مراکز درمان زخم پای دیابتی

مراکز درمان زخم پای دیابتی
فهرست مطالب

در این مطلب می‌خواهیم از مراکز درمان زخم پای دیابتی برای شما اطلاعاتی داشته باشیم. زیرا این ‌موضوع یکی از نگرانی‌های اغلب افراد دیابتی می‌باشد. برای شناخت بیشتر این مسئله، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

مهم‌ترین عوارضی که برای افراد دیابتی اتفاق می‌افتد، به وجود آمدن زخم پا می‌باشد. این شرایط یکی از پیامدهای بسیار وحشتناک در بیماری دیابت شناخته می‌شود.

برای تشخیص زود هنگام و درمان زخم پای دیابتی توصیه می کنیم پست درجه بندی زخم پای دیابتی را مطالعه نمائید.

مراکز درمان زخم پای دیابتی
مراکز درمان زخم پای دیابتی

اگر شخص، تشخیص به ‌موقعی از زخم پای دیابتی داشته باشد و بتواند از طریق مراکز درمان زخم پای دیابتی فورا راهکارهای درمانی را سپری کند، به ‌سلامت خود کمک بسیار زیادی کرده‌ است.

برای مشاوره و درمان زخم دیابت و زخم پای دیابتی لطفا از صفحه  کلینیک زخم پای دیابتی دیدن کنید.

ویژگی بهترین مراکز درمان زخم پای دیابتی

  1. محیطی آرام
  2. استفاده از دستگاه های تکنولوژی بروز
  3. پرسنلی آموزش دیده و کارآمد
  4. وقت شناسی پرسنل کلینیک
  5. برخورد محترمانه پرسنل با مراجعین
  6. برخورداری از متخصصین تغذیه و رژیم درمانی
  7. حضور پزشک فوق تخصص جراحی چاقی
در ادامه با عنوان‌های زیر بیشتر آشنا خواهید شد:

به چه چیزی زخم پای دیابتی گفته می‌شود؟

زخم پای دیابتی‌ها به چه صورت شکل می‌گیرد؟

در پی بیماری دیابت چه عوارضی صورت می گیرد؟

دلیل پیدایش زخم پای دیابتی در چه چیزی است؟

چگونه می‌توان زخم پای دیابتی را تشخیص داد؟

علائم و نشانه‌های زخم پای دیابتی در افراد به چه صورت است؟

برای پیشگیری از ایجاد زخم پای دیابتی، چه کاری باید انجام داد؟

اهمیت دسته‌بندی زخم پای دیابتی در چه مواردی می‌باشد؟

درجه‌بندی زخم پای دیابتی‌ها بر چه اساس است؟

زخم پای افراد دیابتی از چه طریق درمان خواهد شد؟

سخن آخر

بر اساس آمار انجام‌ شده، حدوداً ۱۵ درصد از افرادی که دچار بیماری دیابت می‌شوند

بر اساس آمار انجام‌ شده، حدوداً ۱۵ درصد از افرادی که دچار بیماری دیابت می‌شوند، در نهایت به دلیل عدم توجه به این بیماری به زخم پای دیابتی گرفتار خواهند شد.

زیرا حدوداً ۸۴ درصد از تمامی افراد دیابتی هیچ‌گونه درمان و توجهی را برای دیابت نخواهند داشت و این شرایط باعث می‌شود تا به‌ مرور زمان، افراد براثر زخم پای دیابتی، بخشی از قسمت‌های بدن خود به خصوص پا را قطع کنند.

بنابراین اگر شما نیز از دسته افرادی می‌باشید که دچار بیماری دیابت هستید، بهتر است با شناخت این مسئله فوراً به پیشگیری و درمان زخم پای دیابتی بپردازید.

برای این ‌که بتوانید تشخیص دهید که زخم پای دیابتی چیست و چگونه شکل می‌گیرد، باید اطلاعات دقیق و کاملی از این مشکل داشته باشید.

برای این‌ که بتوانیم به سوالات ذهنی شما در رابطه با مراکز درمان زخم پای دیابتی پاسخ دهیم، طبق تخصص‌های دکتر سلیمی به‌ عنوان بهترین پزشک در زمینه درمان دیابت، اطلاعاتی برای شما گرد آورده‌ایم.

بر اساس آمار انجام‌ شده، حدوداً ۱۵ درصد از افرادی که دچار بیماری دیابت می‌شوند
بر اساس آمار انجام‌ شده، حدوداً ۱۵ درصد از افرادی که دچار بیماری دیابت می‌شوند

پس تا انتهای این مطلب با ما باشید تا بتوانید با درک این‌ موضوع به‌ سلامت جسمانی خود اهمیت بیشتری بدهید.

به چه چیزی زخم پای دیابتی گفته می‌شود؟

مسئله مهمی که می‌تواند افراد را مستعد ایجاد زخم پای دیابتی کند، بیماری دیابت و افزایش یافتن میزان قند خون افراد می‌باشد. کاملاً طبیعی است افرادی که درگیر افزایش قند خون می‌شوند، در نهایت دچار بیماری دیابت خواهند شد.

برای تشخیص علائم اولیه زخم پای دیابتی و درمان آن پیشنهاد می کنیم صفحه مراحل اولیه زخم پای دیابتی را ببینید.

به ‌مرور زمان در صورتی ‌که هیچ‌گونه توجه و درمانی برای این بیماری صورت نگیرد، به ‌حدی قند خون افراد افزایش پیدا می‌کند که باعث به وجود آمدن زخم‌های مختلف روی نواحی بدن به خصوص پاهای افراد دیابتی خواهد شد.

به چه چیزی زخم پای دیابتی گفته می‌شود؟
به چه چیزی زخم پای دیابتی گفته می‌شود؟

این مسئله به ‌مرور زمان می‌تواند نگران ‌کننده باشد و به ‌عنوان یک اختلال جدی در بدن افراد شمرده شود. قطعا از این ‌موضوع آگاه هستید که شرایط بدن افراد دیابتی به گونه‌ای است که انسولین کافی در بدن آن‌ها تولید نمی‌شود و یا بدن آن‌ها به‌کلی شرایط تولید انسولین را ندارد.

مهم‌ترین وظیفه‌ انسولین

به‌ همین دلیل این افراد با تجمع قند خون در بدن به ‌مرور زمان دچار مرض خون می‌شوند. مهم‌ترین وظیفه‌ انسولین این است که با ترشح خود بتواند میزان گلوکز و قند موجود از طریق مواد غذایی را به سلول‌های مورد نیاز در بدن برساند و انرژی آن‌ها را تامین کند.

حال با توجه به این ‌که بدن افراد دیابتی توانایی تولید انسولین را ندارد، قندهایی که در خون افراد با استفاده از مواد غذایی روزانه تامین می‌شود، نمی‌تواند به دیگر سلول‌های بدن برساند و این می‌تواند سبب افزایش یافتن پلاسما و قند خون افراد گردد.

هنگامی ‌که میزان قند خون به‌ مرور زمان در بدن افراد افزایش پیدا می‌کند، در دراز مدت می‌تواند سبب اختلالات و آسیب‌های بسیار زیادی در بخش‌های مختلف بدن باشد.

مهم‌ترین وظیفه‌ انسولین
مهم‌ترین وظیفه‌ انسولین

البته می‌توانید از تخصص‌های دکتر سلیمی به ‌عنوان بهترین پزشک در زمینه درمان زخم پای دیابتی استفاده داشته باشید تا بی‌توجهی شما باعث قطع عضو نشود.

 

زخم پای دیابتی‌ها به چه صورت شکل می‌گیرد؟

درست است که علت اساسی و اصلی برای به وجود آمدن زخم پای دیابتی‌ها مشکل بیماری دیابت یا مرض قند می‌باشد، اما این مسئله می‌تواند ارتباط خاصی با اعصاب و رگ‌ها داشته باشد و روی آن‌ها تاثیر مستقیمی بگذارد.

این شرایط در حالتی اتفاق می‌افتد که اثربخشی زخم‌ها روی اعصاب دیده نخواهد شد و تا جایی پیش خواهد رفت که امکان دارد اختلالات و ناهنجاری‌های بسیار زیادی را روی بخشی از پای افراد دیابتی به وجود بیاورد.

افراد دیابتی در هنگام آسیب‌های بسیار جزئی و یا ضربه خوردن نواحی پا امکان دارد زخم‌های موجود در این ناحیه را ببینند. زیرا این زخم‌ها اعصاب و غدد را تحت تاثیر قرار داده اند و بسیار آسیب‌پذیر می‌باشند.

مهم‌ترین مسئله‌ای که با استفاده از این زخم‌ها در بدن افراد به وجود می‌آید، این است که هر چه رطوبت در پوست وجود دارد، از بین می‌برد و سبب خشکی آن می‌گردد.

بیماری دیابت نیز روی این مسئله تأثیرگذار می‌باشد. به‌ همین دلیل می‌تواند محل مناسبی برای رشد میکروب‌ها در داخل زخم باشد.

همین شرایط باعث می‌شود تا از نظر دکتر سلیمی، حفظ رطوبت پوست افراد دیابتی یک مسئله مهم به ‌نظر برسد. زیرا در صورتی ‌که رطوبت در نواحی زخم به تعادل برسد، می‌تواند تاثیر بسیاری روی درمان آن‌ها داشته باشد.

در شرایطی که تغذیه پا و خون‌رسانی آن بر اثر وجود زخم پای دیابتی‌ها دچار اختلال و ناهنجاری گردد، درمان برای افراد بسیار دشوارتر از گذشته خواهد بود. آسیب‌های بسیار زیادی در پی زخم پای دیابتی‌ها دیده خواهد شد.

در همین شرایط، احتمال آسیب دیدن بر اثر ضربه زدن، فشار بر اثر کفش، بریدگی یا فرو کردن یک جسم تیز بسیار افزایش پیدا می‌کند. اصولاً در ناحیه هایی زخم پای دیابتی‌ها به وجود می‌آید، که فشار بسیار زیادی روی آن نواحی وارد می‌آید.

برای چگونگی درمان زخم پای دیابتی پیشنهاد می کنیم صفحه درمان قطعی زخم پای دیابتی را چک کنید.

زخم مزمن پای دیابتی‌ها

از نظر دکتر سلیمی به ‌عنوان بهترین پزشک در راستای درمان زخم پای دیابتی، مهم‌ترین منطقه کف پا، پاشنه پا و بین انگشتان می‌باشد. زیرا این نواحی در معرض فشار بیشتری می‌باشد و باعث بروز زخم پای دیابتی‌ها می‌گردد.

اگر شخص دیابتی، آستانه تحمل درد کمتری داشته باشد، وجود این زخم‌ها می‌تواند درد در نواحی پاها برای شخص را بسیار بیشتر کند.

همین شرایط باعث می‌شود تا توجه بسیار خاصی به زخم‌ها داشته باشید تا در صورت تشخیص به ‌موقع بتوانید از اقدامات مهم توسط مراکز درمان زخم پای دیابتی استفاده داشته باشید.

مهم‌ترین مسئله در صدد به وجود آمدن زخم پای دیابت یا اختلالات مزمن، در تغذیه مصرفی آن‌ها می‌باشد که در نهایت باعث انسداد عروق نیز می‌گردد و برای درمان، بهتر است که اطلاعاتی در رابطه با درجه‌بندی زخم پای دیابتی‌ها داشته باشید.

اگر بتوانید ذهنیت خود را در زمینه عوارض بیماری دیابت افزایش بدهید، قطعا توجه بیشتری به زخم‌های موجود در نواحی پا خواهید داشت تا بتوانید از وجود آن‌ها جلوگیری کنید.

زخم مزمن پای دیابتی‌ها
زخم مزمن پای دیابتی‌ها

در پی بیماری دیابت، چه عوارضی صورت می گیرد؟

برای شناخت بیشتر این مسئله، از تمامی عوارض و اختلالات موجود که براثر دیابت در بدن افراد شکل می‌گیرد و می‌تواند زندگی آن‌ها را دچار اختلال کند، اطلاعاتی برای شما خواهیم داشت.

از نظر دکتر سلیمی به ‌عنوان بهترین متخصص درمان دیابت، اگر هر چه سریع‌تر بتوانید تشخیص خوبی از بیماری دیابت داشته باشید، قطعا در زمان مناسب‌تری به شناخت زخم پاها خواهید رسید و از طریق مراکز درمان زخم پای دیابتی می‌توانید نتیجه بهتری از درمان بگیرید.

مشکلات سلامت مغزی

در هنگام شکل گرفتن بیماری دیابت، یکی از مهم‌ترین مشکلات عدم خون‌رسانی درست به مغز می‌باشد و تغییرات بسیاری بر اثر بیماری دیابت روی عملکردهای مغز صورت می‌گیرد.

به ‌مرور زمان هر چه که سن افراد بیشتر می ‌شود، فرآیند دیابت بیشتر می‌ تواند روی سلامت مغز تاثیرگذار باشد. این شرایط سبب کاهش یافتن میزان قدرت ذهن می ‌گردد و کیفیت مغز را برای سال‌های آینده به کمترین حد می‌ رساند.

به همین دلیل معضل و اختلال سلامت مغز یکی دیگر از موارد در هنگام بیماری دیابت می‌باشد و در صورتی ‌که بتوانید از طریق رژیم‌های مناسب و تغییر سبک زندگی خود تحرک کافی داشته باشید، این راهکار برای سلامت مغز مفید می ‌باشد.

از نظر دکتر سلیمی، اگر مغز دچار مشکلات بسیاری شود، امکان دارد که عملکردهای مختلف بدن را دچار اختلال کند. بنابراین بیماری دیابت می ‌تواند روند خطرناکی در بدن به وجود بیاورد. از همین روست که شناخت به ‌موقع آن می ‌تواند کمک بسیار زیادی برای عدم تخریب سلول‌های مغزی باشد و از این‌ موضوع جلوگیری کند.

مشکلات سلامت مغزی
مشکلات سلامت مغزی

بیماری لثه

اغلب افرادی که دچار بیماری دیابت می‌شوند، به ‌مرور زمان دچار مشکلات لثه خواهند شد و به دلیل این‌ که میزان قند خون در افراد دیابتی افزایش پیدا می ‌کند، باعث به وجود آمدن تقویتی در کلاژن سازی پوست می‌ گردد.

به همین دلیل کلاژن که یکی از مهم‌ترین ترکیبات اصلی برای عضلات، استخوان‌ها و غضروف‌ها شناخته می‌ شود، نمی ‌تواند فعالیت خوبی در بدن داشته باشد و میزان آن در بدن تحلیل پیدا می ‌کند.

بنابراین باعث می‌شود تا بخش‌های مهم بدن همانند لثه‌ها، استخوان‌ها و دیگر موارد عفونت کنند و باعث خرابی دندان‌ها نیز شوند. برای پیشگیری از این مسئله باید به شناخت و درک خوبی از بیماری دیابت برسید.

زیرا در صورت اطلاعات کافی می‌ توان از وجود زخم‌های مختلف در افراد دیابتی جلوگیری کنید. در غیر این صورت نیاز به مراجعه به مراکز درمان زخم پای دیابتی برای برطرف نمودن این معضل بزرگ دارید.

گرفتگی تنفس

اغلب افرادی که دچار بیماری دیابت می ‌شوند، دچار مشکلات گرفتگی تنفس در خواب نیز هستند. این شرایط به گونه ایست که در هنگام خواب و استراحت باعث مسدود کردن عضلات گردن می‌شود و تنفس هوایی فرد به ‌درستی انجام نمی‌ شود.

به ‌همین دلیل شخصی که دچار بیماری دیابت می ‌باشد، درگیر گرفتگی تنفس نیز خواهد شد. با توجه به این ‌که گرفتگی تنفس یکی از مهم‌ترین معضلات در راستای دیابت می ‌باشد، در صورتی ‌که در هنگام استراحت خر و پف بسیار دارید، می ‌توانید آن را به ‌عنوان یکی از نشانه‌های اصلی بیماری دیابت بدانید.

در این شرایط بهتر به تشخیص زخم پای دیابتی خواهید پرداخت. از نظر دکتر سلیمی، حدوداً ۳۰ درصد از افراد دیابتی دچار تنگی نفس و خر و پف کردن در هنگام خواب خواهند شد. در صورت عدم رسیدگی به این ‌موضوع، امکان دارد مشکلات حادتری در بدن افراد شکل بگیرد.

گرفتگی تنفس
گرفتگی تنفس

مشکل در روابط جنسی

اگر هیچ‌گونه توجهی برای مراجعه به مراکز درمان زخم پای دیابتی و همین‌ طور بیماری دیابت صورت نگیرد، قطعا میزان قند خون به‌ حدی افزایش پیدا می‌کند که می‌تواند اختلالاتی در روابط جنسی افراد به وجود بیاورد.

اما این کاملاً طبیعی است آقایانی که دچار بیماری دیابت شده‌اند، نمی‌توانند به ‌درستی در روابط جنسی خود موفق باشند. به دلیل این ‌که اغلب آن‌ها دچار افزایش وزن هستند و تحرک کافی برای آن‌ها نمی‌تواند باعث برقراری روابط جنسی راضی‌کننده‌ای باشد.

در کنار آن، اغلب این آقایان مشکلات نعوظ دارند و یا میزان تستسترون در بدن آن‌ها کاهش پیدا می‌کند. مهم‌ترین مسئله در رابطه با دیابت و روابط جنسی، اختلالاتی است که باعث عدم خون‌رسانی به آلت تناسلی خواهد شد و همین مسئله است که باعث مشکلات روابط جنسی خواهد شد.

طبق مطالعات بسیار، می‌توان دریافت که این افراد یا نمی‌توانند از روابط جنسی بهره ببرند و یا کیفیت این روابط برای آن‌ها بسیار اندک است.

فشار خون و کلسترول بالا

مسئله مهم دیگری که می‌تواند رابطه‌ای مستقیم با بیماری دیابت داشته باشد، مسئله افزایش یافتن فشار خون و کلسترول می‌باشد. به‌ غیر از این‌ که افراد دیابتی دچار معضلی با نام زخم پای دیابتی می‌شوند، به‌ مرور زمان به دلیل عدم تولید انسولین کافی در بدن، دچار افزایش فشار خون و کلسترول نیز خواهند شد.

بدن این دسته از افراد، مقاومت بسیاری برای تولید انسولین دارد. بنابراین باعث باریک‌تر شدن شریان‌ها می‌گردد و معضل فشار خون در افراد دیابتی می‌تواند یک مسئله حاد و نگران‌کننده باشد.

طبق آمار انجام‌ گرفته توسط دکتر سلیمی به ‌عنوان بهترین پزشک در راستای درمان دیابت، اغلب افرادی که دچار بیماری دیابت شده‌اند، به معضل فشار خون بالا مبتلا می‌شوند و امکان دارد که در خطر بیماری‌هایی همچون سکته مغزی، بیماری‌های قلبی و دیگر موارد باشند.

به ‌مرور زمان در صورتی ‌که هیچ ‌گونه درمانی برای دیابت صورت نگیرد، امکان دارد که این مسئله روی حافظه افراد نیز تاثیرگذار باشد. بنابراین بهتر است تا با شناخت به‌ موقع این بیماری و استفاده از راهکارهای مؤثر طبق نظر یک پزشک متخصص، بتوانید در برطرف نمودن این بیماری موفق باشید.

فشار خون و کلسترول بالا
فشار خون و کلسترول بالا

از بین رفتن کلیه‌ها

با توجه به این‌که بیماری دیابت می‌تواند سطح گلوکز خون را افزایش بدهد، امکان دارد که باعث اختلال در روند کلیه‌ها شود و در دراز مدت سبب ضخامت نفرون ها در بدن می‌گردد. حتما می‌دانید که ساختار نفرون ها بسیار کوچک می‌باشد.

حال در صورتی ‌که فرد دچار بیماری دیابت شود، ضخامت نفرون ها می‌تواند اختلالاتی در فعالیت‌های اصلی کلیه به وجود بیاورد. وظیفه اصلی نفرون ها تصفیه خون می‌باشد.

حال در صورتی ‌که دچار ضخامت شوند، تمامی پروتئین‌های موجود بدن از طریق ادرار دفع خواهند شد و هیچ کدام از آن‌ها به بدن جذب نخواهد شد.

به ‌همین دلیل این مسئله می‌تواند یکی از موارد بسیار مهم به‌ عنوان عوارض بیماری دیابت شناخته شود. البته در ایجاد زخم پای دیابتی‌ها نیز به ‌عنوان مهم‌ترین عوارض دیابت شناخته می‌شود که باید فورا تحت نظر یک پزشک متخصص همچون دکتر سلیمی در مراکز درمان زخم پای دیابتی، این مسئله را درمان کرد.

اختلال در شنوایی

یکی دیگر از نقاط ضعف بیماری دیابت، کم شدن میزان شنوایی می‌باشد. در این شرایط شنوایی افراد تحت تاثیر قرار می‌گیرد و به‌ مرور زمان با افزایش سن، میزان شنوایی آن‌ها کاهش پیدا می‌کند و فردی که دچار بیماری دیابت می‌باشد، به نسبت دیگر افراد عادی بیشتر در معرض خطر کاهش شنوایی می‌باشد.

برای این ‌که بتوانید از این مسئله پیشگیری کنید، بهتر است اطلاعات عمده و اساسی در رابطه با بیماری دیابت و عوارض آن داشته باشید. طبق آمار صورت گرفته‌ شده، حدوداً ۳۰ درصد از افرادی که دچار بیماری دیابت هستند، با معضل کاهش شنوایی روبرو خواهند شد.

مهم‌ترین دلیل این مسئله این است که رگ‌های خونی بسیاری در درون گوش وجود دارد که افزایش یافتن میزان گلوکز می‌تواند مشکلات شنوایی را در بدن افراد به وجود بیاورد.

به ‌غیر از این مسئله، عدم درمان بیماری دیابت می‌تواند زخم‌های بسیار زیادی روی نواحی مختلف بدن بر جای بگذارد. یکی از مهم‌ترین نواحی که دچار زخم‌های بسیار خواهد شد، بخش پا می باشد. بنابراین با شناخت و تشخیص به ‌موقع این زخم‌ها، می‌توانید در درمان بیماری دیابت موفق باشید.

اختلال در شنوایی
اختلال در شنوایی

ضعف در بینایی

رگ‌های مختلفی در پشت پلک وجود دارند که حساسیت بسیار بالایی به نور دارند. افزایش یافتن درصد بیماری دیابت در بدن افراد می‌تواند این رگ‌ها را تحت تاثیر قرار بدهد و عصب‌هایی که در این نواحی وجود دارند را دچار اختلال کند.

بر اساس آمار انجام‌ شده، حدوداً ۴ میلیون از افرادی که به ضعف بینایی دچار شده‌اند، دچار اختلال دیابت بوده‌اند. مهم‌ترین مسأله از نظر دکتر سلیمی به‌ عنوان بهترین پزشک در زمینه درمان دیابت، افزایش و میزان گلوکز در بدن این افراد می‌باشد

و باعث می‌شود تا به ‌مرور زمان، عروق پشت چشم نازک‌ تر شود و آسیب‌های بسیار نگران‌کننده‌ای در این نواحی شکل بگیرد. در حالت کلی نمی‌توان هیچ نشانه و مشخصه دقیقی را برای ضعف در نواحی چشم‌ها مشاهده کرد.

به ‌مرور زمان با پیشرفته‌تر شدن این بیماری و وخامت دیابت، به‌ مرور تصاویر در دیدگاه افراد تاریک‌ تر می‌شود و تا حدی این بیماری پیشرفت خواهد داشت که امکان دارد برخی از افراد دیگر توانایی دیدن نداشته باشند. بنابراین شناخت به‌ موقع از بیماری دیابت و درمان آن، باعث می‌شود تا سلامت خود را به دست بیاورید.

ضعف در بینایی
ضعف در بینایی

نوروپاتی

هیچ ‌گونه علائم و نشانه‌های خاصی برای به وجود آمدن نوروپاتی در بدن بیماران دیابتی وجود ندارد. فقط امکان دارد در برخی مواقع گرفتگی‌های جزئی، مورمور شدن یا بی‌حسی در نواحی دست‌ها یا پاها انجام بگیرد. البته تفاوت بسیار زیادی بین نوروپاتی و زخم پای دیابتی‌ها وجود دارد.

به دلیل این‌ که معضل اصلی برای شکل‌گیری نوروپاتی مشکلات گوارشی و ضعف می‌باشد که می‌تواند عصب‌های مختلف در دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار بدهد و کنترل وظایف آن‌ها را در دست بگیرد.

در هر صورت از نظر دکتر سلیمی، برای این ‌که بتوانید تشخیص دهید که مراکز درمان زخم پای دیابتی چگونه می‌توانند در درمان این بیماری موفق باشند، بهتر است در ابتدا از عوارض کلی بیماری دیابت، اطلاعات جامع و اساسی داشته باشید و در صورت بروز این بیماری، در کنترل آن موفق باشید.

عفونت‌های پوستی

بیماری دیابت منشأ انواع بیماری‌های پوستی می‌باشد و امکان دارد که بسیاری از افراد در مجاری ادرار، عفونت‌های باکتری و عفونت‌های قارچی را مشاهده کنند.

طبق آمار به ‌دست‌ آمده توسط تخصص‌های دکتر سلیمی، اغلب افرادی که دچار بیماری دیابت شده‌اند، با عفونت‌های مختلف نیز روبرو بوده‌اند. زیرا وجود عفونت‌ها براساس بیماری دیابت شکل می‌گیرد. در کنار آن، عفونت‌ها رابطه بسیار مستقیمی با چاقی و اضافه ‌وزن دارند.

زیرا هنگامی ‌که افزایش وزن در بدن افراد وجود دارد، محل رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها بیشتر خواهد شد و محیط مربوطه برای به وجود آمدن عفونت‌های پوستی مهیا می‌گردد. بنابراین اغلب افرادی که دچار بیماری دیابت می‌شوند، با عفونت‌های پوستی دست ‌و پنجه نرم خواهند کرد.

برای این ‌که بتوان در برطرف نمودن این مشکل موفق بود، باید گلوکز موجود در بدن بیماران دیابتی از طریق ادرار دفع شود تا باکتری‌ها و قارچ‌های موجود در بدن نیز رفع شوند.

در هر صورت همین عفونت‌های پوستی می‌تواند عامل مؤثری برای زخم پای دیابتی‌ها باشد که باید حتما درمان شود. زیرا در غیر این صورت امکان دارد که افراد را با مشکلات سخت‌تری همچون قطع عضو روبرو کند.

عفونت‌های پوستی
عفونت‌های پوستی

زخم پای دیابتی

در حالت کلی هر گونه آسیبی که باعث ‌شود تا نتیجه‌های نگران ‌کننده‌ای روی پوست بگذارد و در درازمدت باقی خواهد ماند، به‌ عنوان عوارض بیماری دیابت شناخته می‌شود و پزشکان آن را با نام زخم پای دیابتی می‌شناسند.

البته درجه‌بندی‌های متعددی برای انواع زخم‌های پای دیابتی‌ها وجود دارد. برای این ‌که بدانید چگونه می‌توان از طریق مراکز درمان زخم پای دیابتی این معضل را برطرف کرد، باید بگوییم که حدوداً ۱۵ درصد از افرادی که دچار بیماری دیابت شده‌اند نیز دچار زخم پای دیابتی می‌شوند و امکان دارد با معضلات آن دست‌ و پنجه نرم کنند.

اما اگر شناخت خوبی در رابطه با درجه‌بندی و تشخیص به‌ موقع زخم پای دیابتی داشته باشند، می‌توانند در زمان مناسب به وجود آن پی ببرند و اوضاع وخیم‌تری را تجربه نکنند.

بنابراین شناخت به هنگام و به‌ موقع باعث می‌شود تا عملکردهای درمانی طبق نظر دکتر سلیمی در مراکز درمان زخم پای دیابتی به‌ خوبی انجام بگیرد. این کار باعث می‌شود تا زخم‌های موجود در نواحی، عفونی تر و حادتر نشود و باعث قطع پا نمی‌ گردد.

زخم های که بر اثر دیابت به وجود می آیند احتمال ابتلا به عفونت در آن ها بیشتر می باشد لذا توصیه می کنیم صفحه نحوه پانسمان زخم پای دیابتی  را مشاهده کنید.

قطع عضو

در راستای بیماری دیابت، یک اتفاق ناگوار دیگر امکان دارد که گریبان‌گیر بسیاری از افراد شود که با نام قطع عضو شناخته می‌شود.

هنگامی ‌که وخامت اوضاع زخم پای دیابتی‌ها بسیار زیاد می‌شود و شخص هیچ توجهی برای درمان آن نداشته باشد، به‌ مرور عمق این زخم به ‌حدی بیشتر خواهد شد که نمی‌توان عفونت‌های موجود آن را کنترل کرد و به ‌مرور زمان یک‌ زخم کوچک در نواحی پا گسترش پیدا می‌کند و عامل مؤثری برای قطع عضو می‌باشد.

در اغلب مواقع، افرادی که دچار قطع عضو شده‌اند، در ابتدا یک زخم عفونی کوچک را مشاهده کرده‌اند. اما به دلیل بی‌توجهی، این زخم تا عمق استخوان پیش رفته و در نهایت هیچ راهکار دیگری برای پزشکان به‌ جز قطع کردن عضو باقی نخواهد ماند.

در حالت کلی طبق آمار انجام‌ شده، می‌توان قطع به ‌یقین گفت که حدوداً ۶۰ درصد از افرادی که با معضل قطع عضو دست ‌و پنجه نرم می‌کنند، درگیر بیماری دیابت هستند.

حال با توجه به تمامی این عوارض موجود که در صدد بیماری دیابت به وجود خواهد آمد، مسئله زخم پای دیابتی، از همه مهم‌تر و ضروری‌تر می‌باشد. زیرا درست است که همگی عوارض می‌تواند بدن انسان را دچار اختلال کند، اما در صورتی‌ که توجه خاص به زخم پای دیابتی نداشته باشید، می‌تواند شما را با اتفاق ناگواری همچون قطع عضو مواجه کند.

قطع عضو
قطع عضو

عدم احساس عضو

فردی که درگیر آسیب و زخم در نواحی پا می‌شود و دچار بیماری دیابت نیز می‌باشد، قطعا مواردی همچون احساس سرما، درد یا گرما را متوجه نخواهد شد.

این افراد امکان دارد در برخی مواقع سوزن سوزن شدن را در نواحی پاها احساس کنند که این مسئله می‌تواند یک نکته مؤثر برای تشخیص زخم پای دیابتی باشد.

همان ‌طور که در مطالب بالا گفتیم، این شرایط با نام نوروپاتی شناخته می‌شود که امکان دارد فرد در هنگام آسیب دیدن نواحی پای خود، هیچ ‌گونه دردی را احساس نکند و همین‌ طور تاول‌های پوستی که در بدن او به ‌جا خواهند ماند، قابل حس شدن نیستند.

این شرایط باعث می‌شود تا اغلب افرادی که درگیر بیماری دیابت حاد هستند، به‌ صورت روزانه تمامی نواحی بدن خود را چک کنند تا در صورتی ‌که یک زخم کوچک مشاهده کردند، فورا به درمان آن بپردازند.

این کار باعث می‌شود تا زخم‌های موجود در نواحی پای افراد دیابتی وخیم نشود و باعث پیشروی و عفونت آن نخواهد شد. با توجه به این‌ که زخم ها اعصاب پا را تحت تاثیر قرار می‌دهند، امکان دارد عضلات پا عملکرد درستی از خود نشان ندهند.

در این شرایط فشارهای وارد شده روی پا بسیار زیاد می‌باشد که این مسئله می‌تواند خطرات جدی را به دنبال داشته باشد و سبب آسیب رسیدن به عصب‌های عروقی بیمار خواهد شد.

تغییرات بسیاری که به واسطه بیماری دیابت در بدن افراد صورت می‌گیرد، باعث می‌شود تا چربی‌ها در دیواره‌های عروق رسوب داشته باشند

تغییرات بسیاری که به واسطه بیماری دیابت در بدن افراد صورت می‌گیرد، باعث می‌شود تا چربی‌ها در دیواره‌های عروق رسوب داشته باشند؛ در نهایت سبب مسدود شدن عروق خواهد شد. بنابراین خون نمی‌تواند به‌ درستی به اندام‌های مختلف بدن برسد و همین کاهش جریان خون، عامل مؤثری برای ایجاد عفونت‌ها و درد خواهد شد.

همین شرایط باعث می‌شود تا زخمی که در پای افراد دیابتی صورت می‌گیرد، به نسبت افراد عادی دیرتر از حد معمول بهبود پیدا کند. به ‌مرور زمان وجود این عفونت‌ها باعث می‌شود تا نهایتاً قطع عضو صورت بگیرد.

بنابراین اگر شناخت خوبی از زخم پای دیابتی داشته باشید، به‌ موقع می‌توانید در مراکز درمان زخم پای دیابتی روند درمانی را سپری کنید.

در این شرایط نیز نیاز به تخصص یک پزشک حاذق دارید. دکتر سلیمی نیز می‌تواند به ‌عنوان بهترین پزشک، شما را در راستای زخم پای دیابتی کمک و راهنمایی کند.

تغییرات بسیاری که به واسطه بیماری دیابت در بدن افراد صورت می‌گیرد، باعث می‌شود تا چربی‌ها در دیواره‌های عروق رسوب داشته باشند
تغییرات بسیاری که به واسطه بیماری دیابت در بدن افراد صورت می‌گیرد، باعث می‌شود تا چربی‌ها در دیواره‌های عروق رسوب داشته باشند

دلیل پیدایش زخم پای دیابتی در چه چیزی است؟

قطعا وجود زخم پای دیابتی بدون دلیل و علت نیست و دلایل متنوعی باعث می‌شوند تا در نهایت برای فردی که دچار بیماری دیابت می‌باشد، بروز زخم پای دیابتی حاصل گردد.

از نظر دکتر سلیمی به ‌عنوان بهترین پزشک در زمینه درمان بیماری دیابت و عوارض موجود آن، موارد زیر به‌ عنوان مهم‌ترین دلایل بروز زخم پای دیابتی‌ها شناخته می‌شود.

  • ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
  • اختلالات حسی مربوط به‌ منظور نوروپاتی محیطی
  • اختلالات در خون‌رسانی به بافت‌های آسیب‌ دیده
  • خشکی بیش ‌از حد پوست و آسیب‌پذیرتر شدن آن

در مجموع این ۴ گزینه به ‌عنوان دلایل جامع و کلی برای پیدایش زخم پای دیابتی شناخته می‌شود. در صورتی ‌که بتوانید به دلیل این زخم‌ها پی ببرید، تلاش خود را برای رعایت تمامی موارد و جلوگیری از وجود این زخم‌ها خواهید کرد.

اما در صورتی ‌که به هر دلیلی دچار زخم پای دیابتی شده‌اید، بهتر است از تخصص‌های دکتر سلیمی تحت مراکز درمان زخم پای دیابتی استفاده داشته باشید تا بتوانید سلامتی خود را دوباره بازیابید.

شناخت و درمان به‌ موقع زخم پای دیابتی

شناخت و درمان به‌ موقع زخم پای دیابتی باعث می‌شود تا از آسیب‌های جدی‌تری همچون قطع عضو و عفونت‌های پوستی بسیار وخیم جلوگیری شود.

پس هیچ‌گاه ساده از کنار این‌ موضوع عبور نکنید و در طول روز، نواحی بدن خود را بررسی و ارزیابی کنید تا در صورت بروز کوچک‌ترین زخم، فورا از راهکارهای درمانی استفاده بهینه داشته باشید.

شناخت و درمان به‌ موقع زخم پای دیابتی
شناخت و درمان به‌ موقع زخم پای دیابتی

چگونه می‌توان زخم پای دیابتی را تشخیص داد؟

برای این ‌که بتوانید به‌ خوبی به شناسایی زخم پای دیابتی برسید، نشانه‌ها و علائم آن را جدی بگیرید. برای این ‌که در رابطه با این علائم آگاه باشید، باید روزانه به بررسی پاهای خود بپردازید.

در برخی از افرادی که دچار بیماری دیابت می‌باشند، وجود زخم‌ها می‌تواند باعث لک شدن جوراب آن‌ها شود و این مسئله به ‌عنوان یکی از نشانه‌ها و علائم وجود زخم پای دیابتی می‌باشد. همین ‌طور عفونت برخی از زخم‌ها امکان نشت پیدا کردن در کفش را دارد.

علاوه بر این موارد، برخی از افراد ورم‌های غیر معمول را تجربه می‌کنند که این مسئله به ‌عنوان یکی از نشانه‌های زخم پای دیابتی شناخته می‌شود.

اگر مواردی همچون تحریک، قرمزی، سوزش، بوی بیش ‌از اندازه پا و دیگر موارد این‌ چنینی را مشاهده کردید، قطعا آن را به ‌عنوان علائم اولیه شناخت زخم پای دیابتی بدانید.

در بسیاری از زخم‌های موجود در پای افراد دیابتی، سیاهی در اطراف زخم به ‌عنوان علائم اصلی آن شمرده می‌شود که بهتر است فورا توسط مراکز درمان زخم پای دیابتی ویزیت شوید. دلیل شکل‌گیری این بافت‌های سیاه، نبود جریان خون سالم در نواحی زخم ذکر می‌گردد.

این دسته از مسائل به دلیل عفونت‌های موجود در زخم‌ها و مرگ بافت‌ها به‌ وجود آمده است و قطعا بوی بسیار بدی نشئت گرفته از عفونت‌های موجود در پاها احساس خواهد شد.

درد و بی‌حسی

البته درد و بی‌حسی بسیار در این نواحی به‌ عنوان نشانه‌های اصلی تشخیص این زخم‌ها می‌باشد. اما در کل نمی‌توان همیشه نشانه‌های مختلف برای شناخت این دسته از زخم‌ها را مشاهده کرد.

زیرا امکان دارد که در بسیاری از مواقع، زخم‌های افراد هنوز عفونی نشده باشد و تا بروز عفونت هیچ‌گونه نشانه‌ای را روی پوست نداشته باشند.

به ‌همین دلیل شما موظف هستید که اگر درگیر بیماری دیابت می‌باشید، با کوچک‌ترین تغییر رنگ به پزشک مراجعه کنید. دکتر سلیمی برای شناخت بیشتر این زخم‌ها به شما کمک خواهد کرد.

اما همچنان اگر مواردی چون تحریک شدن، پینه بستن و درد در نواحی زخم را مشاهده کردید، حتما این شرایط را جدی بگیرید و ساده از کنار آن نگذرید.

درد و بی‌حسی
درد و بی‌حسی

شرایط تشخیص زخم پای دیابتی

کاملاً مشخص است که زخم‌های موجود برای افراد دیابتی از نواحی پاها شروع می‌گردد. بنابراین هنگام مراجعه به پزشک، در ابتدا بریدگی‌ها و زخم‌هایی روی نواحی پا مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

بعد از معاینات مختلف روی این نواحی، تعادل در راه رفتن فرد یکی از مهم‌ترین موارد تشخیص این نوع زخم‌ها می‌باشد. هنگامی ‌که به دکتر سلیمی برای درمان زخم پای دیابتی و موارد مشابه مراجعه می‌کنید، معاینات مختلفی از شما انجام می‌گیرد تا بتوانند تشخیص خوبی از بروز زخم پای دیابتی و تغییرات مختلف روی پوست شما داشته باشد.

هنگامی ‌که زخم در نواحی پا به وجود آید، شخص دیابتی لمس شدن و یا دمای گرم یا سرد را احساس نخواهد کرد. بنابراین در هنگام معاینات پزشکی و تشخیص بهتر این زخم‌ها، از نخ، نوک چنگال و دیگر موارد تیز استفاده خواهد شد تا بتوان درک درستی از میزان قدرت حس کردن فرد روی نواحی مد نظر داشت.

همچنین در کنار معاینات جسمانی، آزمایشات مختلفی همچون ادرار و یا آزمایش خون صورت می‌گیرد و از این طریق می‌تواند به پزشک کمک کند تا شناخت دقیق‌تری از وجود زخم‌های مختلف روی بدن فرد داشته باشد.

زیرا میزان عفونتی که از طریق رادیولوژی در پوست افراد صورت می‌گیرد، می‌تواند میزان درجه‌بندی زخم پای دیابتی‌ها را تشخیص بدهد.

از این ‌رو در هنگام مراجعه به مراکز درمان زخم پای دیابتی، تمامی این مراحل سپری می‌گردد تا بتوان درمان بهتری را برای شما حاصل کرد و از عفونت‌های قطع عضو و عفونت‌های بسیار جدی جلوگیری شود.

شرایط تشخیص زخم پای دیابتی
شرایط تشخیص زخم پای دیابتی

علائم و نشانه‌های زخم پای دیابتی در افراد به چه صورت است؟

مهم‌ترین نکته برای زخم پای دیابتی، درجه‌بندی آن می‌باشد.  برای این ‌که بتوانید به‌ خوبی زخم پای دیابتی را تشخیص بدهید، باید به علائم و نشانه‌های موجود آن آگاه باشید.

امکان دارد که بنا بر شرایط جسمانی هر فرد و بیماری و وخامت بیماری او، نشانه‌های بسیار مختلفی برای بروز زخم پای دیابتی به وجود آید. به ‌همین دلیل نمی‌توان قطع به ‌یقین گفت که تمامی افراد، شرایط مشابه با یکدیگر را تجربه می‌کنند.

نشانه‌ها و علائم

علائم هر فردی با دیگری متفاوت می‌باشد، اما در ادامه این مبحث به تشخیص دکتر سلیمی به‌ عنوان بهترین پزشک در زمینه درمان دیابت، فهرستی برای شما از نشانه‌ها و علائم این معضل خواهیم داشت تا با شناخت به‌ موقع آن فورا بتوانید در مراکز درمان زخم پای دیابتی در برطرف نمودن آن تلاش کنید. این نشانه‌ها به‌ شرح زیر می‌باشد.

  • سوزش‌های دردناک در نواحی پا
  • تغییر شکل پاها
  • ایجاد زخم‌های خشک یا زخم‌های ترشح دار
  • ایجاد تاول و زخم‌های بدون درد
  • تغییر دمای پوست
  • تغییر رنگ پوست
  • از بین رفتن حس در پاها
  • سوزن سوزن شدن پاها

به ‌غیر از این علائم و نشانه‌های ذکر شده، هنگامی‌ که میزان عفونت در نواحی پا بیشتر می‌شود، امکان دارد نشانه‌ها و علائم دیگری در بدن فرد بروز پیدا کند و سبب بر هم خوردن و باعث به وجود آمدن معضلات گردد.

هنگامی‌ که درصد عفونت در زخم‌های دیابتی‌ها افزایش پیدا می‌کند، آن‌ها را با علائمی همچون لرز، تب، قرمزی، لرزش، قند خون غیر قابل‌ کنترل نیز مواجه خواهد کرد و در صورت وجود بروز این ‌گونه علائم و نشانه‌ها، بهتر است که به مراکز درمان زخم پای دیابتی مراجعه کنید تا در کمترین زمان ممکن با رسیدگی به این زخم‌ها، از وخامت اوضاع جلوگیری کنید.

نشانه‌ها و علائم
نشانه‌ها و علائم

برای پیشگیری از ایجاد زخم پای دیابتی، چه کاری باید انجام داد؟

مهم‌ترین موضوع این است که وجود بیماری دیابت، زمینه مناسبی برای به وجود آمدن زخم پای دیابتی می‌باشد. بنابراین افرادی که درگیر بیماری دیابت شدید و حاد هستند، باید تا جای ممکن دست و پای خود را در معرض خطرات جدی نگذارند.

به دلیل این‌ که افزایش یافتن میزان قند در بدن آن‌ها به نسبت افراد عادی، اعضای بدن آن‌ها را آسیب پذیرتر خواهد کرد. بنابراین کنترل کردن قند روزانه و استفاده از داروهای مؤثر می‌تواند به آن‌ها برای پیشگیری از وجود زخم‌های دیابتی کمک کند.

‌علاوه بر این‌ موضوع، افراد دیابتی باید بررسی روی نواحی پاها و بین انگشتان داشته باشند. چرب نگه‌داشتن دائمی نواحی پا می‌تواند به این ‌موضوع کمک کند.

خشکی بیش ‌از اندازه پوست

زیرا یکی از مهم‌ترین دلایل برای به وجود آمدن زخم پای دیابتی، خشکی بیش ‌از اندازه پوست می‌باشد. البته امروزه کفش‌های مخصوصی برای افراد دیابتی طراحی ‌شده است که استفاده از آن‌ها می‌تواند بسیار مفید باشد.

هنگامی‌ که افراد دیابتی زخم‌های بسیار کوچک و سطحی را روی پوست خود مشاهده می‌کنند، باید فورا به نزد دکتر سلیمی به ‌عنوان بهترین پزشک در زمینه درمان دیابت مراجعه کنند. زیرا در صورتی ‌که این زخم‌ها به درجه حادتری برسد، امکان دارد که شرایط درمانی توسط مراکز درمان زخم پای دیابتی میسر نباشد.

بنابراین هیچ‌ گونه تاخیر و تعللی در هنگام مراجعه به پزشک نداشته باشید. زیرا در صورتی ‌که درمان در مراحل اولیه انجام نگیرد، معضل بسیار خطرناکی پیش پای شما می‌باشد.

نکاتی که کمک می‌کند تا در پیشگیری و ایجاد زخم‌های دیابتی موفق باشید، موارد زیر شمرده می‌شوند.

  • بهتر است به تمامی اقدامات برای جلوگیری از ایجاد زخم‌ها اهمیت بدهید.
  • در هنگام وجود بیماری دیابت، از تحت فشار قرار دادن پاها جلوگیری کنید.
  • هر شب پاهای خود را با آب ولرم شست و شو بدهید.
  • پوشیدن جوراب و کفش تنگ برای شما در دوران بیماری دیابت مناسب نیست.
  • از سوختگی‌های پا به واسطه وسایل گرمازا جلوگیری کنید.
  • هنگام استفاده از موتور سیکلت، کرسی، بخاری و دیگر وسایل داغ، مراقب پای خود باشید.
  • تلاش کنید که هر گونه زخم و التهاب در پوست شما به وجود نیاید.
  • در کنترل و مدیریت روزانه قند خون خود تلاش کنید.
  • شناخت بهتری از درجه‌بندی زخم پای دیابتی داشته باشید تا در زمان مناسبی درمان را فراهم سازید.

تمامی این مراحل کمک می‌کند که بتوانید به ‌عنوان عوامل جلوگیری از به وجود آمدن زخم پای دیابتی با شناخت بیشتری در این مسیر قدم بردارید. زیرا بیماری دیابت عوارض بسیار زیادی دارد که در صورت عدم آگاهی آن‌ها، امکان دارد معضلات بسیار نگران ‌کننده‌ای در انتظار شما باشد.

در صورتی ‌که هر کدام از زخم‌های کوچک را روی نواحی خود مشاهده کردید، بهتر است با مراکز درمان زخم پای دیابتی مشورت داشته باشید. دکتر سلیمی در این امر نیز می‌تواند راهنمای مناسبی برای شما به منظور درمان این زخم‌ها باشد.

اهمیت دسته‌بندی زخم پای دیابتی در چه مواردی می‌باشد؟

هنگامی‌ که بتوانید شناخت درستی در رابطه با درجه‌بندی زخم پای دیابتی داشته باشید، سازماندهی و برنامه‌های درمانی و با شرایط بهتری برای شما اتفاق می‌افتد.

در همین راستا با پیگیری‌های منظم می‌توانید با شناخت بهتر درجه‌بندی زخم پای دیابتی، درمان را فراهم سازید. در چندین سال اخیر، طبقه‌بندی درستی برای زخم پای دیابتی‌ها انجام ‌گرفته است،

اما برخی از آن‌ها همچنان به ‌صورت جهانی مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. در ادامه این مبحث، به شرح این دسته‌بندی‌ها خواهیم پرداخت تا با شناخت بهتر برای راهکارهای درمانی زخم پای دیابتی اقدام کنید.

درجه ‌بندی زخم با توجه به  عفونت

مهم‌ترین درجه‌بندی که برای زخم پای افراد دیابتی صورت می‌گیرد، بر اساس میزان عفونت‌های آن می‌باشد که به شرح زیر ذکر می‌گردد.

بدون عفونت

وجود این دسته از زخم‌ها شامل هیچ‌ گونه علامت التهابی، چرک و یا ترشح نخواهد بود و زخم‌های موجود علائمی همچون قرمزی، حساسیت، درد و یا دیگر موارد را در نواحی خود ندارند.

زخم خفیف

زخم‌های خفیف در نواحی پاها هیچ‌ گونه علائمی ندارند و ترشحات عفونی از آن‌ها حاصل نمی‌گردد. در نهایت قطر این نوع از زخم‌ها ۲ سانتیمتر می‌باشد. به ‌همین دلیل با توجه به این‌ که میزان التهاب آن‌ها بسیار کم می‌باشد و قرمزی بسیار کمی دارند، در دسته‌بندی زخم‌های خفیف شمرده می‌شوند.

زخم متوسط

از نظر ظاهری و حال عمومی، این دسته از زخم‌ها در حالت نرمال قرار دارند و علامت‌های التهابی نیز در آن‌ها مشهود می‌باشد. امکان دارد عفونت‌های چرکی در این نوع از زخم‌ها حاصل گردد و قطر آن‌ها بیشتر از ۲ سانتیمتر در بدن افراد مشاهده شود.

با توجه به این ‌که سطح گسترده‌تری از این زخم‌ها در بدن افراد یافت می‌گردد، امکان دارد تا مفصل استخوان و یا تاندون عضله‌ها نفوذ کرده باشد. بنابراین باید توجه بهتر و بیشتری به این دسته از زخم‌ها داد و برای عدم پیشرفت آن‌ها تلاش کرد.

زخم متوسط
زخم متوسط

زخم شدید

تمامی علائم موجودی که در این زخم‌ها وجود دارد، نگران‌کننده می‌باشد و عفونت تا عمق استخوان نفوذ کرده‌ است. امکان دارد در کنار آن، فرد، درگیر مواردی همچون کاهش میزان فشار خون، استفراغ، تب، لرز و گیجی نیز شود. این دسته از زخم‌ها و عفونت‌ها نیازمند رسیدگی فوری توسط مراکز درمان زخم پای دیابتی‌ها می‌باشند.

در حالت کلی لازم است بدانید هنگامی‌ که عمق زخم و اندازه آن بیشتر شود، باعث می‌شود تا استخوان موجود افراد بیشتر در معرض دید قرار بگیرد که این مسئله نگران‌کننده می‌باشد.

وجود عفونت‌ها باعث بوی نامطبوع و افزایش حرارت و یا تورم روی پوست خواهد شد. در صورت مشاهده این دسته از زخم‌ها، باید فورا از تخصص‌های دکتر سلیمی به ‌عنوان بهترین پزشک در زمینه درمان دیابت بهره‌مند شوید تا بتوانید کنترل اوضاع را در دست بگیرید.

زخم شدید
زخم شدید

درجه‌بندی زخم پای دیابتی‌ها بر چه اساس است؟

برای این‌ که شناخت بهتری در رابطه با انواع زخم‌های پای دیابتی‌ها داشته باشید، چندین روش مختلف برای تشخیص آن‌ها وجود دارد.

مهم‌ترین موضوع میزان عمق زخم می‌باشد و از این طریق می‌توان تشخیص داد که زخم مد نظر از کدام یکی از دسته‌بندی‌های موجود می‌باشد و به‌ مرور زمان در صورت عدم اهمیت به زخم مربوطه، امکان دارد تا به حالت وخیم‌تری تبدیل شود که مراحل درمان برای این موارد سخت‌تر خواهد بود.

حال در ادامه از مراحل مختلف زخم پای دیابتی‌ها تحت تخصص دکتر سلیمی برای شما خواهیم گفت تا در صورت لزوم بتوانید از طریق مراکز درمان زخم پای دیابتی، به بهترین درمان برسید.

مرحله اول زخم

در ابتدای امر، پوست نواحی پا به رنگ قرمز تبدیل می‌شود و مهم‌ترین مشخصه این است که تا جای ممکن بافت‌های موجود در نواحی پا نرم‌تر از دیگر بافت‌های بدن خواهد شد.

یکی از مهم‌ترین نشانه‌هایی که می‌توان از طریق آن به زخم پای دیابتی مرحله اول رسید، میزان قرمزی ها در سطح پوست افراد می‌باشد. این قرمزی با کمترین فشار ممکن از بین خواهد رفت و این مسئله به‌ عنوان مهم‌ترین دلیل شناخت زخم دیابتی می‌باشد.

اگر از دسته افرادی هستید که درگیر معضل دیابت می‌باشید، در صورتی ‌که چنین قرمزی هایی را روی نواحی پوست خود مشاهده کرده‌اید، بهتر است به این نشانه‌ها اهمیت بدهید و فورا در مراحل اولیه، برای درمان اقدام کنید.

مرحله اول زخم
مرحله اول زخم

مرحله دوم زخم

هنگامی ‌که به مرحله اول زخم پای دیابتی‌ها بی‌توجه باشید، به ‌مرور زمان در کنار قرمزی ها التهاباتی در سطح پای افراد به وجود خواهد آمد که کاملاً قابل ‌رؤیت هستند.

این التهابات باعث سفت شدن بافت‌های زیرین پوست می‌گردد و به‌ مرور زمان به دلیل عدم رسیدگی و درمان، مراحل شکل‌گیری زخم پای دیابتی‌ها گسترش پیدا می‌کند و به مراحل حادتری تبدیل خواهد شد.

به‌ همین دلیل توصیه دکتر سلیمی به ‌عنوان بهترین پزشک در زمینه درمان دیابت این است که حتما به‌ محض دیدن مراحل اولیه زخم، از طریق مراکز درمان زخم پای دیابتی در صدد درمان و برطرف نمودن این زخم‌ها برآیید. در غیر این صورت با عفونی شدن آن‌ها کار بسیار دشوارتری در پیش پای شما می‌باشد.

مرحله سوم زخم

با عدم توجه در مرحله اول و دوم زخم پای دیابتی‌ها، در مرحله سوم، پوست پای فرد دچار نکروز خواهد شد و چربی‌های مختلفی در اطراف مناطق زخم به وجود خواهد آمد.

این شرایط سبب می‌شود تا لایه‌ها و پوست اطراف زخم به ‌مرور زمان از بین بروند و در نهایت باعث عمیق‌تر شدن زخم موجود روی نواحی پا می‌گردد. این زخم به ‌حدی عمیق خواهد شد که دیگر قابل ‌مشاهده می‌باشد.

گاهاً در این مرحله ترک‌هایی روی سطح پوست و نواحی زخم صورت می‌گیرد و ترشحات خونابه هایی از آن‌ها حاصل می‌گردد که این مسئله می‌تواند روند درمان برای زخم پای دیابتی‌ها را طولانی‌تر کند.

به وجود آمدن این دسته از زخم‌ها باعث می‌شود تا میزان ضخامتی که در سطح زیرین پوست وجود دارد، از بین برود و ضخامت مابین ماهیچه‌ها و پوست‌ها نیز برطرف می‌شود و به‌ همین دلیل است که اهمیت درمان زخم پای دیابتی‌ها در مراحل اولیه بسیار بالا است.

مرحله سوم زخم
مرحله سوم زخم

مرحله چهارم زخم

اگر فرد هیچ درکی در رابطه با زخم پای دیابتی‌ها نداشته باشد،  با وارد شدن به مرحله سوم، این شرایط اتفاق می‌افتد که تمامی چربی‌هایی که در زیر سطح پوست وجود دارند، از بین خواهند رفت و به‌ مرور زمان باعث می‌شوند تا پوست زخم خشک و بدون آب شود.

با وارد شدن به مرحله چهارم زخم پای دیابتی‌ها و خشک شدن نواحی پوست، کار درمان برای پزشکان متخصص سخت‌تر خواهد شد و امکان دارد که پروسه طولانی‌تری برای درمان سپری گردد.

البته در بسیاری از موارد و مواقع امکان دارد که عفونت، سطح زخم را پوشش داده باشد که این مسئله بسیار نگران‌کننده می‌باشد.

مرحله پنجم زخم

در مرحله پنجم، کاملاً وجود زخم مشهود می‌باشد و تمامی بافت‌های نکروزی که در نواحی زخم به ‌وجود آمده اند، قابل ‌رؤیت هستند.

این مسئله به ‌عنوان یک زنگ خطر جدی برای افراد دیابتی که دچار زخم پا شده‌اند، می‌باشد. در صورتی که هیچ توجهی به این زنگ خطر نداشته باشند، قطعاً عوارض جبران‌ناپذیری گریبان‌گیر آن‌ها خواهد بود.

برای شناخت بیشتر مراحل زخم، دکتر سلیمی به ‌عنوان بهترین پزشک در زمینه درمان دیابت می‌تواند به شما کمک کند تا در زمان مناسب از راهکارهای درمانی بهره‌مند شوید.

مرحله پنجم زخم
مرحله پنجم زخم

مرحله ششم زخم

در این مرحله، میزان جراحت زخم به‌ حدی در پوست زیاد شده ‌است و با توجه به این ‌که هیچ اهمیت و درمانی برای آن انجام نگرفته ‌است، شرایط درمانی برای آن سخت‌تر است.

در واقع زخم موجود باعث آسیب‌رساندن به استخوان‌های شخص می‌گردد و در نهایت عارضه‌ای با نام استئومیلیت اتفاق می‌افتد که مهم‌ترین اصل در راستای زخم پای دیابتی‌ها شمرده می‌شود و در صورت بروز این عارضه، زخم به مرحله‌ بسیار حادی از خود رسیده ‌است.

مرحله هفتم زخم

مرحله نهایی که عمق وخامت زخم پای دیابتی‌ها را نشان می‌دهد، مرحله هفتم می‌باشد. در این مرحله، التهابات بسیار زیاد عفونی در نواحی زخم اتفاق افتاده‌ است و عفونت‌های پاتولوژیک که به‌ عنوان یک ارگان اساسی برای به وجود آمدن انواع عفونت‌های دیگر در سطح پوست شناخته می‌شوند، باعث شرایط حادتری در زخم پای دیابتی خواهند شد.

در واقع وخامت اوضاع در این شرایط به‌ حدی زیاد است که می‌توان تمامی اجزای زخم را دید. به وجود آمدن التهابات مفصلی عفونی، بسیار نگران‌ کننده می‌باشد.

علائم و نشانه‌های بسیار زیادی برای این شرایط وجود دارد که مهم‌ترین آن از بین رفتن پوست ماهیچه، بافت‌های استخوان و تاندون می‌باشد.

همین ‌طور در این شرایط مواردی همچون خار پاشنه، تاول انگشتان، درد پاشنه، خشکی و ترک‌های پوستی، عفونت‌های قارچی بین انگشتی، ضخیم شدن پوست، درد در هنگام استراحت، خم شدن انگشت شست به سمت دیگر انگشتان و دیگر عوارض موجود اتفاق خواهند افتاد.

در شرایطی که فرد بتواند کنترل و نظارت دقیقی بر میزان قند خون خود در طول دوره بیماری دیابت داشته باشد، قطعا از تمامی این عوارض جلوگیری خواهد کرد. اما در صورت لزوم، نیاز است تا از مراکز درمان زخم پای دیابتی کمک بگیرید تا بتوانید در برطرف نمودن این عارضه موفق باشید.

مرحله هفتم زخم
مرحله هفتم زخم

البته تخصص‌های دکتر سلیمی به‌ عنوان یک پزشک حاذق و حرفه‌ای در زمینه برطرف نمودن بیماری دیابت می‌تواند به شما کمک بسیار زیادی کند.

زخم پای افراد دیابتی از چه طریق درمان خواهد شد؟

مهم‌ترین مطلب این است که بتوان تشخیص داد که چگونه زخم پای افراد دیابتی را درمان کنیم. مسئله مهم این است که شدت بیماری افراد، عامل مؤثری برای نوع درمان می‌باشد. به همین دلیل برای تعیین یک راه‌حل مناسب در ابتدا باید درجه‌بندی زخم پای دیابتی‌ها را شناخت.

راهکارهای مختلفی همچون شست و شوی زخم و پانسمان حاوی نقره، درمان‌های غیر جراحی، استفاده از ابزارهای مناسب، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها و دیگر موارد برای درمان زخم پای افراد دیابتی توسط پزشکان حاذقی همچون دکتر سلیمی تجویز خواهد شد.

زخم پای افراد دیابتی از چه طریق درمان خواهد شد؟
زخم پای افراد دیابتی از چه طریق درمان خواهد شد؟

به‌ جز تمامی نکات ذکر شده، داروهای مختلفی توسط دکتر سلیمی برای برطرف نمودن زخم پای افراد دیابتی صورت می‌گیرد. این داروها از نظر مراکز درمان زخم پای دیابتی تاثیر بسیاری برای ضد لخته شدن خون دارد و این شرایط کمک می‌کند تا به ‌مرور زمان زخم پای افراد دیابتی رو به بهبود برود.

در بسیاری از مواقع، به دلیل وجود عفونت در زخم پای افراد دیابتی، نیاز به تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها می‌باشد تا بتوان از پیشرفت زخم جلوگیری کرد. البته براساس نوع زخم، مدت و مقدار تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها متفاوت می‌باشد.

در صورتی‌ که فرد حساسیت دارویی داشته باشد، باید حتما آن را با پزشک در میان بگذارد تا بتوان از آنتی‌بیوتیک‌های مؤثری برای برطرف نمودن زخم‌های موجود افراد دیابتی استفاده کرد.

استفاده از جراحی برای درمان زخم پای دیابتی‌ها

در برخی از شرایط، امکان دارد که اوضاع وخامت زخم پای افراد دیابتی به حدی زیاد باشد که استفاده از داروهای مختلف کارساز نباشد. در این مواقع به توصیه دکتر سلیمی، برای برطرف نمودن زخم‌های موجود باید از راهکار جراحی استفاده کرد.

این شرایط به ‌عنوان جراحی‌های اورژانسی از طریق گاز گانگرن، فاشئیت نکروزان انجام خواهد شد. اگر بیمار اطلاعات کلی در رابطه با درجه‌بندی زخم‌های مختلف داشته باشد

و در زمان مشخص ‌شده ای به شناخت آن برسد، در صورتی‌ که به دکتر سلیمی مراجعه کند، آنتی‌بیوتیک‌های مختلفی برای او تجویز خواهد شد. بنابراین این راهکار می‌تواند از جراحی‌ها جلوگیری کند.

اما هنگامی ‌که به دلیل عدم توجه و بی‌دقتی هیچ درمانی برای زخم موجود صورت نگیرد، مراکز درمان زخم پای دیابتی برای برطرف نمودن این معضل نیاز به جراحی دارند.

مراحل مختلفی که برای جراحی زخم پای افراد دیابتی صورت می‌گیرد، به شرح زیر می‌باشد:

  • حذف کردن و برداشتن بافت‌های فاسد و مرده پوست
  • جراحی پا
  • بای‌پس عروق برای افرادی که به عروق محیطی دچار شده‌اند
  • قطع عضو

شناخت زخم پای افراد دیابتی تاثیر بسیار زیادی روی جلوگیری از قطع عضو دارد

شناخت زخم پای افراد دیابتی تاثیر بسیار زیادی روی جلوگیری از قطع عضو دارد. زیرا هنگامی‌ که بتوانید وخامت اوضاع را تشخیص بدهید، در مراحل اولیه به درمان خاص زخم پای افراد دیابتی خواهید پرداخت.

اما در صورتی ‌که اوضاع وخامت زخم بسیار زیاد شود، هیچ شرایط درمانی برای آن صورت نمی‌گیرد و برای دکتر سلیمی هیچ راه ‌حل دیگری به‌ جز قطع کردن عضو باقی نخواهد ماند.

در مواقع جراحی، پزشک با توجه به تشخیص خود بخشی از پوست‌های اضافی که محل زخم را احاطه کرده ‌است و رنگ آن‌ها سیاه یا کبود می‌باشد، حذف می‌کند و برای قطع عضو باید تا جایی ‌که کبودی حاصل شده‌ است، قطع عضو صورت بگیرد.

مهم‌ترین دلیلی که باعث می‌شود قطع عضو انجام بگیرد

مهم‌ترین دلیلی که باعث می‌شود قطع عضو انجام بگیرد، این است که عفونت‌ها به دیگر نواحی پا سرایت نکند و باعث پیشروی عفونت در بدن نشود. اغلب این شرایط و قطع کردن پا توسط مراکز درمان زخم پای دیابتی صورت می‌گیرد.

البته در برخی مواقع امکان دارد تا قطع عضو فقط بر مناطق عفونت‌زا شکل نگیرد، بلکه دیگر مناطقی که در آن‌ها عفونت وجود دارد نیز قطع شوند.

به ‌همین دلیل، قطع عضو یک راهکار مناسب برای درمان زخم پای افراد دیابتی نیست و این مسئله می‌تواند معضلات و مشکلات مربوط به خود را داشته باشد.

مهم‌ترین دلیلی که باعث می‌شود قطع عضو انجام بگیرد
مهم‌ترین دلیلی که باعث می‌شود قطع عضو انجام بگیرد

پزشک تا جای ممکن تلاش می‌کند تا از قطع عضو برای بیمار خودداری کند. اما در صورت لزوم، هنگامی ‌که هیچ کدام از اقدامات درمانی جواب‌گو نباشد، به‌ ناچار از این راه ‌حل استفاده خواهد کرد.

استفاده از راه ‌حل‌های خانگی برای درمان زخم پای دیابتی‌ها

در بسیاری از مواقع امکان دارد که راهکارهای پزشکی پاسخ‌گوی درمان زخم پای افراد دیابتی نباشد. اما روش‌های سنتی و خانگی امکان دارد تاثیر بسیار زیادی روی درمان این زخم‌ها در مراحل اولیه داشته باشد.

حال برخی از آن‌ها را برای شما شرح خواهیم داد تا در صورت مشاهده مراحل اولیه زخم‌ها بتوانید از این درمان‌ها استفاده داشته باشید. البته توجه کنید که این درمان باید  تحت نظر پزشک اتفاق بیفتد، زیرا امکان دارد برخی از آن‌ها برای شرایط شما مناسب نباشد.

عسل برای درمان زخم پای دیابتی‌ها

یکی از مهم‌ترین راهکارهای درمانی برای اغلب زخم‌های موجود به خصوص زخم پای دیابتی‌ها، عسل می‌باشد. خواص بسیار زیادی در پی مصرف عسل وجود دارد.

مواردی همچون ضد ویروس بودن، آنتی‌اکسیدان، ضد التهاب و ضد باکتری از مهم‌ترین آن‌ها شمرده می‌شود. بنابراین در مراحل ابتدایی عفونت می‌تواند با آن‌ها مبارزه کند.

به ‌غیر از آن سبب محافظت از پوست می‌گردد و باعث می‌شود تا هر گونه عفونتی که در بدن بیمار وجود دارد، به مراحل پیشرفته‌تری نرسد. برای این ‌که بتوانید از عسل برای درمان زخم پای افراد دیابتی استفاده کنید، عسل‌های ارگانیک نتیجه بهتری خواهند داشت.

عسل برای درمان زخم پای دیابتی‌ها
عسل برای درمان زخم پای دیابتی‌ها

می‌توانید آن را روی زخم بریزید و مالش دهید و با گذشت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، با آب گرم محل زخم را بشویید. اگر در طول روز ۲ تا ۳ بار این کار را انجام بدهید، به ‌مرور زمان برای درمان زخم پای افراد دیابتی تاثیرگذار می‌باشد.

آلوئه ورا برای درمان زخم پای دیابتی‌ها

یک راهکار مؤثر دیگر، مصرف آلوئه ورا برای درمان زخم‌های افراد دیابتی ذکر می‌گردد.  خصوصیات و ویژگی‌های بسیار زیادی در پی استفاده از آلوئه ورا وجود دارد که برای درمان زخم مفید است.

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن ضد التهاب، ضد درد و ضد میکروب بودن آن می‌باشد. گیاه آلوئه ورا می‌تواند در کاهش یافتن التهابات موجود و دردهای ناشی از زخم پای افراد دیابتی مؤثر واقع شود.

همچنین برای برطرف نمودن عفونت‌ها مؤثر واقع می‌شود. برای ‌این که نتیجه بهتری از این درمان بگیرید، بهتر است ۲ تا ۳ بار در طول روز آن را روی زخم پای افراد دیابتی مالش بدهید.

کافئین برای درمان زخم پای دیابتی‌ها

مهم‌ترین دلیلی که باعث به وجود آمدن زخم‌ها در افراد دیابتی خواهد شد، عدم خون‌رسانی به بخش انتهایی پا می‌باشد. وجود این عفونت‌ها بدین معناست که بعداً شرایط مبارزه کردن با عفونت‌ها را ندارد.

بنابراین استفاده از کافئین می‌تواند باعث تحریک سیستم عصبی مرکزی گردد و همین ‌طور میزان جریان خون را در بدن افراد افزایش می‌دهد.

اغلب افرادی که دچار مشکلات گردش خون در نواحی پا هستند، با مصرف کافئین می‌توانند این مشکل را برطرف کنند و باعث افزایش عملکردهای سیستم ایمنی بدن شوند. بنابراین کافئین نیز می‌تواند در برابر زخم‌ها از بدن دفاع کند.

کافئین برای درمان زخم پای دیابتی‌ها
کافئین برای درمان زخم پای دیابتی‌ها

غذاهای سرشار از منیزیم برای درمان زخم پای دیابتی‌ها

طبق اطلاعات مربوط به علم پزشکی، هنگامی ‌که انواع مواد معدنی به بدن وارد می‌شوند، باعث می‌شود تا سرعت التیام زخم‌ها در بدن افراد دیابتی بیشتر شود.

هنگامی عفونت‌ها شدیدتر می‌شوند که تغییراتی در انواع مواد معدنی بدن اتفاق می‌افتد. فقر منیزیم یکی از مهم‌ترین مواردی است که می‌تواند باعث پیشرفت عفونت‌ها شود و روی سیستم ایمنی بدن و عملکرد ضعیف آن تاثیرگذار باشد.

غذاهایی که سرشار از منیزیم هستند، می‌توانند باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن شوند و در درمان انواع زخم‌ها تاثیرگذار باشد.

به‌ همین دلیل هنگام مراجعه به مراکز درمان زخم پای دیابتی‌ها، مصرف غذاهایی همچون آواکادو، کدو تنبل، شکلات تیره، موز و دیگر مواردی که حاوی منیزیم بسیار هستند، به بیمار توصیه خواهد شد.

روغن زیتون برای درمان زخم پای دیابتی‌ها

حتما در رابطه با خواص بسیار زیاد روغن زیتون بسیار می‌دانید. یکی از مهم‌ترین خواص آن التیام بخشیدن زخم‌ها می‌باشد. با توجه به این‌ که اسیدهای چرب امگا ۳ در روغن زیتون بسیار یافت می‌گردد، سبب ترمیم زخم‌ها می‌شود.

همین ‌طور در کم شدن التهابات موجود، کمک بسیار زیادی خواهد کرد. اگر یک فرد دیابتی که دچار زخم‌های پا شده ‌است، از روغن زیتون در رژیم روزانه خود استفاده داشته باشد، قطعا خشکی‌های موجود در پوست از طریق این روغن برطرف خواهند شد و می‌تواند عملکرد بسیار بالایی در بهبود زخم پا داشته باشد.

به‌ حدی مصرف روغن زیتون بالا است که می‌توانید در انواع سوپ‌ها، غذاها یا سالادهای خود از این روغن پرفایده استفاده داشته باشید.

در هر صورت برای این‌ که بتوانید به درمان زخم پای دیابت افراد دیابتی برسید، نیاز به تخصص یک پزشک حاذق در این زمینه دارید. درست است که راهکارهای خانگی می‌تواند تاثیر خوبی روی درمان این زخم‌ها داشته باشد،

اما در ابتدا نیاز است تا با یک پزشک حاذق در این زمینه مشورت کنید. دکتر سلیمی به‌ عنوان بهترین پزشک در زمینه درمان دیابت می‌تواند به شما کمک کند تا از راهکارهای اصولی و حرفه‌ای برای این درمان استفاده داشته باشید.

روغن زیتون برای درمان زخم پای دیابتی‌ها
روغن زیتون برای درمان زخم پای دیابتی‌ها

سخن آخر

در این مطلب تلاش کردیم تا اطلاعات جامع و کاملی در رابطه با زخم پای افراد دیابتی برای شما داشته باشیم تا در صورت مشاهده کوچک‌ترین زخم‌ها، به مراکز درمان زخم پای دیابتی مراجعه کنید و فورا از اقدامات درمانی استفاده داشته باشید.

در صورتی‌ که کوچک‌ترین زخم را در راستای بیماری دیابت در نواحی مختلف بدن خود به خصوص پاها احساس کردید، بهتر است از عملکردهای درمانی استفاده داشته باشید.

از نظر دکتر سلیمی، بهترین نکته برای شناخت به ‌موقع زخم‌ها این است که بتوانید روزانه پاهای خود را چک کنید تا اگر تغییری در آن‌ها مشاهده شد، فورا براساس مرحله اولیه زخم‌های دیابتی، به درمان آن‌ها بپردازید.

راهکارهای دیگر از نظر دکتر سلیمی استفاده از کفش و جوراب مناسب و یا شستن روزانه پاها می‌باشد. این کار باعث می‌شود تا هر گونه عفونتی در نواحی پاها اتفاق نیفتد. کوتاه کردن ناخن‌ها برای افراد دیابتی باید با دقت بسیار بالایی انجام بگیرد؛

فرورفتن ناخن در گوشت می‌تواند میزان عفونت در بدن آن‌ها را بسیار بیشتر کند

زیرا فرورفتن ناخن در گوشت می‌تواند میزان عفونت در بدن آن‌ها را بسیار بیشتر کند. در صورتی‌ که افراد دیابتی دچار میخچه یا پینه‌ پا شوند، باید مراقبت‌های خوبی برای درمان آن انجام بدهند. زیرا عدم مراقبت در این ‌باره می‌تواند میزان عفونت در بدن افراد را بیشتر کند.

مهم‌ترین موضوع برای عدم شکل‌گیری زخم پای افراد دیابتی از نظر دکتر سلیمی، کنترل کردن میزان قند خون در طول روز می‌باشد. همین‌ طور موارد زمینه‌ای همچون کشیدن سیگار می‌تواند آسیب بسیاری روی بافت‌های مختلف پا داشته باشد. شما باید بتوانید در طول دوره بیماری دیابت از پاها در برابر گرما و سرما محافظت داشته باشید.

با رعایت تمامی موارد ذکر شده، می‌توانید از راه‌ حل‌های پیشگیری زخم‌های پای افراد دیابتی استفاده داشته باشید. اما در صورت هر گونه مشکل، بهتر است که به مراکز درمان زخم پای دیابتی مراجعه کنید تا بتوانید از بهترین روند درمانی بهره‌مند شوید.

منبع:

cutt.ly

رژیم لاغری یک ماهه رایگان
رژیم غذایی
رژیم لاغری یک ماهه رایگان

رژیم لاغری یک ماهه رایگان موضوعی است که در این مقاله قرار است در رابطه با آن مطالب مفیدی را به شما ارائه بدهیم. شما

من رژیم شیر گرفتم
رژیم غذایی
من رژیم شیر گرفتم

در این مقاله، قصد داریم تا در مورد موضوع من رژیم شیر گرفتم با شما صحبت کنیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید. شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید