در این مقاله ما قصد داریم که در مورد عمل اسلیو معده و کبد چرب صحبت کنیم.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
مقدمه
سبک زندگی مردم در همه دنیا و همچنین ایران به سمت ماشینی شدن سوق پیدا می کند. این ماشینی شدن باعث سریع شدن ریتم زندگی انسان ها می شود.
چنانچه میخواهید با مشخصات و آناتومی کبد، عملکرد دقیق آن در بدن آشنا شوید پیشنهاد می کنیم پست عمل هپاتکتومی کبد را مشاهده کنید.
این ریتم سریع، در بخش بخش زندگی ما انسان ها قابل مشاهده می باشد. یکی از قسمت های مهم زندگی که به شدت تحت تاثیر این ریتم سریع زندگی قرار گرفته است، فرهنگ غذا خوردن مردم می باشد.
از طرفی شرایطی اجتماعی و اقتصادی حاکم بر جامعه نیز ایجاب می کند که خانم ها پا به پای مردان کار کنند. همه ی این عوامل دست به دست هم داده اند تا باعث شوند، انسان ها وقت کم تری برای آشپزی و حتی خوردن غذا داشته باشند.

از این رو کم کم و رفته به رفته میل و علاقه ی مردم در سراسر جهان به سمت خوردن غذاهای آماده و فست فودها بیشتر شد. به نحوی که الان در هر خیابانی از شهر خود نگاه کنید، حداقل یک غذاخوری می بینید.
عمل اسلیو معده و کبد چرب چه ارتباط مثبتی باهم دارند؟
از دلایل و علل اصلی بیماری کبد چرب چاقی مفرط است.
عمل اسلیو معده یکی از روش های جراحی چاقی است که برای بیماران مبتلا به چاقی که پزشکان این جراحی را تجویز می کنند.
در این روش جراحی، بخشی از حجم معده کاهش می یابد. در نتیجه میزان مصرف غذای افراد کاهش می یابد.
پس فرد احساس گرسنگی کمتری را دارد و بدن شروع به سوخت و ساز چربی های اضافی بدن مانند کبد چرب می کند.
به همین دلیل بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب درمان می شوند.
در ادامه به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- چاقی چیست؟
- به چه اشخاصی چاق می گویند؟
- انواع چاقی به چه شکل هستند؟
- کبد چیست؟
- نقش کبد در بدن چیست؟
- بیماری کبد چرب چیست؟
- بیماری کبد چرب چه علائم و نشانه هایی دارد؟
- این بیماری چه عوارضی برای بیمار به جا می گذارد؟
- عمل اسلیو معده چیست؟
- این عمل چه پیش نیاز ها و پس نیازهایی دارد؟
کم شدن تحرک
یکی دیگر از معضلاتی که ماشینی شدن زندگی برای ما انسان ها داشته است، کم شدن تحرک می باشد.
عمده ی کارها به سمت پشت میزی و کامپیوتری شدن گرایش پیدا کرده اند و مردم در حین کار کم تر تحرک پیدا می کنند.
هم چنین با سریع شدن ریتم زندگی، فرصت ورزش کردن از مردم گرفته شده است. مردم علاوه بر این که کار پر تحرکی ندارند و مجبور هستند که غذاهای چرب و ناسالم خارج از خانه را بخورند، وقتی برای ورزش نیز ندارند. مجموعه ی این عوامل دست به دست هم داده اند که ما شاهد اضافه وزن، چاقی و بیماری های ناشی از آن مثل کبد چرب در جامعه باشیم.
برای دانستن اطلاعات در رابطه با تغذیه و مراقبت بعد از عمل بای پس معده و رژیم غذایی دوران نقاهت لازم می باشد از صفحه مراقبت بعد از عمل بای پس معده دیدن کنید.
چاقی:
در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد چاقی خواهیم پرداخت.

چاقی شامل تجمع چربی های مازاد در ناحیه ای از بدن انسان به طورغیر نرمال می باشد. این تجمع چربی معمولا باعث از بین رفت فرم زیبای چهره و اندام شخص می باشد.
بر اساس دیدگاه کارشناسان این حوزه، چاقی یک بیماری می باشد که می تواند عوامل مختلفی را شامل بشود. در قسمت های بعدی این مقاله سعی می کنیم که بیشتر در مورد عوامل چاقی صحبت کنیم، اما قبل از بیان هر چیزی باید بدانیم که اصلا چه کسی چاق محسوب می شود.
اگر ساکن شمال هستید برای جراحی لاغری توصیه می کنیم صفحه بهترین دکتر جراحی لاغری در شمال را مشاهده کنید.

بعضی ها مدام رو به روی آیینه ایستاده اند و بدنشان را چک می کنند
بعضی ها مدام رو به روی آیینه ایستاده اند و بدنشان را چک می کنند. اگر ذره ای شکم یا پهلویشان بزرگ شد که البته در بسیاری از مواقع تلقین و یا خطای دید است، شروع به گرفتن رژیم های سخت و یا ورزش های سنگین می کنند. عده ای نیز برعکس با وجود این که چاق هستند، با گفتن جملاتی مثل من چاق نیستم و پرم و یا من استخوان بندیم فقط درشته سعی بر توجیه قضیه دارند.
از نظر کارشناسان چاقی دارای چندین دسته بندی مختلف می باشد.معیار این دسته بندی هم شاخص BMI است. در این شاخص تمام جوانب اعم از جنسیت، وزن فعلی، قد، نوع استخوان بندی و نوع و میزان فعالیت شما در نظر گرفته می شود و با توجه به این عوامل بازه ای به عنوان بازه ی وزن مناسب برای شما تعیین می گردد. شاخص BMI که به عنوان شاخص توده ی بدنی نیز شناخته می شود، از فرمول زیر به دست می آید.
عدد BMI= (وزن شما بر حسب کیلوگرم) تقسیم بر (قد شما بر حسب متر به توان 2)
حال سوال اینجاست که بعد از محاسبه ی عدد شاخص توده ی بدنی یا همان BMI، از آن عدد به دست آمده چه استفاده ای می توان نمود.
عدد BMI زیر 16.5:
اگر شخصی عدد به دست آمده از فرمول شاخص توده ی بدنی اش زیر 16.5 باشد، به این معنی می باشد که این شخص دچار کمبود وزن مفرط است.
عدد BMIبین 16.5 تا 18.5:
این شخص نیز دچار کمبود وزن می باشد، ولی نه به صورت مفرط، بلکه کمبود وزن معمولی. او باید با ورزش و اصلاح تغذیه ی خود، کم کم وزن خود را بالا بیاورد.
عدد BMI 18.5 تا 25:
نرمال ترین و استاندارد ترین حالت بدنی متعلق به اشخاصی می باشد که عدد به دست آمده از شاخص توده ی بدنی آن ها بین 18.5 تا 25 می باشد.
این اشخاص دارای فرم بدنی استاندارد می باشند و تجمع چربی در هیچ جایی از بدنشان قابل مشاهده نیست. آن ها به راحتی می توانند هر لباسی که دوست داشته باشند را انتخاب کنند و بپوشند. توصیه می شود که این افراد با رعایت رژیم مناسب و ورزش های سبک وزن خود را در ناحیه ی استاندارد نگه دارند.
عدد BMI بین 25 تا 29.9:
افرادی که عدد به دست آمده از شاخص توده ی بدنی آن ها در این رنج باشد، این اشخاص دارای مقداری اضافه وزن هستند. معمولا این افراد به صورت بسیار کم تجمع چربی را در ناحیه ی شکم، پهلو و یا پاها دارند. به این اشخاص توصیه می گردد که دارای تحرک باشد، این شخص دچار چاقی نیست و فقط مقدار کمی اضافه وزن دارد.
عدد BMI بین 29.9 تا 35:
این اشخاص نمی توانند از زیر این واقعیت در بروند که چاق هستند. از این جا به بعد کم کم زنگ های خطر چاقی به صدا در می آیند. این افراد دارای چاقی خفیف یا اصطلاحا نوع یک هستند.
افرادی که دچار چاقی نوع یک هستند، تجمع چربی را در نواحی مختلف بدن و حتی صورتشان می توان مشاهده نمود. آن ها به مرحله ای رسیده اند که کم کم انتخاب لباس برایشان دشوار شده است. به این افراد توصیه می شود که با مراجعه به پزشک تغذیه و ورزش چاقی خود را کنترل بنمایند.
عدد BMI بین 35 تا 39.9:
افرادی که عدد به دست آمده از فرمول شاخص توده ی بدنی آن ها در این محدوده قرار بگیرد، اصطلاحا دارای چاقی نوع دوم هستند. این افراد به شدت تحت خطر می باشند. آن ها فرم بدنی خود را از دست داده اند، تجمع چربی تقریبا در همه ی نقاط بدن آن ها قابل مشاهده می باشد، یکی از بزرگ ترین معضلات آن ها انتخاب لباس است و صد، البته که به شدت سلامتی او در خطر می باشد.
این اشخاص اگر همین الان دست به کار نشوند، به زودی ممکن است که دچار چاقی مفرط بشوند.
عدد BMI بالای 40:
آخرین لول چاقی مختص کسانی است که عدد شاخص توده ی بدنی آن ها به عددی فراتر از 40 رسیده باشد. به این نوع چاقی، چاقی نوع سوم و یا چاقی مفرط گفته می شود.
تجمع چربی در نقاط مختلف بدن و صورت آن ها باعث شده است که زیبایی آن ها به کلی زیر سوال برود. تهیه لباس برای این اشخاص از معضلات زندگی می باشد و آن ها فقط از مکان های خاصی می توانند لباس مناسب برای خود تهیه نمایند.
تحرک و جا به جایی برای این اشخاص بسیار دشوار می باشد و آن ها به سختی می توانند از پس کارهای خود بر بیایند. مهم ترین نکته در این جا سلامتی این اشخاص است که به شدت در خطر می باشد.
درد گرفتن پا، کمر، زانو، فشار خون، قند، چربی و… همگی از عوارض این نوع چاقی هستند. به این افراد توصیه می شود، سریعا به دنبال راه حلی برای لاغری باشند. ورزش، رژیم و عمل های لاغری روش هایی هستند که آن ها می توانند از آن برای لاغری استفاده کنند.

تا به اینجای مقاله به خوبی با انواع لول های چاقی آشنا شدیم. در ادامه قصد داریم که عوامل موثر در چاقی را به شما معرفی بکنیم.
عوامل چاقی:
در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد عوامل چاقی خواهیم پرداخت.
عادات بد غذایی:
تقریبا می توان گفت که عامل اصلی چاقی و افزایش وزن عادت های بد غذایی می باشند. عادت هایی مثل علاقه ی بیش از حد به قند، شکر، غذاهای چرب، فست فود، نوشابه های گازدار و…
هم چنین پرخوری و بد موقع غذا خوردن نیز جزء عادت های بد غذایی محسوب می شوند.
کارشناسان برای رفع این مشکل، اقدام به طراحی یک برنامه ی غذایی به نام هرم غذایی کرده اند.

با بررسی شکل متوجه می شوید که انواع مختلف مواد غذایی در این هرم دیده شده است. اگر به شکل و ساختار هندسی آن توجه کنید، می فهمید که به بعضی از انواع مواد غذایی محیط بیشتری اختصاص داده شده است و به بعضی محیط خیلی کم تری. هر چه محیط اختصاص داده شده به یک ماده ی غذایی فضای کم تری داشته باشد،
به این معنا است که کارشناسان معتقدند که این ماده ی غذایی باید کم تر مصرف بشود. دلیل استفاده از هرم هم برای چنین کاری همین مسئله می باشد. به شکل با دقت نگاه کنید.
می بینید که در راس هرم (کم ترین فضا) چربی ها قرار داده شده اند. به این معنا که در طول شبانه روز شما باید مصرف چربی ها را به حداقل برسانید.
برعکس در کف هرم نیز گروه نان و غلات را می بینیم که بیشترین فضا را به خود اختصاص داده اند. این بدین معنا می باشد که در طول روز عمده ی وعده ی غذایی ما را باید این گروه تشکیل بدهند.
شما باید سعی کنید که همیشه به اندازه ی نیاز بدنتان غذا بخورید. اگر این عادت را در سبک زندگی خود قرار دهید، هیچگاه دچار اضافه ی وزن نخواهید شد.
استرس و افسردگی:
در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد استرس و افسردگی به عنوان یکی از عوامل چاقی خواهیم پرداخت.
چاقی های ناشی از استرس و افسردگی. این نوع چاقی ها ریشه در حالات روحی و روانی شما دارند. پریشانی روحی و روانی و به تبع آن استرس و افسردگی می توانند از دلایل چاقی باشند. هم چنین عده ای نیز در زمان ناراحتی و برای فرار از آن روی به خوردن هله هوله ها و یا پرخوری می آورند.

برای حل این مشکل هم دو راه کار بیشتر وجود ندارد. یکی این که جوری زندگی کنید که استرس کمی داشته باشید و یا این عادت را به تدریج کنار بگذارید.
گلوتن:
در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد گلوتن به عنوان یکی از عوامل چاقی خواهیم پرداخت.
یکی از انواع مختلف چاقی های ناشی از موارد هورمونی، اختلال در ترشح هورمون گلوتن می باشد. این نوع اختلال بیشتر در خانم های مسن که نزدیک به یائسه شدن می باشند، شایع است.
در عده ای از آقایون نیز، بیشتر اشخاصی که دچار اختلالات هورمونی هستند، شایع می باشد. به این نوع بیماران توصیه می شود که از سیگار و الکل دوری کنند و تا جایی که می توانند تحرک داشته باشند. ورزش با وزنه نیز جزء راه های مقابله با این روش چاقی می باشد.
عوامل اتروژنیکی:
در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد عوامل اتروژنیکی به عنوان یکی از عوامل چاقی خواهیم پرداخت.
این مشکل بیشتر بین افرادی که تجمع چربی فقط در یک نقطه ی خاص از بدنشان وجود دارد، شایع است. حتما افرادی را مشاهده کردید که کل بدنشان معمولی می باشد، ولی شکمشان به صورت نامتناسب بزرگ است. این افراد ممکن است که دچار مشکلات اتروژنتیکی باشند.
افرادی که دچار این نوع چاقی هستند، ممکن است که دچار معضلاتی هم بشوند. به عنوان مثال مشکلات تنفسی جزء مشکلاتی هست که این افراد معمولا دچار آن می شوند. مصرف مشروبات الکلی می تواند این مشکل را تشدید بنماید.
چاقی وریدی:
این نوع چاقی معمولا به صورت ارثی و ژنتیکی منتقل می شود. علاوه بر این در خانم ها نیز در دوران بارداری این عارضه رایج می باشد. به این افراد توصیه می گردد که در طول روز آب زیادی بنوشند و پیاده روی را در برنامه ی روزانه ی خود بگنجانند.
بی تحرکی:
در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد بی تحرکی به عنوان یکی از عوامل چاقی خواهیم پرداخت.
این نوع چاقی بیشتر در کسانی دیده می شود که در طول روز تحرک زیادی ندارند. همان طور که گفته شد با ماشینی شدن زندگی، کارها بیشتر به سمت کامپیوتری شدن و پشت میز نشینی سوق پیدا کردند. همین عامل یکی از اصلی ترین عوامل کم تحرکی در جامعه می باشد. به افرادی که دچار این مشکل هستند، توصیه می شود که ورزش روزانه مخصوصا پیاده روی را در چارت زندگی خود قرار دهند.

گردش خون:
در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد گردش خون به عنوان یکی از عوامل چاقی خواهیم پرداخت.
گردش خون نامیزان ممکن است، دچار اختلالاتی در سیستم بدن انسان بشود. ریشه ی این نوع چاقی بیشتر به مسائل ژنتیکی بر می گردد و از نشانه هایی در همان دوران جنینی قابل مشاهده هستند. از علائم اصلی آن نیز می توان به ورم در ناحیه پا اشاره کرد. به این افراد توصیه می گردد که زیر نظر پزشک متخصص مدام وضعیت گردش خون خود را چک کنند. هم چنین این افراد باید در طول روز آب زیادی مصرف کنند. ورزش شنا نیز در روند بهبودی این نوع اختلال موثر می باشد.
چاقی در ناحیه باسن:
در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد چاقی در ناحیه باسن خواهیم پرداخت.
چاقی موضعی در ناحیه ی باسن، نوعی از چاقی می باشد که بیشتر در بین خانم ها دیده می شود و دلیل آن هم بیشتر اختلالات هورمونی است که در سنین مختلف برای خانم ها به وجود می آید.
افراد یائسه و نوجوانان در سنین بلوغ، به دلیل این که در دوران پیک اختلالات هورمونی هستند، بیشتر از بقیه دچار این نوع چاقی می شوند.
در این قسمت از مقاله با رایج ترین دلایل چاقی آشنا شدیم. توجه کنید که شما برای حل هر مشکلی ابتدا باید ریشه ی آن را پیدا کنید. چاقی نیز مثل سایر مشکلاتی که این روزها برای مردم رایج می باشد، از این قضیه مستثنی نمی باشد.
در ادامه شما را با انواع چاقی ها از نظر شکل ظاهری و خصوصیات هر کدام آشنا می کنیم.
انواع شکل های چاقی:

در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد انواع شکل های چاقی خواهیم پرداخت.
چاقی شکل سیب:
همان گونه که از اسم آن پیداست تجمع چربی ها در بدن این افراد به شکل یک سیب می باشد. یعنی شما گردی یک سیب را به صورت یک تکه در ناحیه ی بالا تنه و شکم این اشخاص مشاهده می کنید.
افرادی که تجمع چربی در بدن آن ها به شکل سیب است، معمولا دارای فرم بدنی قوی، شانه های پهن، قفسه سینه پهن و بدنی عضلانی می باشند.مهم ترین مشکلات این افراد معمولا علاقه ی خیلی زیاد آن ها به غذا خوردن و خواب های پریشان و بی قرار می باشد.
به این افراد توصیه می گردد که با یک برنامه ی غذایی خوب و ورزش های سبک هم وزن خود را کاهش دهند و هم این دست از مشکلات را کم رنگ کنند.
هم چنین مصرف آب فراوان در طول روز نیز می تواند به آن ها کمک کند.

چاقی شکل گلابی:
همان طور که از نام گذاری آن مشخص است، در فرم بدنی افرادی که دارای این نوع چاقی هستند، تجمع چربی به صورت یک گلابی می باشند. یعنی این که تجمع چربی های مازاد در این اشخاص بیشتر در ناحیه پهلوها، ران و باسن قابل مشاهده است. بالا تنه ای باریک و پایین تنه ای پهن. دقیقا مشابه اناتومی یک گلابی.
از مشکلات اساسی این افراد می توان به علاقه ی بیش از حد آن ها به مصرف چربی ها و مواد قندی اشاره نمود. به این افراد توصیه می شود که مواد غذایی مثل میوه های فیبردار، سبزیجات و پروتئین مصرف کنند. هم چنین آن ها باید ورزش را در برنامه ی روزانه ی خود داشته باشند.
چاقی شکل پرتقال (لنفاوی):
از خصوصیات ظاهری اصلی این افراد می توان به دست و پاهای پف کرده اشاره کرد. هم چنین پف و چاقی در ناحیه ی مچ، شانه، قفسه ی سینه ی متوسط و کوچک جزء سایر نشانه های این افراد می باشد.
به این اشخاص توصیه می گردد که اقدام به دفع سموم بدن خود کنند.
نوشیدن آب به میزان کافی و ورزش روزانه از سایر توصیه هایی است که کارشناسان به این افراد می کنند.
چاقی شکل موز:
از ویژگی های ظاهری این افراد می توان به بلندی قد، باریکی اندام و دست و پاهایی بلند و کشیده اشاره نمود.
اناتومی این افراد به گونه ای است که یا زیاد چاق نمی شوند و یا اگر هم بشوند چاقی آن ها زیاد قابل دید نیست. تجمع چربی در این افراد معمولا در ناحیه ی پا و باسن می باشد.
سیستم بدنی آن ها به شکلی می باشد که سوخت و ساز آن ها بالا می باشد، یعنی این که هر چه هم بخورند بدنشان می سوزاند و به صورت چربی ذخیره نمی کند. به این افراد توصیه می شود که برای حفظ سلامتی خود و تناسب اندام تغذیه ای سالم و ورزش مداوم را در برنامه ی خود داشته باشند.
تا به این جای کار به خوبی با چاقی، انواع آن و اشکال مختلف آن آشنا شدیم.
همان طور که گفته شد چاقی علاوه بر این که زیبایی ظاهری و بدنی شما را به هم میریزد، خطرات زیادی هم برای سلامتی شما دارد.
در ادامه قصد داریم که در مورد یکی از عوارض مهم چاقی به نام کبد چرب صحبت کنیم.
کبد چرب چیست؟
در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد انواع کبد چرب خواهیم پرداخت.
قبل از توضیح هر چیزی بهتر است که یک مقدار بیشتر با کبد آشنا شویم. همه ی ماها قطعا اسم کبد را شنیده ایم، ولی عده ی کمی از ما می تواند در صورت لزوم توضیحی در مورد آن بدهد. در ادامه بیشتر با کبد و نقش آن در بدن آشنا می شویم
کبد:
یک عضو بسیار مهم و حساس در بدن همه ی انسان ها به نام کبد یا جگر وجود دارد. جگر یا کبد که به عنوان بزرگترین غده ی بدن انسان شناخته می شود، نقش بسیار مهمی در فعالیتهای مربوط به سوخت و ساز بدن، هم چون گوارش ایفا می کند.

یک سیاهرگ به نام ورید پورت، تمام خون دستگاه گوارش را جمعآوری می کند و سپس آن را وارد کبد می نماید. تمام موادی که توسط مجرای گوارشی جذب می شوند، باید از کبد عبور کنند.
از جمله کارهای کبد می توان گفت که کبد وظیفه ی به دام انداختن سموم، تصفیه و تبدیل آن ها به مواد بی ضرر را دارد.
علاوه بر این کبد وظیفه دارد که متابولیسم داروها را در بدن تنظیم کند.
خون سازی مخصوصا در دوران قبل از تولد،مبارزه با عفونتها، تامین سریع انرژی در مواقع نیاز، ذخیره ی آهن و… نیز جزء وظایف کبد در بدن هستند.
ساخت تعدادی از پروتئین های مهم بدن
ساخت تعدادی از پروتئین های مهم بدن مثل آلبومین، پروترومبین، فیبرینوژن، لیپو پروتئینها و هپارین برعهده ی سلول های کبدی می باشد.
هم چنین این سلولها وظیفه ی ذخیره سازی مواد مختلفی مثل تری گلیسریدها، گلیکوژن و ویتامینها را به دوش می کشند.
بزرگ ترین و پیچیده ترین ارگان بدن کبد است. کبد بزرگ ترین غده بدن نیز محسوب می گردد.
کبد در سمت راست شکم درست زیر قفسه ی سینه و در پایین دیافراگم قرار گرفته است. از نظر هندسی شکل کبد مشابه یک مخروط می باشدو سطح آن همچون یک لاستیک صاف است. از نظر رنگی، رنگ کبد سالم قهوه ای متمایل به رنگ قـرمز تیره می باشد.
پزشکان و کارشناسان این زمینه کبد را به دو بخش تقسیم کرده اند. لوب بزرگ و لوب کوچک.
ابعاد و وزن کبد:
از نظر وزنی، وزن کبد چیزی در حدود 1.2 الی 2.5 کیلوگرم می باشد.
از نظر ابعاد و اندازه هم اندازه ی طول آن چیزی در حدود 20 سانتی متر، عرض آن تقریبا توی رنج 17 سانتی متر و ضخامت آن هم نیز در مایه های 12 سانتی متر می باشد.

وظایف اصلی کبد
در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد وظایف اصلی کبد خواهیم پرداخت.
در قسمت قبل به تعدادی از وظایف کبد به صورت جسته و گریخته اشاره داشتیم.
در ادامه به صورت تیتروار تمام وظایفی را که این عضو مهم در بدن ما دارد را به شما معرفی می کنیم.
چیزی در حدود 500 فعالیت مهم و اساسی در بدن بر عهده ی کبد می باشد.
کبد در هر دقیقه چیزی در حدود یک لیتر خون فیلتر می کند.
کبد مواد مفید و مورد نیاز بدن را از مواد زاید جدا می کند، آن ها را سم زدایی می کند، مواد شیمیایی را تجزیه می کند و در نهایت نیز مواد غیر قابل دفع را به موادی قابل دفع تبدیل می کند.
اگر شما خوب از کبدتان محافظت کرده باشید و آن را سالم نگه داشته باشید، کبد شما قادر است که 100 درصد باکتری ها و سم های وارد شده به بدن شما را قبل از ورود به جریان خون، دفع کند.
حفظ تعادل و تنظیم ترشحات هورمون ها
یکی دیگر از وظایف اصلی و مهم کبد در بدن شما، حفظ تعادل و تنظیم ترشحات هورمون های بدن شما است.
کبد نقش مهمی در ذخیره سازی و متابولیسم مواد مهمی مثل چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین ها دارد.
گلوکز یا همان قند خون در کبد ذخیره می شود، سپس کبد این گلوکزها را به گلیکوژن تبدیل می کند و آن را در خود ذخیره می کند. در مواقع ضروری نیز همان فرایند را به صورت برعکس اجرا می کند. یعنی این که گلیوکوژن را به گلوکز تبدیل می کند و آن را به جریان خون تزریق می نماید.
کبد محل مناسبی برای ذخیره سازی مواد مختلفی هم چون چربی ها، ویتامین هایی مثل ویتامین A، D، E و… و مواد معدنی مثل آهن، فولات، مس و… است.
ترشح صفرا یکی دیگر از وظایف حیاتی کبد می باشد. صفرا مایع حیاتی برای بدن می باشد. این مایع دارای رنگی زرد متمایل به سبز می باشد.وظیفه ی اصلی این مایع کمک به گوارش مواد غذایی، جذب چربی ها در بدن و دفـع مواد زائد می باشد.
دیگر وظایف کبد
- دفع کردن ماده ی سمی به نام آمونیاک. این ماده نتیجه ی تجزیه ی پروتئین ها و یک ماده ی سمی و خطرناک است. کبد برای از بین بردن این سم آن را به اوره تبدیل می کند.سپس این ماده سمی از طریق ادرار از بدن شما خارج می شود.
- کبد در اصل تصفیه خانه و پالایشگاه بدن است. هر چیزی که از هر طریقی(خوردن، آشامیدن، نفس کشیدن، تماس با پوست و…) وارد بدن ما می شود، در نهایت راهی جز ورود به کبد ندارد.
شاید برای شما سوال باشد که تصفیه به چه معناست؟ مگر چه چیزهایی وارد بدن ما می شوند که نیاز به تصفیه دارند.
هوای اطراف ما پر از آلاینده می باشد، آلاینده های هوا، آفت کش ها، دود سیگار، مواد شیمیایی، الکل، مواد مخدر و تمام قرص ها و داروها، آمپول و سرم همگی موادی هستند که از راه های مختلف وارد بدن ما می شوند. کبد وظیفه ی تصفیه و پالایش این مواد ورودی به بدن را دارا می باشد. اگر کبدی وجود نداشت که این مواد را تصفیه کند، اثر داروها و الکل برای همیشه در بدن ما می ماند.
از این رو کشیدن سیگار، قلیون و آلودگی های هوا باعث آسیب اساسی به کبد انسان می شود.
- از جمله وظایف مهم کبد در خانم های باردار تولید گلوبول قرمز برای جنین در 3 ماه اول بارداری می باشد. بعد از سه ماه مغز استخوان این وظیفه مهم را به عهده می گیرد.
تا به این جای کار با این عضو مهم و پیچیده در بدن آشنا شدیم. در ادامه قصد داریم که شما را با علائم و نشانه های خوب کار نکردن کبد آشنا کنیم.

علائم خوب کار نکردن کبد
در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد علائم خوب کار نکردن کبد خواهیم پرداخت.
- در صورت مصرف غذاهای چرب و ادویه دار به سرعت اذیت می شوید
- بالا رفتن وزن به صورت غیر طبیعی
- سردردهای مداوم
- سوء هاضمه
- یبوست بسیار شدید
- مشکلات پوستی مثل اگزما و جوش دانه ها
- احساس طعم فلزی مانند در دهان
- ایجاد ورم و احساس درد خیلی زیاد در ناحیه ی شکم
- به وجود آمدن اختلالات در روده
- ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن
- پیر شدن پیش از موعد
- احساس خستگی شدید
- ایجاد کبودی در سطح پوست
- تغییر رنگ مدفوع و یا خون آلود شدن آن
- تیره شدن ملموس رنگ ادرار
- احساس خارش های شدید و طولانی در پوست
- از دست دادن اشتها، حالت تهوع مداوم و استفراغ های مداوم
در این قسمت ما تعدادی از علائم و نشانه های مشکلات کبدی را معرفی کردیم. بهتر است، در صورت مشاهده ی یک و یا چند مورد از علائم گفته شده به پزشک متخصص مراجعه کنید.
تحمل و قدرت بازسازی در کبد
یکی از خصوصیات منحصر به فرد در کبد، تحمل و استقامت آن می باشد. کبد حتی در صورت از دست دادن 80 تا 90 درصد سلول های خود، باز هم دست از کار نمی کشد.
هم چنین قدرت بازسازی و ترمیم کبد نیز فوق العاده می باشد. این قدرت به قدری است که کبد پتانسیل احیای خود آن هم به طور کامل را دارد. در بسیاری از موارد دیده شده است که طی عمل جراحی بخش عمده ای از کبد با عمل جراحی برداشته شده است، ولی کبد بعد از گذشت چند هفته توانسته است که کاملا خودش را از نو بسازد.
یکی از مشکلات و معضلاتی که در جامعه ی امروزی مردم با آن دست و پنجه نرم می کنند، کبد چرب است.
در ادامه ی مقاله بیشتر با این مشکل و معضل آشنا می شویم.
کبد چرب یا fatty liver
در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد کبد چرب یا fatty liver خواهیم پرداخت.
کبد چرب یک نوع عارضه می باشد که ریشه ی آن اشتباهات و عدم رعایت استانداردها در غذا خوردن است. طبق آخرین بررسی های انجام شده و آمار های گرفته شده، متاسفانه 40 درصد از مردم کشور ما دچار این عارضه هستند، در ادامه قصد داریم که بیشتر شما را با این مشکل رایج در سطح کشور و جهان آشنا کنیم.
کبد چرب چیست؟
کبد به عنوان دومین عضو بزرگ بدن انسان، همان طور که در قسمت قبلی گفته شد، مسئولیت های بزرگی در بدن انسان ها دارد.
به طور طبیعی و نرمال وجود چربی در کبد هر شخصی الزامی می باشد، اما میزان این چربی باید در حد استاندارد باشد. در حالتی که شخصی کبدش دارای پنج تا ده درصد چربی باشد، آن شخص دارای کبد چرب می باشد.

کارشناسان و پزشکان کبدهای چرب را به چند دسته تقسیم کرده اند. در ادامه به معرفی و توضیح بیشتر در این زمینه می پردازیم.
انواع کبد چرب را می توان به دسته های مختلف قسمت بندی کرد:
در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد انواع کبد چرب خواهیم پرداخت.
-
عارضه ی کبدچرب ناشی از مصرف الکلی (ALD):
مصرف الکل عوارض بسیار زیادی برای بدن انسان دارد. یکی از دلایل حرام بودن آن نیز همین مشکلات و عوارض می باشد.
درصد زیادی از مردم، به ویژه در امریکا و اروپا به دلیل مصرف بیش از اندازه ی الکل به این نوع بیماری دچار هستند و یا در معرض آن می باشند.
-
عارضه ی کبدچرب غیر الکلی (NAFLD):
این افراد به دلایلی به جز مصرف الکل دچار این نوع عارضه شده اند.
دلایلی مثل اضافه وزن و چاقی، دیابت، کلسترول بالا و تری گلیسیرید بالا که همگی ریشه در برنامه ی غذایی نادرست و اشتباه دارند.گاها دیده شده است که کاهش سریع وزن نیز دلیلی برای بیماری کبد چرب غیر الکلی باشد.
-
استاتوهپاتیت غیرالکلی (NASH) و استاتو هپاتیت الکلی:
این نوع از بیماری کبد چرب مختص کسانی است که یا الکل کمی مصرف کرده اند و یا اصلا الکل مصرف نمی کنند. از نظر خصوصیات این نوع از بیماری کبد چرب، بسیار به نوع الکلی آن شباهت دارد.
استاتو هپاتیت غیرالکلی این پتانسیل را دارد که باعث تخریب دائمی کبد بشود. دلیل اصلی بروز این عارضه التهاب کبد و تجمع چربی در کبد می باشد.
البته تجمع چربی در کبد در بسیاری از افراد امری بدیهی و نرمال می باشد و برای آن ها هیچ حادثه ای رخ نمی دهد.
، اما در بعضی ها این تجمع چربی باعث ایجاد التهاب در این ناحیه شده و شروع به تخریب سلول های کبد می کند. این صدمه و آسیب به سلول های کبد، باعث می شود که کبد آن گونه که باید و شاید به خوبی عمل نکند.
دلایل ابتلا به کبد چرب
در این قسمت از نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب به بررسی و ذکر نکاتی در مورد دلایل ابتلا به کبد چرب خواهیم پرداخت.
ابتلا به بیماری کبد چرب می تواند ناشی از عادات و رفتارهای غلط متفاوتی باشد.در این قسمت به صورت تیتروار چند تا از مهم ترین آن ها را ذکر می کنیم.
- مشروبات الکلی
- مصرف بیش از حد غذاهای چرب
- اضافه وزن زیاد و چاقی
- نداشتن ورزش و تحرک
- تغذیه کم
- فشار خون بالا
- بارداری
- مصرف مداوم بعضی از داروها مثل اسپرین و استامینیفن.
نشانه های بیماری کبد چرب:
این بیماری علائم متفاوتی می تواند داشته باشد و در هر شخصی هم ممکن است که به نحوی خود را بروز دهد. از این رو تشخیص صد درصدی آن از رو علائم و نشانه ها کار دشواری می باشد.

پس مطمئن ترین راه، راه عکس و آزمایش می باشد. در صورت داشتن علائم زیر شما می توانید به پزشک متخصص مراجعه کنید و از سلامت کبد خود مطمئن شوید.
- احساس سستی، خستگی و بی حالی به صورت مستمر و پیوسته
- کم شدن اشتها و به تبع آن وزن
- احساس تهوع
- احساس ضعف کلی
- احساس درد خفیف در حوالی کبد
- عدم تمرکز بالا
- گیجی
- خون ریزی با کوچک ترین اتفاقی
این علائم مختص کسانی است که به صورت معمولی و عمومی دچار این بیماری شده اند. در صورتی که این بیماری پیشرفت زیادی کند و به مرحله ی حادی برسد معمولا با علائم زیر همراه می باشد.
- زرد شدن رنگ چشم
- حس می کنید که شکمتان پر از آب است
- ابتلا به یکی از هپاتیت های آ، ب یا سی
- احساس خارش مداوم در تمام نواحی بدن
- احساس خستگی همیشگی
- اضافه شدن وزن
- گیجی و ضعیف شدن حافظه.
چه کارهایی انجام دهیم که دچار بیماری کبد چرب نشویم؟
- عادت ها و رژیم غذایی خوب و استاندارد. سعی کنید، برنامه ی غذایی تان شامل میوه ها و سبزیجات و غذاهای کم چرب باشد.
- در طول شبانه روز سیر و پیاز, چغندر و کلم مصرف کنید.
- وزن خود را کم کنید.
- به صورت خود سر دارو مصرف نکنید( پزشک خود نباشید)
- با مشورت با پزشک خود، حتما مصرفویتامین E را در برنامه ی خود بگنجانید.
- ترک مواد مخدرات
- ورزش به صورت پیوسته و مداوم
- به همراه غذا آب، دوغ و یا نوشابه نخورید.
- مواد غذایی فریز شده مصرف نکنید.
- ترشیجات زیاد مصرف نکنید.
- مصرف فست فود ها و سس ها را به حداقل برسانید.
- غذاهای خیلی شور نخورید.
- چای پر رنگ مصرف نکنید.
- از لبنیات پر چرب استفاده نکنید.
تشخیص کبد چرب
در قسمت های قبلی علائم و نشانه هایی که نشان دهنده ی کبد چرب هستند را به شما معرفی نمودیم. برای تشخیص دقیق تر ان، در صورت بروز علائم ذکر شده باید به پزشک مراجعه کنید.

اولین راهی که پزشک برای تشخیص بیماری کبد استفاده می کند، معاینه بدنی می باشد. پزشک با بررسی شکم شما با توجه به بزرگ شدن کبدتان، متوجه ی کبد ملتهب شما می شود.
سپس وی با طرح سوالاتی مثل احساس خستگی یا از دست دادن اشتها سعی می کند که علائم شما را بررسی کند.ممکن است که دکتر راجع به سوابق مصرف الکل، دارو و مصرف مکمل ها نیز از شما سوالاتی بپرسد.
آزمایش خون
پزشک در اکثریت مواقع به معاینه بدنی کفایت نمی کند و شما را برای دادن آزمایش خون، به آزمایشگاه معرفی می کند. در این آزمایش نکات زیر حائز اهمیت می باشد.
- شمارش تعداد واحد های خون
- بررسی دقیق آنزیم های کبد
- بررسی دقیق عملکرد کبد
- آزمایش انواع هپاتیت (هپاتیت A، هپاتیت B وهپاتیتC)
- بررسی میزان چربی خون
- بررسی قند خون به صورت ناشتا
- بررسی پایداری قند خون
بعد از آزمایش خون و بررسی نتیجه ی آن در صورت لزوم دکتر برای بیمار عکس برداری نیز می نویسد.

مطالعات تصویربرداری
در اکثریت مواقع دکتر با بررسی نتیجه ی سونوگرافی متوجه ی تمام مسائل می شود. در مواقعی هم برای تشخیص بهتر نیاز به سیتی اسکن و MRI می باشد.

عوارض جانبی کبد چرب
همان طور که گفته شد کبد چرب انواع مختلفی دارد، (در قسمت های قبلی با انواع آن آشنا شدید)
یکی از انواع کبد چرب، کبد چرب غیر الکلی می باشد. اصلی ترین عارضه ای که این بیماری برای بدن بیمار دارد،بیماری سیروز کبدی نام دارد.
سیروز کبدی نتیجه ی التهاب در ناحیه ی کبد می باشد. همان طور که گفتیم، یکی از توانایی های کبد، توانایی بازسازی خود می باشد. در هنگام التهاب نیز کبد سعی بر برطرف کردن این مشکل دارد. در این هنگام است که که ناحیه ای از زخم (فیبروز) در کبد تولید می شود.
هر چه التهاب گسترده تر بشود، این زخم یا فیبروز نیز عمیق تر می شود و بیش از پیش گسترش پیدا می کند. اگر شما سریعا اقدام به متوقف کردن این التهاب نکنید و به تبع آن فیبروز شما متوقف نشود، ممکن است که عوارض زیر را به همراه داشته باشد.
- به وجود آمدن مایعی در ناحیه ی شکم بیمار
- ابتلا به واریس مری. در این بیماری رگ های موجود در ناحیه ی مری بیمار متورم می شوند که این امر ممکن است که باعث پارگی و خونریزی در این ناحیه بشود.
- بیماری آنسفالوپاتی کبدی ( احساس گیجی، سردرگمی، خواب آلودگی و بی حالی و بی حسی به صورت مداوم
- سرطان کبد
- نارسایی کبدی
بیماری سندروم X
یکی دیگر از بیماری هایی که بر اثر جدی نگرفتن کبد چرب ممکن است، به وجود بیاید، بیماری سندرومX می باشد.
سندروم X بیماری است که در طی آن متابولیسم بدن بیمار به خوبی کار نمی کند.
همان گونه که در قسمت های قبلی گفته شد یکی از کارکردهای کبد در بدن انسان، فیلترینگ مواد ورودی به بدن می باشد. اگر این عملیات فیلترینگ به خوبی انجام نشود، کاملا بدیهی است که متابولیسم شما به خوبی کار نکند.
بیماری های پوستی:
این نیز باز به نقش فیلترینگ کبد در بدن بر می گردد. اگر کبد شما به خوبی کار نکند، مواد مضر به راحتی وارد خون شما می شوند و با سیستم گردش خون در کل بدن می چرخند.نمود این مورد را شما می توانید به صورت لکه و کک و مک در پوست خود مشاهده کنید.
این لکه ها و کک و مک ها نیز تا زمانی که ریشه و دلیل به وجود آمدن آن از بین نرود، با هیچ کرم و ماسکی نیز از بین نمی روند.

افزایش چربی و فشار خون:
در قسمت قبل خستگی، بی حالی و بی حوصلگی را جزء علائم و نشانه های کبد چرب معرفی کردیم. دلیل اصلی بروز این خستگی ها هم ناشی از بالا رفتن فشار خون در بدن بیمارمی باشد.

کبد وقتی که نقش فیلترینگ مواد ورودی به بدن را درست ایفا نکند، چربی هایی که باید در این عملیات و توسط این عضو جذب و دفع شوند، وارد خون بیمار می شوند و این مسئله به مرور زمان باعث بالا رفتن چربی خون و فشار خون بیمار می شود.
توجه کنید که خود فشار خون و چربی خون عوارض و معضلات زیادی دارند و می توانند آسیب های زیادی به بدن بیمار وارد نمایند.
بیماری دوپویترن:
بیماری دوپویترن یک بیماری است که برای توضیح کامل آن، خود نیازمند یک مقاله ی کامل می باشد. در این قسمت ما مطابق با نیاز خود و آن چه که در مورد بحث مقاله است، راجع به آن می نویسیم.
رخ دادن این بیماری در حالت کلی به شکل اتفاق می افتد.
یک دلایل ارثی و دو بیماری کبد چرب.
در این بیماری تاندون های کف دست بیمار دچار عارضه می شوند و شخص بیمار به سختی می تواند دست خود را حرکت بدهد.
در این قسمت ما مهم ترین و رایج ترین بیماری هایی که بر اثر کبد چرب به وجود می آیند را توضیح دادیم. هم چنین در قسمت های دیگر بیان شد که عامل اصلی بروز بیماری کبد چرب عادت های بد غذایی و به تبع آن چاقی و اضافه وزن می باشد.
شما اگر دچار این بیماری هستید و یا از ابتلا به آن بیم دارید، باید سریعا به فکر تغییر رژیم غذایی خود، اضافه کردن ورزش به برنامه ی روزانه خود و نهایتا کاهش وزن باشید.
عده ای به دلایل مختلفی مثل کهولت سن، مشکلات جسمی، پر بودن وقت و… توانایی ورزش و رژیم های شدید برای کاهش وزن را ندارند.
بهترین روش ممکن برای این اشخاص عمل جراحی برای کاهش وزن می باشد. در ادامه ی این مقاله قصد داریم که یکی از موثرترین روش های جراحی لاغری، یعنی عمل اسلیو معده را به شما معرفی کنیم.
جراحی اسلیو معده:
همان طور که گفته شد بهترین و مناسب ترین راه برای کم کردن وزن و لاغری برای کسانی است که بنا به هر دلیلی وقت و یا توانایی ورزش کردن و گرفتن رژیم را ندارند، جراحی می باشد. ورزش کردن نیازمند اراده ای قوی، سلامت بدنی و ذهنی و وقت آزاد می باشد.
علاوه بر ورزش کردن، شما برای این که از ورزش و تلاشی که می کنید، بتوانید نتیجه ی خوبی بگیرید، باید تغذیه خوب و استراحت کافی نیز داشته باشید.
یکی از عمل های لاغری که تاثیر مثبت فراوانی نیز دارد، عمل اسلیو معده می باشد.
حتما برای شما سوال پیش آمده است که این عمل جراحی چگونه می تواند منجر به کاهش وزن شخص بشود.

در طی این عمل جراح بین هفتاد تا هشتاد درصد بخش بالایی معده ی بیمار (اسم علمی آن فوندوس می باشد) را از بدن بیمار جدا می سازد.
با این کار علاوه بر این که حجم معده ی بیمار به شدت کاهش می یابد، هورمون گرلین یا همان هورمون گرسنگی نیز از بدن بیمار خارج می شود، (این هورمون در همان قسمت بالایی معده قرار گرفته است).
توجه کنید که دلیل حذف این بخش از معده این می باشد که این بخش،قسمت حیاتی برای بدن به شمار نمی اید و با سایر اعضای بدن نیز در ارتباط نمی باشد.
پس از این بابت خیال بیمار می تواند راحت باشد که این عمل عوارض جانبی بسیار کمی دارد و در طی آن اعضای مهم معده مثل پیلور، انتروم و اعصاب تحریک واگ بدون تغییر و دست نخورده باقی می مانند.
مرحله پایانی عمل اسلیو معده
در آخرین مرحله نیز جراح با استفاده از وسایل منگنه مانندی از جنس تیتانیومی که مخصوص این کار ساخته شده اند و هیچ خطر و عارضه ی جانبی از خود به جای نمی گذارند، معده ی بیمار را بخیه می نماید.
علاوه بر مورد بالا، جراح می تواند با ایجاد تغییر در مسیر جذب شدن مواد غذایی، جذب مواد غذایی در بدن بیمار را به حداقل برساند که البته اصلا این کار توصیه نمی شود. دلیل آن هم واضح و روشن است، بدن شما با مواد غذایی که جذب می کند زنده است و انرژی شما از این راه تامین می شود.
جذب نشدن مواد غذایی در بدن شما می تواند آسیب های جدی به بدن شما وارد نماید.
این عمل به این علت که بخش عمده ای از معده ی بیمار از بدن وی بریده و جدا می شود، غیر قابل بازگشت می باشد. یعنی اگر بعد از مدتی از انجام آن پشیمان شدید، هیچ راه بازگشتی برای شما وجود ندارد.
پس بهتر است که قبل از انجام آن در مورد آن کامل تحقیق کنید، با آن آشنا شوید و با افراد مختلف مشورت کنید و سپس اقدام به انجام عمل بنمایید.
در این مقاله ما سعی می کنیم که در حد توان خود شما را با این عمل آشنا کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
چگونه این عمل باعث کاهش وزن بیمار می شود؟
در این شیوه، همان طور که گفته شد قسمت عظیمی از معده ی بیمار از تن او خارج می شود. این کار سبب می شود که ظرفیت معده ی او بسیار کم شود و به همین دلیل دیگر نتواند غذای زیادی بخورد.
کم شدن غذای او آن هم به این اندازه باعث لاغری سریع وی می شود. علاوه بر این با درآوردن هورمون گرلین که همان هورمون گرسنگی می باشد، بیمار دیگر مثل سابق احساس گرسنگی نمی کند و در نتیجه میل و گرایش او نسبت به غذا به شدت افت می کند.

نام های این عمل و دلایل نامگذاری آن:
این عمل در سراسر دنیا به عمل اسلیو معده مشهور است. اسلیو در زبان پارسی معادل کلمه ی آستین می باشد. خیلی ها به این عمل، عمل آستینی کردن نیز می گویند. دلیل آن هم این مسئله است که بعد از انجام عمل معده ی بیمار شبیه یک موز و یا آستین لباس می شود. از این رو به این عمل، عمل اسلیو معده یا آستینی کردن معده گفته می شود.
نتیجه گیری از عمل اسلیو معده:
این عمل تقریبا بر روی اکثر بیماران نتایج مثبت و خوبی به جا گذاشته است. به طور میانگین در مدت زمانی بین 6 الی 12 ماه بعد از عمل، بیمار می تواند که تا مرز 50 درصد از وزن اضافه ی بدن خود را آب کند.این کاهش وزن بعد از 12 ماه یک مقدار کند می شود، ولی هنوز هم ادامه دارد. به شکلی که بعد از گذشت 2 سال از عمل، بیمار می تواند به مرز 70 درصد کاهش وزن هم برسد.
به چه کسانی انجام عمل اسلیو معده توصیه می شود؟
پزشکان اجازه ی این عمل را به هر شخصی نمی دهند، بلکه وی باید دارای شرایط خاصی باشد که در این قسمت این شرایط را برای شما توضیح می دهیم.
-
سن و سال:
توصیه می شود که افراد زیر 18 سال به این عمل فکر نکنند، ولی انجام این عمل برای افراد زیر 10 سال می تواند بسیار خطرناک باشد.
-
شاخص BMI:
این عمل مناسب افرادی می باشد که حداقل شاخص BMI آن ها 30 باشد. یعنی افرادی که دچار چاقی نوع اول هستند، البته بسیاری از کارشناسان بر این باورند که این عمل برای کسانی است که شاخص توده ی بدنی آن ها بالای 40 است. یعنی افرادی که دچار چاقی مفرط هستند.
به صورت مینیمم باید 5 سال از چاقی شخص گذشته باشد. یعنی 5 سال باشد که وی در وضعیت شاخص توده ی بدنی 30 به بالا قرار دارد. یا این که به علت چاقی شدیدا تحت خطر باشد.
به علت چاقی دچار بیماری حادی شده باشد که برای رفع آن نیاز به کاهش وزن سریع باشد. به عنوان مثال شخص چاقی را در نظر بگیرید که دچار بیماری کبد چرب حاد شده است و شدیدا سلامتی وی تحت خطر می باشد. این شخص باید سریعا اقدام به کاهش وزن کند.
قبل از هر چیزی دلیل و ریشه ی چاقی باید معلوم شود. اگر دلیل چاقی بیمار اختلالات و مشکلات هورمونی باشد، وی ابتدا باید درصدد رفع آن باشد، سپس به لاغری فکر کند.
بیمار قبل از عمل باید خود را از نظر ذهنی، روحی و روانی آماده ی این عمل کند
بیمار قبل از عمل باید خود را از نظر ذهنی، روحی و روانی آماده ی این عمل کند. شاید سوال پیش بیاید که چرا باید این امادگی ذهنی رخ دهد؟ بعد از این عمل سبک زندگی بیمار کلا عوض می شود، وی نمی تواند مثل گذشته غذا بخورد، ممکن است، با یک مقدار پر خوری کل سیستم بدن وی به هم بریزد.
او تا مدتی هم باید یک سری نکات را رعایت کند. بیمار بعد از این عمل احساس گرسنگی نمی کند و این خود یک تغییر به حساب می آید. پس او باید از قبل خود را آماده ی چنین تغییراتی کند.
در صورتی که بیمار به مشروبات الکلی وابستگی دارد، باید بعد از این عمل آن را کنار بگذارد.
این عمل چگونه انجام می شود؟
این روش به دو شیوه ی جراحی سنتی و جراحی با لاپاراسکوپ انجام می گیرد. جراحی سنتی که مثل سایر عمل ها نیازمند تیغ و پاره کردن شکم می باشد. در این روش جای زخم و بخیه ی زیادی به جا می ماند که این مسئله زیاد خوشایند نمی باشد.

در روش لاپاراسکوپ که یک روش مدرن محسوب می شود، ابتدا با تیغ جراحی چند برش خیلی کوچک (نهایتا 6 برش، به اندازه ی 1.3 اینچ) بر روی شکم بیمار به وجود می آورد.
این برش ها به این علت در بدن بیمار ایجاد می شوند که پزشک بتواند از راه آن ها تروکارها را وارد بدن بیمار کند.
وقتی تروکارها وارد بدن بیمار بشوند، پزشک به بخش داخلی بدن بیمار دسترسی پیدا می کند.
حال وقت استفاده از دستگاه لاپاراسکوپ می باشد. این دستگاه که مجهز به یک دوربین نیز می باشد، به وسیله ی همین تروکارها به بدن بیمار ورود پیدا می کنند.
پخش فیلم ضبط شده به صورت زنده
فیلم ضبط شده توسط این دوربین ها به صورت زنده بر روی نمایشگرهای موجود در اتاق عمل نمایش داده می شوند.
در مرحله ی بعدی جراح برای این که محیط کار خود را بازتر کند، شکم بیمار را با استفاده گاز دی اکسید کربن پر می کند. به این ترتیب دیواره های شکم بالا می روند و فضای کاری برای جراح بازتر می شود و قدرت مانور وی بالا می رود.
به مرحله ی حساس جراحی نزدیک می شویم. در این مرحله برای این که سایر اجزای بدن در حین جراحی و جداسازی آن بخش از معده صدمه نبینند، باید اعضای نزدیک به معده مثل طحال و روده ی بزرگ کاملا از معده دور شوند.
اگر این بخش از عمل به خوبی انجام نشود و به عنوان مثال بین معده و دیافراگم فاصله ی استانداردی به وجود نیاید،ممکن است که به ستون فقرات بیمار آسیب وارد شود.
پس از انجام همه ی این کارها حالا جراح می تواند که به راحتی حدودا هفتاد الی هشتاد درصد معده ی بیمار را خارج کند. در انتها نیز باید معده ی بیمار بخیه (منگنه) بشود. اگر همه چیز خوب پیش برود این عمل جراحی بیشتر از یک ساعت زمان لازم ندارد.

اقدامات لازم قبل از عمل جراحی اسلیو معده:
شما قبل از انجام هر کاری باید راجع به آن مطالعه و تحقیق کنید و با سود و زیان آن آشنا شوید.
توصیه می شود که قبل از عمل جراحی اسلیو معده به خوبی راجع به آن تحقیق و مشورت کنید.
سپس اگر تصمیم به انجام آن گرفتید، به دنبال یک جراح حاذق و با تجربه ای بگردید. انتخاب پزشک خوب در میزان موفقیت عمل قطعا تاثیر زیادی دارد. بعد از انتخاب پزشک با او چند جلسه ی مشاوره بگذارید. سعی کنید، تمام سوالات و ابهامات خود را در مورد این جراحی در این جلسات رفع کنید.
سپس در مرحله ی بعد دکتر به بررسی این موضوع می پردازد که اصلا شما شرایط انجام این عمل را دارید، یا نه.
تمام نکاتی که در قسمت قبلی گفته شد چک می شود. معمولا برای کسب نتیجه ی دقیق نیز دکتر برای شما آزمایش خون، ادرار و سونوگرافی می نویسد. پس از بررسی نتیجه ی آزمایشات دکتر تصمیم می گیرد که عمل انجام بشود یا خیر.
سپس وقت عمل را برای شما تعیین می کند و توصیه می کند که بیمار از یک مدت قبل از اقدام به گرفتن رژیم غذایی، ورزش سبک و کاهش وزن کند.
اقدامات لازم پس از جراحی اسلیو معده:
بعد از انجام عمل جراحی بیمار طبق روال باید 1 یا نهایتا 2 روز در بیمارستان و تحت نظر پزشک باشد.
فردای عمل برای این که از نتیجه ی عمل اطمینان حاصل شود، از بیمار عکس رنگی گرفته می شود. این عکس برداری توسط یک مایعابی رنگ صورت می گیرد.
تا چند روز ممکن است که بیمار احساس التهاب و درد در ناحیه ی معده ی خود داشته باشد که این امر طبیعی می باشد.
معمولا دکتر برای کاهش این درد و التهاب در صورت صلاح دید خود دارو تجویز می کند.
پزشک تغذیه از قبل برای شما برنامه غذایی خاصی را تهیه کرده است که شما ملزم به پیروی کردن از آن می باشد و در صورتی که از آن پیروی نکنید ممکن است که آسیب جدی به معده ی جدید شما وارد شود.
معمولا این برنامه ی غذایی شامل مصرف مایعات رقیق، به مدت دو هفته می شود.بعد از دو هفته تقریبا معده ی شما این توانایی را دارد که غذاهای نیمه جامد و پوره ای را هضم کند. در طی این دو هفته شما ملزم به مصرف مایعات و غذاهای آبکی می باشید.

ولی نگران نباشد. بعد از گذشت مدت کوتاهی معده ی جدیدتان کاملا آب بندی می شود و به مصرف همه نوع مواد غذایی عادت می کند.
زود سیر شدن
پس از عمل جراحی اسلیو معده شخص به دلیل این که حجم معده اش پایین آمده است و خیلی زود سیر می شود، می تواند در مدت زمان کوتاهی مقدار زیادی از وزن خود را کم کند.
برای افزایش تاثیر گذاری و سریع تر کردن فرایند کاهش وزن توصیه می گردد که پس از عمل بیمار حتما رژیم خود را حفظ کند و همین طور ورزش را به صورت روزانه و پیوسته در برنامه ی خود داشته باشد.
بعد از عمل نیز شما محدودیت خاصی برای ورزش ندارید. شما درست چند روز پس از عمل می توانید پیاده روی تند را شروع کنید.
توصیه می گردد که از همان شروع کار خودتان را وارد فشار ورزش نکنید. به عنوان مثال روزهای اول ورزش، می توانید در حد چند دقیقه کوتاه دقیقه پیاده روی تند داشته باشید و بعدها و با گذشت زمان کم کم به زمان آن اضافه کنید.
بعد از چند وقت هم کاملا محدودیت ها برای شما برداشته می شود و درست مثل روزهای قبل از عمل می توانید هر ورزشی که دوست دارید را انجام دهید.
اگر ساکن شهر تهران هستید برای درمان جراحی لاپاراسکوپی و فهمیدن هزینه های درمان پیشنهاد می کنیم پست هزینه عمل لاپاراسکوپی در تهران را مشاهده کنید.
از انجام کارهای سنگین اجتناب کنید
معمولا پزشکان توصیه می کنند که بعد از عمل و تا مدت شش هفته، از انجام کارهای سنگین مثل بلند کردن اشیا با جرم بالا و یا ورزش پر فشار پرهیز کنید.حدودا 3 ماه نیز زمان لازم دارید تا بتوانید ورزش های شکمی انجام دهید.

توجه کنید که لاغری علاوه بر زیبا شدن اندام، صورت و بالا بردن اعتماد به نفس شما، باعث می شود که سلامت زندگی کنید. سعی کنید که سبک زندگی سالمی داشته باشید.
ورزش کنید و سالم غذا بخورید. عادت های غذایی بد و چاقی می تواند ریشه ی بیماری های زیادی مثل کبد چرب باشد. شما برای حل بیماری کبد چرب نیازمند به لاغری هستید.
ما در این مقاله یکی از راه های لاغری یعنی عمل اسلیو معده را به شما معرفی نمودیم. امیدوارم که خواندن این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.
در این قسمت به پایان نوشتار عمل اسلیو معده و کبد چرب می رسیم و امیدواریم مطالب ارائه شده در زمینه ی عمل اسلیو معده و کبد چرب برای همه شما مفید واقه شده باشند.
اگر خواهان فهمیدن اطلاعات در زمینه عمل جراحی اسلیو معده که برای کوچک شدن معده می باشد هستید صفحه عمل کوچک کردن معده را ببینید.