در این مقاله، سعی می کنیم به این سؤال پاسخ بدهیم که رژیم میوه چیست و چگونه باعث کاهش وزن می شود؟ ما را همراهی نمایید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
رژیم میوه، نوعی از رژیم های غذایی می باشد که محدودیت های زیادی در آن وجود دارد. افرادی که رژیم لاغری میوه را دنبال می کنند، تنها می توانند انواع میوه های تازه، میوه های خشک و سبزی ها را مصرف نمایند. استفاده از هر نوع غذا یا میوه پخته در طی این رژیم مجاز نمی باشد.
از شما خوانندگان محترم درخواست می نماییم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید؛ چرا که به طور جامع و کامل به موضوع رژیم میوه خواهیم پرداخت. در خصوص روش های گوناگون لاغری به ویژه جراحی چاقی، می توانید با دکتر مهدی سلیمی در ارتباط باشید.
دکتر سلیمی، معتبرترین متخصص انواع جراحی های لاغری به شمار می رود.
پیشنهاد می کنیم از پست بهترین میوه بعد از عمل جراحی معده دیدن کنید.
رژیم میوه چیست؟
افرادی که از چاقی و اضافه وزن رنج می برند و در پی روش هایی برای کاهش وزن و تناسب اندام می باشند، به منظور دستیابی به این هدف، اغلب از هر نوع رژیم غذایی برای سریعتر لاغر شدن استفاده می نمایند.
یکی از رژیم های غذایی که در این سال ها بسیار رایج شده است، رژیم میوه است. در واقع می توان گفت که رژیم میوه، یکی از سالم ترین روش های لاغری به شمار می رود که با تنوع در مواد غذایی دشوار و بسیار کم به پروسه کاهش وزن کمک زیادی می نماید.

در برخی موارد، از این رژیم غذایی به عنوان رژیم ۳۰ روزه یا سه روزه نیز یاد می کنند. افراد در طی این رژیم می توانند با استفاده از میوه های مختلف که سرشار از ویتامین های گوناگون هستند، میزان اضافه وزن خود را کاهش دهند.
مخلوطی از انواع میوه ها می تواند یکی از مناسب ترین و سالم ترین صبحانه ها برای افراد باشد. همچنین به منظور کاهش وزن و ارتقاء سلامتی بدن، بدون شک ترکیبی از میوه های مختلف، بهترین انتخاب برای وعده شام محسوب می شود.
با توجه به پژوهش های علمی، متخصصان تغذیه به همه افراد به خصوص بیمارانی که دچار چاقی مفرط می باشند، توصیه می نمایند که از حجم بیشتری میوه در برنامه غذایی خود استفاده کنند و همچنین در مورد مصرف مواد غذایی فرآوری شده و ناسالم که اغلب سبب جذب کالری بسیار زیادی می شوند، دستورالعمل هایی را ارائه می نمایند.
عمده ترین مشخصه های رژیم میوه شامل چه مواردی می شود؟
از عمده ترین مشخصات رژیم میوه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- رژیم میوه به عنوان یکی از رژیم های غذایی می باشد که میزان مصرف نمک در آن بسیار کم و یا صفر است.
- مقدار چربی تعیین شده در این رژیم هم بسیار اندک است.
- مطابق با برنامه ریزی های این رژیم، بیش از ۷۰ درصد از کالری های مصرفی در طی ۲۴ ساعت تنها با خوردن میوه های مختلف تأمین می شود. این رژیم شامل انواع میوه ها است که اغلب به اشتباه آن ها را جزء سبزیجات تقسیم بندی می نمایند.
- میوه هایی از قبیل خیار، آووکادو، زیتون، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، کدو، گریپ فروت، سیب، گریپ فروت قرمز، انواع توت، هلو، فیسالیس، گیلاس، رامبوتان، زردآلو، جک فروت، لیچی، پشن فروت، سیب ستاره ای، مانگوستین، پینو، دوریان، ریواس، کامکات، دولچه، هندوانه، نارنگی، کیوی، پرتقال، خربزه، آناناس، موز، نارگیل، پاپایا، اسفناج، گردو، فلفل تند، بادام، آسپاراگوس و لبنیات مانند ماست پروبیوتیک در این رژیم جای دارند.
در واقع خوراکی های ذکر شده جزء اصلی ترین موادی هستند که باعث کاهش وزن و لاغری در طول رژیم میوه خواهند شد.

انواع مختلف رژیم میوه چگونه است؟
انواع گوناگونی از رژیم میوه در میان افراد رواج یافته است که برخی از آن ها بسیار محدودتر می باشند.
برخی از کسانی که رژیم میوه را به منظور تناسب اندام انتخاب می نمایند، فقط میوه هایی را استفاده می کنند که از درخت افتاده و انسان ها در چیدن آن ها نقشی نداشته باشند. هدف این افراد، ممانعت از انجام هر فعالیتی است که ممکن است باعث آسیب رساندن به طبیعت شود.

گروه دیگر علاوه بر این که میوه هایی را که بدون دخالت انسان ها چیده شده را مصرف می کنند، بلکه مصرف حبوبات، غلات و دانه ها را نیز در طی این رژیم محدود می نمایند. این افراد معتقد هستند که خوراکی هایی مانند موارد ذکر شده نیز، قدرت تبدیل شدن به موجودی زنده را دارند.
دسته دیگری که از رژیم میوه پیروی می کنند، تنها در ساعات مشخصی میوه مصرف می نمایند به عنوان نمونه، قبل از وعده شام یا قبل از صبحانه.
افرادی دیگر در پیروی از رژیم متعادل تر می باشند
افرادی دیگر در پیروی از رژیم متعادل تر می باشند و در طی روز، کمی از غلات، حبوبات، دانه ها، سبزیجات و مغزیجات را هم استفاده می کنند.
برخی از افراد، رژیم سه روزه میوه را توصیه نموده و ادعا دارند که سریع ترین و ایمن ترین نوع رژیم، کاهش وزن است.
افراد دیگری هم طرفداران رژیم یک هفته ای می باشند و بر این باورند که به منظور دستیابی به نتیجه مطلوب، حتماً می بایست همراه با این رژیم، حرکات ورزشی منظم و روزانه نیز انجام گیرد.
در مجموع؛ تمام افرادی که از انواع گوناگون رژیم میوه پیروی می نمایند، باید شرایط و قواعد بسیار محدود کننده و سختگیرانه ای را مد نظر قرار دهند.
از آنجایی که محدودیت شدید در مصرف مواد غذایی منجر به ایجاد رابطه منفی با غذاها می شود، بهترین راه این است که از نوعی رژیم میوه استفاده کنید که محدودیت پایین تری نسبت به سایر گروه ها دارند و شامل میوه ها و سبزیجات مختلف می شود.
برای پیروی از یک رژیم میوه اصولی و استاندارد، مصرف کدام مواد غذایی مجاز و یا ممنوع می باشند؟
چنانچه بخواهید رژیم میوه را به صورت اصولی و درست اجرا نمایید، باید از مصرف خوراکی های ممنوع در طول این رژیم خودداری نمایید. در ادامه این قسمت، چند مورد از مواد غذایی که استفاده از آن ها در این رژیم مجاز و ممنوع هستند را ذکر می کنیم:
- در طی رژیم میوه می بایست استفاده از هرگونه حبوبات و غلات به کمترین حد ممکن برسد و یا بهتر است به صورت کلی، آن ها را از برنامه غذایی خود حذف نمایید.
- مورد بعدی که باید در طول این رژیم از مصرف آن ها خودداری نمایید، مواد غذایی و میوه های پخته شده می باشند. همچنین میوه های خشک و یا کنسرو شده نیز در این رژیم ممنوع هستند.
- مواد خوراکی فرآوری شده نباید در این رژیم مورد استفاده قرار گیرند.
- در طی رژیم میوه می بایست در طول روز، بیشتر از ۸ لیوان آب بنوشید.
- چنانچه می خواهید در این رژیم، علاوه بر کاهش وزن به یک سم زدایی قوی دست پیدا کنید، بهتر است نوشیدنی هایی از قبیل قهوه و چای و به طور کلی نوشیدنی هایی که دارای کافئین و الکل می باشند را از برنامه خود حذف نمایید.
- مورد بعدی؛ حذف کامل نمک، انواع ادویه ها و حتی انواع شیرین کننده ها می باشد.
- مصرف میوه و سبزی های تازه را در طول این رژیم به حداکثر میزان ممکن برسانید.
تنوع میوه های گنجانده شده در رژیم میوه و تأثیرات آن ها در کاهش وزن
یکی از مهم ترین اهداف افرادی که به صورت حرفه ای به حرکات بدنسازی می پردازند و یا ورزشکاران، سوزاندن چربی های انباشته شده در قسمت های مختلف بدن می باشد. بنابراین بیشتر افراد با این انگیزه به پیروی از رژیم میوه علاقه مند می شوند. این رژیم غذایی، به علت برخورداری از پایین ترین سطح کالری و افزایش فیبر، برای حذف بافت های چربی بدن و به خصوص چربی های اطراف شکم، بسیار مؤثر است.
افرادی که مبتلا به چاقی مفرط می باشند، با استفاده از میوه، مطابق با کالری ضروری و مورد نیاز روزانه می توانند با عارضه های مختلفی که به دلیل چاقی به آن گرفتار هستند، مقابله نموده و سلامت اندام های حیاتی بدن خود را افزایش دهند.
در این رژیم، میوه های مفیدی گنجانده شده است که علاوه بر دستیابی به اندام ایده آل، باعث ارتقاء سلامتی بدن می شوند.
بهتر است به این نکته اشاره نماییم که افراد رژیم گیرنده در این برنامه غذایی، باید از میوه های گوناگونی استفاده نمایند تا از این راه، نیازهای لازم بدن فراهم شوند.
آیا می دانید فواید پیروی از رژیم میوه شامل چه مواردی می شود؟
همان طور که می دانید، همه انواع رژیم های غذایی دارای معایب و مزیت های بی شماری هستند و این رژیم نیز از آنها مستثنی نمی باشد. اما دلایل افراد به منظور انتخاب رژیم میوه، با یکدیگر متفاوت هستند.

دلایلی را که در ادامه این قسمت به ذکر آن ها می پردازیم، تعدادی از موضوعاتی است که برخی از افراد برای انتخاب رژیم میوه آن ها را بیان نموده اند. بنابراین می توان آن ها را به عنوان مزیت های رژیم میوه نیز قلمداد کرد.
- کم شدن وزن اضافی
- کاهش میزان کالری مصرفی
- سم زدایی قوی و عمیق
- اجتناب از کشتن حیوانات به منظور تهیه غذا
- پیروی از رژیم میوه به دلیل آسیب کمتری که به طبیعت می رساند.
- استفاده از میوه ها که سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند. به صورت کلی بیشتر میوه ها حاوی مواد زیر می باشد:
ویتامین C:
افزایش سلامتی بافت لثه و دهان
پتاسیم:
کنترل میزان فشار خون
فولات:
افزایش تولید گلبول های قرمز خون
۷. کالری اکثر میوه ها بسیار پایین و در حد صفر می باشد. چنانچه افراد رژیم غذایی معمول خود را تغییر داده و رژیم میوه را جایگزین آن نمایند، قطعاً سطح کالری دریافتی آن ها به میزان زیادی کاهش می یابد.
۸. مقدار بسیار فراوانی از فیبر در میوه ها وجود دارد. همان طور که مطلع می باشید، در رژیم های لاغری، یکی از ضروری ترین فاکتورها، گنجاندن مواد غذایی است که سطح فیبر بالایی داشته باشد، چرا که این ماده دارای فواید بسیار زیادی از قبیل کم شدن میزان کلسترول خون، کاهش ریسک بیماری های قلبی، افزایش سلامت سیستم گوارشی و جلوگیری از یبوست و کمک به ایجاد احساس سیری در طول رژیم می باشد.
لطفا از پست میوه های مجاز در رژیم کتوژنیک دیدن کنید.
آیا می دانید معایب پیروی از رژیم میوه شامل چه مواردی می شود؟
همان گونه که در بخش قبلی به آن اشاره نمودیم، رژیم میوه مزیت های بسیار فراوانی دارد ولی افرادی که به صورت مداوم از این رژیم پیروی می کنند، با ریسک هایی نیز مواجه خواهند شد که عبارتند از:

-
کاهش مواد مغذی
برخی از افراد در طی این رژیم، با کمبود مواد مغذی ضروری بدن مواجه می شوند که موادی مانند کلسیم، چربی، امگا ۳، زینک و ویتامین هایی مانند ویتامین ب ۱۲، ویتامین D ، آهن و غیره از آن جمله می باشند.
به دنبال کاهش این مواد مغذی در بدن، علائمی مانند موارد زیر بروز می نمایند:
ضعف استخوان ها، خستگی، خشکی پوست، افسردگی، ریزش مو، ضعف روحیه، درد عضلات، بی حوصلگی، کم شدن میزان ایمنی بدن، پوکی استخوان و کاهش تمرکز.
-
کاهش پروتئین
ممکن است اغلب افراد پس از مدتی پیروی از رژیم میوه، با کاهش سطح پروتئین در بدن مواجه شوند. برخی از رژیم گیرندگان ممکن است با استفاده از آجیل ها، پروتئین ضروری بدن را فراهم نمایند ولی این مقدار از پروتئین برای بدن کافی نمی باشد. کاهش شدید پروتئین سبب بروز مشکلاتی از قبیل کم خونی، ضعف بدن، بیماری های قلبی و عروقی و ورم در اندام ها می شود.
-
افزایش شاخص گلیسمی
در میوه ها، سطح بالایی از قند طبیعی فروکتوز وجود دارد. به همین دلیل باعث افزایش شاخص گلایسمیک می شود. بنابراین در این شرایط، بروز دیابت دور از انتظار نیست.
-
پوسیدگی دندان
مطابق با برخی از پژوهش ها، افرادی که از رژیم میوه پیروی می کنند، دچار پوسیدگی های دندان می شوند. میوه هایی مانند لیموشیرین، انگور، پرتقال، لیمو ترش و میوه هایی که دارای سطح بالایی از اسید هستند و جزء مرکبات به شمار می روند، بیشتر باعث پوسیدگی دندان ها می شوند.
دو میوه برای چاقی صورت چیست؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی لینک فوق کلیک نمایید.
نمونه ای از رژیم میوه ۳ روزه
در این قسمت، یک نمونه از رژیم میوه که در مدت سه روز باید انجام شود را خدمت شما ارائه می دهیم.
برنامه ی غذایی روز اول
وعده صبحانه: چای یا قهوه، یک دوم میوه گریپ فروت، جو پرک و شیر
میان وعده اول: یک عدد میوه
ناهار: موز، سبزیجات یا کلم بروکلی و بلغور گندم
میان وعده دوم: آبمیوه ۱ لیوان متوسط
شام: ۱ عدد موز کوچک و سیب
برنامه ی غذایی روز دوم
وعده صبحانه: شیر سویا به همراه جو پرک، ۱ لیوان آبمیوه و ۱ عدد موز کوچک
میان وعده اول: ۱ لیوان آب هویج
ناهار: بلغور جو، یک عدد هویج، پنیر، نصف گریپ فروت و کلم
شام: سالاد هویج، کاهو، گوجه و آبلیمو
برنامه ی غذایی روز سوم:
وعده صبحانه: جو دوسر پرک و ۱ لیوان شیر، ۱ عدد موز متوسط
میان وعده اول: ۱ عدد سیب و کیوی
ناهار: گوجه، گل کلم و بلغور گندم
شام: سالاد همراه با میوه و نصف آووکادو و لیموترش
آیا سیب چاق کننده است؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی لینک فوق کلیک نمایید.
کاهش وزن مطلوب بعد از عمل جراحی لاغری چگونه است؟
تحقیقات پزشکی نشان می دهند که اغلب افرادی که تحت جراحی لاغری قرار گرفته اند، پس از گذشت چند ماه، وزن نسبتاً زیادی را از دست می دهند. در واقع با گذشت زمان، میزان کاهش وزن بیماران نیز بیشتر می شود.
به صورت میانگین پس از جراحی چاقی، افراد می توانند حداقل حدود ۵۰ درصد از مقدار اضافه وزن خود را به شیوه ای پایدار و دائمی کاهش دهند. البته در جراحی هایی مانند بای پس روده یا اسلیو معده، مقدار کاهش وزن به حدود ۸۰ درصد نیز می رسد.
نتایج حاصل در آزمایشات مداوم نشان می دهند که افرادی که پس از جراحی لاغری مجدداً به وزن قبلی باز می گردند، بسیار انگشت شمار هستند و چنانچه دوباره دچار افزایش وزن شوند، فقط حدود پنج درصد از میزان اضافه وزن قبلی خود را مجدداً به دست می آورند. اطلاعات تکمیلی در این زمینه را از دکتر سلیمی دریافت نمایید.

آیا افرادی که مبتلا به چاقی مفرط هستند، می توانند با رژیم غذایی، وزن اضافی خود را کاهش دهند؟
برنامه های غذایی مختلف به تنهایی قادر نیستند چاقی را در بیمارانی که دچار چاقی مرضی می باشند، بهبود دهند.
استفاده از یک رژیم غذایی استاندارد می تواند به افراد در کاهش وزن ایمن تر و کم شدن میزان قند خون، کمک زیادی نماید. ولی برنامه غذایی فقط در افرادی باعث کاهش وزن می شود که میزان اضافه وزن در آن ها حدود ۲۰ کیلو است. در واقع رژیم غذایی برای افرادی که بی ام آی بیشتر از عدد ۳۵ دارند، در بیشتر موارد، اثرگذار نمی باشد و انجام جراحی چاقی در این افراد بسیار لازم و ضروری است.
چه زمانی افراد نیازمند انجام جراحی لاغری می باشند؟
همان طور که می دانید، لاغری به وسیله برنامه غذایی استاندارد و انجام حرکات ورزشی، نیاز به مدت زمان طولانی دارد. برای بعضی از افراد نمی توان سال ها صبر کرد چرا که ممکن است از دست دادن زمان، وضعیت ایشان را بحرانی نماید. مناسب ترین و سریع ترین راه برای این بیماران، انجام جراحی چاقی می باشد. طبق مشاوره با دکتر سلیمی، افراد زیر انتخاب های درستی به منظور انجام جراحی چاقی هستند:

- افرادی که بی ام آی آن ها عدد ۳۵ و بالاتر از آن است و همچنین به بیماری های زمینه ای از قبیل پر فشاری خون، دیابت نوع ۲ و غیره مبتلا می باشند.
- بیمارانی که می بایست به سرعت، وزن اضافی خود را کاهش دهند.
- افرادی که این توانایی را دارند که سبک زندگی خود را تغییر داده و از مواد غذایی استاندارد استفاده نمایند.
- و آخرین و مهمترین نکته این است که یک جراح چاقی حاذق و متخصص مانند دکتر سلیمی، می تواند تشخیص دهد که چه کسانی به صورت قطعی نیازمند انجام جراحی می باشند. دکتر سلیمی پس از بررسی های لازم، به منظور دستیابی به نتایج موفقیت آمیز پس از جراحی های لاغری، تعیین می کنند که چه کسانی کاندید مناسبی برای جراحی لاغری می باشند.
جمع بندی
در این مقاله، پیرامون موضوع یکی از رژیم های بسیار معروف، به عنوان رژیم میوه اطلاعات کاملی را در اختیار شما خوانندگان عزیز قرار دادیم. همان گونه که بیان شد، این نوع رژیم دارای فواید بیشماری می باشد ولی تغییرات حاصل از پیروی اصولی از آن، به طور تدریجی نمایان می شود.

لازم به یادآوری است که سبزیجات و میوه ها در مقایسه با دیگر مواد غذایی، از میزان کالری بسیار پایینی برخوردار می باشند ولی توصیه می کنیم در استفاده از آن ها هم زیاده روی نکنید.
چرا که بعضی از میوه ها دارای قند فراوانی بوده و منجر به افزایش سطح قند خون می شوند. امیدواریم با استفاده از رهنمودهای این مطلب، بتوانید به شیوه ای درست و با کمک رژیم میوه، به اندام ایده آل خود دست یابید.