درمان روماتیسم دیابت

درمان روماتیسم دیابت
فهرست مطالب

با ما همراه شوید تا بیشتر با موضوع درمان روماتیسم دیابت آشنا شوید.

شما می توانید جهت دریافت مشاوره رایگان اولیه توسط پزشک متخصص با شماره زیر در تماس باشید.

📞  09120174510 📞

یکی از بیماری های زمینه ای که تعداد زیادی از افراد جامعه با آن درگیر هستند را می توان بیماری دیابت به شمار آورد. در این بیماری، قند خون فرد از سطح استاندارد تعریف شده برای آن بالاتر بوده و همین امر، سبب بروز مشکل ها و ناراحتی هایی برای فرد بیمار می شود.

برای درمان مشکل دیابت در کمتر از 30 روز لطفا صفحه درمان دیابت در 30 روز را ببینید.

مقدمه

درمان روماتیسم دیابت
درمان روماتیسم دیابت

افرادی که به دیابت مبتلا هستند، ممکن است دچار ناراحتی ها و نارسایی های دیگری هم شوند که از جمله ی آن ها می توان به روماتیسم دیابت اشاره کرد. خود بیماری روماتیسم دو نوع متفاوت دارد که یکی روماتیسم مفصلی و دیگری روماتیسم قلبی است.

در این مطلب قصد داریم تا به طور مفصل راجع به دیابت، روماتیسم و همچنین درمان روماتیسم دیابت به صحبت بپردازیم و اطلاعات کاملی در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

اگر در میان نزدیکان شما هم شخصی هست که به روماتیسم دیابت مبتلا بوده و نیاز دارد تا برای درمان روماتیسم دیابت اقدام کند، توصیه می کنیم تا مطالعه ی این مطلب را از دست ندهید.

درمان روماتیسم دیابت
درمان روماتیسم دیابت

درمان روماتیسم دیابت

  1. درمان بیماری روماتیسم دیابت به وسیله ی استفاده از داروهایی که برای درمان روماتیسم مفصلی به وسیله ی پزشک تجویز شده اند.
  2. انجام پروسه ی درمانی این بیماری به وسیله ی انجام فیزیوتراپی
  3. انجام پروسه ی درمانی بیماری آرتریت روماتوئید به وسیله ی شیوه ی درمانی موسوم به اوزون درمانی یا همان اکسیژن درمانی

شما می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر روی بخش درمان روماتیسم دیابت کلیک کنید.

در مطلب درمان روماتیسم دیابت، قصد داریم تا برای پرسش هایی که در ادامه آورده می شوند، پاسخ مناسبی ارائه کنیم. این پرسش ها به شرح زیر هستند:

روماتیسم چه نوع بیماری است و انواع مختلف آن به چه صورت است؟

مقصود از بیماری آرتریت روماتوئید چیست؟

در بیماری آرتریت روماتوئید، چه اتفاقی در بدن فرد مبتلا به وقوع می پیوندد؟

با بروز چه علامت ها و نشانه هایی می بایست به بروز بیماری روماتیسم مشکوک شد و به پزشک مراجعه کرد؟

سایر نشانه ها و علائمی که می تواند نشاندهنده ی ابتلای یک فرد به بیماری آرتریت روماتوئید باشد، کدام هستند؟

اقدام هایی که برای تشخیص بیماری آرتریت روماتوئید به وسیله ی پزشک انجام می شود، به چه شکل هستند؟

بیماری دیابت چیست و چگونه در بدن یک فرد به وقوع می پیوندد؟

بیماری دیابت چه بیماری است و چه مشکل هایی را برای بدن به وجود می آورد؟

در صورت بالا رفتن سطح قند خون یا همان گلوکز در بدن، چه اتفاقی خواهد افتاد و بدن چه عکس العملی نشان خواهد داد؟

بیماری دیابت چگونه در بدن یک فرد رخ می دهد و چه اتفاقی در بدن این شخص به وقوع می پیوندد؟

انواع مختلف بیماری های دیابت کدام هستند؟

دیابت نوع اول چه نوع بیماری است و به چه علت و چه فاکتورهایی در بدن فرد رخ می دهد؟

دیابت نوع دوم چگونه بیماری است و بر اثر چه عامل ها و دلیل هایی در بدن فرد رخ می دهد؟

علت های بروز بیماری دیابت نوع دو در افراد مختلف چیست و این بیماری به چه دلیل یا دلیل هایی ممکن است در یک فرد اتفاق بیفتد؟

آیا به غیر از موارد ذکر شده، علت دیگری هم برای ابتلای فرد به بیماری دیابت نوع دو وجود دارد؟

دیابت حاملگی که یکی از انواع بیماری دیابت است، به چه صورت بوده و به چه دلیلی در بدن فرد اتفاق می افتد؟

پیش دیابت یا پره دیابت چه نوع بیماری است و علائم و نشانه های آن چیست؟

چه علائم و نشانه هایی وجود دارند که به کمک آن ها می توانیم مشکوک شویم که به پره دیابت یا پیش دیابت مبتلا هستیم؟

آیا این امکان وجود دارد که با ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید یا همان روماتیسم مفصلی، ریسک مبتلا شدن به بیماری دیابت نوع دو بیش از پیش شود؟

چگونه و به چه علتی بیماری آرتریت روماتوئید می تواند ریسک ابتلا به بیماری دیابت را در افراد افزایش دهد؟

آیا با کنترل بیماری التهابی آرتریت روماتوئید و درمان آن، فرد می تواند ریسک مبتلا شدن به بیماری دیابت را در خود کاهش دهد؟

چگونه کنترل کردن بیماری آرتریت روماتوئید در افراد می تواند به کمتر شدن ریسک ابتلای آن ها به بیماری دیابت از نوع دوم کمک کند؟

سلول های موسوم به سلول T که در مورد بیماری آرتریت روماتوئید مطرح می شوند و در تحقیقات انجام شده در زمینه ی دیابت نوع یک به آن ها پی برده اند، چه هستند؟

آیا در میان افراد بزرگسال که به عارضه ی آرتریت روماتوئید یا همان روماتیسم مبتلا هستند، خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دو کمتر است؟

در تحقیقات راجع به ارتباط سن با ابتلای فرد به بیماری آرتریت روماتوئید و ریسک مبتلا شدن فرد به بیماری دیابت، چه نتیجه هایی به دست آمد؟

چگونه و به وسیله ی چه روش ها و راهکارهای جدیدی می توانیم برای درمان روماتیسم دیابت، اقدام های لازم را انجام دهیم؟

درمان بیماری روماتیسم دیابت به وسیله ی استفاده از داروهایی که برای درمان روماتیسم مفصلی به وسیله ی پزشک تجویز شده اند، چگونه می تواند انجام شود؟

درمان های دارویی که برای درمان بیماری التهابی آرتریت روماتوئید مورد استفاده قرار گرفته و به صورت ترکیبی است، چگونه است؟

انجام پروسه ی درمانی این بیماری به وسیله ی انجام فیزیوتراپی چگونه می تواند عملی شود؟

درمان های مختلفی که به وسیله ی فیزیوتراپی روی فرد انجام می شود تا بیماری روماتیسم مفصلی وی بهبود پیدا کند، کدام هستند؟

انجام پروسه ی درمانی بیماری آرتریت روماتوئید به وسیله ی شیوه ی درمانی موسوم به اوزون درمانی یا همان اکسیژن درمانی به چه شکل قابل انجام است؟

بهره گیری از اوزون تراپی به منظور درمان بیماری روماتیسم دیابت، چه مزیتی می تواند داشته باشد؟

نتیجه گیری

 

روماتیسم چه نوع بیماری است و انواع مختلف آن به چه صورت است؟

یکی از بیماری هایی که در زمینه ی مفصل های فرد بروز می کند را می توان بیماری روماتیسم به شمار آورد. منظور از مفصل ها کلیه ی اندام هایی است که می توانند حرکت داشته باشند و در بیماری روماتیسم، درد بر آن ها وارد می آید.

روماتیسم بیشتر یک واژه ی عامیانه است که به وسیله ی عموم مردم مورد استفاده قرار می گیرد و پزشکان از واژه های علمی تر و تخصصی تری برای توصیف این شرایط استفاده می کنند. بیماری روماتیسم بسیار متنوع بوده و تا کنون انواع مختلفی از آن شناخته شده است.

پزشکان با قطعیت نزدیک به 200 نوع از این بیماری را کشف کرده و علائم آن را شناسایی کرده اند.

برخی از مهمترین انواع بیماری روماتیسم را پزشک ها به شرح زیر به شمار می آورند:

  1. اسکلرودرمی
  2. اسپوندیلیت آنکیلوزان
  3. درماتومیوزیت
  4. لوپوس

اگر شما مایل هستید بدانید که در چه صورت می توانیم بیماری روماتیسم را شناسایی کنیم و علائم و نشانه های آن چه هستند، در ادامه با ما همراه باشید.

لطفا از پست عمل کوچک کردن معده دیدن کنید.

مقصود از بیماری آرتریت روماتوئید چیست؟

برای این که وارد بحث درمان روماتیسم دیابت شویم، در ابتدا لازم است تا راجع به هر دوی این بیماری ها یعنی هم روماتیسم و هم دیابت اطلاعاتی به دست آوریم و سپس ببینیم روماتیسم دیابتی چیست و در نهایت هم به پروسه ی درمان و راهکارهای آن بپردازیم. یکی از واژه هایی که ممکن است در مورد روماتیسم زیاد شنیده باشید،

البته وقتی به پزشک مراجعه می کنید، آرتریت روماتوئید می باشد. این بیماری را می توان یک بیماری التهابی به شمار آورد که به صورت مزمن بوده و در دسته ی بیماری های خود ایمنی قرار می گیرد.

اندام های هدف این بیماری را می توان مفصل های یک فرد به شمار آورد که در جای جای بدن وی وجود دارند. همان طور که گفتیم، این بیماری در دسته ی بیماری های خود ایمنی قرار می گیرد.

یعنی در بدن این فرد، فعل و انفعالاتی صورت می گیرد که ساز و کار اصلی که برای حفظ ایمنی بدن فرد وجود دارد، دچار اختلال شده و بدن دیگر نمی تواند عامل خارجی بیماری زا را از اندام ها تشخیص دهد.

در ادامه ی همین عدم تشخیص سیستم ایمنی بدن، این فرد اعضای بدن را به عنوان عامل خارجی مزاحم شناسایی می کند و برای از بین بردن آن ها به این اندام ها حمله می کند.

مقصود از بیماری آرتریت روماتوئید چیست؟
مقصود از بیماری آرتریت روماتوئید چیست؟

در بیماری آرتریت روماتوئید، چه اتفاقی در بدن فرد مبتلا به وقوع می پیوندد؟

همان طور که در قسمت قبلی مطلب درمان روماتیسم دیابت گفته شد، بیماری آرتریت روماتوئید یک بیماری از نوع التهابی و در عین حال خود ایمنی است.

سپس توضیح دادیم که در بیماری های خود ایمنی، مکانیزم دفاعی و ایمنی بدن، خود اعضای بدن را به عنوان عامل خارجی مهاجم شناسایی می کنند و برای از بین بردن آن ها اقدام می کنند. حال می خواهیم ببینیم که در ادامه چه اتفاقی در داخل بدن این فرد رخ می دهد.

در بیماری آرتریت روماتوئید، هدف اصلی سلول های ایمنی و سیستم دفاعی بدن، غشایی به نام غشای سینوویال است. آن ها قصد دارند تا به این غشا دست پیدا کنند. اما غشای سینوویال در کدام قسمت قرار گرفته و چیست؟ غشای سینوویال بر روی سطح استخوان های یک فرد قرار گرفته و مفصل های این استخوان ها را کاور می کند.

وقتی این غشا مورد حمله قرار می گیرد، سبب می شود تا التهاباتی در ناحیه ی مورد نظر بروز کند

وقتی این غشا مورد حمله قرار می گیرد، سبب می شود تا التهاباتی در ناحیه ی مورد نظر بروز کند. این التهاب برای این غشا منجر به افزایش میزان حجم در قسمت استخوان ها و مفصل های بدن فرد می شود. با توجه به این که این التهابات طبیعی نیستند، می توانند برای فردی که با آن ها درگیر است مشکلاتی به وجود آورد.

برای مثال یکی از مشکل هایی که بر اثر این عارضه پدید می آید، از بین رفتن غضروف های آن قسمت از بدن فرد به صورت آهسته آهسته است.

در وضعیتی که شرایط فرد حادتر شده و بیماری رو به وخامت بگذارد، رفته رفته استخوان های این شخص و یا تاندون های مفصل های وی و حتی رباط های آن ممکن است کاملا نابود شده و از بین بروند.

وقتی این غشا مورد حمله قرار می گیرد، سبب می شود تا التهاباتی در ناحیه ی مورد نظر بروز کند
وقتی این غشا مورد حمله قرار می گیرد، سبب می شود تا التهاباتی در ناحیه ی مورد نظر بروز کند

با بروز چه علامت ها و نشانه هایی می بایست به بروز بیماری روماتیسم مشکوک شد و به پزشک مراجعه کرد؟

یکی از پرتکرارترین و رایج ترین سوال هایی که برای بیماران پیش می آید، این است که در صورت مشاهده ی چه علائم و نشانه هایی می بایست به ابتلا به روماتیسم مشکوک شویم و برای معاینه های بیشتر و انجام کارهای درمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

برخی از اصلی ترین و معمول ترین نشانه ها و علائمی که برای ابتلای فرد به بیماری روماتیسم یا آرتریت روماتوئید مطرح می شود را به شرح زیر به شمار می آورند:

  1. بروز دردهای شدید در ناحیه ی مفصل ها
  2. در صورتی که عضله های شما همواره به صورت سفت و گرفته باشند و به صورت مداوم، این سفتی عضله را تجربه کنید. به خصوص اگر این اتفاق در هنگام خواب و از خواب برخاستن به وقوع بپیوندد و در وضعیت از خواب بیدار شدن همواره احساس سفتی عضله ها را حس کنید.

سایر نشانه ها و علائمی که می تواند نشاندهنده ی ابتلای یک فرد به بیماری آرتریت روماتوئید باشد، کدام هستند؟

در قسمت قبلی از مطلب درمان روماتیسم دیابت، به دو مورد از علائم و نشانه های ابتلا به بیماری روماتیسم یا همان آرتریت روماتوئید پرداختیم و آن ها را مورد بررسی قرار دادیم. در این قسمت و در ادامه به سایر نشانه های موجود برای این بیماری می پردازیم که می توان آن ها را به شرح زیر به شمار آورد:

وجود تورم و همچنین التهاب در ناحیه های مفصل های بدن فرد

یکی از مهمترین و مشخص ترین نشانه هایی که حکایت از ابتلای فرد به آرتریت روماتوئید دارد، این است که فرد دارای مفصل هایی است که به شدت متورم بوده و دارای درد زیادی است. همچنین این التهاب ها و دردها می توانند به صورت مزمن بوده و حتی برای یک ماه تا یک ماه و نیم هم به طول بینجامند.

نکته ای که راجع به درد این بیماری و شدت آن باید بدانید این است که عموما بدون هیچ دلیل بیرونی و هیچ اتفاقی و به شکلی کاملا خود به خود در بدن فرد ظاهر می شود و از نظر شدتی که این درد دارد، می توانیم آن را در مقیاس دردهای خیلی شدید به شمار بیاوریم.

وجود تورم و همچنین التهاب در ناحیه های مفصل های بدن فرد
وجود تورم و همچنین التهاب در ناحیه های مفصل های بدن فرد

اقدام هایی که برای تشخیص بیماری آرتریت روماتوئید به وسیله ی پزشک انجام می شود، به چه شکل هستند؟

بعد از این که علائم و نشانه های این بیماری را شناختیم، اگر با آن ها مواجه شویم می بایست به پزشک مراجعه کرده و اقدام های درمانی لازم را انجام دهیم. هنگامی که به پزشک مراجعه می کنیم، وی تعدادی اقدام های تشخیصی انجام داده و برخی آزمایش ها و کارهایی را تجویز می کند تا از وجود این بیماری و یا عدم وجود آن در بدن فرد اطمینان خاطر حاصل کند.

نخستين اقدام تشخیصی در این زمینه که به وسیله ی پزشک تجویز می شود را می توان آزمایش خون به شمار آورد. در این آزمایش خون فاکتوری در بدن مورد بررسی قرار می گیرد که روماتوئید نام دارد.

پزشک با توجه به نتیجه های این آزمایش خون می تواند مقدار این فاکتور و همچنین سطح آن را در بدن مورد بررسی قرار دهد و به اطلاعاتی که نیاز دارد، دست پیدا کند.

علاوه بر آزمایش خون، کارهای دیگری هم برای تشخیص این بیماری می توانند انجام شوند که از جمله ی آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. رادیوگرافی
  2. سونوگرافی
  3. گاها وقتی پزشک صلاح ببیند، انجام عکس برداری هایی که به وسیله ی رزونانس مغناطیسی است هم به منظور تشخیص بیماری تجویز می گردد.

حال که کمی در مورد روماتیسم و آرتریت روماتوئید اطلاعات به دست آوردیم و نشانه و علائم آن و روش های تشخیصی این بیماری را به خوبی فرا گرفتیم، نوبت به آن می رسد که در ادامه ی این مطلب با بیماری دیابت هم آشنا شده و ببینیم تا این بیماری چه علائم و نشانه هایی داشته و انواع آن کدام است. در ادامه با ما همراه باشید.

بیماری دیابت چیست و چگونه در بدن یک فرد به وقوع می پیوندد؟

یکی از بیماری های زمینه ای که حتما بسیاری از شما نام آن را شنیده و احتمالا افرادی را در خانواده تان داشته اید که با این بیماری درگیر بوده اند، دیابت است. در این بیماری سطح قند خون فرد از حد نرمال آن بیشتر شده و می تواند مشکل هایی برای این شخص بیمار به وجود بیاورد.

بسته به نوع بیماری دیابتی که فرد با آن درگیر است، اختلال موجود در بدن فرد متفاوت است. همچنین همان طور که گفته شد، این بیماری انواع مختلفی دارد که هر یک می توانند نشانه ها و علائم خود را داشته باشند.

برای این که بتوانید بهتر نحوه ی به وجود آمدن بیماری دیابت در بدن را متوجه شوید، می بایست در مورد گوارش مواد کربوهیدرات بیشتر بدانید. در ادامه به این موضوع می پردازیم.

اگر از بیماری دیابت رنج میبرید برای درمان این بیماری پیشنهاد می کنیم پست درمان دیابت بدون دارو را مطالعه نمائید.

بیماری دیابت چیست و چگونه در بدن یک فرد به وقوع می پیوندد؟
بیماری دیابت چیست و چگونه در بدن یک فرد به وقوع می پیوندد؟

بیماری دیابت چه بیماری است و چه مشکل هایی را برای بدن به وجود می آورد؟

برای این که بتوانیم در مورد بیماری دیابت اطلاعات به دست آوریم، لازم است تا راجع به پروسه ی گوارش در بدن اطلاعاتی داشته باشیم. حتما شما هم با ساز و کار گوارش در بدن انسان آشنا هستید.

این پروسه به این صورت است که وقتی شما یک ماده ی غذایی که حاوی کربوهیدرات است را مصرف می کنید، این کربوهیدرات راه خود را به سوی معده و دستگاه گوارش فرد پیدا می کند.

کربوهیدرات ها در مواد غذایی مختلفی وجود دارند که از جمله ی آن ها می توان به نشاسته ها، لبنیات و همچنین ماده های حاوی قند اشاره کرد.

در معده، این کربوهیدرات ها به ماده ای به نام گلوکز تبدیل می شوند. گلوکز را می توان نوعی قند به شمار آورد که بدن برای فعالیت های حیاتی خود به آن نیازمند است. زیرا که بدن هر فرد می بایست مواد غذایی دریافت شده را برای استفاده به صورت انرژی در بیاورد.

گلوکز حاصل از گوارش مواد کربوهیدرات دار در بدن، وارد خون خواهد شد و می تواند در آن جریان پیدا کند. حال گاها ممکن است بنا به عامل هایی، سطح این گلوکز موجود در خون از آستانه ی استاندارد آن بالاتر برود. در چنین شرایطی چه اتفاقی می افتد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا در این مورد صحبت کنیم.

در صورت بالا رفتن سطح قند خون یا همان گلوکز در بدن، چه اتفاقی خواهد افتاد و بدن چه عکس العملی نشان خواهد داد؟

گفتیم که گاها ممکن است به هر دلیلی سطح قند خون فرد از حد استاندارد آن بالاتر برود. در چنین شرایطی بدن بلافاصله از خود واکنش نشان می دهد تا بتواند این سطح گلوکز موجود در خون را کاهش دهد.

در چنین شرایطی لوزالمعده که یکی از غده های داخل بدن بوده و وظیفه ی تنظیم قند خون و تولید انسولین را بر عهده دارد، وارد عمل می شود و با ترشح هورمون انسولین، سبب کاهش سطح قند خون می شود.

به این شکل که گلوکز اضافی موجود در خون را به انرژی مورد نیاز بدن تبدیل می کند و خیلی راحت سطح گلوکز به سطح استاندارد آن می رسد و دیگر مشکلی برای فرد به وجود نخواهد آمد. اما چگونه؟

در صورت بالا رفتن سطح قند خون یا همان گلوکز در بدن، چه اتفاقی خواهد افتاد و بدن چه عکس العملی نشان خواهد داد؟
در صورت بالا رفتن سطح قند خون یا همان گلوکز در بدن، چه اتفاقی خواهد افتاد و بدن چه عکس العملی نشان خواهد داد؟

گلوکز موجود در خون و همچنین انسولین به وسیله ی جریان خون در کل بدن جاری می شود

گلوکز موجود در خون و همچنین انسولین به وسیله ی جریان خون در کل بدن جاری می شود و به همه ی سلول های بدن می رسند. هنگامی که این گلوکز و انسولین به نزدیکی ماهیچه ها و عضلات می رسند، به انرژی مورد نیاز این اندام ها تبدیل شده و به این صورت مورد استفاده قرار می گیرد. کاری که انسولین انجام می دهد این است که به عنوان یک کلید برای ورود گلوکز به داخل ماهیچه ها عمل می کند و به تولید انرژی برای آن ها کمک می کند.

در صورتی که سطح گلوکز از حد مجاز آن کمتر شود، کبد وارد عمل شده و گلوکزی که در داخل خود ذخیره کرده است را آزاد می کند و کمک می کند تا سطح گلوکز موجود در خون به آستانه ی نرمال خود برسد.  اما اگر این انسولین به درستی ترشح نشود و یا بدن نتواند از آن استفاده کند، بنابراین بیماری دیابت در بدن رخ می دهد که در ادامه مطلب، به آن می پردازیم.

بیماری دیابت چگونه در بدن یک فرد رخ می دهد و چه اتفاقی در بدن این شخص به وقوع می پیوندد؟

حال که در مورد پروسه ی چگونگی حضور گلوکز در بدن به صحبت پرداختیم و دیدیم که ساز و کار بدن برای بالا رفتن و نیز پایین آمدن این ماده از سطح مجاز آن چیست، حال نوبت به این می رسد که ببینیم بیماری دیابت که بی ارتباط با این گلوکز موجود در خون نیست، چگونه در بدن به وجود می آید؟

همان طور که گفتیم، اگر غده ی لوزالمعده یا همان پانکراس به درستی کار خود را در بدن انجام دهد، میزان مورد نیاز انسولین برای بدن فراهم آمده و سطح گلوکز به خوبی تحت کنترل قرار می گیرد. اما گاها در برخی افراد مشکل هایی به وجود می آید که پانکراس نمی تواند به خوبی کار خود را انجام داده و میزان مناسبی انسولین تولید کند.

حتی گاها پانکراس، انسولین را تولید می کند اما به دلیل وجود مشکل هایی در بدن، سلول ها نمی توانند از این انسولین  استفاده ی لازم را ببرند و در نتیجه نمی توانند سطح گلوکز خون را تنظیم کرده و در حد استاندارد نگه دارند. در این شرایط است که سطح قند خون از سطح مجاز آن بالاتر رفته و سبب بروز انواع مختلف بیماری های دیابت می شود.

انواع مختلف بیماری های دیابت کدام هستند؟

در ادامه ی صحبت در مورد درمان روماتیسم دیابت، نوبت به این می رسد که ببینیم، بیماری دیابت در چه انواع مختلفی وجود داشته و هر یک به چه علتی ممکن است رخ دهند. به طور کلی بیماری دیابت در سه نوع مختلف دسته بندی می شود و گاها آن را در 4 نوع مختلف تقسیم بندی می کنند. این دسته بندی ها را می توان به شرح زیر به شمار آورد:

انواع مختلف بیماری های دیابت کدام هستند؟
انواع مختلف بیماری های دیابت کدام هستند؟
  1. دیابت نوع اول
  2. دیابت نوع دوم
  3. دیابت حاملگی
  4. پیش دیابت یا پره دیابت

در ادامه به بررسی و معرفی هر یک از انواع این بیماری می پردازیم. با ما همراه باشید.

دیابت نوع اول چه نوع بیماری است و به چه علت و چه فاکتورهایی در بدن فرد رخ می دهد؟

در ادامه ی صحبت راجع به درمان روماتیسم دیابت، قصد داریم تا به معرفی دیابت نوع یک بپردازیم. این بیماری هم مانند بیماری روماتیسم یا همان آرتریت روماتوئید در دسته ی بیماری های خود ایمنی به شمار می آید.

اما این خود ایمنی چگونه به وجود می آید؟ در این بیماری سلول هایی که برای غده ی پانکراس هستند و به نام سلول های بتا شناخته می شوند، به وسیله ی هورمون انسولین تولید شده در بدن مورد حمله قرار گرفته و نابود می شوند.

وظیفه ی انسولین در بدن هر انسان این است که ساز و کار گلوکز در بدن هر شخص را تنظیم نموده و آن را در آستانه ی مجاز خود نگه دارد. بیماری دیابت نوع یک در همه طیف سنی قابل مشاهده بوده و تنها مختص به یک گروه سنی خاص نمی شود.

از کودک و نوجوان گرفته تا پیر و جوان به این بیماری دیابت نوع یک مبتلا می شوند و هیچ تضمینی وجود ندارد که شما در هر محدوده ی سنی که باشید ممکن است به این بیماری دچار شوید.

برای درمان این بیماری عموما تزریق انسولین به وسیله ی پزشک تجویز می شود تا بیمار، انسولین مورد نیاز بدن خود را دریافت کند. چرا که در این بیماری، انسولین به میزان کافی در بدن تولید نشده و وجود ندارد.

جالب است بدانید که فراوانی این نوع از دیابت به نسبت نوع دوم آن بسیار کمتر است و دیابت نوع دو را می توان رایج تر از نوع یک آن به شمار آورد که در عین حال کمتر خطرناک هم هست.

دیابت نوع اول چه نوع بیماری است و به چه علت و چه فاکتورهایی در بدن فرد رخ می دهد؟
دیابت نوع اول چه نوع بیماری است و به چه علت و چه فاکتورهایی در بدن فرد رخ می دهد؟

دیابت نوع دوم چگونه بیماری است و بر اثر چه عامل ها و دلیل هایی در بدن فرد رخ می دهد؟

نوع دیگری از بیماری دیابت که از نوع اول آن رایج تر بوده و بیشتر میان افراد مشاهده می شود، دیابت نوع دو است. دیابت نوع دو را می توان در رده ی بیماری های مزمنی به شمار آورد که دارای علت ها و فاکتورهای مختلفی است.

اما عامل اصلی که سبب به وجود آمدن این بیماری می شود را می توان کم شدن میزان انسولین موجود در بدن به علت عدم توانایی بدن برای تولید این ماده به شمار آورد. سلول هایی به نام سلول بتا که در لوزالمعده یا همان پانکراس وجود دارند و نمی توانند به میزان کافی انسولین تولید کنند، سبب بروز دیابت نوع دو می شود.

این بیماری به صورت یکباره و آنی بروز نمی کند

نکته ای که در مورد دیابت نوع دو وجود دارد، این است که این بیماری به صورت یکباره و آنی بروز نمی کند، بلکه طی سالیان متمادی مقدمتا بروز و ظهور آن فراهم می شود. حتی عده ای از افراد هستند که ممکن است این بیماری را مدتی با خود داشته و پس از گذشت مدت  زمانی این بیماری، خود را در این شخص نشان می دهد.

در این نوع از بیماری دیابت، عامل ها به صورت ترکیبی عمل می کنند و تنها یک عامل خاص در ابتلای فرد به این بیماری نقش ندارد، بلکه ترکیبی از عامل ها دست به دست هم داده و سبب بروز این نارسایی می شوند.

دو عامل کم بودن میزان انسولین به نسبتی که بدن به آن نیاز دارد و همچنین جواب ندادن بافت های مورد نظر به انسولین به میزان کافی که به نام مقاومت بدن به انسولین هم شناخته می شود، در کنار یکدیگر سبب ابتلای فرد به بیماری دیابت نوع دو خواهد شد. معمولا این بیماری در افرادی که سنین بالاتر از 40 سال دارند، رخ می دهد که البته این امری قطعی نبوده و افرادی با سن کمتر از این میزان هم می توانند به بیماری دیابت نوع 2 مبتلا شوند.

علت های بروز بیماری دیابت نوع دو در افراد مختلف چیست و این بیماری به چه دلیل یا دلیل هایی ممکن است در یک فرد اتفاق بیفتد؟

یکی از پرسش هایی که راجع به بیماری دیابت نوع دو مطرح می شود، این است که با توجه به این که عامل های مختلفی می توانند سبب بروز این بیماری در اشخاص مختلف شوند، این دلیل ها چه می توانند باشند؟ به طور کلی برخی از مهمترین دلیل هایی که سبب مبتلا شدن فرد به بیماری دیابت نوع 2 می شوند را می توان به شرح زیر به شمار آورد:

  1. در صورتی که شخصی میزان تحرک بسیار پایینی داشته باشد و در برنامه ی زندگی و لایف استایل وی جایی برای ورزش و فعالیت های ورزشی و تحرک نباشد، این فرد مستعد مبتلا شدن به بیماری دیابت نوع دو بوده و اگر چاقی هم جزء ویژگی های وی باشد، ریسک ابتلای وی به این بیماری بسیار بالا می رود.
  2. وزن بالا و چاقی مفرط و داشتن میزان زیادی اضافه وزن هم می تواند یکی از عامل هایی باشد که سبب بروز بیماری دیابت نوع 2 خواهد شد. افرادی که از انواع مختلف چاقی با هر نوعی رنج می برند، یکی از گزینه های ابتلا به بیماری دیابت نوع دو هستند.

برای شناخت بهترین کلینیک کاهش وزن در کرج خواهشمند است از صفحه کلینیک لاغری در کرج دیدن کنید.

علت های بروز بیماری دیابت نوع دو در افراد مختلف چیست و این بیماری به چه دلیل یا دلیل هایی ممکن است در یک فرد اتفاق بیفتد؟
علت های بروز بیماری دیابت نوع دو در افراد مختلف چیست و این بیماری به چه دلیل یا دلیل هایی ممکن است در یک فرد اتفاق بیفتد؟

آیا به غیر از موارد ذکر شده، علت دیگری هم برای ابتلای فرد به بیماری دیابت نوع دو وجود دارد؟

در قسمت قبلی از نوشتار درمان روماتیسم دیابت، به عامل هایی پرداختیم که می توانستند سبب ابتلای فرد به بیماری دیابت آن هم از نوع دو شوند. در این قسمت به عامل دیگری می پردازیم که آن هم نقش به سزایی در ابتلای افراد به دیابت خواهد داشت و می تواند برای درگیر شدن با این بیماری موثر عمل کند.

برخی از افراد، سابقه ی ژنتیکی برای ابتلا به این بیماری دارند و همین ژنتیک و پیش زمینه های موروثی می تواند سبب بروز این بیماری در این دسته از افراد شود. پس در دیابت نوع 2، وراثت و ژنتیک را می توان یک عامل مهم در ابتلای فرد به آن به شمار آورد.

پس اگر شما هم پیش زمینه ی ژنتیکی دارید یا از اضافه وزن مفرط رنج می برید و یا در دسته ی افراد کم تحرک قرار می گیرید، حتما به فکر بوده و با اصلاح سبک زندگی خود سعی کنید تا از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنید.

علاوه بر این، انجام چکاپ های منظم دوره ای به منظور اطلاع از ابتلا و یا عدم ابتلا به این بیماری هم یکی از مهمترین مواردی است که می بایست به آن توجه داشته باشید.

دیابت حاملگی که یکی از انواع بیماری دیابت است، به چه صورت بوده و به چه دلیلی در بدن فرد اتفاق می افتد؟

یکی دیگر از انواع بیماری های دیابت را می توان دیابت در دوران حاملگی به شمار آورد. همان طور که از نام این بیماری مشخص است، دیابت حاملگی تنها در دوران بارداری و فقط برای خانم ها رخ می دهد. حتما شما شنیده اید که در دوران بارداری، تغییرات هورمونی بسیاری در بدن یک خانم صورت می گیرد.

یکی از این تغییرات هورمونی را می توان همین مقاومت بدن در برابر انسولین و یا عدم تولید انسولین به شمار آورد که سبب می شود تا این خانم باردار به دیابت در دوران بارداری مبتلا شود. معمولا به وسیله ی پرهیزهای غذایی و گاها در موارد حادتر برخی داروها، دیابت حاملگی در خانم ها قابل کنترل بوده و مشکل خاصی برای مادر و جنین وی به وجود نمی آید.

در صورتی که مادر رعایت نکرده و اقدام های لازم برای کنترل این بیماری و تنظیم قند خون خود را انجام ندهد

اما در صورتی که مادر رعایت نکرده و اقدام های لازم برای کنترل این بیماری و تنظیم قند خون خود را انجام ندهد، هم خود و هم جنین در معرض خطرات جبران ناپذیری قرار خواهند گرفت. لذا اگر شما هم باردار هستید و به دیابت بارداری مبتلا شده اید، حتما به نکته های ذکر شده از سوی پزشک خود دقت کنید و در خورد و خوراک خود هم دقت لازم را داشته باشید.

این نکته را هم در نظر داشته باشید که خانم هایی که به دیابت بارداری مبتلا می شوند، احتمال ابتلا به دیابت نوع دو برای آن ها بیشتر از سایر خانم ها است. پس آن ها می بایست بیش از سایر افراد مواظب سلامتی خود بوده و یک سبک زندگی سلامت همراه با رژیم غذایی مناسب و ورزش را پیش بگیرند تا از این بیماری در امان باشند.

بیماران جراحی چاقی باید بعد از جراحی چاقی رژیم خاصی را رعایت کنند در این خصوص توصیه می کنیم پست رژیم جراحی چاقی را مشاهده کنید.

در صورتی که مادر رعایت نکرده و اقدام های لازم برای کنترل این بیماری و تنظیم قند خون خود را انجام ندهد
در صورتی که مادر رعایت نکرده و اقدام های لازم برای کنترل این بیماری و تنظیم قند خون خود را انجام ندهد

پیش دیابت یا پره دیابت چه نوع بیماری است و علائم و نشانه های آن چیست؟

نوع آخر از بیماری دیابت که در این قسمت از مقاله قصد داریم تا راجع به آن به صحبت بپردازیم، پره دیابت یا پیش دیابت است. برخی ها این بیماری را مرحله ای از بیماری دیابت به شمار آورده و آن را به عنوان یک نوع از انواع بیماری دیابت محسوب نمی کنند.

به طور کلی پره دیابت یا پیش دیابت همان طور که از نام آن مشخص است، یک مرحله پیش از ابتلا به بیماری دیابت است و به منزله ی یک آلارم خطر و هشدار محسوب می شود.

در شرایط پره دیابت، فرد دارای سطح قند خونی بیش از حد نرمال است. اما این قند خون و بالا بودن آن به میزانی نیست که در رده ی ابتلا به بیماری دیابت قرار بگیرد. همان طور که گفته شد، این وضعیت به نوعی یک هشدار برای فرد مورد نظر است تا با به وجود آوردن تغییرات در سبک زندگی خود و دور از عامل های مخرب و موثر بر دیابت، شانس خود را برای پایین آوردن سطح قند خون خود و رساندن آن به سطح نرمال امتحان کند.

برای ابتلا به پره دیابت، برخی علائم و نشانه ها وجود دارند که در قسمت بعدی از مطلب درمان روماتیسم دیابت، به آن خواهیم پرداخت.

چه علائم و نشانه هایی وجود دارند که به کمک آن ها می توانیم مشکوک شویم که به پره دیابت یا پیش دیابت مبتلا هستیم؟

برخی از علائم و نشانه هایی که می توان با وجود آن ها به پره دیابت مشکوک شد و می بایست اقدامات پیشگیرانه و تشخیصی انجام داد را می توان به شرح زیر به شمار آورد:

  1. در صورتی که گاها احساس گرسنگی داشته باشید که به نظر خودتان معمولی نباشد.
  2. اگر با وجود دریافت میزان مناسبی مواد غذایی، شروع به کاهش وزن کرده اید.
  3. اگر به صورت پیوسته و به شکلی غیر عادی مداوما احساس تشنگی دارید.
  4. در صورتی که به تکرر ادرار دچار شده اید.
  5. اگر در طی روز به صورت پیوسته احساس خستگی و بی حالی دارید که به هیچ عنوان طبیعی نیست.

و …

چه علائم و نشانه هایی وجود دارند که به کمک آن ها می توانیم مشکوک شویم که به پره دیابت یا پیش دیابت مبتلا هستیم؟
چه علائم و نشانه هایی وجود دارند که به کمک آن ها می توانیم مشکوک شویم که به پره دیابت یا پیش دیابت مبتلا هستیم؟

همه ی این علائم به منزله ی  هشدار و زنگ خطر برای شما محسوب می شود

همه ی این علائم به منزله ی  هشدار و زنگ خطر برای شما محسوب شده و می بایست بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. در این شرایط اگر به موقع به پزشک مراجعه کرده باشید و شانس بیاورید که در مرحله ی پره دیابت قرار داشته باشید، می توانید با انجام برخی اقدام های کنترلی لازم و نیز کارهای پیشگیرانه، از ابتلا به دیابت نوع دو پیشگیری کنید.

در غیر این صورت، شما به بیماری دیابت نوع دو مبتلا شده اید که این موضوع باز هم نگرانی خاصی نداشته و با رعایت نکته هایی که پزشک به شما خاطر نشان می کند، می توانید بیماری خود را تحت کنترل داشته باشید.

حال که به طور مفصل در مورد بیماری دیابت و روماتیسم به صحبت پرداختیم، نوبت به آن می رسد که به درمان روماتیسم دیابت پرداخته و ببینیم که آیا این بیماری در تشدید بیماری دیابت نقش دارد یا خیر؟ با ما همراه باشید.

آیا این امکان وجود دارد که با ابتلا به بیماری آرتریت روماتوئید یا همان روماتیسم مفصلی، ریسک مبتلا شدن به بیماری دیابت نوع دو بیش از پیش شود؟

یکی از پرسش هایی که همیشه برای مبتلایان به بیماری دیابت مطرح بوده است، این موضوع است که آیا ممکن است فرد با ابتلا به بیماری روماتیسم یا همان اصطلاح علمی آن آرتریت روماتوئید به بیماری دیابت مبتلا شود؟

این که آیا این بیماری یعنی روماتیسم، ریسک مبتلا شدن فرد به بیماری دیابت و انواع مختلف آن را افزایش می دهد یا خیر؟ در پاسخ باید به تحقیقات انجام شده در این زمینه رجوع کرده و به آن ها استناد کنیم.

بر اساس تحقیقات دانشمندان حوزه ی پزشکی در مورد تاثیرات ابتلای فرد به بیماری روماتیسم در ابتلای وی به بیماری دیابت، آن ها به این نتیجه رسیده اند که اگر فردی به روماتیسم مبتلا باشد، تا بیست و سه درصد بیشتر احتمال ابتلای وی به بیماری دیابت وجود دارد. یعنی به نوعی کسی که به روماتیسم مبتلا باشد، بیست و سه درصد بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به دیابت قرار دارد.

چگونه و به چه علتی بیماری آرتریت روماتوئید می تواند ریسک ابتلا به بیماری دیابت را در افراد افزایش دهد؟

در ادامه ی صحبت راجع به درمان روماتیسم دیابت به این موضوع می رسیم که چرا بیماری روماتیسم می تواند خطر ابتلای افراد به بیماری دیابت را افزایش دهد. همان طور که در قسمت های پیشین گفته شد، بیماری روماتیسم را می توان در دسته ی بیماری های التهابی به شمار آورد.

چگونه و به چه علتی بیماری آرتریت روماتوئید می تواند ریسک ابتلا به بیماری دیابت را در افراد افزایش دهد؟
چگونه و به چه علتی بیماری آرتریت روماتوئید می تواند ریسک ابتلا به بیماری دیابت را در افراد افزایش دهد؟

علاوه بر التهابی بودن، این بیماری از نوع خود ایمنی هم هست که یک اختلال در بدن به شمار می آید و در آن مکانیزم دفاعی بدن به جای حمله به عامل های مهاجم خارجی، به اعضای بدن حمله کرده و آن ها را از بین می برد.

معمولا التهابات و بیماری هایی که ریشه ی التهابی دارند، می توانند خطر ابتلای یک فرد به بیماری دیابت را افزایش دهند

بر اساس تحقیقاتی که محققان رشته ی پزشکی انجام داده اند، معمولا التهابات و بیماری هایی که ریشه ی التهابی دارند، می توانند خطر ابتلای یک فرد به بیماری دیابت را افزایش دهند. این امر به ویژه برای بیماری دیابت نوع دو بسیار شایع بوده و می تواند افراد را درگیر این مشکل کند.

با توجه به تحقیقات انجام شده در این زمینه و نتیجه هایی که از این تحقیقات برای محققان حاصل شده است، التهابات و مسیرهایی که به صورت ملتهب هستند، می توانند تاثیر زیادی بر روی ابتلای افراد به بیماری دیابت نوع دو داشته باشند.

لذا با توجه به این عامل ها و نتیجه های تحقیقات، در صورتی که فرد بتواند میزان التهابی که در بدن وی وجود دارد و سطح آن را به خوبی کاهش دهد، وی قادر خواهد بود تا خطر مبتلا شدن به بیماری دیابت را هم تا اندازه ی قابل قبولی برای خود کمتر کند. لذا برای درمان این بیماری بهتر است تا روی رفع فاکتورهای التهابی تمرکز کرده و این دست عامل ها را از بین ببریم.

آیا با کنترل بیماری التهابی آرتریت روماتوئید و درمان آن، فرد می تواند ریسک مبتلا شدن به بیماری دیابت را در خود کاهش دهد؟

حال که دانستیم، در صورتی که فردی به بیماری آرتریت روماتوئید دچار باشد، ریسک ابتلای وی به بیماری دیابت تا بیست و سه درصد افزایش خواهد داشت، این پرسش مطرح می شود که در صورتی که فرد به درمان این بیماری مشغول شده و آن را کاملا تحت کنترل درآورد،

آیا خطر وجود داشته در زمینه ی ابتلا به بیماری دیابت رفع می شود؟ در صورتی که شخصی که به بیماری روماتیسم دچار شده است، بتواند این بیماری را کنترل نموده و آن را درمان کند، می تواند ریسک ابتلا به بیماری دیابت را در خود کاهش دهد.

در صورتی که بیمار قادر باشد تا التهابات به وجود آمده در ناحیه ی مفصل ها را به خوبی کنترل کند، قادر خواهد بود تا میزان حساسیت هایی را که به این علت در مقابل انسولین به وجود آمده است را هم کاهش دهد. اما کاهش التهابات چگونه انجام می شود؟ این کار به کمک فاکتوری به نام آنتگونیست تی ان اف آلفا (TNF-α) انجام می شود.

بر اساس تحقیق هایی که به وسیله ی محققان انجام شده است، آن ها به این نتیجه رسیده اند که اگر بیمار به روماتیسم مبتلا باشد، در بدن وی برخی عامل ها وجود دارند که سبب می شوند تا بدن در برابر انسولین از خود مقاومت نشان داده و به همین علت هم ریسک ابتلای فرد به بیماری دیابت و به خصوص بیماری دیابت نوع دوم افزایش پیدا می کند.

حتی در ادامه ی این نتیجه ها آمده است که افرادی که به این بیماری یعنی آرتریت روماتوئید مبتلا هستند، احتمال ابتلا به بیماری ها قلبی برای آن ها هم بیشتر است. پس در صورتی که بیمار برای درمان بیماری التهابی خود اقدام کند، می تواند امیدوار باشد که ریسک ابتلای وی به دیابت نوع دوم هم کمتر خواهد شد.

چگونه کنترل کردن بیماری آرتریت روماتوئید در افراد می تواند به کمتر شدن ریسک ابتلای آن ها به بیماری دیابت از نوع دوم کمک کند؟

برای این که بتوانیم التهاب های ناشی از بیماری آرتریت روماتوئید را کنترل کرده و درمان کنیم، می توانیم خیلی راحت و به وسیله ی آنتگونیست تی ان اف آلفا (TNF-α) این کار را به انجام رسانده و بسیار سریع برای درمان و کنترل آن اقدام کنیم.

با توجه به شواهد موجود، داروهایی که در این رده قرار دارند، می توانند به خوبی سبب بهتر شدن وضعیت آلرژیک بودن و حساسیتی بدن این افراد شده و مقاومت آن به هورمون انسولین را به خوبی پایین آورند.

نکته ای که در این میان مطرح می شود، این است که این داروها می بایست برای مدت مناسبی مورد استفاده قرار بگیرند تا تاثیرات خود را به خوبی به معرض نمایش بگذارند.

پس به نوعی این طور می توانیم بگوییم که تاثیرات داروهای آنتگونیست تی ان اف آلفا (TNF-α) خود را در بلند مدت نشان می دهند و نباید انتظار اتثیر آنی و سریع از آن ها داشت.

در صورت استفاده از این داروها، فرد بیمار علاوه بر کنترل بیماری روماتیسم خود و التهابات ناشی از آن قادر است تا به پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت هم موثر عمل کند.

به طور کلی افرادی که دچار بیماری التهابی RA یا همان آرتریت روماتوئید هستند، بیشتر از سایر افراد در معرض مبتلا شدن به بیماری های بروز اختلال در ساز و کار گلوکز بدن قرار دارند که با کنترل این التهابات، به  وسیله ی داروهای موجود می توان این مشکل را حل کرده و ریسک بیست و سه درصدی ابتلای این افراد به بیماری دیابت نوع دو را کاهش داد.

سلول های موسوم به سلول T که در مورد بیماری آرتریت روماتوئید مطرح می شوند و در تحقیقات انجام شده در زمینه ی دیابت نوع یک به آن ها پی برده اند، چه هستند؟

در این بخش از مطلب درمان روماتیسم دیابت، قصد داریم تا به سلول های تی و ارتباط آن ها به بیماری دیابت و روماتیسم بپردازیم.

در سال دو هزار و سه میلادی، تحقیقاتی روی بیماری دیابت نوع یک انجام گرفت که در آن نوعی سلول موسوم به سلول T مورد شناسایی قرار گرفت. این نوع از سلول ها ارتباط مستقیمی با جواب هایی دارند که سامانه ی ایمنی بدن در مقابل بیماری آرتریت روماتوئید از خود نشان می دهد.

سلول های موسوم به سلول T که در مورد بیماری آرتریت روماتوئید مطرح می شوند و در تحقیقات انجام شده در زمینه ی دیابت نوع یک به آن ها پی برده اند، چه هستند؟
سلول های موسوم به سلول T که در مورد بیماری آرتریت روماتوئید مطرح می شوند و در تحقیقات انجام شده در زمینه ی دیابت نوع یک به آن ها پی برده اند، چه هستند؟

از این تحقیقات بیشتر به منظور یک راهنما برای این موضوع استفاده شد که سامانه ی ایمنی بدن یک فرد به فاکتورهایی که سبب ابتلای فرد به دیابت نوع اول می شدند به چه صورت جواب می دهد.

آیا در میان افراد بزرگسال که به عارضه ی آرتریت روماتوئید یا همان روماتیسم مبتلا هستند، خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دو کمتر است؟

در این قسمت از مبحث درمان روماتیسم دیابت، قصد داریم تا به نتیجه ی تحقیقاتی بپردازیم که در زمینه ی ابتلای افراد بزرگسال به بیماری دیابت در صورت ابتلای آن ها به بیماری آرتریت روماتوئید صورت گرفته است.

در این تحقیقات این موضوع مورد بررسی قرار گرفت که اگر یک فرد بزرگسال به بیماری آرتریت روماتوئید مبتلا باشد، آیا خطر ابتلای این فرد به بیماری دیابت نوع دو کاهش پیدا می کند یا خیر؟

بر اساس نتیجه های این تحقیقات، عموم افرادی که در سنین بزرگسالی قرار داشته اند و به بیماری روماتیسم التهابی دچار بوده اند، در مقایسه با سایر افرادی که در سنین مختلفی به غیر از بزرگسالی قرار داشته اند، در معرض ریسک پایین تری برای ابتلا به بیماری دیابت نوع دوم قرار دارند.

میزان اختلافی که برای درصد ابتلای این افراد بزرگسال با سایر افراد در سنین دیگر وجود داشته، چیزی حدود بیست و چهار درصد تا سی و پنچ درصد بوده است.

در تحقیقات راجع به ارتباط سن با ابتلای فرد به بیماری آرتریت روماتوئید و ریسک مبتلا شدن فرد به بیماری دیابت، چه نتیجه هایی به دست آمد؟

در این تحقیقات، افراد بزرگسال با گروه های زیر قیاس شده و مورد تحقیق قرار گرفته اند که این گروه های حاضر در این تحقیقات به شرح زیر بوده اند:

  1. گروهی از افراد که سالم بوده و با بیماری آرتریت روماتوئید درگیر نبوده اند.
  2. گروهی از افراد که فشار خون آن ها از حد مجاز بیشتر بود.
  3. گروهی از افراد که به آرتروز مبتلا شده بودند.
  4. عده ای از افراد که دچار مشکل آرتریت روماتوئید از نوع آرتریت پسوریاتیک شده بودند.

با توجه به نتیجه ی تحقیقات انجام شده، فردی که تنها به بیماری آرتریت روماتوئید دچار بوده و هیچ مشکل دیگری نداشته باشد، در مقایسه با 4 گروه مورد بررسی قرار گرفته نمی تواند به تنهایی در معرض خطر ابتلا به بیماری دیابت آن هم از نوع دوم باشد.

البته در این تحقیقات، به هیچ عنوان موردی در زمینه ی این که آیا با درمان روماتیسم می توانیم خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش دهیم، یافت نشده و مورد بررسی قرار نگرفته است.

چگونه و به وسیله ی چه روش ها و راهکارهای جدیدی می توانیم برای درمان روماتیسم دیابت، اقدام های لازم را انجام دهیم؟

حال که در مورد بیماری آرتریت  روماتوئید یا همان روماتیسم مفصلی و همچنین بیماری دیابت اطلاعات کاملی به دست آوردیم و ارتباط این دو بیماری را با یکدیگر مورد بررسی قرار دادیم، نوبت به این می رسد که شیوه های درمان روماتیسم دیابت را مورد بررسی قرار دهیم و ببینیم که چطور می توانیم برای درمان این عارضه اقدام های لازم را به انجام برسانیم.

برای این کار راهکارها و روش های درمانی متنوع و گوناگونی وجود دارد که برخی از آن ها به شرح زیر هستند:

  1. درمان بیماری روماتیسم دیابت به وسیله ی استفاده از داروهایی که برای درمان روماتیسم مفصلی به وسیله ی پزشک تجویز شده اند.
  2. انجام پروسه ی درمانی این بیماری به وسیله ی انجام فیزیوتراپی
  3. انجام پروسه ی درمانی بیماری آرتریت روماتوئید به وسیله ی شیوه ی درمانی موسوم به اوزون درمانی یا همان اکسیژن درمانی

در ادامه به شرح هر یک از این موارد برای درمان بیماری روماتیسم دیابت می پردازیم. با ما همراه باشید.

برای این کار راهکارها و روش های درمانی متنوع و گوناگونی وجود دارد که برخی از آن ها به شرح زیر هستند:
برای این کار راهکارها و روش های درمانی متنوع و گوناگونی وجود دارد که برخی از آن ها به شرح زیر هستند:

 درمان بیماری روماتیسم دیابت به وسیله ی استفاده از داروهایی که برای درمان روماتیسم مفصلی به وسیله ی پزشک تجویز شده اند، چگونه می تواند انجام شود؟

برای درمان روماتیسم دیابت نخستین راهکار درمانی که بیان می شود، استفاده از داروهایی است که پزشک به منظور درمان و کنترل بیماری آرتریت روماتوئید برای فرد بیمار تجویز کرده است.

این داروها را می توان در سه گروه مجزا قرار داد که به شرح زیر هستند:

  1. نخست داروهایی که به عنوان مسکن عمل کرده و برای کاهش میزان دردی که برای فرد بیمار وجود دارد، مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا این داروها ضد التهاب و همچنین آنتی استروئیدی هستند.
  2. داروهایی که تحت عنوان داروهای اصلاح کننده برای این بیماری مورد استفاده قرار می گیرند و به نام داروهای مهارکننده ی بیماری روماتیسم شناخته می شود.
  3. داروهایی موسوم به آستروئیدها

البته ناگفته نماند که بیشتر افرادی که به مشکل آرتریت روماتوئید مبتلا می شوند، تنها با بهره گیری از یکی از این گروه داروها نمی توانند درمان شوند و عموما نیاز است تا برای بهبود یافتن به شکلی کامل و انجام پروسه ی درمان به صورت کاربردی و تمام و کمال، ترکیبی از این داروها را با صلاحدید و تجویز پزشک به مصرف برسانند تا نتیجه ی بهتری از پروسه ی درمان گرفته شود.

درمان های دارویی که برای درمان بیماری التهابی آرتریت روماتوئید مورد استفاده قرار گرفته و به صورت ترکیبی است، چگونه است؟

در قسمت قبلی گفتیم که برای این که پروسه ی درمان بیمار به نحوی بهتر و با اثربخشی بیشتری دنبال شده و انجام پذیرد، می بایست از داروهای موجود برای درمان بیماری روماتیسم مفصلی به صورت توام استفاده شده تا نتیجه ی مد نظر حاصل شود.

عموما ترکیباتی که برای داروهای این بیماران به وسیله ی پزشک تجویز می شوند، به شرح زیر نی باشند:

  1. بهره گیری از یک دارو که نقش مسکن و ضد درد داشته باشد.
  2. استفاده از یکی از داروهایی که در دسته ی داروهای NSAID قرار می گیرند.
  3. استفاده از یکی از داروهایی که در شمار داروهای DMARD قرار می گیرند. البته که این نوع از داروها نیازمند مدت زمان طولانی تر برای به نمایش گذاشتن نتیجه های حاصل از مصرف هستند. همچنین همراهی این دست داروها با داروهایی که از نوع استروئیدی هستند، می تواند نتیجه را به نحو مطلوبی بهتر کند و تاثیرات داروها به خوبی افزایش پیدا کرده و التهاب های حاضر در بدن کاهش پیدا می کنند.
عموما ترکیباتی که برای داروهای این بیماران به وسیله ی پزشک تجویز می شوند، به شرح زیر نی باشند:
عموما ترکیباتی که برای داروهای این بیماران به وسیله ی پزشک تجویز می شوند، به شرح زیر نی باشند:

انجام پروسه ی درمانی این بیماری به وسیله ی انجام فیزیوتراپی، چگونه می تواند عملی شود؟

راهکار بعدی که برای درمان روماتیسم دیابت مورد استفاده قرار گرفته و به وسیله ی پزشک تجویز می شود، استفاده از فیزیوتراپی به منظور درمان بیماری آرتریت روماتوئید است.

فیزیوتراپی می تواند به بیمار کمک کند تا دردهای وی کاهش پیدا کرده و کمتر شوند و در عین حال هم میزان التهاب موجود در بدن وی به وسیله ی این درمان می تواند به خوبی کاهش پیدا کند.

در کنار این ها هم فیزیوتراپی می تواند به مفصل ها کمک کرده تا ساختمان و ساختار خود را بهتر حفظ کرده و در عین حال سبب بهتر شدن عملکرد این مفصل ها خواهد شد.

عمده ی کار فیزیوتراپی برای درمان بیماری روماتیسم مفصلی و نیز درمان روماتیسم دیابت به این صورت است که درد فرد را به خوبی کمتر می کند و همچنین در بالاتر رفتن سرعت بهبود پیدا کردن فرد هم تاثیر شایانی می گذارد.

انجام پروسه ی درمانی این بیماری به وسیله ی انجام فیزیوتراپی، چگونه می تواند عملی شود؟
انجام پروسه ی درمانی این بیماری به وسیله ی انجام فیزیوتراپی، چگونه می تواند عملی شود؟

درمان های مختلفی که به وسیله ی فیزیوتراپی بر روی فرد انجام می شود تا بیماری روماتیسم مفصلی وی بهبود پیدا کند، کدام هستند؟

برای درمان روماتیسم دیابت به وسیله ی فیزیوتراپی، پزشک معالج راهکارهای زیر را تجویز می کند:

  1. استفاده از گرما و یا سرما به منظور کمتر کردن سطح درد مفاصل
  2. بهره گیری از امواج اولتراسوند که به نام امواج فراصوت هم شناخته می شوند و التهاب هایی که در ناحیه ی تاندون ها و به خصوص غلاف های حاشیه ای آن ها هستند را بهبود می بخشند.
  3. ارائه ی تمرینات برای حفظ دامنه ی تحرک مفاصل که می تواند از نوع اکتیو و یا غیر اکتیو باشد.
  4. ارائه ی استراحت در یک موضع خاص
  5. استفاده از اسپلینت انگشت و سایر مفصل ها برای پیشگیری از به هم ریختن شکل ظاهری مفاصل
  6. رفع اسپاسم های عضلانی و کمک به تمدد اعصاب در فرد
  7. بهره گیری از طب سوزنی
  8. استفاده از الکتروتراپی
  9. استفاده از ماساژ و آب درمانی
  10. بهره گیری از روش کایروپراکتیک

انجام پروسه ی درمانی بیماری آرتریت روماتوئید به وسیله ی شیوه ی درمانی موسوم به اوزون درمانی یا همان اکسیژن درمانی، به چه شکل قابل انجام است؟

در نهایت هم به عنوان آخرین راهکار درمان روماتیسم دیابت به شیوه ی اوزون درمانی یا همان اکسیژن درمانی می پردازیم. در این روش درمانی، پایین ترین درصد تهاجم را برای بیماری آرتریت روماتوئید که بر اثر دیابت باشد، شاهد هستیم.

در اوزون درمانی از مشخصه های بیوشیمیایی گازها استفاده می شود که در اینجا از ترکیبی از گاز اوزون و همچنین گاز اکسیژن استفاده می شود.

گاز اوزون وقتی وارد بدن فرد و بافت های آن می شود، می تواند چرخه ی خون در بدن شخص را به خوبی بهبود ببخشد. در نتیجه ی این عمل، میزان بیشترین اکسیژن به مویرگ ها می رسد.

همان طور که می دانید، اکسیژن با خود هموگلوبین حمل می کند و لذا این پروسه می تواند برای بیشتر شدن میزان اکسیژن جذب شده به وسیله ی سلول ها بسیار موثر و کاربردی باشد.

اما این امر چطور می تواند به بیماری که مبتلا به بیماری روماتیسم مفصلی است، کمک کند؟ همان طور که گفتیم، این بیماری از نوع التهابی بوده و بیماری هایی که دارای عامل التهابی هستند، در زمینه ی گردش خون در بدن دچار مشکل هایی هستند و این چرخه به صورت نرمال و بدون اشکال در بدن انجام نمی شود.

انجام پروسه ی درمانی بیماری آرتریت روماتوئید به وسیله ی شیوه ی درمانی موسوم به اوزون درمانی یا همان اکسیژن درمانی، به چه شکل قابل انجام است؟
انجام پروسه ی درمانی بیماری آرتریت روماتوئید به وسیله ی شیوه ی درمانی موسوم به اوزون درمانی یا همان اکسیژن درمانی، به چه شکل قابل انجام است؟

بهره گیری از اوزون تراپی به منظور درمان بیماری روماتیسم دیابت، چه مزیتی می تواند داشته باشد؟

در این بخش، قصد داریم تا به مزیتی بپردازیم که به وسیله ی راهکار درمانی اوزون تراپی برای فرد به وجود می آید. مهمترین مزیتی که می توانیم برای این روش درمانی مطرح کنیم، این است که اگر فرد به مشکل های روحی و افسردگی دچار شده باشد و از سایر درمان ها خسته شده باشد، این درمان می تواند برای وی کمک کننده باشد.

خستگی مزمن یکی از عارضه های این بیماری است و همچنین مصرف داروهایی که برای روماتیسم و درمان آن تجویز می شوند، می توانند اثراتی بر روی کبد و همچنین کلیه ی فرد بگذارند. اما به کمک درمان اوزون تراپی، شما به عنوان بیمار می توانید تا حدودی اطمینان داشته باشید که بیماری شما تحت کنترل درآمده و درمان ها نقش حفاظتی خود را خواهند داشت.

نتیجه گیری

یکی از بیماری های معمول و رایج که در دسته ی بیماری های زمینه ای قرار دارد، بیماری دیابت است. برخی از افراد ممکن است به علت ابتلا به بیماری روماتیسم مفصلی  یا همان آرتریت روماتوئید، در معرض خطر بیشتر برای ابتلا به بیماری دیابت قرار داشته باشند. در این مطلب به درمان روماتیسم دیابت و راهکارهای آن پرداختیم که امیدواریم مفید واقع شوند.

اگر ساکن شمال هستید برای جراحی لاغری توصیه می کنیم صفحه بهترین دکتر جراحی لاغری در شمال را مشاهده کنید.

نتیجه گیری
نتیجه گیری

درمان دیابت در 30 روز(در یک برگه جدید مرورگر باز میکند)

رژیم لاغری رایگان بر اساس قد و وزن
رژیم غذایی
رژیم لاغری رایگان بر اساس قد و وزن

رژیم لاغری رایگان بر اساس قد و وزن، برای افراد برنامه های غذایی مشخصی طراحی می گردد تا از طریق محاسبه ی قد و وزن

روش های درمان دیابت
دیابت
روش های درمان دیابت

در این مقاله سعی می کنیم به این سؤال پاسخ بدهیم که روش های درمان دیابت چیست؟ جراحی چاقی از روش های درمان دیابت با

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با یک کلیک مشاوره بگیرید.📞

Call Now Buttonبا یک کلیک مشاوره بگیرید