دیابت اینسیپیدوس

در این مقاله به موضوع دیابت اینسیپیدوس می پردازیم. ما را دنبال نمایید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

اگر از بیماری دیابت رنج میبرید برای درمان این بیماری پیشنهاد می کنیم پست درمان دیابت بدون دارو را مطالعه نمائید.

دیابت اینسیپیدوس یکی از گونه های کمتر شناخته شده دیابت است که اثرات و مشکلات آن تا حدودی مشابه با دیگر انواع دیابت اما با عوارض متفاوت است.

به عبارت دیگر سازوکار کلیه ها و اختلالات آن ها در زمان ابتلا به این دیابت تقریبا مشابه دیابت تلخ و شیرین است اما حساسیت نسبت به انسولین کاملا متفاوت با دیابت های دیگر است. دیابت اینسیپیدوس در اصطلاح دیابت بی مزه نیز گفته می شود که این به علت تفاوت عملکرد بدن در این دو نوع دیابت است.

دیابت اینسیپیدوس
دیابت اینسیپیدوس

دیابت اینسیپیدوس باید به موقع تشخیص داده شده و برای درمان آن به محض تشخیص اقدام کرد. در صورت جدی نگرفتن روند درمان، احتمال جدی تر شدن عوارض و بروز مشکلات جدی برای بیمار وجود دارد. دکتر سلیمی یکی از بهترین متخصصین در این حوزه می باشند.

اگر به این نوع دیابت مبتلا هستید یا در نزدیکان شما شخصی به دیابت اینسیپیدوس مبتلا شده است، با این مقاله همراه باشید تا اطلاعات لازم در مورد این بیماری را کسب کنید.

دیابت اینسیپیدوس چیست؟

دیابت اینسیپیدوس یا diabetes insipidus دیابت بی مزه است که اختلالی نادر در هورمون های افراد است.

این اختلال ربطی به افزایش قند خون ندارد و فقط بدلیل افزایش حجم ادرار با دیابت مشابهت دارد.

فهرست:

بیماری دیابت چیست و به چه دلایلی رخ می دهد؟

دیابت اینسیپیدوس کدام نوع از دیابت است؟

علائم دیابت اینسیپیدوس در کودکان و بزرگسالان به چه صورت است؟

دیابت اینسیپیدوس به چه دلیل بروز پیدا می کند؟

دیابت بی مزه چند نوع دارد؟

موارد هشداردهنده در مورد دیابت اینسیپیدوس کدامند؟

عوارض دیابت بی مزه چیست؟

برای تشخیص دیابت اینسیپیدوس، از چه آزمایشاتی استفاده می شود؟

تست محرومیت مایعات برای تشخیص دیابت اینسیپیدوس به چه صورت انجام می شود؟

از اسکن ام آر آی در بررسی دیابت اینسیپیدوس به چه شکل استفاده می شود؟

درمان کلی دیابت اینسیپیدوس به چه صورت است؟

درمان دیابت بی مزه مرکزی به چه شکل انجام می شود؟

برای درمان دیابت اینسیپیدوس کلیوی چه اقداماتی انجام می شود؟

بیماران مبتلا به دیابت اینسیپیدوس چه زمان باید به پزشک مراجعه کنند؟

در معاینات پزشکی دیابت اینسیپیدوس چه مسائلی باید با پزشک در میان گذاشته شود؟

درمان های خانگی و طب سنتی دیابت بی مزه به چه صورت هستند؟

برای درمان دیابت اینسیپیدوس عطش آور، پزشک از چه روش هایی استفاده می کند؟

دیابت اینسیپیدوس چه شباهت ها و تفاوت هایی با دیابت شیرین دارد؟

آیا می توان از ابتلا به دیابت اینسیپیدوس جلوگیری کرد؟

مهم ترین نکاتی که بیماران مبتلا به دیابت اینسیپیدوس باید از آن مطلع باشند، چیست؟

بهترین روش درمانی دیابت اینسیپیدوس کدام روش است؟

خطرات ابتلا به دیابت بی مزه در بارداری چیست؟

تغذیه و رژیم غذایی چه تاثیری در ابتلا یا درمان دیابت اینسیپیدوس دارند؟

پزشک خوب چه تاثیری در درمان دیابت اینسیپیدوس دارد؟

 

بیماری دیابت چیست و به چه دلایلی رخ می دهد؟

بدن از اندام های مختلفی تشکیل شده که هرکدام عملکرد مشخصی دارند و انجام صحیح عملکرد آن ها در مجموع موجب سلامت فرد می شود.

زمانی که هرکدام از اندام های بدن در عملکرد خود دچار مشکل و اختلال شوند، فرد به بیماری مبتلا می شود. یکی از بیماری هایی که در اثر اختلال عملکردی اندام ها به وجود می آید، دیابت است.

برای آشنایی با عملکرد داروهای خوراکی در درمان دیابت انسولین توصیه می کنیم صفحه دیابت انسولین و داروهای خوراکی را مشاهده کنید.

بروز دیابت

دیابت یکی از بیماری های شایع و شناخته شده است. این بیماری که انواع مختلفی دارد، امروزه افراد زیادی را به خود درگیر کرده است و تغییرات سبک زندگی و مسائلی مانند تغذیه موجب افزایش ابتلا به آن می شوند.

این توضیحات مربوط به انواع رایج و شناخته شده دیابت می شود که بروز آن ها ناشی از اختلال در کلیه ها و عدم تولید هورمون انسولین و کنترل کننده قند توسط سلول های آن‌هاست، در حالی که دیابت انواع دیگری نیز دارد.

گاهی اوقات منبع بروز دیابت یکی دیگر از غده های بدن است و تنها اثر آن در کلیه ها مشخص می شود. در چنین شرایطی چون بازهم کلیه ها درگیر شده و آسیب از آن ها آغاز می شود، بیماری دیابت شناخته شده اما لزوما علائم و علل ابتلای آن مشابه دیگر انواع دیابت نیست.

یکی از دیابت هایی که منشا بروز متفاوتی داشته اما به دلیل داشتن علائم مشترک و آسیب به کلیه ها، در اصطلاح دیابت گفته می شود، دیابت بی مزه یا اینسیپیدوس است.

درصد شیوع انواع مختلف دیابت

به طور کلی دسته بندی دیابت به دو نوع شیرین و بی مزه انجام می شود. دیابت شیرین دیابت شناخته شده نوع یک، نوع دو و دیابت های موقتی مانند بارداری یا دیابت در اثر ابتلا به بیماری هاست،

اما دیابت اینسیپیدوس یا دیابت بی مزه نوعی از دیابت است که در برخی علائم مشابه دیابت شیرین اما در عمل و اتفاقاتی که برای بدن رخ می دهد، کاملا متفاوت با آن است.

اگر بخواهیم درصد شیوع انواع دیابت را بررسی کنیم، می توان گفت که دیابت نوع دو شایع ترین و شناخته شده ترین نوع دیابت است. بعد از آن دیابت نوع یک و سپس دیابت حاملگی درجات بالاتر شیوع را دارند و در نهایت دیابت اینسیپیدوس یا دیابت بی مزه، یکی از انواع کم‌تر شایع دیابت اما مشکل ساز است.

اگر دارای علائمی هستید و علائم شما به گونه ای است که به ابتلای دیابت مشکوک هستید، بهتر است رسیدگی به این موضوع را فورا زیر نظر پزشک متخصص آغاز کنید. از پزشکان خوب در این زمینه می توان به دکتر سلیمی اشاره کرد.

درصد شیوع انواع مختلف دیابت
درصد شیوع انواع مختلف دیابت

دیابت اینسیپیدوس کدام نوع از دیابت است؟

براساس اتفاقاتی که بعد از ابتلا به دیابت در بدن می افتد، این بیماری به انواع مختلفی تقسیم می شود که یکی از آن ها دیابت اینسیپیدوس است که در اصطلاح با نام دیابت بی مزه نیز شناخته می شود.

این نوع از دیابت شیوع کمتری نسبت به دیگر انواع بیماری دارد، بنابراین به اندازه دیگر انواع دیابت شناخته شده نیست و اطلاعات کمتری در مورد آن وجود دارد.

پیشنهاد می کنیم از پست درمان دیابت در 30 روز دیدن کنید.

دیابت اینسیپیدوس چیست؟

دیابت اینسیپیدوس یکی از انواع بیماری دیابت است که برخلاف آن نه از نظر عملکرد بدن در زمان ابتلا و از نظر حالتی که برای فرد رخ می دهد، هیچ شباهتی به انواع شناخته شده دیابت مانند دیابت نوع یک یا دو ندارد. در انواع شناخته شده بیماری، فرد نیاز به مصرف انسولین یا داروهای کاهنده قند خون دارد.

در واقع زمانی که از دیابت صحبت می شود، بیشتر افراد به یاد نوسان قند می افتند که البته در مورد دیابت نوع یک و دو کاملا صحیح است اما در مورد دیابت اینسیپیدوس، هیچ ارتباطی میان بیماری و نوسانات قند خون وجود ندارد. این دیابت، دیابت بی مزه نام دارد.

چون در زمان ابتلا به آن، بیشتر از مشکلات قند خون، مشکل دفع آب از بدن، از طریق ادرار و نیاز شدید به مصرف آب دردسرساز است.

غده درگیر در ابتلا به دیابت اینسیپیدوس

دیابت اینسیپیدوس به علت اختلال در ترشح هورمون های بدن بروز پیدا می کند. یکی از غده های ترشح کننده هورمون در بدن، غده هیپوفیز است و یکی از هورمون های ترشح شده توسط این غده، هورمون آنتی دیورتیک یا ضد ادرار است.

زمانی که به دلیل مشکلات مختلف در بدن ترشح این هورمون با مشکل مواجه شده و دچار اختلال می شود، فرد دچار پرادراری شده و نیاز زیادی به مصرف آب پیدا می کند. از این نظر، دیابت اینسیپیدوس به دیابت نوع دو و یک شباهت دارد. این مسئله از دلایل دیابت خواندن این بیماری نیز می باشد.

برای آشنایی بیشتر با دیابت اینسیپیدوس، در صورتی که علائم شما نزدیک به این بیماری است یا در نزدیکان خود شخصی مبتلا به این بیماری دارید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید. یکی از پزشکان خوب در رابطه با درمان بیماری اینسیپیدوس، دکتر سلیمی می باشند.

غده درگیر در ابتلا به دیابت اینسیپیدوس
غده درگیر در ابتلا به دیابت اینسیپیدوس

علائم دیابت اینسیپیدوس در کودکان و بزرگسالان به چه صورت است؟

همان طور که در بخش قبل گفته شد، اختلال در ترشح هورمونی که باعث بروز دیابت اینسیپیدوس می شود، ابتدا با افزایش ادرار باعث بروز بیماری می شود.

بنابراین رایج ترین علامت این نوع دیابت، تکرر ادرار و به دنبال خروج حجم بالای آب از بدن، نیاز به مصرف آب و عطش دائمی است،

اما این علامت با دیابت نوع یک، دو و بسیاری دیگر از بیماری ها مشترک است. بنابراین تنها با استفاده از آن نمی توان دیابت اینسیپیدوس را تشخیص داد. برای تشخیص دقیق این بیماری باید به دیگر علائم آن دقت کرد که در کودکان و بزرگسالان متفاوت است.

ظاهر آزمایش ادرار appearance می تواند اطلاعات بسیار زیادی در مورد سلامتی یا بیماری فرد به پزشک بدهد لذا برای آشنایی با این آزمایش لطفا صفحه appearance در آزمایش ادرار را ببینید.

علائم دیابت اینسیپیدوس یا بی مزه در بزرگسالان

تکرر ادرار و تغییر در وضعیت آن یکی از اصلی ترین دلایل دیابت اینسیپیدوس است. در حالت عادی، رنگ و بوی ادرار بسته به غذای مصرفی یا بیماری های فرد تغییر می کند.

در زمان ابتلا به دیابت اینسیپیدوس، ادرار بدون رنگ و بو خواهد بود. همچنین نیاز به دفع ادرار به حدی شدید می شود که فرد در زمان خواب نیز ناچار به چندین بار بیداری و مراجعه به سرویس بهداشتی می باشد.

در شرایطی که بیمار به دیابت اینسیپیدوس مبتلا باشد، معمولا عطش نسبت به مصرف مایعات بیشتر می شود و میل فرد نیز بیشتر به مصرف مایعات سرد خواهد بود.

حجم ادرار یک فرد سالم در حالتی که نوشیدنی در روز به مقدار کافی مصرف شود، یک تا 2 لیتر است. در حالی که در دیابت اینسیپیدوس، حجم ادرار روزانه تا 19 لیتر نیز می رسد.

برای تشخیص میزان و نوع عفونت ها از طریق آزمایش ادرار Bacteria میتوانید از صفحه Bacteria در آزمایش ادرار دیدن کنید.

علائم دیابت اینسیپیدوس در کودکان

در کودکان اما تشخیص دیابت اینسیپیدوس سخت تر است و هرچقدر سن کودک کمتر باشد، تشخیص این مورد سخت تر می شود. در نوزادان، رایج ترین علامت دیابت اینسیپیدوس، بیشتر شدن دفعات دفع ادرار و نیاز به تعویض پوشک است.

البته در صورتی که حجم تغذیه نوزاد تغییر زیادی نکرده باشد. خیس شدن تخت، مشکلات خواب و بیداری چند باره برای رفتن به سرویس بهداشتی، تب به علت کم آبی، استفراغ، یبوست و تاخیر در رشد از دیگر علائم دیابت اینسیپیدوس هستند.

همچنین در کودکان از دست دادن وزن بدن به علت تکرر ادرار با سرعت بیشتری اتفاق می افتد که از نشانه های این بیماری است.

با مشاهده هرکدام از علائم گفته شده، به خصوص در کودکان، باید فورا به پزشک مراجعه کرد تا در صورت تایید ابتلا، اقدامات لازم برای درمان به موقع انجام شود. به عنوان یکی از بهترین پزشکان برای تشخیص و درمان دیابت اینسیپیدوس، می توان از دکتر سلیمی نام برد.

علائم دیابت اینسیپیدوس در کودکان
علائم دیابت اینسیپیدوس در کودکان

دیابت اینسیپیدوس به چه دلیل بروز پیدا می کند؟

همانند تمام بیماری ها، دیابت اینسیپیدوس نیز زمانی رخ می دهد که اختلالاتی در عملکرد داخلی بدن ایجاد شود و این اختلالات به حدی زیاد شوند که سلول های بدن، دیگر قادر به انجام عادی فعالیت های خود نباشند.

آشنایی با علت بروز، هم در پیشگیری از ابتلای دیگر افراد به بیماری و هم در درمان سریع تر و ساده تر بیماری تاثیرگذار است.

علت بروز دیابت اینسیپیدوس

دیابت اینسیپیدوس یا بی مزه زمانی رخ می دهد که تعادل مایعات در بدن با مشکل مواجه شوند و اندام های موثر در حفظ تعادل آن نتوانند این موضوع را به درستی انجام دهند.

زمانی که اندام های موثر در سیستم ادراری به درستی کار کنند، کلیه ها مایعات را حفظ کرده و به مرور و بعد از دریافت مواد مناسب، آن را به مثانه وارد می کنند.

در واقع کلیه با خارج کردن مایعات از جریان خون و بعد از جداسازی مواد مضر از مواد مفید آن ها، میزانی که توسط بدن مصرف نمی شود را به مثانه می فرستد و تا زمان پر شدن مثانه در آن ذخیره می شود.

هورمونی که احساس نیاز به ادرار و سرعت ترشح مایعات را تنظیم می کند، هورمون ضد ادراری است که وازوپرسین نام دارد که در هیپوفیز ساخته می شود.

زمانی که تعادل ترشح این هورمون دچار مشکل شود، فرد به پرادراری مبتلا می شود و دائما نیاز به دفع ادرار دارد. البته علت آسیب به غده هیپوفیز متفاوت است که این تفاوت باعث ایجاد انواع مختلف از دیابت اینسیپیدوس در بیماران می شود.

اما به طور کلی افزایش حجم ادرار، تا جایی که فرد به علت نیاز به تخلیه ادرار در انجام فعالیت های روزمره خود دچار مشکل شود، مهم ترین علت بروز این بیماری است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دیابت اینسیپیدوس، باید به پزشکانی که در زمینه درمان و رسیدگی به این بیماری تجربه بالایی دارند، مراجعه کنید. از بهترین پزشکان در این زمینه می توان دکتر سلیمی را معرفی کرد.

علت بروز دیابت اینسیپیدوس
علت بروز دیابت اینسیپیدوس

دیابت بی مزه چند نوع دارد؟

دیابت بی مزه یا دیابت اینسیپیدوس براساس علت اتفاق و بروز، به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود. روش درمان هرنوع از دیابت اینسیپیدوس متفاوت است و انتخاب روش آن براساس علت بروز بیماری انجام می شود.

دیابت اینسیپیدوس، مطابق تحقیقات پزشکان بیش از هرچیز یک بیماری خود ایمنی است اما موارد دیگری که باعث ابتلا به آن شده و انواع این بیماری را تشکیل می دهند، در این بخش از مقاله معرفی خواهند شد.

دیابت اینسیپیدوس مرکزی

دیابت اینسیپیدوس مرکزی ناشی از یک صدمه یا آسیب مغزی است که به هیپوتالاموس یا غده هیپوفیز وارد می شود. با آسیب در اثر حوادث مختلف به این غده، تولید هورمون ضد ادرار، ذخیره و حجم آزادسازی آن دچار اختلال می شود که دیابت بی مزه مرکزی را تشکیل می دهد. البته این نوع از دیابت بی مزه ممکن است ارثی یا ژنتیکی نیز باشد.

دیابت اینسیپیدوس نفروژنیک

یکی دیگر از انواع دیابت اینسیپیدوس، نوع نفروژنیک است. این نوع از دیابت بی مزه زمانی اتفاق می افتد که در توبول های کلیه یا بخش هایی که در ترشح و بازجذب آب نقش دارند، نقصی به وجود می آید.

ین نقص باعث می شود که کلیه ها پاسخ مناسبی به هورمون ضد ادراری نداشته باشند و در نتیجه آن تکرر ادرار اتفاق می افتد. نقص نفروژنیک ممکن است ناشی از یک اختلال ژنتیکی باشد یا به علت اختلال مزمن کلیه ها به وجود آید، همچنین مصرف داروهایی مانند لیتیوم یا داروهای ضد ویروسی نیز در آن نقش دارد.

دیابت اینسیپیدوس بارداری

دیابت بی مزه نوع دیگری نیز دارد و آن زمانی است که این بیماری در دوران بارداری رخ می دهد. البته دیابت رایج دوران بارداری، دیابت نوع دو است و این نوع در تعداد کمی از زنان باردار رخ می دهد و علت آن آنزیمی است که در بدن زنان باردار ترشح می شود و موجب اختلال در وضعیت ادرار می شود.

پولیدیپسی اولیه

یکی از انواع دیابت اینسیپیدوس که با نام دیابت دیپسوژنیک نیز شناخته می شود، حجم زیادی از ادرار رقیق را ایجاد می کند. این مسئله ممکن است به علت نیاز بدن برای مصرف زیاد آب باشد یا باعث نیاز به مصرف بیشتر مایعات شود.

این نوع دیابت اینسیپیدوس به علت آسیب به سیستم تنظیم تشنگی و نیاز به مصرف مایعات در هیپوتالاموس اتفاق می افتد و در زمان ابتلا به برخی بیماری ها مانند اسکیزوفرنی، احتمال آن بیشتر می شود.

دکتر سلیمی یکی از بهترین پزشکان در زمینه شتخیص انواع مختلف دیابت اینسیپیدوس و علت بروز آن می باشند. در صورت ابتلا به هرکدام از انواع این بیماری، بهترین انتخاب برای شروع درمان و معالجه، پزشکان حاذقی مانند دکتر سلیمی می باشند.

پولیدیپسی اولیه
پولیدیپسی اولیه

موارد هشداردهنده در مورد دیابت اینسیپیدوس کدامند؟

یکی از مهم ترین مسائل در درمان بیماری، مراجعه به موقع به پزشک است. زمانی که بیماری به موقع تشخیص داده شود، درمان نیز به موقع آغاز می شود و این کار از بروز بسیاری از بیماری ها و مشکلات جدی جلوگیری می کند.

در دیابت اینسیپیدوس، نکاتی وجود دارند که به محض فهمیدن آن ها باید به پزشک مراجعه کرد. هرچقدر مراجعه به پزشک سریع تر انجام شود، درمان نیز راحت تر خواهد بود.

افزایش ادرار به طور ناگهانی

افزایش ناگهانی ادرار، یکی از مهم ترین مسائل در دیابت اینسیپیدوس است. البته بسیاری از افراد به این مورد توجهی نمی کنند، اما با توجه به این که سموم بدن از طریق کبد و کلیه ها و ادرار دفع می شود، هر تغییری در وضعیت آن می تواند هشدار برای بیماری باشد.

به عنوان مثال در بیماری های عفونی، ادرار غالبا تیره و بدبو می شود. در دیابت اینسیپیدوس نیز ادرار، بی رنگ و بو و حجم آن بیشتر می شود و در زمان مشاهده آن باید فورا به پزشک مراجعه کرد.

نوسان وزن به خصوص کاهش وزن بدون رژیم غذایی

دیگر مورد هشداردهنده در مورد دیابت اینسیپیدوس که حتی هشداری از شدت گیری این بیماری نیز می باشد، نوسان وزنی است.

در بزرگسالانی که تغذیه مناسبی دارند و با احساس تشنگی فورا آب می خورند، معمولا کاهش وزن به علت این بیماری دیرتر رخ می دهد اما زمانی که این بیماری شدت پیدا می کند، هرچقدر بیمار مصرف آب خود را افزایش دهد نیز تاثیری نداشته و کاهش وزن ابتدا با از دست رفتن آب میان سلولی به سرعت اتفاق می افتد.

احساس بی حالی و خشکی پوست

یکی دیگر از موارد هشداردهنده در مورد دیابت اینسیپیدوس که بیشتر زمانی که این دیابت به مرحله مزمن می رسد رخ می دهد، خشکی پوست است.

زمانی که در اثر ابتلا به این بیماری، بدن آب زیادی از دست می دهد، پوست به مرور خشک تر می شود. البته خشکی پوست در فصل تابستان به علت تعریق و در فصل زمستان به علت خشکی آب و هوا امری طبیعی است.

اما درصورتی که با وجود رسیدگی کافی به پوست مانند مصرف مرطوب کننده و … بازهم روند خشک شدن پوست با سرعت طی شود، بیمار باید به ابتلا به دیابت اینسیپیدوس شک کرده و برای اطمینان از وضعیت خود فورا به پزشک مراجعه کند.

طبیعی بودن تست قند خون

در صورتی که هر کدام از علائم بالا در بیمار مشاهده شود، فورا باید تست دیابت داد. در بزرگسالان، دیابت نوع دو و در کودکان دیابت نوع یک ممکن است باعث بروز چنین مواردی شود.

در نتیجه برای اطمینان از سلامت باید ابتدا این تست ها را انجام داد. در صورتیک ه تست دیابت نوع یک و دو عادی باشد و فرد به هیچ کدام از انواع رایج دیابت مبتلا نباشد، احتمال وجود دیابت اینسیپیدوس بیشتر شده و بیمار باید فورا به پزشک مراجعه کند تا علاوه بر تشخیص دقیق و اطمینان از بیماری، درمان آن نیز آغاز شود.

طبیعی بودن تست قند خون
طبیعی بودن تست قند خون

یکی از بهترین پزشکان که در صورت مشاهده هر کدام از این موارد می توان فورا به ایشان مراجعه نمود و روند درمان را به بهترین شکل آغاز کرد، دکتر سلیمی می باشند.

عوارض دیابت بی مزه چیست؟

دیابت بی مزه یا دیابت اینسیپیدوس عوارض زیادی دارد و یکی از دلایل تاکید به درمان به موقع و جدی گرفتن روند معالجات، همین عوارض است. برخی از عوارض مهم این نوع از دیابت، کم شدن شدید آب بدن، به هم ریختن تعادل الکترولیتی و مشکلات بدن مانند ضعف و … می باشد.

کم آبی یا دهیدراسیون

یکی از عوارض مهم اینسیپیدوس، کم آبی شدید بدن است که در اصطلاح دهیدراسیون نامیده می شود. در حالت عادی، سلول های بدن با استفاده از آب داخلی، مواد لازم و مغذی برای فعالیت خود را دریافت می کنند.

همچنین گردش خون در شرایطی که بدن آب کافی داشته باشد، به شکل بهتری انجام می شود. یکی از مهم ترین تاثیرات آب کافی در بدن، حفظ شادابی و سلامت پوست است.

زمانی که آب بدن از حد مشخصی پایین تر می آید، پوست به مرور دچار خشکی شده و قابلیت ارتجاعی آن کم می شود. این مسئله باعث بروز مشکلات متعددی مانند زخم و ترک های پوستی و … می شود.

بههم ریختن تعادل الکترولیتی

برخی از مواد معدنی مهم در بدن مانند سدیم و پتاسیم زمانی به مقدار کافی جذب سلول ها می شوند که مایعات به خصوص آب بدن میزان کافی داشته و به مقدار مناسب در آن حل شوند.

در شرایط ابتلا به دیابت اینسیپیدوس و مشکلات ناشی از آن مانند دفع ادرار شدید، تعادل این مواد در بدن نیز دچار مشکل شده و کاهش پیدا می کند و به دنبال آن مشکلی به نام اختلال در تعادل الکترولیت ها در بدن رخ می دهد.

به هم ریختگی تعادل الکترولیت ها در بدن نیز  مشکلات مختلفی به همراه دارد. ضعف و حالت تهوع به دلیل نرسیدن یا زیاد رسیدن مواد معدنی به سلول ها از مهم ترین عوارض این مشکل هستند.

استفراغ، بی اشتهایی شدید و خطرناک، گرفتگی عضلات به خصوص در زمان راه رفتن و احساس سرگیجه شدید در زمان بلند شدن از جمله عوارض به هم خوردن تعادل الکترولیت ها در بدن ناشی از ابتلا به دیابت اینسیپیدوس می باشند.

هرچند عوارض این بیماری می توانند در موارد شدید و مزمن مشکل ساز شوند، اما با مراجعه به پزشک حاذق مانند دکتر سلیمی و شروع به موقع درمان، می توان تا حد زیادی عوارض این بیماری را کاهش داد.

به‌هم ریختن تعادل الکترولیتی
به‌هم ریختن تعادل الکترولیتی

برای تشخیص دیابت اینسیپیدوس از چه آزمایشاتی استفاده می شود؟

زمانی که صحبت از تشخیص یک بیماری می شود، بسیاری از افراد توجه به علائم و بررسی آن ها را اولین اقدام تشخیص بیماری می دانند. این روش در مورد بیماری هایی که علائم خاص داشته و نشانه های آن ها مشترک با دیگر بیماری ها نیست، کاربردی می باشد.

اما در مورد بیماری هایی مانند دیابت اینسیپیدوس که علائم آن مشترک با بسیاری از بیماری ها به خصوص انواع یک و دو دیابت می باشند، این روش کاربردی نداشته و استفاده از آن موجب تشخیص صحیح نمی شود.

آزمایش فقدان آب

یکی از آزمایشاتی که از طریق آن پزشک ابتلا یا عدم ابتلا به دیابت اینسیپیدوس را تشخیص می دهد، تست فقدان آب است. این تست با کنترل میزان آب مصرفی و قطع مصرف آب برای چند ساعت به منظور بررسی میزان کاهش مایعات در بدن انجام می شود.

با قطع مصرف مایعات به خصوص آب، پزشک وضعیت خروج آب از بدن را ارزیابی می کند و در صورتی که این مقدار از حد مشخصی بیشتر شود، ابتلا به دیابت اینسیپیدوس تایید می شود.

ام آر آی

یکی دیگر از آزمایشاتی که به منظور تشخیص دقیق دیابت اینسیپیدوس مورد استفاده قرار می گیرد، اسکن ام آر آی است. در این اسکن، وضعیت غده هیپوفیز و اندام های اطراف آن از طریق تصویربرداری مغناطیسی برای پزشک مشخص می شود.

اگر در تصویربرداری انجام شده از بافت مغزی، اختلالی در اطراف هیپوفیز مشاهده شود، احتمال ابتلا به دیابت اینسیپیدوس بیشتر می شود.

غربالگری ژنتیکی

با استفاده از غربالگری ژنتیکی و سابقه ابتلا به دیابت اینسیپیدوس در اعضای درجه یک خانواده و به وسیله علائم بیمار، احتمال ابتلا به این نوع دیابت مشخص می شود.

توجه به علائم دیابت اینسیپیدوس، قدم اول تشخیص است و با مشاهده آن باید به پزشک مراجعه کرد تا پزشک بعد از انجام یکی از آزمایشات گفته شده، از ابتلا به این بیماری اطمینان حاصل کرده و درمان را آغاز کند. از بهترین پزشکان در این زمینه می توانیم دکتر سلیمی را به شما معرفی کنیم.

غربالگری ژنتیکی
غربالگری ژنتیکی

تست محرومیت مایعات برای تشخیص دیابت اینسیپیدوس به چه صورت انجام می شود؟

یکی از روش های تشخیص دیابت اینسیپیدوس، تست محرومیت یا فقدان آب است. در این تست بیمار برای مدت زمانی مشخص از مصرف آب منع می شود و در این مدت وضعیت بیمار از نظر اتفاقاتی که در بدن می افتد، بررسی می شود. نتایج بررسی، تعیین کننده سلامت یا بیماری فرد است. این تست به دو روش انجام می شود.

تست محرومیت در روش کوتاه مدت

در گونه کوتاه مدت تست فقدان آب، پزشک بیمار را برای مدت زمان مشخصی از مصرف آب منع می کند و سپس غلظت ادرار بیمار بعد از چند ساعت بررسی شده و مورد آزمایش قرار می گیرد.

به عنوان مثال بیمار از شب تا صبح نباید هیچ گونه مایعاتی مصرف کند، سپس در ابتدای صبح نمونه ادرار خود را برای بررسی غلظت آن جمع آوری کند.

تست محرومیت آب در روش رسمی

در گونه رسمی تست فقدان آب که تخصصی تر بوده و باید در بیمارستان انجام شود، علائم کم آبی در بیمار در مدت زمانی معین و با فاصله های مشخص بررسی می شود.

بنابراین بیمار باید تحت نظر پزشک و پرستار قرار داشته باشد. پیش از شروع تست، پزشک وزن بیمار را بررسی می کند و یک نمونه ادراری به منظور بررسی غلظت از بیمار دریافت می کند.

سپس این فرآیند در ساعات مشخصی مجددا تکرار می شود و در هربار وزن کشی و گرفتن نمونه ادرار، فشار خون بیمار نیز بررسی می شود. این کار معمولا هر یک تا دو ساعت یک بار انجام می شود.

چنان چه بیمار افت فشار شدیدی داشته باشد یا ضربان قلب در حد ایستادن کاهش پیدا کند یا بیمار چیزی حدود 5 درصد از وزن خود را از دست دهد، احتمال ابتلا به دیابت اینسیپیدوس بسیار زیاد خواهد بود.

همچنین اگر غلظت ادرار بدون مصرف آب تغییر چندانی نداشته باشد و افزایش آن بسیار جزئی باشد نیز احتمال ابتلا به دیابت اینسیپیدوس وجود خواهد داشت. در نهایت با بررسی میزان سدیم و پتاسیم در بدن، این تست به پایان می رسد.

یکی از بهترین پزشکان برای انجام تست فقدان آب و درمان دیابت اینسیپیدوس، دکتر سلیمی می باشند که در زمینه این بیماری تجربه بالایی دارند.

تست محرومیت آب در روش رسمی
تست محرومیت آب در روش رسمی

از اسکن ام آر آی در بررسی دیابت اینسیپیدوس به چه شکل استفاده می شود؟

یکی دیگر از روش های تشخیص دیابت اینسیپیدوس، استفاده از اسکن ام آر آی است. ریشه ابتلا به این نوع از دیابت اختلالی است که در مغز و عملکرد غده هیپوفیز ایجاد می شود.

در بعضی بیماران، این اختلال عملکردی به علت آسیب یا تومور مغزی رخ می دهد که تشخیص آن با ام آر آی مغزی امکانپذیر می باشد.

اسکن ام آر آی برای تشخیص دیابت اینسیپیدوس

ام آر آی نوعی از تصویربرداری است که برخلاف روش های معمول که با اشعه ایکس و پرتوزا انجام می شوند، با استفاده از میدان مغناطیسی انجام می گیرد.

این روش برای تشخیص مشکلات اندام های داخلی، به خصوص بافت های نرم کاربردی است و انجام آن هیچ گونه درد یا عارضه ای برای بیمار ایجاد نمی کند.

به منظور تشخیص دیابت اینسیپیدوس و بررسی این بیماری، تصویربرداری از طریق ام آر آی از مغز بیمار انجام می شود. برای انجام این اسکن، بیمار روی تخت مخصوص دستگاه دراز می کشد.

ثابت ماندن بیمار در طول انجام تصویربرداری امری مهم است. همچنین بیمار برای انجام این تصویربرداری نباید هیچ گونه وسیله فلزی و جانبی با خود به همراه داشته باشد.

بعد از ثابت شدن بیمار روی تخت، تخت مخصوص به سمت تونل دستگاه کشیده می شود

بعد از ثابت شدن بیمار روی تخت، تخت مخصوص به سمت تونل دستگاه کشیده می شود. سپس از یک سمت، میدان مغناطیسی برای همسو کردن سلول ها و از سوی دیگر میدان مخالف برای دریافت تصاویر به سمت اندام مورد نظر ارسال می شود.

نکته مهمی که در مورد تشخیص دیابت اینسیپیدوس با ام آر آی وجود دارد، این است که این تصویربرداری به طور دقیق ابتلا به دیابت را تشخیص نمی دهد اما می تواند آسیب یا بیماری در غده هیپوفیز را تعیین کند. معمولا هرگونه آسیب دیدگی این غده با عوارضی مانند دیابت اینسیپیدوس همراه می باشد.

بعد از ثابت شدن بیمار روی تخت، تخت مخصوص به سمت تونل دستگاه کشیده می شود
بعد از ثابت شدن بیمار روی تخت، تخت مخصوص به سمت تونل دستگاه کشیده می شود

اسکن ام آر آی برای تشخیص و بررسی دیابت اینسیپیدوس تنها در بیمارانی که سابقه تصادف یا آسیب مغزی داشته اند، مورد استفاده قرار می گیرد و تشخیص استفاده یا عدم استفاده از آن با پزشک معالج است. یکی از بهترین پزشکان برای رسیدگی به بیماران مبتلا به دیابت بی مزه، دکتر سلیمی می باشند.

درمان کلی دیابت اینسیپیدوس به چه صورت است؟

در صورت تشخیص دیابت اینسیپیدوس و تایید آن توسط دکتر سلیمی، درمان ابتدا با مقابله با عوارض بیماری آغاز می شود. درمان های اولیه معمولا از جدی تر شدن عوارض بیماری جلوگیری می کنند و سپس اقدامات لازم برای درمان بیماری و از بین بردن کامل مشکلات آن آغاز می شود.

درمان های اولیه

اولین قدم برای درمان دیابت اینسیپیدوس یا بی مزه، کنترل عوارض این بیماری است. شایع ترین مشکل و عارضه ای که این بیماری برای بدن ایجاد می کند، کم آبی و مشکلات ناشی از آن است.

زمانی که تشخیص علت کم آبی این دیابت باشد، پزشک مصرف حجم بیشتر مایعات در روز را برای کنترل کم آبی بدن به بیمار توصیه می کند.

البته در بیماران مبتلا به این نوع دیابت، افزایش مصرف آب و مایعات باعث تکرر بیشتر ادرار نیز می شود. بنابراین این یک دوره کلی و قطعی نیست و تنها برای کاهش مشکلات بدن ناشی از کم آبی استفاده می شود.

دارو درمانی

بعد از انجام اقدامات اولیه و تغییر رژیم غذایی بیمار به رژیم بر پایه مایعات و غذاهای آبدار، بیشتر براساس علت بروز بیماری و دلیل ابتلا دارودرمانی آغاز می شود.

نکته مهمی که در مورد درمان دیابت اینسیپیدوس وجود دارد، این است که برخلاف دیابت نوع یک و دو که رژیم غذایی تاثیر زیادی در کنترل آن ها دارد، این نوع دیابت چندان به تغذیه وابسته نیست و چه بسا کاهش حجم مایعات و مصرف غذا موجب بروز مشکلات مختلف برای بیمار نیز می شود.

انتخاب دارو باید با دقت زیاد انجام شو. بعضی داروها برای تجزیه در بدن و جذب توسط سلول ها نیاز به آب زیادی دارند و در افرادی که به سطح حاد این بیماری مبتلا هستند، این مسئله به سختی انجام می شود.

در انتخاب نوع درمان و تجویز دارو، شرایط بیمار نیز تاثیرگذار است. به عنوان مثال در صورتی که بیمار، به بیماری های مختلف مبتلا بوده یا در شرایط خاص مانند بارداری به سر ببرد، درمان باید سریع تر و با دقت بیشتری انجام شود.

برای آغاز اقدامات درمانی، تشخیص اولیه علت بروز دیابت، اصلی ترین کار است. یکی از پزشکان خوب برای تشخیص صحیح و انجام به موقع درمان ها، دکتر سلیمی می باشند.

دارو درمانی
دارو درمانی

درمان دیابت بی مزه مرکزی به چه شکل انجام می شود؟

بیماری های حوزه دیابت به طور کل قابل درمان قطعی نیستند. به عبارت دیگر احتمال شدت گیری انواع این بیماری هرزمان وجود دارد اما برخی اقدامات درمانی شدت مشکلات ناشی از بیماری را کاهش می دهند و کمک می کنند که فرد با وجود ابتلا به دیابت اینسیپیدوس، یک زندگی عادی داشته باشد.

برای انجام هرگونه اقدامی در زمینه درمان دیابت اینسیپیدوس، ابتدا باید علت بروز و منشا بیماری تشخیص داده شود و سپس براساس آن، نوع درمان ها متفاوت خواهد بود.

درمان دیابت اینسیپیدوس مرکزی

اولین قدم در درمان دیابت بی مزه از این نوع، تشخیص نوع آسیب دیدگی غده هیپوفیز است. به عنوان مثال اگر علت دیابت اینسیپیدوس ناشی از تومور در محدوده هیپوفیز باشد، ابتدا باید درمان های لازم برای رفع تومور یا کاهش اثرات آن بر غده انجام شود

و سپس برای درمان دیابت اقدام کرد. در دیابت اینسیپیدوس مرکزی، بدن کمبود واژوپرسین یا هورمون ضد ادرار دارد. در نتیجه پزشک با تجویز این ماده و وارد کردن آن به بدن تا حدی این کمبود را جبران می کند.

وازوپرسین به شکل های مختلف قابل استفاده می باشد. این دارو ممکن است به صورت اسپری بینی و استنشاقی، قرص یا تزریق آمپول برای بیمار تجویز شود که به شرایط بیمار بستگی دارد.

با ورود این ماده به بدن و شروع مکانیسم اثر آن، دفع ادرار کاهش پیدا می کند، تا جایی که این کار به روال نرمال قبل از ابتلا به دیابت اینسیپیدوس باز می گردد. سپس درمان های بعدی مانند جبران فقر مواد معدنی از دست رفته طی دفع ادرار و مایعات برای بیمار انجام می شوند.

درمان دیابت اینسیپیدوس مرکزی
درمان دیابت اینسیپیدوس مرکزی

اگر به دیابت اینسیپیدوس مرکزی مبتلا هستید و به دنبال پزشکی خوب برای شروع اقدامات درمانی این بیماری می باشید، پیشنهاد ما به شما دکتر سلیمی به عنوان یکی از باتجربه ترین پزشکان در زمینه این دیابت نادر می باشند.

برای درمان دیابت اینسیپیدوس کلیوی چه اقداماتی انجام می شود؟

یکی دیگر از انواع دیابت اینسیپیدوس، دیابت کلیوی است. این نوع از بیماری به علت اختلالاتی در عملکرد کلیه ها به وجود می آید. بنابراین پزشک با کنترل وضعیت آن ها به درمان بیمار کمک می کند.

کلیه ها در ساخت ادرار نقش مهمی دارند و مواد غذایی مصرفی در روند این کار تاثیرگذار هستند. به عنوان مثال غذاهای آبدار باعث دفع ادرار بیشتر می شوند یا موادی مانند نمک و غذاهای در اصطلاح سرد، نیاز به دفع ادرار را افزایش می دهند.

بنابراین در صورتی که دیابت اینسیپیدوس به علت ناتوانی کلیه ها در تجزیه و استفاده از مواد دریافتی بروز پیدا کند، درمان با هدف بهبود عملکرد کلیه ها انجام می شود.

درمان دیابت اینسیپیدوس کلیوی

برای درمان دیابت اینسیپیدوس کلیوی، پزشک ابتدا رژیم غذایی بیمار را تغییر می دهد. رژیم جدیدی که بیمار برای درمان این نوع دیابت باید از آن پیروی کند، فاقد نمک و غذاهایی است که مصرف آن ها نیاز به دفع ادرار را بیشتر می کند.

البته به دلیل دفع مواد معدنی بیشتر در این بیماری، نمک به طور کامل از برنامه غذایی فرد حذف نمی شود، بلکه مقدار آن در رژیم به حداقل میزان ممکن می رسد.

البته مایعات از دست رفته بدن نیز باید در این رژیم جبران شوند. به منظور انجام این کار، استفاده از مایعات سالم مانند آب، آبمیوه های طبیعی و … در رژیم بیمار به میزان کافی توصیه می شود.

بعد از این که با تغییر رژیم غذایی، اهداف اولیه برای درمان بیماری حاصل شد، پزشک اقدام به تجویز دارو می کند. دارویی که معمولا در دیابت اینسیپیدوس کلیوی تجویز می شود، هیدروکلروتیازید است.

این دارو در افرادی عادی که مشکل دفع ادرار دارند، به افزایش حجم و دفعات آن کمک می کند اما در بیماران مبتلا به دیابت بی مزه باعث کاهش ادرار می شود. البته مصرف این دارو باید زیر نظر پزشک انجام شود تا در صورت بروز مشکل و دفع بیشتر مایعات، مصرف آن به موقع قطع شود.

دکتر سلیمی، به عنوان یکی از باتجربه ترین پزشکان در زمینه دیابت اینسیپیدوس کلیوی، یکی از بهترین پزشکان برای مراجعه و درمان این بیماری می باشند.

درمان دیابت اینسیپیدوس کلیوی
درمان دیابت اینسیپیدوس کلیوی

بیماران مبتلا به دیابت اینسیپیدوس، چه زمان باید به پزشک مراجعه کنند؟

بعد از تشخیص علت ابتلا به دیابت اینسیپیدوس و شروع روند درمان، علائم بهبودی بیمار به مرور مشاهده می شوند. اولین علامت ناشی از درمان و بهبودی بیمار، کاهش دفعات ادرار است.

به مرور مشکلات ناشی از دفع زیاد مایعات مانند خشکی پوست، ضعف، استفراغ و … نیز برطرف می شوند. پروسه رفع عوارض و درمان بیماری در هر فرد متفاوت است.

زمان بروز علائم بهبودی بسته به آمادگی بدنی، شدت بیماری و مزمن یا خفیف بودن دیابت اینسیپیدوس و مسائل مختلف دیگر متفاوت است اما در تمام بیماران بعد از شروع درمان، به مرور علائم بهبودی ظاهر می شوند.

بدن بعضی بیماران به دلایل مختلف نسبت به روش های درمان دیابت اینسیپیدوس مقاومت نشان می دهد

اما بدن بعضی بیماران به دلایل مختلف نسبت به روش های درمان دیابت اینسیپیدوس مقاومت نشان می دهد. این مسئله دلایل مختلفی دارد. به عنوان مثال اختلالات غدد می تواند عامل بروز این مشکل باشد.

در چنین شرایطی علائم بیماری دیرتر بروز می کنند. در صورتی که در آزمایشات اولیه، فرد از سلامت کامل برخوردار باشد و هیچ اختلالی در غدد مشاهده نشود، عدم بروز علائم بهبودی، ناشی از مشکلی دیگر است که باید بررسی شود. در این زمان بیمار باید به پزشک مراجعه کرده تا سایر علل بیماری بررسی شوند.

گاهی اوقات تشخیص اشتباه علت بروز بیماری یا انتخاب روش نادرست درمان، از علل عدم درمان است که در چنین شرایطی پزشک با تغییر شیوه درمان، به بهبودی سریع تر بیمار کمک می کند.

برای تشخیص درست و درمان اثربخش، انتخاب پزشک مناسب اهمیت زیادی دارد. از بهترین و باتجربه ترین پزشکان برای درمان دیابت اینسیپیدوس، می توان دکتر سلیمی را معرفی کرد.

بدن بعضی بیماران به دلایل مختلف نسبت به روش های درمان دیابت اینسیپیدوس مقاومت نشان می دهد
بدن بعضی بیماران به دلایل مختلف نسبت به روش های درمان دیابت اینسیپیدوس مقاومت نشان می دهد

در معاینات پزشکی دیابت اینسیپیدوس، چه مسائلی باید با پزشک در میان گذاشته شود؟

برخلاف انواع یک و دو دیابت که برای تشخیص آن از تست فوری قند خون استفاده می شود، دیابت اینسیپیدوس تست فوری ندارد و آزمایشات آن زمان برتر هستند.

در معاینات پزشکی، بیش از هر چیز مسائل گفته شده توسط بیمار در بهبود و درمان موثر هستند. بنابراین این که چه سوالاتی در جلسات معاینه مطرح شده و چه گزارشاتی به پزشک داده شود، در تشخیص و درمان تاثیر زیادی دارد.

نکات مهم در معاینات دیابت اینسیپیدوس

یکی از مهم ترین مسائل که بیمار در طول دوره درمان دیابت اینسیپیدوس باید به آن توجه داشته و گزارش وضعیت آن را به پزشک خود ارائه کند، وضعیت ادرار فرد است.

غلظت ادرار تا حدودی از رنگ آن مشخص می شود. بنابراین بیمارانی که در دوره درمان دیابت اینسیپیدوس هستند، باید رنگ ادرار خود را به طور روزانه بررسی کنند.

البته با توجه به این که تغذیه در وضعیت ادرار تاثیر زیادی دارد، بهتر است در بررسی وضعیت ادرار، نوع غذای مصرفی روز نیز در نظر گرفته شود.

حالاتی که در طول مصرف داروها و دوره درمان برای بیمار اتفاق می افتند نیز از جمله نکات مهمی هستند که باید به آن ها توجه شود و گزارش تغییرات و چگونگی آن ها به پزشک اطلاع داده شود.

اگر در طول مصرف یک دارو، بیمار دچار مشکلاتی مانند ضعف، حالت تهوع و … شود

به عنوان مثال اگر در طول مصرف یک دارو، بیمار دچار مشکلاتی مانند ضعف، حالت تهوع و … شود، بهتر است این تغییرات را فورا به پزشک گزارش دهد چون این امکان وجود دارد که مشکلات گفته شده ناشی از حساسیت به داروهای مصرفی باشند.

وضعیت نیاز به آب، مانند احساس تشنگی نیز از مسائلی است که در جلسات معاینه دیابت اینسیپیدوس باید به پزشک گزارش داد. اگر احساس تشنگی و نیاز به مصرف آب بیشتر از حالت عادی باشد، این مسئله ناشی از شدت گیری بیماری است که باید فورا به پزشک گزارش شود.

یکی از بهترین پزشکان در زمینه بیماری دیابت اینسیپیدوس، دکتر سلیمی می باشند. با مراجعه به ایشان می توان اقدامات درمانی در زمینه این بیماری را به موقع و به بهترین شکل انجام داد.

اگر در طول مصرف یک دارو، بیمار دچار مشکلاتی مانند ضعف، حالت تهوع و ... شود
اگر در طول مصرف یک دارو، بیمار دچار مشکلاتی مانند ضعف، حالت تهوع و … شود

درمان های خانگی و طب سنتی دیابت بی مزه به چه صورت هستند؟

بعضی از بیمارانی که به بیماری دیابت اینسیپیدوس مبتلا هستند، از درمان های خانگی و سنتی برای معالجه این بیماری استفاده می کنند.

البته به دلیل نتیجه گیری موقت و کوتاه مدت، معمولا روش های سنتی برای درمان بیماری توصیه نمی شوند مگر در شرایطی که بیمار به پزشک متخصص دسترسی نداشته باشد و وضعیت بیماری به گونه ای باشد که در شرایط عادی زندگی فرد تاثیرگذار باشد.

در چنین شرایطی، بیمار می تواند با استفاده از درمان های خانگی و درمان هایی که در طب سنتی وجود دارند، اقدامات درمانی را آغاز کرده تا در اولین فرصت به متخصص مجرب مراجعه کند.

درمان دیابت اینسیپیدوس در طب سنتی

در طب سنتی نیز برای درمان دیابت اینسیپیدوس، مصرف بیشتر مایعات به بیمار توصیه می شود و معمولا با تغییراتی که در رژیم غذایی براساس طبع مواد غذایی انجام می شود، تلاش می شود تا دیابت اینسیپیدوس درمان شود.

به عنوان مثال یک رژیم روزانه برای درمان دیابت اینسیپیدوس در طب سنتی شامل مصرف روزانه یک لیوان شیربادام است. همچنین مصرف هر چند روز یک بار شربت لیموترش و عسل همراه با آب ولرم و مصرف 8 لیوان آب حداقل در روز، برای درمان دیابت اینسیپیدوس در طب سنتی به بیماران توصیه می شود.

در طب سنتی، مصرف بعضی از مواد غذایی در بیمارانی که به این نوع دیابت مبتلا هستند، ممنوع می باشد. به عنوان مثال میوه هایی مانند نارنگی در طب سنتی ممنوع می باشند و باید از مصرف آن ها خودداری شود.

درمان دیابت اینسیپیدوس در طب سنتی
درمان دیابت اینسیپیدوس در طب سنتی

حتی در صورتی که طب سنتی برای درمان دیابت اینسیپیدوس مفید باشد نیز اثرات آن موقتی خواهد بود. به منظور درمان کامل این بیماری و از بین بردن عوارض آن، بهترین کار مراجعه به متخصصینی مانند دکتر سلیمی می باشد.

برای درمان دیابت اینسیپیدوس عطش آور، پزشک از چه روش هایی استفاده می کند؟

یکی دیگر از انواع دیابت اینسیپیدوس، دیابت عطش آور است. در ابتلا به این نوع دیابت، بیمار نیاز زیادی به مصرف آب پیدا می کند و دائما احساس تشنگی دارد. دیابت اینسیپیدوس عطش آور به عنوان یک عارضه روحی نیز شناخته می شود.

در ابتلا به این نوع دیابت بی مزه، رفتارهای اشتباه در تغذیه تاثیر زیادی دارند. در این نوع دیابت اینسیپیدوس، هیپوفیز در سلامت کامل به سر می برد و هیچ اختلالی در ترشح هورمون وازوپرسین مشاهده نمی شود و تنها مصرف بیش از حد آب موجب بروز این بیماری و اختلال در انجام وظایف کلیه ها می شود.

البته زمانی که مصرف آب به صورت کنترل نشده افزایش پیدا کرده و بیماری شدت پیدا کند، احتمال بروز مشکل در غدد ترشح کننده هورمون واژوپرسین وجود دارد.

این مسئله زمانی بروز می کند که غده تولید کننده این هورمون برای مقابله با آب دریافتی بیش از اندازه، دائما نیاز به تولید و ترشح هورمون داشته باشد.

برای درمان دیابت اینسیپیدوس عطش آور، بیمار ابتدا تحت معاینات و درمان روحی قرار می گیرد. سپس با تغییر رژیم غذایی تلاش می شود که نیاز بدن به مصرف آب کاهش پیدا کند. معمولا با انجام چنین اقداماتی، دیابت اینسیپیدوس در نوع عطش آور به مرور درمان پیدا می کند.

برای درمان دیابت اینسیپیدوس عطش آور، پزشک از چه روش هایی استفاده می کند؟
برای درمان دیابت اینسیپیدوس عطش آور، پزشک از چه روش هایی استفاده می کند؟

دیابت اینسیپیدوس چه شباهت ها و تفاوت هایی با دیابت شیرین دارد؟

با توجه به مطالبی که تا اینجا گفته شد، ممکن است این سوال ایجاد شود که با توجه به این که دیابت اینسیپیدوس از نظر علت ابتلا و روش درمان، تفاوت زیادی با دیابت نوع یک و دو دارد، چرا این بیماری نیز جزئی از دیابت محسوب می شود.

برای توضیح دقیق تر این موضوع در این بخش از مقاله، به توضیح شباهات و تفاوت های دیابت اینسیپیدوس با سایر انواع دیابت صحبت خواهیم کرد.

شباهت و تفاوت دیابت اینسیپیدوس با سایر انواع دیابت

شباهت اصلی دیابت اینسیپیدوس با سایر انواع دیابت که باعث دیابت نامیدن این بیماری می شود، علائم این بیماری است. در تمام انواع دیابت، به خصوص دیابت بی مزه، تکرار ادرار و افزایش عطش از علائم اصلی و مهم هستند.

همچنین در این دیابت نیز مانند دیابت نوع یک و دو، اختلالاتی در کلیه ها ایجاد می شود که البته در دیابت اینسیپیدوس به علت تکرر ادرار است.

تفاوت این دیابت با سایر انواع دیابت، علت بروز است که برخلاف دیابت شیرین که مستقیما به علت اختلال کلیه هاست، این نوع دیابت به علت اختلال در غده هیپوفیز واقع در مغز ایجاد می شود.

برای آشنایی بیشتر با جزئیات دیابت اینسیپیدوس و تفاوت های این بیماری با سایر انواع دیابت، می توانید به دکتر سلیمی که یکی از بهترین و خوش سابقه ترین پزشکان در زمینه این بیماری هستند، مراجعه کنید.

شباهت و تفاوت دیابت اینسیپیدوس با سایر انواع دیابت شباهت اصلی دیابت اینسیپیدوس با سایر انواع دیابت که باعث دیابت نامیدن این بیماری می شود، علائم این بیماری است. در تمام انواع دیابت، به خصوص دیابت بی مزه، تکرار ادرار و افزایش عطش از علائم اصلی و مهم هستند.
شباهت و تفاوت دیابت اینسیپیدوس با سایر انواع دیابت
شباهت و تفاوت دیابت اینسیپیدوس با سایر انواع دیابت
شباهت اصلی دیابت اینسیپیدوس با سایر انواع دیابت که باعث دیابت نامیدن این بیماری می شود، علائم این بیماری است. در تمام انواع دیابت، به خصوص دیابت بی مزه، تکرار ادرار و افزایش عطش از علائم اصلی و مهم هستند.

آیا می توان از ابتلا به دیابت اینسیپیدوس جلوگیری کرد؟

به ‌طور کلی، پیشگیری ساده ‌تر از درمان است و این مسئله در مورد دیابت اینسیپیدوس نیز صادق می باشد. به خصوص با توجه به شرایط این بیماری و درمان نسبتا سخت آن نسبت به سایر انواع دیابت، پیشگیری از ابتلا به صرفه تر از درمان است.

البته متاسفانه این بیماری همان طور که درمان به خصوصی ندارد، روش پیشگیری خاصی نیز برای ابتلا به آن وجود ندارد. اما با این حال برخی اقدامات مراقبتی در کاهش ابتلا به دیابت اینسیپیدوس تاثیرگذار می باشند.

پیشگیری از ابتلا به دیابت بی مزه

یکی از روش های پیشگیری از دیابت اینسیپیدوس، کنترل سطح آب بدن است، به خصوص در بیمارانی که سابقه دهیتراته شدن بدن دارند.

توجه به این مسئله به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری اهمیت بیشتری دارد. برای جلوگیری از این موضوع می توان میزان آب مصرفی را تا جایی که تعداد دفعات ادرار افزایش غیرعادی نداشته باشد، افزایش داد.

با مشاهده اولین علائم بیماری، باید فورا به پزشک مراجعه شود. مراجعه به موقع و معاینه در زمان مناسب یکی دیگر از مسائلی است که در جلوگیری از ابتلا به دیابت بی مزه تاثیرگذار است.

در فصول سرد سال، کلیه ها حساس تر می شوند، بنابراین تا حد امکان باید از سرماخوردن کلیه ها و آسیب دیدگی به آن ها جلوگیری کرد. جلوگیری از آسیب و صدمات مغزی به منظور پیشگیری از آسیب غده هیپوفیز، دیگر اقدام مناسب برای پیشگیری از ابتلا به دیابت اینسیپیدوس می باشد.

برای پیشگیری دقیق تر از ابتلا به این بیماری، افرادی که در سابقه خانوادگی آن ها، زمینه ابتلا به این بیماری وجود دارد، باید هرچند وقت یک بار به پزشک متخصص مراجعه کنند. از بهترین متخصصین در مورد دیابت اینسیپیدوس می توان به دکتر سلیمی اشاره کرد.

پیشگیری از ابتلا به دیابت بی مزه
پیشگیری از ابتلا به دیابت بی مزه

مهم ترین نکاتی که بیماران مبتلا به دیابت اینسیپیدوس باید از آن مطلع باشند، چیست؟

مانند تمام بیماری ها، افراد مبتلا به دیابت اینسیپیدوس باید از علائم این بیماری مطلع باشند. البته دیابت اینسیپیدوس یک نوع نادر از بیماری دیابت است و تقریبا از هر 25000 نفر، یک فرد به این بیماری مبتلا می شود.

در بعضی بیماران حتی ممکن است که این عارضه موقتی بروز کند. به عنوان مثال در حدود 20 درصد بیمارانی که جراحی هیپوفیز انجام می دهند، این احتمال وجود دارد که در دوران نقاهت، فرد به این عارضه دچار شود.

همچنین بیمارانی که دچار ضربه یا آسیب مغزی می شوند نیز احتمال ابتلای موقتی به این بیماری در آن ها وجود دارد و در درصد کمی از آن ها این بیماری دائمی شده و با استمرار آن، به مراحل مزمن و خطرناک می رسد.

ارثی بودن دیابت اینسیپیدوس احتمال بسیار نادری است

هرچند ارثی بودن دیابت اینسیپیدوس احتمال بسیار نادری است اما افرادی که در خانواده آن ها، به خصوص اعضای نزدیک مانند پدر یا مادر، بیمار مبتلا به دیابت اینسیپیدوس وجود داشته باشد، بهتر است بررسی سلامت غده هیپوفیز و عدم ابتلا را هرچند وقت یک بار انجام دهند.

یکی دیگر از نکات مهمی که مبتلایان به دیابت اینسیپیدوس باید از آن مطلع باشند، مطلع کردن اعضای نزدیک خانواده و دوستان از وضعیت بیماری خود می باشد تا در زمان شدت گیری علائم و بروز مشکلات جدی، با توجه به نوع بیماری اقدام لازم به موقع انجام شود. به این منظور بیمار می تواند کارتی را با اطلاعاتی شامل نوع و درمان فوری بیماری همیشه همراه با خود داشته باشد.

اگر مبتلا به دیابت اینسیپیدوس هستید یا یکی از نزدیکان شما علائم این بیماری را دارد، باید بهترین پزشک را برای مراجعه انتخاب کنید. یکی از بهترین پزشکان برای مراجعه، تشخیص و درمان به موقع دیابت اینسیپیدوس دکتر سلیمی می باشند.

ارثی بودن دیابت اینسیپیدوس احتمال بسیار نادری است
ارثی بودن دیابت اینسیپیدوس احتمال بسیار نادری است

بهترین روش درمانی دیابت اینسیپیدوس کدام روش است؟

روش‌های مختلف درمان دیابت اینسیپیدوس در بخش های قبل گفته شدند. به طور کلی در تمام روش ها بخش مهمی از درمان به تغییر سبک زندگی بستگی دارد.

بنابراین تمام افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، به عنوان بهترین روش درمان ابتدا باید سبک زندگی خود را تغییر دهند. یکی از مشکلات بزرگ در سبک زندگی بیشتر افراد، کم مصرف کردن آب است.

مصرف آب کافی در روز تا حد زیادی از بروز علائم این بیماری و ابتلا به دیابت اینسیپیدوس جلوگیری می کند و در درمان این عارضه نیز تاثیرگذار است. تنها در افرادی که دیابت اینسیپیدوس در آن ها به علت فقدان تولید هورمون ضد ادرار در بدن ایجاد می شود، استفاده از داروهایی که کمبود این هورمون را در بدن جبران می کنند، بهترین روش درمان می باشد.

بهترین روش درمانی دیابت اینسیپیدوس کدام روش است؟
بهترین روش درمانی دیابت اینسیپیدوس کدام روش است؟

انتخاب بهترین روش درمان دیابت اینسیپیدوس به عهده پزشک است و ممکن است روشی که در تمام بیماران کاربردی بوده و برای درمان استفاده می شود، در یک بیمار خاص پاسخگو نباشد و نیاز به تغییر آن باشد. از بهترین پزشکان برای مراجعه بیماران مبتلا به دیابت اینسیپیدوس می توان دکتر سلیمی را معرفی کرد.

خطرات ابتلا به دیابت بی مزه در بارداری چیست؟

حساسیت بدنی زنان در دوران بارداری در بیشترین حد است. هرگونه تغییر در وضعیت داخلی بدن در دوران بارداری می تواند باعث بروز مشکل در وضعیت جنین، ایجاد زایمان زودرس یا در شدیدترین موارد سقط جنین شود. بنابراین در این دوران تا حد امکان باید از ابتلا به بیماری های مختلف جلوگیری کرد.

دیابت اینسیپیدوس نیز یکی از بیماری هایی است که احتمال ابتلا به آن در دوران بارداری بسیار نادر است اما در صورت بروز در این دوران، مشکلات زیادی برای مادر و جنین ایجاد می کند.

دفع ادرار در دوران بارداری به دلیل وجود جنین در بدن و فشاری که به مثانه وارد می کند، بیشتر از حالت عادی است و زمانی که فرد به این بیماری مبتلا باشد نیز این مسئله افزایش پیدا می کند که باعث خشکی اطراف کیسه آب، افزایش حالت تهوع و ضعف مادر و … می شود.

در مواردی این خشکی تا حدی شدید می شد که هیچ کدام از مواد معدنی مورد نیاز نوزاد، به او نمی رسند. برای درمان مشکلات ناشی از دیابت اینسیپیدوس، پزشک معمولا مصرف هورمون دسموپرسین را برای جبران کمبود این هورمون و حل مشکلات مادر تجویز می کند.

خطرات ابتلا به دیابت بی مزه در بارداری چیست؟
خطرات ابتلا به دیابت بی مزه در بارداری چیست؟

تغذیه و رژیم غذایی چه تاثیری در ابتلا یا درمان دیابت اینسیپیدوس دارند؟

به غیر از دیابت نوع دو که تغذیه یکی از عوامل مهم ابتلا به آن است، در سایر انواع دیابت به خصوص دیابت اینسیپیدوس، تغذیه تاثیر چندانی در ابتلا ندارد.

دیابت اینسیپیدوس وابسته به دفع و مصرف آب است و آب نیز جزو مواد ضروری برای بدن است که نمی توان مصرف آن را قطع کرد اما در صورت ابتلا به این بیماری می توان با کنترل برخی جزئیات در تغذیه به بهبود سریع تر کمک کرد.

به عنوان مثال در صورتی که این بیماری منجر به کم آبی بدن شده باشد، می توان با مصرف غذاهای آبدار یا غذاهایی که مواد معدنی از دست رفته توسط ادرار را تامین می کنند، به بهبودی سریع تر و جلوگیری از مشکلات جدی کمک کرد.

تغذیه و رژیم غذایی چه تاثیری در ابتلا یا درمان دیابت اینسیپیدوس دارند؟
تغذیه و رژیم غذایی چه تاثیری در ابتلا یا درمان دیابت اینسیپیدوس دارند؟

پزشک خوب چه تاثیری در درمان دیابت اینسیپیدوس دارد؟

برخلاف سایر انواع دیابت، تشخیص دیابت بی مزه یا اینسیپیدوس کار چندان ساده ای نیست و اگر با توجه به علائم بیمار، تشخیص به درستی انجام نشود، نیاز به آزمایشات مختلف برای تشخیص اینسیپیدوس می باشد. بنابراین پزشک خوب تاثیر زیادی در تشخیص صحیح و شروع به موقع درمان بیماران دارد.

همچنین در انتخاب روش درمان و کمک به بهبودی سریع تر بیمار نیز پزشک نقش مهمی دارد. گاهی اوقات بدن بیمار به موقع به درمان ها پاسخ نمی دهد.

در این شرایط برای جلوگیری از آسیب به بدن باید با جایگزین کردن یا تغییر دوز داروها، واکنش بدن را سرعت بخشید که این مسئله نیز به تشخیص پزشک و تجربه او در تشخیص بستگی دارد. یکی از بهترین پزشکان برای درمان دیابت اینسیپیدوس، دکتر سلیمی می باشند.

برای آشنایی با رژیم غذایی مناسب بعد از عمل اسلیو معده توصیه میکنیم از پست  نمونه برنامه غذایی بعد از اسلیو معده دیدن کنید.

 

https://bit.ly/3JH93Ai

https://cutt.ly/mPUZEkQ

جستجو کنید

آخرین مقالات

اشتراک گذاری

دکتر مهدی سلیمی

دکتر مهدی سلیمی، عضو انجمن بین المللی جراحان چاقی (‌IFSO‌) هستند. همچنین ایشان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص لاپاراسکوپی پیشرفته و جراح چاقی و متابولیک می‌باشند که مهارت فراوانی در انواع جراحی‌های کاهش وزن به خصوص در جراحی اسلیو معده دارند.‌

نظرات

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
با یک کلیک مشاوره بگیرید