رژیم برای وزن 90 کیلو

در این مقاله به بررسی موضوع رژیم برای وزن 90 کیلو خواهیم پرداخت.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

چاقی انسان ها یکی از مهم ترین مشکلاتی محسوب می شود که بسیاری از افراد با آن مواجه می باشند. متاسفانه در حال حاضر شاهد رشد روزافزون چاقی در اکثر نقاط جهان می باشیم.

ماشینی شدن کارها و رواج یکجا نشینی موجب شده است تا فعالیت های بدنی مورد نیاز برای کاهش وزن افراد صورت نگیرد. همچنین جایگزینی غذاهای آماده و فست فود با اغذیه ی مقوی و مفید برای بدن موجب شده است تا افزایش وزن اکثریت اقشار جامعه به خوبی ملموس شود.

رژیم برای وزن 90 کیلو
رژیم برای وزن 90 کیلو

انسان ها از دیر باز به فکر رفع چاقی و کاهش وزن خود بوده اند. از آنجایی که فواید کاهش وزن برای انسان ها بسیار زیاد بوده است، اکثر افرادی که دچار چاقی هستند، به فکر روش هایی برای کاهش وزن خود می باشند.

کاهش وزن از طریق ورزش، رژیم و یا جراحی های مختلف چاقی در جوامع کنونی به عنوان روش هایی برای کاهش وزن افراد در نظر گرفته شده است. در این مقاله قصد داریم تا علاوه بر ارزیابی رژیم برای وزن 90 کیلو، در مورد چاقی و جزئیات آن مطالبی را بیان کرده و روش های مختلف را برای کاهش وزن به شما پیشنهاد دهیم.

آشنایی با رژیم های مختلف غذایی و اثرات مواد غذایی مختلف بر بدن انسان

آشنایی با رژیم های مختلف غذایی و اثرات مواد غذایی مختلف بر بدن انسان می تواند به عنوان عاملی به منظور ایجاد انگیزه برای کاهش وزن شما شناخته شود. شما در هر محدوده سنی و وزنی که باشید، می توانید با اعمال برخی از رژیم های غذایی شاهد کاهش وزن خود در یک بازه ی زمانی مشخص باشید.

انگیزه ی اصلی این مقاله، آشنا ساختن شما با روش های مختلف کاهش وزن و به ویژه کاهش وزن از طریق رژیم برای وزن 90 کیلو و به بالا می باشد. ما را همراهی نمایید. توصیه می کنیم در کنار مطالعه این مقاله، مقاله رژیم لاغری 8 کیلو در یک ماه را مطالعه کنید.

 

انواع رژیم برای وزن 90 کیلو

  1. رژیم لوکرب
  2. رژیم HCG
  3. رژیم روزه داری متناوب
  4. رژیم اتکینز
  5. رژیم زون
  6. رژیم دوکان
  7. رژیم کم چربی

با کلیک بر بروی هرکدام به بخش مربوطه مراجعه کنید.

عناوین مقاله:

منظور از چاقی چیست؟

آسیب های مختلف ناشی از چاقی

چه افرادی چاق محسوب می شوند؟

نحوه ی محاسبه ی شاخص توده ی بدنی (BMI)

انواع مختلف رژیم برای وزن 90 کیلو به بالا

آیا صرفا با رژیم برای وزن 90 کیلو، می توان وزن خود را کم کرد؟

جمع بندی

 

منظور از چاقی چیست؟

قبل از این که به بررسی رژیم برای وزن 90 کیلو بپردازیم، بایستی در خصوص چاقی اطلاعاتی کسب نماییم. چاقی اصطلاحی است که در نگاه اول برای افرادی با وزن بالا به کار برده می شود. اما آیا تمامی افرادی که وزن بالایی دارند، چاق محسوب می شوند؟

این سوالی است که ممکن است ذهن بسیاری از افراد را درگیر خود کند. در ادامه ی مقاله، پاسخی جامع و کامل به این سوال خواهیم داد. بیایید ابتدا با معنی و مفهوم چاقی آشنا شویم.

منظور از چاقی چیست؟
منظور از چاقی چیست؟

وجود چربی در بدن انسان ها امری طبیعی و بلا مانع می باشد. در صورتی که چربی موجود در بدن انسان به صورت غیر طبیعی و به مقدار بیش از حد ذخیره شود، می توان گفت که فرد دچار چاقی شده است.

پیشنهاد می کنیم از پست زنان چاق و بارداری دیدن کنید.

چاقی مشکلی است که در یک نگاه کلی مساله را برای فرد پیش نمی آورد

چاقی مشکلی است که در یک نگاه کلی مساله را برای فرد پیش نمی آورد. اما اگر چاقی را به صورت دقیق مورد تحقیق و بررسی قرار دهیم، شاهد این امر خواهیم بود که بسیاری از مشکلات افراد چاق مربوط به همین معضل آنان است. در علم پزشکی، چاقی انسان بیماری محسوب نمی شود اما این امر به اثبات رسیده است که چاقی افراد، ریشه و بنیان بسیاری از بیماری ها می باشد.

بسیاری از افراد ممکن است علت چاقی را صرفا تنبلی و عدم تحرک بدانند در حالی که این تصور هر چند که در مورد بسیاری از افراد چاق صادق است، اما در مورد برخی دیگر نمی توان چنین حرفی را زد. گاهی اوقات مصرف برخی از داروها برای مقابله با بیماری های مختلف می تواند به عنوان عامل به وجود آورنده ی چاقی شناخته شود.

چاقی مشکلی است که در یک نگاه کلی مساله را برای فرد پیش نمی آورد
چاقی مشکلی است که در یک نگاه کلی مساله را برای فرد پیش نمی آورد

همچنین بسیاری از افراد به دلایل ژنتیکی و ارث بری دچار چاقی می شوند. اما به هر حال این دیدگاه نیز درست می باشد که عامل رشد چاقی در افراد، تنبلی و عدم فعالیت بدنی در کنار رژیم ناسالم غذایی می باشد. افرادی که چاق هستند، دارای بافت چربی بیش از حد نیاز بدن خود می باشند و این امر موجب درگیری چنین افرادی با بیماری های مختلف می شود.

قدم اول برای رهایی از بند اسارت چاقی، اراده ی فرد می باشد

قدم اول برای رهایی از بند اسارت چاقی، اراده ی فرد می باشد. بسیاری از افراد چاق هستند که برای رفع چاقی و کاهش وزن خود اقدام کرده اند اما در اواسط مسیر، با سستی و بی ارادگی مواجه شده و تمامی برنامه های طرح ریزی شده برای کاهش وزن خود را کنار گذاشته اند.

در صورتی که فردی قصد دارد تا وزن خود را کاهش دهد، باید در وهله ی اول تصمیمی جدی بر انجام این کار گرفته و در طول مسیر، اراده ی راسخ برای ترک چاقی داشته باشد.

قدم دوم برای موفقیت در مسیر کاهش وزن، داشتن برنامه ای منظم و اصولی برای رژیم های غذایی مختلف در کنار ورزش می باشد. هر چند که در ادامه ی مقاله رژیم برای وزن 90 کیلو، با ویژگی های یک رژیم غذایی صحیح و اصولی آشنا خواهیم شد.

قدم اول برای رهایی از بند اسارت چاقی، اراده ی فرد می باشد
قدم اول برای رهایی از بند اسارت چاقی، اراده ی فرد می باشد

طراحی رژیم غذایی

اما این نکته را در ابتدای کار باید بدانید که طراحی رژیم غذایی نیاز به تخصص و تبحر و همچنین در نظر گرفتن ویژگی های بدن دارد. به همین دلیل توصیه می شود پیش از هرگونه اقدام برای گرفتن رژیم غذایی، با متخصصان این امر مشورت شود.

حتی شما می توانید برای آن که رژیمی متناسب با ویژگی های بدن خودتان آماده کنید، تحقیقات کافی و مورد نیاز را در این زمینه انجام دهید تا با ویژگی های مختلف مواد غذایی آشنا شوید.

در این هنگام شما می توانید با توجه به ساختار بدن خودتان به منظور کاهش وزنتان، رژیمی ایده آل و متناسب را طراحی کنید. یکی از مواردی که می تواند به عنوان محرک شما در مسیر کاهش وزن به کار گرفته شود، آشنایی با مضرات چاقی می باشد.

همان طور که گفته شد، چاقی در علم پزشکی یک بیماری مستقل محسوب نمی شود اما در حالت کلی می توان گفت که چاقی عاملی به عنوان پسرفت سلامتی انسان می باشد.

طراحی رژیم غذایی
طراحی رژیم غذایی

به همین دلیل افرادی که عزم جدی برای کاهش وزن خود دارند، بهتر است در قدم اول با مضرات بی حد و حصر چاقی آشنا شوند تا از عمق فاجعه ای که در قبال سلامتی شان در انتظار است، آگاه شوند. در بخش بعدی مقاله رژیم برای وزن 90 کیلو، به بررسی اصلی ترین مضرات چاقی می پردازیم.

آسیب های مختلف ناشی از چاقی

وزن بالای افراد و چاقی آن ها را می توانیم به عنوان یکی از مسدود کنندگان راه های پیشرفت برای چنین افرادی بدانیم.

بسیاری از افرادی که با چاقی دست و پنجه نرم می کنند و گرفتار این معضل هستند، چاق بودن خود را به عنوان یک تاثیر گذار منفی در زندگی خود می دانند. تاثیر منفی چاقی در زندگی این افراد ابتدا به طرز نگرش ایشان بر می گردد.

ممکن است برخی از افراد، چاقی خود را بهانه ای برای کم کاری خود قرار دهند. اما برخی از افراد نیز در این باره به درستی قضاوت می کنند و واقعا چاقی برایشان معضلی اساسی در زندگی محسوب می شود. هر دو طیف از افراد با هر نگرشی که دارند، در صورتی که قصد رفع وزن بالای خود را دارند، باید برای این کار پیش قدم شده و امور مربوطه را به منظور کاهش وزن خود به خوبی انجام دهند.

یکی از عواملی که می تواند این افراد را برای گرفتن رژیم غذایی در کنار فعالیت های ورزشی تحریک کند، آگاهی از آسیب هایی است که چاقی بر بدن انسان وارد می کند. آگاهی از مضرات و آسیب های چاقی می تواند برای افراد چاق انگیزه بخش باشد تا هر چه سریع تر خود را از دست این معضل رها کنند.

حتی می توان گفت که آگاهی از مضرات چاقی برای تمامی افراد امری ضروری به حساب می آید؛ چرا که در صورت کسب اطلاعات کافی در مورد مضرات چاقی، شاهد این امر خواهیم بود که افراد سعی بر آن دارند تا خود را از درگیر شدن در دام چنین تهدید کننده ای برای سلامتی خود به دور نگه دارند. در ادامه مبحث رژیم برای وزن 90 کیلو، با اصلی ترین آسیب ها و مضرات چاقی برای انسان ها آشنا می شویم.

چاقی در افراد، امکان ابتلا به برخی از بیماری های روانی را تا چندین برابر افزایش می دهد:

شاید بسیاری از افراد چاقی را صرفا به عنوان عاملی تهدید کننده برای سلامت جسمی خود بدانند. اما باید گفت که چاقی در انسان ها نه تنها بر جسم و ظاهر افراد تاثیر می گذارد، بلکه ممکن است ذهن و روان این افراد را نیز درگیر خود کند. اثرات چاقی بر ذهن انسان ها تا حد غیر قابل وصفی می تواند منفی و نامناسب باشد.

ممکن است فردی به علت چاقی خود و ظاهر نامتناسب خود از حضور در جمع های دوستانه و فامیلی ممانعت ورزد که این امر می تواند سبب بروز مشکلات بسیاری همچون کمبود اعتماد به نفس و یا امثال آن شود.

چنین پیامدهایی که ناشی از چاقی فرد و ظاهر نامناسب او می باشد، ممکن است به وفور اتفاق افتاده و فرد را درگیر خود کند. برای حل این مشکل در قدم اول، فرد باید چاق بودن خود را بپذیرد و با آن کنار بیاید و سپس در پی راه چاره ای برای کاهش وزن خود باشد.

ممکن است در مورد برخی از افراد نیز این مساله چندان تاثیری بر ذهن و روان نداشته باشد. چنین افرادی چاق بودن خود را پذیرفته اند و با مشکلات ناشی از آن نیز به خوبی کنار آمده اند.

چاقی در افراد، امکان ابتلا به برخی از بیماری های روانی را تا چندین برابر افزایش می دهد:
چاقی در افراد، امکان ابتلا به برخی از بیماری های روانی را تا چندین برابر افزایش می دهد:

این افراد نیز بهتر است برای بالا بردن کیفیت زندگی خود در پی راه چاره ای برای کاهش وزن خود باشند. در حال حاضر، بهترین روش برای کاهش وزن چنین افرادی، رژیم غذایی مناسب در کنار ورزش روزانه و مستمر می باشد.

افرادی که چاق هستند، بیشتر به بیماری های مختلف قلبی دچار می شوند:

همان طور که در تعریف چاقی نیز گفتیم، چاقی موجب تجمع غیر طبیعی چربی در بدن انسان می شود. تجمع بیش از حد چربی در بدن به مرور زمان ضربان قلب را بالا می برد.

از طرفی دیگر، تجمع چربی در بدن موجب تنگ شدن عروق بدن و رگ های منتهی به قلب می شود. رسوب چربی های اضافی بدن در دیواره ی رگ های بدن موجب می شود تا فرد دچار بیماری عروق کرونر شود.

افرادی که چاق هستند، بیشتر به بیماری های مختلف قلبی دچار می شوند:
افرادی که چاق هستند، بیشتر به بیماری های مختلف قلبی دچار می شوند:

خون بازگردانده شده به قلب از طریق عروق کرونر به سوی قلب انسان حمل می شوند

خون بازگردانده شده به قلب از طریق عروق کرونر به سوی قلب انسان حمل می شوند. در صورتی که دیواره ی این عروق تنگ شود، ممکن است عملکرد قلب بیمار دچار خلل و مشکلاتی در زمینه ی پمپاژ خون به بدن شود.

وجود چنین مشکلاتی موجب می شود تا اهمیت کاهش وزن برای افراد چاق به خوبی شناخته شود. علاوه بر بیماری های مختلف قلبی که ممکن است به سبب چاقی پیش بیاید، گاهی اوقات شاهد ابتلای افراد چاق به سکته های قلبی نیز می باشیم. علت این امر نیز مربوط به تجمع چربی ها در عروق بدن می باشد.

زمانی که عروق منتهی به قلب روز به روز به سبب افزایش وزن افراد تنگ و تنگ تر می شود، ممکن است شاهد این باشیم که با ایجاد شدن کوچکترین لخته ی خون در مسیر رگ های منتهی به قلب و یا مسدود شدن لحظه ای این رگ ها، انسان دچار سکته ی قلبی شود.

در حال حاضر پزشکان یکی از اصلی ترین عوامل بروز سکته های قلبی برای انسان را چاقی می دانند. به همین خاطر از بین بردن چربی های رسوب شده بر دیواره ی رگ های بدن، یکی از واجبات مورد نیاز برای سلامتی انسان می باشد. از بین بردن این رسوبات چربی جز با کاهش وزن صورت نخواهد پذیرفت.

افراد چاق در معرض ابتلا به بیماری قند خون بالا و یا همان دیابت می باشند:

یکی دیگر از اصلی ترین مشکلاتی که افراد چاق را ممکن است درگیر خود کند، بیماری دیابت می باشد. دیابت انواع مختلفی دارد که علت بروز هر یک متفاوت می باشد.

اما در بین انواع دیابت، دیابت نوع دوم به عنوان شایع ترین نوع این بیماری شناخته می شود. دیابت به بالا بودن میزان قند یا همان گلوکز در خون انسان گفته می شود و یکی از اصلی ترین علل ابتلای افراد به بیماری دیابت، چاقی می باشد.

علت عارض شدن دیابت نوع دو بر بدن را می توان در دو دسته تقسیم بندی کرد. اولین علت این امر مقاومت سلول های بدن در برابر انسولین تزریق شده به خون می باشد. انسولین در بدن انسان جزو مواد ضروری و حیاتی می باشد که وظیفه ی آن تنظیم میزان قند خون در بدن می باشد.

در صورتی که سلول های بدن به انسولین ترشح شده در بدن مقاوم شوند، ممکن است در برابر این ماده ی حیاتی مقاومت کرده و آن را نپذیرند. در چنین حالتی، تزریق انسولین برای بیمار امری ضروری برای ادامه ی حیات او می باشد.

آسیب دیدگی غدد درون ریز

دومین علتی که ممکن است سبب بروز قند خون بالا در بدن افراد شود، آسیب دیدگی غدد درون ریز برای تزریق انسولین به داخل خون می باشد. در صورتی که غدد ترشح کننده ی انسولین نتوانند انسولین مورد نیاز خون را وارد رگ های خونی کنند، ممکن است شاهد ابتلای فرد به بیماری دیابت نوع دوم باشیم.

نکته ای که باید بدان توجه شود، این است که هر دو مشکل مذکور به سبب چاقی افراد ممکن است برای بدن اتفاق بیافتد. یعنی هم مقاومت سلول ها به انسولین و هم آسیب دیدگی غدد درون ریز می تواند به دلیل چاقی فرد پیش بیاید.

هر چند که علل مختلفی برای ابتلای افراد به بیماری دیابت نوع دو وجود دارد، اما اصلی ترین علت ابتلای افراد به بیماری دیابت نوع دوم را می توان چاقی آنان دانست.

بیماری قند خون بالا را می توان یک بیماری بسیار خطرناک و تهدید کننده برای سلامتی انسان دانست و در صورتی که این بیماری در فردی نهادینه شود، ممکن است تا آخر عمر او را درگیر خود کند. به همین دلیل توصیه می کنیم افرادی که چاق هستند، هر چه سریع تر تمهیدات لازم را برای کاهش وزن خود بیاندیشند تا درگیر چنین بیماری هایی نشوند.

آسیب دیدگی غدد درون ریز
آسیب دیدگی غدد درون ریز

فشار خون بالا یکی از بیماری هایی است که به سبب چاقی افراد پدیدار می شود:

انباشته شدن چربی در بدن انسان، مضرات بسیاری دارد که یکی از آن ها فشار خون بالا می باشد. گردش خون در بدن انسان تامین کننده ی اکسیژن و مواد مغذی عضلات می باشد.

هر چقدر که بافت ها و عضلات انسان بیشتر باشد، سرعت گردش خون نیز افزایش پیدا می کند تا مواد مورد نیاز این بافت ها و عضلات را تامین کند. از طرفی انباشته شدن چربی ها در بدن انسان موجب تنگ شدن رگ های خونی می شود و این یعنی خون بدن انسان، محل وسیعی برای گردش خود ندارد.

تمامی این عوامل دست در دست یکدیگر می دهند تا سبب ایجاد بیماری فشار خون بالا در انسان شوند. وارد شدن فشار بر دیواره های رگ های خونی انسان را اصطلاحا فشار خون بالا می نامند.

لطفا از پست قویترین چربی سوز شکم و پهلو 7 کیلو در 7 روز و لیست غذاهای چاق کننده صورت دیدن کنید.

یکی از عواملی که می تواند سبب سکته ی مغزی شود، چاقی معرفی شده است:

سکته ی مغزی در انسان ها یکی از مشکلاتی است که هنوز راه پیشگیری و درمان قطعی برای آن وجود ندارد. یکی از اصلی ترین عواملی که ممکن است سبب بروز سکته ی مغزی در افراد شود، چاقی می باشد.

قبلا هم در مورد انباشته شدن چربی در بدن انسان به سبب چاقی مطالبی بیان شده بود اما باید این نکته را نیز متذکر شویم که انباشته شدن چربی ها در بدن، نه تنها بر قلب و مکانیزم دفاعی بدن تاثیر منفی می گذارد، بلکه موجب آسیب دیدگی رگ های متصل به مغز نیز می شود.

از آنجایی که انباشته شدن چربی ممکن است موجب تنگ تر شدن شریان های متصل به مغز انسان شود، می تواند آسیب های شدیدی را بر مغز انسان وارد کند.

در صورتی که این عروق به سب تنگ شدن خود مسیر انتقال خون به مغز را محدود کنند، وجود کوچک ترین لخته ی خون در مسیر حرکت می تواند سبب قطع اتصال خون و سکته ی مغزی شود.

این سکته می تواند سبب از کار افتادن بخش خاصی از مغز و یا کل آن شود. به همین دلیل بهتر است برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی، در فکر کاهش وزن خود باشیم.

بسیاری از افراد چاق با مشکل ناتوانی جنسی روبرو هستند:

کمبود توان جنسی از جمله مسائلی است که بسیاری از افراد را درگیر خود کرده است. مشکلاتی چون زود انزالی و امثال آن از جمله مواردی هستند که ممکن است افراد بسیاری را عاصی کرده باشند و چنین افرادی به دنبال رفع این مشکلات هستند.

جالب اینجاست که چاقی به عنوان یکی از عوامل کاهش توان جنسی شناخته می شود و طبق آمار ارائه شده، افراد چاق بیشتر از افرادی با وزن متناسب درگیر چنین مسائلی می باشند.

بسیاری از افراد چاق با مشکل ناتوانی جنسی روبرو هستند:
بسیاری از افراد چاق با مشکل ناتوانی جنسی روبرو هستند:

با ادامه نوشتار “رژیم برای وزن 90 کیلو” همراه شما هستیم.

افراد چاق بیشتر در معرض پوکی استخوان و بیماری های مرتبط با آن هستند:

یکی از مهم ترین شاخصه های افراد چاق، بالا بودن وزن آن ها می باشد. بالا بودن وزن افراد سبب وارد شدن فشار بسیار بر استخوان های بدن به خصوص در پایین تنه خواهد شد. این امر زمانی مشکل آفرین خواهد بود که استخوان های فرد دارای ضعف باشند.

در این صورت شاهد آسیب دیدن استخوان های چنین افرادی خواهیم بود. همچنین بیماری های بسیاری هستند که ممکن است به سبب چاق بودن افراد بر استخوان های آنان عارض شود.

بیماری سایش مفاصل از جمله بیماری های شایع و رایج در بین افراد با وزن بالا می باشد. سایش مفاصل جزو بیماری هایی است که در مفاصل اصلی بدن مثل زانوها، مچ پا و … رایج می باشد.

ابتلا به این بیماری موجب می شود تا مفاصل فرد به دلیل وزن بالای او توان تحمل وزن را نداشته باشند و به مرور زمان دچار سایش شوند. در این صورت شاهد کاهش کارایی مفاصل و آسیب دیدگی آن ها خواهیم بود.

در بیماری سایش مفاصل، شاهد آسیب دیدن غضروف مفصلی هستیم

در بیماری سایش مفاصل، شاهد آسیب دیدن غضروف مفصلی هستیم. وظیفه ی غضروف مفصلی در بدن انسان جلوگیری از وارد شدن فشار بر مفاصل و احساس درد در آن ها می باشد.

در صورتی که غضروف مفصلی انسان به مرور زمان خورده شود و از بین برود، شاهد آن خواهیم بود که انرژی وارده به مفاصل انسان توسط غضروف مفصلی خنثی نمی شود و این یعنی فردی که دچار این بیماری شده است، در هنگام استفاده از مفاصل خود با درد شدیدی در محل تمامی مفاصل و به ویژه مفاصل پایین تنه روبرو خواهد شد.

در بیماری سایش مفاصل، شاهد آسیب دیدن غضروف مفصلی هستیم
در بیماری سایش مفاصل، شاهد آسیب دیدن غضروف مفصلی هستیم

بیماری سایش مفاصل هر چند که ممکن است در بسیاری از افراد دیده شود، اما معمولا بیشتر در افرادی با وزن بسیار بالا رایج می باشد.

در بین افراد چاق، بیشتر افرادی با BMI بسیار بالا دچار بیماری سایش مفاصل می شوند. معمولا چنین افرادی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های خطرناکی همچون سایش مفاصل باید سعی در کاهش وزن خود در کوتاه ترین مدت ممکن داشته باشند.

برخی از انواع سرطان در افرادی با وزن بالا بیشتر از سایر افراد مشاهده شده است:

سرطان بیماری مجهولی است که هنوز علت قطعی ابتلای افراد به آن مشخص نشده است. برای چنین بیماری هایی، معمولا از مصادیق استفاده می شود. بر اساس آمار ارائه شده در این زمینه، برخی از انواع سرطان ها هستند که دامنگیر افراد چاق می شوند.

در بین زنان؛ سرطان های رحم، سینه، تخمدان و کیسه ی صفرا جزو انواع سرطان هایی هستند که خانم های چاق بیشتر از سایر خانم ها بدان مبتلا می شوند. در بین مردان نیز سرطان های پروستات و کولون را می توان بیشتر از سایر انواع دیگر در بین افرادی با وزن بالا مشاهده کرد.

البته آمار ارائه شده در این زمینه دلیل قطعی بر این نیست که صرفا افراد چاق دچار این نوع از سرطان ها می شوند اما به هر حال جامعه ی آماری کنونی، نشاندهنده ی این است که افراد چاق بیشتر از سایر افراد به این دسته از سرطان ها دچار می شوند.

احتمال ابتلا به بیماری های مربوط به غدد در افراد چاق بیشتر است:

غدد انسان در بدن وظائف مهمی را بر عهده دارند. عدم انجام وظیفه توسط این غدد ممکن است انسان را با بیماری های سختی مواجه سازد و به همین دلیل نگهداری و مراقبت از این غدد اهمیت بالایی دارد.

یکی از مواردی که ممکن است غدد انسان را دچار آسیب های مختلف بکند، چاقی می باشد. چاقی به دلائل مختلف می تواند بر غدد انسان تاثیرات منفی گذاشته و کارایی آن غدد را از بین ببرد.

کبد یکی از مهم ترین اعضای بدن می باشد. ورود بیش از حد چربی به کبد انسان ممکن است سبب التهاب کبد و یا تخریب بافت آن شود. در چنین حالتی ممکن است شاهد این باشیم که فرد دچار بیماری کبد چرب شده است.

بیماری کبد چرب از جمله بیماری هایی است که در چندین دهه ی اخیر به سبب افزایش چاقی، بیشتر از قبل رواج پیدا کرده است. کیسه ی صفرا نیز در بدن انسان وظایف خطیری را بر عهده دارد.

هر چند که افزایش چربی انسان تاثیر خاصی بر عملکرد کیسه ی صفرا نخواهد داشت، اما در صورتی که این چربی همراه با کلسترول باشد، شاهد ایجاد خلل در عملکرد کیسه ی صفرا خواهیم بود.

افزایش کلسترول دریافتی توسط کیسه ی صفرا می تواند سبب پیدایش مشکلات فراوانی برای این عضو حیاتی بدن شود

افزایش کلسترول دریافتی توسط کیسه ی صفرا می تواند سبب پیدایش مشکلات فراوانی برای این عضو حیاتی بدن شود. همچنین افزایش کلسترول ممکن است موجب ابتلای فرد به بیماری سنگ کلیه یا کیسه ی صفرا نیز شود.

تا این بخش از مقاله رژیم برای وزن 90 کیلو، با چندی از مضرات ضربه زننده ی چاقی آشنا شدیم. ابتدا باید این را بدانیم که مواردی که در این مبحث ذکر شد، تنها چندی از مضرات چاقی را شامل می شود.

باید این نکته را نیز در نظر بگیریم که ممکن است در حال حاضر از بابت چاقی خود مشکلی را احساس نکنیم اما شاید تا چندین سال آینده به سبب وزن بالای خود، آسیب های مختلفی را ببینیم.

باید به این نکته توجه داشت که آشنایی با این مضرات می تواند به عنوان عاملی انگیزه بخش در مسیر کاهش وزن ما باشد.

بهتر است در صورتی که احساس می کنید هر یک از این مشکلات دامنگیر شما شده است و یا ممکن است در چندین سال آینده دامنگیر شما بشود، هر چه سریع تر برای کاهش وزن خود چاره ای اندیشیده و در پی عملی کردن آن باشید.

باید توجه داشته باشید که انگیزه یکی از مهم ترین سرمایه های شما در مسیر کاهش وزن خواهد بود و از دست دادن این سرمایه ممکن است در نهایت به شکست شما منجر شود.

افزایش کلسترول دریافتی توسط کیسه ی صفرا می تواند سبب پیدایش مشکلات فراوانی برای این عضو حیاتی بدن شود
افزایش کلسترول دریافتی توسط کیسه ی صفرا می تواند سبب پیدایش مشکلات فراوانی برای این عضو حیاتی بدن شود

چه افرادی چاق محسوب می شوند؟

چاقی جزو مواردی است که شاید بسیاری از افراد آن را به خوبی نشناسند. بسیاری از افراد، چاقی را صرفا برآمدگی شکم و اطراف آن می دانند. در حالی که این باور صحیح نمی باشد. باید در این مورد گفت که تقسیم بندی های مختلفی بر اساس وزن افراد و اندام آن ها وجود دارد.

این تقسیم بندی ها با توجه به نظرات مختلف ممکن است متفاوت باشد.

تقسیم بندی هایی مانند وزن زیبایی، وزن ایده آل، وزن سلامتی، اضافه وزن، چاقی و چاقی مفرط را می توان به عنوان تقسیم بندی های کلی صورت پذیرفته بر اساس وزن افراد بیان کرد. به همین منظور برای محاسبه ی چاق بودن یا نبودن افراد، فرمول های مختلفی ارائه شده است.

یکی از این فرمول ها شاخص توده ی بدنی می باشد. BMI و یا Body Mass Index فرمولی است که برای محاسبه ی تقریبی چاق بودن یا نبودن افراد طراحی شده است.

باید توجه داشت که استفاده از فرمول BMI نتیجه ای تقریبی را در مورد چاق بودن یا نبودن به ما خواهد داد و صرفا بر اساس این فرمول نمی توان حکم به چاقی افراد داد.

چه افرادی چاق محسوب می شوند؟
چه افرادی چاق محسوب می شوند؟
گاهی اوقات ممکن است فردی به سبب وجود عضلات بسیار، فردی با وزن متناسب تصور شود

گاهی اوقات ممکن است فردی به سبب وجود عضلات بسیار، فردی با وزن متناسب تصور شود در حالی که این امر ممکن است برعکس باشد و چنین فردی بر اساس معیارهای تعیین شده، فردی با اضافه وزن و یا چاق محسوب شود.

در حال حاضر شاخص توده ی بدنی و یا همان BMI به عنوان یک معیار استاندارد جهانی برای محاسبه ی چاقی به حساب می آید.

هر چند که این معیار در برخی موارد ممکن است به دلیل تفاوت های نژادی تا حدودی تقریبی به حساب آید، اما سازمان بهداشت جهانی، شاخص توده ی بدنی یا همان BMI را معیاری استاندارد برای محاسبه ی چاقی افراد معرفی نموده است.

نحوه ی محاسبه ی شاخص توده ی بدنی (BMI)

از آنجایی که وزن و قد افراد به عنوان شاخص های اصلی بدن برای سنجش به حساب می آیند، BMI نیز از همین دو معیار برای سنجش توده ی بدنی افراد استفاده می کند. برای محاسبه ی BMI بدن خود باید وزن خود را بر قد خود تقسیم کرده و آن را به توان دو برسانید. عدد به دست آمده را می توانید به عنوان شاخصی برای سنجش معیار بدن خود در نظر بگیرید.

طبق شاخصه های تعیین شده در این امر، در صورتی که شاخص توده ی بدنی شما 18.5 و یا کمتر از آن باشد، شما فردی کم وزن محسوب می شوید. کم وزن بودن شما بدین معنی است که شما باید برای افزایش وزن خود تلاش های لازم را به جای آورید.

در صورتی که در این زمینه کم کاری کنید، ممکن است با مشکلات بسیاری مواجه شوید. در صورتی که عدد به دست آمده عددی بین 18.5 الی 24.9 باشد، نیازی به نگرانی از بابت وزن خود ندارید چرا که وزن شما با توجه به قد و وزن شما کاملا طبیعی و ایده آل به حساب می آید.

اگر عدد به دست آمده بین 25 الی 29.9 باشد، در این صورت شما به عنوان فردی با وزن نسبتا بالا به حساب می آیید. معمولا افرادی که شاخص توده ی بدنی آن ها در این محدوده می باشد، افرادی با اضافه وزن بالا به حساب می آیند.

در صورتی که عدد به دست آمده بیش از 30 باشد، شما فردی چاق محسوب می شوید. البته چاقی نیز در این مرحله مراتب خاصی دارد که با توجه به عدد به دست آمده ممکن است متفاوت باشد.

افرادی که شاخص توده ی بدنی آن ها بین 30 تا 34.9 باشد، افرادی با چاقی درجه یک شناخته می شوند

افرادی که شاخص توده ی بدنی آن ها بین 30 تا 34.9 باشد، افرادی با چاقی درجه یک شناخته می شوند. افرادی که شاخص توده ی بدنی آن ها بین 35 الی 39.9 باشد افرادی هستند که دچار چاقی درجه دو می باشند و افرادی که دارای شاخص توده ی بدنی بیش از چهل باشند، دچار چاقی درجه سه و یا همان چاقی مفرط می باشند.

باید توجه داشت که افراد با توجه به شاخص توده ی بدنی خود باید به فکر کاهش وزن خود باشند و در برنامه ریزی های خود، BMI به دست آمده از بدن خود را نیز باید لحاظ کنند.

افرادی که شاخص توده ی بدنی آن ها بین 30 تا 34.9 باشد، افرادی با چاقی درجه یک شناخته می شوند
افرادی که شاخص توده ی بدنی آن ها بین 30 تا 34.9 باشد، افرادی با چاقی درجه یک شناخته می شوند

مطمئنا برنامه ای که بر اساس معیارهای استاندارد باشد، می تواند سبب کاهش وزن افراد با توجه به شاخص توده ی بدنی آن ها شود. اما توصیه می شود افرادی که چاق محسوب می شوند، حتما از جراحی های چاقی متناسب با شرایط بدنی خود، اقدام به کاهش وزن نمایند.

انواع مختلف رژیم برای وزن 90 کیلو به بالا

رژیم های بسیار متنوعی برای افرادی با BMI بالا طراحی شده است اما مساله این است که افرادی که قصد کاهش وزن خود را دارند، باید با توجه به هدف خود رژیم مناسبی را انتخاب کنند.

برخی از افراد نیز می توانند با توجه به شرایط زندگی خود و غذاهای مورد علاقه ی خود، از رژیم های متنوعی استفاده کنند. در ادامه مبحث رژیم برای وزن 90 کیلو، قصد داریم تا با چندی از رژیم های طراحی شده برای کاهش وزن آشنا شویم.

رژیم لوکرب:

این رژیم به عنوان رژیمی شناخته می شود که در آن مصرف کربوهیدرات ها در طول روز حدود 20 الی 150 گرم می باشد. هدف از اعمال این رژیم این است که بدن به جای استفاده از کربوهیدرات ها در مسیر تامین انرژی خود، به چربی های بدن روی بیاورد.

همچنین این رژیم تاثیر بسیار زیادی در لاغر شدن شکم و پهلو دارد. فردی که رژیم لوکرب را برای کاهش وزن خود انتخاب کند، در مقایسه با سایر انواع رژیم ها کمتر گرسنه خواهد ماند و در مقابل، نتیجه گیری از این رژیم ممکن است مدت ها به طول بینجامد.

هر چند که تمامی طیف افراد می توانند از رژیم لوکرب برای لاغری خود استفاده کنند اما توصیه می شود زنان باردار و مادران شیرده از اعمال این رژیم خودداری کنند چرا که ممکن است سبب پیشامد برخی از مشکلات شود. این رژیم به عنوان یکی از ایمن ترین رژیم های لاغری شناخته می شود.

رژیم لوکرب:
رژیم لوکرب:

رژیم HCG:

Human Chorionic Gonadotropin یا همان HCG به عنوان یکی از سریع ترین رژیم های لاغری در جهان شناخته می شود. هر چند که بسیاری از صاحب نظران در این زمینه، این رژیم را رژیمی ناسالم و مضر برای بدن انسان می دانند اما بسیاری از پزشکان معتقدند که استفاده از این رژیم برای لاغری، آسیب خاصی بر بدن وارد نمی کند.

این رژیم از سه مرحله ی کلی تشکیل شده است. در مرحله ی اول این رژیم، مکمل های HCG وارد بدن می شوند. HCG یا هورمون گونادروپین جزو هورمون هایی است که در اوایل دوران بارداری در بدن مادران باردار یافت می شود.

پس از گذراندن این مرحله و دریافت هورمون گونادروپین، وارد مرحله ی دوم می شویم که در آن، فرد باید میزان کالری مصرفی خود را تا پانصد کالری در روز کاهش دهد.

در مرحله ی سوم این رژیم، مصرف مکمل های HCG حذف شده و به مرور زمان کالری مصرفی روزانه به طور پلکانی افزایش پیدا می کند. این رژیم غذایی عوارض مختلفی همچون خستگی و سردرد را با خود به همراه دارد.

ممکن است در مواردی شاهد این باشیم که فردی که رژیم HCG را برای لاغری خود انتخاب کرده است، پس از گذشت چندین مدت احساس افسردگی کند. هر چند که این عوارض پس از گذشت مدتی از بین می روند اما بهتر است پیش از اعمال رژیم، با پزشکان متخصص در این زمینه مشورت نمائید.

رژیم روزه داری متناوب:

این رژیم که به رژیم فستینگ نیز مشهور است، حالتی همانند روزه داری دارد.

روش های متنوعی برای اعمال رژیم فستینگ وجود دارد اما روش های 16.8، 5:2، خوردن- توقف- خوردن و رژیم جنگجویان جزو مشهورترین رژیم های روزه داری متناوب می باشد.

در روش 16.8 بدن به مدت شانزده ساعت هیچ ماده ی غذایی را دریافت نمی کند و پس از آن به مدت هشت ساعت اجازه ی تغذیه دارد.

در روش 5:2 فرد باید در طول دو روز در هفته از مصرف کالری تعیین شده (حدود 500 کالری) تجاوز نکند. در روش خوردن- توقف-خوردن، فرد باید دو روز غیر متوالی در طول هفته، خود را از غذا خوردن محروم کند و به مدت 24 ساعت در طول این دو روز هیچ ماده ی غذایی را دریافت نکند.

در روش رژیم جنگجویان، فرد باید در طول روز به جای وعده های صبحانه و ناهار، میوه و سبزیجات خام مصرف کند و در انتهای روز این اجازه را دارد تا یک وعده ی غذایی مصرف کند. گرفتن این رژیم برای افرادی مانند زنان باردار و یا مبتلایان به دیابت که به گرسنگی حساسیت دارند، توصیه نمی شود.

رژیم روزه داری متناوب:
رژیم روزه داری متناوب:

رژیم اتکینز:

هدف اصلی در این رژیم، کاهش مصرف کربوهیدرات ها می باشد. در صورتی که رژیم اتکینز را اعمال کنید، این اجازه را دارید که به میزان کاهش کربوهیدرات های مصرفی خود از چربی ها و پروتئین ها استفاده کنید.

در این رژیم، میزان کربوهیدرات مصرفی تا حدود بیست گرم در طول روز کاهش پیدا می کند و پس از آن به مرور زمان افزایش می یابد. این رژیم جزو انواع رژیم هایی است که برای تنظیم قند خون بسیار مفید می باشد.

اما این نکته را نیز باید در نظر داشت که اعمال این رژیم ممکن است برای برخی از افراد مضر باشد. به همین دلیل، توصیه می شود پیش از اعمال این رژیم، با پزشکان متخصص در این زمینه مشورت شود.

رژیم زون:

برنامه ی کلی رژیم زون بر کاهش مصرف کربوهیدرات و جایگزینی پروتئین و میوه ها به جای آن می باشد. در رژیم زون، فرد باید یک سوم غذای تامینی خود را در طول روز به پروتئین ها اختصاص دهد. همچنین فرد باید یک سوم از رژیم روزانه ی خود را به انواع میوه های مختلف و سبزیجات اختصاص دهد.

مصرف موادی همانند برنج در این رژیم غذایی ممنوع می باشد. رژیم غذایی زون در ابتدای کار به منظور کاهش التهابات مصرف مواد غذایی طراحی شده بود اما پزشکان به مرور زمان متوجه این امر شدند که این رژیم غذایی تاثیر بسیاری در کاهش وزن نیز دارد.

رژیم زون:
رژیم زون:

رژیم دوکان:

رژیم دوکان جزو رژیم هایی است که پروتئین در آن حرف اول را می زند. این رژیم غذایی از چهار مرحله اصلی تشکیل شده است. در مرحله ی اول این رژیم غذایی، استفاده از پروتئین ها محدودیتی ندارد و مصرف موادی همچون سبوس جو امری اجباری می باشد.

پس از گذراندن این مرحله، فرد این اجازه را دارد تا سبزیجات غیر نشاسته ای و کمی کربوهیدرات و چربی را به رژیم خود اضافه کند. مرحله ی سوم و چهارم این رژیم به منظور تثبیت وزن می باشد و افراد می توانند همانند مراحل قبلی پیش بروند و یا مقداری چربی و کربوهیدرات به این مراحل اضافه کنند.

مزیت این رژیم فقط و فقط برای کاهش وزن می باشد و غیر از این، فواید بسیاری از این رژیم نقل نشده است. برخی از پزشکان ادعا دارند که این رژیم ممکن است سبب تحلیل ماهیچه های اصلی بدن شود.

رژیم کم چربی:

همان گونه که از نام این رژیم نیز پیداست، این رژیم بر اساس کاهش مصرف چربی بنا گذاری شده است. در رژیم غذایی کم چربی، میزان چربی دریافتی باید به کمتر از ده درصد از کالری دریافتی روزانه برسد. این رژیم جزو رژیم های لاغری سریع به حساب می آید.

مقادیر دریافتی روزانه در این رژیم شامل هشتاد درصد کربوهیدرات و ده درصد چربی و ده درصد پروتئین می باشد. این رژیم می تواند وزن افرادی با چاقی درجه یک و دو را تا حد زیادی کاهش دهد.

رژیم کم چربی نه تنها بر چاقی تاثیر گذار است، بلکه می تواند سبب بهبود بیماری هایی همچون دیابت، بیماری های قلبی، فشار خون، کلسترول بالا و … شود. افرادی که اراده ای جدی برای کاهش کثیر وزن خود دارند، می توانند این رژیم غذایی را اعمال کنند.

رژیم کم چربی:
رژیم کم چربی:

آیا صرفا با رژیم برای وزن 90 کیلو می توان وزن خود را کم کرد؟

این سوالی است که ممکن است ذهن بسیاری از افراد را درگیر خود کند. در پاسخ به این سوال می توان گفت که برنامه ی هر فرد با توجه به BMI خود ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال فردی را در نظر بگیرید که دارای اضافه وزنی در حدود دو الی سه کیلو گرم می باشد.

مسلم است که چنین فردی می تواند با اعمال یک رژیم غذایی استاندارد و چند هفته ای شاهد از بین رفتن اضافه وزن خود باشد. اما فردی که دچار چاقی و به خصوص مراتب بالای آن می باشد، مطمئنا با صرف رژیم غذایی نمی تواند وزن خود را به وزن ایده آل برساند.

چنین افرادی برای کاهش وزن خود علاوه بر رژیم برای وزن 90 کیلو، باید تمهیدات دیگری همچون جراحی های چاقی را نیز در نظر داشته باشند.

بهترین گزینه برای چنین افرادی ورزش مداوم و مستمر بعد از جراحی چاقی می باشد. رژیم غذایی در کنار ورزش و فعالیت بدنی، بهترین نسخه ای است که می توان برای کاهش وزن افراد پیچید.

اما ممکن است برخی از افراد نیز وجود داشته باشند که وقت و حوصله ی کافی را برای انجام فعالیت های ورزشی و یا گرفتن رژیم نداشته باشند.

همچنین هستند افرادی که دچار چاقی درجه سه می باشند و دارای BMI بالا و بیش از حد انتظار می باشند. معمولا روشی که برای کاهش وزن چنین افرادی توصیه می شود، انجام جراحی می باشد.

جراحی چاقی جزو جراحی هایی است که برای کاهش وزن افراد صورت می پذیرد

جراحی چاقی جزو جراحی هایی است که برای کاهش وزن افراد صورت می پذیرد. انجام عمل اسلیو معده، بای پس معده و یا مینی بای پس معده می تواند روشی مناسب برای کاهش وزن چنین افرادی به حساب بیاید.

گرفتن رژیم و انجام ورزش های روزانه برای افرادی با BMI بالا امری دشوار و خسته کننده محسوب می شود و به همین دلیل در علوم نوین پزشکی، انجام جراحی های چاقی برای این افراد بهترین روش برای کاهش وزن می باشد.

برای اطلاعات بیشتر صفحه عمل اسلیو معده در قطر را مطالعه کنید.

جمع بندی

به انتهای نوشتار رژیم برای وزن 90 کیلو رسیدیم. رژیم غذایی مناسب از جمله روش هایی است که برای کاهش وزن افرادی با وزن بالا در نظر گرفته شده است.

در این مقاله سعی کردیم تا در مورد چاقی و برخی از جزئیات آن و همچنین رژیم برای وزن 90 کیلو بحث کنیم. علاوه بر این، در این مقاله سعی شد تا برخی از متداول ترین رژیم های لاغری استاندارد معرفی شود.

باید توجه داشته باشید که کاهش وزن از طریق رژیم صرفا در حالتی نتیجه بخش خواهد بود که چاقی شما جزئی باشد. برای این که بتوانید به نتیجه ی بهتری در مسیر کاهش وزن خود برسید، باید در کنار اعمال رژیم برای وزن 90 کیلو، از انجام فعالیت های بدنی غافل نشوید.

همچنین برای افرادی که شاخص توده ی بدنی آن ها بیش از حد نرمال می باشد ودچار چاقی درجه دو و سه می باشند، می توان روش جراحی چاقی را برای کاهش وزن پیشنهاد کرد. جراحی چاقی در دو دهه ی اخیر برای کاهش وزن افراد طراحی شده است و تا کنون نیز نتایج مناسبی از آن مشاهده شده است.

جراحی چاقی انواع متنوعی دارد که شما می توانید با توجه به هدف خود و میزان BMI خود برای انجام هر یک از انواع جراحی چاقی تصمیم بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با پزشکان و متخصصان این امر مشورت نمائید.

در پایان توصیه می کنیم جهت تکمیل اطلاعات خود مقالات ویتامین چاق کننده صورت و قرص برای کوچک شدن معده را مطالعه نمایید.

https://cutt.ly/GCtUApE

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
نادیا امیری مهر
نادیا امیری مهر
1 سال قبل

ببخشید یعنی توصیه میکنید به جای رژیم جراحی کنیم من کمی وزنم بالاست و طوری که گفتید bmi خودم رو اندازه گرفتم و الان وزنم روی اضافه وزنه. منم میتونم جراحی کنم؟؟؟؟؟

با یک کلیک مشاوره بگیرید