فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ

فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ
فهرست مطالب

قصد داریم امروز به بررسی فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ بپردازیم و شما را با برترین مدارک پزشکی آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

قطعاً زمان های متعددی بر روی تابلوهای مطب پزشکان یا بیمارستان ها واژه فلوشیپ را دیده اید. ولی شاید پرسش های بسیاری در این رابطه به ذهنتان خطور کرده باشد. پرسش هایی از این قبیل که: فلوشیپ پزشکی چیست و چه تفاوت هایی با فوق تخصص پزشکی دارد؟

در این مقاله قصد داریم اطلاعات جامع و کاملی را در زمینه فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همین طور مطالب ارزشمندی را برای پزشکان گرامی به منظور گزینش درست و اصولی مناسب ترین رشته جهت حضور در دوره های فلوشیپ بیان می نماییم.

در واقع واژه فلوشیپ که به معنی مخارج کمکی برای ادامه تحصیل است و این واژه، ریشه انگلیسی دارد. در واقع دوره تکمیلی تخصصی که افراد دانشجو، در رشته های دندانپزشکی، پزشکی، روانپزشکی و غیره بعد از پایان تحصیلات و اخذ تخصص می گذرانند، اصطلاحاً به عنوان فلوشیپ شناخته می شود که باعث ارتقاء بسیار زیاد مهارت افراد، در زمینه های علمی و تجربی خواهد شد.

در هریک از زیر شاخه های رشته پزشکی، برای چندین موضوع عمده و اساسی، دوره های فلوشیپ مشخص می شود. این دوره ها اغلب در بازه های زمانی کوتاه، حداقل ۹۰ روز و حداکثر ۲۴ ماهه برگزار می شود.

تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا به صورت دقیق تر به مبحث فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ بپردازیم.

پیشنهاد می کنیم از پست فلوشیپ لاپاراسکوپی چیست دیدن کنید.

آیا می دانید فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ چیست؟

زمانی که دانشجویان پزشکی، دوره عمومی را به پایان می رساند و در واقع فارغ التحصیل می شوند، می توانند دوره تخصص پزشکی را آغاز نمایند. ولی دوره فلوشیپ، پس از پایان تحصیلات تخصصی برگزار می شود.

چنانچه این افراد بخواهند در بیمارستان های کوچک مشغول به کار شوند، اغلب نیاز به مدرک فلوشیپ ندارند. ولی یکی از شرایط اصلی اشتغال به کار یا تدریس در بیمارستان های بزرگتر، برخورداری از مدرک فلوشیپ است.

آیا می دانید فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ چیست؟
آیا می دانید فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ چیست؟

در مجموع، می ‌توان گفت که پزشکان متخصص، در یک رشته تخصصی پزشکی ادامه تحصیل می ‌دهند. اما دانشجویان دوره فلوشیپ حتماً می بایست در یکی از از زمینه های پایه ای زیر شاخه تخصصی خود، تحصیل کنند و در پایان دوره، تأییدیه فلوشیپ را اخذ نمایند.

ممکن است برای افراد زیادی این پرسش به وجود بیاید که چنانچه دوره فلوشیپ بعد از تخصص برگزار می شود، بنابراین به صورت مشخص، فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ در چیست.

توصیه می کنیم از صفحه فلوشیپ جراحی چاقی کیست دیدن کنید.

اتمام دوره فلوشیپ، باعث دریافت مدرک فوق تخصص نخواهد شد

در پاسخ به این پرسش بهتر است بگوییم که اتمام دوره فلوشیپ، باعث دریافت مدرک فوق تخصص نخواهد شد و همان گونه که ذکر نمودیم، فلوشیپ صرفا باعث ارتقاء سطح مهارت پزشک متخصص در رشته کاری مربوطه می شود.

اغلب برای هر کدام از زیر شاخه های تخصصی پزشکی، در چند حیطه اساسی، دوره های فلوشیپ برگزار می شود که بعد از اتمام دوره مورد نظر، پزشکان، مدرک فلوشیپ آن را اخذ می نمایند.

به عنوان نمونه، حوزه های فلوشیپ پوست، دربر گیرنده فلوشیپ بررسی و ارزیابی تفسیر دقیق میکروسکوپی مشکلات پوست یا درماتوپاتولوژی، فلوشیپ کاشت مو، فلوشیپ سوختگی، فلوشیپ زیبایی پوست، فلوشیپ اقدامات درمانی با کمک تجهیزات لیزری و غیره است.  پزشکان متخصصی که دارای شرایط مربوطه هستند، می ‌توانند پس از ثبت نام در تاریخ مشخص شده، در دوره انتخابی خود شرکت نموده و در انتها دایره المعارف خود را اخذ کنند.

برای درک بهتر فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ در این قسمت، مراحل رشته پزشکی را به صورت مختصر شرح می دهیم. همان طور که مطلع می باشید رشته پزشکی جزء علومی است که جهت اتمام دوره های آن مدت زمان زیادی لازم است. دکتر سلیمی، می تواند راهنمای خوبی در خصوص این مسئله باشد.

مراحل رشته پزشکی:

  • دوره عمومی

در این مرحله، دانشجویان بعد از دریافت مدرک دیپلم، یک دوره ۵ تا ۷ ساله را می گذرانند و پس از این مدت زمان، به عنوان پزشک عمومی شناخته می شوند.

  • تخصص

پزشکان عمومی پس از پایان تحصیلات، می ‌توانند یکی از زمینه های تخصصی را انتخاب نموده و پس از پذیرفته شدن در آن، تحصیلات تخصصی خود را آغاز نمایند.

  • دوره تکمیل تخصص یا فلوشیپ

در این مرحله، پزشک متخصص می تواند در دوره های آموزشی شرکت کند که معمولاً، مدت زمان آن کمتر از ۲۴ ماه است و پس از آن، مدرکی به پزشکان اعطا نمی شود.

  • فوق تخصص

پزشکان، پس از دریافت تخصص در یکی از شاخه های تخصصی پزشکی، چنانچه در یکی از زیر شاخه های رشته مربوطه پذیرفته شود و مدت زمان حدود ۲۴ ماه دیگر را در این رشته تخصصی تحصیل نمایند، به عنوان پزشک فوق تخصص در آن رشته شناخته خواهند شد. در قسمت های بعدی مقاله توضیحات کامل تری را در مورد این مقطع تحصیلی ارائه می دهیم.

  • پی اچ دی

‏phd به عنوان مدرک دکتری ناپیوسته در رشته های پزشکی، مرتبط با علوم پایه شناخته می شود.

شما در حال مطالعه مقاله فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ هستید.

آیا می دانید فوق تخصص بالاتر است یا فلوشیپ؟

یکی از پرتکرار ترین و رایج ترین پرسش ها، این است که فوق تخصص بالاتر است یا فلوشیپ ؟ با توجه به مطالبی که در قسمت های گذشته این مقاله بیان نمودیم، باید بگوییم متقاضیانی که در دوره فوق تخصصی پذیرفته شده و پس از پایان دوره سه ساله، مدرک فوق تخصص خود را دریافت می نمایند،

در مقایسه با افرادی که در یکی از زیر شاخه های اصلی تخصصی خود، دوره حداقل ۳ ماه و حداکثر ۱۲ ماهه فلوشیپ پزشکی را در قالب آبزروشیپ طی می کنند، تنها، مدرک و گواهی این دوره را اخذ می نمایند.

آیا می دانید فوق تخصص بالاتر است یا فلوشیپ؟
آیا می دانید فوق تخصص بالاتر است یا فلوشیپ؟

این دو مورد، قطعاً در یک درجه نیستند. اعتبار مدرک فوق تخصصی را نمی توان با دوره فلوشیپ در یک درجه و گروه دسته بندی نمود.

پزشکانی که دوره فلوشیپ را در کشورهای خارجی طی می کنند، نمی توانند مدرک معادل اعتبار این دوره را دریافت نمایند. متقاضیانی که دوره فلوشیپ پزشکی را در کشورهایی مانند آلمان، استرالیا، نیوزلند، اتریش، کانادا و دیگر کشور ها می گذراند، می ‌توانند مدرک خود را معادل سازی نمایند.

چراکه در کشورهای نامبرده، تکنیک های مدرن و تجهیزات دندانپزشکی و پزشکی پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد و اعتبار تجهیزات پزشکی و سطح صنعتی ابزارهای اصلی در پزشکی بسیار استاندارد می باشد.

به همین علت، پزشکانی که دوره فلوشیپ را در این کشورها می گذرانند و موفق به دریافت مدارک مربوطه می شوند، از این توانایی برخوردار هستند که با بروز ترین و پیشرفته ترین ابزار و تجهیزات مربوط به رشته تخصصی خود آشنا شده و به آسانی آن ها را مورد استفاده قرار دهند.

آیا می دانید فلوشیپ چیست؟

همانطور که در بخش ابتدایی مقاله فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ گفته شد، در رشته پزشکی، فلوشیپ به دوران آموزشی گفته می ‌شود که طول مدت آن کوتاه بوده و در زیر شاخه های تخصصی ویژه ای برگزار می شود.

در واقع، دوره فلوشیپ در علم پزشکی، به دوره های تکمیل رزیدنسی اطلاق می شود که بعد از پایان دوران تخصص انجام می شود. مدت دوره فلوشیپ، وابسته به شیوه کاری اساتید مختلف است که تقریباً دو سال به طول می انجامد.

آیا می دانید فلوشیپ چیست؟
آیا می دانید فلوشیپ چیست؟

این دوره ها، جزء تخصص افراد بشمار نمی روند و تنها به منظور افزایش مهارت و دانش پزشکان برگزار می شوند. اغلب دوره های فلوشیپ، فقط در شرایطی دارای ارزش هستند که فرد، گواهی معتبر اخذ نموده باشد.

به عنوان نمونه، فلوشیپ های رشته دندانپزشکی، اغلب دربرگیرنده فلوشیپ پروتز های فک و دهان، فلوشیپ ایمپلنت، فلوشیپ میکروجراحی، فلوشیپ جراحی و… هستند.

آیا می دانید دوره های فلوشیپ به کدام دسته از متقاضیان تعلق می گیرد ؟

دانشجویان متقاضی مقطع لیسانس که تحصیلات خود را در رشته مشخص به پایان رسانده اند و دارای رزومه قوی بوده و از تجربیات ارزشمندی برخوردار می باشند، می ‌توانند شرکت در دوره های فلوشیپ را جزء انتخاب ‌های اصلی خود قرار دهند.

دوره فلوشیپ، فرصت نسبتاً کوتاهی جهت دریافت آموزش های بیشتر و قوی نمودن سطح مهارت و تسلط افراد می باشد. همان طور که بیان نمودیم دوره فلوشیپ حداقل ۳ ماه و حداکثر به دو سال زمان نیاز دارد.

آیا می دانید دوره های فلوشیپ به کدام دسته از متقاضیان تعلق می گیرد ؟
آیا می دانید دوره های فلوشیپ به کدام دسته از متقاضیان تعلق می گیرد ؟

انجمن ها و مراکز متعددی وجود دارند که به عنوان اسپانسر دوره فلوشیپ شناخته می شوند. هدف این انجمن ها این است که به حمایت پزشکان حرفه ای و متخصص که اغلب در سنین جوانی قرار دارند بپردازند و آنها را از لحاظ مالی پشتیبانی کنند و در نتیجه از دانش و مهارت این افراد در فعالیت ها خود بهره مند شوند.

به طور کلی فلوشیپی، می ‌تواند به عنوان یک امتیاز مثبت برای افرادی که دانشجوی مقطع دکترا هستند و یا جزء دانشجویان ممتاز در دوره ارشد بوده ‌اند و معدل های خوبی را کسب نموده اند، باشد.

شما در حال مطالعه مقاله فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ هستید.

آیا می دانید مقطع فوق تخصص رشته پزشکی چیست؟

دوره فوق تخصص پزشکی بالینی، جزء برترین و مهمترین مقاطع تحصیلات دانشگاهی در رشته علوم پزشکی محسوب می شود.

دوره های فوق تخصص، با این هدف برگزار می شوند که آموزش هایی در اختیار پزشکان قرار بگیرد که در حوزه های گوناگون به طور کاملاً متمرکز و بدون در نظر گرفتن دیگر حواشی موجود در مورد آن رشته، به ادامه تحصیل بپردازند و در یک حیطه ی مشخص، تخصص بسیار زیادی را کسب نمایند. به مفهوم واضح تر، باید بگوییم که پزشکان فوق تخصص از لحاظ علمی و تحصیلی در درجه و جایگاه برتری نسبت به پزشکان متخصص قرار می گیرند.

آیا می دانید مقطع فوق تخصص رشته پزشکی چیست؟
آیا می دانید مقطع فوق تخصص رشته پزشکی چیست؟

همان گونه که رشته پزشکی در مقطع تخصصی، دارای زیر شاخه های متعددی بوده و متقاضیان می توانند رشته های گوناگونی را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند، در مقطع فوق تخصص هم همین تنوع وجود دارد. ولی دارای تفاوت های اندکی با انتخاب رشته در مقطع تخصص می باشد.

در دوره فوق تخصصی پزشکی، گرایش ها بسیار تخصصی تر و جزئی تر شده و فقط روی یک زیر شاخه خاص متمرکز می شود. به عنوان نمونه، افرادی که در مقطع تخصص بیماری های داخلی فارغ التحصیل می شوند، در دوره فوق تخصص می توانند رشته خود را به مقطع فوق تخصص ریه و یا دیگر موارد مرتبط تبدیل نمایند. 

چگونه دیابت را از بین ببریم؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی سوال فوق کلیک نمایید.

آیا می دانید فلوشیپ با فلوشیپ تخصصی چه تفاوتی دارد ؟

در بخش هایی از فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ، توضیحاتی ارائه شد و قطعاً نسبت به این موضوع آگاهی پیدا نموده اید که دوره فلوشیپ، بعد از مقطع تخصص برگزار می شود و در شرایطی دارای اعتبار است که پزشک، این مدرک را از دانشگاه های علوم پزشکی اخذ نموده باشد.

در این قسمت لازم است به ذکر این نکته بپردازیم که فلوشیپ با فلوشیپ تخصصی متفاوت است. در فلوشیپ  تخصص، پزشک دوره فوق تخصصی ویژه را می گذراند. اما در دوره فلوشیپ یک دوره نسبتاً کوتاه را طی می کند.

آیا می دانید فلوشیپ با فلوشیپ تخصصی چه تفاوتی دارد ؟
آیا می دانید فلوشیپ با فلوشیپ تخصصی چه تفاوتی دارد ؟

در راستای موضوع فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ، باید این نکته را خدمت شما خوانندگان محترم بیان نماییم که دکتر مهدی سلیمی دارای تخصص پزشکی در جراحی عمومی بوده و یکی از پزشکان فوق تخصص در زمینه تکنیک لاپاراسکوپی پیشرفته، جراحی چاقی و متابولیک در ایران می باشند.

ایشان یکی از اعضای انجمن بین المللی جراحان چاقی بوده که دارای سابقه درخشان در زمینه انجام جراحی های موفق در زمینه کاهش وزن و لاغری می باشد. دکتر سلیمی علاوه بر کسب دانش مرتبط با این حیطه، دارای تجارب ارزشمندی در مورد تکنیک های مؤثر و آسان برای دستیابی به تناسب اندام و کاهش وزن هستند.

لطفا پس از مطالعه این مقاله، از پست فرق اسلیو معده با بای پس دیدن کنید.

جمع بندی

در این مقاله به موضوع فرق بین فوق تخصص و فلوشیپ پرداخته شد. همچنین طول دوره های تحصیل در رشته پزشکی را تا مقطع پی اچ دی به صورت مختصر بیان نمودیم.

برای جمع بندی لازم به یادآوری است که در شرایط کلی، به هیچ وجه نمی توان یک پزشک، دارای مدرک فلوشیپ را با پزشکی فوق تخصص مقایسه کرد.

زیرا پروسه و طول مدت اخذ هریک از این مدارج پزشکی دارای تفاوت های زیادی است. امیدوارم مطالعه این مطلب توانسته باشد آگاهی شما را در زمینه تفاوت های بین فوق تخصص و فلوشیپ افزایش دهد.

پروتئین پنیر
مواد غذایی
پروتئین پنیر

میزان پروتئین پنیر، بستگی به نوع و مارک پنیر دارد. اما به طور کلی، میزان پروتئین در 100 گرم پنیر حدودا بین 20 تا 30

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید