در این مقاله به بررسی سوال دیابت لادا چیست می پردازیم. با ما همراه باشید.
دیابت لادا یک نوع دیابت خود ایمنی نهفته در بزرگسالان است. در این مقاله سعی شده است که در خصوص این که دیابت لادا چیست صبحت شود و تمامی عناوین و سوالات این زمینه برای شما مطرح شود. ابتدا باید به این عنوان بپردازیم که دیابت لادا چیست و چه نوعی از دیابت است.
اگر از بیماری دیابت رنج میبرید برای درمان این بیماری پیشنهاد می کنیم پست درمان دیابت بدون دارو را مطالعه نمائید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
مقدمه
به طور کلی دو نوع دیابت وجود دارد. دیابت نوع 1 که اغلب در سنین جوانی تشخیص داده می شود و به دلیل تخریب خود ایمنی سلول های تولید کننده انسولین در پانکراس است.
دیابت لادا چیست
دیابت لادا یا Latent Autoimmune Diabetes in Adults یا همان دیابت اتوایمیون تأخیری در بالغین است.
علت ایجاد دیابت لادا تخریب سلولهای پانکراس بدلیل واکنش خودایمنی است.
برخی دیگر از موضوعاتی که در مقاله دیابت لادا چیست به آن پرداخته می شود:
چرا دیابت لادا مهم است؟
تاریخچه ی دیابت لادا
ویژگی های بالینی دیابت لادا چیست
مدیریت دیابت لادا به چه صورتی انجام می پذیرد؟
علائم و خصوصیات دیابت لادا چیست
توضیح کلی دیابت خود ایمنی نهفته در بزرگسالان (دیابت لادا چیست)
علائم کلی در دیابت لادا چیست؟
علل ایجاد دیابت لادا چیست؟
درمان های صورت گرفته برای دیابت لادا چیست
عوارض ایجاد شده بر اثر دیابت لادا چیست
تشخیص صحیح دیابت لادا
نتیجه گیری
بیماران به درمان انسولین احتیاج دارند
بیماران به درمان انسولین احتیاج دارند. دیابت نوع 2 به انسولین نیاز ندارد و معمولاً پس از 30 سالگی ایجاد می شود. فقط بخش كمی از موارد در نهایت به درمان انسولین نیاز دارند.
در سال های اخیر، کشف شده است که برخی از بیماران غیر دیابتی که انسولین نیاز ندارند و دارای آنتی بادی های سرم خون هستند، معمولاً با دیابت نوع 1 همراه هستند. این شکل از غیر انسولین که به دیابت خود ایمنی نیاز دارد، به عنوان دیابت لادا که یک نوع خود ایمنی نهفته در بزرگسالان است، تعریف می شود.
درباره ی دیابت لادا باید گفت که مواردی از جمله اپیدمیولوژی، حساسیت ژنتیکی، سابقه طبیعی، ویژگی های متابولیکی و پیشرفت بالینی اطلاعات کمی در مورد دیابت لادا شناخته شده است.
با این حال سعی شده است تا طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده، در این مقاله به موضوع دیابت لادا چیست پرداخته شود و همه ی جنبه های مختلف آن بررسی شود.
برای آشنایی با جدید ترین روش درمان دیابت نوع 2 توصیه می کنیم پست جدیدترین روش درمان دیابت نوع 2 را مشاهده کنید.
چرا دیابت لادا مهم است؟
با وجود تقسیم بندی دیابت به دو نوع عمده، دیابت نوع 1 (وابسته به انسولین) و دیابت نوع 2 (وابسته نبودن به انسولین)، بدیهی است که انواع دیابتی وجود دارد که به راحتی در این دسته ها قرار نمی گیرند.
در حقیقت، یک نوع دیابت وجود دارد که به نظر می رسد بتوان آن را در دو نوع اصلی قرار داد و این که در بزرگسالان با دیابت به صورت احتیاج نداشتن به انسولین وجود دارد، اما با بسیاری از ویژگی های ژنتیکی، ایمنی و متابولیکی دیابت نوع 1 و با خطر بالای پیشرفت وابستگی به انسولین، این شکل از دیابت خود ایمنی نهفته در بزرگسالان (دیابت لادا) در حدود 10٪ بیماران مبتلا به دیابت که در ابتدا به انسولین نیاز ندارند، وجود دارد و بنابراین احتمالاً شیوع آن از دیابت نوع 1 بسیار بیشتر است.
به طور کلی می توان گفت که این نوع دیابت را می توان به دو گروه اصلی انواع دیابت تطبیق داد. به این صورت که از برخی از جنبه ها مشابه دیابت نوع اول است، اما چون در برخی از بیماران احتیاج نبودن به انسولین مشاهده شده است، می توان گفت که در گروه دیابت نوع دوم هم می توان آن را قرار داد.
به این ترتیب می توان یک نتیجه گیری انجام داد که این نوع از دیابت مهم است و باید اطلاعات دقیقی از آن داشته باشید تا بتوانید آن را کنترل و پیشگیری کرد. پس باید بدانید که دیابت لادا چیست و باید چگونه آن را کنترل کرد.
تاریخچه ی دیابت لادا
داده ها و تحقیقات صورت گرفته، نشان می دهد که در سال 1994 نزدیک به 100 میلیون نفر در سراسر جهان تحت تأثیر این نوع از دیابت قرار گرفته اند و تا سال 2010 این تعداد به بیش از 215 میلیون نفر افزایش یافته است.
می توان به طور کلی از این داده ها و بررسی های انجام شده به این موضوع رسید که شیوع کلی در بین افراد 60-70 ساله به طور چشمگیری افزایش یافته است. در نتیجه باید در خصوص این که دیابت لادا چیست تحقیقات گسترده ای صورت بگیرد. با این حال هزینه های سالانه سلامت ناشی از دیابت و عواقب آن حدود 6-12٪ از کل هزینه های بهداشتی است.
در حالی که دیابت به صورت غیر انسولین (دیابت لادا) در اکثر کشورها نقش مهمی در مرگ و میر افراد دارد، اما بخشی از این افراد (حدود 25٪) که با تشخیص غیر انسولین به دیابت وجود دارند، پس از آن به درمان انسولین می رسند.
در برخی موارد این پیشرفت ناشی از عدم کفایت درمان است. اما در بسیاری از موارد به دلیل پیشرفت روند بیماری با کاهش تدریجی و شدید ظرفیت ترشحی انسولین است.
افراد مبتلا به دیابت که نیاز به غیر انسولین دارند و آنتی بادی های خودکار مرتبط با دیابت دارند، به عنوان دیابت لادا تعریف می شوند و در معرض خطر بالای پیشرفت به وابستگی به انسولین هستند.
شیوع دیابت لادا در تعدادی از مطالعات در مورد جمعیت اروپا و غیر اروپایی تخمین زده شده است
شیوع دیابت لادا در تعدادی از مطالعات در مورد جمعیت اروپا و غیر اروپایی تخمین زده شده است. تنوع گسترده ای توصیف شده است که تا حدودی به عوامل مختلفی برای تعیین شرایط بستگی دارد.
اما همچنین به ویژگی های افراد آزمایش شده (به عنوان مثال، چه تازه تشخیص داده شده باشد و چه با توجه به سن، دیابت لادا تشخیص داده شده است)، در افراد 30 تا 50 ساله(نشانگر دیابت خود ایمنی به عنوان دیابت لادا) تعریف می شود.
از آنجا که دیابت نوع 1 معمول نیست، اما دیابت نوع 2 رایج است و از آنجا که تعداد قابل توجهی از افراد غیر دیابتی که به انسولین نیاز ندارند، دارای آنتی بادی های خودکار GAD هستند، بنابراین نتیجه می گیریم که دیابت لادا احتمالاً بیشتر از دیابت نوع 1 کلاسیک شایع است.
پیشنهاد می کنیم از پست غذاهای پایین آورنده قند خون در بارداری دیدن کنید.
ارتباط بین ژنتیک و دیابت لادا چیست؟
افراد مبتلا به دیابت لادا، اغلب دارای ژن های سازگاری بافتی (HLA) و تغییرات ایمنی هستند که به طور معمول با دیابت نوع 1 مرتبط است. در واقع ژن های HLA مرتبط با دیابت لادا را می توان همان ژن های مرتبط با دیابت نوع 1 دانست.
کسانی که دارای آنتی بادی های GAD و IA-2 هستند، نسبت به آنهایی که دارای آنتی بادی های اتوماتیک GAD هستند، با سرعت بیشتری به سمت وابستگی به انسولین پیشرفت می کنند. به عبارتی وجود آنتی بادی های خودکارGAD ، که با دیابت نوع 1 نیز ارتباط دارند، تا حدی دیابت لادا را تعریف می کند.
ویژگی های بالینی دیابت لادا چیست؟
این ویژگی های ژنتیکی و ایمنی دیابت لادا با این افراد که یک فرآیند بیماری ایمنی از طریق ایمنی شبیه دیابت نوع 1 دارند، سازگار است. به عبارت دیگر می توان گفت که افراد مبتلا به دیابت لادا بسیاری از خصوصیات بالینی دیابت نوع 1 را نیز نشان می دهند. به عنوان مثال، آن ها چاق نیستند و کمبود ترشح انسولین قابل توجهی را نشان می دهند.
حدود 80٪ از افراد مبتلا به دیابت لادا که بدون احتیاج به انسولین هستند، به مرور زمان و در بزرگسالی نیاز به انسولین پیدا می کنند. با این حال که در حال حاضر، هیچ درمانی نمی تواند این پیشرفت در انسولین مورد نیاز را متوقف کند، اما از آنجا که دیابت لادا بسیار مهم است، از اهمیت بالایی در بهداشت عمومی نیز برخوردار است و باید بدانیم که دیابت لادا چیست و چگونه باید آن را پیشگیری کرد.
برای درمان مشکل دیابت در کمتر از 30 روز لطفا صفحه درمان دیابت در 30 روز را ببینید.
مدیریت دیابت لادا به چه صورتی انجام می پذیرد؟
هیچ استراتژی مدیریتی مشخصی برای مبتلایان به دیابت لادا وجود ندارد. ارزش بالقوه شناسایی این گروه در معرض خطر پیشرفت وابستگی به انسولین شامل موارد زیر است:
- اجتناب از استفاده از درمان متفورمین با توجه به تئوری خطرات متفورمین در بیماران وابسته به انسولین.
- معرفی زودهنگام انسولین درمانی.
استفاده از آزمایش های مداخله برای کنترل و یا معکوس کردن روند بیماری مخرب و احتیاج به انسولین با گذر زمان.
افرادی که مبتلا به دیابت هستند و علت اصلی ابتلای آن ها کاهش ترشح انسولین است
برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند و علت اصلی ابتلای آن ها کاهش ترشح انسولین است، درمان باید ترمیم انسولین باشد. به عبارت دیگر درمان برای جلوگیری از پیشرفت به سمت وابستگی به انسولین باید صورت بگیرد و به گونه ای کنترل شود که در آینده احتیاجی به انسولین نداشته باشند.
این درمان های دیابت لادا برای جلوگیری از احتیاج به انسولین می تواند شامل ایمونوتراپی، انسولین درمانی و یا داروهای خوراکی کاهش قند خون باشد.
با این حال اثر سولفونیل اوره به طور رسمی آزمایش نشده است. اما بدیهی است که این موارد نیز پیشرفت وابستگی به انسولین در افراد مبتلا به دیابت لادا را متوقف نمی کنند.
این که آیا متفورمین فوایدی دارد، مشخص نیست و ممکن است این دارو در مبتلایان به دیابت لادا منع مصرف داشته باشد. زیرا از نظر تئوریک، خطر اختلال متابولیکی شدید در افرادی که در حین وابستگی به انسولین پیشرفت می کنند، وجود دارد.
برای براورد کردن هزینه آزمایش دیابت بارداری لازم است صفحه هزینه آزمایش دیابت بارداری را ببینید.
معیارهای تشخیص برای دیابت لادا چیست؟
معیارهایی که به طور سنتی توسط پزشکان برای تشخیص دیابت لادا پذیرفته می شوند، براساس وجود آنتی بادی های گردش خون مرتبط با دیابت نوع 1، سن در تشخیص حداقل 30 سال و درمان با عوامل هیپوگلیسمی غیر انسولین در طی مراحل اولیه 6 ماه بیماری صورت می گیرد.
با این حال، سن و شرایط درمانی به طور واضح ماهیتی اختیاری دارند. به عنوان مثال، افراد کمتر از 30 سال ممکن است به یک نوع دیابت خود ایمنی که به آرامی پیشرفت کنند و ممکن است حتی برای بیماران مسن، قابل تشخیص نباشد، مبتلا باشند.
به علاوه، تصمیم گیری در مورد انسولین توسط بیمار بستگی زیادی به قضاوت پزشک معالج دارد. اگر چه ممکن است آنتی بادی های دیگری نیز در افراد مبتلا به دیابت لادا وجود داشته باشد،
اما در صورت وجود، آنتی بادی های گلوتامیک اسید دکربوکسیلاز (GAD) بیشترین استفاده را در تشخیص بالینی برای ارزیابی وجود یا عدم وجود خود ایمنی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 دارند.
گسترش دیابت لادا به چه صورتی است؟
گسترش دیابت لادا بین 10 درصد از بیماران دیابتی نوع 1،2،4 متغیر است و این فراوانی و بسیاری ابتلا به دیابت خود ایمنی (لادا) تا حدی به ویژگی های مختلف مطالعات تحقیقاتی که تاکنون منتشر شده است، بستگی دارد.
با وجود این زیرگروه دیابت، در طبقه بندی بالینی فعلی دیابت، به عنوان نهادی متفاوت پذیرفته نمی شود. تعداد افراد مبتلا به این بیماری احتمالاً بیشتر از تعداد کل بیماران با سایر انواع دیابت است. به عنوان مثال؛ بسیار بیشتر از تعداد افراد مبتلا به دیابت نوع 1 است.
در نتیجه می توان گفت که به دلیل شیوع گسترده ی آن، دیابت لادا یک مسئله بالینی مهم است که باید به درستی رسیدگی شود. در حال حاضر، به نظر می رسد که آگاهی کمی نسبت به این مشکل وجود دارد، در نتیجه باید دانش در خصوص این که دیابت لادا چیست؟ افزایش یابد.
خوشبختانه، شواهد علمی روزافزونی در جنبه های مختلف دیابت لادا جمع آوری می شود. با این حال، تعداد مطالعات هنوز ناکافی است. برای توصیف کامل زیر مجموعه ای از بیماران مبتلا به دیابت لادا، از نظر پزشکی، تاریخچه طبیعی، روش درمانی و ویژگی های اپیدمیولوژیک آن، باید کارهای زیادی انجام شود.
ویژگی های افتراقی
در مورد مشخصات بالینی، بیماران مبتلا به دیابت لادا در مقایسه با بیماران دیابتی نوع 1 و 2 دارای ویژگی های افتراقی هستند. به این صورت که در رابطه با فراوانی و اجزای تشکیل دهنده سندرم متابولیک، ویژگی های دیابت لادا بین دیابت نوع 1 و نوع 2 6،8،9 است. علاوه بر این، بیماران مبتلا به دیابت لادا جوانتر هستند و چربی و ترشح انسولین کمتری نسبت به همتایان دیابتی نوع 2 دارند.
در نتیجه، آن ها معمولاً سریع تر به حالت کمبود انسولین دچار می شوند که اغلب به عنوان تشدید کتوزیس و نیاز قبلی به درمان انسولین بروز می کند.
نکته مهم در این قسمت این است که بیماران مبتلا به دیابت لادا، کنترل قند خون ضعیف تری نسبت به بیماران دیابتی نوع 2 با درمان انسولین نشان می دهند. همه این ویژگی ها در مورد اهمیت شناسایی زود هنگام این افراد که مبتلا به دیابت لادا هستند، دارای پیامدهای واضحی هستند.
اطلاعات کافی در مورد پیشرفت عوارض در بیماران مبتلا به دیابت لادا وجود ندارد. داده های اخیر به خطر مشابهی از عوارض گرفتگی رگ عروقی اشاره دارد. با این حال پیشرفت عوارض قلبی عروقی با افراد دیابتی نوع 2 تفاوتی ندارد.
این نکته قابل توجه است که بیماران مبتلا به دیابت لادا بار کمتری از عوامل خطر قلبی عروقی همراه دارند. این موضوع نشان می دهد که در افراد مبتلا به دیابت لادا ، رویکرد درمان خطر قلبی عروقی حداقل به اندازه بیماران دیابتی نوع 2 وجود دارد.
پیشنهاد می کنیم از پست دیابت شیرین دیدن کنید.
زمان شروع ابتلا به دیابت لادا
زمان شروع انسولین در بیماران مبتلا به دیابت لادا به شدت روند خود ایمنی، سابقه طبیعی بیماری و به ویژه به تخصص هر پزشک معالج بستگی دارد. با این حال، داده ها نشان می دهد که زمان شروع انسولین در این افراد تا حد زیادی به قضاوت بالینی بستگی دارد.
به عبارت دیگر در بيماران مبتلا به دیابت لادا كه معمولاً زودتر تحت درمان با انسولين قرار می گیرند، تحت مراقبت های اولیه که بیشتر افراد مبتلا به دیابت لادا حداقل در مراحل اولیه روند بیماری دیده می شوند، قرار می گیرند.
در نتیجه، آگاهی از دیابت لادا به عنوان یک مسئله مهم بالینی و تحقیقاتی در بین متخصصان دیابت و پزشکان مراقبت های اولیه است. شناسایی به موقع دیابت لادا از نظر تصمیمات درمانی و پیگیری بالینی این بیماران پیامدهای واضحی دارد. همچنین، تلاش های تحقیقاتی بیشتری باید به خصوصیات این بیماران اختصاص یابد. بنابراین، امکان انتخاب یک روش درمانی بهتر برای کاهش قند خون را فراهم می کند.
علائم و خصوصیات دیابت لادا چیست؟
بیشتر بیماران مبتلا به دیابت لادا به دلیل ماهیت نهفته بیماری، علائم غیر قابل تشخیص و نتایج آزمایشگاهی، به عنوان دیابت نوع 2 تشخیص داده می شوند و از این طریق درمان می شوند. در این بیماران، تنظیم قند خون طی چند ماه یا چند سال بدتر می شود که به مرور زمان به درمان انسولین نیاز خواهند داشت.
تشخیص و درمان به موقع با انسولین ممکن است پیشرفت بیماری را به تأخیر بیندازد. علاوه بر این، تنظیم قند خون در بیماران مبتلا به دیابت لادا نسبت به بیماران دیابتی نوع 2 بدتر است. به عبارتی شیوع کمتری در عوامل خطرزایی مانند چاقی، فشار خون بالا و دیس لیپیدمی در بیماران دیابت لادا در مقایسه با دیابتی های نوع 2 دیده شده است.
مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهد که دیابت لادا ممکن است 12٪ از کل موارد دیابت را تشکیل دهد. با این حال، دستورالعمل های جهانی برای قرار دادن بیماران دیابتی بزرگسال در معرض خطر بالای دیابت لادا برای آزمایش آنتی بادی، به خوبی تعریف نشده است. این آزمایش برای تشخیص بسیار مهم است. زیرا گزینه های درمانی ممکن است برای دیابت لادا در مقابل دیابت نوع 2 متفاوت باشد.
توضیح کلی دیابت خود ایمنی نهفته در بزرگسالان (دیابت لادا چیست)
دیابت خود ایمنی نهفته در بزرگسالان (دیابت لادا)، که به نوعی دیابت نوع 1.5 نیز شناخته می شود، نوع دیابتی شایع است که بزرگسالان را درگیر می کند.
به عبارت دیگر؛ افراد مبتلا به دیابت لادا ممکن است، علائم و نشانه های دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 را نشان دهند که تشخیص دیابت لادا را به چالش می کشد. در این قسمت از مقاله، بحث می شود که دیابت لادا چیست و تفاوت آن با سایر اشکال دیابت چیست.
به طور کلی فرد مبتلا به دیابت لادا ممکن است تشنگی بیش از حد را تجربه کند. همچنین دیابت لادا نوعی دیابت است که بزرگسالان را مبتلا می کند. به این صورت که به طور معمول بعد از 35 سالگی برای افراد اتفاق می افتد. افرادی که با دیابت لادا زندگی می کنند، ممکن است علائمی از دیابت نوع 1 و 2 را نشان دهند.
در دیابت لادا، بدن افراد پادتن هایی را تولید می کنند که بر توانایی پانکراس در کنترل قند خون تأثیر می گذارد
در دیابت لادا، بدن افراد پادتن هایی را تولید می کنند که بر توانایی پانکراس در کنترل قند خون تأثیر می گذارد. در نتیجه افرادی که با دیابت لادا زندگی می کنند، ممکن است در ابتدا از تزریق انسولین مستقل باشند و این بدان معناست که لوزالمعده آن ها هنوز هم می تواند انسولین تولید کند.
اما ممکن است به مرور زمان و با گذشت چندین سال، نیاز به تزریق انسولین داشته باشند. پزشکان ممکن است این افراد را با دیابت نوع 2 تشخیص دهند. با این حال، افراد مبتلا به دیابت نوع 2، آنتی بادی های ایجاد کننده دیابت لادا را تولید نمی کنند.
برخلاف دیابت نوع 1، دیابت لادا به آرامی پیشرفت می کند که دلیل آن را بعداً در بزرگسالی تشخیص می دهند. دیابت لادا ممکن است 2 تا 12٪ از کل موارد دیابت را در جمعیت بزرگسال تشکیل دهد.
دیابت لادا در مقابل انواع دیگر دیابت
دیابت لادا با دیابت نوع 1 و 2 متفاوت است. به این صورت که پزشکان به طور معمول دیابت نوع 1 را در کودکان و نوجوانان تشخیص می دهند، اما اوج بروز آن بین 5-7 سالگی و حدود بلوغ رخ می دهد. در نوع 1، آنتی بادی ها به سلول های پانکراس حمله می کنند. از آنجا که لوزالمعده نمی تواند انسولین کافی تولید کند، افراد مبتلا به دیابت نوع 1 برای کنترل قند خون خود باید از آمپول انسولین استفاده کنند.
دیابت نوع 2 یک بیماری متابولیکی است که در نتیجه عملکرد معیوب انسولین ایجاد می شود. دیابت نوع 2 به دلیل انتخاب سبک زندگی قبلی و عادات غذایی، بزرگسالان میانسال و افراد مسن مبتلا به قند خون بالا را درگیر می کند.
دیابت لادا بیشتر از نوع 2 به دیابت نوع 1 شباهت دارد. این شباهت ممکن است به همین دلیل باشد که پزشکان گاهی اوقات آن را دیابت نوع 1.5 می نامند. همانند دیابت نوع 1، افراد مبتلا به دیابت لادا به طور معمول شاخص توده بدنی (BMI) کمتری نسبت به افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دارند.
دیابت لادا همچنین دارای برخی از ویژگی های دیابت نوع 2، مانند سن بالاتر در زمان تشخیص و کمبود انسولین یا کاهش عملکرد انسولین است.
برای آشنایی با عملکرد داروهای خوراکی در درمان دیابت انسولین توصیه می کنیم صفحه دیابت انسولین و داروهای خوراکی را مشاهده کنید.
علائم کلی در دیابت لادا چیست
دیابت لادا ممکن است با علائم بسیار گسترده ای مانند کتواسیدوز روبرو شود که می تواند باعث افزایش قند خون شود. برخی از افراد مبتلا به دیابت لادا علائم دیابت نوع 1 و 2 را نشان می دهند که این علائم کلی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
تشنگی بیش از حد
تکرر ادرار
گرسنگی بیش از حد
خستگی مفرط
تاری دید
بریدگی ها و کوفتگی هایی که به آرامی بهبود می یابند.
کاهش وزن با وجود بیشتر خوردن (نوع 1)
سوزن سوزن شدن، درد یا بی حسی دست و پا (دیابت نوع 2)
علل ایجاد دیابت لادا چیست؟
علت دیابت لادا ایجاد آنتی بادی علیه سلول های لوزالمعده، انسولین یا آنزیم های دخیل در عملکردهای پانکراس است. به این صورت است که آنتی بادی های موثر بر لوزالمعده و عملکرد آن ممکن است بر نحوه پاسخ بدن به قند خون تأثیر بگذارد.
کارشناسان معتقدند که دیابت لادا ممکن است دارای ویژگی های ژنتیکی دیابت نوع 1 و 2 باشد. این مورد ممکن است توضیح دهد که چرا دیابت لادا برخی از ویژگی های بالینی هر دو شکل را به اشتراک دارد. با این حال، محققان نمی دانند که آیا فاکتورهای ژنتیکی خاصی برای دیابت لادا وجود دارد.
درمان های صورت گرفته برای دیابت لادا چیست
پزشکان هنوز رهنمودهای مطلق برای درمان دیابت لادا تعیین نکرده اند. هدف از درمان، حفظ عملکرد سلول پانکراس است. برای انجام این کار، فرد گاهی می تواند از آمپول انسولین استفاده کند.
همچنین، برخی از داروهای ضد دیابت ممکن است به کاهش سرعت تخریب سلول های لوزالمعده کمک کنند. از جمله مهارکننده های DPP-4 و آگونیست های گیرنده پپتید 1 مانند گلوکاگون می تواند در این جهت مورد استفاده قرار گیرند.
با این حال، پزشکان بسته به هر مورد و علائمی که فرد نشان می دهد، ممکن است یک استراتژی درمانی شخصی را توصیه کنند.
عوارض ایجاد شده بر اثر دیابت لادا چیست
به طور مشابه با دیابت نوع 2، افراد مبتلا به دیابت لادا ممکن است در معرض عوارض رگ عروقی باشند، از جمله:
آسیب کلیه
آسیب عصبی باعث درد، سوزن سوزن شدن و از دست دادن احساس در دست و پا می شود.
اختلالات چشم و بینایی
برخی از متخصصان معتقدند که احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در افراد مبتلا به دیابت لادا بیشتر از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است. به این دلیل که سطح کلسترول خون در افراد مبتلا به دیابت لادا بالاتر از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است. کتواسیدوز دیابتی (DKA) یکی دیگر از عوارض بالقوه دیابت لادا است.
DKA می تواند زمانی اتفاق بیفتد که سلول ها قادر به دریافت گلوکز مورد نیاز خود نباشند و بدن در عوض چربی را برای انرژی بسوزاند. این می تواند کتون تولید کند که مسئول بوی خاص در تنفس است. DKA یک بیماری جدی است که می تواند منجر به کمای دیابتی شود.
علائم داشتن این بیماری و عوارض جدی دیابت لادا ممکن است شامل موارد زیر باشد:
علائم قند خون بالا
لاغری ناخواسته
استفراغ
ضعف
تغییر در وضعیت روانی
عوامل خطر برای دیابت لادا چیست؟
برخی از عوامل خطر برای ایجاد دیابت لادا عبارتند از:
چاقی یا اضافه وزن
وزن کم هنگام تولد
فعالیت بدنی کم
(محققان پیشنهاد می کنند افرادی که چندین عامل خطر دارند، احتمال بیشتری برای ابتلا به دیابت لادا دارند. به عنوان مثال، ترکیب وزن کم هنگام تولد و اضافه وزن بزرگسالان ممکن است احتمال دیابت لادا را افزایش دهد.)
استرس روانی – اجتماعی همچنین ممکن است یک عامل خطر برای ابتلا به دیابت لادا باشد.
در ادامه به این سوال پرداخته می شود که در این حالت، تشخیص این دیابت به چه صورتی باید انجام شود. در این خصوص باید گفت که تشخیص تفاوت بین دیابت لادا و دیابت نوع 2 برای پزشکان ممکن است چالش برانگیز باشد. برخی از ویژگی های دیابت لادا ممکن است پزشکان را وادار به انجام غربالگری بیشتر برای تشخیص بین انواع دیابت کند.
پزشکان به طور معمول دیابت لادا را در افراد بالای 35 سال تشخیص می دهند
پزشکان به طور معمول دیابت لادا را در افراد بالای 35 سال تشخیص می دهند که با تشخیص دیابت نوع 2 سازگار است. افرادی که با دیابت لادا زندگی می کنند ممکن است در ابتدا به تغذیه و تغییر سبک زندگی و داروهای خوراکی واکنش خوبی نشان دهند، اما به مرور زمان این واکنش ممکن است که کاهش یابد.
افرادی که با دیابت لادا زندگی می کنند، حداقل یک آنتی بادی را که علیه سلول های لوزالمعده، انسولین یا آنزیم های درگیر در عملکرد پانکراس کار می کند را در بدن دارند که یک عامل برای ایجاد دیابت لادا است.
پپتید C عامل دیگری است که به پزشکان کمک می کند، بین انواع دیابت تفاوت قائل شوند. افرادی که با دیابت لادا زندگی می کنند، ممکن است سطح پپتید C در خون بالاتر از سطح طبیعی داشته باشند، در حالی که در دیابت نوع 1 و 2 سطح آن پایین است.
چه موقع برای تشخیص دیابت لادا به پزشک مراجعه کنیم؟
افرادی که تشنگی یا گرسنگی بیش از حد بدون دلیل یا ادرار مکرر را تجربه می کنند، باید به پزشک مراجعه کنند. برای آزمایش دیابت، پزشکان آزمایش خون را برای بررسی چندین نشانگر قند خون درخواست می کنند.
DKA ممکن است در افرادی رخ دهد که مراجعه به پزشک را برای علائم دیابت به تأخیر می اندازند. DKA می تواند نشاندهنده بدتر شدن دیابت فرد باشد. افراد باید علائم DKA را بلافاصله به پزشک گزارش دهند. زیرا این بیماری می تواند زندگی آن ها را تهدید کند.
به طور کلی دیابت لادا نوعی دیابت است که در بزرگسالی تشخیص داده می شود. افرادی که با دیابت لادا زندگی می کنند، ممکن است علائم معمولی دیابت نوع 2 را نشان دهند، اما بدن آن ها آنتی بادی تولید می کند که بر نحوه کنترل قند خون در بدن تأثیر می گذارد.
افرادی که با دیابت لادا زندگی می کنند ممکن است از تزریق انسولین یا سایر داروها برای کنترل قند خون و کاهش سرعت تخریب لوزالمعده استفاده کنند.
انواع مختلف دیابت چیست؟
دیابت شرایطی است که بدن به اندازه کافی قند خون تولید نمی کند یا در برابر هورمونی به نام انسولین مقاوم است. انواع مختلفی از دیابت وجود دارد، از جمله نوع 1، نوع 2 و دیابت حاملگی. در این قسمت از مقاله، انواع مختلف دیابت، علل و علائم آن ها، نحوه مدیریت آن ها و این که آیا می توان خطر ابتلا به دیابت را کاهش داد، بحث می شود.
دیابت نوع 1:
مصرف دارو و تغییر سبک زندگی ممکن است به مدیریت علائم انواع مختلف دیابت کمک کند. دیابت نوع 1، یک بیماری خود ایمنی است که به پانکراس حمله کرده و منجر به کمبود انسولین می شود. دیابت نوع 1 معمولاً در کودکی یا نوجوانی ظاهر می شود، اما افراد در هر سنی می توانند به دیابت نوع 1 مبتلا شوند. یک مقاله در سال 2017 نشان می دهد که افراد مبتلا به دیابت نوع 1، 5-10٪ از بیماران دیابتی را تشکیل می دهند.
علل ایجاد دیابت نوع 1:
دیابت نوع 1 به دلیل واکنش خود ایمنی ایجاد می شود. به این صورت که این امر باعث می شود که سیستم ایمنی به سلول های تولید کننده انسولین در لوزالمعده حمله کرده و آن ها را از بین ببرد. این بدان معنی است که پانکراس قادر به تولید انسولین نیست.
طبق دیدگاه بالینی، افرادی که در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع 1 هستند، دارای شرایط ژنتیکی خاص و دارای سلول هایی خاص به نام اتوآنتی بادی هستند که سلول های پانکراس را هدف قرار می دهند. حدود 85-90٪ افرادی که در نهایت به دیابت نوع 1 مبتلا می شوند، حداقل یک نوع آنتی بادی در بدن دارند.
علائم دیابت نوع اول:
هنگامی که فرد مبتلا به دیابت است، بدن او گلوکز را از جریان خون به درستی منتقل نمی کند و در نتیجه سطح گلوکز در خون و ادرار افزایش می یابد.
دیابت نوع اول می تواند علائم زیر را ایجاد کند:
تشنگی بیشتر
افزایش اشتها
افزایش نیاز به ادرار کردن
کاهش وزن
خستگی
عوامل خطر
عوامل خطر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
سابقه خانوادگی: داشتن پدر و مادر یا خواهر یا برادر مبتلا به دیابت نوع 1
سن: گر چه متخصصان مراقبت های بهداشتی به طور معمول دیابت نوع 1 را در کودکان تشخیص می دهند، اما در هر سنی ممکن است ایجاد شود.
درمان اصلی دیابت نوع 1 شامل مصرف انسولین است. به این صورت که افراد دیابتی برای کنترل سطح قند خون نیاز به تزریق انسولین هر روز دارند. بررسی و حفظ سطح قند خون به طور منظم ضروری است.
همچنین داشتن مقدار سالم قند خون به پیشگیری یا به تأخیر انداختن عوارض مربوط به دیابت کمک می کند.
علاوه بر این ها بررسی سطح قند خون و تزریق انسولین، بر اهمیت موارد زیر تأکید می کند:
داشتن یک رژیم غذایی سالم
فعال بودن از نظر جسمی
کنترل فشار خون و کلسترول
رعایت بهداشت و خواب خوب
دیابت نوع 2:
دیابت نوع 2 رایج ترین شکل دیابت است. حدود 90٪ افراد دیابت نوع 2 دارند. دیابت نوع 2 معمولاً افراد بالای 45 سال را تحت تأثیر قرار می دهد. با این حال، کودکان، نوجوانان و جوانان بیشتر به دلیل انواع عادات سبک زندگی مانند رژیم های غذایی پرمصرف و کمبود فعالیت بدنی، به دیابت نوع 2 مبتلا می شوند.
علل ایجاد دیابت نوع دوم:
مقاومت به انسولین باعث دیابت نوع 2 می شود. این بدان معنی است که بدن به انسولین ایجاد شده در لوزالمعده پاسخ نمی دهد. به طور معمول، پانکراس در ابتدا تأمین انسولین را بر عهده دارد، اما با گذشت زمان، میزان انسولین تولیدی آن کاهش می یابد. به این صورت که وقتی پانکراس قادر به تولید انسولین کافی نباشد، منجر به تجمع گلوکز در جریان خون می شود.
دیابت نوع 2 با ژنتیک، رابطه ی قوی دارد. به عبارتی طبق تحقیقات انجام شده، افراد متعلق به گروه های قومی اقلیت، به عنوان مثال ساکنان جزیره آفریقایی آمریکایی و جزیره اقیانوس آرام، بیشتر از کسانی که از نژاد اروپایی هستند، به دیابت نوع 2 مبتلا هستند.
علائم دیابت نوع دوم:
علائم دیابت نوع 2 ممکن است که طی چندین سال به آرامی ایجاد شود. با این حال، بسیاری از افراد ممکن است هیچ علائمی را مشاهده نکنند. به همین دلیل، افرادی که دارای هر فاکتور خطر مبتلا به دیابت نوع 2 هستند، باید آزمایش خون انجام بدهند.
عوامل خطر دیابت نوع دوم:
عوامل خطر دیابت نوع 2 عبارتند از:
داشتن پیش دیابت، شرایطی که سطح قند خون بالاتر از حد معمول است، اما به اندازه کافی بالا نیست تا بتوان آن را دیابت نوع 2 تشخیص داد.
داشتن چاقی
45 سال یا بیشتر
داشتن پدر و مادر یا خواهر و برادر مبتلا به دیابت نوع 2
از نظر جسمی بی تحرک بودن
داشتن دیابت حاملگی یا به دنیا آوردن نوزادی که وزن زیادی دارد.
پزشک، ممکن است موارد زیر را برای درمان دیابت نوع دوم تجویز کند:
انسولین تزریقی
داروهای تزریقی دیگر
داروهای خوراکی دیابت
این داروها سطح قند خون را کنترل می کنند و به جلوگیری از عوارض کمک می کنند. با این حال افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باید مرتباً فشار خون، قند خون و کلسترول خود را کنترل کنند.
دیابت بارداری:
زنان بارداری که از قبل دیابت ندارند، می توانند به دیابت بارداری مبتلا شوند.
علل دیابت بارداری:
بارداری باعث ایجاد مقداری مقاومت به انسولین می شود. با این حال تحقیقات نشان می دهد که هورمون ها و افزایش وزن در دوران بارداری باعث می شود، بدن از انسولین به میزان کمتری استفاده کند. این موضوع، به نوبه خود، باعث مقاومت به انسولین می شود که نیاز بدن به انسولین را افزایش می دهد.
اگر بدن نتواند انسولین کافی برای جبران مقاومت به انسولین را که بارداری ایجاد می کند، تولید کند، ممکن است فرد به دیابت بارداری مبتلا شود.
علائم دیابت بارداری:
برخی از زنان مبتلا به دیابت بارداری هیچ علائمی را تجربه نمی کنند. یک پزشک احتمالاً سابقه پزشکی یک زن و عوامل خطر را برای تعیین این که آیا یک زن در دوران بارداری به دیابت بارداری مبتلا می شود را بررسی می کند. دیابت بارداری معمولاً در حدود هفته 24 بارداری ایجاد می شود.
درمان دیابت حاملگی عمدتاً شامل ایجاد تغییر در سبک زندگی است. همچنین انجام کارهای زیر می تواند باعث درمان این نوع از دیابت باشد:
بررسی سطح قند خون
داشتن یک رژیم غذایی سالم
فعال بودن و ورزش کردن
نظارت بر کودک در دوران بارداری
اگر این تغییرات باعث کنترل سطح قند خون نشود، پزشک ممکن است انسولین، متفورمین یا سایر داروها را تجویز کند.
دیابت لادا:
این نوع از دیابت بسیار مهم است و باید نسبت به آن اطلاعات زیادی کسب کرد. به این صورت که می تواند به عنوان یک بیماری نهفته در بدن افراد باشد و بعد از گذشت سال ها و به مرور زمان، علائم و مشخصات آن بروز داده شود. نوعی دیابت است که به نظر می رسد دیابت نوع 1 و 2 را درگیر کند.
مشخصات و علائم و ویژگی های آن بیشتر شبیه نوع 1 است و برخی دیگر از ویژگی ها و علائم آن بیشتر شبیه نوع 2 است. به همین دلیل برخی افراد آن را دیابت نوع 1.5 یا دیابت نوع 1 می نامند.
در حال حاضر در واقع به عنوان یک نوع جداگانه از دیابت طبقه بندی نشده است، اما تحقیقات پزشکی در حال انجام است تا مشخص شود دقیقاً چه چیزی آن را از دیابت نوع 1 و 2 متفاوت می کند.
علائم دیابت لادا چیست؟
علائم دیابت لادا همان علائم دیابت نوع 1 و 2 است:
دفع ادرار زیاد
احساس تشنگی شدید
خستگی شدید در طول روز
لاغرتر شدن
اما افراد مبتلا به دیابت لادا معمولاً دیابت آن ها خیلی کندتر از نوع 1 هستند. در طول ماه ها و هفته ها و یا در مواردی سال ها طول می کشد تا علائم و مشخصات آن ظاهر می شود و فرد متوجه این بیماری و علائم آن می شود.
همچنین در خصوص دیابت لادا، علائم واضح تر هستند و اغلب سریع تر از آن چه در نوع 2 انتظار دارید، ظاهر می شوند. البته در حالی که اضافه وزن عامل اصلی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 است، افراد مبتلا به دیابت لادا می توانند با داشتن وزنی سالم به دیابت لادا مبتلا شوند.
تشخیص دیابت لادا:
تشخیص دیابت لادا ممکن است دشوار باشد و به اشتباه تشخیص داده می شود. مثلا ممکن است که در برخی از افراد این نوع از دیابت را مبتلا به دیابت نوع 2 تشخیص دهند.
در این صورت اگر دیابت لادا داشته باشید، معمولاً آنتی بادی هایی در خون خواهید داشت که معمولاً در افراد با نوع 1 یافت می شود. این مواد با استفاده از آزمایش آنتی بادی GADA تشخیص داده می شوند. همچنین باید گفت که این بیماری معمولاً در افراد 30 تا 50 ساله تشخیص داده می شود.
درمان دیابت لادا:
داروهای دیابت لادا، معمولا با دیابت نوع 1 و 2 با عناصر هر دو ترکیب شده است. شما معمولاً شروع به مصرف داروهای مربوط به دیابت، (معمولاً متفورمین) می کنید و با افزایش سطح قند خون به انسولین ادامه می دهید. در صورت ابتلا به دیابت نوع 2 معمولاً سریع تر به درمان انسولین خواهید رسید.
با این حال هنوز روش مشخص و توافق شده ای برای مدیریت دیابت لادا وجود ندارد. ابتلا به دیابت لادا ، هم به چگونگی رایج بودن دیابت لادا و هم به نحوه بهتر مراقبت از آن توجه دارد.
تا زمانی که مطالعات انجام شده صورت بگیرد، اکثر متخصصان مراقبت های بهداشتی موافقت می کنند که هدف از درمان این است که انسولین برای تولید هر چه بیشتر حفظ شود و بیمار با تزریق انسولین، روند درمان را هر چه سریع تر آغاز نماید. بنابراین توصیه می شود که درمان انسولین زود هنگام، برای بیماران مبتلا به دیابت لادا آغاز شود.
دیابت لادا هنوز به عنوان یک نوع جداگانه از دیابت شناخته نشده است. بنابراین وقتی نوبت به درمان آن می رسد، مهمترین چیز این است که هر دارویی را که به شما کمک می کند تا سطح قند خون خود را به درستی مدیریت کنید، استفاده خواهد شد. این داروها و درمان کلی دیابت به شما کمک می کند تا سلامتی خود را بتوانید حفظ کنید و از بروز عوارض دیابت در آینده جلوگیری می کند.
جلوگیری از دیابت لادا به چه صورتی انجام می گیرد؟
اگر چه فردی نمی تواند از دیابت نوع 1 جلوگیری کند، اما ممکن است بتواند از بروز دیابت نوع 2 جلوگیری کند. با این حال، تحقیقات انجام گرفته پیشنهاد می کند که BMI و چاقی حدود 60٪ از خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تشکیل می دهند.
برای افراد مبتلا به دیابت، کاهش وزن از طریق محدودیت کالری و فعالیت بدنی، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را 58٪ کاهش می دهد. همچنین برای کودکان در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 ممکن است از موارد زیر برای جلوگیری از ابتلا استفاده نمایند:
- به آن ها آموزش داده می شود که چگونه یک رژیم غذایی سالم را دنبال کنند و از نظر جسمی فعال باشند.
- تغییر در خانه و محیط مدرسه برای امکان پذیر کردن سبک زندگی سالم
یک رژیم غذایی مغذی، متعادل و شرکت در فعالیت های بدنی منظم قبل از بارداری ممکن است از دیابت بارداری جلوگیری کند. با این حال، زنان باردار نباید سعی کنند بدون صحبت با پزشک یا متخصص تغذیه، وزن خود را کاهش دهند.
توجه داشته باشید که دیابت درمان نشده می تواند منجر به عوارض بعدی شود. یکی از این موارد، افت قند خون است. بیماری که در آن سطح قند خون به سرعت کاهش می یابد. این نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد.
علائم افت قند خون عبارتند از:
اضطراب
تعریق، لرز و لرزش بدن
سرگیجه و مشکل در تمرکز
خستگی
گرسنگی یا حالت تهوع
اگر فردی برای دیابت درمان نکند، ممکن است منجر به موارد زیر شود:
شرایطی ایجاد می شود که مایع در اطراف مغز جمع می شود.
سر در گمی ذهنی
بیهوشی
کما
مرگ
سایر عوارض عبارتند از: عفونت های قارچی زیر پستان، بین انگشتان دست و پا، دستگاه تناسلی و زیر بغل، آب سیاه و آب مروارید، آسیب عصبی، فشار خون بالا، بیماری کلیوی و …
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
در صورت بروز علائم مرتبط با دیابت، مراجعه به پزشک مهم است. با این حال، بسیاری از افراد مبتلا به دیابت ممکن است هیچ علائمی مشاهده نکنند.
شناخت عوامل خطری که ممکن است شانس ابتلا به دیابت در فرد را افزایش دهند، بسیار مهم است. هر کسی که هر یک از این علائم را تجربه کند، باید به پزشک مراجعه کند. یکی از دلایلی که فرد باید بلافاصله به پزشک مربوطه مراجعه نماید، این است که دیابت لادا باید در ابتدا تشخیص و درمان شود.
پزشک به چندین روش قادر به آزمایش دیابت خواهد بود. چهار آزمون اصلی عبارتند از:
تست A1C:
این تست، میزان متوسط قند خون فرد را در طول 2-3 ماه اندازه گیری می کند.
آزمایش قند خون ناشتا:
این تست، میزان قند خون فرد را بعد از یک شب ناشتا بودن را اندازه گیری می کند.
تست تحمل گلوکز:
این تست، می تواند میزان قند خون را قبل و بعد از نوشیدن مایعی که حاوی گلوکز است، اندازه گیری می کند.
آزمایش قند خون تصادفی:
فرد می تواند هر زمان بخواهد این کار را انجام دهد. بدون این که نیازی به ناشتا بودن داشته باشد.
به طور کلی دیابت، افراد زیادی را تحت تأثیر قرار می دهد. دو نوع اصلی دیابت نوع 1 و نوع 2 است. دیابت نوع 1 یک واکنش خود ایمنی است که فرد نمی تواند از آن جلوگیری کند. دیابت نوع 2 به طور معمول به دلیل عوامل سبک زندگی است، به این معنی که فرد می تواند از آن جلوگیری کند.
دیابت بارداری نوعی دیابت است که فقط زنان باردار را درگیر می کند. با این حال دیابت لادا را می توان دیابتی بین دیابت نوع اول و دوم دانست که باید اطلاع رسانی و آگاهی نسبت به این دیابت گسترش یابد و افراد بدانند که دیابت لادا چیست و چگونه می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد.
عوامل خطر زیادی برای دیابت و دیابت لادا وجود دارد. با این وجود، فرد می تواند با ایجاد تغییر در سبک زندگی و در صورت لزوم با مصرف دارو، دیابت را کنترل کند.
برای دیابت، درمان بسیار مهم است. به این صورت که اگر دیابت درمان نشود، می تواند عوارضی را برای فرد ایجاد کند. هر کسی که علائم دیابت نوع 1 را تجربه کند یا فاکتورهای خطر ابتلا به خصوص دیابت لادا، دیابت نوع 2 یا دیابت حاملگی را داشته باشد، باید برای تشخیص به پزشک مراجعه کند.
دیابت نوع 2 به دیابت لادا: داستان یک تغییر در تشخیص
زندگی با یک نوع دیابت و سال ها بعد فهمیدن این که مبتلا به دیابت دیگری هستید، می تواند مشکلات عاطفی و درمانی متفاوتی را برای افراد داشته باشد.
به عبارت دیگر هنگامی که ما در مورد دیابت صحبت می کنیم، به طور کلی به سه نوع اصلی – نوع 1، نوع 2، دیابت حاملگی – اشاره می کنیم که در سراسر جهان بیش از 460 میلیون نفر در حال حاضر تحت تأثیر این بیماری هستند. واقعیت بسیار پیچیده تر است.
بسیاری از زیر گروه های دیابت وجود دارد که همچنان کشف نشده اند و برخی از این ها مانند دیابت لادا که به تازگی بسیار شایع شده است، کشف و بررسی می شود. شباهت بین انواع مختلف دیابت می تواند تشخیص دقیق نوع دیابت را به چالش بکشد.
در این قسمت از مقاله، داستان شخصی نشان داده شده است که در سال 2011 به دیابت نوع 2 مبتلا شد و اخیراً متوجه شده است که با یک نوع کمتر شایع از دیابت نوع 1 زندگی می کند.
دیابت خود ایمنی نهفته در بزرگسالان یا در یک تفسیر به دیابت لادا مبتلا شده است. دکتر مربوطه تشخیص خود را درباره دیابت لادا و برخی دیگر از زیر گروه های دیابت ارائه می دهد.
زیرگروه دیابت نوع 1
دیابت خود ایمنی نهفته در بزرگسالان (دیابت لادا) به عنوان زیرگروه دیابت نوع 1 در نظر گرفته می شود و اغلب به دلیل عدم آگاهی و معیارهای استاندارد، به درستی تشخیص داده نمی شود.
به این صورت که دیابت لادا با تست های متفاوت و تست آنتی بادی های خود ایمنی در بدن مشخص می شود. بنابراین، بیماران ممکن است از نظر بالینی دارای مشخصات دیابت نوع 1 و 2 باشند.
به طور معمول، ویژگی های بالینی دیابت نوع 1 که در دیابت لادا دیده می شود، شامل BMI پایین تر در مقایسه با آن چه در دیابت نوع 2 و خود ایمنی در برابر یک یا چند آنتی بادی است؛ می شود.
از ویژگی های دیابت نوع 2 که ممکن است در دیابت لادا وجود داشته باشد، سن بالاتر در شروع ابتلا و مقاومت به انسولین یا کمبود آن است. از ویژگی های دیابت لادا می توان به سطح متوسطی از اختلال عملکرد سلول تولید کننده ی انسولین بین افراد دیابت نوع 1 و 2، کاهش سریع تر پپتید C در مقایسه با دیابت نوع 2 و سطحی از مقاومت به انسولین که با دیابت نوع 1 قابل مقایسه است، اشاره کرد.
دیابت لادا اغلب به درستی تشخیص داده نمی شود
اگر چه ارتباط نزدیکتری با دیابت نوع 1 دارد، اما دیابت لادا اغلب به درستی تشخیص داده نمی شود و به عنوان دیابت نوع 2 تحت درمان قرار می گیرد که این امر منجر به عدم کنترل قند خون کافی و آسیب رساندن به بیماران می شود.
ضروری است که دستورالعمل های متمایزی برای تشخیص و درمان دیابت لادا تنظیم شود و ارائه دهندگان این سناریوی بالینی را به عنوان سناریویی که نیاز به آزمایش ویژه برای ایجاد تشخیص مناسب و در نتیجه بهبود ایمنی و اثربخشی درمان بیمار دارد، تشخیص دهند.
شباهت های بین دیابت نوع 1، دیابت نوع 2 و دیابت لادا می تواند تشخیص را دشوار کند
شباهت های بین دیابت نوع 1، دیابت نوع 2 و دیابت لادا می تواند تشخیص را دشوار کند. با این حال، ویژگی های دیگری نیز برای این نوع از دیابت وجود دارد که ممکن است غربالگری های تشخیصی را مجاب کند و به تشخیص دیابت لادا از دیابت نوع 1 یا نوع 2 کمک کند.
در دیابت نوع 1، سن معمول شروع ابتلا کمتر از 35 سال است. پاسخ به اصلاح شیوه زندگی و عوامل خوراکی ضعیف انجام می شود. بیماران به طور کلی از کاهش وزن ناخواسته لاغر هستند و حداقل یک آنتی بادی در بدن دارند.
برعکس، در دیابت نوع 2، سن معمول شروع ابتلا بیشتر از 35 سال است، بیماران غالباً دارای اضافه وزن یا چاقی هستند. دیابت لادا یک سن شروع معمولی دارد که بیشتر مشخصه دیابت نوع 2 است و بیماران در ابتدا به اصلاح سبک زندگی و عوامل خوراکی پاسخ مثبتی را می دهند، اما با بدتر شدن عملکرد سلول تولید کننده ی انسولین ، ممکن است که درمان با کندی رو به رو شود.
تشخیص صحیح دیابت لادا چیست؟
تشخیص صحیح و به موقع دیابت لادا برای انتخاب یک رژیم درمانی مناسب برای دستیابی و حفظ کنترل قند خون ضروری است. در یک بررسی صورت گرفته، بیماران مبتلا به دیابت لادا کنترل قند خون با سطح A1C بالاتر و در مورد نیاز به انسولین درمانی، بسیار سریع تر از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مشاهده شده است. با این حال با توجه به شیوع بالای دیابت نوع 2 در بزرگسالان، به اشتباه می توان تشخیص دیابت لادا را با دیابت نوع دوم جایگزین کرد.
شیوع دیابت لادا ممکن است در واقع حتی بیشتر از دیابت نوع 1 باشد
با این که شیوع دیابت لادا ممکن است در واقع حتی بیشتر از دیابت نوع 1 باشد. 6156 بیمار را که در 5 سال تشخیص دیابت و بین 30 تا 70 سال بودند، مطالعه ای صورت گرفته که با تحقیقات صورت گرفته، نتیجه ی دریافتی این بود که 9.7٪ از بیماران، دارای ویژگی های دیابت لادا بودند که شامل:
1) سن 30-70 سال
2) وجود آنتی بادی های مرتبط با دیابت
3) در مدت 6 ماه از تشخیص نیازی به انسولین نداشته اند.
علاوه بر این ها، در میان بیماران در این مطالعه، دیابت لادا بیشتر نسبت به دیابت نوع 1 طبقه بندی شده بودند و به اشتباه تحت درمان این نوع از دیابت بودند.
به دلیل استفاده از معیارهای غربالگری مانند سن، بیماران اغلب دچار تشخیص اشتباه شده بودند. علاوه بر آزمایش مثبت برای حداقل یک آنتی بادی، مشاهده شد که بیماران مبتلا به دیابت لادا سطح پپتید C ناشتا دارند. با این که مشاهده شده است که سطح پپتید C به طور کلی در دیابت لادا کمتر از دیابت نوع 2 است و برای تشخیص دیابت نوع 1 هم قابل اطمینان نیست.
هیچ مشخصه بالینی متمایزی برای دیابت لادا وجود ندارد
از آنجا که هیچ مشخصه بالینی متمایزی برای دیابت لادا وجود ندارد، تنها راه شناسایی آن آزمایش آنتی بادی است. انجام این کار ممکن است منجر به گزینه های درمانی بهتر و کنترل زودتر قند خون شود. همچنین به طور بالقوه خطر عوارض طولانی مدت مرتبط با کنترل قند خون ضعیف را کاهش می دهد.
علاوه بر انسولین، سایر گزینه های درمانی که عملکرد سلول های تولید کننده ی انسولین را حفظ می کنند، می توانند برای بیماران مبتلا به دیابت لادا در نظر گرفته شوند. از گزینه های درمانی مانند سولفونیل اوره ها که میزان ترشح پپتید C را افزایش می دهد و باعث کاهش بیشتر سطح انسولین می شود، باید خودداری کرد.
با تشخیص این که یک بیمار مبتلا به دیابت لادا است، می توانیم اطمینان حاصل کنیم که بیمار به موقع از نظر سایر بیماری های خود ایمنی نیز غربالگری می شود. به عنوان مثال، مشخص شد که بیماری تیروئید در بیماران مبتلا به دیابت لادا در مقایسه با دیابت نوع 2 شیوع بیشتری دارد.
این مورد اهمیت تدوین دستورالعمل های استاندارد برای دیابت لادا را برای بهبود کیفیت تشخیصی و درمانی، کمک به افراد برای آگاهی بیشتر از این که دیابت لادا چیست و کاهش خطر آسیب به بیماران در اثر عدم درمان کافی را بیشتر می کند.
داده های حاصل از تعدادی مطالعات در مورد فاکتورهای سبک زندگی
داده های حاصل از تعدادی مطالعات در مورد فاکتورهای سبک زندگی موجود افراد، نشان می دهد که دیابت لادا ممکن است چندین فاکتور خطر محیطی را با دیابت نوع 2 از جمله اضافه وزن، عدم تحرک بدنی، مصرف الکل و سیگار مشترک داشته باشد. شناخته شده است که این عوامل بر حساسیت به انسولین تأثیر می گذارند.
همچنین نشان می دهد که مقاومت به انسولین، علاوه بر کمبود انسولین به دلیل تخریب خود ایمنی سلول های تولید انسولین، ممکن است نقشی اساسی در ابتلا به دیابت لادا داشته باشد.
علاوه بر این، این بدان معنی است که با تغییر سبک زندگی مانند کاهش وزن و افزایش فعالیت بدنی، می توان از بروز دیابت لادا، مشابه دیابت نوع 2، تا حدی جلوگیری نموده و به تعویق انداخت.
نتیجه گیری:
دیابت سریع ترین بیماری در حال رشد در جهان است و تهدید بزرگی برای سلامت عمومی در سراسر جهان است. از آنجا که دیابت و انواع آن یک بیماری مزمن است، پیشگیری اولیه و ثانویه در کاهش بار آن بر دوش افراد و جامعه نقش اساسی دارد.
پیش نیاز پیشگیری اولیه کارآمد، آگاهی از عوامل موثر در شروع بیماری است. دیابت لادا یک بیماری ناهمگن تر از دو نوع از دیابت (دیابت نوع اول و نوع دوم) است.
11٪ از افرادی که در ابتدا با دیابت نوع 2 تشخیص داده می شوند، دارای آنتی بادی علیه سلول های تولید کننده انسولین هستند که این ویژگی از دیابت نوع 1 و نشان دهنده بیماری خود ایمنی است که اصطلاحا دیابت لادا به خود دارد.
در مورد تعریف دیابت لادا توافق یکسانی وجود ندارد اما تشخیص معمولاً بر اساس سه معیار است:
- سن زیاد در شروع ابتلا به دیابت لادا
- آنتی بادی به عنوان نشانگر فعالیت خود ایمنی
- احتیاج نداشتن به انسولین در اوایل ابتلا به بیماری دیابت لادا
با این حال، کاربرد دقیق این معیارها متفاوت است. شروع باید در سن بالاتر از 35 سال باشد. اما حد واقعی سن متفاوت است، اگر چه 30 یا 35 سال بیشتر استفاده می شود.
مخاطب گرامی شما در حال مشاهده پست دیابت لادا چیست هستید.
شروع آهسته که دیابت لادا را از دیابت نوع 1 با شروع بزرگسالان متمایز می کند
شروع آهسته که دیابت لادا را از دیابت نوع 1 با شروع بزرگسالان متمایز می کند. به عنوان مثال؛ عدم وجود درمان انسولین در طی 6 یا 12 ماه اول پس از تشخیص تعریف می شود. اما این معیار از آنجا که ذهنی است، مورد سوال قرار گرفته و به قضاوت پزشک معالج بستگی دارد.
با این حال ارزیابی آنتی بادی ها به عنوان نشانگر فعالیت خود ایمنی است که دیابت لادا را از دیابت نوع 2 جدا می کند. به دلیل این واقعیت که این آنتی بادی ها در بیماران با دیابت خود ایمنی بزرگسالان (دیابت لادا) بسیار بیشتر از سایر آنتی بادی هایی است که اغلب در دیابت نوع 1 و متفاوت با دیابت نوع 2 یافت می شود، می باشد.
این واقعیت که بیماران دیابت لادا در زمان تشخیص، انسولین بیشتری نسبت به بیماران دیابتی نوع 1 دارند، نشان می دهد که غیر از تخریب خود ایمنی سلول های تولید کننده ی انسولین، مکانیسم های دیگری نیز ممکن است در خود ایمنی نقش داشته باشند.
شما در حال خواندن مقاله دیابت لادا چیست هستید.
از ویژگی های اصلی آنتی بادی ها
از ویژگی های اصلی آنتی بادی ها می توان گفت که کبد و بافت چربی همراه با اختلال در ترشح انسولین همراه می شوند. مقاومت به انسولین باعث کاهش جذب گلوکز محیطی و تحریک خروجی گلوکز کبدی می شود که منجر به افزایش سطح گلوکز خون می شود.
افزایش قند خون، تقاضا برای سلول های تولید کننده ی انسولین برای افزایش جبران ترشح انسولین را افزایش می دهد. در نتیجه، ممکن است سلول های تولید کننده ی انسولین را از بین ببرد و منجر به کاهش تدریجی عملکرد سلول های تولید کننده ی انسولین شود و در نتیجه منجر به کمبود انسولین و دیابت لادا شود.
از طرف دیگر، ویژگی اصلی دیگر آن کمبود انسولین است که ناشی از سلول های واکنش پذیر سیستم ایمنی بدن است که سلول های تولید کننده ی انسولین که در لوزالمعده وجود دارند را از بین می برد. واکنش خود ایمنی منجر به کاهش تدریجی توده سلول های تولید کننده ی انسولین می شود و در نهایت منجر به کاهش تولید انسولین می شود.
از اینکه تا انتهای پست دیابت لادا چیست با ما همراه بودید متشکریم و امیدواریم از خواندن پست دیابت لادا چیست بهره لازم را برده باشید.