در این مقاله قصد داریم تا با علائم دیابت خاموش آشنا شویم. ما را همراهی نمایید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
آیابیماری دیابت در ایران درمان قطعی دارد؟ برای شناخت بیشتر، درمان این مشکل توصیه می کنیم صفحه درمان قطعی دیابت در ایران را مشاهده کنید.
دیابت یکی از انواع بیماری های غیر واگیر است که به دلیل تغییر شیوه زندگی مردم، با سرعت بالایی در حال رشد در سراسر جهان می باشد. بیماری دیابت که به نوعی بیماری خاموش محسوب می شود، در کشور ما در چندین سال اخیر سیر صعودی گرفته است و به سرعت در حال فراگیری است.

آشنایی با دانسته هایی در مورد بیماری دیابت شاید بتواند ما را در برابر این بیماری خطرناک هوشیارتر کند. در مقاله علائم دیابت خاموش ، برآنیم تا اطلاعاتی در مورد بیماری دیابت و انواع آن به دست آوریم
و با علائم و نشانه های مختلف این بیماری آشنا شویم تا در صورت احساس خطر، بتوانیم آمادگی کامل برای رویارویی با این بیماری را داشته باشیم و یا با اقدامات پیشگیرانه بتوانیم خود و خانواده خودمان را از گزند این بیماری خاموش مصون بداریم. با ما همراه باشید.
اگر از بیماری دیابت رنج میبرید برای درمان این بیماری پیشنهاد می کنیم پست درمان دیابت بدون دارو را مطالعه نمائید.
علائم دیابت خاموش
- آهسته خوب شدن زخم ها
- تغییرات پوستی
- افزایش تشنگی و تکرر ادرار
- گرسنگی و از دست دادن وزن
- خستگی بدن
- تاری دید
- سوزن سوزن شدن و بی حسی
- مشکلات معده
- ورم دست و پاها
فهرست:
دیابت چه نوعی از انواع بیماری ها است و منظور از دیابت خاموش چیست؟
چند نوع مختلف دیابت برای ابتلای افراد وجود دارد؟
علائم دیابت خاموش و ابتلا به دیابت چیست؟
دیابت چه نوعی از انواع بیماری ها است و منظور از دیابت خاموش چیست؟
قبل از پرداختن به موضوع علائم دیابت خاموش ، ابتدا باید با بیماری دیابت آشنا شویم. اجزای بدن انسان برای زنده ماندن نیاز به تعامل با یکدیگر دارند. در صورتی که خللی در این تعامل به وجود بیاید و یا نیازهای برقراری ارتباط بین اجزای بدن برقرار نشود، ممکن است مشکلاتی در مسیر سلامتی انسان پیش بیاید.
هورمون انسولین که در بدن ما وجود دارد، یکی از برقرار کنندگان ارتباط سلول ها با خواسته های خودشان است. وظیفه انسولین این است که سلول های بدن را برای جذب گلوکز آماده می کند. سلول های بدن انسان توسط انسولین، گلوکز را دریافت کرده و از آن برای تامین انرژی خود به منظور انجام وظائفشان بهره می گیرند.

یکی از مهمترین غدد بدن انسان، پانکراس یا لوزالمعده می باشد. این غده در داخل شکم و پشت معده انسان قرار گرفته است و به اندازه دست انسان می باشد.
در طول فرایند هضم غذا، پانکراس وظیفه دارد تا شیره پانکراتیک را ترشح کند
در طول فرایند هضم غذا، پانکراس وظیفه دارد تا شیره پانکراتیک را ترشح کند که این شیره به نام آنزیم ها شناخته می شود. وظیفه این آنزیم ها شکستن چربی ها، قندها و نشاسته ها می باشد. اگر پانکراس نتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد و انسولین کافی در بدن انسان ترشح نشو،د فرد دچار بیماری دیابت خواهد شد.
در صورتی که میزان انسولین در خون انسان به قدر نیاز بدن نباشد، بسیاری از سلول ها نمی توانند گلوکز مورد نیاز خود را برای انجام کارهایشان دریافت کنند و این امر برای بدن انسان بسیار مضر خواهد بود و کارکرد بدن را دچار اختلال خواهد کرد.
چرا که میزان گلوکز موجود در خون انسان به مرور افزایش می یابد و بسیاری از سلول ها از دریافت این گلوکز موجود در خون ناتوان خواهند ماند. اگر چنین اتفاقی در بدن انسان رخ دهد، فرد دچار دیابت و یا مرض قند خواهد شد.
دیابت انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله علائم دیابت خاموش ، با زیر شاخه های بیماری دیابت آشنا خواهیم شد. اما در اینجا مفهومی وجود دارد به نام دیابت خاموش که اهمیت بسیار بالایی در پیشگیری از بیماری دیابت دارد.
توصیه می شود برای جلوگیری از دچار شدن به این بیماری از مشورت بزرگان و صاحبان تخصص مثل دکتر سلیمی در این زمینه بهره بگیرید تا بیشتر با دیابت و علائم دیابت خاموش ، آشنا شوید.
برای براورد کردن هزینه آزمایش دیابت بارداری لازم است صفحه هزینه آزمایش دیابت بارداری را ببینید.

دیابت خاموش چیست؟
دیابت خاموش اصطلاحی است که برای افرادی استفاده می شود که در آستانه ابتلا به دیابت قرار دارند. شرایط زندگی مردم در جامعه کنونی به گونه ای است که آشنایی با این دیابت و نشانه ها و علائم دیابت خاموش می تواند شما و اطرافیانتان را از ابتلا به دیابت دور نگه دارد.
چرا که در صورت وجود علائم پیش دیابت و یا همان دیابت خاموش، می توانید با مراجعه به پزشک متخصص، راهنمایی های لازم برای جلوگیری از ابتلا به دیابت را دریافت کنید.
پیش دیابت یا همان دیابت خاموش را می توان هشداری برای ابتلا به دیابت دانست. در صورتی که از دچار شدن به دیابت خاموش اطمینان حاصل کنید، می توانید با مراجعه به پزشک متخصص جلوی ابتلا به دیابت را در آینده بگیرید.
توصیه می کنیم برای آگاهی از آخرین وضعیت قند خون خود و اطلاعات در خصوص علائم دیابت خاموش ، به دکتر سلیمی مراجعه کنید تا در صورت وجود هرگونه مشکل، از هم اکنون اقدامات لازم برای پیشگیری از دیابت را انجام دهید.
اگر قند خون انسان از حد طبیعی بالاتر باشد، می توان احتمال داد که در آینده به دیابت مبتلا خواهد شد. اما اگر در این حالت به پزشک متخصص مراجعه شود، پزشک می تواند با تجویز رژیمی خاص و اعمال برخی از پرهیزهای غذایی، فرد را از ابتلا به دیابت در آینده بازدارد.
در صورتی که فرد از رعایت دستورات پزشک سر باز زند، ممکن است در آینده به یکی از انواع دیابت مبتلا شود که در ادامه مقاله به بررسی انواع دیابت و مضرات آن ها خواهیم پرداخت.
اگر فردی مستعد ابتلا به دیابت در آینده باشد، پیش از ابتلا علائمی در او ظهور پیدا می کند
اگر فردی مستعد ابتلا به دیابت در آینده باشد، پیش از ابتلا علائمی در او ظهور پیدا می کند که اگر در موقع مناسب، اقدام به مراجعه به پزشک و پیشگیری کند، می تواند در آینده از ابتلا به دیابت مصون بماند.
برای آگاهی یافتن در مورد میزان قند خون خود می توانید به کلینیک های پزشکی مراجعه کنید و در صورت نیاز از پزشکان حاضر در مورد میزان قند خون خود مشاوره دریافت کنید.

در صورت وجود هرگونه مشکل می توانید با دکتر سلیمی در این زمینه مشورت داشته باشید تا راهنمایی های لازم را برای پیشگیری از دیابت دریافت کنید.
وقتی که فردی برای آزمایش دیابت اقدام می کند، اطلاعاتی در مورد میزان قند موجود در خون فرد به او داده می شود. بر اساس تجزیه و تحلیل این اطلاعات می توان متوجه شد که آیا فرد دچار دیابت هست یا خیر.
همچنین می توان دانست که آیا دیابت خاموش در وجود فرد رخنه کرده است یا خیر که در صورت مثبت بودن جواب، می توان جلوی ابتلا به دیابت را در آینده گرفت.
مزیت تست قند خون
مزیت تست قند خون این است که اگر شما به دیابت خاموش یا پیش دیابت دچار شده باشید، می توانید با راهنمایی های پزشکان و متخصصان در آینده از گزند دیابت در امان بمانید. اطلاعاتی که در تست قند خون به دست می آید، شرایط فرد را برای ابتلا به یکی از انواع دیابت در آینده مشخص می کند.
گاهی اوقات ممکن است پزشک معالج فقط پرهیزات غذایی را برای بیمار تجویز کند تا از دام دیابت به دور باشد. اما بعضی اوقات ممکن است پزشک به تشخیص خود برخی از داروها را برای مصرف بیمار تجویز کند. آزمایش دیابت یا تست قند خون باید در حالت ناشتا گرفته شود تا میزان قند مازاد موجود در خون مشخص شود.

چند نوع مختلف دیابت برای ابتلای افراد وجود دارد؟
در حالت کلی می توان دیابت را به سه نوع مختلف تقسیم کرد. انواع مختلفی برای دیابت وجود دارد ولی سه حالت از این حالات بیشترین مبتلایان به دیابت را در بر می گیرد. در ادامه مبحث علائم دیابت خاموش، به بررسی انواع دیابت می پردازیم.
دیابت نوع یک:
دیابت نوع یک حالتی است که در آن پانکراس انسان اصولا انسولین تولید نمی کند. در نوع اول دیابت به دلیل اختلالی که در بدن رخ می دهد، سیستم ایمنی بدن، سلول های تولید کننده انسولین در پانکراس را به عنوان مهاجمی برای سلامتی انسان تشخیص می دهد و به همین سبب، سلول های تولید کننده انسولین را در پانکراس از بین می برد. حدود ده درصد از مبتلایان به دیابت، دچار این نوع از دیابت می شوند.
در دیابت نوع اول، هیچ انسولینی در بدن تولید نمی شود و بیمار برای تامین انسولین بدن خود نیاز به تزریق منظم و مداوم انسولین دارد. این نوع از دیابت را می توان اختلالی ناشی از جهش های برخی از سلول های بدن دانست. همچنین گاهی ممکن است دیابت نوع یک به سبب توارث چند ژنی و یا کم ژنی در انسان به وجود بیاید.

پرتخریب ترین نوع دیابت
این نوع دیابت را می توان پرتخریب ترین نوع دیابت برای انسان دانست. البته تاکنون قابلیت درمان قطعی برای این بیماری به وجود نیامده است امابا تزریق مداوم و منظم انسولین می توان از گزند این بیماری مصون ماند و به همین دلیل این نوع از دیابت را دیابت وابسته به انسولین نیز می نامند.
در این نوع دیابت، تخریب شدن سلول های بتا در پانکراس موجب می شود تا این عضو مهم بدن نتواند تمامی وظائف خود را به طور درست به جای آورد. همچنین به سبب از بین رفتن سلول های بتا، مارکرهایی در خون رها می شوند که نوعی آنتی بادی علیه انسولین هستند.
این نوع از دیابت به سبب سیستم ایمنی بدن خود فرد به وجود می آید
همان طور که گفته شد این نوع از دیابت به سبب سیستم ایمنی بدن خود فرد به وجود می آید و معمولا در افرادی که بیماری های خود ایمنی دارند، بیشتر دیده می شود.
در این حالت در پی تخریب سلول های بتا، ترشح انسولین کاهش می یابد و به حدی می رسد که انسولین موجود در بدن نمی تواند قند خون را تنظیم کند.
چرا که سلول های بدن برای دریافت گلوکز موجود در بدن نیاز به انسولین دارند و چون در این حالت انسولین کافی وجود ندارد، اکثر سلول ها نمی توانند از گلوکز موجود در خون تغذیه کنند و در این حالت میزان گلوکز یا قند خون، بسیار افزایش پیدا می کند و بیماری دیابت تشخیص داده می شود. در صورت پیش آمدن چنین شرایطی، فرد نیازی مبرم برای دریافت انسولین خواهد داشت چرا که باید از بروز کتوزیس جلوگیری شود.
کتوزیس چیست؟
کتوزیس یا همان کتوز، حالتی است که میزان کتون ها در بدن افزایش می یابد و این کتون ها با فرایند کتوژنز در هنگام کمبود ذخایر گلیکوژن کبدی ایجاد می شوند.
اصلی ترین علتی که بیمار در این مرحله نیاز به انسولین دارد، باز شدن قفل سلول ها برای دریافت گلوکز می باشد. اما علل دیگری نیز برای دریافت انسولین در این مرحله وجود دارد.

زیرا انسولین تاثیراتی بر سایر ترشحات بدن هم دارد. انسولین در بدن انسان برای فرایند تنظیم متابولیسم چربی و پروتئین نیاز است و در صورت نبود انسولین کافی در بدن، ممکن است میزان متابولیسم چربی و پروتئین در بدن از حالت نرمال خارج شود.
در حال حاضر اصلی ترین علتی که برای به وجود آمدن نوع اول دیابت در نظر گرفته می شود، واکنش های خود ایمنی بدن است که به اشتباه توسط سیستم دفاعی بدن رخ می دهد. عفونت ویروسی سلول های بتای پانکراس به عنوان اتیولوژی این واکنش ایمنی شناخته می شود.
در این حالت، ویروس موجب ایجاد آنتی بادی هایی علیه پروتئین ویروس می شود که شامل یک واکنش خود ایمن علیه سلول های بتای مشابه می باشد.
دیابت نوع یک معمولا با نام دیابت نوجوانی هم شناخته می شود
دیابت نوع یک معمولا با نام دیابت نوجوانی هم شناخته می شود. چرا که اکثر مبتلایان به این نوع از دیابت در کودکی و نوجوانی دچار درگیری با این بیماری می شوند اما دیابت نوع یک ممکن است در هر سنی گریبان بیمار را بگیرد.
همچنین در مواردی از دیابت نوع یک، مشاهده شده است که هیچ شواهدی از واکنش های خود ایمن در بدن بیمار وجود ندارد. این بیماران دچار کمبود انسولین دائمی بوده و مستعد کتواسیدوز هستند.
تعداد بسیار کمی از بیماران دیابتی نوع یک، ایدیوپاتیک هستند که این نوع از دیابت بیشتر ارثی می باشد و در نژادهای آفریقایی و آسیایی بیشتر دیده می شود و حتی ممکن است نیاز به انسولین خارجی در بدن این بیماران به طور مادام العمر نباشد، بلکه در صورت استفاده گذرا و مقطعی از انسولین، نیاز این بیماران به انسولین کاهش یافته و یا برطرف شود.
توصیه می کنیم در صورتی که هرگونه علامت و نشانه ای از حضور این بیماری در بدن خود می بینی،د به پزشکان متخصصی چون دکتر سلیمی در این زمینه مراجعه کنید. در صورتی که شما علائم دیابت خاموش را مشاهده نمودید و یا دچار دیابت خاموش شده باشید، می توان از هم اکنون جلوی آن را گرفت.
برای آشنایی با عملکرد داروهای خوراکی در درمان دیابت انسولین توصیه می کنیم صفحه دیابت انسولین و داروهای خوراکی را مشاهده کنید.

دیابت نوع دو:
دیابت نوع دو که بیش از نود درصد بیماران دیابتی را شامل می شود، نوعی از دیابت است که غیر وابسته به انسولین می باشد. بیماران مبتلا به دیابت نوع دو در ابتدای ابتلا به این بیماری دارای نقص انسولین نسبی هستند.
گاهی اوقات ممکن است پانکراس این بیماران حتی مقدار بیشتری از انسولین نرمال بدن را نیز تولید کند. مشکلی که در این بیماران وجود دارد، این است که گیرنده های یاخته ای در داخل بدن بیمار نسبت به انسولین مقاومت نشان می دهند.
یعنی هر چند که انسولین ترشح شده دارای غلظت فراوانی هم باشد، باز هم سلول های بدن از جذب آن عاجز هستند. انسولین برای سلول های بدن و کارایی آن ها نیاز است و وجود یا عدم وجود انسولین در بدن بسیار اهمیت دارد
اما اگر به گونه ای باشد که انسولین در بدن تولید شود اما به مصرف سلول نرسد، در واقع انسولین تولید شده در پانکراس در این حالت کارایی خود را از دست داده است.
بیماران مبتلا به دیابت نوع دو نیاز به تزریق دائمی انسولین خارجی ندارند
بیماران مبتلا به دیابت نوع دو نیاز به تزریق دائمی انسولین خارجی ندارند. اما اگر وجود این بیماری در بیمار به موقع تشخیص داده نشود، ممکن است با پیشرفت بیماری، نیاز به تزریق انسولین نیز در بیمار پدیدار شود.
در صورتی که احساس می کنید خود و یا اطرافیانتان نشانه هایی از وجود این بیماری را دارید، بهتر است هر چه سریعتر با پزشک متخصص در این زمینه مشورت داشته باشید و آزمایش قند خون خود را برای بررسی بیشتر به ایشان نشان دهید.
توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر و ویزیت خود و خانواده خود به کلینیک دکتر سلیمی مراجعه داشته باشید. سلامتی نعمتی است که قدر آن، پس از از بین رفتن شناخته می شود.
پس بهتر است هر چه سریع تر برای پیشگیری و درمان بیماری خود اقدام کنید. ممکن است شما و یا یکی از اطرافیانتان دچار دیابت خاموش شده باشید اما به سبب کمبود اطلاعات نتوانید پیشگیری های لازم را در این زمینه داشته باشید. پس بهتر است برای مشاوره بیشتر و شناخت علائم دیابت خاموش ، به کلینیک دکتر سلیمی مراجعه فرمایید.
همان طور که گفته شد ممکن است بیماران دچار دیابت نوع دو نیازی به دریافت انسولین خارجی نداشته باشند اما با پیشرفت این بیماری، این نیاز احساس می شود. چرا که به مرور زمان این امکان وجود دارد که به سبب عدم رعایت برخی از اصول و دستورات پزشک، سلول های انسولین ساز دچار خود تخریبی شوند که نشان از پیشرفت دیابت نوع دو در بیمار دارد.

دیابت نوع دو معمولا در افراد چاق بیشتر رواج دارد
دیابت نوع دو معمولا در افراد چاق بیشتر رواج دارد. چرا که بالا بودن وزن موجب مقاومت بدن به انسولین می شود. این نوع از دیابت هم در بین مردان و هم زنان شیوع دارد و جنسیت هیچ برتری در بروز یا عدم بروز این بیماری ایجاد نمی کند.
دیابت نوع دو فرایندی است که در آن کتواسیدوز خود به خود به وجود نمی آید، بلکه به واسطه استرس مانند ظهور یک نوع خاص از بیماری یا عفونت شکل می گیرد.
دیابت نوع دو ممکن است چندین سال پیاپی در بدن فرد ناشناخته باقی بماند و از وجود این بیماری اطلاعی در دست نباشد. به همین علت است که توصیه می شود برای چکاپ های دوره ای به پزشکان متخصص مراجعه شود.

دیابت خاموش یا پیش دیابت معمولا در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو ظهور پیدا می کند
دیابت خاموش یا پیش دیابت معمولا در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو ظهور پیدا می کند که می توان با شناخت به موقع این بیماری، پیشگیری های مورد نیاز را برای مقابله با این بیماری انجام داد. توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره در این مورد به کلینیک دکتر سلیمی مراجعه فرمایید.
علت این که دیابت خاموش یا همان پیش دیابت بیشتر در مبتلایان به دیابت نوع دو وجود دارد، این است که افزایش قند خون انسان یا همان هایپرگلایسمی به مرور زمان و تدریجا ایجاد می شود و در اوایل کار به صورت کاملا مشهود نمی توان دیابت را تشخیص داد، بلکه نیاز به نظر پزشک متخصص دارد.
در صورت تشخیص پزشک و تجویز برخی از رژیم های غذایی و برخی داروهای مرتبط، می توان جلوی دیابت نوع دو را در آینده گرفت.
همچنین خود فرد هم می تواند با کاهش وزن تاثیر به سزایی در از بین بردن دیابت خاموش خود داشته باشد چرا که قبلا هم گفتیم که افزایش وزن و چاقی یکی از اصلی ترین علل مقاومت بدن به انسولین می باشد.
متاسفانه در دهه اخیر، دیابت نوع دو در کودکان و نوجوانان هم دیده می شود
متاسفانه در دهه اخیر، دیابت نوع دو در کودکان و نوجوانان هم دیده می شود و علت این امر کمبود تحرک و فعالیت های بدنی در این سنین می باشد.
البته افزایش قند خون در سنین کودکی امری خطرناک محسوب می شود. ممکن است فردی با سن بالا و وزن زیاد دچار قند خون بالا شود اما اگر این اتفاق از سنین کودکی و نوجوانی رخ دهد، پیامدهای بسیار فاجعه باری در پی خواهد داشت.
دیابت نوع دو برخلاف دیابت نوع یک ممکن است به وسیله مصرف داروهای حساس کننده انسولین و یا تزریق انسولین درمان شود اما درمان این بیماری درصد بسیار کمی از مبتلایان به این بیماری را در بر می گیرد.
در حال حاضر دیابت نوع دو بیشترین بیماران مبتلا به انواع دیابت را شامل می شود
در حال حاضر دیابت نوع دو بیشترین بیماران مبتلا به انواع دیابت را شامل می شود. عواملی مانند اضافه وزن و تحرک بسیار پایین بدنی و همچنین وجود چربی خون و فشار خون بالا که در سال های اخیر هم به شدت افزایش یافته است،
از مهمترین عللی است که موجب ابتلای فرد به بیماری دیابت نوع دو می شود که کنترل این موارد در اختیار خود بیمار می باشد و با عکس العمل مناسب و صحیح می توان از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد و یا جلوی پیشرفت این بیماری را گرفت.
البته عوامل ژنتیکی هم در ابتلای فرد به این بیماری دخیل هستند که درصد بسیار کمی از مبتلایان به این بیماری را شامل می شود.

در صورتی که احساس می کنید شما و یا هر یک از اطرافیانتان دچار دیابت خاموش شده اید، بهتر است هر چه سریعتر برای معاینه و دریافت مشاوره به کلینیک دکتر سلیمی مراجعه فرمایید. چرا که قبلا هم بیان شد که آگاهی از پیش دیابت و شناخت علائم دیابت خاموش ، می تواند شما را از گزند ابتلا به دیابت نوع دو در آینده محفوظ بدارد.
دیابت بارداری:
یکی دیگر از انواع شایع دیابت، دیابت بارداری می باشد. همان طورکه از نام این بیماری هم پیداست، این نوع دیابت مربوط به دوران بارداری می باشد.
این دیابت در حالتی رخ می دهد که افزایش قند خون فرد برای اولین بار در دوران بارداری مشاهده می شود. حدود چهار درصد از مادران باردار در سراسر جهان در دوران بارداری دچار این نوع دیابت می شوند. تاکنون علت مشخصی برای بروز دیابت در دوران بارداری پیدا نشده است.
اما گاهی ممکن است به سبب وجود برخی از نشانه ها، از ابتلای فرد به دیابت در آینده ای نزدیک اطلاع یافت. پیشگیری و کنترل این نوع دیابت در دوران بارداری امری بسیار حیاتی محسوب می شود.
چرا که عوارض این بیماری ممکن است موجب آسیب جدی به مادر و جنین شود. دیابت بارداری، حالت عدم تحمل گلوکز است و با وجود ناسازگاریش با بدن فرد در زنان باردار بدون سابقه دیابت ظاهر میشود.
بعد از دو بار آزمایش در صورتی که میزان گلوکز موجود در خون سیاهرگ فرد ناشتا بالاتر از حد مجاز باشد، می توان گفت که این فرد دچار دیابت بارداری شده است.
ممکن است در دوران بارداری به سبب ترشح لاکتوژن های جفتی، حساسیت های ایجاد شده در بدن برای انسولین کاهش یابد و زمینه ساز بروز و ظهور این بیماری شود.
معمولا زنان باردار به سبب تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، میزان قند خون بیشتری را در دوران بارداری در بدن خود دارند
معمولا زنان باردار به سبب تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، میزان قند خون بیشتری را در دوران بارداری در بدن خود دارند و در برخی موارد اختلال عدم تحمل گلوکز موجب می شود تا فرد باردار دچار دیابت بارداری شود. ممکن است دیابت روی رشد جنین در طول دوران بارداری تاثیر بسیار زیادی داشته باشد.
در صورتی که دیابت بارداری در اوایل بارداری زن اتفاق بیفتد، ممکن است نوزاد دچار نقص مادرزادی پس از فارغ شدن شود و یا حتی در مواردی خطر سقط جنین هم وجود دارد.
تاثیرات دیابت در دوران بارداری بر مغز و قلب نوزاد دیده خواهد شد. در سه ماهه دوم و سوم بارداری ممکن است به سبب بروز دیابت بارداری، نوزاد دچار رشد بیش از حد در شکم مادر شود.
وجود نوزادی بزرگ در شکم مادر ممکن است زایمانی سخت و پردرد را در پی داشته باشد
وجود نوزادی بزرگ در شکم مادر ممکن است زایمانی سخت و پردرد را در پی داشته باشد و در این حالت باید از عمل سزارین برای خارج کردن نوزاد از شکم مادر استفاده کرد.
همچنین تغذیه بیش از حد برای جنین ممکن است سطح انسولین خون جنین را افزایش بدهد که این امر موجب می شود تا پس از زایمان، نوزاد دچار افت شدید قند خون شود. بیشتر مادرانی که در معرض ابتلا به دیابت بارداری هستند، پیش از بارداری دچار اضافه وزن بوده اند.
برای کنترل و درمان دیابت بارداری می توان از پیشگیری بروز دیابت خاموش در مادر اقدام کرد. توصیه می شود برای آگاهی از وضعیت مادر و جنین در دوران بارداری حتما از مشورت پزشکان و متخصصان در این زمینه بهره برده شود. کلینیک دکتر سلیمی آماده ویزیت و مشاوره در این زمینه می باشد.
توصیه هایی برای پیشگیری از دیابت بارداری
برای کنترل و درمان دیابت بارداری توصیه می شود که روزانه به طور منظم مادران باردار اقدام به پایش قند خون خود کنند تا در صورت وجود مشکل، عکس العملی مناسب بروز دهند.
رعایت رژیم غذایی هم از جمله اموری است که برای مادران باردار بسیار مهم است. معمولان پزشکان توصیه می کنند تا مادران بارداری که دچار دیابت بارداری شده اند، کالری دریافتی روزانه خود را در چند نوبت منظم و به طور مساوی توزیع کنند.
در اینجا باید به تاثیر بسیار بالای ورزش و فعالیت بدنی هم اشاره کرد. مادران باردار باید به طور منظم اقدام به ورزش های روزانه کرده و فعالیت های بدنی خود را افزایش دهند.
پیاده روی
در طول دوران بارداری به دلیل محدودیت هایی که برای زنان باردار وجود دارد، بهترین و سالم ترین ورزش پیاده روی می باشد. در حین بارداری باید میزان افزایش وزن هم به طور منظم بررسی شود.
زنان بارداری که دچار چاقی هستند، باید در حد توان سعی کنند تا در دوران بارداری کمترین میزان افزایش وزن را داشته باشند. در برخی از موارد ممکن است پزشک معالج به سبب کنترل افزایش خون، اقدام به تجویز انسولین برای زنان باردار بکند که در این صورت باید تزریق انسولین به طور منظم صورت پذیرد.
این نکته هم باید در نظر گرفته شود که در دوران بارداری، افزایش فشار خون، سمی مهلک برای مادر و فرزند محسوب می شود و اگر در این حالت زن دچار قند خون بالا هم باشد، تاثیر این سم دوچندان خواهد بود.
برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دیابت برداری و علائم دیابت خاموش ، می توانید به کلینیک دکتر سلیمی مراجعه فرمایید.

انواع متفرقه دیابت:
سه مورد مذکور جزو شایع ترین انواع دیابت در بین مردم جهان می باشد. غیر از موارد گفته شده، انواع دیگری از دیابت نیز وجود دارد که بسیار نادر می باشد. معمولا این نوع دیابت ها خیلی در بین مردم شناخته شده نیستند اما برخی از این دیابت ها را می توان در هنگام بروز پیش دیابت و یا همان دیابت خاموش، شناخت.
البته در برخی از دسته بندی ها، دیابت خاموش را جزو یکی از انواع متفرقه دیابت به حساب می آورند اما بنا بر نظر اکثر پزشکان، دیابت خاموش را می توان به عنوان پیش دیابت برای انواع مختلف دیابت شناخت و با عکس العمل مناسب از پیشروی این نوع دیابت در بدن جلوگیری کرد.
همان گونه که گفته شد، سه مورد ذکر شده شایع ترین انواع دیابت در بین مردم جهان می باشد و سایر انواع به دلیل ندرت ابتلای افراد به این دسته از دیابت ها در اولویت های بعدی قرار دارند.
از جمله انواع متفرقه دیابت
از جمله انواع متفرقه دیابت می توان به: اختلال ژنتیکی عملکرد انسولین، نواقص ژنیتکی در سلول های بتا، اختلالات غدد درون ریز، بیماری های مرتبط با پانکراس برون ریز، عفونت های سرخک و سایتومگالو ویروس، سندرم استیف من، سندروم داون و کلایفر، دیابت نوع یک و نیم، دیابت نوع سه، دیابت خود ایمنی شدید، دیابت مقاومت انسولینی شدید، دیابت خفیف مرتبط با چاقی، دیابت خفیف مرتبط با سن و … اشاره کرد.
موارد اخیر ذکر شده را می توان جزو نادرترین انواع دیابت در بین مردم دانست که برخی از این دیابت ها به موارد سه گانه مشهور دیابت مرتبط هستند و گاهی ممکن است برخی از پزشکان معالج در تشخیص این دیابت ها دچار اشتباه شده و با یکی از موارد سه گانه مشهور اشتباه گرفته شود.

به همین دلیل توصیه می کنیم در صورتی که در خود و یا اطرافیانتان کوچکترین علائمی از هر یک از انواع دیابت مشاهده می کنید، هر چه سریعتر با پزشکان متخصص در این زمینه مشورت داشته باشید.
کلینیک دکتر سلیمی آماده ویزیت و مشاوره و همچنین تست قند خون برای تشخیص انواع دیابت می باشد. در صورتی که در زمان دیابت خاموش بتوانید فرایند درمان خود را شروع کنید، ممکن است در آینده از ابتلا به این بیماری در امان باشید. اما ممکن است به سبب غفلت و عادی انگاری علائم دیابت خاموش ، گریبانگیر این بیماری و عوارض احتمالی آن شوید.
علائم ابتلا به دیابت و دیابت خاموش چیست؟
علائم ابتلا به هر یک از انواع مختلف دیابت تقریبا یکسان می باشند. در این زمینه نمی توان هر یک از انواع دیابت را با علائمی جداگانه معرفی کرد. همان طور که بیان شد، تشخیص پیش دیابت و یا دیابت خاموش می تواند نقش به سزایی در عدم ابتلای فرد به هر یک از انواع دیابت را داشته باشد.
پس آگاهی از علائم دیابت خاموش می تواند به عنوان راهنمایی برای مقابله با دیابت همراه ما باشد. در ادامه با چندی از مهم ترین نشانه های انواع مختلف دیابت آشنا می شویم.
خستگی و بی حالی مکرر:
قبلا هم بیان شد که عدم وجود انسولین کافی در خون موجب خواهد شد که سلول های بدن وظائف خود را به خوبی انجام ندهند. همین امر باعث می شود تا فرد به طور مداوم احساس بی حالی و بی میلی نسبت به انجام امور روزانه داشته باشد. چرا که سلول های بدن کار خود را به درستی انجام نمی دهند.
البته بی حالی مقطعی و گذرا نشان از ظهور دیابت و کمبود انسولین در خون شما ندارد و ممکن است عوامل دیگری نظیر خستگی ناشی از کار زیاد در این امر دخیل باشند. در صورتی که احساس خستگی و بی حالی مداوم و روزانه دارید، بهتر است با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید.
بروز حالت افسردگی گذرا:
وجود گلوکز با نسبت زیاد در خون ممکن است حالات روحی انسان را تحت تاثیر قرار دهد. این حالات بیشتر به شکل افسردگی ظهور پیدا می کنند و نکته ای که در اینجا وجود دارد، این است که این افسردگی به صورت کاملا مقطعی و لحظه ای می باشد.
به گونه ای که حتی ممکن است در یک میهمانی شاد، به طور ناگهانی دچار ناراحتی شدید شده و پس از چند دقیقه حالتان دوباره مساعد گردد. وجود چنین حالاتی نشان از بالا بودن میزان گلوکز خون شما دارد.
تاخیر فراوان در بهبود زخم:
یکی از اصلی ترین نشانه های دیابت، تاخیر در بهبود یافتن زخم های بدن می باشد. معمولا افرادی که دچار دیابت هستند، سعی می کنند تا حد امکان از بروز زخم خونی در بدن خود جلوگیری کنند.
چرا که شاید پیدایش یک زخم بسیار کوچک روی بدن، ماه ها فرد را به خود درگیر کند و با کوچکترین تحریکی زخم دوباره سر باز کند. افرادی که دچار دیابت خاموش هستند، در صورت برداشتن زخم متوجه خواهند شد که مدت بهبودی زخمشان از حالت طبیعی بیشتر است و این نشانه، علامتی برای هوشیاری فرد و اقدام به پیشگیری و درمان دیابت می باشد.

عفونت های ادراری و رفتن به دستشویی به طور مکرر:
افزایش میزان قند در ادرار نشان از بالا بودن گلوکز خون دارد. این امر موجب می شود تا باکتری های زیادی در ناحیه تناسلی جمع شود که موجب عفونت ادراری خواهد شد.
همچینن تکرر ادرار هم به این دلیل رخ می دهد که سیستم گوارشی بدن و به خصوص کلیه در برابر گلوکز بالا واکنش نشان داده و اقدام به دفع آن می کند.
دفع این حجم از گلوکز از بدن موجب می شود تا بیمار به طور محسوسی متوجه شود که بیش از قبل نیاز به دفع ادرار دارد که یکی از نشانه های بالا بودن قند خون است و مراجعه به پزشک در این حالت بهترین کار ممکن می باشد.
تشنگی و گرسنگی زیاد:
میزان بالای گلوکز در خون موجب می شود تا بدن و سیستم گوارشی برای دفع این حجم از گلوکز تقاضای آب داشته باشد. همین امر موجب می شود تا فردی که دچار دیابت خاموش شده است، به طور مکرر آب بنوشد.
همچنین ماهیچه ها و سلول های بدن نیز به خاطر عدم جذب گلوکز مورد نیازشان احساس بیشتری به دریافت انرژی دارند که موجب می شود تا درخواست ترشح هورمون گرلین را داشته باشند.
هورمون گرلین هورمون گرسنگی است که به سبب ترشح این هورمون در معده انسان، فرد احساس گرسنگی می کند و در این حالت چون سلول های بدن نمی توانند گلوکز مورد نیاز خود را برای انجام وظائفشان تامین کنند، درخواست ترشح هورمون گرلین از سوی معده صادر می شود.
چرا که بدن احساس می کند که گلوکز در خون برای جذب وجود ندارد. در حالی که گلوکز وجود دارد اما به سبب کمبود انسولین، سلول های بدن توانایی جذب گلوکز را ندارند.
مشکلات بینایی:
یکی دیگر از نشانه های عمومی ابتلای فرد به دیابت خاموش، مشکلات عدیده ای در بینایی می باشد. دیابت موجب می شود تا رگ های خونی پشت چشم انسان مسدود شود که این امر به سبب وجود میزان گلوکز بالا در بدن اتفاق می افتد.
اولین مشکلی که در این حالت برای فرد مبتلا پیش می آید، تاری دید و سرگیجه به طور جزئی می باشد. اما در صورتی که این امر جدی گرفته نشود، ممکن است در آینده سبب بروز عوارض بدتری شود.
در صورتی که هر یک از علائم مذکور را دارید، توصیه می کنیم برای پیشگیری از دیابت خاموش، به کلینیک دکتر سلیمی مراجعه کنید تا آزمایشات لازم روی شما انجام شود.

سخن آخر
دیابت خاموش یا پیش دیابت را می توان به عنوان زنگ خطری شناخت که نسبت به ظهور بیماری دیابت در آینده هشدار می دهد. نکته مثبتی که در مورد دیابت خاموش وجود دارد، این است که شناخت به موقع و مناسب این بیماری توسط متخصصین این عرصه موجب می شود تا اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به دیابت انجام شود و از این طریق دیابت را می توان قابل درمان دانست.
البته به شرطی که واکنشی مناسب در زمان مناسب و به وسیله راهنمایی افراد متخصص صورت پذیرد. توصیه می کنیم که برای چکاپ سلامتی خود و پیشگیری از انواع دیابت وشناخت علائم دیابت خاموش ، به کلینیک دکتر سلیمی مراجعه فرمایید.
برای اطلاع از جزئیات دقیق هزینه عمل اسیلو در بیمارستان دولتی نجمیه از صفحه هزینه عمل اسلیو در بیمارستان نجمیه دیدن کنید.
برای اطلاع از جزئیات هزینه این عمل در بیمارستان
منبع: