در این مقاله، می خواهیم در خصوص درمان قطعی دیابت با شما صحبت کنیم و تمام شیوه های درمانی این نوع بیماری شرح دهیم.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.
📞 09120174510 📞
مقدمه
بیماری دیابت، در دسته بیماری های خطرناک قرار می گیرد. چون زمانی که بیماران به آن دچار می شوند، با سایر عوارض بیماری نیز باید دست و پنجه نرم کنند؛ زیرا این بیماری به تنهایی باعث بروز انواع و اقسام امراض گوناگون می شود که ممکن است خطر مرگ را برای افراد به دنبال داشته باشد.

از این رو تحقیقات زیادی روی این بیماری صورت گرفته است تا درمان قطعی دیابت را کشف کرده و بیماران را از شرایط خطرناک نجات بدهند. اما به امروز هیچ راه قطعی برای درمان این بیماری اعلام نشده است و تمامی روش های ارائه شده، برای کنترل آن به کار گرفته می شوند.
پیشنهاد می کنیم از پست درمان قطعی قند خون دیدن کنید.
هدف از درمان قطعی دیابت و کنترل متابولیک چیست؟
کاهش سطح قند خون به میزان کافی و بالا بردن کیفیت زندگی افراد دیابتی، یکی از اساسی ترین اهدافی است که در درمان قطعی دیابت به چشم می خورد. چون از این طریق، عوامل خطر زا که با بیماری های قلبی و عروقی ارتباط دارند، کنار گذاشته می شوند مانند: استعمال دخانیات، هیپرلیپیدمی، چاقی و فشار خون بالا.
در ضمن کسانی که می خواهند درمان این بیماری را آغاز کنند، شایسته است در وهله اول با هدف های درمانی دیابت به خوبی آشنایی پیدا کنند تا بتوانند با روند درمانی خود راحت تر کنار بیایند.
برای درمان قطعی دیابت و یا کنترل آن، چگونه از شیوه پایش خون استفاده می شود؟
به طور کلی تمام شیوه های درمانی که برای تنظیم دیابت استفاده می شوند، به منظور کنترل سطح قند خون می باشند مانند پایش کنترل دیابت که در میان بیماران یک روش پر کاربرد و محبوب است.

زمانی که از این روش بهره می برید، اگر علامتی مشاهده نکردید، نمی توانید به این موضوع خوش بین باشید و فکر کنید که در حال انجام بهترین کنترل قند هستید. در حالی که این گونه نیست! شیوه هایی که از آن ها برای پایش خون می توانید کمک بگیرید، به شرح زیر می باشند که عبارتند از:
- اندازه گیری قند خون
- اندازه گیری هموگلوبین گلیکوزیله
آیا فعالیت های بدنی برای درمان قطعی دیابت مفید هستند؟
همان گونه که در پاراگراف های قبلی مقاله گفتیم، این بیماری درمان قطعی ندارد اما فعالیت های بدنی می توانند برای بهبود آن بسیار تاثیر گذار واقع شوند. البته فعالیت های بدنی مانند ورزش می بایستی به همراه برنامه غذایی انجام بگیرد و هنگام برنامه ریزی برای آن، باید به عوامل گوناگونی توجه شود مثل: وضعیت بیماری، میزان پیشرفت آن، تناسب بدنی یا سنی، نحوه درمان، داروهای مصرفی.
اگر بتوانید به شکل پیوسته ورزش کنید و تغذیه سالم داشته باشید، به بهبودی بیماری خود کمک قابل توجهی نموده اید؛ زیرا اولین گام برای بهبود این بیماری ورزش است، چون می تواند وزن افراد را پایین بیاورد و بیماری های ناشی از دیابت نیز پیشگیری نماید مثل بیماری های قلبی و عروقی که خطر مرگ را برای اشخاص در پی دارد.
با ورزش کردن قادر خواهید بود تا سوخت و ساز ذخایر سلولی خود را بالا ببرید و از طرفی غلظت انسولین پلاسما را پایین بیاورید. در ضمن با ورزش کردن، حساسیت انسولین در بدن بیماران بیشتر شده و در عضلات اسکلتی شاهد استفاده بالای گلوکز را شاهد خواهید بود.
ورزش و رژیم غذایی، چگونه باعث درمان قطعی دیابت می شوند؟
یکی از اساسی ترین دلایلی که باعث می شود بیماری دیابت به وجود بیاید، چاقی است. بنابراین با کمک ورزش و رژیم غذایی، می توانید از مراحل گوناگون ابتلا به دیابت پیشگیری کنید مثل: بروز علائم، تشخیص، درمان و مدت زمان بهبودی.
در ضمن اگر فرد رژیم و ورزش را در کنار هم رعایت کند، مزایای بیشتری را به دست خواهد آورد مانند: پایین آمدن وزن، کم شدن چربی محلول در خون، تنظیم سطح قند خون و کنترل فشار خون. در ضمن آن دسته از افراد دیابتی که برای درمان خود از انسولین استفاده می کنند، با به کار بردن این شیوه، نیاز بسیار کمتری به انسولین پیدا خواهند کرد.

زمانی که بیماران، فعالیت های بدنی را به صورت شدید به انجام می رسانند، عضلات آن ها به انرژی بیشتری احتیاج پیدا می کند. پس برای این که انرژی لازم تامین شود، از قند و گلوکز بیشتری برای ساخت انرژی استفاده خواهد شد.
در بدن کسانی که دیابت ندارند، برخی از اعضای بدن می توانند در شرایط خاص، ساخت انسولین را کمتر کنند
در بدن کسانی که دیابت ندارند، برخی از اعضای بدن می توانند در شرایط خاص، ساخت انسولین را کمتر کنند مثل لوزالمعده یا پانکراس؛ زیرا در چنین وضعیتی، کبد آن ها گلوکز بیشتری را وارد جریان خون می کند و انرژی مورد احتیاج بدن آن ها را به خوبی تامین می نماید.
به همین دلیل، کسانی که دیابت ندارند و سالم هستند، زمانی که ورزش شدید انجام می دهند، به افت قند خون و هیپوگلیسمی مبتلا نمی شوند.
اما در افراد دیابتی، انجام ورزش های سنگین یا معمولی سبب از بین رفتن انسولین نمی شود، چون انسولین در خون آن ها تا حد زیادی انباشته شده و اجازه وارد شدن قند به کبد را نمی هد، همچنین از ورود گلوکز به عضلات بدن نیز جلوگیری می کند.
به همین علت، بیماران بعد از ورزش شاهد به وجود آمدن قند خون خواهند بود؛ پس برای پیشگیری از چنین وضعیتی یا بهبود آن، باید از توصیه های درمانی پزشکان متخصص پیروی کنند و درمان قطعی دیابت را زیر نظر آن ها انجام بدهند. همچنین ورزش هایی که برای افراد دیابتی بسیار مفید هستند، به شرح زیر می باشند:
- پیاده روی
- ورزش های دسته جمعی مانند: تنیس، بسکتبال، والیبال، شنا
- دوچرخه سواری به صورت ثابت یا متحرک
کدام برنامه های غذایی در درمان قطعی دیابت تاثیرگذار می باشند؟
همان طور که در مطالب قبلی گفتیم، تغذیه ناسالم نیز می تواند در ایجاد این بیماری نقش داشته باشد؛ بنابراین کسانی که دیابت دارند، باید از رژیم به خصوصی استفاده کنند تا بتوانند متابولیک بدن خود را کنترل نمایند و از عارضه های کوتاه مدت یا بلند مدت این بیماری جلوگیری کنند. به همین خاطر، برنامه غذایی که از آن پیروی می کنید، باید از خصوصیات ویژه ای برخوردار باشد.
مثلا به گونه ای تنظیم شود که سطح قند خون شما را نرمال نگه دارد، از بالا یا پایین شدن فشار خون جلوگیری کند، وزن بیمار را افزایش ندهد، غلظت لیپیدها را کم نماید و در نهایت پروتئین های دریافتی بدن را در سطح نرمال حفظ کند.

همچنین افزون بر موارد گفته شده، باید انرژی لازم بدن را تامین نماید. به خصوص فرد دیابتی در شرایط حساسی قرار داشته باشد مانند: حاملگی، استرس، بیماری های متابولیک و … رژیم غذایی به معنی جلوگیری از نیازهای بدن نیست؛
یعنی همان گونه که سبب کاهش وزن و مزایای دیگر می شود، باید نیازهای آن را نیز رفع کند، مثلا در طول رعایت رژیم مورد نظر باید پروتئین، ویتامین و مواد معدنی به طور کامل و در حد نیاز به بدن شما برسد.
البته که برای درمان قطعی دیابت، نمی توانید به صورت خودسرانه برای خود برنامه غذایی تنظیم کنید! شما موظف هستید تا به پزشک معالج خود مراجعه کرده و از او یک رژیم غذایی اصولی به همراه برنامه ورزشی مطلوب دریافت کنید و گام های ابتدایی درمان خود را، اصولی بردارید.
پیشنهاد می کنیم از پست درمان قطعی زخم پای دیابتی دیدن کنید.
آیا داروهای کاهش دهنده قند خون به درمان قطعی دیابت کمک می کنند؟
جواب این سوال منفی است؛ چرا که با دارو و انواع شیوه های درمانی نمی توان به بیماران نوید بهبودی کامل را داد. در حقیقت چنین درمانی وجود ندارد و هیچ داروی قطعی نیز برای بهبود این بیماری ساخته نشده است.
همه شیوه های موجود فقط می توانند از بدتر شدن اوضاع جلوگیری کنند. کسانی که قادر به رعایت برنامه های ورزشی و غذایی خود نیستند، می توانند تحت درمان دارویی قرار بگیرند مانند: داروهای خوراکی ضد دیابت و انسولین. برخی اوقات نیز درمان دارویی با تزریق انسولین به صورت ترکیبی برای بیماران تجویز می شود تا نتیجه مطلوب تری حاصل گردد.
از آنجایی که مصرف داروها و تزریق انسولین بی ضرر نیست و همه افراد نمی توانند از آن بهره ببرند؛ (مانند خانم های باردار، شیرده، افرادی که نارسایی قلبی، کبد و کلیه دارند و …) پس باید قبل از هر گونه اقدامی، با پزشک خود مشورت کنند و نحوه استفاده از داروها را نیز به خوبی آموزش ببینند.
درمان انسولینی برای افراد دیابتی کاملا مشخص است و به شکل تزریقی انجام می گیرد، اما درمان داروهای خوراکی کاهنده فشار خون به دو بخش جداگانه طبقه بندی می شوند که عبارتند از:
- سولفونیل اوره ها، مانند گلی بن کلامید
- بی گوانیدین ها مانند متفورمین
برای درمان قطعی دیابت، چه زمانی از انسولین درمانی استفاده می شود؟
اغلب افرادی که دیابت نوع اول را دارند، باید این درمان را به کار ببرند. اما افرادی که با دیابت نوع دوم درگیر هستند، باید بر اساس برنامه های به خصوصی، تحت درمان انسولینی قرار بگیرند که در زیر برای شما بیان می کنیم:
- اگر استفاده از رژیم غذایی اصولی به همراه داروهای خوراکی ضد دیابت با موفقیت پیش نرود.
- اگر فرد، دیابت حاملگی داشته باشد و با برنامه غذایی نتواند سطح قند خون خود را کنترل نماید.
- در هنگام کنتراندیکاسیون استفاده از داروهای خوراکی
- در شرایطی که فرد استرس دارد مثل ایجاد عفونت، بیماری های حاد و شدید مانند سکته قلبی و انواع جراحی ها
لطفا از پست درمان قطعی دیابت در ایران دیدن کنید.

درمان قطعی دیابت با انجام جراحی های چاقی به چه صورت است؟
یکی از شیوه های درمانی مناسب برای بیماری دیابت، این موضوع است که بیشترین تاثیر ممکن را روی بهبود بیماران می گذارد؛ زیرا پس از انجام عمل چاقی، هم فرد به راحتی وزن خود را پایین می آورد و هم از مشکلات بیماری های ناشی از چاقی مانند دیابت، تا حد زیادی خلاص می شود. چون اغلب کسانی که دیابت دارند، به اضافه وزن شدید نیز دچار هستند؛ در نتیجه چاقی یک عامل مهم برای ابتلا به انواع دیابت به شمار می رود.
همچنین جراحی چاقی می تواند از عوارض بسیاری در رابطه با دیابت جلوگیری کند و این بیماری را تا حدود زیادی از بین ببرد. همچنین جراحی های چاقی انواع مختلفی دارند و انتخاب هر کدام از آن ها برای بیماران، به عوامل گوناگونی بستگی دارد، مثل: سن بیمار، میزان اضافه وزن، شدت بیماری های در ارتباط با چاقی، شرایط روحی و جسمی خاص و سایر موارد دیگر.
پیشنهاد می کنیم از پست درمان قطعی دیابت در آلمان دیدن کنید.

اما در نهایت، پزشکان متخصص با بررسی شرایط کامل بیمار، نوع جراحی را به بیمار پیشنهاد می کنند تا بهترین نتیجه ممکن حاصل شود.
انواع عمل های چاقی عبارتند از:
- جراحی اسلیو معده
- جراحی مینی بای پس معده
- جراحی چاقی با روش حلقه گذاری معده
- جراحی بای پس معده
- بالون گذاری
- و …
همان طور که می دانید، یکی از مهم ترین نکاتی که در رابطه با انجام این جراحی ها وجود دارد، انتخاب پزشک است. چون جراحی چاقی، مستقیما روی دستگاه گوارش انجام می گیرد و کوچک ترین اشتباه می تواند عوارض بزرگی را ایجاد نماید.

به همین دلیل، در این مقاله به شما پیشنهاد می دهیم تا برای انجام جراحی چاقی، با انجام تحقیقات لازم، به معتبرترین متخصصین جراحی لاغری مراجعه کنید. چون تخصص بالا در این حوزه و انجام عمل های موفقیت آمیز زیاد، خیال بیمار را از انجام عمل آسوده می سازد.
بنابراین مهارت و تجربه کافی در رابطه با عمل های چاقی، حرف اول را می زند. پس از انتخاب متخصص معتبر، با خیال راحت می توانید جلسه حضوری ترتیب بدهید و مشکلات خود را با متخصص در میان بگذارید تا اقدامات لازم برای درمان شما انجام شود.
سخن پایانی
در این مقاله، در رابطه با درمان قطعی دیابت با شما صحبت کردیم. بنابراین حتما متوجه شده اید که هیچ گونه درمان قطعی قند خون بالا برای بهبود این بیماری موجود نیست و روش های گفته شده در این نوشتار، تنها برای بهتر کردن وضعیت بیماران و کنترل دیابت استفاده می شوند.
شیوه هایی مثل رژیم غذایی، فعالیت های ورزشی، درمان های دارویی، درمان انسولینی و انواع جراحی های چاقی، برای بهبود این بیماری به کار گرفته می شوند و تاثیرات آن ها روی افراد یکسان نیست؛ چون هر کس از شرایط مختلفی برخوردار است.
در همین راستا می توانید در رابطه با شیوه های گفته شده و استفاده از آن ها، به پزشکان متخصص مراجعه کنید تا روند درمان را به خوبی به شما آموزش بدهند. در این صورت به راحتی می توانید از پیشروی این بیماری خطرناک جلوگیری کنید و در زمان مناسب، آن را متوقف کنید.