بررسی قرص شیرین کننده sussli موضوع این مقاله است که در ادامه، با پاسخ به پرسش هایی که مطرح می شوند، در مورد آن صحبت خواهد شد. همراه ما بمانید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
یکی از تاثیرگذارترین فاکتورها برای حفظ سلامتی انسان ها تغذیه می باشد. تغذیه سالم باید مطابق با هرم غذایی برنامه ریزی شده و انجام شود. با بررسی این هرم می توان مشاهده کرد که کمترین بخش آن یا قسمت نوک هرم به طور مشترک به شیرینی جات و چربی ها اختصاص دارد.
دیابت شیرین چه زمانی اتفاق می افتد برای پاسخ به این سوال پیشنهاد می کنیم پست دیابت شیرین را مشاهده کنید.

اختصاص دادن مشترک کمترین بخش در هرم به شیرینی جات، نشاندهنده این است که مصرف این مواد باید با کنترل بیشتری صورت گیرد و در وعده های روزانه نیز کمترین میزان را داشته باشند. با این حال کنترل مصرف شیرینی جات در برنامه روزانه کار ساده ای نیست.
به همین دلیل می توان با جایگزینی انواع سالم با ناسالم، تا حد زیادی از مشکلات مصرف شیرینی جات کم کرد. نوع سالم شیرینی جات، شیرین کننده های مختلف می باشند که در انواع پودری و قرصی موجود بوده و قابل استفاده می باشند. در این مقاله، در مورد یکی از انواع شیرین کننده ها یا قرص شیرین کننده sussli که به خصوص برای بیماران دیابتی مصرف آن توصیه بیشتری می شود، صحبت خواهیم کرد.

اطلاعات دارویی قرص شیرین کننده sussli

آن چه در این نوشتار علمی پزشکی، مورد مطالعه و ارزیابی قرار می دهیم:
- دیابت چیست؟
- دیابت چند نوع دارد؟
- مصرف کدام گروه های غذایی برای بیماران دیابتی ممنوع می باشد؟
- تاثیر قند و شکر در بیماری دیابت به چه صورت است؟
- جایگزین قند و شکر برای بیماران دیابتی چه چیزهایی است؟
- شیرین کننده ها چند نوع دارند؟
- اصلی ترین کاربرد شیرین کننده های مصنوعی و کم کالری چیست؟
- غلظت های مجاز مصرف شیرین کننده ها برای بیماران دیابتی به چه صورت است؟
- مزایای استفاده از شیرین کننده های مصنوعی چیست؟
- تاریخچه تولید و استفاده از شیرین کننده های مصنوعی به چه صورت است؟
- قرص شیرین کننده sussli چیست؟
- کدام گروه از بیماران، مصرف کننده اصلی قرص شیرین کننده sussli می باشند؟
- مصرف قرص شیرین کننده sussli چه مزایایی دارد؟
- معایب استفاده از قرص شیرین کننده sussli چیست؟
- جز کنترل قند خون در دیابت نوع دو، در چه موارد دیگری از قرص شیرین کننده sussli استفاده می شود؟
- عملکرد قرص شیرین کننده sussli و موارد مشابه آن در بدن به چه صورت است؟
- قرص شیرین کننده sussli بر میزان قند خون چه تاثیری دارد؟
- برای تایید یک شیرین کننده توسط سازمان غذا و دارو، چه مواردی در نظر گرفته می شود؟
- قرص شیرین کننده sussli به چه صورت عرضه می شود؟
- آیا می توان از قرص شیرین کننده sussli در پخت و پز استفاده کرد؟
- در صورت بروز مشکل به علت مصرف قرص شیرین کننده sussli، چه اقدامی باید انجام شود؟
- تفاوت قرص شیرین کننده sussli با شکر چیست؟
- سایر اطلاعات مورد نیاز در مورد قرص شیرین کننده sussli به چه صورت است؟
دیابت چیست؟
بدن انسان را مجموعه ای از اندام ها تشکیل داده اند. این اندام ها با فعالیت خود به سلامت کلی فرد کمک می کنند و باعث می شود که فرد بدون هیچ مشکلی به فعالیتهای روزمره خود بپردازد. اختلالاتی که در عملکرد اندام های بدن به وجود می آیند، می توانند موجب بروز مشکلات مختلفی مانند بیماری های قلبی یا دیابت شوند.
غده دخیل در ابتلا به دیابت
یکی از اندام های بدن که در روند هضم مواد غذایی مصرفی تاثیر گذار می باشد، غده پانکراس یا لوزالمعده است. غده پانکراس از دو بخش برون ریز و درون ریز تشکیل شده است که در بخش درون ریز، آنزیم هایی برای جذب و هضم سریع تر و راحت تر مواد غذایی و بخش برون ریز مسئول ترشح هورمون هایی است که میزان قند خون بدن را کنترل می کنند.
در صورتی که در عملکرد سلول های این بخش از غده پانکراس اختلالی ایجاد شود، ترشح هورمون ها با مشکل مواجه شده و در نتیجه سطح قند خون در بدن کم و زیاد می شود.
لطفا از پست لیست غذاهای چاق کننده صورت دیدن کنید.
ساز و کار بدن بیمار دیابتی
همان طور که گفته شد، در غده پانکراس برخی هورمون ها ترشح می شوند که مسئول کنترل میزان قند خون می باشند. این هورمون که انسولین نامیده می شود، بر گیرنده های سلولی بدن تاثیر گذاشته و موجب جذب قند مصرفی از طریق مواد غذایی توسط سلول ها می شود.
در افراد دیابتی گاهی اوقات به دلیل اختلال در غده پانکراس، انسولین ترشح نمی شود. فقدان انسولین در بدن در این حالت موجب میشود که گلوکز و قند مواد غذایی بدون فراوری از بدن خارج شوند و توانایی ورود به خون و مصرف توسط سلول ها را ندارند. در نتیجه قند خون کاهش پیدا کرده و فرد با کمبود آن مواجه میشود. در مقابل در برخی افراد انسولین به مقدار کافی و حتی بیشتر از نیاز بدن ترشح میشود.
اما سلول ها گیرندههای خود را از دست می دهند که به علت وجود انسولین، گلوکز در خون باقی می ماند. اما چون جذب سلول ها نمی شود، تجمع پیدا کرده و در نهایت قند خون بالا رفته و فرد دچار افزایش قند خون می شود.

دیابت چند نوع دارد؟
همان طور که گفته شد، در زمان ابتلا به بیماری دیابت، ساز و کار بدن به دو صورت است که موجب افزایش یا کاهش قند خون شده و این حالت نیز انواع مختلف دیابت را منجر می شود. نیازهای بدن در مورد رژیم غذایی و چه در مورد درمان ها در هر نوع دیابت متفاوت است. به عنوان مثال در دیابت نوع ۲، مصرف مواد غذایی قنادی و شیرینی جات باید در کمترین حد ممکن باشد. در ادامه در مورد انواع دیابت صحبت خواهیم کرد.
دیابت نوع یک
اولین نوع بیماری دیابت که در سنین کمتر از ۳۰ سال بروز میکند و به طور کلی دیابت جوانی نامیده میشود، دیابت نوع ۱ است. این بیماری مزمن، مادرزادی است و فرد از ابتدای تولد با مشکلات آن مواجه است.
در دیابت نوع یک، سلول های سازنده انسولین از بین می روند. در نتیجه انسولین در بدن ساخته و ترشح نمی شود. بنابراین گلوکز موجود در غذاها جذب سلول ها نشده و در فرایند دفع مواد غذایی از بدن خارج می شود.
از بین رفتن سلول های تولید کننده انسولین ممکن است به طور ناگهانی رخ داده یا به تدریج اتفاق بیفتند که در این شرایط، بدن دارای یک ذخیره گلوکز می باشد. زمانی که ترشح انسولین کاهش پیدا کرده و متوقف می شود، بدن از ذخیره گلوکز برای جبران قند خون استفاده می کنند. زمانی که این ذخیره به اتمام رسید، علائم دیابت نوع یک بروز پیدا می کنند.
ضعف و خستگی شدید و ناگهانی، کاهش وزن زیاد در مدت زمان کم و گرسنگی و تشنگی بیش از حد و به طور مکرر، از جمله علائم دیابت نوع ۱ می باشد.
در این نوع از دیابت، بیمار باید با تزریق انسولین، کمبود آن در بدن را جبران کند
در این نوع از دیابت، بیمار باید با تزریق انسولین، کمبود آن در بدن را جبران کند و در صورتی که فرد به طور ناگهانی دچار کمبود قند خون شده و به انسولین دسترسی نداشته باشد، باید با مصرف مواد غذایی قندی، کمبود قند خون را جبران کرده و از ضعف و بیهوشی جلوگیری کند.
با توجه به این که در این نوع از دیابت، بیماران اغلب با کمبود فشار خون مواجه هستند، مصرف غذاهایی که کاهنده فشار خون می باشند، برای مبتلایان به این دیابت ممنوع می باشد.
دیابت نوع دو
برخلاف دیابت نوع یک، نوع دوم این بیماری دیرتر بروز می کند. کم سن ترین بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ بین ۲۵ تا ۳۰ سال هستند و معمولاً این محدوده سنی آغاز ابتلا به دیابت نوع ۲ می باشد.
دیابت بزرگسالی نام دیگر این بیماری است. همچنین نوع دوم دیابت به دیابت خاموش نیز معروف می باشد. چون ممکن است فرد تا مدت ها متوجه بروز آن نشده در حالی که سلول ها درگیر این بیماری می باشند.
در دیابت نوع دو، سلول های تولید کننده انسولین وجود دارند و انسولین را به مقدار کافی و گاهاً بیشتر از نیاز بدن تولید می کنند. اما گیرنده هایی که در سلولهای بدن وجود داشته و موجب آزادسازی گلوکز در خون می شود، در این نوع از دیابت از بین می روند.
به علت وجود انسولین، قند در خون جریان پیدا میکند
در نتیجه به علت وجود انسولین، قند در خون جریان پیدا میکند اما به علت عدم وجود گیرنده ها، جذب سلولهای بدن نشده و در نتیجه در خون رها باقی می ماند.
این مسئله در دراز مدت باعث نشت گلوکز در قسمت های مختلف بدن شده و قند خون را افزایش می دهد. مصرف غذاهای حاوی قند و شیرینی جات مصنوعی در شدت دادن این نوع از دیابت بسیار تاثیرگذار است.
همان طور که گفته شد، دیابت نوع دو دیرتر از از سایر بیماری ها بروز می کند اما مسائلی مانند تغییر وزن، تاری دید، تشنگی زیاد و نیاز به ادرار مکرر می توانند هشدار دهنده ابتلا به این دیابت باشند. محدودیت های غذایی در دیابت نوع ۲ بیشتر از دیابت نوع ۱ است.
برای آشنایی با آزمایش گلوکز 2 ساعته (2HPP) پیشنهاد می شود صفحه 2hpp در آزمایش خون چیست؟ مطالعه کنید.
سایر دیابت ها
بسته سلامت کلی بدن افراد ممکن است به انواع دیگری از بیماری دیابت نیز مبتلا شوند. به عنوان مثال برخی از بیماری ها می توانند موجب اختلال در عملکرد غدد شوند و دیابت را منجر شوند یا بارداری با تغییرات هورمونی شدیدی که در بدن ایجاد می کند، ممکن است موجب ابتلا به دیابت نوع ۲ شده و این بیماری در بدن باقی بماند.

مصرف کدام گروه های غذایی برای بیماران دیابتی ممنوع می باشد؟
در ابتدای مقاله، توضیحات اندکی در مورد اهمیت تغذیه داده شد. تغذیه سالم می تواند سلامت تمام اندام های بدن را تضمین کرده و حتی در صورتی که فرد به بیماری های مختلف مبتلا باشد، در تسکین و درمان بیماری اثرگذار باشد.
در مقابل، تغذیه ناسالم و مصرف مواد غذایی مضر میتواند زمینه ساز ایجاد بیماریهای مختلف شود. اما این که تغذیه سالم و ناسالم چیست و مصرف کدام مواد غذایی آزاد و کدام مواد غذایی ممنوع می باشد، برای هر فرد با توجه به وضعیت بدنی متفاوت است.
تغذیه و اهمیت آن
هنگامی که برای معاینه و درمان یک بیماری به پزشک مراجعه می شود، ابتدا وضعیت غذایی فرد بررسی می شود. به عنوان درمان اصلی یا مکمل درمان های دارویی، پزشکان تغییر در رژیم غذایی را برای بیمار توصیه می کنند.
تمام این موارد گویای اهمیت تغذیه برای بدن می باشد. زمانی که فرد به بیماری های مختلف مبتلا شده یا در شرایط خاص به عنوان مثال بعد از جراحی قرار دارد، دقت در تغذیه از اهمیت بیشتری برخوردار می شود.
تغذیه ناسالم مشکلات زیادی برای بدن ایجاد میکند که شناخته شده ترین آن ها چاقی و اضافه وزن است. چاقی نشات گرفته از تغذیه ناسالم، می تواند موجب بیماری ها و مشکلات مختلفی شود.
همچنین تغذیه ناسالم در برخی از بیماریهای دیگر مانند دیابت نیز اثرگذار بوده و موجب شدت گیری این بیماری میشود. در بیماری دیابت، به منظور کنترل تغذیه و مصرف غذاهای سالم، برخی مواد غذایی به طور کامل ممنوع می باشند.
یکی از روش های موثر برای چاق شدن صورت استفاده از انواع ویتامین های می باشد بنابراین برای انجام راهکارهای مناسب توصیه می کنیم پست ویتامین چاق کننده صورت را مطالعه نمائید.
محدودیت تغذیه در دیابت نوع یک
دیابت نوع یک، دیابتی است که در آن بدن با کمبود قند خون مواجه است. در نتیجه مصرف قندهای طبیعی در آن مفید می باشد. قندی که در این حالت دچار کمبود می شود، گلوکز است که تنها در قند دریافتی از چغندر قند و شکر تولیدی از نیشکر تامین می شود و میوه ها و … شامل این نوع قند نمی باشند.
مصرف گلوکز در شرایط افت ناگهانی می تواند مفید باشد اما استفاده بیش از حد آن ممکن است مشکلاتی مانند چاقی و اضافه وزن، بیماری های التهابی و … را منجر شود. این نوع از دیابت محدودیت غذایی کمتری دارد، اما مصرف غذاهای مضری که سلامتی کلی بدن را به خطر می اندازند، باید با احتیاط انجام شود.
محدودیت تغذیه در دیابت نوع دو
دیابت نوع دو نسبت به نوع یک، محدودیت غذایی بیشتری دارد. در این نوع از دیابت، قند خون به طور کلی بالاتر از حالت عادی است، در نتیجه مصرف هر ماده غذایی نامناسبی می تواند سطح قند را افزایش دهد. به عنوان مثال مصرف نشاسته در این نوع دیابت باید با کنترل باشد.
نان، سیب زمینی، برنج و … می توانند در این نوع دیابت مضر باشند. مصرف بی رویه شیرینی جات نیز در دیابت نوع دو ضرر زیادی دارد. این مواد می توانند قند خون را به طور ناگهانی افزایش دهند و موجب آسیب به اعصاب، به خصوص اعصاب بینایی، کلیه ها و … شوند. برای رفع این محدودیت ها امروزه جایگزین هایی وجود دارد.
به عنوان مثال برنج قهوه ای به جای برنج سفید یا نان جو به جای نان تهیه شده از آرد گندم، همچنین انواع قرص های شیرین کننده مانند قرص شیرین کننده sussli نیز می توانند جایگزین قند و شکر شوند.

تاثیر قند و شکر در بیماری دیابت به چه صورت است؟
هر چند یکی از انواع بیماری دیابت، نوعی است که بیمار در آن با کمبود قند خون مواجه می شود، اما اغلب افراد دیابت را با افزایش غیر عادی قند خون که شاخصه دیابت نوع دو است، می شناسند.
افزایش قند خون در دیابت نوع دو
برای انجام فعالیت های روزانه، بدن به منابع انرژی مختلف نیاز دارد. این منابع از چربی ها، کربوهیدرات و قند و شکر تشکیل می شوند. هر کدام از این مواد به میزان کافی برای بدن مفید هستند اما مصرف بیش از حد آن ها ممکن است مشکلات زیادی را برای بدن به وجود آورد. میزان طبیعی هر کدام از این مواد در فرآیند سوخت و ساز روزانه مصرف می شوند.
به عنوان مثال چربی ها برای کسب انرژی مصرف می شوند، قند و گلوکز نیز مصارف مختلفی در بدن دارد. افزایش انرژی، افزایش توانایی، کاهش خستگی و … از جمله مزایای مصرف گلوکز هستند.
برای ایجاد این حالت ها گلوکز باید به طور مستقیم توسط سلول ها جذب و مصرف شود که پروسه آن با دریافت گلوکز توسط انسولین و هدایت آن به سمت سلول ها و سپس جذب قند توسط گیرنده های سلول ها و مصرف به وسیله سلول ها انجام می شود. زمانی که گیرنده های سلولی از بین می روند، قند در خون رها شده و میزان آن با هر بار مصرف غذا افزایش پیدا می کند.
تاثیر قند و شکر در دیابت نوع دو
گلوکز در بیشتر مواد غذایی وجود دارد. اما بیشترین منابع این ماده قند و شکر و تمام مواد غذایی تشکیل شده از قند و شکر مانند شربت ها، کیک، شیرینی جات و … می باشند.
مصرف این غذاها سطح گلوکز خون را به طور ناگهانی زیاد می کند و تا زمان انجام فرآیند دفع، بخش زیادی از این گلوکز در خون تجمع کرده و دیابت را منجر می شود.
تحقیقاتی که در زمینه ارتباط با دیابت در این زمینه انجام شده است، نشاندهنده این مسئله است که با مصرف قند و شکر، افراد به میزان 25% بیشتر احتمال ابتلا به دیابت دارند. به همین دلیل پزشکان به افراد مستعد به دیابت، یا بیماران دیابتی توصیه می کنند که به جای مصرف قند و شکر از شیرین کننده های بدون گلوکز استفاده کنند.

جایگزین قند و شکر برای بیماران دیابتی چه چیزهایی است؟
هرچند قند و شکر کمترین قسمت از هرم غذایی را به خود اختصاص می دهند، اما جایگاه آن ها در برنامه غذایی روزانه افراد، ویژه تر از سایر مواد غذایی است. بسیاری از افراد از اولین وعده غذایی یعنی صبحانه، قند و شکر را مورد استفاده قرار داده و این مصرف روزانه است.
به علاوه قند و شکر در بیشتر مواد غذایی دیگر نیز وجود دارند. کیک، بستنی، آب میوه، برخی از نان ها و … نیز حاوی گلوکز می باشند که موجب افزایش سطح قند در بدن بیماران می شود.
برای درمان مشکل دیابت در کمتر از 30 روز لطفا صفحه درمان دیابت در 30 روز را ببینید.
عوارض کلی مصرف قند تصفیه شده
به غیر از بالا رفتن بی رویه سطح گلوکز در خون، مصرف قند تصفیه شده عوارض دیگری نیز دارد. از جمله این عوارض می توان به ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. همچنین قندهای تصفیه شده به شدت موجب پوسیدگی دندان می شوند. پیری زودرس، چاقی، بیماری های قلبی، کبد و کلیه و حتی ابتلا به سرطان از عوارض مصرف قند و شکر می باشند.
به جز مشکلات جسمی ذکر شده، مصرف این مواد در ابتلا به مشکلات روحی نیز تاثیرگذار است و مسائلی مانند افسردگی، اضطراب و … را به همراه دارد.
مصرف این مواد به خصوص برای بیماران دیابتی مشکلات زیادی را به همراه دارد. بیماران دیابتی با افزایش بی رویه سطح قند خون دچار مشکلاتی مانند نارسایی کلیه، ضعف بینایی، بی حسی و بی حالی شدید و در نهایت کمای دیابتی می شوند.
جایگزین قند برای دیابتی ها
با توجه به مشکلات مصرف قند و شکر، بیشتر پزشکان جایگزین کردن این مواد با مواد سالم را به افراد، به خصوص بیماران دیابتی توصیه می کنند. این جایگزین کننده ها، تحت عنوان شیرین کننده های مصنوعی شناخته می شوند که خود دسته بندی های مختلفی داشته و انواع زیادی دارند. همچنین موارد مصرف شیرین کننده ها نیز بسیار متنوع است.
البته به جز شیرین کننده ها، برخی مواد طبیعی می توانند جایگزین مصرف قند شوند. مثلا در زمان مصرف چای می توان به جای قند از میوه های شیرین و کم قند مانند توت خشک، یا انجیر استفاده کرد.
اگر از بیماری دیابت رنج میبرید برای درمان این بیماری پیشنهاد می کنیم پست درمان دیابت بدون دارو را مطالعه نمائید.

شیرین کننده ها چند نوع دارند؟
شیرین کننده، به تمام مواد غذایی با طعم شیرین گفته می شوند که می توان از آن ها برای مصرف مستقل یا پخت شیرینی و کیک استفاده کرد. شیرین کننده ها انواع مختلفی دارند. در حالت کلی شیرین کننده ها به چهار دسته تقسیم می شوند که شامل شیرین کننده های طبیعی، شیرین کننده های مصنوعی، شیرین کننده های تصفیه شده و الکل های قندی می باشند.
شیرین کننده های طبیعی
سالم ترین نوع شیرین کننده ها که اصلی ترین منبع تهیه این مواد نیز می باشد، شیرین کننده های طبیعی می باشند. مصرف این نوع از شیرین کننده ها دارای قدمتی طولانی است.
با این حال در مصرف آن ها نیز باید اعتدال را رعایت کرد. از جمله شیرین کننده های طبیعی می توان به مالت جو که شیرین کننده ای تیره، سنگین و نسبتا غلیظ است اشاره کرد. شربت برنج قهوه ای، قند خرما، قند موجود در میوه ها یا فروکتوز، عسل، شیره درخت افرا و … در این دسته قرار می گیرند.
شیرین کننده های مصنوعی
دسته بعدی شیرین کننده ها، شیرین کننده های مصنوعی می باشند که کالری کمی داشته یا بدون کالری می باشند. این شیرین کننده ها که غیر مغذی نیز نامیده می شوند، برای بیماران دیابتی، افراد مبتلا به چاقی و … کاربرد دارند. از جمله شیرین کننده های مصنوعی می توان به آسه سولفام، آسپارتام، ساخارین و … اشاره کرد.
شیرین کننده های تصفیه شده
شیرین کننده های تصفیه شده، معمولا از مواد قندی تهیه می شوند اما برای مصرف راحت تر، تصفیه شده و به شکل های خاص در می آیند. این شیرین کننده ها، در حجم کمتر گلوکز بیشتری دارند. به همین دلیل نباید در مصرف آن ها زیاده روی کرد. از جمله موارد موجود در این گروه می توان شکر سفید، شکر خام، شکر قهوه ای، شکر پودری، ملاس و … را مثال زد.
الکل های قندی
آخرین نوع شیرین کننده ها، الکل های قندی هستند که شامل مانیتول، سوربیتول و … می باشند. این مواد که در صنایع تولید کیک و شیرینی کاربرد زیادی دارند، معمولا از برخی میوه ها و سبزی های خاص به دست می آیند.

اصلی ترین کاربرد شیرین کننده های مصنوعی و کم کالری چیست؟
شیرین کننده ها موادی هستند که برای طعم دادن به مواد مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. کاربرد اصلی شیرین کننده ها در تولید کیک و شیرینی و نوشیدنی ها برای بیماران دیابتی است.
با این حال برخی از انواع آن، مانند قرص شیرین کننده sussli به عنوان یک شیرین کننده مستقل برای مصرف به همراه چای یا قهوه تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه، برخی از رایج ترین کاربردهای شیرین کننده ها را معرفی خواهیم کرد.
تولید نوشیدنی
یکی از کاربردهای شیرین کننده های مصنوعی یا کم کالری، تولید نوشیدنی است. انواع آب میوه، نوشابه و … برای بیماران دیابتی و افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند، با استفاده از این شیرین کننده ها تولید می شوند. از جمله شیرین کننده های قابل استفاده برای تولید نوشیدنی می توان به نمونه هایی مانند آسه سولفام اشاره کرد.
تولید کیک و شیرینی
از دیگر مصارف شیرین کننده های مصنوعی می توان به کاربرد آن ها در پخت و پز اشاره کرد. به طور کلی زمانی که افراد از مصرف یک ماده غذایی محروم شده یا به دلیل کنترل و درمان بیماری ناچار می شوند تا برای مدتی مصرف یک ماده را کم کرده یا به طور کامل قطع کنند، میل بیشتری در آن ها برای مصرف ماده حذف شده ایجاد می شود.
در بیماران دیابتی میل به مصرف کیک و شیرینی معمولا بیشتر از سایر مواد است که در صورت عدم کنترل اشتها و مصرف این مواد، قند خون افزایش یافته و فرد با مشکلات ناشی از آن مواجه می شود. امروزه با پخت کیک و شیرینی با شیرین کننده های مصنوعی و مخصوص بیماران دیابتی، خطر مصرف این مواد برای این گروه از بیماران تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است.
تولید مربا
علاوه بر کیک و شیرینی، انواع مربا و … را نیز می توان با استفاده از شیرین کننده های مصنوعی تولید کرد. البته نکته مهمی که در اینجا وجود دارد، انتخاب شیرین کننده ای است که برای پخت و پز مناسب باشد. برخی شیرین کننده ها در برابر حرارت واکنش منفی نشان داده و خطرساز می شوند. به عنوان مثال شیرین کننده آسپارتام برای استفاده در برابر حرارت و پخت مواد غذایی مختلف مناسب است.
تولید قند و شکر
در نهایت آخرین کاربرد شیرین کننده ها تولید قند و شکر برای استفاده مستقل و آزاد است. به عنوان مثال برای مصرف با چای، در وعده صبحانه یا مصرف چای و قهوه در بین روز از شیرین کننده های مصنوعی که به صورت قندهای حبه ای، شکر پودری و قرص تولید می شوند، می توان استفاده کرد.
شکر قهوه ای، سیکلامات و … جزو شیرین کننده هایی هستند که به این منظور مورد استفاده قرار می گیرند که معمولا به شکل های تجاری مختلف عرضه می شوند. یکی از شکل های رایج این شیرین کننده ها، قرص شیرین کننده sussli می باشد.

غلظت های مجاز مصرف شیرین کننده ها برای بیماران دیابتی به چه صورت است؟
هر چند شیرین کننده های مصنوعی تاثیر کمتری در افزایش قند خون داشته و برای بیماران دیابتی مناسب تر می باشند، اما به هر حال مضرات آن بر کسی پوشیده نیست و در صورتی که بیشتر از حد مجاز مصرف شوند، مشکلات زیادی برای فرد به وجود می آورند که رایج ترین آن ها آسیب هایی است که به قلب وارد می کنند. در ادامه، غلظت مجاز مصرف برخی از شیرین کننده ها را معرفی خواهیم کرد.
ساخارین
ساخارین یکی از شیرین کننده های مصنوعی است که محبوبیت آن به خصوص در دهه های 60 و 70 میلادی به طور چشمگیری افزایش پیدا کرد. در آن زمان افراد، بیشتر به منظور لاغری و کاهش وزن از این ماده استفاده می کردند و جایگزین شکر طبیعی در نوشابه های رژیمی بود.
با این حال تحقیقات در مورد این ماده همچنان ادامه داشت تا در اواخر دهه 70 کشف شد که ساخارین به مقدار زیاد ممکن است موجب سرطان مثانه شود، بنابراین مقدار مجاز مصرف این ماده برای افراد مشخص شد که به این صورت می باشد. به ازای هر کیلو وزن بدن، 5 میلی گرم ساخارین بی خطر است و آسیبی به فرد وارد نمی کند.
آسپارتام
دیگر شیرین کننده مصنوعی که برای تولید انواع دسرها و غذاها کاربردی می باشد، آسپارتام است. آسپارتام نیز می تواند در مقادیر زیاد به بدن آسیب وارد کند. بنابراین باید در غلظت و میزان مناسب نسبت به وزن بدن استفاده شود.
مقدار مجاز مصرف آسپارتام که خطری برای بدن نداشته و فرد با مصرف آن در سلامت کامل به سر می برد، حدود 50 میلی گرم به ازای هر مقدار وزن است. بنابراین در غذاهایی که نسبت به وزن فرد مقدار آسپارتام بیشتر باشد، باید با کنترل حجم غذای مصرفی از آسیب به بدن جلوگیری کرد.
سوکرالوز
سوکرالوز آخرین شیرین کننده ای است که در این بخش به معرفی آن می پردازیم. این شیرین کننده که یکی از جدیدترین انواع تولید شده و موجود در بازار است، با اسامی تجاری مختلفی شناخته می شود و ممکن است با اسم اسپلندا نیز به فروش رسد. این ماده از شکر ساخته می شود اما در فرآیند بهینه سازی، ساکارز آن به سوکرالوز تبدیل شده و در نتیجه برای بدن بی خطر می شود. این ماده نیز در مقدار متعادل یعنی 5 میلی گرم در هر کیلو وزن بی خطر می باشد.

مزایای استفاده از شیرین کننده های مصنوعی چیست؟
پزشکان امروزه مصرف شیرین کننده های مصنوعی را حتی برای افراد سالم نیز توصیه می کنند. شیرین کننده های مصنوعی جایگزین خوبی برای قند و شکر پر کالری و مضر می باشند که آسیب کمتری به بدن وارد کرده و نیاز به مصرف قند و شکر را نیز به طور کامل در بدن برطرف می کنند. از مهم ترین مزایای مصرف شیرین کننده های مصنوعی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
کنترل وزن
یکی از مزایای مهم مصرف شیرین کننده های مصنوعی مانند قرص شیرین کننده sussli، کنترل وزن است. با مصرف این نوع شیرین کننده ها که عمدتا بدون کالری یا بسیار کم کالری هستند، کالری اضافه جذب بدن نشده و سلول ها از آن به عنوان ذخیره انرژی استفاده نمی کنند. در نتیجه چربی و کربوهیدرات بدن مورد استفاده قرار گرفته و وزن کاهش پیدا می کند.
البته مصرف شیرین کننده های مصنوعی به تنهایی موجب کاهش وزن نمی شود و در صورت نیاز به این مسئله، باید یک رژیم غذایی مناسب را نیز در کنار مواد غذایی جایگزین رعایت کرد.
کنترل دیابت
دیگر مزیت استفاده از شیرین کننده های مصنوعی، کنترل بیماری های خاصی است که در اثر مصرف قند و شکر طبیعی شدت پیدا کرده و به بدن آسیب می رسانند که از جمله آن ها می توان به دیابت اشاره کرد.
تئوری جایگزینی قند و شکر طبیعی با شیرین کننده های مصنوعی بیشتر به منظور کمک به بیماران دیابتی ایجاد شد. البته بیماران دیابتی باید از نوع مناسب شیرین کننده ها به جای قند و شکر استفاده کنند و هر ماده ای برای آن ها مناسب نمی باشد.
جلوگیری از آسیب دندان
دیگر فایده مصرف شیرین کننده ها، عدم آسیب به دندان است. البته این مسئله به این معنا نیست که با جایگزینی شیرین کننده های مصنوعی دیگر نیازی به استفاده از مسواک و دهان شویه نباشد. مراقبت از دندان ها در هر زمان ضروری است. اما با استفاده از شیرین کننده های مصنوعی، کرم خوردگی و پوسیدگی دندان ها تا حد زیادی کاهش پیدا می کند.
کنترل فشار خون
آخرین مزیت استفاده از شیرین کننده های مصنوعی به جای شیرین کننده های طبیعی که در این مقاله به معرفی آن می پردازیم، کنترل فشار خون است. با مصرف قند و شکر، فشار خون نوسان زیادی پیدا می کند که با جایگزینی شیرین کننده های مصنوعی، این مشکل نیز برطرف می شود.

تاریخچه تولید و استفاده از شیرین کننده های مصنوعی به چه صورت است؟
اولین شیرین کننده کشف شده در تاریخ، عسل بود. بعد از عسل سایر گیاهان و مواد غذایی که طبیعت شیرین داشتند، به عنوان شیرین کننده مورد استفاده قرار می گرفتند که از جمله آن ها می توان به نیشکر و چغندر قند اشاره کرد که ساکاروز از آن ها تولید می شد.
این شیرین کننده ها رایج، پرکاربرد و در دسترس همه بودند و حتی امروزه نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. اما مضرات زیادی نیز برای دندان، کبد، قلب و … دارند. به دلیل این مضرات و هزینه تولید، شیرین کننده های مصنوعی جایگزین شیرین کننده های طبیعی شده و مورد استفاده قرار گرفتند.
اولین شیرین کننده های مصنوعی
اولین شیرین کننده مصنوعی تولید شده توسط بشر، ساخارین بود. این شیرین کننده در طول جنگ های جهانی تولید شد و علت آن کم هزینه بودن ساخت و بهره وری نسبت به شکر معمولی بود.
این ویژگی به خصوص زمانی در دهه 1950 کشف شد که شکر، یکی از علت های ابتلا و افزایش چاقی در میان مردم بود؛ موجب توجه بیشتر به ساخارین و تولید آن شد تا علاوه بر صرفه اقتصادی، برای سلامتی فرد نیز سالم و به صرفه باشد.
بعد از ساخارین، شیرین کننده های مختلف دیگر برمبنای همین ویژگی کم هزینه و کم کالری بودن تولید شده و مورد استفاده قرار گرفتند که از جمله آن ها می توان آسپارتام و سیکلامات را نام برد. سه شیرین کننده ساخارین، آسپارتام و سیکلامات به عنوان نسل اول شیرین کننده ها معرفی می شوند.
گزارشات مختلف پیرو این شیرین کننده ها نشاندهنده این مطلب است که در صورت مصرف در دوز و غلظت مناسب، این نسل شیرین کننده ها هیچگونه آسیبی به بدن وارد نمی کنند.

قرص شیرین کننده sussli چیست؟
به دنبال تغییر در سبک زندگی، کاهش تحرک و اشتباهات تغذیه در افراد، مشکلات مختلفی مانند چاقی و دیابت در جهان شیوع پیدا کرد. در این میان برخی مواد غذایی مانند چربی ها و قند و شکر سهم بیشتری در افزایش این مشکلات داشتند که برای کاهش و کنترل، با انواع سالم تر جایگزین شدند. به عنوان مثال جایگزین قند و شکر طبیعی تولید شده از نیشکر و چغندر قند امروزه از شیرین کننده های مصنوعی در قالب حبه قند، شکر مانند و قرصی استفاده می شود.
قرص شیرین کننده sussli
قرص شیرین کننده sussli یک قرص تشکیل شده از شیرین کننده های مصنوعی است که از نظر ظاهری مشابه دیگر قرص هاست. قرص شیرین کننده sussli برای افرادی که در رژیم غذایی خود منع مصرف قند و شکر داشته یا برای بیماران دیابتی که برای کنترل بیماری نباید از قند و شکر طبیعی استفاده کنند، یک انتخاب مناسب است.
مصرف این قرص می تواند تمام نیاز به شیرینی جات در یک شبانه روز را کنترل کرده و از بین ببرد. قرص شیرین کننده sussli بدون کالری است، از افزایش وزن جلوگیری کرده و سطح قند خون بدن را نیز کنترل می کند.
قرص شیرین کننده sussli را می توان در قالب قرص در داروخانه ها پیدا کرد. جالب است بدانید که قرص شیرین کننده sussli نه تنها برای استفاده مجزا در طول روز قابل استفاده می باشد، بلکه به عنوان ماده شیرین کننده در غذاهای مختلف مانند دسرها نیز می توان از آن استفاده کرد.
قرص شیرین کننده sussli از افزایش قند جلوگیری می کند و در بیمارانی که به افزایش قند دچار می باشند، موجب کاهش قند خون و در استفاده مداوم موجب کنترل سطح آن می شود. در ادامه، توضیحات بیشتری در مورد قرص شیرین کننده sussli خواهیم داد.

کدام گروه از بیماران، مصرف کننده اصلی قرص شیرین کننده sussli می باشند؟
قرص شیرین کننده sussli مزایای زیادی دارد و تمام افراد اعم از سالم یا بیمار می توانند از آن استفاده کنند. اما استفاده از آن برای برخی افراد ضروری تر بوده و مزایای بیشتری دارد، از جمله این افراد می توان به بیماران دیابتی، افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن و دیگر بیماری هایی که مصرف قند و شکر باعث تشدید آن می شود، اشاره کرد.
دیابتی ها
همان طور که در بخش های قبلی گفته شد، شکر برای بیماران دیابتی بسیار مضر است. قند و شکر می توانند سطح قند خون بدن را به سرعت افزایش دهند و این اتفاق حتی در مصرف مقادیر کم قند و شکر طبیعی نیز اتفاق می افتد.
به همین دلیل بهترین راه درمان و مبارزه با آن استفاده از انواع مختلف شیرین کننده های مصنوعی است که قرص شیرین کننده sussli یکی از آن هاست. دیابتی ها می توانند قرص شیرین کننده sussli را همراه با چای یا در دسر و غذاهایی که نیاز به شیرین کننده دارند، استفاده کنند.
افراد مبتلا به چاقی
دیگر گروهی که باید به جای استفاده از شیرین کننده های طبیعی از انواع مصنوعی مانند قرص شیرین کننده sussli استفاده کنند، افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن می باشند.
مصرف قند و شکر برای این گروه موجب افزایش بی رویه وزن و ابتلا به چاقی خطرناک می شود. به همین دلیل بهتر است با جایگزین کردن شیرین کننده های طبیعی با قرص شیرین کننده sussli از مضرات مصرف قند و شکر جلوگیری کنند. قرص شیرین کننده sussli را می توان در رژیم غذایی روزانه قرار داد تا نیاز به مصرف قند و شکر در یک شبانه روز بدون دریافت کالری و افزایش گلوکز خون تامین شود.
مبتلایان به کبد چرب
قند و شکر طبیعی علاوه بر موارد ذکر شده در کبد چرب نیز خطرساز است. مصرف این مواد، چربی کبد را افزایش داده و موجب افزایش سطح آن از گرید 1 به گریدهای بالاتر می شود.
قند و شکر اولین موادی هستند که از رژیم غذایی بیماران مبتلا به کبد چرب حذف می شوند. اما برای کاهش تمایل به مصرف این مواد با اضافه کردن جایگزین هایی مانند قرص شیرین کننده sussli نیاز بدن به قند و شکر را برطرف می کنند. قرص شیرین کننده sussli برای بیماران کبد چرب نیز مانند مبتلایان به دیابت قابل استفاده می باشد.
افراد دارای کلسترول بالا
در نهایت آخرین گروه از بیمارانی که باید در مصرف قند و شکر احتیاط کرده و تا حد امکان شیرین کننده های طبیعی را با موادی مانند قرص شیرین کننده sussli جایگزین کنند، افراد دارای کلسترول بالا می باشند.
برخلاف تصور عموم که در ابتلا به کلسترول بالا مصرف چربی موجب ایجاد آسیب های مختلف می شود، قند و شکر خطرسازتر است و با تاثیر در سوخت و ساز بدن و کاهش آن، موجب افزایش چربی خون، قند خون و .. شده و به بیماری های قلبی منتهی می شود.

مصرف قرص شیرین کننده sussli چه مزایایی دارد؟
قرص شیرین کننده sussli یکی از انواع شیرین کننده های مصنوعی است که در قالب قرص عرضه شده و هر عدد، شیرینی معادل یک حبه قند دارد.
در عین حال این قرص بدون کالری بوده و مصرف آن تاثیر زیانباری در بدن ایجاد نمی کند. قرص شیرین کننده sussli دارای مزایای مختلفی است که آشنایی با آن ها برای افرادی که تا به حال از این شیرین کننده استفاده نکرده اند، در استفاده با خیالی آسوده کمک کننده می باشد.
کنترل قند خون
همانند سایر شیرین کننده ها یکی از مزایای مصرف قرص شیرین کننده sussli، کنترل قند خون است. بیماران دیابتی با مصرف این قرص به جای قند و شکر، ابتدا سطح قند خون را متعادل کرده و سپس با رعایت یک رژیم غذایی مناسب در کنار استفاده از قرص شیرین کننده sussli، به درمان دیابت کمک می کنند.
در این بیماران استفاده از شیرین کننده های مصنوعی باید جزئی از رژیم غذایی باشد که قرص شیرین کننده sussli به دلیل زیرو کالری بودن می تواند انتخاب مناسبی باشد.
کاهش وزن
تغذیه مهم ترین عامل در افزایش وزن است، چه بعد از جراحی های لاغری و چه در کاهش وزن با روش های مرسوم مانند ورزش و رژیم غذایی. زیرا چیزی که کنترل شده و تغییر پیدا می کند، سبک تغذیه است.
در ابتلای افراد به چاقی و عدم کاهش وزن، مواد غذایی مختلف مانند نشاسته، چربی ها، شیرینی جات و … تاثیرگذار می باشند که با جایگزین کردن انواع سالم با هر کدام از این مواد می توان روند کاهش وزن را سرعت بخشید.
به عنوان مثال می توان به جای غذاهای پرنشاسته مانند برنج یا ماکارونی از انواع مناسب برای بیماران دیابتی که کم کربوهیدرات هستند، استفاده کرد. یا به جای چربی های حیوانی، چربی های گیاهی را جایگزین کرد. همچنین قرص شیرین کننده sussli به عنوان یک شیرین کننده مصنوعی می توان جایگزین شیرینی جات مختلف شده و در روند کاهش وزن اثرگذار باشد.
درمان کبد چرب
یکی دیگر از مزایای استفاده از قرص شیرین کننده sussli کنترل کبد چرب با کنترل گلوکز بدن و درمان آن در استفاده مداوم است. به منظور کنترل و درمان بیماری کبد چرب نیاز است که قرص شیرین کننده sussli را در کنار یک رژیم غذایی مناسب مصرف کرد. این رژیم باید از غذاهای پرچرب مانند سرخ کردنی ها، گوشت قرمز، غذاهای سنگین و … عاری باشد تا با اثرگذاری قرص شیرین کننده sussli، بیماری درمان شود.
کاهش درصد ابتلا به بیماری های قلبی، عروقی
آخرین موردی که به عنوان مزیت استفاده از قرص شیرین کننده sussli در این مقاله به آن اشاره می کنیم، کاهش درصد ابتلا به بیماری های قلبی است. مصرف کنندگان شیرین کننده های مصنوعی به جای شیرین کننده های طبیعی کمتر از سایرین با مشکلات گردش خون مواجه می شوند.
وجود هر ماده اضافه مانند قند، چربی و … در خون، جریان آن را مختل کرده و مسیر عروق را تنگ تر می کند. قرص شیرین کننده sussli بدون کالری بوده و قند اضافه ای وارد خون نمی کند. در نتیجه مصرف آن بیماری های قلبی را تا حد زیادی کاهش می دهد.

معایب استفاده از قرص شیرین کننده sussli چیست؟
هیچ ماده ای صد در صد بدون عارضه نیست و قرص شیرین کننده sussli نیز از این قاعده مستثنی نیست. در کنار مزایای متعدد، این قرص ممکن است عارضه هایی نیز داشته باشد که البته عوارض آن به ندرت و تنها در برخی افراد بروز می کنند که در صورت مصرف با مشورت پزشک و در روال درست می توان از این عارضه ها جلوگیری کرد.
حساسیت زا برای برخی از افراد
یکی از معایب قرص شیرین کننده sussli، حساسیت زا بودن برای برخی از افراد است. این گروه از افراد نه تنها به قرص شیرین کننده sussli، بلکه به اکثر شیرین کننده های مصنوعی حساسیت داشته و مصرف این مواد برای آن ها نتیجه عکس به همراه دارد. یعنی موجب افزایش قند خون و کالری می شود.
این مسئله با چند بار مصرف قرص شیرین کننده sussli مشخص می شود و در صورت تایید آن توسط پزشک، باید مصرف این نوع شیرین کننده ها را قطع کرد.
احتمال بروز مشکلات کبد یا معده در مصرف بی احتیاط
دیگر مشکلی که ممکن است در اثر مصرف قرص شیرین کننده sussli بروز پیدا کند، مشکلات کبدی می باشند. کبد، محل رفع سموم بدن است و مصرف هر ماده ای بیش از حد نیاز بدن می تواند این عضو را دچار عارضه کند. بنابراین مشکلات کبد یا معده در اثر مصرف قرص شیرین کننده sussli تنها زمانی ایجاد می شوند که این قرص در دوز بالا و بدون کنترل، مورد استفاده قرار گیرد.
افزایش میل به مصرف شیرینی جات
در نهایت آخرین عارضه ای که ممکن است در اثر مصرف قرص شیرین کننده sussli یا هر کدام از شیرین کننده های مصنوعی ایجاد شده و فرد را دچار مشکل کند، افزایش میل به مصرف شیرینی جات است. بدون کالری بودن این شیرین کننده ها در زمان اتمام ذخایر گلوکز بدن ممکن است موجب افزایش میل به شیرینی جات شود.

جز کنترل قند خون در دیابت نوع دو، در چه موارد دیگری از قرص شیرین کننده sussli استفاده می شود؟
رایج ترین استفاده از قرص شیرین کننده sussli، کنترل قند خون مبتلایان به دیابت نوع دو می باشد. با این حال در موارد دیگری نیز ممکن است این قرص توسط پزشکان مختلف توصیه شود که رژیم های مختلف غذایی نمونه ای از آن هستند. در ادامه، برخی از موارد مصرف قرص شیرین کننده sussli، به جز دیابت نوع دو معرفی شده اند.
دیابت بارداری
به جز دیابت نوع دو، مبتلایان به دیابت بارداری نیز می توانند از قرص شیرین کننده sussli استفاده کنند. البته مصرف هر ماده ای در دوران بارداری باید بعد از مشورت با پزشک انجام شود و هیچ دارو یا ماده غذایی خارج از رژیم غذایی روزمره را نباید بدون تایید پزشک مصرف کرد. چون ممکن است سلامت جنین را تحت تاثیر قرار داده و در بدترین حالت موجب سقط جنین می شود. معمولا پزشک بعد از بررسی وضعیت مادر، دوز مصرفی مناسب شیرین کننده های مصنوعی را تعیین می کند.
رژیم های لاغری
علاوه بر انواع دیابت، در رژیم های لاغری به منظور نتیجه گیری سریع تر و کاهش نیاز به مصرف قند و شکر، از شیرین کننده هایی نظیر قرص شیرین کننده sussli استفاده می شود. البته بسته به میزان چاقی ممکن است حتی این نوع از شیرین کننده ها نیز ممنوعیت مصرف داشته باشند که این مسئله بعد از مشخص شدن شاخص توده بدنی روشن می شود.
رژیم های ورزشکاران
دیگر گروهی که تغذیه سالم برای آن ها به دلایل زیادی از اهمیت زیادی برخوردار است، ورزشکاران حرفه ای می باشند. این گروه برای حفظ سلامت بدن، تعادل مقدار عضلات در بدن و … باید از یک رژیم غذایی تشکیل شده از مواد غذایی سالم در ابتدای هرم غذایی استفاده کنند که شیرینی جات جزو آن ها نیستند،
اما چون نیاز به بدن به مصرف مواد شیرین قابل انکار نیست، با جایگزین کردن مواد سالم مانند قرص شیرین کننده sussli علاوه بر رفع نیاز به شیرینی جات، رژیم غذایی به یک رژیم سالم تبدیل می شود.

عملکرد قرص شیرین کننده sussli و موارد مشابه آن در بدن به چه صورت است؟
هر چند قرص شیرین کننده sussli و تمام شیرین کننده های مصنوعی دارای طعمی شیرین و مشابه قند و شکر می باشند، اما با این حال نمی توانند به طور کامل جایگزین قند و شکر شوند. به خصوص در افرادی که علاقه زیادی به مصرف شیرینی جات دارند مصرف این قرص ممکن است بیشتر تمایل به مصرف شیرینی جات را بیشتر کند. بنابراین به منظور استفاده از آن ها نیاز است که با عملکرد کلی شیرین کننده ها در بدن آشنایی داشت.
عملکرد قرص شیرین کننده sussli در بدن
در ابتدای ورود اولین شیرین کننده های مصنوعی به بازار و مصرف آن ها، مردم توجه چشمگیری به این مواد کردند. چون تصور عمومی این بود که امکان استفاده بدون نگرانی از چاقی و دیابت از شیرینی جات با این شیرین کننده ها فراهم شده است.
هر چند این دید اشتباه نبود و هدف از تولید شیرین کننده ها دستیابی به همین موضوع بود. اما محققان خیلی زود کشف کردند که گر چه شیرین کننده ها به طور کلی برای بدن بدون عارضه هستند،
اما زمانی که بیش از حد مجاز و متناسب با بدن مصرف شوند، می توانند عملکردی معکوس داشته و موجب ضرر و زیان به اندام هایی نظیر کبد و معده شوند. یکی از نیازهای سلول های بدن برای انجام فعالیت و متابولیسم صحیح، قند است که از شکل های مختلف گلوکز، فروکتوز، ساکارز و … دریافت می شود.
برخی از این شکل ها کم خطرتر بوده و در عین حال انرژی کمتری نیز دارند و وجود آن ها در بدن تمام انرژی مورد نیاز سلول ها را تامین نمی کند.
اما برخی شکل های قند مانند ساکارز و گلوکز که عمدتا از قند و شکر طبیعی دریافت می شوند، احتمال آسیب رسانی بیشتری به بدن دارند. به عنوان مثال مصرف زیاد ساکارز موجب پوسیدگی دندان می شود.
قرص شیرین کننده sussli و سایر شیرین کننده ها توانستند در کنار تامین انرژی تقریبا مشابه برای سلول ها، مضرات قندهای طبیعی را نیز کاهش دهند.

قرص شیرین کننده sussli بر میزان قند خون چه تاثیری دارد؟
یک تصور اشتباه در مورد قرص شیرین کننده sussli وجود دارد و آن این است که قرص شیرین کننده sussli می تواند به نوعی داروی دیابت بوده و کاهنده میزان قند خون باشد.
همان طور که گفته شد، این تصور اشتباه است و نام قرص، تنها به دلیل شکل ظاهری عرضه این محصول بر آن نهاده شده است و تنها جنبه مصرف این ماده، کاهش نیاز به مصرف قند و شیرینی طبیعی و در نتیجه از این طریق کاهش سطح قند خون در بدن است و نمی توان با این تصور که این شیرین کننده می تواند به طور مستقیم بر میزان قند خون تاثیرگذار باشد، در کنار آن به مصرف سایر شیرین کننده های طبیعی ادامه داد. به عبارت دیگر، قرص شیرین کننده sussli بعد از قطع مصرف شیرین کننده های طبیعی و به عنوان جایگزین آن ها توصیه می شود.

برای تایید یک شیرین کننده توسط سازمان غذا و دارو، چه مواردی در نظر گرفته می شود؟
شیرین کننده ها تنها زمانی قابل استفاده بوده و می توان از مزایای آن ها بهره برد که توسط سازمان غذا و دارو تاییدیه داشته باشند. در غیر این صورت ممکن است شیرین کننده با مواد مضر تهیه شده باشد که در دراز مدت به بدن آسیب وارد کند. برای اطمینان از این که شیرین کننده استانداردهای مطابق با قوانین سازمان غذا و دارو را داراست، هر ساله لیستی از داروهای مورد تایید این سازمان در سایت و منابع رسمی آن قرار می گیرد.
به عنوان مثال مطابق آخرین لیست ارائه شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا، شیرین کننده های مصنوعی ساخارین، آسپارتام، آسه سولفام پتاسیم، سوکرالوز، ادونتام، نئوتام و هر چیزی که بر پایه این شیرین کننده ها تولید شود، قابل استفاده بوده و زیانی به بدن وارد نمی کند که قرص شیرین کننده sussli نیز یکی از آن هاست.

قرص شیرین کننده sussli به چه صورت عرضه می شود؟
حال که با قرص شیرین کننده sussli آشنا شدید، ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که تهیه این قرص چگونه است؟ آیا برای خرید آن باید به پزشک مراجعه کرده و در دفترچه تجویز شده یا امکان خریداری آن به صورت آزاد نیز وجود دارد؟
شیرین کننده ها به طور کل جزو داروها حساب نمی شوند. بنابراین برای تهیه آن ها نیازی به مراجعه به پزشک و دریافت نسخه نیست و امکان خرید از تمام داروخانه ها وجود دارد.
البته برای خرید قرص با کیفیت مناسب بهتر است خریداری این قرص را تنها از داروخانه های معتبر انجام داد تا از نظر تاریخ انقضا و اصلی بودن محصول، اطمینان کامل وجود داشته باشد.

آیا می توان از قرص شیرین کننده sussli در پخت و پز استفاده کرد؟
از جمله پرسش های مهم مصرف کنندگان قرص شیرین کننده sussli، سوال در مورد امکان استفاده از این قرص در پخت و پز است. طبیعتا برای به کار بردن یک ماده در پخت و پز، علاوه بر طعم و ویژگی های لازم برای این کار، باید حجم مناسب آن ماده نیز در نظر گرفته شود.
به دلیل شکل ظاهری این قرص ها که قرص های بسیار کوچک هستند، در صورت نیاز به استفاده در پخت و پز باید تعداد زیادی قرص مورد استفاده قرار گیرد که این کار ممکن است مصرف را از دوز مجاز خارج کرده و در نتیجه باعث بروز مشکلاتی برای بدن شود.
بنابراین بهتر است تا حد امکان از قرص شیرین کننده sussli در پخت و پز استفاده نشده و به جای آن انواع پودری که قابلیت اندازه گیری وزنی داشته و می توان مقدار مناسب آن را برای استفاده در پخت و پز به کار برد را مورد استفاده قرار داد.

در صورت بروز مشکل به علت مصرف قرص شیرین کننده sussli، چه اقدامی باید انجام شود؟
در بخش عوارض شیرین کننده ها توضیح داده شد که این مواد غالبا بی ضرر بوده و فواید بیشتری نسبت به معایب و مضرات دارند. با این حال ممکن است در برخی افراد استفاده از انواع خاص شیرین کننده ها ایجاد مشکل کند که در این صورت باید فورا به پزشک مراجعه کرد.
از جمله مسائلی که ممکن است در اثر مصرف شیرین کننده ها پیش آمده و نیاز به پزشک را جدی کند، می توان به مسمومیت ناشی از مصرف این مواد اشاره کرد که البته بسیار نادر بوده و تنها در برخی افراد که معده بیش از حد حساسی دارند، رخ می دهد.
در صورت مشاهده عوارض قرص شیرین کننده sussli یا تغییر حالت بدن بعد از مصرف این ماده باید فورا به پزشک مراجعه شود تا احتمال وجود مواد حساسیت زا در ترکیب شیرین کننده بررسی شود تا اقدامات درمانی لازم مطابق با وضعیت فرد مشخص گردد.

تفاوت قرص شیرین کننده sussli با شکر چیست؟
اصلی ترین تفاوت قرص شیرین کننده sussli با شکر، ترکیبات این دو ماده است، شکر به طور مستقیم از نیشکر ایجاد می شود که دارای ساکارز بوده و به جز بالا بردن سطح قند خون، آسیب هایی مانند پوسیدگی دندان را نیز به همراه دارد.
در حالی که در تولید قرص شیرین کننده sussli همانند سایر شیرین کننده های مصنوعی، از مواد مناسب برای قند و دندان ها استفاده شده است.
ترکیبات اصلی قرص شیرین کننده sussli ساخارین و سایکلامیت سدیم می باشند که از نظر طعم و برطرف کردن نیاز بدن به شیرینی جات، مناسب ترین جایگزین ها برای قند و شکر می باشند. همچنین قرص شیرین کننده sussli بر خلاف شکر با تنظیم اسیدیته قندها از افزایش بی رویه سطح دیگر قندها مانند لاکتوز نیز جلوگیری می کند.

پیشنهاد می کنیم از پست قرص قند خارجی دیدن کنید.
سایر اطلاعات مورد نیاز در مورد قرص شیرین کننده sussli به چه صورت است؟
حال که در مورد فواید و اهمیت مصرف شیرین کننده هایی مانند قرص شیرین کننده sussli نسبت به شیرین کننده های طبیعی آشنا شدید، بد نیست تا اطلاعات جزئی بیشتری نیز در مورد این دارو کسب کنید.
به عنوان مثال، قرص شیرین کننده sussli یک برند آلمانی است که در هر بسته آن چیزی حدود 1200 عدد قرص وجود دارد. این قرص بدون چربی است و نمک اندکی در ترکیبات خود دارد که به چیزی حدود 2 گرم در هر عدد می رسد.
علاوه بر این، قرص شیرین کننده sussli دارای کربوهیدرات بسیار اندکی است. بنابراین برای افرادی که از رژیم های غذایی کم کربوهیدارت پیروی می کنند، می تواند قابل استفاده باشد.
بیماران دیابتی، افراد نیاز به لاغری و کاهش وزن و تمام افرادی که برای سلامتی خود تمایلی به مصرف شیرین کننده های طبیعی ندارند، می توانند از شیرین کننده های مصنوعی مانند قرص شیرین کننده sussli استفاده کنند. این شیرین کننده ها آسیبی برای بدن نداشته و سطح قند خون را نیز بالا نمی برد.