دیابت شیرین

در این مقاله می خواهیم در خصوص دیابت شیرین و تمامی موارد مربوط به آن صحبت کنیم. لطفا تا انتهای مقاله، ما را همراهی نمایید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

افرادی که از بیماری دیابت رنج میبرند یا رژیم لاغری دارند نمی توانند از قند یا شکر استفاده کنند بنابراین باید از قند رژیمی استفاده کنند که بدین منظور توصیه می کنیم پست قرص شیرین کننده sussli را مشاهده کنید.

افرادی که بیماری دیابتی یا رژیم لاغری دارند. نمیتونن از قند یا شکر استفاده کنند

می دانیم که تعداد زیادی از مردم جهان از بیماری دیابت شیرین رنج می برند. یکی از دلایل مرگ و میر در جهان که سالانه باعث مرگ انسان های زیادی می شود، این بیماری می باشد.

دیابت شیرین
دیابت شیرین

توصیه ما به شما این است که اگر احساس می کنید واجد شرایط این بیماری هستید، علائم آن را در خود می بینید و یا اگر ابتلای شما با آزمایشات گوناگون تشخیص داده شده است، حتما به متخصص های ماهر و با تجربه مثل دکتر سلیمی مراجعه کنید و همیشه این ملاقات های حضوری را در اولویت خود قرار دهید.

اما در درجه بعدی یکی از وظایفی که متوجه شماست، آن است که می بایست درباره این بیماری اطلاعات کافی را در ذهن خود داشته باشید تا بتوانید به شکل درستی با آن مقابله کنید.

اگر از بیماری دیابت رنج میبرید برای درمان این بیماری پیشنهاد می کنیم پست درمان دیابت بدون دارو  را مطالعه نمائید.

همان طور که گفتیم، ملاقات و معاینه توسط پزشک، ارجح تر است. اما این مقاله هم می تواند گره های ذهنی شما درباره بیماری دیابت شیرین را باز کند.

در این مقاله اطلاعاتی درباره این بیماری به شما می دهیم که دانستن آن برایتان کاربردی خواهد بود. بنابراین توصیه می کنیم که ما را تا انتهای این مقاله دنبال بفرمایید.

دیابت شیرین چیست؟

دیابت شیرین که به طور خلاصه دیابت نامیده می شود. از جمله علائم دیابت شیرین موارد زیر است:

  • افزایش گرسنگی
  • کاهش وزن نامعلوم
  • افزایش تشنگی و ادرار کردن
  • تاری دید
  • خستگی
  • زخمهایی که درمان نمی شوند
  • بیحسی یا سوزن شدن در دست ها و پاها
فهرست مطالب

دیابت شیرین

عوارض دیابت شیرین در صورت عدم کنترل و درمان

دیابت شیرین نوع 1

علائم دیابت شیرین نوع 1

دیابت نوع 1 در مقابل دیابت نوع 2

علل دیابت شیرین نوع 1

تشخیص دیابت شیرین نوع 1

درمان دیابت شیرین نوع 1

عوامل خطر برای دیابت شیرین نوع 1

دیابت شیرین نوع 1 در کودکان

دیابت نوع 1 و بارداری

عوارض دیابت شیرین نوع 1

دیابت شیرین نوع 2

علائم دیابت شیرین نوع 2

علل دیابت شیرین نوع 2

درمان دیابت شیرین نوع 2

داروهایی برای دیابت نوع 2

رژیم غذایی دیابت نوع 2

عوامل خطر برای دیابت شیرین نوع 2

تشخیص دیابت نوع 2

پیشگیری از دیابت نوع 2

عوارض مربوط به دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 و بارداری

دیابت نوع 2 در کودکان

درباره دیابت بارداری

علائم دیابت بارداری چیست؟

چه چیزی باعث دیابت بارداری می شود؟

چه کسانی در خطر ابتلا به دیابت بارداری هستند؟

جمع بندی

 

دیابت شیرین

این بیماری که معمولاً به آن دیابت می گویند، یک مشکل رایج است که در اثر آن میزان قند خون در بدن، بیشتر از حد مناسب افزایش می یابد. این بیماری بر اندام های مختلف تاثیر می گذارد.

بنابراین می توان گفت که افزایش جزئی قند خون به خودی خود به خصوص در روزهای اول احساس بدی در بیمار ایجاد نمی کند. اما در دراز مدت، کلیه ها، چشم ها، اعصاب و قلب را درگیر کرده و در روند کار آن ها خلل ایجاد می کند.

دیابت یک بیماری خانوادگی است و حدود 2 درصد از جمعیت جهان را مبتلا می کند. در بیماران دیابتی، افزایش گلوکز به حدی است که از آستانه کلیوی فراتر می رود و بنابراین نمی توان آن را دوباره جذب کرد. بنابراین قند (گلوکوزوریا) در ادرار مشاهده می شود. افزایش فشار اسمزی در ادرار باعث افزایش دفع آب یا ادرار می شود.

برای درمان مشکل دیابت در کمتر از 30 روز لطفا صفحه درمان دیابت در 30 روز را ببینید.

در دیابت با وجود افزایش میزان گلوکز خون، ذخیره گلیکوژن کاهش می یابد، چربی ها و پروتئین ها می سوزند، بنابراین فرد دیابتی دائماً احساس گرسنگی نموده و پرخوری می کند.

در بخش های بعدی درباره انواع دیابت شیرین و عوارض آن حرف خواهیم زد. شما می توانید برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، یا درمان و کنترل آن به دکتر سلیمی یکی از بهترین های ایران در درمان دیابت مراجعه بفرمایید.

دیابت شیرین
دیابت شیرین

عوارض دیابت شیرین در صورت عدم کنترل و درمان

هر کدام از انواع دیابت شیرین اثرات خاص خود را دارند. اما می توان عوارضی را نام برد که تقریبا در همه آن ها مشترک هستند. در زیر به برخی از آن ها اشاره کرده ایم:

عوارض دیابت شیرین در صورت عدم کنترل و درمان
عوارض دیابت شیرین در صورت عدم کنترل و درمان

فشار خون و کلسترول بالا

وقتی دیابت نوع 1 دارید، بدن شما به خوبی از انسولین استفاده نمی کند. در نتیجه سطح کلسترول خون کاهش می یابد و سطح چربی های مضر بیشتر می شود.

اگر به انسولین مقاوم باشید، شریان‌ های شما سفت ‌تر و باریک ‌تر می ‌شوند که می ‌تواند منجر به فشار خون بالا شود. در نتیجه 70 درصد افراد دیابتی، فشار خون بالایی نیز دارند. فشار خون می تواند باعث مشکلاتی مانند افزایش خطر سکته مغزی، بیماری قلبی و مشکلات حافظه شود.

برای تشخیص راه های پایین آوردن قند خون از طریق تغذیه مناسب در دوران باردای لازم می باشد پست غذاهای پایین آورنده قند خون در بارداری را مطالعه نمائید.

افراد مبتلا به دیابت باید سالی یک بار برای معاینه چشم خود، به چشم پزشک مراجعه کنند تا بیماری چشم دیابتی قبل از جدی شدن آن بررسی شود. اگر با مشورت با پزشک و مصرف داروها، با کمک رژیم غذایی و ورزش بتوانید فشار خون خود را کنترل کرده و کلسترول خود را کاهش دهید، به تسریع بهبود سایر مشکلات نیز کمک می کنید.

مشکلات سلامت مغز

جریان خون به مغز در افراد دیابتی تا حدودی غیر طبیعی است و با افزایش سن و ادامه این روند، آسیب به مغز افزایش می یابد. دیابت می تواند قدرت مغز را کاهش دهد و در برنامه ریزی، حفظ کردن، اولویت بندی، دقت و شروع کارها اختلال ایجاد کند. با کنترل دیابت می توان از مغز به خوبی محافظت کرد.

رژیم غذایی، ورزش، شیوه زندگی و دستورالعمل های دارویی خود را به طور منظم دنبال کنید و با پزشک خود مشورت کنید. سطح گلوکز خود را به طور مرتب کنترل کنید و هر کاری که لازم است، برای کم کردن قند خون انجام دهید.

ذهن و جسم خود را فعال نگهدارید. حداقل 30 دقیقه در روز ورزش کنید و مغز خود را فعال نگه دارید. کتاب بخوانید، در فعالیت های اجتماعی شرکت کنید، کاری برای خود انجام دهید و بازی هایی انجام دهید که ذهن شما را به چالش می کشد.

مشکلات سلامت مغز
مشکلات سلامت مغز

بیماری لثه

قند خون بالا باعث تغییر کلاژن (ساختمان غضروف، استخوان، تاندون ها، پوست و ماهیچه) در تمام بافت های بدن می شود. تغییرات کلاژن در بافت های بدن به دهان و دندان آسیب می رساند و لثه ها و استخوان ها را ضعیف می کند.

توجه داشته باشید که هم دیابت بیماری لثه را تشدید می کند، هم بیماری لثه سبب می شود تا قند خون افزایش یابد که این موضوع، کنترل دیابت را دشوارتر می کند. هر روز از مسواک، نخ دندان و دهانشویه ملایم برای پیشگیری از بیماری های دهان استفاده کنید.

پیشنهاد می کنیم از پست درمان دیابت در 30 روز دیدن کنید.

مشکلات جنسی

بیش از 75 درصد از مردان مبتلا به دیابت، به خصوص اگر چاق باشند، در طول زندگی خود سطحی از اختلال نعوظ را تجربه خواهند کرد. اختلال نعوظ می تواند به دلایل روانی یا تستوسترون پایین باشد.

با این حال، در بیماران مبتلا به دیابت طولانی مدت، تغییرات در رگ های خونی، اعصاب و خونرسانی به آلت تناسلی نیز وجود دارد. زنان میانسال و مسن مبتلا به دیابت نیز مشکلات جنسی دارند. در این افراد، دیابت باعث آسیب عصبی می شود و رسیدن به ارگاسم را برایشان دشوار می کند.

از دست دادن شنوایی

اگرچه ممکن است با افزایش سن مقداری از شنوایی خود را از دست بدهیم، اما این مشکلات مربوط به شنوایی در کسانی که به دیابت شیرین مبتلا هستند، بیشتر است.

حتی افراد مبتلا به پیش دیابت 30 درصد بیشتر از افراد عادی احتمال دارد که شنوایی خود را از دست بدهند. دیابت می تواند با آسیب رساندن به رگ های خونی کوچک داخل گوش، کم شنوایی را به دنبال داشته باشد. دیابت همچنین می تواند به چشم ها و کلیه ها آسیب برساند. بهترین راه برای محافظت از شنوایی، بررسی منظم قند خون است.

از دست دادن شنوایی
از دست دادن شنوایی

عفونت های پوستی

دیابت خطر ابتلا به انواع بیماری های پوستی از جمله عفونت های باکتریایی، عفونت های دستگاه ادراری، عفونت های قارچی و خارش پوست را افزایش می دهد. اما عفونت های قارچی در افراد مبتلا به دیابت بسیار شایع است و ممکن است نشانه اولیه دیابت در افرادی باشد که هنوز به این بیماری مبتلا نشده اند.

در برخی موارد، عفونت های پوستی می تواند با چاقی مرتبط باشد. به این دلیل که بین دو قسمت پوست به دلیل چاقی، رطوبت روی هم قرار گرفته و این فضا محل مناسبی برای رشد باکتری ها و قارچ ها است.

دلیل دیگر می تواند ضعف سیستم ایمنی باشد. متأسفانه، برخی از داروهای جدید دیابت نیز خطر ابتلا به عفونت های قارچی را افزایش می دهند. این به دلیل افزایش دفع گلوکز در ادرار است که منجر به رسیدن غذا به باکتری ها و قارچ های آن ناحیه می شود.

اگرچه عفونت های قارچی در زنان شایع تر است، اما این مشکل در مردان نیز دیده می شود. کنترل سطح قند خون به جلوگیری از عفونت های پوستی کمک می کند.

اما اگر عفونت دارید، باید فورا به دنبال درمان باشید. برای مثال می توانید از کرم های ضد قارچ واژینال که نیاز به تجویز پزشک ندارند، استفاده کنید.

آپنه خواب و تنگی نفس

این یک عارضه مهم است که در آن عضلات گردن به طور مکرر شل می شوند و راه هوایی را در طول خواب مسدود می کنند. این مشکل تا 50 درصد افراد مبتلا به دیابت را تحت تاثیر قرار می دهد، به خصوص افرادی که اضافه وزن دارند. خر و پف بلند یکی از بارزترین علائم آپنه خواب است.

این مشکل نیز ممکن است به بدتر شدن بیماری دیابت شیرین بیانجامد. چرا که خطرات دو بیماری مشابه یکدیگر است. تحقیقات نشان داده است که آپنه خواب شدید می تواند خطر ابتلا به دیابت را تا 30 درصد افزایش دهد. پس باید هر چه سریعتر به این موضوع رسیدگی شود. با مراجعه به پزشک به راحتی می توانید این کار را انجام دهید.

آپنه خواب و تنگی نفس
آپنه خواب و تنگی نفس

مشکل بینایی

بیش از 4 میلیون نفر مبتلا به دیابت درجاتی از رتینوپاتی یا آسیب به ناحیه حساس به نور پشت چشم دارند. چنین مشکلی به این دلیل رخ می دهد که سطوح بالای گلوکز به شریان های ظریف چشم آسیب می رساند.

هیچ علامتی در مراحل اولیه این آسیب وجود ندارد، اما هر چه بیماری پیشرفت کند، تصویر پیش روی شما تیره تر می شود. تحقیقات نشان داده است که با افزایش سطح قند خون، احتمال دارد که مشکلات چشمی بیشتر شوند.

از دست دادن کلیه

سطوح بالای قند خون در طولانی مدت باعث ضخیم شدن نفرون ها و آسیب دیدن آن ها می شود. وظیفه نفرون ها فیلتر کردن خون است. هنگامی که نفرون ها آسیب می بینند، حدود 7 درصد از پروتئین وارد ادرار فرد می شود که یکی از علائم اولیه مشکلات کلیوی است.

حدود نیمی از افرادی که اقدامات لازم برای کنترل دیابت خود را انجام نمی دهند، در عرض 10 سال دچار آسیب کلیه می شوند و 40 درصد از آن ها کلیه های خود را از دست می دهند. بنابراین شما باید هر آن چه از دستتان برمی آید، برای مهار دیابت انجام دهید.

نوروپاتی

تقریبا 50 درصد از کسانی که دیابت شیرین دارند، به این عارضه دچار می شوند. نوروپاتی یکی از شایع ترین مشکلات دیابت است. در ابتدا ممکن است هیچ علامتی از بیماری را متوجه نشوید و احساس سوزن سوزن شدن یا بی حسی خفیفی در بازوها و پاهای خود داشته باشید. اما نوروپاتی در نهایت باعث درد، ضعف و مشکلات گوارشی می شود. زیرا به اعصاب مسئول کنترل دستگاه گوارش حمله می کند.

نوروپاتی
نوروپاتی

دیابت شیرین نوع 1

این اختلال در سلامتی، یک بیماری مزمن است. در افراد مبتلا به این نوع دیابت، پانکراس دچار مشکل می شود و نمی تواند انسولین کافی برای بدن را ترشح کند. این هورمون به سلول های بدن کمک می کند تا از گلوکز برای انرژی استفاده کنند. بدن شما گلوکز را از غذا دریافت می کند. این ماده به گلوکز امکان می دهد تا از خون وارد سلول های بدن شود.

زمانی که سلول های بدن گلوکز کافی داشته باشند، کبد و بافت های ماهیچه ای، گلوکز اضافی را که نوعی قند خون به شکل گلیکوژن است، ذخیره می کنند. این ماده نیز به قند خون تجزیه می شود و هنگامی که بین وعده های غذایی، ورزش یا قبل از خواب به انرژی نیاز دارید، آزاد می شود.

در دیابت نوع 1، بدن به دلیل کمبود انسولین نمی تواند گلوکز را پردازش کند. گلوکز خون نمی تواند وارد سلول ها شود. این باعث می شود که گلوکز بیشتری به جریان خون جریان یابد. قند خون بالا می تواند در کوتاه مدت و دراز مدت مشکلاتی را ایجاد کند.

علائم دیابت شیرین نوع 1

در اینجا علائم دیابت نوع 1 آورده شده است:

  • گرسنگی بیش از حد
  • تشنگی شدید
  • تاری دید
  • خستگی
  • تکرر ادرار
  • کاهش وزن زیاد در مدت زمان کوتاه

یک فرد ممکن است به کتواسیدوز، یکی از عوارض دیابت، مبتلا شود. علائم این بیماری عبارتند از:

  • تنفس سریع
  • خشکی پوست و دهان
  • صورت قرمز
  • دهان بوی میوه می دهد.
  • حالت تهوع
  • استفراغ یا درد معده

چنان چه یکی از نشانه های فوق را دارید، بهتر است برای درمان یا کنترل به متخصص مراجعه کنید. دکتر سلیمی می تواند گزینه خوبی برای درمان بیماری شما باشد.

یک فرد ممکن است به کتواسیدوز، یکی از عوارض دیابت، مبتلا شود. علائم این بیماری عبارتند از:
یک فرد ممکن است به کتواسیدوز، یکی از عوارض دیابت، مبتلا شود. علائم این بیماری عبارتند از:

دیابت نوع 1 در مقابل دیابت نوع 2

دو نوع اصلی دیابت وجود دارد: دیابت نوع 1 و نوع 2. این دو نوع دیابت علائم مشابهی دارند و به مرور زمان می توانند عوارض مشابهی را به همراه داشته باشند. اما بیماری ها کاملاً متفاوت است.

این نوع از دیابت که به دیابت نوع 1 شهرت دارد، به دلیل ناتوانی بدن در تولید انسولین اتفاق می افتد. در این نوع دیابت، دریافت انسولین برای بقا الزامی است تا گلوکز از خون وارد سلول ها شود.

در افراد مبتلا به دیابت نوع 2، سلول ها به انسولین پاسخ نمی دهند. با وجود هورمون های کافی، بدن در انتقال گلوکز از خون به سلول ها مشکل دارد. در نهایت، بدن آن ها ممکن است اصولا انسولین کافی تولید نکند.

دیابت نوع 1 با سرعت زیادی رخ می دهد و نشانه های آن آشکار است. درحالی که در دیابت نوع 2 ممکن است تا چند سال هیچ علائمی مشاهده نشود.

علل دیابت شیرین نوع 1

دلیل اصلی این بیماری هنوز مشخض نشده است. با این حال، اعتقاد بر این است که مربوط به سیستم خود ایمنی است. سیستم ایمنی به طور خودکار به سلول های بتا در کبد حمله می کند. این سلول ها هستند که انسولین را می سازند. متخصصان با وجود تحقیقات زیاد، هنوز علت وقوع این اتفاق را نمی دانند.

در هر رخدادی که باعث بروز این بیماری شود، عناصر ژنتیکی و محیطی مانند ویروس ها ممکن است نقش مهمی ایفا کنند.

علل دیابت شیرین نوع 1
علل دیابت شیرین نوع 1

تشخیص دیابت شیرین نوع 1

این بیماری را می توان با انجام چند آزمایش تشخیص داد. این آزمایشات اصولا به دو دسته تقسیم می شوند: یک دسته از آن ها را می توان سریع انجام داد و به نتیجه رسید و دسته دیگر آزمایش هایی هستند که نیاز به صبر و کنترل و طی کردن مراحل خاصی دارند.

این بیماری معمولا خیلی سریع روی می دهد. کسانی که یکی از موارد زیر درباره آن ها صدق کند، به دیابت نوع 1 مبتلا هستند:

  • قند خون ناشتا بیشتر از 126 میلی گرم در دسی لیتر در دو آزمایش جداگانه
  • قند خون تصادفی بیشتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر با علائم دیابت
  • هموگلوبین A1c بیشتر از5 در دو آزمایش جداگانه

از این معیارها برای تشخیص دیابت نوع 2 نیز استفاده می شود. در واقع گاهی دیابت نوع 1 با دیابت نوع 2 اشتباه تشخیص داده می شود.

احتمال دارد تا زمانی که علائم روشن دیابت نداشته باشید یا علائم شما بدتر نشده باشد، پزشک شما بیماری را اشتباه تشخیص بدهد.

وقتی قند خون شما آن قدر بالا می رود که کتواسیدوز رخ می دهد، بسیار بیمار می شوید. این اغلب دلیل بستری شدن افراد در بیمارستان و در نهایت تشخیص دیابت نوع 1 است.

چنان چه علائم دیابت را داشتید، باید هرچه سریع تر این آزمایشات را انجام دهید. می توانید برای طی کردن این مراحل و نهایتا درمان بیماری دیابت نوع 1 خود به دکتر سلیمی مراجعه کنید.

درمان دیابت شیرین نوع ۱

هنگامی که دیابت نوع 1 رخ می دهد، بدن شما توانایی تولید انسولین را از دست می دهد. برای افزایش قند خون باید انسولین مصرف کنید. درمان های دیگری نیز وجود دارد که می تواند به کنترل برخی از عوارض دیابت کمک کند.

درمان دیابت شیرین نوع ۱
درمان دیابت شیرین نوع ۱

در این قسمت چند درمان یا روش کنترل این بیماری را ذکر کرده ایم:

انسولین

کسانی که این بیماری را دارند، ملزم به مصرف انسولین هستند. انسولین معمولاً به صورت تزریقی تجویز می شود. برخی افراد از پمپ های انسولین استفاده می کنند. این پمپ، انسولین را از طریق یک برش در پوست تزریق می کند. برای برخی افراد، این نوع تزریق آسانتر از وارد کردن سوزن است. این نوع تزریق به تعادل سطوح بالا و پایین خون کمک می کند.

مقدار انسولین مورد نیاز در طول روز متفاوت است. افراد مبتلا به دیابت نوع 1 برای تعیین میزان تزریق انسولین باید قند خون خود را مدیریت کنند. رژیم غذایی و ورزش می تواند بر قند خون شما تأثیر بگذارد.

انواع مختلفی از انسولین موجود است. پزشک شما ممکن است چندین نوع انسولین را آزمایش کند تا ببیند کدام یک برای شما مناسب است.

متفورمین

این دارو به صورت خوراکی مصرف می شود. این تنها دارویی بود که برای چندین سال توسط بیماران دیابتی نوع 2 استفاده می شد. با این حال، برای بیماران دیابتی نوع 1 نیز استفاده می شود.

متفورمین با کاهش تولید قند در کبد به کاهش سطح قند خون کمک می کند. متخصصان غدد و پزشکان ممکن است متفورمین را علاوه بر انسولین توصیه کنند.

متفورمین
متفورمین

واکسن ها

واکسن سل ممکن است در درمان دیابت نوع 1 موثر باشد. مطالعات نشان داده است که بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 که واکسن CG را دریافت می کنند، سطح قند خونشان به مدت 5 سال ثابت است.

این گزینه به طور رسمی به بازار عرضه نشده است، آزمایش نشده و هنوز توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تایید نشده است. این درمان ممکن است یک درمان بالقوه برای دیابت نوع 1 باشد.

داروهای دیگر

خبر کشف و تولید داروی جدید احتمالا برای مبتلایان به دیابت نوع 1 رویایی است. ساتاگلیفلوزین نام داروی جدیدی است که برای رسیدن به تولید انبوه باید به تایید سازمان های مربوطه برسد. در صورت تایید، این اولین داروی خوراکی خواهد بود که در ترکیب با انسولین برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 استفاده می شود.

این دارو با کاهش قند خون، وادار کردن بدن به دفع ادرار به کاهش جذب گلوکز از روده کمک می کند.

رژیم غذایی و ورزش

افراد مبتلا به دیابت نوع 1 برای ثابت نگه داشتن قند خون باید به طور منظم غذا بخورند. متخصصین تغذیه و مربیان با تجربه می توانند به شما در تهیه رژیم غذایی مناسب کمک کنند.

ورزش همچنین می تواند به کاهش قند خون کمک کند. سطح انسولین را می توان بر اساس سطح ورزش شما تنظیم کرد.

رژیم غذایی و ورزش
رژیم غذایی و ورزش

عوامل خطر برای دیابت شیرین نوع 1

عوامل زیادی وجود دارد که می تواند در ایجاد دیابت نوع 1 نقش داشته باشد. در این قسمت به برخی از آن ها اشاره می کنیم.

سابقه خانوادگی

سابقه خانوادگی برای دیابت نوع 1 مهم است. اگر یکی از نزدیکان شما مبتلا به دیابت نوع 1 است، احتمال ابتلای شما به آن نیز بیشتر است. ژن های خاصی با این بیماری مرتبط هستند.

با این حال، افرادی که حامل این ژن ها هستند، همیشه دیابت نوع 1 ندارند. اکثر محققان و پزشکان بر این باورند که برخی از علل دیابت نوع 1 باعث بیماری در برخی افراد می شود اما در برخی دیگر نه.

نژاد

قومیت ممکن است به دیابت نوع 1 کمک کند. به عنوان مثال، دیابت در نژادهای قفقازی بیشتر از سایر نژادها شایع است.

عوامل محیطی

برخی از ویروس ها می توانند باعث دیابت نوع 1 شوند. با این حال، مشخص نیست که چه ویروسی می تواند باعث این بیماری شود. همچنین افرادی که در محیط های سرد هستند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع 1 قرار دارند. به گفته محققان، دیابت در فصل زمستان بیشتر از فصول دیگر تشخیص داده می شود.

عوامل ژنتیکی

محققان دقیقاً نمی دانند چه چیزی باعث دیابت نوع 1 می شود. اما آن ها فکر می کنند که ژن های انسانی احتمالاً نقش مهمی در این بیماری دارند.

کودکان افراد مبتلا به دیابت نوع 1 در هنگام تولد در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. بسیاری عقیده دارند که این بیماری از طریق ژن ها و روابط خانوادگی منتقل می شود.

دانشمندان ژن هایی را کشف کرده اند که ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 1 را افزایش دهند. این متغیرها می توانند برای نسل ها بین والدین و فرزندان منتقل شوند. با این حال، تنها 5 درصد از افراد مبتلا به این گونه های ژنتیکی به دیابت نوع 1 مبتلا می شوند.

به همین دلیل است که محققان فکر می کنند ژن ها تنها بخشی از معادله هستند. به عنوان مثال، دوقلوهای همسان که حامل همان ژن هستند، ممکن است دیابت نداشته باشند. اگر یکی از افراد دیابت نوع 1 داشته باشد، همسر وی 50 درصد یا کمتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 1 است. این نشان می دهد که ژن ها تنها عامل بیماری نیستند.

بارداری

بارداری یک چالش خاص برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 است. با این حال، ممکن است در دوران دیابت بارداری، کودکی ایمن و سالم داشته باشید.

مهم ترین نکته ای که باید در نظر داشته باشید، این است که اگر باردار هستید و به طور همزمان دیابت نوع 1 دارید، تمام تغییراتی که در بدن شما اتفاق می افتد، کودکتان را هم شامل می شود. هر چه سطح قند خون یک زن بالاتر باشد، سطح قند خون نوزاد او نیز بالاتر خواهد بود.

مصرف الکل

الکل می تواند در کوتاه مدت در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 تأثیر قابل توجهی بر سطح قند خون داشته باشد. مصرف زیاد الکل در طول زمان می تواند منجر به عوارض دیابت شود. کبد، الکل را از بدن دفع می کند.

کبد همچنین به کنترل سطح قند خون کمک می کند. اگر دیابت نوع 1 دارید و همزمان الکل مصرف می کنید، بدن شما کنترل جریان خون را برای مبارزه با الکل کاهش می دهد. این می تواند به سرعت منجر به کاهش 12 ساعته قند خون شود. چک کردن قند خون قبل از نوشیدن و کنترل قند خون بعد از نوشیدن بسیار مهم است.

مصرف الکل
مصرف الکل

دیابت شیرین نوع 1 در کودکان

دیابت نوع 1 به دیابت نوجوانان معروف است. این به این دلیل است که دیابت اغلب در کودکان و نوجوانان تشخیص داده می شود. در مقابل، دیابت نوع 2 در افراد مسن بیشتر تشخیص داده می شود. با این حال، هر دو نوع دیابت را می توان در افراد در هر سنی تشخیص داد.

علائم دیابت در کودکان عبارتند از:

  • کاهش وزن
  • تکرر ادرار
  • خستگی و ضعف
  • گرسنگی و تشنگی مکرر
  • خلق و خوی خشن
  • تاری دید

این نوع دیابت در کودکان، مانند بزرگسالان با مصرف انسولین قابل کنترل است.

استفاده از نسل اول پانکراس مصنوعی در کودکان ثابت شده است. این دستگاه را در زیر پوست می گذارند که چندین بار قند خون شما را اندازه گیری می کند و به طور خودکار مقدار مناسب انسولین را تزریق می کند.

بسیاری از کودکان هنوز از روش های معمول تزریق انسولین و کنترل قند خون استفاده می کنند.

وظیفه پدر و مادر، مراقبت و کمک به کنترل این بیماری است. چرا که کودکان با وجود این اختلال می توانند با کنترل و مدیریت صحیح، همچنان زندگی راحتی داشته باشند.

دیابت نوع 1 و بارداری

قند خون بالا در دوران بارداری می تواند عوارضی مانند اضافه وزن در نوزاد، مشکلات سزارین، زایمان زودرس، افت قند خون، فشار خون بالا و حتی مرده زایی را ایجاد کند.

اگر دیابت نوع 1 دارید و می خواهید باردار شوید یا باردار هستید، باید به پزشک مراجعه کنید. او می تواند در مورد تغییراتی که باید بدانید به شما بگوید و به شما اطمینان دهد که فشار خون شما ثابت است و شما و کودکتان سالم هستید.

ایده خوبی است که قبل از بارداری خود برنامه ریزی کنید و با پزشک خود در مورد دیابت و قند خون صحبت کنید.

در دوران بارداری، احتمالاً باید بیشتر به متخصص زنان مراجعه کنید. همچنین ممکن است در دوران بارداری نیاز به تنظیم دارو و انسولین داشته باشید.

دیابت نوع 1 و بارداری
دیابت نوع 1 و بارداری

عوارض دیابت شیرین نوع 1

قند خون بالا می تواند به قسمت های مختلف بدن آسیب برساند. اگر دیابت به خوبی مدیریت نشود، خطر عوارض زیر افزایش می یابد:

  • خطر حمله قلبی
  • مشکلات بینایی از جمله نابینایی
  • آسیب عصبی
  • عفونت های پوستی به خصوص در پاها که می تواند منجر به قطع عضو شود.
  • آسیب کلیه

دیابت می تواند باعث آسیب عصبی و نوروپاتی دیابتی شود. این نوروپاتی دیابتی بیشتر در پاها دیده می شود. درد جزئی در کف پا می تواند به سرعت باعث درد و عفونت شود، به خصوص اگر سطح قند خون کنترل نشود.

اگر زخم یا آسیبی را حس نکنید، می توانید آن را درمان کنید. پس در صورت ابتلا به دیابت، مهم است که به طور مرتب پاهای خود را چک کنید. اگر متوجه آسیب پا شدید، فورا با پزشک خود مشورت کنید.

افراد مبتلا به دیابت نوع 1 باید از تغییرات بدن خود آگاه باشند.

آسیب های ورزشی

افراد مبتلا به دیابت باید با احتیاط ورزش کنند اما آن را کنار نگذارند. زیرا ورزش یکی از راه های مهم کنترل دیابت است.

افراد مبتلا به دیابت باید 150 دقیقه در هفته ورزش کنند. ورزش هوازی نوعی تمرین استقامتی و قدرتی است و بنابراین برای افراد دیابتی نوع 1 مناسب است.

آسیب های ورزشی
آسیب های ورزشی

دیابت شیرین نوع 2

در اثر این بیماری، سطح قند خون بالاتر از حد معمول می شود. قند خون در بدن به وسیله هورمون انسولین به انرژی تبدیل می شود. در دیابت نوع 2، بدن شما نمی تواند به انسولین پاسخ دهد.

اگر این بیماری رشد کند، حتی می تواند باعث توقف کامل تولید انسولین در بدن شود. اگر نتوانید این بیماری را کنترل کنید، قند خون شما بالا خواهد رفت و عوارض جدی تری را تجربه خواهید کرد.

علائم دیابت شیرین نوع 2

در این نوع از این بیماری، بدن شما توانایی استفاده از انسولین و انتقال گلوکز به سلول ها را از دست می دهد. این باعث می شود که بدن شما به منابع انرژی جایگزین برای بافت ها، عضلات و اندام های شما وابسته باشد. این را می توان یک واکنش سلسله وار در نظر گرفت که باعث ایجاد یک سری علائم می شود.

دیابت شیرین نوع 2 نشانه هایی دارد که ممکن است آرام آرام ظاهر شوند و این سرعت کم باعث می شود که افراد تا مدت ها این بیماری را در خود تشخیص ندهند. علائمی مثل:

  • گرسنگی مداوم
  • کمبود انرژی
  • خستگی
  • کاهش وزن
  • تشنگی
  • تکرر ادرار
  • خارش پوست
  • تاری دید

با پیشرفت بیماری، علائم جدی تر و خطرناک تر می شوند. اگر فشار خون بالا دارید، علائم شما ممکن است به شرح زیر باشد:

  • عفونت های قارچی
  • آکنه روی پوست
  • پا درد
  • بی حسی یا نوروپاتی نوک انگشتان

چنان چه هر کدام از نشانه های بالا را در خود مشاهده کردید، می توانید به منظور کنترل نمودن یا درمان این بیماری از دکتر سلیمی، یکی از بهترین متخصصان این زمینه در ایران کمک بگیرید.

با پیشرفت بیماری، علائم جدی تر و خطرناک تر می شوند. اگر فشار خون بالا دارید، علائم شما ممکن است به شرح زیر باشد:
با پیشرفت بیماری، علائم جدی تر و خطرناک تر می شوند. اگر فشار خون بالا دارید، علائم شما ممکن است به شرح زیر باشد:

علل دیابت شیرین نوع 2

انسولین هورمونی است که به طور طبیعی در بدن وجود دارد. پانکراس آن را تولید می کند و هنگام تغذیه، آن را وارد جریان خون می کند. این هورمون، قند بین بخش های مختلف بدن را تقسیم می کند که در آنجا برای انرژی استفاده می شود. در صورت ابتلا به این بیماری، بدن شما نسبت به آن مقاوم می شود.

این باعث می شود که پانکراس برای تولید این هورمون سخت تر کار کند. این می تواند به مرور زمان به این عضو آسیب برساند. در نهایت، ممکن است قادر به تولید انسولین نباشد.

علل دیابت شیرین نوع 2
علل دیابت شیرین نوع 2

احتمال دیگری هم وجود دارد. این که بدن شما نتواند از انسولین تولید شده به درستی استفاده کند. در هر دو صورت، قند در خون شما حبس شده و سطح آن بالاتر می رود که این باعث کاهش انرژی سلول های بدن می شود.

پزشکان دقیقاً از علت این بیماری آگاه نیستند. این وضعیت می تواند ناشی از اختلال در پانکراس یا سلول هایی باشد که سیگنال ها را ارسال و تغییر می دهند.

در مواقعی دیده شده است که کبد، قند بیشتری را در بدن تولید می کند که این مورد را هم می توان از علل به وجود آمدن بیماری دیابت در بدن افراد دانست.

مطمئناً یک استعداد ژنتیکی برای چاقی وجود دارد که خطر مقاومت به انسولین را افزایش می دهد. ممکن است عوامل محیطی نیز وجود داشته باشد یا ترکیبی از عوامل، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد.

درمان دیابت شیرین نوع 2

کنترل دیابت نوع 2 امکانپذیر است. یک متخصص خوب به شما خواهد گفت که چه زمانی باید سطح قند خون خود را بررسی کنید. هدف این است که سطح قند خون را در محدوده طبیعی نگه دارید.

برای کنترل دیابت نوع 2 مراحل زیر را دنبال کنید:

غذاهای غنی از فیبر و کربوهیدرات های سالم می تواند گزینه خوبی برای افراد مبتلا به این بیماری باشد. خوردن میوه ها، سبزیجات و غلات کامل به حفظ سطح متعادل قند خون کمک می کند.

در فواصل منظم غذا بخورید.

فقط تا زمانی که سیر شوید، بخورید

وزن خود را کنترل کنید و وزن خود را در محدوده طبیعی نگه دارید. این به معنای کاهش کربوهیدرات ها، قندها و چربی های حیوانی است.

برای کنترل دیابت نوع 2 مراحل زیر را دنبال کنید:
برای کنترل دیابت نوع 2 مراحل زیر را دنبال کنید:

می توانید در طول روز به مدت نیم ساعت ورزش های هوازی انجام دهید.

به پزشک خوب مراجعه کنید تا اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهد و در خصوص مراقبت ها و نحوه کنترل بیماری، شما را راهنمایی کند.

برخی از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نیازی به انسولین ندارند. اگر پانکراس قادر به تولید انسولین نباشد، این نیاز به وجود می آید. مهم است که انسولین را طبق دستور پزشک مصرف کنید. داروهای دیگری نیز وجود دارند که می توانند به شما کمک کنند.

داروهایی برای دیابت نوع ۲

برای مدیریت و کنترل دیابت نوع 2، اصلاح سبک زندگی در بیشتر موارد کافی است. اما اگر به تنهایی نمی توانید بیماری را کنترل کنید، می توانید از چندین دارو استفاده کنید. برخی از این داروها عبارتند از:

متفورمین، که می تواند سطح گلوکز خون را کاهش دهد و پاسخ بدن به انسولین را بهبود بخشد. (این یک درمان خوب برای اکثر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 است.)

سولفونیل اوره ها می توانند تولید انسولین را در بدن شما افزایش دهند. این دارو به صورت خوراکی در دسترس است.

مگلیتینید، دارویی سریع الاثر که لوزالمعده را تحریک می کند تا انسولین بیشتری ترشح کند.

تیازولیدین دیون ها، که بدن شما را نسبت به انسولین حساس تر می کند.

مهارکننده های دیپپتیدیل پپتیداز-4 که ​​داروهای خفیف تری هستند، به کاهش سطح قند خون کمک می کنند.

آگونیست های گیرنده پپتید-1 شبه گلوکاگون (GLP-1)، که سیستم گوارشی را کند می کند و سطح قند خون را بهبود می بخشد.

مهارکننده های سدیم گلوکز 2 (SGL2) که به جلوگیری از جذب مجدد گلوکز از طریق کلیه ها و عبور آن به ادرار توسط کلیه ها کمک می کند.

هر یک از این داروها می تواند عوارض جانبی ایجاد کند. یافتن بهترین دارو یا ترکیبی از داروها برای درمان دیابت ممکن است زمان زیادی طول بکشد. اگر فشار خون یا کلسترول بالا دارید، ممکن است برای این شرایط به دارو نیز نیاز داشته باشید. باید مطمئن شوید که هیچ یک از داروهایی که مصرف می کنید، با یکدیگر تداخل نداشته باشند.

رژیم غذایی دیابت نوع 2

تغذیه یکی از مهم ترین عوامل در حفظ سلامتی است.

رژیم غذایی مناسب برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 رژیمی است که همه باید از آن پیروی کنند. این سیستم را می توان در چند مورد عمده خلاصه کرد:

رژیم غذایی دیابت نوع 2
رژیم غذایی دیابت نوع 2

پرهیز از خوردن تنقلات

خوردن غذاهای متنوع و مغذی و کم کالری

زیاده روی نکردن در تغذیه

بررسی میزان کالری غذاها

غذاها و نوشیدنی هایی که باید اجتناب کنید:

برخی از غذاها و نوشیدنی ها هستند که باید آن ها را محدود نموده یا از آن ها اجتناب کنید. این موارد شامل موارد زیر است:

  • غذاهای غنی از چربی های اشباع شده
  • گوشت گاو و جگر
  • گوشت فرآوری شده
  • مارگارین و روغن قنادی
  • مواد مورد استفاده در پخت مانند آرد سفید و شیرینی
  • تنقلات فرآوری شده
  • نوشیدنی های قندی از جمله آب میوه
  • لبنیات پرچرب
  • ماکارونی سفید یا برنج
  • از غذاهای شور و سرخ شده نیز خودداری کنید.
  • غذاهایی که باید انتخاب کنید:

کربوهیدرات های سالم می توانند فیبر مورد نیاز شما را تامین کنند. این موارد شامل موارد زیر است:

  • میوه
  • سبزیجات غیر نشاسته ای
  • لوبیا
  • غلات مانند جو یا کینوا
  • سیب زمینی شیرین
کربوهیدرات های سالم می توانند فیبر مورد نیاز شما را تامین کنند. این موارد شامل موارد زیر است:
کربوهیدرات های سالم می توانند فیبر مورد نیاز شما را تامین کنند. این موارد شامل موارد زیر است:

عوامل خطر برای دیابت شیرین نوع 2

شاید علت دقیق دیابت نوع 2 را ندانیم، اما می دانیم که عواملی هستند که ممکن است احتمال ابتلا به این بیماری در افراد را بیشتر کند. برای مثال:

اگر فردی در خانواده شما دیابت داشته باشد، شما نیز در معرض خطر هستید.

ابتلا به این بیماری در هر سنی می تواند اتفاق بیفتد. اما با بالاتر رفتن سن، احتمال بروز این مشکل بیشتر می شود. به خصوص در سن 45 سالگی خطر ابتلا به این بیماری افزایش می یابد.

آمریکایی های آفریقایی تبار، اسپانیایی تبارها، آمریکایی ها، مردم جزایر اقیانوس آرام و سرخپوستان (بومیان آمریکا و بومیان آلاسکا) بیشتر از سفیدپوستان در معرض خطر هستند.

زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) بیشتر در معرض ابتلا به آن هستند.

اضافه وزن به معنای داشتن بافت چربی زیاد است. این باعث می شود تا سلول ها در برابر انسولین مقاوم تر شوند. چربی اضافی در ناحیه شکم در مقایسه با چربی اضافی در ناحیه ران، خطر را افزایش می دهد.

عوامل خطر برای دیابت شیرین نوع 2
عوامل خطر برای دیابت شیرین نوع 2

با انجام ورزش منظم، می توانید از گلوکز برای کمک به سلول ها برای پاسخ بهتر به انسولین استفاده کنید و این خطر وجود دارد که ورزش نکردن شانس دریافت آن را افزایش دهد.

تغذیه نامناسب نیز می تواند منجر به افزایش قند خون و دیابت شود.

اگر دیابت بارداری یا پیش دیابت دارید که هر دو به دلیل قند خون بالا ایجاد می شوند، می توانید انتظار ابتلا به دیابت نوع 2 را نیز داشته باشید.

تشخیص دیابت نوع 2

اگر علائم دیابت دارید، چه پیش دیابت داشته باشید و چه نباشید، مراجعه به متخصص ضروری است. پزشک می تواند با انجام آزمایش خون به شما در تشخیص بیماری کمک کند. تست های تشخیصی عبارتند از:

آزمایش هموگلوبین: A1C 

این آزمایش میانگین قند خون شما را در دو تا سه ماه اخیر می سنجد. برای این آزمایش نیازی به ناشتا بودن ندارید، پزشک می تواند بیماری شما را بر اساس نتایج تشخیص دهد. این آزمایش، هموگلوبین گلیکوزیله نیز نامیده می شود.

آزمایش قند خون ناشتا

این آزمایش، سطح گلوکز را در خون اندازه گیری می کند. ممکن است لازم باشد 8 ساعت قبل از آزمایش ناشتا باشید.

تست تحمل گلوکز خوراکی

در این آزمایش، خون سه بار قبل از تست تحمل گلوکز، یک ساعت بعد از نوشیدن الکل و دو ساعت بعد از مصرف گلوکز جمع آوری می شود. نتایج تجربی نشان می دهد که بدن شما چگونه قبل و بعد از نوشیدن گلوکز واکنش نشان می دهد.

اگر دیابت دارید، پزشک اطلاعاتی در مورد نحوه کنترل بیماری به شما می دهد، از جمله:

  • چگونه سطح قند خون را کنترل می کنید؟
  • توصیه های تغذیه ای
  • نکاتی برای فعالیت بدنی
  • اطلاعاتی در مورد دارویی که نیاز دارید.

ممکن است لازم باشد تا به یک متخصص غدد یا متخصص در دیابت مراجعه کنید. ممکن است لازم باشد که ابتدا به پزشک خود مراجعه کنید تا مطمئن شوید که برنامه درمانی شما موثر است.

تشخیص زودهنگام، کلید کنترل دیابت است. بنابراین نباید در انتخاب پزشک و انجام معاینه خود بی خیال باشید. پزشکان حاذق و با تجربه ای مانند دکتر سلیمی می توانند تاثیر زیادی بر سلامت شما داشته باشند.

پیشگیری از دیابت نوع 2

این بیماری همیشه قابل پیشگیری نیست زیرا نمی توانید چیزهایی مانند ژن، نژاد یا سن خود را کنترل کنید. با این حال، با یا بدون عوامل خطر دیابت، مانند پیش دیابت، برخی از تغییرات سبک زندگی می تواند به شما کمک کند تا آن را به تاخیر بیندازید.

رژیم غذایی

رژیم غذایی شما باید به گونه ای باشد که قندها و کربوهیدرات های تصفیه شده را به حداقل برسانید و به جای آن از غلات کامل که دارای شاخص گلیسمی پایین هستند، کربوهیدرات ها و فیبر مصرف کنید.

گوشت بدون چربی، مرغ و ماهی پروتئین دارند. شما همچنین به اسیدهای چرب امگا 3 سالم از انواع خاصی از ماهی ها، چربی های اشباع نشده چند گانه و چربی های ترانس نیاز دارید. لبنیات باید کم چرب باشد.

این فقط چیزی نیست که می خورید، بلکه مقدار آن است. باید از مقدار هر وعده غذایی آگاه باشید و سعی کنید که تقریبا هر روز آن را بخورید.

ورزش

دیابت نوع 2 با کم تحرکی همراه است. اگر در طول روز حدود نیم ساعت ورزش هوازی انجام دهید، می تواند برای سلامتی شما مفید باشد. بنابراین ورزش را به برنامه خود اضافه کنید.

کنترل وزن

اگر اضافه وزن دارید، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 بیشتر است. پیروی از نکات بالا احتمالا به شما کمک می کند تا به وزن ایده آل خود برسید. اگر این تغییرات موثر واقع نشد، پزشک ممکن است سایر اقدامات کاهش وزن را توصیه کند.

کنترل وزن
کنترل وزن

عوارض مربوط به دیابت نوع 2

در بیشتر موارد، دیابت نوع 2 قابل کنترل است، اما اگر به خوبی مدیریت نشود، می تواند عوارض جانبی داشته باشد. مثل:

مشکلات پوستی مانند عفونت های باکتریایی و قارچی

آسیب عصبی یا نوروپاتی که می تواند باعث مشکلات گوارشی مانند از دست دادن حس یا بی حسی، سوزن سوزن شدن در اندام ها، استفراغ، اسهال و یبوست شود.

گردش خون ضعیف در پاها، آسیب‌های پا و عفونت‌ها می‌تواند به سختی درمان شود و منجر به قانقاریا و از دست دادن ساق پا شود.

فشار خون

سطح بالای قند خون می تواند منجر به فشار خون بالا شود. این بیماری اغلب با تکرر ادرار و افزایش تشنگی ظاهر می شود.

در صورت داشتن هر یک از این عوارض، باید به پزشک مراجعه کنید. دکتر سلیمی می تواند گزینه خوبی برای درمان بیماری شما باشد.

دیابت نوع 2 و بارداری

اگر در دوران بارداری به دیابت مبتلا هستید، باید وضعیت خود را به دقت بررسی کنید. اگر کنترل ضعیفی بر دیابت خود دارید، ممکن است منجر به موارد زیر شود:

  • بارداری و زایمان پیچیده می شود.
  • به اندام های در حال رشد فرزندتان آسیب می رسد.
  • شما باعث اضافه وزن فرزندتان می شوید.

همچنین در صورت عدم کنترل دیابت در دوران بارداری، ممکن است کودکتان در آینده به دیابت مبتلا شود.

دیابت با طیف وسیعی از عوارض همراه است. احتمال حمله قلبی در زنان مبتلا به دیابت دو برابر زنانی است که اولین حمله قلبی خود را تجربه کرده اند.

دیابت نوع 2 و بارداری
دیابت نوع 2 و بارداری

دیابت نوع 2 در کودکان

این بیماری یک مشکل در حال رشد در کودکان است. بر اساس تحقیقات، میزان بروز دیابت در جوانان سالانه حدود 5000 مورد جدید افزایش یافته است.

دلایل ابتلای کودکان به دیابت عبارتند از:

  • وزن هنگام تولد 9 پوند یا بیشتر
  • تولد از مادر مبتلا به دیابت در دوران بارداری

علائم دیابت نوع 2 در کودکان مشابه علائم بزرگسالان است. این علائم عبارتند از:

  • تشنگی یا گرسنگی بیش از حد
  • افزایش ادرار
  • التیام دیر زخم ها
  • عفونت های مکرر
  • خستگی
  • تاری دید

درباره دیابت بارداری

در بعضی از بانوان، قند خون آنه ا در دوران بارداری افزایش می یابد که منجر به دیابت بارداری می شود. دیابت بارداری معمولا بین هفته های 24 تا 28 بارداری رخ می دهد.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، دیابت بارداری در 2 تا 10 درصد از بارداری ها در ایالات متحده رخ می دهد.

فقط به این دلیل که دیابت بارداری دارید، به این معنی نیست که قبلاً به آن مبتلا بوده اید یا بعداً با شما همراه خواهد بود. با این حال، دیابت بارداری خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در آینده افزایش می دهد.

درباره دیابت بارداری
درباره دیابت بارداری

علائم دیابت بارداری چیست؟

در این نوع دیابت نمی توان انتظار علائم بارزی را داشت. اما عوارضی مثل موارد زیر می تواند در درجات خفیف اتفاق بیفتد.

  • خستگی
  • تاری دید
  • تشنگی شدید
  • نیاز به دفع ادرار زیاد
  • خر و پف

چه چیزی باعث دیابت بارداری می شود؟

اگر چه علت اصلی دیابت بارداری شناخته نشده است، اما مانند دو نوع دیابت دیگر، متخصصان می گویند که هورمون ها ممکن است در آن دخیل باشند. هنگامی که باردار هستید، بدن شما هورمون های خاص تری تولید می کند، از جمله:

لاکتوژن جفت انسانی (hPL)

هورمون هایی که مقاومت به انسولین را افزایش می دهند.

این هورمون ها بر بدن تأثیر می گذارند و به تثبیت بارداری کمک می کنند. با گذشت زمان، سطح این هورمون ها در بدن شما افزایش می یابد. این می تواند بدن شما را در برابر انسولین، هورمونی که قند خون را تنظیم می کند، مقاومت کند.

در دوران بارداری، بدن شما معمولاً مقاومت کمتری در برابر انسولین دارد، بنابراین گلوکز بیشتری در جریان خون وجود دارد و به جنین منتقل می شود.

برای براورد کردن هزینه آزمایش دیابت بارداری لازم است صفحه هزینه آزمایش دیابت بارداری را ببینید.

چه کسانی در خطر ابتلا به دیابت بارداری هستند؟

مواردی وجود دارد که می تواند بر ابتلای افراد به این بیماری تاثیر بگذارد. مثل:

  • سن بالای 25
  • فشار خون بالا
  • سابقه خانوادگی دیابت
  • افزایش وزن قبل از بارداری
  • افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری
  • سقط جنین یا مرده زایی
  • مصرف گلوکوکورتیکوئید
  • سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)
  • نژاد آفریقایی، بومی آمریکا، آسیایی، اقیانوسی یا اسپانیایی تبار
چه کسانی در خطر ابتلا به دیابت بارداری هستند؟
چه کسانی در خطر ابتلا به دیابت بارداری هستند؟

جمع بندی

در این مقاله درباره بیماری دیابت حرف زدیم و سعی کردیم که انواع آن را از جوانب مختلف بررسی کنیم. طی این مقاله شما با دیابت نوع 1، نوع 2 و دیابت بارداری آشنا شدید و عوارض و علائم و راه های درمان و کنترل آن ها را دانستید.

این بیماری در تمام جهان یکی از شایع ترین هاست و سالانه جان بسیاری از افراد را در سراسر دنیا می گیرد. لذا باید قبل از ابتلا به آن به فکر پیشگیری باشید و با تدابیری که سعی کردیم تا در این مقاله هم به آن ها بپردازیم، از وقوع آن جلوگیری نمایید.

در این راستا می توانید به پزشک مراجعه کنید و با انجام آزمایشات بفهمید که تا چه اندازه واجد شرایط ابتلا به این بیماری هستید.

در صورتی که یکی از انواع دیابت را هم دارید و از هر کدام از دیابت نوع 1 یا 2 و یا بارداری رنج می برید، می توانید با انجام اقداماتی آن را کنترل یا درمان کنید تا عوارض بیماری شما کمتر شود. برای این موضوع می توانید از دکتر سلیمی که بهترین دکتر برای درمان دیابت در ایران است، کمک بگیرید.

منبع:

m74369

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با یک کلیک مشاوره بگیرید