علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو

در این مقاله می خواهیم علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو را مورد بررسی قرار دهیم.

یکی از مشکلات مهم بیماران بعد از انجام جراحی اسلیو معده، بوی بد دهان است که در بعضی بیماران به میزان بیشتری رخ داده و دیرتر برطرف می شود.

شاید تصور کنید که این اتفاق به علت تغذیه بعد از عمل اسلیو و یا تغذیه بعد از عمل بای پس معده است.

اما تصور شما تا حد زیادی صحیح نیست.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو، موضوع این مقاله است.

علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو
علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو

به خصوص که انجام کارهایی که در حالت عادی به کاهش بوی بدن دهان کمک می کنند، مانند آدامس جویدن، مصرف قرص های خوشبو کننده و … تا مدتی ممنوع می باشد که این مسئله مشکل بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو را بیشتر می کند.

اگر کاندیدای انجام این جراحی هستید و در مورد عوارض آن نگرانی دارید، بهتر است با این مقاله همراه باشید تا اولا با علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو آشنا شده و همچنین در مورد جزئیات این جراحی، اقدامات مهم قبل و بعد از آن و سایر اطلاعات مورد نیاز خود را در مورد عمل اسلیو کسب کنید.

در این راستا از تجربیات دکتر سلیمی نیز بهره مند خواهید شد. دکتر سلیمی از معتبرترین متخصصین انواع جراحی چاقی می باشد.

دلایل و علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو 

  • چربی سوزی
  • استاز و رفلاکس معده
  • کم آبی بدن
  • حساسیت معده به بعضی غذاها
  • هضم نامناسب

که در ادامه هرکدام را توضیح داده ایم.

عناوین مقاله:

عمل اسلیو چیست؟

چه افرادی کاندیدای مناسب عمل اسلیو هستند؟

اسلیو برای کدام گروه از افراد مناسب نیست؟

مزایای جراحی اسلیو چیست؟

پیش از اسلیو معده چه اقداماتی باید انجام شود؟

مراقبت های مهم بعد از اسلیو چیست؟

عوارض جراحی اسلیو معده چه مواردی هستند؟

علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو چیست؟

کتوزیس چه تاثیری در بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو دارد؟

آیا استاز و رفلاکس معده در علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو نقش دارند؟

نقش کم آبی بدن در بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو چیست؟

علل دیگر بوی بدن دهان بعد از عمل اسلیو چیست؟

برای برطرف کردن بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو، چه اقداماتی باید انجام داد؟

بد بو بودن دهان بعد از عمل اسلیو چقدر زمان می برد؟

تغذیه چه تاثیری در روند عمل اسلیو و حل عوارضی مانند بوی بد دهان دارد؟

تغذیه بعد از عمل اسلیو در هفته اول به چه صورت است؟

هفته دوم به بعد از عمل اسلیو، چه رژیم غذایی دارد؟

رژیم جامدات در عمل اسلیو به چه صورت آغاز می شود؟

آیا فعالیت بدنی در از بین رفتن بوی بد دهان بعد از اسلیو تاثیرگذار است؟

چه ورزش هایی بعد از جراحی اسلیو قابل انجام هستند؟

آیا می توان برای از بین بردن بوی بد دهان بعد از اسلیو، آدامس جوید؟

برای مصرف آدامس بعد از عمل اسلیو چه نکاتی باید رعایت شود؟

اسلیو چه زمان نتیجه می دهد؟

آیا عوارض بعد از عمل اسلیو مانند بوی بد دهان برگشت پذیر هستند؟

 

عمل اسلیو چیست؟

قبل از پرداختن به موضوع علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو، لازم است که راجه به عمل اسلیو، مطالبی را بدانیم. چاقی یک عارضه جدی و دردسرساز است که با وجود آگاهی جامعه نسبت به مشکلات آن، آمار بالایی در جهان داشته و روز به روز نیز بیشتر می شود.

عمل اسلیو چیست؟
عمل اسلیو چیست؟

متاسفانه امروزه تعداد زیادی از مردم دنیا به این عارضه دچار هستند و این مسئله سن و سال خاصی نیز ندارد. کودکان، نوجوانان و جوانان، اصلی ترین گروه در معرض این عارضه هستند

اما این مشکل در میان افراد پیر و میانسال نیز دیده می شود. البته راهکارهایی نیز برای درمان این عارضه وجود دارد که بهترین آن عمل جراحی است.

تاریخچه عمل اسلیو

عمل اسلیو معده امروزه طرفداران زیادی دارد و بیشتر بیمارانی که به چاقی مبتلا هستند، متقاضی این جراحی برای کاهش وزن می باشند.

اما برخلاف بسیاری از جراحی های لاغری، این عمل از ابتدا یک عمل مستقل نبود. اسلیو در ابتدا بخشی از یک جراحی به نام دئودنال سوئیچ یا بای پس روده بود.

اسلیو در این جراحی به منظور کاهش عوارض و خطرات جراحی بای پس انجام می شد تا بیمار علاوه بر درمان مشکلات خود، وزن اضافه را نیز کاهش دهد.

در این بین پزشکان متوجه شدند که در بعضی از بیمارانی که فاصله زمانی بین مرحله اول جراحی بای پس یعنی اسلیو تا مرحله دوم یعنی تغییر مسیر روده زیاد بود، کاهش وزن به مقدار چشمگیری اتفاق می افتد و این مسئله موجب شد که اسلیو را به عنوان یک جراحی مستقل از بای پس روده جدا کنند.

پیشنهاد می کنیم از پست هفته ششم بعد از عمل اسلیو دیدن کنید.

جراحی اسلیو معده

امروزه اسلیو یک جراحی لاغری مجزاست که در آن بخشی از معده فرد از بدن خارج می شود. دلیل نامگذاری اسلیو شکلی است که معده بیمار بعد از برداشتن بخشی از آن پیدا می کند که شبیه آستین پیراهن است و در زبان انگلیسی به آن اسلیو گفته می شود.

معده جدید، حجم کمی برای مصرف غذا دارد و ناخودآگاه بیمار غذای کمتری مصرف می کند، همچنین سرعت سوخت و ساز بدن و ایجاد احساس گرسنگی نیز تغییراتی می کند که در مجموع، تمام این مسائل، به لاغری بیمار در مدت زمانی کوتاه منجر می شوند.

جراحی اسلیو معده
جراحی اسلیو معده

این جراحی امروزه توسط پزشکان زیادی در ایران انجام می شود که از بهترین آن ها می توان به دکتر سلیمی اشاره کرد. دکتر سلیمی تجربه بالایی در انجام جراحی های لاغری به خصوص اسلیو معده دارند.

چه افرادی کاندیدای مناسب عمل اسلیو هستند؟

اسلیو معده روشی بسیار مناسب برای کاهش وزن است، میزان رضایت بیمارانی که این جراحی را انجام می دهند، نسبت به سایر روش های کاهش وزن بیشتر است.

بنابراین اکثر بیماران مبتلا به چاقی این روش را ترجیح می دهند. البته اسلیو برای تمام بیماران قابل انجام نیست، همچنین برای برخی از افراد، این روش انتخاب مناسب تری نسبت به سایر بیماران مبتلا به چاقی است.

در این بخش از مقاله علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو، در مورد افرادی که کاندیدای مناسب این جراحی هستند، صحبت خواهیم کرد.

افراد با شاخص توده بدنی بیشتر از 40

معیار سنجش وزن، میزان چاقی و وزن مناسب هر فرد، شاخص توده بدنی است که با استفاده از فرمولی مخصوص که در آن وزن به مجذور قد تقسیم می شود، محسابه می گردد.

در روش شاخص توده بدنی، هر نتیجه نمایانگر محدوده ای از وزن است که ممکن است وزن سالم، اضافه وزن، چاقی یا کمبود وزن باشد.

اگر شاخص توده بدنی یک بیمار از 40 بیشتر باشد، نشاندهنده چاقی مفرط یا خطرناک است. این میزان از چاقی بسیار خطرساز بوده و بیمار را در معرض ابتلا به بیماری هایی نظیر بیماری قلبی، سکته مغزی، مشکلات تنفسی و … قرار می دهد، بیماران مبتلا به این میزان چاقی چه در صورت ابتلا به بیماری های خاص و چه در سلامت کامل، در اولویت فوری انجام جراحی اسلیو هستند.

افراد بیمار با شاخص توده بدنی بیشتر از 30

دیگر گروهی که انجام اسلیو معده برای آن ها اولویت دارد، بیمارانی هستند که شاخص توده بدنی آن ها بین 30 تا 40 بوده اما به بیماری های خطرناک مانند عارضه های قلبی، دیابت و … مبتلا می باشند. چاقی شدت بیماری و خطرات آن را در این بیماران دوبرابر می کند.

به عنوان مثال بیمارانی که به دیابت مبتلا بوده و همزمان دچار چاقی هستند، دو برابر بیشتر از سایر بیماران دیابتی در معرض سکته قلبی قرار دارند.

افرادی که از سایر روش های لاغری بی نتیجه مانده اند

اگر بیمار به چاقی مفرط یا اضافه وزن شدید مبتلا باشد و روش های دیگر کاهش وزن را امتحان کرده و نتیجه ای نگرفته باشد نیز در اولویت جراحی قرار می گیرد.

این بیماران به دلایل مختلف مانند مقاومت بدن، ضعف معده و … دیگر قادر به رژیم غذایی نیستند، بنابراین بهترین روش برای رسیدن به وزن ایده آل در آن ها جراحی لاغری است که البته باید با مشورت دکتر سلیمی صورت پذیرد.

بیماران مبتلا به پرخوری عصبی

در نهایت بیمارانی که به مشکلاتی مانند پرخوری عصبی مبتلا بوده و توانایی کاهش وزن از طریق روش های طبیعی را ندارند نیز می توانند با جراحی لاغری، بهترین نتیجه را دریافت کنند.

بیماران مبتلا به پرخوری عصبی
بیماران مبتلا به پرخوری عصبی

اسلیو برای کدام گروه از افراد مناسب نیست؟

اسلیو محدودیت خاصی ندارد و بیشتر بیمارانی که به عارضه چاقی در حد شدید مبتلا هستند، امکان انجام این جراحی را دارند اما این عمل در برخی از بیماران توصیه نمی شود.

البته ممکن است ممنوعیت انجام عمل در بیماران موقتی باشد و به دلیل یک مشکل خاص، پزشک، بیمار را از انجام این جراحی منع کند.

در این شرایط با حل مشکل، بیمار قادر به انجام جراحی خواهد بود. برخی از گروه هایی که اسلیو برای آن ها مناسب نیست، به شرح زیر می باشند.

بیماران مبتلا به مشکلات غدد

اولین گروه از بیمارانی که از انجام جراحی چاقی منع می شوند، بیمارانی هستند که چاقی آن ها در اثر ابتلا به مشکلات غدد به وجود آمده باشد.

به خصوص مبتلایان به کم کاری تیروئید بهتر است تا پیش از درمان این عارضه، جراحی را انجام ندهند. هرچند این بیماران نیز از جراحی اسلیو نتیجه می گیرند، اما ممکن است روند نتیجه گیری در آن ها طولانی تر از سایرین باشد.

لطفا از پست appearance در آزمایش ادرار و قرص چربی خون آتورواستاتین دیدن کنید.

بیماران مبتلا به مشکلات قلبی

بیمارانی که به مشکلات قلبی در حد مزمن مبتلا هستند نیز نباید این جراحی و بیشتر جراحی ها را انجام دهند.

فرآیند بیهوشی و تغییراتی که بعد از عمل اسلیو در بدن بیمار رخ می دهد، برای مبتلایان به مشکل قلبی بیش از اندازه زیاد است و در بیشتر بیماران، احتمال بروز مشکلات جدی تر وجود دارد. به همین دلیل پزشکان به بیماران مبتلا به عارضه قلبی، اسلیو را پیشنهاد نمی دهند.

مبتلایان به صرع

بیمارانی که مبتلا به صرع هستند نیز در انجام جراحی اسلیو محدودیت هایی دارند. فرآیند بیهوشی برای این بیماران خطرساز است و برای جلوگیری از بروز خطر و مشکل، بهتر است که عمل اسلیو را انجام ندهند.

بیمارانی که چاق نیستند

گاهی اوقات بیمار اصرار زیادی به انجام جراحی اسلیو یا سایر عمل های چاقی دارد. در حالی که به چاقی مبتلا نیست و تنها اضافه وزن دارد. در بیماران مبتلا به اضافه وزن، عمل اسلیو توصیه نمی شود چون عوارض این جراحی در این افراد بیشتر از مزایای آن است.

در صورت اصرار بیمار برای انجام جراحی برای کاهش وزن، معمولا روش هایی که قابل بازگشت باشند، مورد استفاده قرار می گیرند.

بیمارانی که در اثر الکل چاق شده اند

اگر چاقی بیمار در اثر مصرف الکل یا دخانیات ایجاد شده باشد، پزشک عمل جراحی را توصیه نمی کند. البته در این حالت، ممنوعیت جراحی موقتی است و اگر بیمار حداقل به مدت یک ماه مصرف این مواد را ترک کند، قادر به انجام جراحی خواهد بود.

محدوده های سنی خاص

در نهایت مطابق توصیه پزشکان با تجربه مانند دکتر سلیمی، اسلیو معده برای افراد زیر 18 سال و بالاتر از 65 سال توصیه نمی شود. در نوجوانان، این عمل ممکن است مانع رشد صحیح شده و در افراد بیش از 65 سال نیز ضعف شدید بدنی را به همراه دارد.

محدوده های سنی خاص
محدوده های سنی خاص

مزایای جراحی اسلیو چیست؟

در این بخش از مقاله علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو و پیش از صحبت در مورد این مشکل، در مورد مزایای عمل اسلیو صحبت خواهیم کرد.

این عمل امروزه متقاضی زیادی دارد و آمار انجام آن نسبت به سایر جراحی های چاقی بیشتر است که این به دلیل مزایای بالای این عمل است. مطابق توضیحات پزشکان باتجربه مانند دکتر سلیمی در مورد اسلیو معده، مزایای انجام این جراحی به شرح زیر می باشد.

کاهش وزن به مقدار زیاد

میزان کاهش وزن در عمل اسلیو قابل توجه و زیاد است. تقریبا تمام وزن اضافه بیمار با انجام این جراحی از بین می رود، این در حالی است که در سایر روش های کاهش وزن، معمولا چاقی به طور کامل درمان نمی شود.

سرعت بالای کاهش وزن

سرعت کاهش وزن نیز در این روش بسیار بالاست. بیشتر بیمارانی که عمل اسلیو را انجام می دهند، تقریبا تا یک سال بعد از عمل، کل وزن اضافه خود را از دست می دهند.

این در حالی است که در روشی مانند رژیم غذایی، تنها برای کاهش 20-30 کیلو از وزن اضافه بیمار باید 1 سال تحت رژیم قرار داشته باشد اما در اسلیو، 2 برابر این مقدار در چند ماه کاهش پیدا می کند.

بهبود بیماری های ناشی از چاقی

با توجه به روند سریع کاهش وزن در عمل اسلیو، بسیاری از بیماری هایی که فرد در اثر چاقی به آن ها مبتلا بوده است نیز درمان می شوند. از جمله بیماری هایی که با انجام این جراحی تا حد زیادی بهبود پیدا می کنند، بیماری های قلبی، دیابت، درد و عارضه های مفصلی و … می باشند.

عوارض کم نسبت به سایر روش ها

عوارض عمل اسلیو نسبت به سایر روش های کاهش وزن کمتر است و این ویژگی یکی از مزایای مهم این جراحی است.

فرایند این عمل به طور کلی کم خطر است و چون دوران نقاهت آن به سادگی سپری می شود، بیماران بعد از انجام آن کمتر از سایر روش ها و جراحی های لاغری دچار مشکل می شوند.

صرفه جویی در هزینه

مزیت مهم بعدی عمل اسلیو، صرفه جویی در هزینه هاست. اگر چاقی بیمار، شاخص بیشتر از 40 داشته باشد، بخشی از هزینه های انجام شده توسط بیمه به بیمار برگردانده می شود.

همچنین بیمار با یک بار هزینه تا آخر عمر، وزن و اندام ایده آل خواهد داشت و دیگر نیازی به هزینه های دوره ای برای رژیم و … ندارد.

صرفه جویی در هزینه
صرفه جویی در هزینه

پیش از اسلیو معده، چه اقداماتی باید انجام شود؟

اگر کاندیدای عمل اسلیو هستید و پزشک برای کاهش وزن شما این روش را پیشنهاد داده است، نیاز به اقداماتی قبل از جراحی دارید تا کاملا برای انجام این عمل آماده شوید.

بعضی از این اقدامات، بیمار را برای انجام عمل و راحت سپری کردن دوران نقاهت بعد از جراحی آماده می کنند و برخی از آن ها وضعیت بیمار را برای پزشک مشخص می کنند تا در صورت نیاز به درمان خاصی قبل از عمل، این کار به موقع انجام شود.

در این بخش از مقاله علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو، در مورد برخی از آمادگی های مهم و رایجی که توسط تمام پزشکان به خصوص دکتر سلیمی به بیماران متقاضی اسلیو توصیه می شود، صحبت می کنیم.

انجام آزمایشات و معاینات پزشکی

مانند سایر جراحی ها، اسلیو هم نیاز به انجام آزمایشاتی دارد که قبل از عمل در اختیار پزشک قرار می گیرند. آزمایش خون، ادرار و سایر آزمایشات رایج قبل از عمل های جراحی در اسلیو هم مورد نیاز هستند و مطابق دستور پزشک انجام می شوند.

اما در عمل اسلیو یک بخش دیگر هم در آزمایشات پزشکی وجود دارد و آن معاینه توسط متخصصین مختلف است. بیمارانی که متقاضی انجام اسلیو معده هستند، باید توسط 4 متخصص معاینه شده و تاییدیه های آن ها را دریافت کنند.

متخصص بیهوشی، متخصص قلب، متخصص غدد و روانشناس یا روانپزشک باید وضعیت بیمار و آمادگی او برای انجام جراحی را تایید کنند.

همچنین درصورتی که اضافه وزن بیمار بالا باشد، باید آزمایشات و تاییدیه های بیمه را نیز قبل از عمل انجام دهد تا از کمک هزینه جراحی استفاده کند.

تغییر سبک تغذیه و زندگی

در قدم بعدی باید سبک زندگی و تغذیه را تغییر داد. به عنوان مثال اگر بیمار عادت به خوردن صبحانه نداشته باشد، باید حداقل 1 ماه قبل از عمل، انجام این کار را آغاز کند یا بیمارانی که خواب شبانه نامنظم دارند، قبل از اقدام به عمل اسلیو باید این موضوع را حل کنند.

ترک دخانیات

همان طور که در بخش قبلی نوشتار علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو گفته شد، یکی از مسائلی که انجام عمل اسلیو در بیمار را به تاخیر می اندازد، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی است.

بیمارانی که چنین شرایطی دارند، برای انجام عمل کم خطر باید سبک زندگی خود را اصلاح کنند و بسته به تجویز پزشک و نوع ماده مصرفی، از 2 هفته تا یک ماه قبل از عمل، مصرف این موارد را قطع کنند.

قطع مصرف بعضی داروها

بعضی از داروهای خاص در روند انجام عمل و دوران نقاهت بعد از آن مشکل ایجاد می کند. پزشک دستورالعمل قطع مصرف این داروها را بسته به نیاز بیمار مشخص می کند. بعضی از داروها باید از چند روز قبل جراحی و بعضی از داروها باید روز جراحی قطع شوند.

آمادگی شرایط بعد از عمل

در نهایت پیش از انجام عمل اسلیو، بیمار باید شرایط خود برای بعد از جراحی را آماده کند. معمولا پزشک تهیه جوراب مخصوص برای بعد از جراحی را به بیمار توصیه می کند که باید قبل از عمل خریداری شود.

همچنین بهتر است که مواد غذایی مورد نیاز برای مصرف روزهای اول را پیش از جراحی تهیه کرده و در خانه داشت.

آمادگی شرایط بعد از عمل
آمادگی شرایط بعد از عمل

مراقبت های مهم بعد از اسلیو چیست؟

بعد از عمل اسلیو هم بیمار نیاز به یک سری مراقبت ها دارد تا دوران نقاهت ساده تر سپری شده و عارضه های احتمالی بعد از جراحی به حداقل برسند.

در این دوران، نوع فعالیت های جسمی و تغذیه بیشترین تاثیر را در وضعیت بیمار دارند. علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو و مشکلات جسمی که در برخی بیماران بروز می کند، بی توجهی به مراقبت های بعد از این عمل است.

طبق توصیه پزشکان با تجربه در زمینه این عمل مانند دکتر سلیمی، بهترین نوع مراقبت ها و اصلی ترین موارد بعد از اسلیو به شرح زیر است.

تغذیه مناسب

مهم ترین مسئله بعد از عمل اسلیو تغذیه است. در عمل اسلیو، معده تحت جراحی قرار می گیرد. بنابراین شرایط آن با وضعیت قبل از عمل کاملا متفاوت است.

بعضی از بیماران تصور می کنند که بعد از عمل هم می توانند همان سبک تغذیه قبلی را داشته باشند و به دلیل این تفکر اشتباه، مشکلات زیادی برای آن ها به وجود می آید، در حالیک ه این طور نیست.

تغذیه بیمارانی که عمل اسلیو را انجام می دهند، هم از نظر حجم و هم از نظر نوع غذا تغییر می کند و رعایت آن بیشترین تاثیر در نتیجه گیری و بهبودی سریع تر را دارد.

کاهش شدت فعالیت بدنی

فعالیت های بدنی بیمار نیز بعد از این جراحی باید کنترل شده و کاهش پیدا کند. در روزها و هفته های ابتدایی بعد از عمل و تا زمانی که سطح انرژی با مقدار غذای مصرفی جدید هماهنگ شود، بیمار زودتر خسته شده و انرژی کمتری دارد. در این شرایط، انجام فعالیت های سنگین که انرژی زیادی از بیمار صرف می کنند، ممنوع می باشد.

مصرف منظم داروها

بعد از جراحی و پیش از ترخیص، داروهایی برای بیمار تجویز می شوند که مصرف منظم آن ها تاثیر زیادی در بهبودی سریع تر و عادت کردن بدن به شرایط بعد از عمل دارد.

بیشتر این داروها به منظور تقویت و جبران انرژی به دلیل کم شدن حجم غذای مصرفی است. همچنین در روزها و گاها هفته های اول، بیمار میلی به غذا ندارد که این داروها کمبود ویتامین در این شرایط را جبران می کند.

خواب کافی

در نهایت بیمار باید به میزان کافی خواب و استراحت داشته باشد. خواب کافی نیز به اندازه تغذیه برای کسب انرژی و بهبودی بیمار اهمیت دارد.

خواب کافی
خواب کافی

عوارض جراحی اسلیو معده چه مواردی هستند؟

هر چند مزایای عمل اسلیو بسیار زیاد است اما مانند تمام روش های درمانی، کاملا بدون عارضه هم نیست و به خصوص در بیمارانی که مراقبت های بعد از عمل را جدی نمی گیرند، عوارض این جراحی بیشتر خواهد بود. بنابراین برای به حداقل رساندن عارضه های آن، بهترین راه، مراقبت کافی بعد از عمل است.

بوی بد دهان

بوی بد دهان یکی از عوارض بعد از عمل اسلیو است که دلایل زیادی داشته و نه تنها در عمل اسلیو، بلکه در سایر جراحی ها نیز رخ می دهد. در بیشتر بیماران، این عارضه موقتی است و چند روز بعد از عمل برطرف می شود

اما در بعضی بیماران طولانی تر بوده و نیاز به درمان جدی تر دارد. در مورد علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو و روش های رفع آن در ادامه مقاله مفصل تر صحبت خواهد شد.

بی اشتهایی

بی اشتهایی دیگر عارضه ای است که احتمال بروز آن بعد از عمل اسلیو بسیار زیاد است. این عارضه به دلیل تغییراتی که طی عمل در معده فرد ایجاد می شود، رخ داده و با گذشت زمان و عادت کردن بدن به وضعیت جدید معده برطرف می شود.

البته به دلیل این که اندام ترشح کننده هورمون گرسنگی در جراحی اسلیو برداشته می شود و حجم معده تا حد زیادی کاهش داده می شود، به طور کل بیمار بعد از این جراحی اشتهای کمتری برای مصرف غذا دارد.

درد و تورم محل بخیه

تورم محل بخیه و درد در اطراف بخیه ها دیگر عارضه ای است که بعد از عمل جراحی اسلیو در بیشتر بیماران رخ می دهد.

تورم محل بخیه ها نیز مانند سایر عارضه های بعد از اسلیو معده موقتی است و با گذشت زمان برطرف می شود. البته برای تسریع بهبودی و کاهش سریع تر درد و تورم، معده می توان از کمپرس سرد استفاده کرد.

ضعف و کمبود انرژی

ضعف و کمبود انرژی دیگر عارضه رایج در میان بیمارانی است که برای لاغری و کاهش وزن از اسلیو معده استفاده می کنند.

این مشکل دلایل متعددی دارد. چند روز اول بعد از جراحی، ضعف، ناشی از داروی بیهوشی است و با تمام شدن اثر داروها از بدن، کمبود انرژی بیشتر به دلیل تغییر در سبک تغذیه است. البته مصرف منظم داروهای تجویز شده توسط پزشک تا حد زیادی این عارضه را برطرف می کند.

ضعف و کمبود انرژی
ضعف و کمبود انرژی

در این زمینه می توانید با دکتر سلیمی در ارتباط باشید. دکتر سلیمی، معتبرترین متخصص جراحی چاقی شناخته می شوند.

علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو چیست؟

بوی بد دهان یکی از بدترین مشکلاتی است که ممکن است در هر شرایطی برای افراد به وجود آید. این مشکل، ارتباطات فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و صورت خوشی ندارد.

البته بوی بد دهان قابل درمان است اما ممکن است پروسه آن زمانبر شده و مجددا بازگشت داشته باشد. بهترین راه برای درمان قطعی بوی بد دهان، پیدا کردن علت بروز آن است.

علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو

بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو دلایل مختلفی دارد. البته اگر هنوز این جراحی را انجام نداده و در نوبت آن هستید، جای نگرانی نیست.

این عارضه در تعداد کمی از بیماران بروز می کند و ممکن است یک بیمار به طور کلی به آن دچار نشود. همچنین شدت ابتلا به آن در بیماران مختلف متفاوت است که این مسئله بستگی به وضعیت داخلی بدن بیمار، سبک تغذیه و … دارد.

با وجودی که این مشکل در بعضی از بیماران رخ می دهد، هنوز پزشکان علت دقیقی را برای ابتلا به این مشکل تشخیص نداده اند اما در اکثر افراد، فعل و انفعالات داخلی بدن که ناشی از چربی سوزی و کاهش وزن هستند، موجب این عارضه می شوند.

در بیشتر بیماران، بوی بد دهان حالتی مانند روزه داری دارد و در همان حد است. در این شرایط با مسواک زدن و شست و شوی منظم دهان این مشکل برطرف می شود.

علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو
علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو

اما در بیمارانی که این مسئله علل جدی تری دارد و بعد از شست و شوی دهان با فاصله کم مجددا بروز می کند، درمان باید به صورت جدی تری انجام شده و پزشک معمولا داروهایی را برای بیمار تجویز می کند.

از دیگر علل بروز این مشکل می توان به فرآیند چربی سوزی در بدن، کمبود آب و خشکی دهان و … اشاره کرد که هرکدام به دلیل مختلفی بعد از اسلیو باعث این مشکل می شوند.

کتوزیس چه تاثیری در بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو دارد؟

کتوزیس می تواند یک علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو باشد. این عارضه در بیمارانی که زودتر در حالت کتوز قرار می گیرند، رخ داده و عامل بوی بد دهان و تغییرات زیادی در بدن بیمار می شود.

البته تنها بوی بد دهان، عارضه این اتفاق است و به غیر از این، مشکل ورود به مرحله کتوزیس در رژیم یا بعد از عمل اسلیو مزایای زیادی داشته و نشاندهنده نتیجه گیری از روش انتخابی است.

کتوزیس و بوی بد دهان

هدف از اسلیو معده مانند تمام روش های لاغری، چربی سوزی است. در واقع تا وقتی که چربی های بدن سوزانده نشوند، لاغری اتفاق نمی افتد.

چربی سوزی زمانی اتفاق می افتد که فرد کالری کمتری نسبت به نیاز روزانه خود دریافت کند یا بخش زیادی از کالری دریافتی را مصرف کند.

همچنین اگر بیمار بعد از یک دوره مصرف کالری زیاد، کالری دریافتی خود را کاهش دهد هم چربی سوزی آغاز می شود. فرآیند چربی سوزی زمانی رخ می دهد که بدن برای تامین انرژی مورد نیاز، از ذخایر چربی بدن استفاده کند. این هدف اصلی در تمام جراحی های لاغری، به خصوص جراحی اسلیو است.

در حالت عادی با مصرف کالری زیاد به خصوص از غذاهای حاوی کربوهیدرات، بدن انرژی مورد نیاز را از کربوهیدرات و گلوکز موجود در غذا دریافت می کند

اما زمانی که بیمار تحت عمل اسلیو قرار گرفته و رژیم او محدود می شود، این ذخایر در بدن به اتمام رسیده و بدن ناچار به مصرف چربی ها خواهد شد.

کتوزیس و بوی بد دهان
کتوزیس و بوی بد دهان

زمانی که بدن در حالت چربی سوزی قرار می گیرد، در اصطلاح گفته می شود که بدن در حالت کتوز قرار دارد. در این حالت ممکن است اثر آزادسازی کتون ها از ریه یا کلیه ها خارج شود که به صورت بوی بد دهان یا مدفوع بروز می کند.

البته رسیدن به این مرحله در تمام بیماران اتفاق می افتد. در واقع تا زمانی که بیمار به این مرحله وارد نشود، لاغری رخ نخواهد داد اما بسته به وضعیت بیمار، ممکن است بوی بد دهان نیز رخ داده یا اتفاق نیفتد.

آیا استاز و رفلاکس معده در علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو نقش دارند؟

دیگر علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو، رفلاکس معده و استاز است. این مسئله نه فقط در عمل اسلیو، بلکه در حالت عادی و بدون هیچ رژیم غذایی نیز ممکن است در بیمار رخ دهد و عارضه ای مانند بوی بد دهان را ایجاد کند. بنابراین نمی توان اسلیو را دقیقا عامل آن دانست. اما به دلیل حساسیت بیشتر معده در جراحی اسلیو، بروز این اتفاق در میان بیماران رایج تر است.

استاز و رفلاکس معده بعد از عمل اسلیو و مشکلات آن

بعد از عمل اسلیو، معده حساس تر می شود. این مسئله به خصوص در ماه های اول بعد از جراحی بیشتر دیده می شود. پزشکان با تجربه مانند دکتر سلیمی برای کنترل این موضوع تاکید زیادی به رعایت رژیم مناسب بعد از عمل و مصرف منظم داروهای تجویز شده دارند.

اما در بعضی بیماران با وجود رعایت رژیم، هضم غذا به درستی اتفاق نیفتاده و غذا در معده آن ها باقی می ماند. در این حالت، پر شدن حجم معده و سنگینی آن باعث می شود که اسید معده به مری بازگشته و در بعضی موارد تا دهان بالا بیاید.

این حالت زمانی رخ می دهد که معده بیش از اندازه پر بوده و مواد غذایی مصرفی نمی توانند از معده به روده کوچک حرکت کنند و موجب تحریک مری و معده می شوند.

تحریک مری با مشکلاتی مانند سوزش و درد در قفسه سینه همراه است و در بعضی افراد هم منجر به بوی بد دهان می شود.

استاز و رفلاکس معده بعد از عمل اسلیو و مشکلات آن
استاز و رفلاکس معده بعد از عمل اسلیو و مشکلات آن

در بیشتر افرادی که به این عارضه دچار شده و دکتر سلیمی تشخیص بوی بد دهان در آن ها را این عارضه می داند، توصیه می شود که ابتدا سبک تغذیه خود را اصلاح کرده و در رژیم روزمره، بیشتر از مواد غذایی زود هضم استفاده کنند.

در صورتی که این مشکل با تغذیه برطرف نشود، دکتر سلیمی داروهایی را برای بیمار تجویز می کند که مصرف آن ها، فرآیند هضم را ساده تر کرده و مشکلات این چنینی برای معده را تا حد زیادی کاهش می دهد.

نقش کم آبی بدن در بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو چیست؟

کم آبی بدن هم می تواند علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو باشد. این فاکتور ایجاد بوی بد هم فقط به عمل اسلیو وابسته نیست. اما احتمال بروز آن در بیمارانی که عمل اسلیو را انجام داده اند، بیشتر است.

به عبارت دیگر حتی بیمارانی که جراحی چاقی را تجربه نکرده اند هم ممکن است در اثر کم آبی به بوی بد دهان دچار شوند. رایج ترین حالت بروز این مشکل در تمام افراد در ماه رمضان و زمان روزه داری است. در این شرایط در ساعات روزه داری که آب مصرف نمی شود، به علت خشکی دهان و کمبود آب بدن، دهان بو می گیرد.

رابطه کم آبی بدن با بوی بد دهان

همان طور که در بخش های قبل گفته شد، کاهش حجم غذای مصرفی بعد از عمل معده یک اتفاق عادی است که در تمام بیماران رخ می دهد.

در بیمارانی که عمل اسلیو را انجام می دهند، نه تنها میل به مصرف غذاهای جامد، بلکه میل به مصرف مایعات نیز چند برابر کاهش پیدا می کند که این مسئله موجب کمبود آب در بدن می شود.

پزشکان برای جلوگیری از بروز این مشکل، مصرف آب به مقدار کافی را به بیمار توصیه می کنند. توصیه دکتر سلیمی در این مورد، مصرف غذاهای آبکی یا مواد خوراکی حاوی آب مانند سبزیجات برای تامین آب بدن است.

هیدراته بودن بدن و مصرف کافی مایعات، کمک می کند که سموم بدن از طریق ادرار خارج شوند. اما زمانی که مصرف آب روزمره کمتر می شود، باکتری های محرک بو کمتر دفع شده و سموم به میزان بیشتری در بدن باقی می مانند که این مسئله به صورت بوی بد دهان بروز می کند.

رابطه کم آبی بدن با بوی بد دهان
رابطه کم آبی بدن با بوی بد دهان

علل دیگر بوی بدن دهان بعد از عمل اسلیو چیست؟

موارد گفته شده را می توان مهم ترین علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو دانست اما این مشکل ممکن است به دلایل دیگری نیز بروز کند. بنابراین اگر هیچ کدام از اتفاقات بالا در بیمار تشخیص داده نشود، باید یکی از موارد زیر را در وضعیت بیمار جست و جو کرد تا علت این عارضه مشخص شود.

سایر دلایل بوی بد دهان بعد از اسلیو

عدم رسیدگی به بهداشت دهان و دندان یکی از رایج ترین دلایل بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو است. بعد از این جراحی به دلیل تغییر سبک تغذیه، نیاز به مراقبت های بهداشتی نه تنها برای معده، بلکه برای سایر اعضای بدن نیز ضروری است که یکی از آن ها، دهان می باشد.

با رعایت بهداشت دهان به صورت مسواک زدن حداقل روزی 2 بار و استفاده از نخ دندان بعد از هر وعده غذایی، مشکل بوی بد دهان تا حد زیادی برطرف می شود. همچنین در برخی بیماران، سبک تغذیه موجب بوی بد دهان می شود.

حساسیت معده به بعضی غذاها، هضم نامناسب و … از دلایلی هستند که می توانند موجب بوی بد دهان در بیمارانی شوند که عمل اسلیو معده را انجام داده اند.

ابتلا به بیماری نیز می تواند یکی از دلایل بوی بد دهان باشد. معمولا در هفته های اول بعد از عمل اسلیو، بدن ضعیف تر است، بنابراین احتمال ابتلا به بیماری های مختلف در فرد بیشتر می باشد.

در چنین شرایطی حتی یک سرماخوردگی ساده هم می تواند موجب عفونی شدن بدن و مشکلاتی مانند بوی بد دهان شود.

سایر دلایل بوی بد دهان بعد از اسلیو
سایر دلایل بوی بد دهان بعد از اسلیو

جالب است بدانید که زیاده روی در شست و شوی دهان هم ممکن است علت بروز این عارضه باشد. به عنوان مثال بیمارانی که از دهان شویه بیش از اندازه استفاده می کنند، زمانی که این ماده را مصرف نکنند، دچار بوی بد دهان می شوند.

برای برطرف کردن بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو، چه اقداماتی باید انجام داد؟

علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو هر کدام از موارد گفته شده در بالا نیز که باشد، باید به روشی آن را برطرف کرد.

اگر بیمار مشکل داخلی خاصی نداشته باشد، به عنوان مثال به عفونت یا بیماری های دهان و دندان دچار نباشد، برطرف کردن این عارضه ساده خواهد بود. برخی از کاربردی ترین روش ها برای برطرف کردن بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو به شرح زیر می باشند.

روش های رفع بوی بد دهان بعد از اسلیو

همان طور که در بخش قبل گفته شد، مسواک زدن تاثیر زیادی در کنترل بوی بد دهان دارد. بیمارانی که عمل اسلیو را انجام می دهند، حداقل 2 بار در روز باید مسواک بزنند.

البته در تمام افراد، باقی ماندن غذا در دهان و میان دندان ها باعث بروز بوی بد می شود که این عارضه در بیمارانی که تحت جراحی قرار می گیرند، بیشتر از سایرین است.

مصرف آب کافی برای هیدراته بودن بدن به میزان 1.5 لیتر در روز برای تمام بیمارانی که اسلیو انجام می دهند، الزامی است. همچنین بیمار باید از یک رژیم غذایی مناسب بعد از عمل اسلیو پیروی کند.

رژیم مناسب شامل غذاهای زود هضم و … می شود. در صورتی که دکتر سلیمی مجاز بداند، بیمار می تواند از آدامس بدون قند نیز استفاده کند.

جویدن آدامس، محیط داخل دهان را مرطوب نگه می دارد و تا حد زیادی بوی بد را کاهش می دهد. تا زمانی که بوی بد دهان برطرف می شود، بهتر است از غذاهای اسیدی استفاده نکرد.

همچنین مصرف دخانیات و الکل هم در شرایطی که فرد دچار یکی از مشکلات گفته شده در بالا باشد، احتمال بوی بد دهان را افزایش می دهد. بنابراین تا رفع این مشکل باید این موارد را هم کنار گذاشت.

روش های رفع بوی بد دهان بعد از اسلیو
روش های رفع بوی بد دهان بعد از اسلیو

بد بو بودن دهان بعد از عمل اسلیو، چقدر زمان می برد؟

حال که با علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو آشنا شدید، ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که در صورت ابتلا به این عارضه، فرد تا چه زمانی درگیر این مشکل خواهد بود.

این سوال به خصوص برای بیمارانی که شاغل هستند، اهمیت زیادی دارد. چون بوی بد دهان در هر حالت و به هر دلیلی اتفاق خوشایندی نیست و باعث دور کردن اطرافیان از بیمار می شود.

ماندگاری بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو

اگر تمام نکات گفته شده برای رفع بوی بد دهان به درستی رعایت شوند، نهایتا چند روز بعد از بروز این عارضه، مشکل برطرف خواهد شد.

اما اگر بیمار شرایط خاصی داشته و همان طور که گفته شد شاغل بوده و این مدت هم برای او طولانی باشد، باید با روش های مختلف، این عارضه را به طور موقت برطرف کند.

به عنوان مثال مصرف بعضی از دمنوش های گیاهی مانند چای سبز چند روز بعد از عمل اسلیو مجاز است یا آبمیوه های طبیعی مانند آب سیب، آب هویج و … از چند روز بعد از ترخیص مجاز هستند و با استفاده از آن ها می توان آب بدن را تامین کرده و از خشکی دهان جلوگیری کرد.

زمانی که خشکی دهان برطرف شود، احتمال بروز بوی بد نیز تا حد زیادی کاهش پیدا می کند. قرقره کردن محلول آب و نمک چند نوبت در روز تا حد زیادی شدت بوی بدن دهان را کم می کند و حتی اگر بیمار به این مشکل مبتلا باشد، به انتشار کمتر آن کمک می کند.

ماندگاری بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو
ماندگاری بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو

تغذیه چه تاثیری در روند عمل اسلیو و حل عوارضی مانند بوی بد دهان دارد؟

یکی از مهم ترین مراحل در دوران نقاهت و بهبودی بعد از عمل اسلیو، رعایت رژیم مناسب است. رژیم مناسب این جراحی چند مرحله دارد و در هر مرحله باید مناسب شرایط آن مواد غذایی را انتخاب کرد.

برخلاف تصور عموم که تغذیه تنها به لاغری و کاهش وزن سریع تر کمک می کند، این کار نقش زیادی در وضعیت کلی بیمار بعد از عمل دارد و حتی در بهبودی بخیه ها و … نیز تاثیرگذار است.

عوارضی که پیش از عمل به دلیل تغذیه نامناسب در بیمار ایجاد شده باشند، به عنوان مثال مشکلات معده یا عوارضی که در اثر تغییرات بعد از جراحی در بدن بیمار به وجود آمده باشند، همگی با تغذیه مناسب از بین می روند. تغذیه تاثیر زیادی در رفع بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو نیز دارد.

بعضی از غذاها تا ساعت ها از ایجاد بوی بد دهان در بدن جلوگیری می کنند. دستورالعمل تغذیه مناسب بعد از عمل اسلیو چه برای درمان سریع تر مشکلات قبل و بعد از عمل و چه برای لاغری و کاهش وزن سریع تر قبل از ترخیص بیمار، توسط بهترین دکتر اسلیو معده ارائه می شود.

تغذیه چه تاثیری در روند عمل اسلیو و حل عوارضی مانند بوی بد دهان دارد؟
تغذیه چه تاثیری در روند عمل اسلیو و حل عوارضی مانند بوی بد دهان دارد؟

اما ممکن است برای کنترل بهتر تغذیه، پزشک به بیمار توصیه کند که مراجعه به متخصص تغذیه را در دستورالعمل اقدامات بعد از جراحی داشته باشد. در این شرایط بعد از اولین معاینه توسط جراح، بیمار باید برای دریافت بهترین رژیم غذایی به پزشک تغذیه مراجعه کند.

تغذیه بعد از عمل اسلیو در هفته اول به چه صورت است؟

مطابق نظر پزشکان حاذق در امر عمل اسلیو مانند دکتر سلیمی، تغذیه هفته های اول بعد از جراحی تاثیر زیادی در کاهش وزن، علائم و عوارضی که بعد از عمل بروز می کند و وضعیت بیمار در هفته های بعد دارد.

به همین منظور، برنامه هفته های ابتدایی در بیمارستان توسط دکتر سلیمی، تنظیم شده و به بیمار داده می شود تا اگر شرایطی برای مراجعه به متخصص تغذیه نبود، بیمار در روند تغذیه خود با مشکلی مواجه نشود.

تغذیه مناسب برای یک تا دو هفته بعد از عمل اسلیو به منظور کاهش وزن و رفع بوی بد دهان به شرح زیر می باشد.

تغذیه 7 تا 14 روز اول

در دو هفته اول بعد از عمل اسلیو، بیمار تنها مجاز به مصرف مایعات است. این مسئله موجب می شود که در این بازه زمانی، بیمار بیشترین مقدار کاهش وزن را نیز داشته باشد. البته مایعاتی که در این بازه زمانی بیمار قادر به مصرف آن است، متنوع می باشند.

به عنوان مثال مصرف آب میوه های طبیعی مانند سیب یا هویج به صورت رقیق شده و رد شده از صافی در روزهای اول بلامانع است.

همچنین بیمار می تواند از آب سوپ، گوشت قرمز یا سفید به صورت رقیق و رد شده از صافی استفاده کند. نکته مهمی که در اینجا باید به آن توجه کرد، حساسیت معده بعد از عمل اسلیو است.

در واقع این امکان وجود دارد که معده بیمار قادر به هضم بعضی از مواد غذایی نباشد و با بروز رفلاکس، مشکلاتی مانند بوی بد دهان یا درد و سوزش معده را به همراه داشته باشد.

به منظور جلوگیری از بروز مشکل، بهتر است که تغذیه با میزان کم از هر ماده ای آغاز شود و اگر معده نسبت به آن واکنش نداد، سپس در حجم بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.

تغذیه 7 تا 14 روز اول
تغذیه 7 تا 14 روز اول

هفته دوم به بعد از عمل اسلیو، چه رژیم غذایی دارد؟

بعد از رژیم مایعات، بیمار تحت معاینه پزشک قرار می گیرد و اگر روند کاهش وزن مناسب بوده باشد، دوره بعدی رژیم برای او آغاز خواهد شد.

دوره دوم رژیم بعد از عمل اسلیو، رژیم پوره خواری است و در آن، بیمار کم کم غذاهای جامد را به برنامه غذایی خود اضافه می کند.

البته مایعات در این دوره نیز حذف نمی شوند و باید بیشتر برنامه غذایی بیمار را تشکیل بدهند. در ابتدای ورود به دوره پوره خواری، بیمار مجاز به مصرف فرنی، سوپ پوره شده، سبزیجات پخته و پوره شده و آب گوشت می باشد.

باید دقت کرد که در این بازه زمانی، مصرف پروتئین مهم ترین بخش رژیم غذایی بیمار را تشکیل می دهد. پروتئین مانع کاهش حجم عضلات بدن می شود، کمک می کند که بیمار با وجود کاهش حجم تغذیه، انرژی کافی برای فعالیت های روزمره را داشته باشد و چربی ها کاهش حجم پیدا کنند.

هفته دوم به بعد از عمل اسلیو، چه رژیم غذایی دارد؟
هفته دوم به بعد از عمل اسلیو، چه رژیم غذایی دارد؟

دو نکته مهم در دوره پوره خواری وجود دارد که دقت به آن ها باعث بهبودی سریع تر بیمار می شود و کمک می کند که روند کاهش وزن او به خوبی سپری شود. نکته اول پختن کامل غذاهای مصرفی است.

برای جلوگیری از بروز مشکلاتی مانند بوی بد دهان، بهتر است که حتی میوه هایی مانند سیب و … را که قابلیت پختن و پوره کردن دارند را به صورت پخته مصرف کرد.

همچنین مانند دوره مایعات، مواد غذایی را در ابتدا به مقدار کم و در صورت عدم بروز مشکل و واکنش نسبت به غذا، به مقدار بیشتر مصرف کرد.

در این بازه ممکن است بیمار میلی به مصرف غذا نداشته باشد اما بهتر است وعده های اصلی غذایی تحت هیچ شرایطی حذف نشود.

رژیم جامدات در عمل اسلیو به چه صورت آغاز می شود؟

بعد از سپری کردن دوره پوره خواری به مدت 10-15 روز بعد از مایعات، بیمار می تواند به رژیم عادی و قبل از عمل بازگردد.

اگر بیمار در طول دو دوره قبلی به دلیل تفاوت سبک تغذیه با گذشته، به بوی بد دهان دچار شده باشد، جای نگرانی نیست چون با شروع این دوره از رژیم اسلیو که آخرین دوره آن نیز هست، این مشکل نیز به طور کامل برطرف می شود.

شرایط ورود به رژیم سفره

رژیم جامدات یا رژیمی که بعد از دوره پوره خواری آغاز می شود، در اصطلاح رژیم سفره نامیده می شود. در واقع بیمار می تواند همانند سایر اعضای خانواده خود به مصرف غذاهای عادی بپردازد.

بهتر است رژیم سفره با مصرف غذاهای سبک که هضم راحتی دارند، آغاز شود. مصرف سوپ برای این دوره انتخابی بسیار مناسب است.

به خصوص سوپ هایی که دارای کربوهیدرات کم و پروتئین زیاد باشند. بهتر است در دوره جامدات، از غذاهای سرخ کردنی استفاده نشود و نهایتا برای پخت غذاها از یک قاشق روغن گیاهی مانند روغن زیتون استفاده کرد. مورد بعدی در دوره جامدات، پرهیز از مصرف روزانه برنج و نان است.

این غذاها دارای کربوهیدرات زیادی هستند که موجب کاهش چربی سوزی در بدن می شوند. در بیمارانی که این دوره را به خوبی رعایت کنند، روند کاهش وزن عادی خواهد بود

اما بیمارانی که بدون در نظر گرفتن وضعیت دوره و عمل به تغذیه خود توجهی نداشته باشند، احتمال ادامه دار بودن مشکلاتی مانند بوی بد دهان یا توقف روند کاهش وزن وجود دارد.

شرایط ورود به رژیم سفره
شرایط ورود به رژیم سفره

میوه ها انتخاب مناسبی برای ورود به دوره جامدات هستند اما اگر هضم میوه خام برای بدن ساده نباشد، باید آن را به صورت پخته مورد استفاده قرار داد.

آیا فعالیت بدنی در از بین رفتن بوی بد دهان بعد از اسلیو تاثیرگذار است؟

یکی از سوالات رایج بیماران در مورد علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو و روش های رفع آن، تاثیر ورزش در ایجاد بوی بد و برطرف کردن آن است. در مورد این موضوع، دو نظریه وجود دارد.

برخی از متخصصین معتقدند که ورزش کردن و فعالیت بدنی با کاهش آب بدن از طریق تعریق و افزایش چربی سوزی به دلیل مصرف کالری ها موجب ایجاد بوی بد دهان شده یا اگر بیمار به این عارضه دچار باشد، آن را تشدید می کند.

عده ای دیگر اما معتقدند که ورزش در بهبود عملکرد داخلی اندام های بدن تاثیرگذار است و زمانی که بیمار بعد از عمل اسلیو به فعالیت های ورزشی می پردازد، اندام هایی مانند معده، روده و … هضم مواد غذایی مصرفی را راحت تر انجام می دهند

آیا فعالیت بدنی در از بین رفتن بوی بد دهان بعد از اسلیو تاثیرگذار است؟
آیا فعالیت بدنی در از بین رفتن بوی بد دهان بعد از اسلیو تاثیرگذار است؟

و در نتیجه آن مشکلاتی مانند رفلاکس معده رخ نداده و بیمار دچار بوی بد دهان نمی شود. با این حال در مورد انجام فعالیت های ورزشی بعد از عمل اسلیو تنها باید با اجازه دکتر سلیمی اقدام کرد.

اجازه شروع فعالیت بدنی سنگین در حد ورزش کردن در بیماران مختلف متفاوت است. بعضی بیماران مجازند که از همان ماه اول بعد از عمل، فعالیت ورزشی را به صورت سبک آغاز کنند اما در بعضی بیماران اجازه این کار حداقل تا 2 ماه بعد از عمل داده نمی شود.

اگر جراح خود را از میان پزشکان حاذق و با تجربه مانند دکتر سلیمی انتخاب کنید، تمام راهنمایی های لازم برای اقدامات بعد از جراحی را به بهترین شکل دریافت خواهید کرد.

چه ورزش هایی بعد از جراحی اسلیو قابل انجام هستند؟

اگر پزشک شما ورزش را مجاز کرده باشد یا مطابق تشخیص ایشان با شروع فعالیت های ورزشی، مشکلات جانبی عمل مانند بوی بد دهان برطرف می شود، بهتر است این کار را با انجام ورزش های سبک آغاز کنید.

در 6 هفته اول بعد از اسلیو معده باید از انجام ورزش با وسیله های سنگین مانند وزنه خودداری کنید. انجام ورزش های سنگین باعث درد در ناحیه معده و بخیه ها می شود.

همچنین با فشار به عضلات، موجب خستگی زودرس و کاهش سطح انرژی به میزان زیاد می گردد. به علاوه تا هفته 12، بسته به سرعت بهبودی زخم های شکمی، انجام ورزش های مربوط به این ناحیه ممنوع است و در صورت تمایل بیمار به ورزش کردن، تنها می توان به ورزش هایی مانند پیاده روی آرام و … که فشاری به شکم وارد نمی کنند، مشغول شد.

چه ورزش هایی بعد از جراحی اسلیو قابل انجام هستند؟
چه ورزش هایی بعد از جراحی اسلیو قابل انجام هستند؟

اگر ورزش را با هدف بهبود عملکرد اندام های داخلی انجام می دهد، پیاده روی بهترین انتخاب برای شماست. بعد از 2 ماه، دویدن سبک و آرام، دوچرخه سواری در فاصله های کم و حتی شنا کردن را هم می توان به برنامه ورزشی خود اضافه کرد.

پزشکان بات جربه مانند دکتر سلیمی برای جلوگیری از بروز مشکل در دوران بعد از عمل، تا زمانی که بیمار به شرایط عادی خود بازگشته و در انجام فعالیت ها با مشکل مواجه نشود، وضعیت بیمار را پیگیری می کنند.

آیا می توان برای از بین بردن بوی بد دهان بعد از اسلیو، آدامس جوید؟

یکی دیگر از سوالات رایج بیمارانی که عمل اسلیو را انجام می دهند، به خصوص بیمارانی که بعد از انجام این عمل دچار بوی بد دهان شده اند، جویدن آدامس برای حل این مشکل است.

در حالت عادی و پیش از جراحی، زمانی که بیمار دچار این عارضه می شود، با جویدن آدامس تا حد زیادی بوی بد دهان خود را کاهش می دهد

اما بعد از جراحی اسلیو، جویدن آدامس به سادگی قبل از عمل نیست و ممکن است با انجام این کار، بیمار دچار مشکلاتی مانند درد معده یا رفلاکس آن شود. بیشتر پزشکان مصرف آدامس را بعد از عمل لاغری معده ممنوع می کنند اما منع علمی خاصی برای انجام این کار وجود ندارد.

در واقع به طور عملی ثابت نشده که جویدن آدامس بعد از عمل معده مشکل ساز است و نباید از آن استفاده کرد. به هر حال در ادامه، نظر هر دو گروه موافق و مخالف جویدن آدامس بعد از اسلیو را بررسی خواهیم کرد.

اعتقاد گروه موافق

مطابق نظر گروهی از پزشکان که جویدن آدامس بعد از این جراحی را ممنوع نمی دانند، این کار کمک می کند که در دهان بزاق تولید شود و چون بزاق حالت قلیایی دارد، رفلاکس های معده را قبل از ایجاد حس بد در دهان خنثی می کند.

همچنین با افزایش ترشح بزاق در دهان، به رفع بوی بدن آن به وسیله مرطوب نگه داشتن فضای داخلی دهان کمک می کند. البته این پزشکان به بیمارانی که عمل اسلیو را انجام می دهند، توصیه می کنند که در صورت تمایل به مصرف آدامس از نوع بدون قند و شکر استفاده کنند.

اعتقاد گروه مخالف

در مقابل این گروه، مخالفان جویدن آدامس بعد از عمل اسلیو قرار دارند. این گروه معتقدند که جویدن آدامس موجب افزایش ترشح اسید معده می شود. همچنین در حین جویدن آدامس، مقداری هوا نیز در فرآیند بلع وارد معده شده و نفخ معده را موجب می شود.

با توجه به این که آدامس های بدون شکر هم حاوی شیرین کننده مصنوعی هستند، احتمال تاثیرگذاری در روند مصرف کالری با جویدن آدامس وجود دارد.

اعتقاد گروه مخالف
اعتقاد گروه مخالف

برای مصرف آدامس بعد از عمل اسلیو، چه نکاتی باید رعایت شود؟

اگر نیاز فوری به رفع بوی بدن دهان دارید و برای انجام این کار جویدن آدامس را انتخاب کرده اید، بهتر است نکات زیر را در مورد انجام این کار رعایت کنید تا جویدن آدامس باعث بروز مشکل در معده و اختلال در وضعیت کاهش وزن شما نشود.

  • آدامس حتما باید از نوع بدون شکر باشد، بهترین اسانس برای جویدن آدامس بعد از اسلیو دارچین و نعناع می باشد.
  • به هیچ وجه نباید آدامس را قورت داد، این کار تا 3 ماه بعد از عمل باعث دیرهضمی می شود.
  • آدامس بعد از عمل اسلیو باید با دهان بسته جویده شود.
  • اندازه آدامس باید کوچک باشد.
  • در صورتی که با مصرف آدامس دچار رفلاکس معده شدید، فورا آن را خارج کرده و آب تازه بنوشید.
برای مصرف آدامس بعد از عمل اسلیو، چه نکاتی باید رعایت شود؟
برای مصرف آدامس بعد از عمل اسلیو، چه نکاتی باید رعایت شود؟

اسلیو چه زمان نتیجه می دهد؟

چه متقاضی انجام عمل اسلیو هستید و بابت نگرانی در مورد شرایط بعد از عمل این مقاله را مطالعه کردید و یا اگر جزو افرادی هستید که این جراحی را انجام داده اید و حال در مورد اقدامات مراقبتی بعد از آن به جست و جوی پاسخ پرسش های خود بوده اید، ممکن است این سوال برای شما ایجاد شده باشد که با انجام عمل اسلیو، بیمار چه زمانی نتایج مورد نظر خود را مشاهده کرده و کاهش وزن مورد انتظار را کسب می کند.

در پاسخ به این سوال باید گفت که روند و میزان کاهش وزن در بیماران مختلف متفاوت است. بعضی از بیماران در همان ماه های اول، بخش زیادی از وزن اضافه خود را از دست می دهند اما در برخی از بیماران این روند طولانی مدت است و برای دستیابی به آن نیاز به تلاش و زمان زیادی دارند.

این مسئله به رژیم های قبلی بیمار و روند کاهش وزن او پیش از عمل جراحی بستگی دارد. اگر بدن بیمار نسبت به کاهش وزن مقاوم بوده و بیمار به دفعات رژیم های غذایی را امتحان کرده باشد، احتمال طولانی شدن روند کاهش وزن بعد از عمل اسلیو وجود دارد. اما به طور کل در بیشتر بیماران، این پروسه چیزی حدود 1.5 تا 2 سال زمان می برد.

اسلیو چه زمان نتیجه می دهد؟
اسلیو چه زمان نتیجه می دهد؟

در هر صورت، می توانید به دکتر سلیمی مراجعه نمایید تا دکتر سلیمی با توجه به شرایط شما، اطلاعات تکمیلی را ارائه دهند.

آیا عوارض بعد از عمل اسلیو مانند بوی بد دهان، برگشت پذیر هستند؟

در آخرین بخش از مقاله علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو، به یکی دیگر از نگرانی های بیماران در مورد عمل اسلیو پاسخ خواهیم داد که آن، برگشت پذیری عوارضی است که بعد از عمل اسلیو، بیمار موفق به حل آن ها شده است.

به عنوان مثال در صورتی که بیمار در یک دوره از کاهش وزن خود به بوی بد دهان دچار شده باشد، ممکن است این نگرانی ایجاد شود که آیا این مشکل باز هم برگشت خواهد داشت یا نه. در پاسخ به این نگرانی باید گفت که تمام شرایط بیمار بعد از عمل اسلیو به نحوه مراقبت و اجرای دستورالعمل های پزشک بستگی دارد.

اگر بیمار دکتر سلیمی هستید یا ایشان را برای انجام جراحی خود انتخاب کرده اید، جای نگرانی نیست. با رعایت کامل دستورالعمل های ایشان نه تنها احتمال بروز عوارض اینچنینی در شما کمتر از سایرین است، بلکه در صورت بروز ابتلا نیز در مدت زمان کوتاه، مشکل شما برطرف می شود.

بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو اتفاقی رایج است که جای نگرانی ندارد. علت بوی بد دهان بعد از عمل اسلیو، تغییراتی است که در طی کاهش وزن سریع  در بدن بیمار رخ می دهد که با رعایت بهداشت دهان و دندان و رعایت یک رژیم غذایی سالم، این مشکل خیلی راحت برطرف می شود.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با یک کلیک مشاوره بگیرید