در این مقاله قصد داریم درباره معنی creatinine در آزمایش خون با شما صحبت کنیم. حتما شما هم در نتایج آزمایشات خود با اصطلاحی از کراتینین رو به رو شده اید اما شاید ندانید این فاکتور برای سنجش چیست و چه اطلاعاتی را برای شما نمایش میدهد. در مقاله معنی creatinine در آزمایش خون قصد داریم مفصلا درباره کراتینین و کراتین در خون با شما صحبت کنیم.
آزمایش egfr که میزان عملکرد کلیه ها را تشخیص میدهد برای آشنایی بیشتر egfr در آزمایش خون پست egfr در آزمایش خون چیست را مشاهده کنید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
مقدمه
زیرا شاید ندانید اما کراتینین در خون و میزانی که رد نتایج آزمایشات شما بیان شده است بسیار مهم و در صورت عدم رسیدگی به آن فرد ممکن است با مشکلات بسیاری مواجه شود.

معنی creatinine در آزمایش خون چیست؟

آنچه در ادامه مطلب خواهید خواند :
آزمایش کراتینین خون چیست ؟
کراتینین در خون چیست ؟
تست کراتین خون چه زمانی باید انجام شود ؟
علل افزایش سطح کراتینین خون چیست ؟
سطح کراتین خون در چه کسانی بالا یا پائین است ؟
کراتینین خون بالا چه خطراتی را به همراه خواهد داشت ؟
چه زمانی فرد با کمبود کراتینین در خون مواجه میشود ؟
برای کنترل سطح کراتینین در خون چه روش های پیشگیری به کار ببریم ؟
جمع بندی مطلب
انجام آزمایش کراتینین باید توسط پزشک تجویز و در آزمایشگاه ها مورد بررسی قرار گیرد
انجام آزمایش کراتینین باید توسط پزشک تجویز و در آزمایشگاه ها مورد بررسی قرار گیرد. آزمایش کراتینین در خون موجب میشود تا میزان دفع کراتینین که توسط کلیه ها و دستگاه دفع ادرار از بدن خارج میشود مورد بررسی قرار گرفته و در نتایج آن هر چه سریعتر بتوان شرایط ایده آلی برای بهبود وضعیت جسمی فرد را فراهم نمود.
با این کار احتمال بروز بیماری هایی که از عوارض جبران ناپذیر افزایش سطح کراتینین خون خواهد بود، جلوگیری به عمل خواهد آمد. دکتر سلیمی به عنوان یکی از برترین پزشکان در حوزه درمانی بیماری دیابت فاکتورهای موجود برای سنجش میزان کراتینین را توضیح داده و با توجه به آنان شرایط بهبودی و تاثیرات مخرب کراتینین بر بیماری دیابت را کنترل خواهند کرد.
برای اینکه بدانید کلیه هایتان سالم هستند یا نه توصیه می کنیم پست معنی creatinine در جواب آزمایش را مشاهده نمائید.

در ادامه این مطلب حتما با ما همراه باشید زیرا هر آنچه که در بیماری افزایش سطح کراتینین ممکن است مورد بررسی قرار گیرد را برای شما گردآوری کرده و در اختیار شما قرار خواهیم داد.
آزمایش کراتینین خون چیست ؟
یکی از مهم ترین آزمایشات برای دریافت وضعیت سلامت در افراد آزمایش کراتینین خون است که نتایج آن میتواند اطلاعات دقیقی از چگونگی کارکرد کلیه ها در اختیار فرد و پزشک مرتبط آن قرار دهد.
ماهیچه ها برای تولید انرژی نیاز به دریافت ماده زائدی از خون به نام کراتین دارند که برای انجام آزمایش نیاز است که است فرد تست کراتینین خون گرفته و واحد کراتین در خون را اندازه گیری کنند.

کارکرد کراتین در بدن یک فرد به اینگونه است که کراتین از طریق خون به کلیه های فرد منتقل شده و باید از طریق ادرار از بدن دفع شود زیرا وجود آن در خون میتواند منجر به بیماری های بسیاری شود که در ادامه مقاله معنی creatinine در آزمایش خون به آن حتماً اشاره میکنیم.
نتیجه تست کراتینین در خون بسیار حائز اهمیت است
نتیجه تست کراتینین در خون بسیار حائز اهمیت است زیرا می تواند فرایند گردش کراتینین در خون و عملکرد آنها در کلیه ها را به درستی بررسی کرده و میزان کراتین موجود در خون بدن فرد را بسنجد در سطح بالایی که کراتین در بدن یک فرد داشته باشد نشانه آن است که کلیه های فرد بیمار به خوبی کار نمیکنند و این یک علامت بسیار هشداردهنده برای فرد بیمار است که وضعیت سلامتی وی در خطر بسیار جدی قرار می گیرد.
تست کراتینین در خون اغلب برای تشخیص بیماری های کلیوی انجام می شود اگر کلیه های فرد ضعیف باشد و نتواند به خوبی کراتین موجود در خون را تصفیه کند فرد با افزایش میزان کراتینین در خون بدن خود مواجه میشود و این نیازمند تشخیص پزشک کارآزموده است که بتواند مشکل ازدیاد کراتین در خون را تشخیص و درمان کند.
اغلب بیمارانی که دچار بیماری دیابت هستند هر چند وقت یکبار و تحت نظر پزشک باید تست کراتین خون را انجام دهد. دکتر سلیمی به عنوان یکی از بهترین و برترین پزشکان در حوزه تشخیص و درمان بیماری دیابت اطلاعات لازم درباره تست کراتین و نحوه انجام آن را به مراجعین خود توضیح خواهند داد.

کراتینین در خون چیست ؟
حتما نام کراتینین را شنیده اید و به دنبال تفاوت آن با کراتین هستید. کراتینین را میتوان نتیجه فرآیندهایی که از طریق کراتین بر روی بدن ایجاد میشود، دانست.
نتایج متابولیسم ماهیچه ها به شکل نوعی مولکول زائد شیمیایی خواهند بود که اصطلاحاً به آنها کراتینین گفته می شود. حاصل مولکول های کراتین در بدن ماده ای زائد بنام کراتین است که در فرایند انرژی رسانی به ماهیچه ها نقش بسیار مهمی دارند. در طول روز تقریباً ۲ درصد از کراتین بدن به کراتینین تبدیل خواهد شد.
کراتینین های حاصل فرایند جریان خون به سمت کلیه ها حرکت میکنند و در این فرایند کلیه ها وظیفه پاکسازی کراتینین را دارند و مواد زائد آن را از طریق دستگاه مجاری ادرار به بیرون از بدن هدایت می کنند.

حجم ماهیچه ها در بدن افراد ثابت است و به همین دلیل تولید کراتینین در بدن یک فرد بدون تغییر انجام خواهد شد و این ماده تولید شده نیازمند خروج از بدن است. تا به اینجا و ضرورت دفع کراتینین را با شما بیان کردیم.
انجام آزمایش تست کراتین
شما میتوانید برای اطلاع از نحوه ساخت کراتین در بدن خود و هدایت آن به بیرون از بدن آزمایش تست کراتین را انجام دهید و نتایج آن را به پزشک مرتبط گزارش داده تا در صورت نیاز تدابیر خاص سلامتی برای شما انجام گیرد.
دکتر سلیمی به عنوان یکی از بهترین پزشکان در حوزه تخصص درمانی دیابت موارد مربوط به بیماری را با توجه به آزمایش تست کراتینین شما بررسی خواهند کرد.
کراتینین در بدن آسیب های بسیاری را به همراه خواهد داشت، به همین علت است که باید حتما آن را از بدن دفع نمود تا شرایط را برای بدن ایده آل کرد. و بدن بتواند نیازهای خود را به صورت عادی تامین کرده و به کارکرد معمولی و روزانه خود ادامه دهد.

تست کراتین خون چه زمانی باید انجام شود ؟
کراتینین در بدن به اندازه معینی تولید میشود و مقدار آن نیز یکنواخت خواهد بود به همین علت است که سنجش آن نیز به آسانی صورت خواهد گرفت و نیازمند آزمایشات سنگین و چالش برانگیز نخواهد بود.
سطح اندازه گیری آن با انجام تست خون انجام خواهد گرفت. تست سنجش کراتینین یک روش بسیار مناسب و عالی برای سنجش میزان کارکرد کلیه ها و فیلتراسیون گلومرولی می باشد که اطلاعات جامع و دقیقی از میزان عملکرد دو کلیه را انجام خواهند داد.
کسانی که مشکلات کلیوی دارند و برای سنجش آن نیاز است که آزمایشات را به صورت دوره ای انجام دهند. لازم است از این آزمایش برای دریافت میزان سلامتی بدن و کلیه های خود اقدام نمایند. این آزمایش زمانی انجام میشود که فرد دچار حالاتی مانند استفراغ در فرد زمانی که به صورت مداوم باشد و شدت آن نیز افزایش یابد.
حالت تهوع و احساس ناراحتی در افراد
حالت تهوع و احساس ناراحتی در افراد؛ داشتن درد کمر در ناحیه کلیه ها و احساس ناراحتی حتی در یک کلیه نیز از علائم بسیار مهم و بارز برای انجام تست کراتینین است
و همچنین تورم در ناحیه صورت و دست یا پاها نیز از علائمی است که فرد باید در هنگام وقوع آنان به پزشک مراجعه کرده تا فرآیند انجام آزمایش کراتینین نیز انجام شود. همانطور که بیان کردیم این علائم همراه با بررسی های لازم که توسط پزشک مربوطه انجام میشود.
نیازمند انجام آزمایش کراتینین در فرد نیز می باشد. البته نیاز است که پزشک معاینات اولیه را انجام دهد و سپس فرد برای آزمایش نیز مراجعه کند.

همانطور که میدانید علائم ذکر شده با بسیاری از بیماری ها نیز مشابهت داد به همین دلیل لازم است قبل از انجام اول معاینات لازمه پزشکی را انجام دهید و سپس اقدام کنید. دکتر سلیمی نیز به عنوان یکی از برترین پزشکان در حوزه درمانی دیابت راهنمایی های لازم را به شما توضیح خواهند داد.
علل افزایش سطح کراتینین خون چیست ؟
اما باید در این قسمت درباره علل ابتلا به بیماری افزایش کراتینین در خون بپردازیم. با کسب آگاهی درباره علل هر بیماری میتوانیم راه کارهایی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری را بیان کنیم.
اختلالات مختلفی که در عملکرد کلیه ممکن است به وجود بیاید منجر به افزایش سطح کراتینین در خون خواهد شد. در این زمان بهترین راه تشخیص به موقع بیماری و جلوگیری از پیشروی و تبدیل آن به بیماری های خطرناک تر می باشد.
این کار در نتیجه درمان را راحت تر و فرد را به شرایط بهبودی بهتری خواهد رساند. یکی از مهم ترین دلایل بیماری کبد چرب و افزایش درصد کراتینین در خون افراد فشار خون بالا و بیماری دیابت است.

این دو بیماری از مهم ترین عوامل برای افزایش سطح کراتینین در خون می باشد. از دیگر عواملی که میتوان به آن اشاره کرد عبارت اند از : مصرف بعضی از داروها ممکن است که کراتینین خون را افزایش دهند برای مثال داروی سالمدین یکی از مهم ترین داروهایی است که میتواند فرد را با افزایش کراتینین در خون روبرو کند.
مصرف بیش از حد و بیرویه لبنیات و گوشت
مصرف بیش از حد و بیرویه لبنیات و گوشت میتواند به صورت دوره ای با افزایش سطح کراتینین در خون رو به رو کند. به همین دلیل تغذیه نقش بسیار بسزایی در سلامت افراد و کاهش سطح کراتینین در بدن فرد خواهد داشت.
عفونت در کلیه ها و مجاری ادرار را به طور کلی تمامی بیماری هایی که منجر به اختلال در کارکرد مناسب کلیه ها میشوند میتوانند منجر به افزایش سطح کراتینین در خون فرد شوند از این رو تشخیص به موقع و درمان این بیماری ها بسیار حائز اهمیت است و می تواند فرد را از بیماری های مهلک و حتی خطر از دست دادن جان نجات دهد.
علل های بسیاری برای افزایش میزان کراتینین در خون وجود دارد. این مورد کاملا بستگی به شرایط جسمی بیمار و میزان شدت بیماری در افراد خواهد داشت.
باید هرگونه عامل بیماری را یک نوع هشدار در نظر گرفت
به همین علت نباید علل های بیان شده تنها دلیل ابتلا به بیماری کراتینین دانست. بلکه باید هرگونه عامل بیماری را یک نوع هشدار در نظر گرفت تا فرد از هرگونه عوارض طولانی مدت و ابتلا به بیماری های خطرناک دیگری مصون بماند. سعی کردیم در این قسمت از مقاله معنی creatinine در آزمایش خون مهمترین علل اثبات شده بیماری افزایش سطح کراتینین در خون را برای شما بیان کنیم.
اما باید به این نکته اشاره داشته باشیم که تشخیص علل بیماری و حتی شدت آن باید فقط و فقط توسط پزشک مربوطه انجام شود تا درمان به موقع و نتیجه بخش باشد. پزشکانی که در حوزه درمانی دیابت فعالیت میکنند میتوانند گزینه مناسبی برای درمان بیماری و تشخیص به هنگام آنان باشند.
دکتر سلیمی به عنوان یکی از موفق ترین پزشکان در حوزه درمانی دیابت در صورت لزوم در این باره اقدامات لازم را انجام خواهند داد. و با توجه به تاثیر بیماری دیابت بر افزایش سطح کراتینین باید به این نکته توجه داشته باشید که درمان و تشخیص به موقع و روش های برای پیشگیری بیماری تا چه اندازه می تواند موثر واقع شود.

سطح کراتین خون در چه کسانی بالا یا پائین است ؟
اما شاید ندانید سطح کراتینین در خون ممکن است در اشخاصی به صورت ژنتیکی به بالاترین سطح و حتی به سطح پایین برسد. به همین علت است که پزشکان در وهله اول اطلاعاتی را در این زمینه از افراد میگیرند.
در این قسمت می خواهیم به بررسی بالا یا پایین بودن سطح کراتینین خون در افراد بپردازیم. باید به این مطلب اشاره کنیم که در چه افرادی سطح کراتینین ممکن است بالا و یا پایین تر باشد؟
به طور میانگین در افراد ورزشکار و افراد میانسال سطح کراتین خون نسبت به بقیه افراد بالاتر خواهد بود. اما ممکن است سطح کراتینین در افراد پیر نسبت به سطح نرمال پایین تر باشد و در کودکانی که در مرحله رشد هستند با توجه به میزان رشد ماهیچه ها ممکن است که دو درصد یا بیشتر باشد.
در افرادی که مبتلا به بیماری سوء تغذیه هستند و از بیماری های مزمن و طولانی مدت رنج می برند به مرور زمان ماهیچه ها تحلیل خواهد رفت و به همین دلیل سطح کراتینین در خون افراد آنها بسیار پایین خواهد بود که البته این خود ممکن است مشکلات بیشتری را برای افراد به وجود آورد. افراد باید با توجه به فعالیت ها و وضعیت جسمانی خود بتواند اطلاع مناسبی از وضعیت سلامت و سطح کراتینین در خون خود داشته باشند.
به همین علت است که ما سعی داریم در این قسمت از مقاله معنی creatinine در آزمایش خون توضیحات مناسب و بیان افرادی که دارای شرایط خاص جسمانی هستند و وضعیت سطح کراتینین در خون آنان را با شما بیان کنیم.
برای آشنایی با آزمایش گلوکز 2 ساعته (2HPP) پیشنهاد می شود صفحه 2hpp در آزمایش خون چیست؟ مطالعه کنید.
تشخیص صحیح و دقیق
البته باید به این امر واقف باشید که تشخیص صحیح و دقیق نیازمند انجام آزمایشات و بررسی هایی است که توسط پزشک معالج باید انجام شوند. ضرورت معاینات پزشکی در اینجا خود را نشان میدهد تا اطلاعات مناسبی از وضعیت سلامت بدن خود کسب کنید.

پزشک بعد کسب اطلاعات از شما برای درک بهتر مطلب تجویز آزمایشات کرده و سپس به بررسی آنان خواهد پرداخت. آزمایشات پزشکی همیشه آگاهی بسیار مناسبی را درباره وضعیت شرایط جسمانی فرد به پزشک منتقل خواهد کرد.
کنترل سطح کراتینین در خون و حتی روش های برای عدم ابتلا به افزایش سطح کراتینین میتواند فرد را از خطرهای بسیاری همچون افزایش بیماری دیابت و پیشروی آن و همینطور درمان و جلوگیری از ابتلا به بیماری های خطرناک دیگر مصون دارد.
انتخاب پزشک
بسیار حائز اهمیت است که بیماری های به وجود آمده را شناسایی و در صدد درمان آنان باشید. انتخاب پزشک در حوزه درمانی نقش بسزایی در بهبود شرایط جسمانی شما فراهم خواهد آورد.
پزشک انتخابی شما باید دارای تخصص و تجربه کافی در این مورد باشد تا بتواند هر آنچه بحران در مسئله درمانی به وجود آید را با خونسرد و نهایت اطمینان کنترل کرده و شرایط جسمانی بیمار خود را نیز به بهبودی نزدیک سازد.
دکتر سلیمی با کسب تجارب بسیار در حوزه درمانی بیماری دیابت و روش های کنترل و درمان آن میتوانند اطلاعات لازم را جهت کنترل کراتینین خون و راه های درمانی آن با شما بیان کرده و در این دوره درمانی همراه شما خواهند بود.

کراتینین خون بالا چه خطراتی را به همراه خواهد داشت ؟
همانطور که اشاره شد بالاترین سطح کراتینین و همینطور افت آن منجر به بروز بیماری های بیشماری در افراد خواهد شد. اما لازم است در این قسمت اشاره داشته باشیم به بیماری هایی که در اثر افزایش سطح کراتینین در خون فرد را درگیر خواهند کرد. آگاهی نیز میتواند بخش مهمی از پیشگیری و درمان بیماری ها باشد.
به طور کلی بالا رفتن سطح کراتینین در خون میتواند موجب آسیب های بسیار جدی به کلیه ها شود. اما این آسیب ها دارای سه دسته کلی هستند که ما در ادامه مقاله معنی creatinine در آزمایش خون به توضیح هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.
البته آسیب به کلیه ها از کمترین عوارض بیماری افزایش سطح کراتینین در خون فرد میباشد. به همین علت است که باید مرتبا در جریان کنترل سطح کراتینین در خون خود باشید. کنترل سطح کراتینین در خون عاملی بسیار مهم در بهبود وضعیت جسمانی شما خواهد بود.
در این قسمت سعی داریم تمامی آسیب هایی که به دلیل افزایش کراتینین در خون ایجاد میشود با شما صحبت کنیم. دکتر سلیمی نیز به عنوان یک پزشک در حوزه درمانی دیابت و روش های درمانی آن میتوانند هر آنچه را که برای درمان بهتر و کنترل کراتینین در خون نیاز است با شما صحبت کرده و مشورت های لازم را به شما ارائه کنند.
آزمایش BUN یا نیتروژن اوره خون چیست و چه کاربردی دارد؟ برای پاسخ به این سوال پیشنهاد می کنیم پست bun در آزمایش خون چیست را مشاهده کنید.

دسته اول آسیب به کلیه ها :
آسیب بیماری افزایش سطح کراتینین در خون ممکن است بسیار بالا باشد. به همین علت باید بعد از تشخیص شروع به درمان و کاهش سطح کراتینین در خون کرده و به درمان بیماری های موجود بپردازید. کلیه ها به عنوان یکی از حیاتی ترین و حساس ترین نقاط بدن همیشه ممکن است در معرض آسیب زودرس واقع شوند.
به همین علت باید در اولین نگاه به کلیه ها و ضعیت کارکرد آنها توجه نمود تا بتوانید شرایط فعلی و نرمال وضعیت کلیه ها را سنجیده و سپس وارد عمل شوید. کلیه ها به دلیل فعالیت مستقیم با جریان خون بیشترین آسیب را از طریق اختلالاتی که در جریان خون اتفاق میافتد خواهند دید.
به طور کلی افرادی که به دلایل مختلفی از جمله بیماری ها و یا جراحاتی که ممکن است در اثر تصادف یا حوادث ایجاد شود با خونریزی شدید مواجه می شوند ممکن است اگر این روند ادامه دار باشد به کاهش فشار خون فرد منجر شده و ممکن است پس از چند دقیقه کلیه های فرد از کار بیفتند.
فرآیند بسیار مهم و حساس
این فرآیند بسیار مهم و حساس ممکن است منجر به از دست دادن جان فرد منتهی شود. هر گونه خونریزی داخلی و یا خارجی و به هر علتی باید سریعا کنترل شده و در صورت نیاز به فرد مورد نظر خون تزریق شده تا از بروز مشکلات جدی برای وی جلوگیری شود.
البته از کار افتادن کلیه ها به دلایل مختلفی ممکن است اتفاق بیفتد برای مثال مصرف بعضی از داروها و عوارضی که بر روی بدن افراد خواهد گذاشت میتواند باعث از کار افتادن کلیه ها شده و در صورت عدم تشخیص صحیح، فرد ممکن است با عوارض جبران نشدنی رو به رو شود.
باید بتوانید این فرآیند را درمان کرده و سعی کنید از بروز مشکلات و اختلالات کارکردی کلیه ها جلوگیری به عمل بیاورید. در صورت مشاهده علائم و احساس ناراحتی در هر یک از کلیه ها باید فرآیند ارزیابی عملکرد آنان بررسی شود. اگر این موضوع مورد بی توجه و اهمال کاری واقع شود ممکن است فرد کلیه های خود را از دست داده و نیازمند پیوند کلیه باشد.
تشخیص بیماری ها
باید سعی کنید در صورت بروز حتی احساس ناراحتی جهت حفظ سلامتی خود اقدام به درمان و شروع به فعالیت هایی برای بهبودی وضعیت جسمانی خود کنید. تشخیص بیماری ها و حتی خونریزی های داخلی یا خارجی نیازمند بررسی توسط پزشک مربوطه است و بدون انجام آزمایشات و بررسی های پزشکی ممکن است تبعات بسیار زیادی جان فرد را تحت تاثیر قرار داده و منجر به بروز بیماری های بسیاری در فرد شود.
در اینجا پزشک جراح و متخصص میتواند شما را از خطر بیماری ها و مشکلاتی دیگر در امان بدارد و در صورت نیاز اقدام به انجام روش های درمانی برای بهبود وضعیت کلیه ها و کاهش سطح کراتینین در خون شما خواهد کرد. دکتر سلیمی به عنوان یکی از برترین پزشکان درمانی بیماری دیابت به کمک شما خواهند آمد.
در ادامه مقاله معنی creatinine در آزمایش خون به بررسی دو نوع دیگر از افزایش سطح کراتینین و اثرات مخرب آن بر جان افراد خواهیم پرداخت با ما همچنان همراه باشید.
برای پاسخ دادن به اینکه چه عواملی باعث افزایش اوره در خون می شود لازم می باشد از صفحه urea در آزمایش خون چیست دیدن کنید.
دسته دوم آسیب به کلیه ها :
دست دومی که منجر به بالا رفتن سطح کراتینین و اوره در خون فرد میشود بیماری هایی است که مستقیماً کلیه را درگیر میکند برای مثال وجود سنگ کلیه و عفونت هایی که ممکن است کلیه ها را درگیر کند و یا بیماری های کیستیک که اشاره ای مستقیم به کلیه ها خواهند داشت باعث میشود که روند فعالیت کلیه های فرد با مشکل روبرو شده و فرد حتی مجبور به درمان های سنگین و تن به پیوند کلیه دهد.
بیماری سنگ کلیه به عنوان یکی از شایع ترین بیماری هایی که سالانه افراد بیشماری را درگیر میکند خود ممکن است عاملی برای افزایش سطح کراتینین در خون فرد شود.
در این حالت لازم است آزمایشات برای تشخیص و روش های دفع سنگ کلیه اجرایی و عملی شود. سنگ کلیه رسوبات بسیار سختی هستند که به دلیل تغذیه نامناسب و افزایش میزان غلظت نمک و املاح در ادرار فرد به صورت سنگ شکل گرفته و سبب ایجاد مشکلاتی در بدن فرد خواهد شد.

این بیماری دردناک که دارای عوارض بیشماری است
این بیماری دردناک که دارای عوارض بیشماری است در طولانی مدت سبب از کار افتادگی کلیه ها و تجمع میزان کراتینین در خون فرد میشود. عده ای از افراد ممکن است دارای کلیه هایی سنگ ساز باشند و این مشکل هر از چندگاهی برای آنان منجر به بروز مشکلات جدی کند.
این افراد دائما باید تحت نظر پزشک اورولوژی بوده و علاوه بر شیوه های درمانی برای دفع سنگ های موجود به بیان روش هایی برای جلوگیری از ابتلا مجدد به بیماری شود. یکی از روش هایی که برای کنترل وضعیت بدن فرد به آن باید اشاره شود، کنترل میزان کراتینین در خون می باشد.
اگر شما دارای علائمی از جمله: احساس تهوع و استفراغ، سوزش در هنگام دفع ادرار، ادرار صورتی یا قهوه ای رنگ، بوی بد در هنگام دفع ادرار، احساس تب و لرز، احساس نیاز به دفع بیشتری از ادرار و با کاهش میزان ادرار مواجه شدید به احتمال زیاد مبتلا به بیماری سنگ کلیه می باشید و لازم است این علائم را به پزشک متخصص گزارش داده تا آزمایشات لازم برای تشخیص و درمان سریع شما انجام شود.
بیماری سنگ کلیه یکی از عوارض بیماری کراتینین در خون می باشد
همانطور که بیان کردیم بیماری سنگ کلیه یکی از عوارض بیماری کراتینین در خون می باشد. از این رو است که شما باید حتما به درمان و تشخیص میزان سطح کراتینین خون خود پرداخته و سعی کنید در صورت بروز ناهماهنگی در میزان سطح کراتینین اقدامات لازم برای کنترل و درمان این بیماری را انجام دهید.
البته باید به این نکته اشاره کنیم که سنگ های کلیه بر چندین دسته قرار دارند و این منجر میشود که نوع سنگ و روش های درمانی با هم متفاوت باشد. از نمونه سنگ های کلیه متداول میتوان به سنگ های کلسیمی، سنگ های ستراویتی، سنگ اسید اوریکی، سنگ سیستینی و … اشاره کرد.
تشخیص نوع و اندازه سنگ بر عهده پزشک معالج شما خواهد بود و با توجه به نوع و اندازه آن میتوان از روش های درمانی متفاوتی نیز استفاده نمود. دکتر سلیمی به عنوان یکی از برترین پزشکان در حوزه درمان دیابت میتوانند در تشخیص بیماری سنگ کلیه مشورت های لازم را به شما توضیح دهند.

دسته سوم آسیب به کلیه ها :
و اما دسته سوم و دسته آخر آسیب به کلیه ها اشاره مستقیمی به حالب هایی دارند که لوله های برنده ادرار به مثانه هستند. اگر این لوله ها دچار انسداد شوند و این انسداد در طولانی مدت ادامه داشته باشد میتواند در روند فعالیت عادی کلیه ها اختلال ایجاد کرده و دچار نارسایی کلیه شود.
برای مثال فرض کنید که سنگ های دو طرف حالب ها دچار انسداد شده و این مشکل عموماً به صورت خاموش و بدون هیچ سر و صدایی ممکن است که اتفاق بیفتد.
در این حالت که ممکن است تنگی های مادرزادی در محل کلیه ها به حالب ها فشار وارد کرده و وجود داشته باشد و در کودکان و در سنین پائین خود را نشان دهد و باعث خواهد شد که سطح کراتینین و اوره فرد افزایش یابد مورد دیگری که می توانیم به آن اشاره کنیم برگشت ادرار به کلیه ها است اگر این روند نیز ادامه دار باشد با مشکل نارسایی کلیه روبرو خواهید شد.
مشکل نارسایی کلیه ها به خودی خود بیماری بسیار خطرناک می باشد
مشکل نارسایی کلیه ها به خودی خود بیماری بسیار خطرناک می باشد. بهتر است برای درمان هر چه سریعتر روند پیشروی بیماری را تحت کنترل گرفته و از طریق پزشک مربوط اقدام به درمان کنید.
علائمی که ممکن است در بیماری نارسایی کلیه ها تجربه کنید عبارتند از : کلیه های خون کافی را برای انجام عمل تصفیه دریافت نمیکنند و از این طریق فرآیند کار کلیه ها را مختل میسازند.
ممکن است کلیه ها به دلایلی از جمله بیماری قند خون بالا یا همان دیابت و یا فشارخون بالا تحت فشار قرار گرفته باشند و به همین سبب منجر به بروز بیماری نارسایی کلیه ها خواهد شد. در مواردی نیز ممکن است کلیه ها به دلیل سنگ کلیه و بافت های اسکار مسدود شده باشند و بیمار را با بیماری نارسایی کلیه ها مواجه کنند.

چه زمانی فرد با کمبود کراتینین در خون مواجه میشود ؟
شاید فکر کنید کاهش سطح کراتینین در بدن بسیار مناسب است و باید همیشه سطح کراتینین را حتی به کمترین مقدار آن در بدن برسانید. همیشه افراد با افزایش سطح کراتینین مواجه نخواهند شد و ممکن است در مواردی فرد با کمبود کراتینین در خون مواجه شود. اما در این قسمت از مقاله معنی creatinine در آزمایش خون میخواهیم به توضیح این حالت و مواردی که ممکن است برای فرد ایجاد شود بپردازیم.
با ما همراه باشید. در مقابل باید توضیحی داشته باشیم درباره زمانی که کراتینین در خون کاهش پیدا خواهد کرد و از میزان طبیعی خود دچار نزول خواهد شد.

این مورد بیشتر در خانم های باردار دیده میشود چون در دوران بارداری ممکن است که در ماه دوم و سوم کلیه ها بزرگ تر شده و خانم های باردار فعالیت کلیوی دو برابری را تجربه خواهند کرد. به دلیل فعالیت پیش از حد کلیه ها کراتینین زیادی از کلیه ها دفع خواهد شد و تا ۶ هفته بعد از زایمان این روند ادامه خواهد داشت.
بعد از گذشته هفته ششم پس از زایمان میتوانیم به کارکرد اولیه کلیه ها امیدوار باشیم
بعد از گذشته هفته ششم پس از زایمان میتوانیم به کارکرد اولیه کلیه ها امیدوار باشیم البته تر کودکان مقدار کراتینین نسبت به افراد بزرگسال بیشتر و کمتر خواهد بود. این یکی از کمیاب ترین حالت های ممکن است و عموما افراد به دنبال روش هایی برای کاهش سطح کراتینین در خون هستند.
اما همانطور که اشاره شد در مواردی این حالت ایجاد میشود و ممکن است فرد با کمبود کراتینین در خون مواجه شود. کراتینین در بدن هر فرد باید به مقدار نیاز وجود داشته باشد و چه کمبود آن و چه ازدیاد سطح کراتینین در خون ممکن است برای افراد چالش هایی را به همراه داشته باشد.
میزان معمول کراتینین در خون توسط پزشک باید بیان شود اما مقدار فعلی کراتینین در خون شما بعد از بررسی های پزشکی مشخص خواهد شد.
در صورت کاهش سطح کراتینین در خون پزشک علت را تشخیص داده و به دنبال روش هایی برای درمان آن خواهد بود. به طور میانگین افرادی که رژیم گیاهخواری دارند ممکن است با کمبود کراتینین در خون مواجه شوند که در این حالت بهتر است فرد با اصلاح برنامه غذایی خود و رساندن مواد غذایی لازم و ضروری به بدن سعی در اصلاح مقدار کراتینین در خون خود داشته باشد. سندروم کمبود کراتینین در خون ممکن است سبب بروز بیماری هایی شود که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.
بیماری های مزمن ریوی :
ممکن است کاهش سطح کراتینین در طولانی مدت سبب بروز بیماری های حاد ریوی شود. در این حالت کمبود کراتینین بر روی دستگاه تنفسی فرد تاثیر گذاشته و مشکلات بسیار جدی را برای فرد به وجود خواهد آورد.

نارسایی قلب :
همانطور که افزایش سطح کراتینین در خون منجر به بروز بیماری هایی برای فرد میشود ممکن است کاهش سطح آن و به حداقل رساندن کراتینین در خون منجر به نارسایی های قلبی در افراد شود. در این حالت بهتر است که فرد مشکلات خود را قبل از شدت با پزشک در نظر گذاشته و درباره آن مشورت های لازم را دریافت کند.
افسردگی :
شاید تصور آن مشکل باشد اما کمبود سطح کراتینین در خون منجر به تاثیرات مخرب در روحیه افراد خواهد شد و ممکن است فرد را دچار بیماری های روحی نظیر افسردگی کند. تاثیرات کراتینین در خون ممکن است به گونه های مختلفی خود را نشان داده و افراد را دچار بیماری هایی بسیاری کند.
دیابت :
اما دیابت، به عنوان یکی از خطرناک ترین بیماری های مزمن و شایع در سراسر جهان میتوان به بیماری دیابت اشاره کرد. بیماری دیابت در صورت عدم رسیدگی ممکن است فرد را با مشکلات خطیر بسیاری مواجه کند. اما باید به این نکته اشاره کنیم که کمبود سطح کراتینین در خون ممکن است سبب بروز بیماری های قند خون بالا و بیماری دیابت شود.
این فاکتور بسیار مهم توسط پزشک کارآزموده تشخیص و مراحل کنترل و درمان به بیمار باید اطلاع داده شود. دکتر سلیمی به عنوان یکی از برترین و بهترین پزشکان در حوزه درمانی بیماری دیابت در این راه یاریگر شما عزیزان خواهند بود.
ضعف بنیه ماهیچه ها :
همانطور که در قسمات ابتدایی مقاله معنی creatinine در آزمایش خون اشاره شد. کراتین برای سوخت و ساز ماهیچه ای نقش بسزایی را ایفا میکند. پس کاملا طبیعی است که در صورت کمبود بیماری کراتینین فرد با مشکلاتی از جمله کاهش توان ماهیچه ها مواجه خواهد شد.
این بیماری در صورت عدم کنترل و رساندن سطح کراتینین خون به مقدار لازم ممکن است ماهیچه های فرد را با مشکلات بسیاری مواجه کرده و عدم انرژی و توان کافی را برای ماهیچه ها به همراه داشته باشد.
پارکینسون :
یکی دیگر از بیماری هایی که در اثر کاهش سطح کراتینین در خون فرد ایجاد میشود. بیماری مزمن و خطرناک پارکینسون است. این بیماری ممکن است به دلایل بسیاری بروز کرده و سبب شود تا فرد را در شرایط خطرناک جسمی و روحی قرار دهد. اما یکی از دلایل مهم ایجاد بیماری پارکینسون، کاهش میزان سطح کراتینین در خون فرد می باشد.
آرتروز :
وابستگی میزان کراتین در خون به ماهیچه ها و مفصل های فرد بسیار زیاد است. به صورتی که در اثر عدم توان و انرژی کافی ماهیچه ای فرد با بیماری های آرتروزی و مفصلی نیز رو به رو خواهد شد.
در بالا سعی کردیم درباره بیماری هایی که ممکن است در اثر کاهش سطح کراتینین در خون فرد ایجاد شود با شما صحبت کنیم. البته باید بدانید این موارد نمونه ای بیماری هایی است که ممکن است برای افراد ایجاد شود. برای تشخیص بیماری ها و علل آنها باید حتما به پزشک مراجعه کرده و در این باره با پزشک صحبت کرده و در این موارد مشورت بگیرید.
اما تنها نکته ای که باید به آن مجددا اشاره کنیم تاثیرات بیشمار و بی حد سطح کراتینین در خون افراد بر سلامتی و وضعیت جسمانی و روحی افراد است. تاثیرات این فاکتورها به حدی است که ممکن است بیماری های روحی را نیز برای فرد ایجاد کرده و چالش های بیشماری را برای افراد به وجود آورد.
دکتر سلیمی نیز به عنوان یکی از پزشکان فعال در حوزه درمانی بیماری دیابت در این حوزه مشورت های لازم را به شما ذکر خواهند کرد.
برای کنترل سطح کراتینین در خون چه روش های پیشگیری به کار ببریم ؟
در اینجا باید به بیان نکاتی اشاره کنیم که میتواند از افزایش سطح کراتینین در خون ممانعت به عمل آورده و مانع از بروز بیماری ها و مشکلاتی که در اثر افزایش سطح کراتینین خون ممکن است ایجاد شوند خواهد شد. در ادامه به توضیح مواردی برای کنترل سطح کراتینین خون می پردازیم.
بهتر است که از مکمل هایی که باعث افزایش کراتینین در خون میشود خودداری کنید و با رعایت این موارد به کنترل سطح کراتینین خون خود کمک کنید.

همیشه توصیه ای مبنی بر مصرف سبزیجات، حبوبات و غلات دریافت میکنید. مصرف بیشتر این موارد می تواند به کنترل سطح کراتینین در خون و کاهش آن بپردازد اگر به دنبال روش هایی برای پیشگیری از افزایش سطح کراتینین در خون خود هستید میتوانید مصرف حبوبات غلات و تمامی مواد غذایی که دارای فیبر بیشتری هستند را افزایش دهید.
شما در حال خواندن پست معنی creatinine در آزمایش خون هستید.
هیچ گاه از تاثیر مثبت خواب کافی غافل نشوید
هیچ گاه از تاثیر مثبت خواب کافی غافل نشوید خواب مناسب و به اندازه باعث میشود که کلیه های شما انرژی لازم برای عملکرد بهتر را دریافت کنند در نتیجه باعث میشود تا کراتینین اضافی در خون بهتر است بدن توسط کلیه ها دفع شود.
از مصرف غذاهای شور و بسته بندیشده خودداری کنید زیرا هر چقدر مقدار نمک در مواد غذایی را کاهش دهید احتمال ابتلا به بیماری فشار خون بالا و احتباس مایعات در بدن کاهش پیدا میکند در نتیجه مثبت آن میتوانید به کنترل سطح کراتینین در خون امیدوار باشید.
از انجام ورزش های سنگین خودداری کنید زیرا همان طور که میدانید کراتین برای سوخت و ساز ماهیچه ها یک امری ضروری است و هر چقدر فعالیت ماهیچه ها پیش از حد مجاز باشد تبدیل کراتین به کراتینین افزایش خواهد یافت و باعث افزایش سطح کراتینین در خون خواهد شد.
فعالیت ورزشی خود را حتما کنترل کرده و با توجه به مقدار کراتینین در خون شما وجود دارد مقدار انجام ورزش های سنگین را کاهش دهید.
پیشنهاد می کنیم از پست معنی blood sugar در آزمایش خون دیدن کنید.
کمبود آب بدن یکی از علل اصلی افزایش کراتینین در خون می باشد
کمبود آب بدن یکی از علل اصلی افزایش کراتینین در خون می باشد زیرا اگر بدن هیدراته نباشد و مقدار کافی مایعات دریافت نکند باعث غلظت خون و عدم دفع کراتینین موجود در بدن می شود.
میتوانید مایعات را افزایش دهید و از دمنوش هایی همچون چای سبز و چای های گیاهی استفاده کنید تا مایعات بیشتر و متناوب متنوع تری را مصرف کنید اگر روزانه عادت به دریافت کافئین دارید بهتر است که مقدار آن را محدود کنید زیرا کافئین نیز میتواند موجب کم آبی بدن شود. تمامی آنچه اهمیت دارد ضرورت کاهش میزان سطح کراتینین در خون است.
بعد از انجام بررسی های پزشکی و آزمایشات کراتینین باید به سطح نرمال رسیده تا از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری به عمل بیاورد. برای کنترل میزان سطح کراتینین بهتر است با پزشک مشورت داشته تا با توجه به وضعیت جسمی شما بهترین روش های کنترل و پیشگیری بیان شود.
در این راه دکتر سلیمی که در حوزه درمانی دیابت حرفی برای گفتن دارند میتوانند به کمک شما آمده و با توجه به نوع بیماری دیابت شما بهترین روش های کنترل و درمان را پیشنهاد دهند.
امیدواریم تا اینجا از خواندن مقاله معنی creatinine در آزمایش خون اطلاعات مفیدی کسب کرده باشید.
جمع بندی مطلب
در این مطلب سعی کردیم هر آنچه را که درباره بیماری افزایش سطح کراتینین در خون ممکن است موثر واقع شود را برای شما جمع آوری و در اختیارتان قرار دهیم.
همانطور که ذکر شد افزایش یا کاهش میزان کراتینین در خون موجب بروز بیماری هایی در بدن افراد خواهد شد و این بیماری ها ممکن است حتی جان افراد را به خطر انداخته و سبب بروز بسیاری از مشکلات شود.

روش هایی برای کنترل سطح کراتینین در خون وجود دارد که باید تحت نظارت یک پزشک مورد بررسی واقع شود و سپس اقدام به عملی نمودن آنها کنید. امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید.
دکتر سلیمی به عنوان یکی از بهترین پزشکان درمانی بیماری دیابت هر آنچه که در بیماری کراتینین و مرتبط با بیماری کراتینین در خون است به شما توضیح و راهکارهای عملی کنترل کراتینین در خون را به شما ارائه خواهند داد.
از اینکه تا پایان مقاله معنی creatinine در آزمایش خون با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم از خواندن مقاله معنی creatinine در آزمایش خون بهره لازم را برده باشید.