در این مقاله از سایت دکتر سلیمی، قصد داریم تا در خصوص فیلم حلقه معده، اطلاعاتی را ارائه دهیم. با ما تا انتها همراه بمانید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
حلقه گذاری معده، یکی از روش های منسوخ شده جراحی چاقی می باشد.
امروزه و با توجه به پیشرفت های علمی و بروز عوارض متعددی که ناشی از انجام عمل حلقه گذاری معده است، این روش، کمتر توسط پزشکان و جراحان با تجربه، به عنوان یک روش درمان چاقی، مد نظر قرار می گیرد.
در حالی که،روش های نوین تر و در عین حال کارآمدتری در سطح بین المللی که کمترین عارضه جانبی را برای فرد به همراه دارند، مانند جراحی اسلیو معده و یا جراحی بای پس معده، بسیار توصیه می گردد.
در مقاله ” فیلم حلقه معده ” بیشتر به بررسی این نوع عمل چاقی و دلایل عدم استفاده از این شیوه، توسط جراحان اشاره خواهیم کرد. در این راستا، می توانید از تجربیات جناب دکتر مهدی سلیمی بهره مند گردید. دکتر سلیمی، معتبرترین متخصص امواع جراحی های لاغری معرفی می شوند.
پیشنهاد می کنیم از پست عمل حلقه معده در مشهد دیدن کنید.
فیلم حلقه معده چیست؟
در هنگام انجام عمل حلقه گذاری معده به هدف انجام بررسی های بیشتر و مطالعات دقیق تر بر عملکرد و وضعیت بیمار و برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکلات آتی، فیلم رداری انجام می گیرد.

علاوه بر این، فیلم حلقه معده، این امکان را برای جراح فراهم می آورد که دید بهتر و گسترده تری از اندام های داخلی و معده داشته باشد و این امر، به روند بهتر و مطلوب تر جراحی و تسلط بیشتر جراح، کمک شایانی می نماید.
به کمک این فیلم، جراح بدون صدمه زدن به اندام ها و رگ های دیگر، جراحی را با دقت و دید باز، انجام می دهد.
در مورد جراحی چاقی از نوع حلقه گذاری معده، محل قرار گیری حلقه، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برای مشاهده دقیق محل گذاشتن حلقه، استفاده از فیلم حلقه معده، امری ضروری می باشد.
لاپاراسکوپی معده چیست؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی سوال فوق کلیک نمایید.
روش تهیه فیلم حلقه معده
امروزه، با توجه به پیشرفت علم و فن آوری، کلیه عمل های جراحی چاقی، دیگر به روش های سنتی و باز انجام نمی شود. انجام این عمل، به روش لاپاراسکوپی انجام می گیرد. دکتر سلیمی، متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی و انواع جراحی های چاقی، با سال ها تجربه در انجام عمل و درمان بیماری چاقی می باشند.
دکتر سلیمی، روش حلقه گذاری معده را روشی منسوخ شده بیان می نمایند و روش های اسلیو معده و بای پس معده را به افرادی که شاخص توده بدنی ایشان از حد چاقی مفرط عبور نموده است، توصیه می نمایند.
در ادامه، لازم به ذکر است که به هدف فیلمبرداری از عمل حلقه گذاری معده، از لوله های لاپاراسکوپی بهره گرفته می شود.
برای انجام این کار، دوربین مخصوصی، متصل شده به لوله لاپاراسکوپی، توسط سوراخ های کوچکی که روی شکم بیمار زده می شود، به داخل بدن وی وارد می شود تا به کمک آن، دید جراح از اندام های داخلی بدن، گسترده تر گردد.
علت استفاده از فیلم حلقه معده
در حال حاضر، با توجه به این امر که بیشتر انواع جراحی های چاقی به روش لاپاراسکوپی انجام می گیرند، جراح دید وسیعی در حین انجام عمل جراحی نخواهد داشت. این امر سبب شده است که از فیلمبرداری در حین انجام عمل جراحی استفاده شود.
به عنوان نمونه، برای انجام عمل حلقه گذاری معده به روش لاپاراسکوپی، ابتدا چندین سوراخ کوچک که کمتر از یک بند انگشت هستند، روی شکم بیمار ایجاد می گردند و عمل جراحی، تنها از راه این سوراخ ها انجام می گیرد.

از همین رو، متخصص جراحی دید گسترده ای از نقطه جراحی نخواهد داشت. به همین دلیل، از دوربین متصل به لوله لاپاراسکوپی در حین انجام جراحی استفاده می شود.
در حین عمل، جراح متخصص، دوربین را به درون بدن فرستاده و با تصاویر ارسالی از آن، عمل جراحی را با دیدی وسیع و تسلط بیشتر انجام می دهد. این فیلم نه تنها در حین انجام عمل حلقه گذاری معده بسیار ضروری است، بلکه برای تشخیص و رفع مشکلات بعد از انجام عمل نیز بسیار کارآمد می باشد.
توصیه می کنیم از مقاله حلقه معده دکتر دیدن کنید.
حلقه گذاری معده چیست؟
جراحی چاقی به روش های مختلفی انجام می گیرد. از جمله محبوب ترین و بهترین روش های انجام جراحی چاقی، عمل اسلیو معده و عمل بای پس معده می باشند. از جمله دلایل برتری این دو روش، می توان به نداشتن عارضه جانبی و سرعت بالا در کاهش وزن اشاره کرد.
در این میان، روش های منسوخ شده ای نظیر حلقه گذاری معده نیز گاهاً توسط برخی از جراحان توصیه می شود. در این روش، حلقه ای سیلیکونی در قسمت فوقانی معده همانند یک کمربند به دور معده گذاشته می شود.
پس از آن، این حلقه توسط جراح و به روش لاپاراسکوپی، به زیر پوست انتقال می یابد. در این روش، از یک مخزن کوچک که در زیر پوست تعبیه می گردد نیز استفاده می شود.
در این مخزن به کمک سوزنی ویژه، مایع مخصوصی تزریق می گردد
در این مخزن به کمک سوزنی ویژه، مایع مخصوصی تزریق می گردد و از طریق یک لوله باریک، آن را به درون حلقه وارد نموده و حلقه باد می شود. باد شدن حلقه تا زمانی که معده تحت فشار قرار بگیرد، ادامه می یابد.
فشرده شدن معده توسط این حلقه، باعث می شود که معده همانند یک قیف عمل نماید. هنگامی که غذا وارد معده می شود، با یک مسیر باریک مواجه می شود که از ورود غذا به بخش بزرگتر معده، جلوگیری به عمل می آورد.
این امر سبب می گردد که فرد دست از غذا خوردن بکشد. سپس غذای وارد شده به بخش فوقانی معده، به تدریج و به آرامی از داخل حلقه عبور کرده و این امر، باعث می شود که غذا برای مدت طولانی در معده مانده و فرد احساس سیری طولانی مدت داشته باشد.
با توجه به این امر که کاهش میزان غذای ورودی، بهترین روش برای کم کردن وزن اضافی می باشد، به تدریج این روش، کاهش وزن را به همراه خواهد داشت.
خطرات انجام حلقه گذاری معده
حلقه گذاری معده، در کنار خطرات عمومی که می تواند برای بیمار به دلیل بیهوشی عمومی در پی داشته باشد، برخی خطرات خاص را نیز به همراه دارد که از آن جمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
- احتمال عفونت زخم
- احتمال عفونت در ناحیه قفسه سینه
- لخته شده خون در قسمت پاها یا ترومبوز ورید عمقی
- لخته شدن خون در ریه ها یا آمبولی ریوی
همچنین، این روش برای افرادی که سابقه بیماری های قلبی، ریوی و یا فشار خون دارند، توصیه نمی شود.

عوارض حلقه گذاری معده
بر خلاف روش های نوین انجام جراحی چاقی که توسط جراحان مجرب این رشته همانند دکتر مهدی سلیمی توصیه می شوند، روش حلقه گذاری، دارای عوارض جانبی کوتاه مدت و بلند مدت بسیاری است.
دکتر سلیمی، با سال ها تجربه در درمان بیماری چاقی به کمک جراحی، دو روش اسلیو معده و بای پس معده را به عنوان بهترین شیوه درمان چاقی توصیه می نمایند.

در عین حال، ایشان به هیچ عنوان از روش های منسوخ شده درمان این عارضه،مانند حلقه گذاری معده، در درمان های خود به دلیل عوارض متعدد این روش درمانی، بهره نمی گیرند. در دنباله مبحث ” فیلم حلقه معده ” لازم است که به برخی از این عوارض، اشاره ای کوتاه داشته باشیم.
عوارض کوتاه مدت حلقه گذاری معده
بر خلاف دو روش کارآمد و بی عارضه اسلیو معده و بای پس معده، روش حلقه گذاری معده دارای عوارض متعددی می باشد که این عوارض، علت اصلی منسوخ شدن این روش درمانی گردیده است. از جمله عوارض کوتاه مدت انجام این عمل جراحی چاقی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- احتمال خونریزی شدید به طوری که فرد نیاز به تزریق خون داشته باشد.
- عفونت و درد در محل زخم
- افزایش احتمال آسیب به اندام های مختلف بدن، روده ها، عروق و طحال
- احتمال انجام ناپذیر بودن جراحی لاپاراسکوپی و اقدام به جراحی باز
- بروز حساسیت و دیگر عوارض ناشی از بیهوشی عمومی مانند حمله قلبی، عفونت در ناحیه قفسه سینه، حالت تهوع و استفراغ شدید
- افزایش احتمال آمبولی ریه و ترومبوز سیاهرگی عمقی
عوارض بلند مدت حلقه گذاری معده
پس از انجام جراحی چاقی از نوع حلقه گذاری معده، برخی از عوارض در کوتاه مدت ظاهر می شوند. اما برخی از عوارض، پس از گذشت مدت زمانی پس از انجام این عمل جراحی نمایان می گردند.
این عوارض، خود باعث تغییراتی ناگوار در کارکرد اندام های مختلف بدن می شوند که نمی توان از این تغییرات چشم پوشی نمود.
در ادامه مبحث ” فیلم حلقه معده ” به بررسی برخی از عوارض بلند مدت جراحی چاقی از نوع حلقه گذاری معده، اشاره خواهیم کرد:
پس از قرار دادن حلقه بر بخش فوقانی معده، احتمال نقص در دستگاه و یا قرارگیری در موقعیت نادرست و یا تغییر در محل قرارگیری آن وجود دارد. در تمامی این موارد، لازم است که یک جراحی اصلاحی روی بیمار انجام گیرد.
بین 10 الی 40 درصد، حلقه دچار لغزش می شود و یا کیسه آن گشاد می شود.
یکی از عوارض بلند مدت نادر اما امکان ذیر در این عمل جراحی، فرسایش حلقه است که برای حل این مشکل نیز، نیاز به انجام جراحی مجدد است.
عوارض ناشی از حلقه، نوار حلقه و یا دریچه دسترسی مانند عفونت در ناحیه حلقه، باز شدن و یا قطع اتصال، نشت و انسداد، جابجایی و یا فرسایش دریچه
کشش مزمن مری
احساس درد شدید در ناحیه قفسه سینه به دلیل مسدودی مواد غذایی بلعیده شده
کاهش شدید میزان غذای ورودی
کاهش شدید سرعت صرف غذا
احساس حالت تهوع و استفراغ و رفلاکس شدید معده
کمبود تغذیه و ریزش مو
کمبود تغذیه و ریزش مو به دلیل عدم رسیدن مواد غذایی لازم و کافی به بدن
احتمال بالای تشکیل سنگ صفرا
کاهش وزن با سرعت بالای غیر طبیعی که شل شدن و از فرم خارج شدن بدن به علت شل شدن پوست در ناحیه شکم، ران، بازو و سینه را شامل می شود.
در برخی از موارد در دراز مدت، عدم کاهش وزن و یا کاهش وزن خیلی جزئی
احتمال زیاد در بازگشت وزن از دست رفته
بروز انواع مشکلات روانی به علت عدم کاهش وزن به میزان لازم و دلخواه و یا سرعت بالای کاهش وزن در یک بازه زمانی کوتاه
دکتر مهدی سلیمی با سال ها تجربه در انجام انواع جراحی چاقی، روش حلقه گذاری معده را، یک روش نامناسب و منسوخ شده برای درمان بیماری چاقی بیان نموده و به بیماران و افراد دارای شاخص توده بدنی بالا، انجام دو روش تایید شده در سطح بین المللی یعنی جراحی اسلیو معده و جراحی بای پس معده را توصیه می نمایند.
سخن پایانی
فیلم حلقه معده، برای بررسی و مشاهده دقیق اندام های داخلی بدن،در هنگام انجام عمل جراحی حلقه گذاری معده به روش لاپاراسکوپی استفاده می گردد.
برای تهیه این فیلم، دوربین مخصوصی روی ابزار لاپاراسکوپی قرار داده می شود و از سوراخ کوچک ایجاد شده روی شکم، به داخل بدن بیمار، هدایت می گردد. این فیلم علاوه بر افزایش تسلط جراح روی عمل جراحی، در حل مشکلات پس از انجام عمل جراحی نیز کمک می کند.
لازم به ذکر است که حلقه گذاری معده، در زمره جراحی های چاقی منسوخ شده در سطح جهانی به شمار می رود.
آقای دکتر مهدی سلیمی، فوق تخصص لاپاراسکوپی و جراحی چاقی، روش های جراحی اسلیو معده و بای پس معده را که از اعتبار بین المللی برخوردار می باشند، به عنوان بهترین روش برای درمان چاقی مفرط، معرفی می نمایند.