همراه ما باشید تا موضوع هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه را بررسی کنیم.
در این مقاله سعی داریم تا در خصوص هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه اطلاعات جامع و کاملی را در اختیار شما قرار دهیم. همچنین درباره جراحی اسلیو معده، مراقبت های بعد از جراحی، رژیم غذایی اسلیو معده، افرادی که کاندیدای این جراحی هستند و سایر سوالات دیگر که در راستای هزینه عمل اسلیو معده در بیمارستان نجمیه برای شما مطرح می شود، مطالبی را ارائه نماییم.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
مقدمه
موارد تأثیرگذار بر هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه
- نوع جراحی و پیچیدگی آن
- وسایل جراحی
- نوع بیمارستان
- بیمه
- ویزیت پزشک
- مشاوره های قبل و بعد عمل
- برنامه تغذیه قبل وبعد عمل
- دستمزد پزشک
آن چه در نوشتار هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه، مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد:
. جراحی اسلیو معده چیست؟
. چه افرادی کاندیدای انجام این عمل جراحی هستند؟
. چه بیمارانی نمی توانند از این عمل کوچک کننده معده استفاده نمایند؟
. جراحی اسلیو معده به روش لاپاراسکوپی به چه صورت انجام می شود؟
. رژیم غذایی بیماران بعد از جراحی اسلیو معده به چه نحوی است؟
. آزمایشات لازم قبل از انجام جراحی لاغری اسلیو معده را ذکر نمایید؟
. عوامل تاثیرگذار در هزینه جراحی اسلیو معده را نام ببرید؟
. بانوان چه مدت بعد از جراحی اسلیو معده می توانند اقدام به بارداری نمایند؟
. نتیجه گیری
جراحی اسلیو معده
قبل از پرداختن به موضوع هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه، لازم است تا اطلاعاتی در زمینه جراحی اسلیو معده داشته باشیم.
در حال حاضر یکی از مشکلات مزمنی که اکثر افراد جامعه در هر رده سنی به آن مبتلا هستند، اضافه وزن و یا چاقی مفرط است. افزایش وزن؛ علاوه بر اثرات منفی که بر روی اعتماد به نفس و همچنین روحیه فرد برجای می گذارد، زمینه ساز بیماری هایی نظیر فشار خون بالا، دیابت نوع دو، سکته قلبی، آپنه خواب، افزایش کلسترول خون و غیره را به همراه دارد. شیوه هایی که برای معالجه این عارضه از سوی جراح اسلیو معده تهران به بیمار پیشنهاد می شود، بر مبنای میزان شاخص توده بدنی متغیر خواهد بود.
جراح متخصص به منظور تقلیل وزن تغییراتی را در برنامه رژیم غذایی و همچنین فعالیت های بدنی بیماران توصیه می نمایند.
در اکثر موارد، جراح متخصص به منظور تقلیل وزن تغییراتی را در برنامه رژیم غذایی و همچنین فعالیت های بدنی بیماران توصیه می نمایند.اما در صورتی که عارضه افزایش وزن با شیوه هایی که متخصص تغذیه به بیماران توصیه نموده اند قابل معالجه نباشد، جراح متخصص به منظور درمان بیماران، جراحی اسلیو معده را توصیه می نمایند و در خصوص هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه به آن ها مواردی را گوشزد می نمایند.
لازم است متذکر شویم که جراحی فوق که در بیمارستان نجمیه برای بیماران دارای شاخص توده بدنی بالا انجام می گیرد، یکی از سریع ترین تکنیک های جراحی به منظور کاهش وزن در بیماران است.
به طور کلی جراحی اسلیو معده به معده برداری آستینی نیز شهرت دارد که به عنوان یکی از جراحی های لاغری برای معالجه اضافه وزن بالا مورد استفاده قرار می گیرد که در آن جراحان متخصص، بخش اعظمی از معده را تقلیل می نمایند که این امر منجر به کم شدن اشتها در بیماران و در نهایت کاهش وزن نیز می شود.
جراحی اسلیو معده یا کوچک کردن معده
Sleeve Gastrectomy (اسلیو معده) شیوه جراحی تقلیل وزن است که در حال حاضر بیشتر جراحان متخصص از جراحی لاپاراسکوپی برای انجام عمل کاهش وزن استفاده می نمایند.
در حقیقت بخشی از معده وظیفه ترشح هورمون گرلین (گرسنگی) را بر عهده دارد که در طی این جراحی تقریباً هشتاد درصد از حجم معده برداشته می شود و نتیجه حاصل از آن، معده ی لوله ای مانند که شباهت بسیاری به موز دارد، باقی می ماند.
معده جدید حجم کمتری از مواد غذایی را در خود جای می دهد و علاوه بر آن تغییرات هورمونی ایجاد شده در جراحی فوق می تواند اثرات مثبتی را بر روی بیماری قلبی و همچنین فشار خون به همراه داشته باشد.
افرادی که قصد انجام عمل اسیلو معده در یزد را دارند برای تشخیص بهترین دکتر از صفحه بهترین دکتر اسلیو معده در یزد دیدن کنند.
پس از حذف حجم معینی از معده بیمار، بخش باقیمانده از معده بیشتر شباهت به آستین لباس دارد که در زبان انگلیسی این واژه به معنای (sleeve) است. بنابراین به علت شباهت بسیار معده جراحی شده به آستین، جراحان متخصص این عمل لاغری را اسلیو معده یا عمل گاسترکتومی آستینی و یا جراحی آستینی معده نیز می نامند.
حس گرسنگی در فرد بعد از جراحی فوق تا حد بسیاری کاهش می یابد
حس گرسنگی در فرد بعد از جراحی فوق تا حد بسیاری کاهش می یابد، طوری که در هر وعده غذایی تنها می تواند میزان کمتری از مواد غذایی را دریافت نماید.
بهتر است بدانید که نتیجه به دست آمده از این جراحی، دائمی و غیر قابل برگشت بوده است. بیماران بعد از انجام جراحی لاغری فوق بایستی از یک رژیم غذایی مناسب استفاده نمایند تا به مطلوب ترین نتیجه در کوتاه ترین زمان دست یابند.
در صورتی که بیمار در پیروی از رژیم غذایی پس از جراحی چاقی قصور نمود و مجدداً به پرخوری خود ادامه داد، معده جراحی شده بزرگ و کشیده تر می شود.(البته لازم به تذکر است که این کشش معده به معنای برگشت معده به اندازه واقعی خود نیست).
برای انجام عمل اسلیو معده در همدان پیشنهاد می کنیم پست عمل اسلیو معده در همدان را مشاهده کنید.
افراد کاندیدای جراحی اسلیو معده
عمل لاغری اسلیو معده، یکی از پرکاربرد ترین جراحی ها به منظور معالجه بیماری اضافه وزن بالا در بیماران است. اما نکته قابل توجهی که اکثر بیماران از وجود آن بی اطلاع هستند، این است که این شیوه معالجه چاقی برای همه بیماران مناسب نیست.
به بیان دیگر، عمل کاهش وزن و هر مسیر درمانی به منظور کاهش وزن؛ به شرایط روحی و همچنین جسمی، تاریخچه بیماری، رفتار و عادات شخصی و همچنین سوابق دارویی و سایر پارامترهای خاص بستگی دارد که تجویز آن ها فقط با شناسایی پزشک متخصص امکانپذیر است.
بهتر است به شرایط خاص بیمارانی که کاندیدای جراحی لاغری اسلیو معده هستند نیز اشاره نماییم که عبارتند از:
بیمارانی که حداقل به مدت شش ماه از تمرینات پیوسته ورزشی و همچنین برنامه رژیم غذایی بنیادی و سالم تحت نظر پزشک متخصص تغذیه و استفاده داروهای تقلیل وزن توصیه شده از سوی پزشک مربوطه، موفق به کاهش وزن قابل توجهی نشده اند، کاندیدای مناسب برای انجام جراحی اسلیو معده به شمار می آیند.
بیمارانی که BMI آن ها بالغ بر چهل کیلوگرم است و از اختلالات اضافه وزن مفرط عذاب می برند نیز گزینه مناسبی برای انجام جراحی اسلیو معده نیز محسوب می شوند.
شخص بیمار بالغ بر پنج سال، با اختلال اضافه وزن همراه است و دارای شاخص توده بدنی بالای چهل و پنج کیلوگرم است.
شخص بیمار که به عارضه پرخوری مبتلا است و قادر نیست که این مشکل را کنترل نماید، می تواند به منظور رفع این مشکل از جراحی اسلیو معده استفاده نماید.
در صورتی که بیماران، داروهایی را استفاده می کنند که از حالت معمولی گرسنه تر می شوند، می توانند برای رفع اضافه وزن خود جراحی لاغری اسلیو معده را انتخاب نمایند.
در مواردی که BMI بدن بیمار بین سی و پنج تا چهل کیلوگرم است
در مواردی که BMI بدن بیمار بین سی و پنج تا چهل کیلوگرم است و به بیماری های مرتبط با اضافه وزن بالا نظیر فشار خون بالا، دیابت نوع دو، کلسترول و تری گلیسرید بالا و همچنین آپنه خواب نیز مبتلا هستند، می توانند برای رفع این امراض از جراحی چاقی اسلیو معده بهره مند شوند.
بیماران رده سنی بین هجده تا شصت و پنج سال نیز کاندیدای انجام این عمل جراحی کاهش وزن هستند.
شخص از لحاظ روحی و روانی، این قدرت را دارد که در شیوه زندگی و همچنین عادات غذایی خود تغییرات مهمی را ایجاد نماید، می تواند از جراحی چاقی فوق برای دستیابی به وزن ایده آل و نرمال استفاده نماید.
بیمار بایستی از مشکلات عاطفی، روحی و روانی ویژه برخوردار نباشد و از لحاظ موارد ذکر شده، در شرایط کاملاً تندرست و سالمی قرار داشته باشند.
تشنگی بیش از حد میتواند یکی از علائم دیابت باشد زیرا قند موجود در خون باعث تشنگی در افراد می شود برای دانستن موصوع دیابت خاموش توصیه می کنیم پست علائم دیابت خاموش را مشاهده کنید.
از دیگر افرادی که کاندیدای این جراحی چاقی هستند، بیمارانی شامل می شوند که به مواد مخدر و یا مشروبات الکلی نیز اعتیاد نداشته باشند.
کلیه موارد ذکر شده از افرادی هستند که کاندیدای انجام جراحی لاغری اسلیو معده هستند که بهتر است، پیش از جراحی در خصوص هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه از جراح متخصص اطلاعات کاملی را دریافت نمایند.
افرادی که کاندیدای جراحی اسلیو معده نیستند
جراحی لاغری اسلیو معده، یک متد کم خطر و همچنین مفید به منظور معالجه بیماری اضافه وزن و دستیابی به لاغری است. بنابراین این شیوه معالجه برای اشخاصی که از شرایط ویژه ای برخوردار هستند، پیشنهاد نمی شود که به سرح زیر است:
بیماران مبتلا به عارضه صرع، که لازم است از سایر شیوه های درمانی به منظور کاهش وزن استفاده نمایند.
حذف بخشی از معده، برای اشخاصی که با مشکلات قلبی عروقی همراه هستند نیز پیشنهاد نمی شود.
بیماران مبتلا به اختلالات زمینه ای اعصاب و روان، مشکلات دستگاه عصبی، مسائل روانی نیز نبایستی از این جراحی کاهش وزن استفاده نمایند.
بیماران رده سنی هجده سال و همچنین بالای شصت و پنج سال نیز کاندیدای مناسب انجام این جراحی چاقی به شمار نمی آیند.
بیمارانی که به چاقی مفرط و یا اضافه وزن بالا دچار نیستند نیز نمی توانند از این جراحی لاغری به منظور دستیابی به وزن ایده آل و نرمال بهره مند شوند.
بیمارانی که در اثر مصرف مواد مخدر و یا نوشیدنی های الکلی با افزایش وزن بالا همراه شده اند
بیمارانی که در اثر مصرف مواد مخدر و یا نوشیدنی های الکلی با افزایش وزن بالا همراه شده اند، قادرند با تغییر در شیوه زندگی وزن قابل توجهی را از دست دهند. به این ترتیب این افراد کاندیدای مناسب جراحی چاقی به شمار نمی آیند.
جراحی فوق به بیمارانی که از شاخص توده بدنی بالا و همچنین مشکلات زمینه ای بلند مدت نظیر دیابت نوع دو رنج می برند، کاندیدای مناسبی برای انجام جراحی چاقی اسلیو معده نیستند.
بنابراین تمامی موارد ذکر شده از افرادی هستند که کاندیدای مناسب انجام جراحی اسلیو معده به شمار نمی آیند و هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه بر روی آن ها متقبل نمی شود و به منظور رسیدن به وزن ایده آل بایستی از تکنیک های دیگر لاغری استفاده نمایند.
مراحل جراحی اسلیو معده
از مراحل جراحی لاغری فوق که بر روی هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه موثر است، می توان به موارد زیر اشاره نمود که عبارتند از:
گام نخست – ارزیابی های اولیه
نخستین گام پیش از جراحی لاغری، تصمیم گرفتن و آغاز فازهایی از جراحی فوق این است که اطمینان نمایید که برای برخورداری از این جراحی چاقی، کاندیدای مناسبی هستید یا خیر. چندین مقیاس برای تعیین این کاندیدا از سوی سازمان جهانی سلامت مشخص گردیده است که جراح متخصص و همچنین موسسه بیمه براساس این ضابطه ها بیمار را مورد ارزیابی و بررسی بیشتر قرار می دهند.
گام دوم – جست و جو در خصوص بهترین جراح متخصص
بعد از این که شما کاندیدای جراحی لاغری اسلیو معده شناخته شدید، بایستی از جراح متخصص لاغری مورد نظر خود زمان مشاوره های نخستین را دریافت نمایید. علاوه براین می توانید با بیمارانی که در گذشته از این جراحی چاقی برای کاهش وزن استفاده نموده اند، گفت و گو نمایید.
در مدت جلسه مشاوره، جراح متخصص توضیحاتی را در خصوص شیوه انجام جراحی فوق، مزیت ها، شیوه های موجود جراحی چاقی و معایب آن به بیماران ارائه می دهند. همچنین بیمار می تواند در مورد شرایط بیمه درمانی و سایر سوالات دیگر در مورد میزان موفقیت در کاهش وزن سوالاتی را از جراح لاغری بپرسد.
گام سوم – مراجعه به مجرب ترین متخصص تغذیه
قسمتی از هدف های دراز مدت بیمار، ایجاد تغییر در برنامه رژیم غذایی بعد از جراحی چاقی است. متخصص تغذیه برای این گروه از بیماران، رژیم نوینی را انتخاب می نمایند که بایستی پیش و بعد از جراحی اسلیو معده از آن پیروی نمایند.
همچنین از بیمار درخواست می شود که پیش از جراحی فوق، فعالیت های ورزشی را نیز بر مبنای قدرت و همچنین شرایط صحت بدن خود شروع نمایند. بایستی متذکر شویم که این مرحله از جراحی لاغری بر روی هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه نیز تاثیرگذار است.
گام چهارم – دستیابی به هدف تقلیل وزن پیش از جراحی اسلیو معده
در بعضی از موارد احتمال دارد که جراح متخصص به بیمار توصیه نماید که پیش از جراحی کاهش وزن، اندکی از وزن خود را بکاهند. زیرا به هر مقدار که شما پیش از جراحی وزن خود را از دست دهید، بیانگر میزان اراده شما به منظور تقلیل وزن است. تقلیل وزن پیش از جراحی چاقی، می تواند خطرات جراحی را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.
گام پنجم – زمان جراحی اسلیو معده
به طور معمول جراحی لاغری اسلیو معده به شیوه لاپاراسکوپی و با ایجاد شکاف های بسیار کوچک در ناحیه شکم بیمار صورت می پذیرد. این متد در برابر عمل جراحی باز، از مزیت های متعددی برخوردار است که شامل میزان کاهش درد، تسریع در روند بهبودی، تقلیل خونریزی و جراحت و همچنین کوتاه بودن دوران نقاهت جراحی اسلیو معده را شامل می شود.
پیش از انجام جراحی چاقی، جراح متخصص دو الی پنج شکاف کوچک را به ابعاد یک الی سه اینچ بر روی نواحی تحت درمان ایجاد می نمایند و از این طریق لاپاراسکوپ و همچنین سایر ابزارهای جراحی را با کمک این حفره ها داخل شکم و یا معده بیماران می نمایند.
لاپاراسکوپ لوله های بسیار نازک و باریکی هستند
لازم است بدانید که لاپاراسکوپ لوله های بسیار نازک و باریکی هستند که دارای دوربین و همچنین چراغ به منظور دسترسی بیشتر از وضعیت درونی بدن بیمار می باشند که به صفحه نمایشگر بیرون در اتاق عمل متصل هستند. این ابزار پزشکی تصاویری از بخش درونی معده می گیرد و به مانیتور بیرون انتقال می دهد تا جراح متخصص از روند پروسه جراحی، اطلاعات کاملی را در اختیار داشته باشد.
سپس بخش اعظمی از معده بیمار را که سبب اضافه وزن وی شده است را حذف می نمایند و بخش باقیمانده را از طریق منگنه های جراحی به طور کامل می بندند.
همان طور که توضیح دادیم، معده جدید بیشتر به آستین باریکی شباهت دارد که سبب می گردد تا بیمار بعد از آن حجم کمتری از مواد غذایی را دریافت نماید.
جراح متخصص بعد از اتمام جراحی، وسایل جراحی و همچنین لاپاراسکوپ را از بدن بیمار بیرون می آورند و شکاف های ایجاد شده بر روی ناحیه شکم بیمار را بخیه می زنند. لازم به ذکر است که جراحی فوق تقریباً یک ساعت بیشتر زمانبر نخواهد بود.
نکته حائز اهمیت این است که هر بخش از این مرحله بر روی هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه تاثیرگذار است.
گام پایانی – بعد از جراحی چاقی اسلیو معده
بعد از اتمام مراحل جراحی لاغری، جراح متخصص یک الی دو روز بستری شدن بیمار در بیمارستان را به منظور بهره مندی از مراقبت های ویژه به بیماران توصیه می نمایند. احتمال دارد که معده بیماران در روزهای نخست جراحی با کمی درد و التهاب همراه باشد که جراح متخصص در این دوران به منظور تسکین درد بیماران، مسکن های لازم را تجویز می نمایند.
تمامی مراحل ذکر شده از جراحی لاغری اسلیو معده است که هر یک به نوبه ی خود بر روی هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه تاثیرگذار خواهد بود.
میزان کاهش وزن در جراحی اسلیو معده
جراحی لاغری فوق می تواند تا حدود شصت و پنج درصد از وزن بیماران دارای شاخص توده بدنی بالا را کاهش دهد. در واقع این مقدار، دو سوم از وزن مازادی است که شما آن را حمل می نمایید که بیشتر از وزن طبیعی و نرمال شماست.
این مقدار کاهش وزن می تواند نشانه هایی همچون تنگی نفس، خستگی و همچنین صحت کیفیت زندگی نظیر قدرت پیاده روی، میزان سطح انرژی، تمرینات ورزشی و تقلیل بالقوه دردهای مفصلی و کمر را نیز تا حد زیادی معالجه نماید.
همچنین، در چندین اختلالات پزشکی این امر منجر به تقلیل میزان داروهای مصرفی می گردد که شامل فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت نوع دو، پلی کیستیک تخمدان و همچنین آپنه خواب در بیماران نیز می شود.
مزیت های جراحی اسلیو معده
جراحی لاغری اسلیو معده که در بیمارستان نجمیه برای بیماران دارای شاخص توده بدنی بالا انجام می گیرد، دارای مزیت های متعددی است. در جراحی فوق به دلیل این که جراح متخصص هیچ گونه جسم خارجی را داخل بدن بیمار نمی کنند، درصد ابتلا به عفونت و همچنین بیماری های چرکی نیز تا حد بسیاری کاهش می یابد. علاوه براین، از سایر مزیت های دیگر جراحی چاقی فوق می توان به موارد زیر اشاره داشت:
کاهش حس گرسنگی و همچنین ایجاد اشتهای کمتر در بیمارانی که جراحی اسلیو معده را برای درمان خود انتخاب کرده اند.
مدت زمان کمتر جراحی اسلیو معده در مقابل جراحی بای پس معده از دیگر فواید جراحی چاقی فوق است.
در این جراحی، روده در مسیر دستگاه گوارشی به طور کامل حفظ می گردد.
از مزیت دیگر این جراحی نسبت به سایر جراحی های لاغری
از مزیت دیگر این جراحی نسبت به سایر جراحی های لاغری می توان به پیشگیری از اختلالات گوارشی در اثر نبود بخشی از روده اشاره کرد.
حفظ پیلور معده و همچنین نیاز نبودن به تنظیمات ویژه معده همانند سایر جراحی های لاغری از مزیت های جراحی چاقی اسلیو معده به شمار می آید.
بعد از گذشت یک سال و نیم از عمل جراحی، بیمار با بخش اعظمی از کاهش وزن همراه می شود که از مزیت دیگر جراحی فوق است.
به دلیل این که آناتومی دستگاه گوارش به طور کامل حفظ می گردد، کارکرد معده بیمار با تغییرات بسیاری همراه نمی شود.
لازم به ذکر است که این عمل چاقی به روش جراحی لاپاراسکوپی صورت می گیرد که میزان درد و ناراحتی را در بیماران تا حد بسیاری کاهش می دهد.
این تکنیک از جراحی لاغری کاملاً آسان است
این تکنیک از جراحی لاغری کاملاً آسان است. به همین دلیل اغلب جراحان متخصص می توانند برای درمان بیماران دارای اضافه وزن بالا از آن استفاده نمایند.
یکی از مهمترین مزیت های جراحی فوق مدت زمان بستری شدن بیمار در بیمارستان است که به طور معمول بین یک الی دو شب برای مراقبت های بیشتر تجویز می گردد.
در این متد به دلیل این که بی اشتهایی در فرد ایجاد می شود، کاهش وزن برای بیماران عذاب آور و سخت نیست.
در صورتی که به هر علتی شما در آینده احتیاج به آندوسکوپی معده و همچنین شناسایی بخش های تحتانی معده و یا روده داشته باشید، آندوسکوپی به راحتی صورت پذیرفته و مسیر آن برای درمان توسط پزشک کاملاً باز است.
کلیه موارد ذکر شده از مزیت های جراحی چاقی اسلیو معده است که بیماران علاوه بر هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه، می توانند از فواید این عمل لاغری نیز بهره مند شوند.
محدودیت های دارویی پیش از عمل جراحی اسلیو معده
در صورتی که داروهای ضد انعقاد خون را استفاده می نمایید، بایستی این مسئله را قبل از جراحی با جراح متخصص در میان بگذارید و تحت نظر وی این سری از داروها همچون پلاویکس، آسپرین و وارفارین را قطع و سایر شیوه های دیگر را جایگزین نمایید تا پیش از جراحی مشکل خاصی برای بیماران ایجاد نشود.
لازم است که یک ماه پیش از انجام جراحی، داروهای ضد بارداری استفاده نشود و اگر در مواردی مجبور به استفاده آن ها شده اید، باید جراح متخصص را در جریان قرار دهید.
داروهایی مانند فشار خون، تیروئید، چربی خون و غیره را بایستی طبق تجویز فعلی جراح متخصص استفاده نمایید و تا شب پیش از جراحی، آن ها را مصرف نمایید. سایر داروهای مصرفی را بایستی به جراح لاغری اطلاع داده و در خصوص مصرف آن ها با وی مشورت نمایید.
زیرا مصرف آن ها مانع نتیجه مطلوب جراحی و یا سبب اختلال و پیامدهای ناگهانی آن نیز می گردد. نکته حائز اهمیت این است که اشخاصی که هلیکوباکتری مثبت (میکروب معده) دارند، حتماً بایستی این مسئله را با جراح متخصص در میان بگذارند و همچنین هر چهارده روز و یا هفته ی یک بار در صورتی که شدت این عارضه در آن ها زیاد است، تحت درمان های دارویی مناسب با شرایط پیش از جراحی قرار بگیرید. تمامی این اقدامات علاوه بر کاهش هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه، سبب موفقیت بیشتر جراحی لاغری در بیماران می شود.
آزمایشات لازم پیش از جراحی اسلیو معده
پیش از جراحی اسلیو معده در بیماران، بایستی تست های لازم از فرد به منظور ارزیابی کلی بدن گرفته شود که عبارتند از:
سونوگرافی لگن و شکم
یکی از مهمترین تست هایی که پیش از جراحی لاغری بایستی آن را انجام دهیم، تست سونوگرافی پهلو و شکم است که متخصصین به دلایل متعدد انجام آن را ضروری می دانند. سونوگرافی فوق بیشتر از نواحی کیسه صفرا، کبد، لوزالمعده و همچنین نواحی درونی شکم و اسکلت نزدیک لگن را بسیار مورد ارزیابی قرار می دهند. از عوامل بسیار رایج در سونوگرافی فوق می توان به:
تشخیص فیبروم 2) نفخ شکم 3) درد شکم و همچنین شناسایی اختلالات متعدد همچون سنگ کیسه صفرا، انجام عمل هایی نظیر جراحی اسلیو معده، عمل اصلاحی اندام، اختلالات مثانه و غیره اشاره کرد.
آندوسکوپی دوازدهه
آندوسکوپی به منظور بازبینی دقیق تر موقعیت مری و همچنین معده انجام می گیرد. در این تست، کیفیت داخلی معده مورد ارزیابی بسیار قرار گرفته تا از این طریق معلوم گردد که فاقد هر نوع بیماری و یا موارد مشکوک به آن است. برهمین اساس، یکی از اصلی ترین آزمایشات پیش از جراحی اسلیو معده است که بایستی انجام گیرد تا جراح متخصص از چگونگی معده پیش از جراحی، اطلاعات کامل را در اختیار داشته باشد.
اشعه X قفسه سینه (چست ایکس ری)
از اصلی ترین تست هایی که بایستی پیش از جراحی اسلیو معده بیماران آن را انجام دهند، تست اشعه X از ناحیه قفسه سینه در بیماران است.
در این تست، وضعیت قلبی و عروقی شخص به طور کامل مورد شناسایی و ارزیابی های بیشتر قرار می گیرد. انجام این تست؛ مشکلات موجود در ریه، ستون فقرات و تمامی دنده ها را مورد ارزیابی بسیار قرار می دهد. البته بایستی متذکر شویم که این تست به دلیل انجام جراحی اسلیو معده تنها بر روی موقعیت رگ ها و همچنین قلب به بازبینی بیشتری نیاز دارد.
اکوی قلب
اکوی قلب با استفاده از امواج صوتی، تصاویر زنده ای از قلب شما را در اختیار پزشکان قرار می دهد تا از این طریق بتوانند به موقعیت عملکرد قلب و همچنین دریچه های موجود در آن پی ببرند. زیرا جراح متخصص بایستی اطلاعات کاملی از شیوه راندمان قلب بیمار پیش از جراحی اسلیو معده در اختیار داشته باشد.
نوار قلب
این تست از دیگر آزمایشاتی است که بایستی پیش از جراحی لاغری اسلیو معده انجام گیرد، ابزاری تشخیصی به منظور کارکرد الکتریکی و همچنین عضله های قلب است که به راحتی صورت می گیرد. اما برآورد نتایج آن نیاز به مهارت های ویژه و تخصص لازم دارد که بایستی پزشک مرتبط از آن برخوردار باشد.
ماموگرافی
از آزمایشاتی که شاید برای برخی از بانوان پیش از جراحی اسلیو معده توصیه گردد، انجام تست (ماموگرافی) است که پزشک به صورت اشعه X، تصویربرداری از سینه بانوان را انجام می دهد که شناسایی آن بیانگر بروز سرطان سینه در خانم هاست.
تمامی این آزمایشات از عواملی به شمار می آیند که بر روی هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه تاثیرگذار است.
مراقبت پس از عمل جراحی اسلیو معده
پس از جراحی چاقی، شما در صورت نیاز به دستشویی بایستی از پرستار و یا همراه کمک بگیرید. ضروری است که بعد از جراحی بلافاصله راه بروید تا لخته شدن خون در ناحیه پا و یا اختلالات عفونت سینه را تا حد زیادی کاهش دهید.
توصیه می شود که از جوراب های فشرده و یا کفش های فشاری مکانیکی به منظور پشتیبانی گردش پس از عمل و پیشگیری از لخته شدن خون در ناحیه پاها استفاده نمایید.
جراحان متخصص بیمارستان نجمیه به منظور مراقبت های بیشتر از بیماران، شب نخست بعد از جراحی را بستری شدن در بخش HD توصیه می نمایند.
سپس بیمار را به مدت یک الی دو روز به بخش انتقال می دهند تا هنگامی که تست های متداول را انجام داده و برنامه رژیم غذایی مخصوص خود را آغاز نماید.
از دیگر مراقبت های بعد از جراحی لاغری که بر روی هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه تاثیرگذار است، می توان به تست بلع پس از جراحی اشاره کرد که:
به طور معمول یک الی دو روز پس از جراحی، جراح متخصص تست بلع را برای بیماران تجویز می نمایند که در آن از پرتوهای فرابنفش X استفاده می شود.
برای انجام این آزمایش، کنتراست (مایع بیرنگ) را به بیمار می دهند که آن را قورت دهند تا از معده و همچنین روده بگذرد و زیر اشعه X محل جراحی بهتر مشاهده شود تا اگر نشتی و یا انسدادی در آن وجود دارد، بیمار مجدداً تحت جراحی قرار بگیرد و مشکل را برطرف نمایند.
هنگامی که این مورد از نظر جراحان مورد تایید قرار گرفت و بیمار با مشکل خاصی همراه نبود، اجازه نوشیدن و یا برنامه رژیم غذایی از سوی پزشکان صادر می گردد.
بخش های عمل جراحی اسلیو معده
رژیم فوق دارای چهار بخش است تا بیمار، مواد غذایی رژیمی جامد که بایستی تمام عمر از آن استفاده نماید را میل کند. بعضی از متخصصین، رژیم ویژه ای را قبل از انجام جراحی لاغری به بیماران توصیه می نمایند تا وضعیت فرد پس از عمل را بهبود بخشند.
هر شخصی بایستی قبل از جراحی این موارد را با پزشک مرتبط در میان بگذارد زیرا نوع برنامه رژیم غذایی در هر فرد متغیر است. به این ترتیب فازهای برنامه غذایی اسلیو معده شامل مراحل زیر می شود:
مرحله نخست:
به طور معمول در این گام که بعد از هفت روز از انجام جراحی امتداد خواهد داشت، در طی آن فرد تنها بایستی مایعات شفاف را میل نماید. هیدراته نگه داشتن بدن بیمار در طی جراحی پروسه بهبود یافتن بیمار را تسریع می بخشد و به تقلیل یافتن نشانه هایی همچون استفراغ و یا حالت تهوع نیز کمک شایانی می نماید.
با توجه به این که رعایت کردن از برنامه غذایی مایعات شفاف کمی سخت است، اما اکثر بیماران در روزهای نخست بعد از جراحی به هیچ عنوان با حس گرسنگی همراه نخواهند شد. بیماران بایستی از مصرف مواد غذایی که در زیر به آن اشاره می نماییم نیز خودداری نمایند:
1) نوشیدنی هایی که حاوی کافئین هستند، نظیر قهوه و چای 2) آب میوه های غیر طبیعی که جزء نوشیدنی های حاوی قند هستند 3) نوشیدنی های گازدار مانند نوشابه و یا نوشابه های انرژی زا
علاوه بر آن بیمار بایستی تنها از نوشیدنی های فاقد گلوکز شفاف استفاده نمایند. هشت لیوان آب در طی روز و همچنین رژیم مایعات شفاف مانند:
پاپسیکل های فاقد قند، ژله و عصاره استخوان از مواردی هستند که بیماران در این مدت می توانند از آن استفاده نمایند.
مرحله دوم:
هفت الی ده روز بعد از جراحی فوق، اکثر بیمارانی که تحت عمل جراحی فوق قرار گرفته اند، مجدداً با حس گرسنگی همراه می شوند. در طی این مدت بیماران از رژیم مایعات غذایی سیرکننده تری استفاده می نمایند که مملو از پروتئین است. هدف از رژیم فوق این است که بیمار انواع متعددی از محصولات غذایی سالم را دریافت می نماید و همچنین از خوراکی هایی حاوی گلوکز و یا محصولات فرآوری شده نیز پرهیز می نماید. مواد غذایی که بیماران بایستی از مصرف آن خودداری نمایند شامل:
1) مواد غذایی حاوی گلوکز 2) محصولات غذایی مملو از چربی، نظیر ماست غنی شده از شیر کامل 3) موادغذایی سنگین نظیر سوپ سبزیجات؛ می شود.
بیماری که در مرحله دوم از برنامه رژیم غذایی است، بایستی روزانه مقادیر بسیاری آب میل نماید و همچنین پروتئین را از طریق پودرهای پروتئینی جایگزین برنامه رژیم غذایی خود نمایند. پودر پروتئین بایستی فاقد از گلوکز به همراه مایعات شفاف و سایر مایعات مجاز در این مدت مخلوط گردد.
هدف اصلی از این مرحله دریافت بیست گرم پروتئین در طی روز است.
به عبارتی معادل یک دوم فنجان که در هر وعده اصلی غذایی بیماران بایستی از آن استفاده نمایند. محصولات فاقد گلوکز شامل:
سوپ های بسیار رقیق 2) پودینگ فاقد گلوکز و یا بستنی 3) آب میوه های رقیق شده 4) صبحانه آماده فاقد گلوکز افزوده 5) نودل های نرم موجود در سوپ 6) ماست و یا بستنی هایی که فاقد از چربی و گلوکز هستند 7) سس سفید فاقد گلوکز و همچنین رقیق شده به همراه آب؛ می باشد.
در انتهای هفته دوم و یا ورود به هفته سوم بعد از جراحی اسلیو معده، بیمار به تدریج مجاز است که از مواد غذایی پوره شده و یا ضخیم تر در برنامه رژیم غذایی خود استفاده نماید.
این گروه از بیماران بایستی از محصولات غذایی حاوی گلوکز و محصولات پرچرب نیز در این مدت خودداری نمایند.
بر این برخی از خوراکی هایی که پیش از آن اجازه مصرف آن را نداشتید را در این مرحله می توانید استفاده نمایید. مانند:
1) ماست یونانی 2) بلغور جو دو سر(نرم شده) 3) پوره سیب زمینی شیرین شده 4) پوره و یا کنسرو تن ماهی و یا مرغ 5) غذای کودک 6) هم زده ی تخم مرغ 7) پوره ماهی سفید 8) مواد غذایی و اسموتی پوره شده تا هنگامی که دارای گلوکز پایین و یا فاقد از آن باشند.
در طی این مدت بیماران بایستی روزانه بین شصت الی هفتاد گرم پروتئین استفاده نمایند. تخم مرغ، ماست یونانی و همچنین ماهی سفید مملو از پروتئین هستند که بیماران می توانند در برنامه رژیم غذایی خود از آن استفاده نمایند.
به منظور حس سیری و یا مطمئن بودن از دریافت پروتئین کافی بهتر است که آن ها را در نخستین وعده غذایی خود قرار دهند و آن را مصرف کنند. لازم به ذکر است که هر وعده غذایی این بیماران نبایستی بالغ بر یک دوم فنجان مایعات باشد. به عبارتی تنها مصرف وعده های غذایی ضروری در طی روز نیاز است.
مرحله سوم:
بیمارانی که به منظور کاهش وزن سریع خود جراحی اسلیو معده را انجام داده اند، در این مرحله از برنامه رژیم غذایی خود می توانند از محصولات غذایی نرم استفاده نمایند.
این گروه از بیماران بایستی بین شصت الی هفتاد گرم پروتئین را روزانه مصرف نمایند و همچنین مقادیر زیادی آب میل کنند. مصرف محصولات غذایی نرم در طی رژیم غذایی بعد از جراحی فوق بسیار راحت است اما بایستی متذکر شد که بیماران از خوراکی هایی که در زیر به آن اشاره می نماییم، بایستی پرهیز نمایند که عبارتند از:
نان 2) مواد غذایی حاوی گلوکز 3) دانه ها و پوست سبزیجات و میوه ها 4) سبزیجات خام و سخت 5) مواد غذایی چرب به خصوص کره و روغن 6) برنج سفید و پاستا
خوراکی های سالم حاوی پروتئین و همچنین موادمغذی بالا باعث ایجاد حس سیری بیشتر در این گروه از بیماران می شود و علاوه بر این سرعت بهبودی را نیز تا حد بسیار زیادی افزایش می دهد.
بعضی از این مواد غذایی سالم عبارتند از:
1) ماهی هایی که دارای گوشتی نرم هستند 2) پنیر کم چرب 3) سبزیجات نرم 4) تخم مرغ (عسلی، همزده و یا آب پز) 5) سوپ های کمی غلیظ
مهم است که بیماران در این مرحله مصرف پروتئین مورد نیاز روزانه را نیز ادامه دهند و همچنین مصرف کافئین را بین یک الی دو فنجان در طی روز محدود نمایند. (البته تحت نظر پزشک متخصص تغذیه)
مرحله چهارم:
تقریباً بعد از یک ماه از انجام جراحی اسلیو معده؛ بیماران در برنامه رژیم غذایی خود می توانند از مواد غذایی جامد سالم و دارای فیبر نیز استفاده نمایند. همه ی بیماران بایستی شیک پروتئین و همچنین دریافت شصت الی هشتاد گرم پروتئین روزانه را به منظور حفظ بهبودی بدن نیز داشته باشند.
لازم است بدن خود را هیدراته (آبدار) نگه دارید اما نیم ساعت پیش از وعده های اصلی غذایی از هیچ نوع نوشیدنی نیز استفاده نکنید. مصرف روزانه مولتی ویتامین ویژه بیمارانی است که عمل جراحی اسلیو معده را انجام داده اند و پزشک متخصص استفاده آن را در طی روز برای بیماران توصیه می نماید.
رژیم غذایی در این دوره شامل سه وعده غذایی اصلی و همچنین دو میان وعده بسیار کم است. علاوه بر این، بیماران بایستی مصرف میان وعده های حاوی گلوکز و مواد غذایی فرآوری شده و یا کم فیبر را نیز در این مدت کنار گذارند.
محصولات غذایی که بایستی در این دوره استفاده شود شامل:
ماهی 2) پنیر خامه ای دارای درصد چربی پایین 3) گوشت کم چرب 4) مقدار کمی میوه 5) سبزیجات است.
اما از خوراکی های که بایستی در این مدت از مصرف آن پرهیز نمایید:
بهتر است که مراقب میزان کالری موجود در نوشیدنی های مصرفی نیز باشید. کالری موجود در نوشیدنی ها بیمار را نسبت به خوراکی های جامد کمتر راضی می نماید و در بر دارنده مواد غذایی بسیار زیادی هم نیستند. از خوراکی هایی که بایستی از مصرف آن خودداری نمایید می توان به:
1) غلات و نان سفید 2) نوشابه 3) مواد غذایی پرکالری 4) روغن های آشپزی 5) مواد غذایی سرخ شده 6) دسرها 7) خوراکی های بسته بندی شده نظیر چیپس سیب زمینی و همچنین میان وعده های گلوکزی اشاره کرد.
در مجموع تمامی مواد غذایی نامبرده که بیماران بایستی در فازهای بعد از جراحی اسلیو معده از آن استفاده نمایند، می تواند بر روی هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه تاثیرگذار باشد.
چه افرادی بعد از جراحی فوق، مجدداً با اضافه وزن بالا همراه می شوند؟
معمولاً پیش از این که مشخص شود که کاندیدای مناسب برای انجام جراحی فوق هستید، شرایط جسمی و بدنی شما مورد ارزیابی قرار می گیرد و اطلاعات لازم و همچنین هشدارهای اصلی پیش از جراحی توسط مجرب ترین جراحان متخصص بیمارستان نجمیه برای شما عنوان می گردد.
اما بیمارانی که جراحی اسلیو معده را انجام داده اند و از برنامه رژیم غذایی خود به صورت پیوسته استفاده نکرده اند و یا به اصطلاح به ریزه خواری روی آورده اند و در پرهیز از خوراکی های نامبرده کوتاهی نموده اند، مجدداً با افزایش وزن همراه می شوند.
به همین منظور جراحان متخصص به بیماران توصیه می کنند که ملاقات های مشخص شده با پزشک متخصص تغذیه به منظور ارزیابی شاخص توده بدنی را مرتباً انجام دهند تا در کوتاهترین زمان به وزن قابل توجهی نیز دست یابند.
بازتاب بدن در تقلیل وزن سریع و لاغری
در خصوص واکنش های حاصل از جراحی اسلیو معده بایستی متذکر شویم که برخی از بازتاب ها هستند که شاید در مدت سه الی شش ماه پس از جراحی فوق بر روی بیماران روی دهد که عبارتند از:
1) بدن درد 2) تغییرات در خلق و خوی آن ها 3) احساس خستگی و سرما 4) نازک شدن مو 5) ریزش مو 6) خشکی پوست
اما به طور کلی زندگی این گروه از بیماران همانند زندگی یک شخص معمولی است که می تواند به حیات خود به صورت بهتر و مناسب تر ادامه دهد. در برخی از موارد نادر در بیماران شاید بعد از شش ماه از کوچک کردن معده؛ استفراغ، تعریق، تهوع و همچنین ضربان قلب بیشتر باشد که بعد از مدتی این مشکلات به تدریج رفع می گردد.
بهتر است بدانید که جراحی اسلیو معده به عنوان یکی از شیوه های درمان اضافه وزن بالاست که بایستی بعد از جراحی لاغری، بیمار از رژیم های بسیار سختگیرانه استفاده نمایند و همچنین از فعالیت های بدنی مخصوصی نیز بهره مند شوند تا به وزن نرمال و طبیعی که سال ها انتظار داشتند، دست یابند.
بهترین جراح متخصص اسلیو معده
شما به منظور دستیابی به وزن ایده آل قرار است که هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه را بپردازید. پس بهتر است که این جراحی را تحت نظر مجرب ترین و با سابقه ترین جراح متخصص انجام دهید. در این راستا لازم است چند نکته مهم به منظور تعیین بهترین جراح لاغری بیان نماییم که عبارتند از:
اولین نکته ای که شما در زمان انتخاب بهترین جراح متخصص بایستی به آن توجه نمایید، تخصص باریاتریک و یا جراحی چاقی است.
بهترین جراح متخصص فردی است که بیماران و همچنین مراجعه کنندگان بسیاری داشته باشد.
هر چه جراح لاغری در این زمینه بیماران بسیاری را تحت عمل جراحی اسلیو معده قرار داده و یا دیگر شیوه های جراحی چاقی عمل معده بر روی آن ها انجام داده باشد، سابقه بسیار زیادی را کسب کرده است که می تواند مورد دیگر در انتخاب بهترین جراح متخصص لاغری باشد که می توان به آن اشاره کرد.
جراح متخصص لاغری بایستی رابطه صمیمانه و مطلوبی با بیماران خود داشته باشد.
نکته دیگری که در انتخاب جراح متخصص لاغری بایستی دقت نمایید
نکته دیگر که در انتخاب جراح متخصص لاغری بایستی دقت نمایید، این است که وی با بیمارستان های تخصصی و پیشرفته نیز همکاری داشته باشد.
از مناسب ترین متریال ها و همچنین دستگاه های پیشرفته ضروری به منظور انجام جراحی لاغری استفاده نماید.
کلیه برنامه ها و همچنین دستورالعمل های پزشکی پیش، حین و بعد از انجام جراحی کوچک کننده معده را مو به مو برای بیماران خود توضیح دهد.
مطلوب ترین و با صرفه ترین هزینه جراحی اسلیو معده را برای بیماران خود در نظر بگیرد.
در انجام جراحی اسلیو معده موفقیت های بسیاری را کسب کرده باشد.
بیمارانی که تحت نظر جراح لاغری، جراحی چاقی را انجام داده اند و رضایت کاملی از وی دارند را در انتخاب بهترین جراح متخصص نیز در نظر بگیریم.
دسترسی راحت به جراح متخصص
از مهم ترین نکاتی که در این راستا بایستی به آن توجه نماییم، دسترسی راحت به جراح متخصص است.
تمامی موارد ذکر شده از نکاتی است که می تواند به بیماران در انتخاب بهترین جراح متخصص کمک زیادی نماید. اما لازم به ذکر است که بهترین شیوه به منظور جست و جو در مورد بهترین جراح لاغری اسلیو معده این است که بیمار به صورت حضوری به مطب جراح متخصص مراجعه کرده و با وی در خصوص مشکلات جسمی خود مشورت نماید. یا از بازخوردها و همچنین نظرات بیماران جراح لاغری اطلاعات کاملی را کسب نماید.
در بخش بعدی نوشتار، هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه را به طور مفصل بررسی می کنیم. ما را همراهی نمایید.
هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه
هزینه جراحی لاغری اسلیو معده به پارامترهای متعددی بستگی دارد که عبارتند از:
– هزینه متخصص بیهوشی یکی از مواردی است که در برآورد قیمت تمام شده جراحی اسلیو معده تاثیرگذار است.
– هزینه کلیه تسهیلات و همچنین تجهیزات مورد استفاده در بیمارستان نجمیه که شامل ابزارهای مصرفی و مواردی است که در زمان جراحی، جراح لاغری برای عمل بیماران از آن استفاده می نمایند.
– دستمزد جراح متخصص لاغری به منظور انجام جراحی کوچک کننده معده مورد دیگری است که بر روی هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه نیز تاثیرگذار است.
– برآورد آزمایشات صورت گرفته در آزمایشگاه و همچنین تصویربرداری رادیولوژی مانند سونوگرافی، اکوی قلب و سایر موارد دیگر نیز می تواند بر روی قیمت تمام شده جراحی اسلیو معده نیز موثر باشد.
– کلیه هزینه ویزیت ها و همچنین جلسات ملاقات با جراح متخصص لاغری که پیش و پس از جراحی بر عهده بیمار است، مورد دیگری است که بر روی قیمت پایانی جراحی اسلیو معده در بیمارستان نجمیه نیز تاثیرگذار است.
تمامی موارد ذکر شده از فاکتورهایی به شمار می آیند که بر هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه تاثیرگذار است.
اصلی ترین عوامل و پارامترهایی که بر روی هزینه عمل اسلیو اثرگذار است عبارتند از:
1) محل انجام جراحی لاغری که ممکن است در بیمارستان دولتی، کلینیک فوق تخصصی و یا بیمارستان خصوصی صورت بگیرد.
2) نوع بیمه درمانی بیماران
3) تخصص و مهارت جراحی متخصص لاغری
4) شهر و یا منطقه ی که بیمار در آن محل جراحی لاغری را انجام می دهد. به طور مثال انجام جراحی در بالاترین منطقه شهر تهران به مراتب بیشتر از انجام جراحی در پایین ترین منطقه در سایر شهرهاست.
البته هزینه های احتمالی دیگری نیز احتمال دارد که پس از جراحی لاغری فوق بر روی قیمت تمام شده نیز تاثیرگذار باشد مانند:
1) هزینه مشاوره، مربی ورزشی و یا متخصص تغذیه پس از عمل جراحی
2) انواع مواد معدنی و یا ویتامین هایی که بیماران بایستی به صورت روزانه مصرف نمایند.
3) در بعضی از موارد برآورد عمل جراحی لاغری مازاد برای زیبایی همچون بازسازی عضلات شل شده، حذف پوست اضافی، لیفت قسمت های متعدد بدن نظیر لیفت پستان در بانوان و یا لابیاپلاستی
از هزینه های جانبی به شمار می آیند که بر روی جراحی لاغری اسلیو معده نیز تاثیرگذار هستند.
شیوه کاهش وزن بعد از جراحی لاغری
بیمارانی که برای دستیابی به وزن نرمال و ایده آل، جراحی اسلیو معده را انتخاب نموده اند، بعد از گذشت بیست و چهار ماه به طور متوسط بین پنجاه تا هفتاد درصد از وزن اضافی خود را به تدریج از دست می دهند.
به منظور اطمینان بیشتر از ادامه پروسه درمانی تقلیل وزن، بهتر است که بیماران فعالیت های ورزشی پیوسته را در برنامه روزمرگی خود قرار دهند و به انجام آن نیز پایبند باشند.
تقلیل وزن انجام فعالیت های شغلی و همچنین روزانه را برای این گروه از بیماران راحت تر نموده است. به خصوص انجام فعالیت های ورزشی که در گذشته به دلیل اضافه وزن بالا انجام آن برای شما مقدور نبوده است، بعد از جراحی اسلیو معده برای شما امکان پذیر است.
ورزش های مناسب بعد از جراحی اسلیو معده را نام ببرید؟
فعالیت های ورزشی مناسب که بیماران بعد از انجام جراحی اسلیو معده قادر به انجام آن هستند شامل دوچرخه سواری، شنا، پیاده روی سریع و همچنین تنیس است. لازم است که ورزشی را تعیین نمایید که به آن علاقه بسیاری دارید.
نکته حائز اهمیت این است که از زیاده روی در انجام فعالیت های ورزشی نیز خودداری نمایید و تلاش کنید که شروع تمرینات را از زمان کم آغاز نموده و به تدریج به مدت زمان آن ها بیفزایید.
دلیل رضایت بخشی جراحی اسلیو معده در مقابل سایر جراحی های لاغری
در حال حاضر به دلیل پیشرفت علم و تکنولوژی در جامعه کنونی سبب گردیده که افراد از تحرک و همچنین فعالیت های بدنی کمتری نیز برخوردار باشند که نتیجه آن تجمع چربی های انباشته به خصوص در ناحیه شکم و پهلو است که در طی آن فرد با افزایش شاخص توده بدنی بالا همراه می شود.
اما با بهره مندی از جراحی اسلیو معده که یکی از اصلی ترین و همچنین کارآمدترین متدهای جراحی لاغری برای از دست دادن چربی های انباشته است، بیماران می توانند در کوتاهترین زمان به وزن طبیعی و نرمال دست یابند. البته همان طور که اشاره نمودیم، انجام تمرینات ورزشی و همچنین پیروی از رژیم غذایی مناسب می تواند در این راستا به بیماران کمک شایانی نماید.
اما افرادی که با شاخص توده بدنی بالایی همراه هستند، قادر نخواهند بود با استفاده از این شیوه ها وزن قابل توجهی را از دست دهند و تنها درصد کمتری از وزن خود را به تدریج از دست می دهند که بایستی برای رفع این مشکل راهکارهای مناسب دیگری را برگزینند.
به طور کلی در بین تمامی عمل های جراحی چاقی، عمل اسلیو معده از پرطرفدار ترین جراحی ها است زیرا غیر قابل برگشت بوده و فرد کاهش وزن چشمگیری را در مدت کوتاهی به دست می آورد.
مصرف داروهای خوراکی بعد از عمل جراحی اسلیو معده
انجام جراحی فوق تکنیکی مهم در علم پزشکی است که بیماران بایستی مراقبت های بسیاری را رعایت نمایند تا بتوانند جراحی کاهش وزن موفقیت آمیزی را پشت سر بگذارند. بیماران بعد از جراحی لاغری به منظور هیدراته نگه داشتن بدن باید از مایعات بسیاری استفاده نمایند.
زیرا تنها معده وظیفه هضم مواد غذایی را بر عهده دارد. بر همین اساس بیماران در این مدت بایستی از مصرف مواد غذایی سنگین و همچنین سفت نیز پرهیز نمایند. از انجا که پس از جراحی؛ بدن فرد با کم آبی شدید همراه می گردد، لازم است روزانه بالغ بر هشت لیوان آب را میل نماید تا این فقدان جبران گردد.
یکی از مراقبت هایی که بعد از جراحی بایستی از آن پیروی نماییم، استفاده از قرص های خوراکی پس از جراحی است که جراح متخصص بیشتر داروهایی که در ادامه به آن اشاره می کنیم را به بیماران تجویز می نمایند.
بعد از جراحی فوق در سمت چپ معده (درن) قرار داده می شود
بعد از جراحی فوق در سمت چپ معده (درن) قرار داده می شود تا از این طریق انسداد و یا نشتی بیشتر مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد. در اولین روز بعد از جراحی اسلیو معده، فرد بایستی از داروهای مخصوصی استفاده نماید تا از این طریق رنگ لکه هایی که از بدن او بیرون می آید شناسایی گردد.
به طور معمول به مدت دو روز این درن ها بایستی در بدن بیماران باقی بمانند تا از این طریق جراح متخصص از سالم بودن معده بیمار بعد از جراحی اطمینان کامل را کسب نماید.
یکی از داروهایی که بعد از جراحی، بیمار طبق تجویز جراح متخصص بایستی مصرف نماید، قرص امپرازول است که بایستی به مدت سه ماه بعد از جراحی لاغری روزانه دو بار مصرف نماید.
کپسول های مولتی ویتامین (مینرال)
این کپسول ها یکی از قرص هایی است که بعد از جراحی، بیماران بایستی روزانه یک عدد از آن را مصرف نمایند. همچنین اورسوبیل داروی دیگری است که تا نود روز بایستی بیمار دو مرتبه در روز آن را با آب فراوان میل نماید، زیرا این قرص به منظور پیشگیری از مشکلات سنگ صفراوی به بیماران تجویز می گردد.
بعد از جراحی احتمال دارد که بیماران با درد بسیار اندکی نیز همراه باشند، در این حالت جراح متخصص برای التیام بخشیدن درد، استامینوفن کدئین را روزی دو بار به بیماران تجویز می نمایند.
البته بیمار بایستی آمپول هپارین را نیز بعد از جراحی تزریق نماید که این آمپول مختص بیمارانی است که با BMI بالای پنجاه و یا بیشتر از آن نیز همراه هستند، تجویز می گردد.
در مواردی که بیمار با بی ام آی بالغ بر چهل کیلوگرم همراه باشد
در مواردی که بیمار با بی ام آی بالغ بر چهل کیلوگرم همراه باشد، بایستی این آمپول را تا مدت پنج روز به صورت مداوم تزریق نماید. در صورتی که بیماران با BMI بالای پنجاه کیلوگرم نیز همراه هستند، بایستی بیش از هفت روز و دو بار در طی روز آن را تزریق نمایند.
همان طور که بیان نمودیم، بیماران بعد از جراحی اسلیو معده بایستی بیشتر مراقب مصرف خوراکی های مصرفی و میزان کالری دریافتی خود باشند و به دلیل جلوگیری از مشکلات معده از نوشیدنی های الکلی نیز خودداری نمایند.
لازم به ذکر است که تمامی ویتامین ها و مکمل های ذکر شده، می تواند بر روی هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه نیز تاثیرگذار باشد.
بارداری بعد از جراحی اسلیو معده
بانوانی که برای کاهش وزن جراحی لاغری اسلیو معده را انتخاب نموده اند، بایستی برای بارداری یک سال صبر کنند، سپس اقدام به بارداری نمایند. به این علت که در این مدت اغلب مواد ضروری بدن تقلیل یافته و بعد از آن نیز بدن بانوان قدرت و توانایی باروری را داراست.
همان طور که می دانید، افزایش وزن از مواردی است که سبب تاخیر در بارداری می شود و اکثر بانوانی که با مشکل اضافه وزن بالا همراه هستند، به مراتب خیلی سخت تر بارداری را تجربه خواهند کرد.
بنابراین بانوان با انجام جراحی لاغری فوق می توانند در یک بازه زمانی کوتاه وزن قابل توجهی را از دست دهند که این امر به بارداری آن ها در این راستا کمک به سزایی می نماید. البته برای انجام آن به دوازده ماه زمان نیاز دارند تا از بروز هر گونه مشکل برای مادر و جنین پیشگیری شود.
نقش پروتئین بعد از جراحی اسلیو معده
کلیه بیمارانی که جراحی لاغری فوق را به منظور کاهش وزن انتخاب کرده اند، بایستی روزانه شصت گرم پروتئین را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
البته در دو هفته نخست امکان استفاده از پروتئین بسیار اندک است. اما به تدریج تا طبق نظر متخصص تغذیه بایستی از مواد غذایی استفاده نمایند که حاوی پروتئین باشند و نیاز بدن را فراهم نمایند.
در این جراحی؛ کالری و همچنین پروتئین بدن به تدریج تقلیل می یابد، پس لازم است برای رفع این فقدان از مواد غذایی حاوی پروتئین نیز استفاده نمود.
دو هفته نخست از مایعاتی که دارای گلوکز بسیار بالایی هستند، صرف نظر نمایید. به دلیل این که مصرف آن ها سبب بروز افزایش ضربان قلب و همچنین سردرد در بیماران می شود.
بهتر است که از دوغ های گازدار و یا نوشابه، به دلیل بروز اختلالات گوارشی خودداری نماییم. البته جراح متخصص، آب میوه هایی که حاوی دانه های درشت میوه هستند را نیز برای بیماران در این مدت منع می نماید.
گنجایش معده
در مجموع، معده بیماران قبل از جراحی گنجایش هزار و پانصد میلی لیتری را دارد که این مقدار سبب ذخیره و همچنین انباشته شدن مواد غذایی بسیار فراوانی است.
اما بعد از جراحی لاغری اسلیو معده این گنجایش به کمتر از دویست میلی لیتر می رسد که این امر منجر به تقلیل وزن شدید و گرسنگی در فرد خواهد شد.
به این علت که جراحان متخصص، سلول هایی که نقش تولید هورمون گرلین را بر عهده دارند، در طی جراحی فوق حذف می نمایند که نتیجه حاصل از آن سبب گردیده که بیمار بیش از نیاز روزانه بدن، مواد غذایی مصرف کند یا به عبارتی از زیاده خوری جلوگیری کند.
در مواردی که بدن بیمار این هورمون را ترشح نماید، به مقدار بسیار اندکی است که این امر سبب می گردد تا بیمار بعد از جراحی با خوردن دو الی سه قاشق، احساس سیری نماید.
نقش هورمون تیروئید در اضافه وزن
همان طور که می دانید، اضافه وزن بالا سبب بروز اختلالات متعددی در بیماران می شود به شکلی که بعضی از این مشکلات بسیار خطرناک و کشنده هستند.
در حقیقت استرس و اضطراب ناشی از اضافه وزن بالا سبب بروز این بیماری ها در فرد می شود. یکی از اختلالاتی که بر اثر اضافه وزن بالا در فرد به وجود می آید، تیروئید است.
کم کاری تیروئید شاید در ارتباط با بالا رفتن وزن در فرد نیز دخیل باشد. در مواردی که بیماران با اضافه وزن ژنتیکی همراه هستند، کم کاری تیروئید در سبک زندگی آن ها می تواند تغییراتی را ایجاد نماید. بنابراین معالجه مشکلات تیروئیدی در این راستا امری مهم و ضروری است.
عملکرد بدون عیب و نقص هورمون تیروئید
عملکرد بدون عیب و نقص هورمون تیروئید برای تندرستی و صحت سلامتی همه افراد امری ضروری است که بایستی همه افراد به آن توجه نمایند.
زیرا این هورمون قدرت ترشح هورمون هایی را بر عهده دارد که با کمک آن مهمترین عملکردهای بدن مدیریت و همچنین کنترل می گردد. در مواردی که راندمان هورمون تیروئید دچار اختلال شود، بر روی بسیاری از دستگاه های بدن فرد اثر می گذارد. برخی از عملکردهای این هورمون را می توان به:
1) کنترل ضربان قلب 2) تقویت تندرستی بدن و پوست 3) کنترل سوخت و ساز بدن 4) کنترل دمای بدن اشاره کرد.
همچنین در مواردی که عملکرد هورمون تیروئید فاقد از هر گونه خللی باشد، موقعیت بدنی بیمار در شرایط مطلوب و ایده آلی قرار دارد. اما در صورتی که به هر دلیلی خللی در این هورمون ایجاد شود، در برخی از تنظیمات بدن فرد، مشکلاتی را به همراه می آورد که از مهمترین آن ها مشکلات تیروئیدی مرتبط با کم کاری و یا پرکاری آن است.
نتیجه گیری
در حال حاضر اضافه وزن بالا یکی از معضلاتی است که همه افراد جامعه با آن درگیر هستند. جراحان متخصص بهترین شیوه کاهش وزن در این افراد را جراحی لاغری اسلیو معده معرفی می نمایند. بیماران در کنار این عمل جراحی کوچک کننده معده بایستی از برنامه رژیم غذایی مناسب و همچنین فعالیت های ورزشی سبک نیز استفاده نمایند تا در کوتاهترین زمان به وزن نرمال و ایده آل خود دست یابند.