ما در مقاله جامع و تخصصی قرص دیابت گلوریپا، میخواهیم در مورد انواع این قرصها و همچنین مکانیسم عملکرد این دسته از قرصهای مخصوص دیابت صحبت کنیم. پس با ما در این مقاله جامع همراه باشید تا اطلاعات بسیار کاربردی و دقیقی را در مورد قرص دیابت گلوریپا و نحوه عملکرد و مصرف آن به دست آورید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
قرص دیابت گلوریپا به عنوان یکی از قرصهای مهم در زمینه دیابت معرفی می شود. که در بسیاری از خبرهایی که در زمینه ی درمان و یا کنترل دیابت منتشر شده است. این دارو به عنوان یکی از نقطههای عطف و بسیار تاثیر گذار در زمینه درمان دیابت محسوب شده است.

پیشنهاد می کنیم از پست درمان دیابت در 30 روز دیدن کنید.
آشنایی با قرص دیابت گلوریپا
شاید به عنوان اولین نکته ای که باید در مورد قرص دیابت گلوریپا بدانیم، این موضوع می باشد که معمولاً قرصهای گلوریپا دارای چه خاصیتی هستند و روی کدام عارضه تاثیر می گذارند؟
در این قسمت باید بگوییم که قرص های دیابت گلوریپا همانطور که از نامشان پیداست، روی عوارض و یا عوامل بروز کننده ی دیابت تاثیر می گذارند که یکی از این موارد، قند خون بالا می باشد.
در واقع می توانیم این گونه نتیجه بگیریم که قرص دیابت گلوریپا می تواند همانند انسولین عمل کرده و به نوعی داروی خوراکی برای کاهش قند خون به حساب می آید.
با ما در ادامه مقاله قرص دیابت گلوریپا همراه باشید.
پیشنهاد می کنیم از پست قرص قند خارجی دیدن کنید.
انواع قرص دیابت گلوریپا
باید بدانیم که معمولاً قرصهای دیابت گلوریپا به دو نوع و شکل در داروخانه ها یافت می شوند. در واقع نقطه تفاوت در میان دو گونه از قرص های دیابت گلوریپا، به وزن و جرم قرص گلوریپا بر می گردد که می تواند در دو قالب ۱۰ میلی گرمی و ۲۵ میلی گرمی تقسیم شود. پزشکان متخصص می توانند بر اساس شدت بیماری دیابت، هر کدام از قرص های ۲۵ میلی گرمی و یا ۱۰ میلی گرمی را برای بیماران خود تجویز نمایند.
همچنین پزشکان قادرند مقدار مصرف و همچنین تعداد مصرف روزانه این قرص ها را در بیماران خود بر اساس شدت بیماری، کاهش و یا افزایش دهند.
توصیه می کنیم از صفحه درمان عوارض دیابت دیدن کنید.
مکانیسم و عملکرد قرص دیابت گلوریپا
باید بدانیم که اندام مورد هدف قرص دیابت گلوریپا، کلیه ها می باشد.
کلیه های بدن انسان در طی روز با عمل دفع و بازجذب بسیاری از مواد مورد نیاز بدن، به متابولیسم سلولی و همچنین پایداری بدن انسان کمک می کند.
باید بدانیم که یکی از موادی که در طی پالایش کلیه بازجذب می شود، گلوکز و یا قند در بدن انسان می باشد. که کلیه ها آن را برای جذب بیشتر انرژی، دوباره به روند سوخت و ساز بدن بر می گردانند.

در این زمینه، قرص گلوریپا می تواند بازجذب قند در کلیه را مهار کند. کمک به این موضوع نماید که قند از طریق کلیه ها جذب نشود و دفع گردد.
در واقع قرص گلوریپا به نوعی مهارکننده بازجذب گلوکز و سدیم در کلیه ها می باشد. مکانیسم خود را از طریق مهار بازجذب قند خون در کلیه ها اعمال می نماید.
حالا اگر دقت داشته باشیم، میبینیم که در این روند، قند از طریق ادرار دفع می گردد. بدین وسیله قند خون کاهش پیدا می کند و قرص گلوریپا می تواند اثرات مثبت خود را برای مهار دیابت اعمال نماید.
قرص دیابت گلوریپا در چه مواردی مورد مصرف قرار می گیرد؟
همانطور که تا این بخش از مقاله قرص دیابت گلوریپا اشاره نمودیم این قرص ها برای کاهش میزان قند خون، از طریق کلیه عمل می کنند و می توانند به نسبت بسیار زیادی، باعث کاهش میزان قند خون در بدن انسان گردند.
پس میتوان چنین برداشت نمود که قرص دیابت گلوریپا برای کاهش میزان قند خون خطرناک در بدن انسان مورد استفاده قرار می گیرد.
اما از آنجایی که این قرص در مواردی مورد مصرف قرار می گیرد که فرد دارای مقدار خطرناکی از قند خون می باشد. باید بگوییم که این دارو میتواند برای کنترل دیابت نوع دو مورد مصرف قرار بگیرد و خطرات ناشی از عوارض جدی دیابت نوع ۲ را به شدت کاهش دهد.
معمولاً پزشکان متخصص، قرص دیابت گلوریپا را برای افرادی تجویز می نمایند که خطرات بیماریهای قلبی عروقی و یا حتی سکته های قلبی در این افراد به دلیل وخامت میزان دیابت زیاد است.
پس قرص دیابت گلوریپا علاوه بر کاهش میزان قند خون خطرناک، می تواند در کاهش خطرات مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی نیز موثر واقع گردد و به نوعی نقطه عطف و اتکاء قابل توجهی در این زمینه باشد.
مصرف قرص دیابت گلوریپا در بازه زمانی بارداری و شیردهی چگونه است؟
بارداری: باید به این نکته توجه ویژه ای داشته باشیم که معمولاً در طی سه ماه اول بارداری، نباید از قرص دیابت گلوریپا استفاده نمود و باید حتماً با پزشک متخصص خود در این مورد مشورت نمایید.
شیردهی: هنوز آزمایش های خاصی برای تاثیرات قرص گلوریپا در دوران بارداری و شیردهی انجام نشده است. اما به دلیل آنکه میتواند عوارض ناشناختهای به دنبال داشته باشد، معمولاً پیشنهاد می گردد که این قرصها در دوران شیردهی مورد مصرف قرار نگیرد. زیرا می تواند به مادر و همچنین به نوزاد آسیب برساند و به همین دلیل، مورد توصیه ما قرار نمی گیرد. البته باز هم مشورت با پزشک معالج، بهترین اقدام است.
نحوه صحیح مصرف قرص دیابت گلوریپا
در این قسمت، نکات مهمی وجود دارد که باید به آن توجه داشته باشید:
به عنوان نکته اول باید بدانید که مصرف این دارو یقیناً باید با نظر و مشورت پزشکان متخصص و با تجویز آنان صورت بگیرد. میزان مصرف و همچنین تعداد مصرف در طی روز باید با صلاحدید پزشک متخصص شما صورت پذیرد تا بتواند آسیب های احتمالی را به حداقل خود برساند.

باید بدانید که معمولاً این داروها را یک مرتبه در هنگام صبح به همراه غذا مورد مصرف قرار می دهند و یا به همان صورت ناشتا مورد مصرف واقع خواهد شد.
گاهی پزشکان توصیه می کنند که قرص دیابت گلوریپا را به همراه بعضی از قرصهای ضد دیابت دیگر مورد مصرف قرار دهید. که در چنین صورتی، معمولاً کاهش شدید فشار خون و یا افت قند خون در فرد رخ خواهد داد و شما باید این موضوع را با پزشکان معالج خود هماهنگ کنید.
باید بدانید که پزشکان متخصص می توانند در مواردی که به فرد بیمار استرس فراوانی وارد می شود، مقدار مصرف این دارو را افزایش و یا کاهش دهند.
معمولاً کنترل بیماری دیابت از طریق آزمایش های منظم دوره ای مورد انجام و ارزیابی قرار می گیرد و شما باید پس از هر دوره، بر اساس صلاحدید پزشک خود اقدام کنید.
از آنجایی که قرص دیابت گلوریپا به نوعی مهارکننده بازجذب قند خون در ادرار و یا از طریق کلیه ها می باشد. باید به این موضوع توجه داشته باشید که ممکن است در ادرار خود، قند مشاهده نمایید.
سعی کنید که این دارو را در یک ساعت مشخص از شبانه روز مصرف کنید.
اگر بطور مثال یک نوبت از مصرف این قرص ها را فراموش کرده باشید. به محض به خاطر آوردن می توانید از قرص و یا داروی گلوریپا استفاده کنید. اگر زمان مصرف مرتبه دوم فرا رسیده بود، به هیچ عنوان میزان مصرف را دو برابر ننمایید.
قرص دیابت گلوریپا با چه داروهای تداخل دارویی دارد؟
اگر از داروهای زیر استفاده می کنید، در مورد مصرف قرص گلوریپا با پزشک معالج خود مشورت نمایید:
- آندروژن ها (به غیر از دانازول)
- انسولین
- پگویسومانت
- کورتیکو استروئیدهای سیستمیک
- دانازول
- سوماتروپین
- دلوکستین
- لوودوپا
- لوتئینه
- آنالوگ های ترشح کننده هورمون
- داروهای مخدر تیازیدی و …
همه این عوامل می تواند اثرات قرص دیابت گلوریپا را تغییر دهد و یا باعث عوارض دیگری گردد.
موارد احتیاط در مصرف قرص دیابت گلوریپا
باید بدانیم که این قرص میتواند سبب گیجی در افراد گردد. به خصوص اگر این قرص ها را همراه با الکل و یا موارد مخرب مشابه مورد مصرف قرار دهیم.
به علت عوارض جانبی آن در زمینه ی سرگیجه و گیجی و یا کاهش هوشیاری بدن، باید به این نکته توجه داشته باشید که پس از مصرف این قرص ها، رانندگی نکنید.
شما باید کارت شناسایی خود را که می تواند معرف بیماری دیابت شما باشد، به همراه داشته باشید.
ورزشها و تمریناتی که توسط پزشکان متخصص برای شما تجویز می گردد را مو به مو انجام دهید. نیز از رژیم غذایی سالم و صحیح پیروی کنید.
به هیچ عنوان نباید میزان مصرف دارو را قبل از مشورت با پزشک متخصص خود افزایش و یا کاهش دهید.
مراقب از دست دادن آب بدن خود باشید
همواره مراقب از دست دادن آب بدن خود باشید. زیرا کم آبی بدن می تواند تسریع کننده در عوارض جانبی قرص گلوریپا باشد.
در صورت اسهال و یا استفراغ، سعی کنید میزان آب بدن خود را کنترل نموده و با پزشک معالج خود تماس حاصل فرمایید.
قبل از مراجعه به پزشکان دیگر و همچنین دندانپزشکی و یا حتی فوریتهای پزشکی در اورژانس، پزشک مربوطه را در مورد مصرف این دارو و بیماری دیابت خود آگاه کنید.

چنانچه این دارو را به همراه تعدادی از داروهای کاهنده قند خون دیگر همانند انسولین مورد مصرف قرار داده اید. شاید با افت شدید قند خون و عوارض و علائم آن مواجه گردید. در چنین شرایطی باید مواد دارای قند مناسب که توسط پزشکان معالج به شما پیشنهاد می گردد را استفاده کرده تا شرایط خود را نرمال نموده و از سبک رژیم غذایی منظمی پیروی کنید.
اگر پس از مصرف این دارو، آزمایش ادرار بدهید، قطعاً شاهد وجود قند در ادرار خود خواهید شد. پس پزشکان معالج خود را قبل از انجام آزمایش در این مورد مطلع سازید.
شما باید آزمایش های مهمی همانند سطح کلسترول خون، عملکرد کلیوی و همچنین قند خون ناشتا و … را در بازه زمانی منظمی به انجام برسانید تا از عوارض احتمالی و جانبی مصرف این قرص ها جلوگیری گردد.
توصیه می کنیم از صفحه egfr در آزمایش خون چیست دیدن کنید.
در چه مواردی نباید قرص دیابت گلوریپا را مصرف نماییم؟
در موارد زیر نباید از قرص گلوریپا استفاده نمود:
- اگر حساسیت به امپاگلیفلوزین دارید.
- اگر نارسایی شدید کلیوی دارید.
- اگر تحت درمان دیالیز قرار دارید.
- اگر در مراحل انتهایی بیماری کلیوی قرار دارید.
- اگر دچار دیابت نوع ۱ هستید.
- اگر دچار کتواسیدوز دیابتی هستید.
سخن آخر
به عنوان سخن آخر باید به این نکته توجه داشته باشید که هرگونه اقدامی قبل از مشورت نمودن با پزشکان متخصص در این زمینه، می تواند عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.
در تمامی مراحل تشخیص و همچنین درمان، با پزشک معالج خود مشورت نمایید.