در این مقاله سعی می کنیم به این سؤال پاسخ بدهیم که روش های درمان دیابت چیست؟
جراحی چاقی از روش های درمان دیابت با کاهش وزن قابل توجه است که اغلب منجر به بهبود کنترل قند خون و در برخی موارد بهبودی بیماری می شود.
در این مقاله به موضوع روش های درمان دیابت می پردازیم. چراکه این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است. پزشکان توصیه می کنند زمانی که افراد با علائم بیماری دیابت روبرو شوند، می بایست سریعتر درمان آن را آغاز نمایند.
در واقع بیماری دیابت هنگامی ایجاد می شود که در سیستم متابولیسم بدن اختلال ایجاد شود. این مشکل نقطه آغاز عوارضی است که ممکن است تمام بدن را درگیر نماید و زندگی بیماران را با مسائل زیادی روبرو سازد.
مهمترین راهکار به منظور مقابله با دیابت، شناسایی به موقع آن می باشد. چنانچه افراد به موقع متوجه درگیر شدن بدن با این بیماری شوند، می توانند درمان مؤثر و موفقی را داشته باشند.
روش های گوناگونی نیز جهت بهبود دیابت وجود دارند؛ از شیوه های طب سنتی گرفته تا جراحی و روش های شیمیایی. البته تعداد زیادی از این تکنیک ها باعث کنترل سطح قند خون می شوند و عملاً نمی تواند در مورد درمان دیابت مؤثر واقع شوند. با این وجود نمی توان بدون هیچ گونه اقدامات درمانی زندگی با این بیماری را ادامه داد.
برای اینکه افراد بتوانند با بیماری دیابت مقابله کنند در ابتدا لازم است که به افزایش آگاهی های خود نسبت به این بیماری بپردازند. در این شرایط می توانند، امیدوار باشند که بر بیماری دیابت علی الخصوص دیابت نوع ۲ پیروز شوند.
در ادامه این مطلب در مورد انواع بیماری دیابت، روش های درمان هر یک از آن ها و همچنین مؤثرترین و رایج ترین روش درمانی دیابت خواهیم پرداخت. چنانچه علاقه مند هستید در مورد این تکنیک های درمانی اطلاعات دقیق و فراوانی به دست آورید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
پیشنهاد می کنیم از پست درمان عوارض دیابت دیدن کنید.
آیا بیماری دیابت را می توان درمان کرد؟
این پرسش یکی از پرتکرارترین سؤالاتی است که ذهن بیشتر افراد را درگیر نموده است. در حقیقت تاکنون کسی موفق نشده تا روشی قطعی به منظور بهبود دیابت پیدا کند. به صورت کلی دیابت عارضه ای قابل کنترل محسوب می شود.

با اینکه درمان های بسیار محدودی برای آن وجود دارند، ولی می توان با کمک شیوه های پیشگیری و کنترل از بروز یا پیش روی این بیماری جلوگیری نمایید. اولین شیوه حائز اهمیت و ارزشمند برای کنترل و مدیریت دیابت غربالگری مداوم می باشد. درمان این بیماری وابسته به نوع دیابت می باشد.
برخورداری از یک برنامه غذایی استاندارد، انجام حرکات ورزشی منظم و تناسب اندام همگی از مهمترین عوامل در مدیریت دیابت بشمار می روند. بر اساس آمار معتبر، روزانه به تعداد افرادی که دچار انواع دیابت می شوند، اضافه می شود.
بنابراین کارشناسان یافتن شیوه درمان این بیماری را یکی از مهمترین اقدامات خود در نظر گرفته اند. در ادامه برخی از روشهای درمان دیابت را نام برده و همچنین به معرفی یکی از مؤثرترین تکنیک های درمان این بیماری می پردازیم.
لطفا از پست درمان دیابت در 30 روز دیدن کنید.
روش های درمان دیابت نوع یک شامل چه مواردی می شود؟
همان گونه که مطلع می باشید دیابت دارای انواع گوناگونی است. یکی از رایج ترین انواع آن، دیابت نوع یک است که می بایست اقدامات درمانی جدی به منظور بهبود آن صورت گیرد. این نوع از دیابت به دلیل مبارزه سیستم ایمنی و یا ویروس های گوناگونی که به علت بیماری به بدن وارد می شوند، به وجود می آید.

به طور کلی در دیابت نوع یک بخشی از بدن که مشغول تولید انسولین می باشد بر اثر حمله سلول های دفاعی بدن یا ویروس ها دچار اختلال می شود. این نوع دیابت اغلب در افراد با سنین پایین بروز می نماید. در ادامه به تعدادی از روش های درمان دیابت نوع یک می پردازیم:
-
استفاده از پمپ های انسولین
یکی از جایگزین های بسیار مفید به منظور تزریق با استفاده از قلم انسولین، به کارگیری پمپ انسولین می باشد. این شیوه می تواند برنامه بهبود دیابت را منعطف تر نماید و به منظور کنترل میزان قند خون کارآمدتر می باشد. افراد می بایست آگاهی های ضروری در مورد به کار بردن پمپ های انسولین را بدست آورند تا به بالاترین بازدهی از آن ها دست یابند.
-
پیوند سلول های لوزالمعده
یکی دیگر از شیوه های بهبود دیابت نوع یک پیوند سلول های جزیره پانکراس است. این شیوه می تواند از افزایش و یا کاهش شدید سطح قند خون جلوگیری کند.
روش های درمان دیابت نوع دو شامل چه مواردی می شود؟
دیابت نوع دو اغلب به دلیل سبک زندگی نادرست به وجود می آید و می تواند همه افراد را از سنین نوجوانی و جوانی تا میانسالی و پیری درگیر نماید. البته باید به این نکته اشاره نماییم که یکی از عوامل به وجود آورنده دیابت نوع دو، وراثت است ولی می توان با شیوه زندگی اصولی از بروز آن جلوگیری نمود.

-
استفاده از دارو و قرص های مختلف
افرادی که مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند، ممکن است افزون بر ایجاد تغییر در شیوه زندگی به داروهایی هم جهت کمک به کنترل سطح قند خون احتیاج داشته باشند. قرص متفورمین مشهورترین دارو به منظور بهبود دیابت نوع دو است که انواع گوناگونی دارد.
برخی از قرص ها از قبیل سولفونیل اوره لوزالمعده را جهت ترشح انسولین تحریک می نماید. چنانچه پزشک شرایط افراد را مناسب تشخیص دهد، داروهایی را هم به منظور کاهش وزن برای بیماران تجویز می کند.
-
کاهش وزن اضافه
یکی از روش های بسیار مهم جهت تعادل سطح قند خون، تری گلیسیرید، کلسترول و فشار خون، کاهش وزن می باشد. افرادی که به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند چنانچه دارای اضافه وزن باشند، می توانند حتی از طریق کاستن حدود پنج درصد از وزن اضافی خود، شاهد درمان میزان زیادی از این بیماری باشند.
در واقع به هر میزان شاخص بی ام آی افراد طبیعی تر باشد، به همان مقدار از مزیت های فراوان تری در سلامتی برخوردار خواهند بود. متخصص تغذیه یا پزشک می تواند به افراد در مشخص کردن اهداف منطقی برای کاهش وزن کمک نمایند و پیشنهادات ضروری جهت رسیدن به این اهداف را به ایشان ارائه دهد.
-
پیروی از برنامه غذایی استاندارد و انجام حرکات ورزشی
تعداد زیادی از بیمارانی که مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند با توجه به صلاحدید پزشک از هیچ گونه دارویی استفاده نمی کنند و به جای آن بیماری خود را با کمک افزایش فعالیت های بدنی و پیروی از برنامه غذایی استاندارد درمان می نمایند.
جدیدترین پژوهش ها نشان داده است که لاغری می تواند این بیماری را درمان کند. بهره مندی از سبک زندگی سالم مهمترین مقوله درمانی در ایجاد تعادل در این بیماری است.
-
عمل جراحی لاغری
تکنیک های جراحی گوناگونی به منظور کاهش وزن از قبیل عمل بای پس معده و جراحی اسلیو وجود دارند که منجر به لاغری افراد می شود. پژوهش های علمی حاکی از آن است که جراحی لاغری در درمان دیابت نوع دو تأثیر بسیار زیادی دارد. در قسمت های بعدی پیرامون تأثیر این روش درمانی برای بهبود دیابت مطالب کاملی را بیان می کنیم.
در مجموع به منظور کنترل میزان قند خون در افرادی که دچار دیابت نوع ۲ می باشند پیروی از فاکتور های زیر در اولویت قرار دارند:
استفاده از مواد غذایی سالم
انجام حرکات ورزشی مداوم و منظم
کاهش وزن
استفاده منظم از داروهای انسولین یا داروهای دیابتی که توسط پزشک تجویز شده است.
کنترل مداوم میزان قند خون
انجام فاکتورهایی که ذکر شد باعث کنترل میزان قند خون بیماران در حد نرمال شده و از بروز پیامد های مرتبط با دیابت جلوگیری می نماید.
توصیه می کنیم از صفحه جراحی چاقی و دیابت دیدن کنید.
آیا می توان جراحی لاغری را به عنوان یکی از مؤثرترین روش های درمان دیابت انتخاب نمود؟
جراحی لاغری باعث تغییر در ساختار و عملکرد سیستم گوارشی می شود و قادر است در لاغری، بهبود دیابت نوع ۲ و درمان دیگر عوارض وابسته به اضافه وزن تأثیر گذار باشد.
جراحی چاقی از طریق کم کردن حجم معده منجر به کم شدن اشتها و کاهش وزن در افراد می شود. این تکنیک درمانی یک انتخاب در مورد افرادی محسوب می شود که بی ام آی آن ها بیشتر از ۳۵ است.

البته برای بیمارانی که شاخص توده بدنی آن ها پایین تر از ۳۵ بوده و مبتلا به دیابت شدید و عوارض متعدد وابسته با آن هستند نیز جراحی لاغری به عنوان یک روش درمانی مؤثر بشمار می رود.
در واقع یکی از مهمترین مزیت های اثبات شده در مورد جراحی های چاقی، درمان کامل دیابت نوع دو و یا کم شدن اثرات آن به میزان بسیار زیادی در بیماران می باشد.
در حقیقت این مطلب دارای ریشه های موثق و علمی است. چراکه سالیانه پژوهش های بیشماری روی افرادی که دارای اضافه وزن بوده و تحت جراحی چاقی قرار گرفته اند، انجام شده است و تمامی آمار حاکی از آن است که این بیماری به صورت کامل در افراد درمان شده است.
نتیجه یکی از پژوهش های مشابه هم این موضوع را نشان می دهد که افراد دیابتی از طریق کاهش دست کم هفت درصد از مجموع وزن اضافی خود، می توانند حداقل احتمال درگیری با دیابت نوع دو را تا بیشتر از یازده سال به تعویق بیندازند.
جالب است بدانید که هر یک از جراحی های چاقی حداقل ۴۰ درصد وزن اضافی بیماران چاق را کاهش می دهند. این نکته به مفهوم از بین رفتن دیابت و دیگر عوارض وابسته به آن می باشد.
بهترین جراحی کاهش وزن جهت درمان کامل دیابت نوع دو کدام روش می باشد؟
همان گونه که در قسمت های قبلی اشاره نمودیم، دیابت و اضافه وزن ارتباط مستقیم و تنگاتنگی با یکدیگر دارند. در نتیجه درمان کامل دیابت مخصوصاً دیابت نوع ۲ با کمک جراحی کاهش وزن سبب می شود افراد تا پایان عمر از مشکلات و پیامدهای مرتبط با این بیماری مصون باشند.

در این سال ها با پیشرفت علم پزشکی و ابداع شیوه های نوین در عمل های لاغری، جراحی های گسترده و متنوعی وجود دارند که در حوزه کاهش وزن سبب لاغری و بهبود چاقی مفرط در بیماران می شوند.
مهمترین جراحی هایی که قادر هستند سبب درمان و بهبود اضافه وزن و دیابت همراه با یکدیگر شوند در ادامه این قسمت مورد بررسی قرار می گیرد.
جراحی لاغری اسلیو معده یکی از روش های درمان دیابت
جراحی اسلیو معده یکی از رایج ترین و بهترین جراحی های لاغری در سراسر جهان و همچنین کشور ایران بشمار می رود. پژوهش ها حاکی از آن است که انجام جراحی اسلیو معده می تواند به میزان حدود ۸۰ درصد سبب کاهش عوارض و علائم دیابت نوع ۲ شده و به میزان حدود ۶۲ درصد هم سبب بهبود قطعی این بیماری می شود.
در واقع آمار نشان می دهد که جراحی اسلیو معده یک روش درمانی حائز اهمیت برای افرادی است که دچار قند خون شدید می باشند. در این روش جراحی پزشک حدود ۸۰ درصد معده را حذف نموده و فقط قسمت کوچکی از معده که تقریبا شبیه موز می باشد، باقی می ماند.
در این وضعیت حجم معده بسیار کاهش پیدا می کند. همین طور بخشی از آن که وظیفه ترشح بالاترین سطح هورمون گرسنگی را دارد، برداشته خواهد شد.
در نتیجه افراد با وعده های غذایی بسیار کم نیز سیر می شوند و احساس گرسنگی کمتر به سراغ آن ها می آید. این مسئله باعث کاهش وزن بیماران و کمک به بهبود بیماری دیابت نوع ۲ خواهد شد.
لاغری باعث بالا رفتن درجه حساسیت سلول های بدن به هورمون انسولین می شود و در پی آن هورمون انسولین سبب کم شدن سطح قند خون افراد می شود. زمانی که میزان قند خون بدن کاهش یابد بیماری دیابت نوع دو به طور قطعی بهبود می یابد.
جراحی لاغری بای پس روده یکی از روش های درمان دیابت
در جراحی بای پس، بعد از کاهش حجم معده، مسیر سیستم گوارشی نیز تغییر می کند. به نحوی که مواد غذایی حجم زیادی از معده و قسمتی از روده کوچک را دور می زنند و بنابراین میزان کالری های جذب شده بسیار کمتر می شود.
مطابق با آمار بدست آمده، بیش از ۸۰ درصد بیمارانی که از دیابت نوع دو رنج می برند پس از انجام جراحی لاغری بای پس روده به طور قطعی درمان شده اند و یا علائم بیماری به میزان بسیار زیادی در آن ها کاهش یافته است.

جراحی های اسلیو معده و بای پس معده جزء پرطرفدارترین روش های درمان دیابت به کار گرفته می شوند که هر دو نوع جراحی چاقی می توانند باعث لاغری و کاهش وزن چشمگیری در بیماران شوند.
البته انتخاب روش جراحی می بایست با توجه به شرایط بیماران صورت می گیرد. جراحان متخصصی مانند جناب دکتر سلیمی معمولاً بعد از انجام معاینات و ارزیابی شرایط بیمار، در رابطه با تکنیک جراحی چاقی که باید انجام شود، تصمیم گیری می نمایند.
بعد از انجام جراحی لاغری، دیابت نوع دو را به طور کامل می توان کنترل نمود
چنانچه به منظور کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲ تصمیم به انجام جراحی لاغری دارید، می بایست این موضوع را مد نظر قرار دهید که بعد از این نوع جراحی ها روند لاغری شما آغاز خواهد شد. فقط با گذشت چند هفته پس از جراحی قادر هستید تأثیرات مثبت و شگرف آن را روی بهبود مشکل خود مشاهده نمایید.
در واقع بعد از جراحی چاقی بیماری دیابت به صورت کامل کنترل شده و شرایط بیماران رو به درمان می رود در نتیجه اقدام به درمان بیماری دیابت با استفاده از روش های جراحی دارای ارزش بسیار زیادی است.

البته مهمترین شرط برای دستیابی به نتایج موفقیت آمیز این است که جراحی به وسیله حاذق ترین و با تجربه ترین جراح لاغری مانند دکتر سلیمی صورت پذیرد.
چنانچه بعد از انجام جراحی های لاغری مطابق با برنامه غذایی که ایشان برای شما تجویز نموده است عمل نمایید و همراه با آن حرکات ورزشی مداوم و اصولی داشته باشید، تأثیرات این نوع جراحی ها تا پایان عمر همراه شما می مانند. درمان اضافه وزن و دیابت با این روش اثربخشی بسیار مفیدی روی سلامتی شما خواهند گذاشت.
جمع بندی
در این مطلب علمی به موضوع روش های درمان دیابت پرداختیم و با کمک آمارها و تحقیقات علمی این نکته را اثبات نمودیم که جراحی های چاقی یک شیوه کارآمد به منظور معکوس کردن روند دیابت در افراد دارای اضافه وزن زیاد و چاق می باشد.
با به کارگیری روش های جراحی، بیماری دیابت به میزان زیادی کنترل شده و در اغلب موارد نیاز به استفاده از دارو کمتر شده و یا به صفر می رسد. در موارد محدودی که دیابت به صورت قطعی درمان نشود، می توان گفت به صورت مؤثری روند بیماری کنترل می شود.