رژیم شوک

در این مقاله از طبق توصیه های دکتر سلیمی، درباره رژیم شوک و مزایای داشتن رژیم شوک خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

اگر مقاله های علمی را در رابطه با کاهش وزن و لاغری مطالعه نمایید، قطعاً به این نکته پی می برید که دو عامل کلیدی جهت دستیابی به سلامتی و تناسب اندام، کاهش سطح کالری روزانه و انجام فعالیت های ورزشی است.

برنامه های غذایی بسیار متعددی وجود دارند که بسیاری از آن ها، تأثیر چندانی در لاغری ایجاد نمی کند. بعضی از آن ها به صورت موقت، وزن افراد را کاهش می دهند. برخی از رژیم های غذایی هم مدعی هستند که علاوه بر کاهش وزن سریع، به تثبیت آن نیز کمک می نمایند.

از این رو، اغلب افرادی که می خواهند وزن اضافی خود را کاهش دهند، در مورد انتخاب بهترین رژیم غذایی دچار مشکل می شود.

در این مطلب می خواهیم یکی از برنامه های غذایی را که دارای تأثیرات فراوان برای کاهش وزن می باشد، به شما معرفی نماییم. رژیم شوک، همان طور که از نامش پیداست با وارد کردن شوک به بدن باعث سوزاندن چربی ها می شود.

چنانچه می خواهید اطلاعات کامل و دقیق تری را در رابطه با این رژیم معروف کسب نمایید، تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.

پیشنهاد می کنیم از پست رژیم شوک برای خارج شدن از استپ وزن دیدن کنید.

رژیم شوک چیست؟

یکی از رژیم های غذایی که به عنوان رژیم ۱۴ روزه هم معروف است، رژیم شوک نام دارد که قادر است، متابولیسم بدن افراد را دچار شوک نماید.

در واقع این رژیم، سبب بالا رفتن سرعت سوخت و ساز بدن شده که نتیجه این فرآیند، سوختن چربی های اضافی است. برخی از افراد با استفاده از این رژیم، بیش از ۱۰ کیلوگرم از وزن اضافی خود را طی مدت ۱۴ روز کاهش داده اند.

رژیم شوک چیست؟
رژیم شوک چیست؟

موضوع اساسی در رژیم شوک، کاهش کالری دریافتی است. متخصصانی که این رژیم غذایی را ابداع کرده ‌اند، معتقد هستند که ایجاد شوک در سیستم متابولیک بدن به وسیله یک برنامه غذایی کم کالری، دستگاه متابولیسم افراد را تقویت می کند که این پروسه، تا ۲۴ ماه به همین صورت باقی خواهد ماند. بنابراین رژیم شوک به افراد کمک می کند وزن به دست آمده را پس از پایان دوران رژیم غذایی نیز، تثبیت نمایند.

رژیم شوک دارای انواع مختلفی است که تمام آن ها، از خصوصیات همسانی برخوردار هستند. در واقع، خصوصیات مشترک رژیم های شوک این است که همگی کاهش وزن را از طریق کاهش کالری دریافتی ایجاد می کنند.

همین طور برای پیروی از این برنامه غذایی، افراد باید حجم زیادی از کالری های روزانه خود را کاهش دهند. در واقع افراد اجازه دارند، تنها ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کالری را در طول روز مصرف نمایند.

قوانین اصلی در تمام رژیم های شوک شامل چه مواردی می شوند؟

در مورد رژیم شوک، قوانین مخصوصی وجود دارد که می بایست به صورت دقیق اجرا شود. در این قسمت، به شرح تعدادی از این قوانین می پردازیم:

  • مصرف نوشیدنی های الکلی ممنوع است.
  • افراد می بایست در طول روز، آب بسیار زیادی را بنوشند.
  • وعده های غذایی، باید در تایم مشخص شده مصرف شوند و ترکیب غذاهای مختلف در این رژیم مجاز نمی باشد.
  • در دو روز آخر هفته، پرخوری ممنوع است. (در قسمت بعد، پیرامون این مورد، توضیحات کامل تری را بیان می کنیم).
  • طی دوران رژیم شوک، وعده ی صبحانه ثابت بوده و نمی توان در آن تغییراتی ایجاد کرد. صبحانه، شامل یک عدد از میوه های گلابی، پرتقال، لیمو شیرین است. میوه های دیگری را نیز می توان در این وعده مصرف نمود اما استفاده از موز، ممنوع می باشد.

دو عدد بیسکویت متوسط و یک فنجان قهوه یا چای هم باید در وعده صبحانه استفاده شوند. البته توجه به این نکته ضروری است که مصرف قند، شکر و شیر در این رژیم ممنوع است.

قوانین اصلی در تمام رژیم های شوک شامل چه مواردی می شوند؟
قوانین اصلی در تمام رژیم های شوک شامل چه مواردی می شوند؟

بررسی وعده های غذایی دو روز آخر هفته در رژیم شوک

در رژیم شوک، برنامه غذایی برای پنج روز در هفته تنظیم می شود. برای دو روز پایانی هفته، افراد اجازه دارند مانند روزهایی که از این رژیم پیروی نمی کردند، از غذاهای مختلف مصرف کنند.

کارشناسان رژیم شوک توصیه می کنند، افراد جهت سرعت بخشیدن به روند لاغری خود، بهتر است از پرخوری اجتناب کنند.

 برای رژیم ۱۴ روزه، این چرخه می بایست در هفته دوم نیز تکرار شود.

پیشنهاد می کنیم مقاله روزه گرفتن بعد از عمل اسلیو معده مطالعه نمایید.

آشنایی با انواع رژیم شوک

از آنجایی که این برنامه لاغری را می توان به شیوه چرخشی اجرا نمود، بنابراین مدل های گوناگونی مرتبط با طول مدت اجرای آن وجود دارند.

رژیم های دو هفته ای و یک ماهه، بیشتر مناسب افرادی است که باید شوک بیشتری را به چربی ها وارد کنند.

نوع دیگری از این رژیم به صورت یک روزه تنظیم می گردد. همچنین در روش دیگر، این رژیم در بازه زمانی سه روزه انجام می شود.

برخی از افراد معتقدند رژیم های کوتاه مدت، نتایج واضحی را نشان نمی دهد، از این رو معمولاً طرفداران رژیم های ۷ و ۱۴ روزه بیشتر هستند.

  • رژیم شوک سه روزه

مطابق با برخی نتایج بدست آمده، رژیم شوک ۳ روزه، می تواند وزن افراد را حدود ۴٫۵ کیلوگرم کاهش دهند. اغلب، افرادی از این نوع  رژیم شوک پیروی می کنند که د‌ر حال لاغری هستند. اما با استاپ وزنی مواجه شده اند.

مصرف کدام غذاها در رژیم شوک مجاز است؟

رژیم های شوک، در استفاده از مواد غذایی محدودیت هایی دارند و مشخص می ‌کنند که در هر وعده از کدام ماده غذایی، باید مصرف شود. وعده های غذایی روزانه از منابع حاوی سبزیجات، پروتئین، میوه ها، بسکویت کراکر و نان تست تأمین می گردد. همچنین مصرف فلفل و نمک در طول روز مجاز است.

مصرف کدام غذاها در رژیم شوک مجاز است؟
مصرف کدام غذاها در رژیم شوک مجاز است؟

جدا از مواردی که در ادامه ذکر می کنیم، هیچکدام از غذاهای برنامه، نباید با غذای دیگری جایگزین شود. مواد غذایی که می توان در رژیم شوک از آن ها استفاده نمود، شامل:

سبزیجاتی از قبیل: هویج، چغندر، لوبیا، شلغم، گل کلم، کلم بروکلی و کلم

غذاهای پروتئینی مانند: مرغ بدون پوست، تخم مرغ، ماهی تن، کره بادام زمینی و گوشت گاو فاقد چربی

میوه ها از قبیل: خربزه، گریپ فروت، سیب و موز

لبنیاتی مانند: پنیر چدار، پنیر کوتیج، بستنی وانیلی

نوشیدنی ها شامل: آب، نوشابه رژیمی، قهوه و چای

غلات مانند: نان تست و بیسکویت کراکر

 

شیرینی مجاز در رژیم کتوژنیک چیست؟ لطفا برای دریافت پاسخ روی سوال فوق کلیک نمایید.

مزایای رژیم غذایی شوک

پیروی از رژیم شوک باعث ایجاد فواید زیادی برای بدن می شود که از آن جمله، می ‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • عدم ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت

در طول مدت پیروی از رژیم شوک، مصرف چربی های مضر، شکر، قند و سایر شیرین کننده ها کاهش می یابد. از این رو سطح کلسترول و قند خون نیز دچار کاهش چشمگیری می شود.

بنابراین این رژیم، باعث پیشگیری از بروز سکته قلبی، دیابت نوع ۲، افزایش کلسترول بد و دیگر معضلاتی که به علت استفاده ی بیش از حد قند و چربی پدید می آید، خواهد شد.

ارتقاء سلامت ذهن

همان گونه که در فهرست خوراکی های مجاز در رژیم شوک مشاهده نمودید، همه مواد نامبرده برای ارتقاء کارکرد ذهن مؤثر هستند.

ذهن انسان ها افزون بر انرژی، برای حفظ سلامتی به مواد سالم و مفید نیاز دارد. رژیم شوک، از طریق توقف مصرف مواد مضر و افزایش سطح پروتئین، باعث پیشگیری از بیماری آلزایمر می شود.

  • افزایش سرعت در روند کاهش وزن

یکی از اصلی ترین اهداف رژیم شوک، دستیابی به لاغری در زمانی کوتاه است. البته به منظور اینکه این میزان از کاهش وزن موجب اختلال در سلامت جسمی افراد نشود، بهتر است پس از مشاوره با متخصص تغذیه آن را انجام دهند.

معایب رژیم غذایی شوک

رژیم های مختلف لاغری، همانند رژیم شوک، دارای مزایای زیادی هستند. ولی می بایست به بررسی نواقص آن ها نیز پرداخت تا علاوه بر کاهش وزن، سلامتی بدن هم حفظ شود.

معایب رژیم غذایی شوک
معایب رژیم غذایی شوک

در این قسمت، پیرامون ایرادات این رژیم، مطالبی را بیان می کنیم:

  • رژیمی با محدودیت های فراوان

همان گونه که بیان نمودیم، در این رژیم، تنوع غذایی وجود ندارد و پیروی از آن برای افرادی که مخالف یکنواختی در وعده های غذایی هستند، چندان آسان نیست. به همین علت، اغلب افراد ممکن است پس از چند روز از ادامه رژیم منصرف شوند.

  • مواجهه بدن با کمبود مواد مغذی

محدودیت هایی که در رژیم شوک وجود دارد، باعث می شود که افراد از مصرف تعداد مواد غذایی زیادی منع شوند. کمبود برخی از مواد غذایی، مخصوصاً در طولانی مدت، بدن را با کاهش مواد ضروری روبرو می سازد.

  • ضعف جسمانی

رژیم شوک یک روزه و سه روزه، مشکل خاصی برای افراد به وجود نمی آورند. ولی رژیم شوک ۱۴ روزه، ممکن است برای برخی افراد دردسرساز شود. زیرا سطح کالری مصرفی در این رژیم، بسیار محدود شده است. این مسئله سبب می شود که در طی شبانه روز احساس خستگی، گرسنگی و تهوع به سراغ افراد بیایند.

  • یک رژیم خسته کننده

در این رژیم باید مواد غذایی قبل از استفاده به صورت دقیق اندازه گیری شوند. همچنین در مواقعی که بیرون از منزل هستید هم، باید به صورت کامل رژیم را رعایت کنید. بنابراین افرادی که با این نوع برنامه های سرسختانه، سازگاری ندارند، پیروی از این رژیم ممکن است برایشان خسته کننده باشد.

لطفا از پست میوه های مجاز در رژیم کتوژنیک دیدن کنید.

جمع بندی

در این نوشتار به معرفی رژیم شوک و مزایا و معایب پیروی از این نوع برنامه غذایی پرداختیم. اغلب افراد، پس از پیروی از این رژیم به مدت دو هفته، با کاهش وزنی ما بین ۸ تا ۱۱ کیلوگرم مواجه می شوند.

جمع بندی
جمع بندی

البته مسلم است که برای حفظ سلامتی بدن، بعد از اتمام دوره رژیم هم، باید تلاش کنید و به مرور زمان مصرف خوراکی های مضر را از لیست غذایی خود حذف نمایید.

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با یک کلیک مشاوره بگیرید