دلایل چاقی

دلایل چاقی
فهرست مطالب

در این نوشتار به صورت کامل و مجزا، تمام دلایل چاقی و اضافه وزن را بر اساس اسناد و تحقیقات سازمان جهانی بهداشت در خدمت شما هستیم. پس تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

مرکز اصلی سلامتی و بهداشت در دنیا یا همان سازمان جهانی بهداشت، همسو با مسئولیت های خود، هر سال آمار تازه ای را در رابطه با چاقی و اضافه وزن منتشر می کند. جالب است بدانید این آمار، روند افزایشی وحشتناکی را نشان می دهد که به نوبه ی خود، بسیار مهم و تأمل برانگیز است.

یکی از وسیع ترین تحقیقات این سازمان در مورد دلایل چاقی، در میان همه ی اقشار جامعه بوده است.

دلایل چاقی
دلایل چاقی

پیشنهاد می کنیم از پست بهترین دکتر جراحی لاغری در شمال دیدن کنید.

دلایل ایجاد چاقی و اضافه وزن چیست؟

دلایل بسیار متعددی در رابطه با ایجاد چاقی در افراد وجود دارند. شاید این سؤال، برای شما به وجود بیاید که ضرورت اطلاع از دلایل چاقی چیست؟ در پاسخ می بایست بگوییم که اگر شما بتوانید، دلیل اضافه وزن خود را به صورت دقیق مشخص نمایید، یک گام مهم، در جهت دستیابی به نتیجه موفقیت آمیز که همان تناسب اندام و لاغری است، برداشته اید.

به عنوان نمونه بعضی از افراد، به دلیل سبک زندگی نادرست خود، دچار اضافه وزن می شوند. بنابراین، با رفع اشتباهات در تغذیه و عادت های مضر، وزن اضافی آن ها کاهش می یابد.

برخی دیگر به علت بیماری های ارثی، دچار چاقی مفرط شده اند. از بین بردن چربی های اضافی در این بیماران، به راحتی امکان پذیر نیست. در مورد این افراد، می توان با کمک تکنیک های مختلف جراحی چاقی از قبیل بایپس معده، اسلیو معده و غیره، ایشان را در جهت دستیابی به وزن ایده آل و تناسب اندام کمک نمود.

در ادامه، به صورت دقیق تر، به بیان عمده ترین دلایل چاقی می پردازیم.

دلایل ایجاد چاقی و اضافه وزن چیست؟
دلایل ایجاد چاقی و اضافه وزن چیست؟

مهمترین دلایل چاقی

همان طور که مطرح نمودیم، به منظور پیشگیری یا بهبود چاقی مرضی و اضافه وزن، در ابتدا باید پیرامون دلایل عمده چاقی، آگاهی های لازم را به دست آوریم. این موارد شامل:

وراثت و عوامل ژنتیکی

شاید اطلاع از این موضوع ،برای شما جالب باشد که بدانید، وراثت یکی از دلایل عمده و مهم ایجاد چاقی در افراد بشمار می رود. هضم مواد غذایی، ذخیره چربی ها و میزان متابولیسم در بعضی موارد رابطه ی تنگاتنگی با اضافه وزن دارد.

پیشنهاد می کنیم از پست هورمون چاقی دیدن کنید.

  • بالا رفتن سن

اصلی ترین دلایل چاقی با افزایش سن، شامل کاهش بافت ماهیچه ای و کاهش سرعت سوخت و ساز بدن است.

  • بیماری های قلبی

مورد دیگر از دلایل چاقی احتباس آب در بدن است که ممکن است، سبب ایجاد اضافه وزن شدید در افراد شود. از سویی نارسایی های قلبی نیز در گروه عوامل ایجاد کننده اضافه وزن قرار می گیرند. چنانچه اختلالی در روند گردش خون ایجاد شود و خون، مطابق با روال طبیعی به ماهیچه های قلب منتقل نشود، این موضوع می تواند سبب احتباس مایعات در اندام هایی مانند ساق پا، شکم و غیره گردد.

این بیماران، می توانند با کمک تکنیک های پیشرفته جراحی چاقی، افزون بر دستیابی به لاغری، بیماری قلبی خود را نیز درمان کنند.

  • عدم خواب کافی

یکی از دلایل چاقی، بروز نوسان های زیاد در میزان هورمون ها است. افرادی که زمان لازم و کافی، برای خواب اختصاص نمی دهند، با تغییرات شدید در هورمون های چاقی مواجه می شوند. این فرآیند، گرسنگی های مداوم و ولع استفاده از خوراکی های پر کالری را برای افراد به دنبال می آورد.

عدم خواب کافی
عدم خواب کافی
  • دوران بارداری در زنان

همه ی زنان در دوران بارداری با میزان مشخصی از تغییرات وزنی مواجه می شوند. اما برخی از افراد دچار اضافه وزن بیشتری در این دوران شده که این موضوع به عنوان یکی از دلایل چاقی برای آن ها محسوب می شود.

دوران بارداری در زنان
دوران بارداری در زنان
  • PCOS یا سندرم تخمدان پلی کیستیک

این مورد یکی از بیماری هایی است که برای بانوان در سن باروری ایجاد می شود که علت اصلی آن، عدم تعادل در هورمون های جنسی است.

  • مصرف زیاد غذاهای پر کالری

ورود کالری های زیاد به بدن در طول روز، با گذشت زمان، منجر به اضافه وزن و چاقی شدید می گردد. معضلی که در اکثر موارد، تنها با کمک روش های جراحی لاغری، می توان تناسب اندام و سلامتی را به افراد بازگرداند.

مصرف زیاد غذاهای پر کالری
مصرف زیاد غذاهای پر کالری

به طور کلی، عدم تعادل در کالری های دریافتی با کالری های مصرفی، از دلایل چاقی یا لاغری بشمار می روند.

  • هیپوتیروئیدی

کم کاری غده تیروئید یا Hypothyroidism رایج ترین دلایل چاقی در دنیا محسوب می شود. عدم ترشح بعضی هورمون ها از این غده، عامل اصلی این اختلال است.

  • سبک زندگی

افرادی که در طی روز فعالیت زیادی ندارند، ورزش نمی کنند، نشستن را به انجام پیاده روی ترجیح می دهند، مسلماً با اضافه وزن و چاقی به علت سبک زندگی نادرست مواجه خواهند شد.

البته برخی از افراد به دلیل اضافه وزن شدید، توانایی انجام فعالیت های ورزشی را ندارند. که در این شرایط، پس از جراحی لاغری و کاهش چربی های اضافی می توانند به صورت منظم به ورزش بپردازند.

سبک زندگی
سبک زندگی

مورد بعدی پیرامون سبک زندگی نادرست، تأثیر پذیری از برخی تبلیغات تلویزیونی و سایر رسانه های عمومی است که افراد را نسبت به مصرف خوراکی های چرب و پر کالری تشویق می نماید.

  • عوامل روحی و روانی

یکی از دلایل چاقی در بیشتر افراد، مسائل روانشناختی است. برخی از افراد به دنبال ایجاد موقعیتهای استرس زا یا ابتلا به افسردگی مزمن، دچار اضافه وزن می شوند. زیرا اغلب این افراد جهت کسب آرامش به پرخوری پناه می برند.

  • بیماری های مفصلی

یکی از رایجترین بیماری های مفاصل، آرتروز است. با اینکه این مشکل به تنهایی از دلایل چاقی بشمار نمی رود. اما به علت کم تحرکی بیماران، چربی ها در بدن ذخیره شده و افراد دچار اضافه وزن می شوند.

  • اختلالات نوروژنیک

این ناهنجاری ها در دستگاه عصبی ایجاد شده، و می توانند با اشکال الکتریکی، ساختاری و بیوشیمیایی بروز کنند. اختلالاتی از قبیل کاهش انتقال دهنده های عصبی، تومورهای هیپوتالاموس، نقص در هورمون لپتین و غیره باعث چاقی این افراد می شوند.

  • ترک سیگار

پس از ترک سیگار، اغلب افراد با چاقی مواجه می شوند. زیرا ماده اصلی سیگار، نیکوتین است که حذف آن، سبب ایجاد حس گرسنگی در افراد و در نتیجه مصرف کالری های زیاد می شود. همچنین بعد از ترک سیگار سرعت متابولیسم بدن به میزان زیادی کاهش می یابد.

  • التهابات موجود در بدن

یکی از مهمترین دلایل چاقی، وجود التهاب در بدن است. به طور طبیعی، در بدن همه افراد، وجود بافت های چربی ضروری است. این بافت ها ممکن است سبب بروز التهاب خفیف یا شدید شوند. در نتیجه، افراد با کمبود انسولین در بدن و افزایش سطح چربی خون روبرو می شوند.

در عین حال، التهابات شدید ممکن است باعث نابودی بافت پروتئینی شده و سلول های چربی را جایگزین آن ها نمایند.

یکی از دلایل اهمیت التهابات بدن در مبحث ایجاد اضافه وزن، نقش این اختلال در کاهش سرعت متابولیسم است.

اصلی ترین اندام بدن که تحت تأثیر التهابات دچار آسیب می گردد. کبد است که ایجاد کبد چرب و نارسایی های گوناگون، از نتایج این مشکل محسوب می شوند. به علت اهمیت این موضوع در سلامتی افراد، اغلب پزشکان سریعترین شیوه بهبود التهابات موجود در بدن را انجام جراحی های لاغری می دانند.

التهابات موجود در بدن
التهابات موجود در بدن
  • مصرف داروهای دارای کورتون

مصرف داروهایی از قبیل پردنیزولون، به دلیل وجود ساختار استروئیدی، یکی از دلایل چاقی در نظر گرفته می شوند. این مشکل به دلیل افزایش اشتها و تجمع آب در بدن رخ می دهد.

  • مصرف داروهای اعصاب

یکی از عوارض جانبی مصرف بعضی از داروهای اعصا،ب مانند قرص های ضد افسردگی، چاقی است. داروهایی که جهت بهبود بیماری اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی، داروهای ضد تشنج، ضد میگرن، ضد دیابت و کاهش فشارخون  تجویز می‌شوند نیز افزایش وزن قابل توجهی را در بیماران ایجاد می کنند.

توصیه می کنیم از صفحه درمان عوارض دیابت دیدن کنید.

  • ترکیبات چاق کننده

ترکیبات چاق کننده ممکن است سبب ایجاد اختلال در عملکرد سوخت و ساز بدن شوند. به همین دلیل، یکی از دلایل چاقی، بشمار می روند. این ترکیبات به وسیله مصرف غذاهای مختلف، وارد بدن می شوند و می توانند کارکرد هورمون های بدن را تحت تأثیر قرار دهند.

موادی از قبیل انواع فتالات ها و فنول ها که در ساخت ظرفهای پلاستیکی یکبار مصرف مورد استفاده قرار می گیرند، جزء ترکیبات چاق کننده قرار دارند.

  • استرس شدید

هنگامی که در شرایط استرس زا قرار داشته باشید. هورمون های کورتیزول یا آدرنالین از غده فوق کلیه، ترشح می شوند که حالت آرامش را در بدن برقرار می سازند. با این وجود، افرادی که به صورت دائمی در وضعیت استرسی قرار دارند، بدن با ترشح غیرعادی این هورمونها مواجه می شود. به همین دلیل می گوییم استرس شدید، یکی از دلایل چاقی و انباشته شدن چربی ها در اطراف شکم است.

  • هورمون یائسگی

دوران یائسگی باعث ایجاد چاقی در زنان می شود. از دلایل مهم این عارضه، می توان به تغییرات هورمون استروژن در این دوران اشاره کرد. در زمان یائسگی، بیشترین تجمع چربیها در نواحی شکم و زیر ناف است که موارد دیگری از قبیل کاهش حجم عضلات، مقاومت در برابر هورمون انسولین و عدم خواب کافی در ایجاد آن مؤثر هستند.

  • میکروبیوم

در روده ی انسان ها، برخی باکتری ها وجود دارند که از مواد غذایی مصرفی افراد تغذیه می کنند. در واقع، یک نوع هم زیستی میان این باکتری ها و افراد وجود دارد که نمی توان نقش آنها را در ایجاد چاقی و یا بروز مشکلات در روند کاهش وزن، نادیده گرفت.

پیروی از رژیم های غذایی متعدد جهت لاغری

برخی از افراد به پیروی از انواع رژیم های لاغری می پردازند. اما با شکست های متعدد مواجه می شوند.

در واقع می توان گفت، تلاش های ناموفق قبلی، به منظور دستیابی به تناسب اندام، یکی از دلایل چاقی خواهد بود. متخصصان تغذیه، این عارضه را به عنوان رژیم یویو نامگذاری می کنند و معتقد هستند که این پدیده، می تواند سرعت متابولیسم افراد را به میزان زیادی کاهش داده و آن ها را دچار اضافه وزن بیشتری نماید.

پرخوری و عدم توجه به عادت های غذایی

همانطور که می دانید، استفاده بیش از حد هر نوع ماده ی خوراکی، مضر است. این موضوع در مورد مواد غذایی که دارای کربوهیدرات یا چربی فراوانی هستند، بسیار پر خطر بوده و باعث بروز بیماری های مختلف، از جمله چاقی می شود.

حجم اندکی از موادی مانند خوراکی های سرخ شده و فست فودها دارای کالری بالایی هستند و به راحتی می تواند وزن افراد را افزایش دهند.

جمع بندی

در این مقاله علمی با موضوع دلایل چاقی، مطالب کامل و جامعی را برای شما مخاطبان گرامی گردآوری نمودیم. موضوع اصلی که در مطلب فوق به آن اشاره شد، این بود که دلایل چاقی، فقط به موارد محدودی ختم نمی شوند.

بلکه می توان عوامل متعددی را از قبیل استفاده از مواد غذایی پرچرب، نوشیدنی های شیرین، افزایش میزان چربی های مضر، عوامل ارثی، عدم استراحت کافی، پیروی از برنامه های غذایی فاقد فیبر، رژیم یویو، اضطراب و استرس بیمارگونه، باکتری روده، استفاده از پروتئین اندک در برنامه ی غذایی، دوران یائسگی، عدم انجام فعالیت های بدنی و غیره را در بروز اضافه وزن و چاقی مؤثر دانست.

درمان زخم دیابت
دیابت
درمان زخم دیابت

ما در این مقاله، قصد داریم تا به بررسی درمان زخم دیابت و روش های مختلف درمان و کنترل این عارضه بپردازیم. چنانچه از دیابت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید