در این مقاله به معنی trace در آزمایش می پردازیم. همراه ما بمانید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
برای تشخیص بسیاری از عفونت ها و بیماری ها در بدن از طریق آزمایش ادرار توصیه می کنیم از صفحه appearance در آزمایش ادرار دیدن کنید.
آزمایش ادرار جزو آزمایشاتی است که از اهمیت بالایی برخوردار است. آزمایش ادرار یکی از اصلی ترین گزینه های پزشکان برای پیدا کردن علل مختلف برخی از بیماری ها می باشد. آزمایش ادرار گاهی ممکن است حتی سبب تشخیص بیماری خاصی در فرد شود که به وسیله معاینه تشخیص این بیماری ممکن نیست.
یکی از پیشامد های این آزمایش، وجود خون در ادرار می باشد. در این حالت در برگه نتیجه آزمایش با کلمه trace blood مواجه خواهید شد که به معنای وجود خون در ادرار می باشد.
البته trace به معنای رد می باشد و ممکن است این رد صرفا رد پروتئین یا سایر مواد موجود در بدن باشد ولی معروفترین معنی trace، همان رد خون می باشد که در این مقاله به بررسی معنی trace در آزمایش یعنی رد خون در آزمایشات ادرار خواهیم پرداخت. ما را تا انتها همراهی نمایید.
برای تشخیص میزان و نوع عفونت ها از طریق آزمایش ادرار Bacteria میتوانید از صفحه Bacteria در آزمایش ادرار دیدن کنید.
معنی trace در آزمایش چیست؟
معنی trace در آزمایش به وجود خون در ادرار اشاره می کند، که دلیل آن وجود عفونت های ادراری و عادات ماهیانه در ادرار است.
عناوین مقاله:
منظور از آزمایش ادرار چیست و هدف از انجام این آزمایش چه می باشد؟
معنی trace در آزمایش چیست و چه عواملی ممکن است سبب پیدایش این امر شود؟
روش های بازبینی و ارزیابی آزمایش ادرار در صورت وجود trace چگونه می باشد؟
سخن آخر
منظور از آزمایش ادرار چیست و هدف از انجام این آزمایش چه می باشد؟
آزمایش ادرار آزمایشی است که در آن از ادرار فرد برای تشخیص اختلالات مرتبط با برخی بیماری ها استفاده می شود. مشکلاتی مانند اختلالات عفونت ادراری، برخی بیماری های مربوط به کلیه، تشخیص دیابت و نوع آن و … جزو مشکلاتی هستند که به سبب آزمایش ادرار، می توان در مورد آن ها اطلاعات جمع آوری کرد.
آزمایش ادرار در آزمایشگاه توسط متخصصین مورد بررسی قرار می گیرد و مواردی مانند محتوا، غلظت و ظاهر ادرار تحلیل می شود. در صورت وجود خلل در هر یک از پارامترهای سنجش سلامت از طریق ادرار، پزشکان به بررسی منبع مشکل در بدن بیمار می پردازند.
وجود مشکل در هر یک از موارد ذکر شده یعنی محتوا، غلظت و ظاهر ادرار اشاره به وجود مشکل یا بیماری خاصی در فرد دارد که پزشک معالج باید با بررسی های بیشتر اقدام به درمان این بیماری بکند.
شاخصه های دیگری هم برای تشخیص سالم یا ناسالم بودن ادرار وجود دارد. مواردی همچون شفافیت، رنگ، بو، میزان اسیدی بودن و … جزو سایر علامت هایی است که با بررسی آن ها می توان به اطلاعاتی در مورد بدن بیمار دست یافت.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویژگی های مختلف ادرار و مشکلاتی که به سبب برخی از نشانه های موجود ممکن است رخ دهد، می توانید با دکتر سلیمی در این زمینه مشورت داشته باشید تا به معنی trace در آزمایش پی ببرید.
نمونه گیری از ادرار
برای نمونه گیری از ادرار، شما باید بخشی از ادرار خود را در ظرف پلاستیکی مخصوصی که از طرف آزمایشگاه به شما داده می شود، قرار دهید. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که سعی کنید بخش اولیه ادرار شما دفع گردد
و سپس اندکی از ادرار را در داخل ظرف قرار دهید. این امر موجب می شود تا نتایج آزمایش ادرار شما دقیق و به دور از خطا باشد. همچنین بهتر است قبل از اقدام برای آزمایش ادرار، مقدار زیادی آب مصرف کنید تا در هنگام دادن آزمایش ادرار، مشکلی برای شما پیش نیاید.
گاهی اوقات ممکن است فردی که آزمایش می دهد، داروهای مختلفی را نیز مصرف می کند که در این گونه موارد حتما باید پزشک و مسئول آزمایشگاه از این امر مطلع باشند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله معنی creatinine در جواب آزمایش را مطالعه کنید.
ممکن است داروهای مصرفی تاثیراتی بر نمونه آزمایش داشته باشد
چرا که ممکن است داروهای مصرفی تاثیراتی بر نمونه آزمایش داشته باشد ولی پزشک یا مسئول آزمایشگاه این تاثیرات را ناشی از آناتومی بدن آزمایش دهنده بدانند که ممکن است در تشخیص بیماری و تجویز دارو موثر باشد.
داروهایی مانند مکمل های پروتئینی، مکمل های ویتامین سی، مترو کابل ها، انواع آنتی بیوتیک ها و داروهای متنوع دیگری ممکن است در آزمایش ادرار فرد تاثیر خود را نشان دهند که در صورت آگاهی پزشک و مسئول آزمایشگاه از مصرف این داروها، تاثیرات ناشی از مصرف این داروها نادیده گرفته می شود.
در مورد آمادگی قبل از انجام آزمایش ادرار باید گفت که در این گونه آزمایشات نیاز به ناشتا بودن نیست اما اگر در کنار آزمایش ادرار، آزمایش دیگری هم توسط پزشک تجویز شده باشد، در این صورت ممکن است یکی از شروط آزمایش ناشتا بودن بیمار باشد که این موضوع را باید از متصدی جویا شوید.
آیا می دانید معنی blood urea در آزمایش خون چیست برای پاسخ دادن به این سوال از صفحه معنی blood urea در آزمایش خون دیدن کنید.
علت آزمایش ادرار
هدف و علت انجام آزمایش ادرار در حالت کلی تشخیص بیماری و اختلال در بدن می باشد. برخی از بیماری ها هستند که تاثیراتی روی ادرار انسان دارند و از طریق انجام آزمایش ادرار می توان اطلاعاتی در مورد این بیماری ها به دست آورد.
یکی از اهداف آزمایش ادرار از مادران باردار در طول دوران بارداری، بررسی وضعیت سلامتی مادر و البته جنین می باشد. در این آزمایش که به درخواست پزشک متخصص ممکن است تا هر سه ماه یک بار صورت پذیرد، مواردی مانند میزان قند موجود در بدن مادر، وجود پروتئین در ادرار مادر، وجود کتون در ادرار و موارد مشابه دیگر بررسی می شود.
در صورتی که میزان قند موجود در ادرار زن باردار بیش از حد معمول باشد و در آزمایشات بعدی این میزان از قند هم افزایش یابد، ممکن است احتمال ابتلای مادر به دیابت دوران بارداری وجود داشته باشد.
وجود پروتئین بالا در ادرار مادر همراه با فشار خون بالا
در اواخر دوران بارداری هم وجود پروتئین بالا در ادرار مادر همراه با فشار خون بالا ممکن است نشان از بروز بیماری مسمومیت حاملگی و یا عفونت های مجاری ادراری باشد.
همچنین وجود کتون در ادرار مادر اگر همراه با حالت تهوع و استفراغ باشد، می تواند نشانه ای برای نیاز مادر به برخی از مایعات تزریقی و سرم های تقویتی باشد.
در صورتی که احساس می کنید هر یک از این نشانه ها در ادرار شما و یا اطرافیانتان هم وجود دارد، توصیه می کنیم به مشورت با پزشکان متخصص در این زمینه بپردازید. کلینیک دکتر سلیمی آماده ارائه مشاوره به مادران باردار در طول دوران بارداری می باشد.
یکی از موارد تجویز آزمایش ادرار، بررسی تست اعتیاد فرد می باشد
همچنین یکی از موارد تجویز آزمایش ادرار، بررسی تست اعتیاد فرد می باشد. در این حالت اگر فرد دچار اعتیاد باشد، ادراری بد بو و غلیظ خواهد داشت. از دیگر کاربردهای آزمایش ادرار، ارزیابی کودکان مبتلا به سنگ کلیه می باشد.
در این آزمایش که میزان ادرار روزانه یک کودک در طول روز بررسی می شود، مواردی مانند میزان اسیدی بودن ادرار و مقدار مواد موجود در آن مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد تا مقدار مواد معدنی موجود در ادرار مانند کلسیم، سدیم، سیترات، کراتین، اوریک اسید و اگزالات مشخص شود.
تحلیل و بررسی بیست و چهار ساعته این مواد می تواند در کنار آزمایشات دیگر مثل آزمایش خون و یا بررسی رادیولوژی موجب شود تا پزشک به تعیین علت و موقعیت سنگ های موجود پرداخته و درمان مناسب برای جلوگیری از ایجاد سنگ کلیه را نسبت به بیمار اعمال کند.
یکی دیگر از اصلی ترین علل انجام آزمایش ادرار، بررسی میزان قند خون موجود در بدن می باشد
یکی دیگر از اصلی ترین علل انجام آزمایش ادرار، بررسی میزان قند خون موجود در بدن می باشد. این آزمایش به منظور بررسی میزان گلوکز و کتون موجود در ادرار می باشد.
در صورتی که میزان گلوکز موجود در ادرار بالا باشد، این امر نشاندهنده قند خون بالای فرد می باشد که ممکن است در نهایت به بیماری دیابت ختم شود.
البته همان گونه که گفته شد، برخی از داروها ممکن است بر میزان قند موجود در ادرار تاثیر گذار باشند. به همین سبب بهتر است قبل از انجام آزمایش ادرار، پزشک و مسئول آزمایشگاه را از این موضوع با خبر سازید.
وجود trace blood در هر یک از انواع آزمایشات مذکور ممکن است نشان از وجود مشکلی خاص در بدن داشته باشد که این امر در ادامه مقاله معنی trace در آزمایش بررسی خواهد شد. موارد ذکر شده حالاتی بود که تشخیص بیماری به سبب انجام آزمایش ادرار ممکن بود.
آزمایش ادرار چگونه به پزشک کمک می کند؟
برخی از بیماری ها وجود دارند که تشخیص اولیه به واسطه معاینه پزشک صورت می گیرد ولی برای درمان و بررسی وضعیت بیمار، نیاز به انجام آزمایش ادرار می باشد.
وجود مشکلاتی در ناحیه کمر و شکم ممکن است موجب شود تا پزشک برای تشخیص دقیق بیماری، اقدام به تجویز آزمایش ادرار برای بیمار بکند.
بعد از بررسی و تحلیل نتیجه این آزمایش، پزشک می تواند تشخیص دهد که این درد در ناحیه شکم و کمر ناشی از وجود مشکل در اندام درونی بیمار است یا خیر. ممکن است در چنین حالتی مشکل بیمار به خاطر عفونت کلیوی باشد که تشخیص این امر به سبب انجام آزمایش ادرار امکانپذیر است.
اگر پزشک معالج مشکل خاصی را در نتیجه آزمایش بیمار مشاهده نکند
اما اگر پزشک معالج مشکل خاصی را در نتیجه آزمایش بیمار مشاهده نکند، نشانگر این است که درد ناحیه کمر و شکم بیمار به سبب وجود مشکلات دیگری می باشد.
در موارد بسیار نادری ممکن است آزمایش ادرار برای اهداف دیگری مثل تایید بارداری و یا غربالگری دارو تجویز شود. در صورتی که برای تشخیص یا درمان بیماری خود نیاز به انجام آزمایش ادرار دارید، کلینیک دکتر سلیمی با کادری مجرب آماده تحلیل مناسب آزمایشات شما و اعمال درمان های مناسب برای رفع مشکلات شما می باشد.
نکته مثبتی که در مورد آزمایش ادرار نسبت به سایر آزمایش ها وجود دارد، این است که امکان نمونه گیری آزمایش ادرار در محیط خانه نیز وجود دارد.
معمولا خانم هایی که باردار هستند و توانایی مراجعه به آزمایشگاه برای انجام آزمایش ادرار را ندارند، می توانند در خانه نمونه گیری کرده و حتی تا هشت ساعت این نمونه را در خانه نگه دارند تا در زمان مناسب تحویل مسئول آزمایشگاه بدهند.
البته در صورت نگهداری نمونه ادرار در خانه، این نگهداری باید در محیطی مانند یخچال صورت بگیرد تا تغییراتی در مواد شیمیایی ادرار حاصل نشود.
با ادامه مقاله معنی trace در آزمایش ، همراه شما هستیم. با ما بمانید.
معنی trace در آزمایش چیست و چه عواملی ممکن است سبب پیدایش این امر شود؟
معنی trace در آزمایش و برگه جواب به معنای وجود رد می باشد. این رد می تواند رد پروتئین، رد خون و یا انواع دیگر مواد موجود در بدن باشد.
مشهورترین و بیشترین معنی trace در آزمایش که در برخی از برگه های آزمایش دیده می شود، رد خون می باشد. وجود خون در ادرار می تواند نشان از بروز مشکلاتی در بدن باشد. این پدیده را هماچوری میکروسکوپی نیز می نامند.
ظهور گلبول های قرمز در خون می تواند به دلایل مختلفی باشد. گاهی اوقات وجود خون در ادرار می تواند ناشی از شرایط فیزیولوژیکی بدن باشد.
معنی trace در آزمایش چیست و چه عواملی ممکن است سبب پیدایش این امر شود؟
در مواردی که فرد به طور روزانه در حال ورزش است، به گونه ای که انجام این ورزش برای شرایط بدن او سنگین محسوب می شود، ممکن است در جواب آزمایش ادرار با کلمه trace مواجه شود.
در این حالت مشکل خاصی فرد را تهدید نمی کند و در صورتی که از انجام فعالیت های سنگین پرهیز شود، به مرور زمان رد خون از ادرار فرد پاک خواهد شد.
تب شدید هم ممکن است مسبب وجود خون در ادرار باشد
تب شدید هم ممکن است مسبب وجود خون در ادرار باشد که این حالت هم مقطعی می باشد و پس از رفع تب، به احتمال زیاد اگر دوباره آزمایش ادرار گرفته شود، نشان از خون در ادرار دیده نخواهد شد.
اگر بعد از رفع تب و یا کاهش فعالیت های سنگین، باز هم نشانی از وجود خون در ادرار و یا برگه آزمایش مشاهده کردید، بهتر است هر چه سریعتر با یک پزشک در این زمینه مشورت کنید.
کلینیک پزشکی دکتر سلیمی آماده ارائه مشاوره و بررسی و تحلیل نتیجه آزمایشات شما می باشد. همچنین معنی trace در آزمایش را به اطلاع شما می رساند.
گاهی اوقات ممکن است به سبب عادت ماهیانه خانم ها، خون در ادرار دیده شود که این امر صرفا به علت بودن خانم در عادت ماهیانه می باشد و پس از آن احتمالا خونی مشاهده نخواهد شد
اما اگر پس از گذراندن دوره عادت ماهانه باز هم نشانی از خون در ادرار دیده شد، بهتر است با پزشک متخصص در این زمینه مشورت شود.
شرایط فیزیولوژیکی دیگری نیز وجود دارد
شرایط فیزیولوژیکی دیگری نیز وجود دارد که ممکن است باعث شود تا در برگه آزمایش از کلمه trace استفاده شود که تمامی این حالات گذرا می باشد
و به همین سبب در هنگام انجام آزمایش ادرار بهتر است مسئول آزمایشگاه و پزشک خود را از شرایط فیزیولوژیکی خود آگاه کنید.
البته اکثر پزشکان پیش از بررسی نتیجه آزمایش شما در مورد شرایط فعالیت های روزانه شما، غذاهای مصرفی، سابقه تب و لرز و موارد دیگر از شما سوال خواهند کرد تا بهتر به معنی trace در آزمایش پی ببرند.
اما بهتر است با دانستن این موارد از نگرانی های بی مورد در این مسائل دوری کنید. همان طور که قبلا هم بیان شد، وجود رد خون در نتیجه آزمایش می تواند بیانگر عارض شدن برخی بیماری ها مانند دیابت باشد ولی مشکل وجود trace در نتیجه آزمایش شما زمانی نگران کننده خواهد بود که این مشکل ناشی از شرایط پاتولوژیک آزمایش ادرار بدن شما باشد.
در ادامه مبحث معنی trace در آزمایش ، به بررسی برخی از اساسی ترین مشکلات پاتولوژیک می پردازیم که سبب دیده شدن رد خون در آزمایش ادرار می شوند.
وجود گلبول قرمز در ادرار
در صورتی که گلبول های قرمز در شرایط پاتولوژیک در ادرار ظاهر شوند، در این صورت نیاز به ویزیت پزشک متخصص وجود دارد. گلبول های قرمز ممکن است به سبب بیماری ها و مشکلات داخلی مانند التهاب حاد مثانه در ادرار دیده شوند.
همچنین بیماری هایی مثل سرطان های کلیه و مثانه، انفارکتوس و گلومرولونفریت هم ممکن است باعث شود تا خون در ادرار فرد دیده شود.
یکی از بیشترین بیماری هایی که افراد با آن سر و کار دارند و اصلی ترین نشانه آن وجود خون در ادرار است، بیماری عفونت مجاری ادراری می باشد. عفونت مجاری ادراری ممکن است برای اکثر افراد پیش آمده باشد اما معمولا خانم های باردار در دوران بارداری خود و به خصوص در اوایل دوران بارداری با این بیماری مواجه می شوند.
پزشک معالج معمولا در اولین جلسات معاینه بارداری اقدام به تجویز آزمایش ادرار می کند. در صورتی که در نتیجه آزمایش ادرار trace وجود داشته باشد و اگر این trace مربوط به خون باشد، در این صورت پزشک درخواست کشت ادرار را خواهد داشت.
در صورتی که نتیجه آزمایش کشت ادرار منفی باشد، خانم باردار می تواند به سبب رعایت برخی از نکات بهداشتی در طول دوران بارداری خود، خطر دچار شدن به عفونت مجاری ادراری را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
اگر مشخص شود که اصلی ترین علت دیده شدن trace عفونت مجاری ادراری می باشد
اما اگر مشخص شود که اصلی ترین علت دیده شدن trace عفونت مجاری ادراری می باشد، در این صورت نیاز است تا خانم مورد معالجه پزشک قرار گیرد و برخی از دستورات پزشک معالج را اجرایی کند. البته در این حالت می توان با رعایت برخی از مسائل و انجام برخی دستورات عمومی، از ادامه عفونت جلوگیری کرد.
پس از مصرف داروها و انجام پرهیزات پزشکی، آزمایش ادرار مجددا از فرد گرفته می شود تا تشخیص داده شود که آیا عفونت از بین رفته است یا خیر. این عمل به این علت تکرار می شود که در صورت عدم تاثیر آنتی بیوتیک های مصرف شده، پزشک معالج اقدام به تجویز آنتی بیوتیک های جدید بکند.
البته همان طور که قبلا هم بیان شد، می توان با استفاده از روش های درمانی خانگی، عفونت مجاری ادراری را رفع کرد. روش هایی که برای درمان عفونت مجاری ادراری در خانه توصیه می شود شامل چند روش می باشد.
روش اول تغییر رژیم غذایی می باشد
روش اول تغییر رژیم غذایی می باشد. در این حالت شما باید سعی کنید تا مصرف روزانه آب و مایعات مختلف را افزایش دهید که این امر موجب می شود تا سیستم دفاعی بدن شما فعالتر از قبل به کار خود ادامه دهد.
همچنین مصرف ویتامین های تقویتی مانند ویتامین سی و پرهیز از مصرف غذاهای محرک برای مثانه مثل کافئین، ادویه جات، نوشابه های گازدار، الکل، نیکوتین و غذاهای مضر دیگر در این مرحله توصیه می شود.
روش بعدی که پس از تغییر رژیم غذایی باید به آن بپردازید، تسکین درد می باشد. در این حالت شما باید عوارض عفونت ادراری خود را تسکین دهید. ممکن است عوارض عفونت ادراری در افراد مختلف متفاوت باشد اما معمولا عوارضی چون سوزش، درد و احساس فشار در ناحیه تناسلی جزو عوارض عمومی عفونت های مجاری ادراری می باشد.
روشی که باید پس از این دو مرحله در پیش گرفته شود، متد تخلیه مجاری می باشد
در نهایت روشی که باید پس از این دو مرحله در پیش گرفته شود، متد تخلیه مجاری می باشد. همان طور که گفته شد، شما برای رفع عفونت مجاری ادراری خود باید مایعات فراوان مصرف کنید
و حاصل این امر این است که باید دائما و به طور مرتب در طول روز مثانه خود را تخلیه کنید تا باقی ماندن باکتری ها در مدت زمان بیشتر برای شما کارساز نشود. در صورت پیش رفتن با این متد، به احتمال زیاد مشکل عفونت مجاری ادراری شما رفع خواهد شد.
در نهایت اگر پس از اعمال این روش ها و تغییرات و گذشت حدود دو ماه از این امور، باز هم تغییری در سوزش و درد در ناحیه تناسلی خود احساس نکردید و این روش ها برای شما کارساز نبود، بهتر است که از انجام آزمایش ادرار و راهنمایی های پزشکی برای رفع مشکل خود بهره بگیرید.
توصیه می کنیم برای تحلیل مناسب و درست نتایج آزمایش خود به پزشکان متخصص در این زمینه مراجعه فرمایید. کلینیک پزشکی دکتر سلیمی آماده ارائه تحلیل و مشاوره های مرتبط با نتایج آزمایشات شما می باشد.
برای بهره مندی از نظرات پزشکان متخصص می توانید به کلینیک پزشکی دکتر سلیمی مراجعه کنید تا با استفاده از راهنمایی پزشکان متخصص و با تجربه، سلامتی خود را پاس بدارید.
روش های بازبینی و ارزیابی آزمایش ادرار در صورت وجود trace چگونه می باشد؟
بررسی نتایج آزمایش ادرار و کلا هر نوع آزمایش دیگر، اهمیت بسیار بالایی دارد. کوچکترین خلل و کم کاری در تحلیل نتیجه آزمایش ممکن است موجب تجویزاتی اشتباه توسط پزشک شود.
در صورتی که داروهای تجویزی پزشک اشتباه بوده و حساسیت زا باشند، وضع بدتر شده و نه تنها هیچ بهبودی در سلامت حاصل نخواهد شد، بلکه ممکن است به خاطر مصرف داروهای معارض با بیماری، سلامتی بیمار چند برابر قبل تهدید شود
و حتی اثراتی فاجعه بار برای بیمار در پی داشته باشد. در نظر گرفتن این نکات موجب خواهد شد تا شما، هر دکتری را برای تحلیل نتیجه آزمایش خود انتخاب نکنید و این نکته ای مثبت به منظور بهبودی شما خواهد بود.
البته نباید در این مساله زیاد دچار وسواس شوید چرا که ممکن است به سبب حساسیت زیاد در مساله بررسی و تحلیل نتیجه آزمایش خود، به گفته های پزشکان اعتماد نکنید که این امر ممکن است استرس و اضطراب فراوان را برای شما در پی داشته باشد که بسیار برای سلامتی مضر می باشد.
اما در اینجا به مبحث روش های ارزیابی آزمایش ادرار می پردازیم. به طور کلی سه حالت و روش برای ارزیابی آزمایش ادرار وجود دارد.
ارزیابی و تحلیل ادرار از طریق آزمایش بینایی:
اولین و ساده ترین روش ارزیابی، بررسی از طریق بینایی می باشد. ارزیابی آزمایش ادرار به وسیله بینایی می تواند توسط خود فرد هم صورت بگیرد.
برخی از پزشکان در این گونه موارد به جای تجویز آزمایش ادرار، از خود فرد در مورد رنگ و بوی ادرارشان سوال می پرسند. افرادی که سالم هستند و مشکل خاص و حادی در بدنشان وجود ندارد، دارای ادراری تمیز و نسبتا شفاف هستند. منظور از شفاف در اینجا این است که این افراد رنگ های غیر عادی در ادرار خود ندارند.
وجود رنگ های غیر عادی در ادرار ممکن است حکایت از وجود بیماری خاص در فرد باشد. فردی که دارای مشکلات فیزیولوژیکی است، ممکن است در ادرار خود سویه ای از رنگ قرمز را مشاهده کند. در اینجا معنی trace در آزمایش نشاندهنده وجود خون در ادرار فرد است که ممکن است علل گوناگونی چون دیابت، عفونت مجاری ادراری، مسمومیت حاملگی و … داشته باشد.
وجود هرگونه رنگ های غیر طبیعی
وجود هرگونه رنگ های غیر طبیعی دیگر نیز ممکن است به سبب وجود مشکلی خاص در بدن بیمار نمایان شود. در این صورت بهتر است حتما با پزشک متخصص در مورد وجود این مشکل مشورت کنید.
کلینیک پزشکی دکتر سلیمی آماده بررسی و تحلیل نتایج آزمایشات شما به بهترین نحو می باشد. بررسی و تحلیل ادرار از طریق بینایی گاهی اوقات در مورد بوی ادرار هم امکانپذیر است.
فردی که دچار انواع عفونت ها در مجاری ادراری، مثانه، کلیه و … باشد، به احتمال زیاد دارای ادراری با trace خون و بوی بد می باشد. در اینجا اصلی ترین شاخصه برای تشخیص وجود عفونت در بدن بیمار، بوی ادرار می باشد.
البته معنی trace در آزمایش هم اهمیت فراوانی در تشخیص این عفونت دارد اما معمولا اگر ادرار ابری بوده و بوی بدی هم داشته باشد، هر چند که هیچ نوعی از انواع trace هم وجود نداشته باشد، پزشکان حکم به یکی از انواع عفونت می دهند که تشخیص محل دقیق عفونت با انجام سایر آزمایشات ممکن می باشد.
شاخصه فیزیکی در بررسی آزمایش بینایی
هر چند این روش بررسی با نام ارزیابی و تحلیل از طریق آزمایش بینایی نام دارد، اما این روش در واقع روشی فیزیکی برای بررسی ظاهر ادرار می باشد.
در این حال اولین شاخصه ای که مورد بررسی قرار می گیرد، همان طور که قبلا هم بیان شد، رنگ ادرار می باشد. رنگ ادرار با توجه به مزاج افراد و مواد غذایی مصرفی توسط آنان ممکن است از زرد کمرنگ تا کهربایی تیره باشد. این رنگ مربوط به افرادی است که از سلامت کافی برخوردارند و بیماری تاثیرگذار بر رنگ ادرار ندارند.
برخی از افراد هم ممکن است به دلیل نبود رنگدانه ی urochrome دارای چنین رنگی در ادرار خود نباشند که خلل محسوب نمی شود و مشکل خاصی هم در پی ندارد. مصرف زیاد آب و تخلیه مداوم مثانه ممکن است موجب شود تا ادرار فرد نسبتا کمرنگ باشد که این موضوع هم جای نگرانی ندارد و مشکلی به دنبال نخواهد داشت.
شفافیت ادرار
شاخصه فیزیکی دیگری که درباره ادرار انسان مورد بررسی قرار می گیرد، شفافیت ادرار می باشد. ممکن است عواملی مثل انگل، قارچ، اسپرم و … بر شفافیت ادرار تاثیر داشته باشند. بالاتر در مورد تاثیرات مخربی که ممکن است موجب تغییر شفافیت ادرار شود، مطالبی بیان شد.
شاخصه بعدی فیزیکی که در آزمایش ادرار افراد بررسی می شود، وزن ادرار می باشد. گاهی ممکن است به سبب وجود مشکلاتی مانند تب، اسهال واستفراغ، میزان غلظت ادرار افزایش یابد که بالا بودن این غلظت موجب خواهد شد تا وزن ادرار نسبت به قبل زیادتر شود که پس از رفع مشکل به وجود آمده، وزن ادرار به حالت قبلی باز خواهد گشت.
در نهایت آخرین شاخصه فیزیکی ادرار، پی اچ ادرار یا میزان اسیدی بودن آن می باشد. در حالت عادی میزان اسیدی بودن ادرار باید عددی بین 6.4 الی 8 باشد. در صورتی که این عدد بیش از حد معمول باشد، یعنی ادرار فرد دارای پی اچ بالا می باشد که این امر به سبب مشکلاتی مانند دیابت به وجود می آید.
اما اگر میزان اسیدی بودن ادرار از میانگین تعیین شده پایین تر باشد یا به اصطلاح پی اچ ادرار فرد کم باشد، این امر نشاندهنده این است که فرد دچار عفونت های مجاری ادراری و یا استفراغ شده است.
پی اچ ادرار برای بررسی و شناسایی وجود انواع سنگ در سیستم دفع بدن مورد ارزیابی قرار می گیرد. از طریق بررسی پی اچ ادرار و تحلیل مناسب آن می توان به این نکته پی برد که سنگ موجود در سیستم دفع در کدام بخش از بدن مثل کلیه و یا مثانه و … قرار گرفته است.
ارزیابی و تحلیل ادرار از طریق آزمایشات مختلف میکروسکوپی:
مرحله دیگر ارزیابی آزمایش ادرار، تحلیل از طریق آزمایشات میکروسکوپی می باشد. این روش نسبتا دقیق تر و پیچیده تر از روش قبلی می باشد. بررسی و تحلیل ادرار از این طریق نیازمند حضور پزشک و متخصص آزمایشگاه و یا افراد حاذق در این زمینه می باشد.
در این روش تحلیل و ارزیابی، بخشی از قطره های ادرار در زیر میکروسکوپ قرار داده می شوند تا مسئول مربوطه به بررسی مواردی چون باکتری ها و انواع سلول ها بپردازد.
در صورتی که در این مرحله گلبول های قرمز در بین قطرات ادرار دیده شود، گزارش وجود trace برای خون صادر می شود. گاهی اوقات وجود خون در ادرار به وسیله چشم دیده نمی شود
اما از طریق آزمایش میکروسکوپی می توان به وجود آن پی برد. همچنین وجود انواع باکتری ها و گلبول های سفید و بلورها نیز می تواند به عنوان زنگ خطری برای سلامت فرد محسوب شود.
در صورت وجود چنین موادی در ادرار ممکن است مشکل فرد مرتبط به سیستم دفع بدن باشد
در صورت وجود چنین موادی در ادرار ممکن است مشکل فرد مرتبط به سیستم دفع بدن باشد و این مواد از این طریق دفع شده باشند و یا این مواد به سبب وجود مشکلی خاص در یکی از نواحی بدن دفع شده باشند که در این صورت، پزشک معالج باید از طریق انجام معاینات مربوطه و تجویز آزمایشات مختلف، محل اصلی صدور این مواد را پیدا کند.
اما اگر دفع این مواد به دلیل وجود مشکل در سیستم دفع بدن باشد، مصرف چند هفته ای آنتی بیوتیک و سپس انجام دوباره آزمایش ادرار، مشخص خواهد کرد که آیا این بیمار نیاز به تجویز دارو و معاینه توسط پزشک به منظور بهبود سیستم دفع بدن خود دارد یا خیر.
تحلیل و ارزیابی ادرار از طریق آزمایش تلسکوپی
در تحلیل و ارزیابی ادرار از طریق آزمایش تلسکوپی ممکن است گاهی اوقات بلورها و مخمرهایی در داخل قطرات ادرار مشاهده شود که یکی از بدترین مشکلات در این حالت وجود سنگ کلیه و یا سنگ مثانه در بیمار می باشد.
البته تشخیص قطعی این موضوع صرفا با بررسی آزمایش ادرار مشخص نمی شود اما پزشکان برای دانستن این موارد اقدام به احوال جویی از بیمار و تجویز برخی آزمایشات می کنند.
چرا که گاهی اوقات ممکن است وجود سنگ در کلیه و یا مثانه همراه با درد در ناحیه شکم و کمر همراه باشد. گاهی اوقات وجود بلورها و مخمرها می تواند نشانه ای بر وجود عفونت به مقدار کم نیز باشد.
در صورتی که قصد انجام آزمایش و بررسی و تحلیل این آزمایش به بهترین نحو ممکن را دارید، توصیه می کنیم که از تجربیات پزشکان و متخصصان فعال در این زمینه بهره مند شوید. کلینیک پزشکی دکتر سلیمی آماده تحلیل و بررسی نتایج آزمایشات شما و ارائه بهترین مشاوره نسبت به مشکلات و ناهنجاری های موجود در بدن شما می باشد.
ارزیابی و تحلیل ادرار از طریق آزمایشات لکه بینی مواد:
روش دیگری که برای ارزیابی آزمایش ادرار صورت می پذیرد و نکاتی را در مورد ادرار بیمار مشخص می کند، استفاده از لکه بینی می باشد.
روش تحلیل لکه بینی به این صورت است که موادی با خاصیت های شیمیایی مختلف در داخل قطرات ادرار قرار داده می شود. این مواد در برابر وجود برخی از باکتری ها و سلول ها و مواد مختلف دیگر، واکنش هایی از خود نشان می دهند.
در صورتی که این واکنش ها از حالت طبیعی و نرمال به دور باشد و مسئول آزمایشگاه متوجه شود که این مواد در مواجهه با قطرات ادرار واکنش های ناهنجاری از خود بروز دادند و یا اصولا واکنش خاصی از خود بروز ندادند، این موارد را در برگه نتیجه آزمایش ذکر می کند تا پزشک معالج به بررسی دقیق بپردازد.
برای آشنا شدن با سوال urine volume چیست دز ازمایش خون نشانه چیست با ما همراه باشید و روی لینک کلیک نمائید.
بررسی ناهنجاری های مواد قرار گرفته در داخل ادرار و چگونگی این ناهنجاری ها
بررسی ناهنجاری های مواد قرار گرفته در داخل ادرار و چگونگی این ناهنجاری ها موجب می شود تا به سبب تحلیل علت و یا علل این اتفاق، مشکل سلامتی فرد تشخیص داده شده و مورد بررسی قرار گیرد.
تحلیل ادرار از طریق آزمایش لکه بینی معمولا برای بررسی موارد خاص و غیر عمومی صورت می گیرد اما گاهی اوقات برخی از نکات عمومی هم از طریق این آزمایش قابل تشخیص است.
مثلا در موردی که امکان بررسی میکروسکوپی وجود trace می باشد، می توان از روش لکه بینی هم برای این مورد استفاده کرد. با این تفاوت که در هنگام آزمایش میکروسکوپی در صورت وجود trace خون امکان تشخیص وجود دارد
اگر trace پروتئین در ادرار موجود باشد
اما اگر trace پروتئین در ادرار موجود باشد، امکان تشخیص از طریق روش بررسی میکروسکوپی وجود ندارد ولی با روش لکه بینی امکان بررسی وجود trace پروتئین وجود دارد. همچنین بررسی برخی از علل عفونت فقط از طریق لکه بینی ممکن است.
علل عفونتی که به سبب وجود نیترات می باشد، از طریق آزمایش لکه بینی و سنجش واکنش مواد نسبت به قطرات ادرار ممکن است. گاهی اوقات برای بررسی غلظت ادرار از روش تحلیل آزمایش لکه بینی استفاده می شود که در صورت صحت این امر، کمبود میزان آب بدن فرد تایید می شود.
بیماری هایی مانند دیابت و اختلالات کلیوی هم به وسیله این روش ممکن است که شناخته شوند. هر چند که روش های ساده تری نیز برای تشخیص اختلالات کلیوی و دیابت وجود دارد که سبب شده است تا برای بررسی چنین مشکلاتی از آزمایش ادرار استفاده نشود.
روش هایی مانند بررسی سطح گلوکز خون از طریق دستگاه تست قند خون جزو روش هایی است که موجب شده است تا انجام آزمایش ادرار برای تشخیص دیابت صورت نگیرد و یا در موارد بسیار نادری شاهد انجام آزمایش ادرار برای تشخیص سطح گلوکز بدن باشیم.
اصلی ترین و مهمترین مزیتی که این روش نسبت به روش های قبلی دارد
اما اصلی ترین و مهمترین مزیتی که این روش نسبت به روش های قبلی دارد، تشخیص سرطان می باشد. تشخیص سرطان در کلیه ها و مجاری ادراری و سیستم دفع بدن، از طریق تحلیل ادرار با روش لکه بینی امکانپذیر است.
دو روش قبلی چنین امکانی را برای تشخیص وجود سرطان در فرد ندارند اما در روش لکه بینی، مسئول آزمایشگاه و یا پزشک به سبب تحلیل برخی از واکنش های صورت گرفته بین مواد، می تواند احتمال وجود سرطان در فرد را بدهد که البته در این گونه موارد برای کسب اطمینان خاطر از روش های دیگر بررسی سرطان هم استفاده می شود.
توصیه می کنیم که برای بررسی و تحلیل نتایج آزمایش خود از پزشکان خبره در این زمینه کمک بگیرید تا بعدا به سبب تحلیل های نادرست با مشکل مواجه نشوید. کلینیک دکتر سلیمی با کادری مجرب و کاربلد آماده بررسی و تحلیل صحیح نتایج آزمایش شما می باشد.
در صورتی که در نتیجه آزمایش شما مشکلی وجود داشته باشد، کلینیک پزشکی دکتر سلیمی آماده ارائه وقت به منظور مشاوره های دقیق پزشکی برای شما و اطرافیانتان می باشد.
سخن آخر
به انتهای نوشتار معنی trace در آزمایش رسیدیم. آزمایش ادرار جزو آزمایشاتی است که از آن برای ارزیابی و حتی شناسایی برخی از اختلالات موجود در بدن استفاده می شود.
سیستم دفع بدن و اعضای آن جزو اندامی هستند که در صورت وجود مشکل در این اندام، تشخیص مشکل از طریق آزمایش ادرار ممکن می باشد.
یکی از مواردی که در نتیجه آزمایشات ادرار ممکن است به چشم بخورد، بحث trace در قطرات ادرار می باشد. معنی trace در آزمایش وجود داشتن رد مواد داخل بدن و به خصوص رد خون می باشد.
بودن رد خون در ادرار فرد نشان از وجود مشکلی خاص در بدن او دارد که تشخیص روش های درمان و پیشگیری از این مشکل بر عهده پزشک می باشد.
کلینیک پزشکی دکتر سلیمی با کادری مجرب و متخصص آماده انجام آزمایشات مختلف برای شما و تحلیل و بررسی نتایج این آزمایشات به بهترین شکل ممکن می باشد. در صورت وجود هرگونه مشکل می توانید برای دریافت مشاوره پزشکی به کلینیک دکتر سلیمی مراجعه نمائید.
برای براورد کردن هزینه آزمایش دیابت بارداری لازم است صفحه هزینه آزمایش دیابت بارداری را ببینید.
منبع: