امروز با موضوع هزینه عمل جراحی چاقی در خدمت شما هستیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با ما در تماس باشید
عمل جراحی چاقی چند دهه ای است که بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته است و از این جهت بسیاری از افرادی که از اضافه وزن و چاقی رنج می برند معمولا این عمل را به دلیل رفع سریع چاقی به روش های دیگر ترجیح می دهند.
از آنجایی که بحث سلامتی و اقدامات مربوط به آن همیشه در اولویت بوده پس قصد داریم در مورد مهم ترین موضوع این مقاله یعنی هزینه عمل جراحی چاقی صحبت کنیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.

در ادامه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
چاقی چیست؟
اضافه وزن مبتلا شدن به چه بیماری هایی را تشدید می کند؟
چاقی در کدام سن شایع تر است؟
جراحی چاقی چیست؟
چاقی؛ مشکل ظاهری یا بیماری متابولیکی؟
ریسک عمل جراحی چاقی در مقایسه با صفرا چقدر خواهد بود؟
جای بخیه عمل جراحی لاغری باقی می ماند؟
مزایا انجام عمل چاقی از معایب آن بیشتر است؟
کدام روش انجام عمل چاقی بر دیگری برتری دارد؟
روش پلیسه به معده چگونه است؟
هزینه عمل جراحی چاقی به چه صورت خواهد بود؟
شرایط هزینه عمل جراحی چاقی برای افرادی که بیمه پایه دارند اما از بیمه تکمیلی برخوردار نیستند، چگونه است؟
پرداخت بیمه برای افرادی که دارای بیمه تکمیلی می باشند به چه صورت خواهد بود؟
چاقی چیست؟
در ابتدا بهتر است که خیلی دقیق تر به بررسی چاقی و مفهوم آن و همچنین رابطه آن با اضافه وزن صحبت کنیم. چاقی به وضعیتی پزشکی گفته می شود که در آن بافت های طبیعی بدن با استفاده از لایه ای از چربی بیش از حد طبیعی انباشته می شود. این موضوع می تواند باعث از بین رفتن فاکتورهای سلامتی در بدن فرد شود و در نتیجه کاهش طول عمر و کیفیت زندگی را به دنبال داشته باشد.
از نظر علمی شایع ترین روش برای تخمین چاقی در بدن هر فرد با استفاده از روش BMI صورت می پذیرد. در کودکان نیز برای تشخیص چاقی از صدک استفاده می کنند. دلایل متنوع و زیادی برای ایجاد چاقی در بدن وجود دارد که از اصلی ترین عوامل برای اضافه وزن می توان به تمایل بدن برای ذخیره چربی به شکل انرژی اشاره کرد. جالب است بدانید که این میراث نیاکان ما است.
در زمان های گذشته افراد به دلیل پرخوری و همچنین نیاز طولانی مدت برای ذخیره غذا مجبور به ذخیره کردن انرژی در بدن به صورت چربی بودند. اگر دقت کرده باشید متوجه خواهید شد که در بیشتر افراد چاقی به صورت شکم و موضعی می باشد و همین موضوع خطر مبتلا شدن به انواع بیماری را در بدن افزایش می دهد.
نکته ای هم که وجود دارد این است که از دست دادن مقدار قابل توجهی از چربی می تواند خیلی راحت زمینه مبتلا شدن به انواع بیماری در بدن را کاهش دهد.

اضافه وزن مبتلا شدن به چه بیماری هایی را تشدید می کند؟
اضافه وزن و یا همان چاقی زمینه ابتلا به بسیاری از بیماری هایی مانند بیماری های قلبی، دیابت نوع دوم، آپنه مسدود کننده خواب، آرتروز استخوان، انواع سرطان و آسم را فراهم کند.
البته در کنار ذخیره انرژی به صورت چربی، کم تحرکی و استعداد ژنتیکی هم باعث افزایش وزن می شوند هرچند که در موارد کمی این موضوع برای تغییرات ژن و اختلالات غددهای درون ریز دیده می شود. موضوع دیگری که مطرح می باشد این است که بسیاری از افرادی که چاق هستند و با این وجود کم غذا می خورند نیز به دلیل محدود بودن متابولیسم کند بدن دچار افزایش وزن می شوند.
افراد چاق به طور میانگین میزان مصرف انرژی بیشتری نسبت به افراد لاغر دارند و همین دلیل بر انباشت این میزان از چربی برای جبران انرژی از دست رفته می شود.
رژیم غذایی و تمرینات ورزشی
رژیم غذایی و همچنین تمرینات ورزشی می توانند بهترین راه حل برای کم کردن وزن و رسیدن به یک ایده آل باشد که البته راه های سریع تری هم برای رسیدن به لاغری وجود دارد که می توان به عمل های درمان چاقی اشاره کرد. برای این نوع عمل هزینه عمل جراحی چاقی نیز در نظر گرفته می شود که در ادامه مفصل به آن خواهیم پرداخت.
کیفیتی که می توان برای رژِیم غذایی در نظر گرفت را می توان با کاهش غذاهای پرانرژی منظم کرد. به طور مثال می توان مصرف غذاهای شیرین و چرب را کاهش داد و همچنین در کنار آن بیشتر از غذاهای گیاهی مقوی و سالم استفاده کرد.
داروهای ضد چاقی هم وجود دارد که البته برای جلوگیری و یا جذب چربی به مقدار مورد نیاز در کنار غذا مصرف می شود. همانطور که گفته شد جراحی های دور شکم، برای کاهش حجم و همچنین کاهش طول روده نیز به جهت ایجاد سیری و همچنین کاهش توانایی در جذب مواد مغزی انجام می گیرد.

چاقی در کدام سن شایع تر است؟
چاقی نوعی مرض است که سن نمی شناسد. با افزایش شیوع این مرض در بزرگسالان و کودکان کارشناسان ان را یکی از بزرگترین تهدیدها برای مرگ و میر در قرن بیست و یک می دانند.
باور غلطی که به خصوص در دنیای غرب وجود دارد این است که چاقی را یک نوع لکه دار شدن می دانند به خلاف اینکه در گذشته چاق بودن نشانه ثروتمند بودن و توانگری محسوب می شد. به طور کلی چاقی کوچک و بزرگ نمی شناسد و تهدید بزرگی برای پیش نیاز بیماری های جدید است.
چهار نوع مرگ و میر شایع بر اثر چاقی وجود دارد که طبق موارد زیر است:
- سرطان ریه
- سرطان سینه
- سرطان روده
- سرطان پروستات
این چهار مورد از موارد اصلی بیماری های شایع برای چاقی به حساب می آیند.
البته رابطه چاقی با پیری زودرس هم قابل چشم پوشی نیست، بسیاری از افرادی که هزینه عمل جراحی چاقی را برای کاهش وزن متحمل می شوند در واقع از نظر ظاهری خیلی ضعیف تر و شکننده تر از چیزی هستند که نسبت به سن آن ها می باشد.
در مطالعات جدیدی که برای افراد دارای اضافه وزن مشاهده شده است نشان می دهد که حجم ماده سفید در افراد چاق نسبت به افراد لاغر کمتر است.
البته نتیجه این تحقیقات هنوز به صورت کامل ارائه نشده است اما چیزی که نشان می دهد این است که چاقی با پیری زودرس و در نتیجه پیر شدن مغز رابطه مستقیمی دارد.
رابطه چاقی و اختلالات پزشکی
وضعیت خطرناکی که چاقی برای ذهن و فیزیک بدن ایجاد می کند اغلب به صورت سندرم متابولیک نشان داده می شود.
این اختلالات پزشکی شامل موارد زیر است:
- دیابت نوع دوم
- فشار خون بالا
- بالا بودن کلسترول خون
- بالا بودن تری گلیسرید خون
با توجه به تحقیقات و گزارش هایی که در انگلیس تهیه و تنظیم شده است می توان دریافت که سطوح در حتل افزایش چاقی و همچنین اضافه وزن می تواند با 680 هزار مورد اضافی سرطان های جدید در 20 سال آینده رابطه مستقیمی داشته باشد. پس باید بدانید که تمامی این دشواری ها به سبب بروز چاقی در افراد است.
درصد ابتلا به اضافه وزن و چاقی در زنان و مردان متفاوت است. در این درصد گیری میزان ابتلای زنان به مرض چاقی بیشتر از مردان بوده به طوری که زنان چیزی حدود 77 درصد و در مردان نیز 64 درصد است و همین باعث بروز دیابت خواهد شد.
مسئله مهم دیگری که وجود دارد این است که پیامدهای سلامتی چاقی در دو طبقه بزرگ قرار می گیرد:
- دسته اول افرادی هستند که به اثرات افزایش توده چربی مانند آرتروز، آپنه انسدادی در خواب دچار می شوند.
- در دسته دوم نیز دلیل افزایش چربی بخاطر سرطان، دیابت، بیماری عروق قلب و کبد چرب غیر الکلی می باشد.
زمانی که چربی در بدن افزایش پیدا می کند پاسخ دهی به انسولین در بدن کاهش پیدا می کند و در نتیجه باعث مقاومت در برابر انسولین می شود. همچنین چربی که انباشته می شود یک حالت قابلیت تشدید التهاب و یک حالت قابلیت تشدید لخته را در بدن فرد ایجاد می کند.
8 علت اصلی چاق شدن و راه های پیشگیری از آن
هزینه عمل جراحی چاقی برای افرادی که قصد دارند به اندام متناسب خود برسند همواره یک موضوع جدی و پرحاشیه بوده است. اما قبل از اینکه به چگونگیه این عمل و همچنین هزینه ای که برای آن در نظر گرفته می شود بپردازیم بهتر است که راه های پیشگیری از این مشکل را هم بررسی کنیم. همانطور هم که در ابتدا گفته شد چاقی مفرط یک نوع بیماری است که با تجمع در بافت های مهم بدن می تواند به سلول های چربی تبدیل شود.

در این بخش قصد داریم تا 8 مورد اصلی چاقی و همچنین راه های پیشگیری از آن را برای شما بیان کنیم. پس با دقت به مطالعه این مقاله ادامه دهید.
مصرف بیش از حد کالری؛ شادی چربی
تیتر انتخابی برای این بخش اصلا شوخی بردار نیست. به طوری که باید گفت که یکی از اصلی ترین علل های چاقی مصرف بیش از حد کالری است. چاقی موضوعی نیست که یک شبه رخ دهد و حتما می دانید که این بیماری در صورتی که سوخت و ساز بدن کمتر از مصرف مواد غذایی پرکالری باشد، تشدید پیدا می کند. همین نامتعادل بودن در بدن است که امکان بروز چاقی و لاغری دراز مدت را در بدن فرد ایجاد می کند.
زنان و مردان در مصرف کالری سهم متفاوتی دارند به طوری که زنان در روز باید 2000 کاری و مردان 2500 کالری مصرف کنند. این مقدار باید به اندازه ای باشد که انجام فعالیت های روزانه را برای بدن فرد تسهیل ببخشد. زمانی که کالری بیش از اندازه مورد نیاز باشد، تمام آن ها در بدن به خصوص شکم ذخیره خواهد شد. از این رو باید همواره در سوزاندن کالری در بدن تعادل ایجاد کنید و همچنین به همان میزانی که کالری سوزانده اید غذا مصرف کنید.

عوامل ژنتیکی؛ دیگر عامل موثر در چاقی مفرط
حتما از زبان خیلی از افراد دارای اضافه وزن شنیده اید که “چاق بودن من ارثی” ! بله همانطور که می شنوید این درست است. اگر فردی در خانواده ای با مادر و یا پدر چاق متولد شود احتمال چاق شدن او نیز بالاتر می رود.
پس تا اینجای کار متوجه شدیم که چاقی که می تواند ژنتیکی هم باشد و هر چقدر هم که هزینه عمل جراحی چاقی برای آن در نظر گرفته شود باز هم ممکن است قابل برگشت باشد.
به طور کلی ژنتیک می تواند هورمون هایی که در مقررات چربی سازی و چربی سوزی قرار دارند را تحت تاثیر قرار بدهد و در نتیجه باعث تجمع بیش از حد آن شود. همچنین یکی از عوامل ژنتیکی چاقی که لپتین یا leptin نیز نام دارد ناشی از جهش ژن هایی است که به این ژن وابسته است.
لپتین هم در سلول های چربی و هم در جفت می تواند تولید شود. کارایی این ژن به گونه ای است که زمانی که ذخیره چربی در شخص بالا و به مغز افراد این سیگنال می رسد که شخص سیر شده است، فرد می تواند کمتر غذا بخورد.
اما اگر بر عکس این موضوع باشد یعنی بدن افراد نتواند به میزان کافی لپتین کافی را تولید کند و یا گیرنده های مربوط به ژن آن تحریک نشود، تنظیمات روتین و طبیعی مربوط به مواد غذایی از بین می رود و فرد رفته رفته چاق می شود.
سبک زندگی یا Life Style
امان از ورزش نکردن که مادر همه بیماری ها است. یکی دیگر از عواملی که باعث چاقی می شود این است که فعالیت های منظمی در بدن مانند ورزش وجود نداشته باشد.
همین موضوع باعث می شود که کالری دریافتی بیشتر از سوخت و ساز باشد و در نتیجه چاقی را به بار آورد. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که بعد از هر فعالیتی فقط می نشینید و به یکجا خیره می شوید باید بگوییم که حتی با عمل کردن برای درمان چاقی نیز موفق به از بین بردن کامل آن نخواهید شد.
همین مورد هم باعث می شود تا چربی ها در دور شکم انباشته شود و فرد چاق شود. اگر فعالیت های فیزیکی مناسبی داشته باشید توده های عضلانی در بدن شما افزایش پیدا می کند و در نتیجه جایی برای تشکیل چربی و رسوب آن در بافت ها باقی نمی گذارد. برای افراد در سنین بزرگسالی حتما توصیه می شود که روزی 2 تا 3 ساعت ورزش های هوازی که شامل دوچرخه سواری، پیاده روی و دویدن می شود را انجام دهند.

رفتارهای نادرست برای تغذیه
پرخوری در رفتارهای نادرست تغذیه به این معنا است که رژیم غذایی حاوی قند و چربی زیادی باشد و در نتیجه منجر به افزایش وزن شود. غذاهای سرخ شده، غذاهای فست فودی و همچنین شیرینی جات در این دسته قرار دارند. این مواد خوراکی چگالی بالایی دارند یعنی موادی هستند که به ازای کالری زیادی که به همان اندازه اثر مفید و غذایی ندارند. همین موضوع به راحتی باعث چاق شدن و بالاتر رفتن وزن خواهد شد.
پیشنهاد می کنیم از پست رژیم جراحی چاقی دیدن کنید.
کربوهیدرات ها و نقش مثبت در افزایش وزن
امکان ندارد که نشنیده باشید که قندها نقش اساسی در افزایش وزن در افراد ایفا می کنند، مخصوصا که هضم نهایی کربوهیدرات ها گلوکز است و هنگامی که سطح گلوکز خون افزایش پیدا می کند پانکراس هم برای آزاد کردن انسولین تحریک می شود و در نتیجه انسولین ترشح می کند.
این هورمون نقش اساسی در رشد بافت چربی داشته همچنین می تواند باعث افزایش وزن و در نتیجه چاقی شود. دانشمندان فعال در این حوزه بر این باورند که کربوهیدرات های ساده مانند شکر، فروکتوز، انواع دسرها و نوشیدنی های گرم و سرد، آبجو و شراب و … به افزایش وزن کمک می کنند.
موارد روانشناختی و تاثیر آن بر روی هزینه عمل جراحی چاقی
عواملی مانند عوامل روانشناختی هم نقش بسزایی در چاقی و در نتیجه هزینه عمل جراحی چاقی دارند. منظور از این عوامل این است که افراد در هنگام قرار گرفتن در شرایط استرس زا مانند فوت عزیزی، بیماری شدید و یا حتی افسردگی به دلیل پرخوری مقدار زیادی توده به بدن خود اضافه می کنند. پس می توان دریافت که استرس نیز یکی دیگر از عواملی است که افراد را به جهت تسکین به سمت پرخوری هدایت می کند.

اضافه وزن در کودکی
تعداد تشکیل چربی در سنین کوچکی به ویژه چند ساله نخست زندگی هر فرد بیشتر بوده و می توان گفت که نرخ ذخیره چربی و در نتیجه تعداد سلول های چربی در افراد افزایش خواهد یافت. از این رو مقدار سلول های چربی در کودکان دارای اضافه وزن تقریبا چیزی حدود 3 برابر کودکان با وزن عادی است. اگر روند پرخوری ادامه پیدا کند فرد در بزرگسالی نیز دچار چاقی خواهد شد.
ناهنجاری های نوروژنیک
ناراحتی و یا ناهنجاری نوروژنیک یکی از اختلالاتی است که برای سیستم عصبی در بدن ایجاد می شود. اختلالات به وجود آمده در بدن ممکن است که به صورت ساختاری، بیو شیمی و یا الکتریکی هم در بدن ایجاد شود. به برخی از مواردی که باعث اختلال می شوند می توان به این موارد اشاره کرد:
- ضایعات و یا تومورهای هیپوتالاموس
- کمبود انتقال دهنده عصبی
- نقص لپتین
- مدارهای عصبی غیر طبیعی
خب تا اینجای این مطلب قطعا با مفهوم چاقی، موارد موثر در ایجاد آن و همچنین راه های پیشگیری و درمان بدون نیاز به جراحی آشنا شدید.
الان وقتش رسیده که به سراغ موضوع اصلی این مقاله یعنی هزینه عمل جراحی چاقی و تمامی عوامل در بر گیرنده آن برویم. در ادامه قصد داریم تا جراحی چاقی و از بین بردن حجم بالایی از چربی در بدن و رابطه مستقیم آن با هزینه مورد نیاز را مور بررسی قرار دهیم.
جراحی چاقی چیست؟
جراحی چاقی یا همان جراحی لاغری نوعی از عمل است که می تواند با تغییر سیستم گوارشی انسان در کاهش وز و در نتیجه لاغری به او کمک کند.
در واقع با سیستم گوارشی انسان در کاهش وز و در نتیجه لاغری به او کمک کند. در واقع با این جراحی می توان این تغییرات مورد نیاز را در محدود کردن کالری دریافتی و همچنین کاهش جذب مواد غذایی یا با وجود هر دو انجام داد. زمانی که فرد قادر نباشد با استفاده از فعالیت های ورزشی و یا رژیم غذایی به وزن ایده آل خود برسد، انجام عمل چاقی یکی از موثرترین راه ها برای کاهش وزن چشمگیر و بدون بازگشت است.

سوالی که مطرح می شود این است که چرا اصلا جراحی چاقی انجام می شود و اگر که قسمت های قبلی مقاله را با دقت مطالعه کرده باشید کاملا با جواب درستی برای این سوال مواجه خواهید شد.
کیفیت زندگی هر فرد، سلامتی جسم و روح
اما اگر بخواهیم به طور خلاصه به این موضوع اشاره داشته باشیم باید بگوییم که کیفیت زندگی هر فرد، سلامتی جسم و همچنین روحی او پس از انجام عمل جراحی لاغری به طور قابل توجهی بهبود پیدا می کند. از این رو بیمار نه تنها با اعتماد به نفس زیادی روبرو می شود بلکه می تواند از بسیاری از بیماری های خطرناک دیگری مانند:
- ریفلاکس معده
- بیماری های قلبی و عروقی
- فشار خون بالا
- آپنه خواب شدید
- دیابت نوع دوم
- سکته مغزی
جلوگیری کند که البته در قسمت های قبلی این مقاله به پیشگیری از این بیماری ها با استفاده از رعایت رژیم غذایی و ورزش کردن اشاره کرده بودیم.
انواع جراحی های مربوط به چاقی
از آنجایی که همه افراد مانند یکدیگر نیستند ممکن است که شخصی با رژیم غذایی مناسب و همچنین ورزش کردن باز هم به وزن ایده آل خو نرسد، در این بخش خیلی راحت می توان با استفاده از عمل جراحی چاقی این موضوع را رفع کرد.
باید به این نکته هم اشاره کنیم که اصلا اساس و پایه انجام گرفتن این جراحی زمانی صورت می گیرد که شما همه راه های سالم برای کاهش وزن را انتخاب کرده باشید اما نتیجه ای برایتان حاصل نشده باشد.
موضوعی که مطرح می شود نوع و روشی است که برای رفع چاقی با استفاده از جراحی صورت می گیرد. امروزه جدیدترین متد روز برای رفع چاقی با استفاده از عمل جراحی توسط عمل لاپاراسکوپی صورت می گیرد که بر خلاف جراحی های باز، دارای دوره نقاهت کوتاه تر و همچنین جای بخیه در آن از دیگر جراحی های لاغری جزئی تر است. به طور کلی هزینه عمل جراحی چاقی بستگی به نوع جراحی دارد که جراحان برای فرد در نظر می گیرند.
شایع ترین این جراحی اسلیو معده، لای پس معده، حلقه قابل تنظیم معده و بای پس با سوییچ اثنی عشر است. هرکدام از این نوع جراحی دارای معایب و مزایای مخصوص به خودشان هستند که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
اسلیو معده
همانطور هم که گفته شد شایع ترین نوع جراحی لاغری اسلیو معده است که به نوعی بهترین عمل جراحی لاغری به حساب می آید. در این جراحی قسمت بزرگی از معده افراد برداشته می شود و همین باعث می شود که فرد غذای کمتری بخورد و در نتیجه زودتر احساس سیری بکند.
از طرفی معده جدید خیلی کمتر نسبت به معده قبلی هورمون گرسنگی را تولید می کند و همین باعث می شود که فرد کمتر احساس گرسنگی داشته باشد و در نتیجه وزن کاهش پیدا می کند. همچنین این نوع جراحی رابطه مستقیمی با بهبود بیماری های مرتبط و خطرناک با چاقی دارد.
بای پس معده
بای پس معده امروزه به یکی از استاندارترین نوع عمل جراحی چاقی به شما می رود. اولین قدمی که برای بای پس کردن معده برداشته می شود قسمت کردن معده است، یعنی یک قسمت کوچک فوقانی معده و در قسمت بعدی هم بقیه معده است. پس از این موضوع بخشی از روده کوچک افراد وارد قسمت فوقانی می شود تا مواد غذایی خیلی سریع تر به معده برسد. مراقبل از این نوع جراحی حساسیت زیادی می طلبد.
چنانچه به دستورالعمل های پزشک دقت نکنید و آن ها را رعایت نکنید ممکن است به کمبود ویتامین و مواد معدنی دچار شوید که در نتیجه سندروم دامپینگ را به همراه خواهد داشت. پس از اینکه بای پس معده انجام شد بیمار به چند دلیل شروع به وزن کم کردن می کند:
- اولین مورد اینکه به دلیل کاهش حجم معده بیمار مجبور است که غذای کمتری بخورد.
- دومین موضوع هم این است که به دلیل دستکاری معده، مواد غذایی کمتری جذب بدن فرد خواهد شد.

بای پس با استفاده از سوییچ اثنی عشری
این جراحی لاغری چندین مرحله دارد، نخست بخش زیادی از معده را بر می دارند که مانند اسلیو معده است. پس از آن روده را دستکاری می کنند تا بخش عمده ای مواد غذایی از آن عبور نکند. در آخرین مرحله کیسه صفرا برداشته می شود و به همین دلیل است که بیمار پس از انجام این جراحی خیلی زودتر احساس سیری می کند.
کمتر ترشح شدن هورمون سیری در این نوع جراحی باعث می شود که فرد نسبت به گذشته کمتر احساس گرسنگی کند و بدن او قادر به جذب مواد معدنی و کالری کمتری خواهد بود.
حلقه گذاری در معده
حلقه گذاری در معده به این شکل است که در ابتدا با یک حلقه که به دور قسمت فوقانی معده می بندند، در قسمت فوقانی یک معده کوچک تر با حلقه تشکیل می شود. در نتیجه زمانی که غذا می خورید این کیسه خیلی سریع تر پر می شود و همین دلیلی برای دست کشیدن از غذا است. پس از این عمل بیمار می تواند به وزن ایده آل خود برسد.
اما مورد قابل تامل دیگری هم که وجود دارد این است که قطعا حقایقی برای این نوع جراحی وجود دارد که در همه موارد صد در صد به نفع بیمار نیست. پس اگر از متقاضیان جراحی لاغری هستید بهتر است که ادامه این مقاله را با دقت مطالعه کنید.

چاقی؛ مشکل ظاهری یا بیماری متابولیکی؟
موضوعی که مطرح است این می باشد که چاقی یک نوع مشکل ظاهری نیست بلکه یک بیماری متابولیکی به حساب می آید. در این بیماری متابولیسم بدن افراد چاق کاهش می باید و به همین دلیل است که فرد رد این زمان هر چقدر هم که کمتر غذا بخورد باز هم تغییری در روند وزن خود مشاهده نخواهد کرد.
جراحی چاقی ممکن است بتوانید تغییرات متابولیکی در بدن را از بین ببرد و به طور کامل آن را خنثی کند اما ممکن است با خوردن کم و در یک مدت زمان کوتاه سیر شدن فرد را به سوء تغذیه بکشاند.
ریسک عمل جراحی چاقی در مقایسه با صفرا چقدر خواهد بود؟
رک بگوییم خطری که عمل جراحی صفرا برای بدن ایجاد می کند خیلی بیشتر از عمل چاقی است. به طبع اثراتی هم که در آینده برای بدن بوجود خواهد آورد خیلی کمتر است از چاقی مفرط در بدن، برای همین است که لاغری نه تنها باعث ظاهری بهتر می شود بلکه در وهله اول سلامتی بدن را در پی دارد.
از آنجایی که این عمل یک جنبه احساسی هم دارد پس باید بدانید که تنها حمایت پزشکی از افراد مهم نیست بلکه افراد باید از لحاظ روانی هم مورد حمایت قرار بگیرند.
سلامت فرد در این عمل افزایش پیدا می کند و همچنین دیابت نوع دوم که به تازگی شناخته شده است هم با این عمل پیشگیری می شود. جالب است بدانید دیابت نوع دوم با این عمل از بین می رود از این رو اگر به این بیماری مبتلا هستید و وقت عمل هم دارید، می توانیم این نوید را به شما بدهیم که دیگر نیازی به مصرف انسولین نخواهید داشت.

جای بخیه عمل جراحی لاغری باقی می ماند؟
به احتمال زیاد و بسته به نوع پوست شما، جای بخیه این عمل بر روی بدن باقی نمی ماند. البته امروزه همانطور که گفته شد بیشتر عمل های جراحی معده با استفاده از روش کم تهاجمی به اسم لاپاراسکوپی انجام می شود که دو تا سه برش کوچک بر روی شکم را در بر می گیرد. به همین دلیل است که بعد از مدتی جای بخیه ها کم رنگ می شود و به تدریج از بین می رود.
اگر نگران استراحت و یا کار خود در این زمان هستید باید بگوییم که دوره نقاهت این بیماری بسیار کوتاه است و شما می توانید بعد از گذشت حدود 2 هفته استراحت دوباره به فعالیت های روزمره خود ادامه بدهید. شاید فکر کنید تا مدت ها غذا خوردن برایتان دشوار می شود
اما خیلی زود و تقریبا با گذشت 4 هفته دوباره به روتین خود بر می گردید و اتفاقا آرام غذا خوردن و همچنین کم غذا خوردن برایتان بسیار لذتبخش خواهد بود. در این زمان است که بیمار تمایل دارد تا مصرف مایعات را به حداقل برساند و از این رو حجم زیادی از معده را برای غذاهای حجیم نگه دارد.
انجام عمل چاقی نیست!
بهتر است بدانید که انجام این عمل تنها یک مقصد نیست بلکه این مقصد دارای یک مسیر است که باید با دقت و رعایت نکات به دستورات پزشک توجه کرد.
برای مثال بیشتر بیماران در 6 ماه آمادگی عمل نصف وزن خود را کم می کنند و باقی وزن اضافه ای که داشته اند را در 6 تا 12 ماه دیگر، پس باید گفت که درصد موفقیت در عمل چاقی تا 5 سال پس از عمل هم 85 درصد خواهد بود.
این یعنی برای رسیدن به یک ایده آل باید تمامی شرایط را در نظر گرفت. هزینه عمل جراحی چاقی نیز با استفاده از بیمه قابل پرداخت است که بسیاری از افراد از آن آگاه نیستند.

مزایا انجام عمل چاقی از معایب آن بیشتر است؟
با وجود شرایطی که برای انجام عمل لاغری وجود دارد اما باید گفت که مزایایی که این عمل دارد به مراتب بیشتر است از دچار بودن به چاقی مفرط زیرا چاق بودن احتمال مبتلا شدن به بیماری های زیادی را افزایش می دهد در صورتی که عمل چاقی ریسک مبتلا شدن به بسیاری از آن ها را کاهش می دهد. از این نظر انتظار می رود که بیماری هایی چون سکته قلبی، آرتروز، فشار خون بالا، سکته مغزی و مرگ و میر ناشی از چاقی کاهش پیدا کند.
البته با وجود تمامی این شرایط در نهایت این شما هستید که تصمیمی می گیرید که باید عمل جراحی لاغری انجام دهید یا خیر. باید این نکته را بررسی کنید که آیا کاندیدای مناسبی برای این عمل هستید؛ پس بهتر است که در ابتدا با یک جراح متخصص در این حوزه مشورت کنید و بعدا اقدام به اینکار کنید.
کدام روش انجام عمل چاقی بر دیگری برتری دارد؟
در واقع بسیاری از افراد هستند که به دنبال پاسخ به این سوال می باشند. به طور کلی برتری در این موضوع دیده نمی شود اما باید به این نکته هم اشاره کرد که جراحی لاغری به گونه ای است که کاهش وزن فرد در آن حدود دو سال به طول می انجامد.
این بازه یعنی اینکه فرد مدت زمان زیادی را در اختیار دارد که بتوانید سبک زندگی خودش را تغییر دهد و به سمت یک لایف استایل سالم برود. از طرفی دیگر میزان لاغری و کاهش وزن در روش های مختلف و افراد با یکدیگر متفاوت است پس بهتر است که بدون در نظر گرفتن نحوه لاغری دیگران ابتدا سیستم بدن خودتان را بشناسید.

بالون گذاری در معده و رابطه آن با عمل جراحی چاقی
در چندین سال گذشته بسیاری از افراد برای کاهش وزن بدون استفاده از عمل جراحی لاغری از روش بالون گذاری در معده استفاده می کردند. در این روش همانطور هم که گفته شد عمل جراحی صورت نمی گیرد و تنها با استفاده از یک آندوسکوپی می توان در حدود سی دقیقه آن را در معده جایگذاری کرد.
البته این روش آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفت و پس از تحقیقات و بررسی های مکرر و همچنین عوارضی که برای آن وجود داشت، درخواست کنندگان کم و کمتر شدند.
البته همانطور که گفته شد این عمل جزء پرمخاطب ترین روش ها برای انجام لاغری و کاهش وزن بود. بالون هایی که در معده و با استفاده از آندوسکوپی در آن قرار می گیرند دارای انواع متفاوتی هستند.

درون برخی از این بالون ها مقداری آب و برخی دیگر هوا می باشند
درون برخی از این بالون ها مقداری آب قرار دارد و برخی دیگر نیز دارای هوا می باشند. در نتیجه اما اثرات و عوارض هایی که در بدن بیمار بوجود می آید شبیه به یکدیگر می باشد. میزان هوا و یا مایعی که در بالون وجود دارد به اندازه پانصد الی هشتصد سی سی می باشد.
این حجم از موادی که در بالون وجود دارد در نتیجه بر روی معده نیز تاثیر می گذارد و باعث می شود که دیگر فضای زیادی برای ورود غذا به بدن وجود نداشته باشد و در نتیجه باعث کم اشتهایی فرد می شود. همین روال باعث کاهش ون خواهد شد. توجه داشته باشید که بیماری که با استفاده از روش بالون گذاری قصد کم کردن وزن دارد باید بعد از 6 ماه ان را از بدن خود خارج کند.
دلیل این کار هم این است که ترشحات معده باعث خورده شدن دیواره های بالون می شود. در نتیجه ممکن است که مواد درون بالون به داخل معده ورود پیدا کند و در نتیجه عوارضی به همراه داشته باشد. بالون هایی که درون آن ها با استفاده از هوا پر شده است را می توان پس از گذشت مدتی هوای دورن آن ها را تنظیم کرد.
بالون های جدید و انجام عمل لاغری
بخاطر حساس بودن این بالون توسط جراح و یک جراح آندوسکوپی صورت می گیرد. هیچگونه بیهوشی هم در این روش برای افراد انجام نمی پذیرد. جراح در این عمل قادر است که محفظه ی پورت را در زیر پوست قرار دهد و سپس دکتر متخصص آندوسکوپی بالون را درون معده قرار می دهد.
در نهایت هر چند وقت یکبار با استفاده از پورتی که در قسمت زیر پوست قرار گرفته است می تواند هوای درون بالون را تنظیم کند. میزان هوا و مایعی که درون بالون ها قرار دارد مقدار مشخصی است. میزان تاثیرگذاری در لاغری بالون های گروه دوم بیشتر از بالون های گروه اول است
و همین موضوع باعث خواهد شد که امکان عفونت کردن پورت در زیر پوست افزایش پیدا کند. تنها تا یکسال می توان این پورت ها را در زیر پوست نگه داشت و پس از آن باید فورا آن ها را تعویض کرد.
در بالون های جدید روش متفاوتی وجود دارد و آن هم این که به شکل یک قرص است و بیمار با بلعیدن آن یک لوله از دهانش خارج می شود و سپس بالون درون معده قرار می گیرد. زمانی که این جایگیری به بهترین نحو صورت گرفت با تشخیص جراح رادیولوژی انجام می شود و در نهایت با استفاده از وسایل مخصوص درون بالون پر می شود و لوله جدا می گردد.
هنوز تحقیقات مربوط به این بالون ها کامل نشده است اما چیزی که در دست است این می باشد که حتما در بالون های جدید باید بعد از سه ماه اقدام به تعویض کرد و حتما زیر نظر جراح متخصص نیز باید اینکار انجام شود.

دو دسته از بیماران از انجام روش بالون سود می برند
گذاشتن بالون در معده برای دو دسته از بیماران سود بخش است؛ دسته ای از بیماران هستند که از چاقی مفرط رنج می برند و دسته دوم کسانی هستند که با بیماری هایی نظیر دیابت، مشکلات قلبی، عروقی و ریوی درگیر هستند.
استفاده کردن از بالون می تواند اثرات ناشی از این بیماری ها را به طور موقت برطرف کند و اما جالب است که بدانید میزان تغییر وزن و کاهش آن را نمی توان به طور صحیحی با استفاده از بالون تخمین زد.
این موضوع کاملا متغیر است به گونه ای احتمال دارد شخصی با گذاشتن بالون 20 کیلوگرم وزن کم کند و فرد دیگری 2 کیلوگرم؛ پس مشخص است که زمانی هم که بالون از معده خارج می گردد حجم زیادی از فضای معده خالی می شود. همین موضوع باعث می شود که برخی از افراد دوباره به پرخوری روی بیاورند و در نتیجه افزایش وزن شدیدتری نسبت به قبل پیدا کنند.
عوارض این روش به صورتی است که در یک دوره کوتاه مدت مانند یک هفته ممکن است فرد با اسهال، استفراغ و درد روبرو شود و در صورتی هم که این مورد رفته رفته تشدید شود مجبور است که بالون را از درون معده خارج کند.
در مورد دیگر هم ممکن است که عفونت معده را تهدید کند و باز هم بیمار مجبور به خارج کردن بالون خواهد شد. از دیگر عوارض خطرناک این روش پاره شدن بالون است که باعث ورود پیدا کردن مواد موجود در این بالون ها به معده شده، در نتیجه راه روده مسدود می شود و در نهایت شاید به مرگ بیمار نیز بیانجامد.

روش پلیسه به معده چگونه است؟
در هزینه عمل جراحی چاقی یکی دیگر از روش های پرطرفدار، روش پلیسه به معده است که اتفاقا شاید یکی از کم خطر ترین روش های برای کاهش وزن و رسیدن به یک عدد ایده آل می باشد. در این روش بافت معده توسط جراح به درون خودش باز می گردد آن هم به این صورت که سبب کوچک شدن معده می شود.
البته این روش ابتدا در ایران شروع شده و هنوز به تایید جهانی نرسیده است. البته ایراداتی هم به این روش وارد شده و آن هم این که ممکن است بعد از گذشت دو سال بخیه ها باز شوند و به مرور معده دوباره به حالت اولیه خود بازگردد.
دئودنال سوئیچ و عمل لاغری
روش استفاده از دئودنال سوییچ به گونه ای است که خیلی به طور جدی می تواند اختلالات را جذب کند. به این صورت که جذب از راه روده نیز کاهش پیدا می کند. البته در این روش ممکن است که سوء تغذیه هم پیش بیاید و در نهایت باعث نارسایی کبد شود. این روش در موارد خاص صورت می گیرد و در صورت عادی استفاده کردن از روش بسیار کم است.
هزینه عمل جراحی چاقی به چه صورت خواهد بود؟
هزینه عمل جراحی چاقی یکی دیگر از موضوعاتی است که به مشغله های بیماران تبدیل شده است. از این رو بسیاری از این افراد می خواهند بدانند که انجام عمل لاغری چقدر هزینه بر می دارد. در ادامه به بررسی دقیق تری از این موضوع خواهیم پرداخت. هزینه این عمل به این صورت محاسبه می شود که بستگی به محل انجام شدن جراحی، بیمه و پوشش آن، میزان سلامتی بدن شخص و همچنین موارد مهم دیگری که در ادامه به آن می پردازیم.

هزینه انجام عمل لاغری در بیمارستان
به طور کلی هزینه مورد نیاز برای بیمارستان در دو صورت است:
- هزینه تجهیزاتی که مربوط به لوازم مورد نیاز است
- هزینه مرتبط با بیمارستان
بیمار باید برای انجام این عمل وسایل و لوازم مورد نیاز خودش را به همراه داشته باشد. در صورت داشتن بیمه های تکمیلی پس از عمل می توانید با ارائه فاکتورهایی که برای عمل انجام گرفته است به بیمه، بخشی از هزینه را دریافت کنید. البته نباید انتظار داشت که همه هزینه ها را بیمه تقبل کند چون برخی از موارد مانند بستری شدن در اتاق های وی آی پی و استفاده از دستگاه های لاپاراسکوپ به بیمه تعلق نمی گیرد.
یکی از نکات قابل توجه این است که بیمه تنها هزینه افرادی که دارای BMI بالای 40 دارند را تقبل می کند و در صورتی که شخص به دیابت مبتلا باشد می تواند با داشتن BMI بالای 35 هم مورد پوشش بیمه قرار بگیرد.
عوامل موثر در هزینه عمل جراحی چاقی
موارد زیادی وجود دارد که می توان با استفاده از آن ها بخشی از هزینه را تحت تاثیر قرار داد:
- با توجه به اینکه انواع جراحی ها را توضیح دادیم، باید گفت که در متفاوت بودن ای جراحی ها با یکدیگر هزینه هایی که برای آن ها رد نظر گرفته می شود نیز با یکدیگر متفاوت است. عمل هایی مانند بای پس معده، حلقه یا باندینگ، اسیو معده، بالون معده یا دیگر روش ها قیمت های متفاوتی وجود دارد که هر کدام از آن ها پارامترهای مربوط را دارند.
- میزان دستمزدی هم که پزشک جراح بابت این عمل دریافت می کند نیز بر روی هزینه عمل جراحی چاقی تاثیرگذار خواهد بود. البته میزان مهارت و تجربه پزشک، محل زندگی، سختی عمل و همچنین بیمارستان نیز در تعیین این مقدار موثر است.

هزینه هایی که خارج از هزینه بیمارستان باید تقبل کنید
- هزینه پزشک بیهوشی
- هزینه دستیاران جراح و تیم پزشکی
- هزینه ابزارها و وسایل جراحی
- در صورت نیاز باید مشاوره هم بگیرید
- هزینه ویزیت پزشک برای مشخص شدن تاثیر جراحی حلقه معده
البته که هزینه عمل جراحی چاقی تنها در طول دوره نیست بلکه پس از انجام این عمل هم باید هزینه هایی را پرداخت کنید که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

هزینه های پس عمل جراحی چاقی
بعد از اینکه عمل جراحی صورت گرفت ممکن است هزینه های اضافی برای بیمار بوجود بیاید. البته این موضوع باید قابل توجه افراد باشد که ویزیت به صورت رایگان می باشد که آن را بیمه به صورت رایگان پرداخت می کند. بیمار پس از اینکه جراحی لاغری را انجام داد باید با متخصص تغذیه همواره در ارتباط باشد و همیشه از او مشاوره بگیرد. برای این جلسات باید هزینه هایی را متقبل شوید.
بعد از اینکه عمل جراحی برای بیمار صورت گرفت احتمال دارد که شاهد بعضی عوارض باشد که اگر تحت پوشش بیمه باشید می توانید از بیمه های تحت این پوشش استفاده کنید. پرداخت هزینه های این موضوع هم به بیمه مربوط می شود. جراحی های چاقی باعث می شود که افراد بلافاصله وزن خود را از دست بدهند که این کاهش وزن چیزی حدود 2 ماه صورت می گیرد. در این صورت است که افراد ملزم به پرداخت هزینه برای خرید لباس های جدید می شوند که همین موضوع هزینه اضافی را برای افراد در پی دارد.

هزینه عمل جراحی چاقی به صورت بلند مدت
-
هزینه مکمل های غذایی
همگی بیماران بعد از انجام این عمل به ویتامین و انواع مکمل مانند پروتئین ها نیاز دارند. برای اینکه بتوانید نیازهای بدن را برطرف بکنید باید حتما مصرف این مکمل ها را به طور روزانه در دستور روزانه قرار دهید که همین ها هزینه ای برای افراد رد پی دارد.
-
هزینه های باشگاه
بعد از انجام عمل لاغری، انجام ورزش به طور مرتب و متداول نیز به بیماران توصیه می شود. شخص حتما باید فعالیت های فیزیکی و ورزشی را در زندگی روزمره خود قرار دهند و حتما در طول روز آن ها را انجام دهند.
ورزش کردن در منزل می تواند برای کسانی که شرایط را دارند موثر باشد اما در صورتی که امکان ورزش در خانه وجود نداشته باشد باید در باشگاه های ورزشی ثبت نام کنند که بخش دیگری از هزینه را در بر می گیرد. اما همانطور هم که گفته شد هزینه برای سلامت و تندرستی در سایه ورزش کردن به هیچ وجه اشتباه نیست.
مقایسه هزینه عمل جراحی چاقی با هزینه های چاقی مفرط
این موضوع کاملا واضح و مشخص است که با پول نمی توان سلامتی را خرید. اما به هر روی برای اینکه سلامتی داشته باشیم باید هزینه هایی را پرداخت کنیم که ممکن است نقدی و یا جانی باشد.
در صورتی که بیماری نتواند داروهای مربوط به بیماری خودش را پرداخت کند، در نتیجه با مشکلاتی مواجه خواهد شد که سلامتی او را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در برخی موارد هم ممکن است که روش هایی انتخاب شوند که به هیچ وجه برای بدن ما مفید نباشد و در نتیجه اثرات جبران ناپذیری داشته باشد.
در بسیاری از موارد هزینه هایی که برای چاقی مفرط وجود دارد به مراتب بیشتر از انجام عمل های جراحی چاقی خواهد بود. آماری که از چاقی افراد به دست آمده است بسیار زیاد بوده و همین مشکلاتی را برای افراد به دنبال خواهد داشت. پس می توان نتیجه گرفت که با افزایش چاقی در نتیجه عوارضی هم که وجود دارد بیشتر خواهد شد و در نتیجه هزینه های درمان افزایش پیدا خواهد کرد.
خب پس زمانی که می توان این مشکل را با هزینه عمل جراحی چاقی برطرف کرد، چرا باید تردید به خرج داد. با انجام این عمل می توانید بهبود کیفیت و افزایش آن را در زندگی ایجاد کنید. در ادامه هم قصد داریم که به مواردی اشاره کنیم که با استفاده از عمل جراحی چاقی می توان آن ها را برطرف کرد.

رژیم های غذایی و استفاده از قرص های لاغری
ممکن است که رژیم غذایی در طول زندگی مفید باشد اما این موضوع بستگی به دوره و نوع ظرفیت بدن هم دارد. رعایت رژیم غذایی برای برخی افراد نتیجه بخش است و برای برخی دیگر هم تنها تلف کردن زمان و هزینه را در پی دارد. اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که با رژیم غذایی به این مرحله رسیده است که خب موفق بوده اید اما اگر با استفاده از رژیم به نتیجه ای نرسیدید باید روش زندگی را تغییر دهید.
طبق تحقیقاتی که صورت گرفته نشان می دهد که حتی استفاده کردن از قرص های لاغری نسبت به رژیم غذایی اثر گذاری کمتری دارد. با این وجود اما افراد زیادی هستند که برای این قرص ها هزینه می کنند و در نتیجه به دلخواه خود هم نمی رسند. با استفاده از انجام عمل چاقی نیازی به مصرف هیچکدام از این قرص ها نخواهید داشت.
فعالیت های ورزشی در باشگاه
بسیاری از پزشکان و متخصصان فعال در این حوزه ورزش کردن و باشگاه رفتن را توصیه می کنند. اما این در صورتی است که فرد بتواند با انجام آن نتیجه مورد نیاز خود را دریافت کند. اگر به چاقی مفرط دچار باشید رفتن به باشگاه سودی نخواهد داشت و در نهایت فقط هزینه اضافی را متحمل خواهید شد. پس بهترین حالت این است که هزینه عمل جراحی چاقی را به هزینه کردن برای ورزش ترجیح دهید.
هزینه های درمانی
هزینه های درمانی در سرتاسر دنیا زیاد است و از جمله مشکلاتی است که افراد را با خود درگیر می کند. اگر دقت کنید هزینه بیماری های مربوط به چاقی نیز بسیار بالا است و اغلب افراد مجبور به پرداخت در مبالغ بالا هستند. از جمله این بیماری ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دیابت نوع 2
- فشار خون بالا
- آرتیریت
- سکته مغزی
- بیماری های قلبی و عروقی
- انواع سرطان
این نکته مهمی است که افرادی که دارای وزن ایده آلی هستند کمتر در معرض این بیماری ها قرار می گیرند.

شرایط بیمه برای تقبل هزینه عمل جراحی چاقی
همانطور که گفته شد در شرایط خاصی بیمه می تواند بخشی از هزینه این عمل را پرداخت کند. برخی از مردم هستند که بدون آگاهی از نوع این بیمه ها، تصور می کنند که بیمه هیچ گونه هزینه را برای انجام عمل زیر نظر نمی گیرد.
یکی دیگر از مواردی هم که باعث این اشتباه می شود این است که فکر می کنند عمل چاقی یک عمل زیبایی محسوب می شود، اما باید گفت که در صورت داشتن شرایط مورد نیاز بیمه برخی از هزینه ها را تحت پوشش قرار خواهد داد. در ادامه مواردی که شرکت های بیمه برای پرداخت بخشی از هزینه به اثبات آن نیاز دارند را خواهیم گفت.
تایید و اثبات جراحی چاقی توسط پزشک
از نظر پزشک این جراحی باید ثابت شود و البته این یک امر الزامی برای انجام عمل جراحی است. حتما باید این اثبات صورت بگیرد که این عمل جنبه زیبایی نداشته و با ارائه اسناد پزشکی بیمار، باید بخشی از بیماری ها و معذلات ناشی از چاقی فرد اثبات شود.
رعایت رژیم غذایی درست و صحیح تحت نظر پزشک تغذیه
فردی که به تازگی عمل چاقی را انجام داده است مجبور است به مدت شش ماه زمان و بدن خود را صرف رژیم های لاغری کند و حتما باید در طی این 6 ماه کاهش وزن داشته باشد.
در طی این مدت هم باید جلساتی که مربوط به پس از عمل چاقی می باشد را هم گذرانده باشد. هدف از شرکت بیمه در رابطه با این موضوع، قراردادن اثبات وزن فرد و عدم بالا و پایین رفتن ان می باشد نه برای سنجیدن میزان توانایی که فرد برای لاغر شدن دارد. در صورتی که این برنامه رعایت نشود بیمه هیچگونه مسئولیتی در قبال پرداخت بخشی از هزینه نخواهد داشت.

ارزیابی های مربوط به روانشناسی
انجام ارزیابی هایی که مربوط به روانشناسی می باشد به این دلیل صورت می گیرد که این اطمینان حاصل شود بیمار مورد نظر از انجام عمل جراحی چاقی درک درستی داشته و بعد از اینکه این عمل را انجام داده است سبک زندگی خود را اصلاح می کند. همچنین کنترل کردن پرخوری و هر مشکل تغذیه ای حتما به ارزیاب یک روانشناس نیاز خواهد داشت.
ارزیابی های مربوط به تغذیه
هزینه عمل جراحی چاقی تنها به این موارد منهای نمی شود و بیمار حتما باید به طور مرتب با یک مشاور در ارتباط باشد تا بتواند با عادات صحیح تغذیه آشنا شود. البته این مواردی که در این مقاله ذکر شد تنها برای بالاتر بردن آگاهی و همچنین به جهت راهنمایی صورت گرفته است. به همین دلیل است که بدون در نظر گرفتن شرایط، تعرفه و هزینه های بیمارستان نمی توان هزینه دقیق برای آن در نظر گرفت.
بیمه درمانی به دو دسته تقسیم بندی می شوند
بیمه های درمانی موجود در ایران به دو دسته تقسیم بندی می شوند:
- بیمه پایه
- بیمه تکمیلی
بیمه هایی که به صورت پایه هستند برای بیمه های تامین اجتماعی و خدمات درمانی می باشند و بیمه هایی که برای تکمیلی هستند به بیمه هایی مانند ایران، دانا، سامان و … مربوط می شوند.
بیمه های پایه بخش های دولتی، دانشگاهی و تامین اجتماعی را پوشش می دهند. از این رو است که عمل های مربوط به این ارگان ها نیز تحت پوشش بیمه پایه است. اما موضوع برای بیمه های تکمیلی متفاوت است.
به این صورت که بیمه های تکمیلی بخش های خصوصی را بر اساس تعرفه های مخصوص خودشان پوشش می دهند و سطح پوشش این بیمه نیز بر اساس نوع بیمه است. از این رو با توجه به میزان حق بیمه سطح پوشش ان نیز کاملا متفاوت خواهد بود.
اما باید هزینه عمل جراحی چاقی برای افرادی که از بیمه برخوردار نیستند هم در نظر گرفت. هزینه این عمل برای بیمارانی که تحت پوشش هیچکدام از این بیمه ها نیستند به صورت آزاد محاسبه خواهد شد.
برای این بیماران دو نوع بیمه در نظر گرفته می شود:
- اولین هزینه ای که برای بیماران آزاد وجود دارد، هزینه بیمارستان می باشد. این هزینه شامل بیهوشی، اتاق عمل و همچنین دستمزد جراحان و دیگر موارد خواهد بود. در صورتی که مدت زمان بیشتری برای بستری در نظر گرفته شود و یا استفاده از خدمات افزایش پیدا کند در نتیجه هزینه های خدمات ویژه مانند CCU و یا ICU افزایش پیدا خواهد کرد.
- هزینه های دیگر نیز مربوط به هزینه های وسایل تخصصی می باشد و در این صورت شرایط به خصوص از نظر پرداخت ارزش خیلی زود تغییر می کند.
شرایط هزینه عمل جراحی چاقی برای افرادی که بیمه پایه دارند اما از بیمه تکمیلی برخوردار نیستند، چگونه است؟
همانطور هم که گفته شد بیمه های پایه برای بیمه هایی از جمله بیمه تامین اجتماعی، بیمه ارتش و بیمه خدمات درمانی صورت می پذیرد. این بیمه های می توانند هزینه های درمان و بستری شدن در مراکز دولتی را تقبل کنند و از این رو هزینه مراکز خصوصی را پرداخت نخواهند کرد.
در صورتی که بیمار قبل از اینکه تحت عمل پزشک و جراح قرار بگیرد، توسط پزشک مورد تایید بیمه پایه معاینه شده باشد و همچنین تاییدیه هم گرفته باشد باید مدارک و فاکتورهایی که از بیمارستان و همچنین شرکت خدمات رسانی برای وسایل دریافت کند و آن را به بیمه تحویل دهد.
بیمه هم در این شرایط است که می تواند با استفاده از در نظر گرفتن تعرفه های موجود هزینه را بررسی کند و در نتیجه بخشی از آن را تقبل کند. پرداخت و همچنین تقبل بیمه ها مشخصا به بیمار و همچنین مرکز بیمه پایه او مربوط می شود و بیمارستان و یا پزشک معالج هیچگونه مسئولیتی در پرداخت هزینه نخواهند داشت.
تعیین هزینه به عهده کارشناس بیمه می باشد و مرکز جراحی و همچنین پزشک هیچگونه نقشی در تعیین مبلغ پرداختی مورد نیاز نخواهند داشت.

پرداخت بیمه برای افرادی که دارای بیمه تکمیلی می باشند به چه صورت خواهد بود؟
مانند شرایط قبلی در این مورد نیز کسانی که از بیمه های تکمیلی تحت پوشش در بیمه های مختلف استفاده می کنند باید با توجه به عملکردهای موجود بیمه ها و سطح پوشش آن را با در نظر گرفتن امکانات و مزایای آن تحت بررسی قرار دهند. ساز و کار و همچنین دستورالعمل های مربوط به این بیمه دائما در حال تغییر می باشد. در این حین بهترین راه پرسش از مسئول بیمه می باشد.
همانطور که گفته شد برخی از بیمه ها بر اساس BMI افراد می توانند آن ها را تحت پوشش خود قرار دهند. طبق اطلاعاتی که موجود است بیمه های تکمیلی هزینه عمل جراحی چاقی را برای افرادی که دارای بی ام آی بالای 40 هستند خواهند پذیرفت. همچنین در هنگام گرفتن تاییدیه حضور بیمار نیز الزامی خواهد بود. به این دلیل که قد و وزن بیمار باید بررسی و محاسبه شود و بر اساس اطلاعات تاییدیه نهایی صادر شود. پس از اینکه عمل جراحی چاقی صورت گرفت هزینه عمل توسط بیمه پرداخت می شود.
قراردادهای بیمه تکمیلی برای هزینه عمل جراحی چاقی
بیمه های تکمیلی ممکن است که به صورت مستقیم با بیمارستان و یا محل کار پزشک معالج در ارتباط باشند. در این شرایط دستور بستری شدن از سوی پزشک برای بیمار ارسال می شود و در نهایت با بستری شدن بیمار، تنها فرانشیز را پرداخت می کند.
اگر هم که بیمه قرار داد غیر مستقیمی با بیمارستان مورد نظر داشته باشد در این صورت است که باید سازمانی که بیمه فرد را تحت نظر دارد با انجام عمل، اسناد و مدارک هزینه ها را تا سقف مجاز و فرانشیز به بیمار پرداخت کند.
جمع بندی
هزینه عمل جراحی چاقی از موضوعات اصلی بود، در این مقاله سعی کردیم تا تمامی جوانب مورد نیاز برای دانستن عمل جراحی چاقی اعم از چیستی چاقی، عوامل تاثیرگذار، انجام عمل و همچنین بیمه هایی که این عمل را پوشش می دهند بررسی کنیم. از صبر و شکیبایی شما به جهت خواندن این مطلب سپاسگزایم.