اگر به دنبال این موضوع هستید که پلیسه معده چیست با مطالعه این مقاله، ما را همراهی نمایید.
امروزه چاقی و اضافه وزن، یکی از معضلاتی است که تقریبا 50 درصد جامعه با آن درگیرند. چاقی و اضافه وزن نه تنها باعث بی تحرکی و کاهش فعالیت فرد می شود، بلکه سلامتی او را در معرض خطر قرار می دهد و ممکن است، به دنبال آن مشکلات روحی نیز برای فرد ایجاد شود.
افرادی که از چاقی مفرط رنج میبرن برای انجام جراحی معده در تهران توصیه می کنیم پست بهترین جراح معده در تهران را مشاهده کنید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه

پس بهتر است که هر چه زودتر، فرد اقدام به کاهش وزن کند تا سلامت جسمی و روحی خود را حفظ کرده و به دست آورد. امروزه جراحی های مختلفی برای لاغری وجود دارد که در صورتی که فرد نتواند با ورزش و رژیم از میزان اضافه وزن خود بکاهد، از این روش های جراحی لاغری استفاده کند.
انواع این جراحی ها عبارتند از بای پس معده، مینی بای پس معده، اسلیو معده، روش های مختلف پیکر تراشی، بالن معده، لیپوساکشن و موارد دیگر. یکی از این جراحی های لاغری که بسیار موثر است و توسط یک پزشک ایرانی ابداع و در سراسر دنیا رایج شده است، جراحی لاغری پلیسه معده است.
اینفوگرافیک پلیسه معده

اگر برای شما این سوال وجود دارد که پلیسه معده چیست با ما همراه باشید. در این مقاله کاربردی، علاوه بر توضیح این که پلیسه معده چیست به بیان این خواهیم پرداخت که این عمل به چه مراقبت هایی قبل از انجام و بعد آن نیاز دارد و برای چه افرادی مناسب است.
پلیسه معده چیست؟
پلیسه معده، جمع کردن معده به داخل و دوختن روی آن است.
شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر روی بخش پلیسه معده چیست کلیک کنید.
آن چه در این نوشتار علمی پزشکی، مورد مطالعه و ارزیابی قرار می گیرد:
پلیسه معده چیست
نکاتی که باید قبل از عمل پلیسه معده رعایت شود، چیست؟
نحوه انجام و مراحل عمل پلیسه معده چیست
نکاتی که باید بعد از عمل پلیسه معده رعایت شود، چیست؟
رژیم غذایی بعد از عمل پلیسه معده چیست
عمل پلیسه معده برای چه افرادی مناسب است؟
مزایای جراحی پلیسه معده چیست
کدام عمل برای شما مناسبتر است؟
موارد قابل توجه در انجام جراحی پلیسه معده چیست
مراحل انجام شده طی جراحی پلیسه معده چیست
چگونگی انجام جراحی پلیسه معده و توصیه های ذکر شده برای آن
تفاوت سایر جراحی های کاهش وزن با جراحی پلیسه معده چیست
نتیجه گیری
پلیسه معده چیست؟
جراحی های لاغری به دلیل پیشرفت در علم پزشکی، انواع مختلفی دارد که ما در اینجا سعی داریم تا همه چیز را در رابطه با این که پلیسه معده چیست؟ در اختیار شما قرار دهیم.

این نوع عمل جراحی معده به شیوه لاپاراسکوپی انجام می شود و جراحی باز نیست. به این صورت که ابتدا 4 برش روی شکم بیمار ایجاد می شود و لوازم و تجهیزات لازم برای عمل به همراه یک دوربین وارد حفره شکم بیمار شده و بعد از دستیابی به معده، تمامی عروق و عصب های آن قسمت از معده که قرار است تا بخورد را جدا کرده و بعد آن، قسمتی که خم بزرگ معده نامیده می شود را به داخل تا زده و به وسیله بخیه های متصل، دوخته می شود.
با این کار، حجم معده و مقدار غذایی که می تواند در خود جای دهد، تا 70 درصد کاهش می یابد
با این کار، حجم معده و مقدار غذایی که می تواند در خود جای دهد، تا 70 درصد کاهش می یابد و بین 40 تا 70 درصد وزن اضافه فرد در طی یک سال اول بعد عمل از بین می رود. حجم معده نیز به 10 گرم ظرفیت کاهش می یابد و محدودیت غذایی ایجاد می شود اما مشکل کمبود ویتامین و آنزیم ها به وجود نمی آید.

این روش یکی از ارزان ترین روش های جراحی لاغری است. زیرا نیاز به هیچ گونه وسیله ای ندارد و یک عمل بازگشت پذیر حساب می شود و داخل معده توسط خودش پر شده و مانند عمل اسلیو، حجم آن محدود می شود.
این عمل از جدیدترین عمل های جراحی لاغری است و عوارض آن بسیار کم و ناچیز است و در مقابل عمل های پر خطر و پر از عوارض، بهترین گزینه برای انتخاب است.
این عمل مشابه جراحی اسلیو معده است اما معده برش نمی خورد و قابل بازگشت است. انجام این عمل، حدود 40 دقیقه تا دو ساعت زمان می برد.
برای دانستن اطلاعات در رابطه با تغذیه و مراقبت بعد از عمل بای پس معده و رژیم غذایی دوران نقاهت لازم می باشد از صفحه مراقبت بعد از عمل بای پس معده دیدن کنید.
نکاتی که باید قبل از عمل پلیسه معده رعایت شود، چیست؟
ابتدا بیمار باید یک جراح متخصص در حوزه عمل های جراحی لاغری که معتبر باشد و در انجام عمل بسیار حاذق باشد را انتخاب کند و برای مشاوره به وی مراجعه کند.
در جلسه مشاوره، جراح متخصص، کلیه شرایط جسمانی فرد را با توجه به شاخص توده بدنی بیمار و آزمایشاتی که فرد انجام داده و سایر موارد، بررسی می کند.
با توجه به اطلاعات در دسترس، بهترین عمل که شرایط فرد را در بر گیرد، انتخاب می شود و اگر جراحی پلیسه معده توسط جراح انتخاب شد، وی باید همه شرایط عمل و مراقبت های قبل و بعد آن را برای فرد توضیح داده و وی را از مزایا و معایب عمل آگاه سازد.

توصیه های قبل از عمل عبارتند از: 1. ارائه سوابق پزشکی خود به جراح 2. در صورت استفاده از داروها، آن را به پزشک اطلاع دهید. 3. انجام آزمایشات در معتبرترین آزمایشگاه ها به دلیل اهمیت نتایج و ارائه آن به پزشک جراح 4. ناشتا بودن هنگام عمل جراحی و پرهیز از خوردن غذا چند ساعت قبل از عمل 5. عدم مصرف مایعات تا 6 ساعت قبل از عمل 6. قطع استعمال دخانیات 7. عدم مصرف خودسرانه داروها بدون مشورت پزشک
لطفا از پست بهترین دکتر جراحی لاغری در شمال و جراح لاغری در قم دیدن کنید.
نحوه انجام و مراحل عمل پلیسه معده چیست؟
در عمل پلیسه معده؛ ابتدا فرد، پس از انتقال به اتاق عمل تحت بیهوشی قرار گرفته و برش های کوچک روی شکم وی به وجود می آید که ابزار جراحی لاپاروسکوپی و یک دوربین را به درون حفره شکم بیمار منتقل کند تا در کنار انجام عمل جراحی پلیسه معده، بر نحوه انجام آن نظارت کافی صورت گیرد.
در طی عمل، جراح، قسمتی از معده که به سمت بیرون انحنا دارد را به داخل معده تا زده و آن را با بخیه فیکس می کند. با این عمل، 70 تا 75 درصد حجم معده کاهش می یابد و فرد، غذای کمتری را می تواند بخورد که این باعث کاهش اضافه وزن و شروع روند لاغری وی خواهد شد.
سپس ابزارهای لاپاروسکوپی از بدن خارج می شود و محل برش ها بخیه خواهند خورد. دو روز از دوران نقاهت در بیمارستان سپری خواهد شد. این عمل یک عمل بازگشت پذیر است و هر زمان که فرد بخواهد، امکان باز کردن بخیه ها و بازگشت معده به حالت قبلی خود وجود دارد.
انجام این عمل به شیوه لاپاروسکوپی باعث بهبود سریع بیمار و احساس درد کمتر وی می شود. همچنین هیچ قسمت از معده حذف نمی شود و تولید هورمون ها و آنزیم های لازم برای بدن متوقف نمی شود. دوران نقاهت بسیار کوتاهی دارد و بعد از یک هفته، فرد توانایی انجام فعالیت را خواهد داشت.
برای انجام جراحی لاغری در گرگان لازم می باشد از صفحه بهترین دکتر جراحی لاغری در گرگان دیدن کنید.

نکاتی که باید بعد از عمل پلیسه معده رعایت شود، چیست؟
افرادی که تحت عمل پلیسه معده قرار می گیرند، باید تا دو هفته رژیم غذایی ایشان بر پایه مایعات باشد و بعد از آن، مواد غذایی جامد را به تدریج وارد رژیم خود کنند. خوردن مواد غذایی بعد از دو هفته باید در وعده های کوچک تنظیم شده و کاملا جویده و آرام صرف شود. همراه با غذا، به هیچ عنوان مایعات مصرف نشود.
مواد پروتئینی مثل لبنیات و گوشت به اندازه کافی در رژیم وجود داشته باشد. بهترین رژیم را پزشک متخصص مشخص می کند، بنابراین استفاده از رژیم لاغری، برای افرادی که عمل کرده اند، مناسب نمی باشد. تا دو هفته بعد از عمل، از مصرف دخانیات خودداری شود. همچنین داروهای مسکن و ویتامینی که دکتر تجویز کرده است، به صورت مداوم مصرف شود.
رژیم غذایی بعد از عمل پلیسه معده چیست
رژیم غذایی علاوه بر این که به افزایش میزان تاثیرات عمل جراحی لاغری پلیسه معده کمک می کند، به روند بهبود بیمار تحت عمل قرار گرفته نیز سرعت می بخشد و یکی از نکات مهم بعد از عمل است.
رژیم بیمارانی که جراحی لاغری پلیسه معده انجام داده اند، به این صورت است که در دو هفته اول و دوم، حتما از نوشیدنی ها و مایعاتی مانند آب، آب میوه و … استفاده کنند. در هفته های سوم و چهارم، از غذاهایی مانند پوره یا سوپ های خیلی سبک استفاده نمایند و به هیچ عنوان یک مرتبه غذاهای سخت و سنگین را شروع نکنند.
در هفته پنج و شش، سوپ های دارای مواد بیشتر توصیه می شود. بعد از این می توان به مرور، طبق رژیمی که جراح متخصص و دکتر تغذیه آن را ارائه می دهد، خوردن غذاهای عادی را به آرامی شروع کرد و آن ها را در وعده های کوچک مصرف کرد.
بعد از گذشت یک ماه از عمل جراحی، می توان با شروع ورزش های سبک و تغییر آهسته آن با گذشت زمان به ورزش های سنگین تر، به تاثیر گذاری عمل جراحی انجام شده کمک کرد و وزن اضافی را به سرعت کاهش داد و تناسب اندام را به دست آورد.
افرادی که قصد انجام عمل اسیلو معده در یزد را دارند برای تشخیص بهترین دکتر از صفحه بهترین دکتر اسلیو معده در یزد دیدن کنند.
عمل پلیسه معده برای چه افرادی مناسب است؟
این عمل برای افرادی مناسب است که شاخص توده بدنی یا BMI آن ها بین 35 تا 40 است. برای افراد به شدت چاق، این عمل توصیه نمی شود، اما برای افرادی که در معرض دیابت نوع دو و فشار خون و کلسترول تقریبا بالا و بیماری های قلبی و عروقی قرار دارند، بسیار توصیه می شود.
برای زنانی که در آینده قصد بارداری دارند نیز توصیه شده، زیرا می توانند قبل از بارداری، جراحی کرده و بخیه ها را باز کرده و معده را به حالت اولیه بازگردانند.
در این روش؛ چون قسمت اشتها حذف نمی شود، فردی که تصمیم به انجام این عمل دارد، باید اراده محکمی برای تغییر سبک زندگی خود داشته باشد. در غیر این صورت، با حذف نشدن قسمت اشتها، فرد همچنان تمایل به خوردن دارد. اما حجم معده وی کوچک شده و دچار حالات عصبی خواهد شد.
بنابراین اگر تصمیم به تغییر سبک زندگی و افزایش میزان اهمیت دادن به خود و سلامتی خودتان هستید، این عمل یکی از کم خطرترین، کم هزینه ترین و موفق ترین عمل های جراحی لاغری است.
افراد کاندیدای عمل پلیسه معده
1.افرادی با شاخص توده بدنی بالای 35
2.افراد مبتلا به آرتروز
3.افراد دارای مشکلات تنفسی
4.افراد دارای دیابت نوع 2
5.افراد دارای بیماری های قلبی
6.افراد دارای سکته مغزی
7.افراد دارای بیماری کبد چرب و کیسه صفرا
اگر این شرایط را دارید، جراحی لاغری پلیسه معده مناسب شما است.
مزایای جراحی پلیسه معده چیست؟
حال که متوجه عمل پلیسه معده شده اید، این عمل در کنار کمکی که به کاهش وزن و تناسب اندام و لاغری شما می کند، باعث سلامت روحی شما نیز می شود.
در کنار این مزایا، عمل پلیسه معده باعث رفع بیماری های جدی که به علت چاقی و اضافه وزن برای فرد یپش می آید نیز می شود. از جمله این بیماری ها می توان بیماری قلبی و سکته قلبی، فشار خون بالا، کبد چرب، مشکلات تنفسی، آپنه خواب، دیابت نوع 2 و بیماری های بسیار دیگری را نام برد.

کدام عمل برای شما مناسبتر است؟
نوع عمل جراحی به منظور لاغری و کاهش وزن را می توان براساس BMI انتخاب کرد. اما در کنار این شاخصه، عوامل متعددی از جمله نوع تغذیه افراد و بیماری هایی که دارد، وجود دارد.
به عنوان مثال؛ برای افرادی که دچار ریفلاکس اسید معده اند، عمل اسلیو معده مناسب نیست. افرادی که سرطان معده دارند، نباید بای پس معده انجام دهند و باید تحت نظر پزشک، عمل دیگری که مناسب وضعیتشان است را انجام دهند.
برای افرادی که عادت به ریزه خواری و زیاده خواری دارند، عمل اسلیو مناسب نیست. حال اگر بخواهیم عمل پلیسه معده را در این رابطه مورد بحث قرار دهیم، باید عنوان کرد که اگر شما چاقی بیش از حد ندارید، این عمل مناسب ترین انتخاب برای شما است.
با توجه به اراده و انتخاب خودتان تصمیم به انجام این عمل بگیرید
همچنین باید با توجه به اراده و انتخاب خودتان تصمیم به انجام این عمل بگیرید و هدفتان نه تنها انجام عمل، بلکه ادامه دادن تاثیرات آن با رعایت نکات رژیم و تغذیه و فعالیت بدنی باشد.
در کنار این موضوع، به دلیل این که معده برش نمی خورد، بخش اشتها حذف نشده و فردی که تحت عمل قرار گرفته، بعد از انجام آن همچنان اشتهای سابق را دارد و اگر اراده محکمی در تغییر رژیم غذایی و کاهش وزن نداشته باشد، همچنان مثل سابق مقدار زیادی غذا را مصرف می کند و معده تحت فشار قرار می گیرد و ممکن است بخیه ها باز شده و مشکلاتی برای فرد به وجود بیاید.
پس باید به طور جامع و کامل انواع عمل های جراحی لاغری را بررسی کنید و بهترین عمل را انتخاب کنید. زیرا انتخاب شما نیز حائز اهمیت است و در کنار آن، از نظرات یک متخصص جراحی لاغری استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

موارد قابل توجه در انجام جراحی پلیسه معده چیست؟
افرادی که از چاقی رنج می برند و به سادگی نمی توانند وزن خود را از طریق رژیم یا ورزش کاهش دهند، معمولاً به کاهش وزن از طریق جراحی چاقی روی می آورند.
انواع مختلفی از جراحی های کاهش وزن وجود دارد، از جمله یک روش جدید به نام پلیسه معده که امروزه بسیار رواج پیدا کرده است. بیماری های خطرناک مرتبط با چاقی مانند دیابت، فشار خون بالا یا آپنه خواب می تواند با این روش بهبود یابند. عمل جراحی پلیسه معده، نوعی جراحی لاپاراسکوپی است.
این بدان معناست که پزشک به جای ایجاد یک برش بزرگ در شکم بیمار، برش های ریزی ایجاد می کند که در آن تروکانترها را قرار می دهند. لاپاراسکوپی، خطر عوارض حین و بعد از جراحی را کاهش می دهد. با انجام جراحی پلیسه معده، آن ها نمی توانند مانند گذشته غذا بخورند که این امر منجر به کاهش سریع وزن آنان می شود.
بیماران همچنین دریافتند که بعد از عمل پلیسه معده، گرسنه نیستند. این روش همچنین در جذب مواد مغذی به روشی که جراحی های گسترده کاهش وزن ایجاد می کنند، تداخل ندارد. این عمل حدود 40 دقیقه تا دو ساعت طول می کشد و اگر چه این یک عمل سرپایی نیست، اما بیمار فقط باید یک یا دو روز در بیمارستان بماند.

بهبودی بعد از عمل پلیسه معده
بیمار باید حدود 6 هفته پس از جراحی پلیسه معده، رژیم محدودی را دنبال کند و سپس یک رژیم غذایی معمول چاقی را انتخاب کند. طی دو هفته اول، بیمار، رژیم غذایی مایع دارد.
در هفته های سه و چهار، می توانند مصرف سوپ های سبزیجات و سوپ هایی که فاقد کربوهیدرات هستند را امتحان کنند و بخورند. در هفته پنجم و ششم، می توانند به سمت مصرف میوه ها، ماست و سوپ های دیگر همراه با گوشت بروند.
بیمار با یک متخصص رژیم غذایی چاقی مشورت می کند که به آن ها کمک می کند تا با رژیم جدید سازگار شوند. غذاها به آرامی معرفی می شوند و رژیم غذایی چاقی باید پس از حدود شش ماه، کاملاً برقرار باشد. بیماران تشویق می شوند كه برنامه ریزی كنند، وعده های غذایی خود را تهیه كنند و از هر چه می خورند، یك دفترچه رژیم غذایی تهیه كنند.
غذا قبل از تهیه یا خوردن باید توزین شود
غذا قبل از تهیه یا خوردن باید توزین شود تا مطمئن شوید که بیمار، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز خود را دریافت می کند. همچنین به بیماران آموزش داده می شود که به آرامی غذا بخورند، قبل از احساس سیری از خوردن دست بکشند و از نوشابه همراه با غذا خودداری کنند.
آن ها همچنین باید حداقل یک ساعت بعد از غذا، نوشیدنی مثل آب مصرف نکنند. از طرف دیگر، نوشیدن مقداری آب خنک چند دقیقه قبل از غذا به احساس سیری بیمار کمک می کند. بیمار می تواند بعد از حدود یک ماه، ورزش سبک را از سر بگیرد. همان طور که می دانید، پیاده روی نوعی تمرین ایده آل برای یک بیمار با عارضه چاقی است.
مطالعات نشان داده است که میزان عوارض ناشی از جراحی پلیسه معده بسیار کم است و بیماری هایی مانند دیابت نیز با روش پلیسه معده بهبود می یابند. جراحی پلیسه معده یک عمل لاپاراسکوپی است که گزینه ای موثر برای بیمارانی است که خواهان مزایای جراحی کاهش وزن هستند، بدون نیاز به انجام یک روش غیر قابل برگشت.
جراحان و متخصصان کاهش وزن می توانند در کاهش وزن شما، نقش موثری داشته باشند و می توانند در مورد مناسب بودن شما برای جراحی پلیسه معده یا راه حل های جایگزین برای مشکل وزن شما بحث کنند.

مراحل انجام شده طی جراحی پلیسه معده چیست
عمل پلیسه معده، به عنوان تطبیق پذیری بیشتر با انحنای معده به روش لاپاراسکوپی معده یا منقبض شدن معده شناخته می شود. نوعی جراحی کاهش وزن است که اندازه معده شما را کاهش می دهد.
به این معنی که بعد از خوردن مقدار کمی غذا، احساس سیری می کنید. این روش مشابه جراحی آستین معده است، اما بر خلاف آستین معده، عمل معده برگشت پذیر و کم تهاجمی است. جراح شما این روش را با استفاده از لاپاراسکوپ انجام می دهد که آن ها را قادر می سازد تا بدون نیاز به جراحی باز عمل کنند.
تیم متخصصان کاهش وزن، شما را برای عمل آماده می کنند و باعث راحتی شما می شوند و این فرصت را خواهید داشت که قبل از بیهوشی، با جراح خود صحبت کنید.
استفاده از یک روش کم تهاجمی
این عمل با استفاده از یک روش کم تهاجمی که شامل ایجاد برش های کوچک در شکم شما برای قرار دادن لاپاراسکوپ است، بین 40 دقیقه تا دو ساعت طول می کشد. جراح شما با استفاده از ابزار لاپاراسکوپی، پوشش معده شما را درون معده جمع می کند و اندازه آن را حدود 75 درصد کاهش می دهد. شما یک یا دو شب در مرکز جراحی می مانید.
بعد از جراحی، فضای کمتری در معده خود برای وعده های غذایی بزرگ دارید و بعد از خوردن قسمت کمی از غذا، احساس سیری خواهید کرد.
در نتیجه، به شرطی که از برنامه های غذایی سالم و ورزش مناسب توسط متخصصان تغذیه پیروی کنید، کمتر غذا بخورید تا کاهش وزن راحت تری را تجربه کنید.
عمل پلیسه معده با هدف محدود کردن اندازه معده به همان روش بای پس معده به شما کمک می کند تا وزن خود را کاهش دهید، اما چندین خصوصیت موثر دارد:
عدم تنظیم مجدد سیستم هضم
جراحی برگشت پذیر است.
زمان آن کمتر از عمل جراحی باز است.
زمان ترمیم، سریعتر و جای زخم، کمتر است.
به هیچ جراحی تنظیم باند معده نیازی نیست.

پلیسه معده گزینه خوبی برای افرادی است که با وجود تلاش مکرر برای انجام این کار، کاهش وزن سخت را تجربه کرده اند. لذا با استفاده از این روش، می توانند به راحتی کاهش وزن خوبی را تجربه کنند و این امر موجب رضایتمندی آنان می گردد.
قبل از عمل جراحی پلیسه معده، بیمار جلسه مشاوره ای با جراح خود خواهد داشت. گزینه های دیگر جراحی، مانند بالن معده یا بای پس معده مورد بحث قرار خواهد گرفت.
این روش به طور کامل توضیح داده خواهد شد و بیمار از هر گونه عارضه یا خطری که ممکن است در این روش ایجاد شود، آگاه خواهد بود. جراح همچنین به بیمار توصیه می کند که چگونه برای جراحی آماده شود. جراح اطمینان حاصل می کند که بیمار برای این جراحی از سلامتی خوبی برخوردار است.
سایر توصیه های کلی قبل از عمل پلیسه معده
اگر به هر دارویی حساسیت دارید، به پزشک متخصص خود اطلاع دهید
تست آزمایشگاهی یا ارزیابی پزشکی دریافت کنید.
12 ساعت قبل از جراحی پلیسه معده چیزی نخورید.
6 ساعت قبل از جراحی، نوشیدنی ننوشید.
بدون اجازه جراح خود دارو مصرف نکنید.
سیگار کشیدن و نوشیدن الکل را حداقل 2 هفته قبل از عمل ترک کنید.
در مورد سابقه پزشکی خود یا هر گونه مشکل سلامتی مانند دیابت، به پزشک خود اطلاع دهید.
قبل از جراحی، هر گونه نگرانی را با پزشک متخصص خود در میان بگذارید و مطمئن شوید که از هر مرحله از این روش، مطلع هستید.

چگونگی انجام جراحی پلیسه معده و توصیه های ذکر شده برای آن
جراحی پلیسه معده از طریق لاپاراسکوپی صورت می گیرد. از آنجا که این یک جراحی باز نیست، زمان بهبودی کمتر از سایر روش ها خواهد بود. بنابراین بیمار می تواند با خیالی آسوده، به زندگی عادی خود برگردد. جراح چندین برش کوچک روی شکم بیمار ایجاد می کند و ابزار جراحی را در داخل بدن و معده قرار می دهد.
با استفاده از لاپاراسکوپی، جراح می تواند روش کار را به وضوح مشاهده کند. سپس ابزارهای جراحی، خارج شده و جراح، برش ها را می بندد. بیمار معمولاً باید 1 یا 2 روز در بیمارستان بماند.
با انجام جراحی پلیسه معده، بیماران معمولاً درد كمتری احساس می كنند
با انجام جراحی پلیسه معده، بیماران معمولاً درد كمتری احساس می كنند، زیرا هیچ برش بزرگی وجود ندارد و عمل جراحی با لاپاراسكوپی انجام می شود. سایر ناراحتی های گزارش شده از قبیل احساس درد در معده، استفراغ و حالت تهوع برای چند روز پس از جراحی، طبیعی است.
مشابه سایر جراحی های چاقی، بیماران تحت رژیم های غذایی بعد از عمل قرار می گیرند. این شامل شروع مایعات در 2 هفته اول و پیشرفت به سمت مواد جامد در طی چندین هفته است.
سایر توصیه ها عبارتند از:
رژیم خود را دقیقاً دنبال کنید.
ورزش های سبک روزانه مانند پیاده روی را یک ماه بعد از جراحی شروع کنید. بعد از آن به طور منظم ورزش کنید.
به آرامی غذا بخورید و با احتیاط بجوید تا هضم آسان شود.
برای جلوگیری از استفراغ، هنگام غذا خوردن از نوشیدنی خودداری کنید. معده شما، فضای کافی برای هضم غذاهای مایع و جامد به طور همزمان را ندارد.
روزانه پروتئین مصرف کنید. ممکن است از شیر، گوشت قرمز و یا تخم مرغ استفاده کنید.
طبق توصیه پزشک، از مسکن ها استفاده کنید.
حداقل 2 هفته پس از جراحی سیگار نکشید.
با توجه به کیفیت جراحی پلیسه معده، بیمار لزوماً به مکمل یا داروی زیادی احتیاج ندارد. این مورد را با پزشک مشورت کنید.

تفاوت سایر جراحی های کاهش وزن با جراحی پلیسه معده چیست
عمل جراحی پلیسه معده برای افرادی که با چاقی دست و پنجه نرم می کنند، یک روش تغییر دهنده و نجات دهنده زندگی است. همچنین جایگزین مناسبی برای جراحی بای پس معده است.
این به معنای حذف هر گونه بافت سالم معده نیست. پزشکان، با ارائه اطلاعات کامل به بیماران، می توانند در تصمیم گیری آگاهانه بیماران نقش موثری داشته باشند. ممکن است بعد از انجام جراحی پلیسه معده، عوارض و ناراحتی هایی برای گروهی از افراد اتفاق بیفتد. از قبیل:
شایعترین عارضه جانبی عمل جراحی آستین معده و پلیسه معده، حالت تهوع است که اغلب با استفراغ همراه است. برای اکثر بیماران، این عارضه جانبی را با دارو کنترل می کنند. تقریباً در همه بیماران، حالت تهوع در طی یک هفته بعد از جراحی به خودی خود برطرف می شود.
تغییر عملکرد روده
یکی دیگر از عوارض جانبی رایج در عمل جراحی پلیسه معده، تغییر عملکرد روده است که بسته به رژیم غذایی بیمار ممکن است در هر زمان مشخص، به صورت اسهال یا یبوست ظاهر شود.
در طی دو هفته ابتدایی پس از جراحی، بیماران رژیم کاملاً مایع مصرف می کنند و پس از آن مقادیر ناچیزی از غذاها را مصرف می کنند. درحقیقت، ابتدا با غذاهای پوره و سپس غذاهای نرم در فواصل منظم تا شش ماه پس از عمل، بهره مند می شوند.
در آن مرحله، بیماران می توانند طبق استاندارد بعد از جراحی خود، از یک رژیم غذایی عادی استفاده کنند و تمام مشکلات مربوط به عملکرد روده باید برطرف شود. عوارض عمده طولانی مدت جراحی پلیسه معده می تواند شامل عفونت، خونریزی داخلی و در طولانی مدت، سوء تغذیه باشد.

اکثر جراحی ها موفقیت آمیز و ایمن هستند، اما عوارض احتمالی مانند موارد زیر می تواند رخ دهد:
آسیب به اندام ها یا رگ های خونی
نشت از بخیه ها باعث ایجاد چین خوردگی معده می شود.
دو مشکل اخیر برای اصلاح، نیاز به جراحی دارند. آن چه بیماران باید به خاطر بسپارند، این است که آن ها باید خوش بین باشند، زیرا کاهش وزن به زمان و تعهد نیاز دارد. این نوع جراحی، یک راه حل سریع نیست، بلکه یک راه حل طولانی مدت است. به طور کلی، عمل جراحی پلیسه معده نتایج آهسته تری نسبت به انواع دیگر جراحی چاقی ایجاد می کند.

در همان مرحله، بیماران عوارض شدیدی را تجربه نمی کنند که انواع دیگر جراحی کاهش وزن مانند بای پس معده می تواند ایجاد کند. از آنجا که عمل جراحی، مکانیسم روده را تغییر نمی دهد، کمتر احتمال دارد که بیماران دچار کمبودهای تغذیه ای شوند که می تواند با بای پس معده، اثنی عشر یا جراحی های دیگر که باعث کاهش جذب مواد مغذی از طریق روده های کوچک می شود، ایجاد شود.
در مقایسه با سایر جراحی های چاقی، کاهش وزن کوتاه مدت با جراحی عمل آستین معده به طور کلی متوسط تر است. یک عارضه جانبی در این گونه از جراحی ها این است که می تواند احساس دلسردی برای بیمار ایجاد کند. بیماران باید خوش بین و صبور باشند، زیرا کاهش وزن به زمان و تعهد نیاز دارد.
آن ها باید بدانند که جراحی پلیسه معده یک راه حل سریع نیست، بلکه یک راه حل طولانی مدت است. پس باید صبور باشند و با کمک و همیاری پزشک، به کاهش وزن خود کمک کنند.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی بر آن شد که مطالب کافی و مفید در رابطه با این سوال که پلیسه معده چیست در اختیار شما قرار گیرد. عمل پلیسه معده یکی از بهترین روش های جراحی لاغری است و از آنجایی که اکثر افراد جامعه اضافه وزنی بین 30 تا 40 کیلوگرم دارند، این عمل بسیار مورد استقبال ایرانیان قرار گرفته است.
از مزایای مهم این جراحی لاغری، بازگشت پذیر بودن آن است که آناتومی بدن تغییری نکرده و هر زمانی که نیاز به بازگشت به حالت اولیه باشد، با جداسازی بخیه ها امکان برگشت وضعیت معده به حالت قبلی خود وجود دارد.