مباحثی پیرامون جراحی چاقی

مباحثی پیرامون جراحی چاقی
فهرست مطالب

در این مقاله از سایت دکتر سلیمی قصد داریم راهنمای جامعی از مباحثی پیرامون جراحی چاقی را خدمتتان ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

با توجه به آمار روز افزون افراد مبتلا به بیماری چاقی، همواره راه های متفاوتی برای درمان این عارضه، توسط متخصصان امر، معرفی شده اند. یکی از بهترین راه های درمانی بیماری چاقی، از درجات بالای آن، جراحی چاقی است.

به جهت اهمیت این موضوع، این مقاله به بررسی مبحث ” مباحثی پیرامون جراحی چاقی ” اختصاص داده ایم. چنان چه علاقمند به این موضوع هستید، با ما تا انتهای این مقاله، همراه شوید.

پیشنهاد می کنیم از پست عمل اسلیو معده و نکاتی پیرامون ان دیدن کنید.

جراحی چاقی چیست؟

جراحی چاقی، درمانی بر بیماری چاقی است که با ایجاد تغییراتی در سیستم گوارشی فرد مبتلا به بیماری چاقی، و به کمک کاهش غذای دریافتی و کم کردن جذب مواد غذایی، باعث کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام، می گردد.

این روش، مناسب برای افرادی است که شاخص توده بدنی ایشان، در سطح چاقی مفرط قرار داشته باشد.

جراحی چاقی چیست؟
جراحی چاقی چیست؟

همچنین، چنان چه فرد نتوانسته است با رژیم لاغری و ورزش مداوم، وزن خود را کاهش دهد نیز، برای درمان چاقی خود، با صلاحدید جراح، می تواند اقدام به انجام جراحی چاقی نماید. ابتلا به انواع بیماری های مرتبط به چاقی نیز، از دیگر موارد انجام عمل جراحی چاقی به شمار می رود.

جراحی چاقی را می توان بهترین گزینه درمان افراد با وزن بالا در نظر گرفت که در زمانی مشخص و کوتاه، می تواند حجم وسیعی از وزن ایشان را، کاهش دهد. از فواید جراحی چاقی، می توان به بازگشت ناپذیر بودن وزن از دست رفته اشاره کرد.

دلایل انجام جراحی چاقی

از جمله مباحثی پیرامون جراحی چاقی، می توان به علل انجام این جراحی، اشاره کرد. جراحی چاقی، علاوه بر کاهش وزن، دلایل دیگری را نیز، دنبال می نماید. یکی از علل انجام این عمل جراحی، ایجاد تغییراتی عمده و در عین حال مثبت، در سبک زندگی افراد می باشد.

یکی از علل اصلی چاقی، داشتن یک سبک نادرست زندگی است. پس از انجام جراحی چاقی، فرد سبکی جدید و در عین حال، صحیح از زندگی را دنبال می کند که این امر، باعث ایجاد تغییراتی مثبت، در زندگی شخص می گردد.

علاوه بر این، بیماری چاقی، عموماً با بسیاری از بیماری های جانبی، مانند دیابت نوع دو، انواع بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون و کلسترول خون بالا، انواع بیماری های تنفسی مانند آسم و آپنه خواب و .. همراه است.

یکی از علل اصلی انجام جراحی چاقی، درمان این بیماری ها است

یکی از علل اصلی انجام جراحی چاقی، درمان این بیماری ها است. دلیل بهبودی این بیماری ها، کاهش وزن و کم شدن میزان چربی انباشته شده در بخش های مختلف بدن، پس از انجام جراحی چاقی است.

از دیگر دلایل انجام جراحی چاقی، عدم گرفتن نتیجه مثبت، از دیگر روش های مرتبط با کاهش وزن، نظیر رژیم لاغری و ورزش است.

بسیاری از افرادی که دچار اضافه وزن شدید هستند و پس از آزمودن انواع روش های سنتی، نتوانسته اند وزن خود را کاهش دهند نیز، کاندیدای مناسبی برای انجام این عمل جراحی، به شمار می روند.

روش های مختلف جراحی چاقی

از دیگر موارد مهم در خصوص مباحثی پیرامون جراحی چاقی، روش های مختلف انجام این جراحی است. جراحی چاقی به دو روش باز و یا لاپاراسکوپی، انجام می گیرد. در روش باز، برشی بزرگ بر روی شکم بیمار زده می شود. این برش عظیم، باعث طولانی شدن دوره نقاهت پس از عمل جراحی شده و فرد، پس از گذشت مدتی طولانی می تواند به روال عادی زندگی خود، بازگردد.

هم چنین، از نظر زیبایی، این روش، باعث ایجاد یک اسکار عظیم بر روی شکم می گردد که از نظر علم زیبایی شناسی، تایید شده نیست. در عین حال، امروزه، عمل جراحی چاقی، بیشتر به روش لاپاراسکوپی انجام می گیرد.

در این روش، عمل جراحی، توسط چندین سوراخ کوچکتر از یک بند انگشت انجام می گیرد. لوله های مخصوص به همراه دوربین و سایر تجهیزات جراحی، از طریق این سوراخ های کوچک، وارد بدن بیمار شده و عمل جراحی انجام می گیرد.

نتیجه این عمل، بهبودی سریع تر و دوره نقاهت کوتاه تر است. هم چنین، زخم حاصله از این عمل جراحی، بسیار کوچک بوده و پس از گذشت مدت زمانی کوتاه، به صورت کامل، اثر عمل جراحی، از بین می رود.

عمل های جراحی چاقی، به سبک های متفاوتی انجام می شوند که از آن جمله می توان به محبوب ترین آنها، یعنی اسلیو معده، بای پس معده، بای پس با سوییچ اثنی عشری و نیز بالن گذاری و حلقه قابل تنظیم معده، اشاره کرد. هر یک از این عمل های جراحی، می توانند به روش باز و یا لاپاراسکوپی انجام شوند.

انواع مختلف جراحی چاقی

جراحی چاقی، به سبک های متفاوتی انجام می گیرد که در ذیل به برخی از روش های محبوب آن، اشاره کرده ایم:

  • جراحی چاقی از نوع اسلیو معده

در این عمل جراحی، حجم وسیعی از معده از آن بریده شده و از بدن خارج می گردد. بخش باقی مانده که شباهت بسیار زیادی به آستین لباس دارد، به کمک منگنه مخصوص، دوخته می شود. کاهش حجم معده، با کاهش میزان غذای مصرفی همراه می باشد که این امر، باعث کاهش تدریجی و اصولی وزن، خواهد شد.

جراحی چاقی از نوع اسلیو معده
جراحی چاقی از نوع اسلیو معده
  • جراحی چاقی از نوع بای پس معده

یکی از محبوب ترین و در عین حال سریع ترین روش های کاهش وزن، عمل بای پس معده است. در این روش، بخش بالایی معده به روده کوچک متصل می گردد. در این روش، هیچ بخشی از معده، از بدن خارج نمی گردد.

جراحی چاقی از نوع بای پس معده
جراحی چاقی از نوع بای پس معده

هم چنین، به دلیل کوچک شده حجم معده، میزان غذای مصرفی کاهش یافته و به جهت نادیده گرفتن بخشی از روده، میزان جذب مواد غذایی نیز، کاهش می یابد. این دو در کنار هم، کاهش وزنی با سرعت بالا را به همراه خواهند داشت.

شما در حال مطالعه مقاله مباحثی پیرامون جراحی چاقی، هستید.

  • جراحی چاقی از نوع حلقه گذاری معده

در این روش، یک حلقه با قابلیت تنگی و گشادی، در قسمت بالای معده قرار می گیرد. در این روش، معده اصلی، تنها بخش کوچکی از معده که بالای قسمت حلقه قرار دارد، خواهد بود.

روش حلقه گذاری از جمله جراحی های چاقی بازگشت پذیر است. بیمار در هر زمان، با انجام یک عمل جراحی دیگر، می تواند اقدام به خارج نموده حلقه از بدن خود، بنماید.

  • جراحی چاقی از نوع بالن گذاری معده

در این روش، توسط ابزار ویژه، بالنی در داخل معده قرار داده می شود و به میزان لازم، باد می شود تا حجم وسیعی از معده را در بر بگیرد.

به کمک این روش، تنها حجم کوچکی از معده برای خوردن غذا، جای دارد و میزان غذای مصرفی، تا حد قابل توجهی کاهش می یابد. این روش نیز، بازگشت پذیر بوده و می توان با خارج نمودن بالن از معده، آن را به حالت اولیه، بازگرداند.

جراحی چاقی از نوع بالن گذاری معده
جراحی چاقی از نوع بالن گذاری معده

لازم به ذکر است که، کاهش وزن به روش اسلیو معده و بای پس معده، به هیچ عنوان باز نخواهد گشت و کاهش وزن، همواره تا رسیدن به لاغری، ادامه می یابد.

این، در حالی است که دو روش بالن گذاری و حلقه گذاری، تا زمانی که بالن و یا حلقه در معده باشند، باعث کاهش وزن می شوند و پس از خارج نمودن آن ها از بدن، امکان اضافه وزن مجدد، وجود خواهد داشت.

مباحثی پیرامون جراحی چاقی

چاقی، یک عارضه یک شبه نیست. لذا، نمی توان از انجام جراحی چاقی، انتظار یک نتیجه معجزه آسای سریع را داشت. لازم به ذکر است که میزان سوخت و ساز بدن، در افرادی که به بیماری چاقی مبتلا می باشند، از افراد عادی، کمتر است.

لذا، افراد چاق، با مصرف حتی میزان کمی از کالری، می توانند روند افزایش وزن داشته باشند. پس از انجام جراحی چاقی، تغییراتی مثبت در رفع این عارضه، ایجاد می گردد.

با کاهش میزان غذای مصرفی و جذب کمتر مواد غذایی، مشکلات متابولیسمی ناشی از چاقی، درمان شده و فرد با مصرف غذای کمتر و افزایش میزان سوخت و سوز بدن، به صورت تدریجی، به وزن دلخواه خود، دست خواهد یافت.

چاقی، عوارض بسیاری را به همراه دارد که بدون تردید، این عوارض، از انجام جراحی چاقی، بسیار بیشتر خواهد بود. چاقی، عوارض و بیماری های بسیاری را با خود به همراه دارد که پس از انجام جراحی چاقی، این بیماری ها، بهبود یافته و یا به صورت کامل، درمان می شوند.

کاندیدای مناسب انجام جراحی چاقی

یکی از مهمترین مباحثی پیرامون جراحی چاقی، انتخاب افراد مناسب برای انجام جراحی چاقی است. مهم ترین معیار برای تعیین فرد مناسب، شاخص توده بدنی است.

شاخص توده بدنی، معیاری استاندارد، برای تعیین میزان چربی انباشته شده در بدن است که از تقسیم وزن فرد، بر حسب کیلوگرم، بر مجذور قد بر حسب متر، به دست می آید.

کاندیدای مناسب انجام جراحی چاقی
کاندیدای مناسب انجام جراحی چاقی

بر اساس عدد حاصله، افراد به 6 دسته مختلف تقسیم می شوند که افرادی که میزان شاخص توده بدنی ایشان، از 30 بالاتر است، افراد چاق محسوب می شوند که این چاقی، خود به سه درجه تقسیم می شود.

در این میان، افرادی که میزان شاخص توده بدنی ایشان، بالای 40 باشد، افراد مبتلا به چاقی مفرط به شمار می روند. این افراد، بهترین کاندیدا برای انجام جراحی چاقی هستند.

افرادی که شاخص توده بدنی ایشان، بین 35 الی 40 باشد و به انواع بیماری های مرتبط با چاقی، نظیر دیابت نوع دو، انواع بیماری های قلبی و عروقی، بیماری های تنفسی مانند آپنه خواب و آسم و نیز فشار و کلسترول خون بالا و بسیاری دیگر از انواع بیماری ها، مبتلا باشند، دیگر کاندیداهای مناسب برای انجام جراحی چاقی خواهند بود.

در این میان، افرادی که شاخص توده بدنی ایشان، بالاتر از 30 بوده و نتوانسته اند با ورزش و یا رژیم لاغری، وزن خود را کاهش دهند نیز، با صلاحدید جراح، می توانند اقدام به انجام جراحی چاقی، بنمایند.

لطفا از پست عمل حلقه معده در مشهد دیدن کنید.

سخن پایانی

جراحی چاقی، روشی مناسب و کم عارضه برای درمان بیماری چاقی است که به سبک ها و روش های متفاوتی انجام می گیرد.

افراد مناسب برای انجام جراحی چاقی، می بایست از ویژگی های خاصی برخوردار باشند که در این میان، محاسبه شاخص توده بدنی، برای تعیین کاندیدای مناسب انجام جراحی چاقی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.

کاهش وزن ناشی از انجام جراحی چاقی، به صورت تدریجی انجام می گیرد و وزن از دست رفته، بازگشت پذیر نمی باشد.

این مقاله، به بررسی موضوع ” مباحثی پیرامون جراحی چاقی ” پرداخته است. امید است که آمده های این مقاله، مورد استفاده علاقمندان به این موضوع، قرار گرفته باشد.

روش های درمان دیابت
دیابت
روش های درمان دیابت

در این مقاله سعی می کنیم به این سؤال پاسخ بدهیم که روش های درمان دیابت چیست؟ جراحی چاقی از روش های درمان دیابت با

رژیم سیب و کاهو
رژیم غذایی
رژیم سیب و کاهو

رژیم سیب و کاهو که به عنوان یک رژیم خاص غذایی شناخته می شود، یکی از رژیم های معروف برای کاهش وزن و لاغری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید