در این مقاله قصد داریم به عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی بپردازیم.
تقریبا بیشتر مردم در حال تلاش برای کم کردن وزن شان هستند. مردم برای کم کردن وزن خود کارهای زیادی انجام. می دهند ان ها می روند به باشگاه ها و در آنجا ورزش می کنند و یا هم چنین به گرفتن رژیم مشغول می شوند.
در هر حال از بین بردن اضافه وزن بسیار مهم است چون موجب سلامتی می شود. ما در ادامه این مطالب به موارد زیر خواهیم پرداخت.
به چه افرادی چاق می گویند؟
مضرات چاقی چیست؟
علت های اضافه وزن چیست؟
علائم چاقی چیست؟
چگونگی تشخیص چاقی توسط چه پزشکی انجام می شود؟
مزایای جراحی چاقی چیست؟
جراحی چاقی با بیمه تامین اجتماعی به چه صورت انجام می شود؟
بیمه چیست؟
بیمه تامین اجتماعی برای عمل چاقی چیست ؟
چاقی
همانطور که میدانید چاقی یکی از مشکلاتی است که در بین مردم بسیار رایج است. چاقی ضرر ها و زیان های دارد و تمامی افرادی که دارای اضافه وزن هستند باید هرچه زودتر برای کم کردن وزن خود وارد عمل شوند.
چاقی می تواند علت های متفاوتی داشته باشد و این که علت چاقی مشخص شود تا حد بسیار زیادی می تواند به رفع کردن چاقی کمک کند. چاقی میتواند دوره ای و یا بلند مدت باشد.
نکته جالب در این باره این است که چاقی فقط به علت خوردن زیاد نیست و عوامل متعددی روی اضافه شدن وزن اثر می گذارند. پیدا کردن علت چاقی می تواند تا حدودی پیچیده باشد چون باید تمامی شرایط زندگی فردی که به اضافه وزن مبتلا است بررسی شود. به طور مثال میزان داشتن تحرک و ورزش کردن یکی از عوامل بسیار مهمی است که روی اضافه شدن وزن تاثیر زیادی می گذارد.
نداشتن استرس
علاوه بر میزان تحرک داشتن و یا نداشتن استرس هم می تواند روی چاق شدن تاثیرات بسزایی بگذارد. در این زمینه یک نکته مهم دیگری هم وجود دارد و آن هم این است که علت های چاقی میتواند در هر شخصی متفاوت باشد
به طور مثال اگر شخصی در طول زندگی استرس زیادی را متحمل شود ممکن است به مرور زمان دچار اضافه وزن شود و کمی بعد به چاقی مبتلا شود اما در نقطه مقابل ممکن است شخصی وجود داشته باشد که همیشه نگران باشد و استرس همواره همراه او باشد اما نه تنها اضافه وزن نداشته باشد که فرد لاغری هم باشد.
پس با توجه به موارد گفته شده آگاهی از عوامل چاقی یک پروسه طولانی دارد که باید حتما آن را بررسی کنیم. چاقی فقط روی سلامت جسمی انسان ها تاثیر نمی گذارد و می تواند روی سلامت روحی انسان ها هم تاثیر زیادی بگذارد. برای انجام عمل چاقی تامین اجتماعی بهتر است با مضرات چاقی آشنا شویم.
علت های اضافه وزن
همان طور که گفتیم اضافه وزن دلایل بسیار زیادی دارد. برای کم کردن وزن باید علت های چاقی بررسی شود و در صورتی که هر کدام از این عوامل در زندگی شخصی وجود داشته باشد باید برطرف شود. به طور کلی می توان گفت که احتباس مایعات، رشد غیر طبیعی، یبوست یا بارداری از عوامل جدی و بسیار شایع برای اضافه وزن هستند.
همان طور که گفتیم اضافه وزن می تواند دوره ای باشد یعنی خانم ها در هنگام قاعدگی نسبت به قبل دارای وزن بیشتری هستند اما این اضافه وزن پس از به اتمام رسیدن دوره قاعدگی آنها به اتمام می رسد. و یا به طور مثال یکی دیگر از عواملی که باعث اضافه شدن وزن می شود بارداری است.
خانمی که باردار است در طول دوران بارداری دچار اضافه وزن می شود اما پس از زایمان وزن او کم تر می شود و یا یک مسئله دیگری که ممکن است باعث چاقی شود مصرف برخی از دارو ها است.
بعضی از دارو ها روی متابولیسم بدن تاثیراتی می گذارند
بعضی از دارو ها روی متابولیسم بدن تاثیراتی می گذارند و باعث افزایش وزن می شوند. البته ممکن است بعد از اتمام دوره مصرف دارو اضافه وزنی که به وجود آمده است از بین برود و یا ممکن است که از بین نرود.
در هر حال اضافه وزن را باید جدی گرفت. گاهی ممکن است اضافه وزن به علت مشکلات گوارشی پیش بیاید. اگر مشکلاتی در معده و یا روده انسان ها وجود داشته باشد ممکن است که وزن بالا برود همان طور که در بالا گفتیم یبوست که یکی از بیماری های گوارشی است می تواند سبب چاقی شود.
تا این جای مطالب تا حدودی با علت های اضافه وزن آشنا شده ایم اما با توجه به اهمیتی که این موضوع دارد داشتن اطلاعات تا این اندازه کافی نیست و بهتر است که اطلاعات بیشتری در این باره کسب کنیم. اگر به دنبال آگاهی بیشتر در مورد علت های چاقی هستید مطالبی که در ادامه برای شما نوشته شده است را با دقت مطالعه بفرمایید.
بارداری
همان طور که می دانید بارداری یکی از شایع ترین عوامل در چاقی انسان ها است. در هنگامی که خانمی باردار است باید غذای بیشتری بخورد و تغذیه مناسب تری داشته باشد.
تغذیه مادر روی سلامت و رشد جنین تاثیر بسیار زیادی دارد. و به همین علت خانم باردار به خوردن زیاد تشویق می شود. البته نکته قابل توجه این است که تمامی وزنی که به وزن خانمی که باردار است اضافه می شود فقط برای وزن جنین و یا غذای بیشتری که تغذیه می کند نیست و علت های دیگری هم هستند که روی اضافه شدن وزن خانم باردار تاثیر می گذارد.
علت هایی مانند وجود وزن جفت، مایع آمنیوتیک که در بدن مادر باردار وجود دارد، افزایش خونرسانی که در بدن مادر انجام می شود و همچنین بزرگ شدن اندازه رحم میتواند روی بالا رفتن وزن خانم باردار تاثیر بسیار زیادی بگذارد.
تغییرات هورمونی
تغییرات هورمونی هم یکی از عواملی هستند که می توانند باعث بالا رفتن وزن انسان ها شوند. همان طور که در ابتدا این مطالب گفتیم در دوران قاعدگی وزن خانم ها بالاتر می رود چون در این دوران در بدن خانم اتفاقاتی پیش می آید و هورمون های بدن او دچار تغییراتی می شوند.
اما فقط دوران قاعدگی سبب افزایش دوره ای وزن نمی شوند و عوامل دیگری هم که با تغییرات هورمونی همراه باشند می توانند باعث بالا رفتن وزن انسان ها شوند. همه خانم ها در سال های 45 تا 55 زندگی شان دچار تغییراتی می شوند.
این دوره از زندگی خانم ها به نام یاسگی شناخته می شود. هر گاه خانمی به این دوره از زندگی برسد، یعنی قاعدگی او به اتمام رسیده و دیگر این دوران را در زندگی خود تجربه نمی کند. و یا به بیان دیگر خانم ها در این دوره قدرت باروری خود را از دست می دهند.
خانم هایی که در سال هایی از سنشان هستند که دارای قدرت باروری اند
خانم هایی که در سال هایی از سنشان هستند که دارای قدرت باروری اند در بدن شان هورمونی به نام هورمون استروژن ترشح می شود. این هورمون از هورمون های بسیار مهم در بدن خانم ها به حساب می آیند زیرا هورمون استروژن مسئولیت تنظیم کردن قاعدگی و همچنین مسئولیت تخمک گذاری را در بدن خانم ها به عهده دارد.
اما با گذشت سال ها و با بالا رفتن سن خانم ها این هورمون کمتر و کمتر در بدن شان ترشح می شود و همین مسئله سبب ایجاد تغییرات هورمونی در بدن ان ها می شود. کم شدن هورمون استروژن ادامه پیدا می کند تا زمانی که خانم ها به دوره یائسگی می رسند.
هنگامی که خانم ها به دوره یائسگی می رسند دیگر هورمون استروژن برای تحریک قاعدگی اثر نمی گذارد چون در این صورت مقدار این هورمون تا حد زیادی کاهش یافته است.
کاهش هورمون استروژن علاوه بر آن که سبب یائسگی می شود علائم دیگری را هم همراه خود دارد به طور مثال کاهش این هورمون می تواند سبب بزرگ شدن و چاق شدن شکم و باسن خانم ها می شود.
تغییرات هورمونی به این علت می تواند باعث چاقی در انسان ها شود که می تواند روی متابولیسم انسان ها تاثیر بگذارد. علاوه بر مشکلی که یائسگی برای خانم ها به وجود می آورد مشکلات دیگری هم هستند که سبب چاقی خانم ها می شوند به طور مثال بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) هم می تواند سبب افزایش وزن خانم ها شود.
به طور کلی عواملی که می توانند باعث افزایش وزن شوند و به تغییراتی هورمونی مربوط هستند عبارتند از:
کم کاری تیروئید
افزایش تولید کورتیزول (هورمون استرس)، مثل سندرم کوشینگ
افزایش تولید آلدوسترون
قاعدگی
احتباس مایعِ و مصرف کردن دارو
احتباس مایع یکی از مهم ترین عواملی است که سبب چاق شدن انسان ها می شود. اگر در بدنی احتباس مایع وجود داشته باشد این مایعات در اندام، دست، پا، صورت یا شکم جمع می شوند.
به این صورت که در بدن آن ها تورم ایجاد می شود. احتباس مایع هم می تواند ناشی از مصرف دارو ها باشد به طور مثال افرادی یک دارو های خاصی را مصرف می کنند ممکن است در بدن شان ورم ایجاد شود که همین مسئله می تواند باعث چاق شدن آنها شود.
عوامل دیگری هم وجود دارند که می توانند سبب احتباس مایع شوند. افرادی که به بیماری های نارسایی قلبی، بیماری کلیوی و بیماری کبد مبتلا هستند هم می توانند به علت احتباس مایع در بدن شات دچار چاقی شوند.
علاوه بر احتباس مایع مصرف دارو ها هم می تواند سبب اضافه شدن وزن شود. بعضی از دارو ها می توانند این مشکل را برای مصرف کننده ها ایجاد کنند.
دارو هایی که در زیر نوشته شده اند می توانند سبب چاقی شوند.
کورتیکواستروئیدها
داروهای ضد افسردگی
داروهای ضد روانپریشی
قرص های ضد بارداری
به طور کلی داروهایی می توانند باعث چاق شدن انسان ها شوند که روی متابولیسم انسان ها اثر می گذارند. اگر متابولیسم بدن انسان ها دچار تغییراتی شود وزن آن ها هم تغییر پیدا خواهد کرد بسته به شرایطی که دارو برای بدن انسان ها ایجاد می کند ممکن است مصرف کننده های دارو چاق و یا لاغر شوند. برخی از داروهایی که موجب چاق شدن انسان ها می شوند برای برطرف کردن موارد زیر استفاده می شوند.
تشنج
دیابت قندی
فشار خون بالا
افسردگی و اختلالات روانپزشکی
عوامل محیطی
عوامل محیطی یکی دیگر از عواملی هستند که روی زندگی انسان ها تاثیر زیادی می گذارنند عوامل محیطی هستند. محیطی که انسان ها در آن قرار دارد روی وزن ها تاثیر خواهد داشت.
امروزه زندگی با گذشته تفاوت های زیادی پیدا کرده است و روش زندگی مردم نسبت به قبل متفاوت شده است همین تفاوت سبب افزایش وزن شده است.
همان طور که می دانید در حال حاضر زندگی ها به ماشینی شدن سوق پیدا کرده است که در این صورت تحرک انسان ها کمتر شده است که همین تحرک کم باعث ایجاد افزایش وزن در آن ها می شود.
در گذشته زندگی ها با فعالیت های بیشتری همراه بوده است امروزه با توجه به پیشرفت زیادی که علم و صنعت داشته زندگی ها دارای تحرک کم تر شده است در حال حاضر یک سری از اختراعات سبب راحت تر شدن زندگی شدهاند
کاهش مصرف انرژی
به طور مثال اختراعاتی مانند اتومبيل، آسانسور، پله برقي، ماشين.هاي لباسشويي و ظرفشويي، دستگاه هاي كنترل از راه دور باعث می شوند تا برای انجام کار های شان انرژی کمتری مصرف کنند هنگامی که انرژی کمتری مصرف شود کالری که آن ها در طول روز با خوردن غذا دریافت کرده اند در بدن شان ذخیره می شود که وقتی ذخیره شدن کالری تا حد بالایی افزایش پیدا کند آن ها مبتلا به چاقی خواهند شد. در حال حاضر زندگی انسان ها روز به روز در حال آسان تر شدن می باشد.
آسان تر شدن به معنی انجام تحرکات کمتر است. پس با توجه به این موارد باید برای این مسئله فکری اساسی کرد یعنی اگر شخصی با انجام عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی وزن خود را کاهش دهد اما پس از آن مواردی را رعایت کند باز هم ممکن است به چاقی مبتلا شود به همین دلیل باید فعالیت خود را در طول روز تا حدی بالا ببرد تا مقدار مناسبی از کالری را که در طول روز دریافت میکند را بسوزاند.
عوامل دیگر افزایش وزن
علاوه بر آن چه که در موارد بالا برای شما گفته شده است عوامل دیگری هم هستند که روی چاق شدن و اضافه شدن وزن انسان ها تاثیر می گذارد به طور مثال یکی از مواردی که تا حد زیادی روی چاق شدن انسان ها تاثیر می گذار ژنتیک است.
ژنتیک می تواند سبب افزایش وزن و یا کاهش وزن شود اگر ژنتیک افراد به این گونه باشد که سوخت و ساز بدن آن ها بالا باشد وزن آنها کم می شود اما اگر سوخت و ساز بدن آنها کم باشد وزن آن ها زیاد می شود
به طور مثال اگر در خانواده ای استعداد چاقی وجود داشته باشد بچه های آن ها هم ممکن است به چاقی و اضافه وزن مبتلا شود و مسئله دیگری که روی چاقی تاثیر می گذارد عادت های غذایی است یعنی اگر خانواده ای با توجه به عادت های غذایی نامناسب که دارند چاق شوند هنگامی که فرزندان آن ها به دنیا بیایند از این عادات غذایی را پیروی میکنند
و به همین علت آن ها هم دچار چاقی می شوند. اگر در خانواده ای اضافه وزن وجود داشته باشد بدن ان ها برای مصرف کردن موادی مانند كربوهيدراتها (مواد قندي) و یا مواد دیگر تمایل زیادی تمايل زيادی نشان می دهد.
علائم افزایش وزن
افزایش وزن علاوه بر آنکه علتهایی دارد دارای علائمی هم هست. این علایم بسیار مهم هستند و حتما باید آنها را جدی گرفت. به طور مثال عوامل زیر اگر در فردی در مدت طولانی وجود داشتند باید حتما به پزشک مراجعه کنند.
تب
حساسیت پوستی
تنگی نفس
مشکل در تنفس
تپش قلب
تعریق
تغییر در بینایی
افزایش سریع وزن
مراجعه به پزشک
اگر این عوامل در بدن فردی وجود داشته باشد و هم زمان او دچار اضافه وزن شده باشد باید حتما به پزشک مراجعه کند چرا که ممکن است این علائم نشان دهنده یک مشکل جدی در بدن او باشند. البته علاوه بر موارد بالا علائم دیگری هم می توانند جزئی از علائم چاقی باشند. به طور مثال چاق شدن و بالا رفتن وزن می تواند باعث زانو درد شود.
زانو درد به این علت در زندگی انسان ها به وجود می آید که با افزایش وزن فشاری که بدن ان ها به زانو ها وارد می کند بسیار بیش تر می شود و هنگام راه رفتن و دویدن فشار بسیار بیش تری به زانو های شان وارد می شود. علاوه بر زانو درد کمر درد هم می تواند از علائم چاق شدن انسان ها باشد.
به این علت که با بالا رفتن وزن انسان ها فشاری که به بدن آن ها وارد می شود بیشتر خواهد شد. به این صورت که با افزایش وزن فشاری که روی ستون فقرات وارد می شود بیشتر می شود که همین مسئله باعث ایجاد درد در کمر می شود.
گاهی ممکن است که فردی که دچار اضافه وزن شده است خیلی واضح متوجه ایجاد تغییر در وزنش نشود. مسئله ای که به همه انسان ها می تواند کمک کند اندازه لباس های آنها است.
وقتی فردی لباسی را به تن می کند و متوجه می شود که نسبت به قبل لباس برایش تنگ تر شده است. با تنگ تر شدن لباس می توان متوجه شد که وزن انسان بالاتر رفته است.
مضرات چاقی
یکی از عواملی که انسان ها را به انجام عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی همانطور که میدانید چاقی مضرات زیادی را برای انسان ها به وجود می آورد. مضرات اضافه وزن می توانند بسیار جدی باشند و باید برای بر طرف کردن ان ها وارد عمل شد. بهتر است قبل از انجام عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی از ضرر ها و زیان های چاقی آگاه باشیم.
چاقی ها برای انسان ها مشکلات زیادی به وجود می آورد و ممکن است این مشکلات تا حدی جدی باشند که انسان را از کار های روزانه اش عقب بیندازند. شخصی که چاق می شود دیگر نمی تواند از لباس هایی که قبلا استفاده می کرده هنوز هم استفاده کند
در این صورت مجبور می شود تا لباس هایی را خریداری کند که بتواند ان ها را به تن کند. همان طور که گفتیم چاقی روی سلامت روحی انسان ها هم تاثیر منفی می گذارد. بهتر است که از مضرات چاقی کاملا آگاه باشیم. چون هر چقدر که از مضرات چاقی بیشتر آگاه باشیم می توانیم در مورد انجام عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی بهتر تصمیم بگیریم.
علاوه بر این مورد هرگاه که انسانی از تمامی مضرات چاقی آگاه باشد بیش از به سلامت خود اهمیت می دهد و در این صورت بیشتر مراقب مقدار وزن خودش است. در این صورت احتمال این که او به اضافه وزن مبتلا شود بسیار کم تر می شود. پس با توجه به اهمیت بالای آگاهی از مضرات چاقی در ادامه مطلب با انها اشنا خواهیم شد.
چربی خون
یکی از مضرات چاقی چربی خون است. وقتی شخصی دچار اضافه وزن می شود چربی خون او بالا می رود و مشکلات زیادی برای او ایجاد می شود.
متخصصان تغذیه اعتقاد دارند که کسانی که در رژیم غذایی شان از موادی مانند گوشت قرمز یا غذا های سرخ شده تا حد زیادی استفاده می کنند دچار اضافه وزن می شوند. البته چاق شدن تنها ضرر استفاده از این مواد نیست و مشکلات زیادی را هم برای انسان ها به ارمغان می آورد.
به طور مثال اگر شخصی تا حد زیادی از این مواد استفاده کند کلسترول بد خون او بالا می رود و همین مسئله می تواند مشکلات بسیار زیادی را برای آن شخص ایجاد کند. مصرف این مواد علاوه بر بالا بردن کلسترول بد خون باعث افزایش پیدا کردن تری گلیسیرید هم می شود.
کاهش کلسترول خوب
علاوه بر مشکلات گفته شده اگر از موادی که چربی بسیار بالایی دارند استفاده شود کلسترول خوب خون انسان ها هم کاهش پیدا خواهد کرد. طبق گفته سازمان های جهانی بهداشت بیشترین چربی که از طریق خوردن غذا ها وارد بدن انسان ها می شود تری گلیسیرید ها هستند. البته تری گلیسیرید ها بیشترین چربی سازنده بدن انسان ها هستند.
تمامی انسان ها باید به مقدار چربی خون شان توجه کنند هرکدام از چربی های خون باید مقداری داشته باشند و اگر از این مقدار بیش تر باشند سطح چربی های خون ان ها به هم می ریزد. اگر میزان چربی خون انسان ها تنظیم نشده باشد به بیماری تصلب شرایین مبتلا می شود. که در این صورت چربی هایی که در بدن اضافی هستند روی جدار رگ ها ایجاد رسوب می کند.
که این مسئله می تواند مشکلات زیادی را برای بیماران انتخاب کند. اگر این بیماری کنترل نشود می تواند باعث گرفتگی عروق هم بشود. در واقع چربی های خون همان مولکول های لیپیدی هستند که در جریان خون انسان ها وجود دارند.
به طور کلی همه مولکول های چربی بیش تر با مولکول های پروتئین در خون جریان دارند. برای درک بهتر این مسئله می توان به برگه های آزمایش خون توجه کرد. هرگاه در خون مواردی مانند لیپوپروتئین کم چگال، لیپوپروتئین پرچگال و کیلو میکرون و همین طور هیپرلیپیدمی یا هایپر لیپو پروتئینمی بالا باشند به منزله این است که فرد دچار چربی خون بالا شده است.
کاهش اعتماد به نفس
کم شدن اعتماد به نفس یکی از مشکلات بسیار رایجی است که به علت بالا رفتن وزن در انسان ها به وجود می آید. همانطور که میدانید وقتی وزن کسی بالا می رود ظاهر و تیپ او کمی بهم می ریزد. داشتن یک تیپ و ظاهر امروزه برای همه انسان ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار شده است.
معمولا خانم ها بیشتر به ظاهر خود اهمیت می دهند و با مشکل چاقی بیشتر درگیر هستند. وقتی کسی دچار اضافه وزن باشد زندگی شخصی او دچار اختلالاتی می شود.
به طور مثال ممکن است فردی که در گذشته فردی توانایی انجام کارهای زیادی را داشت وقتی که به اضافه وزن مبتلا شود دیگر توانایی انجام آن کار ها را نداشته باشد.
به طور مثال کسی که تناسب اندام داشته باشد به راحتی می تواند ورزش کند و ساعت های زیادی را در بازار و انجام خرید بگذراند و یا هر لباسی را که دلش می خواهد به تن کن کند اما وقتی کسی به اضافه وزن مبتلا شود دیگر آن توانایی سابق را ندارد
یعنی دیگر نمی تواند به راحتی ورزش کند و یا مانند گذشته زمان های زیادی را در بازار و مراکز خرید سپری کنند یا ممکن است لباس های بسیار زیادی را دوست داشته باشد اما نتواند آن ها را به تن کند. همه این ها از عوامل از بین بردن اعتماد به نفس به وسیله چاقی هستند.
مشکل تنفس در خواب
یکی دیگر از مشکلاتی که چاقی برای انسان ها به وجود می آورد مشکل تنفس در خواب است. کسانی که چاق هستند ممکن است در خواب دچار توقف تنفس شوند که این مسئله یکی از مهمترین دلایلی است که انسان ها را برای انجام عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی ترغیب می کند.
انسانهایی که چاق هستند و شب ها در خواب خروپف می کنند
انسانهایی که چاق هستند و شب ها در خواب خروپف می کنند بیشتر در معرض این اتفاق هستند. این افراد در هنگام خواب شبانه لوله های تنفسی شان ا که به ریه آن ها راه پیدا می کند برای مدت کوتاهی دچار انسداد میشود همین مسئله سبب انسداد راه های تنفسی ان ها می شود که این گونه افراد در خواب چندین بار بیدار می شوند چون در صورت بروز این پدیده تنفس آن ها برای مدتی قطع خواهد شد.
این گونه از افراد در خطر خفگی در خواب قرار دارند چرا که ممکن است یک دفعه که مسیرهای تنفسی آن ها دچار انسداد شد آن ها از خواب بیدار نشوند و یا انسداد تنفسی مقدار زمان زیادی طول بکشد که همین مسئله سبب خفگی آن ها می شود.
این گونه از افراد در شب خواب با کیفیتی را تجربه نمی کند یعنی این که آن ها در شب چندین و چندین بار بیدار ممیشند و همین مسئله کیفیت خواب آن ها را پایین میآورد آن ها به این دلیل که شب را به درستی نخوابیده اند و به اندازه کافی استراحت نکردهاند تمام روز را دچار خواب آلودگی هستند و احساس خستگی می کنند.
طبق آن چه که تحقیقات پزشکان نشان داده است بیشتر افرادی که به توقف تنفس در خواب مبتلا هستند دارای گردن بزرگی هستند که همین گردن بزرگ سبب بسته شدن مسیر های تنفسی آن ها میشود.
انواع بیماری ها
چاق شدن بیماری های بسیار زیادی را برای انسان ها به وجود می آورد. کسی که چاق می شود همانطور که در بالا گفته شد چربی خون او افزایش پیدا می کند علاوه بر چربی خون موارد دیگری هم هستند که با چاق شدن، بدن را به خطر می اندازند به طور مثال شخصی که چاق می شود ممکن است به بیماری دیابت مبتلا شود یعنی قند خون او بیش تر از حد مجاز باشد و یا این که اگر شخصی چاق باشد ممکن است به سرطان مبتلا شود.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که سرطان های زیادی وجود دارند که از چاقی ناشی می شوند برای جلوگیری از مبتلا شدن به سرطان ها باید وزن خود را در متعادل نگه داریم تا به این بیماری ها مبتلا نشویم. هنگامی که بانوان دارای اضافه وزن باشند به سرطان های زنانه مبتلا می شوند.
به طور مثال اگر خانمی دچار اضافه وزن باشد تا حد زیادی ممکن است به بیماری هایی مانند سرطان رحم، سرطان تخمدان و سرطان کیسه صفرا مبتلا شود.
علاوه بر خانم ها آقایان هم اگر دچار اضافه وزن باشند در معرض ابتلا به سرطان ها قرار دارند به طور مثال اگر یک مرد دارای اضافه وزن باشد ممکن است به سرطان هایی مانند سرطان های کولون (روده بزرگ)، رکتوم (راست روده) و پروستات مبتلا شود.
چگونگی تشخیص چاقی
تشخیص اینکه علت چاقی چه چیزی است یکی از عوامل بسیار مهم است انواع مختلفی برای اگاهی از چاق بودن یا نبودن انسان ها وجود دارد. و بسیار مهم است که چاقی انسان ها درستی تشخیص داده شود. برای آگاهی از وجود و یا عدم وجود اضافه وزن فقط به مقدار وزن توجه کرد. به طور مثال وزن 60 کیلو گرم می تواند برای شخصی وزن زیادی باشد
اما برای فرد دیگری 70 کیلو گرم وزن کمی باشد. یکی از روش های تشخیص چاقی روش های معتبری است اما نباید به همه آنها اعتماد کرد.
بهتر است برای آگاهی از این که کسی به اضافه وزن دچار شده است یا نه شاخص توده بدنی را برای خودش محاسبه کند. شاخص توده بدنی یکی از مهمترین عواملی است که میتواند به درستی ما را از چاق بودن یا نبودن آگاه کند. برای به دست آوردن شاخص توده بدنی باید مقدار دقیق وزن و قد را دانست.
برای شاخص توده بدنی باید یه این باید به این صورت عمل کرد که در ابتدا وزن را به کیلو گرم می نویسم سپس اندازه قد را به متر اندازه گیری می کنیم.
پس از آن مجذور قد را بدست می اوریم و همان طور که می تواند مجذور یک عدد یعنی آن عدد به توان 2 و یا به بیان دیگر عدد را باید در خودش ضرب کرد. حال باید مقدار وزن را به مقدار مجذور قد تقسیم کنیم. عددی که به دست می آید می تواند گویای چاق بودن و یا نبودن باشد.
جراحی چاقی
جراحی چاقی یکی از مهم ترین عامل هایی است که به از بین بردن اضافه وزن کمک می کند. عمل جراحی اسلیو معده به کم شدن وزن کمک زیادی می کند. این جراحی به این گونه انجام می شود که اندازه معده تا حدودی کوچک تر می شود. جراحی چاقی یکی از بهترین روش های لاغری است.
تاثیر این عمل اینگونه است که شخصی که عمل کرده است غذای کمتری را می خورد یعنی با کوچکتر شدن معده مقدار غذای که بدن لازم دارد کمتر می شود.
فردی که عمل کرده است نسبت به گذشته غذای بسیار کمتری را مصرف می کند و همین مسئله سبب لاغر شدن می شود البته نکته قابل ذکر این است که جراحی عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی تنها راه لاغر شدن و از بین بردن وزن اضافی نیست وقتی کسی با انجام رژیم های متداول و همین طور ورزش های مناسب لاغر نشود
و وضعیت به گونه ای باشد که در خطر بیماری های فراوانی قرار گرفته باشد و ناچار باشد که هرچه زود تر مقداری از وزن خود را کم کند به انجام عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی بپردازد چون در این صورت مشکل حل خواهد شد.
مزایای جراحی چاقی
عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی مزایایی دارد در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد. هنگامی که عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی انجام شد شخصی که این عمل را انجام داده است بسیاری از بیماریها به دور خواهد ماند. به طور مثال شخصی که این عمل را انجام داده است از بیماری های مانند
- دیابت
- آپنه ی خواب
- فشارخون بالا
- مشکلات کلسترول بالا
در امان خواهند ماند اما نکته قابل توجه این است که انجام عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی انسان ها را از خطراتی به دور نگه می دارد. با انجام این عمل از مواردی چون
- سرطان روده بزرگ
- سرطان پستان پس از دوران یائسگی
- سرطان آندومتر
- سرطان لوزالمعده
به دور خواهند ماند.
دانشمندان و محققان یک تحقیقاتی را انجام دهند که طبق این تحقیقات افرادی که عمل چاقی را انجام داده اند نسبت به افرادی که این عمل را انجام نداده اند 33 درصد کمتر به بیماری های سرطانی مبتلا خواهند شد.
هنگامی که شخصی با انجام عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی مقداری از وزن خود را از دست بدهد بسیار سالم تر می ماند و خطر تهدید بیماری برای آن ها کمتر خواهد بود برای این که این مسئله را به طور کامل تری درک کنید به نکات زیر توجه کنید دانشمندان و محققان کشف کرده اند که شخصی به اندازه یک پوند وزنش را از دست بدهد به اندازه چهار پوند فشاری که روی زانوهای او می آید کمتر می شود با توجه به این مسئله اهمیت به مفاصل هم نکته ضروری است
رژیم غذایی
برای انجام این عمل چاقی باید یک رژیم غذایی را رعایت کرد عمل کردن به این رژیم غذایی بسیار مهمی است زیرا در صورتی که نکات آن رعایت شوند شخصی که عمل کرده است دچار مشکلات زیادی می شود.
تا 2 روز قبل از انجام عمل موارد زیر باید رعایت شوند.
جلوگیری از مصرف کردن شکر
باید دقت شود که کربوهیدرات به اندازه بسیار کمتری نسبت به قبل مصرف شود.
در این زمان باید مصرف پروتئین تا حد بسیاری افزایش پیدا کند.
مصرف سبزیجات باید نسبت به قبل بیشتر شود
در این مدت باید مصرف مایعات به اندازه فراوانی برسد.
تا دو روز پس از انجام عمل نکات زیر باید رعایت شود.
باید دقت شود که فقط مایعات رقیق، سوپ مصرف شود؛
و نکته بسیار مهم دیگر این است که سر خود مصرف هیچ دارویی قطع نشود و برای هر کاری از جراح چاقی مشورت گرفته شود.
عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی
پس از انجام این عمل تا حدود 70 درصد از اضافه وزن بدن شخصی که عمل کرده است از بین می رود.
روش وزن کم کردن در این جراحی به این صورت است که ابتدا در 3 ماه اول مجموعا 33 درصد از وزن اضافی بدن از بین می رود. و در 3 ماه دوم پس از عمل تا حدودی نیمی از وزن اضافی کاهش پیدا می کند و همین طور پس از 6 ماه دیگر یعنی مجموعا تا 1 سال پس از عمل نزدیک به 70 درصد وزن اضافی کم شده است.
عموما افرادی که این عمل را انجام داده اند پس از گذشت تقریبا 1 سال و یا در برخی موارد بعد از 2 سال به یک وضع پایداری خواهند رسید.
تعداد زیادی از افراد وجود دارند که می توانند وزن خود را کاملا حفظ کنند یعنی می توانند پس از از دست دادن وزن اضافی همان وزنی که دارند را حفظ کنند و همین طور افراد دیگری هم هستند که میتوانند وزن بیشتری کم کنند. برای این که بتوان وزن بیشتری کم کرد باید در ابتدا تغذیه بسیار مناسبی داشت و پس از آن باید به طور اصولی ورزش کرد.
انجام موارد زیر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و بهتر است که به آنان توجه کنید.
باید قبل از عمل تمام لباس ها و جواهرات تان را در آورید.
سپس باید لباس مخصوص بیمارستان را به تن کنید.
حال شما پرستار و متخصص بیهوشی که مسئول عمل کردن شما هستند را می بینید.
تزریق وریدی (IV) شما شروع خواهد شد.
برای این که آرامش داشته باشید و بتوانید خواب بیشتری داشته باشید باید دارو دریافت کنید.
پس از انجام عمل به مدت 6 و یا 4 هفته زمان برده می شود که به بهبودی کامل برسید.
بیمه چیست
پس از آشنایی کامل با عمل با چاقی بیمه تامین اجتماعی باید درباره بیمه و همچنین بیمه تامین اجتماعی و مزایایی که در اختیار مردم قرار می دهد بیشتر آشنا شویم. ما در ادامه این مطالب سعی داریم تا علاوه بر آشنایی کامل با عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی در مورد بیمه ها اطلاعاتی به دست بیاوریم.
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که بیمه چیست؟
بیمه یک قراردادی است که بین دو طرف بسته می شود و با بستن قرارداد هر دو طرف متعهد می شوند که کارها را انجام دهد. برای بستن این قرارداد طرفین این قرارداد با یکدیگر تعهداتی را می بندند. در طرفین قرارداد شخصی به نام بیمه گذار وجود دارد و طرف دیگر قرارداد بیمه گر است.
هنگام منعقد کردن قرارداد شخصی که بیمه گذار است مقداری پول به سازمان و یا شرکت بیمه کننده می پردازد هنگامی که بیمه گذار پرداخت کند طرف دیگر قرارداد متعهد می شود که یک سری کارها و اقدامات را برای شخص بیمه گذار انجام دهد.
به طور مثال اگر اتفاقات ناگوار و ویا حوادث غیر مترقبه و همچنین پیشامد های خطرناکی برای شخص بیمه گذار اتفاق بیفتد بیمه کننده مجبور است که خسارات آن را پرداخت کند. در این صورت هر دو طرف تعهدات خود را انجام داده اند. یکی از راه هایی که به کمک آن می توان از ریسک کردن جلوگیری کرد انجام قرارداد بیمه است.
به این صورت که شخصی که بیمه گذار است از ریسک کردن جلوگیری می کند و آن را به عهده شخص دیگری یعنی طرف دیگر قرارداد همان سازمان و یا شرکت بیمه گر واگذار میکند.
در واقع در قرارداد ان طرفی که بیمه گر است هر وقت اتفاقات از پیش تعیین شده ای یعنی یک حادثه ناگواری برای شخص بیمه کننده اتفاق بیفتد باید خسارات آن را جبران کند در واقع پولی را که طرف بیمه کننده پرداخت می کند حق بیمه نام دارد به این معنا که شخص بیمه گر مسئولیت پرداخت خسارات ناشی از حوادث را به طرف بیمه گذار واگذار میکند.
فعالیت بیمه در ایران
تا اینجا مطالب تا حدودی درباره بیمه و طرفین قرارداد بیمه و همچنین شرایط عقد کردن آن تا حدودی آشنا شده ایم. تا این جای مطالب به نحوه کار بیمه ها در داخل کشورمان می پردازیم.
فعالیت بیمه در داخل کشورمان در سال ۱۳۱۴ آغاز شد. در آن سال ها روش کار بیمه ها به گونه ای بود که توسط شرکت های روسی اداره می شدند. سال ۱۳۱۴ شرکت هایی با نام های نادژدا و قفقاز مرکوری در داخل کشور مشغول به فعالیت بوده اند.
قبل از این شرکت ها شرکت های بیمه خارجی در داخل کشور مشغول فعالیت بودند که نام آن را در زیر برای شما عزیزان نوشته ایم.
شرکتهای آلیانس انگلیس، یورکشایر انگلیس و اینگستراخ روسیه .
شرکت بیمه به طور رسمی در سال ۱۳۱۴ در داخل کشور مشغول به کار شد
همانطور که برای شما گفتیم شرکت بیمه به طور رسمی در سال ۱۳۱۴ در داخل کشور مشغول به کار شد اما قبل از اینکه شرکتی به طور رسمی این کار در داخل کشور آغاز کند ساخت و تاسیس هم چنین شرکتی به مسئولان کشور پیشنهاد شد.
پس از آن که این پیشنهاد برای مردم و مسئولین مربوطه قابل قبول قرار گرفت کارهای ساخت و تاسیس این شرکت صورت گرفت برای اولین بار در سال ۱۳۱۰ که ساخت یک شرکت بیمه در داخل کشور پیشنهاد شد فردی به نام الکساندر آقایان این پیشنهاد را به علی اکبر داور داد.
در همان سال ها علی اکبر داور وزیر امور مالی کشور بود و الکساندر آقایان سابقه فعالیت در شرکت شرکت بیمه روسی نادژدا را داشت. مدتی بعد برای اولین بار در کشور شرکت شرکت بیمه که ایرانی بود داخل کشور مشغول به فعالیت شد.
شرکت بیمه ایرانی در سال ۱۳۱۴ و در ۱۵ آبان تاسیس شد
شرکت بیمه ایرانی در سال ۱۳۱۴ و در ۱۵ آبان تاسیس شد و آن سال ها شرشرک 2 میلیون تومان سرمایه داشت و با همین 2 تومان سرمایه فعالیت خود را برای بیمه کردن افراد متقاضی آغاز کرد. روز به بهره برداری رسیدن این شرکت علی اکبر داور در مراسم افتتاحیه مشغول سخنرانی بود.
وی در طول سخنرانی از مزایای بیمه کردن سخن می گفت و انتهای مراسم منزل خود را بیمه کرد و بیمه منزل برای آتش سوزی بود به این معنی که اگر منزل علی اکبر داور دچار آتش سوزی می شد آن شرکت بیمه باید خسارت را پرداخت کند. به این ترتیب بود که که سال ۱۳۱۴ اولین قرارداد بیمه یک شرکت ایرانی معتاد شد و این قرارداد به نام علی اکبر داور بود.
شروع فعالیت بیمه
در سال های اولیه که شرکت بیمه ایرانی مشغول به فعالیت شد با مشکلات فراوانی رو به رو بود زیرا این شرکت دارای کمبود های بسیار زیادی بود چون امکان این که در تمام رشته های بیمه بتواند مردم را بیمه کند وجود نداشت.
به همین دلیل این شرکت با مشکلات فراوانی رو به رو بود و به همین علت بود که آن شرکت تنها می توانست در زمینه آتش سوزی و یا در زمینه حمل و نقل متقاضیان را بیمه کند. مسئولان این شرکت تلاش و کوشش های زیادی را انجام دادند تا بتواند فعالیتهای خود را گسترده تر کنند.
این شرکت برای این که بتواند متقاضیان را در رشته های بیمه های مختلف بیمه کند کارهای زیادی را انجام داد. پس از مدتی تمامی تلاش ها و فعالیت های مسئولان مربوطه این شرکت به ثمر نشست. و این شرکت نامبرده موفق شد در زمینه های دیگری متقاضیان را بیمه کند. به طور مثال این شرکت بیمه های اجتماعی زیادی را در اختیار مردم قرار داد.
شرکت بیمه باید دارای یک قاعده و قوانین باشد
مدتی از فعالیت این شرکت گذاشت که مسئولین مربوطه احساس کردند شرکت بیمه باید دارای یک قاعده و قوانین باشد یعنی باید قوانینی وجود داشته باشند تا قرارداد بیمه کاملا درست انجام پذیرد و هیچ کدام طرف های معامله مرتکب خطا و اشتباهی نشوند و اگر یک طرف از معامله خطایی انجام داد و تعهدات خود عمل کرد شخص دیگر معامله نباید دچار ضرر شود و باید به حق خود دست یابد. به همین منظور انجام این قوانین یکی از مهم ترین اصول انجام قرارداد بیمه است.
در سال 1316 یعنی دقیقاً دو سال بعد از سالی که شرکت ایرانی بیمه تاسیس شد در داخل مجلس یک سری از قوانین برای شرکت های بیمه وضع شد تمامی قوانین مربوط به شرکت های بیمه در 35 اصل قرار گرفت که تمامی آن ها به تصویب مجلس رسید و پس از آن به شرکت های بیمه ابلاغ شدند قوانینی که آن زمان به تصویب رسیدند هم اکنون هم کاملا معتبر هستند و اهمیت دادن به آن ها برای هر دو طرف بیمه گر و بیمه گذار الزامی است.
تغییر و تحولات در بیمه
هنگامی که جنگ جهانی دوم شروع شد و این جنگ به داخل مرزهای کشور عزیزمان ایران کشیده شد تمام مسئولانی که در شرکت های بیمه خارجی مشغول به کار بودند تصمیم به فرار کردن از کشور ایران گرفتند.
به این صورت که آن زمان تمامی شرکت های خارجی کشور به انجام بیمه مشغول به فعالیت بودند شعبه های خود را خالی کردند چون آن ها قصد فرار کردن از ایران را داشتند به همین ترتیب آن ها نمایندگی های خود را در داخل کشور ترک کردند و تصمیم به فرار از ایران گرفتند.
آن ها برای انجام این کار شان یک دلیل داشتند و دلیل ترک شرکت های خارجی بیمه این بود که. طبق یکی از اصول ۳۵ گانه قوانین بیمه باید دارایی ودیعه خود را به مقدار ۵۰۰ هزار دلار در داخل کشور افزایش می دادند.
و به علت این که آن ها نمی خواستند این مقدار را به ودیعه خود اضافه کنند از کشور ایران فرار کردند البته تمامی شرکتهای بیمه خارجی مرتکب به هم چنین خطایی شدند و بعضی از شرکت ها در کشور ماندند و به فعالیت خود شان ادامه دادند
با توجه به شرایطی که پیش آمده بود در داخل کشور اوضاع بیمه کمی دچار مشکلاتی شده بود با توجه به این پیش آمده در داخل کشور بستری فراهم شد که شرکتهای خصوصی بیمه ایرانی مشغول به فعالیت شود پس از مدتی شرکت های بیمه خصوصی ایران در داخل کشور تاسیس شدند و به انجام قرارداد بیمه پرداختند.
تغییر و تحولات کشور
کشور دچار تغییرات و تحولات بسیاری شد و درآمد های ارزی کشور تا مقداری بالا رفت و به همین علت بود که در سال 1340 بسیاری از شرکت های بیمه خارجی تمایل پیدا کردند که در داخل کشور مشغول به کار شوند و به همین منظور باید یک سازمان و یک شرکتی وجود داشت تا به عملکرد شرکت های بیمه ای که در داخل کشور مشغول به فعالیت بودند نظارت کند.
مدتی گذشت و هرچه زمان بیشتری سپری می شد شرکت های خارجی بیشتر برای فعالیت در داخل کشور ایران مشتاق می شدند. در آن زمان آن شرکت ها شرکت های تازه تاسیس شده بودند و به نظر می رسید که نتوانند آن طور که باید در کار خودمان موفق باشند و حتماً باید یک نهاد و سازمان نحوه عملکرد آن ها را به طور کامل در نظر می گرفت.
با توجه به این مسائلی که برای شما گفتیم در سال ۱۳۵۱ سازمانی در داخل کشور تاسیس شد که وظیفه آن رسیدگی به امور بیمه و نحوه فعالیت شرکت های بیمهای بود که در داخل کشور ایران مشغول به فعالیت بودند.
نام آن شرکت بیمه مرکزی ایران بود که یک شرکتی دولتی بود و وظیفه آن نظارت و هدایت بیمه در داخل کشور بود مدتی از فعالیت شرکت بیمه مرکزی ایران در کشور گذشت که قوانینی به عنوان قوانین جدید بیمه مرکزی ایران به تصویب رسید.
شرکت های بیمه قبل از انقلاب
در سال ۱۳۵۷ یعنی دقیقاً قبل از آن که انقلاب اسلامی در داخل کشور رخ داد شرکت های بیمه زیادی در کشور مشغول به فعالیت بودند یعنی شرکت های بیمه داخلی کشور متشکل از دوازده شرکت بیمه خصوصی و یک شرکتی بیمه داخلی و دو شرکت بیمه خارجی وجود داشت.
اما در سال ۱۳۵۸ شرایط شرکت های بیمه ایرانی کمی تفاوت پیدا کردند در سال 1358 ۱۲ شرکت بیمه که در بخش خصوصی بودند جزء شرکت های بیمه ملی به حساب آمدند.
یعنی اداره آن شرکت ها به دولت واگذار شد و پس از آن دو شرکتی که شرکت های بیمه خارجی بودند مجوز کار شان لغو شد و به همین صورت تمامی شرکت های بیمه ایران توسط خود دولت اداره می شدند و به همین علت توجه و نظارت به این شرکت ها بسیار آسان تر بود.
انواع بیمه ها
بیمه ها متفاوتی دارند در ادامه مطالب. با آن ها بهتر آشنا خواهیم شد.
بیمه آتش سوزی:
بیمه آتش سوزی نه تنها برای آتش سوزی کاربرد ندارد و هنگامی که اتفاقاتی مانند سیل زلزله، طوفان ،تگرگ و سرقت رخ دهد بیمه خسارات ناشی از آن ها را هم برای شخصی بیمه گذار پرداخت خواهد کرد.
بیمه حمل و نقل:
بیمه حمل و به این معنا است که اگر شخص بیمه گذار قصد جا به جایی کالایی را داشت اگر در حین جا به جایی اتفاق بدی و یا حوادثی برای آن کالا ها پیش بیاید شرکت بیمه آن را پرداخت خواهد کرد.
بیمه مسافرتی – بیمه سفر:
بیمه سفر یا بیمه مسافرتی بیمه ای است که در صورت داشتن آن بیمه اگر در طول سفر حوادث و یا مشکلاتی پیش بیاید شرکت بیمه خسارات ناشی از آن را برای شخص بیمه گذار پرداخت خواهد کرد.
بیمه عمر:
در بیمه عمر شخص بیمه گذار متعهد می شود که تا یک زمانی یک مبلغی را به بیمه گر پرداخت کند و پس از پرداخت این مبلغ اگر آن شخص بیمه گذار فوت کند و یا دچار بیماریهای سختی شود یک پولی به صورت یکجا به نام شخص و یا شخصی که بیمه گذار که تعیین کرده است است تا داده می شود.
بیمه بدنه:
بیمه بدنه مخصوص ماشین است یعنی اگر اتوبوس دچار یک تصادف و یا حادثه دیگری دچار خرابی شود و به بدنه ماشین آسیب وارد شود شرکت بیمه تمام این خسارت را برای شخص بیمه گذار پرداخت می کند.
بیمه درمان:
نوع دیگری از بیمه ها بیمه درمان است. بیمه تامین اجتماعی نوعی از این نوع بیمه ها به حساب می آید یعنی برای انجام عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی باید این بیمه را داشت.
اگر شخصی دارای این بیماری باشد هنگام بیماری ها و مریضی ها که به پزشک مراجعه می کند می تواند پول کمتری برای درمان کردن و مداوا کردن بپردازد زیرا شرکت مقداری از آن را پرداخت خواهد کرد.
علاوه بر موارد گفته شده بیمه های دیگری هم وجود دارند مانند
بیمه اعتباری
بیمه مسئولیت
بیمه پول
بیمه هواپیما
بیمه مهندسی
بیمه شخص ثالث
بیمه تامین اجتماعی
حال که با عمل چاقی با بیمه تامین اجتماعی آشنا شده ایم بهتر است به آشنایی بیشتر با بیمه تامین اجتماعی بپردازیم. سازمان بیمه تامین اجتماعی برای این که بتواند از مردم کشور حمایت کند و در شرایط سختی پشتیبان مردم باشد شرایطی را برای آنها مهیا می کند.
به طور مثال تمامی کارکنان کارخانه ها، اداره ها و سازمان ها و دیگر محیط های کاری یعنی کارگر ها و یا کارمندان و یا حتی کارفرمایان از امکانات سایت شرکت استفاده کنند.
جموعه ای از قوانین وجود دارد که به آنها قوانین بیمه تامین اجتماعی گفته میشود طبق این قوانین از شخصی که شاغل باشد باید دارای بیمه باشد داشتن برای آن ها کاملا اجباری است. هر شخصی که شاغل است باید این بیمه را دارا باشد و به طور کلی می توان گفت که داشتن بیمه تامین اجتماعی یکی از حقوق هر شهروندی به حساب میآید.
یکی از مهم ترین ارکان بیمه و صنعت کشور
یکی از مهم ترین ارکان بیمه و صنعت کشور سازمان بیمه تامین اجتماعی است. هر کسی که به هر کاری اشتغال داشته باشد می تواند از بیمه اجتماعی استفاده کند و بیمه تامین اجتماعی یک قرارداد است که طرفین این قرارداد مردم به عنوان بیمه گذار و شرکت بیمه به عنوان بیمه گر به حساب می آیند.
همانند شرکت های دیگر بیمه این شرکت هم کاملا متعهد است که تمامی خدمات و کارهایی را که در قرارداد وجود دارد انجام دهد و نباید به هیچ عنوان در حق شخص بیمه گذار کم لطفی کند.
در حال حاضر در کشور عزیزمان ایران بیش از ۴۲ میلیون نفر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند و هم چنین پیش از سه و نیم میلیون نفر از بازنشستگان و مستمری بگیران هستند که جز این بیمه هستند و در حال حاضر میتوانند از خدمات رفاهی بیمه استفاده کنند.
مزایای تامین اجتماعی
بیمه تامین اجتماعی مزایای بسیار زیادی را در اختیار متقاضیان خود قرار داده است که در ادامه بخشی از این مزایا را برای شما یادداشت خواهیم کرد.
بیمه بیکاری
یکی از بهترین و کارآمد ترین امکانات بیمه تامین اجتماعی بیمه بیکاری است به این صورت که اگر شخصی دچار مشکل شود و برای مدتی سر کار نرود میتواند تا زمانی که در یک مکان جدید مشغول به کار شود از سازمان تامین اجتماعی حقوق دریافت کند.
البته شرکت بیمه تامین اجتماعی به هر کسی که کار خود را از دست بدهد پولی به عنوان بیمه بیکاری پرداخت نمی کند و تنها کسانی می توانند حقوق بیمه بیکاری را دریافت کند که بیکار شدن شان دست خودشان نباشد یعنی کسانی که به علت قصور در کار از شرکت ها یا محل کار خود خارج شده اند و یا هم چنین افرادی که مشکلات قضایی داشتند که از سر کار خود اخراج شده اند مشمول دریافت بیمه بیکاری نخواهند شد.
بیمه ها در دو نوع مختلف وجود دارند یکی از بیمه ها بیمه های اجباری و نوع دیگر بیمه ها، بیمه های اختیاری هستند تنها کسانی می توانند مشمول دریافت بیمه بیکاری باشد که نوع بیمه آنها از نوع بیمه اجباری باشد.
بیمه زنان خانه دار
بیمه زنان خانه دار نوع دیگری از بیمه های تامین اجتماعی است در بیمه ها تأمین اجتماعی برای بانوانی که خانه دار هستند امکاناتی را در نظر گرفته است.
بیمه تکمیلی
نوع دیگری از بیمه های تامین اجتماعی بیمه های تکمیلی هستند که این نوع بیمه ها با نام هایی مانند بیمه درمان تکمیلی یا بیمه تکمیلی هم شناخته می شوند. همه افراد نمی توانند از بیمه تکمیلی استفاده کنند زیرا فقط مختص مستمری بگیران و یا بازنشستگان است و تنها این افراد می توانند از این بیمه استفاده کنند. مدل این بیمه این گونه است که هزینه درمان را در خارج از سیستم تامین اجتماعی برای بیماران پرداخت می کند.
خدمات درمانی رایگان
نوع دیگری از فواید بیمه تامین اجتماعی خدمات رایگان است که در اختیار متقاضیان خود قرار می دهد یعنی این شرکت دارای بیمارستان ها و درمانگاه هایی است که آن ها می توانند بیماران و متقاضیان را کاملاً رایگان درمان کنند.
در حال حاضر درمانگاه ها و بیمارستان هایی که مداوای بیماران دارای دفترچه بیمه تامین اجتماعی هستند را رایگان انجام می دهند. این درمانگاه ها امکانات و تجهیزات مناسبی دارند. برخی از تجهیزات این بیمارستانها و درمانگاهها عبارتند از:
۸۱ بیمارستان
۲۹۷ مرکز درمانی سرپایی
۱۰ هزار و ۸۶۹ تخت فعال
کمک هزینه خرید لوازم پزشکی
یکی دیگر از امکانات بیمه تامین اجتماعی این است که برای خرید لوازم پزشکی کمک هزینه پرداخت می کند. سازمان بیمه تامین اجتماعی می تواند برای خرید وسیله پزشکی به شخص بیمار کمک کند به طور مثال اگر شخص بیمار به عصا احتیاج داشته باشد برای خرید آن به بیمار کمک می کند.
مواردی که جزو بیمه تامین اجتماعی نیستند
هزینه برای عمل های زیبایی مانند : رینوپلاستی
ابدومینوپلاستی
بلفاروپلاستی
هزینه های تصادف
هزینه هایی که از نزاع و درگیری ناشی می شود. هزینه های مربوط به نازائی مانند: IVF ، IUI، ZIFT ، GIFT
هزینه هایی که از بلایای طبیعی ناشی می شوند مانند: سیل و زلزله
هزینه هایی که از جنگ و شورش ناشی می شوند
هزینه های کاشت حلزون
هزینه هایی که به پیوند اعضاء مربوط می شوند.
نتیجه گیری
اگر به دنبال جراحی چاقی هستید بهتر است قبل از هر چیزی با انواع بیمه هایی که این بیماری را پوشش می دهد آشنا شوید. یکی از این بیماری ها عمل چاقی است که توسط بیمه تامین اجتماعی تحت پوشش قرار میگیرد.