در این مقاله از سایت دکتر سلیمی، قصد داریم تا همه چیز در مورد عمل بای پس معده را مورد واکاوی و ارزیابی قرار دهیم. همراه شما هستیم.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
امروزه و با توجه به سبک نادرست زندگی و پیروی از رژیم غذایی ناسالم و عدم داشتن تحرک لازم و کافی، همواره آمار مبتلایان به بیماری چاقی، رشد چشمگیری داشته است.
بیماری چاقی، خود عامل بروز بسیاری از انواع بیماری های روحی مانند افسردگی و عدم اعتماد به نفس برای حضور در جوامع مختلف و مشکلات جسمی نظیر دیابت نوع 2، فشار خون و کلسترول بالا، انواع بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های تنفسی مانند آپنه خواب می باشد.
از همین رو، درمان سریع این عارضه خطرناک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. دکتر سلیمی، جراح متخصص عمومی و فوق تخصص جراحی چاقی و لاپاراسکوپی، بهترین گزینه درمان بیماری چاقی مفرط را، جراحی چاقی عنوان می نمایند.

جراحی چاقی، به طرق متفاوتی انجام می گیرد. یکی از محبوب ترین و معتبرترین انواع جراحی چاقی در سطوح بین المللی، عمل بای پس معده است.
در همین راستا، این مقاله را به بررسی موضوع ” همه چیز در مورد عمل بای پس معده ” اختصاص داده ایم و در آن، به بررسی جوانب مختلف این عمل جراحی اشاره کرده ایم. چنان چه شما از علاقه مندان به این موضوع می باشید، با ما تا پایان این مبحث همراه شوید.
پیشنهاد می کنیم از پست چگونه در 3 روز 5 کیلو لاغر شویم دیدن کنید.
پیشینه ای بر عمل بای پس معده
عمل بای پس معده چیست؟ عمل بای پس معده، یکی از سبک های انجام جراحی چاقی می باشد که در آن، با ایجاد تغییراتی در نحوه عملکرد معده و روده کوچک، باعث کاهش حجم غذای ورودی به بدن شده و همچنین، از جذب کالری اضافی جلوگیری می نماید.
با در نظر گرفتن این حقیقت که عامل اصلی ابتلا به بیماری چاقی در بیشتر مبتلایان، مصرف بیش از حد مواد غذایی است، لذا با کاهش این مورد، می توان وزن را نیز کاهش داد.
در طی انجام این عمل جراحی، حجم معده بیمار کوچک می شود که این عامل اصلی کاهش حجم غذای ورودی به بدن است. از سوی دیگر، با خارج کردن بخشی از روده از چرخه سیستم گوارشی، از جذب کالری بیش از اندازه نیز جلوگیری می گردد.
این دو عامل، یعنی کاهش غذای ورودی و جذب کالری کمتر، باعث می شوند که فرد در مدت کوتاهی بتواند توده عظیمی از چربی انباشته شده در بدن خود را کاهش داده و وزن خود را به حد نرمال برساند.
روش انجام عمل بای پس معده
در حال حاضر، عمل بای پس معده توسط فوق تخصص لاپاراسکوپی و به روش بسته انجام می شود. به صورت کلی، انجام این عمل، به دو روش امکانپذیر است. روش باز و روش بسته یا لاپاراسکوپی:

- در روش باز، برشی بزرگ روی شکم بیمار ایجاد می شود و عمل جراحی از طریق بخش باز شده انجام می گیرد. در این روش، جراح، دید کاملی از اندام های داخلی خواهد داشت. اما این روش، به دلیل آسیبی که به زیبایی پوست در ناحیه شکم وارد می نماید و نیز دوره نقاهت بلند مدت آن، دیگر توسط جراحان خبره ای چون دکتر مهدی سلیمی، انجام نمی گیرد.
- دکتر سلیمی، عمل بای پس معده را به روش لاپاراسکوپی انجام می دهند. ایشان که دارای فوق تخصص لاپاراسکوپی و جراحی چاقی می باشند، این عمل را به کمک ایجاد چند شکاف بسیار کوچک روی شکم انجام می دهند.
در این روش، دوربینی کوچک روی لاپاراسکوپ گذاشته می شود و به درون شکم بیمار هدایت می گردد. این کار، سبب می گردد که جراح، بدون این که نیاز به شکافتن بخش عظیمی از پوست شکم باشد، دید کامل و کافی را در هنگام انجام عمل بای پس، از اندام های داخلی بیمار داشته باشد.
دوره نقاهت پس از این جراحی، بسیار کوتاه بوده و بیمار می تواند پس از مدت کوتاهی، بهبودی کامل خود را به دست آورده و به انجام فعالیت های عادی و روزمره خود بپردازد. لازم به ذکر است که دکتر سلیمی، عمل بای پس معده را به روش لاپاراسکوپی انجام می دهند.
چگونگی انجام عمل بای پس معده
در این بخش از مبحث ” همه چیز در مورد عمل بای پس معده ” اشاره ای به چگونگی انجام این جراحی چاقی خواهیم کرد.
عمل بای پس معده، در دو مرحله انجام می شود. در مرحله نخست، با ایجاد تغییراتی روی معده و با کوچک کردن آن، باعث کاهش حجم غذای مصرفی توسط فرد می شوند و در مرحله دوم و پایانی، بخشی از روده کوچک را دور زده و از جذب بیش از حد مواد غذایی، جلوگیری به عمل می آورند.
در ذیل، اشاره ای کوتاه به این دو مرحله نموده ایم:
-
مرحله اول
تقسیم معده به دو قسمت بزرگ و کوچک به طوری که بخش کوچک به مری و بخش بزرگ به اثنی عشر متصل می باشد.
غذای ورودی به صورت مستقیم از مری به بخش کوچک معده وارد می شود و دیگر هیچ غذایی به بخش بزرگ معده وارد نمی شود. این عمل سبب می گردد که فرد پس از صرف میزان کمی غذا، احساس سیری کامل نماید و برای مدت طولانی، احساس گرسنگی نداشته باشد.
-
مرحله دوم
سپس بخشی از روده باریک در فاصله کمی از اثنی عشر بریده شده و قسمت آزاد آن به بخش معده کوچک شده متصل می گردد.
با این کار، غذای ورودی پس از ورود به معده، به روده راه می یابد. سپس سر آزاد اثنی عشر یا دوازدهه، به پهلوی روده باریک متصل می گردد. این کار به منظور استفاده از هورمون های ترشح شده توسط معده، برای کمک به هضم و جذب غذا انجام می گیرد.
مزایای عمل بای پس معده
کاهش اشتها و احساس سیری طولانی مدت و کم شدن میزان غذای جذب شده در بدن، یکی از مزایای این عمل به شمار می رود. پس از انجام این عمل، فرد به تدریج و در یک بازه زمانی مشخص، می تواند 60 تا 80 درصد از وزن اضافی خود را کاهش دهد.
با کاهش وزن، بهبود انواع بیماری های مرتبط با چاقی نظیر دیابت نوع دو و انواع بیماری های قلبی و تنفسی نیز بهبود یافته و یا به صورت کامل، درمان می شوند. یکی از بزرگترین مزایای انجام عمل بای پس معده، بازگشت ناپذیر بودن وزن کاهش یافته پس از انجام عمل بای پس معده می باشد.
این عمل، یک جراحی بازگشت پذیر می باشد. به این معنا که چنان چه فرد تمایل به بازگشت به حالت اولیه را داشته باشد، می تواند با انجام یک جراحی معکوس، همه چیز را به حالت اولیه آن بازگرداند.
نکاتی در ارتباط با عمل بای پس معده
در جریان این عمل جراحی، معده و روده دستخوش تغییراتی عمده می شوند. این امر، باعث می شود که در طولانی مدت، بدن با کمبود انواع ویتامین ها و مواد معدنی نظیر ویتامین b12، آهن، کلسیم و فولات روبرو شود.

به همین منظور، دکتر سلیمی برای جلوگیری از بروز این عارضه، همواره پیروی از یک رژیم غذایی مناسب و مصرف انواع مکمل های غذایی را توصیه می نمایند.
همچنین دوره بهبودی پس از این عمل، کمی طولانی است که این امر، اهمیت رعایت مراقبت های ویژه بعد از انجام عمل را دو چندان می نماید. در دنباله مبحث ” همه چیز در مورد عمل بای پس معده ” اشاره ای به کاندیدای مناسب برای انجام این عمل جراحی خواهیم نمود.
کاندیدای مناسب برای انجام عمل بای پس معده
درجه چاقی هر فرد، بر مبنای معیاری با عنوان شاخص توده بدنی تعیین می گردد. این شاخص، از تقسیم وزن بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد بر حسب متر حاصل می شود و بر اساس آن، افراد به 6 گروه متفاوت وزنی تقسیم می شوند.
در این میان، افرادی که شاخص توده بدنی ایشان به ترتیب 30 الی 35، 35 الی 40 و بالاتر از 40 باشند، چاق درجه یک، دو و سه، در نظر گرفته می شوند.
مبتلایان به چاقی درجه یک و دو، در صورت ابتلا به انواع بیماری های مرتبط به چاقی، کاندیدای مناسبی برای انجام این عمل به شمار می روند. این در حالی است که تنها گزینه درمان افرادی که بی ام آی بالای 40 دارند، جراحی چاقی است.
با توجه به این امر که کاهش وزن پس از عمل بای پس معده با سرعتی بالا و در یک بازه زمانی کوتاه انجام می گیرد، می توان این روش را بهترین شیوه درمان چاقی مفرط به شمار آورد.
لطفا از پست بهترین دکتر جراحی لاغری در مشهد دیدن کنید.
حرف آخر
عمل گاستریک یا بای پس معده، یکی از انواع جراحی های چاقی می باشد که با ایجاد تغییراتی عمده در معده و روده، باعث کم شدن وزن و رسیدن به تناسب اندام می گردد. در این روش، معده بیمار به دو قسمت بزرگ و کوچک تقسیم شده و بخشی از روده نیز از چرخه سیستم گوارشی خارج می گردد.
عمل کوچک کردن معده، باعث کاهش حجم غذای ورودی شده و دستکاری روده، سبب کم شدن جذب مواد غذایی خواهد شد. این دو پدیده، باعث می شوند که فرد با خوردن حجم کوچکی از غذا، احساس سیری کرده و دیرتر گرسنه شود.

همچنین، بخش وسیعی از غذای ورودی که عموماً کالری بخش عظیمی از آن را تشکیل می دهد، بدون این که جذب شود، دفع می گردد. مجموعه ای از این عملکرد، سبب سرعت بخشیدن به کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام می شوند.
دکتر سلیمی، رعایت مراقبت های پس از عمل و پیروی از رژیم غذایی مناسب به همراه مصرف مکمل های غذایی و ورزش منظم را، عاملی تاثیرگذار بر اثربخشی بیشتر این جراحی چاقی بیان می نمایند.
در این مقاله، موضوع ” همه چیز در مورد عمل بای پس معده ” مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. امید است که داده های بیان شده در این نوشتار، مورد استفاده عزیزان علاقه مند به انجام این جراحی مفید چاقی، قرار گرفته باشد.