درمان چاقی بلغمی

درمان چاقی بلغمی
فهرست مطالب

در مقاله درمان چاقی بلغمی از دکتر سلیمی، بیشتر به بررسی این موضوع پرداخته ایم. چنانچه علاقمند به این موضوع هستید، با ما تا همراه شوید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510  📞

مقدمه

بر اساس طب سنتی، افراد از نظر مزاجی، با یکدیگر تفاوت هایی دارند. هر فرد، با توجه به مزاج خود، می تواند یک روش مناسب برای کاهش وزن و رسیدن به سلامت جسمی و روحی، پیدا کند.

مصرف برخی از انواع مواد غذایی، بدون در نظر گرفتن مزاج فرد، می تواند سلامت فرد را در معرض خطر قرار داده و یا باعث چاقی ناخواسته شود.

درمان چاقی بلغمی
درمان چاقی بلغمی

پیشنهاد می کنیم از پست رژیم چهل روزه برای بلغمی ها دیدن کنید.

مزاج بلغمی و نشانه های آن

قبل از بررسی درمان چاقی بلغمی، لازم است در خصوص مزاج بلغمی، اطلاعات کافی داشته باشید. بر اساس تحقیقات و بررسی های پزشکان طب سنتی، در بدن انسان، اخلاط چهارگانه بلغم، دم، صفر و سودا وجود دارند که بروز اختلال در تعادل میان این اخلاط چهارگانه، می تواند باعث افزایش وزن و تغییرات ابعادی بدن گردد.

ایجاد اختلال و عدم تعادل می تواند علل مختلفی داشته باشد. از جمله آن، می توان به سبک زندگی افراد و یا مصرف مواد غذایی خاص، اشاره کرد که این کار، باعث ایجاد تغییراتی در سلامت جسمی فرد، می گردد.

بر این اساس، هر عنصری که باعث ایجاد رطوبت در بدن شود، عاملی مؤثر در چاقی و افزایش وزن به شمار می رود.

مزاج بلغم، در عموم به طبع سرد شهرت دارد که از علائم عمومی آن، می توان به داشتن پوست و موی روشن و نازک، اشاره کرد. با پذیرفتن این نظریه، دو نوع چاقی در بدن می تواند ایجاد شود:

  • چاقی لحمی

این نوع از چاقی، به دلیل افزایش گوشت در بدن، ایجاد می گردد.

  • چاقی شحمی

این چاقی، به دلیل افزایش بافت چربی در بدن، ایجاد می گردد.

به صورت کلی، افرادی که به چاقی بلغمی مبتلا می باشند، از نوع چاقی شحمی، به شمار می روند. یکی از مشخصه های افراد بلغمی، داشتن اندامی گلابی شکل است.

این افراد، عموماً دچار مشکل نفخ معده می شوند که به همین جهت، مجبور به استفاده از گرمی ها، برای کاهش مشکلات معده خود، خواهند بود. البته، افرادی که دارای مزاج بلغمی هستند، علاوه بر چاقی گلابی شکل، عموماً به مشکلات زیر نیز، گرفتار می شوند:

  • ترش بودن دهان
  • سرد بودن دست
  • داشتن پوست شل
  • خواب آلودگی
  • جاری شدن آب دهان در زمان خواب
  • داشتن مشکلات در هضم غذا نظیر بد هضمی و یا دیر هضمی غذا
  • داشتن حالات سستی و ضعف دائمی
  • دفع ادرار با فشار زیاد
  • زیاد بودن دفعات ادرار
  • کم حواسی
  • داشتن درد در ناحیه پا و زانو
  • داشتن قولنج دائمی در کمر، گردن و شانه ها
  • داشتن مشکلات تنفسی نظیر تنگی نفس
  • داشتن مشکلات قلبی نظیر تپش قلب
  • وجود لکه های قهوه ای رنگ در چشم

تمامی موارد فوق الذکر را می توان از علائم مزاج بلغمی به شمار آورد. حال در ادامه مقاله درمان چاقی بلغمی، به تعریفی از چاقی بلغمی، اشاره خواهیم کرد. همچنین، جناب آقای دکتر مهدی سلیمی، می تواند راهنمایی های لازم را در این خصوص انجام دهد.

لطفا از پست چند کیلو اضافه وزن دارم دیدن کنید.

چاقی بلغمی چیست؟

هنگامی که خلط بلغم، بر سایر مزاج ها، غلبه یابد، بدن دچار تغییرات جدی می شود که از آن جمله می توان به چاقی بلغمی، اشاره کرد. چاقی بلغمی، از تجمع چربی در نواحی شکمی و دور کمر و یا در بخش های ران و یا باسن، ایجاد می گردد.

در بسیاری از موارد، دیده می شود که فرد، اندامی بسیار لاغر دارد اما، یک لاغری بدون تناسب با اندازه دور کمر بسیار بالا است.  این امر باعث می شود که فرد، از ظاهر خود، ناراضی بوده و دچار انواع مشکلات روحی شود.

با افزایش اندازه دور کمر، احتمال چاقی و ابتلا به انواع بیماری های مرتبط با آن، نظیر انواع بیماری های قلبی و عروقی و نیز دیابت نوع 2، افزایش فشار خون و کلسترول بالا، افزایش می یابد.

لطفا از پست درمان دیابت سرد دیدن کنید.

چاقی بلغمی چیست؟
چاقی بلغمی چیست؟

به صورت کلی، چنان چه در بانوان بالغ، اندازه دور کمر، بیش از 82 سانتی متر و آقایان بالغ، بیش از 102 سانتی متر باشد، فرد به چاقی شکمی یا چاقی بلغمی دچار می باشد.

روش درمان چاقی بلغمی

بر اساس بررسی های انجام شده توسط متخصصان طب سنتی، بهترین راه برای درمان چاقی بلغمی، اصلاح سبک زندگی و شیوه خورد و خوراک است.

با توجه به این امر که، خلط بلغم، یک خلط سرد است، بهترین شیوه برای رفع این مشکل، افزایش حرارت و گرمای بدن، به کمک ایجاد تغییراتی در روش زندگی می باشد. در ادامه مقاله ” درمان چاقی بلغمی ” به بررسی راه هایی مؤثر برای درمان این عارضه و باید و نبایدهای مربوط به آن، می پردازیم:

روش درمان چاقی بلغمی
روش درمان چاقی بلغمی
  • گام نخست برای درمان عارضه چاقی بلغمی، اصلاح کامل مواد غذایی مصرفی در طول شبانه روز می باشد.

بسیار مناسب است که میزان کالری ورودی را کنترل کرد

بسیار مناسب است که میزان کالری ورودی را کنترل کرد و با دقت محاسبه نمود و چنان چه میزان کالری ورودی، از کالری مصرفی بالاتر برود، باید حتماً از میزان کالری ورودی به بدن کاسته شود. در ابتدای تغییر در رژیم غذایی، لازم است که روزانه حداقل 250 کالری، از میزان کالری ورودی به بدن، کاسته شود.

  • مصرف شیرینی جات، حتی شیرینی جات طبیعی، باید تا حد قابل توجهی، محدود شود.
  • مصرف غذاهایی با پایه آرد سفید و خمیری، نظیر ماکارونی، نان و برنج باید تا حد امکان، کم شود.
  • لازم است که میزان و حجم غذای مصرفی در حد وعده غذایی، تا حد قابل توجهی، کاهش یابد.
  • مصرف غذاهایی که طبع سردی دارند، می بایست تا حد امکان، محدود گردد.
  • بهتر است که مصرف انواع کربوهیدرات ها نظیر سیب زمینی، از زنجیره غذایی افراد مبتلا به چاقی بلغمی، حذف شود.
  • مصرف مواد لبنی، برای این افراد، مضر خواهد بود. لذا، بهتر است که از مصرف آن ها، خودداری شود.
  • مصرف انواع سبزیجات و مرکبات سرد، مانند کاهو، تاثیراتی منفی بر مزاج بلغمی دارد.
  • مناسب است که صبحانه، در ساعات اولیه صبح، مصرف شود. زیرا که ساعات شش یا هفت صبح، زمان تجمع بلغم در بدن انسان است.
  • یکی از موارد بسیار ضروری برای درمان چاقی بلغمی، اصلاح وضعیت خواب است. لازم است که زمان خواب و کیفیت آن، رعایت شود.

خواب نیم روز

لازم به ذکر است که، خواب نیم روز برای افرادی که دارای مزاج سرد و مرطوب هستند، باعث شدت بخشیدن علائم سردی و بلغم در بدن آنها، خواهد شد.

همچنین، اگر میزان کیفیت و کمیت خواب در افراد سرد مزاج رعایت نشود، باعث افزایش تمایل به ریزه خواری در این افراد می گردد که این پدیده، خود عاملی بر افزایش وزن و ابتلا به بیماری چاقی مفرط، به شمار می رود.

  • بدون تردید، تغییر سبک زندگی، شامل گنجاندن ورزش منظم در برنامه روزانه این افراد نیز، است. داشتن تحرک به صورت منظم، برای درمان چاقی بلغمی، بسیار ضروری خواهد بود. بسیار مناسب است که میزان تحرک بدنی، تا 150 ساعت در هفته، افزایش یابد. فعالیت و تحرک، باید به میزانی باشد که باعث افزایش ضربان قلب شود. یکی از ورزش های بسیار مناسب و توصیه شده، داشتن پیاده روی تند در فواصل طولانی می باشد. بهترین زمان برای تحرک، بعد از شام و پیش از خواب می باشد.

بایدهای خوراکی در درمان چاقی بلغمی

یکی از حیاتی ترین اعضای بدن در نظر طب سنتی، معده می باشد. در همین راستا، خوردن غذاهایی که دارای طبیعتی گرم است، به افراد مبتلا به چاقی بلغمی، بسیار توصیه می کند.

از جمله مواد غذایی که می تواند در درمان چاقی بلغمی، بسیار مؤثر عمل کند، می توان به بادام هندی، پسته، نخود، مارچوبه، کدو تنبل، گندم، کلم و لیمو ترش، اشاره کرد.

بایدهای خوراکی در درمان چاقی بلغمی
بایدهای خوراکی در درمان چاقی بلغمی

همچنین، مصرف سبزیجاتی با طبع گرم، نظیر نعناع، ترخون، کرفس و ریحان و نعناع و مرزه، در بهبود و درمان این بیماری، بسیار مفید است. بسیاری از انواع ادویه جات، نظیر فلفل، هل و دارچین و نیز زنجبیل و زیره و زعفران، همگی در برای درمان چاقی بلغمی مؤثر هستند.

هم چنین، مصرف گوشت گوسفند، شتر، سار، گنجشک، کبوتر و به صورت کلی، تمامی انواع گوشت با طبع گرم، برای رفع این عارضه، بسیار مناسب هستند.

لازم به ذکر است که نوشیدن آب به اندزه کافی و به میزان حداقل 6 لیوان در طول روز و حداکثر 8 لیوان، تاثیر خارق العاده ای در درمان چاقی بلغمی، خواهد داشت. اما باید دقت داشت که آب نیز، خود دارای طبعی سرد است.

لذا، مصرف بیش از حد آب، برای افراد مبتلا به چاقی بلغمی، توصیه نمی شود. همچنین، نوشیدن دمنوش هایی نظیر دمنوش دارچین، دمنوش بابونه، دمنوش به لیمو و دمنوش زنجبیل و نیز دمنوش بادرنجوبه، دمنوش گل گاو زبان، دمنوش نعناع و سایر دمنوش هایی با طبع گرم، برای درمان چاقی بلغمی، بسیار توصیه می شوند.

لذا پیش از مصرف هر نوع ماده غذایی، لازم است که ابتدا از گرم بودن طبع آن، اطمینان پیدا کرد. دکتر سلیمی، می تواند راهنمایی های لازم را در خصوص چاقی لغمی و درمان آن، انجام دهد.

نبایدهای خوراکی در درمان چاقی بلغمی

برای کلیه افرادی که مبتلا به چاقی بلغمی هستند، مصرف غذاهایی که دارای طبعی سرد و مرطوب است، کاملاً نامناسب و مضر خواهد بود. از همین رو، می بایست مصرف این نوع از مواد غذایی را از رژیم غذایی خود، به صورت کامل، حذف نمود.

از جمله این مواد، می توان به ماست، گوشت سفید، گوشت گاو و گوساله، انواع میوه های ترش و کال، نارنگی و خیار و کیوی، روغن مایع و نباتی و نیز کره کارخانه ای اشاره کرد. هم چنین، خوردن لبنیات و برنج، ترشی و شور، سیب زمینی و عدس و قارچ مجاز نمی باشد.

هم چنین، مصرف نوشیدنی هایی مانند سرکه، نوشابه، چای، قهوه و نسکافه، به این افراد، توصیه نمی شود. هم چنین، محصولات فرآورده ای نظیر سوسیس و کالباس و نیز انواع فست فود، برای این افراد، مجاز نیست.

نبایدهای خوراکی در درمان چاقی بلغمی
نبایدهای خوراکی در درمان چاقی بلغمی

ورزش منظم و تاثیر آن بر درمان چاقی بلغمی

ایجاد تغییر در سبک زندگی، تنها شامل ایجاد تغییراتی در سبک خورد و خوراک نیست. بلکه، لازم است که این افراد، تحرک و ورزش را نیز در برنامه روزانه خود، به صورت دائمی و منظم، قرار دهند.

ورزش منظم و تاثیر آن بر درمان چاقی بلغمی
ورزش منظم و تاثیر آن بر درمان چاقی بلغمی

زیرا نداشتن تحرک کافی، باعث شدت بخشیدن به بیماری چاقی بلغمی، می شود. نداشتن تحرک، باعث می گردد که میزان رطوبت بدن، افزایش یابد. بیماری چاقی بلغمی، خود به دلیل داشتن طبع سرد و مرطوب حاصل می شود که نداشتن تحرک، باعث شدت بخشیدن به آن، می گردد.

البته لازم به ذکر است که، روش، نوع و زمان ورزش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. دقت شود که ورزش های مناسب برای درمان چاقی بلغمی، شامل ورزش هایی نظیر شنا، دو و دراز و نشست می شود.

علاوه بر این، ورزش های قدرتی نیز در درمان چاقی بلغمی، مؤثرند. نکته مهم در ارتباط با تحرک و ورزش، این است که نباید به هیچ عنوان، بدن را تحت فشار شدید قرار داد تا نتیجه معکوس و صدمه رسیدن به ماهیچه ها، ایجاد نشود.

از همین رو، بهتر است که برای انجام تمرینات ورزشی و گرفتن بهترین نتیجه ممکن، از یک برنامه خاص که توسط مربیان با تجربه ارائه می گردد، استفاده نمود.

بدین روش، با کاهش میزان چربی انباشته شده در نواحی شکم و پهلوها، سایر اندام های بدن نیز، در شرایط مطلوبی قرار می گیرند که نتیجه آن، ایجاد ظاهری مطلوب همراه با سلامت جسمی، خواهد بود.

سخن پایانی

داشتن مزاج سرد، باعث بروز مشکلات بسیار زیادی برای فرد می شود که از آن جمله می توان به عارضه چاقی بلغمی اشاره کرد. در چاقی بلغمی، تجمع چربی ها بیشتر در نواحی شکمی و پهلوها می باشد.

بر اساس طب سنتی، بهترین گزینه برای درمان چاقی بلغمی، ایجاد تغییر در سبک زندگی است. با پرهیز از مصرف مواد غذایی که طبع سردی دارند و مصرف مواد غذایی که طبع گرم دارند، می توان این بیماری را درمان نمود.

سخن پایانی
سخن پایانی

علاوه بر این، داشتن تحرک منظم، تاثیرات بسیار مثبتی در رفع این عارضه دارد. در این میان، ماساژ دادن با انواع روغن های گرم نیز می تواند در کاهش درد ناشی از این مشکل، بسیار مؤثر عمل نماید.

در این مقاله، موضوع ” درمان چاقی بلغمی ” مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. امید است که اطلاعات آمده در این مقاله، برای علاقمندان به این موضوع، مفید واقع شده باشد. جناب آقای دکتر مهدی سلیمی، می تواند مشاور و راهنمای بسیار خوبی در زمینه درمان چاقی بلغمی باشد.

روش های درمان دیابت
دیابت
روش های درمان دیابت

در این مقاله سعی می کنیم به این سؤال پاسخ بدهیم که روش های درمان دیابت چیست؟ جراحی چاقی از روش های درمان دیابت با

رژیم سیب و کاهو
رژیم غذایی
رژیم سیب و کاهو

رژیم سیب و کاهو که به عنوان یک رژیم خاص غذایی شناخته می شود، یکی از رژیم های معروف برای کاهش وزن و لاغری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید