قرص زیپمت برای چیست

قرص زیپمت برای چیست
فهرست مطالب

اگر دیابت دارید و نمی دانید که قرص زیپمت برای چیست مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

در این مقاله سعی داریم تا در خصوص قرص زیپمت مطالب جامع و کاملی را در اختیار شما قرار دهیم. همچنین درباره دیابت و انواع آن، نشانه های بیماری دیابت، زیپمت و مکانیسم آن، مقدار و شیوه ی مصرف آن، تداخل دارویی زیپمت و هر سوال دیگری که ممکن است در این راستا برای شما مطرح شود، مطالب کاملی را ارائه می نماییم. با ما همراه باشید.

برای اطلاع از نحوه استفاده از قرص زیپمت پیشنهاد می کنیم از صفحه بهترین زمان مصرف قرص زیپمت دیدن کنید.

 

قرص زیپمت برای چیست
قرص زیپمت برای چیست

قرص زیپمت برای چیست؟

قرص زیپمت برای چیست
قرص زیپمت برای چیست
آن چه در این نوشتار علمی پزشکی، مورد مطالعه و ارزیابی قرار می دهیم:

دیابت چیست و انواع آن را نام ببرید؟

قرص زیپمت برای چیست ؟

قرص زیپمت با چه داروهایی تداخل دارویی دارد؟

تفاوت قرص Zipmet و متفورمین در چیست؟ توضیح دهید.

نکات کلیدی پیش از مصرف زیپمت را نام ببرید.

چه بیمارانی نمی توانند از قرص زیپمت برای کنترل میزان گلوکز خون استفاده کنند؟

ریسک فاکتورهای تاثیرگذار در دیابت نوع دو را نام ببرید.

نتیجه گیری

 

دیابت

پیش از توضیح درباره این که قرص زیپمت برای چیست بهتر است در مورد دیابت مطالبی را ارائه نماییم. هنگامی که مقدار قند خون موجود در بدن افراد به شکل پیوسته بالا باشد، این عارضه در آن ها باعث بروز دیابت می شود. متخصصین غدد دو دلیل را برای افزایش مقدار قند خون در این افراد و علت بروز عارضه دیابت متذکر می شوند:

دیابت
دیابت

1)  هنگامی که پانکراس و یا همان لوزالمعده نتواند هورمون انسولین را ترشح نماید.

2)  در مواقعی که سلول های موجود در بدن نتوانند به ترشح هورمون انسولین پاسخ صحیح داده و از گلوکز خون استفاده کنند.

در چنین شرایطی است که قند خون در بدن افراد روند صعودی پیدا کرده و شخص به عارضه دیابت مبتلا می شود. بدن هر فرد انسولین را ترشح و یا تولید می نماید و باعث شده که قند و یا انرژی که حاصل از استفاده از خوراکی ها در بدن تشکیل می شود را مصرف نماید.

بدن، کربوهیدرات ها و یا گلوکز(قند) را در روده کوچک به گلوکز یا همان قند و دیگر ترکیبات ساده قند تبدیل می نماید و در نتیجه آن را به سمت جریان خون منتقل کرده و از مسیر جریان خون به تمام بدن نظیر عضلات و کبد منتقل می کند.

قسمتی از این گلوکز برای تولید انرژی و قسمتی دیگر به منظور سایر مصارف در بدن شخص انباشته می شود

قسمتی از این گلوکز برای تولید انرژی و قسمتی دیگر به منظور سایر مصارف در بدن شخص انباشته می شود. در دیابتی ها همچون دیگر افراد سالم که با عارضه خاصی همراه نیستند، قندها ( کربوهیدرات) تبدیل به قندهای ساده شده و سپس به جریان خون وارد می شوند.

حال مسئله ای که برای این گروه از بیماران به وجود می آید، این است که قندی که از این طریق داخل جریان خون می شود، دیگر نمی تواند به سلول های متعدد موجود در بدن وارد شود.

این مسئله بیانگر این است که کربوهیدرات ها مشکلی را به وجود نمی آورند، بلکه مسئله اصلی عدم ناتوان بودن بدن در استفاده از قندها به منظور تولید و یا ترشح انرژی است.

قسمتی از این گلوکز برای تولید انرژی و قسمتی دیگر به منظور سایر مصارف در بدن شخص انباشته می شود
قسمتی از این گلوکز برای تولید انرژی و قسمتی دیگر به منظور سایر مصارف در بدن شخص انباشته می شود

برای این که بدانید قرص زیپمت برای چیست همراه ما بمانید.

محل ترشح و تولید هورمون انسولین

با توجه به بیماری دیابت و گلوکز خون، باید شما را با محل ترشح و تولید هورمون انسولین نیز آشنا نماییم. محل تولید این هورمون در لوزالمعده (پانکراس) است که از نظر موقعیت آن در بدن بایستی بیان نماییم که در داخل حفره شکمی و پشت معده قرار گرفته و دارای پانزده سانتیمتر طول است.

اصلی ترین وظیفه غده فوق ترشح و تولید (هورمون انسولین) است. در بدن هر شخص سالم و اشخاصی که با مشکل خاصی نظیر دیابت همراه نیستند، این هورمون به مقدار کافی و به شکل روزانه ترشح و تولید می شود. اما در اشخاصی که با یکی از انواع این عارضه همراه هستند، شرایط کمی متفاوت تر است.

به گونه ای که هورمون فوق یا تولید نمی شود و یا مقدار ترشح و یا تولید آن به میزان بسیار اندک در بدن است. در چنین شرایطی جذب گلوکز(قند) در سلول های موجود در بدن به درستی انجام نمی گیرد و به تدریج مقدار گلوکز خون در افراد افزایش می یابد و در نهایت بدن آ نها قادر نیست تا انرژی دریافتی را از قند (گلوکز) تولید نماید. بنابراین در چنین شرایطی، اشخاص با یکی از مشکلات دیابت همراه می شوند.

محل ترشح و تولید هورمون انسولین
محل ترشح و تولید هورمون انسولین

نشانه دیابت

اگر بخواهیم بدانیم که قرص زیپمت برای چیست باید درباره علائم دیابت نیز اطلاعاتی داشته باشیم. از نظر متخصصین، این عارضه به عنوان یک بیماری خاموش شناخته شده است.

به این مفهوم که هنگامی که مقدار گلوکز خون در حدود (180-200 mg/dl) است، هیچ نشانه ای در شخص ایجاد نمی شود و احتمال دارد که این گروه از افراد، مدت های متمادی با این عارضه همراه بوده و هیچ علائمی نداشته باشند.

بنابراین کم کم در این مدت، بدن شخص گرفتار صدمه از افزایش میزان قند خون می شود که مبتلایان با علائمی که همراه می شوند:

1)    یکی از علائم رایج در دیابتی ها (تکرر ادرار) است. 2) این گروه از بیماران با کاهش وزن شدید همراه هستند. 3) ضعف و ناتوانی 4) تشنگی بسیار 5) کاهش نیروی جسمانی

اگر از بیماری دیابت رنج میبرید برای درمان این بیماری پیشنهاد می کنیم پست درمان دیابت بدون دارو را مطالعه نمائید.

موارد فوق، تنها بخشی از نشانه های عارضه دیابت در بیماران است

موارد فوق، تنها بخشی از نشانه های عارضه دیابت در بیماران است. اگر افرادی که با این عارضه همراه هستند، به عفونت و یا جراحتی در بدن مواجه شوند، به دلیل موقعیت بدن بهبودی کامل آن ها به زمان بیشتری نیاز دارد که این مورد به نوبه خود از دیگر علائم عارضه دیابت به شمار می آید.

این افراد در بخش های انتهایی بدن (پاها) با عدم حس همراه بوده طوری که حس درد در این بخش به صورت کامل در دیابتی ها از بین می رود.

البته این بیماران با مورمور شدن و یا گزگز دست ها یا پاها نیز همراه می شوند. با بیان این علائم بایستی متذکر شویم که در حال حاضر متخصصین برای درمان این عارضه و پیشگیری از روند بیماری از قرص زیپمت که مختص دیابتی هاست استفاده می نمایند.

موارد فوق، تنها بخشی از نشانه های عارضه دیابت در بیماران است
موارد فوق، تنها بخشی از نشانه های عارضه دیابت در بیماران است

اختلالات ناشی از قند خون بالا

در صورتی که مقدار قند خون در افراد با روند افزایشی همراه باشد، به همراه علائم بالا بودن قند خون در دیابتی ها، درصد این که با مشکلات جدی تری مواجه شود بسیار زیاد است. چنان چه مقدار قند خون به طور پیوسته با روند صعودی همراه باشد، شخص به تدریج با مشکلاتی مانند:

انسداد عروق کوچک و اعصاب، مشکلات کلیوی، تاری دید، تاول و یا زخم پا مواجه می شوند. اگر بیماران به معالجه خود پایبند باشند و داروهای خوراکی مخصوص دیابتی ها که از سوی متخصصین غدد برای آن ها تجویز می شود را به موقع مصرف کنند، مقدار گلوکز خون در محدوده نزدیک به آن و یا نرمال کنترل می گردد و از مشکلاتی به آن اشاره نمودیم، تا حد قابل توجهی پیشگیری می شود.

در حال حاضر متخصصین با علم به این که قرص زیپمت برای چیست بیماران مبتلا به دیابت را تحت کنترل قرار می دهند و به این صورت مقدار گلوکز خون آن ها را در محدوده نرمال کنترل می کنند.

انواع دیابت

عارضه فوق که بر اثر بالا بودن مقدار قند خون در فرد ایجاد می شود، انواع متعددی دارد:

دیابت نوع یک

لاغری و کاهش وزن یکی از علائم عارضه دیابت نوع یک در بیماران است. به طور معمول کودکان، نوجوانان و جوانان، رده های سنی هستند که بیشتر در معرض این عارضه قرار می گیرند. بدن این گروه از بیماران وابسته به انسولین بوده و یا بدن آن ها قادر نیست هورمون انسولین را به میزان کافی تولید نماید و در صورت تولید، به میزان بسیار محدود بوده است.

این امر باعث می شود شخص برای ادامه زندگی، این هورمون را به شکل منظم تزریق نموده و از یک برنامه رژیم غذایی استاندارد و مفید پیروی کند و با انجام تمرینات فیزیکی سبک به درمان خود کمک زیادی نماید.

علت تقلیل وزن در این گروه از بیماران این است که بدن آن ها نمی تواند این هورمون را تولید نموده و یا به میزان بسیار اندک آن را ترشح و یا تولید می کند.

دیابتی ها گلوکز بدن خود را از طریق خوراکی هایی که در طی روز مصرف می کنند، تامین نموده و به منظور متابولیسم بدن از آن ها استفاده می کنند و در نهایت این امر باعث شده تا بیماران با تقلیل وزن همراه گردند. البته تشخیص این عارضه بسیار سریع صورت می پذیرد و به این ترتیب بیماران می توانند تحت نظر مجرب ترین متخصصین غدد، معالجه خود را آغاز نمایند.

دیابت نوع یک
دیابت نوع یک

دیابت نوع دو

یکی از متداولترین انواع عارضه فوق، دیابت نوع دو است که تقریبا بین هشتاد و پنج الی نود درصد از دیابتی ها به نوع دو این بیماری مبتلا هستند.

افراد دارای شاخص توده بدنی بالا و همچنین افراد مسن از حساس ترین گروه هایی هستند که به این عارضه گرفتار می شوند.

این بیماران با پیروی از یک برنامه رژیم غذایی مناسب و مطلوب و از دست دادن وزن می توانند به پیشگیری از روند این بیماری کمک شایانی کنند.

بدن این گروه از بیماران غیر وابسته به هورمون انسولین بوده و پانکراس (لوزالمعده) قادر است این هورمون را ترشح نماید. اما مسئله این است که دیگر سلول های موجود در بدن به این هورمون پاسخ صحیح نمی دهند.

البته بیمارانی که در مراحل حاد این بیماری قرار دارند، پزشک متخصص برای کنترل و مهار بیشتر گلوکز خون قرص زیپمت را تجویز می کنند.

معمولاً در بعضی موارد، متخصصین برای مبتلایان به این عارضه، تزریق انسولین را نیز توصیه می کنند که انجام این تزریق می تواند در تقلیل مقدار قند خون تاثیرگذار باشد. نشانه های دیابت نوع دو در بیماران به کندی در شخص نمایان می شود و ممکن است چندین سال زمان ببرد تا فرد از ابتلا به این بیماری مطلع شود.

در ادامه نوشتار قرص زیپمت برای چیست علائم این بیماری را بین می کنیم. همراه شما هستیم.

نشانه های دیابت نوع دو

عارضه فوق با علائمی مانند برفک، عفونت ادرار و همچنین عفونت های پوستی که به عنوان عفونت های عود کننده شناخته می شوند، همراه می گردند. این گروه از بیماران از ناحیه پاها هیچ گونه احساسی ندارند و ممکن است با سوزن سوزن شدن آن ها نیز همراه شود.

این نشانه ها به شکل تدریجی در فرد نمایان می شود، طوری که شخص هیچ یک از این علائم را تجربه نکرده و عارضه ی فوق به عنوان یک بیماری خاموش در فرد شناخته می شود. موارد فوق می تواند از مهمترین علائم مرتبط به این عارضه باشد که از نظر متخصصین، شرایط پیشرفت آن به کندی در بیماران انجام می گیرد.

نشانه های دیابت نوع دو
نشانه های دیابت نوع دو

ریسک فاکتورهای بروز ابتلا به دیابت نوع (2)

یکی از فاکتورهایی که سبب بروز نوع دو این بیماری در فرد می شود سوابق خانوادگی شخص است. البته اشخاصی که دارای شاخص توده بدنی بالایی هستند و رده سنی آن ها بیشتر از چهل سال است، بیشتر مستعد ابتلا به این عارضه می باشند.

همچنین بیمارانی که دارای پیشینه دیابت بارداری هستند، در اثر بی توجهی به دستورالعمل های پزشکی کم کم در آینده به عارضه فوق گرفتار خواهند شد.

افرادی که داروهای کورتون مصرف می کنند، استفاده مستمر از داروهای شیمیایی فوق می تواند زمینه ساز این بیماری باشد. در این بین بیمارانی که به فشار خون مبتلا هستند، بیشتر در معرض ابتلا به نوع دو این عارضه قرار می گیرند.

در ادامه، افرادی که دارای سابقه بیماری مانند اختلالات قلبی عروقی و یا سکته مغزی هستند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به دیابت نوع دو قرار می گیرند.

موارد عنوان شده از ریسک فاکتورهایی هستند که در ابتلای فرد به نوع دو این بیماری دخیل بوده است که در این راستا متخصصین غدد با تجویز قرص زیپمت به معالجه این گروه از بیماران کمک شایانی می کنند.

ریسک فاکتورهای بروز ابتلا به دیابت نوع (2)
ریسک فاکتورهای بروز ابتلا به دیابت نوع (2)

Zipmet (زیپمت)

داروی خوراکی ترکیبی که حاوی متفورمین و همچنین سیتاگلیپتین است را (زیپمت) می گویند. در پاسخ به سوال قرص زیپمت برای چیست بایستی بیان نماییم که این دارو سبب تقلیل میزان گلوکز خون در بیمارانی که به نوع دو عارضه دیابت گرفتار هستند، نقش مهمی دارد.

در مجموع سیتاگلیپتین جزء داروهای DPP-4 (مهارکننده) قرار دارند و نیز متفورمین که یکی دیگر از ترکیبات این دارو است وابسته به گروه(بی گوانید) هستند.

Zipmet میزان انسولین خون را پس از صرف وعده غذایی به مراتب افزایش می دهد و مقدار قندی که دیابتی ها در بدن تولید می کنند را کاهش می دهد. همان طور که در ابتدای مقاله قرص زیپمت برای چیست اشاره نمودیم، بدن بیماران مبتلا به دیابت نوع دو در مقابل کارکرد هورمون انسولین مقاوم گردیده و یا به مقدار کافی قادر به ترشح و یا تولید این هورمون نیست.

لذا با توجه به مواردی که به طور کامل در خصوص دیابت نوع دو و نشانه های آن بیان نمودیم، مصرف این داروی خوراکی به همراه برنامه رژیم غذایی مناسب و استاندارد و همچنین انجام تمرینات فیزیکی منظم می تواند در تقلیل گلوکز خون در دیابتی ها بسیار اثر بخش باشد.

توصیه های پزشکی در خصوص قرص زیپمت

این داوری خوراکی را می توان به صورت تکی و یا همراه با دیگر داروهای مخصوص بیماران دیابتی نظیر سولفونیل، انسولین و گلیتازون ها استفاده نمود تا از این طریق روی مقدار گلوکز خون نظارت و کنترل بیشتری داشته باشید.

توصیه های پزشکی در خصوص قرص زیپمت
توصیه های پزشکی در خصوص قرص زیپمت

نام تجاری Zipmet

Zipmet نامی تجاری است که از سوی کمپانی های داروسازی تهیه می شود. سایر داروهای کاهنده گلوکز خون که از ترکیباتی مانند متفورمین و همچنین سیتاگلیپتین به دست می آیند، با نام های تجاری دیگری نظیر:

1)    سیتافورمین 2) ژنومیکس 3) سیتاپلاس 4) گلیبرا هستند که در اختیار بیماران قرار می گیرد.

اشکال Zipmet

این داروی خوراکی به شکل قرص های روکش دار با دو دوز متعدد در اختیار بیماران قرار می گیرد.

1)    Zipmet (500-50): حاوی سیتاگلیپتین (50mg)و متفورمین (500mg) است.

2)    Zipmet (1000-50): حاوی 50mg سیتاگلیپتین و 100mg متفورمین است.

در ادامه مقاله قرص زیپمت برای چیست مکانیسم تاثیر این دارو را بررسی می کنیم. با ما بمانید.

اشکال Zipmet
اشکال Zipmet

مکانیسم تاثیر زیپمت

این داروی خوراکی ترکیبی که مختص بیماران مبتلا به دیابت نوع دو است، نقش تاثیرگذاری در تقلیل مقدار گلوکز خون دارد. سیتاگلیپتین (مهارکننده آنزیم DPP 4) است که با نظارت روی عمل آنزیم فوق، ترشح هورمون انسولین را به محدوده نرمال آن بر می گرداند.

همچنین متفورمین ترکیبی در این دارو به روش تقلیل مقاومت سلول های موجود در بدن به این هورمون، سبب راندمان جذب بسیار گلوکز خون در سلول ها می شود.

در انتها بایستی متذکر شویم که ترکیب این دو داروی اثربخش دیابتی با تقلیل تولید و ترشح قند در کبد به افت گلوکز خون در بیماران کمک زیادی می نماید. عملکرد دقیق سوخت و ساز و تجزیه داروی فوق در بدن فرد معین نشده است.

ولی ممکن است ترکیبات سازنده استفاده شده در زیپمت (متفورمین + سیتاگلیپتین) از طریق کبد و با کمک ساختار CYP450 (اکسیداتیو کبدی) متابولیزه و در نهایت از طریق ادرار دفع گردد. نیمه عمر ترکیبات فوق موجود در خون برای متفورمین (17/6) ساعت و سیتاگلیپتین (12/4) برآورد شده است.

شیوه و میزان استفاده Zipmet

همان طور که اشاره نمودیم، این داروی خوراکی در دو دوز متفاوت (50/500) و (50/1000) موجود و در اختیار بیماران قرار دارد. میزان دوز مناسب مصرفی از سوی پزشک متخصص براساس سوابق بیماری و شرح حال بیمار مشخص می شود.

لذا دیابتی ها بایستی از مصرف این دارو بدون تجویز پزشک خودداری کنند. به طور معمول اغلب متخصصین مصرف زیپمت را دو بار در روز به بیماران تجویز می کنند که برای تقلیل درصد مشکلات معده در این گروه از بیماران باید این دارو را به همراه وعده های اصلی غذایی میل کنیم.

طی استفاده از قرص زیپمت بایستی پیوسته مقدار گلوکز خون را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهید و پزشک متخصص را از محدوده به دست آمده مطلع نمایید تا اگر نیازی به تغییر دوز مصرفی بود، اقدامات لازم توسط پزشک صورت پذیرد.

به منظور مهار بهتر عارضه دیابت، بایستی به همراه مصرف این دارو از تمرینات فیزیکی سبک و همچنین برنامه رژیم غذایی استاندارد که توسط مجرب ترین متخصصین تغذیه برنامه ریزی شده است پیروی کنید.

نکته حائز اهمیتی که در این رابطه بایستی متذکر شویم این است که، چنان چه شخص بیمار زمان مصرف زیپمت را فراموش نماید، بایستی سریعاً آن را میل کند.

اما در صورتی ه زمان استفاده دوز بعدی زیپمت نزدیک باشد، شخص به هیچ عنوان نبایستی میزان دوز این دارو را دو برابر کند. به طور کلی استفاده از این دارو را بر مبنای مواردی که پزشک مرتبط برای بیمار تشخیص و تجویز نموده است، مصرف کنید و به هیچ وجه در روش استفاده از آن، تغییرات خودسرانه ای را انجام ندهید.

شیوه و میزان استفاده Zipmet
شیوه و میزان استفاده Zipmet

شما نوشتار قرص زیپمت برای چیست را مطالعه می نمایید.

مصرف قرص زیپمت

در ادامه بررسی مقاله قرص زیپمت برای چیست باید درباره مصرف این داروی خوراکی ترکیبی (متفورمین و سیتاگلیپتین) نکاتی را متذکر شویم:

–       پیش از مصرف زیپمت، بروشور و دستورالعمل های پزشکی مربوط به شخص بیمار را مطالعه کنید و هر بار که پزشک متخصص نسخه جدیدی را برای شخص دیابتی تجدید می کند، بیمار بایستی مجدداً کلیه شیوه نامه ها را بررسی و مطالعه کند.

–       شخص بیمار بایستی دارو را مطابق دستور پزشک استفاده کند، که به طور معمول پزشک روزی یکی الی دو بار به همراه وعده های غذایی و یا ترجیحاً عصرها توصیه می کنند.

–       این قرص ها که دارای اثر طولانی تری هستند را به هیچ عنوان خرد نکنید و یا نجوید، زیرا این امر سبب رها شدن کلیه داروها به صورت یکباره می شود و در نهایت عملکرد آن پیامدهای جانبی بعد از آن را به مراتب افزایش می دهد.

–       در زمان استفاده از این دارو به هیچ عنوان قرص را نصف نکنید. مگر در صورتی که قرص دارای خط شکستن باشد و در این راستا داروساز و یا پزشک، یک دوم قرص زیپمت را برای شما تجویز نموده باشند. (لازم به ذکر است که کل قرص و یا یک دوم آن را بدون این که بجوید و یا خرد کنید، به همراه آب فراوان میل کنید).

مصرف قرص زیپمت
مصرف قرص زیپمت

نکات کلیدی پیش از مصرف زیپمت

بیمارانی که برای درمان خود از این داروی خوراکی ترکیبی استفاده می کنند، بایستی از مصرف این دارو با دیگر داروهای مصرفی خودداری کنند.

یکی از مهمترین مواردی که درباره قرص زیپمت بایستی بدانید، این است که دیابتی هایی که به متفورمین و یا سیتاگلیپتین حساسیت دارویی دارند، نبایستی از این دارو برای تقلیل گلوکز خون استفاده کنند.

همچنین بیمارانی که عارضه دیابت آن ها به همراه تهوع و یا استفراغ، تقلیل وزن شدید و یا کمای دیابتی است، بایستی پیش از مصرف این داروی ترکیبی با پزشک خود مشورت نموده و از مصرف خودسرانه ی آن نیز بپرهیزند.

دیابتی ها به دلیل مقدار گلوکز خون بالا با اختلالات کلیوی همراه هستند

دیابتی هایی که به دلیل مقدار گلوکز خون بالا با اختلالات کلیوی همراه هستند نیز کاندیدای مناسبی برای مصرف قرص زیپمت نیستند و بایستی به منظور مهار این بیماری از سایر داروهای دیگر مخصوص بیماران دیابتی تحت نظر پزشک متخصص استفاده نمایند.

همچنین بیمارانی که با عفونت های شدید و یا کم آبی بدن گرفتار هستند، از زیپمت برای تقلیل مقدار گلوکز خون نمی توانند بهره مند شوند.

البته بیمارانی که مایلند از اشعه ایکس استفاده کنند، بایستی به مدت چهل و هشت ساعت پیش از انجام آن و یا مصرف بیشتر دوز دارویی خودداری کنند.

دیابتی هایی که اخیراً با حملات قلبی و یا بیماری شدید گردش خون گرفتار شده اند، مانند شوک و یا مشکلات تنفسی نبایستی از این داروی خوراکی ترکیبی استفاده کنند.

در این میان افرادی که با اختلالات و یا مشکلات کبدی همراه هستند، بایستی از مصرف قرص زیپمت بپرهیزند. افرادی که بیش از حد مشروبات الکلی استفاده می کنند و همچنین بانوان شیرده بایستی از مصرف این داروی ترکیبی خوراکی بپرهیزند.

کلیه موارد ذکر شده از نکات کلیدی و مهم در این مورد است که قرص زیپمت برای چیست که در این راستا به بیماران کمک زیادی نموده و از بروز پیامدهای حاصل از این دارو تا حد بسیار زیادی پیشگیری می کند.

پانکراتیت (التهاب پانکراس)

بیمارانی که با اختلالات التهاب پانکراس مواجه هستند، نبایستی زیپمت مصرف کنند:

افرادی که به بیماری پانکراس مبتلا هستند و یا در گذشته با این عارضه همراه بوده اند نظیر پانکراتیت (التهاب پانکراس) بایستی از مصرف زیپمت بپرهیزند.

در این میان بیمارانی که با عارضه سنگ کیسه صفرا و یا تری گلیسرید خون بالا و مصرف الکل مبتلا هستند، بایستی به منظور کاهش میزان گلوکز خون خود داروهای دیگر را جایگزین کنند و به هیچ عنوان از قرص زیپمت برای درمان خود استفاده نکنند.

بیماران وابسته به انسولین

بیماران وابسته به انسولین و یا افرادی که به نوع یک این عارضه گرفتار هستند، نمی توانند از قرص زیپمت برای معالجه خود استفاده کنند.

این گروه از بیماران که با مشکلات پانکراتیت مواجه هستند بایستی از مصرف این داروی ترکیبی خوراکی خودداری نمایند و تحت نظر پزشک متخصص از سایر داروهای مخصوص بیماران دیابتی استفاده کنند.

از دیگر التهاب های پانکراس این است که افرادی که قصد دارند تحت عمل جراحی و یا بیهوشی عمومی برای انجام جراحی نخاعی و یا اپیدورال قرار گیرند، لازم است مصرف قرص زیپمت را چند روز پیش از جراحی و پس از انجام آن به تعویق بیندازند تا از بروز عارضه در این افراد پیشگیری گردد.

طبق نظر دکتر سلیمی، بیماران سالمند و همچنین افرادی که با مشکلات کلیوی همراه هستند و با استفاده از داروی فوق شرایط بدنی آن ها بدتر می شود، بایستی حداقل سالی یک بار تست های مربوط به کلیه ها را انجام دهند.

بیمارانی دیگری با منع مصرف قرص زیپمت همراه هستند:

افرادی که با حس ضعف و سرما، درد معده، تقلیل وزن بدون علت، متفورمین هیدروکلراید، تهوع و استفراغ شدید و همچنین انسداد عضلات و یا تنفس بسیار همراه هستند، نبایستی از این دارو برای درمان خود استفاده کنند، به این علت که ترکیبات موجود در زیپمت سبب بروز مشکل شدید در شخص بیمار به نام (اسیدوز لاکتیک) در خون می شود که این عامل می تواند باعث مرگ فرد شود.

برهمین اساس اغلب متخصصین به دیابتی ها متذکر می شوند که در صورت بروز یکی از علائم نامبرده مصرف قرص زیپمت را بلافاصله قطع کنند.

بیمارانی دیگری با منع مصرف قرص زیپمت همراه هستند:
بیمارانی دیگری با منع مصرف قرص زیپمت همراه هستند:

با ادامه مبحث قرص زیپمت برای چیست همراه شما هستیم.

بیمارانی که مجاز به مصرف قرص زیپمت نیستند

در بین بیماران دیابتی، افرادی هستند که نمی توانند از قرص زیپمت برای تقلیل قند خون استفاده کنند:

  •   افرادی که به دیابت نوع یک مبتلا هستند کاندیدای مناسب مصرف این سری از داروهای خوراکی ترکیبی نیستند.
  •   گروه دیگری که مصرف قرص زیپمت برای آن ها ممنوعیت دارد، بیمارانی هستند که به (کتواسیدوز دیابتی) مبتلا هستند. بروز این بیماری به آن علت است که کتون در ادرار و یا خون این گروه از بیماران بسیار بالا بوده و مصرف این داروی خوراکی ترکیبی به هیچ عنوان به آن ها توصیه نمی شود.
  •   افرادی که با التهابات لوزالمعده و یا پانکراس همراه هستند و یا قبلاً به این عارضه گرفتار بوده اند، نبایستی از این دارو مصرف کنند. به این علت که استفاده از این قرص سبب بروز پانکراتیت در شخص بیمار می شود.

کلیه موارد نامبرده از بیمارانی هستند که برای تنظیم میزان گلوکز خون بایستی از سایر داروهای مخصوص بیماران دیابتی استفاده کنند.

سیتاگلیپتین

همان طور که در بخش های پیشین مقاله قرص زیپمت برای چیست اشاره نمودیم، یکی از ترکیبات قرص زیپمت (سیتاگلیپتین) است. با تحقیقات گسترده ای که متخصصین برای این دارو انجام داده اند، به این نتیجه رسیده اند که سیتاگلیپتین برای معالجه بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مناسب ترین گزینه به شمار می آید.

داروی فوق همچون یک داروی ضد دیابتی به بیماران معرفی می شود که متخصصین به منظور مهار گلوکز خون در افرادی که به نوع دو این عارضه گرفتار هستند، توصیه می شود.

دکتر سلیمی به تمامی بیماران دیابتی توصیه می کنند که مصرف داروی فوق همراه با یک رژیم غذایی استاندارد و مطلوب که مختص این گروه از بیماران است و تمرینات فیزیکی مناسب می توانند در تقلیل مقدار قند خون بسیار تاثیرگذار باشند.

در صورتی که این گروه از بیماران دیابتی بتوانند مقدار گلوکز خون خود را مهار کنند، به تدریج با بروز مشکلاتی نظیر:

1)    مشکلات کلیوی 2) تاری دید که منجر به نابینایی فرد می شود 3) مشکلات عصبی 4) قطع عضو اندام های تحتانی بدن (پاها) 5) اختلالات جنسی مواجه می شوند.

همین امر سبب می گردد که اغلب متخصصین به دیابتی ها مصرف قرص زیپمت را به منظور تنظیم میزان گلوکز خون تجویز نمایند. سیتاگلیپتین با افزایش مواد طبیعی موجود در بدن دیابتی ها به نام (اینسرتین) به کاهش قند خون در بیماران و پیشگیری از روند بیماری های مرتبط با عارضه دیابت کمک بسیاری می کنند.

در صورتی که این گروه از بیماران دیابتی بتوانند مقدار گلوکز خون خود را مهار کنند، به تدریج با بروز مشکلاتی نظیر:
در صورتی که این گروه از بیماران دیابتی بتوانند مقدار گلوکز خون خود را مهار کنند، به تدریج با بروز مشکلاتی نظیر:

در بخش بعدی مطلب قرص زیپمت برای چیست مصرف سیتاگلیپتین را بررسی می کنیم. ما را همراهی نمایید.

نکات کاربردی درباره استفاده سیتاگلیپتین

از آنجا که دکتر سلیمی می داند که قرص زیپمت برای چیست در خصوص ترکیب این دارو در قرص زیپمت به بیماران دیابتی چند نکته کلیدی و اساسی را متذکر می شوند که عبارتند از:

  •   استفاده از داروی فوق در زمان مصرف محصولات غذایی برای افرادی که با عارضه خاصی همراه نیستند و این گروه از بیماران(مبتلا به دیابت نوع دو) می توانند این دارو یعنی سیتاگلیپتین را پیش و یا پس از مواد غذایی مصرف کنند.
  •   متخصصین، مقدار استفاده از سیتاگلیپتین را بر اساس کارکرد کلیه ها، وضعیت بیمار و همچنین واکنش بدن به معالجه با مصرف داروی فوق شناسایی و به دیابتی ها پیشنهاد می کنند.
  •   دیابتی ها بایستی به این مورد توجه کنند که اثربخشی سیتاگلیپتین زمانی مثمر ثمر واقع می گردد که به شکل پیوسته و در زمان مقرر آن که پزشکان متخصص برای بیماران تجویز نموده اند، مصرف کنند.

این نکات کلیدی از جمله مواردی هستند که دیابتی ها بایستی در استفاده از این دارو به آن توجه کنند. بر اساس مطالعات صورت گرفته بر روی این گروه از بیماران که برای درمان خود از انسولین استفاده می کنند، با اضافه نمودن سیتاگلیپتین به برنامه رژیم غذایی خود مقدار دوز هورمون انسولین را که روزانه به صورت منظم استفاده می کنند، با تجویز پزشک مرتبط تقلیل دهند.

متفورمین

در پاسخ به قرص زیپمت برای چیست بایستی به ترکیبات حاوی این داروی خوراکی ترکیبی نیز اشاره کنیم. متفورمین جزء داروهای بی گوانیدها محسوب می شود که مختص بیماران مبتلا به دیابت است و برای مهار مقدار قند خون در افرادی که به نوع دو این عارضه گرفتار هستند، توصیه می گردد.

متفورمین سبب تسریع واکنش بدن به هورمون انسولین می شود و مقدار قند تولید شده از طریق کبد و همچنین جذب آن در روده و معده را تا حد بسیاری کاهش می دهد. متخصصین برای این داروی خارجی و ایرانی نام های تجاری متعددی نظیر گلوکوفاژ، ریموت، گلو متراز و گلوکوفاژ XR در نظر گرفته اند.

برای تشخیص شرایط استفاده از قرص متفورمین برای کاهش وزن پیشنهاد می کنیم پست متفورمین و لاغری را مشاهده کنید.

متفورمین در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد؟

در راستای موضوع قرص زیپمت برای چیست باید متذکر شد که بدن بیماران مبتلا به نوع دو این عارضه از این توانایی برخوردار نیست که به شکل طبیعی هورمون انسولین تولید یا ترشح کند و یا از آن بهره مند شود.

بنابراین در هر دو حالت، این گروه از بیماران به عارضه قند خون بالا گرفتار می شوند که این دارو به مهار مقدار گلوکز خون در افراد کمک بسیاری می کند.

افراد مبتلا به دیابت نوع دو با استفاده از متفورمین که به عنوان یکی از ترکیبات قرص زیپمت محسوب می شود، سبب تنظیم مقدار گلوکز خون در بیماران می شوند و به این ترتیب از بروز اختلالات حاصل از این عارضه تا حد قابل توجهی پیشگیری می کنند.

آیا قرص متفورمین جهت کاهش وزن می باشد و تاثیر این قرص چند ساعت است برای پاسخ به این سوال پیشنهاد می کنیم پست اثر قرص متفورمین چند ساعت است را مشاهده کنید.

کاهش سکته مغزی و مشکلات قلبی عروقی

متخصصین با تجویز این دارو، سکته مغزی و مشکلات قلبی عروقی را در این بیماران تا حد قابل توجهی کاهش می دهند. دکتر سلیمی به اغلب بیمارانی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند قرص زیپمت را که به عنوان یک داروی خوراکی ترکیبی به شمار می آید، توصیه می کنند.

این دارو علاوه بر جلوگیری از این عارضه در معالجه سایر بیماری ها مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (POCS) و همچنین مهار وزن که براثر مصرف داروهای متعدد و یا برنامه غذایی نامناسب در فرد ایجاد شده است، کمک شایانی می کند.

نکته حائز اهمیتی که در خصوص قرص متفورمین بایستی متذکر شویم این است که این دارو به هیچ وجه به بیماران مبتلا به دیابت نوع یک توصیه نمی شود و نبایستی از داروی فوق برای تقلیل مقدار قند خون خود استفاده کنند.

کاهش سکته مغزی و مشکلات قلبی عروقی
کاهش سکته مغزی و مشکلات قلبی عروقی

شیوه مصرف قرص متفورمین

نحوه ی استفاده از این قرص خوراکی بایستی طبق تجویز پزشک برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دو تجویز گردد. متخصصین، این دارو را روزی یک الی سه بار همراه با وعده های اصلی غذایی به بیماران توصیه می کنند.

البته برخی از متخصصین غدد با تشخیص شرایط فعلی بیمار، این دارو را تنها روزی یک بار همراه با وعده شام به بیماران مبتلا به دیابت نوع دو تجویز می کنند.

میزان دوز این دارو که یکی از ترکیبات اصلی قرص زیپمت است، براساس پاسخ بدن شخص به روش معالجه، سوابق پزشکی بیمار و همچنین بهره مندی از داروهای خوراکی مصرفی که دیابتی ها برای معالجه و پیشگیری از علائم مرتبط به دیابت نوع دو از آن استفاده می کنند، از سوی متخصصین غدد مشخص می شود.

دکتر سلیمی به عنوان یکی از مجرب ترین متخصصین غدد به منظور پیشگیری از مشکلات معده در بیماران دیابتی، در مرحله نخست دوز پایین این دارو را به بیماران توصیه می کند.

سپس چنان چه فرد بیمار با مشکل خاصی همراه نگردد، به تدریج مقدار دوز این دارو را افزایش می دهند. یکی از نکاتی که دیابتی ها در مورد مصرف متفورمین بایستی به آن توجه نمایند این است که به هیچ عنوان آن ها را تکه یا خرد نکنید و یا نجوید، بلکه با یک لیوان آب آن را ببلعید تا اثربخشی این دارو سریعتر انجام گیرد.

شیوه مصرف قرص متفورمین
شیوه مصرف قرص متفورمین

با ادامه مبحث قرص زیپمت برای چیست همراه شما هستیم.

موارد منع استفاده از Zipmet

تا اینجای مقاله اطلاعات کاملی در خصوص این که قرص زیپمت برای چیست و ترکیبات آن در اختیار شما قرار دادیم. در ادامه، درباره موارد منع این دارو مطالبی را ارائه می نماییم.

مصرف این داروی ترکیبی به بیماران رده سنی زیر هجده سال پیشنهاد نمی شود. برای اشخاص مسن رده سنی بالای هشتاد سال و یا بانوانی که به دوران یائسگی خود نزدیک تر هستند نیز به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود.

بیمارانی که مستعد کاهش گلوکز خون، سوابق پانکراتیت و یا التهاب لوزالمعده و همچنین افرادی که به اختلالات قلبی عروقی و یا کلیوی مبتلا هستند نیز نمی توانند از این دارو برای درمان و کاهش مقدار گلوکز خون استفاده کنند.

در بعضی از موارد دیگر استفاده از زیپمت موقتاً برای بیماران قطع می شود:

1)    بدن بیمار دهیدراته شده و به این ترتیب بخش اعظمی از آب را از دست داده است.

2)    بیمارانی که با استفراغ، اسهال و یا تب شدید همراه هستند، بایستی مصرف این دارو را موقتاً قطع کنند.

3)    دیابتی هایی که در روزهای آتی بایستی تحت عمل جراحی قرار گیرند، مصرف زیپمت را پیش از عمل جراحی بایستی متوقف کنند.

4)    افرادی که قرار است از طریق اشعه X عکسبرداری انجام دهند، بایستی مصرف این داروی خوراکی ترکیبی را موقتاً قطع کنند.

در مجموع این گروه از بیماران با منع مصرف قرص Zipmet همراه هستند.

در بعضی از موارد دیگر استفاده از زیپمت موقتاً برای بیماران قطع می شود:
در بعضی از موارد دیگر استفاده از زیپمت موقتاً برای بیماران قطع می شود:

تداخل دارویی Zipmet

بعضی از گروه های دارویی با مصرف زیپمت به صورت همزمان تداخل دارویی داشته که در ادامه نوشتار قرص زیپمت برای چیست برای شما متذکر می شویم:

  •   داروهایی نظیر استازولامید و توپیرامات که در بدن شخص سبب بروز اسیدوز متابولیک می شوند.
  •   یکی از داروهایی که با مصرف زیپمت تداخل دارویی دارد، نیفدیپین است که سبب افزایش جذب متفورمین در بدن می شود.
  •   از دیگر داروهایی که مصرف آن با زیپمت تداخل دارویی دارد را می توان به سایمتیدین و دیگر داروهای کاتیونی متذکر شد.
  •   تیازیدها که به عنوان داروهای افزایش گلوکز خون محسوب می شوند.
  •   قرص های مخصوص جلوگیری از بارداری نیز با این قرص ترکیبی، تداخل دارویی دارند.

به این ترتیب مصرف این داروها به همراه قرص زیپمت تداخل دارویی داشته و شخص بایستی پیش از استفاده از این دارو، اطلاعات کاملی را در خصوص داروهای مصرفی در اختیار پزشک متخصص قرار دهد.

البته تحقیقات صورت گرفته روی قرص زیپمت حاکی از آن است که استفاده از روغن ماهی و زنجبیل می تواند در جذب این داروی خوراکی تداخل ایجاد کند، برهمین اساس متخصصین به بیماران متذکر می شوند که در استفاده از این دارو بسیار احتیاط کنید.

Zipmet در بارداری

در حال حاضر متخصصین اطلاعات کافی درباره تاثیرات قرص زیپمت در بانوان باردار به دست نیاورده اند. اما توصیه می شود که در مواقع لزوم برای تنظیم مقدار قند خون و سلامتی جنین و مادر استفاده این دارو حتماً تحت نظر پزشک متخصص صورت پذیرد.

درباره انتقال این قرص در دوران شیرده،ی متخصصین اطلاعات کاملی را کسب نکرده اند، برهمین اساس توصیه می شود بیمارانی که برای تنظیم گلوکز خون از این داروی ترکیبی در این دوره حساس استفاده می کنند، با پزشک معالج خود مشورت کنند.

Zipmet در بارداری
Zipmet در بارداری

مواردی که بایستی سریعاً به پزشک متخصص مراجعه نمایید

موارد اورژانسی که به آن اشاره می کنیم، از جمله مواردی است که بیماران در اثر استفاده از قرص زیپمت بایستی به پزشک معالج اطلاع دهند که عبارتند از:

–       چنان چه شخص با حس خستگی مفرط و یا حس ضعف همراه است، بایستی بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه نماید.

–       بیمارانی که در اثر مصرف قرص زیپمت با دردهای عضلانی نامتداول همراه هستند، بایستی این موضوع را با پزشک معالج خود در میان بگذارند.

–       افرادی که شرایط تنفسی آن ها دچار اشکال شده و یا ضربان قلب آن ها غیر عادی و یا کند است، بایستی سریعاً این موضوع را با پزشک مرتبط در میان بگذارند.

–       بیمارانی که با اختلالات روده و یا معده مواجه شده اند و توأم با آن با اسهال، تهوع و یا استفراغ شدید همراه هستند، بلافاصله به پزشک معالج مراجعه و مشکل را با وی در میان بگذارند.

–       افرادی که با حس سرما به خصوص در قسمت ساق پا و یا بازوها در اثر مصرف زیپمت همراه هستند.

–       و همچنین بیمارانی که برای درمان دیابت نوع دو خود زیپمت مصرف می کنند و با حس منگی و یا گیجی همراه هستند، بایستی سریعاً به پزشک مرتبط مراجعه کنند.

به این ترتیب بیمارانی که در اثر مصرف این داروی ترکیبی با اختلالاتی که اشاره نمودیم همراه هستند، بایستی به منظور معالجه خود به پزشک متخصص مراجعه و مشکلات ایجاد شده را با وی در میان بگذارند.

کاهش وزن با متفورمین

متفورمین که یکی از ترکیبات موجود در قرص زیپمت است و به مبتلایان دیابت نوع دو توصیه می گردد، برخی از دیابتی ها پس از استفاده از داروی فوق با تقلیل وزن همراه می شوند.

علت این کاهش وزن، متفورمین موجود در این دارو است که بی اشتهایی و حس سیری را در بیماران به همراه دارد که امری طبیعی است. مناسب ترین زمان استفاده از داروی فوق طبق تشخیص پزشک معالج روزی (1 الی 2 بار) به همراه وعده های اصلی غذایی است.

کاهش وزن با متفورمین
کاهش وزن با متفورمین

البته این دارو برای درمان بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (POCS) نیز توصیه می شود.

در حال حاضر متخصصین زنان و زایمان برای کاهش میزان انسولین خون و همچنین قند خون در بیمارانی که به PCOS (سندرم تخمدان پلی کیستیک) مبتلا هستند، مصرف قرص زیپمت را توصیه می کنند.

در مجموع بانوانی که با قطع پریودی، قاعدگی های نامنظم، افزایش سطح آندروژن، تخمک گذاری نامنظم و رشد بسیار موهای زائد همراه هستند، طبق تشخیص پزشک می توانند از این دارو استفاده کنند.

بنابراین پزشک معالج با تجویز قرص زیپمت، میزان انسولین و قند خون را در این گروه از بیماران پایین می آورند و از این طریق شروع دوباره تخمک گذاری، دوره قاعدگی و از همه مهمتر کاهش ریسک سقط جنین را با کمک این دارو بهبود می بخشند. دکتر سلیمی به اغلب بیمارانی که با عارضه ناباروری مواجه هستند، مصرف قرص متفورمین و یا داروی ترکیبی زیپمت را توصیه می کنند.

نکته درباره شرایط نگهداری Zipmet

زیپمت و یا متفورمین که به بیماران مبتلا به دیابت نوع دو برای تنظیم میزان گلوکز خون توسط متخصصین تجویز می شود، بهتر است در دمای اتاق و به دور از رطوبت قرار گرفته و در محیط گرم و در دمای پایین تر از (30C) نگهداری شود. نکته حائز اهمیت این است که بیماران به تاریخ انقضای این دارو بسیار دقت کنند و بعد از اتمام اعتبار دارو، به هیچ عنوان از آن استفاده نکنند.

نکته درباره شرایط نگهداری Zipmet
نکته درباره شرایط نگهداری Zipmet

تفاوت قرص Zipmet با متفورمین

قرص متفورمین برای افرادی که به دیابت نوع یک (وابسته به انسولین) مبتلا هستند، گزینه درمانی مناسبی نخواهد بود. به این علت که پانکراس یا همان لوزالمعده، قدرت ترشح و یا تولید هورمون انسولین را ندارد. میزان گلوکز خون این گروه از بیماران با انجام تزریق انسولین مهار و کنترل می شود.

لازم به ذکر است که تهیه متفورمین فقط بایستی توسط پزشک متخصص تجویز گردد. قرص Zipmet به تنهایی سبب تقلیل غیر عادی گلوکز خون و یا هیپوگلیسمی در فرد نمی شود.

اما زمانی که به همراه داروهایی از جمله انسولین و یا سولفونیل اوره مصرف می شود، شاید سبب تقلیل گلوکز خون در بدن فرد شود و بر این اساس پزشک مرتبط، میزان دوز انسولین و یا سولفیل اوره را کاهش می دهد.

تفاوت متفورمین با Zipmet در تداخلات دارویی

تداخل دارویی (متفورمین):

در صورت استفاده همزمان سولفونیل اوره شاید سبب بروز (هیپوگلیسمی) در شخص بیمار شود. چنان چه متفورمین با این دارو به صورت همزمان استفاده شود، بایستی غلظت خونی قند مرتباً مورد اندازه گیری قرار گیرد.

در صورت ضرورت استفاده انسولین با متفورمین، به منظور پیشگیری از ایجاد هیپوگلیسمی و دستیابی نسبت مطلوب استفاده از آن ها، در آغاز معالجه، شخص بیمار بایستی بستری گردد.

تداخل دارویی(زیپمت):

چنان چه بیمار به صورت همزمان از سایمتیدین استفاده می کند، ممکن است با کلیرانس کلیوی (متفورمین) تقلیل یابد. لذا میزان استفاده از متفورمین بایستی کاهش یابد.

اگر بیمار داروهای ضد انعقاد را همزمان با متفورمین مصرف می کند، شاید میزان استفاده از داروهای ضد انعقاد خون نیاز به تنظیم مجدد داشته باشد.

ممکن است بعضی از داروها، گلوکز خون را افزایش داده و زیاد شدن مقدار دوز متفورمین را الزامی کند. همان طور که اشاره نمودیم، ممکن است در برخی شرایط مانند اسکن تیروئید و یا استخوان و یا به منظور استفاده از اشعه X مدت کوتاهی قرص زیپمت را متوقف کنیم.

تفاوت متفورمین با  Zipmet در شیوه مصرف

متخصصین این داروی ترکیبی را روزی دوبار به همراه وعده های غذایی به منظور کاهش مشکلات معده به دیابتی ها توصیه می کنند. اما نحوه استفاده از متفورمین به این صورت است که نخست پانصد میلیگرم از این دارو را روزی یک بار و سپس در صورت لزوم، میزان دوز آن را افزایش می دهند.

برای کودکان رده سنی بالای ده سال، این میزان دوز روزی دوبار به همراه وعده صبحانه و یا عصرانه بایستی مصرف شود و در صورت ضرورت، پزشک معالج مقدار دوز آن را افزایش می دهد.

در این بخش سعی کردیم در خصوص قرص زیپمت و تفاوت های آن با قرص متفورمین اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.

تفاوت متفورمین با Zipmet در شیوه مصرف
تفاوت متفورمین با Zipmet در شیوه مصرف

عوامل اثرگذار در دیابت نوع دو

با توجه به عنوان مقاله فوق و توضیح درباره قرص زیپمت و اثرگذاری آن بر روی دیابت نوع دو، بهتر است در خصوص ریسک فاکتورهای این عارضه مطالبی را در اختیار شما قرار دهیم.

معمولاً عوامل مختلفی در بروز این عارضه دخیل است که باعث بالا رفتن میزان گلوکز خون در افراد می شود:

–       یکی از مهمترین فاکتورهای اثرگذار در ابتلا به نوع دو این عارضه را می توان به بالا بودن شاخص توده بدنی در افراد به ویژه چاقی ناحیه شکم متذکر شد که این امر کم کم سبب افزایش مقدار قند خون در این گروه از بیماران می شود.

–       عدم تحرک و نداشتن تمرینات ورزشی مناسب نظیر پیاده روی در افزایش وزن افراد و بالا رفتن مقدار قند خون موثر است.

–       از دیگر ریسک فاکتورهای تاثیرگذار در بروز دیابت نوع دو می توان به مصرف دخانیات به خصوص سیگار کشیدن اشاره نمود.

–       گروهی از بیماران که وعده های اصلی غذایی آن ها مملو از گوشت های فرآوری شده، گوشت قرمز، لبنیات پرچرب، فست فودها و همچنین شیرینی جات است، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع دو قرار می گیرند.

–       افرادی که به شکل غیر طبیعی چربی خون و یا کلسترول آن ها بالاست، به تدریج با افزایش میزان گلوکز خون در بزرگسالی همراه می شوند.

کلیه موارد نامبرده از عوامل تاثیرگذار در بروز ابتلای فرد به عارضه دیابت نوع دو است که در چنین شرایطی دکتر سلیمی با توجه به میزان قند خون این گروه از بیماران، قرص زیپمت را توصیه می کند.

البته فاکتورهای دیگری در بروز شخص به ابتلا به این عارضه دخیل است که براساس نظر متخصصین از نظارت و کنترل بیمار خارج است:

قومیت و نژاد:

بایستی متذکر شد که امریکایی ها، اسپانیایی ها، آفریقایی ها و آسیایی ها براساس نتایج و آمار به دست آمده، بیشتر مستعد ابتلا به دیابت نوع دو قرار دارند که بایستی در این راستا مراقبت های لازم را برای پیشگیری از روند این عارضه انجام دهند.

سوابق خانوادگی:

افرادی که یکی از والدین و یا برادر و خواهر آن ها به دیابت نوع دو مبتلا هستند، نسبت به سایر افراد سالم بیشتر به این عارضه گرفتار می شوند.

به این ترتیب هر چه ریسک فاکتورهای اثرگذار در بیماران بیشتر باشد، درصد این که شخص به عارضه دیابت نوع دو گرفتار شود، به مراتب افزایش می یابد. بر همین اساس اغلب متخصصین غدد برای مهار و نظارت بیشتر بر روی میزان گلوکز خون و تثبیت آن داروی مخصوص دیابتی ها (زیپمت) را به این گروه از بیماران تجویز می کنند.

سوابق خانوادگی:
سوابق خانوادگی:

روش های جلوگیری از دیابت نوع دو

از نظر متخصصین یکی از مهمترین موارد تاثیرگذار در دیابت نوع دو، تغییر در سبک عادات غذایی است.

یکی از شیوه های پیشگیرانه که دیابتی ها در این راستا می توانند در برنامه رژیم غذایی خود از آن بهره مند شوند، مصرف خوراکی های فیبرومی و کم چرب است.

بیماران بایستی حداقل پنج روز در هفته را به انجام تمرینات فیزیکی سبک مانند پیاده روی منظم بپردازند.

از دیگر شیوه های پیشگیری از بروز این عارضه را می توان به تثبیت وزن در افراد متذکر شد.

لازم است تحت نظر مجرب ترین متخصصین غدد، علائم پیش دیابت را در خود مورد ارزیابی قرار دهید و با تغییر در سبک زندگی و مصرف داروهای خوراکی مفید، به پیشگیری از ابتلا به این عارضه، اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید.

کلیه افراد با توجه به تمامی دستورالعمل های پزشکی و بهره مندی از برنامه رژیم غذایی استاندارد و کم کالری می توانند از ابتلا به این عارضه پیشگیری کنند.

نکات کلیدی در خصوص کاهش گلوکز خون

دیابتی ها به منظور پیشگیری از افزایش میزان قند خون و همچنین بیماری های مرتبط به این عارضه بایستی به نکاتی که در زیر به آن اشاره می کنیم، دقت نمایند که عبارتند از:

مهار دیابت با برنامه رژیم غذایی مناسب

افرادی که به دیابت نوع دو مبتلا هستند، با تنظیم و مهار مقدار قند خون با تغییر در برنامه رژیم غذایی و تقلیل وزن می توانند از بروز مشکلاتی که احتمال دارد در آینده برای شخص به وجود آید، پیشگیری نمایند.

به این علت که بیماران بایستی در استفاده از کربوهیدرات هایی که در طی روز در وعده های غذایی از آن استفاده می کنند، دقت بسیاری داشته و طبق تجویز پزشک متخصص تغذیه براساس کالری دریافتی، روزانه آن ها را مصرف کنند.

علاوه بر نظارت بر روی مقدار کربوهیدرات ها، بایستی به مقدار پروتئین دریافتی، چربی مصرفی و تقلیل مقدار کالری دریافتی روزانه در وعده های اصلی غذایی برای پیشگیری از افزایش میزان قند خون توجه نماییم. این گروه از بیماران با مراجعه به مجرب ترین متخصصین تغذیه می توانند از برنامه درمانی مطلوب و استاندارد که با موقعیت جسمی بیماران همخوانی دارد، بهره مند شوند.

مهار دیابت با انجام تمرینات ورزشی مناسب

ورزش هایی مانند پیاده روی و تمرینات قدرتی می تواند توانایی بدن در بهره مندی از انسولین را افزایش دهد. به این علت که این امر باعث می شود تا مقدار قند خون در این گروه تقلیل یابد.

علاوه بر آن، انجام فعالیت های ورزشی مناسب به کاهش میزان چربی خون، کاهش اختلالات قلبی عروقی و تقلیل فشار خون به دیابتی ها کمک به سزایی می کند. لازم به ذکر است که بیماران مبتلا به دیابت نوع دو بایستی حداقل روزانه سی دقیقه را به انجام پیاده روی و یا تمرینات سبک بپردازند.

مهار دیابت با تقلیل استرس

براساس مطالعات صورت گرفته، استرس در بیماران سبب بالا رفتن گلوکز خون و پرفشاری در افراد می شود. اغلب بیماران برای مقابله با تنش های روزانه به مصرف محصولات غذایی که دارای کالری بالا و بسیار چرب هستند، مانند فست فودها روی می آورند که این امر سبب افزایش مقدار قند خون در افراد می شود.

بیماران مبتلا به دیابت نوع دو که پزشک معالج برای تنظیم گلوکز خون به آن ها قرص زیپمت را تجویز می کند، شیوه های آرامش بخشی را مانند مدیتیشن، نفس عمیق کشیدن، گفت و گو با اعضای خانواده و یا دوست و همچنین هیپتونیزم را گزینه ی مناسبی به منظور نظارت و مهار این عارضه به بیماران توصیه می کنند.

مهار دیابت با تقلیل استرس
مهار دیابت با تقلیل استرس

مصرف داروهای خوراکی

دیابتی ها با انجام تمرینات ورزشی سبک و رعایت رژیم غذایی مناسب که به آن اشاره نمودیم، قادر نیستند که به تنهایی برای مهار این عارضه تاثیرگذار باشند. در این راستا اغلب متخصصین برای مهار بیماری دیابت در این گروه از بیماران داروهای مخصوصی را تجویز می کنند.

مصرف داروهای ویژه دیابتی ها و یا قرص های خوراکی ترکیبی مانند زیپمت در تقلیل میزان قند خون در این گروه از بیماران می تواند مثمر ثمر باشد. به این علت که مصرف این داروها باعث تحریک لوزالمعده و ترشح بیشتر انسولین، پیشگیری از هضم نشاسته و اثرگذاری بیشتر انسولین در بدن دیابتی ها می شود.

دکتر سلیمی با تجویز این سری از داروهای خوراکی و یا ترکیبی به دیابتی ها به تقلیل مقدار گلوکز خون در بیماران کمک شایانی می کنند.

غذاهای مفید برای بیماران مبتلا به دیابت نوع دو

همان طور که در بخش های گوناگون مقاله قرص زیپمت برای چیست متذکر شدیم، دیابتی ها بایستی مراقب مقدار کربوهیدرات های مصرفی در برنامه رژیم غذایی خود باشند و آن ها را به میزان کافی مصرف کنند. همچنین محصولات غذایی که اشاره می کنیم را به منظور تنظیم و مهار گلوکز خون در وعده های اصلی غذایی خود استفاده کنند:

سبزیجات کبابی، خام و پخته:

این محصولات غذایی به عنوان طعم دهنده، قوت و رنگ غذایی شما محسوب می شوند. سبزیجات کم کربوهیدرات و لذیذ نظیر بادنجان، قارچ، کلم پیچ، پیاز، کدو و گوجه گزینه مناسبی برای دیابتی ها به شمار می آید.

مصرف سالاد:

برای تنظیم و مهار گلوکز خون به سالادهای متداول بسنده نکنید و از برگ چغندر، کلم و اسفناج در برنامه رژیم غذایی خود استفاده کنید. این سری از سبزیجات خوش طعم، سالم و کم کربوهیدرات می تواند به بیماران مبتلا به دیابت نوع دو کمک زیادی نماید.

می توانید برگ کلم را در روغن زیتون با حرارت ملایم، سرخ کرده و آن ها را به صورت چیپس های خوشمزه و ترد به عنوان میان وعده سالم استفاده کنید.

نوشیدنی های کم کالری:

مفیدترین نوشیدنی برای دیابتی ها آب است اما بهتر است که آن را همراه با سبزیجات و میوه هایی که دارای گلوکز پایین تری هستند برای مصرف این گروه از بیماران رنگ و لعاب بیشتری دهیم.

دیابتی ها به منظور تنظیم مقدار گلوکز خون می توانند از برش های لیمو، میوه های یخ زده و یا خیار به همراه چند برگ نعناع، یک نوشیدنی سالم و کم کالری را تهیه و آن را میل کنند. بهتر است چای را به همراه چوب دارچین و یا لیمو مصرف کنید.

زیرا علاوه بر این که دارای کربوهیدرات های پایینی است، سبب می شود تا فرد حس سیری بیشتری داشته و میل به مصرف مواد غذایی نداشته باشد.

انواع توت ها و یا طالبی:

یک فنجان (توت فرنگی، تمشک، زغال اخته آبی، کرن بری و طالبی) دارای پانزده گرم کربوهیدرات است که به عنوان یک میان وعده سالم و فاقد گلوکز به تمامی بیماران مبتلا به دیابت توصیه می شود. ترکیب فوق یکی از سالم ترین و در عین حال مملو از فیبر و مواد مغذی است که اغلب متخصصین تغذیه به این گروه از بیماران پیشنهاد می کنند.

مواد غذایی حاوی فیبر و غلات کامل:

دکتر سلیمی به کلیه بیماران دیابتی توصیه می کنند که به منظور پیشگیری از پرخوری و تعیین مواد غذایی نامناسب، از این گروه از محصولات غذایی در برنامه رژیم غذایی خود استفاده کنند. عدس، نخود، لوبیا و ذرت از جمله مواد غذایی هستند که حاوی فیبر هستند.

این خوراکی ها شامل کربوهیدرات ها هستند که طعم خاصی را به موادغذایی شما می دهند و سبب لذت مضاعف شما از وعده غذایی سالم و مفید نیز می شود.

روغن های مفید:

روغن آووکادو، زیتون و ماهی های چرب مانند سالمون انتخاب مناسبی برای بیماران مبتلا به دیابت است.

پروتئین:

برای جذب پروتئین ها بهتر است از گوشت راسته، ماست یونانی، پنیر کاتیج، تخم مرغ استفاده کنید. ساقه کرفس به همراه کره بادام زمینی نیز خوراکی لذیذ و سالم و در عین حال منبع مناسبی برای فراهم نمودن پروتئین و چربی به حساب می آید.

در مجموع دیابتی ها نبایستی از یک برنامه رژیم غذایی یکنواخت و یا کسل کننده استفاده کنند، بلکه بایستی در برنامه غذایی آن ها تمامی گروه های غذایی مناسب و کم کالری برای متعادل نگه داشتن میزان گلوکز خون گنجانده شود.

نتیجه گیری

به انتهای مبحث قرص زیپمت برای چیست رسیدیم. در حال حاضر اغلب افراد به دلیل پیروی نکردن از برنامه رژیم غذایی مناسب و استاندارد و همچنین کم تحرکی به تدریج با شاخص توده بدنی بالا که یکی از مشکلات مرتبط به آن عارضه دیابت است، همراه هستند.

متخصصین به منظور درمان دیابت نوع دو در افراد بالغ، برنامه درمانی مناسب و تقلیل وزن را همراه با داروی ترکیبی زیپمت به بیماران توصیه می کنند تا از این طریق بتوانند به کاهش میزان گلوکز خون خود کمک شایانی کنند.

برای مقایسه دو جراحی اسیلو معده و بای پس معده که بیمار تا چه میزان وزن کم می کند توصیه می شود از صفحه مقدار کاهش وزن در عمل اسلیو معده دیدن کنید.

پروتئین پنیر
مواد غذایی
پروتئین پنیر

میزان پروتئین پنیر، بستگی به نوع و مارک پنیر دارد. اما به طور کلی، میزان پروتئین در 100 گرم پنیر حدودا بین 20 تا 30

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید