قرص پگلیمت

قرص پگلیمت
فهرست مطالب

با ما همراه شوید تا بیشتر با موضوع قرص پگلیمت آشنا شوید.

برای توضیح این که قرص پگلیمت چیست، ابتدا لازم است تا راجع به یک بیماری بسیار شایع در جامعه ی امروزی اشاره کنیم. این بیماری که آن را دیابت می نامیم، به دلیل  تغییرات سبک زندگی و تغذیه ایجاد شده و وضعیت سلامتی افراد را تحت تاثیر خود قرار داده است.

برای آشنایی با عملکرد داروهای خوراکی در درمان دیابت انسولین توصیه می کنیم صفحه دیابت انسولین و داروهای خوراکی را مشاهده کنید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

09120174510

قرص پگلیمت
قرص پگلیمت

کارکرد نامناسب انسولین در بدن، عوارض خاصی به همراه دارد که اعضای بدن از جمله کلیه، قلب، چشم و اعصاب را تحت تاثیر قرار می دهد و این گونه جان فرد نیز به خطر خواهد افتاد.

در صورت بروز دیابت و شناسایی آن توسط پزشک متخصص، لازم است متناسب با نوع دیابت و میزان سن، دارو مصرف کنید. از جمله داروهای موثر می توان به قرص پگلیمت اشاره کرد. در ادامه اطلاعات مفصلی از این قرص در اختیار شما قرار خواهیم داد. امیدواریم مورد توجهتان قرار بگیرد.

اطلاعات دارویی قرص پگلیمت

کاربرد قرص

درمان دیابت

فواید
  • کاهش مرگ و میر
  • جلوگیری از پیشرفت بیماری کلیوی ناشی از دیابت
  • کاهش وزن
  • کاهش میزان فشار خون
  • کنترل قندخون
  • سادگی در مصرف این قرص
موارد منع مصرف
  • اشخاصی که دچار بیماریهای کلیوی هستند
  • اشخاصی که در حال دیالیز هستند
  • اشخاصی که به این قرص آلرژی دارند
عناوین زیر در ادامه بیشتر توضیح داده خواهد شد:

دیابت چیست و چه علائمی دارد؟

انواع دیابت چیست؟

آسیب های عدم کنترل دیابت

روش های مختلف مصرف دارو

قرص چیست و چه اشکالی دارد؟

شش دسته ی کلی قرص های درمان دیابت

قرص های خوراکی ضد دیابت مختص چه کسانی است؟

چه زمانی باید از قرص های ترکیبی ضد دیابت استفاده کرد؟

تاریخچه ی ترکیب متفورمین و امپاگلیفلوزین

قرص پگلیمت چیست؟

سایر شرکت های تولید کننده ی متفورمین و امپاگلیفلوزین

قرص متفورمین

عوارض جانبی متفورمین

یافته های جدید قرص متفورمین

قرص امپاگلیفلوزین

شرایط مصرف امپاگلیفلوزین

دوزهای اصلی قرص پگلیمت

قرص پگلیمت چه فوایدی دارد؟

دانستنی های احتیاطی مصرف قرص پگلیمت

افراد منع مصرف قرص پگلیمت

مصرف قرص پگلیمت در هنگام کار و رانندگی

مصرف قرص پگلیمت در بارداری و شیردهی

رابطه مصرف قرص پگلیمت و کاهش مشکلات قلبی – عروقی

رابطه مصرف قرص پگلیمت و کاهش وزن

نقش پگلیمت در کاهش بیماری های کلیه

نحوه ی مصرف درست قرص پگلیمت

توصیه های لازم در مصرف قرص پگلیمت

مصرف قرص پگلیمت در کنار ورزش و رژیم غذایی

مصرف قرص پگلیمت در کنار سایر داروهای کاهش قند خون

قرص پگلیمت و آزمایش قند ادرار

نحوه نگهداری قرص پگلیمت

نرخ قرص خوراکی پگلیمت در بازار

نتیجه گیری

 

دیابت چیست و چه علائمی دارد؟

امروزه دیابت در بین ما به نام مرض قند مشهورتر است. طی این بیماری، بدن و لوزالمعده توانایی تولید انسولین به مقدار مناسب را ندارند. در نتیجه قند خون دچار نوسانات شدیدی می گردد و این چنین است که احوالات فرد تحت تاثیر قرار گرفته و با عوارض آن دست و پنجه نرم می کند.

دیابت چیست و چه علائمی دارد؟
دیابت چیست و چه علائمی دارد؟

انسولین نقش مهمی در سوخت و ساز بدن بر عهده دارد و در صورت کاهش انسولین، سطح قند خون شروع به بالا رفتن می کند و تحمل این میزان برای بدن سخت و دشوار است. از علل بروز یا اوج گرفتن این بیماری، کم تحرکی و زیاده روی در تغذیه و میزان کالری آن است. بر همین اساس اصولا افراد مبتلا به دیابت از چاقی نیز رنج می برند.

از علائم دیابت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- اشتیاق فراوان به نوشیدن آب و مایعات

۲- اشتیاق زیاد به خوردن مواد غذایی، در حالی که روز به روز وزن بدن کاهش می یابد.

۳- تکرر ادرار به خصوص در هنگام شب

۴- خشکی و بی آبی دهان

۵- بروز بیماری های پوستی مانند قارچ

۶- بروز تاری دید و مشکلات بینایی

۷- سرعت پایین در بهبودی زخم

از علائم دیابت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
از علائم دیابت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

انواع دیابت چیست؟

دیابت در اصل  به سه  نوع تقسیم می گردد:

دیابت نوع یک:

این نوع در اکثر مواقع افراد کمتر از سی سال را مبتلا می کند و از جمله بیماری های وراثتی دسته بندی می شود. در این مورد معمولا فرد با مشاهده  برخی نشانه های ذکر شده، قادر خواهد بود به ابتلای خود شک کند و از طریق یک تست قند ساده، از دارا بودن این بیماری اطمینان کامل پیدا کند.

برای انجام کنترل دیابت نوع یک و افزایش قند خون، بیمار باید انسولین تزریق کند. در صورت جدی نگرفتن این نوع دیابت باید شاهد بروز علائم بدتری مانند نفس تنگی، کرختی بدن، تهوع و استفراغ مداوم بود و تداوم این عدم توجه منجر به مرگ بیمار خواهد شد.

حتما برای درک صحیح از بیماریتان آزمایش قند ناشتا را در فواصل معین انجام دهید تا در ابتدای کار بتوانید جلوی پیشرفت آن را بگیرید. در این نوع از دیابت، خوردن قرص و دارو توجیهی ندارد و تنها راه، تزریق انسولین است.

دیابت نوع دو:

این بیماری غالبا افراد بالای ۴۰ سال را مبتلا می کند و دلیل آن نیز کاهش تاثیر گذاری انسولین بر بدن است. در کنار دیابت، اضافه وزن بیمار نیز مشهود است. در این نوع دیابت فرد بیمار علائم خاصی را مشاهده نمی کند و ممکن است سال ها مبتلا باشد اما از داشتن آن خبری نداشته باشد.

به دلیل همین ناآگاهی و درمان دیر هنگام، کنترل بیماری سخت تر اتفاق می افتد و این یک مساله مهم است که باید برای افراد به خصوص در سنین بالا مورد توجه قرار بگیرد.

عموما افراد مبتلا به دیابت نوع دو، با دریافت داروهای کنترل قند، قادر هستند بیماری خود را کنترل کنند اما اگر امکان پذیر نبود، راهی جز تزریق انسولین نیست.

دیابت نوع دو:
دیابت نوع دو:

دیابت در بارداری:

نوع دیگری از دیابت وجود دارد که در برخی بانوان باردار بروز می کند. در این حالت بدن مادر بیش از حد نرمال، قند خونش زیاد می شود و بدنش قادر به حفظ تعادل میان قند خون و نیاز خودش نیست.

این حالت از بدن ممکن است بر روی جنین نیز تاثیرات بدی بر جای بگذارد. اضافه وزن مادر و تغییرات هورمونی وی از جمله عوامل تاثیر گذار بر این روند است. در ابتدای بارداری باید نسبت به سابقه ی دیابت در خانواده خود جست و جو کنید تا از طریق پزشک به این عامل ژنتیکی غلبه کنید.

دیابت در بارداری:
دیابت در بارداری:

اثرات دیابت بارداری بر روی جنین

۱- تولد نوزادی با اضافه وزن غیر طبیعی

‌۲- مشکلات نوسان قند خون نوزاد

۳- بروز مشکل در تنفس

۴- انتقال دیابت به نوزاد

دیابت بارداری به احتمال زیاد بعد از تولد نوزادتان از بین خواهد رفت. در صورت ابتلا به آن به تشخیص پزشک ممکن است بتوانید با انسولین یا برخی داروهای خوراکی، قند خونتان را کاهش دهید. اما معمولا به دلیل تاثیراتی که ممکن است قرص بر روی جنین بگذارد، اکثر پزشکان انسولین یا راه های دیگر را تجویز می کنند.

علاوه بر چاقی؛ عوامل دیگری نیز بر ابتلا به دیابت تاثیر گذار است، از جمله عوامل وراثتی، فشار و چربی خون‌ بالا، سابقه ابتلا به دیابت بارداری، سابقه تنبلی تخمدان و برخی موارد دیگر.

یکی از داروهایی که پزشک پس از تشخیص مرض قند ممکن است برایتان تجویز کند، قرص پگلیمت است.

اثرات دیابت بارداری بر روی جنین
اثرات دیابت بارداری بر روی جنین

آسیب های عدم کنترل دیابت

بدن انسان ضمن داشتن قدرت و استقامت بالا، در صورت بی توجهی به درمان برخی بیماری ها از جمله دیابت، ممکن است متحمل آسیب های جدی و غیر قابل جبران گردد.

مانند آسیب جدی به رگ های خونی، لطمه خوردن اعضای داخلی بدن و تغییرات بافتی. به عنوان مثال با آسیب رگ های خونی، حمل اکسیژن و غذا به سلول ها به صورت کند و ناهماهنگ پیش می رود و همین جریان باعث اختلال در عملکرد نقاط مختلف بدن خواهد شد.

از دیگر آسیب ها می توان به سکته مغزی و حملات قلبی، مشکلات اعصاب و روان، مشکلات پوستی شدید، تشدید ادرار و ناراحتی سیستم ادراری، فشار خون نجومی، احتمال ابتلا به عفونت های مختلف، مشکلات بینایی و تشنگی بی پایان نیز اشاره کرد.

روش های مختلف مصرف دارو

۱- تزریقی

۲- استنشاقی

۳- خوراکی

۴- موضعی

۵- پوستی

۶- داخل رکتان

لطفا از پست روزی چند قاشق برنج بخوریم دیدن کنید.

قرص چیست و چه اشکالی دارد؟

زمانی که گردها و گرانول ها را به هم می فشارند، ترکیبی جامد حاصل می شود که آن را قرص می نامند.انواع مختلفی دارد که در ادامه به اختصار توضیح خواهیم داد.

قرص های فشرده شده:

زمانی که چند ماده ساده اولیه به هم فشرده می گردند.

قرص های بیش از یک بار فشرده شده:

در این نوع دو ترکیب قرص در کنار هم یا در پوشش هم قرار گرفته اند و دلیل آن ممکن است به خاطر وارد شدن لایه به لایه در جریان خون و یا وجه تمایز محصولمان نسبت به موارد مشابه باشد.

قرص با پوشش قندی:

زمانی که قرص توسط یک لایه شربتی خوش رنگی پوشش داده شده باشد.

قرص با پوشش روده ای:

این نوع را به گونه ای طراحی کرده اند که با اسید معده حل شود و در قسمت های مختلف روده و با توجه به ph آن، تاثیر کند.

قرص زیر زبانی:

این نوع در زیر زبان قرار می گیرند که ضمن باز شدن آرام از همان طریق، جذب بدن گردد.

قرص جویدنی:

قرص هایی که قبل از ورود به معده و روده باید کاملا باز شوند ‌و به همین دلیل در دهان کاملا جویده می گردند.

قرص جوشان:

این نوع پس از ترکیب با آب طعمی ایجاد می کند که مزه ی اصلی قرص احساس نشود.

قرص پیوسته رهش:

این نوع به صورت آهسته فرآورده های خود را آزاد می کند و دلیل آن مصرف کمتر دارو و صرفه اقتصادی است. این عمل روی تعدادی از قرص ها قابل اجراست. از جمله، قرص پگلیمت که در موسسه ی زیست اروند فارمد  به این شکل نیز تولید شده است.

قرص پیوسته رهش:
قرص پیوسته رهش:

شش دسته ی کلی قرص های درمان دیابت

دسته ی اول سولفونیل اوره است که نقش آن تحریک پانکراس در تولید انسولین است که معمولا در پیش از یک یا دو وعده غذایی باید میل شود. داروهای این دسته گلی پیزاید، گلی بوراید، گلی می‌پراید و کلرو پروپامید است.

دسته دوم مگلی تنیدها هستند که فعالیتی شبیه به سولفونیل اوره دارد با این تفاوت که پیش از هر سه وعده میل باید گردد. داروهای این دسته رپاگلی ناید و ناته گلی ناید است.

دسته سوم بی گوانیدها هستند که کبد را وادار می کند گلوکز کمتری تولید کند و جذب قند توسط بافت عضلانی را نیز کاهش می دهد. قرص های این گروه همراه وعده های ناهار و شام میل می شود. تک داروی این دسته متفورمین است.

دسته چهارم تیازولیدندیون ها هستند

دسته چهارم تیازولیدندیون ها هستند که گلوکز ساخته شده توسط کبد را کاهش داده و بافت چربی و عضلات را در برابر انسولین حساس تر می کنند. در مصرف این دسته داروها تحقیقاتی در حال انجام است اما عوارض نادر کبدی و قلبی از خود بروز داده است. از داروهای این دسته می توان به تروگلیتازون، روسی گلیتازون و پیوگلیتازون اشاره کرد.

دسته پنجم گلوکو سیلاز است که هدفش کاهش جذب کربوهیدرات و قندها در روده است. همراه لقمه ی اول غذا خورده می شوند و از جمله داروهای این دسته آکاربوز و مگلیتول هستند.

دسته ی ششم که با عنوان مهار کننده ی DPP-4 شناخته شده که آنزیم dpp-4 را که بعد از غذا، فعالیت GLP-1 را مختل و با مشکل روبرو می کند را متوقف کند. نقش GLP-1 کنترل سطح قند خون از طریق بالا بردن میزان تولید انسولین است. مصرف تنهایی این آنزیم ممکن است علاوه بر کاهش قند خون سبب کاهش وزن و فشار خون نیز گردد.

دو دسته ی جدید نیز به تازگی وارد دسته های بالا شده اند که در ادامه به آن ها نیز اشاره خواهیم ‌کرد:

دسته ی اول با عنوان مهار کننده ی ناقل SGLT2 و با وظیفه ی انتقال همزمان سدیم و قند به لوله های کلیه است و مربوط به بیمارانی می شود که توانایی دریافت انسولین و داروهای ترکیبی دیگر را ندارند. این دارو باعث دفع قند توسط کلیه و از راه ادرار می گردد.

نکته ی مهم در مصرف این گونه داروها این است که در طول درمان حتما مایعات فراوان بنوشید، زیرا با خاصیت ادرار آوری این محصول، ممکن است عملکرد کلیه با مشکل رو به رو گشته و از طرفی با کم آبی بدن مواجه گردید.

از داروهای این گروه، می توان به داپاگلیفلوزین، امپاگلیفلوزین، اپرا گلی فلوزین و کاناگلی فلوزین اشاره کرد. این دارو ضعیف بوده و فعالیتی مشابه دسته ی DPP-4 دارند.

نکته: از مصرف توسط بیمارانی با نارسایی کلیه به شدت پرهیز شود.

دسته ی دوم

دسته ی دوم با عنوان مهار کننده ی نمک صفراوی، که معمولا با انسولین، متفورمین و سولفونیل اوره ترکیب می گردد. تنها داروی این دسته که مناسب مبتلایان به دیابت نوع دو می باشد، کوله سولام است.

نکته : قرص خوراکی پگلیمت حاصل ترکیب متفورمین (دسته ی  سوم گروه های اصلی) با امپاگلیفلوزین (دسته ی اول گروه های جدید) است.

دسته ی دوم
دسته ی دوم

قرص های خوراکی ضد دیابت مختص چه کسانی است؟

مبتلایان به دیابت نوع دو تنها افراد مصرف کننده قرص های خوراکی کاهش قند خون هستند، زیرابه هیچ عنوان در درمان دیابت نوع یک کاربرد ندارد و در مبتلایان به دیابت بارداری نیز توصیه نمی گردد. دیابت نوع دو نیز باید در صورت دارا بودن شرایط زیر از قرص خوراکی برای درمان بهره ببرند.

۱-  با خوردن قرص، سطح قند خونشان به حد طبیعی برسد.

۲- دوره ی ابتلا به دیابت آن ها زیر ده سال باشد.

۳- سابقه تزریق انسولین در پرونده ی درمان آن ها موجود نباشد و یا در دوره ی ابتلا به دیابت کمتر از ۲۰ واحد انسولین دریافت کرده باشند.

چه زمانی باید از قرص های ترکیبی ضد دیابت استفاده کرد؟

در برخی موارد، بدن بیمار پس از گذشت مدتی از مصرف یک نوع قرص، دیگر به تاثیرات آن پاسخ نمی دهد و سطح قند خون را کاهش نمی دهد. در این شرایط پزشک با بررسی وضعیت بیمار و روند درمانش ترکیبی از دو یا چند قرص را برای بیمارش تجویز می کند. در مواردی که چند قرص هم پاسخگو نباشد، چاره ای جز تزریق انسولین، همراه یا بدون مصرف قرص وجود ندارد.

چه زمانی باید از قرص های ترکیبی ضد دیابت استفاده کرد؟
چه زمانی باید از قرص های ترکیبی ضد دیابت استفاده کرد؟

تاریخچه ی ترکیب متفورمین و امپاگلی فلوزین

این دو دارو به تنهایی از کاهندگان قند خون محسوب می گردند. طبق تحقیقات به عمل آمده، متوجه شده اند که با ترکیب این دو با هم و تهیه ی یک محصول با دوزهای متفاوت، می توان تاثیرات بیشتری را در کنترل دیابت نوع دو شاهد بود.

رسیدن به این نتیجه از جایی آغاز شد که در دانشگاه poitiers فرانسه بر روی ۱۴۶۴ بیماری که به دیابت نوع دو مبتلا و هنوز هیچ گونه درمانی را شروع نکرده بودند، آزمایشاتی انجام گرفت.

به تعدادی به صورت تصادفی امپاگلی فلوزین یا متفورمین به تنهایی دادند و تعدادی را نیز با دوزهای مختلفی از ترکیب امپاگلی فلوزین و متفورمین تحت درمان قرار دادند. این تحقیق ۲۴ هفته به طول انجامید و هر شش هفته آزمایشات قند این بیماران ثبت می گردد. پس از گذشت ۲۴ هفته، بیماران تا ۷ روز نیز مورد ویزیت قرار می گرفتند.

نتیجه ی حاصله شاهد کاهش قند خون در تمامی بیماران بود اما آن دسته که مصرف کننده ترکیبی دو داروی ذکر شده بودند، کاهش بیشتر و درمان موفق تری را گذراندند. علاوه بر کاهش قند خون، کاهش وزن و کاهش فشار خون موثرتری نیز در این گروه مشاهده شد.

برای تشخیص شرایط استفاده از قرص متفورمین برای کاهش وزن پیشنهاد می کنیم پست متفورمین و لاغری را مشاهده کنید.

این تحقیقات در ۱۱ اوت ۲۰۱۴ در مجله ی diabetes care منتشر گردید

این تحقیقات در ۱۱ اوت ۲۰۱۴ در مجله ی diabetes care منتشر گردید و با تحسینات زیادی نیز رو به رو گشت.

داروی حاصل، ترکیب متفورمین و امپاگلیفلوزین در تاریخ مه ۲۰۱۵ در اروپا، آگوست ۲۰۱۵ در اروپا و مه ۲۰۲۰ در استرالیا موفق شد که مجوز بگیرد.

از جمله مصرف کنندگان تایید شده توسط این کشورها:

۱- افرادی که حداقل ۱۸ سال دارند و به دیابت نوع دو مبتلا هستند می توانند در کنار رژیم غذایی و تحرک کافی از این نوع قرص نیز بهره ببرند.

۲- افرادی که با دریافت حداکثر میزان متفورمین، قند خونشان به حالت نرمال بر نمی گردد.

۳- افرادی که قبلا به طور جداگانه، مصرف کنندگان امپاگلی فلوزین یا متفورمین بوده اند.

 

این تحقیقات در ۱۱ اوت ۲۰۱۴ در مجله ی diabetes care منتشر گردید
این تحقیقات در ۱۱ اوت ۲۰۱۴ در مجله ی diabetes care منتشر گردید

قرص پگلیمت چیست؟

قرص پگلیمت از جمله داروهای کاهش قند خون و کنترل دیابت محسوب می گردد که با تحریک لوزالمعده و کاهش مقاومت آن در تولید انسولین فعالیت خود را آغاز می کند.

این دارو توسط پزشک و تحت صلاحدید وی تجویز می شود و پس از مصرف، فعالیت خودش را آغاز می کند. بدین شکل که میزان گلوکز افزایش یافته  خون را به سمت پایین هدایت می کند.

نام عمومی انگلیسی آن:

EMPAGLIFLOZIN/ METFORMIN 00mg/ 00mg oral tablet

نام انگلیسی:

Peglimet

نام فارسی:

امپاگلیفلوزین/ متفورمین با میزان میلیگرم/ میلیگرم  قرص خوراکی

نکته: میلیگرم ها بیانگر میزان دارو است. یکی میزان متفورمین و دیگری میزان امپاگلیفلوزین.

قرص پگلیمت Paglimet نیز حاصل ترکیب دو فراورده  متفورمین و امپاگلیفلوزین است که یک محصول ایرانی و حاصل تلاش و تحقیقات مجموعه ی زیست اروند فارمد می باشد.

شرکت زیست اروند فارمند از جمله شرکت های داروسازی است که در جهت تولید داروهای شیمیایی، گیاهی و انواع مکمل های دارویی در دو حوزه ی خوراکی و تزریقی در سال ۸۴ تاسیس گردید. فعالیت گذشته ی این مجموعه تحت عنوان نانو حیات دارو بوده که محل استقرار آن نیز پارک فناوری سلامت پردیس می باشد.

نام عمومی انگلیسی آن:
نام عمومی انگلیسی آن:

سایر شرکت های تولید کننده ی متفورمین و امپاگلی فلوزین

در سایر شرکت های معتبر داروسازی نیز این دارو با عناوین دیگر تولید شده است. مانند قرص سینورا در شرکت داروسازی دکتر عبیدی، قرص امپاورپلاس در شرکت داروسازی اکتوورکو، جاردی پلاس در شرکت داروسازی تهران شیمی، امپاتوس  پلاس در شرکت داروسازی پارس دارو و یا امپادیانس ام در شرکت داروسازی الحاوی.

در ادامه ابتدا توضیح مختصری راجع به قرص های متفورمین و امپاگلی فلوزین به عنوان دو رکن اساسی قرص پگلیمت خواهیم داد و پس از آن به تفسیر کامل این قرص می پردازیم.

قرص متفورمین

متفورمین یکی از داروهای کاهش قند خون است که از سال ۱۹۵۰ توسط بیماران مبتلا به دیابت نوع دو و غیر وابسته به تزریق انسولین مورد مصرف قرار گرفت. این دارو نقش درمان کننده ندارد، بلکه صرفا برای کنترل دیابت به کار می رود.

نقش این قرص این است که گلوکز تولیدی توسط کبد را کاهش می دهد و به انسولین ترشح شده از پانکراس کمک می کند تا فعالیت بهتری داشته باشد. در واقع این دارو همیار انسولین است و به بدن کمک می کند تا نسبت به انسولین حساسیت بیشتری داشته باشد.

این قرص ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلیگرمی در بازار ارائه شده اند و اغلب با نام های تجاری گلوکوفاژ، گلوکوفاژ ایکس آر، ریومت، فورتامت و گلومتزا نیز شناخته می شود.

آیا قرص متفورمین جهت کاهش وزن می باشد و تاثیر این قرص چند ساعت است برای پاسخ به این سوال پیشنهاد می کنیم پست اثر قرص متفورمین چند ساعت است را مشاهده کنید.

قرص متفورمین
قرص متفورمین

عوارض جانبی متفورمین

از عوارض جانبی این دارو که در عده ی اندکی مشاهده شده است می توان به تهوع، درد در قسمت شکم، تولید گاز در سیستم گوارش و اسهال اشاره کرد. در مواردی شاهد عوارض خطرناک تری مانند هیپوگلیسمی یا همان افت شدید قند خون و اسیدوز لاکتیک هستیم که با کاهش یا افزایش ضربان قلب، لرزش سریع بدن، سردرد، خواب آلودگی و تنگی نفس نمایان می شوند.

یافته های جدید قرص متفورمین

کلیه ی موارد زیر در حال بررسی است و لطفا قبل از امتحان حتما از پزشک خود سوال کنید.

کاهش وزن:

طبق تحقیقات احتمالا به دلیل کاهش اشتهایی که با مصرف متفورمین ایجاد می گردد، این دارو باعث لاغری می گردد. البته این کاهش وزن زیاد نیست و ممکن است سالی یک تا سه کیلوگرم باشد. دلیل دیگر این امر این است که متفورمین سبب سوختن بیشتر کالری در زمان فعالیت بدنی می گردد. به یاد داشته باشید که این کاهش وزن در مورد همه افراد پاسخگو نیست.

کاهش رشد تومورهای پستان:

غده های سرطانی برای رشد به گلوکز احتیاج دارند. با مصرف متفورمین و کاهش قند خون، دیگر چیزی برای تغذیه سلول ها باقی نمی ماند و در نتیجه تومورها با کاهش رشد مواجه می گردند.

جلوگیری از سرطان سینه

به دلیل ایجاد اکسیژن بیشتر در سلول های بدن به عنوان داروی ضد پیری.

قرص امپاگلیفلوزین

این داروی تازه ساخته شده، هم در درمان دیابت کاربرد دارد و هم برای بیماری قلبی و عروقی به کار می رود. از این دارو تک یا به صورت ترکیبی می توان استفاده کرد. نقش آن دفع گلوکز اضافه از طریق ادرار است.

عوارض جانبی امپاگلیفلوزین

بالا رفتن چربی خون، عطش زیاد، عفونت دستگاه تناسلی، بالا رفتن کلسترول و غیره از جمله عوارضی است که تعداد اندکی پس از مصرف این قرص خواهند دید.

شرایط مصرف قرص امپاگلیفلوزین

۱- عدم مصرف در افراد زیر هجده سال

۲- عدم مصرف در مبتلایان دیابت نوع یک

۳- عدم مصرف در کتواسیتوز دیابتی

۴- مصرف محتاطانه در افراد سالمند.

۵- مصرف با نظر پزشک در بارداری یا قبل از اقدام به بارداری

دوزهای اصلی قرص پگلیمت

در شرکت زیست اروند فارمد، قرص پگلیمت (امپاگلیفلوزین به علاوه متفورمین هیدروکلراید) در هشت دوز مختلف تولید می گردد که شامل موارد زیر است:

قرص خوراکی پگلیمت ۱۲.۵ میلیگرم در ۵۰۰ میلیگرم

قرص خوراکی پگلیمت ۱۲.۵ میلیگرم در ۱۰۰۰ میلیگرم

قرص پگلیمت خوراکی ۵ میلیگرم در ۵۰۰ میلیگرم

قرص پگلیمت خوراکی ۵ میلیگرم در ۱۰۰۰ میلیگرم

قرص پگلیمت خوراکی پیوسته رهش ۵ میلیگرم در ۱۰۰۰ میلیگرم

قرص پگلیمت خوراکی پیوسته رهش ۱۰ میلیگرم در ۱۰۰۰ میلیگرم

قرص پگلیمت خوراکی پیوسته رهش ۱۲.۵ میلیگرم در ۱۰۰۰ میلیگرم

قرص پگلیمت خوراکی پیوسته رهش ۲۵ میلیگرم در ۱۰۰۰ میلیگرم

قرص پگلیمت چه فوایدی دارد؟

۱- کاهش چشمگیر سطح قند خون در افرادی که دچار دیابت هستند.

۲- کاهش میزان فشار خون بالا به خصوص در سالمندان

۳- کاهش حملات کلیوی ناشی از دیابت

۴- گاها کاهش وزن اندک

قرص پگلیمت چه فوایدی دارد؟
قرص پگلیمت چه فوایدی دارد؟

دانستنی های احتیاطی مصرف قرص پگلیمت

در صورت مشاهده حساسیت و هر گونه شدت در علایم زیر حتما با پزشک معالج مشورت کنید.

علائمی مانند ضعف و بیحالی، تهوع و استفراغ، گلو درد، نفخ یا اسهال، خستگی مفرط، درد عضلات غیر عادی، گرفتگی و آبریزش بینی، ناراحتی های گوارشی، سرگیجه و خواب آلودگی، ثابت نماندن قند خون و درد غیر معمول در قسمت سینه که ممکن است در برخی افراد بروز کند. این علائم خطرناک نیستند اما نیاز است تا قرص مورد استفاده قطع یا با قرص دیگری ترکیب گردد.

از جمله موارد دیگر نیز می توان به

*کاهش ویتامین ب ۱۲ که ممکن است در صورت مصرف طولانی مدت دارو اتفاق بیفتد.

مشاهده ی ضایعات پوستی

*مشاهده ی ضایعات پوستی ناگهانی مانند کهیر که نشان از حساسیت به دارو است.

* اگر احساس کردید که هنگام تنفس و خوردن غذا در قسمت گلو، گیر ضعیفی وجود دارد.

* از آنجایی که ممکن است بخشی از دارو در هنگام دفع مزاج، از بدن خارج شود، در ناحیه تناسلی امکان دارد قرمزی، تورم، بوی بد و یا خارش مشاهده گردد.

*هر گونه تغییرات ادراری مهم است مانند سوزش، وجود خون، درد در پشت کمر و زیر شکم و غیره.

*اگر اشتهای شما به غذا بیش از حد انتظار افزایش یا کاهش یابد.

*احساس هر گونه طعم شیرین غیر عادی یا طعم فلز در دهان یا بوی غیر عادی در عرق و ادرار نیاز به بررسی توسط پزشکان دارد.

منع مصرف قرص پگلیمت

۱- افرادی که دچار نارسایی شدید کلیه هستند یا تحت درمان دیالیزی قرار دارند.

۲- بانوان باردار و شیرده

۳- کسانی که به هر کدام از مواد تشکیل دهنده قرص حساسیت دارند.

۴- کتواسیدوزدیابتی و یا افزایش کتون در ادرار و خون

مصرف قرص پگلیمت در هنگام کار و رانندگی

از آنجایی که امپاگلیفلوزین موجود در این دارو ممکن است سبب کاهش هوشیاری، افت قند یا بیحالی گردد، پزشکان توصیه می کنند که قبل از انجام رانندگی و کار با وسایل و ماشین آلات سبک و سنگین، این قرص را مصرف نکنید و یا قبل از انجام، از هوشیاری کامل خود اطمینان حاصل کنید.

مصرف قرص پگلیمت در هنگام کار و رانندگی
مصرف قرص پگلیمت در هنگام کار و رانندگی

مصرف قرص پگلیمت در بارداری و شیردهی

طبق بررسی هایی که در مراکز تحقیقاتی صورت گرفته است، مادرانی که در حال سپری کردن دوران شیرین بارداری هستند و به دیابت بارداری یا غیر بارداری دچار هستند، باید از مصرف پگلیمت اجتناب کنند. چرا که به دلایل تاثیراتی که بر روی خون مادر می گذارد، ممکن است از طریق جفت، به جنین نیز منتقل گردد و سبب آسیب به وی گردد. در این دوران با مشورت با پزشک متخصص، از سایر داروهای کاهش قند خون استفاده کنید.

رابطه مصرف قرص پگلیمت و کاهش مشکلات قلبی – عروقی

افراد مبتلا به دیابت دو برابر بیشتر از سایر افراد احتمال دارد تا به مشکلات قلبی دچار گردد و این امر بابت بروز فشارهایی است که به رگ های خونی وارد می گردد. این فشاری که بر رگ ها وارد است، باعث می شود تا اکسیژن و مواد مغذی کمتری به قلب برسد و این گونه است که قلب فرد دچار مشکل می گردد.

قرص پگلیمت به دلیل دارا بودن امپاگلیفلوزین علاوه بر کاهش قند خون اضافی، مرگ و میر ناشی از حمله های قلبی را نیز کاهش داده است. این کاهش ۴۰ درصدی مشکلات قلبی – عروقی با مصرف این داروی خوراکی، باعث توجه و استقبال از آن شده است.

رابطه مصرف قرص پگلیمت و کاهش وزن

اصولا افرادی که از دیابت نوع دو رنج می برند، با اضافه وزن نیز درگیر خواهند شد. این مورد عوامل بسیاری، از جمله افزایش اشتها به تغذیه، مصرف انسولین و برخی داروهای کنترل دیابت مانند تیازولیدین و گلیبوراید و بسیاری موارد دیگر را شامل می گردد. در کنار این معضل، برخی داروهای کنترل دیابت نقشی موثر در کاهش یا ثابت ماندن وزن دارند.

از جمله می توان به پگلیمت اشاره کرد که به دلیل دارا بودن دو دارو به نام متفورمین و امپاگلی فلوزین، که هر دو در این امر موثر هستند، از اضافه وزن بی رویه در بیماران دیابت نوع دو پیشگیری می کند.

رابطه مصرف قرص پگلیمت و کاهش وزن
رابطه مصرف قرص پگلیمت و کاهش وزن

نقش پگلیمت در کاهش بیماری های کلیه

بیماران دیابتی به دلایل زیر ممکن است دچار ناراحتی های کلیه نیز بشوند. از جمله:

۱- اختلال در فعالیت گلومرول ها

۲- اختلال در دفع کراتینین و اوره

۳- بروز فشار خون در دیابتی ها

در دوران ابتلا به دیابت، باید شدیدا از کلیه ها به عنوان یکی از مهمترین عضوهای بدن، مراقبت کرد.

برخی داروهای مصرفی برای کاهش قند خون، از عوارض جانبی به کلیه برخوردار هستند. این خبر خوش را به شما بدهیم که قرص خوراکی پگلیمت از جمله موارد درمانی است که کمترین میزان آسیب به کلیه را در پی داشته است. از این رو مصرف آن توسط پزشکان زیادی ممکن است برای بیماران دیابتی تجویز گردد.

در دوران شیردهی نیز با مصرف این قرص ترشحاتی در بدن ایجاد می گردد که از راه شیر ممکن است به نوزاد منتقل گردد و سلامتی وی را نیز تحت تاثیر قرار دهد. پس از مصرف آن در دوران شیردهی نیز پرهیز کنید.

نحوه ی مصرف درست قرص پگلیمت

پزشک پس از مشاهده ی آزمایشات قند خون شما و تشخیص نوع دیابتتان، تصمیم می گیرد که آیا مناسب مصرف قرص پگلیمت هستید یا خیر. در صورت مثبت بودن با تعیین مقدار و زمان مصرف، شما را در گنجاندن این دارو به فرایند درمانتان، هدایت خواهد کرد.

این قرص ممکن است باعث درد یا سوزش در دستگاه گوارش شود. به همین منظور پزشکان توصیه می کنند هرگز جویده یا به صورت پودر شده خورده نشود و همراه غذا به همراه آب قورت بدهید.

توصیه های لازم در مصرف قرص پگلیمت

۱- هرگز خودسرانه این قرص را با سایر داروهای خود همزمان مصرف نکنید.

۲- در شرایط جوی گرم یا مصرف مواد حاوی الکل ممکن است با مصرف قرص دچار کرختی، بیحالی و سرگیجه شوید.

۳- زمانی از این دارو مصرف کنید که قصد رانندگی طولانی مدت یا کارهای نیاز به دقت و تمرکز ندارید.

۴- قبل از مصرف نسبت به مطالعه ی بروشور همراه اقدام کنید.

۵- از مصرف دوز خودسرانه ی دارو به شدت اجتناب کنید‌.

۶- اگر به برخی داروها آلرژی دارید، نسبت به مواد تشکیل دهنده ی این قرص اطلاعات کافی کسب کنید.

۷- در صورت فراموشی مصرف، اگر مدت زیادی نگذشته بود، به محض یادآوری قرص را بخورید اما اگر به زمان بعدی نزدیک بود، وعده ی قبل را نادیده بگیرید. چرا که مصرف همزمان با فاصله ی اندک سبب افزایش دوز و خطرات ناشی از آن می گردد.

۸- قبل از سایر مراقبت های پزشکی از جمله جراحی، دندانپزشکی و یا حتی اقدام به بارداری و خیلی موارد دیگر، حتما مصرف این دارو را به پزشکتان اطلاع دهید.

۹- ابتلا به هر گونه بیماری مانند نارسایی کلیه، مشکلات قلبی – عروقی، نارسایی کبدی، عفونت ادراری و مصرف هر گونه داروی ضد بارداری حتما به پزشکتان اطلاع دهید.

مصرف قرص پگلیمت در کنار ورزش و رژیم غذایی

همان طور که گفته شد،، این قرص برای بیماری دیابت تجویز می گردد و از آنجایی که مطلع هستید دشمن دیابت، فعالیت فیزیکی و رعایت رژیم غذایی خاص است.

پس اگر توان ورزش کردن دارید، به شما پیشنهاد می کنیم در کنار مصرف قرص پگلیمت، ورزش و تحرک را فراموش نکنید، چرا که علاوه بر کنترل قند خود در دوران ابتلا، به تاثیر گذاری بیشتر قرص نیز کمک می کند. در کنار این تحرکات حتما پرهیزات غذایی را نیز مد نظر داشته باشید.

اگر از بیماری دیابت رنج میبرید برای درمان این بیماری پیشنهاد می کنیم پست درمان دیابت بدون دارو را مطالعه نمائید

مصرف قرص پگلیمت در کنار سایر داروهای کاهش قند خون

این که شما در کنار این قرص از دیگر داروهای کنترل دیابت استفاده کنید، به تشخیص پزشک معالجتان بستگی دارد. هر دارو از یک سری مواد تشکیل شده اند که ممکن است با مواد اولیه ی یک داروی دیگر تداخل مصرف داشته باشند.

این تداخل دارویی سبب افزایش اثر یا از بین بردن کارایی هر دو دارو خواهد شد و سلامت شما دستخوش خطرات دارویی قرار خواهد گرفت. پس قبل از مصرف داروهای همزمان، حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.

داروهایی که با مصرف قرص پگلیمت دچار کاهش اثر می شوند شامل تروسپیوم، آنتاگونیست و ویتامین کا می باشد.

داروهایی که در صورت مصرف همزمان سبب کاهش اثر پگلیمت می گردد

داروهایی که در صورت مصرف همزمان سبب کاهش اثر پگلیمت می گردد، شامل داروهای بالا برنده ی قند خون، پاتیرومر، کینولون ها، ریتودرین، دیورتیک های تیازیدی و شبه تیازیدی و وراپامیل است.

داروهایی که اثرش با مصرف پگلیمت افزایش می یابد شامل دالفامپریدین، دوفتیلید، داروهای پایین آورنده ی قند خون، انسولین ها، دیورتیک های لوپ و سولفونیل اوره است.

داروهایی که در صورت مصرف همزمان باعث افزایش اثر پگلیمت می شود شامل آبماسیکلیب، لاموتریژین، بیکتگراویر، داروهای ضد التهاب استروئیدی، سفالکسین، الکل، پاریتا پرویر، سایمتدین، دالفامپردین، داروهای ضد ویروس، آلفالیپوئیک اسید، دولوتگراویر، گوانتیدین، اردافیتینیب، پلیکوپیرولات و بسیاری دیگر است.

قرص پگلیمت و آزمایش قند ادرار

این قرص به دلیل دارا بودن برخی ترکیبات، مسبب دفع قند خون از طریق ادرار می گردد و این آزمایش را از نظر دفع قند، مثبت نشان خواهد داد. پس اگر قرار است این تست را انجام دهید، حتما پزشک را مطلع گردانید.

نحوه نگهداری قرص پگلیمت

دمای مناسب برای نگهداری این دارو ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد و به دور از نور مستقیم خورشید است. لازم نیست حتما در یخچال قرار گیرد و دمای مناسب اتاق نیز کافیست. در ضمن از دسترس اطفال نیز دور نگه دارید.

پیشنهاد می کنیم از پست درمان قطعی قند خون دیدن کنید.

نرخ قرص خوراکی پگلیمت در بازار

داروهای خوراکی درمان دیابت از جمله پگلیمت و موارد مشابه به آن ممکن است در هر داروخانه یک قیمت داشته باشد و این اختلاف جزئی به دلایلی از جمله سازنده ی دارو، موقعیت جغرافیایی، هزینه های داخلی داروخانه و موقعیت زمانی بستگی دارد. اما نرخ ثابت آن سالانه توسط وزارت بهداشت کنترل می شود.

نرخ قرص خوراکی پگلیمت در بازار
نرخ قرص خوراکی پگلیمت در بازار

نتیجه گیری

قرص ترکیبی متفورمین و امپاگلی فلوزین، در مراکز داروسازی متعددی با دوزهای متفاوت ساخته می شود که در لابراتور زیست اروند فارمند تحت عنوان پگلیمت تولید شده است و در درمان دیابت غوغایی به پا کرده است. این قرص باید حتما تحت نظر پزشک تجویز گردد و در صورت مصرف خودسرانه، عواقب غیر قابل جبرانی در پیش خواهد داشت.

تعداد مصرف روزانه ی آن و زمان مصرف، بر اساس سن، شدت بیماری و صلاحدید پزشک ممکن است بین یک و سه عدد متغیر باشد. اما تاثیر آن در کنترل بیماری شما، قطعا شگفت زده تان خواهد  کرد.

چه افرادی نمی توانند از داروی زیپمت برای درمان خود استفاده کنند، برای پاسخ به این سوال صفحه قرص زیپمت برای چیست را ببینید.

پروتئین پنیر
مواد غذایی
پروتئین پنیر

میزان پروتئین پنیر، بستگی به نوع و مارک پنیر دارد. اما به طور کلی، میزان پروتئین در 100 گرم پنیر حدودا بین 20 تا 30

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید