار می آیند که دارای فیبر بسیار بالایی هستند.

ماهی:

متخصصین تغذیه به این گروه از بیماران مصرف دو بار ماهی را در طول هفته توصیه می نمایند. زیرا مناسب ترین جایگزین برای فرآورده های گوشتی چرب به شمار می آید.

ماهی بلوفیش، ساردین، ماکرل، تن و سالمون مملو از امگا سه هستند که با تقلیل مقدار تری گلیسرید خون از بروز مشکلات قلبی عروقی در بیماران پیشگیری می نمایند. بهتر است دیابتی ها برای طبخ و تهیه ماهی آن را به صورت بخار پز و یا آبپز مصرف نمایند.

چربی های مفید:

خوراکی های حاوی چربی اشباع نشده مانند آووکادو، بادام، گردوی امریکایی، روغن کانولا، زیتون، گردو را در برنامه رژیم غذایی خود به منظور تقلیل مقدار کلسترول خون استفاده نمایند. اما بایستی متذکر شویم که این گروه از بیماران نبایستی در مصرف این خوراکی ها زیاده روی نمایند.

دیابتی ها با مصرف این خوراکی ها می توانند تا حد قابل توجهی به تقلیل مقدار قند خون و از همه مهمتر بروز تاول در ناحیه پا که به طور ناگهانی در بیماران نمایان می شود، با استفاده درست مواد غذایی، پیشگیری های لازم را انجام دهند.

چربی های مفید:
چربی های مفید:

خوراکی های مضر برای دیابتی ها

حال بهتر است در ادامه، به خوراکی هایی که دیابتی ها بایستی از مصرف آن خودداری نمایند نیز متذکر شویم.

همان طور که در این مقاله اشاره نمودیم، بیماری دیابت، ریسک مشکلات قلبی عروقی و سکته مغزی را در این گروه از بیماران تا حد قابل توجهی افزایش می دهد که از نظر متخصصین، این امر اغلب در اثر ضخیم شدن دیواره رگ ها ایجاد می شود.

به این ترتیب خوراکی هایی که بیماران مبتلا به دیابت بایستی آن ها را از رژیم غذایی خود حذف نمایند شامل موارد زیر می باشد:

1)    چربی های اشباع شده: پروتئین های حیوانی مانند گوشت چرخ شده، سوسیس، کالباس و لبنیات پرچرب در گروه چربی های اشباع شده قرار دارند که دیابتی ها بایستی از مصرف آن ها خودداری نمایند.

2)    چربی های ترانس: فرآورده های غذایی مانند مارگارین ها، اسنک ها و محصولات مهندسی شده جزئی از چربی های ترانس هستند که بایستی از برنامه رژیم غذایی دیابتی ها حذف گردد.

3)    کلسترول: لبنیات پرچرب، زرده تخم مرغ، جگر، پروتئین های پرچرب حیوانی، صدف و سایر بخش های دیگر بدن حیوانات که حاوی کلسترول هستند، به هیچ عنوان به بیماران دیابتی توصیه نمی شود و آن ها تنها مجاز به استفاده از (300mg) از چربی های ذکر شده در طول روز هستند.

کلیه محصولات غذایی به همراه سدیم از جمله خوراکی هایی هستند که دیابتی ها بایستی برای تنظیم میزان گلوکز خون و پیشگیری از تاول پا از مصرف آن پرهیز نمایند.

نتیجه گیری

در حال حاضر یکی از اختلالاتی که اغلب دیابتی ها با آن روبرو می شوند، ایجاد تاول در پا است که بر اثر نوروپاتی دیابتی در این گروه از بیماران ایجاد می شود. بیماران برای معالجه این تاول ها، علاوه بر رعایت نمودن دستورالعمل های پزشکی و همچنین بهداشتی می توانند از پماد برای تاول پای دیابتی که حاوی آنتی بیوتیک هستند، به منظور تسریع روند درمانی خود استفاده نمایند.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با یک کلیک مشاوره بگیرید