در این مقاله، به معرفی و بررسی انواع شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک خواهیم پرداخت.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
در مقاله جامع شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک، می خواهیم در خصوص مواردی صحبت کنیم که می تواند ما را در هموار کردن سختی های این رژیم غذایی، راهنمایی و راهبری کند،
زیرا اگر اطلاعات جامعی در مورد شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک و دیگر موارد مهم و سوال خیز داشته باشیم، قطعا می توانیم روش مناسب و راحت تری را در طی رژیم غذایی کتوژنیک طی نموده و به سلامتی و کاهش وزن خود کمکی شایان کرده باشیم و در کنار آن بتوانیم در همین رژیم غذایی کتوژنیک، از بعضی شیرینی ها نیز استفاده نماییم.

افزایش مصرف مواد غذایی چرب
در جامعه امروز که به سبب افزایش مصرف مواد غذایی چرب و همچنین عدم تحرک کافی، روز به روز میزان و تعداد افرادی که به اضافه وزن دچار شدهاند در حال افزایش است، قطعاً یکی از مهمترین مواردی که در ذهن تمام این افراد به وجود میآید، این سوال می باشد که چه راه هایی برای کاهش وزن و از بین بردن اضافه وزن و یا حتی چاقی خود، وجود دارد و ما می توانیم از چه طریقی، از عوارض چاقی و اضافه وزن در بدن خود جلوگیری نماییم و خطر آن را تا حد امکان کاهش دهیم.

پس با ما در مقاله جامع شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک همراه باشید تا به اطلاعات جامع و کاربردی مناسبی برای انجام اصولی این رژیم غذایی موثر دست یابید و از تاثیرات این رژیم غذایی در بدن و همچنین تاثیر رژیم غذایی کتوژنیک در کاهش بی ام آی بالا مطلع گردید. در این مسیر، از تجربیات آقای دکتر مهدی سلیمی نیز بهره مند می شویم. دکتر مهدی سلیمی، از برترین پزشکان در زمینه گوارش می باشند.
همچنین دکتر سلیمی، از معتبرترین متخصصین انواع جراحی های لاغری به شمار می آیند. پس با مقاله شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک همراه ما باشید تا به تمام سوالات گوناگون در این زمینه به صورت دقیق و کاربردی پاسخ دهیم.
شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک

عناوین مقاله:
رژیم غذایی چیست؟
رژیم غذایی کتوژنیک به چه معناست؟
تاریخچه رژیم غذایی کتوژنیک را بیان نمایید.
اهمیت شیرینی ها در رژیم غذایی کتوژنیک را توضیح دهید.
روش انجام رژیم غذایی کتوژنیک چگونه است؟
چه شیرینی هایی در رژیم کتوژنیک مجاز محسوب می شود؟
چه شیرینی هایی در رژیم غذایی کتوژنیک ممنوع می باشند؟
بی ام آی چیست و بالا بودن آن چه عوارضی را در پی دارد؟
چگونه می توانیم بی ام آی را در خود اندازه گیری کنیم؟
راه حل از بین بردن بی ام آی بالا چیست؟
آیا جراحی های لاغری، به کاهش بی ام آی کمک می کنند؟
نتیجه گیری
رژیم غذایی چیست؟
برای آن که بخواهیم در مورد شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک با هم صحبت کنیم، ابتدا باید در مورد ماهیّت خود رژیم غذایی مطالب بیشتری را بیان نموده تا با شناخت اصولی از رژیم غذایی بتوانیم با دست پرتر و شناختی جامع تر به مواردی که در بالا مطرح نموده ایم، پاسخ داده و اهمیت آن ها را از همه جهات درک کنیم.
پس ابتدا باید در مورد رژیم غذایی، مطالب جامعی را در مورد ماهیت رژیم غذایی و تاثیر آن بر بدن به دست آوریم و سپس به ترتیب به سوالات بالا پاسخ داده تا اطلاعاتی جامع و همه جانبه ای نسبت به رژیم غذایی و به خصوص، رژیم غذایی کتوژنیک به دست آوریم.

رژیم غذایی در واقع به نوع و میزان غذایی گفته میشود که به صورت معمول و طبیعی ما در طی روز مصرف می کنیم
حال اگر بخواهیم ابتدا به ماهیت و چیستی رژیم غذایی پاسخ دهیم، باید بدانیم که رژیم غذایی در واقع به نوع و میزان غذایی گفته میشود که به صورت معمول و طبیعی ما در طی روز مصرف می کنیم تا انرژی و کالری مورد نیاز برای سوخت و ساز و انجام فعالیتهای روزانه خویش را به دست آوریم و از این طریق زندگی سالم و سلامتی را تجربه کنیم.
پس رژیم غذایی، در واقع موضوعی است که بر محور خوراک و غذای روزانه ما می چرخد و عوامل مختلف بدنی و محیطی می توانند در این رژیم غذایی موثر بوده و یا بر میزان مصرف آن، افزایش و یا کاهش ایجاد کرده و همچنین بر اثر عوامل مختلف، نوع غذا نیز میتواند متفاوت باشد
که در مقاله جامع شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک، دقیقاً می خواهیم به اهمیت شیرینی ها در رژیم غذایی کتوژنیک پرداخته و سپس بدانیم که چه نوع شیرینی برای رژیم کتوژنیک مناسب بوده و دلیل این مناسب بودن و یا مجاز بودن مصرف این نوع شیرینی ها در رژیم کتوژنیک چیست؟
از نظر عرف جامعه، رژیم غذایی به نوعی رعایت اصولی و دستوری در مورد میزان و نوع غذای روزانه ما برمی گردد
اگر بخواهیم در مورد رژیم غذایی یک مقدار تخصصیتر صحبت کنیم و مطالبی را بیان کنیم، باید بگوییم که از نظر عرف جامعه، رژیم غذایی به نوعی رعایت اصولی و دستوری در مورد میزان و نوع غذای روزانه ما برمی گردد که در این باره ممکن است متخصصین مختلفی از جمله متخصصین تغذیه، دستورات خاصی را بر حسب نوع بیماری و یا شرایط بدنی ما برای ما تجویز نمایند
و به نوعی با انجام رژیم درمانی که به معنی مصرف کنترل شده مواد غذایی و همچنین میزان این مواد غذایی میباشد که بایستی برای رسیدن به مطلوبیت و سلامتی و همچنین برای کاهش عوارض ناشی از چاقی مفرط و یا از بین بردن لاغری بیش از حد خود تلاش نماییم.
پس بر مبنای همین تعریف، رژیم غذایی می تواند جایگاه بسیار مهمی را در زندگی ما داشته باشد زیرا از نظر متخصصین همچون دکتر سلیمی، نوع مواد غذایی که ما مصرف می کنیم و یا میزان مصرف مواد غذایی بر حسب کالری که در روز دریافت می کنیم و همچنین میزان سوخت و ساز و فعالیتی که برای مصرف این میزان کالری در طی روز داریم، همگی میتواند بر روی سلامتی و تناسب اندام ما تأثیر زیادی داشته و آن را کاهش و یا افزایش دهد.
رژیم غذایی برای افرادی که دچار اضافه وزن و یا چاقی می باشند، بیشتر توصیه شده و از این رو برای رفع خطر ناشی از چاقی، برای این گونه افراد لازم و یا حتی ضروری است
تا این قسمت دریافتیم که معمولاً رژیم غذایی برای افرادی که دچار اضافه وزن و یا چاقی می باشند، بیشتر توصیه شده و از این رو برای رفع خطر ناشی از چاقی، برای این گونه افراد لازم و یا حتی ضروری است، اما ناگفته نماند که اگر رژیم غذایی زیر نظر متخصصین امر تغذیه به انجام نرسد
و یا با در نظر گرفتن شرایط بدنی خود صورت نپذیرد، قطعاً میتواند حتی آسیب زا و خطر آفرین نیز باشد و ما باید با در نظر گرفتن شرایط خود و یا با اندازه گیری بی ام آی بدن خود و سپس با راهنمایی متخصصین این حوزه همچون دکتر سلیمی، نسبت به انجام یک نوع رژیم غذایی خاص مانند رژیم غذایی کتوژنیک و دیگر روش های رژیم غذایی اقدام نماییم.
پس میتوان گفت که تمام انسان ها در طی روز نوعی رژیم غذایی خاص و یا پراکنده را دنبال می کنند اما عده ای از افراد بر اساس شرایط بدنی خود و همچنین بیماری هایی که با آن درگیر هستند، زیر نظر متخصصین این امر، به نوعی رژیم غذایی مخصوص و یا برنامه غذایی اصولی که بر مبنای شرایطی که برای آن ها به وجود آمده است، عمل می کنند.
همچنین دانستیم که رژیم غذایی می تواند به رژیم های گیاهی و یا رژیم های لاغری، رژیم های کنترل بیماری هایی مانند دیابت و یا حتی به رژیم های افزایش وزن و چاقی مربوط شود.
با ما در مقاله جامع شیرینی مجازدر رژیم کتوژنیک همراه باشید تا در ادامه، به سوالات تخصصی تری پاسخ دهیم.
رژیم غذایی کتوژنیک به چه معناست؟
حال که با اهمیت و فواید و همچنین انواع رژیم غذایی آشنا شده ایم ، باید بدانیم که اصولاً رژیم غذایی کتوژنیک به چه معنایی می باشد و کتوژنیک چگونه می تواند روی بدن ما تاثیر داشته باشد و به سلامتی ما کمک نماید؟
در این باره باید بدانیم که اصولاً از نظر علمی، رژیم غذایی کتوژنیک که به نوعی رژیم غذایی گفته می شود که بدن در آن به جای مصرف قند که غذای اصلی و محبوب بدن می باشد، وادار می شود تا چربی های خود را به جای قند سوزانده و از طریق سوخت و ساز چربی بتواند انرژی مورد نیاز برای انجام فعالیت های روزانه خود را به دست آورد. در واقع رژیم غذایی کتوژنیک، نوعی رژیم غذایی است که با نام دیگری همانند رژیم کتون زا و یا نام رژیم پرچربی نیز معروف می باشد.
در این سبک از رژیم غذایی، فرد رژیم گیرنده به جای مصرف قند، از چربی و پروتئین استفاده میکند و سعی میکند تا جایی که به بدن او آسیب جدی نرسد و زیر نظر متخصصین این امر همچون دکتر سلیمی، از مواد غذایی که دارای قند زیادی می باشند، پرهیز نموده و قند ناشی از مصرف مواد غذایی را در بدن خود بسیار کاهش دهد تا هنگامی که بدن، قند کافی برای سوزاندن در اختیار نداشته باشد و مجبور شود به جای آن، از منابع انرژی دیگری که در رأس آن ها چربی قرار دارد، استفاده کند.
درمان بیماری های مختلف
همچنین این نکته نیز حائز اهمیت است که بدانیم از رژیم غذایی کتوژنیک برای درمان بیماری های مختلفی همچون صرع مقاوم به درمان در سنین پایین و کودکی استفاده میشود که این مورد نیز باید زیر نظر متخصصین این حوزه که تجربه و علم کافی را در این زمینه دارند، به انجام برسد.
اگر بخواهیم از نظر علمی تری در مورد رژیم غذایی کتوژنیک با یکدیگر صحبت کنیم، باید این نکات را بدانیم که در حالت معمولی، انرژی بدن از طریق گلوکز که نوعی قند ساده و تجزیه شده از مواد غذایی در خون ما میباشد، تامین میشود و در واقع گلوکز که یک نوع قند می باشد، اصلی ترین وعده غذایی سلول های بدن ما را تشکیل می دهد و تا در بدن ما قند به میزان کافی وجود داشته باشد، سلول های بدن ما از موارد دیگر برای تامین انرژی استفاده نمی کند
و همین امر باعث میشود تا چربی ها و مواد دیگری که ما در طی روز به همراه مواد قندی مصرف می کنیم، در وهله های بعدی قرار گرفته و چون میزان قند مصرفی ما در طی روز بالا می باشد، این میزان چربی و پروتئین در اندام ها و اعضای مخصوص ذخیره چربی و … ذخیره شده و از این طریق باعث چاقی و اضافه وزن و همچنین از دست دادن تناسب اندام مطلوب ما شود و همچنین باعث بیماری هایی مانند فشار خون، انسداد رگ های خونی ، بیماری کبد چرب و دیگر موارد گردد.
نرساندن قند و یا همان گلوکز به سلول های بدن
پس در رژیم غذایی کتوژنیک، ما دقیقاً روی همین نکته دست می گذاریم و با نرساندن قند و یا همان گلوکز به سلول های بدن، کبد خود را مجبور می کنیم که از دیگر ذخایر انرژی بدن همانند چربی و یا پروتئین استفاده نمایند و از این طریق به سلامتی ما کمک شایانی کند.
از نظر علمی، وقتی میزان قند موجود در خون که به گلوکز معروف می باشد کم باشد، کبد ما مجبور می شود برای دریافت انرژی و رساندن آن به سلول ها، از منابع دیگر بدن همانند چربی ها استفاده کند و چربی ها را در طی واکنشی به اسید چرب و همچنین اجسام کتونی تبدیل سازد

که به همین دلیل، یکی از نام های رژیم غذایی کتوژنیک، رژیم غذایی کتون زا نیز می باشد که در واقع به ما نشان می دهد در این نوع از رژیم غذایی، کتون در بدن از فرآیند سوخت و ساز چربی به دست میآید و همین کتون در بدن به جای گلوکز به مصرف سلول می رسد و انرژی سلول را تامین می کند.
با ما در ادامه مقاله جامع شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک همراه باشید تا ببینیم که چگونه رژیم غذایی کتوژنیک می تواند بیماری های همانند صرع را در بدن کاهش دهد؟
در این مورد باید بدانیم که یکی از موادی که میتواند باعث کاهش حملات بیماری صرع در بدن انسان شود، افزایش مواد کتونی در خونی است که بافت های مغز را تغذیه می کند.
در واقع در رژیم غذایی کتوژنیک که با سوختن چربی ها که از فرآیند آن کتون در خون ما آزاد می شود و طبیعتا این یکی از اولویت های بدن برای تغذیه مغز می باشد، می توان کتون ها را از طریق خون برای مصرف به بافت های مغزی رساند و از این طریق و با اثری که کتون در کاهش دادن حملات صرع برجای می گذارد،
به درمان بیماری هایی همانند صرع کمک شایانی نموده و این نکته نیز دوباره حائز اهمیت است که برای انجام هر گونه رژیم غذایی همچون رژیم غذایی کتوژنیک و فهمیدن شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک و یا هر گونه خوراکی مجاز و یا تنوع در این نوع رژیم غذایی که خاصیت درمانی ویژه نیز دارد، باید به متخصصین مجرب این حوزه مراجعه نموده و پس از مشورت با آن ها و انجام دستورات آن ها دست به روش کنترل شده به این نوع از رژیم غذایی زد.
با ما در ادامه مقاله جامع شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک همراه باشید تا با پاسخ دادن به سوالاتی که در ادامه مطرح می شود، اطلاعات جامعی را در مورد نوع رژیم غذایی کتوژنیک و مواد غذایی ممنوع و یا مجاز در این نوع از رژیم غذایی به دست آورید.
تاریخچه رژیم غذایی کتوژنیک چیست؟
برای شناخت بیشتر انواع شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک، بایست با این رژیم غذایی آشنایی داشته باشیم. اگر ما بخواهیم نوعی از رژیم غذایی را به عنوان رژیم غذایی درمانی و یا تغذیه درمانی معرفی کنیم، قطعاً یکی از مهمترین و اصلی ترین آن ها رژیم غذایی کتوژنیک می باشد که در درمان بیماری های مختلفی همچون صرع و جلوگیری از تشنج ها بسیار موثر و مفید واقع می شود.

اصولاً نوع مواد غذایی که ما در طی روز مصرف می کنیم و یا همان رژیم غذایی، بسیار روی عملکرد اندام های ما تاثیر زیادی داشته و آن را بهبود می بخشد و این دستاوردی نیست که بشر در عصر امروز به آن دست پیدا کرده باشد، بلکه از دوران باستان، طبیبان مختلفی همچون طبیبان یونانی، برخی از بیماری های مهم در آن زمان همانند بیماری صرع را از طریق همین رژیم غذایی مخصوص درمان می کردند که البته در دوران باستان، به دلیل عدم تکنولوژی های امروزی، قطعاً یکی از بهترین راه های درمان و یا شاید تنها راه درمان چنین بیماری هایی، مصرف بعضی مواد غذایی و یا انجام رژیم غذایی خاص بود.
پس همان طور که اشاره کردیم، آنچه در تاریخچه رژیم غذایی کتوژنیک به عنوان یک نوع از مهمترین رژیم غذایی درمانی آمده است را می توان با روش درمان بیماری هایی همانند صرع در یونان باستان هم ریشه و یکی دانست، این طبیبان در آن زمان بیماریهای مختلفی همانند صرع را با همین انواع رژیم غذایی که امروزه به تغذیه درمانی معروف هستند، مداوا می نمودند.
بیماری صرع
و همچنین جالب است بدانیم که در رساله های قدیمی خود همانند «مجموعه نوشته های بقراطی» در بخش «بیماری های مقدس»، این دانشمند در مورد بیماری صرع به بیان مطالب مختلفی می پردازد و جالب اینجاست که زمان نگارش این مطالب در این کتاب، به حدود ۴۰۰ سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد که شاید بتوان این تاریخ و یا قبل از آن را دوره پیدایش رژیم غذایی درمانی و یا حتی رژیم غذایی کتوژنیک دانست.
در همین رساله آمده است که فردی که دچار بیماری صرع شده بود، با پرهیز کامل غذایی که شامل نخوردن و نیاشامیدن بود، با همان سرعتی که این بیماری در او ایجاد شده بود، با همان سرعت نیز این بیماری صرع در آن دوران از بین رفت و همین نشان میدهد که رژیم غذایی چقدر می تواند در درمان بیماری های مختلفی همچون صرع موثر باشد.
امروزه یکی از روشهای مهم درمان بیماری صرع، رژیم غذایی کتوژنیک می باشد که احتمالاً ریشه در علوم طبیعی باستانی خواهد داشت. عنوان مثالی دیگر، یکی از پزشکان مخصوص دربار سلوکوس اول، آورده که باید فرد مبتلا به صرع را بدون هیچ ترحمی، از خوردن و یا حتی آشامیدن منع نمود و وعده های غذایی او را به صورت چشمگیری کاهش داد و جیره هایی با اندازه های کم به این فرد رسانید تا بیماری صرع در او درمان شود.
پیشرفت علم و تکنولوژی
البته باید بدانیم که امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و روی کار آمدن پزشکان متخصص در این زمینه، قطعاً نباید به صورت خود درمانی از این نوع روش درمانی غذایی استفاده کرد و حتماً باید به متخصصین مجربی همچون دکتر سلیمی که در این حوزه علم کافی را دارا می باشند، مراجعه نمود و یا تحت نظر متخصصین تغذیه، برای درمان بیماری اقدام کرد.
پس همان طور که اشاره کردیم، رژیم غذایی کتوژنیک که نوعی رژیم غذایی درمانی و یا تغذیه درمانی است، به دوران دور برمی گردد و اوج استفاده از این نوع رژیم غذایی در دهه های ۲۰ و ۳۰ میلادی شکل گرفته بود که در آن زمان به علت نبود داروهایی که می توانست از تشنج و عوارض دیگر بیماری هایی همچون صرع جلوگیری کند، این نوع رژیم غذایی کتون زا برای درمان پیشنهاد می شد.

اما در دهه های بعدی با کشف داروهایی که می توانست از تشنج جلوگیری کند و یا آن ها را کنترل نماید، رژیم غذایی کتوژنیک که یک نوع درمان و یا کنترل بی ضرر و بدون استفاده از داروها و مواد دارویی شیمیایی بود، در جامعه کمرنگ تر شد.
اما از آنجایی که هنوز نیز نمیتوان به کودکانی که دچار بیماری هایی همچون صرع هستند، داروهای شیمیایی زیادی خوراند و چون برای این محدوده سنی، این گونه مواد شیمیایی و دارویی می تواند خطرناک باشد، پزشکان از همین روش های درمانی قدیمی همچون رژیم کتوژنیک که نوعی تغذیه درمانی می باشد، استفاده می کنند.
اهمیت شیرینی ها در رژیم غذایی کتوژنیک
در مقاله شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک، محوریت بحث ما روی مسئله انواع شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک و این قبیل رژیم های غذایی است و ابتدا باید بدانیم که اهمیت شیرینی در رژیم های غذایی به خصوص رژیم غذایی کتوژنیک به چه صورت می باشد و چرا انواع شیرینی ها در رژیم غذایی کتوژنیک دارای اهمیت خاص و ویژه است؟
همان طور که در مورد رژیم غذایی کتوژنیک در بخش های قبلی مطالب مختلفی را بیان نموده ایم، به این مورد نیز پرداختیم که در رژیم غذایی کتوژنیک و یا همان رژیم غذایی کتون زا که بر محوریت سوختن چربی به جای قند در کبد و رسیدن کتون های آزاد شده از تجزیه چربی به بدن میباشد، باعث می شویم تا روزانه با کاهش میزان قند دریافتی، طی فرایندی، اندام های مختلف بدن ما به خصوص کبد ما، به سمت تجزیه و مصرف ذخایر دیگر بدن همانند چربی روی بیاورد
و با شکستن پیوندهای اسید چرب در چربی ها و تبدیل آن به کتون، بتواند به جای گلوکز از دیگر ذخایر برای مصرف سلولی و اندام های بدن مانند مغز استفاده کند. از طرفی میدانیم که افزایش کتون در خون باعث می شود تا بیماری هایی همانند صرع کنترل گردد.
قند
پس طبق همین تعریف، به این نتیجه می رسیم که در رژیم غذایی کتوژنیک، یکی از عوامل و یا شاید مهمترین عاملی که در این رژیم بسیار دخیل و مهم واقع می شود، بحث قند می باشد
که معادن فراوان این قند را می توان در انواع شیرینی ها یافت و طبیعی است فردی که به سمت رژیم غذایی کتوژنیک می رود، باید به شدت از مصرف قندیجات از جمله انواع شیرینی ها جلوگیری کند تا با نرساندن مقدار قند کافی به بدن، بدن ما وادار شود تا از ذخایر چربی به جای قند استفاده نماید و آن را تجزیه کند و از همین طریق، هم به بهبود بعضی از بیماری ها کمک می شود
و هم باعث میشود تا چربی در بدن کاهش پیدا کرده و سلامتی و تندرستی و همچنین تناسب اندام ما به شکل مطلوبی بالا رود.
اهمیت شیرینی ها در رژیم غذایی کتوژنیک
پس اگر بخواهیم در یک جمله اهمیت شیرینی ها در رژیم غذایی کتوژنیک را مورد بررسی قرار دهیم، باید بگوییم که از نظر این گونه از رژیم غذایی و یا تغذیه درمانی، رسیدن هر گونه قند به بدن زیر نظر پزشکان متخصص و با در نظر گرفتن شرایط فرد، می تواند ممنوع باشد.
زیرا بسیاری از انواع قندها می تواند در خون به گلوکز تبدیل شده و این گلوکز به مصرف سلول برسد و بدن تا زمانی که گلوکز کامل برای مصرف دارد، به سمت تجزیه بافت های دیگری همچون چربی و آزاد کردن کتون ناشی از آن نخواهد رفت و از این طریق می توان گفت که اگر کسی رژیم غذایی کتوژنیک را در برنامه روزانه خود داشته باشد اما در کنار این رژیم غذایی بخواهد از شیرینی ها و مواد قندی نیز استفاده کند، قطعاً رژیم غذایی کتوژنیک در او بی اثر و بی ثمر خواهد بود.
در ادامه مقاله شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک، به موضوعاتی می پردازیم که با کمک دکتر سلیمی، میتواند ما را در رعایت یک رژیم غذایی کتوژنیک اصولی، راهنمایی کند.

پیشنهاد می کنیم از پست دیابت شیرین دیدن کنید.
روش انجام رژیم غذایی کتوژنیک چگونه است؟
تا اینجای مقاله شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک دانستیم که در این نوع رژیم غذایی، هدف نرساندن قند به بدن به میزان مورد نیاز است تا از این طریق، بدن را مجبور کنیم تا به جای تجزیه قند و آزاد سازی گلوکز در خون، به تجزیه بافت های دیگری مانند چربی و در نتیجه تجزیه آن و آزادسازی کتون روی بیاورد تا از این طریق به درمان و سلامتی خود تحت نظر متخصصین امر، کمک نماییم.
حال اگر بخواهیم به صورت کلی اصول رژیم غذایی کتوژنیک را بیان کنیم، باید بگوییم که اولاً در این گونه رژیم غذایی حتماً باید نظر متخصصین مجرب این حوزه که اطلاعات کافی و علمی راجع به شرایط بدن ما دارند را بدانیم تا بتوانیم با در نظر گرفتن وضعیت، اقدام به رژیم های غذایی تخصصی نماییم
اصول و محور این رژیم غذایی
و اگر پزشک متخصص به ما دستور انجام رژیم غذایی کتوژنیک را داده است، باید بدانیم که اصول و محور این رژیم غذایی همان طور که در مورد ماهیت این رژیم غذایی صحبت نموده ایم، کاهش و حتی منع مصرف مواد قندی به بدن می باشد
و به جای آن، مصرف پروتئین و چربی در دستور کار قرار می گیرد و بسیاری از بیماران که دچار مشکلات تشنجی در سنین کودکی می باشند، با دریافت رژیم غذایی و برنامه غذایی خاص که انواع غذاهایی که ما باید در طی روز مصرف کنیم یا آن غذاهایی که نباید در طی روز به مصرف برسانیم در آن نوشته شده است و مهمترین آنه ا منع مصرف غذاهای قندی می باشد، توسط پزشکان متخصص این زمینه برای فرد بیمار تجویز خواهد شد.
البته حتماً در این نوع رژیم غذایی، متخصصین با در نظر گرفتن شرایط فرد، در اصول کلی این رژیم غذایی خاص تغییراتی را ایجاد میکنند که حتماً باید تحت نظر پزشکان متخصص به انجام برسد تا در کنار افزایش تندرستی و سلامتی، به تناسب بافت های دیگر بدن آسیب خاصی نرساند و بدن بتواند در شرایطی آرام و مطمئن به سوخت و ساز چربی به جای قند ادامه دهد و مشکلی پیش نیاید.
پس حتما به شما پیشنهاد می کنیم که ابتدا با در نظر گرفتن شرایط خود و مراجعه به متخصصین مجربی همچون دکتر سلیمی، برای رفع این بیماری و شروع این گونه رژیم های غذایی کتوژنیک، طبق نظر متخصصین این حوزه اقدام نمایید.

چه شیرینی هایی در رژیم کتوژنیک مجاز محسوب می شود؟
به طور حتم میتوان گفت که مهم ترین سوال در موضوع «شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک» همین سوال می باشد که آیا می توان در رژیم غذایی کتوژنیک، از شیرینی هایی استفاده کرد و آن شیرینی ها در روند رژیم غذایی کتوژنیک اخلال ایجاد نکنند و اصطلاحاً مجاز باشند؟
این سوالی مهم است که در این مقاله به صورت کامل به آن پاسخ خواهیم داد. شما می توانید با در نظر گرفتن اطلاعات این مقاله و سپس مراجعه به متخصصین این امر همچون دکتر سلیمی، از بهترین روش ها و بهترین اطلاعات روز جامعه پزشکی استفاده نمایید.
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که نمی توانید به طور کل شیرینی جات و مواد قندی را از زندگی روزمره خود حذف کنید، باید بدانید که حتی در رژیم غذایی کتوژنیک نیز شیرینی هایی وجود دارد که برای افرادی که با برنامه غذایی کتوژنیک جلو میروند نیز می تواند بی ضرر بوده و برای این دسته افراد نیز مصرف این شیرینی ها مجاز شمرده شده و این افراد می توانند با استفاده از این دسته شیرینی ها و این مواد قندی، م میل طبیعی خود به مواد قندی را کاهش داده و همچنین در روند رژیم کتوژنیک آن ها نیز اختلالی ایجاد نشود.
به طور خلاصه سه دستی شیرینی در بازار یافت می شود که برای افرادی که از تغذیه کتوژنیک استفاده می نمایند، مجاز شمرده شده است:
الف: استویا
ب: اریتریتول
ج: زایلیتول
به این دسته از شیرینی های توجه کنید. به این گونه از شیرینی ها شیرینی های کتونی گفته می شود که در واقع شیرین کننده های مواد غذایی هستند که در قلمرو نوشیدنی ها و یا شیرینی جات کتونی قرار می گیرند.
در واقع فرد، با مصرف این گونه شیرین کننده ها و یا شیرینی ها، میل طبیعی خود به شیرینی ها را از بین برده و از طرفی با مصرف این دسته از شیرینی ها و یا شیرین کننده هایی که نام بردیم، به جای تجزیه گلوکز، کتون در بدن ایشان آزاد می شود که این فرآیند در تجزیه چربی حاصل می شود و در واقع فرد می تواند با شیرینی مصرف شده، به جای تولید گلوکز که در رژیم غذایی کتوژنیک ممنوع می باشد، کتون در بدن خود آزاد سازد که در واقع هدف رژیم غذایی کتوژنیک نیز همین آزادسازی کتون در سطح خون و تغذیه از کتون می باشد.
ما در ادامه این بخش از مقاله «شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک» در مورد این سه دسته از شیرین کننده ها و یا شیرینی جات های کتون زا آشنا می شویم:
شیرین کننده استویا
اگر بخواهیم یکی از معروف ترین دسته شیرین کنندهی کتون زا و یا اصطلاحاً شیرینی های مجاز در رژیم کتوژنیک را به شما معرفی کنیم، قطعاً استویا یکی از همین شیرین کنندههای کتون زا است که در رژیم غذایی کتوژنیک به صورت مجاز شناخته شده است
و به مصرف کننده های خود این امکان را می دهد که از طرفی مصرف شیرینی خود را تا حدی داشته باشند و از طرف دیگر گلوکز خود را کاهش داده و از طریق مصرف همین شیرین کننده نیز کتون را در بدن خود آزاد سازند و به روند رژیم غذایی و درمانی خود کمک کنند.
استویا به نوعی از گیاه گفته می شود که می توان نام دیگر آن را شیرین برگ نیز گذاشت
در واقع استویا به نوعی از گیاه گفته می شود که می توان نام دیگر آن را شیرین برگ نیز گذاشت و همان طور که از نام این گیاه پیداست، برگ های شیرین آن پس از فرآوری شدن می تواند به عنوان شیرین کننده ای کتون زا در انواع نوشیدنی ها و مواد دیگر قندی مانند کیک و شیرینی نیز استفاده شود.
همین طور باید بدانیم که موضوع جالب تر نیز اینجاست که برگ شیرین گیاه استویا حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ برابر، بیشتر از شکر که دارای گلوکز می باشد، شیرین تراست و مصرف کنندگان باید بدانند که شیرینی قابل توجهی نیز در شیرین کننده های استویا وجود دارد.
اما یکی از موارد مهمی که باید به آن اشاره کنیم، این موضوع است که برگ گیاه استویا که به این میزان زیاد نیز در خود شیرینی دارد، بدون آنک ه مراحل فراوری شدن را طی کند قابل مصرف نبوده و حتماً باید پس از طی شدن مراحل تولید و فرآوری مخصوص، به مصرف برسد؛
زیرا فلزات مختلف و مواد گوناگونی در این برگ وجود دارد که اگر ما بخواهیم قبل از مراحل فراوری کردن این گیاه و برگ، آن را به صورت مستقیم مصرف کنیم، می تواند آسیب زا و خطرناک باشد.
حالا سوالی که شاید برای ما به وجود بیاید این است که چرا استویا به عنوان یکی از مهمترین دسته های شیرین کننده بدون گلوکز و کتون زا شناخته می شود؟
پاسخ به این سوال نیز واضح است زیرا در استویا، کالری کم و همچنین کربوهیدرات کمتری نسبت به شکر وجود دارد و همین عامل باعث شده است که استویا به عنوان یکی از بهترین و مهمترین شیرین کننده های کتان زا و مجاز در رژیم غذایی کتوژنیک شناخته گردد.
همچنین جالب است بدانیم، افرادی که دچار بیماری هایی همچون دیابت می باشند نیز می توانند با خیال راحت از شیرین کننده های استویا در رژیم و برنامه غذایی خویش استفاده کنند.
لطفا از پست قرص شیرین کننده sussli دیدن کنید.
شیرین کننده اریتریتول
اگر بخواهیم در مورد شیرین کننده های اریتریتول نیز به صورت مختصر و مفید صحبت بکنیم، باید بگوییم که این گونه از شیرین کننده ها نیز به عنوان یک جایگزین محبوب برای قند و شکر مصرفی ما محسوب می شوند.
اریتریتول در واقع نوعی از قند الکلی به شمار می رود که در مواد مختلفی از جمله برخی از میوه ها وجود دارد، اما می توان معدن اریتریتول را در ذرت یافت که با انجام تغییرات مختلف ژنتیکی در این ماده غذایی به دست خواهد آمد.
همچنین باید توجه داشته باشید که مصرف بی رویه اریتریتول برای افراد می تواند خطرات مختلفی را به همراه داشته باشد و حتماً باید زیر نظر پزشکان این امر و به صورت کنترل شده مصرف شود.
همچنین افرادی که دچار آلرژی به این شیرین کننده هستند، نباید این ماده را مصرف نمایند که توسط پزشکان این حوزه مشخص خواهد شد.و این افراد بهتر است که از همان ماده شیرین کننده استویا استفاده نمایند. از طرفی می توان یکی از عوارض مصرف اریتریتول در بعضی از افراد را حساسیت پوستی دانست که در مواردی نیز گزارش شده است.

شیرین کننده زایلیتول
زایلیتول نیز از دسته شیرین کننده های مجاز در رژیم غذایی کتوژنیک محسوب می شود و از نظر میزان شیرینی باید آن را تقریباً مشابه با ساکارز دانست که البته باید بگوییم که میزان کالری و یا همان درصد کالری در شیرین کننده زایلیتول حدود ۳۳ درصد کمتر از ساکارز میباشد. به همین دلیل نیز یکی از مهم ترین و محبوب ترین شیرین کننده ها برای افرادی که دچار بیماری هایی همچون دیابت هستند، به حساب می آید.
همین عوامل باعث شده که زایلیتول به عنوان شیرین کننده مجاز در رژیم غذایی کتونی مورد مصرف قرار گیرد. جالب است بدانیم که در زایلیتول موادی وجود دارد که برای سلامت دندان های ما نیز موثر و مفید بوده و اگر به صورت تخصصی در این مورد به تحقیقات بپردازیم، خواهیم دید که زایلیتول حتی میتواند باعث عدم پوسیدگی در دندان های ما شود و روند پوسیدگی دندان ما را تا یک سوم نیز پایین بیاورد.

به همین طریق نیز می تواند به واسطه مواد معدنی که در خود دارد، مینای دندان های ما را محکم تر ساخته و به استحکام دهان و دندان ما کمک شایانی نماید.
پس به طور کل می توان گفت که این مواد شیرین کننده مجاز در رژیم غذایی کتوژنیک و افراد دیابتی را می توان به راحتی از بازار تهیه نمود و به همراه چای، نوشیدنی های بدون قند، و همینط ور مواد غذایی به میزان مشخص، برای شیرین کردن آن ماده غذایی استفاده کرد. مثلا به جای قند، به همراه چای میت وان از استویا به عنوان یک شیرین کننده عالی استفاده نمود که البته باید با نظر متخصصین این حوزه همراه باشد.
چه شیرینی هایی در رژیم غذایی کتوژنیک ممنوع می باشند؟
پاسخ به این سوال نیز واضح است، زیرا مواد قندی و شیرینی هایی که در آن ها مثلا از شکر استفاده می شود و در تجزیه آن ها به جای کتون، گلوکز در سطح خون آزاد می شود، از مواد ممنوع در رژیم غذایی کتوژنیک می باشد.

بی ام آی چیست و بالا بودن آن چه عوارضی را در پی دارد؟
bmi یا شاخص توده بدنی، راهکاری است تا ما بفهمیم که وزنمان برحسب قدمان، در چه وضعیتی قرار دارد و این شاخص به ما کمک می کند تا میزان طبیعی وزن و چربی را در بدن خود پیگیری کرده و بدانیم که چقدر با حالت نرمال و طبیعی خود فاصله داشته و باید با روش های لاغری و یا حتی چاقی تحت نظر دکتر سلیمی، خود را به حالت ایده آل شاخص توده بدنی برسانیم تا بر حسب قد خود، وزنی متناسب با این میزان از قد داشته باشیم.
پس در واقع بی ام آی (شاخص توده بدنی) یکی از بهترین راه های اطلاع یافتن از میزان چربی بدن می باشد و اندازه گیری آن بسیار آسان و ساده به انجام خواهد رسید و نیاز به آزمایشات و کتاب های مختلفی ندارد.

هر چند که برای اندازه گیری دقیق میزان بی ام آی بدن خود، باید با متخصصان این امر مشورت نماییم زیرا در اندازه گیری شاخص توده بدنی به صورت تخصصی که توسط متخصصین این امر مانند دکتر سلیمی صورت می پذیرد، شاخصه های مختلفی نیز وجود دارد که می تواند در اندازه گیری شاخص توده بدنی تاثیر بگذارد. اما به صورت کلی دو عامل وزن و قد، نقش بسیار اساسی را در اندازه گیری شاخص توده بدنی ایفا می کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله محاسبه bmi در کودکان را مطالعه کنید.
روش اندازه گیری بی ام آی
شاخص توده بدنی و یا بی ام آی، فرمولی خاص و ساده دارد که با استفاده از آن می توانیم به صورت حدودی و تقریبی میزان چربی بدن را به نسبت قد خود مقایسه کرده و اگر عدد به دست آمده از این میزان چربی (وزن) در فرمول نهایی از عدد مشخصی که حالت طبیعی را به ما نشان می دهد، بیشتر یا کمتر بود،
آن فرد دچار مشکل اضافه وزن یا لاغری بیش از حد بوده و باید برای درمان این مشکلات بر حسب شرایط خود به متخصصین این حوزه همانند دکتر سلیمی که سابقه و تخصصی بالایی در این زمینه دارد، مراجعه نماید.
معیارهای عددی مشخص در شاخص توده بدنی، از لاغری تا چاقی مفرط چگونه است؟
همان طور که قبلاً در مقاله جامع «شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک» اشاره نمودیم، در اندازه گیری bmi هر فرد می توان به اعداد مشخصی رسید که توسط متخصصین به صورت کلی تر بیان شده و اگر عدد به دست آمده در فرمول شاخص توده بدنی هر فرد در یکی از این بازه های عددی قرار گرفته و یا به یکی از این بازه های عددی نزدیک تر بود،

یعنی آن فرد به وضعیت وزن و یا بدنش به نسبت قد رشد در همان محدوده شاخص توده بدنی قرار دارد و برای رسیدن به حالت و عدد متعادل، باید وزن خود را تحت نظر دکتر سلیمی، کاهش و یا افزایش دهد. این شاخصه های ثابت که معیار سنجش قرار می گیرند، به شرح زیر می باشند.
لطفا از پست درمان قطعی قند خون بالا دیدن کنید.
در حالت کمبود وزن و لاغری بیش از حد:
باید بدانیم که شاخص توده بدنی در حالت کمبود وزن در حدود عدد ۱۸.۵ و کمتر از آن است که در این حالت می گوییم فرد دچار کمبود وزن شده است و باید با رژیم های غذایی مخصوص و مواردی که متخصصین امر تغذیه و توصیه می کنند، وزن خود را تا حالت ایده آل افزایش دهد.
در حالت نرمال و طبیعی:
همچنین باید بدانیم که شاخص توده بدنی در حالت ایده آل و طبیعی و یا استاندارد، برابر با عددی در بازه ۱۸.۵ _ ۲۴.۹ میباشد و اگر فردی پس از اندازه گیری شاخص توده بدنی خود به عددی در این بازه رسیده است، یعنی بدن او در حالت نرمال قرار دارد و میزان چربی و یا وزن وی به نسبت قد، به میزان استاندارد و نرمال است و باید سعی کند خود را در همین حالت حفظ نماید تا از این طریق، سلامتی و تناسب اندام خود را حفظ کند.

حالت اضافه وزن:
چطور باید بدانیم که اگر فردی عدد حاصل از اندازه گیری شاخص توده بدنی خود را بین ۲۵ تا ۳۰ مشاهده کند، یعنی شاخص توده بدنی او این نکته را به او میگوید که دچار اضافه وزن شده و باید با انجام رژیم های خاص و افزایش تحرک و موارد دیگر، این اضافه وزن را در خود تا عدد ۲۴ و یا شاید حتی کمتر از آن کاهش دهد.

حالت چاقی نوع ۱:
در حالتی که شاخص توده بدنی فرد عددی بین ۳۰ تا ۳۵ را در مجموع محاسبات نشان بدهد، یعنی آن فرد دچار چاقی و یا چاقی از نوع یک شده و باید به صورت جدی و منظم زیر متخصصین این حوزه مانند دکتر سلیمی، نسبت به درمانی مناسب با شرایط خویش اقدام نماید. زیرا اگر جلوی این فرایند گرفته نشود، میتواند آسیبهای مخربی را برای بدن وی به وجود آورد.

حالت چاقی از نوع ۲:
همچنین اگر عدد به دست آمده از فرمول شاخص توده بدنی در میان بازه ۳۵ تا ۴۰ باشد، یعنی متاسفانه آن فرد به چاقی نوع ۲ مبتلا شده است و به مراتب وزن بیشتری را نسبت به قد خود دارا میباشد و باید هر چه زودتر آن را کاهش داده و از این چاقی مفرط رها شود.

حالت چاقی از نوع ۳ و بسیار خطرناک:
و در نهایت اگر فردی عدد شاخص توده بدنی خود را اندازه گرفته و آن عدد، بیش از ۴۰ بود، یعنی آن فرد دچار نوعی چاقی بیمارگونه شده است که باید به صورت جدی و با سرعت بسیاری نسبت به راهکارهای پایین آوردن این اضافه وزن بسیار بالا اقدامات لازم از طرف دکتر سلیمی صورت بگیرد
که در بسیاری از موارد برای چنین افرادی، جراحی های لاغری پیشنهاد خواهد شد که می تواند با سرعت بیشتری این چاقی تهدید آمیز را در فرد کاهش داده و بی ام آی او را به حالات مناسب تر برگرداند تا فرد سلامتی خود را حفظ نموده و از آثار به شدت مخرب این بی ام آی بالا در بدن او جلوگیری شود.
لطفا از پست بهترین کلینیک درمان چاقی دیدن کنید.
عوارض بالا بودن شاخص توده بدنی با بی ام آی چیست؟
شاید این سوال برکسی پوشیده نباشد که بی ام آی بالا و یا همان شاخص توده بدنی بالا، می تواند چه آسیب هایی را به بدن وارد کند.
زیرا اگر این عدد از حالت طبیعی خود بالاتر باشد، به ترتیب فرد یا دچار اضافه وزن است و یا در مراحل بدتر دچار چاقی و حتی چاقی مفرط می شود که هر کدام از این مشکلات میتواند روی سلامتی و تناسب اندام ما به شدت تاثیر مخرب گذاشته و به اندام های مختلف ما صدمه بزند و همچنین بیماریهای مختلفی نیز میتواند برای ما به وجود بیاورد که از جمله آن میتوان به بیماری هایی همانند فشارخون، دیابت، بیماری های قلب و عروق و همچنین انواع سرطان ها و موارد دیگر اشاره کرد.

پس تا این بخش از مقاله جامع شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک، به این نتیجه رسیدیم که میزان بی ام آی بالا نیز می تواند یکی از عواملی باشد که ما را به این نتیجه می رساند که برای کاهش دادن میزان چربی بدن که در فرمول bmi قابل اندازه گیری می باشد، دست به رژیم های اصولی غذایی همانند کتوژنیک و یا حتی جراحی های لاغری بزنیم و عوارض حاصل از بی ام آی بالا را در بدن خود کاهش دهیم.
چگونه می توانیم بی ام آی را در خود اندازه گیری کنیم؟
فرمول ساده بی ام آی در واقع حاصل تقسیم میزان وزن بدن ما بر قد ما می باشد که در این فرمول، وزن ما بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد ما بر حسب متر محاسبه شده و در فرمول کلی قرار داده می شود و عدد به دست آمده، همان عدد bmi یا شاخص توده بدنی ما می باشد
که وقتی این عدد را با عددهای مشخص شده توسط متخصصین این حوزه مانند دکتر سلیمی که بازه لاغری مفرط یا چاقی مفرط را نشان می دهد، ما به وضعیت میزان چربی بدن خود آگاه شده و از آن طریق می فهمیم که باید وزن خود را کاهش و یا افزایش دهیم تا به شاخص توده بدنی مناسب دست پیدا کنیم.
راه حل از بین بردن بی ام آی بالا چیست؟
قطعا bmi بالا نشان از خطرات مختلفی می دهد که می تواند سلامتی و حتی زندگی ما را دچار تهدیدهای به شدت خطرناکی نماید و باید این تهدیدهای ناشی از بی ام آی بالا و یا چاقی را از طریق راه حل هایی که پزشکان امر تغذیه و متخصصین لاغری به ما توصیه می کنند، درمان نمود تا فرد بتواند در حالت طبیعی و سلامت، به زندگی خود ادامه داده و از آن لذت ببرد.
مثلا یکی از مهمترین مواردی که می تواند در نظر پزشکان برای ارائه راه حل متعادل نمودن bmi موثر باشد، وضعیت هر فرد به نسبت شرایط بدنی او، بیماری هایی که دارد، میزان اضافه وزن و چاقی و یا لاغری مفرط او، و غیره می باشد که می تواند تمایزهای بسیار اساسی در راه حل ها و تجویزهای پزشک متخصص ایجاد نماید.
اگر فردی دچار لاغری مفرط می باشد
مثلاً اگر فردی دچار لاغری مفرط می باشد، قطعاً برنامه متفاوتی با فردی دارد که میخواهد تناسب اندام خود را که در شاخص توده بدنی به صورت متعادل آمده است حفظ کند.
همچنین هر دوی این افراد قطعاً برنامه و تجویز متفاوتی با فردی خواهند داشت که دارای اضافه وزن می باشد و در مراحل اضافه وزن نیز فردی که دچار بیماری اضافه وزن شده است، می تواند بر حسب میزان اضافه وزن خود راهکاری متفاوت با افرادی داشته باشد که دچار چاقی از نوع یک و یا دو و یا حتی چاقی مفرط شده اند.

مثلاً همان طور که قبلا نیز اشاره کردیم، در چاقی بیمار گونه، یکی از بهترین روش های درمان، انجام جراحی های لاغری توسط دکتر سلیمی بر حسب شرایط آن فرد می باشد تا بهترین نتیجه را فرد در شرایط متعادل و مناسب تری به دست آورد.
از روش بهترین دکتر اسلیو معده در یزد نیز دیدن کنید.
آیا جراحی های لاغری، به کاهش بی ام آی کمک می کنند؟
قطعاً جراحی های لاغری توسط دکتر سلیمی نیز می تواند در مواردی که فرد دچار بی ام آی به شدت بالایی شده است، بسیار موثر و مفید باشد. زیرا در مواردی که جراحی های لاغری با دقت و با در نظر گرفتن شرایط جسمی فرد و توسط متخصصین مجرب به انجام می رسد، دیده شده که فرد با سرعت بسیار بالاتری نسبت به روش های دیگر، سلامتی خود را به دست آورده است و به بی ام آی متعادل و مناسبی دست پیدا کرده است.

اما برای انجام چنین جراحیهایی، باید حتماً با متخصصین مجرب این حوزه همچون دکتر سلیمی مشورت نمود و بر اساس میزان bmi و اضافه وزن خود و همچنین با در نظر گرفتن شرایط جسمی فرد، اقدام به این موارد دقیق و مهم نمود.
نتیجه گیری
در مقاله علمی کاربردی “شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک”، ابتدا به ماهیت رژیم غذایی پرداختیم و دانستیم که رژیم غذایی علاوه بر آن که میتواند برای ما تناسب اندام و کاهش وزن را به همراه داشته باشد، می تواند از نظر طبی و پزشکی نیز مورد استفاده قرار گیرد و جنبه درمانی پیدا کند
و در این مورد، رژیم غذایی کتوژنیک که یکی از بهترین روش های درمانی از نظر تغذیه می باشد، در یونان باستان نیز مطالبی از قبل از میلاد مسیح به دست آمده است که این نکته را و قدمت این نکته را برای ما به اثبات میرساند.
همچنین در ادامه مقاله، به ماهیت و روش رژیم غذایی کتوژنیک پرداختیم و دانستیم که در این نوع از رژیم غذایی، بدن با کاهش چشمگیر مواد قندی و گلوکز مواجه شده و به جای آن مجبور به استفاده از ذخایر چربی و آزادسازی کتون می باشد و در واقع با رژیم غذایی کتوژنیک که رژیم غذایی کتون زا نیز می گویند، می تواند بیماری های مختلفی همچون صرع را کنترل و درمان کند.
همچنین در بخش مرکزی این مقاله، در مورد رژیم غذایی کتوژنیک و شیرینی های مجاز در این رژیم غذایی صحبت نمودیم و دانستیم که شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک شامل سه دسته از شیرین کننده ها می باشد
شیرین کننده به جای قند و شکر
که با در نظر گرفتن شرایط خود و زیر نظر قرار گرفتن وضعیت جسمانی خویش، میتوانیم با مشورت پزشکان از این موارد شیرین کننده در نوشیدنی ها و خوردنی های خود به جای قند و شکر استفاده کنیم تا هم به روند رژیم کتوژنیک ما آسیب خاصی وارد نشود و هم بتوانیم میل خود نسبت به خوردن شیرینی جات را کنترل نماییم.
همچنین در انتهای مقاله جامع شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک، به ماهیت bmi پرداختیم و دانستیم که یکی از راهکارهای کاهش بی ام آی در افرادی که این عدد چاقی را در آن ها نشان می دهد، می تواند انواع رژیم های غذایی و جراحی لاغری باشد که توسط پزشک متخصص شما پیشنهاد می گردد و همچنین با خطرات بالا بودن شاخص توده بدنی آشنا شدیم.
در انتهای این مقاله، مجددا تاکید می کنیم که تمامی این روش ها باید بر طبق دستور پزشک معالج ما که تخصص کافی در این زمینه دارد همچون دکتر سلیمی، به انجام رسد تا نتیجه مطلوب بدون آسیب را برای ما به ارمغان آورد.